Huvud
Massage

Än att behandla en klåda och en brännande känsla i en urinrör hos män?

Klåda, förbränning av urinväg i en man är ett tydligt tecken på en inflammatorisk eller infektiös natur. Ignorera symtom, ta smärtstillande medel utan konservativ behandling, det innebär att vara på vägen för att bilda allvarliga patologier.

Bränna i urinröret hos män

Obehagliga tecken av denna typ kan ha en rad olika orsaker, eftersom de är en följd av både smittsam kanalskada och icke infektionssjukdom.

Orsaker till att brinna i urinröret hos män

Burning i urinröret utan sekret hos män förklaras av flera skäl som kräver en resa till urologen. Vi listar dem:

 • prostatit. Visas hos män mogna, pensionsår. Frank tecken på sjukdomen visar brännande känslor, smärtsamma förnimmelser, som smidigt går från botten av bukhinnan till könsorganen. På grund av en minskning av testosteronproduktionen blir prostatakörteln mindre elastisk, så för en sjukdom kännetecknas den fraktionerade urinering av små portioner urin.
 • trast. Många tror att denna sjukdom bara kan skaka kvinnokroppen. Faktum är att det är män som är bärare av candidiasis. Under en akut tid aktiveras svampen, så patienten upplever brännande smärta, klåda, rodnad av penishuvudet och vit ansvarsfrihet är också troligt. Viruset kan utsändas i anus, vilket gör att det kliar, karaktäristiska utslag börjar.
 • Urolitaz. Stenar kan bildas från kränkning av metaboliska processer, ohälsosam livsstil. Sand, senare hårda stenar ligger i något område av genitourinary systemet. Kliniken för urolyte åtföljs av tecken: urin med blod, smärta i ljummen, som passerar till området av pungen, anus.
 • cystit. Ofta är orsaken till obehagliga symptom inflammation i urinblåsan. Cholor börjar med hypotermi, mindre ofta infektioner i könsorganen, njurarna. Symtom: Vanlig urinering, klåda i urinröret (läs allt om urinritning här...), smärta efter urinering, obehag under samlag.
 • chlamydia. Sexuellt överförd infektion diagnostiseras ganska svårt, ibland utesluter det inte sig själv. Redan i de sena stadierna av infektion attackeras klamydia av slemhinnan i urinvägarna, vilket orsakar brännande känsla, klåda i penis, urinväg. Under könet ökar, börjar outhärdlig klåda smärta.

Brinner i urinröret hos män - behandling

Kommer ordna rätt behandling för urologen. Efter utlämnandet av basen av sjukdomen utnämns en distribuerad en:

 • terapi, som omfattar en speciell diet;
 • mottagning av antibakteriella, antiinflammatoriska, icke-steroida medel, speciella läkemedel;
 • läkaren bestämmer behandlingsperioden baserat på den kliniska bilden av sjukdomen.

Om sjukdomen åtföljer den förhöjda temperaturen måste du använda maximal vätska. Det erbjuder både medicinsk behandling och folk.

Hur man avlastar klåda i urinröret hos män?

Första hjälpen för klåda är bakpulver. Bulk ämne ska tvättas med en blåsa. För att göra detta upptas 1 tesked 100 ml. vatten, dryck. Ta denna lösning varje timme från morgon till middag. Den terapeutiska effekten uppnås genom frekvent urinering, vilket resulterar i frisättning av bakterier, salt.

Diagnos av sjukdomen - vilka test ska passera?

Efter utseendet av ett enda symptom behöver du gå till en läkare som ska intervjua en patient om receptet på klåda, brinna, hur mycket obehag, om det finns sekret. Efter samling av en anamnese tas en tapp ur urinväggen. Förfarandet är smärtsamt, men inte långt, tillåter att finna närvaro av virulent mikroflora, venerala patogener, svampar. När orsaken till obehag är en infektion, visas behandling för både mannen och hans andra hälft.

Utöver denna analys,:

 • Laboratorieundersökning av blod.
 • Urin staket.
 • USA av njurar, blåsan, prostata.

Eftersom orsakerna till klåda kan brinnande vara annorlunda, så kommer undersökningen att vara omfattande. Detta kommer att eliminera förekomsten av många inflammatoriska infektionssjukdomar.

förebyggande

Att övervaka hälsa är viktigt vid alla åldrar. Du kan inte bli sjuk och upplever medföljande obehag om du följer de triviala reglerna för beteende, förebyggande. Det är viktigt att undvika oavsiktliga sexuella relationer, men att leda ett systematiskt intimt liv med den undersökta partnern. Ändra ditt utseende till personliga hygienartiklar: Allting kräver noggrann vård, tvätt, städning, strykning. Använd inte våt textil, eftersom fukt är en utmärkt atmosfär för förökningen av patogenen.

Hur är klåda gjort i urinröret hos män?

Med vissa sjukdomar i det genitourinära systemet kan det finnas ett symptom som klåda i urinröret. Hos män är behandlingen av ett sådant fenomen något specifikt och beror på orsaken som orsakade det.

Orsaker till klåda

Klåda i urinröret kan vara en följd av både bakteriell infektion och lesioner i urinröret med stafylokocker, streptokocker, E. coli. Vanligtvis är det förutom detta symptom ett antal ytterligare symtom vid sådana sjukdomar:

 • smärta under processen att tömma urinblåsan
 • brinnande känsla;
 • frekvent uppmaning att urinera
 • ödem och rodnad vid urinrörets utlopp på huvudet;
 • purulent urladdning ur urinröret.

Sådana symtom kan prata om olika sjukdomar i det genitourära systemet. Detta gäller främst patologier som överförs sexuellt. De vanligaste av dessa är:

En annan orsak kan vara en inflammatorisk process, till exempel uretrit. I detta fall påverkas slimhinnan i urinröret, följaktligen ett liknande symptom.

Dessutom kan ett liknande symptom orsaka och sådana sjukdomar som diabetes, allergiska reaktioner, polyper, tumörer. Ofta uppstår klåda från mottagandet av akuta, för salta livsmedel, alkoholhaltiga drycker. Möjlig mekanisk irritation i urinröret, till exempel under onani eller som resultat av medicinsk manipulation.

Möjliga sjukdomar

Här är de viktigaste sjukdomarna, tillsammans med klåda:

 1. Gonorré. Denna venerala sjukdom är ganska vanlig. Om en man hade oskyddad sex, och efter några dagar uppträdde de ovanstående symptomen, då finns det all anledning att tro att han tog upp denna obehagliga sjukdom. Gonorrés orsaksmedel är gramnegativ diplokocker. Att börja behandla denna sjukdom bör vara så snart som möjligt, eftersom dess komplikationer kommer att påverka hela genitourinary systemet.
 2. Chlamydia. Det gäller även för sexuellt överförbara sjukdomar. Chlamydia, som orsakar denna sjukdom, har förmågan att multiplicera mycket snabbt. Smärta och klåda i urinröret hos män uppträder huvudsakligen i processen med urinering. Detta är en ganska farlig infektion, som, om den lämnas obehandlad, kan leda till mycket allvarliga konsekvenser, upp till infertilitet.
 3. Trichomoniasis. Denna sjukdom avser venerala sjukdomar. Även om det finns risk för infektion i hemmet, eftersom orsaken till sjukdomen, Trichomonas, kan överleva i en fuktig miljö under ganska lång tid. Patologi kan ta lång tid utan symptom. Denna farliga infektion kräver mycket noggrann behandling, eftersom dess kroniska form leder till sorgliga konsekvenser.
 4. Uretrit. Detta är inflammation i urinröret. Det kan orsakas av en annan patologisk flora. Burning med en sådan sjukdom åtföljs av smärta vid urinering, vilket kan ge i ljummen eller huvudet på penis. Ofta finns det också utsläpp med obehaglig lukt. Det kan finnas en allmän sjukdom.
 5. Candidiasis. Detta verkar, rent kvinnlig sjukdom kan, även om det sällan, men fortfarande smittar män, orsakar klåda i urinröret. Vanligtvis kommer infektion från en kvinna som har ett liknande problem. Därför kommer behandlingen av män att vara liknande.
 6. Prostatit. Här är en annan anledning till klåda hos män. Denna inflammatoriska sjukdom täcker inte bara prostatakörteln, men också andra organ i det genitourära systemet för män. Så det brinner och kliar.

Diagnos och behandling

Tydligen kan detta symptom vara en indikation på både mycket ofarliga fenomen och farliga sjukdomar i det genitourära systemet. Därför kan du, utan grundlig undersökning, inte säga hur allvarlig en mans skick är. Diagnostisera sjukdomar som kan orsaka klåda, med hjälp av ett antal studier:

 • blodprov;
 • Urinalysis av Nechiporenko;
 • ett smet från urinröret följt av en bakterios
 • rektal undersökning av prostata;
 • analys för STD-polymeras kedjereaktion (PCR).

Förmodligen kommer den behandlande läkaren att utse ultraljud av bäckenorganen för att utesluta prostatit och närvaron av neoplasmer.

Eliminering av detta symptom bör börja med ett besök hos venereologen eller urologen. Om det visar sig att symtomen orsakas av en STD, kommer behandlingen att bestå av att ta antibiotika. Och den här sjukdomen behandlas samtidigt med båda sexpartnerna. Det bör vara förberedt för det faktum att behandlingen är lång och inte alltid effektiv.

Med urinrör, förutom antibiotikabehandling, föreskrivs en sådan behandling som införandet av urinrörsantiseptika. Dessutom är det nödvändigt att förskriva läkemedel som stärker immuniteten.

Om orsakerna till klåda är allergiska reaktioner eller mekaniska stimuli, måste du ta hand om att eliminera denna faktor.

Då kommer det att passera oberoende, utan behandling.

Folkmekanismer

Om orsaken till obehag var urinrör, kan du ta råd från traditionell medicin. Den har många enkla och effektiva recept för detta fall:

 1. Uretrit behandlas fullständigt med hjälp av tinktur av roten av vete gräs. Detta är ett underbart antiinflammatoriskt läkemedel, vilket mycket väl hjälper till med sjukdomar i urinvägarna. 2 msk. l. rhizome rhizomer häll ett glas kokande vatten och lämna i 12 timmar. Det är bäst att göra detta i en termos. Nästa dag, drick 1/3 kopp innan du äter.
 2. Persilja hjälper också till att klara av klåda. Eller snarare, dess buljong i mjölk. För att göra det, bör du ta ca 100 g persilja gröna, häll 1 liter mjölk. Sätt på en långsam eld och förånga tills hälften av mjölkvolymen är kvar. Då måste du spänna buljongen och dricka 1 msk. l. varje timme.
 3. Traditionella läkare råder i en sådan sjukdom att dricka så mycket juice från färska tranbär. Faktum är att de substanser som finns i det, kan bokstavligen inom några dagar rädda en person från nästan alla sjukdomar i urinvägarna.

Applicera alla dessa medel, glöm inte att samordna deras användning med den behandlande läkaren.

Klåda hos män i urinröret är ett fenomen, men inte mycket trevligt men fullständigt härdbart. Naturligtvis är det viktigaste att rådgöra med en läkare vid de första symptomen och inte att engagera sig i självmedicinering i vilket fall som helst. Var frisk!

Klåda i urinröret hos män

Burning med urinering är ett vanligt symptom hos båda könen. Han kan prata om förekomsten av funktionella störningar, inflammatoriska processer, venerala och onkologiska sjukdomar. Därför är det nödvändigt att adressera till urologen och att utföra den utsedda inspektionen.

Funktioner för män

Urinröret eller urinröret hos män utför 2 funktioner - utflödet av urin och uttag av spermier som släpps under samlag. Det börjar direkt från blåsan och passerar genom prostata och penis, ut på huvudet. Den totala längden på kanalen når 18-20 cm. Därför skiljer den sig från flera avdelningar:

Som namnet antyder passerar prostataavdelningen genom prostata, vars bakre vägg har en seminal tuberkel. Vid sexuellt intyg eller handling blir denna bugorok beredd, tack vare det som stör zabrosu i en sperma av en semen.

Den smalaste delen av människans urinrör är den membranformiga sektionen, som passerar genom bäckens muskelmembran. Den nästa svampiga delen är den längsta och har en längd på ca 15 cm. Den är omgiven av en cavernous kropp och sträcker sig till ytteröppningen.

Orsaker till bränning med urinering

Låt oss betrakta de möjliga orsakerna till ett sådant obekväma fenomen som en brännande känsla i urinröret, mer detaljerat. Oftast indikerar detta symptom närvaron av den här människans urogenitala infektion. Smärta och brännande i människans urinrör är vanligtvis ett tecken på sådana sjukdomar:

Alla är infektionssjukdomar. Men det finns fortfarande icke-infektionssjukdomar som åtföljs av detta symptom. Dessa inkluderar:

 • urolitiasis;
 • phimosis;
 • en tumör i urinvägarna;
 • urinblåsning
 • njurkolik;
 • irritation av urinrörets yttre bländare
 • traumatiska effekter
 • neurogen förbränning.

Brännande känsla i urinröret kan observeras i frånvaro av eventuella avvikelser i fall av överskott av salter i urinen, liksom de irriterande effekterna på den yttre öppningen av detergenter och kosmetika eller kondomer.

Samtidiga symptom

Med olika sjukdomar är symtomen i samband med förbränning något annorlunda.

Med urinrör, som är en inflammatorisk sjukdom i urinröret, observeras obehagliga känslor inte bara med urinering, men också sexuell upphetsning. I de flesta fall observeras purulent urladdning från urinröret hos patienter.

Med urolithiasis, när en sten som har stigit från övre urinvägarna fastnar i urinröret, uppstår smärtsamma känslor där plötsligt.

Ofta bränns i urinröret hos män observeras med prostatit. Den särdrag hos denna sjukdom är förekomsten av bränning vid slutet av urinering.

Venereal sjukdomar kännetecknas av gradvis utveckling av symtom, förutom att bränna patienten klagomål om urladdning, ibland med en blandning av blod och pus.

Med candidiasis åtföljs bränning också av sekret, men de ser ut som vita och störda.

Burning i urinröret kan uppstå efter urinering. I detta fall är det ett symptom på urolithiasis eller neoplasma.

uretrit

Den vanligaste orsaken till att brinna i urinröret är uretrit, vilket anses vara den vanligaste infektiösa och inflammatoriska sjukdomen hos män. Som vi redan vet är urinröret hos män lång och smal, så infektionen som kommer in i sällan kommer till blåsan, men bosätter sig här. Urinritningen är akut, subakut och kronisk.

Uretrit följer ofta gonorré, och denna sjukdom kan orsakas av en infektion från de övre delarna av det genitourära systemet, till exempel i kronisk pyelonefrit.

Med snabb tillgång till läkaren kan akut urinhård botas snabbt, men kroniska ger sig svårt att behandla. Det är även svårt att fastställa vilken typ av infektion som orsakade sjukdomen.

prostatit

Prostatit är en inflammation i prostatakörteln, som ligger under blåsan. Urinröret, som delvis passerar genom det, upplever också vissa oegentligheter i fallet med dess sjukdom, eftersom prostatan svullet till följd av sjukdomen klämmer urinröret. Det kan också finnas förstoppning, smärta vid tarmtömning.

Många patogener av infektionssjukdomar lever hela tiden hos könsorganen och, med minskad immunitet, börjar visa aktivitet. Förutom sår och brännande med urinering med prostatit störande smärta i nedre delen av ryggen, sjukdom, feber.

Vid tidig eller otillbörlig behandling blir prostatit ofta en kronisk form med mindre allvarliga symptom, vars behandling är svår.

gonorrhea

Bränning och smärta med urinering kan observeras med en sådan vanlig veneral sjukdom som gonorré. Hon är en klassisk representant för sexuellt överförbara sjukdomar. Det orsakas av en speciell typ av bakterier - gonokocken Neisseria. Sannolikheten för gonoréinfektion med oskyddad samlag är 50% och inkubationsperioden är från 2 till 5 dagar.

Förutom dysursjukdomar i denna sjukdom är patienter oroade för urladdning från urinröret gulaktigt vitt.

behandling

Vid varje av dessa sjukdomar föreskrivs en särskild behandling som föregås av undersökning och diagnos. Hantera detta problem ska vara så snart som möjligt till läkaren - urologen.

Den första hjälpen med att brinna under urinering, vilket varje patient kan göra för sig själv, är uteslutandet av livsmedel som kan irritera kosten. Det är alkohol, kolsyrade drycker, kryddor, citrusfrukter, ättika.

Irriterande medel som innehåller färgämnen och smaker i stora mängder kan också ha en irriterande effekt. Det är nödvändigt att sluta använda tvåltvål, badskum, duschgeler.

Minska den brännande känslan kan vara en riklig dryck av buljong av vildrosa eller rent vatten. Avlastar tillståndet att tvätta blåsan, för vilken dricker 2 koppar vatten i rad, och sedan en lösning av bakpulver, tillagd i ett förhållande av 1 tesked till 1/2 kopp vatten. Därefter krävs 1 glas vatten att dricka varje timme, upp till 8 gånger om dagen.

Om ett obehagligt symptom fortsätter att störa, måste du starta en särskild behandling för en urolog.

Klåda och brinna i urinröret hos män

Lämna en kommentar 9,034

När en man känner en brännande känsla vid urinering, försena inte besöket till läkaren. Detta är sannolikt en negativ manifestation av sjukdomen hos det genitourära systemet, vilket i framtiden kommer att leda till allvarliga patologiska processer. Självläkemedel är kontraindicerat, eftersom det är möjligt att minska negativa symtom utan att avslöja en specifik orsak.

Orsaker till negativa manifestationer

Obehagliga känslor i urinkanalen i slutet av processen med urinering är ganska vanliga hos män. Orsakerna är olika patologiska processer i genitourinary systemet. Inflammatoriska processer leder maligna neoplasmer till allvarliga komplikationer i frånvaro av behandling. Patologier är indelade i två typer:

 • inflammatoriska processer;
 • smittsamma processer.

Inflammatoriska processer innefattar uretrit, cystit och inflammation i njurarna. Obehagliga känslor efter urinering kan orsakas av sexuella infektioner (syfilis, trichomoniasis). Ofta provas smärtsam urinering hos män genom en patologisk process i könsorganen. Låt oss betrakta sjukdomarna mer detaljerat, vilket leder till ett sådant tillstånd.

sjukdom

De vanligaste sjukdomarna, när en man känner av klåda i urinröret och brinner under urinering, diskuteras nedan. Utseendet av obehag efter urinering orsakas inte bara av sjukdomar utan också av andra orsaker. Om det till exempel finns en klåda efter urinering efter alkohol, indikerar den irritation av slimhinnan i urinröret som orsakas av alkoholexponering.

chlamydia

Detta är en venerisk sjukdom. Orsakar patologi av mikroorganismer av släktet Chlamydia trachomatis. De viktigaste manifestationerna av klamydia brinner i urinröret och smärta under eller efter urinering. Förbränningen av huvudet intensifieras med tiden. Utan korrekt terapi orsakar sjukdomen oåterkalleliga förändringar i reproduktionsorganen.

Gonorrés sjukdom

Detta är en smittsam sjukdom. Neisserias mikroorganismer påverkar det cylindriska epitelet. Det första symptomet brinner och sticker vid urinering för urinering, med tiden uppstår smärtan i processen med urinering. Obehag efter urinering följer nästan alltid av sekret som utstrålar på huvudet hos män. Ytterligare funktioner:

 • urin med blod;
 • purulent urladdning från penis;
 • obehaglig lukt av urin.
Tillbaka till innehållet

urolitiasis

Det andra namnet är urolyte. Stenar bildar sig i alla genito-urinorgan. Om stenen bildas upp i blåsan, är de viktigaste symptomen blod under urinering, utstrålar till penis och perineal smärta. Klåda efter urinering hos män händer när en liten formation kommer in i urinröret och irriterar sin övre vävnad.

Uretrit sjukdom

Detta är inflammation i urinröret. Symtom: Vanlig urinering, klåda och smärta vid urinering. Om uretrit har gått i kronisk form, finns det en stark brännande känsla i urinröret hos män. En av sorterna av uritrit är collikulit. När collikulitflödet ökar tuberkulan. Med tiden sprider smitten till urinröret.

trikomonasinfektion

Detta är en veneral sjukdom, vars orsakssystem är de enklaste mikroorganismerna som är lokaliserade i prostata. Med introduktionen av patogena bakterier börjar en inflammatorisk process i manstruken, följt av smärta under och i början av urinering. Ett litet obehag vid urinering (lite klämande) strömmar in i starka symtom (när mycket bakning).

prostatit

En vanlig urologisk sjukdom bland män. Huvudskyltarna är permanent smärta och brännande känsla i inguinalområdet, som ibland passerar in i pungen, ibland i nedre delen av ryggen. Karakteristisk och frekvent urinering. Med prostatit är det en försvagning av prostatakörtelns ton. Ibland är smärtan paroxysmal. Utan behandling utvecklas problem i den intima sfären.

Candidiasis sjukdom

Candidiasis - orsakas av mikroorganismer av släktet Candida. Infektion framkallar klåda i urinröret hos män och brinner i könsorganen, urladdning ur urinröret. Akut utveckling orsakar så mycket smärta vid urinering hos män, vilket orsakar ett neurotillstånd. Orsakerna till att brinna och klåda av de yttre könsorganen är irriterad epitelomslag och skada på slemhinnor av patogena bakterier. Candidiasis bör behandlas båda sexpartnerna.

Andra skäl

Det händer att brinnande i urinröret utan utsläpp hos män orsakas av användningen av kryddig och salt mat. Obehag i den intima zonen provoceras genom mekanisk skada på urinröret. Alkoholmissbruk och rökning leder till en metabolisk störning, varför sammansättningen och koncentrationen av urin förändras. Allt detta orsakar en lätt brännande känsla i penis och urinrör med urinering. Om insidan av huvudet plockas och kliar efter urinering kan det orsakas av överskott av salter i urean eller yttre irritationer (tvål, konstant användning av kondomen).

Patologier som inte är infektiösa i naturen, men orsakar smärta under och brännande känsla efter urinering hos män:

 • njurkolik;
 • ureter obstruktion;
 • irritation eller skada på hålet på penisens huvud
 • tumörbildning
 • neurogen klåda.
Tillbaka till innehållet

Möjliga symtom som åtföljer problemet

Vanliga tecken som åtföljer den patologiska processen i genitourinärsystemet kan vara ljusa eller svagt uttryckta. Om du märker några av de symtom som anges nedan ska du kontakta din läkare. Läkaren kommer att berätta hur man gör testerna, för vad som ska passera diagnosen. Tecken som signalerar ett problem i genitourinary systemet:

 • klåda i urinledaren
 • pus, slem, blod i urinen;
 • inflammation i penisens huvud
 • svårighet att urinera
 • frekvent uppmaning att urinera
 • klåda i könsorganen
 • känsla som flätar penis
 • bränna i huvudet på penis, skrot, i underlivet.
Tillbaka till innehållet

diagnostik

Med klagomål om bränning vid urinering hos män och frekvent uppmaning, utför läkaren initialt en undersökning och fysiologisk undersökning av patienten. Då tilldelas patienten laboratorietester. Analys av ett smet från urinröret kan du bestämma närvaron av infektionspatogener. En allmän analys av urin och blod utförs. Patienten behöver också genomgå endoskopi och ultraljudsundersökning. Efter att ha tagit reda på orsakerna till symptomatologi utser eller utser läkaren optimal behandling.

Med smärta, brännande eller klåda i könsorganen, försena inte ett besök till läkaren. Detta beteende leder till en försämring av tillståndet.

Funktioner vid behandling av brännande och klåda vid urinering hos män

Urologen kommer att kunna ordinera rätt behandling. Efter att ha avslöjat orsakerna till sjukdomen, är vanligtvis komplex terapi ordinerad, inklusive en speciell diet, som tar antibiotika och speciella mediciner. Läkaren, baserat på sjukdomens kliniska egenskaper, ställer in tiden för behandling. Om sjukdomen åtföljs av feber rekommenderas det att dricka mycket vätskor. Använd både medicamentterapi och folkmetoder (med doktorns tillstånd).

Behandling med läkemedel

Om symtomen orsakas av inflammatoriska processer eller venerala sjukdomar, föreskriver läkaren nödvändigtvis användningen av antibakteriella läkemedel, icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel och probiotika. Förberedelser och dosering bör ordineras uteslutande av den behandlande läkaren. Om bränning under urinering är väldigt stark, föreskrivs smärtstillande läkemedel i de första stadierna av behandlingen.

Folkmetoder

Folkmekanismer anses vara ett effektivt tillskott till de viktigaste läkemedelsbehandlingarna. Om inflammationen är lätt kan den härdas med läsk. För att göra detta, förbereda en lösning:

 1. Lös upp 1 tesked soda i 100 gram kokt kallt vatten.
 2. Blanda blandningen i 6 portioner och drick 1 portion varje timme.

Torra höfter av hundrosen har en utmärkt antiinflammatorisk effekt. För användning måste du avkoda dessa bär. Drick varmt 3 gånger om dagen efter måltider istället för te. Buljong av dogrose kommer att ta bort negativa symtom och smärtsamma känslor, eliminera klåda och brännande. Man bör komma ihåg att användningen av folkmedicin är endast möjlig med tillstånd av en läkare.

Hur man behandlar brännande känsla när man urinerar hos män

Om en man lider av en urologisk sjukdom, blir han orolig av olika obehagliga symptom, varför många patienter ofta är intresserade av hur man behandlar brännande känsla när man urinerar hos män.

Burning med urinering är ett larm och en anledning att ringa en specialist

Burning med urinering hos män är ett larm och en uppenbar anledning att kontakta en specialist. Detta tillstånd, liksom andra symptom som indikerar förekomsten av sjukdomen, ska behandlas omedelbart, och det är också nödvändigt att ta reda på orsaken som orsakade obehaget. Vad man ska göra - rådgör den behandlande läkaren, men hindrar inte dig själv att studera alla möjliga orsaker som kan orsaka brännande, smärta eller smärta vid urinering.

Smärta vid urinering hos män - som anges av

Om du tror på medicinsk statistik går smärtan som uppstår under ett besök på toaletten i urinröret inte av sig själv och signalerar starten på en inflammatorisk process. Om smärtan verkligen uppstår vid urinering hos män, krävs noggrann behandling. Annars växer detta patologiska tillstånd till en kronisk process, varifrån det är mycket svårt att bli av med.

Bränning och gnidning med urinering är också ett allvarligt problem, men om det finns smärta och smärta med dem betyder det förmodligen att ha en sexuell infektion.

De vanligaste orsakerna till smärta vid urinering:

Våra läsare rekommenderar

Vår regelbundna läsare blev av med PROSTATIT genom en effektiv metod. Han kontrollerade det på sig själv - resultatet av 100% - ett fullständigt bortskaffande av prostatit. Detta är en naturlig honungsbaserad lösning. Vi kollade metoden och bestämde oss för att rådgöra med dig. Resultatet är snabbt. DEN EFFEKTIVA METODEN.

 • Uretrit (dess vanligaste symptom är smärta vid urinering);
 • Cystitis (en inflammatorisk process i blåsan, med vilken urinröret påverkas, så det finns smärta, brännande eller klåda);
 • Sjukdomar som överförs sexuellt (gonorré, trichomoniasis, klamydia);
 • Urolitiasis.

Om det tillsammans med brinnande känsla vid urinering finns ont, då betyder det att sexuell infektion uppstår

Behandling, med smärta vid urinering hos män, innefattar att ta antiinflammatoriska läkemedel, som läkaren föreskriver. Det bör förstås att kampen mot eliminering av symtom endast kommer att ge tillfällig lindring, men själva sjukdomen kommer inte att läka, så du behöver veta exakt orsaken till obehag. Till exempel indikerar närvaron av klåda i urinröret hos en man cystit, men behandling med antiinflammatoriska läkemedel är inte tillrådligt. I de flesta fall behövs dessutom antibiotikabehandling.

Ytterligare metoder för att bekämpa uppkomsten av patologi - massage, näringsjustering, fungicidala läkemedel för lokal och systemisk användning. Om tillståndet blir kroniskt, föreskriver läkaren stödjande medel som förhindrar förvärring av sjukdomen. Det är möjligt att ta läkemedel av vegetabiliskt ursprung, som lindrar inflammation, eliminerar svullnad, tråkig smärta. Till exempel - Urolesan, Kanefron, Uriflorin.

Groat när man urinerar hos män i huvudet

Klippet i huvudet kan indikera flera orsaker, en av dem är infektiös uretrit. Förutom gnidning i huvudet kan skarp smärta inträffa under besöket på toaletten. Om en patient med sådana symptom kommer till doktorn och han bekräftar närvaron av uritrit, så i detta fall föreskrivs vissa antibakteriella preparat av ett brett spektrum av åtgärder. Idealiskt är valet av antibiotika baserat på analysen av förekomsten av patogener.

Förutom att bestämma orsaksmedlet för uretrit, måste patienten kontrolleras för förekomst av sexuellt överförbara sjukdomar. Det händer också att gängning endast kan uppträda vid urinering, och så snart själva processen är över, avtar den omedelbart och kan börja störa kontinuerligt. Om obehaget inte har försvunnit under dagen, ska du inte tveka att gå till doktorn.
De vanligaste orsakerna till stigma:

 1. Inflammatorisk process i urinröret och urinblåsan;
 2. Förflyttning av mikrokristaller av salt på urinröret i närvaro av urolithiasis;
 3. Smalning av urinrörets lumen på grund av proliferation av prostatakörteln (prostata adenom) eller om prostata ökar i storlek med en inflammatorisk process (prostatit);
 4. STD (gonorré, trichomoniasis);
 5. cystit;
 6. uretrit;
 7. Bakteriella skador (candidiasis, mykoplasmos);
 8. Bakteriell prostatit.

Skärning behandlas i alla fall med antibakteriella medel, eftersom det vanligtvis har en infektiös natur. Det kan vara antingen en komplikation av en tidigare överförd infektion eller ett resultat av en bakteriell lesion. Förutom antibiotika är det tillåtet att ta antiinflammatoriska läkemedel, immunmodulatorer eller folkdekoder efter preliminär överenskommelse med den behandlande läkaren.

Dysuri är en brännande känsla under urinering i urinröret och är farligt om det åtföljs av smärta i ländryggsregionen

Dysuri hos män med urinering

Dysuri är en brännande känsla under urinering i urinröret. Detta tillstånd är farligt om det åtföljs av sådana symtom:

 • Smärta i kroppen, särskilt i ländryggsregionen;
 • Ökad kroppstemperatur;
 • klåda;
 • Utsläpp från urinvägskanalen, särskilt farlig om det finns en blodåre.
 • Smärta i huvudet, värk.

I det här fallet är det bättre att ringa ett ambulanslag för att ta patienten till doktorn. Den vanligaste orsaken till dysuri hos män är prostatit. Prostatit är särskilt farlig i ung ålder, eftersom det kan, utan rätt behandling, framkalla utseende av infertilitet. Prostatit omfattar ett integrerat behandlingssätt.

Appliceras en kurs av antibiotika, sjukgymnastik behandlingar, prostata massage, näring justeras (avlägsnas skarpa, sura och salt mat, eftersom de kan förstärka den inflammatoriska processen), stärker immunsystemet beredningar och vitaminer.

Andra orsaker till bränning, liksom eliminering av dessa orsaker:

 1. Urolithiasis (behandling hemma med folkrecept, medicinering, justering av näring och livsstil, kirurgisk borttagning).
 2. Pubic louse (behandlad med Nittifor, Spray-Pax eller fotogen, tjärsåp).
 3. Dysbacteriosis (antibiotika och sedan intima geler).
 4. Uretrit (antibiotika, vitaminer, livsstilsförändringar, hygienregler).
 5. STD (antibiotika, svampdödande medel).

Folkmedicin och örter hjälper till att ta bort den inflammatoriska processen och underlätta sjukdomsförloppet

Behandling av brännande i urinröret med folkrecept

Om konservativ behandling metod inom medicin innebär emot antibakteriella medel för att bekämpa en brännande känsla i urinröret, som grund för behandling, folk rättsmedel och örter hjälpa till att lindra inflammation och lindra sjukdomsförloppet, orsakade dysuri. Naturligtvis kan folkrecept inte eliminera orsaken till bränning, eftersom styrkan i åtgärden är sämre än antibiotika, men de kan lätt lindra patientens tillstånd.

 • Det första receptet. Du måste blanda jämnt på en matsked fälthästar, torkade cowberryblad och kamille. Sedan hälls blandningen med 300 gram vatten och kokas i ett vattenbad i 10 minuter. Efter avlägsnande från värmen filtreras buljongen och berusas omedelbart varm utan infusion.
 • Det andra receptet. Det är nödvändigt att blanda bark av en ek, en lind och en björnbär i lika stora proportioner i en termos. Därefter hälls blandningen i ett glas kokande vatten och infunderas där i ungefär en timme. Drick blandningen på en matsked 3 gånger om dagen i en halvtimme före måltiden.
 • Det tredje receptet. Det är nödvändigt att blanda torkade björkblad, lakritsrot, bärbär och majsstammar. Allt detta blandas i samma mängd och sedan tillsätts ett glas kokande vatten till den resulterande blandningen av örter och allt detta måste kokas i ett vattenbad i 15 minuter. Efter en kvarttimme avlägsnas de medicinska örterna från vattenbadet och insisterade på en sval plats under ca 40-50 minuter. Drick den resulterande buljongen ska vara varm (du kan inte lägga den i kylskåpet) tre gånger om dagen och en halvtimme före måltid.

Brännande, klåda eller smärta vid urinering är symptom som inte bör ignoreras. Ju tidigare en patient vänder sig till en specialist, desto lättare och lättare blir det att behandla en sjukdom som orsakar obehag i urinröret. Förutom konservativa behandlingsmetoder finns det folkliga terapimetoder som kan användas hemma, men med samtycke från behandlingsläkaren. I komplexet kommer antibiotikabehandling och folkrecept att ge ett bra resultat.

Har du allvarliga problem med POTENTIAL?

Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte? Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • trög erektion
 • brist på lust
 • sexuell dysfunktion.

Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Känslan att öka är möjlig! Gå till länken och ta reda på hur experterna rekommenderar att du behandlar.

Vad känner klåda i urinröret och hur man behandlar det?

Det plötsliga uppdykandet av klåda i urinröret kan tyda på en uppsättning av urinvägarna eller reproduktionskanalen hos män. Vanligtvis kliande känsla obehagligt är inte den enda manifestation, och åtföljs av en uppsättning av karakteristiska symptom. Det kan vara en brännande känsla eller ömhet. Klåda i urinröret är ofta tecken på sjukdomar som uretrit, trichomoniasis, klamydia eller gonorré.

Orsaker till klåda

Att provocera utseende av klåda i urinröret kan vara många patologier, oftare av äkta natur:

gonorrhea

Om orsakerna till kliande känsla i urinröret orsakad av gonorré, dessa symtom uppträder vanligen i början av patologi, kompletteras senare brännande, ömhet och utsläpp purulent karaktär, har en mycket obehaglig lukt. Senare börjar en man att uppleva smärta vid urinering och samlag, det finns en generell ökning av temperatur och svullna lymfkörtlar i ljumsken. För behandling av gonorré är mycket önskvärt att börja från början, eftersom denna patologi ha en negativ inverkan på hela det urogenitala området.

Brännande klåda sensation i urinröret kan orsakas av användning av mediciner eller vissa livsmedel ätit dagen innan. Dessa inkluderar kryddiga sura drycker, kaffe eller te, alkohol.

trikomonasinfektion

Liksom gonorré har trichomoniasis en sexuell överföringsmekanism. Det kan också vara asymptomatiskt, men en av de första tecknen är känslan av klåda i urinröret. Då är det obehagligt brännande och ömhet under urineringsprocessen. Vanligtvis är denna patologi åtföljd av olika sjukdomar av bakteriell natur. Om den nödvändiga behandlingen inte är tillgänglig kan många allvarliga komplikationer utvecklas.

uretrit

Klåda i urinröret är ofta ett testament till utvecklingen av uretrit, en urologisk patologi i samband med inflammatoriska processer i urinröret. I det här fallet är klåda åtföljd av en skärande smärta och brännande känsla vid urinering, ofta utstrålande mot huvudet av penis och ljumskare. Utöver detta kännetecknas uretrit av sekret från olika nyanser (från vit till grön), ofta åtföljd av en obehaglig specifik lukt.

chlamydia

Detta är en patologi som överförs under samlag, vilket också kännetecknas av tecken på klåda i urinröret, åtföljd av brännande och ömhet. Denna symptomatologi manifesterar sig vanligtvis i full kraft när tömmen blåses. Klamydia refererar till väldigt farliga patologier, och i avsaknad av ordentlig terapi är det kapabelt att provocera patologiska störningar av det manliga reproduktionssystemet.

OBS! Känslan av klåda i urinröret uppträder ofta på grund av den redan existerande patologin hos mannen, därför kräver sådana avvikelser obligatoriskt medicinsk samråd.

candidiasis

Denna patologi, som ofta kallas urogenital tröst, är sällsynt hos män, men det kan också orsaka klåda i urinröret. Den kliniska bilden av candidiasis kompletteras med frisläppandet av specifika ostar av ojämn konsistens som avger lukten av bedövad fisk. När man urinerar, upplever en man brännande smärta, ger bort i ljummen. Frånvaron av behandling av urogenitalt candidiasis är fylld av komplikationer som uritrit eller prostatit.

Utöver dessa sjukdomstillstånd orsakar i urinröret klåda kan och olika kroniska sjukdomar, urin trauma, hypotermi, neoplasm eller frekvent byte av partners för sex.

Sätt att eliminera klåda

Till att börja att ge upp möjligheten att samlag och söka könssjukdomar tillsammans med sin sexuella partner. I enlighet med diagnosen föreskriver specialisterna den nödvändiga behandlingen. Om klåda sitt ursprung i urinröret på bakgrunden av veneriska sjukdomar, är läkemedelsterapi ett brett spektralband av åtgärds antibiotikov.V fall där orsaken var liknande förnimmelser uretrit, förutom antibiotika visas sköljningslösningar urinrör antiseptisk verkan och instillation av läkemedel in i urinröret.

Varning! Självmedicinering med klådaupplevelser i urinröret är mycket farligt, eftersom sjukdomen som orsakade sådana avvikelser kan gå in i en kronisk kurs.

Om klåda orsakas av uretral gonorré, som ofta förknippas med chlamydia, är behandling utförs antibiotiska läkemedel såsom cefixim, ciprofloxacin eller ofloxacin tillsammans med doxycyklin eller azitromycin. Sådan terapi används vid okomplicerad sjukdom, om det finns kronisk behandling, så använder behandlingen flera sorter av antibiotika. Förfaranden som laser fysioterapi är också föreskrivna. För att stärka skyddskrafterna hos den manliga kroppen, föreskrivs immunterapi för patienten. Sexuella handlingar under hela terapeutiska processen är uteslutna, och behandling utförs vid två partner samtidigt.

Orsaker och behandling av klåda i urinröret hos män

Klagomål i urinröret hos män förekommer i patientrecords hos patienter med helt olika diagnoser, och behandlingsåtgärderna är korrelerade beroende på den sjukdom som orsakade klåda.

Etiologin för detta patologiska tillstånd är olika: det kan uppstå som en följd av normalt allergi eller urinrör, men det kan vara ett tecken som indikerar förekomsten av en allvarlig sjukdom. I alla fall, om klåda är intensiv och inte slutar länge, är det bara rätt beslut att gå till läkaren.

Icke-patologiska orsaker till klåda

Klåda och brännande i urinröret kan orsakas av icke-patologiska orsaker:

 • Allergi mot aggressiva kemikalier i hygienprodukter: tvål, krämer, duschgeler eller intim hygien. Obehag uppträder omedelbart efter införandet av det nya medlet, och upphör med sig själv efter eliminering eller utbyte.
 • Allergi mot läkemedel.
 • Stenar och sand i njurarna kan delvis lämna kroppen genom urinröret, vilket provar klåda och med en stor mängd irriterande element, ömhet.
 • Klåda i urinröret hos män kan orsakas av mat stimuli - aggressiva ämnen i de sura, kryddig, rökt, kryddstark mat, kaffe, vissa sorter av stark bryggt te, och de flesta alkoholhaltiga drycker. Efter att ha druckit eller ätit på tröskeln till produkterna från listan, efter några timmar, när den första urine patienter börjar känna klåda och sveda som orsakas av löst i urinen av aggressiva ämnen från maten. Med otillräckligt vattenintag är koncentrationen av irriterande i urinen ännu högre vilket ökar obehagliga känslor. Denna typ av klåda kan elimineras genom att minska konsumtionen av dessa produkter och förtära tillräckligt med vatten.
 • Orsaken till obehag kan vara trauma mot slemhinnan hos organen i det genitourära systemet. I allmänhet uppträder klåda vid intensivläkning av det drabbade området och försvinner helt efter återhämtning.
 • När den sätts in i urinrörets speciella instrument för att ta test kan det klia. För att undvika obehagliga känslor under instrumental exponering kan semen användas för laboratorietestning för infektioner.
 • Brännande och obehag i blåsan kan vara en följd av allvarlig hypotermi i kroppen.
 • Irritation av urinröret kan vara en reaktion på spermicider i sammansättningen av ett smörjmedel för kondomer och intima geler-patogener.
Det är värt att komma ihåg att även helt ofarliga vid första anblicken, skälen till klåda i avsaknad av ordentlig uppmärksamhet av patienten, kan leda till mer allvarliga konsekvenser. På deras bakgrund kan utvecklas inflammatoriska sjukdomar i det genitourära systemet, till exempel uretrit.

Patologiska orsaker till klåda i urinröret

Om klåda inte är associerat med allergi, trauma, hypotermi och andra icke-patologiska orsaker är det troligtvis ett symptom på ett av de många sjukdomarna i det urogenitala systemet. Oftast följer det sexuellt överförbara sjukdomar: gonorré, klamydia och trichomoniasis.

Gonorré är den vanligaste sjukdomen, åtföljd av kliande känsla, liksom grönaktig urladdning från urinröret, smärtsam urinering och ibland en liten temperaturökning. Inträffade före uppkomsten av de obehagliga symptom av oskyddade samlag - en bra anledning som skall kontrolleras med avseende på närvaron av gramnegativa diplokocker (gonorré). Utan behandling kommer gonorrékomplikationer att påverka hela genitourinärsystemet.

Till skillnad från gonoré förekommer först klamydia inte asymptomatiskt. Samtidigt reproducerar orsakerna till sjukdomen - chlamydia, extremt snabbt, och efter en kort tid börjar patienten uppleva en kliande känsla vid urinering. Utan behandling är denna sjukdom extremt farlig på grund av komplikationer som prostatit och impotens.

Sådan venerisk sjukdom som trichomoniasis kan också passera asymptomatiskt. Det finns en liten risk för inhemsk infektion med sjukdomar som gonoré och trichomoniasis (särskilt trichomoniasis). Trichomoniasis orsaksmedel är Trichomonas, kan överleva länge i en gynnsam, fuktig miljö och i flera år är det lätt för en man att leva i kroppen utan att störa honom. Förutom en obehaglig kliande känsla kan trichomoniasis manifesteras av skumliknande utsöndringar från urinväggen.

En sjukdom som candidiasis eller urogenitalt tröst är sällsynt hos manliga patienter. Dess orsaksmedel - candida svamp hela tiden lever i kroppen, och manifesterar sig endast när immunförsvaret faller. I en patient med urogenitalt candidiasis kliar det i urinröret, det finns ett urval av curdled whitish substans, en obehagligt luktande fisk. Dessutom är sjukdomen åtföljd av smärta vid urinering. Om du inte behandlar tröst kan det utvecklas till uretrit eller prostatit.

Orsaker till klåda som åtföljs av urinrörsinflammation

Om klåda hos patienten är förknippad med urinrörsinflammation, liksom med obehag i urinströmmen, misstänker doktorn först urinvägar eller prostatit.

Oftast förekommer inflammation i prostatakörteln mot bakgrund av olika sjukdomar i det genitourära systemet. Ofta stimulans mot inflammation är upprepad superkylning av kroppen, inaktivitet, oregelbundet sexuellt liv, frekventa förkylningar.

Förutom brännande, klagar prostatan patienten för ofta förekommande men icke-produktiva (falskt) urinering, intermittent ström av urin, smärta i buken, såväl som i området för testiklar, penis och ändtarm, erektil dysfunktion.

Obehandlad prostatit leder oundvikligen till farliga konsekvenser: full erektil dysfunktion, vesikulit, pyelonefrit. Dessutom kan avancerad prostatit orsaka prostatacancer.

Inflammatorisk sjukdom av uritrit orsakas av en mångfaldig patogen flora: mykoplasma, klamydia, trichomonader, stafylokocker. Ofta utvecklas den mot bakgrund av inflammatorisk process i andra organ.

Brännande och klåda sensation när urinering, karakteristisk för uretrit, är associerad med inflammation i urinrörets slemhinnor. Dessa obekväma känslor kan åtföljas av svår smärta som utstrålar penis och ljumskens huvud, liksom obehagligt luktande sekret.

Ofta utvecklas uritrit i hemlighet, vilket känner sig självt när kroppens immunförsvar försvagas. Om den här sjukdomen inte behandlas, kommer det att hända att inflammationen passerar från urinröret till pungen, prostata, testiklar och bilagor.

Diagnos och behandling

För att kontrollera patienten för närvaron av specifika sjukdomar i det genitourinära systemet, skickar läkaren patienten till sådana test:

 • blodprov, urintester;
 • BAK sådd ett smet från urinröret;
 • PCR-analyser för sexuellt överförbara sjukdomar.

Dessutom ska läkaren utföra en rektal undersökning av prostatakörteln för att bedöma dess storlek, tillstånd, elasticitet, närvaron av ömhet i palpation och så vidare. Parametrar som tillåter att döma förekomst / frånvaro av prostatit.

Med prostatit och misstänkt neoplas skickar doktorn patienten till ultraljudet i bäckenorganen.

Behandlingen börjar med ett fullständigt avslag på samlag. Partner, måste övertyga om behovet av gemensamma besök hos venereologen (om man i den påstådda infektionsperioden hade en man med flera partners, måste du informera dem om obehagliga nyheter).

Behandlingen utses beroende på diagnosen:

 • Om orsaken till pruritus är uretrit, föreskrivs patienten antibiotika, tvätta urinröret med desinfektionsmedel och periodiskt inställa urinväggen med medicinska ämnen.
 • När veneriska sjukdomar såsom gonorré eller klamydia, är behandling som bygger på användning av antibiotika: ofloxacin, cefixim, doxycyklin, azitromycin, ciprofloxacin. Om sjukdomen startas måste den behandlas med speciella fysioterapeutiska förfaranden (till exempel laserfysioterapi).
 • För att stärka immunförsvaret som försvagats av sjukdomen, föreskrivs patienten användning av immunologiska läkemedel i samband med antibiotika.

Under hela behandlingsperioden utesluts samlag. Oavsett orsak är urinröret, patologiskt eller icke-patologiskt, farligt eller villkorligt osäkert, repat, en man behöver genomgå en urolog undersökning. Endast en erfaren specialist kan identifiera den exakta orsaken till sjukdomen och förorda rätt behandling.

Självmedicinera inte! Klåda sensation i urinväggen följer många farliga sjukdomar, som du inte självständigt kan identifiera. Utan diagnos och lämplig behandling kan dessa sjukdomar gå i kronisk form.

Varför har en man klåda i urinröret?

Klåda hos män i urinröret är ett av de viktigaste symptomen som det starkare könet vänder sig till urologen (venerolog).

I 8 fall av 10 indikerar detta tecken närvaron av en infektionssjukdom i urogenitalt distrikt, till exempel klamydia eller gonorré.

Det är inte konstigt - 50% av befolkningen minst en gång i livet, men de vände sig till ett sjukhus med liknande problem. Hoppa dock inte till slutsatser. Ibland är anledningen ganska annorlunda, och olyckans skyldige är en banal allergi mot en gel eller ett intimt smörjmedel.

När är det värt att börja oroa sig, gå till sjukhuset och gå igenom diagnosen och behandlingen utan dröjsmål? Den här frågan exkluderar utan tvekan män av alla åldrar.

Klåda i urinröret hos män

Obehagliga känslor i urinkanalen förekommer från tid till annan i nästan varje man. Och de visas inte utan anledning. Processen börjar med skada på urinrörets slemhinnor.

Immunsystemet riktar till denna plats speciella celler. De provocerar utseende av inflammatorisk svullnad, som pressar nervändarna, orsakar klåda och smärta i urinröret hos män.

Och då är det bara en väg ut - ett besök till läkaren, som av flera dussin sannolika orsaker till din sjukdom kommer att avgöra det sanna.

skäl

Puffiness, smärta, klåda i urinröret hos män - alla dessa är symtom på inflammation i urinrörslemhinnan.

I medicin kallas denna sjukdom "uretrit" (latin urretra). Det kan utvecklas av många anledningar, därför är det för etiologi och patogenes all befintlig urinritning vanligtvis uppdelad i två stora grupper - orsakad av icke-patologiska och patologiska orsaker.

Den första gruppen innefattar irritation av urinröret på grund av allergier, mekaniskt trauma eller reaktion på kemiska stimuli. Den andra gruppen är mycket större - den inkluderar alla infektioner i genitourinary tract (UTI), vars orsakssamband är den patogena mikrofloran.

Var försiktig: ofta inkubationstiden och UTIs initiala steg fortsätter asymptomatiskt. I det här fallet är det enda tecknet på vilket du kan misstänka en infektion i kroppen en mild bränning eller klåda i urinröret omedelbart efter urinering.

Vid diagnos och samling av anamnesis utesluter den första läkaren icke-patologiska skäl.

Icke-patologiska orsaker

Nedan finns orsakerna till den icke-patologiska karaktären som orsakar irritation av urinrörets väggar:

 • sand med urolithiasis. Sten och sand som bildas i njurarna är täta strukturer som består av proteiner och salter. När sand med urin rör sig genom urinröret, traumatiserar det slemhinnan och orsakar irritation i urinröret. En man känner en brännande känsla och en smärta som utstrålar midjan.
 • allergi. Klåda i urinröret sker som en reaktion på irriterande tvålar, lotioner, duschtvål, spermicider, kondom smörjmedel, läkemedel, sönderdelningsprodukter som utsöndras i urinen;
 • mekaniska skador i urinröret. Är resultatet av penisblåsningar, aktiv onani, medicinsk manipulation (kateterisering, cystoskopi, sparkling). Om trauman inte åtföljs av excreta och svårigheter med urinering, klåda - kroppens reaktion på läkning av slemhinnan.
 • livsmedelsirriterande. Sammansättningen av många skadliga rätter innefattar konserveringsmedel, färgämnen, emulgeringsmedel och stabilisatorer. Om dricksregimen störs ökar koncentrationen av dessa aggressiva ämnen i urinen så mycket att de kan orsaka klåda och irritation i urinröret hos män utan sekretioner.
 • Under köken kan den kvinnliga vagina ökade surheten orsaka känsla av obehag och klåda i glanspenisområdet.

Andra orsaker är osannolika och får inte beaktas.

Patologiska orsaker

Som vi redan har nämnt, i åtta av tio män, orsakar urinvägsinfektion svullnad och klåda i urinröret.

I det här fallet talar vi om en specifik uretrit, och terapin kommer först och främst att styras vid att förstöra patogenen - bakterier, virus, svamp. De vanligaste sjukdomarna är:

 • gonorré. Det orsakande medlet är bakterien hos gonokocken. Sjukdomen överförs under nära närhet, varje dag infektion är osannolikt. Med gonorrisk uretrit visas de första symptomen på slemhinnesskador redan på 2-5: e dagen efter infektion. Sjukdomen kännetecknas av en känsla av kittlande och klåda i penis, frekvent uppmaning att urinera, purulenta inflammatoriska processer i urinröret. I 10% av de infekterade männen kan sjukdomen vara asymptomatisk;
 • trichomoniasis urogenital. Den vanligaste av venerala infektioner - varje år upp till 250 miljoner smittade. Hos män karaktäriseras trichomoniasis som regel av latenta eller lindriga symtom. Om sjukdomen manifesterar sig, kommer dess första tecken vara känslan av klåda med urinering (smärta, kittlande), falsk uppmaning att urinera, ibland slem utsläpp;
 • chlamydia. Det orsakande medlet är en intracellulär parasitisk bakterie. I luften dör chlamydia snabbt, så infektion uppträder som regel under samlag. Inkubationsperioden är från 14 till 28 dagar. Liksom i fallet med trichomoniasis förekommer denna smittsamma sjukdom ganska ofta (i 50% av fallen) i hemlighet och åtföljs inte av allvarliga symtom. Smärta och klåda i urinröret kan förekomma periodiskt med urinering. Det är ganska sällsynt på morgonen, det finns synligt glasutsläpp av slemhinnor.
 • blåsor (inflammation i blåsan). Män diagnostiseras relativt sällan, mestadels hos individer äldre än 40-45 år. Infektiös cystit förekommer mot bakgrund av andra UTI. Sjukdomens orsaksmedel kan vara Chlamydia, Candida-svamp, Proteus, Pseudomonas aeruginosa. Orsaker till icke-infektiös cystit: läkemedel, frätande kemikalier, urinstasis (stenar, tumörer, urinrörelse hindrar utflödet). Urinering i början och sista etappen med blåsor åtföljs av en brännande känsla och outhärdlig klåda;
 • candidiasis. Infektion med svamp C. Albicans och C. Tropicalis. Hos män är det sällsynt och förekommer endast på grund av försvagad immunitet. Svamp, sedimentera på slemhinnor i genitourinärsystemet (candidiasisuritrit), utsöndrar enzymer som bryter ner kolhydrater i epitelcellerna. Som ett resultat av denna kemiska attack bildas syror som verkar på urinrörets nervfibrer. Penis med candidiasis är starkt repad, förhuden sväller;
 • vesikulit eller inflammation av sämsta vesiklar. Sjukdomen kan provocera någon patogen bakterie, oavsett om det är gonokocken eller E. coli. När smittade, uppmanar att urinera ökningar och åtföljs av klåda i urinröret. Smärtan sträcker sig till testiklarna, perineum, ändtarmen. Sexuell kontakt orsakar smärta, men det finns ökad sexuell upphetsning. I sperma kan innehålla pus och blod. Om sjukdomen tar upp en uppåtgående karaktär kan det orsaka njursjukdom, prostatit, cystitis;
 • akut prostatit. Inflammation i prostatakörteln åtföljs ofta av en smittsam skada och svullnad i den bakre delen av urinröret. Denna process framkallar smärta och klåda i urinröret. Infektionsbäraren är någon pyogen bakterie, oftast stafylokockus aureus. Deras produkter av vital aktivitet är giftiga och kan orsaka klåda, ibland mycket svåra. Orsakerna till prostatit: venerala sjukdomar (STD), urinreflux, stagnation i prostata, hypotermi, alkoholmissbruk.

Samtidiga symptom

Klåda i urinröret hos män är bara ett av symptomen på urinrör. För att fastställa rätt diagnos och utnämning av terapi ska läkaren ha en fullständig bild av den kliniska bilden, och detta är omöjligt utan kunskap om alla befintliga manifestationer av sjukdomen.


 1. Allergy. Det kanske inte visas omedelbart, men med 3-4 ansökningar av läkemedlet. Symtom: det kliar urinröret, det är svullnad och rodnad i förhuden, ibland en allergisk rinit och hosta.
 2. Sand i njurarna (urolithiasis). Patienten känner av en smärtsmärta i ländryggsregionen, oftare å ena sidan, det finns en urinblod, ofta oproductiv trängsel att tömma blåsan, brinna i urinröret.
 3. Infektiös uretrit. Förutom känslan av kittlande och klåda i urinrörets kanal klagar patienterna på smärta vid urinering och urladdning. Med gonorré är de purulenta, grågula i färg, med trichomoniasis - vitaktig vattnig eller mukopurulent, klamydia manifesterar sig som en liten glasögonutsläpp ("morgonfall"). På medlemmens huvud är urinrörets svampar hyperemiska, svullna och limmade. Inflammatorisk process i urinröret går aktivt och sprider sig så småningom till prostata, testiklar, urinblåsa. Med trög urinrör uppträder en kliande känsla inne i penis först efter samlag, dricka alkohol, kryddig eller rökt mat. När urinvägarna påverkas av virus kan smeten spridas till leder och slemhinnor (konjunktivit).
 4. Prostatit. Tecken på prostatit, förutom ömhet med svårighet att urinera och bränna känsla, är uringängor som rör sig i urinen, frossa, obehag vid avföring, förlängda nattliga erektioner.

diagnostik

Bestämning av orsaken till klåda börjar med ett besök hos urologen (venereolog). Efter anamnese, som nödvändigtvis innefattar granskning av penis, testiklar, prostata, kommer läkaren att ge dig en hänvisning för leverans av test:

 • blod och urin (allmänna test);
 • Urinalysis av Nechiporenko;
 • smör på bakpos;
 • PCR-analys.

Om nödvändigt, för att utesluta samtidiga sjukdomar, kan läkaren ordinera ultraljud i bäckenorganen - blåsan, prostata, uretroskopi och uretrografi (med kronisk uretrit).

behandling

Inflammation orsakad av patologier (gonorré, cystit, etc.). Terapi syftar främst inte till att avlägsna känslan av klåda och brinna i urinröret, men att förstöra orsakssjukdomens orsaksmedel. Och förstahandsvalet, som med någon bakteriell infektion, är antibiotika.

Med gonorré, cefalosporiner av den tredje generationen, aminoglykosider och i sällsynta fall penicillinantibiotika ordineras.

Självmedicinering är det sista som en man bör tillgripa för att lösa detta problem.

Klamydia behandlas med läkemedel som kan tränga in i cellen (klamydia - intracellulär parasit). Dessa är makrolider, antibiotika av tetracyklingruppen, antimykotiska läkemedel, immunmodulatorer.

Terapi av trichomoniasis utförs av antiprotozoala och antimikrobiella läkemedel från gruppen nitroimidazoler.

Candidiasis i mild form behandlas snabbt med svampdödande krämer och salvor. Om infektionen startas krävs tabletter - triazolderivat, bredspektrum antibiotika.

Prostatit. Tilldela läkemedel av komplex terapi - antibiotika (fluorokinoloner, makrolider, tetracykliner), icke-steroida antiinflammatoriska och analgetika, alfa-blockerare.

Lokalt behandlas brännskador och klåda med douches av antiseptika - lösningar av silvernitrat, mangan och hydroxianisk kvicksilver.

Om klåda åtföljs av smärta, ordinerar läkaren analgetika och antispasmodika.

Icke-patologiska orsaker till klåda (allergi, livsmedelsirriterande). I det här fallet är det tillräckligt att ta bort den irriterande faktorn för att normalisera situationen.

Läkaren kan vid behov förskriva antibiotika, immunmodulatorer, fytopreparationer. För behandlingsperioden är det önskvärt att ge upp sex, minska fysisk aktivitet och, viktigast, att hålla sig till en diet.

Med tidig behandling, tills urinhinnan har tagit uppåtgående karaktär och inflammationen inte har passerat till prostata, urinblåsan och andra organ i genitourinärsystemet, har sjukdomen en gynnsam prognos.

förebyggande

Att minska risken för UTI (urinvägsinfektioner) hjälper till:

 • användningen av kondomer, regleringen av sexuella kontakter
 • hälsosam livsstil och rätt näring - minsta alkohol, kryddig, salt, rökt mat;
 • iakttagande av personlig hygien. Under förhuden är ackumulerat smegmasmörjmedel, vilket blir en gynnsam miljö för reproduktion av stafylokocker, streptokocker och annan mikroflora. Glöm inte hygienprocedurer, och de flesta problem med kliande infektioner kommer att omgå dig.