Huvud
Behandling

Burning i prostata: möjliga orsaker och behandling

Prostatakörteln är ett litet men mycket viktigt organ för en man. I sitt normala tillstånd överstiger dess dimensioner inte 4 centimeter och 25 gram. I närvaro av sjukdomar eller formationer kan prostaten emellertid ge ett starkt obehag för sin ägare.

En av de manifestationer av obehag är en brännande känsla i prostata, vilket är en mycket viktig tankeställare. Många män ignorera detta symptom, men tid upptäcka problem kommer att bidra till att bli av med sjukdomar såsom prostatit, prostata adenom och prostatacancer.

Fysiologiska egenskaper hos prostata

Prostatakörteln har formen av en tjock kastanj, och liknar också mycket på människans hjärta. Det är värt att notera att huvudfunktionen hos män är fortsättningen av släktet, eftersom prostata är mycket viktigt för människors hälsa.

Huvudfunktionen hos prostatakörteln är utvecklingen av en speciell hemlighet som främjar mognad av spermatozoer, deltar i sin transport och påverkar starkt produktionen av testosteron. Även prostata deltar aktivt i erektionsprocessen och dess långvariga kvarhållande.

Hemligheten i prostata körteln har en specifik lukt. Sammansättningen av prostatajuice innehåller ett stort antal vitaminer och mineraler som säkerställer spermatozoas vitala aktivitet och aktivitet. Sekretionen utsöndras ständigt, men i urinröret kommer endast under utlösningsperioden.

Hemligheten hos prostata är en obligatorisk komponent i hälsosam sperma. Av den totala mängden spermier som kommer ut under utlösning hos en frisk man är prostatajuice cirka 40 procent.

Prostatakörteln ligger i en avlägsen plats: den ligger under blåsan, å ena sidan är den kramad av urinkanalen och å andra sidan - av ändtarmen. Körteln är i mitten av perineum. Prostatens kropp består av tre, de så kallade lobules, vänster, mitten och höger lobes.

Detta organ består av glattmuskel och klonvävnader, vilka är täckta externt med en speciell (fibrös) kapsel gjord av bindväv. Nedan och på toppen av prostata är artärerna som matar henne med blod.

Förutom de tre lobulerna och bindevävnaden har prostatan också en komplex neuromuskulär apparat som bryts i alla patologiska förändringar. Storlekens storlek, form och densitet förändras med ålder och är väldigt individuell för varje man.

Om körteln ökar avsevärt, finns det en överträdelse av urinering.

Prostatakörteln är ett mycket viktigt organ för hälsan hos hela kroppen av en man, eftersom hormonbalansen beror på normal funktion. Efter avlägsnandet av detta organ minskar libido hos en man snabbt, för i de flesta fall uppträder impotens.

Varför det kliar och brinner i prostata

Många män känner klåda och brinner i prostata. Dessa är ganska farliga symptom, vilket indikerar förekomsten av sjukdomar eller patologiska förändringar i prostata. Dessa symtom kan alternera och byter regelbundet varandra.

En av de främsta anledningarna till att prostata är repad är olika infektionssjukdomar, som i de flesta fall överförs genom sexuell kontakt. Sådana infektionssjukdomar innefattar gonorré, klamydia, trichomoniasis och candidiasis.

Dessutom kan en smittsam inflammation i prostatan orsaka Staph, E. coli och andra patogener som finns i det urogenitala systemet män. Dessa mikroorganismer är ständigt i det genitourära systemet, men börjar bara aktiveras som ett resultat av försämringen av immunsystemet.

Också kan klåda i området av prostata uppstå som en biverkning av vissa mediciner, om de skadas slem glandhölje, med användning av hygienprodukter, irritera urinröret kåpan och de andra kanalerna och urogenitala systemet.

Mycket ofta klåda i prostatakörteln sker med en sjukdom som prostatit. Klåda med prostatit uppträder under en akut form av sjukdomen, som orsakas av bakterier. Det finns en inflammatorisk process, varigenom prostatakörteln förstoras. Det är trycksatt av blåsan i sin fulla tillstånd och rektum.

Efter evakuering av blåsan och tarmarna börjar prostata att upprätta vid kompressionsstället, vilket leder till klåda och brännande. I de flesta klåda med prostatit åtföljs av frekvent urinering har urinen en mörkgul färg med obetydliga föroreningar av pus. Klåda inträffar först efter tömning av urinblåsan eller rektum.

En annan obehaglig känsla brinner i prostata. Detta symptom signalerar en progressiv form av prostata sjukdom:

 • prostatit i kronisk eller akut form;
 • bildning av godartade eller maligna tumörer;
 • bildandet av cystor eller stenar;
 • patologiska förändringar i ändtarmen.

I de flesta fall orsakar förbränning prostatit. Denna sjukdom kan uppstå som en följd av svår hypotermi, frekvent förstoppning, långvarig sexuell avhållsamhet, stillasittande livsstil, kroniska sjukdomar i det genitourära systemet.

Även de senaste åren har experter kommit till slutsatsen att otillräcklig sömn, övermattning, frekventa stress, undernäring och dåliga vanor leder till prostatit. Initialt förekommer prostatit utan manifestation av symtom, men med tiden manifesterar sig olika symtom. Den första är försämringen av erektionen och en minskning av sexuell lust.

Symtom på prostata smärta

Symtom på prostatit hos varje man kan manifestera sig på olika sätt, eftersom sjukdomen har omkring hundra symtom. Samtidigt manifesterar sig alla tecken i mycket sällsynta fall. Beroende på orsakerna som orsakade prostatit, immunstatens tillstånd och nervsystemet, manifesterar åldern av manliga symptom sig gradvis och i varierande intensitet.

Tecken på prostatit ses sällan i början. Problem med sömn, konstant svaghet, minskad prestanda, humörstopp, snabb trötthet, mannen skriver sig av på stress och problem på jobbet.

Vid nästa steg av sjukdomen har patienten en kraftig svettskillning även i ett lugnt tillstånd, det är klåda i perineum efter urinering och avföring. En man blir snabbhärdad, självständig, aggressiv, ibland tårbarhet och minskad libido.

Efter ett tag finns lokala obehagliga symtom: brinner i urinröret med prostatit, erektil dysfunktion, smärtsamma känslor under urinering och i underlivet. Sjukdomen kan manifesteras med mindre symtom. De flesta männen uppmärksammar inte dessa tecken, om det inte finns några problem med erektion, men förr eller senare kommer de att visas.

Under det akuta skedet av sjukdomen finns det en stark brännande känsla i prostata efter utlösning och långvarig retention av urin. Det finns drabbningar av varierande intensitet, som kan elimineras endast med hjälp av smärtstillande medel.

Smärta koncentrerar sig i testiklarna och pubic regionen, ger till sacro-lumbar ryggraden. Samtidigt med smärtor i prostatakörteln finns det en brännande känsla.

Smärta sensioner i prostatacancer

Om prostatit inte behandlas kan prostatacancer utvecklas. Denna sjukdom lider i de flesta fall män över 50 år.

Prostatacancer utvecklas som ett resultat av sådana faktorer: avancerade former av prostatit, ärftlighet och genetiska anlag, sjukliga förändringar i prostata strukturen orsakade av infektionssjukdomar eller bildandet av stenar och cystor.

I de flesta fall ett tecken på prostatacancer finns tre symptom: urinvägar, smärta under och efter urinering och ejakulation, blod i urinen, som har en stickande lukt. Intensiteten av smärta beror på storleken av den maligna tumören och dess spridning på de angränsande organ i det urogenitala systemet.

I början av prostatacancer känns patienten smärtsam värk i ljumskområdet. Särskilt smärtan manifesterar sig vid långvarig retention av urin och efter utlösning i frånvaro av regelbundet sexuellt liv.

Smärtan utvecklas som ett resultat av att pressa prostata körteln, som har ett stort antal nervändar, expanderande tumör. Män sällan uppmärksamma sådana smärta, eftersom de snabbt passerar.

I de kommande stadierna av sjukdomen ökar smärtsamma känslor och blir permanenta. Detta sker som ett resultat av penetrering av en malign tumör i kroppen i prostatakörteln och närliggande vävnader. För att avlägsna smärtsamma känslor är det bara möjligt med hjälp av starka anestesi. Läkemedelsinnehållande läkemedel används ofta.

Vid de sista skeden av sjukdomen växer tumören in i blåsan, vilket leder till en svår urinproduktion och närvaron av en signifikant mängd blod i den. Sprängning av en cancerous tumör i rektum orsakar allvarlig smärta under avföring. I avföring finns det stora mängder blod.

Smärta sensioner i adenom

Burning i prostata kan vara ett resultat av tillväxt av en godartad tumör (prostata adenom). Symptom på tillväxt av denna tumör skiljer sig från en malign tumör. Prostata skadar inte ens med en ökning av dess storlek.

Det prolifererande adenomet komprimerar emellertid nära organ och vävnader. Detta leder till stagnation av blod och urin, vilket resulterar i inflammation, som åtföljs av smärtsamma upplevelser av varierande intensitet.

När tumören växer, intensifierar smärtan och blir intensivare. Du kan bara ta bort dem med smärtstillande läkemedel. Oftast observeras smärtskänningar på natten, så utan bedövning kan en man inte sova normalt. Smärtan är lokaliserad i perineum och sakrum. Det förbättras kraftigt av långvarigt sittande.

Vid de initiala stadierna av adenomproliferation observeras smärta sensioner i den analgångsområdet. Smärta är sämre under avföring. Många män förvirrar dessa smärtsamma förnimmelser med manifestationer av hemorrojder.

Mycket ofta, med prostata adenom, känns smärta i benen. Den mest smärta känns på lårets inre yta när du går och ger i testiklarna och anusen. Många män dessa smärta sensioner tas för radikulit. När en stor tumör kan observeras värker smärta längs hela benets längd.

Ibland påverkar adenomen de partiella vesiklarna. Detta leder till det faktum att i testiklarna börjar verka smärta som ges till inguinalveckorna. I perineum observeras bränning, vilket kompletteras av smärta efter urinering.

Efter en signifikant proliferation av en godartad tumör börjar smärtsamma känslor ges tillbaka. Särskilt ökar smärtan efter utlösning.

Utgående från allt ovan kan vi sammanfatta det:

 1. Klåda och brännande i prostata körs upp med prostatit och infektiös inflammation. Under och efter urinering kan det uppstå smärta.
 2. Smärta sensioner i prostatakörteln sker i de flesta fall med tillväxten av en godartad eller malign tumör. Sådana smärtor uppträder emellertid med många sjukdomar i det genitourära systemet.

Men för att bestämma den exakta diagnosen är det nödvändigt att genomföra en grundlig undersökning med moderna diagnostiska metoder.

Burning i prostata

Burning i prostata ger mannen mycket obehag. Tyvärr ignoreras detta symptom ofta, utan att ens tro att det kan fungera som den första signalen som indikerar patologier eller organs sjukdomar. Vid de första stadierna av sjukdomen sker bränning under sexuella relationer och förvärras på natten. Detta leder till sömnstörningar, depression och sömnlöshet.

Våra läsare rekommenderar

Vår regelbundna läsare blev av med PROSTATIT genom en effektiv metod. Han kontrollerade det på sig själv - resultatet av 100% - ett fullständigt bortskaffande av prostatit. Detta är en naturlig honungsbaserad lösning. Vi kollade metoden och bestämde oss för att rådgöra med dig. Resultatet är snabbt. DEN EFFEKTIVA METODEN.

För att hjälpa patienten är det nödvändigt att fastställa orsaken till att detta symptom uppträder, varefter lämplig behandling är föreskriven.

Orsaker till att bränna i prostata

Utseendet av bränning och klåda i prostata indikerar närvaron av patologier eller sjukdomar i prostatakörteln. Provoke detta obehagliga symptom på hypotermi, undernäring, stillasittande livsstil, dåliga vanor. Bland de faktorer som predisponerar för utseendet av brinnande, identifierar infektionssjukdomar, patologier i rektum och prostata, tumörer i prostata.

Om detta symptom upptäcks är det först och främst nödvändigt att utesluta påverkan av personliga hygienprodukter och vissa läkemedel och inte använda smaker. Dessa är de vanligaste orsakerna till att bränna, men denna känsla kan också dyka upp efter ett trauma orsakat av onani och som ett resultat av ett oregelbundet sexuellt liv.

Utseendet av att bränna i prostata är möjligt till följd av bildandet av stenar, retur av urin från urinröret till prostatakörteln, liksom hormonell obalans. Enligt medicinsk statistik ökar sannolikheten för bränning med frekvent förstoppning och urinretention. Om du ignorerar detta symptom kan patienten utveckla inflammation i urinrörets och njurarna, problem med potens kan uppstå. I särskilt avancerade fall observeras njursvikt.

infektiös

Burning i prostata är oftast ett symptom på sexuellt överförbara sjukdomar:

 • Gonorré. I närvaro av denna infektion har hanen gulaktig urladdning från könsorganet. Urinering och avföring är smärtsamma.
 • Candidiasis. Det orsakas av svampar av släktet Candida. Vid deras intensiva reproduktion hos män utvecklas inflammationen hos ett sexuellt huvud, en uretrit utvecklas. Kretslopp från urinröret indikerar närvaron av orsaksmedlet i organismen. Män klagar på smärtsam urinering, små röda finnar finns på penis.
 • Chlamydia. Huvudsymptomet hos sjukdomen - utgången av pus från urinröret, svullnad i testiklarna. Efter utlösning och urinering kan utsläpp med blandning av blod uppträda.
 • Ureaplasmosis. Med denna sjukdom klagar man för att bränna och karda medan man urinerar. Tydlig slem framträder ur urinröret.

icke-smitt

Bränning i prostata av icke-infektiös natur orsakas oftast av stagnation av blod i bäckenzonen eller utsöndringen i själva körteln. Stagnation av blod i bäckenorganen är möjlig med åderbråck, hormonella störningar och framväxten av icke infektionssjukdomar.

Orsakerna till försenade sekretioner i prostatakörteln kan vara ett brott mot sexlivet och felaktig stimulering av prostata med en massageanordning. Det här är ett resultat av oregelbundet kön och överdriven aktivitet. Negativt inflytande på människors hälsa har en lång sexuell avhållsamhet, avbrutet samlag och en erektion utan utlösning.

Den brännande känslan i prostatakörteln och ljummen indikerar sannolikheten för patologi av icke-infektiöst ursprung.

Icke-infektionsfaktorer för bränning i prostata ges i tabellen.

diagnostik

Burning i prostata kan orsaka allvarliga sjukdomar, och därför, när de första symptomen uppträder, behöver du se en läkare. Patienten får råd från proktologen, dermatovenerologen, gastroenterologen. Att bestämma orsaken till bränning i prostata krävs för att utföra en noggrann diagnos av människornas hälsa. Först och främst är patienten inriktad på ett allmänt och biokemiskt blodprov. Nivån på socker och hormoner bestäms också.

Urinalys är nödvändig för att fastställa en möjlig infektion i det genitourära systemet. Vid tillämpning av uroflowmetrytekniken studeras parametrarna för urinering. En man får också en fingerundersökning av ändtarmen. Denna procedur hjälper till att bestämma kroppens storlek och dess struktur, förekomsten av tumörer. För att bestämma den exakta orsaken till brännskador, måste du utesluta helminthiasis och dysbios, för vilken analys av avföring tas.

Av de instrumentella metoderna användes anoskopi, koloskopi, ultraljud och prostata biopsi. De upptäcker organets neoplasma eller annan patologi och bestämmer dess storlek.

Metoder för behandling

Att behandla patientens föreskrivna medicinering. Om det inte fungerar, kommer kirurgi att krävas.

Medicinsk kurs

Om förbränningen i prostata orsakas av en infektion används följande medel:

 • Immunmodulerande medel. Deras uppgift är att förbättra immuniteten. På så sätt sänks multipliceringen av patogena mikroorganismer och sjukdomen kan inte fortsätta till det kroniska skedet.
 • Antibiotika. För att behandla infektioner i det genitourinära systemet, föreskriver läkare cefalosporiner, tetracykliner och makrolider. Patienten ger nödvändigtvis en analys för känsligheten hos mikroorganismen som han upptäckt för läkemedlen.
 • Hepatoprotectors. Dessa läkemedel stöder leveransfunktionen, vilket är särskilt viktigt med antibiotikabehandling.
 • Antiinflammatoriska läkemedel, inklusive rektala nonsteroidala salvor och suppositorier.
 • Antifungala läkemedel. De är effektiva för behandling av candidiasis.
 • Förberedelser för att förbättra blodcirkulationen i prostatakörteln.
 • Vitaminer och mineraler. Ha en starkare effekt på kroppen.
 • Smärtstillande. De är nödvändiga om symtomen uppträder som ett resultat av stenbildning. Spazmolitiki och smärtstillande medel hjälper till att klara smärtan.
 • Alpha-blockerare. Dessa läkemedel ordineras för adenom och prostatit.
 • Microclysters. För denna procedur framställs buljonger från örter som lokaliserar symtomen och lindrar svullnad.
 • Förberedelser för klyvning av beräkningar. De ordineras också för urolithiasis, beroende på typen av förkalkning.

Det finns tre typer av stenar:

 • cystin, för avlägsnande som kräver tiapramin;
 • oxalater eliminerade av Prolite,
 • Fosfater, mot vilka Marelin är effektivt.

Rektala suppositorier från propolis kommer också att klara av symtomen. De eliminerar inflammation och brännande känsla i perineum. Stearinljus kan beredas oberoende av detta recept: Blanda 40 g propolis med 200 ml alkohol och indunsta sedan i brand tills en viskös konsistens bildas. Till den resulterande blandningen tillsätt 2 g kakaosmör och gör suppositorier. För att hålla dem i form fryser de. Det rektala ljuset administreras vid sänggåendet i en månad. Behandlingsförloppet enligt doktors diskretion kan förlängas i ytterligare en månad.

Du kan också förbereda enema med infusion av kamille. Receptet för avkok är följande: 15 g torkade blommor hälls i 1 liter kokande vatten, varefter det insisteras på 40 minuter. Enema är gjord av en ljummet lösning. Samma buljong kan tas i stället för te, eftersom det har en diuretisk effekt.

Dessa medel ökar återhämtningen, men kan bara tillämpas efter att en läkare utses.

Stagnerande fenomen i bäckenet elimineras genom fysioterapi. Med deras hjälp förbättras blodflödet och den brinnande känslan lindras. Förutom läkemedelsbehandling föreskrivs ultraljudsbehandling, prostata massage med en speciell stimulans, magnetbehandling, elektrofores, ljusbehandling.

Operativ metod

I vissa situationer visas patienten kirurgiskt ingrepp. Indikationen för operationen är frånvaron av effekten av läkemedelsbehandling och njursvikt. Det är nödvändigt och i händelse av komplikationer i prostata, åtföljd av konstant smärta. Med hjälp av kirurgi avlägsnar de neoplasmer, bukspottkörteln med smärtsmärta och stenar i prostata. Om denna behandlingsmetod är värt att överväga när det finns en försening eller frånvaro av urinering, detektering av blodproppar i urinen och pus i ändtarmen.

Om orsaken till bränningen var prostatit, föreskrivs patienten en operation för att helt avlägsna orgeln eller skära ut sin del (resektion). Tillräckligt effektivt är excision av förhuden och rening av pus som ackumuleras under inflammation i orgeln.

Adenom av prostata avlägsnas genom resektion med användning av ett endoskop eller med en laser. Användningen av den första metoden är endast möjlig med en liten mängd adenom. Tekniken utför förångningen av adenomvävnad eller dess slipning.

Vid detektering av prostatacancer utförs en operation också genom metoden för excision av neoplasmen. Den maligna tumören avlägsnas tillsammans med prostatakörteln och de omgivande lymfkörtlarna.

Kontraindikationer för kirurgisk ingrepp är:

 • hypotyroidism;
 • akut inflammation i det urogenitala systemet;
 • andningsinfektioner;
  störningar i hjärt- och respiratoriska system;
 • ålder är över 70 år
 • diabetes mellitus;
 • blödningsstörningar
 • Användning av läkemedel som utspätt blod.

Förberedelser för en operation

Före operationen genomgår patienten en omfattande läkarundersökning, inklusive ett fluorogram, ett elektrokardiogram, en undersökning med en terapeut, en anestesiolog, en kardiolog. Om det behövs kan patienten hänvisas till en kirurg, gastroenterolog, neurolog. Före operationen placeras en rengörande enema och håret under naveln avlägsnas.

Postoperativ period

Vid slutet av det kirurgiska förfarandet installeras en kateter i patientens urinblåsa för kontinuerlig organvaskning. Efter en resektion av prostata med ett endoskop tas katetern ut efter 2-4 dagar. Om adenomen eliminerades - efter 7-10 dagar. När dräneringsröret installerades under operationen dras kateteret ut i 2-3 dagar och röret - efter 15-20 dagar.

Efter operationen blöder patientens urin. Om föroreningar förblir längre än 3 veckor bör du konsultera en läkare. Det kan vara brännande känsla vid urinering. Symtomen försvinner i regel inom 6-8 veckor.

I rehabiliteringsperioden föreskrivs antibiotikabehandling, som varar 2-3 månader beroende på arten av sjukdomen och egenskaperna hos vävnadsöverväxten.

Under operationen sänds vävnadsprover till en mikroskopisk undersökning, vars resultat kommer att vara klart efter 7-10 dagar. De ger en histologisk slutsats om förekomst eller frånvaro av malignitet. Detektion av celler som orsakar cancer är realistisk även med ett negativt biopsi resultat.

Möjliga komplikationer efter operation

Beroende på ålderens och individens specificitet av organismen efter operationen kan det förekomma allvarlig blödning, vilket kräver blodtransfusioner och ibland upprepad operation. Vid resektion av prostata finns risk för skador på blåsans vägg, för att eliminera detta utförs en öppen operation. Infektionssjukdom kan förvärras, vilket orsakar inflammation i njurarna, prostata, testiklarna. Även urinröret minskar hos patienterna 1,5-2 månader efter operationen.

Förebyggande åtgärder

För att förhindra bränning i prostata är det nödvändigt att följa förebyggande åtgärder:

 • Observera hygienreglerna. Det rekommenderas att tvätta perineum efter varje tömning av tarm och urinblåsa. Två gånger om dagen behöver du noggrant tvätta sexuellt organ.
 • Följ kosttillskott.
 • Att skicka förebyggande undersökningar till läkaren, regelbundet för att överlämna analyser.
 • Rådgör med en läkare om en brännande känsla inträffar.
 • Träna, spela sport.
 • Eliminera dåliga vanor.
 • Tillåt inte avslappnad sex.
 • Att reglera sexuell aktivitet.
 • Använd preventivmedel under sex.

En del av förebyggandet är kost. För att eliminera brännskador i prostata måste du ändra dina matvanor. Från kosten utesluts kryddor, alkohol, rökt produkter, vitlök, peppar, lök, stekt och fet mat, salt, konserver och marinader. Det är nödvändigt att begränsa användningen av godis och mjölprodukter.

När det finns en brännande känsla i prostata, borde en man konsumera ångkoteletter, kött och fisk, gröt, kokta grönsaker och sura mjölkprodukter. Patienten ska följa dricksregimen och dricka minst 2 liter vätska. Detta kommer att bidra till att bli av med bakterieinfektion snabbare.

Vem sa att det är omöjligt att bota prostatit?

Har du en PROSTATE? Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte? Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • konstant smärta i underlivet, skrotum;
 • svårighet att urinera
 • sexuell dysfunktion.

Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Prostatit kan vara CURED! Gå till länken och ta reda på hur specialisten rekommenderar behandling av prostatit.

Klåda och brännande i perineum, eller harbingers av obehagliga "intima" sjukdomar

Om en man har en brännande känsla i perineum, kan du inte fördröja med ett besök till läkaren.

Det här är trots allt ett tydligt tecken på patologi, som inte bara kan tala om den inflammatoriska processen som har börjat, men också en illamående sjukdom.

Varför det finns obehag i perineum hos män och hur man tar bort ett obehagligt symptom, kommer artikeln att berätta.

Vad är orsaken till klåda och smärta?

Smärtsamma känslor i den intima zonen stör många representanter för det starkare könet. De uppstår av olika skäl. Bränning och klåda är förknippade med irritation av nervänden. De kan inte orsaka allvarlig smärta, men kan vara ett symptom på en allvarlig patologi.

De vanligaste orsakerna till obehag i perinealregionen hos män är följande:

 • uretrit och andra sjukdomar i ett infektiöst ursprung
 • trauma till könsorganen;
 • varicocele;
 • hypotermi;
 • bråck;
 • prostata adenom;
 • njurstenar;
 • inflammation i prostata
 • venerala sjukdomar. Till exempel syfilis eller genital herpes;
 • långvarig abstinens
 • orkit;
 • osteokondros.

Också orsaken till obehagliga känslor kan vara bäckensmärksyndrom. Detta tillstånd är typiskt inte bara för män, men också för kvinnor. Det kännetecknas av smärta i underdelen av buken, som skjuter in i perineum. Det är ofta omöjligt att diagnostisera sjukdomen hos patienter med ett sådant syndrom. Därför ordinerar läkare en behandling som syftar till att stoppa obehagliga symptom.

Oftast har män uretrit, prostatit och adenom. Smärtsamma förnimmelser vid olika patologier skiljer sig något. Till exempel, med akut prostatit, är smärta i perineum skarp, strålar ut i pungen, penis, urinblåsan, anus. Om prostatit är kronisk, kommer obehaget att vara obetydligt, smärtan drar, värk, vilket periodiskt minskar och intensifierar sedan. Ofta finns det en brännande känsla mellan benen och klåda.

Normal och övervuxen prostata (adenom)

Akut urinrör uppstår ofta med skarp och brännande smärta som uppstår vid början av urinering. Många patienter med venerala sjukdomar brinner i urinröret eller i perineum. När varicocele (eller åderbråck) uppträder smärta syndrom efter samlag. Han är svagt uttryckt och efter ett tag passerar.

Med omfattande skador på vävnader i den intima zonen finns det en skarp smärta och brännande känsla i testiklarna hos män och ungdomar. Denna patologi ökar sannolikheten för försämrad utveckling av könsorganen hos barn, vilket i sin tur kan leda till infertilitet.

Orchitis orsakar virus. Det utvecklas ofta som en komplikation efter rubella och kummus. Med en sådan sjukdom ökar orgelet, det drabbade områdets hud är hyperemiskt, smärta framträder.

Om obehag inträffar på höger eller vänster sida betyder det att organs skada är ensidig.

Bråck kännetecknas av smärta som uppstår under gång. Ondartad neoplasm i de första stadierna är asymptomatisk. Men så småningom, efter eller under samlag, visas brännande och smärta.

Hur är läkarens möte?

Ju tidigare orsaken till obehag i perinen i en man är bestämd, desto bättre behandling kommer det att finnas en chans att undvika ett antal komplikationer. I receptionen bör specialist informeras om smärtan (dra eller hård), närvaron av klåda, brännande.

Efter kommunikation och undersökning kommer läkaren att skicka patienten till en ytterligare undersökning. Det kan innehålla:

 • blodprov;
 • biopsi;
 • urinanalys;
 • ultraljudsundersökning.

Hur är behandlingen?

Urval av läkemedel och behandlingsregim utförs beroende på diagnosen.

Effektivt eliminerar smärtan mellan benen hos män med hjälp av antiinflammatoriska läkemedel, som tas lång tid.

Anestesimedicin används också för att stoppa smärtsyndromet. I vissa fall föreskriver läkaren hormonpiller.

Detta är viktigare i närvaro av godartade neoplasmer och hormonell obalans. Med utvecklingen av tumörprocesser, kan du ibland inte utan kirurgisk ingrepp.

Om smärta och rezi i perineum orsakas av smittsamma, venerala sjukdomar behövs en behandling med antibiotika. Läkemedel administreras intravenöst eller intramuskulärt. Om patologin är allvarlig utförs behandling på ett sjukhus.

Tabletter för upplösning av oxalatstenar Prolite

Ta bort brännande känsla i prostata adenom med suppositorier och rektala salvor. Om klåda orsakas av urolithiasis används antispasmodik och smärtstillande medel. Dessutom föreskriver läkaren läkemedel som löser upp stenar med hänsyn till typen av kalkyl.

Till exempel, för att lösa upp oxalatstenar i apotek sålde Prolith, cystin - Tiapramine och Uralit, fosfat - Marilin.

Om urinröret påverkas av svampar i Candida-familjen, föreskriver läkaren antifungala läkemedel.

Eliminering av obehag i perineum bör vara komplex.

Därför ordnas patienten ofta under behandling, vitaminer, mineraler och andra läkemedel som stärker immuniteten. Även hepatoprotektorer används för att skydda levern från de negativa effekterna av de tagna tabletterna.

Prostatit: Hur identifieras och botas?

Prostatit är rädd för denna agent, som eld!

Du behöver bara ansöka.

Inflammation av prostatakörteln observeras hos de flesta män efter 35 år. Bränning och klåda med prostatit förekommer i de första skeden av sjukdomen på grund av smalning av urinröret. När sjukdomen fortskrider, visas ytterligare symptom, smärtsyndromet ökar.

Nedan finns tecknen som indikerar utvecklingen av patologi:

 • klåda i urinröret, som blir starkare med urinering
 • utseendet i blodproppens urin;
 • suddig urin;
 • dra smärta i ljummen;
 • hypertoni;
 • minskad potens, libido. Om du inte behandlar kronisk prostatit utvecklas för tidig utlösning, impotens;
 • känslan av att blåsan inte är helt tömd. Obligatoriska uppmaningar på natten är också karakteristiska;

Med utvecklingen och förvärringen av sjukdomen stiger kroppstemperaturen till 38,5 grader. I detta fall finns det svår smärta i pungen, ibland ger tillbaka.

Många patienter som har diagnosen prostatit frågas om det är möjligt att bli av med sjukdomen utan operation. Trots allt är inflammation i prostatakörteln en allvarlig patologi som hotar cancer och infertilitet. Om sjukdomen inte försummas, finns det en chans att bota det med hjälp av mediciner. Men i detta fall är ett integrerat tillvägagångssätt viktigt.

Följande metoder används, hur man avlägsnar brännande känsla i prostatit och själva sjukdomen:

 • sjukgymnastik. Läkaren ordinerar en prostata massage. För detta ändamål används speciella stimulanser;
 • mikroclysters med avkodningar av olika medicinska örter. De låter inte bara ta bort smärta, utan också för att lindra inflammation.
 • antibiotika. Tilldela dem endast när klåda och brännande är associerade med utvecklingen av bakteriell infektion. Fluoroquinoloner och makrolider är väl etablerade;
 • antiinflammatoriska icke-steroida läkemedel. Effektivt eliminera inflammation och förbättra urinflödet;
 • alfa blockerare. Medlen anses vara hjälpmedel. De minskar blodtrycket och lindrar den ökade muskeltonen i prostata;
 • biologiskt aktiva tillsatser. Vanligtvis föreskriver deras läkare för en kronisk behandling av prostatit. Kosttillskott eliminerar effektivt obehagliga manifestationer av sjukdomen och minskar risken för exacerbationer. I den här gruppen anses det urologiska kinesiska gipset ZB Prostatic Navel Plasters vara det bästa, vilket upprepade gånger har visat sin effektivitet i praktiken.

Relaterade videoklipp

En urolog, en dermatovenerolog om möjliga orsaker till klåda i ljummen hos män:

Sålunda, eventuella onaturliga och obehagliga förnimmelser i prostatan är en signal att organismen är inte OK. Men även med normal hälsa, män som bryr sig om deras hälsa, rekommenderas det att regelbundet genomgå en förebyggande undersökning. Och om det finns obehag (brännande, klåda, smärta) i området av intima organ bör omedelbart kontakta en specialist: urolog, proktolog eller veneriska sjukdomar. Från den tidigt inledda behandlingen beror på förmågan att bli barn.

 • Eliminerar orsakerna till cirkulationsstörningar
 • Försvinner försiktigt inflammation inom 10 minuter efter att ha tagits