Huvud
Förebyggande

Prostataavlägsnande - indikationer, förberedelse och operation, konsekvenser och återställande av styrka

Konsekvenserna av sådana patologier i det genitourära systemet för män, som adenom, kan leda till behovet av att avlägsna prostata. Kirurgi för att ta bort prostatakörteln bär inte risken för dödsfall, men har sannolikheten för postoperativa komplikationer som påverkar livskvaliteten. Den operativa vägen är ofta den enda alternativa vägen för att undvika den allvarliga utvecklingen av sjukdomen. Ta reda på den information som hjälper dig att fatta rätt beslut, förbered dig själv moraliskt för operationen på prostata och få en uppfattning om utsikterna till postoperativ återhämtning.

Vad är prostataavlägsnande?

Prostatektomi är en kirurgisk operation för att ta bort prostata eller en del av det. Körteln utsöndrar en speciell hemlighet som stimulerar spermatozoas motoriska aktivitet och förlänger deras livskraft utanför hankroppen. Prostata ökar risken för naturlig befruktning väsentligt. Avlägsnande av kroppen betyder inte automatisk infertilitet. Modern operation innefattar flera operativa tekniker. Valet av den mest effektiva metoden är individuell och förblir efter eget gottfinnande hos läkaren och patienten.

Indikationer för borttagning

Kirurgisk ingrepp är alltid en extrem åtgärd, vilken medicin sanktioner bara om mot en bakgrund av progressiv sjukdom alla metoder för konservativ terapi har uttömt sig och inte fått ett tillfredsställande resultat. Patienterna kommer in i operationsbordet på grund av följande skäl:

 1. Onkologiska processer av prostatakörteln.
 2. Bildandet av steniga formationer i prostata-kanalerna (kalkylformig prostatit). Den tyngsta läckande formen av prostatit, där urinering blir svårt, och blod finns i urinen.
 3. Det avancerade stadium av prostata hyperplasi (orgelförstoring), som har en godartad natur - adenom.
 4. Cancer maligna neoplasmer - cancer har egenskapen att öka och sprida metastaser, vilket hotar hela livsorganets vitala aktivitet. Avlägsnande i onkologi bör utföras medan sjukdomen är i första eller andra etappen, och tumörstorleken översteg inte normen.

Metoder för adenomavlägsnande

Kirurgi har utarbetat flera sätt att prostatektomi. Hittills tillämpas alla. Valet tar hänsyn till patientens ålder, samtidiga sjukdomar, sjukdomsstadiet och PSA i blodet (prostatiskt specifikt antigen). Kirurgens kvalifikation är mycket viktigt. Det finns följande val av metoden för kirurgisk ingrepp:

 1. Transuretral resektion av prostata. Det utförs med godartad prostataförstoring. Operationen för partiell borttagning utförs genom laparoskopisk väg genom urinröret.
 2. Induktion av prostata. Metoden för intervention för prostataadenom, där det normala utflödet av urin återställs. Det utförs när prostata förstoras något, är risken för en tidig komplikation i form av retrograd ejakulation (att få spermierna utanför men inuti urinblåsan) hög.
 3. Radikal prostatektomi. Metoden används för tumörer och för att avlägsna hyperplasi av godartade egenskaper. Tillsammans med prostata tas lymfatiska kärl och noder bort.
 4. Laseravlägsnande av prostatakörteln. Progressiv metod, som på grund av låg traumatism är särskilt visad för äldre. Effekten av laserresektion är bevisad av ett relativt litet antal postoperativa komplikationer.

Hur utförs operationen på prostatakörteln

Under preoperativperioden måste all doktors rekommendationer följas strikt. Det är nödvändigt att sluta ta läkemedel som utspätt blod (Clopidogrel, Warfarin, Aspirin och andra). Preoperativ beredning är individuell beroende på vilken metod som används. För att få en fullständig bild av patientens tillstånd före operation kan läkaren ordna en serie prov:

 • analys på PSA;
 • transuretral ultraljud;
 • biopsi (efter läkarens bedömning);
 • rektal finger undersökning.

Transuretral resektion

Före operationen måste urin och blod analyseras. För anestesi praktiseras lokalbedövning. Eftersom den operativa instrumentationen utgår från direkt strömförsörjning, ligger en elektrod för jordning under patientens lår. Under operationen sätts ett resektoskop in i patientens urinblåsa genom urinröret.

Adenomen avlägsnas med hjälp av en anordning som kallas en slinga. Den nya bildningen avlägsnas gradvis, som om "skrapar" den tills det bara finns en hälsosam vävnad kvar. I slutet av operationen är den patologiska vävnaden i form av "chips" i blåsan. Dessa fragment tvättas ut med användning av en speciell anordning. Arbetsstandarderna är utformade under högst en timme. För tiden för efteroperationsperioden införs en särskild kateter för att återställa urinering.

Radikal prostatektomi

Om en betydande del av prostata påverkas av onkologi, anses minimalt invasiva metoder vara obegripliga. Läkaren är tvungen att göra ett val till förmån för en radikal kavitetsprostatektomi, vilket innebär att prostata avlägsnas. Driftstiden är cirka 2-3 timmar. Det finns tre tekniker för denna typ av operation:

 1. Vid kraftig ökning av prostata i underlivet görs ett snitt, åtkomst till körteln säkerställs, följt av borttagning.
 2. Patienter med överdriven kroppsvikt eller redan traumatiserad operation med excision i buken eller bäckens hålighet, är tillgång till prostata genom ett snitt i perineum.
 3. Metoden för laparoskopi involverar flera små snitt i bukväggen för införande av instrument och ett laparoskop, som är utrustat med en videokamera.

Endoskopisk resektion

En mindre vanlig typ av operation är samtidigt mycket effektiv. Avlägsnande sker med en laserstråle under lokalbedövning. För att utföra nedskärningarna krävs inte, utbrändes de skadade vävnaderna genom urinväggen. Fördelarna med kirurgi innefattar frånvaron av blodförlust, lågt trauma och en minskning av tidpunkten för återhämtningsperioden. För att underlätta processen använder kirurger en kamera i slutet av instrumentet.

Laserförångning

Den senaste metoden för avlägsnande av prostatakörteln är laserförångning, som använder egenskaperna hos en grön laser. Det skiljer ljuskänslighet mot hemoglobin, påverkar endast de körtelvävnader som har god vaskuläritet. Laserstrålen tränger in i vävnaden endast med 1 mm, så förångningen görs skikt för skikt. Patienten ges en lokalbedövning genom urinröret. Fördelarna med processen inkluderar den minsta risken för blödning.

komplikationer

Med den otvivelaktiga effekten av metoderna för kirurgisk manipulation finns det möjlighet till komplikationer och överträdelser både under och efter operationen:

 1. I 2,5% av fallen kan en stor blodförlust inträffa under operationen, vilket kan leda till behovet av transfusion.
 2. Efter operationen kan blödning förekomma och leda till blodproppar i blåsans område.
 3. Vattenförgiftning: En vätska avsedd för bevattning av blåsan kan komma in i blodomloppet.
 4. Fördröjd urinering som ett resultat av kirurgiska felaktigheter.
 5. Inflammation.
 6. Urininkontinens

Konsekvenser för människors hälsa

Livet utan prostata kännetecknas av sexuell dysfunktion för 20% av patienterna. Det finns inget överraskande eller särskilt dramatiskt i detta, eftersom sjukdomslogiken initiellt antog förtryck av sexuell funktion och en minskning av volymen av seminalvätska. I efteroperationsperioden återställs erektilkapaciteten långsamt. Separat bör man nämna konsekvenserna av att prostatakörteln avlägsnas hos män i form av retrograd ejakulation (i urinblåsan), vilket ökar risken för infertilitet och återfall av cancer.

Återvinning av potens efter prostataavlägsnande

Svaghet eller förlust av erektion hos män är en bieffekt av borttagning av prostatakörteln. Särskilt komplicerade fall är fall om nervfibrer som är ansvariga för utseende av erektion under operationen skadades. Om operationen var framgångsrik och det fanns inga problem innan ingreppet tog återhämtningen enligt recensioner från tre månader till ett år. Stor hjälp för rehabilitering kommer att ges med läkemedel för styrka baserad på Sildenafil och Tadalafil, mekaniska enheter (pumpar och erektila ringar).

Kostnaden för en operation för att ta bort prostatakörteln beror på kirurgens skicklighet och den valda kirurgiska metoden. Ungefärliga priser på kliniker:

Liv utan prostatit. Hur man behåller människors hälsa utan piller?

Enligt olika statistiska studier är de flesta könsstörningar hos män i olika åldrar direkt relaterade till inflammatoriska processer i prostatakörteln, liksom en minskning av hormonet testosteron.

Tecken på prostatit hos män och dess behandling idag är huvudämnet för diskussion vid många internationella konferenser och symposier om sjukdomar hos den manliga sexuella sfären. Det är känt att problemen med en intim plan är oroande för varje andra man mellan 22 och 60 år, men få av dem associerar sådana störningar med prostatit.

Vad är vikten av problemet?

Det är viktigt att komma ihåg - om du inte behandlar prostatit, så kommer patienten på några år att visa tecken på sexuell impotens och infertilitet, vilket kommer att leda till misshandel i intima relationer och djup depression.

Komplikationer av prostatit beror på flödesformen och försummelsens stadium av den patologiska processen. Särskilt skrämmande för män är det faktum att störningar i prostata körs direkt i samband med inflammation i prostata, inklusive erektil dysfunktion och svaghet. Lyckligtvis finns idag många effektiva metoder som kan bota prostatit och bli av med konsekvenserna utan att tillgripa användningen av mediciner. Efter det senare påverkar ofta destruktivt levern, magen eller njurarna, och orsakar ett stort antal biverkningar.

Varför behöver en man en prostata?

Prostatan kan säkert kallas en av de viktigaste organen i människors reproduktiva system. Han är ansvarig för sexuella möjligheter och intimt liv i allmänhet. Denna endokrina körtel kallas också det andra manliga hjärtat och utför flera viktiga funktioner i kroppen på en gång:

 • skyddar människors genitourinary system från penetration och spridning av infektioner;
 • genererar en särskild sekretorisk vätska, vilken är ansvarig för kvalitetsegenskaperna hos den seminala vätskan;
 • producerar hormoner och aktiva ämnen som reglerar den sexuella sfären.

Brott i prostataarbetet leder oundvikligen till störningar av sexuell funktion, manlig impotens och infertilitet till en minskning av testosteron. Bland de komplexa effekterna av prostatit utsöndrar vesiklar, inflammation i urinröret och urinblåsan, prostatacancer abscess och andra stater, tillsammans med hennes hyperplasi, en ökning av volymer och dysfunktion.

Vad är prostatit?

Prostatit eller en inflammatorisk process i prostatakörteln uppträder när vävnaderna i körteln påverkas av virus och bakterier. Patologi kan också utvecklas på grund av trauma, hormonell obalans, generell hypotermi etc. Idag diagnostiseras sjukdomen hos cirka 45% av reproduktionsålderns män. Intressant växer denna indikator i proportion till patientens ålder. Till exempel är 20-åringarna av det starkare könet 20%, medan 40-åringar har 40% och 60-åringar har 60%.

Prostatit - en mycket känslig sjukdom, så män utsätter ofta en resa till doktorn. Men efter mycket tänkande och öka symtomen bestämmer de fortfarande behovet av att söka hjälp. Här är det viktigt att komma ihåg att inflammation i prostatakörteln är en av de sjukdomar vars konsekvenser helt kan förändra människors liv.

Varför förekommer prostatit?

I riskgruppen för en sådan patologi, en hel lista med män. Och du bör noggrant studera den för att utvärdera din hälsa mer fullständigt. Oftast noteras prostatit hos dem som:

 • leder en stillasittande livsstil;
 • dålig och obalanserad mat;
 • missbruka skadliga vanor
 • ofta överkylad;
 • ständigt byta sexuella partners;
 • avstår från kön.

Utvecklingen av prostatit bidrar till ett stort antal faktorer. Trots detta kan alla orsakerna till sjukdomen delas upp i två stora grupper:

De första orsaksmedlen är olika streptokocker och stafylokocker, E. coli, Proteus, venerala bakterier etc. Andelen mikrobiell prostatit står dock för endast 5% av det totala antalet kliniska fall av denna sjukdom. Så, icke-smittsamma orsaker till sjukdomsutvecklingen är mer relevanta. Oftast i det här fallet säger de om stagnation av blod i det lilla bäckens organ.

Stagnerande fenomen framkallar utvecklingen av kroniska former av prostatit. Anledningen till detta problem kan vara:

 • oregelbundet sexuellt liv det är en av de viktigaste faktorerna för att orsaka inflammation och benign prostatahyperplasi: i ögonblicket av utlösning är en naturlig massage körtelorgan, och om det är frånvarande, börjar stagnation;
 • Den åldersrelaterade minskningen av nivån hos könshormoner, särskilt testosteron, vilket leder till en minskning av libido.
 • missbruk av alkoholhaltiga drycker och öl, vilket orsakar svullnad i körtelns mjukvävnad;
 • perineal skador, kirurgiska ingrepp på bäckenorganen, vidhäftningar;
 • obalanserad näring, som påverkar den hormonella bakgrunden hos en man och ibland minskar produktionen av huvudhormonet testosteron.

Symptom på sjukdomen

Det första som män märker i de tidiga stadierna av den patologiska processen är smärta vid urinering. Över tiden utvecklas sjukdomen och ofta, men fruktlösa försök att gå på toaletten noteras. Sådana symptom ger en man mycket obehag och gör honom beroende av toaletten.

Det är viktigt att förstå att varje organism är individuell, därför fortsätter prostatit på olika sätt hos alla män. Ibland utvecklas sjukdomen kraftigt med utseendet på uttalade tecken på den inflammatoriska processen. I det här fallet tala om akut prostatit. Ofta går sjukdomen asymptomatiskt och tar en kronisk form, vilket gör det svårt när det gäller diagnos. Det är detta alternativ som orsakar sexuell dysfunktion, tidig utlösning, infertilitet och impotens.

Bland symtomen på kronisk prostatit bör tilldelas:

 • ömhet i perineum, inguinalzon;
 • minskad styrka;
 • intresseförlust i motsatt kön och intimitet;
 • svårighet med erektion
 • en känsla av en överflödande urinblåsa;
 • dålig hälsa, illamående, depressiva tillstånd.

Kan inte ignorera desinfektion

Tyvärr lägger män inte alltid vikt vid de första symptomen på prostatit. Ofta ignorerar de helt enkelt patologiska manifestationer och skjuter upp sin behandling "på språng".

Till att börja med är det nödvändigt att försöka självdiagnostik. Att bestämma 100% av prostatit utan instrumentala diagnosmetoder kan inte ibland vara den mest kvalificerade läkaren. Men även en person som är långt ifrån medicinen kan misstänka med enkla tecken på att något är galet med hans prostata. Vad ska egentligen pressa mannen till tanken att han kanske har prostatit?

För det första bör rädsla för en man orsaka nattresor till toaletten för ett litet behov, vilket är en av de mest signifikanta tecknen på prostatit.

För det andra märker man med prostatit nästan alltid frekvent urinering i små mängder. I det här fallet åtföljs allt detta av smärta eller obehag i urinröret, och efter mannen har man en känsla av att blåsan fortfarande är full.

För det tredje bör man tänka på problem i ett intimt liv för att tänka på prostatit.

Alla dessa symptom bör fungera som ett tecken på att det är dags att undersökas för en mer exakt definition av inflammatorisk process i prostatakörteln. Sådana diagnosmetoder innefattar digital rektal undersökning, transrektal ultraljud, beräknad tomografi, biopsi. Då kan du starta behandlingen.

Såsom är känt innefattar det fullständiga spektret av klassiska medicinska åtgärder:

 • utnämning av antibakteriella medel och vid behov antivirala och immunmodulerande läkemedel;
 • fysioterapeutisk behandling med tillämpning av laserterapi, hirudoterapi, magnetfält, ultraljud och liknande i förhållande till en sjuk plats;
 • en kurs av terapeutisk massage som är utformad för att stärka kroppen, återställa normal mikrocirkulation i vävnaderna i prostata och stimulera processerna för regenerering av skadade celler i körteln.

Läkare måste ofta ta itu med den kroniska formen av sjukdomen. Behandling av kronisk prostatit utförs genom att förskriva antibiotikabehandling med användning av fluorokinoloner, makrolider och andra bredspektrum antibakteriella medel. Denna standard av terapi verkar i hela den civiliserade världen och är nu det viktigaste vapnet i händerna på klassiska specialister mot inflammation i prostatakörteln. Tyvärr är sådan behandling, vilket framgår av många studier, inte alltid effektiv, medan antibiotika har en katastrofal effekt på andra organ av patienten. Antibiotika kan utlösa följande negativa effekter:

 • allergiska reaktioner;
 • tarmdysbios
 • brott mot normala matsmältningsförfaranden
 • minskad immunitet
 • dysfunktion i lever och njurar.

Dessutom, som en ytterligare terapi i komplex behandling utse:

 • selektiva serotoninåterupptagshämmare som eliminerar sexuella störningar;
 • antidepressiva medel av en ny generation som förlänger samlaget;
 • droger som förbättrar styrkan.

Naturligtvis har sådan behandling inte den bästa effekten på hälsan i allmänhet. Giftiga droger som används under behandling, orsakar ibland mer skada på en person än bra. Så efter en sådan drogbehandling måste patienten återhämta sig under lång tid.

Kan vi göra utan droger?

Frågan om hur man bota sjukdomar av sexuell natur, utan att använda skadliga läkemedel, bekymrar många män. Lyckligtvis finns det för närvarande säkra men effektiva medel för att behandla störningar i den intima sfären, bland annat en ny produkt baserad på naturliga ingredienser "Royal honung Vital Honey" har särskilt förtroende och popularitet. Den unika formeln av produkten lindrar inte bara män från tidiga utlösningar och erektionsproblem, men förbättrar också immunsystemet, förbättrar spermakvaliteten, väcker libido och ökar känsligheten under orgasmen.

Kunglig honung Vital Honung - består bara av naturliga ingredienser. De är mycket biologiska, smälter perfekt i matsmältningssystemet och har många positiva effekter, inklusive:

 • Förstärkning av erektion
 • Förbättra orgasm
 • Förlängning av samlag
 • Ökad libido
 • Förbättring av kvalitativa egenskaper hos seminalvätska
 • Återställa manlig styrka och vilja till intimitet
 • Ökad immunitet
 • Förbättring av psykomotionellt tillstånd.

Bli av med prostatitburk, om du gör det rätt!

För närvarande är biodlingsprodukter ett av de mest effektiva och pålitliga sätten att behandla inflammation i prostata. En produkt baserad på särskild honung kan användas hemma och är helt övertygad om att det snabbt kommer att lindra obehaget, smärtan vid urinering samt problem med den intima planen. Honungsprodukten har en stark antiinflammatorisk och antibakteriell effekt, ökar immunreaktiviteten, förbättrar blodcirkulationen, ökar kroppens totala tonen och skadar inte inre organ. Om reklamens rättigheter

Fördelar och nackdelar med livet utan prostata

Enligt statistiken har tre av tio män som nått äldre genomgått en operation för att avlägsna prostatakörteln. Och det finns goda skäl till detta. Hela poängen är att förutsättningen för kirurgisk ingrepp diagnostiseras prostatacancer. Efter hudcancer är denna sjukdom den näst vanligaste bland den starka hälften av mänskligheten. Och, som vanligt, möjliggör tidigt kirurgiskt ingripande att undvika metastasering på ett antal lokaliserade organ. Avlägsnande av prostatakörteln föreskrivs också vid andra sjukdomar - prostata adenom.

Denna sjukdom kännetecknas av följande komplikationer:

 • urinlösning med blod
 • akut urinretention
 • urolitiasis;
 • framväxten av olika infektionssjukdomar i urinvägarna;
 • akut njurinsufficiens.
 • Vid diagnos av en akut form av adenom eller prostatacancer föreskrivs kirurgiskt ingrepp vilket resulterar i partiell eller fullständig avlägsnande av prostata.

Det finns många rykten om konsekvenserna av denna procedur. Och ofta uppskattar de inte patienter, vilket resulterar i att de uthärdar sig till det sista. Som ett resultat av bristen på tidig diagnos och ingrepp blir problemet ännu mer akut, nästan alla funktioner i genitourinary systemet störs.

Funktioner av operationen

Bland de vanligaste metoderna för kirurgisk ingrepp för prostata sjukdomar eller närvaro av cancer kan vi skilja på följande tre:

 • snitt;
 • transuretral resektion av prostata;
 • radikal prostatektomi.

Infektionen består i införandet av kirurgiska instrument genom urinröret och skapandet av ett speciellt snitt. På grund av detta förstorar lumen, vilket eliminerar ett stort antal symtom på prostatisk sjukdom. Denna metod används extremt sällan, eftersom det är möjligt att undvika partiell kirurgisk ingrepp med medicinering. Endast i vissa fall tillskriver läkare snittet till patienten.

Transuretral resektion utförs också genom urinröret. Endast vid utförandet av denna operation skärs några delar av prostata. Transuretral resektion är föreskriven i fallet när prostata har en volym av högst 80 ml. Det är värt att notera att det utförs ganska snabbt. Vid avlägsnande av delar av prostatakörteln produceras omedelbart och cauterization av öppna kärl för att förhindra blödning. Tja, i slutet av operationen placeras en kateter i blåsan under en kort tid.

Radikal prostatektomi (transvesikal adenomektomi) är det fullständiga avlägsnandet av prostata. Denna procedur utförs på ett öppet sätt och som ett resultat förlorar mannen körteln. Operationen utförs oftast genom transvesikal eller trakeal adenektomi. I det första fallet görs ett snitt av muskelvävnaden, blåsans vägg och körteln extraheras. Den bakre adenomektomin i sig bär mindre skador på grund av avsaknaden av snitt och skador på omgivande organ. Oftast är radikal prostatektomi föreskriven i närvaro av cancer, som inte är föremål för behandling med kemoterapi.

Ovanstående metoder är populära på grund av deras effektivitet. Omedelbart efter operationen känns patienten lättad och alla symptom på cancer går bort. Effekten varar länge. Men tillgriper kirurgisk behandling eller avlägsnande av prostata, är det nödvändigt att veta att dessa förfaranden är fulla av närvaron av olika biverkningar som väsentligt komplicerar människans liv. Om dem längre och vi kommer att prata.

Biverkningar

En lista över biverkningar av kirurgiskt ingrepp vid detektering av cancer eller prostata adenom kan identifieras ett antal av de vanligaste.

 • öppen blödning;
 • vattenförgiftning;
 • fördröjning eller inkontinens
 • andra problem med urinering
 • inflammation i det opererade området
 • delvis eller fullständig frånvaro av frö vid utbrott.

Öppna blödning

Blödning är den vanligaste bieffekten med fullständig eller partiell borttagning av prostata. Enligt statistiska uppgifter observeras det i nästan var tredje part. Konsekvensen är både obstruktion av urinledningarna genom blodproppar och allvarlig blodförlust. Orsaken till blödning kan vara hemostas eller avstötning av scab som har bildats i det opererade området.

Vattenförgiftning

Vattenförgiftning uppträder också ganska ofta. Denna bieffekt uppträder när en vätska kommer in i blodomloppet som irrigeras av urinröret under operationen. Tack vare nya utvecklingar är det möjligt att minska sannolikheten för vattenförgiftning. Men för varje man reagerar kroppen på vätskan på egen väg vilket komplicerar valprocessen.

Fördröjning eller inkontinens av urin

Efter operationen för partiell eller fullständig avlägsnande av prostatacancer, är det ofta ofta kränkningar av urinprocessen hos män. Urinretention förekommer vid täppning av blodpropparna, på grund av muskelomstrukturering eller till och med med en banal läkares misstag (vilket för närvarande anses vara normalt). Och detta försvårar väsentligt livet för en man. Detta problem övervakas och elimineras snabbt och enkelt. Postoperativa störningar innefattar urininkontinens. Detta symptom manifesteras oftast i de tidiga stadierna och är orsaken till slemhinnans instabila funktion. I regel går urininkontinensen i sig själv om några dagar efter operationen. Under denna period kommer musklerna i tonus och återställa sin position. Om symtomen kvarstår, används kateter och urologiska dynor.

Andra problem med urinering

Förutom inkontinens och urinretention, observeras även andra problem som hör samman med det naturliga behovet att avlägsna vätska. I genomsnitt är frekvensen av deras manifestation inom intervallet 2 till 10 procent. Som regel observerar läkare klagomål om smärtsam urinering, läckage under träning etc. Ofta går dessa symtom också bort några veckor efter operationen. Men om problemet fortsätter att oroa patienten, utförs en andra undersökning, enligt vilken operationen kan utföras igen.

Inflammation i det opererade området

Det är värt att säga att de inflammatoriska processerna efter operationen inte bara uppträder vid operation på prostata, men i andra fall. Om du tror statistiken lider de av varje femte operation. Symtom på inflammatoriska processer förekommer redan den andra tredjedagen efter operationen. De kännetecknas av en ökning av temperaturen, smärtsamma känslor etc. Inflammatoriska processer behandlas med antibiotika. Om problemet inte är helt eliminerat kan det fortsätta till kronisk form av uretrit, orchitis eller cystitis.

Delvis eller total frånvaro av frö vid utbrott

I medicinska cirklar kallas avsaknad av utbrott av spermier i orgasm retrograd ejakulation. Det förekommer ganska ofta och kännetecknas av partiell eller fullständig kastning av spermier i blåsan. Retrograd utlösning är helt säker för den manliga kroppen. Saken är att fröet kastas i blåsan under orgasmen, varifrån den utsöndras vid första urinering. Naturligtvis kan retrograd utlösning orsaka problem för de män som vill ha barn. Och endast en specialist kan lösa problemet här.

Effekt av prostataavlägsnande på sexuella relationer

För de flesta män, denna fråga, när behovet av en operation är den viktigaste. Och det är förståeligt, eftersom det finns många rykten om konsekvenserna just nu och alla är en besvikelse. Som regel hävdar "experter" att det inte finns något aktivt sexuellt liv. Men i praktiken är det inte så.

Endast 4 av 100 personer upplever en droppe i libido och ingen erektion. Detta är ofta förknippat med personliga erfarenheter och fysiologiska egenskaper. Frekvensen av bristen på ett fullständigt sexuellt liv efter fullständig eller partiell borttagning av prostata överskrider inte heller samma symptom i den aktiva banan av prostata adenom.

Vilken forskning säger

Att ta upp problemen med män som genomgick en partiell eller fullständig prostataavlägsnande, samlade forskarna en grupp på 443 personer. De genomförde en undersökning och upptäckte att majoriteten av de svarande positivt svarade på resultaten från operationen. Det var naturligtvis några problem. Till exempel försvann endast 38% av de observerade problemen helt. Samtidigt var resterande 74% problem med läckage eller urinretention. Men de kunde lätt anpassa sig till sådana olägenheter och deras liv har inte förändrats.

Om vi ​​berör problemet med sexuellt liv, var situationen i alla observerade situationer stabil, oavsett hur mycket tid som passerade efter operationen. Så även direktstudier har visat att borttagning av prostatakörteln praktiskt taget inte påverkar sexuell aktivitet på något sätt.

Det är värt att säga att för att eliminera problem och slutföra rehabilitering efter operation på prostata, måste du alltid följa läkarens instruktioner, utföra särskilda övningar och glöm inte bort det allmänna hälsotillståndet. Endast maximal kontroll kommer att göra det möjligt att glömma problem med sexuell aktivitet och leva fullt ut.

Vad händer om en man tar bort prostata (patientens feedback om konsekvenserna av operation)

Behovet av avlägsnande av körteln (TUR, prostata-resektion eller fullständig prostatektomi) är i vissa fall obestridlig. Till exempel, när man kör prostatit, godartad prostatahyperplasi (BPH) eller en malign tumör kan inte tas bort utan kirurgi sjukdom och lindra tillståndet män.

Det är bara konsekvenserna av operation för att ta bort prostata kan vara ganska obehagligt och även hota livet för en man. Men gör inte panik - alla möjliga konsekvenser är nu väl studerade, och därför reparerbara. Låt oss lista de viktigaste typerna av postoperativa komplikationer och berätta vilka åtgärder som bör vidtas för att eliminera dem. Samtidigt läser vi recensioner av män som genomgick en operation för att ta bort prostata.

Problem med urinering

Efter att ha läst recensionerna kanske du märker att män som har genomgått TUR mestadels klagar på problem med urinering. Det kan vara svårt eller tvärtom, vara okontrollerbar - sådana effekter visas borttagning av prostatan på grund av en eventuell skada eller urinrörsringmuskeln, liksom en försvagning av urinblåsan muskler.

Obstruerad urinering förekommer hos 19% av patienterna efter avlägsnande av prostatakörteln. Sådana problem kan uppstå:

 • På grund av läkning av ett kirurgiskt sår (speciellt när en kateter passerar genom urinröret).
 • På grund av smalningen i urinröret och sklerosen i blåsans hals.

Urininkontinens observeras hos 6,7% av männen efter kirurgisk behandling av adenom, prostatit eller tumörer (efter TUR och adenomektomi). Beroende på omfattningen av skador på sphincter poyavlyaetsyalibo regelbunden inkontinens eller okontrollerat läckage av urin endast när spänningen av magmusklerna.

Återställande av urinering efter operation på prostatakörteln, kräver vanligtvis 4 till 9 veckor. Ett sådant tillstånd behöver inte behandlas. Under rehabiliteringsperioden ges postoperativ urininkontinens eller fördröjning självständigt. Om självåterhämtning inte uppstår, utförs en liten endoskopisk operation.

En annan konsekvens som kan uppstå efter avlägsnande av prostatakörteln är närvaron av blod i urinen. De första 6-7 dagarna observeras hos hälften av patienterna. Vanligtvis är det inte farligt och går av sig själv. Om efter en vecka fortfarande observeras blodföroreningar i urinen, då kan detta vara ett varningsskylt, och det är nödvändigt att ta reda på orsaken.

Efter operation för att ta bort prostata, har många problem att urinera.

Små droppar blod i urinen är också tillåtna. Om blodet är för mycket, så är detta redan ett symptom på blödningen som har öppnats. Ytterligare endoskopisk eller öppen operation kan krävas.

Försvagning av styrkan

Med prostatit, prostata adenom eller annan prostatisk sjukdom börjar sexlivet försämras redan före operationen. I alla dessa sjukdomar är symtomen en minskning av sexuell lust, en försvagning av erektionen, svårigheter med samlag och utlösning.

Naturligtvis, omedelbart efter avlägsnande av körteln, kommer impotens inte att passera. Dessutom är läkares recensioner otvetydiga: Strax efter operationen krävs en återhämtningsperiod när sex i allmänhet är förbjudet. Återställa den sexuella funktionen tar en annan tid - för någon att kräva 1-2 månaders avhållsamhet, och någon kommer att registreras avstå från sex efter prostata borttagning under en period av mer än sex månader. Efter återställande behandling ska tillståndet förbättras, kön kommer att tillåtas.

Retrograd utlösning (när spermierna ejaculeras i urinblåsan och inte släpps ut genom vas deferens) - denna konsekvens är redan en komplikation. Incidensen av denna komplikation är cirka 9% av alla fall. För återvinning krävs antingen medicinering eller en andra operation.

Det är inte nödvändigt att hoppas att efter en restaurering är kvaliteten på ett intimt liv detsamma som hos mannen med prostata. Huvuduppgiften för prostatakörteln är bildandet av det alkaliska prostata juice, som behövs för att neutralisera den sura kvinnliga vlagalischa.Tak att om prostatan avlägsnas, står prostata saften ur - det kan orsaka lite obehag under sex. Men viktigast av allt - spermatozoa kommer att vara försvarslösa före den sura miljön i slidan och kommer att dö, så att man inte kan tänka sig ett barn. Men detta problem är korrigerat, med tanke på de moderna metoderna för artificiell insemination.

Ibland efter proceduren sker retrograd utlösning.

TUR-syndrom

En annan allvarlig följd, som är karakteristisk för transuretral resektion av prostatakörteln med prostatit eller adenom, är syndromet "vattenförgiftning". Det kallas också "TUR-syndrom". Det utvecklas på grund av kvitto av en stor mängd vatten under operativ bevattning. Enligt statistiken är syndromfrekvensen 6,7%. av det totala antalet alla komplikationer efter prostataavlägsnande.

Vad är tecknen på denna typ av komplikation? När en ökad mängd vätska kommer in i blodkärlen ökar blodvolymen och följaktligen ökar belastningen på hjärtat. Ökning av intravaskulärt blodtryck i samband med en minskning av kolloidalt osmotiskt tryck orsakar snabbt ödem i hjärnan och lungorna. Leverfel kan också uppstå, där nivån av ammoniak i blodet kommer att öka dramatiskt och toxiska effekter på centralnervsystemet börjar.

När de tidigaste tecknen på vatten postoperativ berusning uppträder, måste de elimineras snabbt. Basen av behandlingen är diuretika och hypertensiva saltlösningar (dessa läkemedel är tunga, så uppföljning av patientens tillstånd under behandlingen är obligatorisk).

Regelbundna undersökningar efter operation

För att kontrollera tillståndet och förhindra komplikationer hos en man efter avlägsnande av prostata bör det regelbundet undersökas av en läkare. Det kommer att bli nödvändigt att ta olika test. Till exempel är det nödvändigt att bedöma nivån av prostatisk fosfatas för att förhindra återkommande prostatacancer. Analysen av sur fosfatas hjälper också till att bestämma effektiviteten av behandlingen med antiandrogener. Men tillsammans med PAP-poängen är det nödvändigt att göra test för mängden prostataspecifikt antigen (vilket betyder PSA-analysen efter avlägsnande av körteln).

Vad ska vara det normala indexet för sur fosfatas?

 • Mindre än 2,1 ng / ml innebär att fosfataset är normalt och operationen att ta bort prostatakörteln var normal, det fanns inga återfall.
 • Syrafosfatasindexet över 2,1 ng / ml är orsaken till ytterligare kontroller, eftersom prognosen för återfall eller komplikationer efter prostats resektion är för stor.

Efter proceduren krävs regelbundna undersökningar hos läkaren.

Åtgärder för att förbättra tillståndet

För att förhindra följderna av operation för att avlägsna adenom i prostata eller resektion av körteln med prostatit eller cancer, är det nödvändigt att genomföra återställande förfaranden. De kommer att bidra till att mildra konsekvenserna av operation och förhindra komplikationer. Om allt är gjort korrekt, kommer manens hälsa att återvända tidigare: patienten kommer att må bättre, smärtan kommer att gå förbi, urinering och krafter för kön kommer att återgå till det normala efter en minimal tid.

Medan en man är på sjukhuset strax efter TUR eller adenomektomi kan han bli förskriven antibiotika. Dessa läkemedel förhindrar infektionens utveckling. Användningen av antibiotika efter operation på prostata kan emellertid inte behövas - det beror allt på människans tillstånd och på vilka konsekvenserna av att ta bort adenom observeras i honom.

Som den obligatoriska återställande behandlingen för eliminering av konsekvenserna av TUR eller adenomektomi kan följande åtgärder vidtas:

 1. Begränsning av fysisk aktivitet under de första veckorna efter en prostatisk operation. Detta är nödvändigt för att inte skada de försvagade musklerna, för att förhindra bristande kirurgiska suturer och inte orsaka blödning. I framtiden kommer ett speciellt komplex av träningsterapi att tilldelas mannen för att gradvis tona de intima musklerna och normalisera blodflödet och metaboliska processer störda under sjukdom och efter avlägsnande av prostata.
 2. Under rehabilitering efter avlägsnande av prostata adenom, inflammerad prostata eller tumör, rekommenderas att äta ordentligt, med fokus på produkter som är användbara för människors hälsa. Det är också viktigt att försäkra sig om att kosten inte har produkter som stimulerar förstoppning - svårigheter med avföring kan orsaka komplikationer.
 3. Under de första månaderna efter att prostata har avlägsnats måste du avstå från kön, och börja sedan ta stimulansmedel som godkänts av läkaren - detta kommer att bidra till att gradvis återställa styrkan.

Läkare påminner om att konsekvenserna av prostatakirurgi hos män kan släpas i viss utsträckning om de genomgår lämplig rehabilitering. Det är nödvändigt att följa alla råd från läkare och regelbundet gå till undersökningarna och ta prov. Några av konsekvenserna är farliga, men om de tas i tid elimineras de lätt, och mannen återställs snabbt efter att prostatakörteln har tagits bort.

Liv och sex utan prostata - efter avlägsnande av adenom

Sexuellt liv efter avlägsnande av prostata justeras under vissa förutsättningar. Enligt formuleringen bör radikal prostatektomi förstås som ett operativt ingrepp som syftar till att ta bort prostata och delar av närliggande vävnader.

Radikal prostatektomi visas:

 • med prostatacancer, som inte har spridit sig utanför prostatakörteln och har ingen metastaser;
 • i närvaro av urinvägsobstruktion;
 • om det finns en onkologisk sjukdom i stadium III
 • när det är tillgängligt finns prostata adenom i försummat form.

Grundläggande aspekter

En av de mest obehagliga och allvarliga biverkningarna som uppträder efter operationen anses vara ett erektionsproblem, eftersom en man är orolig för den framtida sexuella karaktären hos relationen. På grund av det nära arrangemanget av nervfibrer i prostatakörteln kan de ofta skadas under operation eller ännu värre, helt borttagna. Det finns fall då dessa nerver isoleras under operationen för att upprätthålla erektilfunktionen.

Sexuellt liv efter att prostata har avlägsnats är ganska möjligt, enligt de diagnostiska beräkningarna visade sig att nästan 50% av männen har möjlighet att återställa erektion, men det tar tid.

Återhämtningsperioden kan bero på olika faktorer och sträcker sig från tre månader till ett år.

Oftast är processen för återställning av erektilfunktionen efter operationen beroende av:

 • förekomst av en normal erektion före operation
 • effekten av den utförda operationen på nervändarna som är ansvarig för erektion
 • patientens ålder
 • humör män för resultatet av rehabilitering efter avlägsnande av prostata adenom.

Men det måste påpekas att även i svåra situationer finns terapeutiska metoder som hjälper till att återställa kraften efter avlägsnande av prostata.

0 av 7 uppdrag slutförda

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7

Diagnosen "prostata hyperplasi" skrämmer många män som har diagnostiserats med denna sjukdom, patienterna jämställer ofta det med en malign neoplasma. Sjukdomen är mycket obehag, det är en överträdelse av urineringsprocessen - tills fullständig frånvaro av urin. Sjukdomen kräver snabb behandling, så identifiering av hyperplasi i de tidiga stadierna kommer att bidra till att undvika utveckling av svåra komplikationer.

Den initiala diagnosen av godartad prostatahyperplasi kan utföras hemma. Det räcker för en man att bli testad.

Vissa representanter för den starka hälften av mänskligheten som diagnostiseras med BPH uppmärksammar inte sjukdomen, men tror att det här är en åldersrelaterad förändring. Men denna patologi är fylld med allvarliga komplikationer. För män som har tvivel om deras hälsa, är självdiagnos av BPH ett bra alternativ att skingra all tvivel.

Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

 1. Ingen rubrik 0%

Vi rekommenderar starkt att du kontaktar en specialist!
Du har svåra symptom. Sjukdomen har redan lanserats och det är nödvändigt att omgående genomgå en urolog undersökning. Fördröja inte besöket hos urologen, symtomen kan förvärras, vilket leder till utveckling av komplikationer.

Allting är inte så dåligt, men vi rekommenderar att du kontaktar en specialist.
Du har ett måttligt uttryck för BPH-symtom (godartad prostatahyperplasi) och du rekommenderas starkt att besöka en urolog eller andrologist under den kommande månaden.

Allt är bra!
Allt är bra! Du har mild symptom på IPSS. Från sidan av prostatakörteln är allt relativt bra för dig, men du bör genomgå en undersökning minst en gång per år.

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 1. Med svaret
 2. Med ett märke om visning

Hur ofta har du under den senaste månaden haft en känsla av ofullständig tömning av urinblåsan efter urinering?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta under den senaste månaden måste du urinera oftare än 2 timmar efter sista urinering?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta har du haft intermittent urinering under den senaste månaden?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta under den senaste månaden har det varit svårt för dig att tillfälligt avstå från att urinera?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta har du under den senaste månaden haft en svag urinström?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta under den senaste månaden måste du spänna för att börja urinera?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta under den senaste månaden måste du gå upp på natten från sängen till att urinera?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Rekommendationer efter borttagning av prostata

Vid transuretral resektion kommer återhämtningsperioden att vara ungefär två eller tre veckor.

Patienten bör följa följande rekommendationer:

 1. Observera kostnäring. Det är förbjudet att äta salt och kryddig mat, samt alkoholhaltiga drycker.
 2. Öka mängden vätska som tas per dag. Du måste dricka upp till 3 liter vatten, men innan du behöver ta reda på närvaron av hjärt-kärlsjukdomar. Intag av vätska bör begränsas efter åtta på kvällen, för att minska antalet natturinering.
 3. Att använda växtbaserade dekoktioner och infusioner. Dessa vätskor inkluderar: Morse från cowberry och tranbär, avkok från löv av bärbär, bär av bergaska och rosa höfter.
 4. Begränsa den lyftade lastens vikt till 1,5 kilo.
 5. Att ta antibiotika, vilken typ kommer att bero på resultaten av de bakteriologiska testerna av urin.

Trots allt måste du alltid gå till doktorn. Det kan finnas blödningar, i vilket fall det är nödvändigt att ringa en ambulans.

Metoder för förnyelse av styrka

När det gäller återställandet av sexuellt liv löser detta problem inte tidigare än en månad.

 1. För snabb och bättre återhämtning kan du ta mediciner: Sildenafil, Vardenafil eller Tadalafil.
 2. Det är tillåtet att använda mekaniska enheter eller att tillämpa ett tillförlitligt medel - självinjektionsbehandling. När det genomförs är införandet av droger i sexuella organet före kön. Den negativa sidan av denna metod är närvaron av biverkningar, som manifesteras av smärtsamma förnimmelser vid administrering och bildandet av cikatricial förändringar.
 3. Utmärkt resultat utmärkte vibro-massage terapi, som utförs med hjälp av vibrationsstimulatorer. Deras inflytande möjliggör stimulerande hjärncentra som är ansvariga för kön. Den positiva sidan av den här metoden är bristen på tillflyttning och återställandet av sexuell makt över tiden.
 4. I det läge där det inte finns några positiva förändringar med ovanstående metoder kan en annan metod för att återställa erektilfunktionen - vakuumanordningen - användas. I detta fall bär männen på könsorganen en speciellt konstruerad cylinder, och redan från det pumpas luft och bildar ett vakuumutrymme. På grund av dessa åtgärder förbättras blodflödet till könsorganen, vilket orsakar erektion. Efter erektion har redan kommit på en medlem sätta på en manschett som stöder ett sådant tillstånd. Metoden brukar inte ha en hög grad av komfort, men det behåller effekten i trettio minuter.
 5. Ett annat alternativ att uppnå erektion är införandet av ett speciellt suppositorium (med en plastapplikator) innehållande aktiv substans Alprostadil. Det är han som har förmågan att slappna av i musklerna och förbättra blodtillgången till manliga medlemmen.
 6. Den operativa metoden för att förnya styrkan är baserad på införandet av ett implantat, med vilket en man kommer att leva, är effektiv i 95% av fallen. Men det är nödvändigt att ta hänsyn till att ytterligare kirurgiskt ingrepp utförs och det finns risk för komplikationsutveckling.

I vilket fall som helst bör val av en hjälpmetod utföras av en läkare.

Och det betyder att sexuell aktivitet efter borttagning av prostata är ganska möjlig.

Konsekvenserna av prostataavlägsnande för den manliga kroppen: Prophylax efter proceduren

Många män i livet står inför problem med erektil funktion. De faktorer som orsakar denna överträdelse kan vara många.

En av de vanligaste faktorerna är förekomsten av prostatacancer.

Med detta resultat kommer den vanliga medicinen inte att hjälpa, i detta avseende hänvisas män till kirurgisk avlägsnande av prostatakörteln.

Varje man är säker på att han efter operationen kommer att falla i en kvinnas ögon, eftersom hon kommer sluta att föra henne nöje i sängen. Faktum är att avlägsnandet av prostata är inte en dom. Det viktigaste är att hitta problemet i tid och snabbt lösa det.

När är det nödvändigt att göra proceduren?

Prostatakörteln är en av de mest utsatta delarna av den manliga kroppen. I de första stadierna av prostata sjukdomen utför ofta vanlig medicinering. Men det finns problem mycket svårare. Till exempel prostatacancer eller prostata adenom. Om dessa sjukdomar upptäcks, kommer läkemedelsbehandling inte att vara effektiv, därför borde man ge krediter till kirurgiska metoder.

Innan han utför ett sådant ingripande i hankroppen utför doktorn en fullständig undersökning, varefter han gör en slutsats.

Huvudindikationerna för uppförandet av ett liknande förfarande för avlägsnande av prostata innefattar:

 • en stor mängd återstående urin, som är relaterad till prostata adenom;
 • alla typer av infektionssjukdomar i genitourinary system;
 • förekomsten av akut urinretention i blåsan;
 • njursvikt
 • Närvaron av stenar i blåsan;
 • hematuri;
 • förekomsten av komplikationer av prostata adenom;
 • aktiv progressiv prostatacancer.

Vad händer om du tar bort prostata som läses nedan.

Drift och Mäns hälsa

Varje man som genomgår operation för att ta bort prostatakörteln är säker på att han inte längre är en man, han kommer inte att kunna ha sex, ha barn och överhuvudtaget för att få en kvinna njutning i sängen.

I själva verket, om prostatakörteln är borttagen, hade endast 25% av fallen av 100% mindre störningar i erektilfunktionen. Men detta beror inte på kirurgiskt ingrepp, utan till det stadium som problemet löstes på. Ju tidigare du blir av med prostatacancer, desto bättre blir din manliga hälsa.

Avlägsnande av prostata: konsekvenser för människors hälsa efter operationen

Det finns vissa konsekvenser för borttagandet av prostata, som en man borde veta om.

Konsekvenserna av borttagning av prostatakörteln hos män:

 • problemet med inkontinens
 • oförmåga att utföra fullständig urinering
 • Utseendet i urinen av små mängder blod;
 • utseendet av en inflammatorisk process.

Omedelbart finns urininkontinens efter operation för att avlägsna prostatakörteln. Detta beror på att blåsan ska återgå till normal drift.

Och detta kräver extra tid. Män kan märka att i processen att urinera efter avlägsnandet av prostata är blåsan inte helt tömd.

Detta är en normal reaktion, eftersom i blåsan efter operationen kommer en kateter att installeras, längs vilken urinen kommer att flöda. Efter några veckor ska allt komma tillbaka till det normala. Under den första veckan kan du märka små mängder blod i urinen, detta kan anses vara normen, eftersom den borttagna prostatan blöder under en tid.

För mer information om återställningsförfarandet, klicka här.

I slutet av tiden

Efter avlägsnande av prostatakörteln är konsekvenserna minimala. Beroende på hur länge proceduren utfördes beror ytterligare manifestationer.

Efter operationen för att ta bort prostata - konsekvenserna:

 • små problem med erektil funktion
 • infertilitet;
 • frånvaro av ejakulation
 • ihållande urininkontinens.

Oavsett om det är möjligt att leva utan prostatakörtel nedan.

potens

Om du är orolig att efter att du har tagit bort prostatakörteln, kommer ditt sexuella liv att sluta, du är felaktig. Enligt många studier som genomfördes på män som genomgick en operation för att ta bort prostata, är konsekvenserna av en mans sexuella liv på den nivå som han var före operationen. Endast i vissa fall kan det minskas med en liten mängd.

Efter avlägsnande av prostata kan en man helt engagera sig i sex och känna orgasmen, som han kände före avlägsnandet av prostata. Det enda som kommer att vara frånvarande i detta fall är utlösning.

Erektilfunktionen kommer att vara densamma som före operationen, och mannen kommer att kunna uppleva orgasmer.

Du bör förbereda för det faktum att under det första året efter operationen kommer det att finnas ett återhämtningsstadium, under vilket sexlivet utan prostata kommer att nå den önskade nivån.

Om före operationen du hade problem med styrkan, då efter operationen kan det finnas allvarliga problem med erektion. I andra fall kommer du att vara en fullvärdig man, kunna ha kul och tillfredsställa din partner i sängen.

förebyggande

För att manliga sexuellt liv ska gå in i normal kurs efter avlägsnandet av prostata, bör en normal livsstil bibehållas i ett år eller flera år.

I vilket fall som helst påverkar borttagningen av prostatakörteln människors hälsa, så det är nödvändigt att vidta vissa preventiva åtgärder:

 1. Det är inte nödvändigt att sitta ner efter avlägsnande av prostata och vänta på att erektilfunktionen återhämtar sig själv. Ju tidigare och oftare du börjar ha sex med en kvinna, desto snabbare blir din erektion återställd.
 2. Det är inte alltid efter avlägsnandet av prostata som man kan älska i sin helhet. Därför, om du är rädd för att bli skämd för din fru, onanera dig i flera veckor. Detta hjälper dig att känna vad som hände efter operationen och hur din orgasm kommer att se nu.
 3. Vid maximalt försök att inte bära tunga saker och inte belasta för mycket i avvärjningsprocessen.
 4. På din fritid, försök att flytta, inte sitta still.

övningar

Efter avlägsnande av prostata bör det finnas en liten uppsättning övningar som kommer att hjälpa till att få bäckensbottenmusklerna till normala.

Sådana övningar inkluderar:

 • övningar som syftar till uppfattningen av bäckens muskulatur
 • övningar som syftar till spänningar i bäckenmusklerna
 • övningar som syftar till att slappna av i bäckensmusklerna.

Det här är de så kallade Kegel-övningarna, som inte bara hjälper till att återskapa bäckensgolvets muskler utan också helt återställer det manliga genitourinary systemet.

Strömförsörjning

Vad kan du äta efter prostataavlägsnande?

För att snabbt återställa livskvaliteten efter borttagning av prostatakörteln är det nödvändigt att följa några rekommendationer:

 • drick mycket vätskor, särskilt grönt te;
 • öka antalet konsumerade frukter och grönsaker;
 • att ge upp feta livsmedel i riktning mot proteinmat
 • åtminstone en gång i veckan finns det behov av skaldjur;
 • ge upp kaffe, från salt mat och snabbmat;
 • Rött kött, stekt mat och alkoholhaltiga drycker bör uteslutas från kosten.
 • mer äter mat av mjölk ursprung.

Att följa en sådan diet är önskvärt i flera år efter operationen. Detta kommer att bidra till att snabbt återhämta din manliga hälsa.

slutsats

Om din läkare har diagnostiserat en sjukdom som kräver avlägsnande av prostatakörteln, var inte rädd och acceptera operationen så fort som möjligt. Ju snabbare du tar bort prostata, desto snabbare kommer ditt urogenitala system att återgå till det normala.