Huvud
Symptom

Hur man förbättrar prostatas hälsa?

När du växer upp i prostata körs olika strukturella förändringar. Ungefär 25 år fylls detta organ bara, men efter 40 år börjar bindväven att ersätta det friska, vilket resulterar i prostata adenom.

Dessutom påverkas prostatakörteln av en rad faktorer som framkallar utvecklingen av den inflammatoriska processen och till och med en cancerous tumör.

De viktigaste faktorerna

Faktorer som provar utvecklingen av prostata sjukdomar kan delas in i två stora grupper.

okontrollerbar

Mannen av de skäl som beskrivs nedan kan inte ha märkbar effekt på följande faktorer:

kontrollerad

De kontrollerade faktorerna innefattar:

förebyggande

Prostata hälsa är direkt bestämd av hur en man lever. Även om du är i fara (ärftlig predisposition, etnicitet), kan du minska sannolikheten för prostata sjukdom, om du regelbundet följer principerna om förebyggande av sjukdomar.

Först av allt är de:

 • vidhäftning till rätt diet
 • regelbunden motion;
 • Undersökning av en specialist om en gång om året.

En hälsosam diet kan minska risken för att utveckla prostata sjukdomar.

Fem produkter som förbättrar prostata hälsa

Prostatakörteln är förmodligen den mest kända delen av det manliga reproduktionssystemet, vanligtvis kallar vi prostata. Ju äldre en man, desto viktigare är det att upprätthålla prostatahälsan: det kan öka, vilket orsakar problem med urinering, och prostatacancer är den vanligaste typen av cancer hos män.

En balanserad diet minskar risken för sorglig utveckling och förbättrar prostata hälsa genom att förhindra.

Fem produkter som förbättrar prostata hälsa

bär

Många bär (särskilt mörka), till exempel: jordgubbar, blåbär, björnbär, hallon är unika: de innehåller mycket vitamin C och antioxidanter.

 • C-vitamin har egenskapen att lindra symtomen på godartad prostatahyperplasi, minska svullnad och underlätta utsöndring av urin.
 • Antioxidanter utför ett mycket viktigt arbete för kroppen: förebyggande av skador som orsakas av molekyler av fria radikaler till kroppens celler. I själva verket minskar läckra bär på ett säkert sätt risken för cancer, så det finns ingen anledning att vägra bär på bordet (i sig, förutom allergier).

Du kan äta bär som det är och för att förbättra effekten kan du göra en milkshake: olika bär, banan, mjölk, proteinpulver, jordnötssmör och jämn honung.

Omega-3-fettsyror som finns i fet fisk är mycket användbara för hjärthälsa, lägre kolesterol och blodtryck och hjälper till att gå ner i vikt.

Experter brukar rekommendera att minska intaget av animaliskt fett för att förbättra hälsan, men omättade fetter (vegetabiliska oljor, nötter och fisk), tvärtom, är extremt användbara för prostata hälsa. Omega-3-fettsyra har en antiinflammatorisk effekt på prostata, och hämmar också utvecklingen av prostatacancer

Enkla sill, lax, öring, sardiner, ansjovis och tonfisk - en eller två gånger i veckan bör du ordna "fish day" med dessa eller liknande produkter.

Bönor och ärter

Det finns ett annat bra sätt att förbättra prostatahälsan: ersättning av rött köttprotein med bönor och ärtprotein. Dessa bönor är fulla av protein och andra viktiga näringsämnen. Bönans bön innehåller 15 gram protein och fiber, vilket bidrar till prostatas hälsa.

Bönor och ärtor kan läggas till sallad och soppor samt att laga mat på olika sätt. Tja, på sommaren, när nya ärter är mogna, kan du använda det i natura.

Grönt te

Studier har visat att grönt te effektivt skyddar mot prostatacancer. Denna effekt beror på katekinerna i den (kraftfulla antioxidanter, som i mörka bär). Andra positiva egenskaper hos grönt te inkluderar sänkning av kolesterol, förbättring av minne och uppmärksamhet.

Även om användningen av grönt te och det verkar självklart (att brygga och dryck), men för en förändring, kan du prova exotiska recept som grönt te med ris (en kall skålen med sake), eller mintgrön iste (dryck).

vattenmelon

Favorit av många bär-överväxt, vattenmelon är utsökt och innehåller inte fett, rik på vitaminer A och C-produkter. och mer i vattenmelon finns det en antioxidant Lycopen, som orsakar den röda färgen av vattenmelon (och tomater, förresten också).

Forskare vet att lykopen hjälper till att minska risken för prostatacancer, som andra antioxidanter. Förutom vattenmeloner kan lykopen hittas i tomater, aprikoser, grapefrukter (med röd tinge), guava och papaya. I en genomsnittlig vattenmelon innehåller från 18 till 26 milligram lycopen, och en vuxen man bör få ca 10 mg.

En sked stor ketchup innehåller 2,5 mg lycopen.

Prostata hälsa

Varför är maskar, askew, häxor, pinworms och andra helminths hos barn

Ormar är parasiter som lever i människokroppen. Mest utsatta för helminthinfektion är små barn som inte förstår att du inte kan lyfta föremål från golvet och ta dem i munnen, att du måste tvätta händerna innan du äter så att du inte kan slicka fingrarna. Risken för infektion med maskar ökar om det finns husdjur i huset. Älskade lilla djur älskling med nöje kommer att kyssa, slicka, krama.

Varför kan hushållskatter ha maskar?

Var inte naiv att anta att inhemska katter inte kan ha maskar. Trots att dessa är de renaste djuren kan de vara bärare av sådana populära maskar som ascariderna. Det är ganska möjligt att få infektion av askaridos från ditt husdjur, även om du regelbundet gör preventiv avmaskning och matar din huskatt endast med värmebehandlad mat.

Ormägg kan tas från gatan på skosålen. En katt kan vara som på en hall och så slicka dina tassar. Så ägg av maskar kommer in i djurets kropp, där de reproducerar. Katten lickar sig och bär ägg av parasiten över ullen. Barnet kan klappa djuret och tvätta inte sina händer innan de äter och därigenom bli smittade med maskar. Plus, allt annat, klättrar en älskling älskling överallt, där inte får, inklusive kuddar i sovrummet.

Symtom på helminthisk invasion hos barn

Ofta beror barnets brist på aptit på hans ovillighet att äta eller ärftlighet. När allt kommer omkring åt hans far i sin barndom också... Men orsaken till aptitförlust kan döljas i en annan. Ett barn kan ha helminths. Förutom förlust av aptit kan barnet få följande symtom på helminthisk invasion:

 • Hudutslag.
 • Dåsighet.
 • En tarm störning.
 • Illamående och kräkningar.
 • Torr hosta.
 • Rinnande näsa.
 • Ångest.
 • Moodiness.

Ormar leder till viktminskning och utvecklingstakt. Dessa små parasiter stjäl från människokroppen användbara spårämnen och vitaminer och förgiftar det också med produkterna av deras vitala aktivitet.

Vägar av infektion med maskar

För att minska risken för att parasiter smittar barn är det nödvändigt:

 • Lär ditt barn att tvätta händerna innan de äter.
 • Lär ditt barn att hålla sig till personlig hygien på offentliga platser.
 • Det är bra att koka och steka kött, fisk som barnet kommer att använda.
 • Ge barnet väl tvättat under varmt vatten och frukt.

Är det värt att förebygga deworming hos barn

Alla apotek mot maskar är giftiga, så använd dem inte igen. Först måste du ta prov och kontakta en läkare. Efter diagnosen är bekräftad, är det nödvändigt att genomgå en behandling med användning av farmaceutiska produkter. Det är värt att veta att med stark helminthiasis är det nödvändigt att utföra behandling på ett sjukhus, eftersom maskernas massdöd kan förgiftning av värdorganismen uppstå på grund av sönderdelning av resterna av parasiter.

Grundläggande normer för ögonvård

Hygien av syn är en uppsättning förebyggande normer och regler som syftar till att bevara en sund syn på en person och förhindra utvecklingen av olika oftalmiska abnormiteter.

Orsaken till nedsatt syn kan vara både dålig ärftlighet och olika vardagliga omständigheter. Det är omöjligt att påverka den genetiska faktorn, vilket inte kan sägas om många skadliga nyanser av mänsklig livsaktivitet.

Under vårt liv kan en negativ inverkan på syn utövas av:

 • läser i dåligt ljus;
 • läser böcker som ligger ner;
 • långt arbete på datorn
 • frånvaro av avbrott i arbete relaterat till ögonbelastning
 • torkar ut ur slemhinnan.

Systematisk överensstämmelse med hygienreglerna hjälper till att undvika synproblem.

Grunden för hygieniska regler för syn är anvisningarna för att ordna arbetsutrymmet och dess belysning under läsning eller skrivning.

För att inte skada din hälsa ligger arbetsplatsen på denna princip:

 • skrivbordet i rummet är satt så att till vänster om det finns ett fönster;
 • Ytan för skrivning eller läsning ska inte placeras framför fönstret, eftersom solens strålar kommer in i ögonen, kommer att påverka visionen negativt.
 • När man arbetar vid ett bord ska avståndet från ögonen till papperet vara minst 30 cm;
 • Det är nödvändigt att vägra att läsa i det benägna läget.

Det är extremt skadligt att läsa i transport, liksom på språng. Vibrationer och skakningar som uppstår under rörelse gör att ögat ständigt fokuserar onödigt på texten och därigenom mycket snabbt orsakar ett övertryck i ögonmusklerna.

Belysning inom ramen för hygienregler måste uppfylla följande villkor:

 • Arbetsplatsen måste vara utrustad med en bordslampa, vars effekt motsvarar en lampa på minst 60 W;
 • för starkt ljus kommer att orsaka snabb ögonmattning
 • Det lysande föremålet måste ha en tak som hindrar en direkt träff av ljusstrålarna i ögonen.
 • Det rekommenderas att inkludera en extra ljuskälla, vilket hjälper till att undvika en skarp ljusfall mellan det mörka rummet och en väl upplyst arbetsplats.
 • Belysningsobjektets placering måste ha två punkter: bakom arbetsplatsen (till exempel en ljuskrona) och ovanför skrivbordet, så att skuggan av skrivhanden inte faller på papperet;
 • belysning är också nödvändig när man arbetar med en dator eller tittar på tv.

Det är viktigt att förstå att det inte bara läser i mörkret utan även arbetar med små teckensnitt eller otillåtna tecken i texten, även med bra belysning, som kan orsaka närsynthet.

Hygien av arbete på datorn

Datorn är en integrerad del av livet för modernaste människor. För att säkerställa att detta föremål för arbete eller fritid inte påverkar hälsotillståndet är det nödvändigt att följa enkla hygienkrav:

 • Avståndet till bildskärmen ska vara 50-60 cm;
 • Monitoren ska placeras 20º under ögonhöjd;
 • Låt inte utseendet av artificiellt ljus eller solljus på monitorn vara;
 • Det är nödvändigt att kontrollera dig själv och försök att inte titta kontinuerligt på skärmen.
 • Du måste använda den bästa kombinationen av färger på skärmen: svart text på vit bakgrund;
 • Det rekommenderas att installera en modern skärm som har en mild inverkan på synen.

Ett av huvudelementen i visuell hygien är en paus. Barn ska distraheras från en dataskärm eller titta på tv var 15-30 minuter och vuxna - varje timme.

Uppvärmning för ögonen

Efter en lång läsning, arbetar på en dator eller tittar på tv, är det lämpligt att tillgripa uppvärmning för ögonen. Övningsövningar för ögonen består av enkla rörelser av ögon och ögonlock:

 • Det är nödvändigt att gå till fönstret och titta in på avståndet, uppåt, till sidorna;
 • I nästa övning kan du rita en siffra på åtta. Rörelser måste utföras först i en, och sedan i motsatt riktning;
 • För att eliminera ögonloppens torrhet, måste du blinka intensivt i flera sekunder;
 • I nästa övning kan du föreställa dig tusensköna framför dig och ta dina kronblad bort från det och kasta dem åt sidan;
 • För "Pendulum" -övningen måste du först göra ögonrörelser längs den krökta linjen från höger till vänster och sedan upp och ner;
 • För att slutföra uppvärmningen av synen kan du träna, där ögat ska dras framför en spiral av någon form.

Det är önskvärt att göra uppvärmning varje timme. Med långvarig belastning på ögonen och frånvaro av arbetsavbrott försämras ögonens fuktighet över tiden. Detta försvårar det visuella systemet och kan orsaka smittsamma sjukdomar. Som ett hjälpmedel rekommenderas att man använder ögondroppar eller ett komplex för att förbättra synen på Orlite http://hudeemz.com/orlit, som både har en förebyggande och terapeutisk effekt.

Vision är det viktigaste kännetorget i en person, för att vara skyddad från en liten ålder. Överensstämmelse med dessa hygiennormer gör det möjligt att hålla din hälsa från de skadliga effekterna av arbetsprocessen eller hobbyen.

Prostatan är den andra hjärtat av en man

Prostatakörteln - på annat sätt kallas den här kroppen för "andra hjärtat av en man". Denna del av den manliga kroppen har inte bara flera namn, men det jämförs även i form med en kastanj. Prostata har bara 3-4 centimeter i diameter, men ett sådant litet organ kan skapa ganska många problem. I allmänhet är prostataarbetet att utveckla ämnen som bidrar till naturlig mognad av spermier. Denna faktor stöder spermier i ton. På liknande sätt tar prostatakörteln huvuddelen i utvecklingen av könshormonet testosteron. Detta faktum ger funktionen av erektionsmekanismen.

Under de senaste åren har experter i allt större utsträckning diagnostiserat ersättning av prostatakörteln hos män i åldern 20 till 35 år. Även före normen var uppkomsten av de första problemen i topp 5 i livet. Anledningen till en så kraftig minskning i baren är väldigt mycket. Och ändå är det väldigt viktigt att identifiera problem i tid och korrekt bilda behandling av patologier, och även relaterar till prostata med ökad uppmärksamhet?

Prostata - det måste skyddas!

Vad är prostatakörteln? Först och främst är det ett orördat organ som består av körtelvävnad. Hon utvecklar en speciell hemlighet, som ansvarar för näring och skydd av spermatozoa. Om du tittar på ämnet "anatomi" kan du identifiera ytterligare en faktor - det här är ett nära samband mellan urinröret och prostata. Så de har en direkt inverkan på varandra. Från det sätt som prostatakörteln fungerar, beror en sexuell förmåga hos en man på hans fysiska och psykologiska tillstånd.

I ett hälsosamt tillstånd har detta glandulära organ en vikt av 20 till 50 gram, beroende på din speciella kropp. Med inflammation ökar prostatens storlek dramatiskt och detta kan lätt ses även med rektal undersökning. Tätheten av prostata körteln har en individuell egenskap, och den har egenskapen att byta med ålder. Dessutom har denna körteln en unik struktur - den utvecklas omedelbart från flera embryonala zoner. Den viktigaste av dem ur medicinsk synvinkel är den perifera och centrala zonen. Det är i den perifera delen av prostata att en cancer utvecklas oftast, och endast den kan undersökas rektalt.

Huvudfunktioner:

 • tunn - Orgeln gör det möjligt att späda konsistensen hos spermatozoa, vilket säkerställer deras rörlighet och vitalitet.
 • transport - Vid sammandragningar av blåsfibrerna med glattmuskelfibrerna med prostatahöns och kapslar, uppstår en urladdning till urinrörets urinrör. Med andra ord, ejakulation.
 • sekretorisk - Den producerande hemligheten består av en vätska, men en innehållsfraktion. Det är denna komposition som innehåller nödvändiga komponenter (fetter, hormoner, elektrolyter och proteiner) som bidrar till det normala funktionen av hela reproduktionssystemet.

För alla andra spelar prostata en tilldelad roll vid reglering av produktionen av manligt hormon - testosteron. Det har också ett direkt samband med den fullständiga funktionen av erektionsmekanismen.

Vanliga sjukdomar

Prostatacancer - då en ganska vanlig form av cancerhöjning. Detta är nästa sjukdom efter hudcancer i statistiklistan. Denna typ av cancer har en mycket långsam utveckling och dödar var 35: e man från den. Liksom med adenomen kommer risken för prostatacancer att öka med åldern. I detta skede står ungefär 2/3 av män som är över 65 år inför.

prostatit - Denna sjukdom är en infektiös och inflammatorisk process i prostatakörteln. Oftast upplever den i ung ålder. Enligt uppgifterna kan prostatit uppträda hos 5-10% av männen.

De främsta orsakerna till inflammation

Först och främst är det nödvändigt att notera sådana faktorer som penetration av bakterier, virus, svampar. Även i denna lista ingår trichomonader, klamydia och mikroplasma. Allt detta kombineras ofta med sådana sjukdomar som vesikulit och uretrit och i äldre ålder med prostata adenom.

Bakterier kan lätt komma in i prostatakörteln från blåsan, lymfkörtlarna, urinröret eller bäckenet. Dessutom glöm inte bort externa faktorer som lätt kan prova inflammation i prostata.

 • Näring av prostata störs hos män som leder en "stillesittande" livsstil.
 • Överkylning med lätthet kan orsaka inflammation, så var noga med att klä sig i enlighet med vädret och försök att inte sitta på en kall yta.
 • Dieten bör varieras! Så här får vi maximal mängd nödvändiga och skadliga ämnen. Så begränsa konsumtionen av sura, kryddiga och salta livsmedel, samt ge upp alkohol.
 • Dåliga vanor.
 • Hyppiga länkar med olika sexpartners.
 • Avhållande eller frånvaro av regelbundet sexliv med en konstant följeslagare.

Alla ovanstående faktorer i 80% av fallen leder till akut inflammation i prostata, och vid användning av fel behandling kan gå i kronisk form.

Känsla av tyngd eller sprickbildning i perineum - här är de de första klockorna om problemet. Vissa smärtsamma förhållanden kommer inte att locka uppmärksamhet alls, och de kommer inte ens att manifestera sig, och vid den här tiden kan den inflammatoriska processen redan börja. Bara om sådana symtom vi pratar! Var uppmärksam på dem och var noga med att se en läkare om det finns vissa symtom. De kan vara närvarande både i prostataproblem och i närvaro av infektioner i urinvägarna.

 • Frekventa resor till toaletten, särskilt på natten.
 • Svår urinering.
 • Intermittent eller mycket svag stråle av urin.
 • Efter urinering finns det en känsla av att inte tömma blåsan helt.
 • Urin droppar eller flyter efter avslutad urinering.
 • Unbearable önskemål om en vandring "på ett litet sätt".
 • Smärta eller brännande under urinering.
 • Med utlösning uppstår smärtsamma känslor.
 • Svullnad i testiklarna eller smärta i sfären.

Olyckligtvis, i de första stadierna av cancerframträdande, uppenbaras symptomen inte.

Det är därför det är extremt viktigt att genomgå en regelbunden undersökning med en läkare!

Metoder för att diagnostisera inflammation

Hur kan vi identifiera problem med prostatakörteln i tid? Vi vet emellertid redan om symtomen för att bekräfta sjukdomen är det nödvändigt att genomgå en hel komplex av undersökningar som traditionellt inkluderar:

 • palpation av prostata plus ett frågeformulär vid mottagandet av en urolog,
 • ultraljudsundersökning,
 • analys av prostataenzymer,
 • Röntgen,
 • computertomografi.

Samtliga steg i undersökningen utförs individuellt. Sammanfattningsvis kommer du definitivt att få en korrekt diagnos, varefter du omedelbart bör börja lösa problemet.

behandling

Idag finns det många metoder för behandling av prostata sjukdomar. I vissa fall behövs ett integrerat tillvägagångssätt och en kombination av vissa förfaranden. Här är några av dem:

 • etiotropisk terapi - Med inflammation i prostatakörteln riktas antibiotika mot infektionsfokus. Valet av alla läkemedel, doser och mottagningsegenskaper ställs in av din läkare. Vid mötet beaktas alla faktorer: Från och med din ålder och slutar med sjukdomsformen.
 • massage - Denna metod förbättrar mikrocirkulationen och dränering av prostatsekretionen. Det möjliggör i sin tur att avlägsna inflammatorisk process, minska smärta, förbättra urinlösheten och minska alla symptomatiska manifestationer.
 • sjukgymnastik - Det här är ett komplett komplex av förfaranden som syftar till cellulär näring, vilket bara bidrar till återhämtning. Basen för sådana förfaranden innefattar: elektrofores, magnetoterermoterapi, ultraljudsterapi, etc.
 • kirurgiska ingreppo - den presenterade metoden är den senaste förekomsten. Det kan endast åtgärdas i extrema fall: patologi med svår form, noll resulterar i komplex behandling, abscess, minskning av urinväggen.

Hur man undviker problem? Vi talar för profylax!

Läkare tror att problem med prostatakörteln är associerade främst med åldrandet av kroppen. Men i praktiken har det länge bevisats att någon, även en ung man, kan möta denna typ av problem. Därför bör du ägna särskild uppmärksamhet åt förebyggande!

 • Balanserad diet.
 • Daglig övning.
 • Aktivitet av din ställning i livet.
 • Fullständigt avslag på dåliga vanor.
 • Lätta emotionell stress.
 • Och det viktigaste är ett planerat besök hos urologen!

Även denna lista kan inkludera alla förebyggande av riskfaktorer. Kom ihåg att alla ovanstående instruktioner hjälper dig att sakta ner åldringsprocessen och stödja den i ton i många år. Glöm inte att det är prostata som spelar en särskild roll i din sexuella funktionalitet och framväxt!

"Sunt prostata" - orsaker, symptom, diagnos och behandling av prostatacancer.

Information som läggs ut på webbplatsen är endast som referens, och författaren ansvarar inte för missbruk.

Upphovsrätt (C) Alla rättigheter reserverade 2013-2016.

Hur man behåller prostatakörtelns hälsa (prostatit, adenom)?

Grunderna i prostata hälsa och behandling av prostata adenom, prostatit.

Varför finns det prostatit, adenom i prostata? Prostatisk massage skyddar mot detta? Hur då massor av prostata att spendera hemma?

Och hur har du sex för att vara hälsosam? Långvarig spänning kan vara skadlig för prostata?

Och hur man ska behandlas, om inte sparad: (?

Ökningen i prostatakörtelns storlek är orsakad av den naturliga tillväxten av körtelvävnaderna, och kallas prostata adenom och kallas mer benämnt "godartad prostatahyperplasi". Ja, enligt statistiken konsulterar varje andra man, 50-65 år, en läkare om prostata adenom. Det är därför som det är nödvändigt att förhindra prostataadenom, det måste vara aktuellt.

Numera erbjuder modern medicin ett stort antal olika metoder för härdning av prostataenom, var och en anses vara effektiv och effektiv. I allmänhet kan de befintliga behandlingsmetoderna kombineras i huvudgrupperna: kirurgisk operation, medicinska metoder och onlinemetoder för behandling.

Tyvärr en stor andel av patienter som behandlats i de senare stadierna av sjukdomen, även i närvaro av brutto överträdelse urodynamik tills urinretention och njurpåverkan.

Läkemedelsbehandling av adenom är symptomatisk vid basen.

5-alfa reduktashämmare;

Antibiotika (gentamicin, cefalosporiner) följt av administrering av probiotika;

Läkemedel som förbättrar blodcirkulationen i prostatakörteln (t ex trental) är nödvändiga för att ge ett snabbt resultat av behandling, vilket skapar det nödvändiga blodflödet, vilket förbättrar tillgången på andra droger till prostatakörteln själv.

För att eliminera stillastående fenomen i prostata i sig, hjälper prostata massage

Har ofta sex med män! Detta är det bästa förebyggandet för alla manliga problem!

Ordet "oftare" är rent individuellt för varje man!))

Förebyggande av prostatit och prostata adenom hos män

Fortsätt på ämnet

Som resultaten av studien visade, för att minska risken för prostatacancer med 18%, måste en man äta mer än 10 tomater i veckan

Män som regelbundet besöker fitnesscentra och gym är i regel mycket väl kända för anatomin. Speciellt muskelsystemets struktur, över vilken de arbetar hårt.

Många män tror felaktigt att de helt uppfyller sina kvinnor. Men eftersom det vackra könet i den intima saken är mer hemlighetsfull, kan man inte alltid förstå vad de gjorde rätt och vad som inte är

Prostata hälsa

Prostata hälsa

Klimakteriet och prostata

Fallet i testosteronnivåer påverkar många organ, men prostatakörteln och sämre vesiklar, som är direkt beroende av androgena stimuli, är mer attackerade. Därför manifesteras androgenbrist särskilt tydligt vid förändringen av könsorganen. På grund av detta i klimakteriet ökar sannolikheten för att utveckla kronisk prostatit, en godartad prostatatumör, det vill säga adenom.

Risken för att utveckla prostatacancer ökar kraftigt.

Under tiden kan dessa sjukdomar upptäckas i början, och då kommer ett gynnsamt resultat av behandlingen att garanteras. Analysen för ett specifikt prostatiskt antigen är ett helt smärtfritt förfarande som hjälper till att identifiera prostatacancer i ett tidigt skede.

Det är därför som alla män som har korsat den 45-åriga linjen måste besöka urologen en gång om året.

Men innan jag börjar prata om arten av sjukdomen i prostatakörteln, ska jag prata om dess "arrangemang".

Prostata hälsa

Kallläkare - dygnet runt via telefon +7 (812) 347-60-00

Schema för arbetet "Kliniker i OSM"

på prospekt bolsjevikov, 22 k.5

Prostata hälsa

Prostata är ett stryk av en valnöt som omger urinröret strax bakom urinblåsan. Denna körtel producerar vätska och späd ut det ejakulat som produceras i testiklarna. För dem som har förstorad prostata, det finns symtom som en blåsig urinström, en ökning av natturinering.

Varför har män dessa problem? För det första kan orsaken vara ett alltför stort innehåll av mättade fetter och kolhydrater i din kost. Detta bekräftades av studiernas resultat som visar att asiater har färre problem med prostata. Och att samma män, när ansluta sig till västerländsk stil mat, har samma problem med prostatan som män som lever i västvärlden.

Den andra faktorn, som ökar sannolikheten för problem med prostata är en hög nivå av östrogener. När män med ålder minskar testosteronnivån börjar musklerna ersättas med fett. Fettceller omvandlar testosteron till östrogen. Prostatavävnad är känslig för östrogen. Detta kan provocera tillväxten av cancerceller i prostata hos män, liknande vad som händer hos kvinnor med bröstvävnad. I den speciella riskzonen, män som konsumerar mycket fett i medelåldern.

Nutrition och prostata

Om du lagar kött vid hög temperatur (200 ° C) kan du röka i brand, då heterocykliska aminer och polycykliska aromatiska kolväten kan bildas. Förutom prostatacancer, prostata, tarm, kan de orsaka utveckling av fetma och diabetes. Den största koncentrationen av dessa toxiner i dricksoljan och gravy. Därför, när du steker kött, försök att ta bort det bildade fettet och laga mat vid lägre temperaturer (

Sättet att minska risken är att kontrollera östrogenivå och vidta åtgärder för att minska den. Zink, upp till 75 mg per dag, är en bra start. Indol-3-karbonol, som finns i cruciferous, skyddar bröstkörteln hos kvinnor och skyddar även prostata hos män, vilket förhindrar omvandling av östrogener till 16-alfa-hydroxylestron. Diindolnometan har en liknande effekt.

Enligt många studier av vitamin D3 minskar risken för prostatacancer genom att minska produktionen i vävnaderna i prostatakörteln och procarcinogener proinflammatoriska faktorer.

Vad kan du göra?

 • Håll dig till en hälsosam diet
 • Underhålla testosteron, progesteron, östrogener, dihydrotestosteron på en hälsosam nivå.
 • Konsumera 10 mg zink för prostatavävnadens hälsa (endast med en minskad zinknivå)
 • Ta vitamin D3
 • Ta indol-3-karbonol eller diindol-metan
 • Följ läkarens råd som övervakar ditt program

Prophylax av prostata

Prophylax av sjukdomar i prostata

Sjukdomar i prostata (prostatakörteln) är mycket vanligare än andra manliga sjukdomar. Enligt statistiken, sprider sjukdomen mer än hälften av män i pensionsåldern, och drabbar ungefär en tredjedel av den arbetsföra manliga befolkningen. Utan att ge professionellt hjälp kan prostatakörtelns sjukdom utvecklas till cancercancer. I vissa fall kan ingen behandling hjälpa. För att undvika ett sådant resultat måste du tänka på din egen hälsa så snart som möjligt och vidta alla möjliga åtgärder för att förebygga prostata sjukdomar.

Kontrollerade orsaker till prostata sjukdom

Det finns ett antal faktorer som kan påverka staten människors hälsa negativt. De måste vara kända och beaktas för bättre genomförande av förebyggande åtgärder. Sådana faktorer inkluderar: Ekologi. De mest mottagliga för utveckling av prostatakörtelnssjukdomar samt samtidiga onkologiska sjukdomar är män, vars yrke är förknippad med skadlig industriproduktion. Även i riskzonen är manliga män involverade i jordbruk, svetsare, mekanik etc. I så fall beaktas den negativa påverkan av miljön där en person stannar regelbundet, i stället för andra faktorer.

Strömförsörjning

Det har fastställts att alltför högt innehåll av mättade fetter i livsmedel kan påverka människors hälsa negativt, eftersom risken för prostatiska sjukdomar ökar. Enligt statistiken är män som konsumerar mat eller olika rätter med en särskild kalorigrad, liksom hög fetthalt, troligen utvecklade prostatacancer.

Sexuellt liv

Det är nödvändigt att vara mycket försiktig med sexuell aktivitet. Ett stort antal sexpartner kommer sannolikt att leda till olika sexuellt överförbara sjukdomar, vilket i sin tur ökar risken för att utveckla prostatacancer. En man som åtminstone en gång hade en sexuellt överförbar sjukdom har en mycket större risk att utveckla prostatacancer än de som aldrig har smittats eller varit sjuka med något sådant.

Ju mer sexuella partners en man hade under sitt liv desto högre risk för att utveckla prostata sjukdomar. Enligt statistiken är även sannolikheten för att utveckla prostatacancer mycket högre än hos en man som bara hade en sexpartner, även hos män som har två eller tre sexpartner i sina liv.

Det finns också en studie som visar att män som har sex med mer än trettio partner är utsatta för en mer allvarlig form av prostatacancer.

Tobaksrökning

Av rökarna finns det många fler unga som är benägna att utveckla prostatacancer. Bland män under 60 år som var utsatta för en operation för att avlägsna prostatakörteln på grund av en cancerous tumör var de flesta rökare.

Intag av hormonella droger

Vid användning av stora doser DHEA finns risk för utvidgning av prostata, liksom bildandet av en malign tumör. DHEA-tillskott används ofta som läkemedel för att sakta ner åldringsprocessen, minska vikt, öka muskelvolymen och även som immunostimulerande medel. Men den positiva effekten av dessa läkemedel har ännu inte identifierats.

Förebyggande åtgärder

Det finns flera principer, som kommer att bidra till att upprätthålla den normala funktionen och hälsan hos prostatakörteln, liksom hela manliga kroppen.

Rätt näring

Hälsosam mat och rätt näring kan minimera risken för att utveckla prostata sjukdomar.

Det är nödvändigt att begränsa användningen av livsmedel med hög fetthalt och att också sträva efter att säkerställa att det mesta av kosten är växtfoder.

Men uteslut inte omättade fetter. De utgör grunden för produktion av användbara enzymer av kroppen, vilket minskar risken för inflammatoriska processer i prostatakörteln. Produkter som har många omättade fetter är: havsfisk, samt olivolja och linfröoljor. De återstående vegetabiliska oljorna innehåller Omega-6 (fettsyror), som tvärtom bör uteslutas från huvuddieten.

Det är också nödvändigt att helt överge livsmedel som negativt påverkar njurarnas tillstånd. Dessa inkluderar mycket skarpa eller salta livsmedel, sprit, koffein.

Användningen av en tillräcklig mängd frukt och grönsaker har en positiv effekt på prostatens funktion, inte nödvändigtvis varje dag, men det är tillrådligt att använda dem så ofta som möjligt, liksom vissa andra livsmedel som kan rädda människors hälsa:

 • Tomater. I detta vegetabiliska höga innehåll av antioxidant lycopen, vilket ger tomater en ljus röd färg. Diskar kokta med tomater, tomater själva, liksom andra produkter som innehåller lycopen kan minska sannolikheten för att utveckla prostatacancer. I den beredda formen har livsmedel som innehåller lycopen mycket högre skyddande egenskaper än i den råa.
 • Sojabönor. Isoflavoner, som finns i soja och sojamat, har en positiv effekt på att bibehålla den optimala nivån av testosteron och östrogenhormoner. Soja är användbar som en produkt som skyddar mot bildandet av prostatacancer, eftersom prostata sjukdomar utvecklas på grund av för aktiv testosteron och sojaprodukter minskar risken för onkologisk sjukdom.
 • Grönt te. Grönt te har ett ämne som heter epigallocatechin gallat (EGCG), vilket liknar polyphenoler som finns i grönsaker och rött vin. EGCG anses vara en antitumör substans som inte tillåter utveckling av enzymer som bildar en malign tumör.
 • Vitlök. Denna produkt har en stor mängd svavel, vilket hjälper till att stärka det mänskliga immunsystemet. Och ger också kroppen med enzymer som blockerar bildandet av tumörer och därigenom minskar graden av utveckling av cancer.

fysisk träning

Huvudprincipen för fysisk träning är inte storleken på belastningen på musklerna, men övningens regelbundenhet

Män som leder en stillasittande och stillasittande livslängd lider oftast av olika sjukdomar och inflammatoriska processer i prostatakörteln. Därför behöver du ge tillräckligt med tid för fysisk ansträngning, gör regelbundet övningar. För prostata är de mest användbara övningar där bäcken, skinkorna och underbenen är inblandade. Huvudprincipen för fysisk träning är inte storleken på belastningen på musklerna, men övningens regelbundenhet.
Det finns en uppsättning övningar som används som ett av stadierna för behandling av sjukdomen, eftersom de hjälper till att minska smärta, om sjukdomen redan är närvarande och också är en utmärkt profylax för prostata sjukdomar:

 • Övningsnummer 1. Det är nödvändigt att ta sittande ställning, kläm knäna och dra i magen. Behåll denna position ett tag. Du måste göra minst 50 repetitioner. Sedan vila ca 15 minuter.
 • Övningsnummer 2. Ligga i ljungläge, höja benen cirka 30 grader och försök hålla dem i denna position så länge som möjligt. Övning bör upprepas flera gånger om dagen.
 • Övningsnummer 3. Rörelse på golvet på skinkorna. Du måste sitta på golvet och räta benen framför dig. Använd sedan skinkmusklerna för att röra sig runt golvet utan att röra det med händerna.
 • Övning 4. Knäböj. Du måste böja lite framåt och lägga händerna på knäna, vila mot dem. Sedan sitta ner, stiga upp och räta upp. Det är nödvändigt att göra några repetitioner.

Regelbunden sexuell aktivitet

Prostatakörteln tillhör gruppen av könsorgan, respektive ett viktigt villkor för att upprätthålla sin hälsa är regelbundet kön. Om detta tillstånd inte beaktas som en profylax av prostata sjukdomar, är den fylld med stagnation av prostats utsöndring, vilket kan leda till att inflammationsprocesser i körteln uppstår och utvecklingen av olika sjukdomar. Under orgasmen är det en expansion av blodkärlen och ökad blodcirkulation i prostatakörteln ökar. Dessutom har vanligt sex en helande effekt på hela kroppen som helhet. Det bidrar till att öka nivån av immunoglobulin, och det ger kroppen en antitumörimmunitet. Antalet sexuella handlingar för varje bestäms individuellt. Men i genomsnitt bör kön inte vara mindre än två gånger i veckan.

Viktminskning

Enligt statistiken hade män med prostatakörtlar i de flesta fall extra pounds. För stor andel av fettvävnad i människokroppen minskar signifikant nivån av manliga könshormoner. Detta orsakar ofta utvecklingen av prostatakörtelns sjukdomar. Därför måste du noggrant övervaka din vikt, övervaka den, hålla sig till rätt näring och regelbunden träning eller motion.

Undersökning av specialist

Alla män behöver regelbundet granskning med en urolog. Detta gäller särskilt för män i åldern, det vill säga efter fyrtio år. Det är nog att besöka en läkare om året. Detta bör göras för att identifiera inflammatoriska processer och sjukdomar i prostatakörteln i de tidiga stadierna för att kunna påbörja behandlingen i tid. Du måste vara mycket försiktig med din hälsa. Även om symtomen är frånvarande eller de verkar obetydliga, ignorerar du inte det. Vid de första misstankarna om problem med prostatakörteln behöver du söka hjälp eller råd från en kvalificerad specialist som kommer att ordinera behandling om det behövs. Under inga omständigheter behöva engagera sig i självdiagnos av sjukdomen och dess behandling, eftersom detta kan leda till försämring av det allmänna tillståndet samt irreparabla konsekvenser.

Sexuell hygien

Det är nödvändigt att noggrant behandla valet av sexuella partners, liksom deras antal. Oskyddad sex kan leda till en mängd sexuellt överförbara sjukdomar och infektioner. Och detta kommer att påverka prostatakörtelns hälsa negativt, eftersom det är möjligt att utveckla olika inflammatoriska processer. Det är därför det är mer föredraget att göra ett val till förmån för en permanent och testad sexuell partner.

Sjukdomar i prostata är mycket vanliga hos män som föredrar vinterfiske

hetta

En stark negativ effekt på prostatakörteln är orsakad av kyla. I kylan smalnar fartygen, vilket leder till en försämring av blodcirkulationen i prostatakörteln. Sjukdomar i prostata är mycket vanliga hos män som föredrar vinterfiske. Det är mycket viktigt att alltid ta hand om att det inte finns någon hypotermi. Det är nödvändigt att klä så varmt som möjligt under vintersäsongen, för att bära varma, vattentäta skor.

Iakttagande av några enkla regler och rekommendationer kan du uppnå ett bra resultat, nämligen prostatakörlens kvalitet och långa funktion. Det är alltid bättre att vidta förebyggande åtgärder än att slösa bort tid, pengar och nerver på behandlingen av sjukdomen.

Vem sa att det är omöjligt att bota prostatit?

Har du en PROSTATE? Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte? Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • konstant smärta i underlivet, skrotum;
 • svårighet att urinera
 • sexuell dysfunktion.

Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Prostatit kan vara CURED! Gå till länken och ta reda på hur specialisten rekommenderar behandling av prostatit.

Mäns hälsa, prostatit, prostata adenom

De flesta människor är vana vid att ta hand om sitt hjärta, men väldigt få människor betalar lika noggrann uppmärksamhet åt kroppens hälsa, som ofta kallas "andra hjärtat" av en man, prostatakörteln. Denna lilla kropp, om varifrån vistelsen och destinationen är känd, är inte en av de vanligaste källorna till hälsoproblem i den starka hälften av mänskligheten i mogen och ålderdom. Kunskap om symtomen på män som åtföljer prostata sjukdomar, låter dig känna igen sjukdomen i tid och kontakta en urolog. Prostatakörteln (prostata) är ett muskel-glandulärt organ som ingår i reproduktionssystemet. Den ligger i bäckenet rätt under blåsan och väger ca 20-30 gram. Prostatens huvudfunktion är produktionen av vätska som ingår i spermierna.

En liten körtel storleken på en valnöt eller kastanj kan lätt besegra någon superman. Enligt Världshälsoorganisationen noterade mer än 35 procent av den manliga befolkningen i USA och europeiska länder minst en gång i sitt liv symtom som är karakteristiska för prostatit. Omkring 19% av männen i fertil ålder har en bekräftad diagnos av kronisk prostatit. Adenom i prostatakörteln, som har manifestationer som liknar prostatit, finns hos 10-15% av män över 50 år. I Ryssland är dessa siffror mycket högre. Ett särskilt störande faktum är en ökning av förekomsten av kronisk prostata och infertilitet hos unga män. Eftersom prostatakörteln endast förekommer hos män, så är lidande uteslutande det privilegierade av det starkare könet. Vi kan säga att kronisk prostatit är ett gissel av en modern man. Det är lätt att köpa, de blir sjuk i åratal.

Prostatit är en inflammation i prostata. Sjukdomen är oftast ses frekvent och outhärdliga behov av att urinera, smärtsam urinering, nattlig urinering, smärta i sakrala regionen, perineum, pung, ljumsken. Emellertid är det möjligt och asymptomatisk, och diagnosen först detekteras genom ultraljud av prostata och i studien av prostata sekretion. En orsak till denna sjukdom är stagnation av blod och lymf i det lilla bäckenet och prostatajuice i de inre kanalerna. Förutom stillesittande livsstil, lokal hypotermi, permanent förstoppning, oregelbunden sällsynt urinering, leder detta till det. stress. Om du har blivit täta urinträngningar, särskilt på natten och på morgonen, efter att sova, trög ström av urin - detta är de första tecknen på kränkningen. Mycket karaktäristiska är den irrepressiva trängseln att urinera under dagen. Potens vid det inledande skedet bibehålls, men antalet spermier under utlösning sker och minskar spräng känsla i perineum. Många män tror naivt att detta beror på den förändrade sexuella sensualiteten. Urination sker ofta, men i små portioner och mycket svårt. Detta tillstånd gör en människas liv till en smärtsam existens. Var är den mer allvarliga saken - prostatacancer. Enligt statistiken är detta den näst viktigaste orsaken till dödsfall från cancer bland män. Enligt forskare kommer en av tretton män att diagnostiseras med "prostatacancer" någon dag.

Prostatacancer är en av de vanligaste cancrarna och tar andra plats i världen när det gäller dödlighet från alla typer av cancer bland män. Det finns prostatacancer hos män över 40 år, och incidensen ökar med åldern. Den senare är en av riskfaktorerna för att utveckla prostatacancer. Andra riskfaktorer inkluderar ärftlighet, kadmium som finns i cigarettrök, har användningen av stora mängder fett, etc. I de tidiga stadierna av sjukdomen i de flesta fall visa sig inte. I senare skeden finns symptom som är karakteristiska för andra organ: svårigheter att urinera och täta stiga upp på natten (under groning av urinröret), täta urinträngningar (under groning av blåshalsen), obehag i bäckenområdet (metastaser i bäckenbenet), smärta i ryggen (med metastaser i ryggraden), viktminskning (med cancerförgiftning), etc.

Naturligtvis kan dessa sjukdomar undvikas, och förebyggande åtgärder är enkla och till och med trevliga.

1. Gå vidare. För varje 3 timmar som du brukar sitta eller ligga, ska du ha 20 minuters fysisk aktivitet (perfekt kör och simma, men en träningscykel eller något som det kommer att göra). Även vanlig vandring är ett utmärkt sätt att eliminera stagnation i det lilla bäckenet.

2. Överkyl inte. Man måste komma ihåg att när man sitter på en kall eller våt yta uppstår en känsla av obehag och en lust att gå upp eller förändras även när hypotermi har uppstått.

3. Töm ofta blåsan. Normal för en vuxen är minst 5-6 urinering per dag. Regelbunden avföring är också viktig. Kronisk förstoppning ökar risken för att utveckla en prostataskada med 15 gånger.

För dem som är svåra att regelbundet avlasta tarmarna, rekommenderar vi:

- Laktavia (smak efter eget val) med 1/2 tsk. i 1 msk. Vatten klockan 11.00 och 16.00;

- shirline för 1-2 tsk. på 1 msk. vatten på morgonen på tom mage efter 2 dagar på 3: e eller 1/3 st. utspädd shirllin (1 tsk per 1 st vatten) vid en temperatur av +25. +27 ° С i 20 minuter före måltid 3 gånger om dagen.

Laktaviya - ett komplex av biologiskt aktiva substanser baserade på vassle och uppvisande vitaminizing mineraler mätt effekt, förbättrar alla typer av metabolism, förbättrar den gastrointestinala kanalen och normalisering av avföring.

Shirline - ett koncentrat av biologiskt aktiva ämnen från mineralvattnet i sjön Shira, vilket hjälper till att optimera leverans, bukspottkörteln, mag-tarmkanalen, njurarna. har antiinflammatorisk, antibakteriell, koleretisk, diuretisk och laxerande effekt.

4. För att stimulera blodflödet och lymfcirkulationen i prostata, erbjuder vi:

- veormoruler för 1 tsk 2 gånger om dagen i 21 dagar;

- terpentinbad (vit eller gul, med hänsyn till blodtryck) i 10-15 minuter varannan dag till 20 procedurer;

- massage i ländryggen med hjälp av grädden "Esobel" dagligen i 10-15 dagar.

Venorm är ett komplex av biologiskt aktiva substanser som främjar förstärkning av kärlväggen, förbättrar blodets reologiska egenskaper, förhindrar stasis av lymf och bildandet av trombi i cirkulationssystemet.

Terpentinbad är ett naturopatiskt komplex för extern användning baserad på terpentinterpentin. Aktiverar aktiviteten i hjärt-kärlsystemet, tonar det genitourära systemet, eliminerar stagnationsfenomenet i det lilla bäckens organ. Ökar sexuell aktivitet.

Creme "Esobel" - ett komplex av biologiskt aktiva substanser från medicinsk lera för extern användning. Det har egenskaper för stimulering av lokal blodcirkulation, antiinflammatoriska, analgetiska och regenerativa åtgärder.

5. För normalisering av prostatakörtelns sekretoriska funktion:

- Prostadont för 1-2 tsk. 3 gånger om dagen före måltiden i 21 dagar. Sådana kurser upprepas bäst 5-6 gånger om året.

Prostadont - komplex av biologiskt aktiva substanser som har antiinflammatorisk och antiseptisk effekt på det urogenitala systemet, förbättrar blodflödet till inre organ, ökar diures, förhindrar bildandet av njursten, bidrar till att upprätthålla sexuell potens hos äldre, har en tonic, stärkande effekt, aktiverar redox processer, ökar kroppens motståndskraft mot ogynnsamma miljöfaktorer.

6. Ofta och med nöje har sex. Det är hans kvalitet, inte kvantitet som tillåter att återställa utflödet från prostata-kanalerna i den täppade hemligheten, och sammandragningarna i bäckensgolvsmusklerna eliminerar venös stasis. Och du blir assisterande polikavin:

- Polycavin för 1 msk. l. En gång om dagen, 10 dagar. Kursen bör upprepas vid behov.

Polikavin är ett växtkomplex av biologiskt aktiva substanser för att stimulera sexuell funktion hos män, öka sexuell lust, antal och varaktighet av erektioner, öka längden på samlag och förbättra spermatogenesen.

7. Och givetvis adekvat immunostimulering:

- Florenta 1 msk. 4-6 gånger om dagen med en kurs på 21 dagar;

- mikroclysters med en lösning av Florent 50 ml per natt i 10 på varandra följande dagar.

Florenta är ett komplex av biologiskt aktiva substanser som har en stimulerande effekt på hematopoiesen, immunsystemet, regenereringsprocesserna. har antimikrobiell, antiinflammatorisk, hepatoprotektiv, radiobeskyttande effekt.

För mikroclyster spädas koncentratet 5 gånger med vatten. Lösningens temperatur är 37-38 ° C, volymen är 40-50 ml.

Damer, vill du inte att dina män ska vara friska?! Varför är frågan riktad till dig? Ja, för att de flesta män börjar samla information om deras sjukdomar, deras behandlingsmetoder och kliniker när de redan är sjuk. Det är välkänt att förebyggande av sjukdomar är billigare än behandlingen, både materiellt och moraliskt. Kvinnor förstår detta bättre än män.

Manliga sjukdomar dödar sällan, men lämpligt

Hur många gånger har världen blivit tillsagd att övervikt är extremt hälsofarligt. Hjälper inte: överviktiga människor i utvecklade länder blir inte mindre. Stress, dålig näring och otillräcklig fysisk aktivitet leder till att inga dieter hjälper. Läkare ger emellertid inte upp och ger övertygande argument för att feta människor äntligen kommer att ta hand om sig själva. Resultaten av deras senaste studie om förhållandet mellan fettavlagringar och en ren manlig sjukdom, som prostatit, kommer säkert att göra många tänkande. Forskare från Umeå universitet i Sverige fann att herrar med övervikt är mindre benägna att utveckla prostatacancer än sina mer eleganta kamrater. Kanske beror det på det faktum att många överviktiga människor i blodet innehåller mindre manlig könshormon, testosteron. Förtjust fatties så läkarna rusade omedelbart att svika dem och sade att chansen att dö i cancer hos dessa patienter, däremot mer. Faktum är att män som är överviktiga cancer utvecklas och tar det värsta scenariot, tumören sprider sig aggressivt och lämnar liten chans att patientens tillfrisknande. Läkare bara i fallet betona: Övervikt är inte på något sätt en bärgning från prostatacancer, liksom från andra sjukdomar. Dr Chris Healey av den brittiska Society för kampen mot prostatit förklarar: "Män kan få intrycket att fetma har något gott Ingenting som cancer och hjärtsjukdomar är orsaken till många tidiga dödsfall och underhåll av den fysiska formen med hjälp av rätt kost och.. en hälsosam livsstil kan minska risken för båda dessa olyckor. "