Huvud
Behandling

Kronisk prostata: symtom och aktuella behandlingar

Prostatan är en mankörtel, för vilken det är mycket viktigt att inte överkylas, ständigt vara i en varm och bekväm temperatur.

Om du oavsiktligt behandlar tillståndet hos manliga organ kan du lätt känna vad som är en förkylning i prostata, symptomen som män har extremt obehag.

Symptom på förkylning i prostata kan prata om akut eller kronisk sjukdom. Nu anses denna sjukdom vara den vanligaste inom urologiområdet.

Om tidigare bara sådana mogna människor drabbades av en sådan sjukdom från 40 till 60 år, kan det nu observeras hos ungdomar. Var fjärde man är utsatt för sjukdom. Om det inte behandlas går det snabbt i kronisk form, vilket är mycket svårare att behandla och längre.

skäl

Sedentärt arbete för en man är den första orsaken till inflammation i prostata.

Om rummet är tillräckligt kallt och sittutrymmet alltid är kallt, kan kylan fångas varje dag under arbetsprocessen.

Arbeta med dokument som sitter vid datorn ska göras varmt, i en bekväm miljö, annars kan människors hälsa allvarligt undergrävas.

Orsaken till prostatasjukdom kan vara en tidigare överförts inflammation, infektions processer i urogenitala organ, liksom en ohälsosam inställning till sexliv - för lång avhållsamhet eller ökad sexuell lust med promiskuitet.

Men den vanligaste orsaken anses vara hypotermi, på grund av vilken prostata och närliggande organ har lidande. Om det förekommer prostatit från hypotermi, påverkar det könsorganen hos män och orsakar mycket problem.

Orsaken till inflammation i prostata kan till och med vara att mannen bara kylar hans fötter. Symtom hos män i det tidigaste skedet av sjukdomsutvecklingen kan inte detekteras.

Hälsosam och inflammerad prostata

En sådan känsla att allt är i god hälsa, det finns inga problem. Men i själva verket är körteln redan kyld och behöver behandling. Det tidiga skedet flyter in i mer allvarliga former och kan leda till en kronisk sjukdom, varifrån det är extremt svårt att botas.

Om du omedelbart identifierar problemet och börjar läka, kan du undvika mycket problem. Behandling, som börjar för sent, kommer inte att vara så effektiv och kommer att ta en lång form. Även den här förkylnings vanliga förkylning orsakar infertilitet.

symptom

Symtom kan manifestera sig i olika former och former, eftersom varje organism har sin egen individualitet. Också mycket beror på graden av sjukdom, hur långt hon gick. Det finns grundläggande tecken som är vanliga för alla och där du kan exakt bestämma hur manar hälsan.

Om prostata har kylts kan symtom hos män observeras enligt följande:

 • hög temperatur. Vanligtvis sker ökningen omedelbart och kraftigt. På grundval av detta kan du identifiera problemet, samt återkalla processen med hypotermi, den allra senaste situationen, hur länge sedan var det. Superkylning av prostata känner sig omedelbart och inte på en vecka. Det är febrilt tillstånd, frossa;
 • Det finns smärta i ljummen. Detta är en kraftfull skärsensation som ger ett verkligt lidande. Smärtan är inte alltid stark, den kan vara värkande, men fortfarande ganska ansträngande;
 • problem med sexliv, lättnad attraktion. Det kan slå en mans ego väldigt svårt. Men gör inte panik, så ofta är det bara ett tecken på en enkel sjukdom som snabbt kan botas.
 • problem med pall, förstoppning, spasmer i rektumöppningen. Svårigheter med urinering. Det kan förekomma en märklig färg som indikerar förekomst av sjukdom.

Om alla dessa symtom eller ens några hittades, är det värt att säga det till läkaren. Han kommer att skicka för forskning och också omedelbart ordinera terapeutiska åtgärder för att lindra tillståndet.

behandling

Om prostata är förkyld, uppfinna inte obotliga sjukdomar och panik tidigt.

Hittills har många män åtminstone en gång i sitt liv kylt körteln och framgångsrikt genomgått behandling utan några konsekvenser.

En vanlig sjukdom har många sätt att behandla, varav många testas av erfarenhet och tid. Först och främst måste du rapportera ett problem i en klinisk institution där du alltid är redo att hjälpa alla.

En bra specialist kommer inte att döma en sjukdom bara ur patientens ord, även om beskrivningen av symtomen spelar en roll. Han tilldelar omedelbart en diagnos i form av test. Efter att alla tester har slutförts och grundligt studerats, utnämna piller, injektioner och andra typer av behandling. Den mest effektiva metoden är en som innehåller ett helt komplex av åtgärder.

Typer av terapi för förkylning av prostata:

 • antibakteriella. Det är nödvändigt om en kronisk form redan är manifesterad. Detta är en lång process, och behandlingen innebär att man tar antibiotika. Endast en urolog kan ordinera antibiotika, deras dosering, vilket exakt kommer att sammanfalla med graden och intensiteten av sjukdomen. Tidpunkten för behandlingen är också ordinerad av denna läkare. Det finns inget behov av att vara oberoende och bestämma hur många tabletter som ska tas per dag. Dessa frågor bör övervakas av en specialist;
 • Hormon. Det här är en sällsynt typ av behandling, när allting inte hjälper. Återställande av hormonbalansen hjälper till att bota sjukdomen, återställa erektionen. Om läkaren insisterar på att ta hormoner är det här det bästa sättet att uppnå bra resultat i ett enskilt fall.
 • anti-inflammatorisk. Här beror allt på graden av organskada, så behandlingsprocessen kan ta mycket tid och kan vara ganska kort och snabb.
 • terapi som syftar till att återställa immunsystemet. Det anses vara det mest effektiva och det bästa, som på kortast tid kan du bota en förkylning och glömma det för alltid;
 • fysioterapi och massage. När det gäller fysioterapi är denna metod snabb och säker nog. Men prostata massage är inte för alla användbara och säkra. Den akuta formen av förkylningen förbjuder att göra massage, eftersom det bara kan sprida inflammationen mot andra organ, ge ett tryck till infektion av ett antal organ. Massagen ska ordineras av en läkare, och endast en kunnig specialist kan utföra det.
 • operativ ingripande. Denna metod anses vara den senaste, som kan nås. Det används om alla andra typer av terapi har använts, men har inte lyckats. Operationen är inte lätt, vilket kräver en lång återhämtning. Därför är det bättre att konsultera en läkare vid de första symtomen för att inte få till operation, vilket informerar hjärnan om att något är fel med organen.

Vad händer om du inte behandlar en kall i prostata?

Prostatit är rädd för denna agent, som eld!

Du behöver bara ansöka.

I vissa fall vägrar patienten medvetet behandling av olika skäl. Men en sådan handling talar inte om visdom, eftersom komplikationer kommer, varifrån det är mycket svårare att bli av med att bara hota en vanlig förkylning av prostata.

Om en man har kylt sin ljumsk och inte tar några terapeutiska åtgärder är följande komplikationer möjliga:

 • det finns en kronisk form. De som inte gillar att bli behandlade utsätts för stora bekymmer, eftersom kroniska sjukdomar behandlas långsamt, smärtsamt och med stor svårighet. Det är mycket lättare att klara av en sjukdomens rudiment än att tillåta utvecklingen av krönikor. Frånvaro av behandling leder till organdysfunktion, som inte längre kan åtgärdas.
 • kan utveckla infertilitet, även om man i början var ganska frisk;
 • Blåsan genomgår förändringar som inte alls är bra. Som ett resultat kan inflammation spridas till urinblåsan och njurevävnaden;
 • inflammationen står inte stilla. Kan provocera blåsor hos en man, orsaka sedan hans konstanta återfall
 • irreversibla processer förekommer i själva prostata. Visa abscesser, som inte kan avlägsnas på något sätt, förutom för kirurgi
 • smalning av urinröret. Detta påverkar urinflödet med alla konsekvenser.

förebyggande

En lång vistelse i det svala kan påverka prostata på det mest negativa sättet. Vid badning är det nödvändigt att observera måttlighet och också för att undvika mycket kalla temperaturer i vatten.

Med stillasittande arbete är det ofta nödvändigt att ta små pauser, under vilka det är lämpligt att gå upp och gå runt. Vid kallt väder - använd behaglig uppvärmning underkläder.

På personlig hygien bör inte glömmas bort. Därmed bör kondomer användas för att skydda sig mot infektioner. Det är lätt att få prostata sjukdomar, och att bli av med är inte så enkelt. Därför är det bättre att göra förebyggande, vilket är enkelt vid första anblicken. Frekvent träning kommer att stärka formen och hjälpa till att stärka immunförsvaret.

Relaterade videoklipp

Videon innehåller mycket användbar information om inflammation i prostata:

 • Eliminerar orsakerna till cirkulationsstörningar
 • Försvinner försiktigt inflammation inom 10 minuter efter att ha tagits

Har kylt blåsan: kalla symptom hos män

Blåsans kyla hos män är en frekvent sjukdom, särskilt under den kalla årstiden. Ofta tolererar representanter för det starkare könet och botar inte denna sjukdom, som slutligen passerar självständigt, men leder till olika komplikationer som orsakar allvarligare problem. Män är generad att söka hjälp från läkare, med tanke på en sådan kvinnas sjukdom.

Orsaker till förkylning i blåsan hos män

Hos män sker en blåsköld mycket mindre ofta än hos kvinnor, tack vare uppbyggnaden av genitourinary systemet. Kronisk form av sjukdomen tar bara 5% av männen. Sjukdomen är en inflammation i blåsans slemhinna som ett resultat av exponering för patogena mikroorganismer.

Den vanligaste orsaken till patologin är hypotermi. Därför faller utbrottet av denna sjukdom hos hanen i slutet av hösten och i början av våren när fela skor och kläder väljs ut. Ofta händer hypotermi på jakt, fiske etc.

Blåsan kan bli inflammerad på grund av följande skäl:

 • infektionssjukdomar i njurarna och urinledarna;
 • inflammation i prostata
 • sexuellt överförbara infektioner;
 • penetration av virus i blåsan;
 • prostatacancer;
 • inflammation i urinröret
 • stenar i blåsan;
 • omvänd urinflöde;
 • bristande efterlevnad av reglerna för könshygien
 • långvarig retention av urin, vilket leder till utseende av mikroskopiska sprickor.

symptom

Symtom på blåsans kyla hos män kan manifestera sig annorlunda beroende på orsaken till starten. Det är emellertid möjligt att identifiera vanliga symptom som är obligatoriska som följer med sjukdomen:

 • frekvent uppmaning att urinera med små portioner urin;
 • efter urinering brinner det i urinblåsan och urinvägarna;
 • Urin har en grumlig konsistens och obehaglig lukt;
 • svaghet;
 • ökad kroppstemperatur;
 • tyngd i coccyxen;
 • irritabilitet;
 • urininkontinens hos äldre män;
 • brist på sexuell lust.

Symtom på sjukdomen försvinner vanligtvis efter några dagar. Under påverkan av hög kroppstemperatur dör de flesta bakterierna och resten förstörs av immunsystemet. Det drabbade området av blåsans slemhinnor återställs emellertid ibland, vilket leder till en kronisk form av sjukdomen.

Den kroniska formen av blåsans kyla manifesterar sig vid kroppens minsta överkylning. Det yttrar sig i form av symptom som frekvent urinering med en lätt brännande känsla, sjukdomskänsla och en lätt smärta i blåsan. Därför uppmärksammar många män inte sådana tecken. Kronisk kyla är farlig eftersom bakterier från blåsan kommer in i prostata, vilket orsakar inflammation. Detta kan orsaka infertilitet och adenom.

Diagnostiska metoder

Diagnos börjar med en undersökning som bestämmer patientens symtom. Obligatorisk palpation av prostata genom analöppningen för att utesluta inflammation.

Vidare tilldelats urinanalys för detektering av närvaron av erytrocyter däri och slem, blod count, urin kultur och bakteriologisk pinn från urinröret.

Ultraljudsundersökning av bäckenorganen används för att bestämma den exakta kliniska bilden och tillståndet för blåsan.

I sällsynta fall kan ytterligare tester förskrivas: PCR, cystoskopi, uroflowmetri och cystografi.

Vilken behandling ordineras av en läkare

Behandling av sjukdomen hos män utförs med olika metoder, vilket beror på orsakerna till dess förekomst. Idag används sådana behandlingsmetoder: medicinskt, hårdvarligt och konservativt.

Läkemedelsbehandling av blåsans kyla är vanligast. Baserat på analysens resultat ordinerar läkaren en lista över droger. Medicinsk behandling syftar till att eliminera inflammation, förstöra patogena mikroorganismer och ta bort smärta.

Maskinbearbetning används vid blåsans kyla som ett resultat av inflammatoriska processer i prostata.

Sådan förkylning är svår att behandla med läkemedel. Det behandlas med magnetisk strålning, som tillverkas av en speciell apparat. Genom magneterna, applicerade på prostataområdet, passerar värmen, vilket avlägsnar inflammation. Detta kräver 5 till 7 procedurer. Efter avlägsnande av ödem i prostata för behandling av förkylning, föreskrivs mediciner.

Samtidigt med medicaments- och hårdmetoderna används konservativ behandling. Det innebär en riklig varm dryck, intag av vitamin- och mineralkomplex för att förbättra immunitet och folkmedicin för behandling av blåsans förkylningar.

Bland folk rättsmedel kan nämnas sådana effektiva medel såsom buljong orthosiphon (1 tsk gräs häll kopp kokande vatten, kokades under 5 minuter på låg värme, brygga 3 Chasa;.. För att ta en halv kopp på morgonen och på kvällen före måltiden) och buljongen dill (1 msk.. l hackad färsk dill fylla ett glas vatten vid rumstemperatur, varefter blandningen bringas till återflöde och filtreras; använd före varje måltid i obegränsade mängder, men inte mindre än 100 ml).

Förebyggande åtgärder

Om en man har kylt blåsan, bör du omedelbart kontakta en läkare för att undvika allvarliga problem såsom kronisk cystit, prostatit, sexuell dysfunktion, prostata adenom.

En man kan undvika sjukdom genom att observera reglerna för könsorganens dagliga hygien. Det är också tillrådligt att inte överkolla. Det är nödvändigt att stärka immunsystemet, behandla alla infektionssjukdomar, särskilt genitourinärsystemet.

Diagnos och behandling av blåsans förkylningar hos män

Mycket ofta på grund av olika negativa faktorer, vänder sig ett stort antal män till urologer med ett problem som blåsans kyla. I vår tid anses denna sjukdom vara en av huvudorsakerna till att människor vänder sig till lämpliga specialister. Om personen har kylt blåsan och vände sig till doktorn i de tidiga skeden av sjukdomen, kommer effektiviteten av behandlingen att vara ganska hög. Det finns emellertid fall där en vanlig förkylning utvecklas till allvarliga kroniska sjukdomar.

Av denna anledning rekommenderar experter att inte skjuta upp behandlingen av ett sådant problem och omedelbart söka läkarvård vid utseendet av de relevanta symptomen. Inflammation av urinblåsan hos män är som regel en infektionssjukdom. Huvudfokus för denna process är koncentrerad i slemhinnan i detta organ.

Blåsans kyla hos varje man har sina tydliga symptom, metoder för diagnos och sätt att behandla.

De främsta orsakerna till sjukdomen

De flesta urologer säger att de inflammatoriska processerna i blåsan hos män är mycket mindre vanliga än hos kvinnor. Enligt statistiken har endast 1% av medlemmarna av det starkare könet kroniska typer av sjukdomen. Men om en sådan förkylning uppstår, som fortfarande kallas cystit, måste varje man känna till huvudorsakerna till dess möjliga manifestation.

Också en mycket viktig faktor för kvalitativ behandling anses vara en lämplig överklagande till en specialist. De flesta sjukdomarna i det manliga reproduktionssystemet kan ha samma orsaker, därför rekommenderar experter inte att diagnostisera och behandla sig själva.

Felaktigt urval av mediciner kan orsaka en mängd olika komplikationer. När en man inte är helt säker på vad som ska göras, om blåsan har kylt, svarar symtomen på sjukdomen, det är bäst att omedelbart kontakta en urolog och genomgå lämplig diagnos och behandling. Idag är en av de vanligaste orsakerna till detta problem hypotermi. Det medför en kraftig försämring av en persons allmänna tillstånd och som regel åtföljs av en skarp känsla av obehag i bäckenområdet. Specialister identifierar också följande möjliga orsaker till denna typ av sjukdom:

 • venerala infektioner;
 • inflammatorisk process av prostata;
 • bildning av stenar i blåsan;
 • inflammatorisk process i urinröret
 • en kraftig minskning av immunitet på grund av stress;
 • inflammatorisk process i njurarna;
 • adenom.

Särskild sjukdom och dess symtom

Inflammatoriska processer i blåsan hos män kan förekomma i olika ålderssteg. Infektionsfokus kan ofta vara prostata. I detta fall kommer sjukdommens typ att bli ganska annorlunda än med blåsans kyla, och det måste behandlas med andra metoder. Mänsk hälsa, som kvinnor, är en av de prioriterade egenskaperna hos varje individ, så om de första symptomen på någon inflammatorisk process uppträder, rekommenderar experterna starkt att rådgöra med en läkare.

Övning visar att en av de första tecken på blåsans förkylning är utseendet på svaghet och skärande smärta i detta område. Därefter kan kroppstemperaturen öka betydligt. Många män med denna sjukdom klagar ofta på allvarliga huvudvärk och illamående. Huvudskylten på den inflammatoriska processen i urinblåsan är en ökning i urinering med frisättning av en mycket liten mängd urin. Experter skiljer också sådana grundläggande tecken på denna sjukdom:

 • skarp och svår smärta i underlivet eller ryggen;
 • utseendet av stark irritabilitet;
 • ökad urinering
 • generell svaghet och feber
 • urinering i en liten mängd, som åtföljs av akut smärta;
 • uppkomsten av kräkningar och en kraftig minskning av aptiten;
 • urin av mörk färg med en mycket skarp lukt.

En egenskap hos cystit hos män är dess korta varaktighet. Bär det till det starkare könet mycket enklare än kvinnor. Manlig urinrör är tillräckligt långsträckt, och därför kommer externa infektioner praktiskt taget inte in i den. De flesta experter är övertygade om att denna sjukdom i det starkare könet uppträder mot bakgrund av olika interna faktorer i kroppen.

Diagnos och behandling

Vid de första tecknen på inflammationsprocessen i blåsan rekommenderas det att utföra en komplex kontroll av patienten. Diagnos av denna sjukdom innebär överlämnande av blod och urin för analys. Resultatet av en sådan kontroll kan som regel vara tillgänglig efter 12-14 timmar. En annan metod för att diagnostisera inflammatoriska processer i en urinblåsare anses vara en speciell urinkultur för att bestämma typen av infektion. De flesta experter tror att testning av ultraljud i de tidiga stadierna av denna sjukdom inte kommer att ge reella resultat.

Behandling av cystit innefattar i första hand användningen av antiinflammatoriska läkemedel och antispasmodik. Patienten rekommenderas att ordna sängstöd. På en dag borde definitivt dricka 2-2,5 liter vatten. För behandling av infektiös cystit är det nödvändigt att ta antibiotika och olika växtberedningar. Processen för sådan behandling kan vara i 1-2 veckor och för akuta former av sjukdomen - 2 månader.

del henne med vänner och de kommer säkert att dela med dig något intressant och användbart! Det är väldigt enkelt och snabbt, enkelt tryck knappen för den tjänst som du använder oftast:

Inflammation av prostata symptom och behandling

Stasis prostata, eller prostatit har vanligen en inflammatorisk karaktär i prostatakörteln. Som en konsekvens påverkar den människans hälsa ganska starkt, särskilt på den psykologiska sidan, eftersom det inte bara lider urinprocessen utan även den erektila funktionen minskar. De flesta män försöker bota sjukdomar utan att tillgripa hjälp av läkare och snabbt ta sig till allvarliga konsekvenser.

Ofta vänder män till läkare med sådana klagomål: "Jag har kylit en medlem", eller har jag en penisköld, vad ska jag göra?

Ofta kan ett sådant klagomål hänföras till inte prostatit, men till manifestationen av genitalherpes. Här är det lämpligt att klaga: en kall medlem!

Prostata är tilläggskörteln, som ligger i kochleären av vas deferens och urinröret.

I kroppen utför den sådana funktioner:

Vilka prostata massageapparater rekommenderas av läkare.

Rudnev VM, urolog, läkare av högsta kategori:

"Massager för prostata Prostata hjälp MP-1 - Det här är en utmärkt lösning för dem som av någon anledning inte är redo att gå på massage i kliniken. Om du masserar på instruktionerna som följer med enheten kommer det att bli inte mindre effektiv, än en massage med en erfaren urolog. I allmänhet har massageapparaten en positiv effekt på det genitourära systemet. Det finns en främjande av borttagning av stenar från blåsan, passerar gradvis den försvagande smärtan i underlivet, genom att förbättra blodcirkulationen ökar lokala immunitet. "

 1. frisättningen av slem som, när den blandas med fröhemman, ökar aktiviteten hos spermatozoa
 2. Producerar prostaglandiner - mediatorer som förbättrar blodflödet i penisens klyfösa kroppar och leder honom till erektions tillstånd.
 3. delar upp »sirapen med urin - tack vare aktiveringen av fysiologiska processer hindrar genitourinary systemet urinen från att komma in i excretionskanalerna under samlag. Tyvärr är denna körteln mest utsatta för utländska agenter. Att ignorera symtom leder ofta till att närliggande organ och system påverkas, inklusive impotens.

Hur manifesteras prostatit?

Prostatit kan förekomma i akut eller kronisk form. I olika former - olika symptom:

Smärta i ljummen

 1. med akut prostatit - akut smärta i ljummen och perineum, spridning i bäckenområdet, feber, smärta och rezi vid urinering och avföring
 2. med kronisk prostatit händer allt som det var gömt. Från tid till annan finns det mindre smärta vid urinering, purulent eller blodig urladdning. Kronisk form är mycket farlig eftersom patienter inte uppmärksammar vad som inte gör ont eller stör inte. Otillbörlig behandling leder till ett antal andrologiska sjukdomar, och i synnerhet till allvarliga komplikationer, upp till hyperplastisk prostata adenom.

symptom

Patogenesen av prostatit är ganska komplicerad och självmedicinering förvärrar endast tillståndet.

Om prostatan kyls kommer symtomen att vara följande:

Det gör ont att gå på toaletten

 1. Smärta vid urinering
 2. Frekvent urinering;
 3. Falsk uppmaning att urinera och avfyra;
 4. Känsla av ofullständig tömning av blåsan;
 5. hypertermi;
 6. Piuria och hematuri (pus och blod i urinen);
 7. Byte av färg av urin;
 8. Smärta i buken och ljummen (feber)

Lämna inte det för att "passera själv!" Om dessa symptom uppstår, kontakta en specialist.

Prostatit hotar impotens! Prostata kommer att vara lika nytt om.

Orsaker till prostatit

De prostatitiska orsakerna är olika, och de viktigaste är: klamydia; stafylokocker; trichomonas; ureaplasmas; Pseudomonas aeruginosa; svamp; mykoplasma.
Kan jag kyla prostata i kallt vatten?

Allt som provar en minskning av immunitet, nämligen: hypotermi, överhettning, hypo-, beriberi, infektionssjukdomar. Allt detta är en gynnsam miljö för reproduktion av opportunistisk mikroflora.

De främsta orsakerna till prostatit är:

 1. Svåra sjukdomar i sexuell aktivitet
 2. Störningar i det endokrina systemet;
 3. Omvänd gjutning i urinröret;
 4. Infektionssjukdomar;
 5. Kronisk sjukdom hos närliggande organ.

Principer för behandling

Behandlingen reduceras för att eliminera orsaken till inflammation, minskande ödem, ökat skydd av körteln.

Vid behandling av sjukdomen används en av följande former av medicinering, men oftare kombineras de:

 1. rektala suppositorier - snabbverkande och aktuella droger;
 2. injektioner - direkt injiceras i blodet och verkar på det patologiska fokuset;
 3. tabletter - antibiotika med breda åtgärder tillämpas oftare vid de inledande stadierna av behandlingen.

Vid behandling av inflammation och abscesser i prostatakörteln används sådana läkemedel som:

Flomaks är en alpha-adrenoreceptor blockerare. Det används för symptomatisk behandling av inflammation i bäckenorganen. Minskar ödem och inflammation i prostata, vilket minskar smärta vid urinering.

Pefloxacin är ett syntetiskt antibiotikum från gruppen av fluorokinoloner som verkar på gram + och gramflora.

Prostanorm - ett läkemedel som har en prostanoaktiv effekt. Återställer cirkulationen i prostatakörteln och främjar vävnadsregenerering;

Vitaprost är en beredning av antiinflammatorisk prototropisk verkan. Bra tropism till prostatacellerna. Minskar svullnad och infiltrationskapacitet hos leukocyter;

Prostamol är en antiinflammatorisk, anti-androgen, anti-exudativ verkan. Hämmar syntesen av prostaglandiner, vilket bidrar till eliminering av inflammation. Ger vazoprotektornoe och antiinflammatorisk effekt, reducerar blodkärlets permeabilitet. Antiandrogena och vasoprotektiva åtgärder bidrar till att minska symtomen på godartad prostatahypertrofi. För att eliminera inflammatoriska processer används antimikrobiella och antiinflammatoriska läkemedel, såsom Flomax, Prostanorm och Pefloxacin.

Vem sa att bota prostatit hårt?

Döma av det faktum att du nu läser dessa linjer - en seger i kampen mot prostatit är inte på din sida. och dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • Smärta i underlivet, skrot, perineum;
 • Uppstoppad blåsan;
 • Sexuell dysfunktion;

Har du redan tänkt på kirurgisk ingrepp? Det är förståeligt, eftersom prostatit kan leda till allvarliga konsekvenser (infertilitet, cancer, impotens). Men kanske är det mer korrekt att behandla en konsekvens, men en anledning? Läs mer >>

Har kyld prostata: symptom, behandlingsmetoder, möjliga komplikationer

Prostatakörteln är det viktigaste manliga organet, på vars hälsa den reproduktiva funktionen beror. Om en man har kylt prostata, är det viktigt att ta reda på problemet i tid och kontakta den behandlande urologen. Sjukdomen behandlas framgångsrikt, men bara tills den har gått in i kronisk form.

Förkylning av prostata: Hur farligt är hypotermi?

Ofta är män intresserade av huruvida det är möjligt att kyla prostata och hur denna sjukdom manifesterar sig. Köld av prostata är ett fenomen där det finns ett brott mot kroppens funktionalitet på grund av minskad lokal immunitet.

Du kan få en kyla i följande situationer:

 • långsiktig badning i en kall damm;
 • vara i ett utkast eller luftkonditionering
 • för lätta kläder under den kalla årstiden
 • Fel mottagning av en kontrastdusch.

I hälsoprocedurer är moderering också viktigt

Under normala förhållanden är orgelet skyddat. Naturen tillhandahåller mekanismer som inte tillåter att kyla inre organ. För att fånga en prostatakörtel är det möjligt endast på bakgrund av minskad immunitet. En viktig roll i utvecklingen av detta tillstånd spelas av kronisk stress och brist på vitaminer på grund av undernäring och dåliga vanor.

En kall prostata utan snabb behandling kan påminna sig i många år och provocera:

 • kränkningar av urinering
 • försvagning av erektion
 • smärta efter utlösning
 • minskad fertilitet.

Således kan enkel hypotermi leda till utveckling av infertilitet. Denna komplikation händer sällan, och endast tidig behandling kommer att bidra till att förhindra dess utveckling. Om en man har kylt prostata, vad man ska göra i det här fallet bestäms endast av läkaren, efter en detaljerad diagnos.

Symptom på sjukdomen

Superkylning av prostatakörteln kan manifestera sig på olika sätt. Att märka obehag i perineum och jämföra det med en ny hypotermi, är det viktigt att genomgå en undersökning med en urolog så snart som möjligt. Sannolika symtom på prostata:

 • smärta i perineum
 • frekvent uppmaning att urinera
 • svag erektion
 • smärta efter utlösning.

Enligt statistiken är den första platsen bland patienternas klagomål upptagen med smärtsamma känslor. I detta fall kan smärtsyndromet lokaliseras i perineum, i anusområdet eller i underlivet.

Köld av prostata manifesteras oftast av smärta

Smärta i perineum är värkande. De kan sedan förstärka och sedan helt försvinna. Samtidigt gör män ofta ett misstag, och föredrar att ignorera obehag, vilket leder till att smärtsyndromet ökar med tiden, och andra symtom kan gå med i den.

Smärta i anus kan perforera. I detta fall ökar det med belastningen på bäckenet och pubic-coccyx-muskeln, liksom under avföring. Många gånger klagar män på en känsla av tyngd och raspiraniya i ändtarmen, vilket misslyckas med detta tecken på ett symptom på hemorrojder. På grund av lokaliseringsfunktionerna kan prostatakörteln få smärta i bäckenområdet, inklusive anus och nedre ländregionen.

Ett av de vanligaste symptomen är smärtsyndrom i underlivet. Samtidigt känns starka spasmer, vars intensitet sedan ökas, minskar sedan. Mot denna bakgrund utvecklas ofta ett brott mot urinering - frekvent uppmana och en känsla av blåsans konstanta fullhet, även om mannen bara har besökt toaletten.

I vissa fall kan smärta vara helt frånvarande. Patienter får inte märka obehag länge tills sjukdomen går i kronisk form och sedan till prostatit.

Bland tecken på en kall prostata noteras ofta reduktionen av erektion. Detta beror på att blodcirkulationen i kroppen och försämring utflödet av prostatakörteln sekretion, vilket antingen man är svårt att uppnå utlösning, eller det händer alltför snabbt. Jag behöver uppmärksamhet på sådana symptom, eftersom det är ganska problematiskt att återställa en normal erektion.

Principen för behandling

För förkylning av prostata börjar behandlingen med en diagnos. Det är nödvändigt att besöka en urolog och genomgå en omfattande undersökning. För detta ändamål föreskrivs ett övergripande blodprov, ultraljud och rektal palpation av kroppen. Dessutom kan en analys av sekretionen av prostatakörteln förskrivas, med misstankar om utvecklingen av en akut inflammatorisk process.

Hur man behandlar hypotermin hos prostata hos män beror på symtomen och svårighetsgraden av organs funktion.

Behandlingen väljs av en läkare på individuella indikationer

I den inflammatoriska processen anges antibiotika. Typiskt förskriva ett bredspektrum läkemedel - penicilliner eller cefalosporiner. Antibakteriella läkemedel tar en kurs på upp till två veckor. De utses först efter analysen av prostata utsöndring, eftersom det inte är möjligt att identifiera orsakssjukdomens orsaksmedel utan denna undersökning.

Emellertid utvecklas infektiös inflammation med enkel överkylning sällan. Det är vanligtvis möjligt att bota prostatakörteln med antiinflammatoriska läkemedel. Rektala suppositorier används - denna form av läkemedelsfrisättning gör att du snabbt kan leverera den aktiva substansen direkt till ett kylorgan. Läkemedel som används för att behandla:

 • prostatilen;
 • Propolis ljus;
 • ichthyol suppositorier;
 • suppositorier med havtornsolja.

Alla dessa läkemedel lindrar effektivt inflammation och har samtidigt en uttalad immunmodulerande effekt, vilket gör att du snabbt kan återställa kroppens funktionalitet.

Som ett hjälpmedel för att lindra symptom kan användas icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel - Diklofenak, Nimesil, Affida. De tas för att lindra smärta och minska inflammation utöver rektala suppositorier. Diklofenak dricker 1 tablett 2-3 gånger om dagen, Nimesil och Affida tar ett paket, vars innehåll löses i vatten.

Om immuniteten försämras kan immunostimulanter och vitaminer förskrivas. Om hypotermi och negativa effekter på prostatan skedde mot en bakgrund av stress, används sedativa läkemedel som en ökad belastning på nervsystemet förvärrar sjukdomen.

Förebyggande åtgärder

Förebyggande minskas till uppmärksam attityd mot ens egen hälsa. Du ska alltid klä sig enligt vädret. En viktig roll spelas av valet av linne - det bör endast göras från naturtyger. Det är ofta nog att bära syntetiskt underkläder som orsakar överdriven svettning i ett varmt rum. När man går in i gatan under den kalla årstiden kan detta leda till en superkylning av kroppen.

Det är viktigt att inte misshandla bada i kallt vatten. Att fånga en prostata på en varm sommarkväll är lätt nog om du spenderar för mycket tid i vattnet. Den minsta brisen kommer att räcka för att bli kall.

En viktig roll spelas av tillståndet för människans immunitet. Att försvaga kroppens skyddande funktion leder till att eventuella utkast kan leda till förkylning. Det är nödvändigt att öka immuniteten genom att regelbundet ta ett komplex av vitaminer och uppmärksamma sin egen kost. Från dåliga vanor bör överges. En annan dålig vana, som få människor uppmärksammar är överträdelsen av dagens regim, behandling och brist på sömn. Allt detta leder till stress, vilket bör kunna slåss, annars kommer det att gå in i en kronisk form, och kan framkalla neuros utveckling över tiden. Man bör komma ihåg att hälsan i nervsystemet är en garanti för hela organismens hälsa som helhet.

Varje läkare kommer att erbjuda dig ett antal sätt att behandla prostatit, från trivial och ineffektiv, till radikal

 • du kan regelbundet ta en behandling med tabletter och rektalmassage, gå tillbaka var sjätte månad;
 • du kan lita på människornas medel och tro på ett mirakel;
 • gå till operation och glöm sexlivet...

Vad ska man göra om det fryser njurar: symtom hos män, orsaker till inflammation och behandlingsmetoder

Köldens effekt provar ofta negativa processer i de bönliknande organen. Kylda njurar hos män - ett problem som ofta är svårt att klara av. Smärta syndrom, urinering störning, förändring urin färg, ödem, hög feber är långt från alla negativa tecken i glomerulonefrit och pyelonefrit.

Vad händer om njurarna är chill? Vilka folkrättsmedel minskar smärta, förbättrar urinflödet? Vilka droger stoppar inflammation? Hur förhindrar njureinflammation? Svar i artikeln.

skäl

Underkylning är en negativ faktor som ofta provocerar en inflammatorisk process i naturliga filter. Många tror att njurarna och blåsan är ett problem för kvinnor, men problemet finns också hos män. Ofta möter militärpersonal vid manifestationer av jade vid långsiktiga sammankomster och övningar på fältet vid fuktigt, kallt väder.

Symtomatiker är lika smärtsamma som hos kvinnor, när patologin överförs till kronisk form, är behandlingen lång, återfall och komplikationer möjliga. Ofta inflammation som påverkar prostatan, vilket skapar ytterligare obehag provocera obstruktion i urinvägarna, vätskeretention, minskad urinvolym per blåstömning.

En uppsättning provokerande faktorer leder till ökad inflammation, återfall och försämring av välbefinnande. Förökning av patogena mikroorganismer och virus från penetrerande nasofaryngeala kaviteter, öka aktiva opportunistiska flora ökar den negativa effekten av kyla.

Lär dig vad njurangiografi är, hur man förbereder sig för förfarandet och hur det utförs.

Vad betyder barnets slem i urinen och vilka sjukdomar indikerar det? Läs svaret i den här artikeln.

Njursjukdomar

Den inflammatoriska processen sker i bäckenet, kalyxen, njureparenkymen. Ett negativt fenomen utvecklas i ett naturligt filter eller patologi påverkar två bönformade organ.

Njurinflammation är bakteriell, viral eller immunallergisk i naturen. Överkylning minskar lokal immunitet, underlättar smittspridningen med försvagning av skyddskrafter. Män lider ofta av prostata, där bakterier lätt går in i urinvägarna.

glomerulonefrit

Kärlskada glomeruli utvecklas samtidigt minska lokal immunitet, penetration av bakterier på bakgrund av purulent lunginflammation, bronkit, halsfluss, scharlakansfeber, halsont. En av anledningarna är hypotermi. Förutom de huvudsakliga symptom associerade med inflammation (blod och protein i urinen, snabb utsöndring av urin, smärta i korsryggen), glomerulonefrit det finns andnöd, takykardi, ökat blodtryck, finns det negativa förändringar i EKG

pyelonefrit

I den akuta formen av patologi påverkas parenchyma och tarm- och bäckesystemet. Pyelonefrit hos män väcker ett komplex av negativa symtom, stör professionella aktiviteter och vardagliga aktiviteter.

Efter superkylning upplever män symptom på akut inflammation: ett kraftigt temperaturhopp (39-40 grader), huvudvärk, frossa, kallt svett, svaghet, ömhet i ländryggsregionen. Torst plågar, urin blir grumlig, sand, salter, flingor av protein, blod förekommer i den extraherade vätskan.

Överkylning ökar risken för en negativ process i njurarna mot bakgrund av purulenta inflammatoriska processer i lungorna, nasofarynx och endokardit. Infektionen tränger ofta in i bönliknande organ med subakutiska och kroniska former av patologi.

Tecken och symtom på de drabbade njurarna

Det är möjligt att misstänka utvecklingen av glomerulonefrit eller pyelonefrit när flera symptom uppträder. I de flesta fall rapporterar män flera negativa symptom.

De huvudsakliga tecknen på de drabbade njurarna:

 • störd diurese: uppmaningen att urinera ökar eller mindre. Mängden vätska per bubbla evakuering under den vanliga volymen;
 • smärta (skarp eller dra) i ländryggsregionen;
 • på kvällarna finns det en chill;
 • huvudet gör ont, ständigt skulle det vara önskvärt att sova, utvecklingsflacciteten och den ökade utmattningsförmågan utvecklas;
 • Urin förändras utseende: Molnigt, det finns orenheter i blodet, saltförluster, slem, utländska inklusioner. Med inflammation blir urinen mörk eller smutsig grå, ibland målade rödbrun;
 • utvecklar svullnad i ögonlocken, underbenen, händerna. Den mest livliga symtomatologin är märkbar efter att ha vaknat på morgonen: På natten samlar kroppen överflödig vätska, njurarna fungerar inte i sin helhet;
 • ökat tryck, smärta i hjärtat;
 • vissa patienter klagar över hudutslag
 • ofta är det illamående, då kräkningar;
 • Från munnen kan du lukta ammoniak.

diagnostik

Om den inflammatoriska processen i bönliknande organ misstänks leder läkaren undersökningen. Patienten måste skicka en analys av urin och blod, obligatorisk bakposev urin för att identifiera typen av smittämne. Nephrologist eller urolog tilldelar inte bara en allmän analys av urin utan också ett urintest för Nechiporenko.

Andra diagnostiska förfaranden:

Allmänna regler och metoder för behandling

Uppgifter av terapi:

 • för att stoppa inflammation
 • undertrycka aktiviteten hos smittsamma medel;
 • normalisera utsöndringen av vätska från blåsan;
 • för att ta bort värme och frossa;
 • eliminera stagnation av urin och utbredning av patogen flora;
 • minska trycket;
 • förhindra ytterligare spridning av puffiness;
 • för att lindra eller helt eliminera smärt syndrom;
 • förbättra patientens allmänna tillstånd
 • förhindra penetration av infektion i prostata eller eliminera aktiviteten hos patogener i viktkörteln;
 • förhindra utvecklingen av urosepsi - en generaliserad patologisk process, där infektion från urinvägarna sprider sig genom kroppen.

Ett integrerat tillvägagångssätt för behandling hos män med njurproblem krävs:

 • antibiotika: fluorokinoloner, p-laktamgrupp, cefalosporiner, minoglykosidaminocyklitoler. Norfloxacin, Ofloxacin, Cefuroxim, Cefixime, Tobramycin, Amicacin, Ampicillin. Effektiva är de nya 5-generationsmedlen för utsläpp av piperacilliner: Pipracil, Picillin. Antibiotika används i form av tabletter, injektioner;
 • smärtstillande medel och antispasmodik. Drotaverin, Baralgin, No-Shpa;
 • växturoseptika. Kanefron, Urolesan, Uronefron, Phytolysin;
 • antimikrobiella medel: furazolidon, furazidin, nolycin, norfloxacin, norbaktin;
 • biostimulerande medel, multivitaminer, kosttillskott för att stärka immuniteten;
 • antihistaminer för lindring av allergisk inflammation med glomerulonefrit. Med en måttlig form är nya föreningar (andra och tredje generationen) med en liten lista av negativa reaktioner och en förlängd verkan lämpliga;
 • örtteor, fruktdrycker, buljonger med en diuretikum, antiinflammatorisk effekt. Folkrecept är viktiga för att anpassa sig till urologen. Växter som är användbara för njurarna: Spannmål, majsstammar, kamille, mint, gräs halvfallen, frukter och rötter av hundrosen. En bra effekt ges av kompositioner baserade på gurka, ringgås, humlehoppar, maskrosrötter, björkblad,
 • ett viktigt element i terapi för inflammation i bönformade organ är en diet. Korrekt näring minskar belastningen på den drabbade vävnaden, förhindrar överdriven ackumulering av vätska. Patienten begränsar mängden salt, slutar använda skarpa, stekta livsmedel. Viktig punkt - Avvisa från röka produkter, pickles, marinader, färdiga såser, vitlök och lök, surt mat. Det är användbart att ta en varm dryck, vegetariska soppor, mager mejeriprodukter. Du får inte använda för varmt eller kallt, drick alkohol, eventuella kolsyrade drycker, inklusive mineralvatten;
 • med akut inflammatorisk process, hög temperatur, dålig hälsa, kommer patienten att observera en strikt sängstöd i flera dagar. I svåra fall, med utvecklingen av urosepsi eller njursvikt, behandlas en man på ett sjukhus.

Okontrollerad användning av antimikrobiella läkemedel påverkar behandlingen, ökar resistensen hos patogener till ett brett spektrum av läkemedel. Efter ett test för känslighet mot antibiotika väljer läkaren det optimala läkemedlet med störst slagkraft. Innan de får urin bakteriell ympning testresultat i akut inflammation förskriva antibakteriella formuleringar av ett brett spektrum av åtgärder, med en måttlig grad av njurskada måste vänta på testresultaten för val av de mest kraftfulla antimikrobiella medel.

Eventuella komplikationer

Otillbörlig initiering av behandling hos män med njurproblem framkallar ofta utvecklingen av kronisk pyelonefrit och glomerulonefrit. I eftergivningsfasen är negativa symtom frånvarande eller manifestationer är mindre uttalade, ett återfall inträffar under påverkan av negativa faktorer.

Hypotermi snabbt lanserar inflammation mekanism på baksidan av svaga immunitets patogena floran re-cirkuleras av parenkym, bäcken och koppar, kommer in i blåsan och prostata. Ofta utvecklas negativa fenomen med frekventa exacerbationer mot bakgrund av förkylningar och virusinfektioner.

Eventuella komplikationer hos de drabbade njurarna (i avsaknad av snabb behandling):

Lär dig om de karakteristiska symptomen och metoderna för behandling av hemorragisk cystit hos kvinnor.

På de normala parametrarna i Reberge testet och orsakerna till avvikelsen är skrivna i den här artikeln.

Besök http://vseopochkah.com/bolezni/drugie/rak-pochki.html och läsa om orsakerna till klarcellig njurcancer och överlevnads förutsägelser efter avlägsnande onkoobrazovaniya.

Profylaktiska rekommendationer

Efter återhämtning bör män vara medvetna om möjligheten till återfall. Det är viktigt att veta: inflammatorisk process i njurarna påverkar prostata körtelns tillstånd, vilket i avancerade fall leder till en överträdelse av sexuell funktion.

Regler för förebyggande av njurinflammation:

 • skydda midjan från drag;
 • klä i väder, se till att dina fötter inte blir våta;
 • ta vitamin mineral komplex för att stärka immunitet
 • flytta mer: "stillasittande" arbete framkallar stagnation av urin, inflammation, negativa symtom;
 • förhindra venerala sjukdomar: använd en kondom;
 • daglig hygien hos könsorganen och anusområdet
 • i varmt väder, för att förhindra att svetten ackumuleras, att vägra att bära syntetiska underkläder;
 • använd användbara örtte för att förebygga inflammation. Två eller tre gånger i veckan för att förbereda en drink med mint, höft, kamille eller vinblad. Många folkläkare och läkare av officiell medicin rekommenderar tranbärsjuice;
 • Vid första symptomen av inflammatorisk process, kontakta urologen.

Tecken på kalla njurar är: Ryggsmärta, frekvent och smärtsam urinering, feber. Behandling av njureinflammation är komplex. Läs mer om sjukdomsbehandling efter att ha tittat på nästa video:

Symtom på en urinblåsa hos män

Författare: Admin · Publicerad den 4/11/2017 · Uppdaterad den 17 mars 2013

Blåsans eller blåsans inflammation påverkar män på grund av vissa faktorer av yttre och inre typ. En urinblåsa hos män är ett mycket vanligt fenomen. Denna patologi är en följd av en rad negativa faktorer, vars påverkan leder till blåsans infektiösa process. Infektionsmedel förekommer oftast i blåsan i fallande mönster eller stigande, det vill säga från sjuka njurar eller urinrör. De flesta männen i tid ansöker om specialistvård.

Enligt statistiken kommer varje femte man till den urologiska kliniken för samråd. I ett procentförhållande är antalet patienter som lider av eller tidigare lider av cystit, 15% av de totala sjukdomarna i urinvägarna. Det är detta "brännande" problem (inflammation i urinblåsan) som förhindrar övergången av geniturinärsystemets patologier till ett kroniskt stadium. Outhärdlig smärta våld gör människor vänder sig till läkare och i tid för att behandla denna patologi, plus tid att identifiera sjukdomar som pyelonefrit, polycystisk njursjukdom, malignitet eller urolitiasis på ett tidigt utvecklingsstadium. Vilket som helst av de listade patologierna elimineras effektivt utan spår, det vill säga utan efterföljande exacerbationer och komplikationer.

Anatomiska, topografiska och fysiologiska egenskaper

Hos män består urinsystemet av parade filtreringsorgan (njurar), urinrör, urinblåsan, urinrör och yttre sfinkter.

Blåsans struktur består av ett flerskiktsövergångsepitel, som:

 • slemhinnor fodrade med epitelskikt;
 • underlagsplatta;
 • detrusor;
 • seröst skikt.

Det slemhinniga skiktet bildas av runda celler av övergångsvävnad. Tätt anslutna celler bildar kontakt och desmosomformationer, som består av kammusslor och veck. En sådan struktur tillåter inte den fyllda blåsan att trycka vätskan tillbaka i njurarna och förhindrar också läckage av urin genom organets väggar. Den stora fördelen med en flerskiktsstruktur är förmågan att sträcka sig elastiskt och tomt, med en initial form.

Blåsan hos en man skiljer sig från kvinnans längd i urinröret. Denna anatomiska egenskap försiktighet eller preciserar förhindrar blåsans lätta infektion genom den patogena florans yttre penetration. Vanlig förkylning med skarpa temperaturfall (regn från att komma in ett kallt bad i kallt vatten, frysning på vintern, is simning) är en mekanism för utveckling av akut cystit form, vilket av orsaker av dålig behandling eller sen utnyttjandet kan bli en allvarlig kronisk sjukdom.

Den manliga urinen håller omkring 500-700 ml biologisk vätska (urin). Om fel fysiologisk arbetsprocessen, dvs avvikelser i urinsystemet, spikar urinledaren eller urinrörsförträngningar kanal kanal eller mukosal hyperplasi och polyper eller maligniteter, framkallningsfluid stas. I en fylld bubbla utvecklas mikrober och bakterier som leder till en infektiös inflammatorisk process av blåsan med en levande bild av cystitis.

OBS! När de första symptomen uppträder bör blåsan undersökas laboratorium och instrumentellt och omedelbart börja behandlingen. Annars kommer inflammationen att bli kronisk med njurens medverkan, och sedan till utvecklingen av bilateral pyelonefrit.

Faktorer som provocerar sjukdomen

Bland de viktigaste faktorerna eller triggarna för utvecklingen av blåsan hos män tilldelas katarralsjukdomar eller komplikationer av akut respiratoriska infektioner, såväl som svår kroppshypotermi. Plus till detta på andra plats efter blåsans förkylning som en följd av hypotermi är förgiftningen av kroppen med kemikalier eller bekämpningsmedel. Till resten av gruppen av orsaker eller till de drivande faktorerna efter hypotermi är:

 • veneral patologi av genitourinary systemet;
 • prostatit med exacerbationer och remissioner;
 • urolithiasis eller nefrolithiasis;
 • infektionsinflammatorisk process av njurarna, urinledarna och urinröret;
 • minskad immunbarriär;
 • anemi och njurecancer;
 • divertikula och polyper i blåsan.

Symtom på en urinblåsa hos män

Ju tidigare diagnosen görs - desto snabbare är det möjligt att fastställa orsaken och eliminera patologin. Hur syns blåsan hos män? De viktigaste symptomen manifesteras som:

 • akut smärta i området av blåsans projicering (i den suprapubiska zonen);
 • bestrålning av smärta i ljummen;
 • dålig och frekvent urinering
 • svaghet och irritabilitet
 • migrän;
 • subfebril feber (kroppstemperaturen stiger till 37-38 grader);
 • konstant önskan att tömma blåsan;
 • komplikationer som hematuri och pyuria;
 • illamående och kräkningar med komplicerade typer av blåsor;
 • förändringar i urinfärgen (färgen på en mörk öl med en skarp lukt).

Alla dessa symtom förvärras av infästningen av en mikrobiell infektion. I urinen kommer blod och pus (blodår och blodkärl kommer att synas för blotta ögat). Lukten av urin är fetid. Patientens tillstånd är kritisk eller halvflackning på grund av förgiftning av kroppen. Om du inte tar nödåtgärder kommer blåsan att täckas med sår som kan tränga in.

Viktigt! Ta inte del av självmedicinering, och med de första symtomen, ring en ambulans eller gå till en klinik. Detta kommer att bidra till att undvika komplikationer som perforering av blåsan och peritonit!

Diagnos och behandlingstaktik med blåsblåsan

Identifiering av sjukdomen (kall blåsa) bärs laboratorium (allmän analys av blod och urin) plus instrument: ultraljuds blåsa, bäcken och bukhålan, samt MRI och mindre dator tomografisk.

För effektiv terapeutisk process är det acceptabelt att sova urin för närvaro av mikrobiell flora. Enligt dessa resultat är lämplig antibiotikabehandling ordinerad. Spasmolytika och smärtstillande medel för blåsor är de mest optimala drogerna, de lindrar smärta och spasmer i musklerna i urinblåsan och urinväggen.

Produkterna utesluter skarpa, stekta och feta livsmedel, samt kolsyrade och alkoholhaltiga drycker. I den akuta fasen av sjukdomen rekommenderas bäddstöd.