Huvud
Skäl

Behandling av kronisk prostatit: en överblick över traditionella metoder

Stagnerande prostatit är en av undersorterna av prostata sjukdomar. Sjukdomen påverkar oftast män i sin ålder, men även hos unga människor finns en sådan mängd prostatit.

Faktorer som bidrar till utvecklingen av sjukdomen är en stillasittande livsstil, promiskuösa samlag eller omvänt oregelbundet sex.

Själva namnet på sjukdomen talar om stillastående fenomen i kroppen, ett annat namn för en mängd prostatit är kongestiv.

Sjukdomen uppstår som ett resultat av stagnation av blod i bäckenorganen eller stasis av utsöndring i prostatakörteln, kan vara infektiös och icke-infektiös. Avser den kroniska formen av prostatit, eftersom symptomen är sällan akuta, utvecklar sjukdomen oftare omärkligt.

Kliniska manifestationer drabbar periodiskt smärta i ändtarmen, ljummen, perineum, liksom kränkningar av urinering och sexuellt liv.

Stagnerande prostatit är en farlig form av inflammation i prostata, eftersom det orsakar komplikationer som är farliga för hälsan och jämn liv. Det är mycket viktigt att diagnostisera och behandla stillastående fenomen i prostata och bäckenorganen i tid.

Behandling av kongestiv prostatit är komplex:

 • mediciner;
 • sjukgymnastik;
 • urologiska förfaranden;
 • homeopati;
 • träningsbehandling och mycket mer.

Vid behandling av kronisk prostatit är ett individuellt tillvägagångssätt viktigt, därför bör man inte självmedicinera, först efter att ha läst tipsen på forumet. Diagnos av sjukdomen och urvalet av terapi bör utföras i en medicinsk institution, en läkare av en urolog. Oberoende försök att återhämta sig kan inte bara vara värdelösa men också skadliga, eftersom värdefull tid kommer att saknas, och komplikationer kan uppstå.

Behandlingsregimen för kongestiv prostatit innefattar följande åtgärder:

 1. Förändring i livsstil: arbets- och viloproblem, rätt näring, motion, vanligt kön etc.
 2. Medicinsk behandling som syftar till att bekämpa infektion.
 3. Inträde av antiinflammatoriska läkemedel och antispasmodik.
 4. Förstärkning av immunitet: befästningsmedel, vitaminer.
 5. Sjukgymnastik, massage och andra, och förfaranden för att återställa blodmikrocirkulationen i bäckenorganen.
 6. Mottagande av lugnande medel.
 7. Intag av hormonella droger.
 8. Terapeutisk gymnastik.
 9. Sanitär och sanatorisk behandling.

Terapi för behandling av kongestiv prostatit inkluderar ett flertal tekniker, innefattande reflexterapi, installation örter apiotherapy, elektriska, ultraljudsbehandling, girudoterapiya, elektrofores, massage bad med örter och andra. Låt oss betrakta några av dem mer detaljerat.

 • Installationsterapi. Med en spruta eller ett mjukt ihåligt rör med en spruta införs en blandning i urinrörets öppning, som består av preparat som ordineras för oral administrering. Således påverkar de rätta drogerna den sjuka kroppen på lokal nivå.
 • Elektrofores. Droger (du kan kombinera flera) under påverkan av likström tränger igenom huden, urinrör och rektum, som påverkar organet direkt.
 • Ultraljud. Ultraljudsvågor stimulerar blodcirkulationen i bäckenorganen, främjar vävnadsreparation, förbättrar ämnesomsättningen i vävnader, ökar sexuell lust.
 • Laserterapi. Infraröd strålning förbättrar prostatakörteln, ökar kroppens fysiska uthållighet och normaliserar människans allmänna tillstånd.
 • Massage. Denna typ av terapi rekommenderas för behandling av kronisk prostatit i första hand. Massage återställer prostata kanalernas trasiga patency, förbättrar blodcirkulationen och muskeltonen i kroppen.

Hur man botar stillastående prostatit: droger och väsentliga läkemedel

För att behandla sjukdomen var snabb och effektiv, föreskriver urologen en omfattande behandling med mediciner.

 1. Antibakteriella medel. Nödvändigt utnämnd för bakteriell etiologi av sjukdomen, är antibiotikans förlopp utvalt av en läkare individuellt. Vid behandling av denna typ av prostatit används ofta makrolider, aminoglykosider och beta-laktam-läkemedel.
 2. Alfablockerare. Förhindra spasmer i blåsan, förbättra patientens hälsotillstånd, påskynda processen med urinering. Kända droger - Fentolamin, Tropafen, Alfuzosin.
 3. Fitopreparat. Minska smärta, lindra inflammation och svullnad. Prostamed är till exempel effektivt för behandling av prostatit och är säkert för kroppen. Den består av en pumpa fröpulver, pumpa globulin, asp löv, goldenrod extrakt. Inget mindre känt läkemedel är Prostamol-Uno.
 4. Preparat innehållande hormoner. Reglera det brutna hormonbalansen, lindra inflammation.
 5. Muskelavslappnande medel. Koppla av musklerna i perineum, lindra bäckens membrans spänning, lindra smärtan.

För att bota stillastående prostatit måste droger tas strikt enligt det schema som doktorn föreskriver. Avbryt inte medicinen så snart du mår bättre. I det här fallet kommer endast symtomen att återgå, men inte sjukdomen, kommer obehandlad prostatit att återvända tills patienten har avslutat hela behandlingen.

Effektiva medel för stillastående prostatit för hembehandling

Folkmedel för behandling av kroniska typer av prostatit används framgångsrikt för att bli av med sjukdomen.

Detta är ett av de fall då läkare välkomnar en sådan metod, eftersom återhämtningen är lång och styrkan i naturläkemedel kompletterar den grundläggande behandlingen av inflammation och stillastående fenomen.

Läkande örter och växter används för att göra bad, infusioner som behöver tas oralt och som tillsatser till rätter. Mest av allt erkänns naturliga läkemedel som har antiinflammatoriska, diuretiska, antibakteriella egenskaper.

Ju bättre att behandla stillastående prostatit?

De mest effektiva lösningarna för stillastående prostatit, som kan användas hemma:

Att förbereda fitosborov populära växter såsom lind, kvickrot, pepparmynta, nässla, salviablad, åkerfräken, calendula, havreutsäde, poppel knoppar, kamomill, groblad blad.

Hur man behandlar med aloe vid stagnation av prostatit

En av de mest framgångsrika agenterna vid behandling av prostatit är aloe. Denna opretentiösa växt finns på fönsterbänkarna i många hus. Det später ut blodet och förbättrar dess mikrocirkulation i bäckenorganen, lindrar inflammation och svullnad, höjer sexuell lust, stimulerar immunceller, främjar regenerering av prostataceller. För behandling av aloe ska tas in, förkokt infusion. Aloe löv kan helt enkelt ätas utan föregående förberedelse, 2-2,5 cm dagligen före frukost.

Hemma är det bra att göra prostata massage. För detta ändamål borde du köpa en speciell enhet. Det första förfarandet bör utföras i en medicinsk institution och observera läkarens handlingar.

Medicin för kronisk prostatit: homeopati och dess tillämpning

Läkemedel för kongestiv prostatit inkluderar begränsande utspädningar av olika ämnen, beroende på syftet med läkemedlet, ämnena är indelade i grupper. När sjukdomen försämras tas piller med innehållet i apis, belladonna, aloe, kvicksilver, akonit och bryon. När du byter prostata vävnad - en tablett innehållande konium, thuja, selen, sepia, staphysagria, lycopodium.

Bland recensionerna för behandling av homeopatiska läkemedel finns det motsatta. Vissa tror att sådan behandling inte räcker, medan andra tvärtom berömmer sin effektivitet. Men alla är överens om att homeopati inte skadar.

Populära homeopatiska medel för prostata behandling:

 • Afala - 200-300 rubel;
 • Prostasan - 500-600 rubel;
 • Sabal prostata - 200-300 rubel;
 • Sabal-homaccord - 400-600 rubel.

Kongestiv (stillastående) prostatit: orsaker, symptom, behandling och konsekvenser

Prostata sjukdom smittsam natur som utvecklar mot bakgrund av stagnation i bäckenet och cirkulationsrubbningar, benämnd "kronisk (stillastående) prostatit."

Det finns inget enda tillvägagångssätt för behandling hittills, eftersom det inte finns några tydliga idéer om orsakerna och mekanismerna för patologins utveckling.

Om patienten har klagomål, men det finns inga inflammatoriska förändringar i prostats utsöndring, tror västerländska experter att det är mer berättigat att prata om syndromet för kronisk bäckensmärta.

Orsaker till kronisk prostatit

Enligt de ledande ryska urologerna (Pushkar, Lopatkin, Segal), överdiagnos av prostatit efter att förfarandena utförs leder till "iatrogen" kronisk prostatit.

De flesta forskare tror att utvecklingen av kongestiv prostatit underlättas av följande:

 • kränkningar av hemodynamik och mikrocirkulation i organen i det lilla bäckenet;
 • psykosomatiska störningar;
 • trängsel (trängsel).

trängsel - det allmänna begreppet Det främjar utsöndringen av prostata acini stagnation i frånvaro av lämplig avrinning (ingen regelbunden utlösning), och ökad blod fyller bäckenvenerna, vilket resulterar i venös påfyllning och prostata nizhnepuzyrnom plexus.

Det finns en åsikt av forskare (Arnoldi och medförfattare) att syndromet för kronisk bäckensmärta i kombination med stillastående fenomen leder till utvecklingen av kronisk prostatit, eftersom det finns funktionella störningar.

Till ytterligare predisponeringsfaktorer inkluderar:

 • hypotermi;
 • användning av avbrutet samlag som en metod för preventivmedel,
 • för långvarig sexuell kontakt
 • stress (ökad psykomotional belastning);
 • fetma;
 • brist på adekvat fysisk aktivitet
 • masturbation;
 • kronisk nikotinförgiftning;
 • comorbidities associerade med åderbråck av små bäckenet, rektum patologi, kränkning av motorisk funktion av tarmen på hypoton typ (tendens till förstoppning).

Symtom på kongestiv prostatit hos män

Varje patient kan ha individuella manifestationer av symptom på kongestiv prostatit, men generellt är följande:

 • dysursjukdomar (störningar i urinering),
 • smärta i skrot, testiklar, penis, inguinalområden.

I det här fallet finns det ingen patologi i utsöndringen av prostata, urin utan tecken på inflammatoriska förändringar, med rektal palpation, prostata har tecken på stagnation:

 • degig, lös konsistens;
 • ömhet i palpation.

Om du inte vidtar åtgärder ökar symtomen på kongestiv prostatit gradvis och förvärrar livskvaliteten. Med den långvariga prostatit av någon etiologi lider erektilfunktionen.

Om patienten har feber, generell svaghet, ökade symtom - sannolikt är det en akut inflammatorisk process i prostatakörteln. Man tror att bakteriell prostatit uppträder åtta gånger oftare än den bakteriella.

Erektil dysfunktion med kongestiv prostatit representeras av följande klagomål:

 • otillräcklig för genomförandet av samlagsrörelse
 • tidig utlösning
 • sprängning av orgasmiska känslor;
 • omöjlighet att nå orgasm
 • obehag under och efter samlag.

Mot bakgrund av en lång stagnation av sekretionen kan förkalkningar (stenar) i prostatakörteln bildas. När den sekundära mikrobiella floran är fäst, utvecklas en kronisk beräknad bakteriell prostatit, vilket gör behandlingsregimer tyngre och mer prediktiva.

Diagnostiska åtgärder

Redan på basis av anamnese under samtalet med patienten är det möjligt att identifiera faktorerna för trängsel.

En man bör vara redo för följande frågor:

 • Hur vanligt är ejakulation?
 • Vad är varaktigheten av samlag, funktionerna i utlösning, tillfredsställelse med kvaliteten på sexuellt liv?
 • Attityd mot onani?
 • Är det tillräckligt med motion?
 • Finns det några dåliga vanor?
 • Hur fungerar preventivmedel i ett par?
 • Var det könsbestämda sjukdomar?

Under den fysiska undersökningen uppmärksammas åderbråck i spermatorn, en ökning av noderna i hemorrhoid plexus.

Dessa förutsättningar är viktiga förutsättningar vid utveckling av kronisk prostatit.

Förutom den allmänna analysen av urin och blod är en mikroskopisk undersökning av juicen av prostatakörteln obligatorisk.

dessutom utföra PCR diagnostik för STI, att utesluta specifik inflammation.

tidsbeställning 3-glasprov är motiverad med tecken på leukocyturi i urinen.

Plantering är hemlig på floran och känslighet för antibiotika utförs med inflammatoriska förändringar i utsöndringen av prostata.

Undersökning av genitourinär tuberkulos tillåter att exkludera specifika etiologier av processen.

Män i åldern 45 år visas som utförande screening test för prostatacancer, om det finns fokala förändringar enligt ultraljud.

sperma visar brott mot spermatogenes.

Från instrumental diagnostik är det tillräckligt att göra transrectal ultraljud av prostata, seminal vesiklar och organ i pungen med doppler.

Behandling av kronisk prostatit

I frånvaro av patogener av STI, är mikrober, ett ökat antal leukocyter, utövande av antibiotikabehandling inte motiverad, och behandlingen syftar till att stoppa det kroniska smärtsyndromet.

Om data tas emot för inflammationsprocessen föreskrivs antibiotika med hänsyn till patogenen.

Mest använda droger fluorokinolon serien: Norfloxacin, Levofloxacin, Perfloxacin och andra.

Om den kroniska prostatit uppträder mot bakgrund av prostata adenom med en överträdelse av urinflödet, kommer situationen att korrigera alfa-blockerare. Ibland, enligt indikationer, förbättras deras verkan genom utnämning av 5 alfa-reduktashämmare. När du väljer alfa-adrenoblokatorov ta hänsyn till antalet blodtryck, med hypotension, är det att föredra att stanna vid det mest selektiva läkemedlet, till exempel, Urorek (Silodosin).

I situationer där det finns tecken på nedsatt urinering med stillastående prostatit, är det tillräckligt att använda en alfa-blockerare i 1 till 3 månader, som en av komponenterna i komplex behandling.

Enligt instruktionerna för användning, en positiv effekt hos patienter som får Uroreka utvecklar inom 2 veckor från början av behandlingen, med någon effekt på blodtrycket hos patienten är mycket sällsynta på grund av den höga selektiviteten av den aktiva substansen endast till receptorerna i blåsan. Urorek kan ta lång tid, är kronisk prostatit schema som följer: 1 till 8 mg en gång dagligen från 1 till 3 månader.

Om smärtssyndromet uttrycks används muskelavslappnande medel och antispasmodika:

Du kan använda ljus baserat på NSAID, till exempel Diklovit.

Växtberedningar

Fytopreparationer används mer för förebyggande ändamål eller som en del av allmän terapi.

Sammansättningen av naturliga läkemedel är annorlunda, frågan är fortfarande effektiv fram till nu. Västexperter lägger inte särskild vikt vid växtbaserad behandling, även om vissa privata kliniska studier visar effekten av att ta naturliga växtbaserade läkemedel med kronisk prostatit.

Förteckning över preparat på växtbasen:

Fytoterapeuter tror att du kan använda dekokningar kokta hemma från användbara växter.

Följande växter har anti-ödem, antiinflammatorisk och diuretisk verkan:

 • persilja (root),
 • frön av dill,
 • burdock rot,
 • tranbärblad,
 • björnsöga (björnbär),
 • fälthästslag,
 • tranbärblad.

Dekoktioner tas 3 gånger om dagen på tom mage, örterna kan alterneras.

Bra inflammation i prostatakörteln, inklusive fenomenet trängsel, microclysters. Dessutom är antiinflammatorisk, anti-ödem stimulerande effekt på tarmarna, vilket minskar manifestationen av hemorrojder, normaliserar avföringen, underlättar avföring.

Mikrocykler med kongestiv prostatit kan göras på basis av oljor: havtorn, olivolja, linfrö. Oljetemperaturen är ungefär 36-39 grader. Volymen 20 - 30 ml.

I örtdekoket för mikrocykler kan du lägga till 2% lidokain, vilket kommer att underlätta smärtssyndromet.

Mikrolykster kan alterneras med hjälp av rektala suppositorier. Som ett effektivt läkemedel för topisk behandling som används ljus på grundval av prostatilen: Vitaprost, Vitaprost Plus (med mer allvarlig inflammation i prostata operations prostatilen stärkt antibiotikum).

Vissa patienter med kronisk prostatit svarar väl på användningen av suppositorier med havtorn, ichthyol.

Om det inte finns några stenar i prostata körs 10 till 12 massage sessioner för att förbättra dräneringen av acini.

God dränering hjälper till att fastställa funktionen av utsöndringskanalerna med kronisk prostatit sjukgymnastik behandling: prostata elektrostimulering, ultraljudbehandling, laserterapi, magnetisk terapi, elektrofores.

Tips för en patient med kronisk prostatit

Efterleva principerna om riktig näring, är kost med kongestiv prostatit likadan näring i prostatit utan stagnation.

Normalisera rytmen i sexlivet, förlängd abstinens är också skadligt för tillståndet i prostatakörteln, liksom sexuella överflöd.

Förläng inte längden på samlag, särskilt med användning av konstgjorda stimulanser. På grund av det ökande trycket i kärlarna i de partiella vesiklarna och ödem kan en kärlväg bryta, vilket leder till utvecklingen av vesikulit med hemospermi (blod i spermier).

Avbrutet samlag framkallar utvecklingen av kongestiv prostatit, så det är bättre att använda kondomer eller andra preventivmedel.

Gå in för sport, fysiska övningar aktiverar blodcirkulationen i det lilla bäckenet.

Det finns en särskild gymnastik med stillastående prostatit.

Överkyl inte kroppen, klä sig ihop med vädret.

Se till att pallarna är korrekta, tillåter inte förstoppning.

I tid med ett förebyggande mål, besök urologen, eftersom du med en liten inflammation i prostata kan klara av lokal behandling och fytoterapi. En uttalad inflammatorisk process mot stagnation kräver långvarig behandling med antibakteriella läkemedel, som inte har den bästa effekten på immunsystemets funktion som helhet.

Mishina Victoria, urolog, medicinsk granskare

1 499 visningar totalt, 2 visningar idag

Stagnerande prostatit: orsaker, symptom och behandling

Kongestiv prostatit - inflammation i prostatan är en icke-infektiöst ursprung associerat med ihållande stagnation i venerna i bäckenet, vilket leder till störningar av dränering i loberna i prostatakörteln. Bildandet av sjukdomen påverkas också av ett antal faktorer, inklusive metabola sjukdomar, hypodynamia, abstinens och så vidare. Stillastående prostatit kallas trängsel prostatit.

Stagnerande prostatit är inte ett sällsynt fenomen. Det diagnostiseras hos 40% av alla män med prostatit. Och i riskgruppen, både ungdomar i fertil ålder och män efter 60 år och äldre.

Orsaker till kronisk prostatit

Orsakerna till kongestiv prostatit ligger i flera faktorer:

På första plats bland orsakerna till utvecklingen av stillastående prostatiteksperter sätter sexuella störningar och misshandel av sexuellt liv. Särskilt farligt i detta avseende är ofta återkommande sexuell upphetsning utan efterföljande fysiologisk tömning av hemligheten. Detsamma gäller ofullständig utlösning med avbrutet samlag, liksom i frånvaro av känslomässig färgning under intimitet, med onani.

Läkare säger att överflödig sexualitet är en fara, särskilt om de föregås av långvarig avhållsamhet.

Anatomiska orsaker. För det första kommer leda till stagnerande fenomen att vara förekomsten av en nätverksliknande form av den urogenitala venösa plexusen. För det andra påverkar prostatakörtelns otillräckliga näring den medfödda svagheten hos venösa väggar och åsidosystemet i venerna.

Skada. Eventuellt lidit ryggradsskada, ryggmärgsskada, försämring av innervation påverkar negativt tillståndet hos prostatakörteln.

Anomalier i utvecklingen av närliggande organ - blåsan, tarmarna.

Fysisk inaktivitet. Om man leder en stillasittande livsstil, leder detta till det faktum att blodet stagnerar i bäckenorganen sker venös stasis och inflammation i prostatakörteln.

Orsaken till utvecklingen av kongestiv prostatit kan vara ryggradssjukdomar. Detta är en osteochondrosis, en hernierad intervertebral skiva. Sådana fenomen bidrar till bildandet av en förlängd spasma, eller tvärtom leder till en expansion av prostata-kärl, vilket är orsaken till dess bakteriella inflammation. I så fall, om fartygen minskat under en lång tid, orsakar det dålig cirkulation, och om de är tvärtom, under en lång tid förlängs, främjar bildandet av stagnation. Båda faktorerna är lika farliga när det gäller utveckling av prostatit.

Otillbörligt påverkas prostatakörtelns tillstånd av kroppsalkohol (orsakar förlamning av små kärl) och nikotinsyra (orsakar långvarig spasma av små kärl). I kombination med en stillasittande livsstil kan dåliga vanor leda till utveckling av stillastående prostatit.

Störa saltbalansen i kroppen, vilket bidrar till utvecklingen av kronisk prostatit, kan följande faktorer: systemisk hypotermi, överdriven näring, hormonstörningar, underlåtenhet att följa dricka regimen, kronisk kolit med diarré, brist på kalium i kroppen.

En ökning av lokal temperatur i bäckenregionen jämfört med kroppstemperaturen i allmänhet kan leda till utveckling av stillastående prostatit. Speciellt är det farligt om detta fenomen observeras permanent, vilket är möjligt med sådana sjukdomar som: varicocele, åderbråck, hemorrojder.

Symtom på kongestiv prostatit

Symtom på kongestiv prostatit indikerar inte alltid tydligt problem med prostatakörteln, vilket ofta vilseleder patienter.

Den kliniska bilden av sjukdomen är som följer:

De obehagliga känslor som uppstår inom perineumområdet kommer fram. Smärtan kan vara svag, visas periodiskt. De strålar in i sakrumsregionen, in i skönhetszonen. Obehagliga känslor tenderar att öka efter en lång vistelse i sittande läge. På liknande sätt påverkar stående arbete.

Patienter indikerar mild pollakiuria dagligen (frekvent urinering), nocturi (frekvent urinering på natten), i vissa fall - stranguria (droppvis droppvis). Men vid de inledande stadierna av sjukdomsutvecklingen är sådana missförhållandestörningar dåligt uttryckta, så män tenderar att vara försonade med dem. Frekvent urinering sällan, men kommer ibland ibland fram och bidrar till framväxten av nödvändiga uppmaningar.

Kanske utseendet på en överflödig blåsan, känslan av en främmande kropp i perineum och ändtarmen.

På natten kan en man vara störd av långvariga och smärtsamma erektioner som uppstår orimligt. Sexuell samlag, aktiv fysisk aktivitet, tömning av blåsan, denna erektion avlägsnas.

Åren i underbenen är ofta dilaterade, eventuellt hemorrojder, utvidgning av pungen.

För stillastående prostatit kännetecknas en minskning av libido, för tidig utlösning, trög erektion eller frånvaron om det finns tillräckliga förutsättningar för detta.

Hemospermi med stänk av blod i sperma är ofta också tillräckligt.

Indirekta tecken som indikerar stillastående prostatit är ökad trötthet, smärta i nedre extremiteterna, neurotiska störningar.

Diagnos av kongestiv prostatit

Diagnos av kongestiv prostatit innefattar nödvändigtvis en palpation undersökning av prostatakörteln, den bakre urinröret. I detta fall avslöjar läkaren sin ökad eller minskad känslighet. Det är möjligt att extrahera en skarp aseptisk hemlighet.

En annan informativ metod för att diagnostisera stagnerande fenomen i prostatakörteln är organets räteografi. Förfarandet tolereras väl av patienter, tar inte mer än 15 minuter. Det gör att du kan bedöma kränkningarna av venöst utflöde, kärltonens tillstånd och deras elasticitet. Förekomsten av dystrofa förändringar i körtelvävnaden indikeras av svårigheten av blodflödet till det.

Ytterligare information om organets tillstånd kan erhållas genom echomatografi av körteln, ultraljud av bäckenorganen.

När det gäller laboratoriediagnostiska metoder kommer patienten att behöva passera följande prov:

Allmän analys av urin, urinkultur på mikrofloran, tripartit urinalys. Urinkultur upptäcker inte patogena mikroorganismer. Analyser av klamydia är oftast negativa.

Hemligheten i prostata och ejakulera. I detta fall uttrycks leukocytos inte i hemlighet, men det finns skikt av flerskiktigt plana och cylindriska epitel.

Blod för koagulering, tromboelastografi.

Behandling av kronisk prostatit

Behandling av kongestiv prostatit innefattar genomförandet av antiinflammatorisk behandling. För detta ändamål tilldelas patienter acetylsalicylsyra, Trental. Också kunna ta bort inflammation ett sådant läkemedel som Escuzan.

För att uppnå långvarig eftergivenhet, för att bli av med stillastående fenomen i prostatakörteln tillåts heparinbehandling. Introducera läkemedlet intravenöst, dosen väljs av läkaren. Det tar två behandlingskurser i 4 dagar med en paus i samma period.

Om patienter lider av allvarligt smärtssyndrom, vilket förekommer sällan, föreskriva smärtstillande läkemedel. I ett komplext behandlingsschema måste läkemedel för utspädning av blod (Curantil, Acetylsalicylsyra, Nictinsyra, Escuzan) finnas närvarande.

Överensstämmelse med den allmänna ordningen visas. Det är viktigt för patienter att hålla sig till kostnäring med begränsningen av feta och akuta produkter. Mat bör balanseras med den obligatoriska införandet i kosten av grönsaker, frukter, smör, fermenterade mjölkprodukter. Tarm och urinblåsan ska tömmas i rätt tid.

Inte mindre viktigt är samlag, med regelbundna sexuella handlingar. Detsamma gäller sexuell hygien. Det är viktigt att avstå från att dricka alkohol, från att röka, eftersom detta leder till ökade stillastående fenomen. Skadliga yrkesfaktorer bör minimeras - det är vibrationer, hypotermi, inaktivitet, långvarig fysisk aktivitet.

Läkare rekommenderar till sina patienter dagliga övningar från komplexet av motionsterapi (den bästa träningen för prostatit). De bör omfatta stress, för att förbättra andning, men en ökning av tonen i bäckenbottenmuskulaturen, mage, desto högre fysisk aktivitet, särskilt när prostatit är en följd av inaktivitet, desto bättre. Du måste göra promenader, simma, sport. Om arbetet tvärtom är förknippat med ökad fysisk ansträngning, är det nödvändigt att byta ut det med viloperioder. Vid denna tidpunkt ska benen hållas i ett upphöjt läge. Att bära elastiska strumpor för åderbråck är obligatorisk.

Vitaminbehandling är en viktig del av behandlingen. Patienter rekommenderade intaget av vitamin-komplex -. UniCAP, Pangeksavit, Undevit, Gendevit etc. Formuleringar fosfor (Fytin, Lipotserebrin osv.) Tillåta normalisera CNS-aktivitet. Med depressiva stämningar är glutaminsyra möjlig. Tinktur av valerian, calendula, motherwort används för ökad irritabilitet. Om nervsystemet i nervsystemet är mer uttalat, anges neurologernas samråd.

Förberedelser som hjälper till att stärka blodkärlens väggar, förbättra blodcirkulationen - det här är Venoruton, Trental, Complamine. Normalisering av mikrocirkulationen i organen i det lilla bäckenet uppnås på grund av den månatliga behandlingen av Halidor.

Kirurgisk ingrepp utförs om stagnerande prostatit orsakas av valvulär insufficiens hos venerna i nedre extremiteterna.

Om patienten klagar över en dysursjukdom, är utnämningen av Pantogam möjlig. Detta läkemedel kan minska frekvensen av uppmaning att urinera, bli av med otillräckliga nattliga erektioner utan att äventyra erektilfunktionen i allmänhet.

När det gäller fysioterapiteknik kan ett positivt resultat uppnås genom en komplex tillämpning av magnetisk laserverkan.

Generellt svarar stillastående prostatit väl mot behandlingen och har en positiv prognos. Emellertid den längre fördröjningar mannen med referens till fackmannen, desto större är risken för olika komplikationer inklusive kronisk prostatit, bakteriell prostatit, BPH, varicocele, infertilitet, impotens, och så vidare.

Orsaker, huvudsymptom, diagnos och behandling av kongestiv prostatit hos män

Stagnerande prostatit är en av de typer av prostata sjukdomar. Sjukdomen påverkar oftast män i sin ålder, men hos unga människor förekommer det ganska ofta. Själva namnet på sjukdomen talar om stillastående fenomen i kroppen, ett annat namn för denna typ av sjukdom är kongestiv.

Mekanism för bildande

Kongestiv prostatit - en manipulations prostata inflammatorisk, som uppstår på grund av sekre stagnationen i prostata lobules och förknippas ofta med nedsatt venöst utflöde av blod från perineum. Kliniskt är sjukdomen kännetecknas av en dov värkande smärta i bäckenområdet, donera till den lumbala regionen och nedre extremiteterna.

Mekanismen för bildande av kongestiv inflammation i prostatakörteln är som följer:

 • Mot bakgrund av predisponeringsfaktorer sker en avmattning i metaboliska processer i det lilla bäckens kärl, vilket medför att blodcirkulationen i könsorganen och rektumområdet störs.
 • Prostatakörtlar ackumulerar en stor del av utsöndring, som i avsaknad av regelbundet sexuellt liv överflödar prostata, bidrar till utvecklingen av den inflammatoriska processen;
 • Det finns måttliga obehagsmakningar i perinealregionen, som har förmågan att intensifiera vid lyftning av vikter, hämmad avföring och under samlag.

För män är det viktigt att frisätta prostata regelbundet från den ackumulerade hemligheten. Om detta inte händer övergår körteln med vätska och blod, vilket påverkar hela reproduktionssystemets tillstånd.

Grundläggande vyer

Det finns flera typer av sjukdomar, där det finns stillastående fenomen i prostata:

 1. venös. Det manifesteras i sådana fall när det finns patologiska förändringar i venös systemet. I närvaro av åderbråck i de nedre extremiteter sjukdomar expanderar och blod är i det venösa systemet, pelvisk, varpå venös stås fortskrider i prostata och orsaka sjukdom.
 2. kongestiv. Denna form av sjukdomen utvecklas när delar av prostatakörteln inte tömmas fullständigt, varför den fortfarande är full av blod. Detta leder till en ökning av inflammatorisk process. Kongestiv prostatit är vanligast hos mogna män.
 3. kronisk. Denna form av prostatit utvecklas som en följd av oregelbundet sexuellt liv, eller dess ersättning av onani. Också praktiken att avbryta sexuella handlingar, en stillasittande livsstil, överdriven vikt, dålig blodtillförsel, stress - allt detta leder till en kronisk sjukdom. Huvudindikatorn för förekomst av kronisk kongestiv prostatit är fördelningen av ejakulat i form av blodproppar. Prostaten kan öka i storlek.
 4. infektiös. Infektion som kommer in i prostata genom genitourinary systemet vid tidpunkten för överbelastning av prostatit, ökar inflammatorisk process och förvärrar det allmänna tillståndet.

Faktorer som provar utvecklingen av sjukdomen

Utvecklingen av sjukdomen underlättas av följande skäl:

 • förstoppning;
 • Stående eller sittande arbete
 • inaktivt sätt att leva
 • försvagning av immunitet.

Alla dessa faktorer leder till stagnation av blodcirkulationen i nedre extremiteterna och bäckenområdet.

Ofta kan stasis i prostatakörteln detekteras även hos ungdomar på grund av frekventa onaneringar eller orsakas av penetrering av olika bakterier i prostatavävnaden.

skäl

Det finns ett antal skäl som kan orsaka stasis av utsöndring i prostatakörteln:

 • kroniska inflammatoriska processer i lilla bäckenet;
 • långvarig bakteriell infektion;
 • hypodynami, stillasittande livsstil;
 • oregelbundet sexuellt liv
 • ökad sexuell aktivitet som leder till sexuell utarmning
 • masturbation;
 • användning av avbrutet samlag som förebyggande metod
 • otillräcklig tömning av prostata;
 • otillräcklig syntes av en skyddande substans - lysozym i prostata;
 • minskad förmåga att regenerera skadade vävnader;
 • hypotermi av kroppen, och speciellt av underbenen;
 • endokrina patologier, sexuell dysfunktion;
 • sjukdomar i venesystemet (åderbråck, vaskulit, hemorrojder);
 • frekvent förstoppning, urinretention i urinröret.

De flesta män undrar: Vad är den främsta orsaken till blodstasis i prostata?

Specialister har fastställt att huvudorsaken är åderbråck i nedre extremiteterna. Detta leder till att blodcirkulationen i det lilla bäcken är trasigt och prostatan är fylld med blod.

Också orsaken till denna sjukdom kan vara inflammatoriska processer i rektum och litet bäcken, och ibland sjukdomar som är hormonella.

Ofta kan prostatsekretion av prostata orsakas av akuta eller kroniska sjukdomar, vilka är av infektiös natur. Infektionen går in i prostatakörteln genom urinröret eller från ändtarmen genom lymfatiska och blodkärl.

De viktigaste symptomen på sjukdomen

Stagnerad prostatit är inte akut, så många patienter vet inte ens att de är sjuka. Emellertid har denna sjukdom några tecken på vilka den kan detekteras.

Ett karakteristiskt symptom på denna sjukdom är förekomsten av störningar i det genitourära systemet.

Den första fasen av sjukdomsutvecklingen kännetecknas av en inflammatorisk process i utsöndringskanalerna, deras epitel exfoliates, vilket leder till smärtsam urinering. I svåra fall kan urinering helt saknas.

Ett annat karakteristiskt tecken på sjukdomen är den gradvisa utvecklingen av sexuell dysfunktion, som så småningom utvecklas mer och mer. Det finns också en brännande känsla i grenområdet med urinering, svårigheter och ökat obehag vid avföring, ofta ökar kroppstemperaturen.

På stillastående fenomen i prostata anger dessutom:

 • obehag och smärta i underlivet, i rektum och i ljummen, ökar med fysisk aktivitet;
 • morbid, alltför snabb utlösning, vilket leder till en minskning av sexuell aktivitet, en förlängd återhämtningsperiod;
 • när förvärring av sjukdomen utvecklar erektil dysfunktion, vilket är en av de vanligaste orsakerna till att gå till läkaren;
 • svårighet i urinprocessen (rezi, brännande, frekvent uppmaning, känsla av ofullständig tömning av blåsan);
 • Försämring av arbetskapacitet, ofta följd av irritabilitet och närhet.

Stagnation i prostata hemlighet, omfattning av symptom, vilka kan variera från mild värkande smärta i perineum till partiell förlust av effektivitet, kännetecknas av förmågan att utveckla kliniska atypiska.

Det finns smärtor som skärning och värk, som i huvudsak är belägna i ljumsken, anal och ryggradens områden, ge insidan av låren, ben eller rygg, samt en negativ inverkan på en mans hälsa.

diagnostik

Eftersom prostatainflammation har några symptom gemensamt för sexuella störningar och utsöndringssystem, är det viktigt att skilja denna sjukdom från cystit, erektil dysfunktion, prostatahypertrofi och andra sjukdomar.

Det är omöjligt att diagnostisera "stagnerande prostatit", och förlita sig endast på ett antal patientklagomål. I de flesta fall krävs en ytterligare undersökning.

Diagnos av kongestiva fenomen i prostatan innefattar:

 • digital rektal undersökning för bedömning av hemorroida åder;
 • mikroskopi av den prostatiska sekretionen på patogena bakterier, tester för antibiotisk känslighet;
 • ultraljudsundersökning av prostata (ibland kan det kräva ytterligare användning av röntgenmetoder);
 • en allmän analys av blod och urin, ett tre-skott test
 • om nödvändigt - hormonell undersökning och samråd med endokrinologen.

Ibland inflammation i prostatan kan vara en följd av sjukdomar i cirkulationssystemet, som inkluderar: åderbråck, hemorrojder, vaskulit, trombos, etc. vid diagnos av denna smygande sjukdom är det viktigt att undersöka kroppen noggrant för att utesluta andra sjukdomar..

behandling

Stagnerande inflammation i prostatakörteln är en farlig form av sjukdomen, eftersom det orsakar komplikationer som är farliga för hälsan och ens liv. Det är väldigt viktigt att i tid och på rätt sätt behandla stagnation i prostata och bäckenorganen.

Behandling av kronisk inflammation i prostatakörteln bör vara omfattande, inklusive:

 • drogterapi;
 • sjukgymnastik;
 • urologiska förfaranden;
 • homeopati;
 • träningsterapi, massage och mycket mer.

Standardbehandlingsregimen för kongestiv prostatit innefattar följande åtgärder:

 1. Förändring av livsstil (arbets- och vilostyrning, rätt näring, motion, vanligt kön etc.).
 2. Medicinsk behandling som syftar till att bekämpa infektion.
 3. Inträde av antiinflammatoriska läkemedel och antispasmodik.
 4. Förstärkning av immunitet med hjälp av befästningsmedel, vitaminer.
 5. Sjukgymnastik, massage och andra, och förfaranden för att återställa blodmikrocirkulationen i bäckenorganen.
 6. Mottagande av lugnande medel.
 7. Intag av hormonella droger.
 8. Terapeutisk gymnastik.
 9. Sanitär och sanatorisk behandling.

Dessutom innebär behandling (och som också är viktigt, förebyggande) av kronisk prostatit:

 • diet, som innehåller ett stort antal grönsaker och frukter, en minskning av kosten av feta och stekta;
 • medicinska örter (Johannesört, periwinkle, ginseng, pion, nässla, burdock, etc.).

De grundläggande läkemedelspreparaten

Hur man behandlar stillastående prostatit?

För att behandla sjukdomen snabbt och effektivt föreskriver urologen en omfattande medicinsk behandling, bland annat:

 1. Antibakteriella medel. Nödvändigt utnämnd för bakteriell etiologi av sjukdomen, är antibiotikans förlopp utvalt av en läkare individuellt. Vid behandling av denna typ av prostatit används ofta makrolider, aminoglykosider och beta-laktam-läkemedel.
 2. Alfa-blockerare. Förhindra spasmer i blåsan, förbättra patientens hälsotillstånd, påskynda processen med urinering. Kända droger - Fentolamin, Tropafen, Alfuzosin.
 3. Fitopreparat. Minska smärta, lindra inflammation och svullnad. Prostamed är till exempel effektiv för behandling av inflammation i prostata och är säker för kroppen. Den består av en pumpa fröpulver, pumpa globulin, asp blad, goldenrod extrakt. Inget mindre känt läkemedel är Prostamol-Uno.
 4. Preparat innehållande hormoner. Reglera det brutna hormonbalansen, lindra inflammation.
 5. Muskelavslappnande medel. Koppla av musklerna i perineum, lindra bäckens membrans spänning, lindra smärtan.

För att besegra stillastående prostatit måste droger tas strikt enligt det schema som doktorn föreskriver. Avbryt inte medicinen så snart du mår bättre. I det här fallet kommer bara symtomen att återgå, men inte sjukdomen, kommer den obehandlade sjukan att återkomma igen och igen.

Det finns problem som inte accepteras. En av dem är kronisk prostatit. Känsla symptom på inflammation i prostatakörteln, fördröja många män besöket till en läkare tills den sista. Att märka tecken på inflammation i prostata är att det är värt att omedelbart besöka en urolog för att påbörja behandlingen i tid och inte drabbas av allvarliga konsekvenser.

Behandling av kronisk prostatit

Effektiv behandling av kronisk prostatit börjar med den korrekta diagnosen. En årlig undersökning med en manlig specialist hjälper till att förhindra allvarliga komplikationer med prostata och på ett tidigt stadium avslöja alla slags patologier.

Grunderna för behandling av kronisk prostatit

Härdning av stillastående prostatit är lättare ju tidigare den hittas. Det är omöjligt att erkänna utvecklingen av kronisk inflammation i prostatakörteln. Olika komplikationer av den congestiva formen av prostatit representerar också lite trevligt. Därför är förebyggande och aktuell behandling som påbörjas i denna fråga av största vikt.

Baserat på diagnosen bestäms behandlingen av kongestiv prostatit.

Stagnerande fenomen kan trots allt manifestera sig i olika former:

 • Kongestiv (när mot bakgrund av stagnation av prostatsekretionen utvecklas en inflammatorisk process).
 • Beräknat (när det kommer en uringjutning ur urinröret i prostatakörningens kanaler, vilket leder till bildandet av konkretioner).
 • Nonspecifik (när det bildas abscesser i prostats kropp, vilket orsakar smärta och feber).

Stagnanta fenomen av prostatit kan under lång tid vara asymptomatiska. Behandling bör dock initieras omedelbart efter diagnos. Även om den här mannen faktiskt inte störde.

Stagnerande prostatit uppträder oftare än andra former av sjukdomar i det genitourära systemet, men har mycket obehagliga följder om det inte behandlas i tid.

Metoder för behandling

Antibiotika är föreskrivna för detektering av bakteriell inflammation. Stagnerande fenomen skapar en gynnsam mikroflora för utveckling av mikrober. Och den okontrollerade tillväxten av sina kolonier leder alltid till en inflammatorisk process.

Tillsammans med de blockerade kanalerna är en extremt obehaglig bildväv. En man kan börja uppleva svår smärta vid urinering. Inflammation blockerar ofta möjligheten att tömma blåsan, vilket är extremt farligt för livet.

Antibiotika, undertryckande antal och tillväxt av bakterier, minskar kraftigt den smärtsamma kurvan av symtom.

Massage indikeras med stillastående prostatit som den huvudsakliga terapeutiska effekten. Undantaget är den beräknade formen av kongestiv prostatit. Förekomsten av steniga inklusioner i prostata-kanalerna under massage kan leda till vävnadsbrott. I andra fall är det en mycket effektiv teknik som gör att du kan bli helt av med stillastående fenomen.

Specialisten kan inte bara under massagen ge kompetent effekt på prostatacancer andel, men också att utvärdera den aktuella situationen genom att justera massage intensitet och varaktighet av kursen. Med tiden tar varje session lite tid. Men antalet förfaranden kommer att tvinga patienten att spendera på en hel kurs från en till en och en halv månad.

Naturligtvis kan du, på rekommendation av en läkare, även utföra hårdvarunassage hemma. Du kan köpa en speciell enhet på apoteket eller via Internet. Det är mycket viktigt att strikt följa instruktioner och rekommendationer från specialister. Men om direktmassage av prostata utanför klinikens villkor och att inte tänka. En sådan inverkan kräver att terapeuten upplever och kvalificerar sig.

Komplex tillvägagångssätt med stillastående prostatit

Oavsett behandlingen av kronisk prostatit har ordinerats, borde patienten verkligen vilja botas. Det bidrar mycket till att förbättra effektiviteten av terapeutiska förfaranden och förändringar i livsstilsmedicin.

Först och främst är det nödvändigt att utesluta från de kost de produkter som leder till bildandet av trombi och inte tillåter metabolismen att fortsätta i ett naturligt tillstånd. Detta är rökt, overcooked, kryddig, alltför salt mat.

Ju bättre matsmältning desto lättare är det försvagade organet för att återställa sina funktioner, desto mer aktiv är blodflödet och lymfflödet. Detta gör att cellerna kan regenerera och prostata att arbeta i en hälsosam regim.

Det är viktigt att skapa ett sexliv. Oregelbunden tömning av prostatskanalerna och vas-deferenserna leder till bildandet av stagnation och infektionens utveckling.

Fysioterapeutiska procedurer hjälper till vid behandling och tidiga stadier av sjukdomsbildningen och vid tillfällen av exacerbation. Mjukt inflytande av magnetfält och elektrisk ström löser effektivt de viktigaste uppgifterna som ställs inför läkaren och patienten för att uppnå återhämtning.

Sjukgymnastik ska kontrolleras av en läkare, men det kan även utföras hemma med den utrustning som behövs.

Läs om hälsa

Stagnerande prostatit - vad är det. Orsaker, behandling, förebyggande.

Prostatit eller inflammation i prostatakörteln hos män är vanligtvis uppdelad i smittsamma och stillastående. Infektiös prostatit orsakar olika mikrober, virus, bakterier, svampar som har kommit in i prostata (utsidan) och så vidare som ett resultat av vilket det blir inflammerat.

Stagnerad prostatit - vad är det?

Stagnerande eller kongestiv prostatit uppträder som ett resultat av stasis i prostatakörteln, som är nödvändig för framställning av spermier.

Orsaker till kronisk prostatit.

Stagnerande prostatit uppstår som regel som ett resultat av en stillesittande livsstil, hypotermi, oregelbundet sexuellt liv.
Ett levande exempel på en man med kronisk prostatit är en kontorsarbetare som tillbringar större delen av sin tid på jobbet och hemma på en dator. Detta är en man som inte går in för sport och bara rör sig med bil. Detta sätt att leva leder till otillräcklig tillförsel av prostata med syre på grund av ett dåligt blodflöde.

Uppkomsten av kongestiv prostatit kan också prova bristen på regelbundet sexuellt liv. Nyckelordet här är "vanligt". Prostatkörteln hos en vuxen man påverkas inte bara av den totala avsaknaden av intima relationer, utan också genom en växling av långvarig avhållsamhet med försvagande "sexmaraton". En sådan rytm av livet är som regel karaktäristisk för ungkarlar.

Några par för förebyggande av graviditetspraxis avbröt samlag, detta påverkar också negativt den normala funktionen hos en mans prostatakörtel.

Således är stagnerande prostatit i motsats till infektiös prostatit, som orsakas av utländska mikroorganismer, vanligtvis ett resultat av en felaktig livsstil. I vissa fall kan kongestiv prostatit provocera åderbråck eller hypotermi. I det här fallet är kortsiktigt superkylning, till exempel simning i ishålet, slipning med snö, i motsats till populär tro, inte orsaken till prostatit. Tvärtom aktiverar denna typ av härdning blodcirkulationen i kroppen, vilket bara har en positiv effekt på prostatakörteln. Men om en man redan har stött på ett problem med stillastående prostatit, så är det för sent att dricka Borjomi. Dykning i ett ishål och ångkokning i ett bad rekommenderas inte längre för honom, eftersom hypotermi eller överhettning av kroppen kan bidra till vidare utveckling av prostatit och sjukdomsutveckling till kronisk form.

Faktorer som bidrar till utvecklingen av prostatit:

Särskild struktur av prostata
Störning av hormonbalans
Ålder ändras
Urinrörets inflammation (urinrör, etc.)
Inflammation av njurarna och urinblåsan
Brott mot rytm av sexuell aktivitet
Underkylning av hela organismen
Avföring
Rökning och alkohol
frosseri
Behållandet av urinering
Sedentary livsstil
Långt stanna bakom ratten
Överdriven exponering för solljus, överhettning
Kronisk lumbosakral radikulit
Minskad immunitet
Stress.

Kombinationen av dessa faktorer i vilken kombination som helst leder till utvecklingen av inflammation i prostatakörteln.

Hur man skiljer (diagnostiserar) stillastående och infektiös prostatit.

Symtom på kongestiv prostatit skiljer sig lite från smittsam:

brännande eller värkande smärta i ljummen, testiklar, perineum
problem med urinering, vilket accelereras under första halvan av dagen
temperaturökning
ökad trötthet
ångest, depression
en svag orgasm, en minskning av erektionen, en försämring i spermiernas kvalitet.

Läkaren på digital prostata undersökning identifierar även förändringar (ökning i storlek, förändring i konsistens, suddig konturer prostata, känslighet, planhet i mellanspåret). I laboratorieundersökningen av prostatahemligheten finns emellertid inga tecken på infektion. Samma hemlighet förvärvar en tjock konsistens och frigörs i form av blodproppar och klumpar efter en prostata-massage (i stället för en transparent, mjölkaktig, molnig hemlighet). Ibland uppmärksammar patienterna närvaron av klumpar i sperma efter utlösning. Allt detta indikerar att det finns en stillastående och inte smittsam prostatit.

Behandling av kronisk prostatit.

Om du inte diagnostiserar och behandlar stillastående prostatit i tid, kommer det gradvis att utvecklas till en kronisk form, och att bli av med det blir inte så lätt. Förutom känslan av konstant obehag kommer en man att vara kroniskt trött, irriterad, urinerad och har sexuell dysfunktion, som vissa män är mest rädda för.

Behandling av "stagnerande prostatit", i motsats till smittsamma, är mer en förändring av livsstilen än vid drogbehandling. Vissa urologer föreskriver några vistelser av prostata-massage för patienter med kronisk prostatit. Denna procedur görs genom anusen, så det ger mannen lite obehag, förutom kostar det inte billigt. Faktum är att detta förödmjukande förfarande effektivt ersätts av fullfjädrad regelbunden kön med fullständig utlösning. Om en man på grund av stillastående prostatit lider av sexuell dysfunktion, så kan det inte göra en prostata-massage.

Behandling av kongestiv prostatit inkluderar också sådana fysioterapiprocedurer som förbättrar blodcirkulationen i det lilla bäckenet, såsom elektromyostimulering, elektrofores med enzymer, LOD-terapi, ultraljudsterapi. Dessa förfaranden har den mest uttalade effekten i behandlingen än användningen av endast mediciner.

Profylax av kronisk prostatit.

Först och främst är förebyggandet av kongestiv prostatit en rörelse. I det här fallet visas den aktiva livsstilen både av dem som redan har stött på denna sjukdom, och de som mestadels rullar sin femte punkt i en bil eller i en datorstol. Man bör komma ihåg att den inflammerade prostatakörteln "inte gillar" chockbelastningar. Därför, om du har diagnostiserats med stillastående prostatit, är det bättre att ersätta körning och hoppning med promenader. Och ännu bättre än att simma. Under resan involveras alla muskler hos en person, så blodet cirkulerar aktivt genom kroppen. Också ett effektivt verktyg för att förebygga prostatit är hjärt tränare, i synnerhet en ellipsoid simulator. Trots sin enkelhet sprider denna simulator effektivt blod på kroppen utan belastning på lederna.

Stagnerad prostatit och måttligt regelbunden hälsosam kön är inkompatibla saker. Vissa läkare skämtar till och med att de goda fruarna inte blir sjuka med stillastående prostatit. I en hälsosam man, bör prostatakörteln "fungera", och för detta behöver mannen regelbunden utlösning.

Profylax av kongestiv prostatit innefattar nödvändigtvis kontroll över konsumtionen av alkohol, kryddig och salt mat, koffeinhaltiga drycker och under akut sjukdomsperiod fullständig avvisning av dessa produkter. Alla dessa "glädje i livet" kan leda till akut inflammation i prostatakörteln. Även prostata hälsa, liksom människors hälsa i allmänhet, påverkas negativt av gluttony. Läkare råder att äta små portioner flera gånger om dagen.

Överkylning, liksom överhettning av kroppen (bastu, strand) kan provocera en förvärring av sjukdomen.