Huvud
Strömförsörjning

Vad är kronisk prostatit - orsakerna, typerna, symtomen, medicinerna och övningarna för behandling

Kongestiv eller kongestiv prostatit är en sjukdom som orsakas av inflammatoriska processer i prostata. Detta är en av formerna av prostatit. Delfunktion i körteln orsakar stagnation av blod och utsöndring av prostata i litet bäcken. Stagnerande prostatit kan förekomma hos män i alla åldrar. Nyligen har läkare noterat en ökning av fallen hos unga, så det finns ökande frågor om förebyggande och behandling av denna form av prostatit.

Stagnation i prostata

Stagnation i prostata är en inflammatorisk process som förhindrar full funktion av prostatakörteln hos en man. Processen med blodutflöde störs, järnet och dess lobules kan inte helt tömma. Sjukdomen sker ofta mot bakgrund av kronisk prostatit, så en man kan länge inte misstänka stagnerande processer i kroppen.

Stagnation av prostata - symtom

Definiera symptomen relaterade endast till kognitiv prostatit, det är svårt, förutom en stor andel av fallen är asymptomatisk. Det första tecknet på prostata sjukdom är smärta nära perineum, vilket är sämre efter att ha gått. Symtom på prostata trängsel:

 1. Minskning av sexuell lust, försämring av erektion.
 2. För tidig utlösning.
 3. Minskar mängden spermier och dess konsistens.
 4. Försämringen av kvaliteten på orgasmen.
 5. Problem med urinering. En exacerbation blir intermittent, smärtsamma förnimmelser är möjliga.
 6. Konstant bränning i urinblåsan och urinröret.
 7. Att uppnå smärta i inguinalregionen, vändning till lårets inre sida, området av sakrummet.
 8. Nonspecifika symtom: minskad prestanda, svaghet, irritabilitet, sömnstörning.

Orsaker till prostata trängsel

Stagnation av prostata sker av olika skäl, inte av bakteriell natur. Utseendet av prostatit påverkar:

 1. Dizhythmi av ett intimt liv. Ostabilt kön, frekvent sexuell upphetsning utan efterföljande urladdning av sekretion, ofullständig utlösning, överdriven samlag efter långvarig avhållande orsakar problem med prostata.
 2. Störningar i utvecklingen av tarmarna, urinblåsan.
 3. En stillasittande livsstil.
 4. Anatomiska orsaker: en retikulär form av urogenital venös plexus, svaghet i venösa väggar och misslyckande av venerna ventiler.
 5. Dåliga vanor. Skadliga ämnen som kommer in i kroppen när de röker eller tar alkohol orsakar kramp och förlamning av små kärl.
 6. Skador och sjukdomar i ryggraden, såsom osteokondros och hernierade mellanvärmeskivor. Skador på dessa områden leder till långvarig spasma eller dilatation av prostatakörtlarna.
 7. Konstant hypotermi.
 8. Störning av näring, uttorkning av kroppen.
 9. Konstant diarré och kolit.
 10. Förhöjd temperatur i bäckenområdet.

Kronisk kronisk prostatit

Konstant inflammation i prostatakörteln orsakar kronisk obstruktiv prostatit. I riskgruppen ingår män 50-55 år. Prostatas sjukdom utvecklas gradvis, symptomen är dåligt uttryckta. Denna sjukdomsläkare kallade kronisk bäckensmärksyndrom. Stagnerande fenomen i prostatan åtföljs av en konstant akut smärta i perineum och könsorganen. Ångan är farlig eftersom det konstanta obehaget orsakar en kränkning av den psykologiska tillståndet hos en man och en försämring av livskvaliteten.

Hur man behandlar kronisk prostatit

Behandling av kronisk prostatit är en lång process. Innan behandlingen påbörjas rekommenderas en man att sluta röka, ge upp alkoholhaltiga drycker, följa rätt näring och normalisera sexuell aktivitet.

För att uppnå maximalt resultat från behandlingen används följande metoder:

 1. Användning av läkemedel. Målet med behandlingen är att normalisera metaboliska processer i prostata vävnader, kärl, förbättra hemodynamiken i bäckenorganen, eliminera stagnation och inflammation. Män är förskrivna spasmolytiska och immunmodulerande läkemedel. För att avlägsna spasmen i bäckens skelettmuskler, förskriva läkemedel av muskelavslappnande medel.
 2. Fysioterapeutiska förfaranden som förbättrar blodcirkulationen, korrigerar metaboliska processer i vävnader.
 3. Massage i prostata. Med denna metod kan du förbättra muskeltonen, minska stillastående processer i körteln.
 4. Stabilisering av sexuellt liv. Det är nödvändigt att undvika långa mellanrum mellan intim affinitet, frekvent samlag efter en paus.
 5. Sport och härdning. Laddning, fysiska övningar på simulatorer, simning, simning i ett ishål - effektiva sätt att förhindra stagnation och stärka hela kroppen.
 6. I allvarliga fall utförs kirurgisk ingrepp.

förebyggande

Efter lindring av förvärringen av prostatit är det nödvändigt att utföra förebyggande förfaranden. Profylax av prostatit består i att stabilisera det intima livet, fysisk aktivitet, undvikande av hypotermi. Det är viktigt att följa principerna om rätt näring. Det är nödvändigt att övervaka förekomsten av obehag i könsorganet. Det är viktigt att i tid, tills slutet för att behandla alla infektionssjukdomar, förstoppning, övervaka regelbunden tömning av tarmen. En man bör komma ihåg om förebyggande besök hos en urolog. Det är nödvändigt att besöka läkaren minst en gång per år.

Den grundläggande tekniken för att förhindra stillastående processer är följande:

 1. Går i frisk luft.
 2. Laddning.
 3. Träning av perineumets muskler.
 4. Kontrastdusch. Ökar kroppens immunitet i allmänhet.
 5. Regelbunden massage i ländryggen och sakral ryggrad.

Video: behandling av stagnation av prostata

recensioner

Jag arbetar som programmerare, tillbringar större delen av dagen på datorn. Flera månader sedan fanns det ett obehag på en utslagning, därför har jag riktat till doktorn. Jag diagnostiserades med prostata trängsel. Nu går jag igenom en medicinsk strålning, jag går in för sport. Jag förlorar inte optimism eftersom förutsägelserna för en fullständig botemedel är mycket höga.

Under lång tid kände jag smärta nära perineum. Min fru kunde inte övertala mig att gå till doktorn, men i slutändan gav jag upp. Jag var mycket ledsen att jag inte gick tidigare, jag hade en kronisk stagnation i prostatakörteln. Omedelbart började en omfattande behandling. Någonstans i en månad började smärtan att dämpas, erektionen återställdes. Nu är jag praktiskt taget frisk.

Jag hade en kronisk prostatit. Det verkade som livet hade slutat. Behandlingen var svår, jag var tvungen att sluta röka och börja spela sport, temperering, helt förändra livets rytm. Men med min älskade kvinnas stöd kunde jag göra allt. Nu går jag regelbundet med en läkare, jag följer livsstilen och hälsan i allmänhet.

Informationen som presenteras i denna artikel är endast avsett för informationsändamål. Materialet i artikeln kräver inte självständig behandling. Endast en kvalificerad läkare kan diagnostisera och ge råd om behandling baserat på individuella patienters individuella egenskaper.

Hur man eliminerar stillastående fenomen i prostatakörteln?

Prostaten består i grunden av en körtelvävnad som utsöndrar, vilken tillsammans med innehållet i de partiella vesiklarna och spermierna som bildas i testiklarna är sperma. Under vissa förhållanden kan utsöndringen i körtelkanalerna ackumuleras för mycket, vilket i medicin kallas stagnation i prostata.

Stagnerande fenomen i prostatakörteln manifesteras i smärta och svårigheter att urinera

Det vaskulära nätverket ligger i omedelbar närhet och runt körteln, och med ett antal patologier kan stagnation av blod (särskilt venös) inträffa i den. Med sådana fenomen försämras mat och metaboliska processer i körteln, och förhållanden uppstår för stasis av dess hemlighet att uppstå. Därför finns ofta dessa två processer samtidigt som de stöder och stärker varandra.

Orsaker till blodstagnation

Prostatakörteln är en del av det lilla bäckenet och stagnerande fenomen i sitt kärlsystem är oftast en manifestation av blodets totala stagnation i sina organ.

Den vanligaste skäl:

 • tarmsjukdomar (kolit, proktit), manifesterad av sällsynt tömning (förstoppning);
 • utvidgning, inflammation av hemorrojder (hemorrojder), vaskulära anomalier;
 • inflammatoriska processer i bäckenorganen (oftare - blåsan, vesiklarna i huvudet, urinledarens inledande del)
 • inguinal bråck;
 • övervägande sedentär livsstil och brist på fysisk aktivitet;
 • lokal och / eller allmän superkylning.

Sedentär livsstil kan orsaka stillastående fenomen i prostatakörteln

Alla inflammatoriska processer (matsmältningssystemet eller urinorganen) åtföljs av vävnadsödem, ansamling av blod och sårsekret (vätska frigörs från små fartyg i hålrummet eller vävnad med inflammation). Sålunda finns det en kompression av de minsta artärer och vener, vilket ytterligare förhindrar elimineringen av överflödig vätska och stärker stagnation.

Med medfödd utvidgning eller andra abnormiteter i testiklarnas struktur utvecklas stasis både i det arteriella och det venösa nätverket i det lilla bäckenet. De vanligaste kränkningarna av valvulära apparatarbetet avslöjas, varigenom oscillatoriska rörelser och venöst blodutbyte uppträder mellan skrotens kärl och inre genitala organ. Således ökar mängden blod i det lilla bäckenet, metaboliska processer försämras, stagnerande fenomen utvecklas.

Svårighetsgraden av kliniska manifestationer (smärta, svullnad, synligt synliga ryggår) är förenad med graden av cirkulationsstörning. Tidig korrigering (i majoriteten kirurgisk) främjar bevarande av fertilitet (förmåga att ha barn) funktion, och förhindrar också utvecklingen av inflammatoriska processer i bäckenet (inklusive prostatit) av stillastående natur.

Med inguinalbråcken försvinner rörelsen av vissa delar av bukhålorganen i hernialsäcken placeringen av bäckenorganen och förvärrar deras blodtillförsel.

effekter

huvud konsekvenser av blodstagnation:

 • nedsatt funktion av skrotorganen;
 • gradvis komprimering av testiklarna och bilagorna;
 • ökning i lokal temperatur.

Otillräcklig fysisk aktivitet, hypotermi och oregelbundet sexuellt liv försvagar aktiviteten av blodutbyte mellan vävnader. Det fina vaskulära nätverket förblir oanvändt, eftersom det existerar för anpassning med ett ökande behov av blodtillförsel. I detta fall uppstår inte bara stagnerande fenomen, utan också ackumulering av metaboliska produkter som ska utsöndras. Vid långvarig bevarande av sådana tillstånd uppstår förutsättningar för utveckling av inflammation (inklusive icke-infektiös natur). Först av allt, kongestiv (kongestiv) prostatit.

Stagnerande utsöndring

Faktorer som leder till stillastående utsöndring i prostata, hänför sig i de flesta fall till reproduktionssystemets funktion.

huvud skäl:

 • ackumulering av seminalvätska med oregelbunden utlösning;
 • otillräcklig tömning av vas deferens (med frekventa onani, avbrutna sexuella handlingar);
 • brott mot ejakulationsprocessen (oförmåga att uppleva orgasm, en liten mängd spermier under utlösning);
 • långvarig abstinens, samt frekvent upphetsning utan möjlighet till efterföljande realisering av sexuell aktivitet (se avhållsamhet hos män - när är det bra, men när är skada?);
 • närvaro av fibrösa ledningar eller mikroincretioner i prostata.

Vid kronisk, långvarig prostatit finns en spridning av bindväv, utveckling av fibros, liksom förkalkning (deponering av kalciumsalter). Detta leder till en minskning av lumen och deformation av körtelkanalerna, längs vilka hemligheten utsöndras, och därmed stagneras stagnerande fenomen inom prostata.

Kliniska tecken och behandlingstaktik

Stagnerande fenomen i prostata i de inledande stadierna stör inte människans välbefinnande. Med processens progression och försämringen av det genitourinära systemets funktion, symptom.

 • obehag, lägre buksmärtor med sexuell upphetsning, fysisk stress, lyftande vikter;
 • under dagen kan skrotet öka något i storlek, vilket åtföljs av obehagliga känslor i den;
 • när man förenar inflammatoriska fenomen - allmänna och lokala tecken på inflammation (prostatit).

Vid behov gäller dessutom:

 • flebotonics (stärka tonen och normalisera strukturen hos venösa kärl);
 • antiinflammatoriska läkemedel (minska svullnad av vävnader, minska smärta);
 • droger som påverkar blodflödet: antikoagulantia och antiplatelet medel (förbättra blodflödet).

Hur man undviker problemet

Att upprätthålla en hälsosam livsstil och regelbundna medicinska undersökningar är i sig själva att förebygga förekomsten av stillastående fenomen i prostata

För att förhindra stillastående fenomen i prostata måste du följa ett antal rekommendationer av både allmän natur och syfta till att säkerställa den sexuella sfärens hälsa.

måste:

 • undvik hypotermi
 • skydda sig mot sexuella infektioner (kondomer), och om du misstänker en sexuellt överförbar sjukdom, kontakta din läkare så snart som möjligt
 • avstå från att konsumera stora doser alkohol;
 • sluta röka
 • observera en diet med saltrestriktion och proteinövermättad mat, och även med tillräcklig mängd zink, selen (äta skaldjur, bröd med kli, pumpa, kaninkött);
 • Aktivt engagera sig i fysiska övningar med fokus på bäckens, midja, höfter och lika lätt springande muskler som går,
 • regelbundet leda ett sexuellt liv (enligt rekommendationerna från ledande urologer - minst 2 (och helst 3-4 gånger i veckan));
 • Vid en ålder av 40 år genomgår årligen en förebyggande undersökning.

Sålunda är trängsel i prostatakörteln resultatet av många patologiska processer, inklusive de som inte är förknippade med det genitourära systemet. Men de själva kan vara en förutsättning för utvecklingen av prostata sjukdomar. Tidigt, i närvaro av ens mindre manifestationer, kommer ett överklagande till en urolog att hjälpa till i tid för att diagnostisera patologi, genomföra behandling och förhindra utveckling av komplikationer.

Stagnation i prostata - symtom och orsaker till kronisk prostatit

Prostatakörteln spelar en mycket viktig roll i människans liv, eftersom det är den skyddande barriären för alla sorters sjukdomar.

Denna kropp reglerar sekretionen av utsöndring under utlösning, behåller urin från ofrivillig urladdning

I prostata bildas olika substanser som är viktiga för kroppen. Om prostatens funktion är trasig - lider hela kroppen av en man.

Ett av alternativen för att störa prostata är utvecklingen av stillastående prostatit.

Vid överbelastning i prostata kan järn inte utföra sina funktioner fullt ut. Med tiden uppträder farliga konsekvenser: Infektionssjukdomar i könsorganen kan utvecklas, njure lider.

Vanligtvis förekommer stagnation i prostata hos män i mogen ålder, men bland unga är en sådan sjukdom inte ovanlig.

I varje enskilt fall kan stagnerande prostatit manifestera sig på olika sätt - detta beror till stor del på karaktären hos en viss mans organism.

Den stagnation i prostatakörteln är inte en sjukdom med en akut naturligtvis, så länge en människa kan drabbas av denna sjukdom och vet inte ens om det: i ett tidigt skede av sjukdomen för att identifiera sjukdomen kan bara modern utrustning för diagnos. Det är emellertid möjligt att skilja ett antal karakteristiska tecken för stasis i prostata. Symtom på denna sjukdom är likartade som de hos infektiös prostatit. Symtom på stagnation i prostata, som manifesteras externt, kan hänföras till en liten ökning av prostata.

I utsöndringen av prostata kan inte spåras tecken på infektion eller inflammation.

En man kan uppleva en smärtsam känsla när han utför palpation av prostata, känner värk i smärtbenen.

Vid palpation kan läkaren upptäcka förändringar i prostata av kvalitativ eller morfologisk typ:

 • ökning i storlek (på grund av puffiness);
 • Smoothness i zonen av median sulcus;
 • Överkänslighet.

Alla ovanstående tecken kan indikera en sjukdomsstagnation i prostata. Symtomen är olika, men huvudindikatorn är en överträdelse vid urinering. Svårigheter uppstår på grund av att inflammerad prostata körtlar på urinröret. I de tidiga stadierna kan det finnas smärta vid urinering, och om sjukdomen fortskrider, kan det samlas för mycket vätska och någon gång urinering stannar helt.

Många män är för pinsamt att träffa en läkare, så att de föredrar att "uthärda" manifestationen av obehagliga symptom, i tron ​​att sjukdomen kommer att försvinna.

Om du inte behandlar stillastående prostatit så kommer körteln att fyllas med blod, vilket leder till att inflammatoriska processer börjar utvecklas.

Ett kliniskt blodprov kommer att bidra till att identifiera stagnation i prostata - resultaten kommer att visa om det finns inflammation. Dessutom utförs en sekretionsstudie, och denna analys ger nästan alltid ett korrekt resultat om förekomsten av inflammation i prostata. Din läkare kan ordinera sperma analys, genomgå en bäcken ultraljud, passera tester för att kontrollera blodflödet i kärlen. Urologen kan dessutom undersöka hemorroida ådror i den nedre delen av ändtarmen.

Det finns en hel del faktorer för utvecklingen av stillastående prostatit, låt oss namnge det vanligaste:

 • Ständig vistelse i sittande ställning (på grund av detta kallas stagnerande prostatit ibland "trucker's disease").
 • Lång stannar i en stående position, vilket ökar belastningen på nedre delen av ryggen, bäcken och grenarna. Detta leder till störningar i blodcirkulationen genom små kärl av vävnader i prostatakörteln.
 • En stillasittande livsstil.
 • Förekomsten av infektionssjukdomar.
 • Inflammatoriska processer i det lilla bäckens organ. Orsaker till sådana inflammationer kan vara hypotermi, överdriven fysisk ansträngning och nervös overexcitation. Infektion som orsakar inflammation i bäckenorganen kan spridas till prostata.
 • Störningar i hormonell bakgrund (kan förekomma både i själva körteln och i testiklarna).
 • Stenar i prostatakörteln, fibros och vidhäftningar.
 • Rökare.
 • Överdriven användning av alkohol.
 • Långvarig onani eller ofullständig utgång av sperma efter samlag.
 • Oregelbundet sexliv.
 • Avbrutet samlag och obehagliga förnimmelser i samlagsprocessen.
 • Problem med venöst blodflöde i ben och perineum (utveckling av åderbråck eller varicocele).
 • Inflammatoriska processer i rektal slemhinna, förstoppning.

Stagnerande prostatit kan utvecklas även hos de män som leder en aktiv livsstil, deltar i sport, har regelbundet sex.

För att behandla stagnation i prostata används en mängd olika mediciner, traditionell medicin, massage, fysioterapi. Kirurgisk ingrepp är i regel inte nödvändig.

Symtom på kongestiv prostatit: de viktigaste symptomen på sjukdomen

Huvud tecken på kronisk prostatit är:

 • permanent smärta i ljummen, perineum, coccyx, sacrum på grund av utvecklingen av inflammatoriska processer;
 • frekvent uppmaning att urinera, och själva processen är smärtsam och svår;
 • en minskning av könsorganens känslighet, på grund av vilken excitationen (libido) minskar;
 • erektionen är inte stabil
 • utlösning är försvagad
 • problem med avföring
 • för patienten kännetecknas av ett nervöst och irriterat tillstånd.

Vilka är de viktigaste symptomen på stagnation i prostatakörteln?

Stagnerande prostatit är en ospecifik sjukdom, eftersom det i vissa fall inte uppstår symtom på sjukdomen alls. Som regel upptäcker patienter med kronisk prostatit sjukdomen efter en lång tidsperiod och först efter utsöndring av spermier. Sjukdomen kan uppstå mot bakgrund av kronisk prostatit.

Om symptomen på kongestiv prostatit uppenbarar sig, kommer det att bli:

Kongestiv (stillastående) prostatit: orsaker, symptom, behandling och konsekvenser

Prostata sjukdom smittsam natur som utvecklar mot bakgrund av stagnation i bäckenet och cirkulationsrubbningar, benämnd "kronisk (stillastående) prostatit."

Det finns inget enda tillvägagångssätt för behandling hittills, eftersom det inte finns några tydliga idéer om orsakerna och mekanismerna för patologins utveckling.

Om patienten har klagomål, men det finns inga inflammatoriska förändringar i prostats utsöndring, tror västerländska experter att det är mer berättigat att prata om syndromet för kronisk bäckensmärta.

Orsaker till kronisk prostatit

Enligt de ledande ryska urologerna (Pushkar, Lopatkin, Segal), överdiagnos av prostatit efter att förfarandena utförs leder till "iatrogen" kronisk prostatit.

De flesta forskare tror att utvecklingen av kongestiv prostatit underlättas av följande:

 • kränkningar av hemodynamik och mikrocirkulation i organen i det lilla bäckenet;
 • psykosomatiska störningar;
 • trängsel (trängsel).

trängsel - det allmänna begreppet Det främjar utsöndringen av prostata acini stagnation i frånvaro av lämplig avrinning (ingen regelbunden utlösning), och ökad blod fyller bäckenvenerna, vilket resulterar i venös påfyllning och prostata nizhnepuzyrnom plexus.

Det finns en åsikt av forskare (Arnoldi och medförfattare) att syndromet för kronisk bäckensmärta i kombination med stillastående fenomen leder till utvecklingen av kronisk prostatit, eftersom det finns funktionella störningar.

Till ytterligare predisponeringsfaktorer inkluderar:

 • hypotermi;
 • användning av avbrutet samlag som en metod för preventivmedel,
 • för långvarig sexuell kontakt
 • stress (ökad psykomotional belastning);
 • fetma;
 • brist på adekvat fysisk aktivitet
 • masturbation;
 • kronisk nikotinförgiftning;
 • comorbidities associerade med åderbråck av små bäckenet, rektum patologi, kränkning av motorisk funktion av tarmen på hypoton typ (tendens till förstoppning).

Symtom på kongestiv prostatit hos män

Varje patient kan ha individuella manifestationer av symptom på kongestiv prostatit, men generellt är följande:

 • dysursjukdomar (störningar i urinering),
 • smärta i skrot, testiklar, penis, inguinalområden.

I det här fallet finns det ingen patologi i utsöndringen av prostata, urin utan tecken på inflammatoriska förändringar, med rektal palpation, prostata har tecken på stagnation:

 • degig, lös konsistens;
 • ömhet i palpation.

Om du inte vidtar åtgärder ökar symtomen på kongestiv prostatit gradvis och förvärrar livskvaliteten. Med den långvariga prostatit av någon etiologi lider erektilfunktionen.

Om patienten har feber, generell svaghet, ökade symtom - sannolikt är det en akut inflammatorisk process i prostatakörteln. Man tror att bakteriell prostatit uppträder åtta gånger oftare än den bakteriella.

Erektil dysfunktion med kongestiv prostatit representeras av följande klagomål:

 • otillräcklig för genomförandet av samlagsrörelse
 • tidig utlösning
 • sprängning av orgasmiska känslor;
 • omöjlighet att nå orgasm
 • obehag under och efter samlag.

Mot bakgrund av en lång stagnation av sekretionen kan förkalkningar (stenar) i prostatakörteln bildas. När den sekundära mikrobiella floran är fäst, utvecklas en kronisk beräknad bakteriell prostatit, vilket gör behandlingsregimer tyngre och mer prediktiva.

Diagnostiska åtgärder

Redan på basis av anamnese under samtalet med patienten är det möjligt att identifiera faktorerna för trängsel.

En man bör vara redo för följande frågor:

 • Hur vanligt är ejakulation?
 • Vad är varaktigheten av samlag, funktionerna i utlösning, tillfredsställelse med kvaliteten på sexuellt liv?
 • Attityd mot onani?
 • Är det tillräckligt med motion?
 • Finns det några dåliga vanor?
 • Hur fungerar preventivmedel i ett par?
 • Var det könsbestämda sjukdomar?

Under den fysiska undersökningen uppmärksammas åderbråck i spermatorn, en ökning av noderna i hemorrhoid plexus.

Dessa förutsättningar är viktiga förutsättningar vid utveckling av kronisk prostatit.

Förutom den allmänna analysen av urin och blod är en mikroskopisk undersökning av juicen av prostatakörteln obligatorisk.

dessutom utföra PCR diagnostik för STI, att utesluta specifik inflammation.

tidsbeställning 3-glasprov är motiverad med tecken på leukocyturi i urinen.

Plantering är hemlig på floran och känslighet för antibiotika utförs med inflammatoriska förändringar i utsöndringen av prostata.

Undersökning av genitourinär tuberkulos tillåter att exkludera specifika etiologier av processen.

Män i åldern 45 år visas som utförande screening test för prostatacancer, om det finns fokala förändringar enligt ultraljud.

sperma visar brott mot spermatogenes.

Från instrumental diagnostik är det tillräckligt att göra transrectal ultraljud av prostata, seminal vesiklar och organ i pungen med doppler.

Behandling av kronisk prostatit

I frånvaro av patogener av STI, är mikrober, ett ökat antal leukocyter, utövande av antibiotikabehandling inte motiverad, och behandlingen syftar till att stoppa det kroniska smärtsyndromet.

Om data tas emot för inflammationsprocessen föreskrivs antibiotika med hänsyn till patogenen.

Mest använda droger fluorokinolon serien: Norfloxacin, Levofloxacin, Perfloxacin och andra.

Om den kroniska prostatit uppträder mot bakgrund av prostata adenom med en överträdelse av urinflödet, kommer situationen att korrigera alfa-blockerare. Ibland, enligt indikationer, förbättras deras verkan genom utnämning av 5 alfa-reduktashämmare. När du väljer alfa-adrenoblokatorov ta hänsyn till antalet blodtryck, med hypotension, är det att föredra att stanna vid det mest selektiva läkemedlet, till exempel, Urorek (Silodosin).

I situationer där det finns tecken på nedsatt urinering med stillastående prostatit, är det tillräckligt att använda en alfa-blockerare i 1 till 3 månader, som en av komponenterna i komplex behandling.

Enligt instruktionerna för användning, en positiv effekt hos patienter som får Uroreka utvecklar inom 2 veckor från början av behandlingen, med någon effekt på blodtrycket hos patienten är mycket sällsynta på grund av den höga selektiviteten av den aktiva substansen endast till receptorerna i blåsan. Urorek kan ta lång tid, är kronisk prostatit schema som följer: 1 till 8 mg en gång dagligen från 1 till 3 månader.

Om smärtssyndromet uttrycks används muskelavslappnande medel och antispasmodika:

Du kan använda ljus baserat på NSAID, till exempel Diklovit.

Växtberedningar

Fytopreparationer används mer för förebyggande ändamål eller som en del av allmän terapi.

Sammansättningen av naturliga läkemedel är annorlunda, frågan är fortfarande effektiv fram till nu. Västexperter lägger inte särskild vikt vid växtbaserad behandling, även om vissa privata kliniska studier visar effekten av att ta naturliga växtbaserade läkemedel med kronisk prostatit.

Förteckning över preparat på växtbasen:

Fytoterapeuter tror att du kan använda dekokningar kokta hemma från användbara växter.

Följande växter har anti-ödem, antiinflammatorisk och diuretisk verkan:

 • persilja (root),
 • frön av dill,
 • burdock rot,
 • tranbärblad,
 • björnsöga (björnbär),
 • fälthästslag,
 • tranbärblad.

Dekoktioner tas 3 gånger om dagen på tom mage, örterna kan alterneras.

Bra inflammation i prostatakörteln, inklusive fenomenet trängsel, microclysters. Dessutom är antiinflammatorisk, anti-ödem stimulerande effekt på tarmarna, vilket minskar manifestationen av hemorrojder, normaliserar avföringen, underlättar avföring.

Mikrocykler med kongestiv prostatit kan göras på basis av oljor: havtorn, olivolja, linfrö. Oljetemperaturen är ungefär 36-39 grader. Volymen 20 - 30 ml.

I örtdekoket för mikrocykler kan du lägga till 2% lidokain, vilket kommer att underlätta smärtssyndromet.

Mikrolykster kan alterneras med hjälp av rektala suppositorier. Som ett effektivt läkemedel för topisk behandling som används ljus på grundval av prostatilen: Vitaprost, Vitaprost Plus (med mer allvarlig inflammation i prostata operations prostatilen stärkt antibiotikum).

Vissa patienter med kronisk prostatit svarar väl på användningen av suppositorier med havtorn, ichthyol.

Om det inte finns några stenar i prostata körs 10 till 12 massage sessioner för att förbättra dräneringen av acini.

God dränering hjälper till att fastställa funktionen av utsöndringskanalerna med kronisk prostatit sjukgymnastik behandling: prostata elektrostimulering, ultraljudbehandling, laserterapi, magnetisk terapi, elektrofores.

Tips för en patient med kronisk prostatit

Efterleva principerna om riktig näring, är kost med kongestiv prostatit likadan näring i prostatit utan stagnation.

Normalisera rytmen i sexlivet, förlängd abstinens är också skadligt för tillståndet i prostatakörteln, liksom sexuella överflöd.

Förläng inte längden på samlag, särskilt med användning av konstgjorda stimulanser. På grund av det ökande trycket i kärlarna i de partiella vesiklarna och ödem kan en kärlväg bryta, vilket leder till utvecklingen av vesikulit med hemospermi (blod i spermier).

Avbrutet samlag framkallar utvecklingen av kongestiv prostatit, så det är bättre att använda kondomer eller andra preventivmedel.

Gå in för sport, fysiska övningar aktiverar blodcirkulationen i det lilla bäckenet.

Det finns en särskild gymnastik med stillastående prostatit.

Överkyl inte kroppen, klä sig ihop med vädret.

Se till att pallarna är korrekta, tillåter inte förstoppning.

I tid med ett förebyggande mål, besök urologen, eftersom du med en liten inflammation i prostata kan klara av lokal behandling och fytoterapi. En uttalad inflammatorisk process mot stagnation kräver långvarig behandling med antibakteriella läkemedel, som inte har den bästa effekten på immunsystemets funktion som helhet.

Mishina Victoria, urolog, medicinsk granskare

1 500 visningar totalt, 3 visningar idag

Kongestiv, det är också stillastående prostatit: symtom, orsaker, behandling och förebyggande

Ett av de mest brådskande problemen inom urologin det senaste decenniet anses stagnerad prostatit hos män vars symptom har sina egna egenskaper.

Denna mycket förföriska och oförutsägbara sjukdom har länge överträffat sina ursprungliga åldersindex, för varje år lider fler och fler unga män i åldern 23 år av denna patologi. Varje fall av sjukdomen har en individuell karaktär, som kan associeras med olika symtom, orsaker till utvecklings- och behandlingsmetoder.

I de tidiga stadierna är stagnation i prostatakörteln svår att upptäcka, eftersom dess symtom liknar ett antal andra urologiska sjukdomar. För diagnos av prostatakörteln används kvalitativ innovativ teknik, tack vare vilken det är möjligt att exakt bestämma utvecklingen av patologi.

Män är viktiga att komma ihåg att snabb diagnos och en fullständig behandlingskurs hjälper till att bli helt av med problem med prostata. Om du ignorerar symptomen på kongestiv prostatit kan den utvecklas till en mer allvarlig patologi och i slutresultatet kommer utlösningen av en onkologisk sjukdom att utlösas.

skäl

Baserat på patologins namn kan man gissa att stagnerande prostatit uppträder på grund av frekvent stagnation av venöst blod i huvudorganen i det lilla bäckenet, liksom utsöndringen av prostata i själva körteln.

Det kan hända av olika anledningar, varav huvuddelen är minskningen av immunhindret, en stillasittande livsstil, ett stort överskott av fettmassa, det patologiska funktionen i kärlsystemet och åderbråck på benen.

Dessutom kan sjukdomen utvecklas hos män med ett oregelbundet intimt liv.

De viktigaste faktorerna som kan prova utvecklingen av kongestiv prostatit innefattar:

 • kränkningar av enhetlig blodcirkulation i venerna, som uppstår på grund av otillräcklig fysisk ansträngning, stillasittande arbete;
 • lång avhållande från intima relationer eller vice versa, för ofta förändring av partners;
 • infektionssjukdomar som kommer in i prostatakörteln från urinblåsan eller urinröret genom urinröret och därigenom bildar en patogen mikroflora;
 • skadar inguinalområdet
 • inflammatoriska processer i det genitourinära systemet, som uppstod till följd av svår hypotermi, frekventa nervproblem, tung fysisk ansträngning i sport eller på jobbet.
 • regelbunden retention av seminalvätska som uppstår med ofullständig ejakulation eller dess frånvaro;
 • avbrott av samlag för att minimera sannolikheten för oönskade graviditeter hos partnern
 • frekvent onani. I det här fallet finns det ingen fullständig tömning av de huvudsakliga vas-deferenserna.

symptom

Den kroniska typen av prostatit i de tidiga stadierna får inte orsaka människans manifestationer av smärtsamma symtom. Beroende på det ursprungliga tillståndet hos en man och hans ålder är sjukdomen av en individuell natur.

Stagnation i prostatakörteln i huvudstadiet av utveckling orsakar följande:

 • svår bäckensmärta
 • en karakteristisk brännande känsla i urinröret och organen i urinvägarna;
 • skarp, dra smärta i perineum, ljummen och urinröret.

När sjukdomen fortskrider, såsom prostata, kan symtomen bli permanenta över tiden.

Den vanliga processen med urinering blir ett ökande smärtssyndrom, och frekventa smärtsamma förnimmelser i inguinalzonen och urinröret blir skarpare och liknar akuta attacker. I detta avseende blir det intima livet mindre intensivt, en mans attraktion för det kvinnliga kön kan försvinna helt och hållet. I slutresultatet kan sjukdomen leda till fullständig impotens.

Huvuddragen i denna sjukdom är att patienten inte har någon exacerbationstid. Det enda effektiva sättet att bestämma patologin i tid och bli av med den är en komplett diagnos. Allvarlig bränning och smärta i urinröret uppträder på grund av det inre epitelets frigöring, vilket kan leda till fullständigt upphörande av urinering.

diagnostik

För en fullständig diagnos av kongestiv prostatit föreskriver specialisten en fullständig undersökning av patienten, som består av följande studier:

 • Samling av hemlighet efter specialiserad massage i prostata. Med denna sjukdom kan den seminalvätska förvärva en mer tät konsistens med små klumpar;
 • Ultraljud, om nödvändigt, prostata körtel TRUS (differentiering av andra sjukdomar);
 • rektal finger undersökning, vilket bidrar till att fastställa den exakta konturen av prostata;
 • bakteriologisk studie av utsöndring av prostata och urin.

När patienten passerar alla undersökningar kommer läkaren att kunna exakt bestämma diagnosen av sjukdomen, vilket orsakade bekymmer för mannen.

behandling

Prostatit är rädd för denna agent, som eld!

Du behöver bara ansöka.

De mest effektiva metoderna för att bekämpa kongestiv prostatit består av medicinering och fysioterapi.

I försummade fall kan den behandlande läkaren föreskriva ett operativt ingripande för mannen.

De senaste åren är den mest populära den kombinerade kampen med en sådan smittsam sjukdom med hjälp av flera effektiva medel.

Utmärkt resultat visar läkemedelsbehandling i kombination med traditionell medicin. Varje teknik har sina fördelar och nackdelar, vilket hjälper till att glömma prostatit för alltid.

Den mest effektiva metoden att bekämpa sjukdomen är att ta följande kategorier av droger:

 • alfa-blockerare. Låt återställa den naturliga tonen i musklerna och förbättra människors välbefinnande. Genom att öka trycket och volymen av urinering underlättas den smärtsamma processen att gå på toaletten;
 • antibakteriella läkemedel. Främja snabb eliminering av befintliga inflammatoriska foci i prostata och fullständig återhämtning av patienten, väl kombinerad med andra droger. Prescriberar antibiotika uteslutande av urologen i enlighet med patientens allergiska reaktioner;
 • hormonell behandling. Minskar det totala antalet körtlar i vävnaderna i prostata, minimerar befintliga inflammatoriska processer och förhindrar deras ytterligare spridning.
 • fytoterapi. Aktiva och höghastighetsämnen kombineras väl med andra läkemedel. Det är fytoterapi är det mest effektiva antiinflammatoriska och antibakteriella medlet som hjälper till att eliminera puffiness och smärtsamma spasmer.
 • Relaxants för muskelvävnad. Specificiteten hos dessa läkemedel syftar till att minska den totala tonen i de strimmiga musklerna, vilka ligger i perineum och inguinszonen. På grund av detta elimineras en distinkt känsla av utbrott och akut smärta i urinröret.

Separat uppmärksamhet förtjänar massor av prostata. Med hjälp av detta förfarande elimineras blodstasis, patronen hos alla kanaler är normaliserad, den allmänna musklerna förbättras, den naturliga blodcirkulationen i prostata aktiveras.

Denna procedur kan endast utföras av en urolog eller andrologist. Under massagen får patienten ta den mest bekväma positionen av kroppen, läkaren väljer en narkosgel. Proceduren tar inte mer än tre minuter. Den önskade terapeutiska effekten kan uppnås efter 15 förfaranden.

förebyggande

För att förhindra utvecklingen av stillastående prostatit måste en man ordentligt organisera sitt dagliga livsplan. Det är nog att följa några enkla tips:

 • Regelbunden regelbunden näring, där du måste begränsa användningen av akuta, feta, salta livsmedel och inte missbruka alkoholhaltiga drycker.
 • fritid i fritid och måttlig fysisk aktivitet;
 • undvik superkylning av kroppen;
 • titta på din vikt.

Dessutom glöm inte det vanliga intima livet, vilket eliminerar långvarig avhållsamhet, för att bibehålla optimal blodcirkulation i prostata. Det är dock värt att komma ihåg att överdriven sexuell aktivitet också kan orsaka irreparabel skada på prostatakörteln, så allt bör ligga inom normens gränser.

Relaterade videoklipp

En urolog om vad en stillastående prostatit är:

Sammanfattningsvis kan det sammanfattas att stagnerande prostatit inte anses vara en akut sjukdom, men kräver en fullvärdig behandling, även i början av dess utveckling. Att provocera framväxten av patologi kan stillasittande livsstil och långvarig avhållsamhet från intimitet. Stagnation i prostata symptomen i första etappen kan inte orsaka alls, på grund av vad patienten inte kan gissa länge om hälsoproblem.

När sjukdomen utvecklas kan en man uppleva karakteristisk smärta i urinröret och inguinalområdet. Hur man hanterar kronisk prostatit, kan bara säga en specialist efter en fullständig undersökning. I de flesta fall föreskrivs effektiv medicinering i kombination med fysioterapiprocedurer.

 • Eliminerar orsakerna till cirkulationsstörningar
 • Försvinner försiktigt inflammation inom 10 minuter efter att ha tagits

Orsaker, huvudsymptom, diagnos och behandling av kongestiv prostatit hos män

Stagnerande prostatit är en av de typer av prostata sjukdomar. Sjukdomen påverkar oftast män i sin ålder, men hos unga människor förekommer det ganska ofta. Själva namnet på sjukdomen talar om stillastående fenomen i kroppen, ett annat namn för denna typ av sjukdom är kongestiv.

Mekanism för bildande

Kongestiv prostatit - en manipulations prostata inflammatorisk, som uppstår på grund av sekre stagnationen i prostata lobules och förknippas ofta med nedsatt venöst utflöde av blod från perineum. Kliniskt är sjukdomen kännetecknas av en dov värkande smärta i bäckenområdet, donera till den lumbala regionen och nedre extremiteterna.

Mekanismen för bildande av kongestiv inflammation i prostatakörteln är som följer:

 • Mot bakgrund av predisponeringsfaktorer sker en avmattning i metaboliska processer i det lilla bäckens kärl, vilket medför att blodcirkulationen i könsorganen och rektumområdet störs.
 • Prostatakörtlar ackumulerar en stor del av utsöndring, som i avsaknad av regelbundet sexuellt liv överflödar prostata, bidrar till utvecklingen av den inflammatoriska processen;
 • Det finns måttliga obehagsmakningar i perinealregionen, som har förmågan att intensifiera vid lyftning av vikter, hämmad avföring och under samlag.

För män är det viktigt att frisätta prostata regelbundet från den ackumulerade hemligheten. Om detta inte händer övergår körteln med vätska och blod, vilket påverkar hela reproduktionssystemets tillstånd.

Grundläggande vyer

Det finns flera typer av sjukdomar, där det finns stillastående fenomen i prostata:

 1. venös. Det manifesteras i sådana fall när det finns patologiska förändringar i venös systemet. I närvaro av åderbråck i de nedre extremiteter sjukdomar expanderar och blod är i det venösa systemet, pelvisk, varpå venös stås fortskrider i prostata och orsaka sjukdom.
 2. kongestiv. Denna form av sjukdomen utvecklas när delar av prostatakörteln inte tömmas fullständigt, varför den fortfarande är full av blod. Detta leder till en ökning av inflammatorisk process. Kongestiv prostatit är vanligast hos mogna män.
 3. kronisk. Denna form av prostatit utvecklas som en följd av oregelbundet sexuellt liv, eller dess ersättning av onani. Också praktiken att avbryta sexuella handlingar, en stillasittande livsstil, överdriven vikt, dålig blodtillförsel, stress - allt detta leder till en kronisk sjukdom. Huvudindikatorn för förekomst av kronisk kongestiv prostatit är fördelningen av ejakulat i form av blodproppar. Prostaten kan öka i storlek.
 4. infektiös. Infektion som kommer in i prostata genom genitourinary systemet vid tidpunkten för överbelastning av prostatit, ökar inflammatorisk process och förvärrar det allmänna tillståndet.

Faktorer som provar utvecklingen av sjukdomen

Utvecklingen av sjukdomen underlättas av följande skäl:

 • förstoppning;
 • Stående eller sittande arbete
 • inaktivt sätt att leva
 • försvagning av immunitet.

Alla dessa faktorer leder till stagnation av blodcirkulationen i nedre extremiteterna och bäckenområdet.

Ofta kan stasis i prostatakörteln detekteras även hos ungdomar på grund av frekventa onaneringar eller orsakas av penetrering av olika bakterier i prostatavävnaden.

skäl

Det finns ett antal skäl som kan orsaka stasis av utsöndring i prostatakörteln:

 • kroniska inflammatoriska processer i lilla bäckenet;
 • långvarig bakteriell infektion;
 • hypodynami, stillasittande livsstil;
 • oregelbundet sexuellt liv
 • ökad sexuell aktivitet som leder till sexuell utarmning
 • masturbation;
 • användning av avbrutet samlag som förebyggande metod
 • otillräcklig tömning av prostata;
 • otillräcklig syntes av en skyddande substans - lysozym i prostata;
 • minskad förmåga att regenerera skadade vävnader;
 • hypotermi av kroppen, och speciellt av underbenen;
 • endokrina patologier, sexuell dysfunktion;
 • sjukdomar i venesystemet (åderbråck, vaskulit, hemorrojder);
 • frekvent förstoppning, urinretention i urinröret.

De flesta män undrar: Vad är den främsta orsaken till blodstasis i prostata?

Specialister har fastställt att huvudorsaken är åderbråck i nedre extremiteterna. Detta leder till att blodcirkulationen i det lilla bäcken är trasigt och prostatan är fylld med blod.

Också orsaken till denna sjukdom kan vara inflammatoriska processer i rektum och litet bäcken, och ibland sjukdomar som är hormonella.

Ofta kan prostatsekretion av prostata orsakas av akuta eller kroniska sjukdomar, vilka är av infektiös natur. Infektionen går in i prostatakörteln genom urinröret eller från ändtarmen genom lymfatiska och blodkärl.

De viktigaste symptomen på sjukdomen

Stagnerad prostatit är inte akut, så många patienter vet inte ens att de är sjuka. Emellertid har denna sjukdom några tecken på vilka den kan detekteras.

Ett karakteristiskt symptom på denna sjukdom är förekomsten av störningar i det genitourära systemet.

Den första fasen av sjukdomsutvecklingen kännetecknas av en inflammatorisk process i utsöndringskanalerna, deras epitel exfoliates, vilket leder till smärtsam urinering. I svåra fall kan urinering helt saknas.

Ett annat karakteristiskt tecken på sjukdomen är den gradvisa utvecklingen av sexuell dysfunktion, som så småningom utvecklas mer och mer. Det finns också en brännande känsla i grenområdet med urinering, svårigheter och ökat obehag vid avföring, ofta ökar kroppstemperaturen.

På stillastående fenomen i prostata anger dessutom:

 • obehag och smärta i underlivet, i rektum och i ljummen, ökar med fysisk aktivitet;
 • morbid, alltför snabb utlösning, vilket leder till en minskning av sexuell aktivitet, en förlängd återhämtningsperiod;
 • när förvärring av sjukdomen utvecklar erektil dysfunktion, vilket är en av de vanligaste orsakerna till att gå till läkaren;
 • svårighet i urinprocessen (rezi, brännande, frekvent uppmaning, känsla av ofullständig tömning av blåsan);
 • Försämring av arbetskapacitet, ofta följd av irritabilitet och närhet.

Stagnation i prostata hemlighet, omfattning av symptom, vilka kan variera från mild värkande smärta i perineum till partiell förlust av effektivitet, kännetecknas av förmågan att utveckla kliniska atypiska.

Det finns smärtor som skärning och värk, som i huvudsak är belägna i ljumsken, anal och ryggradens områden, ge insidan av låren, ben eller rygg, samt en negativ inverkan på en mans hälsa.

diagnostik

Eftersom prostatainflammation har några symptom gemensamt för sexuella störningar och utsöndringssystem, är det viktigt att skilja denna sjukdom från cystit, erektil dysfunktion, prostatahypertrofi och andra sjukdomar.

Det är omöjligt att diagnostisera "stagnerande prostatit", och förlita sig endast på ett antal patientklagomål. I de flesta fall krävs en ytterligare undersökning.

Diagnos av kongestiva fenomen i prostatan innefattar:

 • digital rektal undersökning för bedömning av hemorroida åder;
 • mikroskopi av den prostatiska sekretionen på patogena bakterier, tester för antibiotisk känslighet;
 • ultraljudsundersökning av prostata (ibland kan det kräva ytterligare användning av röntgenmetoder);
 • en allmän analys av blod och urin, ett tre-skott test
 • om nödvändigt - hormonell undersökning och samråd med endokrinologen.

Ibland inflammation i prostatan kan vara en följd av sjukdomar i cirkulationssystemet, som inkluderar: åderbråck, hemorrojder, vaskulit, trombos, etc. vid diagnos av denna smygande sjukdom är det viktigt att undersöka kroppen noggrant för att utesluta andra sjukdomar..

behandling

Stagnerande inflammation i prostatakörteln är en farlig form av sjukdomen, eftersom det orsakar komplikationer som är farliga för hälsan och ens liv. Det är väldigt viktigt att i tid och på rätt sätt behandla stagnation i prostata och bäckenorganen.

Behandling av kronisk inflammation i prostatakörteln bör vara omfattande, inklusive:

 • drogterapi;
 • sjukgymnastik;
 • urologiska förfaranden;
 • homeopati;
 • träningsterapi, massage och mycket mer.

Standardbehandlingsregimen för kongestiv prostatit innefattar följande åtgärder:

 1. Förändring av livsstil (arbets- och vilostyrning, rätt näring, motion, vanligt kön etc.).
 2. Medicinsk behandling som syftar till att bekämpa infektion.
 3. Inträde av antiinflammatoriska läkemedel och antispasmodik.
 4. Förstärkning av immunitet med hjälp av befästningsmedel, vitaminer.
 5. Sjukgymnastik, massage och andra, och förfaranden för att återställa blodmikrocirkulationen i bäckenorganen.
 6. Mottagande av lugnande medel.
 7. Intag av hormonella droger.
 8. Terapeutisk gymnastik.
 9. Sanitär och sanatorisk behandling.

Dessutom innebär behandling (och som också är viktigt, förebyggande) av kronisk prostatit:

 • diet, som innehåller ett stort antal grönsaker och frukter, en minskning av kosten av feta och stekta;
 • medicinska örter (Johannesört, periwinkle, ginseng, pion, nässla, burdock, etc.).

De grundläggande läkemedelspreparaten

Hur man behandlar stillastående prostatit?

För att behandla sjukdomen snabbt och effektivt föreskriver urologen en omfattande medicinsk behandling, bland annat:

 1. Antibakteriella medel. Nödvändigt utnämnd för bakteriell etiologi av sjukdomen, är antibiotikans förlopp utvalt av en läkare individuellt. Vid behandling av denna typ av prostatit används ofta makrolider, aminoglykosider och beta-laktam-läkemedel.
 2. Alfa-blockerare. Förhindra spasmer i blåsan, förbättra patientens hälsotillstånd, påskynda processen med urinering. Kända droger - Fentolamin, Tropafen, Alfuzosin.
 3. Fitopreparat. Minska smärta, lindra inflammation och svullnad. Prostamed är till exempel effektiv för behandling av inflammation i prostata och är säker för kroppen. Den består av en pumpa fröpulver, pumpa globulin, asp blad, goldenrod extrakt. Inget mindre känt läkemedel är Prostamol-Uno.
 4. Preparat innehållande hormoner. Reglera det brutna hormonbalansen, lindra inflammation.
 5. Muskelavslappnande medel. Koppla av musklerna i perineum, lindra bäckens membrans spänning, lindra smärtan.

För att besegra stillastående prostatit måste droger tas strikt enligt det schema som doktorn föreskriver. Avbryt inte medicinen så snart du mår bättre. I det här fallet kommer bara symtomen att återgå, men inte sjukdomen, kommer den obehandlade sjukan att återkomma igen och igen.

Det finns problem som inte accepteras. En av dem är kronisk prostatit. Känsla symptom på inflammation i prostatakörteln, fördröja många män besöket till en läkare tills den sista. Att märka tecken på inflammation i prostata är att det är värt att omedelbart besöka en urolog för att påbörja behandlingen i tid och inte drabbas av allvarliga konsekvenser.