Huvud
Förebyggande

Orsaker, huvudsymptom, diagnos och behandling av kongestiv prostatit hos män

Stagnerande prostatit är en av de typer av prostata sjukdomar. Sjukdomen påverkar oftast män i sin ålder, men hos unga människor förekommer det ganska ofta. Själva namnet på sjukdomen talar om stillastående fenomen i kroppen, ett annat namn för denna typ av sjukdom är kongestiv.

Mekanism för bildande

Kongestiv prostatit - en manipulations prostata inflammatorisk, som uppstår på grund av sekre stagnationen i prostata lobules och förknippas ofta med nedsatt venöst utflöde av blod från perineum. Kliniskt är sjukdomen kännetecknas av en dov värkande smärta i bäckenområdet, donera till den lumbala regionen och nedre extremiteterna.

Mekanismen för bildande av kongestiv inflammation i prostatakörteln är som följer:

 • Mot bakgrund av predisponeringsfaktorer sker en avmattning i metaboliska processer i det lilla bäckens kärl, vilket medför att blodcirkulationen i könsorganen och rektumområdet störs.
 • Prostatakörtlar ackumulerar en stor del av utsöndring, som i avsaknad av regelbundet sexuellt liv överflödar prostata, bidrar till utvecklingen av den inflammatoriska processen;
 • Det finns måttliga obehagsmakningar i perinealregionen, som har förmågan att intensifiera vid lyftning av vikter, hämmad avföring och under samlag.

För män är det viktigt att frisätta prostata regelbundet från den ackumulerade hemligheten. Om detta inte händer övergår körteln med vätska och blod, vilket påverkar hela reproduktionssystemets tillstånd.

Grundläggande vyer

Det finns flera typer av sjukdomar, där det finns stillastående fenomen i prostata:

 1. venös. Det manifesteras i sådana fall när det finns patologiska förändringar i venös systemet. I närvaro av åderbråck i de nedre extremiteter sjukdomar expanderar och blod är i det venösa systemet, pelvisk, varpå venös stås fortskrider i prostata och orsaka sjukdom.
 2. kongestiv. Denna form av sjukdomen utvecklas när delar av prostatakörteln inte tömmas fullständigt, varför den fortfarande är full av blod. Detta leder till en ökning av inflammatorisk process. Kongestiv prostatit är vanligast hos mogna män.
 3. kronisk. Denna form av prostatit utvecklas som en följd av oregelbundet sexuellt liv, eller dess ersättning av onani. Också praktiken att avbryta sexuella handlingar, en stillasittande livsstil, överdriven vikt, dålig blodtillförsel, stress - allt detta leder till en kronisk sjukdom. Huvudindikatorn för förekomst av kronisk kongestiv prostatit är fördelningen av ejakulat i form av blodproppar. Prostaten kan öka i storlek.
 4. infektiös. Infektion som kommer in i prostata genom genitourinary systemet vid tidpunkten för överbelastning av prostatit, ökar inflammatorisk process och förvärrar det allmänna tillståndet.

Faktorer som provar utvecklingen av sjukdomen

Utvecklingen av sjukdomen underlättas av följande skäl:

 • förstoppning;
 • Stående eller sittande arbete
 • inaktivt sätt att leva
 • försvagning av immunitet.

Alla dessa faktorer leder till stagnation av blodcirkulationen i nedre extremiteterna och bäckenområdet.

Ofta kan stasis i prostatakörteln detekteras även hos ungdomar på grund av frekventa onaneringar eller orsakas av penetrering av olika bakterier i prostatavävnaden.

skäl

Det finns ett antal skäl som kan orsaka stasis av utsöndring i prostatakörteln:

 • kroniska inflammatoriska processer i lilla bäckenet;
 • långvarig bakteriell infektion;
 • hypodynami, stillasittande livsstil;
 • oregelbundet sexuellt liv
 • ökad sexuell aktivitet som leder till sexuell utarmning
 • masturbation;
 • användning av avbrutet samlag som förebyggande metod
 • otillräcklig tömning av prostata;
 • otillräcklig syntes av en skyddande substans - lysozym i prostata;
 • minskad förmåga att regenerera skadade vävnader;
 • hypotermi av kroppen, och speciellt av underbenen;
 • endokrina patologier, sexuell dysfunktion;
 • sjukdomar i venesystemet (åderbråck, vaskulit, hemorrojder);
 • frekvent förstoppning, urinretention i urinröret.

De flesta män undrar: Vad är den främsta orsaken till blodstasis i prostata?

Specialister har fastställt att huvudorsaken är åderbråck i nedre extremiteterna. Detta leder till att blodcirkulationen i det lilla bäcken är trasigt och prostatan är fylld med blod.

Också orsaken till denna sjukdom kan vara inflammatoriska processer i rektum och litet bäcken, och ibland sjukdomar som är hormonella.

Ofta kan prostatsekretion av prostata orsakas av akuta eller kroniska sjukdomar, vilka är av infektiös natur. Infektionen går in i prostatakörteln genom urinröret eller från ändtarmen genom lymfatiska och blodkärl.

De viktigaste symptomen på sjukdomen

Stagnerad prostatit är inte akut, så många patienter vet inte ens att de är sjuka. Emellertid har denna sjukdom några tecken på vilka den kan detekteras.

Ett karakteristiskt symptom på denna sjukdom är förekomsten av störningar i det genitourära systemet.

Den första fasen av sjukdomsutvecklingen kännetecknas av en inflammatorisk process i utsöndringskanalerna, deras epitel exfoliates, vilket leder till smärtsam urinering. I svåra fall kan urinering helt saknas.

Ett annat karakteristiskt tecken på sjukdomen är den gradvisa utvecklingen av sexuell dysfunktion, som så småningom utvecklas mer och mer. Det finns också en brännande känsla i grenområdet med urinering, svårigheter och ökat obehag vid avföring, ofta ökar kroppstemperaturen.

På stillastående fenomen i prostata anger dessutom:

 • obehag och smärta i underlivet, i rektum och i ljummen, ökar med fysisk aktivitet;
 • morbid, alltför snabb utlösning, vilket leder till en minskning av sexuell aktivitet, en förlängd återhämtningsperiod;
 • när förvärring av sjukdomen utvecklar erektil dysfunktion, vilket är en av de vanligaste orsakerna till att gå till läkaren;
 • svårighet i urinprocessen (rezi, brännande, frekvent uppmaning, känsla av ofullständig tömning av blåsan);
 • Försämring av arbetskapacitet, ofta följd av irritabilitet och närhet.

Stagnation i prostata hemlighet, omfattning av symptom, vilka kan variera från mild värkande smärta i perineum till partiell förlust av effektivitet, kännetecknas av förmågan att utveckla kliniska atypiska.

Det finns smärtor som skärning och värk, som i huvudsak är belägna i ljumsken, anal och ryggradens områden, ge insidan av låren, ben eller rygg, samt en negativ inverkan på en mans hälsa.

diagnostik

Eftersom prostatainflammation har några symptom gemensamt för sexuella störningar och utsöndringssystem, är det viktigt att skilja denna sjukdom från cystit, erektil dysfunktion, prostatahypertrofi och andra sjukdomar.

Det är omöjligt att diagnostisera "stagnerande prostatit", och förlita sig endast på ett antal patientklagomål. I de flesta fall krävs en ytterligare undersökning.

Diagnos av kongestiva fenomen i prostatan innefattar:

 • digital rektal undersökning för bedömning av hemorroida åder;
 • mikroskopi av den prostatiska sekretionen på patogena bakterier, tester för antibiotisk känslighet;
 • ultraljudsundersökning av prostata (ibland kan det kräva ytterligare användning av röntgenmetoder);
 • en allmän analys av blod och urin, ett tre-skott test
 • om nödvändigt - hormonell undersökning och samråd med endokrinologen.

Ibland inflammation i prostatan kan vara en följd av sjukdomar i cirkulationssystemet, som inkluderar: åderbråck, hemorrojder, vaskulit, trombos, etc. vid diagnos av denna smygande sjukdom är det viktigt att undersöka kroppen noggrant för att utesluta andra sjukdomar..

behandling

Stagnerande inflammation i prostatakörteln är en farlig form av sjukdomen, eftersom det orsakar komplikationer som är farliga för hälsan och ens liv. Det är väldigt viktigt att i tid och på rätt sätt behandla stagnation i prostata och bäckenorganen.

Behandling av kronisk inflammation i prostatakörteln bör vara omfattande, inklusive:

 • drogterapi;
 • sjukgymnastik;
 • urologiska förfaranden;
 • homeopati;
 • träningsterapi, massage och mycket mer.

Standardbehandlingsregimen för kongestiv prostatit innefattar följande åtgärder:

 1. Förändring av livsstil (arbets- och vilostyrning, rätt näring, motion, vanligt kön etc.).
 2. Medicinsk behandling som syftar till att bekämpa infektion.
 3. Inträde av antiinflammatoriska läkemedel och antispasmodik.
 4. Förstärkning av immunitet med hjälp av befästningsmedel, vitaminer.
 5. Sjukgymnastik, massage och andra, och förfaranden för att återställa blodmikrocirkulationen i bäckenorganen.
 6. Mottagande av lugnande medel.
 7. Intag av hormonella droger.
 8. Terapeutisk gymnastik.
 9. Sanitär och sanatorisk behandling.

Dessutom innebär behandling (och som också är viktigt, förebyggande) av kronisk prostatit:

 • diet, som innehåller ett stort antal grönsaker och frukter, en minskning av kosten av feta och stekta;
 • medicinska örter (Johannesört, periwinkle, ginseng, pion, nässla, burdock, etc.).

De grundläggande läkemedelspreparaten

Hur man behandlar stillastående prostatit?

För att behandla sjukdomen snabbt och effektivt föreskriver urologen en omfattande medicinsk behandling, bland annat:

 1. Antibakteriella medel. Nödvändigt utnämnd för bakteriell etiologi av sjukdomen, är antibiotikans förlopp utvalt av en läkare individuellt. Vid behandling av denna typ av prostatit används ofta makrolider, aminoglykosider och beta-laktam-läkemedel.
 2. Alfa-blockerare. Förhindra spasmer i blåsan, förbättra patientens hälsotillstånd, påskynda processen med urinering. Kända droger - Fentolamin, Tropafen, Alfuzosin.
 3. Fitopreparat. Minska smärta, lindra inflammation och svullnad. Prostamed är till exempel effektiv för behandling av inflammation i prostata och är säker för kroppen. Den består av en pumpa fröpulver, pumpa globulin, asp blad, goldenrod extrakt. Inget mindre känt läkemedel är Prostamol-Uno.
 4. Preparat innehållande hormoner. Reglera det brutna hormonbalansen, lindra inflammation.
 5. Muskelavslappnande medel. Koppla av musklerna i perineum, lindra bäckens membrans spänning, lindra smärtan.

För att besegra stillastående prostatit måste droger tas strikt enligt det schema som doktorn föreskriver. Avbryt inte medicinen så snart du mår bättre. I det här fallet kommer bara symtomen att återgå, men inte sjukdomen, kommer den obehandlade sjukan att återkomma igen och igen.

Det finns problem som inte accepteras. En av dem är kronisk prostatit. Känsla symptom på inflammation i prostatakörteln, fördröja många män besöket till en läkare tills den sista. Att märka tecken på inflammation i prostata är att det är värt att omedelbart besöka en urolog för att påbörja behandlingen i tid och inte drabbas av allvarliga konsekvenser.

Stagnation i prostata är en farlig manlig sjukdom

Stagnerande prostatit: Vad utgör en sjukdom, utvecklingsfaktorer.

Stagnerande prostatit är en av de vanligaste urologiska sjukdomarna hos män. Många medlemmar av det starkare könet, oavsett deras ålder, lider av denna sjukdom. Stagnerande prostatit kräver individuellt tillvägagångssätt i varje enskilt fall, eftersom behandling innebär många svårigheter. Ett brett symptomatiskt område komplicerar signifikant diagnosen av sjukdomen.

Vilka faktorer leder till utvecklingen av kongestiv inflammation? Faktum är att det finns många faktorer, men de viktigaste kan identifieras.

 1. Brott mot sexuellt liv, som kan associeras med långvarig abstinens eller med oregelbundet samlag. Negativt inflytande kan orsakas av frekventa avbrott av intima. Dessa störningar leder till stasis av sekretioner i prostata och kongestiv prostatit.
 2. Inflammatorisk process av bäckenorganen, som kan utvecklas på grund av hypotermi, överdriven fysisk ansträngning, stress, ökar risken för sjukdomen. Infektion kan komma in i prostata genom urinröret, vilket leder till inflammation.
 3. Denna faktor är allvarlig och en av de vanligaste. En stillasittande livsstil, brist på fysisk aktivitet, lång och frekvent samlag, kan bäcken åderbråck leda till en kränkning av det venösa utflödet.
 4. Skador, skelettorganens skador.

Dessa faktorer kan förekomma i kombination med varandra, vilket medför att risken blir ännu högre. För att få reda på orsakerna till utvecklingen av kongestiv prostatit, är det nödvändigt att kontakta en erfaren läkare och genomgå en fullständig medicinsk undersökning.

Klinisk bild.

Ibland inser en man inte omedelbart att stagnation i prostata utvecklas. Den kliniska bilden i varje fall har en individuell karaktär.

Initialt kan följande symtom vara av intresse:

 • stretching smärta i ljummen, perineal regionen, liksom i urinröret;
 • brinner i urinblåsan och urinröret
 • svår smärt syndrom.

Utvecklingen av kongestiv prostatit leder till uppkomsten av ett stabilt smärtssyndrom, som kännetecknas av en särskild styrka. Smärta i ljummen kan vara skarp och paroxysmal. Dessutom uppträder smärta vid urinering. Många män klagar på sexuella problem. Om prostatit inte behandlas föreligger risk för full impotens.

Stagnerande prostatit är inte en akut sjukdom, så du kan inte gissa om det under lång tid. I detta avseende är det viktigt att känna till den kliniska bilden och kunna omedelbart misstänka utvecklingen av sjukdomen. Endast i detta fall är det möjligt att undvika oönskade komplikationer.

Behandling.

När de första tecknen på stagnation i prostatakörteln ska inte börja egenvård, eftersom det annars finns en risk förvärra tillståndet och leda till utveckling av sjukdomen med en mängd komplikationer, bland vilka intar en särskild plats infertilitet. En erfaren läkare kan genomföra en fullständig diagnos, fokusera på resultaten och bestämma den bästa behandlingen. Tillvägagångssättet bör vara omfattande för att uppnå stabila resultat.

 • En läkare kan rekommendera en livsstilsbyte. Du måste skydda dig själv och följa alla rekommendationer. Du bör inte överkylas, eftersom annars finns risk för förvärring av inflammatorisk process. Dessutom måste du försöka att ha ett regelbundet sexliv, vilket inte borde vara överdrivet och inbegripa avbrutna sexuella handlingar. Eliminering av risker bidrar till diet: eliminera från kosten kryddig, salt, rökt mat, alkohol, starkt te och kaffe, vända sig till kosten för frukt och grönsaker. Var noga med att leda en aktiv livsstil och gå in för sport. Dessa förändringar kommer att glömma prostatit.
 • I vissa fall kan medicinering krävas, inklusive användning av antibakteriella läkemedel. Dessa läkemedel bör eliminera den inflammatoriska processen och förhindra återfall. De mest effektiva är alpha-1-adrenerge blockerare, antispasmodika, muskelavslappnande medel. I vissa fall rekommenderas vävnadspreparat: aloe, prostatilen, raveron.
 • Genomförandet av förfaranden som hjälper till att eliminera stagnation i bäckenorganen är obligatorisk. Många män bör genomgå ultraljudsbehandling, elektromyostimulering, elektrofores med enzymer. Hittills har effektiviteten av lera behandling visat sig. Vid eliminering av den inflammatoriska processen kan massor av prostatakörteln, som rekommenderas att utföras varannan dag i 1,5 månader, hjälpa till. Uppnå goda och hållbara resultat bidrar rektal diatermi, laserterapi, eftersom de tillåter cellen att stimulera glatt muskelvävnad av prostatakörteln.
 • Folkmekanismer kan hjälpa till vid behandling av prostatit, men de bör ingå i ett integrerat tillvägagångssätt.

Stagnation i prostata är viktigt att behandla, för bara i det här fallet kan du behålla en bra hälsa.

Vad är kronisk prostatit - orsakerna, typerna, symtomen, medicinerna och övningarna för behandling

Kongestiv eller kongestiv prostatit är en sjukdom som orsakas av inflammatoriska processer i prostata. Detta är en av formerna av prostatit. Delfunktion i körteln orsakar stagnation av blod och utsöndring av prostata i litet bäcken. Stagnerande prostatit kan förekomma hos män i alla åldrar. Nyligen har läkare noterat en ökning av fallen hos unga, så det finns ökande frågor om förebyggande och behandling av denna form av prostatit.

Stagnation i prostata

Stagnation i prostata är en inflammatorisk process som förhindrar full funktion av prostatakörteln hos en man. Processen med blodutflöde störs, järnet och dess lobules kan inte helt tömma. Sjukdomen sker ofta mot bakgrund av kronisk prostatit, så en man kan länge inte misstänka stagnerande processer i kroppen.

Stagnation av prostata - symtom

Definiera symptomen relaterade endast till kognitiv prostatit, det är svårt, förutom en stor andel av fallen är asymptomatisk. Det första tecknet på prostata sjukdom är smärta nära perineum, vilket är sämre efter att ha gått. Symtom på prostata trängsel:

 1. Minskning av sexuell lust, försämring av erektion.
 2. För tidig utlösning.
 3. Minskar mängden spermier och dess konsistens.
 4. Försämringen av kvaliteten på orgasmen.
 5. Problem med urinering. En exacerbation blir intermittent, smärtsamma förnimmelser är möjliga.
 6. Konstant bränning i urinblåsan och urinröret.
 7. Att uppnå smärta i inguinalregionen, vändning till lårets inre sida, området av sakrummet.
 8. Nonspecifika symtom: minskad prestanda, svaghet, irritabilitet, sömnstörning.

Orsaker till prostata trängsel

Stagnation av prostata sker av olika skäl, inte av bakteriell natur. Utseendet av prostatit påverkar:

 1. Dizhythmi av ett intimt liv. Ostabilt kön, frekvent sexuell upphetsning utan efterföljande urladdning av sekretion, ofullständig utlösning, överdriven samlag efter långvarig avhållande orsakar problem med prostata.
 2. Störningar i utvecklingen av tarmarna, urinblåsan.
 3. En stillasittande livsstil.
 4. Anatomiska orsaker: en retikulär form av urogenital venös plexus, svaghet i venösa väggar och misslyckande av venerna ventiler.
 5. Dåliga vanor. Skadliga ämnen som kommer in i kroppen när de röker eller tar alkohol orsakar kramp och förlamning av små kärl.
 6. Skador och sjukdomar i ryggraden, såsom osteokondros och hernierade mellanvärmeskivor. Skador på dessa områden leder till långvarig spasma eller dilatation av prostatakörtlarna.
 7. Konstant hypotermi.
 8. Störning av näring, uttorkning av kroppen.
 9. Konstant diarré och kolit.
 10. Förhöjd temperatur i bäckenområdet.

Kronisk kronisk prostatit

Konstant inflammation i prostatakörteln orsakar kronisk obstruktiv prostatit. I riskgruppen ingår män 50-55 år. Prostatas sjukdom utvecklas gradvis, symptomen är dåligt uttryckta. Denna sjukdomsläkare kallade kronisk bäckensmärksyndrom. Stagnerande fenomen i prostatan åtföljs av en konstant akut smärta i perineum och könsorganen. Ångan är farlig eftersom det konstanta obehaget orsakar en kränkning av den psykologiska tillståndet hos en man och en försämring av livskvaliteten.

Hur man behandlar kronisk prostatit

Behandling av kronisk prostatit är en lång process. Innan behandlingen påbörjas rekommenderas en man att sluta röka, ge upp alkoholhaltiga drycker, följa rätt näring och normalisera sexuell aktivitet.

För att uppnå maximalt resultat från behandlingen används följande metoder:

 1. Användning av läkemedel. Målet med behandlingen är att normalisera metaboliska processer i prostata vävnader, kärl, förbättra hemodynamiken i bäckenorganen, eliminera stagnation och inflammation. Män är förskrivna spasmolytiska och immunmodulerande läkemedel. För att avlägsna spasmen i bäckens skelettmuskler, förskriva läkemedel av muskelavslappnande medel.
 2. Fysioterapeutiska förfaranden som förbättrar blodcirkulationen, korrigerar metaboliska processer i vävnader.
 3. Massage i prostata. Med denna metod kan du förbättra muskeltonen, minska stillastående processer i körteln.
 4. Stabilisering av sexuellt liv. Det är nödvändigt att undvika långa mellanrum mellan intim affinitet, frekvent samlag efter en paus.
 5. Sport och härdning. Laddning, fysiska övningar på simulatorer, simning, simning i ett ishål - effektiva sätt att förhindra stagnation och stärka hela kroppen.
 6. I allvarliga fall utförs kirurgisk ingrepp.

förebyggande

Efter lindring av förvärringen av prostatit är det nödvändigt att utföra förebyggande förfaranden. Profylax av prostatit består i att stabilisera det intima livet, fysisk aktivitet, undvikande av hypotermi. Det är viktigt att följa principerna om rätt näring. Det är nödvändigt att övervaka förekomsten av obehag i könsorganet. Det är viktigt att i tid, tills slutet för att behandla alla infektionssjukdomar, förstoppning, övervaka regelbunden tömning av tarmen. En man bör komma ihåg om förebyggande besök hos en urolog. Det är nödvändigt att besöka läkaren minst en gång per år.

Den grundläggande tekniken för att förhindra stillastående processer är följande:

 1. Går i frisk luft.
 2. Laddning.
 3. Träning av perineumets muskler.
 4. Kontrastdusch. Ökar kroppens immunitet i allmänhet.
 5. Regelbunden massage i ländryggen och sakral ryggrad.

Video: behandling av stagnation av prostata

recensioner

Jag arbetar som programmerare, tillbringar större delen av dagen på datorn. Flera månader sedan fanns det ett obehag på en utslagning, därför har jag riktat till doktorn. Jag diagnostiserades med prostata trängsel. Nu går jag igenom en medicinsk strålning, jag går in för sport. Jag förlorar inte optimism eftersom förutsägelserna för en fullständig botemedel är mycket höga.

Under lång tid kände jag smärta nära perineum. Min fru kunde inte övertala mig att gå till doktorn, men i slutändan gav jag upp. Jag var mycket ledsen att jag inte gick tidigare, jag hade en kronisk stagnation i prostatakörteln. Omedelbart började en omfattande behandling. Någonstans i en månad började smärtan att dämpas, erektionen återställdes. Nu är jag praktiskt taget frisk.

Jag hade en kronisk prostatit. Det verkade som livet hade slutat. Behandlingen var svår, jag var tvungen att sluta röka och börja spela sport, temperering, helt förändra livets rytm. Men med min älskade kvinnas stöd kunde jag göra allt. Nu går jag regelbundet med en läkare, jag följer livsstilen och hälsan i allmänhet.

Informationen som presenteras i denna artikel är endast avsett för informationsändamål. Materialet i artikeln kräver inte självständig behandling. Endast en kvalificerad läkare kan diagnostisera och ge råd om behandling baserat på individuella patienters individuella egenskaper.

Stagnation i prostatakörteln

Förlängd sexuell avhållsamhet, en stillasittande livsstil och inflammatoriska processer i det lilla bäckenet är de främsta orsakerna till stillastående fenomen i prostata, vilket kan leda till brott mot styrka och infertilitet.

Hos män är det ofta möjligt att hitta ett sådant fenomen som stagnation av prostata. Det kan påverka inte bara den äldre generationen, men också män i fertil ålder 25-30 år. Att diagnostisera en sådan prostatit är svår, även om den omfattande kliniska bilden också är svår att klara av det.

Grunden är att stagnation av prostata kan manifesteras på olika sätt i varje enskilt fall. Identifiera alla möjliga och i ett tidigt skede, för detta används den mest moderna diagnostiska utrustningen. Och efter diagnosen kan alla tester förskrivas till adekvat och effektiv behandling. Att göra allt detta kan bara vara en expert, annars kan stasis av prostata medföra obehagliga konsekvenser.

Orsaker till utseende

Det finns flera anledningar till att det finns en stagnation av spermier och blod i prostata och lilla bäckenet. Om dessa orsaker elimineras i vardagen, kan fröets stagnation och blodets viktigaste inte frukta.

 1. Brist på rörlighet är den ledande faktorn, på grund av vilken prostatit utvecklas. Som regel leder det till ett permanent och stillasittande arbete.
 2. På andra plats bland orsakerna till vilka prostatit utvecklas finns det hypotermi, speciellt av det lilla bäckenet.
 3. Kan orsaka problem med prostatainfektion, inflammatoriska processer i bäckenorganen.
 4. Att stasis, ledande hormonella problem i själva körteln och i testiklarna.
 5. Åder i nedre extremiteterna.
 6. Inflammatoriska processer i ändtarmen, liksom permanent förstoppning kan leda till en försening i utsöndring.
 7. Långvarig sexuell avhållsamhet leder till stasis, inte bara i testiklarna, utan även i prostata, vilket resulterar i för mycket sexuell aktivitet och långvarigt samlag.

symtomatologi

Kliniska symptom på sjukdomen är viktiga på ett tidigt stadium och hjälper i framtiden att ordinera effektiv behandling. I ett tidigt skede är en man orolig:

 1. Smärta i ljummen, dra karaktär, som också kan vara i urinröret eller perineum. Det är ofta viktigt.
 2. Brinner i urinblåsan och urinröret.

När sjukdomen fortskrider, utvecklas vätskeackumulering och symtomen blir sämre, smärtan blir stabil. Att gå "liten" blir alltmer smärtsamt, och smärta i ljummen har en attackens art. Förändringar utvecklas inte bara i prostata, men också i form av potens, som gradvis minskar tills dess fullständiga frånvaro. Smärta ger oftast "anus".

En känsla av svaghet som inte går igenom dagen går in i. Prostata kan utvecklas i flera år och en person kan inte ens gissa om det. Smärtan härrör från det faktum att epitelet börjar avta i de inflammerade kanalerna, om vätskans ackumulering är signifikant, förhindrar ödem urinering, även tills den är helt frånvarande. Frekventa uppmaningar att urinera, särskilt på natten, leder till brist på sömn, störd stämning.

Om du inte uppmärksammar symptomen och inte utövar behandlingen kan funktionen hos prostatakörteln drabbas betydligt.

Först och främst handlar det om styrka. Dessutom kan det finnas problem i testiklarna, njurarna, urinblåsan. Infektion kan också tränga in där och orsaka kroniska infektiösa tillstånd. För att göra allt detta är en snabb och adekvat behandling viktig.

diagnostik

Under diagnosen beaktas inte bara symtom men organförändringar som kan ses samt tester. Express genom metoden för diagnos av prostata är en rektal finger undersökning. I detta fall är körteln förstorad och stöpig, främst på grund av att det finns en överbelastning av vätska, liksom stagnerande fenomen av blod och produkten av organs hemlighet.

Från laboratoriediagnosen ger betydelsen av en klinisk analys av blodet (i allt det talar om inflammation) en sekretionsstudie (det är hans studie i nästan alla fall som bekräftar närvaron eller frånvaron av en inflammatorisk process i prostatakörteln). För att diagnostisera effektiviteten av behandling och genitalfunktion utförs ett fröprov. Ultraljud, särskilt i bäckenorganen, används också, och blodflödet i kärlen kontrolleras.

Behandling av stagnation

De metoder och läkemedel som behandlingen är helt enkelt massa. Ofta, när fröet är stillastående, används medicinen i organ, sjukgymnastik, kirurgi och traditionell medicin.

Från läkemedel används antibakteriella läkemedel, liksom de som förbättrar blodflödet, antiinflammatoriska, ofta hormonella droger. Behandlingen är i vilket fall som helst komplex, och läkemedlen själva kan endast väljas av en läkare, med beaktande av analyserna.

Bredt använd och massera prostata, vilket eliminerar blodstasis, ökar tonen i bäckensgolvsmusklerna. Men det finns också kontraindikationer för användningen av detta:

 • cancer;
 • cystor;
 • prostata stenar;
 • ofullständig tömning av urin.

Effekten observeras också under gymnastiken, vars huvudsyfte är att eliminera stillastående fenomen och stärka musklerna. Akupunktur med akupunktur har också rekommenderat sig själv, elektrostimulering av nervändar.

När konservativ behandling inte hjälper, är det sista alternativet en kirurgs skalpell. Poängen är att återställa öppenheten hos uretra för att avlägsna abscesser, för att etablera cirkulationen av fröet, som produceras i testiklarna, och passerar sedan genom prostatan.

Folkmetoder

Applicera folkmetoder, oavsett om stagnerade fenomen i prostata eller testiklar kan och i vissa fall behövs, men först efter en urologs samråd. Det optimala sättet att behandla är propolis, persilja, röd rot, pumpa frön, från dem förbereder infusioner och avkok. De hjälper till att förbättra blodflödet i prostata och testiklar.

Otillbörlig behandling kommer att leda till att processen förvärras och det blir omöjligt att stoppa det. Vid den första misstanken om ett problem inom prostata eller testiklar kommer samråd med läkaren inte att vara överflödig.

Stagnation i prostata - symtom och orsaker till kronisk prostatit

Prostatakörteln spelar en mycket viktig roll i människans liv, eftersom det är den skyddande barriären för alla sorters sjukdomar.

Denna kropp reglerar sekretionen av utsöndring under utlösning, behåller urin från ofrivillig urladdning

I prostata bildas olika substanser som är viktiga för kroppen. Om prostatens funktion är trasig - lider hela kroppen av en man.

Ett av alternativen för att störa prostata är utvecklingen av stillastående prostatit.

Vid överbelastning i prostata kan järn inte utföra sina funktioner fullt ut. Med tiden uppträder farliga konsekvenser: Infektionssjukdomar i könsorganen kan utvecklas, njure lider.

Vanligtvis förekommer stagnation i prostata hos män i mogen ålder, men bland unga är en sådan sjukdom inte ovanlig.

I varje enskilt fall kan stagnerande prostatit manifestera sig på olika sätt - detta beror till stor del på karaktären hos en viss mans organism.

Den stagnation i prostatakörteln är inte en sjukdom med en akut naturligtvis, så länge en människa kan drabbas av denna sjukdom och vet inte ens om det: i ett tidigt skede av sjukdomen för att identifiera sjukdomen kan bara modern utrustning för diagnos. Det är emellertid möjligt att skilja ett antal karakteristiska tecken för stasis i prostata. Symtom på denna sjukdom är likartade som de hos infektiös prostatit. Symtom på stagnation i prostata, som manifesteras externt, kan hänföras till en liten ökning av prostata.

I utsöndringen av prostata kan inte spåras tecken på infektion eller inflammation.

En man kan uppleva en smärtsam känsla när han utför palpation av prostata, känner värk i smärtbenen.

Vid palpation kan läkaren upptäcka förändringar i prostata av kvalitativ eller morfologisk typ:

 • ökning i storlek (på grund av puffiness);
 • Smoothness i zonen av median sulcus;
 • Överkänslighet.

Alla ovanstående tecken kan indikera en sjukdomsstagnation i prostata. Symtomen är olika, men huvudindikatorn är en överträdelse vid urinering. Svårigheter uppstår på grund av att inflammerad prostata körtlar på urinröret. I de tidiga stadierna kan det finnas smärta vid urinering, och om sjukdomen fortskrider, kan det samlas för mycket vätska och någon gång urinering stannar helt.

Många män är för pinsamt att träffa en läkare, så att de föredrar att "uthärda" manifestationen av obehagliga symptom, i tron ​​att sjukdomen kommer att försvinna.

Om du inte behandlar stillastående prostatit så kommer körteln att fyllas med blod, vilket leder till att inflammatoriska processer börjar utvecklas.

Ett kliniskt blodprov kommer att bidra till att identifiera stagnation i prostata - resultaten kommer att visa om det finns inflammation. Dessutom utförs en sekretionsstudie, och denna analys ger nästan alltid ett korrekt resultat om förekomsten av inflammation i prostata. Din läkare kan ordinera sperma analys, genomgå en bäcken ultraljud, passera tester för att kontrollera blodflödet i kärlen. Urologen kan dessutom undersöka hemorroida ådror i den nedre delen av ändtarmen.

Det finns en hel del faktorer för utvecklingen av stillastående prostatit, låt oss namnge det vanligaste:

 • Ständig vistelse i sittande ställning (på grund av detta kallas stagnerande prostatit ibland "trucker's disease").
 • Lång stannar i en stående position, vilket ökar belastningen på nedre delen av ryggen, bäcken och grenarna. Detta leder till störningar i blodcirkulationen genom små kärl av vävnader i prostatakörteln.
 • En stillasittande livsstil.
 • Förekomsten av infektionssjukdomar.
 • Inflammatoriska processer i det lilla bäckens organ. Orsaker till sådana inflammationer kan vara hypotermi, överdriven fysisk ansträngning och nervös overexcitation. Infektion som orsakar inflammation i bäckenorganen kan spridas till prostata.
 • Störningar i hormonell bakgrund (kan förekomma både i själva körteln och i testiklarna).
 • Stenar i prostatakörteln, fibros och vidhäftningar.
 • Rökare.
 • Överdriven användning av alkohol.
 • Långvarig onani eller ofullständig utgång av sperma efter samlag.
 • Oregelbundet sexliv.
 • Avbrutet samlag och obehagliga förnimmelser i samlagsprocessen.
 • Problem med venöst blodflöde i ben och perineum (utveckling av åderbråck eller varicocele).
 • Inflammatoriska processer i rektal slemhinna, förstoppning.

Stagnerande prostatit kan utvecklas även hos de män som leder en aktiv livsstil, deltar i sport, har regelbundet sex.

För att behandla stagnation i prostata används en mängd olika mediciner, traditionell medicin, massage, fysioterapi. Kirurgisk ingrepp är i regel inte nödvändig.

Symtom på kongestiv prostatit: de viktigaste symptomen på sjukdomen

Huvud tecken på kronisk prostatit är:

 • permanent smärta i ljummen, perineum, coccyx, sacrum på grund av utvecklingen av inflammatoriska processer;
 • frekvent uppmaning att urinera, och själva processen är smärtsam och svår;
 • en minskning av könsorganens känslighet, på grund av vilken excitationen (libido) minskar;
 • erektionen är inte stabil
 • utlösning är försvagad
 • problem med avföring
 • för patienten kännetecknas av ett nervöst och irriterat tillstånd.

Vilka är de viktigaste symptomen på stagnation i prostatakörteln?

Stagnerande prostatit är en ospecifik sjukdom, eftersom det i vissa fall inte uppstår symtom på sjukdomen alls. Som regel upptäcker patienter med kronisk prostatit sjukdomen efter en lång tidsperiod och först efter utsöndring av spermier. Sjukdomen kan uppstå mot bakgrund av kronisk prostatit.

Om symptomen på kongestiv prostatit uppenbarar sig, kommer det att bli:

Kongestiv, det är också stillastående prostatit: symtom, orsaker, behandling och förebyggande

Ett av de mest brådskande problemen inom urologin det senaste decenniet anses stagnerad prostatit hos män vars symptom har sina egna egenskaper.

Denna mycket förföriska och oförutsägbara sjukdom har länge överträffat sina ursprungliga åldersindex, för varje år lider fler och fler unga män i åldern 23 år av denna patologi. Varje fall av sjukdomen har en individuell karaktär, som kan associeras med olika symtom, orsaker till utvecklings- och behandlingsmetoder.

I de tidiga stadierna är stagnation i prostatakörteln svår att upptäcka, eftersom dess symtom liknar ett antal andra urologiska sjukdomar. För diagnos av prostatakörteln används kvalitativ innovativ teknik, tack vare vilken det är möjligt att exakt bestämma utvecklingen av patologi.

Män är viktiga att komma ihåg att snabb diagnos och en fullständig behandlingskurs hjälper till att bli helt av med problem med prostata. Om du ignorerar symptomen på kongestiv prostatit kan den utvecklas till en mer allvarlig patologi och i slutresultatet kommer utlösningen av en onkologisk sjukdom att utlösas.

skäl

Baserat på patologins namn kan man gissa att stagnerande prostatit uppträder på grund av frekvent stagnation av venöst blod i huvudorganen i det lilla bäckenet, liksom utsöndringen av prostata i själva körteln.

Det kan hända av olika anledningar, varav huvuddelen är minskningen av immunhindret, en stillasittande livsstil, ett stort överskott av fettmassa, det patologiska funktionen i kärlsystemet och åderbråck på benen.

Dessutom kan sjukdomen utvecklas hos män med ett oregelbundet intimt liv.

De viktigaste faktorerna som kan prova utvecklingen av kongestiv prostatit innefattar:

 • kränkningar av enhetlig blodcirkulation i venerna, som uppstår på grund av otillräcklig fysisk ansträngning, stillasittande arbete;
 • lång avhållande från intima relationer eller vice versa, för ofta förändring av partners;
 • infektionssjukdomar som kommer in i prostatakörteln från urinblåsan eller urinröret genom urinröret och därigenom bildar en patogen mikroflora;
 • skadar inguinalområdet
 • inflammatoriska processer i det genitourinära systemet, som uppstod till följd av svår hypotermi, frekventa nervproblem, tung fysisk ansträngning i sport eller på jobbet.
 • regelbunden retention av seminalvätska som uppstår med ofullständig ejakulation eller dess frånvaro;
 • avbrott av samlag för att minimera sannolikheten för oönskade graviditeter hos partnern
 • frekvent onani. I det här fallet finns det ingen fullständig tömning av de huvudsakliga vas-deferenserna.

symptom

Den kroniska typen av prostatit i de tidiga stadierna får inte orsaka människans manifestationer av smärtsamma symtom. Beroende på det ursprungliga tillståndet hos en man och hans ålder är sjukdomen av en individuell natur.

Stagnation i prostatakörteln i huvudstadiet av utveckling orsakar följande:

 • svår bäckensmärta
 • en karakteristisk brännande känsla i urinröret och organen i urinvägarna;
 • skarp, dra smärta i perineum, ljummen och urinröret.

När sjukdomen fortskrider, såsom prostata, kan symtomen bli permanenta över tiden.

Den vanliga processen med urinering blir ett ökande smärtssyndrom, och frekventa smärtsamma förnimmelser i inguinalzonen och urinröret blir skarpare och liknar akuta attacker. I detta avseende blir det intima livet mindre intensivt, en mans attraktion för det kvinnliga kön kan försvinna helt och hållet. I slutresultatet kan sjukdomen leda till fullständig impotens.

Huvuddragen i denna sjukdom är att patienten inte har någon exacerbationstid. Det enda effektiva sättet att bestämma patologin i tid och bli av med den är en komplett diagnos. Allvarlig bränning och smärta i urinröret uppträder på grund av det inre epitelets frigöring, vilket kan leda till fullständigt upphörande av urinering.

diagnostik

För en fullständig diagnos av kongestiv prostatit föreskriver specialisten en fullständig undersökning av patienten, som består av följande studier:

 • Samling av hemlighet efter specialiserad massage i prostata. Med denna sjukdom kan den seminalvätska förvärva en mer tät konsistens med små klumpar;
 • Ultraljud, om nödvändigt, prostata körtel TRUS (differentiering av andra sjukdomar);
 • rektal finger undersökning, vilket bidrar till att fastställa den exakta konturen av prostata;
 • bakteriologisk studie av utsöndring av prostata och urin.

När patienten passerar alla undersökningar kommer läkaren att kunna exakt bestämma diagnosen av sjukdomen, vilket orsakade bekymmer för mannen.

behandling

Prostatit är rädd för denna agent, som eld!

Du behöver bara ansöka.

De mest effektiva metoderna för att bekämpa kongestiv prostatit består av medicinering och fysioterapi.

I försummade fall kan den behandlande läkaren föreskriva ett operativt ingripande för mannen.

De senaste åren är den mest populära den kombinerade kampen med en sådan smittsam sjukdom med hjälp av flera effektiva medel.

Utmärkt resultat visar läkemedelsbehandling i kombination med traditionell medicin. Varje teknik har sina fördelar och nackdelar, vilket hjälper till att glömma prostatit för alltid.

Den mest effektiva metoden att bekämpa sjukdomen är att ta följande kategorier av droger:

 • alfa-blockerare. Låt återställa den naturliga tonen i musklerna och förbättra människors välbefinnande. Genom att öka trycket och volymen av urinering underlättas den smärtsamma processen att gå på toaletten;
 • antibakteriella läkemedel. Främja snabb eliminering av befintliga inflammatoriska foci i prostata och fullständig återhämtning av patienten, väl kombinerad med andra droger. Prescriberar antibiotika uteslutande av urologen i enlighet med patientens allergiska reaktioner;
 • hormonell behandling. Minskar det totala antalet körtlar i vävnaderna i prostata, minimerar befintliga inflammatoriska processer och förhindrar deras ytterligare spridning.
 • fytoterapi. Aktiva och höghastighetsämnen kombineras väl med andra läkemedel. Det är fytoterapi är det mest effektiva antiinflammatoriska och antibakteriella medlet som hjälper till att eliminera puffiness och smärtsamma spasmer.
 • Relaxants för muskelvävnad. Specificiteten hos dessa läkemedel syftar till att minska den totala tonen i de strimmiga musklerna, vilka ligger i perineum och inguinszonen. På grund av detta elimineras en distinkt känsla av utbrott och akut smärta i urinröret.

Separat uppmärksamhet förtjänar massor av prostata. Med hjälp av detta förfarande elimineras blodstasis, patronen hos alla kanaler är normaliserad, den allmänna musklerna förbättras, den naturliga blodcirkulationen i prostata aktiveras.

Denna procedur kan endast utföras av en urolog eller andrologist. Under massagen får patienten ta den mest bekväma positionen av kroppen, läkaren väljer en narkosgel. Proceduren tar inte mer än tre minuter. Den önskade terapeutiska effekten kan uppnås efter 15 förfaranden.

förebyggande

För att förhindra utvecklingen av stillastående prostatit måste en man ordentligt organisera sitt dagliga livsplan. Det är nog att följa några enkla tips:

 • Regelbunden regelbunden näring, där du måste begränsa användningen av akuta, feta, salta livsmedel och inte missbruka alkoholhaltiga drycker.
 • fritid i fritid och måttlig fysisk aktivitet;
 • undvik superkylning av kroppen;
 • titta på din vikt.

Dessutom glöm inte det vanliga intima livet, vilket eliminerar långvarig avhållsamhet, för att bibehålla optimal blodcirkulation i prostata. Det är dock värt att komma ihåg att överdriven sexuell aktivitet också kan orsaka irreparabel skada på prostatakörteln, så allt bör ligga inom normens gränser.

Relaterade videoklipp

En urolog om vad en stillastående prostatit är:

Sammanfattningsvis kan det sammanfattas att stagnerande prostatit inte anses vara en akut sjukdom, men kräver en fullvärdig behandling, även i början av dess utveckling. Att provocera framväxten av patologi kan stillasittande livsstil och långvarig avhållsamhet från intimitet. Stagnation i prostata symptomen i första etappen kan inte orsaka alls, på grund av vad patienten inte kan gissa länge om hälsoproblem.

När sjukdomen utvecklas kan en man uppleva karakteristisk smärta i urinröret och inguinalområdet. Hur man hanterar kronisk prostatit, kan bara säga en specialist efter en fullständig undersökning. I de flesta fall föreskrivs effektiv medicinering i kombination med fysioterapiprocedurer.

 • Eliminerar orsakerna till cirkulationsstörningar
 • Försvinner försiktigt inflammation inom 10 minuter efter att ha tagits

Stagnerande prostatit: orsaker, symptom och behandling

Kongestiv prostatit - inflammation i prostatan är en icke-infektiöst ursprung associerat med ihållande stagnation i venerna i bäckenet, vilket leder till störningar av dränering i loberna i prostatakörteln. Bildandet av sjukdomen påverkas också av ett antal faktorer, inklusive metabola sjukdomar, hypodynamia, abstinens och så vidare. Stillastående prostatit kallas trängsel prostatit.

Stagnerande prostatit är inte ett sällsynt fenomen. Det diagnostiseras hos 40% av alla män med prostatit. Och i riskgruppen, både ungdomar i fertil ålder och män efter 60 år och äldre.

Orsaker till kronisk prostatit

Orsakerna till kongestiv prostatit ligger i flera faktorer:

På första plats bland orsakerna till utvecklingen av stillastående prostatiteksperter sätter sexuella störningar och misshandel av sexuellt liv. Särskilt farligt i detta avseende är ofta återkommande sexuell upphetsning utan efterföljande fysiologisk tömning av hemligheten. Detsamma gäller ofullständig utlösning med avbrutet samlag, liksom i frånvaro av känslomässig färgning under intimitet, med onani.

Läkare säger att överflödig sexualitet är en fara, särskilt om de föregås av långvarig avhållsamhet.

Anatomiska orsaker. För det första kommer leda till stagnerande fenomen att vara förekomsten av en nätverksliknande form av den urogenitala venösa plexusen. För det andra påverkar prostatakörtelns otillräckliga näring den medfödda svagheten hos venösa väggar och åsidosystemet i venerna.

Skada. Eventuellt lidit ryggradsskada, ryggmärgsskada, försämring av innervation påverkar negativt tillståndet hos prostatakörteln.

Anomalier i utvecklingen av närliggande organ - blåsan, tarmarna.

Fysisk inaktivitet. Om man leder en stillasittande livsstil, leder detta till det faktum att blodet stagnerar i bäckenorganen sker venös stasis och inflammation i prostatakörteln.

Orsaken till utvecklingen av kongestiv prostatit kan vara ryggradssjukdomar. Detta är en osteochondrosis, en hernierad intervertebral skiva. Sådana fenomen bidrar till bildandet av en förlängd spasma, eller tvärtom leder till en expansion av prostata-kärl, vilket är orsaken till dess bakteriella inflammation. I så fall, om fartygen minskat under en lång tid, orsakar det dålig cirkulation, och om de är tvärtom, under en lång tid förlängs, främjar bildandet av stagnation. Båda faktorerna är lika farliga när det gäller utveckling av prostatit.

Otillbörligt påverkas prostatakörtelns tillstånd av kroppsalkohol (orsakar förlamning av små kärl) och nikotinsyra (orsakar långvarig spasma av små kärl). I kombination med en stillasittande livsstil kan dåliga vanor leda till utveckling av stillastående prostatit.

Störa saltbalansen i kroppen, vilket bidrar till utvecklingen av kronisk prostatit, kan följande faktorer: systemisk hypotermi, överdriven näring, hormonstörningar, underlåtenhet att följa dricka regimen, kronisk kolit med diarré, brist på kalium i kroppen.

En ökning av lokal temperatur i bäckenregionen jämfört med kroppstemperaturen i allmänhet kan leda till utveckling av stillastående prostatit. Speciellt är det farligt om detta fenomen observeras permanent, vilket är möjligt med sådana sjukdomar som: varicocele, åderbråck, hemorrojder.

Symtom på kongestiv prostatit

Symtom på kongestiv prostatit indikerar inte alltid tydligt problem med prostatakörteln, vilket ofta vilseleder patienter.

Den kliniska bilden av sjukdomen är som följer:

De obehagliga känslor som uppstår inom perineumområdet kommer fram. Smärtan kan vara svag, visas periodiskt. De strålar in i sakrumsregionen, in i skönhetszonen. Obehagliga känslor tenderar att öka efter en lång vistelse i sittande läge. På liknande sätt påverkar stående arbete.

Patienter indikerar mild pollakiuria dagligen (frekvent urinering), nocturi (frekvent urinering på natten), i vissa fall - stranguria (droppvis droppvis). Men vid de inledande stadierna av sjukdomsutvecklingen är sådana missförhållandestörningar dåligt uttryckta, så män tenderar att vara försonade med dem. Frekvent urinering sällan, men kommer ibland ibland fram och bidrar till framväxten av nödvändiga uppmaningar.

Kanske utseendet på en överflödig blåsan, känslan av en främmande kropp i perineum och ändtarmen.

På natten kan en man vara störd av långvariga och smärtsamma erektioner som uppstår orimligt. Sexuell samlag, aktiv fysisk aktivitet, tömning av blåsan, denna erektion avlägsnas.

Åren i underbenen är ofta dilaterade, eventuellt hemorrojder, utvidgning av pungen.

För stillastående prostatit kännetecknas en minskning av libido, för tidig utlösning, trög erektion eller frånvaron om det finns tillräckliga förutsättningar för detta.

Hemospermi med stänk av blod i sperma är ofta också tillräckligt.

Indirekta tecken som indikerar stillastående prostatit är ökad trötthet, smärta i nedre extremiteterna, neurotiska störningar.

Diagnos av kongestiv prostatit

Diagnos av kongestiv prostatit innefattar nödvändigtvis en palpation undersökning av prostatakörteln, den bakre urinröret. I detta fall avslöjar läkaren sin ökad eller minskad känslighet. Det är möjligt att extrahera en skarp aseptisk hemlighet.

En annan informativ metod för att diagnostisera stagnerande fenomen i prostatakörteln är organets räteografi. Förfarandet tolereras väl av patienter, tar inte mer än 15 minuter. Det gör att du kan bedöma kränkningarna av venöst utflöde, kärltonens tillstånd och deras elasticitet. Förekomsten av dystrofa förändringar i körtelvävnaden indikeras av svårigheten av blodflödet till det.

Ytterligare information om organets tillstånd kan erhållas genom echomatografi av körteln, ultraljud av bäckenorganen.

När det gäller laboratoriediagnostiska metoder kommer patienten att behöva passera följande prov:

Allmän analys av urin, urinkultur på mikrofloran, tripartit urinalys. Urinkultur upptäcker inte patogena mikroorganismer. Analyser av klamydia är oftast negativa.

Hemligheten i prostata och ejakulera. I detta fall uttrycks leukocytos inte i hemlighet, men det finns skikt av flerskiktigt plana och cylindriska epitel.

Blod för koagulering, tromboelastografi.

Behandling av kronisk prostatit

Behandling av kongestiv prostatit innefattar genomförandet av antiinflammatorisk behandling. För detta ändamål tilldelas patienter acetylsalicylsyra, Trental. Också kunna ta bort inflammation ett sådant läkemedel som Escuzan.

För att uppnå långvarig eftergivenhet, för att bli av med stillastående fenomen i prostatakörteln tillåts heparinbehandling. Introducera läkemedlet intravenöst, dosen väljs av läkaren. Det tar två behandlingskurser i 4 dagar med en paus i samma period.

Om patienter lider av allvarligt smärtssyndrom, vilket förekommer sällan, föreskriva smärtstillande läkemedel. I ett komplext behandlingsschema måste läkemedel för utspädning av blod (Curantil, Acetylsalicylsyra, Nictinsyra, Escuzan) finnas närvarande.

Överensstämmelse med den allmänna ordningen visas. Det är viktigt för patienter att hålla sig till kostnäring med begränsningen av feta och akuta produkter. Mat bör balanseras med den obligatoriska införandet i kosten av grönsaker, frukter, smör, fermenterade mjölkprodukter. Tarm och urinblåsan ska tömmas i rätt tid.

Inte mindre viktigt är samlag, med regelbundna sexuella handlingar. Detsamma gäller sexuell hygien. Det är viktigt att avstå från att dricka alkohol, från att röka, eftersom detta leder till ökade stillastående fenomen. Skadliga yrkesfaktorer bör minimeras - det är vibrationer, hypotermi, inaktivitet, långvarig fysisk aktivitet.

Läkare rekommenderar till sina patienter dagliga övningar från komplexet av motionsterapi (den bästa träningen för prostatit). De bör omfatta stress, för att förbättra andning, men en ökning av tonen i bäckenbottenmuskulaturen, mage, desto högre fysisk aktivitet, särskilt när prostatit är en följd av inaktivitet, desto bättre. Du måste göra promenader, simma, sport. Om arbetet tvärtom är förknippat med ökad fysisk ansträngning, är det nödvändigt att byta ut det med viloperioder. Vid denna tidpunkt ska benen hållas i ett upphöjt läge. Att bära elastiska strumpor för åderbråck är obligatorisk.

Vitaminbehandling är en viktig del av behandlingen. Patienter rekommenderade intaget av vitamin-komplex -. UniCAP, Pangeksavit, Undevit, Gendevit etc. Formuleringar fosfor (Fytin, Lipotserebrin osv.) Tillåta normalisera CNS-aktivitet. Med depressiva stämningar är glutaminsyra möjlig. Tinktur av valerian, calendula, motherwort används för ökad irritabilitet. Om nervsystemet i nervsystemet är mer uttalat, anges neurologernas samråd.

Förberedelser som hjälper till att stärka blodkärlens väggar, förbättra blodcirkulationen - det här är Venoruton, Trental, Complamine. Normalisering av mikrocirkulationen i organen i det lilla bäckenet uppnås på grund av den månatliga behandlingen av Halidor.

Kirurgisk ingrepp utförs om stagnerande prostatit orsakas av valvulär insufficiens hos venerna i nedre extremiteterna.

Om patienten klagar över en dysursjukdom, är utnämningen av Pantogam möjlig. Detta läkemedel kan minska frekvensen av uppmaning att urinera, bli av med otillräckliga nattliga erektioner utan att äventyra erektilfunktionen i allmänhet.

När det gäller fysioterapiteknik kan ett positivt resultat uppnås genom en komplex tillämpning av magnetisk laserverkan.

Generellt svarar stillastående prostatit väl mot behandlingen och har en positiv prognos. Emellertid den längre fördröjningar mannen med referens till fackmannen, desto större är risken för olika komplikationer inklusive kronisk prostatit, bakteriell prostatit, BPH, varicocele, infertilitet, impotens, och så vidare.