Huvud
Strömförsörjning

Orsaker, huvudsymptom, diagnos och behandling av kongestiv prostatit hos män

Stagnerande prostatit är en av de typer av prostata sjukdomar. Sjukdomen påverkar oftast män i sin ålder, men hos unga människor förekommer det ganska ofta. Själva namnet på sjukdomen talar om stillastående fenomen i kroppen, ett annat namn för denna typ av sjukdom är kongestiv.

Mekanism för bildande

Kongestiv prostatit - en manipulations prostata inflammatorisk, som uppstår på grund av sekre stagnationen i prostata lobules och förknippas ofta med nedsatt venöst utflöde av blod från perineum. Kliniskt är sjukdomen kännetecknas av en dov värkande smärta i bäckenområdet, donera till den lumbala regionen och nedre extremiteterna.

Mekanismen för bildande av kongestiv inflammation i prostatakörteln är som följer:

 • Mot bakgrund av predisponeringsfaktorer sker en avmattning i metaboliska processer i det lilla bäckens kärl, vilket medför att blodcirkulationen i könsorganen och rektumområdet störs.
 • Prostatakörtlar ackumulerar en stor del av utsöndring, som i avsaknad av regelbundet sexuellt liv överflödar prostata, bidrar till utvecklingen av den inflammatoriska processen;
 • Det finns måttliga obehagsmakningar i perinealregionen, som har förmågan att intensifiera vid lyftning av vikter, hämmad avföring och under samlag.

För män är det viktigt att frisätta prostata regelbundet från den ackumulerade hemligheten. Om detta inte händer övergår körteln med vätska och blod, vilket påverkar hela reproduktionssystemets tillstånd.

Grundläggande vyer

Det finns flera typer av sjukdomar, där det finns stillastående fenomen i prostata:

 1. venös. Det manifesteras i sådana fall när det finns patologiska förändringar i venös systemet. I närvaro av åderbråck i de nedre extremiteter sjukdomar expanderar och blod är i det venösa systemet, pelvisk, varpå venös stås fortskrider i prostata och orsaka sjukdom.
 2. kongestiv. Denna form av sjukdomen utvecklas när delar av prostatakörteln inte tömmas fullständigt, varför den fortfarande är full av blod. Detta leder till en ökning av inflammatorisk process. Kongestiv prostatit är vanligast hos mogna män.
 3. kronisk. Denna form av prostatit utvecklas som en följd av oregelbundet sexuellt liv, eller dess ersättning av onani. Också praktiken att avbryta sexuella handlingar, en stillasittande livsstil, överdriven vikt, dålig blodtillförsel, stress - allt detta leder till en kronisk sjukdom. Huvudindikatorn för förekomst av kronisk kongestiv prostatit är fördelningen av ejakulat i form av blodproppar. Prostaten kan öka i storlek.
 4. infektiös. Infektion som kommer in i prostata genom genitourinary systemet vid tidpunkten för överbelastning av prostatit, ökar inflammatorisk process och förvärrar det allmänna tillståndet.

Faktorer som provar utvecklingen av sjukdomen

Utvecklingen av sjukdomen underlättas av följande skäl:

 • förstoppning;
 • Stående eller sittande arbete
 • inaktivt sätt att leva
 • försvagning av immunitet.

Alla dessa faktorer leder till stagnation av blodcirkulationen i nedre extremiteterna och bäckenområdet.

Ofta kan stasis i prostatakörteln detekteras även hos ungdomar på grund av frekventa onaneringar eller orsakas av penetrering av olika bakterier i prostatavävnaden.

skäl

Det finns ett antal skäl som kan orsaka stasis av utsöndring i prostatakörteln:

 • kroniska inflammatoriska processer i lilla bäckenet;
 • långvarig bakteriell infektion;
 • hypodynami, stillasittande livsstil;
 • oregelbundet sexuellt liv
 • ökad sexuell aktivitet som leder till sexuell utarmning
 • masturbation;
 • användning av avbrutet samlag som förebyggande metod
 • otillräcklig tömning av prostata;
 • otillräcklig syntes av en skyddande substans - lysozym i prostata;
 • minskad förmåga att regenerera skadade vävnader;
 • hypotermi av kroppen, och speciellt av underbenen;
 • endokrina patologier, sexuell dysfunktion;
 • sjukdomar i venesystemet (åderbråck, vaskulit, hemorrojder);
 • frekvent förstoppning, urinretention i urinröret.

De flesta män undrar: Vad är den främsta orsaken till blodstasis i prostata?

Specialister har fastställt att huvudorsaken är åderbråck i nedre extremiteterna. Detta leder till att blodcirkulationen i det lilla bäcken är trasigt och prostatan är fylld med blod.

Också orsaken till denna sjukdom kan vara inflammatoriska processer i rektum och litet bäcken, och ibland sjukdomar som är hormonella.

Ofta kan prostatsekretion av prostata orsakas av akuta eller kroniska sjukdomar, vilka är av infektiös natur. Infektionen går in i prostatakörteln genom urinröret eller från ändtarmen genom lymfatiska och blodkärl.

De viktigaste symptomen på sjukdomen

Stagnerad prostatit är inte akut, så många patienter vet inte ens att de är sjuka. Emellertid har denna sjukdom några tecken på vilka den kan detekteras.

Ett karakteristiskt symptom på denna sjukdom är förekomsten av störningar i det genitourära systemet.

Den första fasen av sjukdomsutvecklingen kännetecknas av en inflammatorisk process i utsöndringskanalerna, deras epitel exfoliates, vilket leder till smärtsam urinering. I svåra fall kan urinering helt saknas.

Ett annat karakteristiskt tecken på sjukdomen är den gradvisa utvecklingen av sexuell dysfunktion, som så småningom utvecklas mer och mer. Det finns också en brännande känsla i grenområdet med urinering, svårigheter och ökat obehag vid avföring, ofta ökar kroppstemperaturen.

På stillastående fenomen i prostata anger dessutom:

 • obehag och smärta i underlivet, i rektum och i ljummen, ökar med fysisk aktivitet;
 • morbid, alltför snabb utlösning, vilket leder till en minskning av sexuell aktivitet, en förlängd återhämtningsperiod;
 • när förvärring av sjukdomen utvecklar erektil dysfunktion, vilket är en av de vanligaste orsakerna till att gå till läkaren;
 • svårighet i urinprocessen (rezi, brännande, frekvent uppmaning, känsla av ofullständig tömning av blåsan);
 • Försämring av arbetskapacitet, ofta följd av irritabilitet och närhet.

Stagnation i prostata hemlighet, omfattning av symptom, vilka kan variera från mild värkande smärta i perineum till partiell förlust av effektivitet, kännetecknas av förmågan att utveckla kliniska atypiska.

Det finns smärtor som skärning och värk, som i huvudsak är belägna i ljumsken, anal och ryggradens områden, ge insidan av låren, ben eller rygg, samt en negativ inverkan på en mans hälsa.

diagnostik

Eftersom prostatainflammation har några symptom gemensamt för sexuella störningar och utsöndringssystem, är det viktigt att skilja denna sjukdom från cystit, erektil dysfunktion, prostatahypertrofi och andra sjukdomar.

Det är omöjligt att diagnostisera "stagnerande prostatit", och förlita sig endast på ett antal patientklagomål. I de flesta fall krävs en ytterligare undersökning.

Diagnos av kongestiva fenomen i prostatan innefattar:

 • digital rektal undersökning för bedömning av hemorroida åder;
 • mikroskopi av den prostatiska sekretionen på patogena bakterier, tester för antibiotisk känslighet;
 • ultraljudsundersökning av prostata (ibland kan det kräva ytterligare användning av röntgenmetoder);
 • en allmän analys av blod och urin, ett tre-skott test
 • om nödvändigt - hormonell undersökning och samråd med endokrinologen.

Ibland inflammation i prostatan kan vara en följd av sjukdomar i cirkulationssystemet, som inkluderar: åderbråck, hemorrojder, vaskulit, trombos, etc. vid diagnos av denna smygande sjukdom är det viktigt att undersöka kroppen noggrant för att utesluta andra sjukdomar..

behandling

Stagnerande inflammation i prostatakörteln är en farlig form av sjukdomen, eftersom det orsakar komplikationer som är farliga för hälsan och ens liv. Det är väldigt viktigt att i tid och på rätt sätt behandla stagnation i prostata och bäckenorganen.

Behandling av kronisk inflammation i prostatakörteln bör vara omfattande, inklusive:

 • drogterapi;
 • sjukgymnastik;
 • urologiska förfaranden;
 • homeopati;
 • träningsterapi, massage och mycket mer.

Standardbehandlingsregimen för kongestiv prostatit innefattar följande åtgärder:

 1. Förändring av livsstil (arbets- och vilostyrning, rätt näring, motion, vanligt kön etc.).
 2. Medicinsk behandling som syftar till att bekämpa infektion.
 3. Inträde av antiinflammatoriska läkemedel och antispasmodik.
 4. Förstärkning av immunitet med hjälp av befästningsmedel, vitaminer.
 5. Sjukgymnastik, massage och andra, och förfaranden för att återställa blodmikrocirkulationen i bäckenorganen.
 6. Mottagande av lugnande medel.
 7. Intag av hormonella droger.
 8. Terapeutisk gymnastik.
 9. Sanitär och sanatorisk behandling.

Dessutom innebär behandling (och som också är viktigt, förebyggande) av kronisk prostatit:

 • diet, som innehåller ett stort antal grönsaker och frukter, en minskning av kosten av feta och stekta;
 • medicinska örter (Johannesört, periwinkle, ginseng, pion, nässla, burdock, etc.).

De grundläggande läkemedelspreparaten

Hur man behandlar stillastående prostatit?

För att behandla sjukdomen snabbt och effektivt föreskriver urologen en omfattande medicinsk behandling, bland annat:

 1. Antibakteriella medel. Nödvändigt utnämnd för bakteriell etiologi av sjukdomen, är antibiotikans förlopp utvalt av en läkare individuellt. Vid behandling av denna typ av prostatit används ofta makrolider, aminoglykosider och beta-laktam-läkemedel.
 2. Alfa-blockerare. Förhindra spasmer i blåsan, förbättra patientens hälsotillstånd, påskynda processen med urinering. Kända droger - Fentolamin, Tropafen, Alfuzosin.
 3. Fitopreparat. Minska smärta, lindra inflammation och svullnad. Prostamed är till exempel effektiv för behandling av inflammation i prostata och är säker för kroppen. Den består av en pumpa fröpulver, pumpa globulin, asp blad, goldenrod extrakt. Inget mindre känt läkemedel är Prostamol-Uno.
 4. Preparat innehållande hormoner. Reglera det brutna hormonbalansen, lindra inflammation.
 5. Muskelavslappnande medel. Koppla av musklerna i perineum, lindra bäckens membrans spänning, lindra smärtan.

För att besegra stillastående prostatit måste droger tas strikt enligt det schema som doktorn föreskriver. Avbryt inte medicinen så snart du mår bättre. I det här fallet kommer bara symtomen att återgå, men inte sjukdomen, kommer den obehandlade sjukan att återkomma igen och igen.

Det finns problem som inte accepteras. En av dem är kronisk prostatit. Känsla symptom på inflammation i prostatakörteln, fördröja många män besöket till en läkare tills den sista. Att märka tecken på inflammation i prostata är att det är värt att omedelbart besöka en urolog för att påbörja behandlingen i tid och inte drabbas av allvarliga konsekvenser.

Symtom och behandling av kronisk prostatit hos män

Stagnerande prostatit är ett faktiskt urologiskt problem som oroar både män i sina åldrar och ungdomar från 25-30 år. Det kräver individuellt tillvägagångssätt i varje enskilt fall och är mycket svårt att behandla. Med ett brett symptomatiskt intervall är sjukdomen svår att diagnostisera.

För varje man kan det manifestera sig på olika sätt. Identifiera det i de tidiga stadierna kan bara använda moderna diagnostiska metoder som används aktivt i medicinska centra. Det är väldigt viktigt att bestämma sjukdomen i rätt tid och korrekt välja metoder för behandling. Annars kan negativa konsekvenser för människors hälsa inte undvikas.

Endast en kvalificerad specialist kan utföra denna uppgift. I inget fall kan du engagera sig i självmedicinering av kongestiv prostatit, när de första tecknen uppträder bör du gå till en specialiserad medicinsk institution. Vad är så farlig stillastående prostatit? Vilka är dess huvudsakliga symptom och manifestationer? Hur man identifierar och behandlar den urologiska sjukdomen på ett effektivt sätt. I denna artikel kommer vi att överväga i detalj alla de listade frågorna.

Sjukdom med farliga konsekvenser

Stagnerande prostatit är en av de farligaste sjukdomarna. Hans grad av påverkan på den manliga kroppen likställs med cancer eller tuberkulos. Det medför livshotande hälsokonsekvenser, som är mycket svåra att bli av med, trots prestationerna och den höga tekniken i modern medicin.

Många män förstår fortfarande inte allvaret av denna urologiska sjukdom, följaktligen följande negativa konsekvenser: en trasig erektion, snabb utveckling av impotens, adenom och prostatacancer. För att förstå hur farlig en sjukdom är, behöver du lära dig mer om det. Så, vad är kronisk inflammation i prostatakörteln eller stagnerande prostatit?

Vad behöver jag veta?

Kongestiv eller kronisk prostatit, är en manuell urologisk sjukdom i prostata som orsakar inflammation och är svår att diagnostisera.

Resultatet av hans otillbörliga eller otillbörliga behandling är en minskning av styrkan, erektil dysfunktion, psykiska störningar, problem med urinering, nervösa nedbrytningar och stress.

Sjukdomen är ofta inte av smittsam ursprung och utvecklas på grund av förekomsten av stillastående fenomen av utsöndring eller blod i prostatakörteln. I sin tur är de konditionerade av ett antal andra faktorer. Om dem och prata.

Faktorer av utveckling av kongestiv inflammation

Faktorer som orsakar stagnation i prostata, mycket. Den första och vanligast är ett brott mot sexuellt liv, förknippat med oregelbundet sexliv eller långvarig avhållsamhet. Negativt påverkar tillståndet och obehaglig känsla under samlag, dess frekventa avbrott.

Sådana kränkningar i människans sexuella system kan leda till stagnation av sekret i prostatakörteln, vilket resulterar i kongestiv prostatit.

Den andra faktorn i utvecklingen av sjukdomen är inflammation i bäckenorganen, som är resultatet av hypotermi, hög fysisk ansträngning, nervös spänning. En infektion som orsakar inflammation hos ett visst bäckenorgan kan genom urinröret gå in i prostata och orsaka en inflammatorisk process i den.

Den tredje allvarliga och vanligaste faktorn - en kränkning av det venösa utflödet, vilket är resultatet av en stillasittande livsstil, minskad fysisk aktivitet, åderbråck små bäcken, långa och täta samlag. Stagnerande prostatit kan också orsaka trauma eller skador på bäckenorganen.

De uppräknade faktorerna förekommer ofta i olika kombinationer med varandra, de kan kompletteras med orsakerna till en individuell karaktär. För att ta reda på de exakta orsakerna till utvecklingen av en urologisk sjukdom, kan du bara gå igenom en fullständig läkarundersökning.

De viktigaste symptomen på sjukdomen

Symtom på kongestiv prostatit manifesterar sig inte omedelbart och har i varje fall en individuell karaktär. I de tidiga stadierna visas de i formuläret:

 • stretching smärta i ljummen, urinrör, perineal region;
 • brännande känslor i urinblåsan och urinröret;
 • starka smärtsamma förnimmelser.

Med utvecklingen av kongestiv prostatit stärks smärtssyndromet och har en stabil karaktär. Urinering blir smärtsam, smärta i ljumsken - skarp och paroxysmal. Det finns problem av sexuell natur, så småningom kommer full impotens, ofta i ljummen finns det skarpa "pricks" med smärtsam bestrålning i anusen.

Mannen har ett ohälsosamt utseende och ett smärtsamt tillstånd, åtföljd av en ständig känsla av svaghet över en lång tidsperiod. Det finns obehag, smärta av varierande intensitet med inguinal lokalisering.

Kronisk prostatit inte hänvisa till antalet akuta sjukdomar, så män som lider av det kan vara för många år omedvetna om det, vilket är anledningen till det är mycket viktigt att känna till grundläggande symptom som pekar på stagnation i prostatakörteln. Mycket ofta framträder de som en inflammation i excretionskanalerna, som ett resultat - avskalning av kanalepitel och smärtsam urinering.

I vissa fall kan den avbrytas helt. Om dessa symptom och manifestationer upptäcks är det nödvändigt att snarast samråda med en läkare för diagnos av inflammation och effektiv behandling med minimal förlust av sexuella möjligheter.

Effektiv behandling

Metoder och metoder för behandling av prostatit i modern medicin är många. Utländska och inhemska medicinska centra engagerade i förebyggande och behandling av stillastående fenomen i prostata, utöva medicinska, fysioterapeutiska och kirurgiska metoder.

Varje dag växer antalet män som kämpar med sjukdomen i traditionell medicin. Vilket sätt att behandla sjukdomen ger störst möjliga effekt, se nedan, har studerat funktionerna.

Medicinska preparat

Medicinsk behandling av kronisk prostatit utförs av antibakteriella medel, alfa-adrenoblocker, muskelavslappnande medel, hormonella och fytoterapeutiska läkemedel.

Antibakteriella läkemedel behandlar effektivt stillastående prostatit orsakad av infektioner. De tas utan misslyckande i kombination med andra droger. Valet av ett specifikt antibiotikum påverkas av bakterien som parasiterar prostata, patientens känslighet mot läkemedlet och ett antal andra faktorer.

Antibiotikabehandling innebär oftast att man tar i föreskrivna doser av makrolider, beta-laktammedel och aminoglykosider. De behandlar ganska stillastående kronisk prostatit i kombination med fysioterapi.

Alpha-adrenoblocker är effektiva mediciner som ger avslöjandet av sfinkter. De inhiberar verkan av pulserna som ökar muskeltonus hos glatt muskulatur, förbättra tillståndet och hälsotillstånd hos patienten, öka hastigheten av urinering, minska spasm och minska trycket i blåsväggen.

De mest populära alfa-andrenoblockerna är tropafen, fentolamin, prazosin, alfuzosin.

Fytoterapeutiska läkemedel är effektiva läkemedel som används i kombination med andra behandlingsmetoder. De lindrar inflammation, svullnad, smärta, har antibakteriell effekt.

Hormonala droger är läkemedel som återställer obalansen mellan androgener och östrogener. De minskar antalet körtlar i prostata vävnaden, minskar inflammation och hindrar dess utveckling.

Muskelavslappnande - grupp av läkemedel som verkar på tvärstrimmiga muskler som ligger i mellangården, minska sin ton, vilket i sin tur minskar den smärta och spänning bäckenbotten, tar bort känslan av fullkomlighet och tryck.

Sjukgymnastik och dess roll i effektiv behandling

Sjukgymnastik behandling av stagnation i prostatan massage, motionscentral, som syftar till att stärka och avkopplande bäckenbottenmuskulaturen, neyromodulnoe behandlingseffekt på akupunkturpunkter.

Massor av prostata är ett av de mest effektiva sätten att behandla stillastående prostatit. Det förbättrar blodcirkulationen och eliminera stasis sekretion, normaliserar muskeltonus i prostatan och bländare förstärker effekten av antibiotika, återställa funktionen hos prostata kanalerna.

De viktigaste kontraindikationerna för sitt beteende: prostatacancer, cysta, stenar av vilken storlek som helst i prostata, ofullständig tömning av blåsan.

Effektiv i kampen mot stasis i prostata och övningar för att stärka och slappna av i bekkenbottens muskler. De har en bra avkopplande och utvecklande effekt på perineumets muskler, förhindrar utvecklingen av stagnation i det lilla bäckens organ.

Akupunktur eller akupunktur är en effektiv behandlingsmetod, med införande av speciella nålar i huden på tydligt definierade ställen. Effekten av denna metod syftar till att aktivera processer som accelererar återhämtning i kroppen.

Neuromodulatorbehandling innebär elektroterapi som syftar till att eliminera smärtssyndrom vid inflammation. Det kan utföras på flera sätt. En av de vanligaste - stimuleringen av nervändar i ryggmärgen. Den bärs på ryggen genom huden.

Inte mindre effektiv och en metod för laserbehandling. Det verkar på nervändar och celler, vilket bidrar till behandlingen av kongestiv prostatit. Kombinationen av dessa metoder kommer att ge den snabbaste möjliga effekten.

Kirurgiska metoder

Kirurgiska metoder för behandling av stagnation i prostata är den sista utväg som tillgodoses när andra specificerade metoder inte ger resultat. De hålls i sällsynta fall visas genom förträngning av urinröret i en sådan utsträckning, att urinering blir omöjligt, prostatisk abscess, tackla utflödet genom sädesblåsa sekret, eller utveckling av prostata adenom skleros.

Traditionell medicin

Behandling av kronisk prostatit folkmedicinen innebär läkare uppmuntrade urologer som är perfekt i kombination med andra behandlingar, vilket ger en god effekt. De bästa sätten i kampen mot stagnation är avkok och infusioner baserade på propolis, persilja, pumpa frön och röd rot. De underlättar urinering, minskar nivån av smärta, lindrar inflammation.

Om du inte vet hur man behandlar stillastående prostatit, kontakta en specialist. Han kommer att välja den mest effektiva uppsättningen medicinska procedurer för en snabb återhämtning. Kom ihåg att otydlig behandling av sjukdomen kan leda till irreparabla konsekvenser.

del henne med vänner och de kommer säkert att dela med dig något intressant och användbart! Det är väldigt enkelt och snabbt, enkelt tryck knappen för den tjänst som du använder oftast:

Stagnation i prostata - symtom och orsaker till kronisk prostatit

Prostatakörteln spelar en mycket viktig roll i människans liv, eftersom det är den skyddande barriären för alla sorters sjukdomar.

Denna kropp reglerar sekretionen av utsöndring under utlösning, behåller urin från ofrivillig urladdning

I prostata bildas olika substanser som är viktiga för kroppen. Om prostatens funktion är trasig - lider hela kroppen av en man.

Ett av alternativen för att störa prostata är utvecklingen av stillastående prostatit.

Vid överbelastning i prostata kan järn inte utföra sina funktioner fullt ut. Med tiden uppträder farliga konsekvenser: Infektionssjukdomar i könsorganen kan utvecklas, njure lider.

Vanligtvis förekommer stagnation i prostata hos män i mogen ålder, men bland unga är en sådan sjukdom inte ovanlig.

I varje enskilt fall kan stagnerande prostatit manifestera sig på olika sätt - detta beror till stor del på karaktären hos en viss mans organism.

Den stagnation i prostatakörteln är inte en sjukdom med en akut naturligtvis, så länge en människa kan drabbas av denna sjukdom och vet inte ens om det: i ett tidigt skede av sjukdomen för att identifiera sjukdomen kan bara modern utrustning för diagnos. Det är emellertid möjligt att skilja ett antal karakteristiska tecken för stasis i prostata. Symtom på denna sjukdom är likartade som de hos infektiös prostatit. Symtom på stagnation i prostata, som manifesteras externt, kan hänföras till en liten ökning av prostata.

I utsöndringen av prostata kan inte spåras tecken på infektion eller inflammation.

En man kan uppleva en smärtsam känsla när han utför palpation av prostata, känner värk i smärtbenen.

Vid palpation kan läkaren upptäcka förändringar i prostata av kvalitativ eller morfologisk typ:

 • ökning i storlek (på grund av puffiness);
 • Smoothness i zonen av median sulcus;
 • Överkänslighet.

Alla ovanstående tecken kan indikera en sjukdomsstagnation i prostata. Symtomen är olika, men huvudindikatorn är en överträdelse vid urinering. Svårigheter uppstår på grund av att inflammerad prostata körtlar på urinröret. I de tidiga stadierna kan det finnas smärta vid urinering, och om sjukdomen fortskrider, kan det samlas för mycket vätska och någon gång urinering stannar helt.

Många män är för pinsamt att träffa en läkare, så att de föredrar att "uthärda" manifestationen av obehagliga symptom, i tron ​​att sjukdomen kommer att försvinna.

Om du inte behandlar stillastående prostatit så kommer körteln att fyllas med blod, vilket leder till att inflammatoriska processer börjar utvecklas.

Ett kliniskt blodprov kommer att bidra till att identifiera stagnation i prostata - resultaten kommer att visa om det finns inflammation. Dessutom utförs en sekretionsstudie, och denna analys ger nästan alltid ett korrekt resultat om förekomsten av inflammation i prostata. Din läkare kan ordinera sperma analys, genomgå en bäcken ultraljud, passera tester för att kontrollera blodflödet i kärlen. Urologen kan dessutom undersöka hemorroida ådror i den nedre delen av ändtarmen.

Det finns en hel del faktorer för utvecklingen av stillastående prostatit, låt oss namnge det vanligaste:

 • Ständig vistelse i sittande ställning (på grund av detta kallas stagnerande prostatit ibland "trucker's disease").
 • Lång stannar i en stående position, vilket ökar belastningen på nedre delen av ryggen, bäcken och grenarna. Detta leder till störningar i blodcirkulationen genom små kärl av vävnader i prostatakörteln.
 • En stillasittande livsstil.
 • Förekomsten av infektionssjukdomar.
 • Inflammatoriska processer i det lilla bäckens organ. Orsaker till sådana inflammationer kan vara hypotermi, överdriven fysisk ansträngning och nervös overexcitation. Infektion som orsakar inflammation i bäckenorganen kan spridas till prostata.
 • Störningar i hormonell bakgrund (kan förekomma både i själva körteln och i testiklarna).
 • Stenar i prostatakörteln, fibros och vidhäftningar.
 • Rökare.
 • Överdriven användning av alkohol.
 • Långvarig onani eller ofullständig utgång av sperma efter samlag.
 • Oregelbundet sexliv.
 • Avbrutet samlag och obehagliga förnimmelser i samlagsprocessen.
 • Problem med venöst blodflöde i ben och perineum (utveckling av åderbråck eller varicocele).
 • Inflammatoriska processer i rektal slemhinna, förstoppning.

Stagnerande prostatit kan utvecklas även hos de män som leder en aktiv livsstil, deltar i sport, har regelbundet sex.

För att behandla stagnation i prostata används en mängd olika mediciner, traditionell medicin, massage, fysioterapi. Kirurgisk ingrepp är i regel inte nödvändig.

Symtom på kongestiv prostatit: de viktigaste symptomen på sjukdomen

Huvud tecken på kronisk prostatit är:

 • permanent smärta i ljummen, perineum, coccyx, sacrum på grund av utvecklingen av inflammatoriska processer;
 • frekvent uppmaning att urinera, och själva processen är smärtsam och svår;
 • en minskning av könsorganens känslighet, på grund av vilken excitationen (libido) minskar;
 • erektionen är inte stabil
 • utlösning är försvagad
 • problem med avföring
 • för patienten kännetecknas av ett nervöst och irriterat tillstånd.

Vilka är de viktigaste symptomen på stagnation i prostatakörteln?

Stagnerande prostatit är en ospecifik sjukdom, eftersom det i vissa fall inte uppstår symtom på sjukdomen alls. Som regel upptäcker patienter med kronisk prostatit sjukdomen efter en lång tidsperiod och först efter utsöndring av spermier. Sjukdomen kan uppstå mot bakgrund av kronisk prostatit.

Om symptomen på kongestiv prostatit uppenbarar sig, kommer det att bli:

Vad är kronisk prostatit - orsakerna, typerna, symtomen, medicinerna och övningarna för behandling

Kongestiv eller kongestiv prostatit är en sjukdom som orsakas av inflammatoriska processer i prostata. Detta är en av formerna av prostatit. Delfunktion i körteln orsakar stagnation av blod och utsöndring av prostata i litet bäcken. Stagnerande prostatit kan förekomma hos män i alla åldrar. Nyligen har läkare noterat en ökning av fallen hos unga, så det finns ökande frågor om förebyggande och behandling av denna form av prostatit.

Stagnation i prostata

Stagnation i prostata är en inflammatorisk process som förhindrar full funktion av prostatakörteln hos en man. Processen med blodutflöde störs, järnet och dess lobules kan inte helt tömma. Sjukdomen sker ofta mot bakgrund av kronisk prostatit, så en man kan länge inte misstänka stagnerande processer i kroppen.

Stagnation av prostata - symtom

Definiera symptomen relaterade endast till kognitiv prostatit, det är svårt, förutom en stor andel av fallen är asymptomatisk. Det första tecknet på prostata sjukdom är smärta nära perineum, vilket är sämre efter att ha gått. Symtom på prostata trängsel:

 1. Minskning av sexuell lust, försämring av erektion.
 2. För tidig utlösning.
 3. Minskar mängden spermier och dess konsistens.
 4. Försämringen av kvaliteten på orgasmen.
 5. Problem med urinering. En exacerbation blir intermittent, smärtsamma förnimmelser är möjliga.
 6. Konstant bränning i urinblåsan och urinröret.
 7. Att uppnå smärta i inguinalregionen, vändning till lårets inre sida, området av sakrummet.
 8. Nonspecifika symtom: minskad prestanda, svaghet, irritabilitet, sömnstörning.

Orsaker till prostata trängsel

Stagnation av prostata sker av olika skäl, inte av bakteriell natur. Utseendet av prostatit påverkar:

 1. Dizhythmi av ett intimt liv. Ostabilt kön, frekvent sexuell upphetsning utan efterföljande urladdning av sekretion, ofullständig utlösning, överdriven samlag efter långvarig avhållande orsakar problem med prostata.
 2. Störningar i utvecklingen av tarmarna, urinblåsan.
 3. En stillasittande livsstil.
 4. Anatomiska orsaker: en retikulär form av urogenital venös plexus, svaghet i venösa väggar och misslyckande av venerna ventiler.
 5. Dåliga vanor. Skadliga ämnen som kommer in i kroppen när de röker eller tar alkohol orsakar kramp och förlamning av små kärl.
 6. Skador och sjukdomar i ryggraden, såsom osteokondros och hernierade mellanvärmeskivor. Skador på dessa områden leder till långvarig spasma eller dilatation av prostatakörtlarna.
 7. Konstant hypotermi.
 8. Störning av näring, uttorkning av kroppen.
 9. Konstant diarré och kolit.
 10. Förhöjd temperatur i bäckenområdet.

Kronisk kronisk prostatit

Konstant inflammation i prostatakörteln orsakar kronisk obstruktiv prostatit. I riskgruppen ingår män 50-55 år. Prostatas sjukdom utvecklas gradvis, symptomen är dåligt uttryckta. Denna sjukdomsläkare kallade kronisk bäckensmärksyndrom. Stagnerande fenomen i prostatan åtföljs av en konstant akut smärta i perineum och könsorganen. Ångan är farlig eftersom det konstanta obehaget orsakar en kränkning av den psykologiska tillståndet hos en man och en försämring av livskvaliteten.

Hur man behandlar kronisk prostatit

Behandling av kronisk prostatit är en lång process. Innan behandlingen påbörjas rekommenderas en man att sluta röka, ge upp alkoholhaltiga drycker, följa rätt näring och normalisera sexuell aktivitet.

För att uppnå maximalt resultat från behandlingen används följande metoder:

 1. Användning av läkemedel. Målet med behandlingen är att normalisera metaboliska processer i prostata vävnader, kärl, förbättra hemodynamiken i bäckenorganen, eliminera stagnation och inflammation. Män är förskrivna spasmolytiska och immunmodulerande läkemedel. För att avlägsna spasmen i bäckens skelettmuskler, förskriva läkemedel av muskelavslappnande medel.
 2. Fysioterapeutiska förfaranden som förbättrar blodcirkulationen, korrigerar metaboliska processer i vävnader.
 3. Massage i prostata. Med denna metod kan du förbättra muskeltonen, minska stillastående processer i körteln.
 4. Stabilisering av sexuellt liv. Det är nödvändigt att undvika långa mellanrum mellan intim affinitet, frekvent samlag efter en paus.
 5. Sport och härdning. Laddning, fysiska övningar på simulatorer, simning, simning i ett ishål - effektiva sätt att förhindra stagnation och stärka hela kroppen.
 6. I allvarliga fall utförs kirurgisk ingrepp.

förebyggande

Efter lindring av förvärringen av prostatit är det nödvändigt att utföra förebyggande förfaranden. Profylax av prostatit består i att stabilisera det intima livet, fysisk aktivitet, undvikande av hypotermi. Det är viktigt att följa principerna om rätt näring. Det är nödvändigt att övervaka förekomsten av obehag i könsorganet. Det är viktigt att i tid, tills slutet för att behandla alla infektionssjukdomar, förstoppning, övervaka regelbunden tömning av tarmen. En man bör komma ihåg om förebyggande besök hos en urolog. Det är nödvändigt att besöka läkaren minst en gång per år.

Den grundläggande tekniken för att förhindra stillastående processer är följande:

 1. Går i frisk luft.
 2. Laddning.
 3. Träning av perineumets muskler.
 4. Kontrastdusch. Ökar kroppens immunitet i allmänhet.
 5. Regelbunden massage i ländryggen och sakral ryggrad.

Video: behandling av stagnation av prostata

recensioner

Jag arbetar som programmerare, tillbringar större delen av dagen på datorn. Flera månader sedan fanns det ett obehag på en utslagning, därför har jag riktat till doktorn. Jag diagnostiserades med prostata trängsel. Nu går jag igenom en medicinsk strålning, jag går in för sport. Jag förlorar inte optimism eftersom förutsägelserna för en fullständig botemedel är mycket höga.

Under lång tid kände jag smärta nära perineum. Min fru kunde inte övertala mig att gå till doktorn, men i slutändan gav jag upp. Jag var mycket ledsen att jag inte gick tidigare, jag hade en kronisk stagnation i prostatakörteln. Omedelbart började en omfattande behandling. Någonstans i en månad började smärtan att dämpas, erektionen återställdes. Nu är jag praktiskt taget frisk.

Jag hade en kronisk prostatit. Det verkade som livet hade slutat. Behandlingen var svår, jag var tvungen att sluta röka och börja spela sport, temperering, helt förändra livets rytm. Men med min älskade kvinnas stöd kunde jag göra allt. Nu går jag regelbundet med en läkare, jag följer livsstilen och hälsan i allmänhet.

Informationen som presenteras i denna artikel är endast avsett för informationsändamål. Materialet i artikeln kräver inte självständig behandling. Endast en kvalificerad läkare kan diagnostisera och ge råd om behandling baserat på individuella patienters individuella egenskaper.

Vad är kongenitiv (kognitiv) prostatit? Symptom på sjukdomen och behandlingen

prostatit har flera grenar, typer som skiljer sig på grund av ursprunget, sjukdomsförloppet, försummelsen av tillståndet.

Stagnerande prostatit - Den vanligaste typen av denna sjukdom, det kan vara vilken som helst man från 25 år med några orsaker.

Men vad är det här? kognitiv prostatit? Vilka är symtomen och sätten att behandla? Vi kommer att prata om detta senare.

Stagnerande prostatit

Stagnerande (kognitiv prostatit) - inflammation i prostatakörteln på grund av stagnation (följaktligen det vanligare namnet - "stagnant") av blodflöde eller utsöndring av prostata utan spridning av bakterier.

Det skiljer sig isolerat - inflammationerna passerar bara i prostata, de andra intilliggande organen påverkas inte av sjukdomen. Kvaliteten på ämnet och konsistensen av sekretionen av körteln, den seminala vätskan, urinen förändras - tjocknar.

orsaker till

Den främsta orsaken är stagnation av blod eller prostatakörtel, det här beror på följande:

 • stenar i prostata (kongestiv prostatit med förkalkningar);
 • venös expansion av vener;
 • överexcitation utan kulmination
 • avhållande från sexuellt liv (långt frånvaro);
 • abnormaliteter i utvecklingen av prostata;
 • ateroskleros;
 • fetma;
 • åldersförändringar
 • lång tidsfördriv i en position (arbetar på datorn, ligger i sängen);
 • avbrutna sexuella handlingar (frekventa och långvariga sexuella handlingar, som är vissa människors stolthet, leder också till blodstagnation).
 • hormonella misslyckanden;
 • problem med muskuloskeletala systemet;
 • minskning i immunsystemets nivå;
 • rökning, alkohol;
 • en stillesittande livsstil, eller omvänt, alltför ofta tung fysisk ansträngning;
 • hypotermi;
 • infektionssjukdomar;
 • inflammation;
 • frekvent förstoppning på grund av felaktig kost.
 • Det finns fortfarande kronisk kronisk prostatit. Kronisk sjukdom börjar efter en viss tid utan behandling, det är konsekvenserna av obehandlad eller obehandlad kronisk prostatit. Med kronisk kongestiv prostatit blir symtomen mer uttalade och frekventa.

  Kronisk kronisk prostatit - orsaker:

  • inte snabb tillgång till läkare
  • felaktigt diagnostiserad;
  • försummelse av hälsa
  • brist på behandling
  • orimlig självbehandling utan att konsultera specialister.

  symptom

  Hur man bestämmer om detta är prostata stasis? Låt oss titta på symptomen på kongestiv prostatit:

 • allmän sjukdom, men förbättring efter sexuell kontakt
 • svag erektion, nästan osynlig orgasm;
 • för tidig utlösning eller oförmåga att göra det
 • en förändring i spermiernas struktur
 • liten smärta i underlivet, perineum;
 • temperaturökning
 • frekvent urinering, med svårighet, ibland smärtsam, brinnande och en känsla av överflöd av blåsan;
 • generellt instabilt tillstånd i nervsystemet - sömnlöshet, frustration, ilska, rädsla.
 • Funktioner av sjukdomsförloppet

  Sjukdomen hos sjukdomen börjar med diagnosen - det är mycket svårt att bestämma på grund av den initiala tröga utvecklingen.

  Clotbildning - klumpar i sperma, prostats utsöndring indikerar också exakt den stillastående typen. I de tidiga stadierna är det lätt att bota även utan användning av antibiotika.

  diagnostik

  För att upptäcka eller bekräfta prostata trängsel bör du:

  • tydligt och tydligt prata om problemet, svara på alla frågor från urologen;
  • passera en allmän undersökning, palpation anal, undersökning av urinröret;
  • Att överlämna analyser av blod (generellt, på hormoner);
  • att klara analysen av urin;
  • att göra ett spermogram;
  • att ta ifrån sig substansen av prostatakörteln (för forskning och upptäckt av uppfattningen av antibiotika);
  • att passera eller genomföra USA-inspektion.

  behandling

  Hur man behandlar stillastående prostatit? Först kommer urologen att göra en undersökning och ta testen.

  Sedan utser han en undersökning med en terapeut, en endokrinolog, en immunolog, en psykoterapeut för en mer exakt bestämning av tillståndet.

  Efter att ha mottagit alla anamneser och resultat av studien rekommenderar urologen vanligtvis att förändra livsstilen.

  Vi behöver flytta mer, normalisera sexuella handlingar, sluta röka och alkohol, äta rätt.

  En bra behandling är prostata massage (rektalt), och föreskriver också medicinering.

  medicinering

  Läkemedel väljer primärt antibiotika. En viss lämplig beredning är föreskriven.

  Använd sedan den vanliga listan för behandling av prostatit:

  • antiinflammatoriska, anestetika (buprofen);
  • Immunreducerande läkemedel (kipferon);
  • alfa-blockerare för restaurering av urinledningar (doxazosin);
  • vitaminkomplex;
  • hormonella läkemedel (finasterid);
  • diuretika (tranbärsekstrakt, te);
  • rektala suppositorier;
  • droger som förbättrar blodcirkulationen.

  Folkmetoder och kost

  Av de folkmekanismer som används för att behandla prostatit är populära infusioner av persilja, asparges, aspenbark. Alkoholhaltiga läkemedel för prostatit rekommenderas inte på grund av att sådana ämnen kan smala och utvidga kärlen. Infusioner görs bäst på kokande vatten.

  Vid behandling av icke-infektiös prostatit är korrekt näring effektiv.

  Bör överges salt, kryddig, stekt, fet mat.

  Det är förbjudet att dricka alkohol, kolsyrade, koffeinerade drycker.

  Visa diuretikdrycker, fruktdrycker, te. Du kan äta mat av vegetabiliskt ursprung med låg surhet. Mejeriprodukter kommer att öka immuniteten. Rädisa, rädisa, sorrel är förbjuden!

  Gynnsamt för behandling av kronisk prostatitzink, detta ämne ingår i pumpafrön, nötter, kyckling.

  uppvärmning

  Varma bad har en bra effekt på det allmänna tillståndet. Ta ett bad med ett avkok av lugnande örter (kamomill) medan du sitter.

  Torr värme (varmare) används också för stillastående prostatit. Värme dödar infektioner, förbättrar blodcirkulationen, vilket minskar stagnation. Det är möjligt att värma upp endast efter avlägsnande av den grundläggande inflammationen - i frånvaro av temperatur.

  Sport, motion

  Övningar med prostatit är nödvändiga, men var inte ivriga. Det är nödvändigt att använda lätta övningar (squats, backar), cykling är förbjuden.

  Övningar i samband med sammandragning och avslappning av musklerna i blåsan och anus reducerar stagnationen.

  Rekommendera följande övningar som förbättrar blodcirkulationen:

  • squats med benen ifrån varandra;
  • backar i olika riktningar;
  • Alternativ lyftning av knäna;
  • vridning av vinkeln.

  Den optimala lösningen på problemet kommer att gå (ibland gå), vanligtvis med träningscyklar. Hjälper också blodcirkulationen att simma.

  Vilket sätt är det mest effektiva?

  Prostasmassage genom anusen leder till att kanalerna återgår till det normala, förbättrar prostatakörteln allmänna tillstånd.

  Ett utmärkt resultat ger elektrostimulering och laserstimulering av prostata. Fysioterapeutiska procedurer används också för stillastående prostatit.

  Konsekvenser och förebyggande

  Varje sjukdom, om den lämnas obehandlad, leder till komplikationer, leder denna typ av sjukdom till:

 • njursjukdomar, pyelonefrit;
 • impotens;
 • bildandet av neoplasmer (stenar) i prostata;
 • infertilitet;
 • sjukdomar i det genitourära systemet;
 • prostatacancer.
 • Profylax av stagnation av prostatakörteln kommer att vara: reglering av sexuellt liv, aktiv livsstil, rätt näring, undvikande av hypotermi, regelbunden undersökning av läkare.

  slutsats

  Stagnerande icke-infektiös prostatit är inte lätt att diagnostisera, för någon avvikelse är det nödvändigt att kontakta specialister.

  Det är viktigt att gå igenom hela behandlingen av kronisk prostatit, annars kan ett kroniskt stadium utvecklas, och det blir svårare att bota det. Konsekvenserna av en stillastående prostata kan vara infertilitet och cancer. En man måste vara en man!

  Stagnerande prostatit: orsaker, symptom och behandling

  Kongestiv prostatit - inflammation i prostatan är en icke-infektiöst ursprung associerat med ihållande stagnation i venerna i bäckenet, vilket leder till störningar av dränering i loberna i prostatakörteln. Bildandet av sjukdomen påverkas också av ett antal faktorer, inklusive metabola sjukdomar, hypodynamia, abstinens och så vidare. Stillastående prostatit kallas trängsel prostatit.

  Stagnerande prostatit är inte ett sällsynt fenomen. Det diagnostiseras hos 40% av alla män med prostatit. Och i riskgruppen, både ungdomar i fertil ålder och män efter 60 år och äldre.

  Orsaker till kronisk prostatit

  Orsakerna till kongestiv prostatit ligger i flera faktorer:

  På första plats bland orsakerna till utvecklingen av stillastående prostatiteksperter sätter sexuella störningar och misshandel av sexuellt liv. Särskilt farligt i detta avseende är ofta återkommande sexuell upphetsning utan efterföljande fysiologisk tömning av hemligheten. Detsamma gäller ofullständig utlösning med avbrutet samlag, liksom i frånvaro av känslomässig färgning under intimitet, med onani.

  Läkare säger att överflödig sexualitet är en fara, särskilt om de föregås av långvarig avhållsamhet.

  Anatomiska orsaker. För det första kommer leda till stagnerande fenomen att vara förekomsten av en nätverksliknande form av den urogenitala venösa plexusen. För det andra påverkar prostatakörtelns otillräckliga näring den medfödda svagheten hos venösa väggar och åsidosystemet i venerna.

  Skada. Eventuellt lidit ryggradsskada, ryggmärgsskada, försämring av innervation påverkar negativt tillståndet hos prostatakörteln.

  Anomalier i utvecklingen av närliggande organ - blåsan, tarmarna.

  Fysisk inaktivitet. Om man leder en stillasittande livsstil, leder detta till det faktum att blodet stagnerar i bäckenorganen sker venös stasis och inflammation i prostatakörteln.

  Orsaken till utvecklingen av kongestiv prostatit kan vara ryggradssjukdomar. Detta är en osteochondrosis, en hernierad intervertebral skiva. Sådana fenomen bidrar till bildandet av en förlängd spasma, eller tvärtom leder till en expansion av prostata-kärl, vilket är orsaken till dess bakteriella inflammation. I så fall, om fartygen minskat under en lång tid, orsakar det dålig cirkulation, och om de är tvärtom, under en lång tid förlängs, främjar bildandet av stagnation. Båda faktorerna är lika farliga när det gäller utveckling av prostatit.

  Otillbörligt påverkas prostatakörtelns tillstånd av kroppsalkohol (orsakar förlamning av små kärl) och nikotinsyra (orsakar långvarig spasma av små kärl). I kombination med en stillasittande livsstil kan dåliga vanor leda till utveckling av stillastående prostatit.

  Störa saltbalansen i kroppen, vilket bidrar till utvecklingen av kronisk prostatit, kan följande faktorer: systemisk hypotermi, överdriven näring, hormonstörningar, underlåtenhet att följa dricka regimen, kronisk kolit med diarré, brist på kalium i kroppen.

  En ökning av lokal temperatur i bäckenregionen jämfört med kroppstemperaturen i allmänhet kan leda till utveckling av stillastående prostatit. Speciellt är det farligt om detta fenomen observeras permanent, vilket är möjligt med sådana sjukdomar som: varicocele, åderbråck, hemorrojder.

  Symtom på kongestiv prostatit

  Symtom på kongestiv prostatit indikerar inte alltid tydligt problem med prostatakörteln, vilket ofta vilseleder patienter.

  Den kliniska bilden av sjukdomen är som följer:

  De obehagliga känslor som uppstår inom perineumområdet kommer fram. Smärtan kan vara svag, visas periodiskt. De strålar in i sakrumsregionen, in i skönhetszonen. Obehagliga känslor tenderar att öka efter en lång vistelse i sittande läge. På liknande sätt påverkar stående arbete.

  Patienter indikerar mild pollakiuria dagligen (frekvent urinering), nocturi (frekvent urinering på natten), i vissa fall - stranguria (droppvis droppvis). Men vid de inledande stadierna av sjukdomsutvecklingen är sådana missförhållandestörningar dåligt uttryckta, så män tenderar att vara försonade med dem. Frekvent urinering sällan, men kommer ibland ibland fram och bidrar till framväxten av nödvändiga uppmaningar.

  Kanske utseendet på en överflödig blåsan, känslan av en främmande kropp i perineum och ändtarmen.

  På natten kan en man vara störd av långvariga och smärtsamma erektioner som uppstår orimligt. Sexuell samlag, aktiv fysisk aktivitet, tömning av blåsan, denna erektion avlägsnas.

  Åren i underbenen är ofta dilaterade, eventuellt hemorrojder, utvidgning av pungen.

  För stillastående prostatit kännetecknas en minskning av libido, för tidig utlösning, trög erektion eller frånvaron om det finns tillräckliga förutsättningar för detta.

  Hemospermi med stänk av blod i sperma är ofta också tillräckligt.

  Indirekta tecken som indikerar stillastående prostatit är ökad trötthet, smärta i nedre extremiteterna, neurotiska störningar.

  Diagnos av kongestiv prostatit

  Diagnos av kongestiv prostatit innefattar nödvändigtvis en palpation undersökning av prostatakörteln, den bakre urinröret. I detta fall avslöjar läkaren sin ökad eller minskad känslighet. Det är möjligt att extrahera en skarp aseptisk hemlighet.

  En annan informativ metod för att diagnostisera stagnerande fenomen i prostatakörteln är organets räteografi. Förfarandet tolereras väl av patienter, tar inte mer än 15 minuter. Det gör att du kan bedöma kränkningarna av venöst utflöde, kärltonens tillstånd och deras elasticitet. Förekomsten av dystrofa förändringar i körtelvävnaden indikeras av svårigheten av blodflödet till det.

  Ytterligare information om organets tillstånd kan erhållas genom echomatografi av körteln, ultraljud av bäckenorganen.

  När det gäller laboratoriediagnostiska metoder kommer patienten att behöva passera följande prov:

  Allmän analys av urin, urinkultur på mikrofloran, tripartit urinalys. Urinkultur upptäcker inte patogena mikroorganismer. Analyser av klamydia är oftast negativa.

  Hemligheten i prostata och ejakulera. I detta fall uttrycks leukocytos inte i hemlighet, men det finns skikt av flerskiktigt plana och cylindriska epitel.

  Blod för koagulering, tromboelastografi.

  Behandling av kronisk prostatit

  Behandling av kongestiv prostatit innefattar genomförandet av antiinflammatorisk behandling. För detta ändamål tilldelas patienter acetylsalicylsyra, Trental. Också kunna ta bort inflammation ett sådant läkemedel som Escuzan.

  För att uppnå långvarig eftergivenhet, för att bli av med stillastående fenomen i prostatakörteln tillåts heparinbehandling. Introducera läkemedlet intravenöst, dosen väljs av läkaren. Det tar två behandlingskurser i 4 dagar med en paus i samma period.

  Om patienter lider av allvarligt smärtssyndrom, vilket förekommer sällan, föreskriva smärtstillande läkemedel. I ett komplext behandlingsschema måste läkemedel för utspädning av blod (Curantil, Acetylsalicylsyra, Nictinsyra, Escuzan) finnas närvarande.

  Överensstämmelse med den allmänna ordningen visas. Det är viktigt för patienter att hålla sig till kostnäring med begränsningen av feta och akuta produkter. Mat bör balanseras med den obligatoriska införandet i kosten av grönsaker, frukter, smör, fermenterade mjölkprodukter. Tarm och urinblåsan ska tömmas i rätt tid.

  Inte mindre viktigt är samlag, med regelbundna sexuella handlingar. Detsamma gäller sexuell hygien. Det är viktigt att avstå från att dricka alkohol, från att röka, eftersom detta leder till ökade stillastående fenomen. Skadliga yrkesfaktorer bör minimeras - det är vibrationer, hypotermi, inaktivitet, långvarig fysisk aktivitet.

  Läkare rekommenderar till sina patienter dagliga övningar från komplexet av motionsterapi (den bästa träningen för prostatit). De bör omfatta stress, för att förbättra andning, men en ökning av tonen i bäckenbottenmuskulaturen, mage, desto högre fysisk aktivitet, särskilt när prostatit är en följd av inaktivitet, desto bättre. Du måste göra promenader, simma, sport. Om arbetet tvärtom är förknippat med ökad fysisk ansträngning, är det nödvändigt att byta ut det med viloperioder. Vid denna tidpunkt ska benen hållas i ett upphöjt läge. Att bära elastiska strumpor för åderbråck är obligatorisk.

  Vitaminbehandling är en viktig del av behandlingen. Patienter rekommenderade intaget av vitamin-komplex -. UniCAP, Pangeksavit, Undevit, Gendevit etc. Formuleringar fosfor (Fytin, Lipotserebrin osv.) Tillåta normalisera CNS-aktivitet. Med depressiva stämningar är glutaminsyra möjlig. Tinktur av valerian, calendula, motherwort används för ökad irritabilitet. Om nervsystemet i nervsystemet är mer uttalat, anges neurologernas samråd.

  Förberedelser som hjälper till att stärka blodkärlens väggar, förbättra blodcirkulationen - det här är Venoruton, Trental, Complamine. Normalisering av mikrocirkulationen i organen i det lilla bäckenet uppnås på grund av den månatliga behandlingen av Halidor.

  Kirurgisk ingrepp utförs om stagnerande prostatit orsakas av valvulär insufficiens hos venerna i nedre extremiteterna.

  Om patienten klagar över en dysursjukdom, är utnämningen av Pantogam möjlig. Detta läkemedel kan minska frekvensen av uppmaning att urinera, bli av med otillräckliga nattliga erektioner utan att äventyra erektilfunktionen i allmänhet.

  När det gäller fysioterapiteknik kan ett positivt resultat uppnås genom en komplex tillämpning av magnetisk laserverkan.

  Generellt svarar stillastående prostatit väl mot behandlingen och har en positiv prognos. Emellertid den längre fördröjningar mannen med referens till fackmannen, desto större är risken för olika komplikationer inklusive kronisk prostatit, bakteriell prostatit, BPH, varicocele, infertilitet, impotens, och så vidare.