Huvud
Behandling

Vilka övningar ska inkludera laddning med prostatit

De män som menar allvar med sin hälsa och inte för lat för att göra allt för att, så länge som möjligt att inte bli sjuk, måste du bli bekant med en uppsättning av övningar som är särskilt utformade för behandling och prevention av prostata. Ingen vet om patologin hos det manliga interna genitalorganet - prostatakörteln - kommer att övervinna eller inte, och när detta kan hända.

Hittills har den främsta orsaken till sjukdomar som prostatit, adenom, prostatacancer inte identifierats. Tyngdpunkten ligger på genetisk predisposition och en stillasittande livsstil som leder till stillastående fenomen i könsorganen.

Därför kommer det mest kloka och korrekta beslutet att vara allt möjligt förebyggande av dessa sjukdomar, vilket inkluderar speciellt utformad fysisk träning för män som är i riskzonen och som har inflammation i prostata.

Allmän fysisk utbildning

Alla övningar som främjar flexibilitet i ryggraden, stärka bäckenbottenmuskulaturen, öka blodcirkulationen i underkroppen och förbättra tillståndet i prostatakörteln, inte låta den utvecklas i biverkningar.

Sådana övningar inkluderar:

 • joggning, minst 20 minuter utomhus
 • måttlig promenad, särskilt uppför trappan;
 • simma 2-3 gånger i veckan
 • squats, flera tillvägagångssätt per dag;
 • Lutningar och vändningar i olika riktningar;
 • cykla, minst 3 gånger i veckan i en halvtimme;
 • ridning, när det är möjligt.

Vem rekommenderar inte terapeutisk gymnastik?

Kontraindikationer associerade med prostatakörteln, för allmän fysisk aktivitet existerar inte. Endast med förhöjning av kronisk prostatit rekommenderas fred. Fysiska rörelser som förbättrar blodcirkulationen och naturligtvis ger en massage i körteln, har bara en fördelaktig effekt på prostata.

Speciella övningar för behandling av prostatit har emellertid kontraindikationer i vissa fall:

 • Om en skarp exacerbation uppträder är fysisk vila nödvändig;
 • vid hög kroppstemperatur övningar kan förvärra tillståndet;
 • hypertensiva patienter kan uppleva en plötslig ökning av blodtrycket;
 • personer med hjärt- och kärlsjukdomar kan ha störningar i hjärtritmen, vilket är extremt farligt för hälsan.

För närvarande rekommenderas en speciell terapeutisk gymnastik, rekommenderad till alla män som har inflammation i prostatakörteln. Övningskomplexet väljs av den behandlande läkarkologen med hänsyn till patientens allmänna tillstånd. Övningar relaterade till medicinsk, har begränsningar för män med hjärt-och kärlsjukdomar och högt blodtryck.

En ungefärlig uppsättning terapeutiska övningar

Det finns många övningar som du kan ta till dina armar och utföra dem varje dag.

Här är några effektiva behandlingar för inflammation i prostata:

 • fötter för att lägga på axelns bredd, knän för att peka på sidorna, halva knep 5-7 gånger;
 • stående, ben tillsammans, armar bakom ryggen, höja benet, böjt vid knäet, lägg åt sidan, återvänd till platsen, 10 gånger med varje fot;
 • hög alternativ höjning av knän i stående position, 6 gånger;
 • i stället för halvkvoten med kroppen lutad framåt för att räta, händerna mot sidorna, ett ben som ska tas till sidan 6-8 gånger;
 • ligga på bollen med din mage och sakta sopa längs den, lutar på dina händer;
 • sitta på bollen och sakta, rida den på grenen med tonvikt på händerna.

Sjukgymnastik kan vara i form av morgonen övningar, inklusive ett roterande huvud, armar och ben och torso vändningar i olika riktningar inom fem minuter. Sådana övningar bidrar till eliminering av stillastående fenomen efter en orörlig sömn.

Kegel övning

För närvarande urologer rekommenderas allmänt Kegel övningar för att stärka bäckenbottenmuskulaturen, vilket ger en positiv effekt vid behandling av prostatit.

Övningen är enkel att genomföra:

 • ett långsamt andetag;
 • samtidigt komprimera anusens muskler;
 • håll andan och spänningen i dina muskler i några sekunder;
 • långsam utandning, avslappnande musklerna.

Detta är en övning som kräver regelbundenhet - 5 gånger om dagen för 5 övningar med en gradvis ökning till 30 för ett tillvägagångssätt. Detta är en av de mest effektiva övningarna för att stärka bekkenbottens muskler. Det kan göras i vilken position som helst och var som helst. Det viktigaste är att använda dina muskler i detta, göra det till en vana, och en av drogerna för prostata kommer alltid att vara tillgänglig för dig.

Morgonövning

Förutom att händerna och fötterna av dem som inte är lata och bryr sig om deras hälsa, rekommenderas det att vana att ge några minuter för mycket användbara övningar:

 1. I stående läge, gör aktiv andning i magen, tryck ut det vid inandning och dra in med utandning. Samtidigt stiger du långsamt på tårna och klämmer musklerna i anusen. Vi går ner och slappnar av musklerna.
 2. Liggande ställning på baksidan erbjuder ett antal användbara övningar som är bekanta med oss ​​från barndomen. Denna "björk", "sax", "cykel". Böj benen i knäna, höja bäckenet maximalt uppåt, pressa bäckensmusklerna och håll dem i några sekunder i denna position. Koppla av musklerna och sänka bäckenet till golvet. Upprepa i genomsnitt 10 gånger.
 3. Övning "båt" görs i liggande läge. Händer och fötter riva av golvet och försöker maximalt lyfta upp dem.
 4. I det benägna läget på vänster sida höjer du höger ben så högt som möjligt, håll det. Att sänka. Lyft upp båda benen upp och ner. Gör "sax" på sidan. Upprepa allt på höger sida. Sitter på golvet, med benen rakade framåt, gör 10-20 steg med sina skinkor framåt och hjälper sig bara med en våg av händerna. Samma antal steg, förflyttning framåt. Morgon kontrast dusch i perineum kommer bara att ha en fördelaktig effekt på kroppens allmänna och prostata-området.

Intima livet som förebyggande

Om du är överkörd av en sådan sjukdom som prostatit, tvivlar du inte på den positiva effekten av kön på villkoret av prostatakörteln. Läkarna rekommenderar ett regelbundet, måttligt sexliv, både för behandling och för förebyggande av prostatit. Sammandragning av musklerna runt anus och prostatan under orgasm bidrar till att förbättra blodcirkulationen i området, förbättra deras nervösa tonen, minskning av stagnation, stärka muskelfibrerna själva.

Kvinnans inflytande på villkoret av prostata och den manliga kroppen uppskattas mycket högre än den vanliga massagen för det inre manliga organet. Vi rekommenderar ett intimt liv i genomsnitt 2-3 gånger i veckan, även om det före det var lite mindre ofta.

Genomföra alla rekommendationer från den omfattande behandling och förebyggande av sjukdomar som involverar samarbete terapeutiska kost och sjukgymnastik, motion och regelbunden sexliv kan du påskynda återhämtningen eller en lång tid, och kanske till och med att skjuta obehagligt ögonblick av sjukdomen för evigt.

Avgift från prostatit

Många människor har ingen aning om orsakerna och följderna av prostata sjukdom, hur effektivt det kan vara att använda en prostatit för att bekämpa denna vanliga sjukdom. De flesta män gömmer sin sjukdom av olika skäl till sista stund.

Inte vidtagna åtgärder i tid för att förebygga och bota det är fyllda med förvärring och utveckling av sjukdoms kroniska form - prostata adenom, liksom minskad styrka hos män.

Enligt statistiska uppgifter har bara de senaste tjugo åren fördubblats antalet patienter med en sådan diagnos. Varannan man på planeten är benägen för denna sjukdom, och enligt viss information är deras antal 75-85%. Medicinska anläggningar ljuder larmet om ökningen av antalet patienter bland ungdomar.

Typer av terapeutisk gymnastik

Aktiv livsstil och unik terapeutisk gymnastik är förutom läkemedelsbehandling av sjukdomen, vilket påskyndar återhämtningen. Det är inte nödvändigt att vänta på manifestationen av en sjukdom, fysiska övningar är också nödvändiga för att förebygga det. Dessa förfaranden kräver inte mycket tid, särskild utrustning.

Förbättra kroppens funktion och förebygga sjukdomen kan uppnås med tillräckligt effektiva och överkomliga medel:

 • Kegel träning;
 • Avbrytande av urinering
 • Går på skinkorna;
 • Träna på tennisbollen;
 • knäböj;
 • push-ups;
 • Motion "cykel";
 • Saxben;
 • Böjer baksidan;
 • Lyfter låren;
 • Lyft skinkorna.

Kegel övning

Ett av de effektiva sätten att förbättra arbetsförmågan hos körteln, förebygga prostatit, stärka erektionen är övningar baserat på anusutdragning. Tillsammans med fördröjningen i urinering hjälper de också människor som är benägna att för tidig utlösning.

Processen består i en tät sammandragning av anusens muskler på inspiration och avkoppling vid utandning. Dessa åtgärder åtföljs av en fördröjning av andning och spänning i musklerna i flera sekunder, antalet repetitioner upp till 20 gånger på morgonen och kvällarna.

Fördröjd urinering

Denna teknik utförs med användning av ungefär samma teknik som i den metod som just diskuterats. Urinströmmen fördröjs genom sammandragning av muskelgruppen i prostata. Antalet avbrott justeras gradvis till 30 gånger per tillvägagångssätt. Att regelbundet tillämpa denna typ av träning kan förbättra blodkroppens cirkulation, vilket har en positiv effekt på funktionaliteten.

Går på skinkorna

Denna övning är en effektiv laddning för prostatit. Det påverkar positivt det allmänna tillståndet i bäckenmusklerna, låren, främjar deras förstärkning. Tekniken för rörelse är inte svår att utföra, den kan användas regelbundet och intensivt.

Det utförs sitter på skinkorna, håller ryggen rakt, ben sträcker sig framåt. Från detta initiala tillstånd görs försök att gå fram och tillbaka, och hjälper bara med en vågvåg. Denna gymnastik anses vara den bästa i prostata adenom, återställer styrka.

Träna på en tennisboll

Denna typ av gymnastik ersätter i viss mån massage för prostata. Det består i att sitta på bollen i några minuter. Vissa smärta sensioner i perineum och den fysiska ansträngningen som används för att bibehålla balansen ger en fördelaktig masseringseffekt.

knäböj

Skillnaden från konventionella sit-ups är exekveringsmetoden. Startpositionen är som följer: benen ligger på axelns bredd, fötterna ser parallellt ut, armarna sträcker sig framåt. Vid inandning börjar vi en långsam och grundig knäböjning. Kroppen är fixerad i det nedre läget i 4-5 sekunder, tyngdpunkten sugs tillbaka till klackarna. Det finns tillräckligt med 3 tillvägagångssätt om dagen 10 gånger.

pushups

Det är märkligt att push-ups påverkar prestandan på prostata positivt. Belastningens intensitet beror på den fysiska förberedelsen av personen - de mindre förberedda och äldre kan börja trycka sig från stolen eller väggen.

Övning "cykel"

Denna övning är lätt att utföra, så det rekommenderas för personer med svaga buksmuskler och rygg. Det består i att simulera en cykeltur som ligger på ryggen, med benen uppåt uppåt. Förbättrar blodcirkulationen i ländryggsregionen.

Ben sax

Ligger på baksidan, börjar de höja benen med något böjda knän. I fotens läge på ett avstånd av 15-20 cm från golvet flyttas benen växelvis upp och ner, ett ben höjs och den andra sänks samtidigt. Antalet rörelser per tillvägagångssätt är inte begränsat.

En svårare variant av denna övning är dess prestation som ligger på magen. Skillnaden i det här fallet är att benen rör sig i horisontalplanet.

Back arching

Denna övning, även kallad en "båt", anses vara en lätt form av den andra varianten av saxfot. Med ett liknande startläge börjar rörelser av huvud, ben och armar samtidigt, böja baksidan. Maximalt antal repetitioner beror på beredskap och ålder av personen.

Lårlift

I stående läget, höja långsamt benet tills låret är parallellt med golvet, spänna musklerna i skinkan för att dra tillbaka benet och fixa i denna position i 3-4 sekunder. Upprepa tre gånger 10 gånger per fot.

Lyft skinkorna

I den bakre positionen på baksidan med benen böjda vid knäna för att göra en bro - på inhalationen för att böja och lyfta ryggen samtidigt som musklerna i skinkorna och anusen sitter fast. Efter 2-3 sekunder, låt den falla som du andas ut.

Allmänna fysiska övningar

Förutom speciell gymnastik kan aktiva fysiska övningar användas som profylax. Jogging, promenader, cykling och ridning är för allmän hälsofrämjande.

Vandring eller ridning, cykling påverkar positivt den allmänna känslomässiga stämningen hos en person, som har en gynnsam effekt på hälsan.

Som en effektiv fysisk träning, som stärker alla muskelgrupper i det mänskliga muskuloskeletala systemet, kan man rekommendera att lyfta upp trappstegen. Unga, energiska män har bra träning, en förstärkande effekt, och en positiv effekt på prostatafunktionen ger steg över två steg. Människor utan träning, fysiskt svag och äldre åldersgrupp kan välja ett mjukt rörelseförlopp, vila halvvägs till golvet.

Som du kan se behöver inte alla övningar speciell förberedelse, mycket tid, specialutrustning. Det viktigaste är att använda dem regelbundet, men tillåter inte överansträngning.

Kontra

Även om fysiska övningar som har en gynnsam effekt på prostata körtelens funktioner har också en positiv effekt på personens allmänna tillstånd, är det i vissa fall nödvändigt att avstå från dem. Det rekommenderas att avbryta terapeutiska gymnastikklasser:

 • Vid en kraftig exacerbation, när vila behövs vid hög temperatur;
 • Om trycket hos patienter med högt blodtryck ökar;
 • Om hjärtritmen störs hos patienter med hjärt- och kärlsjukdomar.

slutsats

Oavsett hur mycket man berömmer fördelarna med terapeutisk gymnastik, utan ett omfattande tillvägagångssätt och en kombination av fysiska övningar med medicinsk behandling för fullständig återhämtning och återställande av prostatakörteln, är det omöjligt att uppnå. Men det är bäst att förhindra sjukdomen med förebyggande åtgärder.

Ett sådant sätt är ett regelbundet och balanserat sexliv. Samtidigt är det effektivt inte bara för förebyggande av sjukdomen, men också för dess behandling. Sammandragningen av musklerna i anala och nära prostatakörteln under samlag, och i synnerhet vid utlösningsprocessen, förbättrar blodcirkulationen, ökar tonen i nervcellerna, för att inte tala om en persons allmänna känslomässiga upplyftning.

Gymnastik och övningar för män med prostatit

Viktigt!

Ingen mer temperatur och frekvent smärtsam urinering, bränning och urladdning ur urinröret, liksom andra symptom på PROSTATIT! Våra läsare tar råd från Rysslands ledande urolog. Läs mer >>>

Det finns två typer av terapeutisk gymnastik med prostatit:

 1. Övningar för att stärka konservativ terapi för att bli av med sjukdomen.
 2. Prevention.

Huvudegenskapen hos terapeutisk gymnastik är inte bara förbättring av blodcirkulationen i prostata, men arbetar också på musklerna i ljummen och perineum i allmänhet.

Får inte misstänka att endast gymnastik kommer att bota prostatit. Det är bara ett tillägg till läkemedelsbehandling för att förbättra den terapeutiska effekten. Sjukdomen kommer att vara lättare att tolerera om korrekt utfört en speciell uppsättning gymträning, som demonstreras i videon.

Att korrekt utföra video gymnastiken presenteras ovan styr vissa muskler att flytta, vilket förbättrar effektiviteten av konservativ terapi. Att accelerera ämnesomsättningen i det erforderliga området och rikta den till återhämtning är den huvudsakliga tillhandahållandet av gymnastik för behandling av prostatit.

Kegel övningar

Det finns en samling övningar i bilder, som utvecklades av gynekolog Arnold Kegel. Gymnastik med Kegels prostatit innehåller en serie övningar som är effektiva för läkning i detta område, vilket bidrar till att maximera prostatakörtelns tillstånd på grund av accelererad blodcirkulation och som ett resultat cellens metabolism.

Allt geni ligger i enkla saker: Gymnastik Kegel låter dig utföra övningar även utan att hitta en patient i gymmet och ha förkurser. Många övningar kan utföras även när du sitter på marken eller när du går.

Gymnastik Kegel: innehållet i komplexa övningar:

 1. Minskning och avkoppling av ljumskens muskler. Det är nödvändigt att minska och spänna de gluteala musklerna med all sin makt, medan de drar i anusen. För nybörjare är det värt att göra högst 10 gånger per tillvägagångssätt, men öka gradvis till 50, varje upprepning upp till en frekvens av 4 gånger per dag. Som ett resultat får du 4 uppsättningar av 50 gånger vardera, totalt - 200. Men gör inte det under den första veckan. Övning är inte avsedd för att pumpa muskler, men för att förbättra blodcirkulationen och metaboliska processer.
 2. Skär skrotmusklerna i 57 sekunder och slappna av i samma tid. Övningen bör upprepas 10 gånger, gradvis ökning av sammandragningstiden. Max 20 sekunder.
 3. Hantera ett litet behov, du måste minst 4 gånger för att avbryta jet. I detta fall är det nödvändigt att sträcka musklerna. Om i början av denna övning det finns smärtsmärtor i underlivet - var inte rädd, det här är normalt. Det kan också finnas konkreta rezi i urinröret. Efter 2-3 dagars regelbunden träning ska obehagliga symtom försvinna.

Enligt läkares rekommendationer, gör inte alla övningar på en gång på en dag. Det är nödvändigt att börja med en och gradvis lägga till följande tills komplexet är fixerat med ett integrerat system och börjar lindra symtomen på sjukdomen.

Dessa typer av övningar är också utformade för att förhindra hemorrojder och sjukdomar i ändtarmen. Rekommenderas ofta för att utföra efter operation på prostatakörteln och för att förbättra kontrollen av urinering.

Denna uppsättning övningar har absolut ingen kontraindikationer, eftersom den beräknas snävt på ett specifikt muskelområde av perineum.

Andra övningar

Det finns andra ganska effektiva övningar för behandling av prostatit. Terapeutisk träning beskrivs i följande video.

Sjukdomen kommer att vara omedelbar om den används.

Vladimir Levashov: "Hemligheten med att bli av med prostatit"

Den ledande urologen i landet gav en intervju om hur.

Dessa uppgifter är en del av ett komplex av gymnastik för förebyggande av sjukdomar, de skiljer sig inte åt i effektiviteten från Kegels förfaranden. Detta komplex är lika användbart vid kronisk prostatit eller dess första steg.

Övningar för liggande position

I den bakre positionen på baksidan behöver du:

 • för att minska och späda böjda eller räta benen. Det är nödvändigt att hjälpa händerna att dra sina ben till planetens nivå så nära som möjligt. Till exempel ligga på ryggen, håll dina anklar, sprida benen till maximal möjlig position. Övningen bör upprepas minst 10 gånger, även vid de första lektionerna, och gör minst två tillvägagångssätt.
 • Lyft bäckenet och samtidigt höja knäna, vila med raka fötter på golvet. Övning är utformad för 3 uppsättningar 5-10 rörelser vardera;
 • Lyft dina ben över golvet i brant vinkel, böj vid knäna och tryck mot magen - 5 repetitioner av 2 uppsättningar;
 • lyfta de rätade benen från golvet väldigt litet och luta armbågar och lyft upp stammen. Att uppfostra och korsa benen enligt typen av "sax" minst 10 gånger för 2 tillvägagångssätt;
 • "Björk" - all känd träning. Pelvis med raka ben, spetsiga strumpor upp, lyfta över golvet och stödja midjan med händerna - 5 gånger för 2 uppsättningar.

Höj dina ben på din sida

Det är nödvändigt att lyfta båda fötterna några centimeter från golvet och efter några sekunder sänka den. Utförs minst 10 gånger, upprepas två gånger.

Övningar som ligger på magen

I den bakre positionen bör följande göras:

 1. Båda benen lyfts i sin tur och fördröjas i vikt i några sekunder. Det är nödvändigt att känna hur de gluteal och perineala musklerna spänner. 10 repetitioner i två tillvägagångssätt.
 2. Höj samtidigt dina ben och håll i 5 sekunder, 5 repetitioner för 3 uppsättningar.

Gymnastik i stående position

I det vertikala läget av kroppen utförs sådana övningar:

 1. Startposition: Händer luta sig i höfterna. Vrid kroppen till vänster, till höger gör vi djupa avböjningar framåt och bakåt. Då behöver du konsekvent: böja, räta och vänd till höger, räta och böj över i ryggen, raka och sväng vänster. Minst 10-15 repetitioner en gång om dagen.
 2. Stående i utgångsläget med rak rygg, en för en höjer vi knäet till bältesnivån. Alternativt gör vi för varje ben 10 lyftar för 2 tillvägagångssätt.

Allmänna rekommendationer för gymnastik

Liknande gymnastik är användbar inte bara för behandling eller profylax av prostatit, det kommer att bidra till att upprätthålla ett skärpat utseende som helhet och kommer att sprida blod genom kroppen. Det är bättre att göra övningar på morgonen. Det är inte tillrådligt att studera innan du lägger dig, så snart du går och lägger dig, kommer du att göra dig värre: allt arbete kommer att gå till ingenting.

Ett komplett komplex av gymnastik för behandling av prostatit kan studeras med hjälp av video eller bekanta sig med fysioterapierna i bilder, där varje övning tydligt visas.

Korrekt utföra enkla övningar, rekommenderade av läkare och testad av erfarenheter från andra patienter, kan du påskynda processen för återhämtning avsevärt. Om du utför dem utan avbrott och gradvis ökar belastningen, enligt vad som föreskrivs i reglerna, kommer mycket snart betydande förbättringar att noteras i de känslor som tidigare medfört svårt obehag.

Hur som helst, innan du bestämmer dig för utförandet av gymnastiska övningar, behöver du rådgöra med en läkare och i avsaknad av kontraindikationer för att komma ner till affärer. Trots allt är hälsan framförallt.

Laddning och övning med prostatit

Prostatit är en utbredd sjukdom hos män. Tyvärr har antalet män med denna diagnos fördubblats under de senaste två decennierna. Enligt statistiken påverkar prostatit idag på jorden cirka 50% av den manliga befolkningen. Som regel är det män i åldern 20-50 år. Några experter säger att ovanstående siffror är något diskreta, eftersom de i tidiga skeden av prostatit kallas specifika, svåra.

På Ryska federationens territorium lider av 100 män av prostatit 16. Enligt vissa uppgifter är förekomsten av sjukdomen minst 35%. I vissa källor är denna siffra 85%. Varför skiljer sig yttrandena från tillägg, läkare? Faktum är att många män med prostatit av olika skäl (förlägenhet, hopp för folkmedicin...) vägrar medicinsk hjälp.

Ett intressant faktum: Enligt resultaten av den sociala undersökningen visade sig att endast 14% av ryssarna har en uppfattning om prostata, dess sjukdomar.

Framväxten av en kronisk form av prostatit, beroende på åldern för män:

Några ord om huvudorsaken till prostatit

Sjukdomen är en följd av stillastående processer i prostata, vilket orsakar:

 • stillasittande livsstil;
 • stillasittande arbete;
 • stressfaktorer;
 • dåliga vanor
 • kronisk trötthet.

Till denna lista kan du lägga till ett oregelbundet sexliv, sexuellt överförbara sjukdomar.

Övningar för prostatit

Prostatit är svår att behandla. Därför bygger kampen mot det på ett integrerat behandlingssätt. Bland annat behöver patienter tålamod, flitighet.

Den terapeutiska kursen innefattar användning av mediciner, massageprocedurer, övergången till en hälsosam livsstil. Fysiska övningar är nödvändiga, att försumma vilka ökar sannolikheten för purulenta processer i bäckenet, överdriven tillströmning av blod till prostata och dess ackumulering. Alla dessa patologier kan leda till inflammation i prostatakörteln. Därför rekommenderar erfarna utövare laddning med prostatit, vilket alltid främjar återhämtning och fungerar som en utmärkt förebyggande åtgärd.

I praktiken är det bevisat att genom enkla, konstanta fysiska övningar kan risken för prostatit minska flera gånger. Ju tidigare de tillgriper det desto bättre.

Dessa övningar kan göras för att förebygga prostatit.

Klättra uppför trappan

Med tiden kommer det här förfarandet att bli mycket enkelt. Hur man komplicerar det och därmed ökar effektiviteten i träningen? Ett alternativ är att gå över två steg.

Cykling

Denna övning är relevant under årets varma årstider och är av intresse för unga män.

Ridning

Förutom att förhindra prostatit hjälper denna övning med autism, milda former av schizofreni, multipel skleros, neuros och vissa patologier i muskuloskeletala systemet. Detta är ett utmärkt botemedel mot depression. Ofta rekommenderar läkare att åka till alkoholister, narkomaner, patienter som behöver social anpassning.

Ridning är inte rekommenderas för personer med trombos, tromboflebit (skakningar kan leda till avlossning av tromben med efterföljande ocklusion av kärlet), inflammation i urinblåsan, vissa sjukdomar i de inre organen.

Detta övningsalternativ kommer att ge prostata med den nödvändiga belastningen, minimera och till och med eliminera möjligheten till stillastående processer.

Som du kan se, innebär laddning med prostatit inga arkeologiska övningar. Dessutom kräver de övningar som krävs, inte en förändring i den dagliga rutinen.

Kegel övning

Det var ursprungligen designat för kvinnor. Något senare upptäcktes att träningen är utmärkt för prostatit.

Strategiövningar. Patienten andas långsamt djupt parallella kompresser animuskel (viktigt för att nå maximal spänning), håller andan (2-3 sekunder) och på samma sätt andas och slappnar av musklerna.

Öva i lotuspositionen

Denna variant av laddning med prostatit under de första dagarna orsakar vanligtvis obehag.

Den rekommenderade strategin för att öka antalet dagliga övningar:

 • 1 vecka - 5;
 • 2 veckor - 10;
 • 3 veckor - 15 dagar...

Belastningen ökar till 30 övningar.

Ofta hos män fungerar inte denna övning. I denna situation kommer träning att hjälpa till - frisättning, behållning av strålen under urinering. Detta trick gör det möjligt att bestämma graden av muskelspänning.

Fördelar med sådan laddning med prostatit - enkelhet, motion kan ske nästan överallt och i olika positioner.

Komplex laddning

Övningar visar maximal effekt om de utförs dagligen på morgonen.

Beakta bestämmelserna och motsvarande övningar.

Aktiv andning. Det är gjort så att med varje inandning och utandning sticker magan så mycket som möjligt ut och går tillbaka.

Upphöjning och frisättning på tårna med parallell förträngning och avslappning av anusen.

På baksidan. Flexion, förlängning av ben med flera utspädningar till sidorna. Det obligatoriska villkoret för övningen är den växlande glidningen av klackarna under böjning. Ge inte upp "cykeln", "saxen", "båtarna".

På vänster och höger sida. Höjning, sänkning av högra foten. Höger höger och sedan vänster fot för att återställa dem till sin ursprungliga position. Liknande övningar utförs på andra sidan.

Rörelse med raka ben, rygg. I rörelseförloppet är skinkor involverade, händer som endast får vinka.

Oavsett vilken typ av laddning med prostata du behöver ta så ofta som möjligt en kontrastdusch. Minns att grunden för ett sådant vattenhaltigt förfarande är växlingen av varmt och kallt vatten. Det är viktigt att strålen träffar grenen.

Om den roligaste fysiska aktiviteten

Män som lider av prostatit, bör så mycket som möjligt för att utföra sina arbetsuppgifter i pasteller samt samlag - är ett effektivt sätt att bli av med stillastående prostata juice, ökar sin aktivitet. Särskildhet av samlag som en övning är förbjudet fördröjning, avbrott av utlösning. Acceptabla preventivmedel - hormonella droger, kondomer.

Låt oss påminna den gamla goda visdomen - "Det är lättare att förebygga en sjukdom än att bekämpa den".

Läs om hälsa

Terapeutiska övningar med prostatit eller prostata adenom (i bilder)

Dessa fysiska övningar kan förhindra utvecklingen av prostatit, och med stillastående prostatit hjälper till att bli av med denna sjukdom. För äldre män hindrar denna terapeutiska gymnastik prostata adenom eller bidrar till suspensionen av tillväxten.

Terapeutisk gymnastik syftar till att förbättra blodcirkulationen i bäckenområdet, vilket är en effektiv profylax för prostatit och prostata adenom.

Vad är skillnaden mellan prostatit och prostata adenom? Prostatit, idag, diagnostiseras oftast hos unga män. Det är en inflammation i prostatakörteln på grund av hypotermi, infektion eller stillasittande livsstil (kongestiv prostatit). Prostatacenom, män blir vanligtvis sjuka 50 år och äldre. Prostata adenom är en tumör, proliferation av prostatakörteln. Man tror att orsaken till prostata adenom är åldersrelaterade hormonella förändringar hos män. Också orsaken till denna sjukdom kan bli en "försummad" prostatit.
Medicinska övningar rekommenderas inte under sjukdomsperioden, men på grund av obehag kommer knappast någon att vilja delta i gymnastik under denna period.

Det är inte nödvändigt att utföra hela övningskomplexet, beroende på ålder och fysisk kondition, kan du välja flera av de mest bekväma övningarna.

För att börja med, de enklaste, men effektiva övningarna för att stärka och förebygga prostatakörteln.

Återföring av anus. Denna övning måste synkroniseras med andning: inandas anus i en inspiration, vid utandning - slappna av spända muskler. Övning sker 20 gånger, på morgonen och på kvällen.

Avbrytande av urinering. Det kan tyckas konstigt, men den här processen kan också kallas en fysisk träning, för när den utövas, är bäckensmuskeln ansträngd. Under urinering är det nödvändigt att retardera strålen, som spänner mot muskelgruppen som ligger nära prostata. Det är denna övning med prostatit i händelse av att det regelbundna utförandet förbättrar blodcirkulationen i prostatakörteln. I ett tillvägagångssätt rekommenderas det att utföra 30 sådana skär, utan fördröjning under lång tid i ett stressat tillstånd.

Går på skinkorna. Förstärker musklerna i höfterna och småbäckenet. Övning är inte svårt och det är lämpligt att göra det mycket och ofta. Startpositionen, sitter på skinkorna på golvet, med utsträckta raka ben, baksidan är jämn. Det är nödvändigt att försöka röra sig utan hjälp av händerna.

Går på skinkorna med prostatit och prostata adenom

Börja med att gå framåt, något som hjälper honom att svänga händerna i tid med rörelsen. Vi fortsätter, sedan bakåt. Att gå på skinkorna hjälper också till att återställa erektionen.

Träna med en tennisboll kan delvis ersätta prostata massage.

Du måste sitta på tennisbollen för grenområdet och, med stöd av händerna, hålla balansen i 3-5 minuter.

Först kan du känna obehag och till och med smärta, men det är normalt.

Sex.

Den trevligaste träningen. I detta fall påverkas prostatakörteln lika negativt av både brist på kön och försvagande sexmaroner. En sjuk man bör undvika försenad utlösning, övning av avbrutet samlag och plötslig uppsägning av friktionsrörelser. Detta kommer att negativt påverka prostatakörteln och människans välbefinnande.

Under samlag, och i synnerhet under orgasm, musklerna runt anus och prostata kontrakt och koppla av i en viss rytm, vilket är en bra övning dessa muskler, vilket är viktigt för behandling av prostatit. Denna muskelaktivitet på effekten på prostata är många gånger större än den traditionella massagen av prostatakörteln genom anusen.

Om ovanstående övningar endast syftade till att förbättra blodcirkulationen i prostata, stimulerar följande övningar förutom att stimulera prostatakörteln hela cirkulationssystemet. Detta är särskilt viktigt med stagnerande prostatit.

Lårlift.

Stå på inspirationen långsamt höja knäet böjd vid knäet till läget där låret kommer att vara parallellt med golvet. Vid utandning utan att röra golvets fot, tvinga gluteusmuskeln, ta ditt ben bakom ryggen. Fix foten i bakre position i 3 till 4 sekunder. I denna övning är det viktigt att hålla ryggen upprätt och inte böja sig i nedre delen. Tre tillvägagångssätt för varje ben i 10 -12 gånger.

Lyftning av låret med prostatit och prostata adenom

Denna övning kan utföras både hemma och på jobbet. Om du upplever svårigheterna under träningen kan du hålla fast vid stödet, till exempel bakom dörren.

knäböj.

Den ursprungliga positionen: benen är bredare än axlarna, fötterna är parallella, händer framför honom. Vid inandning, utför långsamt inte en djup squat och fixa kroppen i det nedre läget i 3 till 4 sekunder. Vid den lägsta punkten bör tyngdpunkten hållas på klackarna. Två till tre närmar sig varje ben i 10 -12 gånger.

Kramper för prostatit och prostata adenom

pushups. Allt är klart. Och du behöver inte vrida ur golvet. Som sin fysiska kondition och ålder kan en man använda någon yta: en stol eller en vägg. Inandas, andas upp.

Krama från golvet med prostatit

Lyft skinkorna.

Den välbekanta "bro" -övningen från barndomen. Ligga på golvet, sträck dina armar längs kroppen. Böj dina knän. Stå med fötterna på golvet.

Inhale och böja i nedre delen av ryggen, spänna gluteal muskler. Under uppstigningen komprimeras också musklerna i anuset. Håll i det övre läget, håll den statiska spänningen i 1-2 sekunder. Att gå ner för att andas ut.

Bro eller lyft av skinkor med prostatit

Denna övning, förutom att stimulera prostata, stärker också gluteal musklerna, så det rekommenderas av fitnessinstruktörer och kvinnor och män.

Ben sax.

Ligga på ryggen, tryck nedre delen av ryggen på golvet. Armarna sträcker sig ut på kammarens sidor, palmerna pressas till golvet. Händerna förblir lätta under hela träningen.

Övning sax med prostatit och prostata adenom

Långt böjer knäna, lyfta benen 15 cm från golvet. Detta kommer att vara din startposition.

Lyft nu vänster benet 45 °, och den högra ner till ett avstånd på 5-8 cm från golvet. Gör omvänd rörelse, sänka vänster och lyft höger ben, inte vidrör golvet. Benen rör sig i ett vertikalt plan. Gör det maximala antalet repetitioner för dig.

"Saxar "fötter som ligger på magen. Detta är en variant av föregående övning, utförd på liknande sätt, men ligger bara på magen.

Övning sax ligger på buken med prostatit

I detta fall rör benen i horisontalplanet. Genom arbetskraft och effektivitet är överlägsen den tidigare versionen.

Ryggböjning med stöd på händerna.

Ligger på hans mage vilande på hans händer, samtidig lyftning av huvudet, armarna och benen med övning i nedre delen av ryggen. Detta är en lätt version av föregående övning. Gör maximalt antal gånger för dig.

Böjning av ryggen som ligger på buken med prostatit

cykel. Mycket enkel träning. Om en man på grund av svaga muskler i pressen eller baksidan inte kan utföra de tidigare tre övningarna, kan du utföra dessa enkla rörelser.

Motioncykel med prostatit

Ligga på ryggen för att höja benen och skildra på cykel, kommer sådan gymnastik med prostata adenom att bidra till att förbättra blodcirkulationen i bäckenvävnaderna.

Curative gymnastik om prostatit och prostata adenom kan kompletteras med indier från indisk gymnastik Yoga.

Lotus Pose.

I denna position sträckes skrotet, vilket bidrar till blodförsörjningen.

Lotusställning med prostatit och prostata adenom

Dra dina ben framåt. Ta det vänstra benet och placera foten bredvid höger lår. Böj sedan högerbenet och skjut det in i mellanrummet mellan låret och kalvsmusklerna. Nu kommer båda fötterna att ligga mellan benen och kalvarna på benen.

För att få en terapeutisk effekt måste du stanna kvar i 5 till 15 minuter efter att du har tagit ställningen.

Stå på axlarna, "björk". I detta tillstånd strömmar blodet från perineum, vilket är viktigt vid lindring av smärta från raspiraniya i perinealområdet.

Björkställning med prostatit och prostata adenom

För att ta denna position måste du ligga på mattan, slappna av, sakta räta upp benen och så långsamt höja dem. Ryggraden, bäcken och benen ska ta sig upprätt. Håll ryggen på dina händer. Elbowsna ligger på golvet och hakan pressar mot bröstet. Baksidan av deltoida musklerna och nacken berör mattan. Låt inte din kropp sva, håll dina ben raka. I detta fall upprätthålls kroppens position inte av spänning utan genom att upprätthålla jämvikt.

Sträckningsövning.

I den här positionen är midjan, skinkorna, skrotarna och hamstringarna mycket väl utsträckta.

Sträcker sig med prostatit och prostata adenom

Sitt på golvet, räta ryggen, sträck dina ben. Luta dig framåt och med dina indexfingrar grip de stora tårna. Böj framåt tills ditt ansikte rör knäna (eller hur mycket du får). Försök att inte böja knäna, riva inte av dina klackar från golvet. Händerna är böjda i armbågarna och vilar mot golvet med armbågarna. Dra upp bukmusklerna, detta underlättar att sträcka ryggen och låren. Äldre eller feta män kan hålla sina anklar.

För att ge terapeutisk effekt i denna position måste du stanna i 3 till 10 minuter. Det rekommenderas att börja med en halv minut och gradvis ta till en godtagbar tid för dig.

De som har svårt att utföra denna övning kan göra det omväxlande med ett ben och samma hand.

Tillägg det terapeutiska komplexet för prostatakörteln kan vara en annan övning, som för många av oss är så vanligt att vi, utföra det nästan varje dag, inte ens tänker på den helande effekt som den har. Det går trappan.

Oavsett hur frestande i slutet av arbetsdagen att klättra hem med hjälp av en hiss, vägra det fortfarande och gå uppför trappan till fots. När du tränar, öka lasten, steg över först genom steget och sedan genom två eller till och med tre. Tro mig, det är svårt att ens tänka på den bästa träningen för att förbättra tonen i prostata och dess indirekta massage. Dessutom, längs sättet som du förbättrar kroppens allmänna fysiska egenskaper, ökar dess uthållighet och minskar trötthet.

Kontrastdusch på perinealområdet. Detta förfarande höjer blodflödet i de organ som området appliceras på.

Gör det som du vill - rikta strömmen från duschen till grenområdet och ändra dess temperatur enligt följande:

Varmvatten, temperatur 40 - 45 grader. - 30 sekunder.

Kallt vatten vid rumstemperatur - 15 sekunder.

Överdriv inte det med kallt vatten, så att du kan skada dig själv. Procedurens varaktighet är 3-5 minuter. Förfarandet görs bäst på kvällen före sänggåendet.

simning

Under resan involveras alla muskler hos en person, så blodet cirkulerar aktivt genom kroppen. Ett effektivt verktyg för förebyggande av prostatit är i synnerhet hjärtsimulatorer ellipsoidal maskin. Trots enkelheten sprider denna simulator effektivt blod på kroppen utan belastning på lederna.

En komplett lista över övningar för behandling och förebyggande av prostatit

Prostatit är en sjukdom som de flesta män inte passerar. Om han kommer att gå till scenen för kronisk eller kommer att botas i början, beror direkt på uppmärksamhet på hälsotillståndet. Övningar med prostatit lösa problemet med stillastående fenomen, den främsta orsaken till denna sjukdom. Om det finns ett sätt att eliminera en konsekvens, men en anledning, kommer en rimlig person alltid att dra nytta av detta.

Hur man tvingar dig att göra övningar med prostatit

Alla är något inspirerade. Om han upprepade gånger hör samma sak börjar han tro det. Men en man inte tror på ordet, och uppmärksammar ständigt erbjuds information och kontrollerar dess rimlighet i den mån det är möjligt.

Män använder logik för att bedöma situationen och omständigheterna. För att fatta beslut måste de se till att det (beslut) är fullt motiverat.

Nästan alla vet om fördelarna med terapeutisk gymnastik med prostatit. Men inte alla innehåller en uppsättning övningar i sitt dagliga schema.

Anledningen är att de flesta män behöver starka bevis på att hans tid och ansträngning inte kommer att vara förgäves. Många är mycket lättare att ta piller ordinerats av läkare och vänta på återhämtning, än att ändra din livsstil att inkludera systematisk ockupationen tveksamt, enligt deras uppfattning, nyttan.

Att fatta ett bestämt beslut om början av en ny livstid som syftar till att bekämpa sjukdomen kommer att bidra till att göra klarhet i vad som händer med prostata under träningen och hur användbart det är för det.

Vilken prostatit kommer att bota träning

Gymnastik med prostatit kan inte anses vara det huvudsakliga terapeutiska verktyget. Men det är garanterat att hjälpa till att bli av med sjukdomen i början av utvecklingen och tillåter inte att gå in i den kroniska fasen med sitt långa (sjukdom) flöde.

Det är viktigt att förstå att det finns två huvudorsaker till prostata sjukdomar:

 1. Överträdelse av blodcirkulationen, vilket orsakar stillastående fenomen;
 2. Infektion.

Fysiska övningar som rekommenderas av urologer är garanterade att hjälpa till i det första fallet: med stagnation. I den andra situationen (om den är infekterad) kommer det att hjälpa till att klara sig snabbare med patologin.

Det finns komplex av övningar som är effektiva för kronisk och akut prostatit. Men i det senare fallet måste fysisk aktivitet kombineras med antibiotika. Det finns komplex av övningar som rekommenderas vid sjukdomens första skede.

När du utövar en övning mot prostatit förekommer följande i prostatakörteln:

 • Musklerna som omger prostata är kontrakterande och själva prostata (det är delvis en körtel, och delvis är det en muskel);
 • Stimulerat blodflöde i kärlen;
 • Blodet börjar dra tillbaka produkterna av stagnation;
 • Normal näring av celler.

Övningar för behandling av prostatit i hemmet är enkla och kräver ingen betydande fysisk ansträngning. För de män som måste sitta mycket, utvecklas en speciell "sit-down" gymnastik.

4 övningar för behandling av kronisk prostatit

Denna uppsättning övningar har ursprungligen utvecklats av osteopater för att bli av med problem i höftled. I processen med praktisk tillämpning av gymnastik sågs det att hon förvånansvärt aktivt stimulerar prostata och ökar styrkan. Över tiden upptäcktes att denna uppsättning övningar hjälper till att bli av med prostata adenom och påverkar positivt alla områden av manlig hälsa.

 • Postoperativ period
 • Förhöjning av sjukdomar i inre organ
 • Ökad kroppstemperatur;
 • Smittsamma och virala sjukdomar;
 • De första sex månaderna efter hjärtinfarkt och stroke;
 • Aneurysm av aortan.

Du kan göra övningar med en gradvis ökning av belastning och noggrann övervakning av ditt välbefinnande:

 • För inguinal brok och buksbråck;
 • Med intervertebrala brok
 • Vid ökat tryck (med övervakning av tryck före och efter gymnastik);
 • Med en exacerbation av prostatit.

Grundkrav: Alla övningar i komplexet utförs på en ganska hård yta, en liten kudde placeras under huvudet. Gymnastik görs smidigt och undviker "ryckiga" rörelser.

1: a övningen

 1. I det benägna läget utsträckes händerna längs kroppen;
 2. De lutar lite på fötterna, börjar långsamt och smidigt böja sina knän. Draga benen mot sig, böjer de samtidigt knäna så mycket som de kan;
 3. Lämna benen till sin ursprungliga position;
 4. Upprepa minst 12 gånger. Optimal - 15-20 gånger.

2: a övning

 1. Ligger på golvet sträcker armarna längs kroppen. Benen böjer sig vid knäna, fötterna ihop;
 2. Torka långsamt och jämnt knäna så långt som möjligt;
 3. Sätt tillbaka benen till sin ursprungliga position, lätta på benen. Med en liten ansträngning pressar de knäna mot varandra i rörelsens sista steg;
 4. Börja med 10 tillvägagångssätt, led upp till 15-20.

3: e övningen

 1. Utförs i den bakre positionen på buken, armarna längs stammen;
 2. Böj det högra benet i knäet och sakta lyfta det uppåt och sen sakta ner det, utan att skynda. Försök inte lyfta foten så hög som möjligt. Detta är inte nödvändigt
 3. Upprepa liknande rörelser för vänster fot;
 4. För varje ben måste du göra 6-12 övningar.

4: e övningen

 1. Utför stående, fötterna axelbredd ifrån varandra;
 2. Långsamt, långsamt, gör grunda sittplatser medan du sträcker händerna framför honom;
 3. När man rör sig upp, sträcker sig benen inte helt vid knäna;
 4. I denna övning är det viktigt att göra små-amplitude squats, grunda. Hela komplexet utförs utan att böna böjer sig fullständigt.
 5. Upprepa 6-12 gånger.

Övningar med stillastående prostatit

Huvudmålet med någon terapeutisk gymnastik är att aktivera blodcirkulationen. Syftet med övningarna med prostatit är att "sprida blod" i bäckenområdet. När du gör övningarna är det viktigt att följa följande rekommendationer:

 • Avbryt inte rörelsen, flyttar från en övning till en annan och mellan de metoder i samma serie (stimulering av blodcirkulationen kommer att bli mer effektiv om en kontinuerlig belastning på musklerna);
 • Ett utmärkt resultat är utseendet av en känsla av värme i bäckenregionen, så du måste sträva efter att uppnå detta resultat;
 • När de utför någon övning av prostata kan samtidigt komprimera och dekomprimera musklerna i anus, som ger en ytterligare effekt på eliminering av stagnation i prostatakörteln;
 • Innan sjukgymnasten, helst värma upp hela kroppen en serie enkla rörelser, stimulerande därmed blodcirkulationen i hela kroppen.

1 övning: gå på skinkorna

Utför sittande på golvet. Alternativt lyfter du höfterna, flytta kroppen i riktning framåt. I denna övning ligger fokus på rörlighetens jämnhet. I detta fall kommer belastningen i bäckenområdet att bli betydande.

2: övning: kläm bollen mellan höfterna

Det finns två alternativ för denna övning: kläm bollen med höfterna som ligger och står. Någon av dem har samma effekt på prostatan: det stimulerar blodcirkulationen. Det finns olika rekommendationer om hastigheten på kompressionsrörelserna. Vissa experter råder det att göra det långsamt, andra - snabbt, i serie med 15-20 rörelser. Du kan välja takten i klasser som du gillar mer.

3: e övning: lyfta benen på vikten

 1. De sitter på golvet på mattan, kroppen är lutad något bakåt. Benen är utsträckta. Händer vilar på golvet;
 2. Lyft fötterna 10-15 cm över golvet;
 3. Dra dina ben till dig själv, böja knäna. Om en fysiskt förberedd man känner att denna belastning inte räcker för honom, kan han samtidigt höja händerna på sidorna eller sträcka dem framför sig;
 4. Upprepa 10-20 gånger.

4: e övning: aktiva fotrörelser

 1. De låg på ryggen, ben sträcker sig;
 2. Börja att odla och minska fötterna, gradvis påskynda takten;
 3. Upprepa rörelserna i 1-1,5 minuter.

5: e övning: hoppar

Genom att utföra denna övning från prostatit strävar de efter att höja knäna så högt som möjligt. Det är önskvärt att i hoppet låg de på bröstnivå. För ett tillvägagångssätt - 10 hopp. Gör 2-3 tillvägagångssätt.

6: e övning: kör på plats

Under loppet försöker de lyfta knäna så att de står på bröstnivå.

Övningar för förebyggande av prostatit

Detta övningskomplex är effektivt inte bara för förebyggande av prostatit. Det kan utföras i början av utvecklingen av denna sjukdom.

1: a övningen

Denna övning är effektiv inte bara för behandling och förebyggande av prostatit, men det kommer att hjälpa till med hemorrojder och rektumproblem.

 1. De kommer på knä, fötterna är riktade tillbaka, hälarna späds ut. Knä måste hållas ihop;
 2. De sitter på sina fötter. Palmerna knäböjer;
 3. Krama musklerna i slemhinnan i 3-5 sekunder och slappna av;
 4. Utför i 3-5 minuter. Optimal - före obehag.

2: a övning

Denna övning ska utföras på tom mage.

 1. Stående böjning framåt och palmer vilar mot knäna;
 2. Inhalera djupt, medan du drar i bukmusklerna. Förvara detta tillstånd tills obehag. Andas långsamt och slappna av;
 3. Upprepa 12-15 gånger.

3: e övningen

 1. Gå till väggen, böj det högra benet i knäet, fötterna vilar mot väggen;
 2. Långsamt böja vänster ben i knäet, knäböj och samtidigt sträcka lårens inre muskler;
 3. De byter ben;
 4. Upprepa 10-20 gånger.

4: e övningen

 1. De lägger sig på golvet, höjer sina knän, benen är parallella med golvet;
 2. Utför rörelsen för "cykeln", rikta fötterna uppåt;
 3. Upprepa i 1-2 minuter.

Massage i prostata. Teknik från taoistiska munkar.

För att utföra en massage knäböj prostata och vrider kroppen till vänster eller till höger. För personer med hög vikt eller som leder en stillasittande livsstil kan detta vara svårt. Därför, innan de gör övningarna, gör de en uppvärmning, varefter, medan de knäböjer, kan kroppen lätt vridas i vilken riktning som helst.

Värma upp

 1. Nätet ligger på golvet, den högra foten är gjuten under;
 2. Vänsterbenet böjs vid knäet och sår bakom det rätta;
 3. Den högra armbågen ska vara på vänster knä;
 4. Den vänstra handen är lindad bakom ryggen, handledsstödet på golvet;
 5. Vid utandning lutar de på armbågen med ansträngning, lägger ut kroppen till vänster;
 6. Upprepa 5-7 gånger;
 7. Ändra positionen och vika upp kroppen till höger.

massage

För självmassage av prostata behöver du något av dessa verktyg: fuktgivande gel, närande grädde, petroleumjelly.

 • De knäböjer sig ner, vänd i någon lämplig riktning;
 • Applicera gelen på pekfingret;
 • Skriv in fingret i anusen tills du känner pinealförseglingen;
 • Delikat sträckande rörelser börjar trycka på prostata;
 • Känna trängseln att urinera, du måste uthärda det;
 • Massera prostata tills det finns genomskinliga sekretioner. Denna så kallade "prostatajuice";
 • Var uppmärksam på vätskans färg. Om det är vitt, är det normen. Om den har en gulaktig eller grön tipp, stoppas massage. Denna färg indikerar en långsam inflammatorisk process i prostata.

Övningar från prostatit för dem som har en "stillesittande" livsstil

1: a övningen

 1. Sitter på en stol, slappna av, med ena hand omfamna näven av den andra handen, komprimerad till en knytnäve;
 2. Sätt dina händer på botten av magen;
 3. Vid inandning, med ganska skarp rörelse, tryck lätt ner underkroppen, utandning - släpp ut. Händerens rörelse bör riktas inte bara mot "magen" utan även nedåt;
 4. Det är önskvärt att känna hur den nedre delen av buken är lite upptagen.
 5. Strax efter träningens början bör en känsla av uppvärmning av händerna och värmen i underlivet uppträda.
 6. Utför i 3-5 minuter i början av kursen, justerad till 7-10 minuter.

2: a övning

Att vara i sittande läge komprimerar de anusmusklerna och tenderar att dra upp dem så högt som möjligt. Alternativ kompression-avslappning av musklerna till trötthet eller utseende av obehag. Detta är en mycket effektiv övning för att eliminera stillastående fenomen i prostata.

3: e övningen

Samtidigt komprimeras nävar och anus muskler. Samtidigt blir hela kroppen ofrivilligt belastad, och den kommer att räta ut något. Håll spänningen i 2-3 sekunder, slappna av näven och musklerna. Kroppen kommer också att slappna av. Upprepa minst 10 gånger.

4: e övningen

Squat ner så att könsorganen är i en fri position. Spänningar muskler, de försöker att dra dem (könsorgan) i sig själva. Upprepa tills en känsla av obehag eller trötthet. Du kan göra flera tillvägagångssätt under hela dagen.

5: e övningen

Utför en "andningsmag": inandning tryck in bukmusklerna framåt och håll andan i några sekunder. När du andas ut drar dina magmuskler så mycket som möjligt. Upprepa 10-15 gånger eller till en känsla av trötthet.

Kegel övning

Kegelövning är känd för sin effektivitet när man tränar intima muskler hos kvinnor. Men det är inte mindre användbart för män:

 • Stimulerar blodcirkulationen i prostata;
 • Ökar varaktigheten av samlag
 • Hjälper till att få kontroll under samlag.

Övningskegel Det är önskvärt att utföra på morgonen under en erektion. Men du kan göra det vid någon annan lämplig tid. I området av penisens yttre spår läggs en liten last fast. Muskelspänningen lyfter upp belastningen så mycket som möjligt. Varaktigheten av träningen väljs individuellt.

Vad är användbart för att göra med prostatit

En modern man klarar inte alltid tid att utföra övningar som kräver att man lägger sig eller lägger sig. I det här fallet kan du ta armarna på flera övningar som gör sittande och gradvis utveckla en vana att göra dem.

Ett mycket bra sätt att förebygga prostatit går till fots. Men resultatet blir bara om dagen passerar minst 3 km. Vandring längs gatan kan ersättas med att gå på plats eller med en löpband.

Under perioden av förvärring av sjukdomen eller i händelse av tvivel i användbarheten av dessa eller dessa övningar är det nödvändigt att få läkares samråd. Läkaren kommer att förklara hur man gör övningar med kronisk prostata, stillastående, akut.

Bota sjukdomen kan tillhandahållas på grundval av ett integrerat tillvägagångssätt. Övning i sig är kanske inte tillräckligt i vissa fall. Tillsammans med kan utföras genomförandet av terapeutiska övningar medicinering, gör microclysters, sjukgymnastik.

Goda resultat ges genom hirudoterapi, fytoterapi. Du kan vara uppmärksam på folkliga metoder för behandling av prostatit. Ett integrerat tillvägagångssätt för att bli av med sjukdomen kommer säkert att ge ett positivt resultat och låta bli att glömma problemen med människors hälsa.