Huvud
Analyser

Zoxone kontra adenom: bruksanvisningar

Idag, när en patient diagnostiseras med sjukdomar i könsorganet, nämligen prostatiskt adenom, ordinerar läkaren vanligtvis olika mediciner, till exempel en zoxon mot adenomen. Varje person som lider av sjukdomen vill veta så mycket som möjligt om läkemedlet som doktorn förskrivit till läkaren för behandling av patologi. Särskilt alltid människor är intresserade av instruktionen av användningen av detta verktyg och eventuella biverkningar. Också viktig information är priset och användbara egenskaper hos läkemedlet.

Läkemedlets sammansättning

Zoxon mot prostata adenom är tillgängligt i tablettform. Det huvudsakliga aktiva elementet i dess sammansättning är doxazosin, vilket används i form av mesylat. Dess innehåll i varje portion varierar från 1 till 4 mg.

Också i kompositionen av läkemedlet finns olika hjälpspårämnen:

 • Natriumlaurylsulfat;
 • cellulosa;
 • laktos;
 • Kolloidal kiseldioxid.

Farmakologiska egenskaper

Detta läkemedel ordineras av läkare främst på grund av dess aktiva effekt på sjukdomsutvecklingen. Doxazosin, som är huvudelementet i Zoxon, blockerar alfa-1-adrenerge receptorer. Användbara effekter är primärt en blockad av alfa-1-adrenoreceptorer i blåsan, nämligen prostata.

Zoxon har också andra positiva effekter, till exempel sänker blodtrycket, leder till en minskning av vaskulär perifer resistans.

Läkemedlet har en positiv effekt på lipidnivån, det reducerar aktivt kolesterolkoncentrationen och sänker också triglyceriderna. Utgående från ovannämnda positiva reaktioner av denna medicinska produkt kan man dra slutsatsen om dess positiva effekt på hjärtets arbete, varnar Zoxon om den möjliga förekomsten av hjärtisk ischemi.

Läkemedlet sänker hypertrofihalten i vänster ventrikel, bidrar till att minska sannolikheten för tromboner. Zoxon leder inte till utseendet av möjliga brott mot kroppens metabola processer.

Patienten redan efter de första dagarna av att ta denna medicin kan märka sin positiva effekt på kroppen. Eftersom ämnen i sammansättningen av Zoxon, innanför, snabbt löser upp i blodet. Maximal koncentration av detta medel i kroppen bildas efter att patienten tar p-piller efter flera timmar.

Användbara mikrodelar av läkemedlet kommer i kontakt med plasmaproteiner med nästan 100%.

Doseringen av Zoxon är observerad inom 1-2 dagar. Utbytet av metaboliter uppträder vanligtvis hos kalvarna.

Indikation för användning

Detta läkemedel är föreskrivet för patienter som lider av prostata adenom sjukdom. Läkemedelsprodukten kämpar bra med urinrörets abnormiteter på grund av sammandragning av blåsan, till exempel frånvaron av fullständig tömning av blåsan eller frekventa uppmaningar.

Detta verktyg är ordinerat av läkare i situationer med högt blodtryck, eftersom effekten av läkemedlet aktivt påverkar avlägsnandet av symtom på sjukdomen. När tillståndet för normalt tryck också kan användas Zoxon, det inte provar skadliga effekter på hankroppen, trycket kommer att vara normalt.

Admission medication

Zoxon används endast enligt utnämningen av en medicinsk specialist. Självmedicinering i denna situation är utesluten på grund av eventuella negativa konsekvenser. Doseringen och planen för administrationen anges i botemedlet. Läkaren baserad på diagnos av patologi, känner till patientens egenskaper, bestämmer den nödvändiga dosen, samtidigt som man tar hänsyn till andra viktiga faktorer, till exempel, människors hälsa.

Med prostata sjukdom består den vanliga dagliga dosen av läkemedlet av 1-2 tabletter, tar medicinen en gång dagligen, tabletterna tuggas inte och sväljas, du borde dricka mycket vatten.

Om en patient förutom en prostata sjukdom också har ett problem med tryck, måste han berätta för sin läkare om denna situation, eftersom dosen av läkemedlet då kommer att ändras. Behandlingsprocessens längd bestäms av läkaren, det är möjligt att applicera det inom en månad. Det rekommenderas under behandlingen att avstå från att dricka några alkoholhaltiga drycker och inte delta i körfordon.

Kontra

Zoxone ska inte tas till patienter med ökad känslighet mot element från dess sammansättning. Det rekommenderas inte att använda verktyget för personer som inte fyllt 18 år.

I den terapeutiska processen kan du möta utseendet av biverkningar av läkemedlet. Även om Zoxon inte påverkar kroppen under läkningsprocessen, kan vissa biverkningar uppstå. Deras förekomst beror i första hand på patientens övergripande hälsa, kroniska sjukdomar och andra negativa aspekter. Om en representant för mannen har några hälsoproblem, till exempel ökat blodtryck, kan användningen av medicinen redan från början börja provocera ortostatisk hypotoni.

Biverkningar från användningen av läkemedlet:

 • Anfall av illamående;
 • yrsel;
 • asteni;
 • Allmän svaghet i kroppen, sömnighet.

Några representanter för mannen med patologin för prostataadenom kan märka förekomsten av alla ovan nämnda biverkningar från användningen av läkemedlet. Dessutom är bildningen av svullnad möjlig. Några män efter att ha tagit en kur av Zoxon noterade fenomenet torr mun, ökad excitabilitet och olika andra negativa reaktioner.

Det fanns också situationer som provade bildandet av gulsot, en ökning av leverenzymets aktiva funktion och nedsatt njurfunktion.

Vid den första förekomsten av biverkningar efter användning av denna åtgärd, ska patienten omedelbart kontakta en läkare, till exempel efter uppkomsten av en allergisk reaktion, klåda, rodnad och andra hudutslag.

Tecken på överdosering

Även om instruktionerna tydligt fastställer användningsgraden för läkemedlet, såväl som läkaren bestämmer alltid den nödvändiga dosen av läkemedlet för patienten, har situationen för överdosering dokumenterats. Intaget av en stor del av detta läkemedel kan prova en minskning av blodtrycket, vanligtvis åtföljt av ett synkope i en man.

Om den här situationen uppstår hos en man, måste du lägga den på ryggen, dina ben ska vara något upptagna, huvudet sänktes till botten. Ring omedelbart en ambulans. I sådana fall gör medicinska specialister vanligtvis ett förfarande för att tvätta magen, föreskriva sedan användningen av aktivt kol och andra sorbenter. Då utförs symptomatisk terapi.

Män bör också vara medvetna om att för närvarande kan analoger Zoxon erbjudas i apoteksnätet.

Självklart ersätta det ursprungliga läkemedlet med dess analoger är strängt förbjudet, eftersom de kan orsaka olika negativa sidreaktioner. Endast en läkare kan ge råd eller vice versa att vägra att acceptera en patient som liknar Zoxons mediciner, som tidigare har utfört en grundlig diagnos av patientens kropp och känner till särdragen i sjukdomsförloppet.

Zokson

Beskrivningen är aktuell på 2015/09/09

 • Latinska namn: Zoxon
 • ATX-kod: C02CA04
 • Aktiv beståndsdel: Doxazosin (Doxazosin)
 • producent: Zentiva k.s (Tjeckien)

struktur

Preparatet innehåller den aktiva beståndsdelen doxazosin.

Ytterligare komponenter: laktos, mikrokristallin cellulosa, magnesiumstearat, natriumkarboximetylstärkelse, natriumlaurylsulfat, kiseldioxidkolloid.

Typ av problem

Producerad Zoxon i tabletter med en aktiv beståndsdel av 1,2 och 4 mg. Läkemedlet är förpackat i blister med 10 och 15 stycken, 1-3, 9 eller 10 per förpackning.

Farmakologisk aktivitet

Läkemedlet är en alfa 1-adrenoblocker.

Farmakodynamik och farmakokinetik

Huvudämnet för detta läkemedel är en stark selektiv blockerare av alfa1-adrenerge receptorer. Han är ordinerad för behandling godartad prostatahyperplasi. Som ett resultat av terapi förbättras parametrarna för urodynamik signifikant, symtomen på sjukdomen minskar. Positiv verkan tillhandahålls genom blockering av alfa1-adrenerga receptorer, vilka finns i kapseln, stroma i prostata och blåsans hals.

Dessutom hjälper behandling med Zoxon att minska nivån på blodtryck, på grund av en minskning av total resistans i perifera kärl.

Kliniskt signifikant hypotensiv effekt uppnås efter en daglig dosering och hålls i 24 timmar. Reduktion av blodtryck sker gradvis, medan maximivärdet observeras efter 2-6 timmar från det att läkemedlet tagits.

Zoxon-tabletter har en positiv effekt på formuleringens lipidprofil blod, bidrar till att minska koncentrationen kolesterol och triglycerider, vilket minskar risken för kranskärlssjukdom. Det är uppenbart att administrationen av detta läkemedel kan minska hypertrofi i hjärtans vänstra kammare, bidrar till inhiberingen av aggregering trombocyt och sänka sannolikheten trombotiska händelser.

Samtidigt fanns det ingen negativ effekt på kroppens ämnesomsättning och viktiga funktioner. Därför kan läkemedlet ordineras till äldre patienter, såväl som personer med bronkial astma, gikt och diabetes mellitus.

Inuti kroppen genomgår den aktiva ingrediensen full absorption i mag-tarmkanalen. Samtidig ätning kan sakta absorptionen med ca 1 timme. Uppnå maximal koncentration i kompositionen blodplasma noteras om 1-2 timmar. Förbindelsen med proteiner lämnar ca 98%. Som ett resultat, metabolism inaktiv form metaboliter. Utsöndring från kroppen sker i två faser i form av metaboliter och något i oförändrad form.

Indikationer för användning

Läkemedlet är ordinerat för behandling:

 • godartad prostatisk hyperplasi åtföljd av eller utan arteriell hypertension;
 • arteriell hypertoni.

Kontra

Det rekommenderas inte att använda Zoxon när:

 • överkänslighet mot dess komponenter
 • ålder till 18 år.

Försiktighet måste vidtas vid behandling av patienter med leversjukdom, ortostatisk hypotension, aorta eller mitral stenos, såväl som amning och graviditet.

Biverkningar

När Zoxon tas, kan biverkningar utvecklas i början av behandlingen. Oönskade symptom kan påverka aktiviteten hos olika organ och kroppssystem: hjärt-kärlsjukdomar, nervösa, andningsorgan, matsmältningsorgan, endokrina och så vidare. Ofta uppstår biverkningar i form av: ortostatisk hypotension, synkope, svullnad, asteni, trötthet, illamående, yrsel, huvudvärk, illamående, rinit.

Dessutom utesluts inte utveckling av allergiska reaktioner, styvhet i muskuloskeletala systemet, synfel och så vidare.

Zoxon, användningsanvisningar (Metod och dosering)

Dessa tabletter ska tas oralt, en per dag, helt med vatten.

För att behandla godartad prostatahyperplasi, som inte åtföljs av högt blodtryck, ordineras patienter vanligen ett läkemedel i en daglig dos av 2-4 mg. Den maximala tillåtna dagliga dosen är 8 mg.

För behandling av arteriell hypertension väljes dosen individuellt och beror på sjukdomens komplexitet och patientens egenskaper. Därför kan den dagliga terapeutiska dosen vara så hög som 1 mg eller 16 mg.

I regel börjar behandlingen med en daglig dos på 1 mg, helst vid sänggåendet, eftersom patienten behöver ligga i 6-8 timmar efter att ha tagit medicinen. Detta tillvägagångssätt kommer att undvika uppkomsten av "fenomenet av den första dosen". Om denna dos inte är tillräcklig för den terapeutiska effekten, är det efter 1-2 veckors behandling möjligt att öka till 2 mg och så vidare tills en optimal terapeutisk effekt uppnås.

De flesta patienter upplever en förbättring med en daglig dos på 8 mg. Man bör komma ihåg att den maximala tillåtna dosen inte får överstiga 16 mg. När en fortsatt terapeutisk effekt uppnås, börjar en gradvis minskning till 2-4 mg. Många patienter är ordinerade 4 mg Zoxo tabletter, som underhållsbehandling. Det här läkemedlet tas under lång tid, men behandlingen är endast föreskriven av läkaren.

överdos

I fall av överdosering med Zoxon, en uttalad minskning Blodtryck, åtföljd av ett synkope.

I detta fall utförs behandlingen med patienten placerad i ett horisontellt läge, lyfter benen och sänker huvudet. Sedan utförs magspjället, aktivt kol och annan symptomatisk behandling under överinseende av en specialist.

interaktion

Det har fastställts att doxazosin kan förbättra den antihypertensiva effekten av antihypertensiva läkemedel. I detta fall är läkemedlet väl kombinerat med tiaziddiuretika, furosemid, p-blockerare, antibiotika, blockerare av "långsamma" kalciumkanaler, hypoglykemiska medel, indirekta antikoagulationsmedel och urikosurala medel.

Kombinationer med inducerare av mikrosomal oxidation i levern kan öka effektiviteten av doxazosin och med hämmare tvärtom minska. Samtidig användning med icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, till exempel, indometacin, östrogen och sympatomimetiska droger minskar läkemedlets hypotensiva effekt.

Försäljningsvillkor

Förvaringsförhållanden

Det rekommenderas att förvara tabletterna i en mörk plats, skyddad från barn, vid rumstemperatur.

Ska jag applicera Zoxone mot adenom, och vad är nyttan av åtgärden?

I den moderna världen, om en man har ett prostatiskt adenom, kan en mängd olika läkemedel förskrivas. En av dem är saksisk. Praktiskt taget varje patient, oavsett om ett botemedel mot adenom utsett honom, vill lära sig detaljerad information om läkemedel, vilket är ganska naturligt, eftersom varje är viktigt att säkerställa riktigheten av behandlingen uppdrag, samt lära sig att påverka läkemedlet på hälsan. Om du tillhör de patienter som har ordinerats Zoxone mot adenom, kommer informationen nedan att vara användbar för bekantskap.

Egenskaper av formuleringen och formen av preparatet

Denna medicinering är gjord i form av platta runda tabletter, vilka har en vit färg. I vissa fall kan läkemedlet ha en något gulaktig snitt. Den huvudsakliga aktiva substansen i läkemedlet är doxazosin, som används i form av mesylat. Varje enskild tablett kan innehålla från 1, 2 eller 4-mg mg av ämnet.

Dessutom innehåller Zooxon även hjälpkomponenter, inklusive:

 • laktos;
 • cellulosa mikrokristallin granulerad;
 • kolloidal dioxid (vattenfritt) av kisel;
 • natriumlaurylsulfat, etc.

Förpackade tabletter i blister för tio stycken. Ett paket kan innehålla ett annat antal blåsor (3 eller 9, samt 10 stycken).

Farmakologiska egenskaper

Zaxon är förskrivet mot prostatit eftersom han aktivt påverkar utvecklingssjukdomen. Doxazosin, som är huvudkomponenten av medlet, är en selektiv blockerare av alfa-1-adrenerge receptorer. Sådana produkter ger en möjlighet att positivt påverka urodynamiken hos en patient som lider av godartad hyperplasi. Denna effekt uppnås genom blockering av alfa-1-adrenerga receptorer belägna i blåszonen, såväl som i vissa områden av själva prostata.

Dessutom bidrar Zoxon, som används mot prostataadenom, till att sänka blodtrycket, eftersom det minskar den vaskulära perifer resistansen i allmänhet. Denna farmakologiska produkt har också en positiv effekt på lipidenivåerna i blodet, eftersom det fungerar kraftigt för att minska koncentrationen av triglycerider och kolesterol. På grund av dessa egenskaper hos läkemedlet kan den förhindra utvecklingen av hjärt-ischemi.

Zoxon bidrar också till att minska nivån av ventrikulär hypertrofi (vänster), arbetar för att hämma trombocytaggregation och minskar sannolikheten för tromboner. Tillsammans med detta leder läkemedlet inte till en överträdelse av metaboliska processer i kroppen.

Patienten som tar piller Zoxone mot adenom kan observera en positiv inverkan bokstavligen från de första dagarna av användning. Detta beror på att läkemedlet, när det intas, löser sig på kortast möjliga tid och absorberas av väggarna i distriktet. Den maximala koncentrationen av läkemedlets aktiva substans i blodet uppstår efter utgången av 1-2 timmar efter användning av tabletten.

Huvudämnet för läkemedelsprodukten under behandling börjar kontakta plasmaproteiner med nästan 98%. Halveringstiden för läkemedlet når en period av 22 timmar. Utsöndringen av metaboliter från den manliga kroppen i den största mängden utförs tillsammans med avföring.

I vilka fall rekommenderas det att ta drogen?

Denna typ av läkemedel är i de flesta fall förskrivna till patienter som har prostata adenom. Medicinering klarar nedsatt urinrörsprocess (känslan är inte helt töms vid urinering, ofta behov av et al.), Som orsakas av komprimering av blåsan och urinvägarna.

Dessutom läkemedlet ges i fall av hypertoni (högt blodtryck), och om man har inte bara godartade, men också hänvisat till problemet, arbetar läkemedlet för att åtgärda dem. Om patienten är under normalt tryck och ordinerat för att äta Zoxon, kommer ämnena i detta läkemedel inte att ha en negativ effekt på kroppen, och trycket kommer att förbli normalt.

Dosering av läkemedlet

Zoxon ska endast användas enligt instruktioner från en läkare. Att följa med självmedicinering med hjälp av läkemedel som valts oberoende följer inte, eftersom patienten inte kan ta hänsyn till alla behandlingsfaktorer, vilket kan leda till negativa konsekvenser. I enlighet med informationen som anges i handboken bestäms dosen med hänsyn till egenskaperna hos sjukdomsförloppet som detekteras i patienten. Dessutom beaktas många andra faktorer, inklusive det allmänna hälsotillståndet.

När prostata adenom rekommenderas att använda från 2 till 4 mg av läkemedlet (dagskurs), det vill säga 1-nu-2-ve tabletter. Tabletter ska druckas en gång om dagen, kvävning med rikliga mängder vatten medan de inte tuggas. Maximal dosering bör inte överstiga 8 mg per dag.

Vid behandling av högt blodtryck bör detta läkemedel tas enligt ett annat schema, så om en man med prostataadenom har problem med trycket, bör detta meddelas läkaren. Denna information är mycket viktig vid dosering av dosen. Behandlingstiden bör också bestämmas av den behandlande läkaren. Dessa piller kan tas under lång tid, så var inte rädd om doktorn har ordinerat användningen av drogen i en månad. Det är värt att notera att när man behandlar det här verktyget är det värt att inte köra bilar såväl som att dricka alkohol.

Kontraindikationer att använda

Läkemedlet ska inte tas till de patienter som är överkänsliga mot den aktiva substansen (doxazosin), liksom till de härledda komponenterna. Användning av tabletter rekommenderas inte för personer under 18 år.

Vilka komplikationer kan uppstå under behandlingen?

Trots det faktum att Zoxon inte har en kraftig negativ inverkan på patientens kropp under behandlingen, kan vissa biverkningar fortfarande uppstå. De kommer att bero på vilken typ av hälsoproblem patienten har. Till exempel, om patienten har högt blodtryck, kan den initiala perioden av läkemedlet leda till ortostatisk hypotoni.

Biverkningar kan också innehålla följande fenomen:

 • illamående och trötthet
 • asteni;
 • Utseendet av yrsel och huvudvärk;
 • känsla av sömnighet, svaghet och snabb trötthet.

Patienter som lider av prostata adenom kan möta alla manifestationer samtidigt. Dessutom kan det förekomma svullnad. En viss procentandel män under behandlingsperioden observerade också förekomsten av torr mun, överdriven excitabilitet och andra obehagliga reaktioner i kroppen.

I vissa fall noterades sådana effekter som gulsot, ökad aktivitet av leverenzym samt störningar relaterade till njurefunktion.

Om patienten observerar en överkänslighet mot komponenterna i läkemedlet som orsakade ovanstående problem eller leder till att allergiska reaktioner uppträder, i form av hudutslag, klåda, rodnad, ska du underrätta den behandlande läkaren.

Symptom på överdosering

Trots det faktum att instruktionerna anger strikta normer för att ta åtgärden, liksom de indikeras av den behandlande läkaren, har fall av överdosering dokumenterats. Användning av en för hög dos kan leda till blodtrycksfall. Denna egenskap av kroppens reaktion till farmakologins produkt kan åtföljas av synkopi.

Om detta händer med patienten, ska han sitta på ryggen i en sådan position att benen är något upptagna och huvudet sänks ner. Efter detta, ring en omedelbar ambulans. I sådana fall utförs de anlända läkarna i magsköljning, föreskriva mottagning av aktivt kol, liksom andra sorbenter. Symtomatisk terapi administreras därefter.

Det är värt att notera att apotek idag erbjuder analoger till Zoakson, men att göra en ersättare för drogen ensam bör inte, eftersom de kan ha olika biverkningar. Om ett läkemedel som föreskrivs av en specialist inte kan köpas av någon anledning, och apotekaren erbjuder en effektiv ersättning för en analog, kontakta en läkare innan du köper en "ersättare".

Dans av livet

Gå först så snart som möjligt till oss, vi vet hur du hjälper dig och hur man bota prostata adenom med droger för prostata. " Här är också skyldig att göra en av de väsentliga accenterna på egenskaperna hos de mest publicerade, så kallade tabletterna med symtom och behandling av prostata adenom. Sådana "moderna, nya och nyaste" metoder för läkemedelsbehandling av prostataadenom erbjuds av återförsäljare från det nuvarande läkemedlet.

I den moderna världen, om en man har ett prostatiskt adenom, kan en mängd olika läkemedel förskrivas. Denna typ av läkemedel är i de flesta fall förskrivna till patienter som har prostata adenom. Patienter som lider av prostata adenom kan möta alla manifestationer samtidigt.

I den här artikeln hittar du själv de viktigaste svaren på frågorna från ämnet: "Läkemedel för prostata adenom." Vi kommer att ta reda på vilken typ av "hjälp" som faktiskt görs. Naturligtvis består det i att förskriva receptbelagda läkemedel för prostata adenom.

Om varför de inte dricker droger för prostata adenom och kronisk prostatit, de som producerar dem

Det verkar vara som, det här är förberedelser för behandling av prostata som hämmar och hämmar produktionen av det endokrina systemet av testosteron, den antagna mellanliggande tillväxtfaktorn hos tumören. De två typerna av läkemedel som beskrivs ovan för behandling av prostataadenom anses vara officiella. Och på apotekets hyllor finns det massor av ton som kallas annorlunda: biologiskt aktiva tillsatser (BAA), homeopatiska läkemedel (homeopati från prostata adenom, homeopati från prostatit).

Om du tillhör de patienter som har ordinerats Zoxone mot adenom, kommer informationen nedan att vara användbar för bekantskap. Denna effekt uppnås genom blockering av alfa-1-adrenerga receptorer belägna i blåszonen, såväl som i vissa områden av själva prostata.

Egenskaper av formuleringen och formen av preparatet

Patienten som tar piller Zoxone mot adenom kan observera en positiv inverkan bokstavligen från de första dagarna av användning. Detta beror på att läkemedlet, när det intas, löser sig på kortast möjliga tid och absorberas av väggarna i distriktet. Huvudämnet för läkemedelsprodukten under behandling börjar kontakta plasmaproteiner med nästan 98%.

Dessutom beaktas många andra faktorer, inklusive det allmänna hälsotillståndet. Läkemedlet ska inte tas till de patienter som är överkänsliga mot den aktiva substansen (doxazosin), liksom till de härledda komponenterna. Trots det faktum att Zoxon inte har en kraftig negativ inverkan på patientens kropp under behandlingen, kan vissa biverkningar fortfarande uppstå.

En viss procentandel män under behandlingsperioden observerade också förekomsten av torr mun, överdriven excitabilitet och andra obehagliga reaktioner i kroppen. Trots det faktum att instruktionerna anger strikta normer för att ta åtgärden, liksom de indikeras av den behandlande läkaren, har fall av överdosering dokumenterats.

Det är värt att notera att apotek idag erbjuder analoger till Zoakson, men att göra en ersättare för drogen ensam bör inte, eftersom de kan ha olika biverkningar. Innan du använder några metoder för behandling eller medicinering, måste du konsultera en läkare.

Grunden för denna webbplats är metoden för behandling av prostata. Och samtidigt, utan att avvika från den beprövade vetenskapliga kunskapen. Det vill säga att de tillfälligt, liksom, borde lindra blodtrycket på prostatakörteln, vilket därigenom förbättrar kvaliteten på urinering och försöker delvis bedövas. Att inspirera och att tänka på dig själv är det inget som behövs. Tänk på dem som genom detta schema är intresserade av din plånboks förödelse.

På behandlingen av bara en av kombinationerna av manifestationer av sjukdomen är en sådan lista av skit mynt! Utgående från ovanstående, för att välja vilket som är bättre: Proflosin eller Omnik, Kardura eller Urorek, är det ofta meningslöst att leta efter analoger av Tamsulosin eller andra läkemedel från prostata adenom.

Omnik prostatit läker inte, det vill säga innehåller inte antibiotika, men bidrar bara (om det fungerar) till lättnad vid urinering. Även i det nuvarande läkemedlet. Återigen byt förpackningen och det kostar bara en och en halv, två gånger mer än vanligt.

Den första gruppen läkemedel i ämnet adenom: behandling, det är alfa-1-adrenoblockerare. De främjas kommersiellt så att många misstänker och anser dem säkert vara verkliga läkemedel vid behandling av prostatainflammation. Även några officiella läkarna kommenterar användningen av finalgal vid behandling av prostatit och som läkemedel för prostata adenom på Internet.

Testimonials och indikationer för användningen av läkemedlet "Zoxon"

Bland prostata störningar identifieras diagnosen hyperplasi av prostata av den godartade typen ganska ofta.

Det kräver obligatorisk behandling, eftersom det leder till en signifikant försämring av patientens liv, inklusive infertilitet och impotens.

Behandling av hyperplasi kräver användning av flera läkemedel som kan ingå i kombinationsbehandling.

En av de traditionella läkemedlen mot patologi är ett modernt läkemedel Zokson.

Instruktioner för användning

Farmakologisk aktivitet

När läkemedlet går in i magen är det aktivt absorption och fördelning av huvudkomponenten i blåsans och prostatens glatta muskler. Gradvis försvinner de obehagliga symtomen på urinretention, den inflammatoriska processen i blåsans hals minskar.

Dessutom, när du använder ett läkemedel kolesterolhalten minskas signifikant, som vid korrekt användning kan förbättra kärlsystemet och hjärtsystemet.

Effekten av användningen av medicinen fortsätter under hela dagen, det maximala resultatet uppnås sex timmar efter att Zoxon togs.

Indikationer för användning

Läkemedel Det är acceptabelt att ta med utvecklingen av hypertoni och hyperplasi av prostata benign typ. Medicinering kan tas även om patienten inte har problem med blodtrycket.

Metod för applicering

Läkemedlet tas strikt en gång om dagen, medan det nödvändigtvis tvättas med en liten mängd vatten. Zoxon är strängt förbjudet att tugga och dela in i delar, vilket signifikant minskar aktiviteten av doxazosin.

För problem med prostatahyperplasi av den godartade typen bör först ordineras till patienten 2 mg av den aktiva substansen. Om en sådan dos av Zoxon inte ger ett korrekt resultat, kan det efter två veckor fördubblas.

Den maximala tillåtna dosen av den aktiva beståndsdelen är 8 mg doxazosin. Om det inte visar något resultat, avslutas läkemedlet helt. Varaktigheten av behandlingen bestäms individuellt för varje patient.

Utformningsform och sammansättning

Läkemedlet är tillgängligt i form av tabletter, vars doser varierar från 1 mg till 4 mg av den aktiva substansen. Huvudverkande komponenten i Zoixon är doxazosinmesylat.

För att öka aktiviteten hos grundämnet i sammansättningen av läkemedlet finns följande komponenter också:

 • laktos och mikrokristallin cellulosa;
 • magnesiumstearat;
 • cellulosa av mikrokristallin typ granulär;
 • kiseldioxid;
 • natriumkarboximetylstärkelse.

Interaktion med andra droger

Användning av läkemedel mot högt blodtryck och saxon kan öka risken för bradykardi, vilket kräver obligatorisk dosjustering.

I andra fall av läkemedelsinteraktion observerades inga signifikanta förändringar i koncentrationerna av aktiva substanser.

försiktighetsåtgärder

En överdos av läkemedlet

Vid oavsiktlig eller speciell överskridande av rekommenderade doser kan patienten utveckla en signifikant minskning av blodtryck och svimmade tillstånd, för att slutföra medvetslöshet.

Kontra

Det är strängt förbjudet att använda ett läkemedel i närvaro av följande diagnoser och tillstånd:

 • uttalad försämring av njure och leverfunktion;
 • mindre ålder av patienter
 • graviditet och amning
 • möjlig utveckling av allergiska reaktioner
 • problem med toleransen av läkemedlet.

Biverkningar vid användning

När Zoxon används hos patienter kan följande biverkningar inträffa:

 • hypotoni av ortostatisk typ och yrsel
 • signifikant minskning av blodtrycket
 • ökad nervös stam, impotens;
 • problem med andning, näsblod;
 • stark svaghet i musklerna;
 • problem med att hålla urinen
 • problem med synskärpa, tinnitus
 • muskelkramper, utveckling av alopeci;
 • allergiska utslag, kräkningar, diarré.

Ansökan under graviditet

Under graviditeten är användningen av läkemedlet strikt förbjudet även i närvaro av arteriell hypertension hos en anamnes.

Diagnosen av prostatahyperplasi är endast gjord för män. Under samlag med en kvinna i positionen måste partnern använda barriärmetoden för preventivmedel för att förhindra att den aktiva substansen kommer in i vaginala slemhinnan.

Drogen tränger snabbt in i en människas seminalvätska, som, om den tas in i en kvinnas blodomlopp, kan provocera en utvecklingspatiologi hos könsorganen hos ett manligt foster.

Video: "Prostata adenom"

Villkor för lagring

Zoxon ska förvaras i blåsor på en mörk plats med en temperatur av +10 till +25 grader med normal fuktighet. Läkemedlet ges endast ut från apoteksnätverket endast på recept från läkaren. Den rekommenderade hållbarheten är 36 månader.

Priset på drogen

I Ryssland

Zoxone kan användas för att behandla ett brett spektrum av patienter tack vare den överkomliga kostnaden för till och med en stor dos av läkemedlet. På Ryska federationens territorium är kostnaden för läkemedel 170-370 rubel.

I Ukraina

På Ukrainas territorium kan läkemedlet köpas till ett pris 70-152 UAH. Mer överkomlig kostnad för Zoxon finns i nätapotek.

Analoger av läkemedlet

doxazosin

Behandling av prostatahyperplasi börjar med den lägsta tillåtna dosen av läkemedlet, som är 1 mg. Detta kommer omedelbart att avslöja kroppens reella reaktion på den aktiva substansen och undvika ytterligare komplikationer. Efter två veckor fortsätter behandlingen med en dos av 2 mg. Om en sådan mängd aktiv substans inte ger det korrekta resultatet används doxazosin i en dos av 4 till 16 mg per dag. Läkemedlet tas en gång om dagen efter frukost. Varaktigheten av behandlingen ges individuellt för varje patient efter en heltidskontroll. Den genomsnittliga kostnaden för doxazosin är 150 rubel.

Camirin HL

Läkemedlet säljs till ett pris av 600 rubel och kan även användas i närvaro av hypertoni och prostatahyperplasi. För att få ett adekvat terapeutiskt resultat måste patienten ta en tablett, som är 4 mg av den aktiva substansen. Om sådan mängd Camirin CL inte gav den önskade effekten, bör du öka dosen till 8 mg i en vecka. Ytterligare ökning av antalet tabletter per dag ger ingen mening och ökar risken för biverkningar och överdosering.

Urokard

Den genomsnittliga kostnaden för medicinen är 300 rubel per förpackning. Läkemedlet fungerar bra i närvaro av prostatahyperplasi, men endast av godartad typ. För att få ett resultat av användningen av Urocardi, ta först 1 mg aktiv substans, vilket är lika med hälften av tabletten. Gradvis kan dosen ökas till 8 mg. Typiskt svarar patienterna bra på behandlingen i en dos av 4 mg urokort.

Recensioner om användningen av Zoixon

Läkemedlet ordineras oftast till patienter som lider av hyperplasi av prostata benign typ.

Efter att ha tagit den första dosen börjar läkemedlets aktiva substans att verka huvudsakligen på blåsans muskler, vilket förhindrar problemet med urinretention. Detta minskar kraftigt smärtsyndromet och problem med prostatakörteln.

Detta resultat uppnåddes omkring 60% av patienterna, om du tar hänsyn till de åsikter som lämnats. Men samtidigt måste vissa patienter möta sådana problem som lågt blodtryck, huvudvärk och yrsel.

I vissa fall har män utvecklat allvarliga problem som rinit, nasal trafikstockning, ortostatisk hypotoni och till och med hjärtinfarkt.

Oftast, även i närvaro av en positiv effekt av att använda Zoxon, observerades sådana obehagliga tillstånd som ökad torrhet i munhålan, hosta, nervositet, hepatit och urininkontinens.

Allt detta tyder på att läkemedlet är ganska farligt och kräver noggrant urval och noggrann upptagning.

Om du har erfarenhet av att använda drogen kan du dela den med andra besökare på webbplatsen i slutet av artikeln.

slutsats

Om du behöver ta Zoxson Följande punkter bör övervägas, vilket kommer att undvika betydande problem med patientens hälsa:

 • med stor försiktighet använda medicinen om njurarnas och leverns funktion är signifikant försvagad;
 • Om det finns ett sexuellt förhållande med en kvinna i graviditetstillstånd ska kondomer användas.
 • Öka inte rekommenderad dos så att det inte orsakar biverkningar och en överdosering.
 • ständigt övervaka prestanda i hjärta, njurar och lever;
 • var noga med att ta tabletterna samtidigt för att behålla den önskade koncentrationen av den aktiva substansen;
 • Om biverkningar uppstår ska du omedelbart sluta ta det och byta till ett annat läkemedel.

Zoxon är ett ganska aggressivt läkemedel som visar bra resultat, men det kan avsevärt försämra patientens allmänna tillstånd. Detta förbjuder helt och hållet patienten att självständigt ordinera ett behandlingsprogram utan föregående samråd med urologen och insamling av alla analyser, inklusive biokemiska studier.

Zoxon är en effektiv assistent

"Zoxon" är en högeffektiv adrenoblockerspecifik receptor. Läkemedlets aktiva substans har egenskaper som bestämmer läkemedlets terapeutiska effekt på människokroppen.

Med korrekt applicering kan du uppnå maximalt resultat med denna medicinering. Men för detta Det är nödvändigt att strikt följa rekommendationerna från den behandlande läkaren.

Denna selektiva konkurrerande blockerare har en samtidig effekt på patientens olika organ, vilket ger ett omfattande resultat.

1. Indikationer för användning

"Zoixon" används i de flesta fall av specialister för behandling och förebyggande av följande sjukdomar:

 1. Utveckling av kroniskt hjärtsvikt.
 2. Olika former av arteriell hypertoni, inklusive symptomatisk.
 3. Diagnos av bildandet av godartad prostatisk hyperplasi.

Dosering och administrering

Dessa piller måste tas antingen på morgonen eller vid sänggåendet, men för att uppnå den bästa terapeutiska effekten rekommenderas att du dricker medicinen på en tom mage. En liten tablett behöver inte tugga - den tvättas bara med mycket vanligt dricksvatten.

För behandling av symtom på högt blodtryck, såväl som kroniskt hjärtsvikt en initialdos på 1 mg en gång om dagen väljs. Beroende på reaktion från patientens kropp till det injicerade läkemedlet tillåts dosering gradvis (med ett intervall på cirka två veckor) att öka till 2 mg och sedan till 4-8 mg per dag.

Ofta är underhållsdosen 2-4 mg dagligen. Vid en otillräckligt uttalad hypotensiv effekt utförs en ytterligare gradvis ökning av dosen till högst 16 mg per dag.

Vidare kan man utföra en kombinationsbehandling med tillsats av olika antihypertensiva läkemedel: tiazid diuretiska läkemedel med betablockerare och BCCI och ACE-hämmare.

Patienter som lider av prostatahyperplasi, Förskriva i regel en initialdos av "Zoxon" i en mängd av 1 mg en gång om dagen. Om det finns behov kan denna dos ökas till 2-4 mg per dag, men endast med interalterna minst en vecka.

Man bör komma ihåg att den maximala tillåtna dosen inte får överstiga 8 mg av läkemedlet per dag. Den optimala underhållsdosen är 2-4 mg en gång om dagen.

Det är inte nödvändigt att välja en individuell doseringsplan för äldre patienter eller personer med symptom på kroniskt hjärtsvikt. Patienter med nedsatt leverfunktion kan behöva minska dosen av läkemedel som används för att behandla leversjukdom.

2. Typ av utfärdande

Preparatet kan framställas i form av vanliga små runda tabletter, konvexa på båda sidor, såväl som tabletter som kännetecknas av kontrollerat frisättning.

3. Läkemedelsinteraktioner

Det är ofta tillräckligt att kombinera medicinering med olika läkemedel. I det här fallet är det möjligt att ändra effektiviteten och även verkningarna av båda drogerna.

Hittills har sådana läkemedelsinteraktioner hittats:

 1. Det finns en signifikant ökning av svårighetsgraden av effekten på patientens kropp av olika antihypertensiva läkemedel. Ändå, med en sådan kombinerad behandling är det inte nödvändigt att justera dosen av tabletter.
 2. Det har inte funnits någon negativ interaktion genom samtidig användning av läkemedel med antibiotika eller orala hypoglykemiska läkemedel, liksom indirekta antikoagulantia, eller allehanda urikosuriska droger.
 3. Påverkar inte bindningen av plasmaproteiner sådana läkemedel som "Digoxin", "Indomethacin" eller "Phenytoin".
 4. Kombinerad behandling med olika inducerare av mikrosomal oxidation i levern ökar vanligtvis aktivitetsnivåen för läkemedlets aktiva substans, och i kombination med inhibitorer sker en kraftig minskning av effekten;
 5. "Tsimedidin" leder till en signifikant ökning av läkemedlets AUC.
 6. NSAID med östrogener eller sympatomimetika är orsaken till en minskning av den hypotensiva effekten av den aktiva komponenten i läkemedlet.
 7. Det finns en alfa-adrenostimulerande effekt av "epinefrin", vilket ofta leder till en ganska intensiv utveckling av takykardi eller manifestation av symptom på hypotension.

4. Kontraindikationer

Läkemedlet är strängt förbjudet om patienten har en individuell intolerans mot något av de ämnen som ingår i tabletterna.

Med försiktighet är det nödvändigt att utföra behandling med användningen av detta läkemedel till personer som har:

 1. Klart uttryckt leversvikt.
 2. Utveckling av aortastenos.
 3. Symptom på mitralstenos
 4. Manifestation av ortostatisk hypotension.
 5. Graviditet och amningstiden.
 6. Patienter under 18 års ålder.

5. Biverkningar

"Zoixon" kan förorsaka människors manifestation av olika biverkningar. Bland dessa effekter uppstår oftast följande:

 1. Yrsel med förlust av medvetande.
 2. Ganska lång huvudvärk.
 3. Manifestation av ortostatisk hypotension.
 4. Det så kallade "fenomenet av den första dosen."
 5. Utbildning av ödem av olika grad.
 6. Konstant sömnlöshet.
 7. Allmän svaghet.
 8. Utseende av andfåddhet.
 9. Märkbar kränkning av hjärtfrekvensen.
 10. Intensiv utveckling av takykardi.
 11. Torrhet i munslimhinnan.
 12. Symtom på asteni.
 13. Manifestation av hematuri eller polyuri.
 14. Utseende av patologisk dåsighet.
 15. Dyspepsi.
 16. Signifikant försämring av synen.
 17. Manifestation av gulsot, hepatit.
 18. Symptom på kolestas
 19. Signifikant ökning av levertransaminasaktivitet.
 20. Tecken på urtikaria, det finns tillräckligt stark kli, hudens yta är täckt av utslag.
 21. Utveckling av purpura av trombocytopenisk form.
 22. Förekomst av trombocytopeni.
 23. Leukopeni.
 24. Det finns näsblod.
 25. Skarp minskning i libido.
 26. Tecken på rinit.
 27. Smärta i ryggen och bröstet.
 28. Tydlig kränkning av blodcirkulationen i hjärnan.
 29. Priapism bildas.
 30. Frekvent urinering.

6. Betingelser för lagring

Dessa tabletter ska förvaras på ett ställe som inte kommer att vara tillgängligt för små barn. Rummet måste vara torrt och ständigt ventilerat.

Det rekommenderas att hålla drogen vid en måttlig temperatur och bort från direkt ljus.

Hållbarhet - tre år.

7. Pris

I bosättningarna i Ryssland Kostnaden för medicinen är 180-830 rubel.

Priset på "Zoixon" på Ukrainas territorium ligger i intervallet 60-280 hryvnia.

8. Analoger

Det finns ett antal analoger av detta läkemedel som kan användas om det behövs, då endast för den behandlande läkaren:

9. Recensioner

Recensioner av Zakson läkemedel kan hittas i interenet, till exempel, skrev Igor: "ta p-piller en gång om dagen, på morgonen vid första plågade huvudvärk, ibland hade illamående, men då läkaren att justera mig dos.." Zoksona", så allt är bra nu i allmänhet,. resultatet är nöjt. "

Catherine: "Jag tar Zoxon tabletter under lång tid." Det fanns inga biverkningar, jag känner mig mycket bättre. "

ZOKSON

tabletter vit eller nästan vit, rund, platt, inristad "ZX 1" på ena sidan.

Konstituenser: laktos, mikrokristallin cellulosa granulering, mikrokristallin cellulosa, natrium-karboximetylstärkelse (typ A), vattenfri kolloidal kiseldioxid, natriumlaurylsulfat, magnesiumstearat.

15 st. - blåsor (1) - kartongförpackningar.
15 st. - blåsor (2) - kartongförpackningar.

tabletter vit eller nästan vit, avlång, biconcave, med gravyr "ZX 2" och risk för delning på ena sidan.

Konstituenser: laktos, mikrokristallin cellulosa granulering, mikrokristallin cellulosa, natrium-karboximetylstärkelse (typ A), vattenfri kolloidal kiseldioxid, natriumlaurylsulfat, magnesiumstearat.

10 st. - blåsor (1) - kartongförpackningar.
10 st. - blåsor (3) - kartongförpackningar.

tabletter vit eller nästan vit, avlång, biconcave, med inristad "ZX 4" och risk för delning på ena sidan.

Konstituenser: laktos, mikrokristallin cellulosa granulering, mikrokristallin cellulosa, natrium-karboximetylstärkelse (typ A), vattenfri kolloidal kiseldioxid, natriumlaurylsulfat, magnesiumstearat.

10 st. - blåsor (3) - kartongförpackningar.
10 st. - blåsor (9) - kartongförpackningar.
10 st. - blåsor (10) - kartongförpackningar.

Selektiv blockerare a1-adrenerga receptorer.

Vid godartad prostatahyperplasi, a1-adrenerga receptorer belägna i stroma och prostatakapseln, och även i området för blåshalsen, vilket leder till förbättring urodynamik och minskning symptom.

Användningen av Zoxon vid arteriell hypertension leder till en minskning av blodtrycket som ett resultat av en minskning av OPSS. När administrering av läkemedlet en gång / dag uppnås kliniskt signifikant hypotensiv effekt, som varar i 24 timmar. Den noterade gradvis minskning av blodtrycket, medan nivån av den maximala sänkningen av blodtrycket uppnås inom 2-6 timmar efter intag.

Zoxon har en positiv effekt på blodets lipidprofil, vilket signifikant minskar triglyceriderna och kolesterolhalten, vilket bidrar till att minska risken för att utveckla kranskärlssjukdom.

Användning av läkemedlet leder till en minskning av hypertrofi i hjärtans vänstra kammare, främjar inhibering av trombocytaggregation och minskar tendensen till trombos.

Zoxon påverkar inte den totala metabolismen negativt. Läkemedlet kan användas till patienter som lider av bronkial astma, diabetes, gikt, liksom hos äldre.

Efter oral administrering absorberas doxazosin väl i matsmältningskanalen (80-90%). Samtidigt matintag sänker absorptionen av läkemedlet i 1 timme.

Cmax i blodplasma uppnås inom 1-2 timmar efter administrering.

Bindning till plasmaproteiner - 98%.

Doxazosin genomgår signifikant biotransformation i levern med bildandet av farmakologiskt inaktiva metaboliter.

Biotillgänglighet - 69-70% (presystemisk metabolism).

Hos patienter med nedsatt leverfunktion, såväl som vid användning av läkemedel som kan förändra levermetabolism, kan läkemedlets biotransformation störas.

Avlägsnandet av läkemedlet från plasma är bifasiskt, med en ändlig T1/2 22 timmar. Det mesta av ingested doxazosin visas som inaktiva metaboliter med avföring, är mindre än 5% av dosen utsöndras oförändrad.

Studier av farmakokinetik hos äldre patienter och patienter med njursjukdom har inte avslöjat signifikanta farmakokinetiska skillnader.

- Benign prostatahyperplasi (Zokson utformad för att behandla urineringsstörningar orsakade av benign prostatahyperplasi hos patienter med benign prostatahyperplasi Zokson kan användas både i närvaro av högt blodtryck, liksom vid en normal nivå av blodtryck hos patienter med hypertoni och benign prostatahyperplasi.. prostata Zoxon påverkar effektivt båda sjukdomarna);

- arteriell hypertension (Zokson används för att behandla hypertoni hos fallet om den misslyckas med att ta emot den önskade regleringen av blodtryck med användning Zokson som monoterapimedel, kan läkemedlet kombineras med andra medel -. Tiaziddiuretika, betablockerare, blockerare av långsamma kalciumkanaler, ACE-hämmare).

- ålder under 18 år (effektivitet och säkerhet inte fastställd)

- överkänslighet mot doxazosin, kinazolinderivat eller andra komponenter i läkemedlet.

C fÖRSIKTIGHET Applicera hos patienter med nedsatt leverfunktion, aorta- och mitralstenos, ortostatisk hypotension.

Inne i 1 tid / dag (morgon eller kväll), oavsett matintag. Tabletter ska sväljas hela, inte flytande, pressas med tillräckligt med vatten.

I behandlingen störningar i urinering orsakad av godartad prostatahyperplasi, utan högt blodtryck är den rekommenderade dosen 2-4 mg 1 gång per dag. Maximal dos är 8 mg / dag.

I behandlingen arteriell hypertoni Doser av läkemedlet beroende på egenskaperna hos sjukdomsförloppet och svårighetsgraden av tillståndet kan variera från 1 mg / dag till 16 mg / dag. Maximal dos är 16 mg / dag.

Den ursprungliga dosen av läkemedlet är 1 mg 1 gång per dag före sänggåendet. Efter den första dosen bör patienten vara i en liggande ställning under 6-8 h. Detta krävs på grund av möjligheten av "första dosen fenomen", särskilt uttryckt på bakgrunden av tidigare diuretika.

Om den terapeutiska effekten är otillräcklig kan den dagliga dosen ökas till 2 mg endast efter 1-2 veckors kontinuerlig behandling med läkemedlet. Under en efterföljande 1-2 veckor kan dosen ökas med 2 mg tills den optimala terapeutiska effekten uppnås.

I de allra flesta patienter uppnås den optimala terapeutiska effekten med en dos av 8 mg / dag. Efter att ha uppnått en stabil terapeutisk effekt är dosen vanligtvis något reducerad, den genomsnittliga terapeutiska dosen med underhållsbehandling är vanligtvis 2-4 mg / dag.

Drogen används länge. Läkaren bestämmer varaktigheten av behandlingen individuellt.

Från hjärt-kärlsystemet: I kliniska studier observerades ortostatisk hypotension oftast, särskilt i början av behandlingen, vilket i sällsynta fall kan leda till svimning. svullnad. Ett orsakssamband har inte fastställts - bradykardi, takykardi, hjärtklappning, bröstsmärtor, angina pectoris, hjärtinfarkt, arytmi, cerebrovaskulär händelse.

Från sidan av centrala nervsystemet: yrsel, huvudvärk, sömnighet.

Från andningsorganen: rinit.

Från matsmältningssystemet: illamående.

Allmänna reaktioner: asteni, trötthet, illamående.

Godartad prostatahyperplasi

Förutom följande biverkningar har patienter med godartad prostatahyperplasi samma biverkningar som patienter med högt blodtryck.

Från hjärt-kärlsystemet: reduktion av blodtryck, ortostatisk hypotension.

Från nervsystemet: sömnlöshet, ökad excitabilitet, muntorrhet, hypoestesi, parestesi, tremor, priapism, impotens.

Från andningsorganen: näsblod, andfåddhet, hosta, bronkospasm.

Från matsmältningssystemet: illamående, aptitlöshet, dyspepsi, flatulens, buksmärta, förstoppning, diarré, ökad aktivitet av hepatiska transaminaser, hepatit, kolestas, gulsot.

Ur urinvägarna: dysuri, urininkontinens, hematuri, nocturi, polyuri.

Från det endokrina systemet: gynekomasti.

Från muskuloskeletala systemet: svaghet i musklerna, muskelkramper, myalgi, artralgi.

Från sinnena: suddig syn, tinnitus.

Från hematopoiesen: leukopeni, trombocytopeni, purpura.

Från huden: alopeci.

Vanliga reaktioner: allergiska reaktioner, hudutslag, urtikaria, ryggsmärta, känsla av feber (heta blinkar).

symptom: svår arteriell hypotension, ibland med svimning.

behandling: sluta ta drogen, lägg patienten på ryggen, huvudet nere och höjde benen. När tecken på överdosering uppträder är det nödvändigt att tvätta magen, tilldela aktivt kol. Utför symptomatisk behandling. Dialys är ineffektiv.

Med samtidig användning av Zoxon och andra läkemedel avsedda för behandling av högt blodtryck, är en ömsesidig förstärkning av den hypotensiva effekten möjlig.

Fanns det ingen negativ manifestation doxazosin interaktion med tiaziddiuretika, betablockerare, furosemid, kalciumkanalblockerare långsam, ACE-inhibitorer, antibiotika, orala hypoglykemiska medel, urinsyradrivande medel och indirekta antikoagulanter.

Med samtidig användning med induktion av mikrosomal oxidation i levern är det möjligt att öka effektiviteten av doxazosin, med hämmare - minska.

NSAID (särskilt indometacin), östrogener (vätskeretention) och sympatomimetiska läkemedel kan minska den antihypertensiva effekten av doxazosin.

Genom att eliminera de alfa-adrenostimulerande effekterna av epinefrin kan användningen av doxazosin leda till takykardi och arteriell hypotension.

Cimetidin ökar AUC för doxazosin.

Försiktighetsåtgärder bör förskrivas Zokson patienter med nedsatt leverfunktion, särskilt i de fall då de används läkemedel som kan påverka leverfunktionen. I händelse av försämring av det funktionella tillståndet av levern läkemedlet ska avbrytas omedelbart.

För att förhindra ortostatiska reaktioner bör patienter undvika plötsliga och plötsliga övergångar från att ligga till stående.

Att ta alkohol kan öka oönskade reaktioner.

Effekten av läkemedlets "första mottagning" är särskilt uttalad mot bakgrunden av tidigare diuretikbehandling och en diet med natriumrestriktion.

Innan behandlingen med Zoxon startas bör prostatakörteln undvikas.

Påverkan på förmågan att köra fordon och hantera mekanismer

På grund av det faktum att doxazosin kan orsaka ortostatisk reaktion vid början av behandlingen eller under dosökning patienter är det lämpligt att avstå från potentiellt farliga aktiviteter, särskilt när det gäller väghållning och andra fordon och mekanismer.

Hittills är inte tillräcklig erfarenhet av doxazosin hos hypertonipatienter under graviditet och amning. Därför, trots frånvaron av teratogena effekter och embryogena på experimentella studier, doxazosin kan administreras under graviditet och amning endast efter en bedömning av nytta / risk-förhållande.

Kontraindicerat hos barn och ungdomar under 18 år.