Huvud
Massage

De främsta orsakerna och behandlingen av urinretention hos män

Överträdelse av urinflödet, oförmåga att tömma blåsan leder till ishuria - det föreligger en fördröjning i urinen hos män, orsaken och behandlingen som läkaren ska bestämma.

Urinvävnadssyndrom - ett vanligt fenomen, särskilt hos äldre män. Svårt urinflöde leder till smärta och obehag, förvärrar chelovkas övergripande välbefinnande. Sjukdomen är fylld av komplikationer, eftersom obesättning av urinblåsan blir ett permanent fenomen i avsaknad av behandlingspass från akut till kronisk form.

Svårigheter i det naturliga urinflödet uppträder plötsligt, och detta är inte relaterat till njurarnas arbete. Den överflödande blåsan börjar trycka på ljumskväggarna, raspiraya den. Kanske en kraftig ökning av temperaturen, illamående, kräkningar, huvudvärk, svaghet i hela kroppen, smärtsamma känslor vid palpation i ljummen, en ökning i storlek. Om det finns dessa symptom kan urinretention betraktas som en förvärring av den underliggande sjukdomen, medan du snabbt tömmer urinblåsan med en kateter och kontaktar en läkare. I annat fall kan detta tillstånd leda till komplikationer:

 • peritonit;
 • urogenitalt sepsis;
 • njurkolik, insufficiens;
 • urinblåsningar med urinflödet i bukhålan.

Den flesta patologin utvecklas med en minskad urinutflödeshastighet, med ett PSA-värde över normen på 2,5 ng / ml, med en prostatavolym på mer än 40 ml.

I händelse av akut urinretention som nödhjälp urin akut behov av att få en mjuk eller metall kateter, ringa en ambulans, med skarp smärta i ljumskarna för att sätta en varm värmedyna eller ta ett bad.

Varför det finns en fördröjning av urinen

Urinering blir sällsynt, smärtsam, med otillräcklig tömning av blåsan hos en man när:

 • urolithiasis på grund av obstruktion av urinvägarna;
 • förhöjning av förhuden
 • tillgängliga hematom, aneurysmer i bäckenregionen;
 • infektionssjukdomar;
 • inflammation i prostata, förhuden av penis
 • trauma i urinröret eller urinblåsan.

Eftersom ytterligare symptom kan observeras:

 • blödning, blödning av blodproppar
 • tumör i blåsan, prostatakörteln, i andra organ i bäckenregionen;
 • medfödd abnorm struktur hos urinvägarna, vilket förhindrar urinflödet;
 • inflammation, skada på urinröret, vilket leder till en minskning av lumen i den;
 • prostata adenom, anses vara den vanligaste sjukdomen hos män.

Retentionen av urin kan vara neurogen i karaktär och visas med:

 • Multipel skleros;
 • skada på ryggmärgen, hjärnan;
 • stark förgiftning med alkohol, droger, vid överdosering av hypnotika
 • kroppens hypotermi
 • stark och frekvent stress;
 • oförmågan att tidigt tömma blåsan på grund av till exempel bristen på en toalett (urinretention med tiden blir godtyckligt).

Närvaron av en man förhindrar ofta urinering:

 • prostatit;
 • stenar i blåsan eller i urinröret;
 • adenom av prostata;
 • phimosis;
 • svullnad;
 • prostatacancer;
 • CNS-sjukdomar i form av skador i ryggmärgen eller hjärnan.

Akut tillstånd associerat med fördröjning i tömma blåsan, är det möjligt i fallet med mänsklig närvaro i alkoholisk intoxikation, under stress, hysteri, efter operationer på rektum, perineum, vilket resulterar i längre vistelse män i sängen, liksom toxiska läkemedel.

Möjliga orsaker till svårighet urinering

Ett plötsligt avbrott, eller en akut fördröjning i urinering, observeras oftast med prostataadenom hos män i åldern 60-65 år. Också med stillasittande livsstil, frekvent diarré eller förstoppning, när järnet upplever en stark rusning av blod. Fördröjning är karakteristisk för prostataadenom: urinen avviker inte helt, smärtfritt, med blod, patienten är feberig, temperaturen stiger. Frakturer i bäckenbenet, urinskador orsakar också en fördröjning i urinen.

Akut urinretention hos män kan ha en särskild form: först urinen avgår, och plötsligt avbryter, medan blåsan förblir inte helt tömd. Detta är ett tydligt symptom på att det finns stenar i urinblåsan som blockerar urinrörets öppning eller urinväggen. När patientens position förändras kan urinering justeras och fortsättas. Om retentionen av urin blir ett permanent fenomen sträcker sig muskelväggarna i blåsan och sfinkteren gradvis, det är möjligt för ofrivilligt urinläckage med droppar, små portioner.

Akut retention av urinering åtföljs av smärta i ljummen, nedskärningar med urinflöde, uppmanar. Det är nödvändigt att genomföra en kateterisering av blåsan med en gummikateter och behandla sjukdomen på basis av diagnosen, identifiera de ursprungliga orsakerna som ledde till en sådan sjukdom.

Metoder för behandling

Som redan nämnts leder den huvudsakliga sjukdomen som är närvarande i patienten till en fördröjning i urinen. Män måste genomgå en grundlig undersökning. Efter diagnosen ska läkaren välja behandling, förskriva användningen av antiinflammatoriska antibakteriella läkemedel. Den infogade katetern minimerar sjukdoms akuta kurs, underlättar patientens tillstånd. Men den här engångsbehandlingen måste du eliminera den underliggande sjukdomen genom läkemedelsbehandling. Dessutom kan behandling göras med folkmekanismer.

Om urinutflödet störs av mekaniska skäl är kirurgisk ingrepp möjlig. Om sjukdomen är förknippad med inflammatoriska smittsamma processer i kroppen, föreskrivs antibiotika, sulfonamider.

Kanske Infoga special implantatet blåsväggen, vilket kommer att vara pacemakern för normal muskelsammandragning i urinröret, som kommer att justera flödet av urin, kommer att göra det en regelbunden och fullständig.

Folkmekanismer

Folkmekanismer kan inte bota den underliggande sjukdomen, men tjänar bara som ett komplement till läkemedelsterapi, kan ta bort obehagliga smärtsamma symptom, lindra patientens allmänna tillstånd. Det är nyttigt att ta frukterna av te rosor, infused med alkohol, dekokter från barken av enbär, infusion av nypon på alkohol, valnötsskal, mals till ett pulver eller infunderas med alkohol. Innan du behandlar dig själv är det bättre att konsultera din läkare först, annars kan du förvärra situationen utan att veta den verkliga orsaken till sjukdomen.

Fördröjd urinering är resultatet av en annan patologi som utvecklas i kroppen, för att detektera och identifiera vilket i tid betyder att bli av med sidosymtomen i form av en fördröjning, ett smärtstillande tillstånd i urinröret.

Det kommer att bidra till att lindra symtomen, om du fyller terosen med vatten eller alkohol, insistera några dagar före förvärvet av en strågul nyans. Ta detta läkemedel ska vara 10 droppar 2 gånger om dagen efter utspädning av kompositionen med en liten mängd vatten.

Du kan böja valnötens löv till pulver, ta 8-10 g 2-3 gånger om dagen, tvätta med varmt kokt vatten.

Du kan torka torra björkblad, häll torrt vitt vin (1 liter), koka blandningen i 20-25 minuter, sedan svalna och spänna. Tillsätt 3 msk. l. älskling, ta 3 gånger om dagen efter att ha ätit 1/3 kopp.

Det kommer att hjälpa dig om du höjer höfterna, lägg den i en glasflaska halvvägs, häll vodka, blöt i 7 dagar på ett mörkt ställe och skaka ibland. Klar tinktur ska få en ljusbrun nyans, ta det 10 droppar 2-3 gånger om dagen för 1 msk. l. för en halvtimme före måltiderna.

I den akuta fasen med en fördröjning i urinering, är ankväven välbättad i ett pulverformigt tillstånd. Ta 3 gånger dagligen före måltiden för 1 msk. l., tvätta med vatten.

Fördröjd urinering hos män kräver en diagnos av hela genitourinary systemet. På analys av urinen tas av hennes avlägsnande från blåsan genom en kateter, en svabb från urinröret, blod i närvaro eller uteslutning av infektion i urinröret, urinledaren, och ultraljudsundersökning av blåsan i händelse av ett försvagat hans muskler, CT, MRI i nervösa besvär i ryggraden eller hjärnan. Din läkare kan ordinera uppträdande cystoma genom en liten punktering av bubblan och införandet av en gummislang för att tillhandahålla en fullt flöde av urin i urinröret eller införande av novokain, Proserpine, pilokarpin.

Behandling av fördröjning i urin eller ishuria bör utföras av behöriga specialister, kunna hitta rätt metoder för att återuppta urinflödet och bli av med problem som är förknippade med urinering.

Kronisk och akut urinretention hos män: orsakerna till och behandling av urinackumulering utan möjlighet att dra ur urinblåsan

Akut urinretention kräver brådskande läkarvård: ackumulering av urin utan möjlighet att dra ur blåsan kan leda till allvarliga konsekvenser. Det är viktigt att veta huvudorsakerna till det farliga tillståndet och reglerna för första hjälpen.

Läkarna rekommenderar att män övervaka tillståndet i urinvägarna, speciellt när de upptäcker prostata adenom. Om du har problem med urinering behöver du ett akut besök hos urologen.

Orsaker till patologiutveckling

Den viktigaste faktorn som provar problem med urinering är en godartad och malign tumör i prostata. Den utvidgade vävnaden i körteln leder till kompression och störning i urinröret.

Med svullnad i prostata vävnader stör trycket på urinrörets väggar med ett fritt utflöde av urin, vätskestagnation utvecklas och den inflammatoriska processen intensifieras. I prostata adenom akut form av urinretention identifierar läkare hos 1-7% av patienterna.

Andra orsaker till ishuria hos män:

 • obstruktion av urinröret med en sten eller blodpropp;
 • svagt urinflöde - värden under 12 ml / s;
 • smalning av urinröret i en aktiv inflammatorisk process;
 • trauma till prostata;
 • inflammation och utveckling av prostata abscess;
 • prostatacancer;
 • konsekvenser av operationer på blåsan, bönformade organ, prostatakörteln;
 • långvarig bäddstöd efter kirurgisk behandling
 • patologi i nervsystemet, provocerar en kränkning av urinblåsan, sfinkter och urinrör.

Problem med eliminering av vätska utvecklas i de flesta fall hos äldre hos patienter vars prostatavolym överstiger 40 ml. Med stillasittande arbete, vidhäftande förstoppning, beroende av alkohol, diagnostiseras ishuria hos män oftare. En viktig punkt för att bestämma risken för prostatacancer är en PSA-nivå över 2,5 ng / ml. Ishuriya kod för ICD - 10 - R33.

Vad betyder urinsslemhinnan hos män och vilka sjukdomar indikerar det? Vi har svaret!

Om symptomen och metoderna för behandling av multicystosis njure i barnet lära av denna artikel.

Första tecken och symtom

Akut retention av urin (ishuri) är farlig för kroppen. Män bör känna till de första symptomen på ett farligt tillstånd i tid för att se en läkare.

Det är viktigt att vara uppmärksam på flera faktorer:

 • gradvis minskning av mängden urin som utsöndras per en urinering;
 • smärta och rezi vid urinering, svårighet att tömma urinblåsan
 • På grund av den inflammatoriska processen stiger temperaturen, svaghet uppstår, huvudet gör ont, illamående och kräkningar är möjliga.
 • smärta i inguinalzonen vid trycket av en bubbla fylld med vätska;
 • obehag och spänning i pubicområdet med en fullsatt blåsan;
 • minskad sexuell funktion.

Typer och former av sjukdomen

Negativa tecken beror på formen av ishuri:

 • Akut. Fördröjningen av urinering utvecklas plötsligt, smärtsam och frekvent uppmaning att urinera, men urin är nästan omöjligt att ta bort. Bubblan är överfylld och överskrider den kritiska storleken kan leda till organsprickning. Som ett resultat tränger en vätska med upplösta toxiner in i bukhålan, utvecklar peritonit. Uppsamling av skadliga ämnen orsakar snabbt förgiftning av kroppen, patientens tillstånd förvärras. Utan omedelbar hjälp är ett dödligt utfall möjligt.
 • Kronisk. Med ofullständig form av ishuria tömmer patienten blåsan, men inte helt, stagnerande rester ökar inflammation, eftersom patologin fortskrider, blir symtomen ljusare. Med utvecklingen av sjukdomens fulla form kräver urin-kateterisering kateterisering av blåsan: mannen kan inte styra den fysiologiska processen på egen hand.
 • Den paradoxala ishurien. Denna form av patologi utvecklas med en kraftigt expanderad urinblåsa. Urineringsprocessen är bruten, det är svårt att urinera, men urin faller ofrivilligt ur urinröret.

diagnostik

I kronologisk form av patologi söker många män inte medicinsk hjälp förrän ett kritiskt ögonblick uppstår med utvecklingen av fullständig ishuria. Den akuta formen av urinretention är lätt att känna igen: patienten kan inte urinera utan införande av en kateter, det allmänna hälsotillståndet förvärras kraftigt, symtom på förgiftning uppenbarar sig.

Diagnos är nödvändig för att fastställa den faktor som utlöste ett brott mot urinflödet. Ofta misstänker män inte att orsaken ligger i urinrörets tumör, konkrement eller komprimering.

Urologen utser:

 • laboratorieprov av urin och blod, nödvändigtvis, bakposev vid misstänkt infektiös patologi;
 • urografi;
 • cystoskopi;
 • ultraljudsundersökning av blåsans hålighet, prostata vävnad, njure.

Effektiva behandlingsalternativ

I den akuta formen av ishuria är det viktigt att tillhandahålla första hjälpen - att utföra en kateterisering av blåsan. Den tidiga uppringningen av "första hjälpen" förhindrar allvarliga komplikationer, minskar risken för berusning och peritonit när organet brister.

Efter tömning av urinblåsan är antibakteriella formuleringar förskrivna, läkemedel som minskar tecken på förgiftning. Det är viktigt att eliminera den inflammatoriska processen, för att normalisera bönformade organers och blåsans arbete. I kritiska situationer krävs hemostatiska och anti-chock-förfaranden.

Behandlingen utförs med hänsyn till den faktor som provocerade ishurien:

 • krossa och avlägsna concrements;
 • ta bort tumören i prostata vävnaden;
 • Stentning av urinröret genomförs för att normalisera urinflödet;
 • ta bort blodproppar eller stenar som klämmer urinröret
 • I nödsituationer utförs en nödoperation i den akuta formen av ishuria, om det finns blockering av urinröret eller vävnaderna hos inflammerad prostata är så utökad att kirurgisk behandling är oumbärlig.
 • ordinera droger som minskar muskelhypertension med neurogen dysfunktion

Läs instruktionerna för användning av Norbaktin-tabletter för blåsor och andra urologiska sjukdomar.

Orsakerna till frekvent urinering hos kvinnor på näsan och på behandling av sjukdom är skrivna i den här artikeln.

Gå till http://vseopochkah.com/mochevoj/mocheispuskanie/diurez.html och läs om egenskaperna hos daglig diurese hos män och kvinnor.

Eventuella komplikationer

I avsaknad av behandling kan ishurien leda till allvarliga konsekvenser:

 • I den stillastående urinen utvecklas de patogena bakterierna aktivt, inflammation uppträder, toxiner från urinvägarna tränger in i andra delar av kroppen, pyelonefrit, cystitis utvecklas. Speciellt farligt för patienten är blodförgiftning (urosepsi) - ett tillstånd som hotar hälsa och liv.
 • med ett märkbart överflöde med urin, komplett ishuri, bubblan sträcker sig, det finns en möjlighet att brista ett viktigt organ. Urin spewed in i vävnaden innehåller skadliga mikroorganismer, en inflammatorisk process utvecklas;
 • Oförmågan att dra upp ackumulerad urin minskar njurarnas funktionella förmåga. Fördröjningen av urin i frånvaro av terapi framkallar utvecklingen av njursvikt - ett allvarligt tillstånd, där de bönformade organen inte fungerar fullt eller inte kan ackumuleras, filtrera och tömma vätskan. Vid det slutliga skedet av akut och kroniskt njursvikt måste naturliga filter transplanteras tills en givare finns och kronisk hemodialys - extrarenal blodrening från toxiner och kvävehaltiga sönderdelningsprodukter - kommer att vara nödvändig.

Profylaktiska rekommendationer

Det är viktigt att veta vilka faktorer som ökar risken för att förlora urinretentionen. Ju mer uppmärksamhet en man betalar för prostata, njure, blåsans hälsa, desto lägre risk för problem med genitourinary systemet. Obehandlade, kroniska patologier i urinvägarna och könsorganen framkallar ofta farliga komplikationer, inklusive prostatacancer.

10 regler för förebyggande av ishuria:

 • Undvik hypotermi, frekvent tyngdlyftning.
 • Att vägra från användning av stark alkohol, för att sluta röka. Det är viktigt att bli av med vanor och effekter av gifter som försämrar blodtillförseln hos viktiga organ och vävnader som minskar elasticiteten hos de kärl som förgiftar kroppen.
 • Avvisa från okontrollerad användning av läkemedel.
 • Flytta mer för att förhindra flebit i hemorrojderna.
 • Mindre nervös, med täta stressiga situationer, ta vegetabiliska sedativa, kurser för att dricka te från melissa, valerianrot, mint, kamille.
 • Var uppmärksam på tecken på inflammation i prostata.
 • Varje år, besök urologen (även om det inte finns något obehag i urinvägarna), ge ett generellt urintest, gör ultraljud av njurarna, prostata, blåsan.
 • Observera reglerna för förebyggande av inflammation efter kirurgisk behandling av genitourinärsystemet.
 • Förhindra sexuellt överförbara sjukdomar, använd en kondom.
 • I tid för att tömma blåsan, tolerera inte en stark uppmaning att tömma kroppen.

Video. Specialist på kliniken "Moscow Doctor" om orsakerna och metoderna för behandling av urinretention hos män:

Fördröjd urinering

Fördröjd urinering - ett patologiskt tillstånd som kännetecknas av försämring eller oförmåga att ut ur urinblåsan normalt. Symptomen är smärta i blygdområdet och buken, mycket stark uppmaning att urinera och den därav omröring av patienten, den markerade försvagning av urinering eller brist på sådan. Diagnosen bygger på en undersökning av patienten, resultaten av fysisk undersökning, ta reda på varför staten använda ultraljudsteknik. Behandling - kateter eller cystostomy för urinflöde, eliminering av etiologiska faktorer ischuria.

Fördröjd urinering

Fördröjd urinering eller ishuria är ett ganska vanligt tillstånd, åtföljer ett betydande antal olika urologiska patologier. Unga män och kvinnor lider av det ungefär på samma sätt, som åldern ökar, börjar manliga män att råda. Detta beror på påverkan av prostata patologier, som vanligen finns hos äldre människor och ofta uppenbaras av sjukdomar i urinering. Cirka 85% av alla fall av ishuri hos män över 55 år beror på problem med prostata. Fördröjning vid urinutsöndring förekommer sällan isolerad, oftare är den del av symptomkomplexet orsakat av urologiska, neurologiska eller endokrina patologier.

Orsaker till urinretention

Ishuria är inte en oberoende sjukdom, det framträder alltid som en följd av olika patologier i excretionssystemet. Det ska särskiljas från ett annat tillstånd, som också kännetecknas av frånvaro av urin-anuria. Den senare härrör från njurarnas nederlag, vilket leder till en fullständig brist på urinbildning. Med en försening i urinering bildar och bildar vätskan inuti blåsans hålrum. Denna skillnad medför en annan klinisk bild, liknande endast i volymen diuresis. De främsta anledningarna som förhindrar normal urladdning av urin är:

 • Mekanisk blockering av urinröret. Den vanligaste och olikartade gruppen orsaker som orsakar ishuria. Detta innefattar striktur i urinröret, dess obstruktion med en sten, en tumör, blodproppar, svåra fall av phimosis. Ring för blockering av urinröret kan också neoplastiska och edematösa processer i närliggande strukturer - främst prostatakörteln (adenom, cancer, akut prostatit).
 • Dysfunktionella störningar. Urinering är en aktiv process, för det normala underhållet av vilket bubbelens optimale kontraktile kapacitet behövs. Under vissa förhållanden (dystrofiska förändringar i organets muskelskikt, störning av innervation i neurologiska patologier) bryts kontraktionsprocessen, vilket leder till vätskeretention.
 • Stress och psykosomatiska faktorer. Vissa former av känslomässig stress kan leda till ishuria på grund av inhibering av reflexer som säkerställer urinprocessen. Särskilt ofta observeras detta fenomen hos personer med psykiska störningar eller efter allvarliga chocker.
 • Medicinsk ishuri. En speciell typ av patologiskt tillstånd som orsakas av verkan av vissa läkemedel (narkotiska, hypnotiska, kolinerga receptorblockerare). Mekanismen för urinretention är komplex, på grund av en komplex effekt på det centrala och perifera nervsystemet och kontraktiliteten hos blåsan.

patogenes

Patogenetiska processer med olika alternativ för urinretention varierar. Den vanligaste och studerade är den mekaniska ishurien orsakad av förekomsten av en obstruktion i nedre delen av urinvägarna. Dessa kan vara cicatricial narrowing (stricture) i urinröret, svår phimosis, urolithiasis med utgången av kalkylen, prostatakörtelns patologi. Efter några manipuleringar på blåsan (kirurgi, slemhinnans biopsi) eller blödning i urinen bildas blodproppar som också kan hindra urinrörets lumen och förhindra urinutflöde. Strictures, phimoses, patologier av prostata leder vanligtvis till att långsamt utveckla ishuria, medan när beräkningen eller blodproppen kommer ut, uppträder förseningen kraftigt, ibland vid tidpunkten för urinering.

En mer komplex patogenes av urinutmatningsstörningar kännetecknas av dysfunktionella urinvägssjukdomar. Det finns inga hinder för utflödet av vätska, men på grund av ett brott mot kontraktilitet uppträder tömningen av blåsan svagt och inte fullständigt. Brottsskador kan också påverka urinrörets sfinkter, vilket leder till att processen för att öppna dem, som är nödvändig för urinering, störs. Stressfulla, farmakologiska varianter av denna patologi liknar deras patogenes - de uppstår reflexivt på grund av störningar i centrala nervsystemet. Undertryck av naturliga reflexer uppträder, varav en av manifestationerna är ishuria.

klassificering

Det finns flera kliniska alternativ för urinretention, som skiljer sig åt i utvecklingens utveckling och flödesvaraktighet. Var och en av dessa sorter är i sin tur uppdelad i fullständig och ofullständig, beroende på försenings natur. Med fullständig ishuria är tömningen av blåsan inte möjlig på ett naturligt sätt, akut medicinsk intervention krävs. Med ofullständiga alternativ frigörs urinen, men mycket svagt återstår en volym av vätska inne i blåsan. Varje typ av patologi skiljer sig också efter etiologiska faktorer, det finns tre varianter av detta tillstånd:

 • Skarp fördröjning. Karaktäriserad av en plötslig skarp inverkan, oftast på grund av mekaniska orsaker - urinhaltig obturation med en sten eller blodpropp, ibland är en neurogen variant av tillståndet möjligt. Med ofullständiga former förekommer en svag utsöndring av urinen när man pressar på underlivet eller starka spänningar i bukpressen.
 • Kronisk fördröjning. Vanligtvis utvecklas gradvis mot bakgrund av striktur i urinröret, prostata sjukdomar, dysfunktioner, urinblåsor, urinrör. Sällan stött på full form kräver en lång kateterisering ibland (i flera år). Med ofullständiga kroniska former kan mängden resterande urin nå stora volymer - upp till flera hundra eller mer milliliter.
 • Den paradoxala ishurien. En sällsynt variant av sjukdomen, där en kontinuerlig okontrollerad frisättning av en liten mängd vätska observeras mot bakgrund av att fylla blåsan och omöjligheten med godtycklig urinering. Det finns en mekanisk, neurogen eller medicinsk etiologi.

Det finns en mindre vanlig och mer komplex klassificering av urinretention, baserat på deras förhållande till andra sjukdomar i excretory, nervösa, endokrina eller reproduktiva system. Men med tanke på att ishuria nästan alltid är ett symptom på någon sjukdom i kroppen, är relevansen och giltigheten hos ett sådant system fortfarande tvivelaktigt. I vissa fall kan olika former av staten passera in i varandra, till exempel akut fördröjning - i en kronisk, fullständig ofullständig.

Symtom på urinretention

Eventuella ischuria typ föregås vanligen av symptom av den huvudsakliga sjukdomen -. T ex, njurkolik på grund av ett utbyte av sten, perineal smärta associerad med prostatit, urineringsstörningar på grund av strikturer, etc. Akut fördröjning börjar abrupt sista alternativet är då vid urinering strömmen avbryts, ytterligare utflöde av urin blir omöjligt. Så kan manifestera ischuria urolitiasis eller uretral obstruktion av en blodpropp - en främmande kropp förskjuts tillsammans med den flytande strömmen och överlappar kanallumen. Senare finns det en känsla av tyngd i nedre delen av buken, stark uppmaning att urinera, smärta i ljummen. I akuta ofullständiga ischuria kan orsaka svaga underhållsspänning under stark press på buken eller suprapubisk område. Urinering ger nästan inte lättnad, eftersom en stor mängd vätska förblir i bubblan. Efter kateterisering och behandling av orsakerna till ishurien försvinna symptomen helt.

Kronisk fördröjning av urinering är sällan fullständig och utvecklas som regel gradvis. Inledningsvis kan patienter upplever en minskning av mängden urin, önskar ofta en känsla av ofullständig tömning av blåsan i samband med denna omständighet. I frånvaro av progression orsakar kronisk ofullständig ischuria, kan symptomen avtar, emellertid studier avslöjade bevarandet av kvarvarande urin efter varje tömning, om denna bakgrund är det ofta mukosit blåsan (cystit) kapabel komplicerad pyelonefrit. Den fullständiga formen av kronisk urinretentention skiljer sig från akut endast genom kateteriseringsperioden för patienten. Nästan i någon form av fördröjning är den första skillnaden från anuri den psykomotionella tillståndet hos patienten, orsakad av oförmåga att urinera.

komplikationer

Fördröjd urinering med långvarig frånvaro av skicklig vård leder till ökat vätsketryck i de överliggande delarna av urinvägarna. I akuta former kan det orsaka fenomen av hydronekros och artrit i kroniska fall - kroniskt njursvikt. Stagnation av kvarvarande urin underlättar infektion av vävnader, så riskerna för blåsning och pyelonefrit ökar. Dessutom skapas med betydande volymer kvarhållen urin för att kristallisera salterna och bilda blåsans stenar. Som ett resultat av denna process omvandlas den kroniska ofullständiga fördröjningen till akut och fullständig fördröjning. Relativt sällsynt variant av komplikation är bildandet av en divertikulum av blåsan - utstötningen av slemhinnan genom defekter av andra lager, orsakad av högt tryck i organs hålighet.

diagnostik

Vanligtvis orsakar diagnosen "ishuria" inga speciella svårigheter för en urolog, det är tillräckligt att intervjua en patient och undersöka de suprapubiska och inguinala områdena. Ytterligare undersökningsmetoder (ultraljudsdisposition, cystoskopi, kontrastradografi) krävs för att bestämma svårighetsgraden och orsakerna till det patologiska tillståndet, valet av effektiv etiotropisk behandling. Hos patienter med kroniska ishuriavarianter används hjälpdiagnos som övervakning av patologins progression och tidig upptäckt av komplikationer av urinretention. Den överväldigande majoriteten av patienterna använder följande diagnostiska metoder:

 • Undersökning och inspektion. Allmänt tillåter alltid att man bestämmer förekomsten av akut urinretention - patienter är rastlösa, klagar på en stark önskan att urinera och smärta i buken. Vid palpation av den suprapubiska regionen definieras en tät fylld blåsan, hos magenta patienter kan utbuktning vara märkbar från sidan. Kroniska ofullständiga sorter av störningen uppträder ofta asymptomatiskt, det finns inga klagomål.
 • Ultraljudsdisposition. Vid akuta tillstånd av blåsans ultraljud, prostata, kan urinröret bestämma orsaken till patologin. Stenen definieras som en hyperekoisk bildning i urinrörets lumen eller i blåsans hals, men blodpropparna hos de flesta ultraljudsmaskinerna detekteras inte. Ultraljudsundersökning av urinröret, prostatakörteln gör det möjligt att diagnostisera strikturer, adenom, tumörer och inflammatoriskt ödem.
 • Neurologisk undersökning. Samråd med en nefrolog kan krävas om det finns misstankar om neurogena eller psykosomatiska orsaker till ishuri.
 • Endoskopiska och radiopaque tekniker. Cystoskopi hjälper till att bestämma orsaken till förseningen - för att avslöja sten, blodproppar och deras källa, strikturer. Retrograd cysturetrografi är guldstandarden vid bestämning av mängden restvätska, därför används den för att diagnostisera ofullständiga former av patologi.

Differentiell diagnos utförs med anuri, ett tillstånd där urinutsöndring försämras av njurarna. När anuri hos patienter finns ingen eller kraftigt försvagad uppmaning att urinera finns det uppenbarelser av akut eller kronisk njursvikt. Instrumentdiagnos bekräftar frånvaron eller extremt liten mängd urin i blåsans hålrum.

Behandling av urinretention

Det finns två huvudstadier av terapeutiska åtgärder vid ishuria: akut underhåll av ett normalt urinflöde och eliminering av orsakerna som orsakade ett patologiskt tillstånd. Den vanligaste metoden för urodynamisk restaurering är kateteriseringen av blåsan - installationen av urinvägskatetern, genom vilken utflödet av vätska utförs. Under vissa förhållanden är kateterisering omöjlig - till exempel med uttalad phimosis och strängningar, tumörskador i urinröret och prostatakörteln, "pumpade" konkrement. I sådana fall tillgripa cystostomi - bildandet av kirurgisk tillgång till blåsan och installationen genom rörets vägg, som dras tillbaka till bukens främre yta. Om den misstänkta neurogena och stressfulla naturen hos ishurien misstänks kan konservativa metoder för att återställa urinflödesutflödet användas, inklusive ljudet av rinnande vatten, tvättning av könsorganen, injicering av M-cholinomimetika.

Behandling av orsakerna som orsakade en fördröjning i urinering beror på deras natur: Vid urolithiasis, krossning och extraktion av kalkylen, med strikturer, tumörer och lesioner i prostata, används kirurgisk korrigering. Dysfunktionella störningar (till exempel hyporeflektiv typ av en neurogen blåsan) kräver komplex komplex terapi med deltagande av urologer, neuropatologer och andra specialister. Om orsaken till ishuria är att ta medicin, rekommenderas att de avbryts eller korrigeras för farmakoterapinsystemet. Retention av urin mot bakgrund av stress kan elimineras med hjälp av sedativa.

Prognos och förebyggande

I de flesta fall är prognosen för urinretentionen gynnsam. I avsaknad av medicinsk hjälp kan akuta patologiska varianter provocera bilateral bilateral hydronephrosis och akut njursvikt. Med tidig eliminering av orsakerna som orsakade detta tillstånd är återfallet av ishuria extremt sällsynt. I kroniska fall ökar risken för infektiösa och inflammatoriska sjukdomar i urinvägarna och uppkomsten av stenar i urinblåsan, så att patienter bör kontrolleras regelbundet av en urolog. Förebyggande av urinretention är tidig upptäckt och korrekt behandling av patologier utskjutande orsaken till detta tillstånd - urolitiasis, strikturer, prostata och vissa andra sjukdomar.

Akut urinretention hos män

Om urinering inte är möjlig är det första att ringa en ambulans, eftersom ett sådant tillstånd kräver akuta åtgärder.

Akut urinretention är ett allvarligt tillstånd, vilket är den totala omöjligheten att själv tömma urinblåsan. I detta fall bildas urin i en normal volym, men av en orsak eller annan lingrar i blåsan och passerar inte in i urinröret. En sådan patient kräver akut medicinsk ingrepp.

skäl

I de flesta fall är manens urinretention associerad med patologier prostata, nämligen - med adenom och prostatacancer. Enligt olika uppskattningar förekommer akut urinretention i prostata adenom hos 1-7% av patienterna.

Spridningen av prostata vävnader leder till krökning och utsträckning av urinröret, vilket medför betydande mekaniska hinder för urinflödet. Också orsaken till urinretention kan vara svullnad i prostata och överdriven irritation av alfa-adrenerga receptorer.

Förutom prostata adenom finns det andra orsaker som leder till en försening i urinen. Bland dem är:

 • prostatacancer;
 • inflammation och abscess av prostata;
 • blockering av urinröret med en spännande sten
 • blockering av urinröret med blodpropp
 • trauma i urinröret
 • smalning av urinröret, till exempel vid inflammatoriska processer;
 • sjukdomar i nervsystemet, där det finns ett brott mot urinröret, sfinkteren och blåsan.

De bidragande faktorerna för denna patologiska utveckling är:

 • alkoholisk berusning
 • tar vissa mediciner
 • hypotermi;
 • förekomst av en inflammatorisk process i prostatakörteln;
 • fysisk och psykisk överbelastning
 • flebit av hemorrojder;
 • tvingad urinretention
 • kirurgiska ingrepp.

Sannolikheten för att utveckla akut urinretention hos män ökar med:

 • ålder över 70;
 • prostatavolym mer än 40 ml;
 • PSA-nivå (prostatiskt specifikt antigen) mer än 2,5 ng / ml;
 • Den maximala urinflödeshastigheten är mindre än 12 ml / s.
symtomatologi

Förstadiet för akut urinretention kan vara en gradvis minskning av volymen av urin som frigörs per tidsenhet, liksom svårighet och ömhet i urinering. Med en fördröjning i urinen, ökar blåsan vanligen i storlek, vilket skapar spänning i pubic regionen, liksom förekomsten av sprängande smärta i ljummen. Samtidig inflammatorisk process kan åtföljas av sådana symtom som feber, illamående, kräkningar, huvudvärk och svaghet.

Vilka komplikationer kan det finnas?

Med en försening i urinering kan en urinblåsning uppträda och följaktligen flödet av dess innehåll i bukhålan, vilket leder till uppkomsten av peritonit. Med långvarig retention av urin, akut njurinsufficiens. Dessutom främjar ett dåligt urinflöde spridningen av patogen mikroflora, vilket är fylld med utvecklingen av den infektiösa processen upp till urosepsi.

Första hjälpen

Vid utveckling av akut urinfördröjning är det första att ringa en ambulans. Om ambulansen anlände i tid, krävs ingen preliminär åtgärd. I händelse av att läkare är försenade kan du applicera en varmvattenflaska till ljumskområdet eller göra ett varmt bad.

Urinretention hos män: orsaker, typer och behandling

Omöjligheten att tömma urean (ishuria) observeras i olika patologier av genitourinärsystemet hos män. I det här fallet kan en person inte tömma blåsan när den är full. Mot denna bakgrund, intensiv uppmaning att urinera. Akut urinretention kräver brådskande vård, eftersom det leder till livshotande konsekvenser. Vår artikel kommer att beskriva orsakerna och behandlingen av urinretention hos män. Dessutom kommer vi att berätta vad du ska göra när urinretention hos män hemma.

Varför uppstår urinretention hos män?

Orsakerna till urinretention hos män är uppdelade i två grupper:

 • relaterade till mekaniska hinder
 • och de som uppstår på grund av funktionsstörningar i nervreglering.

Mekaniska hinder, på grund av vilka urin inte går bort från en man, är:

 • maligna och godartade neoplasmer av prostata;
 • urinvägs trauma;
 • konkrement i urinröret och urinledningskanalen;
 • striktur av urinröret;
 • urinrörets tumörer
 • neoplasmer i ändtarmen, som klämmer urinväggen
 • phimosis, på grund av vilket organets huvud inte öppnas fullständigt;
 • intrauterina anomalier vid urinbildningens bildning (ventilpatologier eller proliferation av det sällsynta tuberkletet);
 • infektiösa lesioner av det urogenitala systemet, vilket leder till minskning av urinröret och skarpt ödem.

Bland orsakerna till överträdelser av nervreglering är det värt att nämna följande:

 • olika neoplasmer i hjärnan och ryggmärgen;
 • ryggmärgsskador
 • en sjukdom i vilken nervcellernas membran förstörs.

Viktigt! Vissa droger kan fördröja överföringen av nervimpulser, vilket är orsaken till ishuria.

Dessutom sker tillfällig CNS-hämning och urinretention mot bakgrund av:

 • påkänning;
 • konsumtion av alkohol i stora mängder;
 • efter operationer i bäckenområdet, såväl som bukhålan;
 • med långvarig obeveklighet (till exempel hos patienter i sängen).

Typer och former av sjukdomen

Urinretention är uppdelad i flera sorter:

 1. Akut ishuri uppträder oväntat och utvecklas snabbt (bokstavligen om några timmar). Patienten känner samtidigt smärta i underlivet. Mot bakgrund av en stark uppmaning att tömma karbamiden kan urinen inte gå iväg.
 2. Kronisk ishuria. Med denna form av sjukdom är urinen hos män dålig, det vill säga urinprocessen utövas av en person, men efter sig finns en viss mängd fysiologisk vätska kvar i urean, vilket normalt inte borde vara. Med denna form av sjukdomen finns det ingen akut uppmaning att tömma.
 3. Paradoxisk retention av urinering hos män. Denna form kännetecknas av det faktum att urinretentens hos män är frånvarande, men med en överfylld karbamid uppstår urininkontinens. Denna patologi uppstår på grund av överträngningen av ventilen i urinröret.

karakteristiska symptom

Om det inte finns någon urin hos män, är det bara att bestämma vad som ska ske efter att ha skildat anuri från ishuria. Urin ackumuleras i det första fallet inte i blåsan, så patienten har inte möjlighet att urinera.

Symptom på akut ishuri är som följer:

 • skarpt obehag och smärta i området för urinvägsobstruktion;
 • en person känner en stark uppmaning att urinera, men kan inte göra det;
 • Underlivet i underdelen blir kraftigt ansträngt och smärtsamt vid beröring.

Kronisk ishuria åtföljs av följande kliniska manifestationer:

 • Mannen har varken smärta eller intensiv uppmaning att tömma urean;
 • Det finns emellertid ett konstant obehag i detta område;
 • Urineringsprocessen är något svår, för patientens genomförande måste patienten pressa pressen hårt (i vissa fall, tryck även på underkanten, så att urinen börjar avvika);
 • svag intermittent urinstråle;
 • efter tömning finns det ingen känsla av fullständig förödelse av urean och det finns en upprepad längtan att urinera.

Vid förekomsten av ett enda symptom är det nödvändigt att kontakta läkaren för att fastställa orsaken till ishurii och i tid för att påbörja behandlingen.

Metoder för läkemedelsbehandling

Om urin inte är bra för en man, vad ska man göra, bara en erfaren urolog kommer att säga. I akut ishuria indikeras kirurgisk behandling om patologi orsakas av mekaniska hinder. Om orsaken till sjukdomen ligger i de inflammatoriska processerna, kommer patologin att behandlas med antibiotika, sulfonamider och preparat för symptomatisk behandling.

Om du är i akut shhuria hemma medan du väntar på en ambulans, försök att slappna av urinvägs muskler enligt följande:

 • sätt ett rektalt ljus med en no-spike eller papaverine;
 • Använd en varm dusch på underlivet;
 • i vissa fall, den vanliga rengörande emmen.

När akut ishuria i sjukhusförhållanden behöver nödvändigtvis kateterisering av urea. För detta injiceras en patient med urinrör i urean med en flexibel kateter. Genom den är den stillastående urinen lätt utsöndrad. Om katetern inte sätts in installeras ett speciellt avlopp med tunnare rör. Efter återställande av urinflödet utförs patologin, vilket ledde till detta farliga tillstånd.

Behandling av den kroniska formen av ishuri beror på orsaken till patologin. Ibland för en noggrann diagnos utförs en endoskopisk undersökning. Ofta krävs en kirurgisk operation för att avlägsna en mekanisk obstruktion.

Folkmedel för behandling

I en situation där urin är dålig för män, vad ska man göra, folkmedicin kommer att berätta:

 1. På botten av magen en gång i ett slag för ett par timmar komprimeras med lökar (endast råa).
 2. Under ryggen, i ¾ timmar, sätta bladet fuktat i vatten och vrida ut, vik den flera gånger. Sedan gör de i en timme samma kompress på buken. I de tidiga dagarna utförs procedurerna två gånger, då en gång om dagen.
 3. Inuti är det användbart att använda en blandning av infusion på rötterna av ädelbär och riven horsetail. Det konsumeras ett glas om dagen.
 4. ½ halv liter burk fylld med rosenkräm, skalad. Häll vodka och insistera 5-7 dagar innan du får en blandning av ljusbrun nyans. Ta två gånger 5-10 k, späd dem i 15 ml vatten.
 5. Från de fräscha riven selleri rötterna pressa saften och konsumera 5-10 ml tre gånger per ½ h före måltiderna.
 6. För att förbättra urinflödet är det användbart att tugga enbärbär i fräsch form.
 7. En bra medicin framställs av cikoria. För att göra detta hälls 5 g gräs med kokande vatten (0,2 liter). Efter infusionen tillsätt socker. Ta innan måltider för ½ portioner.

OBS! Frukten av enbär är förbjuden att använda vid akuta inflammatoriska njursjukdomar.

 1. Med ishuria prepareras följande läkemedel: 2-3 g krossade björkyror och dillfrön hälls med kokande vatten (0,4 liter). Insistera på 1,5 timmar och filtrera. Ta varje halvtimme i halsen. Ett glas av drycken konsumeras inom en dag.
 2. 15 gram lilja-of-the-dalen blommor hälls över med kokande vatten (0,2 liter). Använd 10 ml tre gånger om dagen.
 3. Du behöver rhizomes och rötter av buggen. 15 g råmaterial hälls med kokande vatten (0,28 L). Koka ½ h och insistera på 2 h. Efter filtrering ska du ta 15 ml 5 r / dag före måltiden.

Fonder som bygger på blödningar är kontraindicerade under graviditet.

Följande medicin hjälper också. 15 gram molnbärblad hällt med kokande vatten (0,23 liter). Låt stå i en halvtimme och filtrera. Ta ¼ kopp fyra gånger om dagen. Dessutom är det användbart att dricka te från torkade frukter av svart vinbär. 15 gram råmaterial bryggs med kokande vatten (ett glas), som te och dricker ½ kopp tre gånger.

Faktorer av urinretention: Hur manifesteras patologin och hur man behandlar den?

Problem med urinering hos män, särskilt vid vuxen ålder, är vanliga nog. Det moderna medicinska språket kallas ishuria. Fördröjd urinering hos män leder ofta till allvarligt psykiskt och fysiskt obehag. Samtidigt försämras hälsan hos en medlem av det starkare könet och den allmänna hälsotillståndet. De komplikationer som uppstår vid otimlig behandling av sjukdom utgör den stora faran. Den patologi som orsakar urinretention hos en man bör elimineras i rätt tid, vilket är nyckeln till ett framgångsrikt resultat. Därför är det viktigt att inse hur viktigt akutvård är i vissa fall, även om rutinterapi i vissa fall också är tillräcklig. Mer detaljer om alla funktioner i patologin kommer att beskrivas nedan.

Klassificering av patologi

Beroende på utvecklingshastigheten är ishuriya uppdelad i:

 • Akut. Akut urinretention hos män utvecklas plötsligt. Patologi åtföljs av en utökad klinik: smärtor i underlivet, frekvent uppmaning att urinera, en känsla av ofullständig tömning av blåsan. Ursprungligen kan en liten mängd urin, ansträngd, en man isolera, men senare upphör urin att vara helt isolerad. Akut ishuria är ett farligt tillstånd som kräver nödmedicinering.
 • Kronisk process sker ofta utan en detaljerad klinisk bild. En man märker i de flesta fall inte ett problem förrän en viss tid. När graden av tätnings (stängning av lumen i urinvägarna) eller förträngning når en kritisk nivå, symptomen börjar belasta människan och det hänvisar till läkarna.

Klassificeringen av patologin speglar graden av retention av urinering. Komplett kännetecknas av det absolut omöjliga med urinisolering. När en patient ringer till akutvård, används en kateter för att avlägsna urin. Ofullständig fördröjning kan följa med en man under lång tid och förbli obemärkt.

Huvuddrag tillstånd: behovet spänd vid urinering, känsla av ofullständig tömning av blåsan, intermittent urinering eller urinutsöndring i form av små droppar.

Det finns en enda, en speciell typ av urinretention - paradoxal ishuria. Patologi Namnet kommer från förekomsten av mekanismen för ett slags paradox, när blåsan är full av urin, är kroppsväggen sträcks, men att tömma man kan inte godtyckligt. Samtidigt utsöndras urin från urinröret ofrivilligt genom droppe.

Orsaker till utveckling

Ishuriya har olika orsaker och mekanismer för framväxten. Patologi kan utvecklas till följd av:

· Skador på urinrörets organ

· Överträdelser av det normala urinflödet som orsakar urinvägarna.

· Kompression av urinröret.

I de flesta fall uppstår svårigheter att urinera hos män med prostata adenom.

Akut retention av urinering kan uppträda hos män i olika åldrar. Symtomologin utvecklas kraftigt. Orsakerna kan vara trauma i hjärnan eller ryggmärgen, degenerativa sjukdomar i nervsystemet (multipel skleros) och andra sjukdomar i centrala nervsystemet som orsakar dysfunktion. Uppstoppad blåsan uppträder ofta i postoperativ period efter ingrepp på ryggraden, bukorganen.

Male ishuria kan vara ett resultat av förgiftning med droger, sömntabletter eller alkohol. Vissa läkemedel kan också leda till att urinutskiljning saknas: dimedrol, oxybutin, antidepressiva medel, doxepin, antihistaminer (antiallergic) kan orsaka sjukdomen. Ibland upphör urin att frisläppas som en följd av hypotermi, efter stress eller fysisk överansträngning.

Kronisk patologi utvecklas oftare hos äldre män mot bakgrund av långvariga sjukdomar i urinvägarna. För att orsaka dysursjukdomar kan prostatatumörer, inklusive godartad hyperplasi, lokaliseras i blåsan eller någon annan del av urinvägarna. Utvecklingen av svårigheter med urinering med hyperplasi är förknippad med en gradvis klämning av urinröret med en förstorande körtel. Och om de första symptomen på dysuri är osynliga, så bygger de sig över tiden, och bristen på behandling kan leda till akut urinretention.

Att leda till patologi kan tumörer, skleros, fibros och inflammation i de organ som ligger bredvid, till exempel, ändtarmen. Kronisk sjukdom kan orsakas av neurogen dysfunktion i blåsan, vilket är vanligare hos äldre män.

Detektion av patologi: som manifesterad

Symtomen på urinretention är i princip förståeligt. Den huvudsakliga manifestationen är ett brott mot den vanliga funktionen av urinering. I den akuta formen av sjukdomen är symtomen mer uttalade, eftersom urinen sträcker sig ur blåsans väggar och orsakar smärta. Smärta kan också kännas i projiceringen, där stängning av urinvägarna, till exempel en sten. Dessutom observeras ibland symptom på patologi som leder till akut fördröjning. Om patologin orsakades av ett trauma, kan mannen klaga över urladdningen från blod eller blodproppar, skadan bestäms ibland visuellt.

Behandling av svårigheter som urinerar läkaren utser endast efter undersökningen och identifierar orsaken.

Med akut fördröjning känner en man en oemotståndlig uppmaning att urinera, men det finns ingen urinfrisättning. En person kan försöka att extrahera urinen genom att trycka på underlivet, där musklerna i den främre bukväggen spänns: ibland orsakar dessa tekniker fördelningen av en liten mängd urin, men inte fullständig tömning.

Om förlägenhet uppstod mot bakgrund av inflammation, klagar mannen på periodiska eller ihärdiga smärta i värk, skärande natur i underlivet, i ländryggsregionen. Med balanit eller balanoposthit kommer läkaren att märka de externa förändringarna i könsorganen. När den kroniska fördröjningen orsakar prostataadenom finns det ofta andra tecken på prostatahyperplasi:

· Behovet att urinera ofta.

· Känsla av ofullständig tömning av blåsan.

· Trög urinström.

Behöver kissa på natten.

I avsaknad av medicinsk vård, med akut fördröjning kan det finnas ett brott på blåsan och berusningen av kroppen med skadliga produkter. När blåsan går sönder, kommer tecken på komplikation att likna kliniken i den "akuta buken", det vill säga symtom på irritation av bukhinnan. Mannen kommer att bli störd av skarpa smärtor, kroppstemperaturen stiger, förgiftning.

För diagnosen är det tillräckligt med klagomål på män för brist på tilldelning av urin. Diagnostisk sökning bör huvudsakligen riktas mot sökandet efter orsakerna till fördröjningen av urinering. En man föreskrivs vanligtvis följande diagnostiska förfaranden:

· Allmän analys av urin (vid akut och fullständig retention avlägsnas urinen av en kateter).

· För att utesluta infektionssjukdomar tar urologen ett mans blod från en ven och ett urinrörsår.

· Ultraljudsundersökning av blåsan och prostata.

· Urodynamiska test. Med hjälp av dem kommer läkaren att bestämma hur mycket urinutskiljning, blåsans kontraktilitet och dess sfinkter, resterande mängd urin.

· Cystoskopi (intern undersökning av blåsväggen med ett speciellt instrument - ett cystoskop).

· Beräknad tomografi eller magnetisk resonansbehandling av bukorganen.

I vissa situationer är det nödvändigt att snabbt bestämma orsakerna till patologin för att börja behandla en man i tid. Annars kan förseningen vara komplicerad av blåsans ruptur, akut peritonit, etc., och ibland leda till att en person dör.

Metoder för eliminering av patologi

När en akut fördröjning av urinering uppträder hos män, används en akut symptomatisk behandling - en kateterisering av blåsan. Verksamheten bedrivs för att underlätta patientens tillstånd och förebygga komplikationer. I urinrörets lumen sätts ett flexibelt elastiskt rör, en kateter, in, det går fram tills det går in i urinblåsan och sedan lämnar urinen genom gravitationen. Om det är omöjligt att eliminera fördröjningen, kan en manlig cystostomi appliceras på mannen - ett tunt rör placerat ovanför benbenet.

Radikal behandling av kroniskt eller akut tillstånd föreskrivs först efter undersökning och avslöjar orsaken.

Införandet av katetern är en engångsmanipulation som tar bort symtomen på sjukdomen under en kort tid och förhindrar utveckling av komplikationer. Den huvudsakliga behandlingen för urinretention utförs beroende på orsakerna som orsakade det och syftar till att eliminera den underliggande sjukdomen.

Terapi av de främsta orsakerna till förseningen:

 • Neurogen dysfunktion elimineras genom att "sy" ett speciellt implantat, vilket stimulerar en minskning av "rätt" muskler för urinering.
 • När smittsamma processer förskriver läkemedel med antibakteriell aktivitet - antibiotika.
 • Om det finns mekaniska hinder för utflödet tillgodoses uriner till kirurgisk ingrepp.
 • Om urinretentens orsakas av ett adenom, är en man ordinerad läkemedel av en grupp av alfa-adrenoreceptor-blockerare, till exempel en pose som heter Omnik. Läkemedlet verkar på de släta musklerna i prostata och urinvägarna som avkopplar, vilket leder till enklare avlägsnande av urin.

Folkmetoder bör användas i kombination med läkemedel.

För att eliminera kronisk urinretention hos män, särskilt med prostatahyperplasi, kan behandling med folkmedicin användas. Man bör komma ihåg att naturliga beredningar ska användas i kombination med grundläggande läkemedel. Traditionell medicin erbjuder följande användbara recept som kan hjälpa till med att behålla urinering:

 • Intagandet av en alkoholhaltig tinktur från frukten av en terosa. För beredning är det nödvändigt att insistera på frukterna på medicinsk alkohol. De tar 10 kepsar. 2 r. Dag, tillsätt dem till 100 ml rent vatten. Behandling bör överenskommas med den behandlande läkaren.
 • Avkok av barken av enbäret.
 • Spirituös infusion av höfter.
 • Tinkturer av valnötskal.

Det måste komma ihåg att hemmedicinering kan skada din hälsa och är endast tillåtet efter en fullständig undersökning och medicinsk rådgivning. Hos män uppstår urinretention inte spontant mot en bakgrund av fullständig hälsa, men är ett tecken på att utveckla patologi. Tidig upptäckt av ett problem och ett besök hos en läkare är en säker plikt för din hälsa nu och i framtiden.