Huvud
Förebyggande

Sjukdomar i könsorganen hos män

Sjukdomar hos könsorganen hos män är ganska vanliga. Dessutom blir antalet personer som lider av sjukdomar som påverkar de manliga könsorganen, med varje övergångsår, bara mer. Det är nödvändigt att skilja mellan sjukdomar hos den manliga sexuella sfären, av vilken det finns många sjukdomar, direkt från manliga könsorganen. Dessa inkluderar penis, testiklar, epididymier, skrot, prostata, förhud, ureter.

Sjukdomar provoceras av inflammation, som påverkar ett brett utbud av könsorgan, från penisens hud, till de främre kanalerna. Inflammation av organen kan vara av smittsam natur, det vill säga orsakad av närvaro av vissa patogena bakterier eller icke-infektiösa, som regel - traumatiska skador, allergier. I sin tur är infektionssjukdomar specifika och icke-specifika.

I de flesta fall av infektion är patienten själv skyldig, eftersom sådana problem endast uppstår till följd av oskyddad sex och felaktig hygien hos könsorganen. Kliniska manifestationer och foton av sjukdomar kommer att ges nedan.

Sjukdomar hos manliga könsorgan:

varikocele

Varicocele är en sjukdom som påverkar män i alla åldrar. Det manifesteras av åderbråck i testiklarna eller på penis själv. Procentandelen fall är ca 35. Orsakar manlig infertilitet på grund av det reducerade antalet spermatozoer och fullständig frånvaro av deras aktivitet. Med den avancerade formen utvecklas cancer i penis eller testiklar med efterföljande amputation. Enligt statistiken lider varje tredje man varicocele på planeten. Utan att gå in i detaljerna i sjukdomsförloppet noterar vi att huvudorsaken ligger i kränkning av blodförsörjningssystemet, vilket leder till inflammation. Karaktäriserad av ömhet i promenader, uppnå en konstant oacceptabel smärta i avancerade skeden, när det inte finns något sätt att utan kirurgisk ingrepp.

Medicinsk behandling av sjukdomen består i utnämning av ett komplex av vitaminer, biologiskt aktiva tillsatser till mat med selen och zink. Den mest optimala lösningen är operationen. Hittills finns det över 120 metoder för kirurgisk behandling av sjukdomen.

uretrit

Sjukdom som orsakats av inflammation i urinväggen. Det diagnostiseras oftare hos män än hos kvinnor, och det är svårare. Skill mellan uretrit och icke-infektiös uretrit. I det första fallet orsakas det av patogena bakterier. I det andra fallet är orsaken till icke-infektiösa faktorer.

Behandling görs vanligtvis hemma. En sjuk man besöker en klinik, som observeras av en läkare. Sjukhuset ligger endast i svåra fall.

Peyronies sjukdom

Detta kallas krökets krökning. Anledningen är spridningen av penisens fibrösa vävnad. Män med denna sjukdom är 40-60 år gamla.

Behandling kan utföras konservativt eller kirurgiskt. I det första fallet införs antiinflammatoriska läkemedel i penis, vilket förhindrar bildandet av fibrös vävnad. Utnämna vitaminerna A och E, läkemedel som är lämpliga för syftet. Kirurgisk ingrepp är effektivare eftersom det tar bort krökningen och tar bort den komprimerade vävnaden samtidigt.

Abscess av prostata

Detta är ett tillstånd där pus börjar ackumuleras i prostatavävnaderna. Vanligtvis är det resultatet av en prostatit. Symptom på sjukdomen uttrycks av akut pulsatil smärta i perineum. Förmodligen frysningar, feberisk tillstånd.

Vanligtvis löses problemet operativt. Avgiftningsterapi är föreskriven.

hydrocele

Vanligtvis kallas det dropsy testis. Med denna sjukdom kan vätska som ackumuleras inuti skalet i testikeln nå från 20 ml till 3 liter. Alla män och pojkar kan bli sjuka.

Det diagnostiseras visuellt. Frågan om behandling löses med hjälp av en skalpell.

phimosis

Phimosis - inflammation i förhuden, när den är så tätt att även penisens huvud kränks, och köttet själv berövas förmågan att självständigt återgå till sitt tidigare tillstånd. Patienten upplever extremt obehaglig smärta. Huden på förhuden sväller, ser ut som en uppblåst boll. Diagnosen fastställs genom visuell undersökning.

Behandling av fimos kräver vanligtvis kirurgiskt ingrepp, när omskärelse utförs, det vill säga avlägsnande av förhudet eller avskärning av det i en cirkel.

adenom

Adenom är en proliferation av prostatavävnad. Det leder till svårigheter att urinera och försvaga strålen. Men trängseln att urinera är ofta. Konstant urinretentens orsakar förgiftning och njursvikt.

Diagnostiseras med ultraljud av prostata, undersöker prostatens hemlighet. Frågan löses kirurgiskt. Även om den initiala perioden av sjukdoms konservativ behandling ger mycket bra resultat.

balanopostit

Balanoposthit är en inflammation i huvudet på penis och förhud. Det kännetecknas av klåda och ömhet vid inflammationsplatsen. Ofta mot bakgrund av balanoposthit, manifesterar sig phimosis sig.

Antibakteriella medel används vid behandling. Det rekommenderas att ta bort phimosis operativt.

vesiculitis

Vesikulit - inflammation av sämsta vesiklar. Den flyter i akut och kronisk form. Symtom: Smärta i ljummen, erektil dysfunktion. Diagnos utförs rektalt, fingerforskning, ultraljud, bacussekretion.

Komplex terapi används, med användning av läkemedel för att stärka immuniteten, olika former av immunmodulatorer, prostata massage, antibiotika i form av injektioner och oralt. Kirurgisk ingrepp är endast nödvändig i svåra fall, till exempel med suppuration.

Hypoplasi av testiklarna

Det är en medfödd sjukdom. Kännetecknas av det faktum att testiklar, en eller båda, är underutvecklade. Ofta åtföljd av en liten penis, impotens och infertilitet. Det diagnostiseras visuellt.

I behandlingen föreskrivs hormonbehandling med användning av lämpliga läkemedel, kirurgisk protes av testikelen med donortransplantation.

serangitis

Cavernit är en inflammation i penisvävnaden. Det manifesterar sig i smärtsam komprimering av penis, svullnad, spontan erektion och ökad kroppstemperatur. Sannolikheten att bilda en abscess och få pus i urinledaren är stor. Ultraljudet i penis diagnostiseras, bapsose.

I ett akut stadium utförs bakterioterapi. Om en abscess inträffar, rekommenderas att den öppnas. I ett exceptionellt fall - falloprostetik.

Kort tygförhängning

Det är en fosterskada. Ofta orsakar obehaglig smärta vid erektion och under samlag, böjer penis, kan orsaka brott i trollet under samlag. Diagnostiseras genom visuell inspektion.

Kirurgisk behandling, tornet är utskuret.

Liten penis

Manlig medlem på mindre än 9 cm i erektion. Varje fysiskt lidande, till exempel i form av smärta, levererar det inte, förutom psykiskt obehag. Även om konsekvenserna av sådant psykiskt obehag är, och de kan ha det mest oförutsägbara. Detta är ett lågt självkänsla, vilket leder till depressiva tillstånd, brott mot normalt sexuellt liv.

Lyckligtvis har modern medicin tillräckligt med pengar för att framgångsrikt lösa detta problem bland ägarna av alltför blygsam manndom. Efter godkännande är alla nödvändiga tester möjliga: falloprotezirovanie - användning av proteser av en viss storlek eller ligamentotomi - det vill säga att öka längden på leden kirurgiskt. Förutom dessa metoder finns det andra, ganska tillgängliga metoder.

Obliterating xerotisk balanit

Obliterating xerotisk balanit är en sjukdom i penisens huvud. Karaktäristiska symptom på manifestation: vita punkter på penisens hud, skrynkelse av huden i huvudregionen, svårighet att urinera på grund av förträngning av urinrörets öppning. Visuellt kan alla pojkar och män diagnostiseras visuellt. Ålder spelar ingen roll. Män påverkas oftare efter 50 års ålder. Urologer rekommenderar att behandla denna sjukdom med all uppmärksamhet, eftersom detta är ett tillstånd som måste onkologin hos könsorganet.

Det finns 4 grader av flödet av den utplånande xerotiska balanit. Beroende på sjukdomsgraden föreskrivs behandling. I regel används lokal terapi med glukokortikoider. Vid försummade förhållanden krävs kirurgisk och uretrisk plastikkirurgi.

Oleogranulema

Oleogranulom - inflammation i penisens hud. Förekommer när en penis under huden av oljiga substanser förtjockar penis. Som regel berör alla unga från 20 till 35 år. Ansvaret för denna sjukdom ligger helt på patienten, eftersom de i de flesta fallen på könsorganet själva försöker. Vaselin, tetracyklinsalva eller vanlig steril paraffin administreras oberoende av sexuella organets hud. Målet är att göra din fallus tjock och imponerande. Allt annat, som dumhet och frivolitet, kan denna manipulering naturligtvis inte kallas. Resultatet av detta konstgjorda arbete är cikatricial deformation av penis, bildandet av sår och fistlar. Granulom har egenskapen att expandera och tränga in i penisens klyfösa kroppar. Konsekvensen av detta kan vara erektil dysfunktion, smärta med erektion, nekros av vävnaderna i cavernösa kroppar. Konservativ drogbehandling i sådana fall är utesluten. Behandling är bara snabb och brådskande.

Svullnad i pungen

Dessa är olika typiska godartade tumörer som växer från könsorganets muskler. Vissa av dem ökar till ganska stora volymer och orsakar obehag vid körning. Progression av tumören leder till spridningen av metastaser i lymfsystemet. I framtiden framträder sjukdomsförloppet som en allmän fysisk utmattning. Diagnostiseras med ytterligare studier. Problemet löses endast på ett operativt sätt.

orkit

Orchitis är en inflammation i testis. De lider främst de som redan har sjukdomar i det genitourära systemet. Bidra till utvecklingen av orchitis av alla typer av sexuellt överförbara sjukdomar. Skill mellan akuta och kroniska former av sjukdomen. Det manifesterar sig som en smärtsam sjukdom i skrot och ljum, ödem och rodnad i huden. Samtidiga symtom är berusning och feber. Inflammation kan gå till epididymis - orchoepididymit. Det kan finnas suppuration av testiklarna. Diagnostiseras av urologen visuellt kan ultraljud diagnostiseras.

Behandling - anti-pediatrisk, antibakteriell terapi utförs. Effektiv fysioterapi för att förbättra tillgången på blod och syretransporter.

Torsion av testis

Detta är en mekanisk vridning av frökanalen. Som ett resultat av detta stoppas syreförsörjningen till testiklarnas cirkulationssystem. Patienten känner allvarlig smärta, illamående och kräkningar kan förekomma. Visuellt synlig svullnad i pungen, en förändring i sin färg till blek, hyperemi. I sådana fall erhålles resultaten av diagnosen med ultraljud av pungen och stakpunktspunkt ur testikeln.

För en nödsituation av resultat av vridning, är en manuell metod för att avlägsna testikeln möjligt. Annars krävs kirurgi. I extrema fall är nekros möjlig, då kirurgisk borttagning av testikeln är oundviklig - orchiektomi.

prostatit

Den vanligaste manliga sjukdomen när det finns inflammation i prostatakörteln. Både unga och gamla män kan vara sjuka. Karaktäriserad av frekvent uppmaning att urinera, sexuell dysfunktion. Diagnos utförs av en andrologist eller urolog. En vanlig klinisk bild avslöjas. Det är möjligt att studera ultraljud av prostata, bakoposev hemlig prostata och urinanalys.

Komplex terapi är nödvändig: prostata massage, behandling med antibiotika. Viktigt är regleringen av sexuellt liv.

Penisens cancer

Onkologisk process, som påverkar hela penisens vävnader. Externa symptom: utseende av plack, sår, knutar, utveckling av phimosis, urinrörsutsläpp, förändringar i hudfärg. Diagnostiseras med visuell undersökning, ultraljud av penis, MR, biopsi.

Under behandlingen används alla åtgärder som föreskrivs i sådana fall: kemoterapi, strålning etc.

Prostatacancer

Malign tumör i prostata. Symtom: Utseendet av blod i sperma och urin, erektil dysfunktion, nocturi, frekvent uppmaning att urinera. Det diagnostiseras genom rektal fingerundersökning av prostata, ultraljud, biopsi.

Behandling omfattar radikal prostatektomi, kemoterapi, fjärr strålterapi, brachyterapi.

Testikelcancer

Malign tumör hos de manliga könkörtlarna. Symtom manifesteras av följande tecken: en ökning och svullnad i skrotet, ömhet i palpation. Diagnostiseras genom visuell undersökning, ultraljud av pungen, identifiering av tumörmarkörer och testikelbiopsi.

Behandling inkluderar alla aktiviteter som föreskrivs för denna diagnos.

Skador på skrotorganen

Detta är en mekanisk eller fysisk skada på testiklarna eller deras bilagor, såväl som spermatkabeln. Skada åtföljs av skarp smärta och smärtskock, ödem eller hematom i pungen. Öppna sår, testiklar, ruptur eller riva av pungen är möjliga. Diagnos utförs med hjälp av ultraljud, MR, dafanoskopi och revidering av skrotorganen.

Behandlingen innefattar borttagning av hematom, stoppblödning, testikelresektion, anti-chokterapi, tvärbindning av kanalen etc.

Skador på penis

Skador på penis kan ha en mängd olika ursprung och svårighetsgrad. Skador på hud och kavajer, muskler och penis penismembran. Karaktären hos skador beror på typ och grad av skada. Diagnostiseras på grundval av visuell undersökning, palpation, ultraljud.

Behandlingen överensstämmer med reglerna för första hjälpen för trauma.

andrologi

Den separata delen av urologi - andrologi - behandlar hälsoproblem, bevarande av den manliga reproduktiva sfären och mäns sjukdomar. Dess funktioner innefattar diagnos, förebyggande och behandling av könssjukdomar hos män och direkt de manliga könsorganen själva.

Stress, miljö besvär, obalanserad och dålig nutrition, utbredda genitala infektioner, såsom gonorré och genital herpes, vilket leder till en stadig ökning ovanför sjukdomar.

De flesta av de ovan beskrivna sjukdomarna leder till sexuella patologier, såsom impotens och infertilitet. Sexuella relationer upptar inte den sista platsen i en persons liv, därför bör bevarande av sexuell hälsa vara på en av de viktigaste platserna i en människas liv. Det är nödvändigt minst två gånger om året att genomgå en undersökning från en urolog eller androlog för att visa de könsstymproblem som kan ha börjat manifestera. Speciellt med de första tecknen på ovanstående patologier och deras manifestationer.

Möjligheterna till andrologi idag är ganska omfattande och kommer att fortsätta att expandera. Sexuella problem kan lösas, vilket visas av resultatet av den absoluta majoriteten av de utförda operationerna. Det betyder att en man kan vara frisk i alla åldrar. Även om vi tar de mest extrema fallen, när en man tar bort sin penis operativt, även i det här fallet, kan modern andrologi hjälpa till att lösa problemet.

Har du allvarliga problem med POTENTIAL?

Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte? Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • trög erektion
 • brist på lust
 • sexuell dysfunktion.

Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Känslan att öka är möjlig! Gå till länken och ta reda på hur experterna rekommenderar att du behandlar.

Sjukdomar i reproduktionssystemet hos män

Bland de viktigaste orsakerna till förlusten av den manliga reproduktionssystemet speciellt allokera infektion. Bland de infektioner som orsakar dessa sjukdomar är följande: ospecifika omfattar de staphylococcus, streptococcus, E. coli, Proteus, granderelly, virus (influensa, herpes, akuta luftvägsinfektioner, virus herpes zoster, cytomegalovirus), mykoplasma, klamydia och specifik infektion vilka innefattar GONOKOCK, trichomonas, mycobacterium tuberculosis, blek Treponema (dessa mikroorganismer orsakar prostatit, uretrit, och ett antal andra sjukdomar i det reproduktiva systemet hos män). Bland de mikroorganismer kan identifieras strålande svamp som orsakar strålsvampsjuka, men det är ganska ovanligt.

Allt detta infektion ökar, dvs går in från utsidan, oftast genom sexuell kontakt, kateterisering, mindre vanligt hematogen väg, är att med en ström av blod, såsom från kronisk foci av infektion (tonsiller, bihålor osv). Av andra anledningar är dessa abnormiteter och missbildningar av könsorganen.

Orsakar cancer hos manliga reproduktionsorgan (prostatacancer) oftast en obalans av cirkulerande könshormoner, som inträffar under åldrandeprocessen, och de faktorer som bidrar till utvecklingen av prostatacancer är ras - negroid, genetisk predisposition, kadmium, hög konsumtion av djurfett), ålder och normala funktionella tillståndet av testiklarna (adenom faktor i utvecklingen av prostatakörteln).

Det bör också nämnas att ras, nationalitet, genetiska faktorer, matvanor, sexuell aktivitet, rökning, diabetes, arteriell hypertoni, leverskade inte är orsaker till prostata adenom.

Faktorer som orsakar testikeltumörer inkluderar kryptorkism, testikeltrauma, joniserande strålning och mikrovågsugn (orsakar peniscancer), förhudsförträngning, kroniska inflammatoriska processer i huvudområdet.

Orsakerna till utveckling av manliga könsorgan inflammatoriska sjukdomar måste tillskrivas stagnerande (sekret eller blod) fenomen, som kan uppstå på grund av låg sexuell aktivitet, ökning av sexuell aktivitet, men som åtföljs av avbruten samlag, alkoholmissbruk, rökning.

Sjukdomar i andra organ och system, är orsakerna till sjukdomar i det manliga reproduktionssystemet, i synnerhet erektil dysfunktion, dessa inkluderar ateroskleros, hypertoni, diabetes, fetma, depression, neuros, sjukdomar eller skador i ryggraden och ryggmärgen.

Rökning, och vissa mediciner orsakar minskad sexuell funktion.

Symptom på sjukdomar hos det manliga reproduktionssystemet.

De kan delas upp i flera grupper. Den första gruppen innehåller förändringar i de externa könsorganen, som avslöjas under granskning och palpation.

När den betraktas från penis kan detekteras mikroskum (storleken av penis vid erektion av mindre än 9 cm) megalopenis (som ett symptom på överaktiv binjurebarken) en patologisk ökning av penis (för priapism, om smärtsamt att palpation, kanske trauma), penis krökning (om smärtsamma, då kan vi anta närvaron av Peyronies sjukdom).

Skrotum, utvidgningen kan vara ensidig eller bilateral, smärta under palpation kommer att indikera en inflammatorisk process i bilagorna eller testiklarna, om det inte är smärt, då kan man anta elefant eller hydrocele. Frånvaron av båda testiklarna i pungen indikerar bilateral kryptorchidism eller testikelgenetes.

Den andra gruppen av symptom måste tillskrivas vanliga manifestationer, kan det vara feber (feber under inflammatoriska processer), reduktion av kroppsvikten (i maligna tumörer), gynekomasti hos män (kan bero på östrogenterapi för prostatacancer, eller testikeltumörer).

Nästa, tredje symptom är smärta. I sjukdomar i reproduktionssystemet kan smärta lokaliseras i perineum och i de yttre könsorganen. Vid akut urinrör uppstår smärta vid urinering, oftare är de väldigt skarpa och smärtsamma. Att uppnå smärtor och krökningar i penis noteras med fibrös induktion.

Nästa symptomet - urineringsstörningar, sjukdomar i det manliga reproduktionssystemet höjer följande störningar: frekvent urinering på natten (kanske med tumörer i prostata), urininkontinens (för prostatacancer), svårigheter att urinera (för sjukdomar i prostata), polyuri (med prostatacancer ).

Det femte symtomet är förändringar i urinen, genomskinligheten i urinen kan förändras (det blir grumligt med inflammatoriska förändringar i det manliga reproduktionssystemet), blod i urinen kan uppträda i maligna tumörer.

Och det sjätte symptomet, patologisk urladdning ur urinröret och förändringar i spermier. Purulent urladdningar hända vid uretrit, spermatorrhoea (förlust av sperma utan erektion, ejakulation, orgasm och - när allvarliga skador i ryggmärgen), prostatoreya (separations vid slutet av urinering eller defekation prostata hemlighet, utan inblandning av spermier, ibland vid sjukdomar i prostata).

Förändrar spermier, normalt i 1 ml ejakulat män innehåller inte mindre än 20 miljoner spermaceller, av vilka mer än 50% motila. Aspermi - frånvaro av utlösning vid samlag (kanske med ocklusion vas deferens) oligozoospermia - otillräckligt antal spermier i 1 ml av sperma minst 20 miljoner (hypoplasi, hypoplastiska testiklar, kryptorkism, resultatet av infektionssjukdomar, berusning nikotin, alkohol, läkemedel), astenozoospermi - otillräckligt antal rörliga spermier, teratozoospermia - otillräckligt antal spermier med normal morfologi, azoospermi - avsaknad av spermier i ejakulatet (vid rofiya sädeskanalerna, varikocele, resultatet av inflammatoriska sjukdomar i testikel) nekrospermiya - spermatozoer är ejakulatet tillräcklig fast och deras aktivitet kan inte återställas (patologi epididymis, inflammatoriska förändringar i prostata och sädesblåsor) gemospermiya - förekomst av blod i sädesvätskan ( cancer i prostata, vesiklar).

Diagnos av sjukdomar hos det manliga reproduktionssystemet.

Blodprov. Med inflammatoriska sjukdomar i blodet kommer det att finnas en ökning av leukocyter, en ökning av graden av erytrocytsedimentering.

urinanalys, där det är möjligt att detektera de mikroorganismer som orsakade sjukdomen.

I diagnosen sjukdomar i prostatakörteln spelar en viktig roll transrectal finger undersökning, bestämma dess storlek (2 -3 cm vid 3 till 4 cm norm), konturer, närvaron av konsolideringsfält, mjukgöring och därmed få hemligheten i prostatakörteln, som undersöks ytterligare.

Punkturbiopsi, Det används för att diagnostisera sjukdomar i prostata, testiklar och dess epididymier, den seminal vesikeln (onkologisk inflammatorisk patologi).

Endoskopiska metoder för forskning, uretroskopi, låter dig undersöka slimhinnan i urinröret.

Röntgenmetoder för forskning, I klassisk radiologi excretory urografi, fallande cystogram före och efter urinering, används ett uretprogram - dessa metoder hjälper till att bestämma abnormiteter i urinröret, för att avslöja prostatakörtelns patologi.

Också mycket används är datortomografi, magnetisk resonansbildning, radioisotopmetoder för forskning för mer exakt och tydlig visualisering av patologi.

Ultraljudsundersökning, hjälper till vid diagnos av sjukdomar i prostata, testiklar och dess epididymier.

Grödor för närvaron av mikroorganismer den separerade urinröret.

Serumblodetest på ett prostatiskt specifikt antigen (dess ökning kan indikera prostatacancer), på cancerembryonalt antigen, alfa-fetoprotein, humant korionisk beta-gonadotropin, laktatdehydrogenas.

Att identifiera erektil dysfunktion användning sexologiskt test, laboratoriediagnostik (blod hormoner, testosteron, östradiol, prolaktin, gonadotropiska hormoner), syntetiskt farmakologisk erektion (administrerad vasoaktiva läkemedel och utvärdera graden av erektion), registrering av nattliga erektioner, farmakodoplerografiya (forskningskärlen i penis med införandet av en medlem av farmakologiska medel), cavernosography (röntgenmetoden för diagnos av fibros och venookklyuzivnoy dysfunktion), elektromyografi av penis (neurogen dysfunktion diagnostisk metod).

Förebyggande av sjukdomar hos det manliga reproduktionssystemet.

Först och främst är det förebyggande åtgärder för infektion. Detta är främst sexuell utbildning av män, sexuell kultur, uteslutning av tillfälliga sexuella relationer, användning av kondomer, regelbundet sexliv med en vanlig partner.

Behandling av kroniska infektionsfaktorer (paranasala bihålor, carious teeth och andra) för att förhindra smittspridning.

Avslag från dåliga vanor, särskilt rökning (mer än hälften av patienter med erektil dysfunktionsrök).

Behandling av sjukdomar i andra organ och system (till exempel arteriell hypertension) är också en förebyggande åtgärd.

Uteslutning från livet av faktorer som kan orsaka cancer, det här är mikrovågsstrålning, tungmetaller.

Årliga hälsokontroller, särskilt efter 40 år, som med nödvändighet måste innehålla en definition av nivån av prostataspecifikt antigen, transrektal palpation av prostatan och transrektal ultraljudsundersökning av prostata, dessa åtgärder kommer i tidig upptäckt av cancer lesioner i prostatakörteln och börja tidig behandling.

Om du har några av de ovan beskrivna symtomen ska du omedelbart kontakta en specialist för diagnos (speciellt angående inflammatoriska lesioner i testikeln och dess appendage, eftersom de ofta leder till infertilitet) och behandling. Överensstämmelse med dessa åtgärder kommer att bidra till att man undviker (eller botar) sjukdomarna i det manliga reproduktionssystemet.

Sjukdomar i genitourinary system och genitala organ

Hyperplasi av prostata
Inflammatoriska sjukdomar i prostata
Akut prostatit
Kronisk prostatit
Abscess av prostata
Prostatotsistit
Andra inflammatoriska sjukdomar i prostata
Inflammatorisk sjukdom i prostata, ospecificerad
Andra sjukdomar i prostata
Stenar av prostata
Stasis och blödning i prostatakörteln
Atrofi av prostata
Andra specificerade sjukdomar i prostata
Sjukdom i prostata, ospecificerad
Hydrocele och spermatoceler
Hydrotsele encysted
Infekterad hydrocele
Andra former av hydrocele
Gidrotsele, ospecificerad
gonocele
Torsion av testis
Orchitis och epididymit
Orchitis, epididymitis och epididymo-orchitis med abscess
Orchitis, epididymit och epididymo-orchitis utan omnämnande av en abscess
Manlig infertilitet
Överdriven förhud, phimosis och paraphimosis
Andra sjukdomar i penis
Leukoplasi av penis
balanopostit
Andra inflammatoriska sjukdomar i penis
priapism
Impotens av organiskt ursprung
Penis sår
balanit
Andra specificerade sjukdomar i penis
Sjukdom av penis, ospecificerad
Inflammatoriska sjukdomar hos manliga könsorgan, ej klassificerade någon annanstans
Inflammatoriska sjukdomar i den seminal vesikeln
Inflammatoriska sjukdomar i spermatkabeln, vaginalt membran och vasdeferenser
Inflammatoriska sjukdomar i pungen
Inflammatoriska sjukdomar hos andra specificerade genitala organ
Inflammatoriska sjukdomar hos ospecificerat manligt sexuellt organ
Andra sjukdomar hos manliga könsorganen
Atrofi av testikeln
Vaskulära störningar hos manliga könsorganen
Andra specificerade sjukdomar hos manliga könsorgan
Sjukdomar hos manliga könsorgan, ospecificerade
Lesioner av manliga könsorgan i sjukdomar som klassificeras annorstädes
Störningar i prostata i sjukdomar som klassificeras annorstädes
Lesioner av testiklarna och dess bilagor i sjukdomar som klassificeras annorstädes
Balanit i sjukdomar klassificerade någon annanstans
Andra sjukdomar hos könsorganen i sjukdomar som klassificeras annorstädes

Manliga sjukdomar

andrologi - En del av urologin som behandlar frågorna om att bevara mammas reproduktiva hälsa, liksom förebyggande, diagnos och behandling av sjukdomar hos den manliga sexuella sfären. Idag är problemet med människors hälsa väldigt akut. Dagliga påfrestningar, miljöproblem, dåliga vanor, irrationell näring, ett stort antal sexuella infektioner har sina sorgliga följder för tillväxten av antalet manliga sjukdomar och deras negativa inverkan på människornas reproduktiva hälsa. Enligt statistiken ligger i nästan 50% av fallen orsaken till infertilitet hos paret i hankomponenten.

Manliga sjukdomar

andrologi - En del av urologin som behandlar frågorna om att bevara mammas reproduktiva hälsa, liksom förebyggande, diagnos och behandling av sjukdomar hos den manliga sexuella sfären. Idag är problemet med människors hälsa väldigt akut. Dagliga påfrestningar, miljöproblem, dåliga vanor, irrationell näring, ett stort antal sexuella infektioner har sina sorgliga följder för tillväxten av antalet manliga sjukdomar och deras negativa inverkan på människornas reproduktiva hälsa. Enligt statistiken ligger i nästan 50% av fallen orsaken till infertilitet hos paret i hankomponenten.

Som en självständig medicinsk disciplin andrologi finns det bara några decennier. Betydelsen av en andrologist för människans hälsa är jämförbar med vikten av en gynekolog för en kvinna. Enligt specifikationerna för sin verksamhet liknar andrologi sådana grenar av medicin som urologi, endokrinologi, venerologi, kirurgi, sexopatologi, psykoterapi.

Ofta börjar mäns problem så tidigt som barndomen. Så, barndomsinfektionen av fåror överförd av pojken, i vuxen ålder kan leda till en hemsk komplikation - manlig infertilitet. Därför tar andrologi hand om människors hälsa i alla stadier av människans liv: från nyfödd till ålderdom.

Människans reproduktiva system bildas av penis, pungen med testiklar och deras bilagor, prostata, vas-deferenserna och de partiella vesiklarna. Tillsammans reglerar de sexuell funktion i den manliga kroppen: produktion av könshormoner, bildandet av spermier och utsöndring, genomförandet av samlag.

Bland de sjukdomar i det manliga reproduktionssystemet fann missbildningar av könsorganen (hermaphroditism, patologin av testikulär, penile krökning), inflammatoriska sjukdomar (balanopostit, uretrit, prostatit, orkit, epididymit), neoplastiska lesioner (sjukdom av prostata och testikelcancer), skada av könsorgan. Alla av dem i viss mån leda till sexuell dysfunktion, urinflöde, predisponerar för utvecklingen av androgenbrist syndrom i allvarliga fall - leda till manlig infertilitet och oförmåga av sexuell aktivitet.

Omfattningen av andrologi innefattar också behandling av manlig sexuell dysfunktion: impotens, för tidig utlösning, minskad libido. En relativt ny riktning av andrologi är plastgenitaloperation, som behandlar eliminering av kosmetiska brister hos manliga könsorgan.

Problem och misslyckanden i det intima livet kan förstöra människors liv, förstöra familjens välbefinnande, beröva tro på sig själva och i deras maskulösa nyttan.

För att upprätthålla sin hälsa bör man därför genomgå en prostatakörteln två gånger per år (ofta jämfört med "andra människans hjärta") och en undersökning av sexuella infektioner hos en androlover. Denna undersökning är nödvändig eftersom ofta sjukdomar i prostatakörteln och sexuella infektioner under en längre tid raderas och kan identifieras endast vid en regelbunden diagnos.

Möjligheterna för andrologi vid nuvarande skede är mycket stora. Idag är nästan alla andrologiska problem mottagliga för en lyckad rättelse, vilket innebär att varje man kan vara aktiv och hälsosam, trots åren.

På webbplatsen "Skönhet och medicin" kan du bekanta dig med de ledande centra av andrologi i Moskva. Användbar information om de vanligaste manliga problemen kan hittas i den relevanta delen av Medical Directory of Diseases.

Manliga sjukdomar i urologi: symtom

✓ Artikel kontrolleras av en läkare

Endast med uppenbara symptom som stör det normala livet, vänder män till specialister. Ett alarmerande samtal kan vara utseende av klåda i inguinalområdet eller på könsorganen, i samband med urinering, smärta i ländryggen, urladdning från penis. Frekvensen att urinera, åtföljd av nedskärningar, kan inte ignoreras. I det här fallet är det värt att överväga problemen med urologin. För att få en uppfattning om vilka urologiska problem som väntar på män, borde du bekanta dig med det geniturära systemets struktur i detalj.

Manliga sjukdomar i urologi: symtom

Vad är sjukdomarna?

Om du tar åldersgruppen från 18 till 45 år är de vanligaste sjukdomarna bland män följande typer av urologiska sjukdomar:

 1. Venereal och STD (gonorré och syfilis, chlamydial infektion).
 2. Inflammatoriska sjukdomar:

Till sjukdomar i reproduktionssystemet kan tillskrivas två stora sjukdomar - impotens och infertilitet. Tyvärr är de mycket svåra att behandla, och bara i vissa fall är behandlingen framgångsrik.

Hur man känner igen urologiska sjukdomar: de första tecknen

Ofta fortsätter åkommorna asymptomatiskt och förblir obemärkt till det ögonblick som man uppenbarar komplikationer. Experter identifierade dock ett antal liknande symptom som varnar för urologiska problem.

Problem med urinering - ett av symptomen på sjukdomar i urologi hos män

Den kliniska bilden manifesteras i följande symtom:

 1. Vid undersökning av de yttre könsorganen observeras rodnad, ett litet utslag.
 2. Utan penis utdelas okarakteristisk urladdning.
 3. Problem med urinering.
 4. Smärtsamma känslor under samlag eller efter det.
 5. Vid palpation proveras förstorade lymfkörtlar.
 6. Den allmänna tillståndet hos en man kännetecknas av svaghet och snabb trötthet.

Var uppmärksam! Manliga sjukdomar kan förekomma utan ett tydligt symptom och i vissa fall uttrycks som smärtsamma känslor vid urinering eller samlag.

Hur manifesterar cystitis?

Cystitis hos män

De första symptomen som bör oroa varje man är ömhet vid urinering. När det är uppenbart rez, kan du inte fördröja besöket hos urologen. Dessutom kan patienten känna en brännande känsla, och i urinen ses blodiga inklusioner och i vissa fall slem. Dessutom kan kroppstemperaturen öka. Tvärtom, för sjukdoms kronisk form, är symtomatologin mer flat och manifesterar sig endast i utseendet av slem under urinering.

Ytterligare klagomål från patienten

Det första mest karakteristiska symtomet på cystit är smärtsam urinering. Efter ett tag finns det starka rezi. I den akuta formen av sjukdomen, ofta uppmanad att urinera. I urinblåsans inflammatoriska process blir urinen molnig och flingor bildar sig i den, en obehaglig lukt uppstår. I frånvaro av behandling kännetecknas urinen av en rödaktig tinge. Mängden utsöndrad urin med en urinering minskar till 10 ml. i genomsnitt.

Vad provocerar sjukdomen

Orsaker till cystit hos människor

Den främsta orsaken till cystitis utseende är hypotermi. Men i princip uppstår sjukdomen mot bakgrund av bristande överensstämmelse med hygien- och infektionsreglerna. Sjukdomskrävande mikroorganismer rör sig längs urinröret till blåsan och provocerar en inflammatorisk process.

OBS! I människokroppen, nämligen i tarmarna, kan det finnas anaeroba bakterier (till exempel E. coli), vilka också provocerar för utveckling av blåsan.

Vid oskyddad samlag kan en man smittas med klamydia eller ureaplasmos. Dessutom kan dessa sjukdomar vara komplicerade av cystit. När immunsystemets skyddsfunktioner försvagas hotas den manliga organismen med cytomegalovirus, vilket leder till smärtsam urinering. Den icke-infektiösa naturen hos sjukdomen kan orsakas av medicinering eller skada.

Tecken på blåsning och pyelonefrit

Hur är diagnosen?

Först och främst bör patienten gå på ett möte med en urolog som kommer att skicka för test för att avgöra om det finns en infektion. Analysen består av:

 1. Forskning av urin.
 2. Biokemiskt blodprov.
 3. Bakteriologisk odling av urin.

För att bekräfta diagnosen och upprätta en exakt klinisk bild är ultraljudsundersökning av prostata, urinblåsan och njurarna nödvändig.

Behandling av cystit hos vuxna

Varning! Att ignorera cystitisbehandling eller otidsbehandling kan leda till patologisk njurskada.

Vad är pyelonefrit?

Typ av njure med pyelonefrit

Denna sjukdom är mer typisk för äldre män och uppstår som följd av prostatit eller inflammation i urinröret. För att känna igen sjukdomen måste du vara uppmärksam på sådana tecken:

 1. Kroppstemperaturen kan hoppa till fyrtio grader.
 2. Det finns en allvarlig huvudvärk.
 3. Svaghet och kroppssmärta.
 4. I ländryggen kan smärta bli känt dumt.
 5. Ofta finns det illamående och sedan kräkningar.

Var uppmärksam! Sårhet vid urinering varnar inte för njurproblem, men indikerar en inflammatorisk process i urinröret.

Vad är karakteristiskt för prostatit

När den inflammatoriska processen börjar i en man prostatakörtel, är det värt att tänka på prostatit. Det kan vara både akut och kronisk (förekommer när det inte finns någon behandling för akut manifestation). Om vi ​​pratar om arten av sjukdomen kan den vara smittsam och icke-smittsam.

Infektiös orsak till prostatit

Otroligt nog, men med oskyddat samlag med en sjuk partner kan du få en infektion som kommer att utlösa manifestationen av prostatit. Även sjukdomen kan leda till en grundläggande ignorering av reglerna för intim hygien. Det är inte ovanligt att inflammation i prostatakörteln börjar som en följd av svår hypotermi.

Vad orsakar icke-infektionssjukdom

Prostatit av icke-infektiös natur uppträder mot bakgrund av alkoholförgiftning. Parallellt kan en allergi också leda till en patologisk process i prostatakörteln. De främsta orsakerna till icke-infektiös prostatit:

 1. Stagnerande processer i prostatakörteln.
 2. Brist på regelbundet sexliv.
 3. Hyppig användning av avbruten samlag.
 4. Förstoppning.

För att blockera manifestationer av en sjukdom, rekommenderar experter en omfattande behandling som innefattar att ta antibiotika, antiinflammatorisk behandling, smärtstillande medel, användning av massagetekniker för urinröret, vattenprocedurer.

Video - Hur man behandlar prostatit hemma

Hur uppstår orhoepididymit?

Talar lättare, det är en inflammation i testikeln och appendagen. Det uppstår som följd av överförd prostatit, uretrit och andra sjukdomar som är av smittsam natur och kan överföras sexuellt. I klinisk praxis finns det fall där orhoepididimit var en komplikation efter influensa eller dop.

Orhoepididymit är en inflammation i testikeln och epididymis

När en sjukdom hotar livet

Körande former av sjukdomen leder till en purulent form av orhoepididymit. Denna manifestation av sjukdomen leder till utvecklingen av en abscess av testikeln. På grund av den inflammatoriska processen som täcker appendagen, blockeras vas deferenserna. Om inflammation observeras på båda testiklarna, så finns det möjlighet till infertilitet.

För att eliminera sjukdomen måste du först och främst följa sängstöd och följa en diet. Dessutom föreskriver läkare användningen av suspensioner. När det inte finns någon positiv dynamik med sådan terapi är det nödvändigt att tillgripa kirurgisk ingrepp. För detta öppnar kirurgen de bildade abscesserna, och dropsy elimineras genom metoden för punktering.

Vad orsakar balanoposthit

Nästan alla manliga sjukdomar börjar utvecklas mot bakgrund av inflammatorisk process, inte ett undantag, balanoposthit. Den första ångestsymtomatiken manifesteras i form av bränning av penisens huvud, vilket åtföljs av klåda. Obehagliga känslor intensifieras kraftigt efter urinering. De viktigaste symptomen manifesteras i följande symtom:

 1. Puffiness av prepuce börjar, som går till penisens huvud.
 2. Det finns en utveckling av ytosion.
 3. Purulenta innehåll kan utsöndras.
 4. Patienten känner sig svag, temperaturen springer gradvis.

Om du inte startar tidig behandling, växer sjukdomen i fimos. Infektionen kan därför påverka alla organ i urinröret.

Video - Hur man behandlar balanopostit

Vad är phimosis?

Ofta kallas denna sjukdom för en barndomssjukdom. Detta förklaras av det faktum att forhudet är inskränkt i en sådan utsträckning att dess ark limmas ihop med penisens huvud. Denna patologi är typisk för barn, upp till tre år, då försvinner den på egen hand. Emellertid kan sjukdomen bli komplicerad och gå till phimosis. De startade stadierna av sjukdomen kännetecknas av en komplicerad urinering.

Phimosis är förhöjningens förträngning

 1. Uppsamlingen av urin i preputialsäcken.
 2. Processerna av urinretention.
 3. En exacerbation av balanoposthit.
 4. Nekros av huvudvävnaden.

Detta är viktigt! Användningen av traditionell medicinsk behandling med förhöjning av phimosis anses vara ineffektivt, eftersom det hjälper i enskilda fall. För att eliminera sjukdomen krävs excision av förhudet eller med andra ord omskärelse.

Kirurgisk behandling av fimos

De första tecknen på impotens

En av de allvarliga manliga åkommorna för idag anses vara impotens. Dess manifestationer är initialt instabila. Men efter ett tag börjar mannen märka uppenbara problem med en erektion som leder till omöjlighet att genomföra ett normalt sexuellt liv. Provotatorer av impotens kan vara fetma, användning av droger och alkoholhaltiga drycker, nervös utmattning.

Procentandel av orsakerna till impotens

Innan behandlingen börjar, är patienten utesluten från den psykiska orsaken till impotens. För detta arbetar en psykoterapeut med patienten. Och bara om det är uppenbart att sjukdomen har en fysiologisk orsak, appliceras injektioner på penisens klyfösa kroppar. I extrema fall kan en vaskulär operation förskrivas.

Video - Impotens

Video - Impotens: behandling med folkmedicin

Hur förhindrar utvecklingen av urologiska sjukdomar

Glöm inte att dåligt härdade svamp- och smittsamma sjukdomar orsakar irreparabel skada på människors hälsa, vilket framkallar utvecklingen av inflammatoriska processer. Därför, om sjukdom observeras, kan du inte tveka att besöka en urolog. Som förebyggande åtgärd kan var och en följa följande regler:

 1. Glöm inte hygien - regelbunden dusch (minst en gång om dagen).
 2. Använd endast enskilda hygienprodukter.
 3. Använd inte linne från syntetiska och andra icke naturliga material som inte tillåter andning av huden.
 4. Att leda ett etablerat sexliv med en partner, för att undvika promiskuitet.
 5. Att utesluta från ett sätt att leva dåliga vanor.
 6. Ändra kosten och utesluta från det rökt kött, pickles, stekt mat.
 7. Börja ladda din kropp med olika fysiska aktiviteter i form av lektioner i gymmet, springa, aktiva sportspel. Således elimineras stillastående processer i bäckenet och prostatakörteln.

Med utseendet av de första obehagliga förnimmelserna borde man inte engagera sig i självdiagnos och självmedicinering. Detta kan leda till irreparabla konsekvenser.

Gillar du artikeln?
Spara för att inte förlora!

Mänskliga sjukdomar

Utseendet på obehag i könsorganet och ljummen kan indikera problem i kroppen. För att försäkra sig om att mänens sjukdomar inte går till ett kroniskt stadium leder de inte till sterilitet och impotens kräver rätt behandling. De flesta av sjukdomar i genitourinary sfären svarar väl mot läkemedelsbehandling i de tidiga stadierna.

För att undvika impotens och infertilitet hjälper tidig behandling

Lista över människors sjukdomar

Sjukdomar i reproduktiva, urinvägar hos män kan ha en smittsam och icke-infektiös natur, det finns medfödda anomalier i penis, testiklar.

Urologiska sjukdomar

Patologier i genitourinary systemet hos män har ofta ett infektiöst ursprung, orsakssambanden kan vara virus, bakterier, svampar. Risken att utveckla sjukdomen ökar med försvagning av immunitet mot bakgrund av rökning, alkoholberoende, frekvent hypotermi. Kod av sjukdomar hos manliga könsorgan enligt ICD-10 - N40-N51.

Lista över sjukdomar:

 1. Uretrit - utvecklas mot bakgrund av infektioner, efter skador på urinröret. Det uppenbarar sig i form av bränning och smärta under tömningen av blåsan, skarpt utsöndring med en blandning av blod, pus.
 2. Balanopostit - den akuta formen av sjukdomen uppstår erosion på ollonet och förhuden, är det svullnad, rodnad, smärta syndrom, plack vit feber. Om patologin passerar in i kronisk form, blir symtomen dämpade, huden i de drabbade områdena rynkor.
 3. Epididymit - inflammation av epididymis, utvecklas mot bakgrund av uretrit, prostatit, prostata adenom, kan vara en komplikation av damm. Tecken - ömhet, svullnad i pungen, frekvent uppmaning att urinera, urladdning med blodföroreningar.
 4. Vesiklar - inflammation lokaliserad i sädesblåsorna, uppträder den som en komplikation av uretrit, prostatit, tandkaries, sjukdomar i nasofarynx. STI, oregelbundet eller våldsamt sexuellt liv. Symtom - en kraftig ökning av temperaturen till 38,5 grader eller mer, en skarp smärta i ljumsken, vilket ger till midjan, ökar med tömning av blåsan och tarmar, är närvarande i avföringen slem strimmig med blod.
 5. Inflammation av prostatakörteln (prostatit) - kännetecknas av ökad urinering på natten, det finns en känsla av en överflödande urinblåsa, som drabbar smärta i ljummen, underlivet. The Loin. Mot bakgrund av sjukdomen utvecklas erektil dysfunktion, den sexuella lusten minskar, processen för utlösning åtföljs av smärta.
 6. Candidiasis - med infektion med jästliknande svampar utvecklar mycosis prostatit, uretrit. Tecken - ett kluster av vit ostliknande urladdning på penisens huvud, klåda, smärta i perineum, obehag vid utlösning och urinering.
 7. Cystitis är en inflammation i urinblåsan. De viktigaste symptomen är subfiltemperatur, svår obehag vid urinering, blod, slem kan förekomma i urinen.

Med uretrit är det smärta och brännande känsla vid urinering

Icke-infektiösa urologiska sjukdomar innefattar varicocele-vener nära spermatkabeln och testiklarna på ena eller båda sidorna, patologi uppträder ofta under tonåren. Sjukdomen åtföljs av ett litet obehag i skrotan, kan orsaka infertilitet.

Venereal sjukdomar

Infektioner som är sexuellt överförbara diagnostiseras ofta hos män med ett promiskuöst sexuellt liv. Bristen på adekvat behandling kan leda till att patogener sprids till andra system och organ. ICD-10-koden är A50-A64.

Lista över sexuella sjukdomar:

 1. Gonorré - manifesterad i form av utsöndring av pus från urinröret, frekvent uppmaning att urinera, smärta och brännande känsla i könsorganet. Om du inte startar behandlingen, kommer inflammationen att gå till testiklarna, som är fylld med infertilitet.
 2. Chlamydiainfektion diagnostiseras hos 15% av de unga som har ett aktivt sexliv. Patogena mikroorganismer påverkar urinröret, prostatakörteln, testiklarna, men ofta fortsätter sjukdomen utan speciella tecken. De första symptomen kan visas 10-20 dagar efter infektion - färglös eller gul urladdning med en obehaglig lukt, lätt smärta vid urinering, grumlig urin med föroreningar av pus, svullnad av testiklarna, klåda i urinröret.
 3. Genital herpes är en återkommande sjukdom, manifesterad i form av klåda, rodnad av penishuvudet, flera blåsor med vätska uppträder.
 4. HPV-humant papillomvirus orsakar utseende av vårtor i könsorganet, ibland finns det en liten klåda. Andra tecken på patologi är frånvarande, men mot bakgrund av infektion kan det förekomma cancer i penis, anus.
 5. Syfilis är en av de farligaste venerala sjukdomarna, blir ofta en kronisk latent form som leder till skador på hjärnan, hjärtan, blodkärlen. De första tecknen - chancre brunröd färg med jämna kanter på ollonet, sår, svullna lymfkörtlar, låggradig feber, led- och muskelsmärtor.

Gonorré kännetecknas av urladdning av pus från urinröret

Det enda sättet att undvika smitta är användningen av kondomer för tillfälligt samlag. Håll försiktigt problemet med att välja en partner. Under behandlingen är det strängt förbjudet att dricka alkohol, alla sexuella kontakter före upprepade tester är förbjudna.

Utsvämningar på penis kan orsakas av allergi mot mat, latex, komponenter av geler, smörjmedel, yttre tecken liknar herpes.

Sjukdomar i reproduktionssystemet

Problem med erektioner uppstår mot kroniska urologiska sjukdomar, frekventa venerala infektioner och en felaktig livsstil. Bevisa utvecklingen av sjukdomen kan endokrina störningar, hypertoni, diabetes, vaskulära störningar. Impotens åtföljs ofta av för tidig utlösning, en minskning av libido, priapism, när en stark smärta i penis uppträder på bakgrunden av spänning.

Urologiska problem har en negativ effekt på manliga erektioner

Mänsklig infertilitet är resultatet av skador, utvecklingspatologier, dålig kvalitet hos seminalvätska, psykiska och sexuella störningar, långvarig exponering för giftiga ämnen på kroppen.

Peyronies sjukdom - penisens krökning under erektion, orsakssjukdom avslöjas inte. Mot bakgrund av allvarlig smärta och deformitet i kroppen är samlag omöjligt eller svårt, vilket kraftigt minskar sannolikheten för framgångsrik uppfattning.

I cirka 30% av fallen är impotens hos män av reproduktiv ålder psykologisk, utvecklas mot bakgrund av stress och överarbete.

Utvecklingsanomalier

Genitala organens medfödda patologier förekommer oftast i för tidiga nyfödda, anomalier registreras hos cirka 30% av pojkarna. Koden för ICD-10 är Q55.

De viktigaste patologierna:

 1. Cryptorchidism - testiklarna faller inte in i pungen, men är placerade i inguinalen eller bukhålan, kan sjukdomen vara ensidig eller bilateral.
 2. En hydrocele är en vätskesamling mellan scrotum och testiklar, vanligtvis försvinner det nya barnets patologi på egen hand under det första året av livet.
 3. Hypoplasi är en underutveckling av testiklarna.
 4. Afalia - frånvaro av penis, agenes - brist på testiklar.
 5. Macrophallus och microphallus - signifikanta avvikelser från penisens längd till större eller mindre sida.

Hydrocelen orsakar en ökning av testikelns storlek

Förhudsförträngning - oförmåga att härleda ollonet på grund av förträngning av förhuden, barn under 7 år av sjukdom anses vara en fysiologisk fenomen, för män - en patologi som sker på en bakgrund av trauma, inflammatoriska processer. Tecken - blödning av varierande grad av intensitet mot bakgrund av permanenta tårar i förhuden, smärta med erektion, försämringskraft.

Ägg bör falla i skrotet självständigt vid 6-9 månader, om det inte hänt före året krävs behandling.

Godartade och maligna neoplasmer

Maligna tumörer kan inte manifestera sig länge, men det finns några alarmerande tecken som kan indikera utvecklingen av en patologisk process. ICD-10-koden är C60-C63.