Huvud
Strömförsörjning

Symptom på sjukdomar i genitourinary system

Det är farligt när det finns oacceptabelt obehag, störningar i många organ och system. Sjukdomar i det genitourinära systemet kan inte försummas eller behandlas oberoende. När de första symptomen bör konsulteras en specialist. Njur- och urinvägssjukdomar hanteras av en urolog. Allt som han utser måste tas utan tvekan.

Urinvägarna är njurarna, urinröret, blåsan, kanalen av urinering. Oftast är sjukdomar i urinvägarna orsakade av infektioner, som bestäms av verkan av skadliga bakterier, svampar, parasiter, virus. De flesta sjukdomarna är sexuellt överförda. Symtom för någon av sjukdomarna är identiska endast i början. Den förkylning och venerala sjukdomen gör sig känd. Symtom på denna eller den sjukdomen kan endast bestämmas av en läkare.

Vad lider man av?

Sjukdomar i det genitourinära systemet, som är karakteristiska för den starka halvan, påverkar ofta de nedre delarna av det urologiska systemet, snarare än att uppstå i övre delen. Detta beror på längden på urinvägarna. Det är detta organ som har störst börda, och symptomen känns exakt under urinering: rezi, smärta, konstant uppmaning att gå på toaletten på ett litet sätt.

 1. Uretrit. Sålunda inflöms kanalen av en utryckning.
 2. Prostatit.
 3. Pyelonefrit.
 4. Sexuellt överförbara infektioner: gonorré, syfilis, klamydia.
 5. Sjukdomar i urinblåsan.

Män är bättre skyddade från penetration av infektioner. De kan inte alltid fånga farliga sjukdomar under samlag om källan till sjukdomen är partner. Var och en av de manliga problemen är en följd av ett antal allvarliga skäl. Sådana sjukdomar som prostatit, uretrit, pyelonefrit, kommer inte precis så.

Behandling av manliga sjukdomar bör vara omfattande och utföras under överinseende av en läkare. Orsakerna till sjukdomar ligger på fel sätt, näring, genetiska problem. Det är viktigt att känna igen faran och kontrollera den i tid och om det behövs för att utföra behandling.

Bland de möjliga orsakerna till sjukdomar hos männs sexuella sfär:

 1. Hypotermi.
 2. Bakterier.
 3. Oskyddad sex.
 4. Brist på regelbundet sexliv.

Den vanligaste sjukdomen bland den starkaste delen är prostatit. Forskare har fastställt: orsakssambandet till denna sjukdom är en av de patogena bakterierna. Bland dem: Staphylococcus aureus, enterococcus och andra.

Vissa mikroorganismer kommer inte till människokroppen från utsidan. De är redan i det och aktiveras så snart gynnsamma förutsättningar för detta inträffar. Och de är: hypotermi, missbruk. Främjar uppkomsten av obehagliga sjukdomar, vilket minskar kroppens immunförmåga. När skyddskrafterna inte fungerar blir infektioner mer aktiva. Ungdom lider av prostatit på grund av sexuellt överförbara infektioner. Äldre män lider på grund av sjukdom på grund av försummade sjukdomar i könsorganet eller deras felaktiga behandling.

Prostatit åtföljs av en ökning av kroppstemperaturen, smärtor när man går på toaletten på ett litet sätt. Ofta blir urin ett pusflöde som går ut ur urinröret, vilket åtföljs av svår smärta.

Låt inte prostatit passera i kronisk form. Eliminera akuta typer av prostatit med antibiotika. Som ett viktigt hjälpmedel för exacerbationer kallar läkare prostata massage.

Vilka sjukdomar drabbar kvinnor?

Strukturen hos den vackra hälftens genitourinary sfär har stora skillnader från det manliga systemet. Kvinnor lider av sjukdomar som kan gå till andra organ i närheten. Mycket beror på menstruationscykeln. För att förhindra detta är det viktigt att vända sig till urologer i tid och börja bli av med sjukdomar med medicinska metoder.

Bland de symptom som följer med urologiska sjukdomar hos kvinnor är de vanligaste:

 1. Blåskatarr.
 2. Pyelonefrit.
 3. Sten i njurarna och i urinblåsan.

Organens urinvägar och kön av gynekologi hos kvinnor är ganska nära. Symtom på sjukdomar hos båda systemen kan vara: tyngd i underlivet, smärtsam och frekvent urinering, missfärgning av urladdning från urinröret eller vagina, smärta i urinblåsan och livmodern.

Ofta är sådana känslor karakteristiska för menstruationens början. De följer också ägglossningen. Och om det förekommer inflammation i blåsans slemhinnor, kommer känslorna i början att vara nästan samma. Men blåsan kan inte förväxlas med någon av de plågor. Denna sjukdom åtföljs av smärtsam urinering, frekvent uppmaning till toaletten, vikt och smärta i buken.

Det är värt att uppmärksamma att under graviditeten, särskilt i första trimestern, förändras urinsystemet hos kvinnor kraftigt. Detta beror på den hormonella bakgrunden och utvecklingen av fostret. I detta fall kan patienter uppleva smärtsam urinering, tyngd och rezi.

Om det finns gravitation i underlivet hos kvinnor är det lämpligt att besöka en gynekolog innan du besöker en urolog för att utesluta sjukdomar i detta område. Om en läkare som arbetar med kvinnors sjukdomar inte hittar avvikelser, måste du ta blodprov, urin och komma till urologen. Det är tillrådligt att komma till endokrinologen för att kontrollera den hormonella bakgrunden. Ofta är avvikelser i urinverkets arbete orsakade av onormalt endokrinet arbete.

Det är värt att observera personlig hygien och var sjätte månad att undersökas av en gynekolog. Kvinnans genitourinary system är öppet än i den starka halvan. Därför kan varje infektion tränga in, även om du inte tvättar i tid.

En blåsan, vars sjukdomar kan leda till dysplasi i livmoderhalsen eller inflammation i äggstockarna, övervakas ständigt. Eventuell avvikelse i funktionen kan vara en störande signal. Hygien är viktig efter samlag och går på toaletten. Det här är en garanti för hälsa och förebyggande av alla typer av sjukdomar.

Det är nödvändigt att undvika oskyddad sex, promiskuitet. Sjukdomar i den gynekologiska sfären kan orsaka sjukdomar i njurarna och urinvägarna.

Vanliga sjukdomar

Dessa är njurstenar. På grund av infektioner och felaktig metabolism i njurarna bildas oxalater. Varianter av stenmassa. Allt beror på deras förekomst. Det finns skarpa, släta, stora och små typer av dessa formationer.

Njurstenar är igensatta med stenar. Med intensiv användning av vätskor och diuretika eller örter med den här egenskapen kommer stenarna in i urinledaren. Detta leder till spasmer och svår smärta. Konsekvensen av utsläpp av stenar kan vara en ökning av kroppstemperaturen, inflammatoriska processer i urinledaren. Dra inte med operationen, om den visas.

Barnsjukdomar

Avvikelser i blåsans funktion hos barn eller andra sjukdomar i genitourinary systemet är en speciell sfär. Problem med små patienter hanteras av specialister inom pediatrisk urologi.

Det är särskilt viktigt att övervaka barnets hygien till flickans föräldrar. Det är hos små patienter som oftast har problem med blåsan. Detta beror på utvecklingen av njursjukdom. Om njurarna inte är i ordning uppstår cystit oftare än hos relativt friska barn. Låt inte allt gå av sig själv. För att behandla är det nödvändigt intensivt, annorlunda kan cystit passera i kronisk form.

Barn överkyles ofta eller överhettas. Cystit eller uretrit kan utvecklas. Detta beror på den låga nivån av skyddande krafter som orsakar sjukdomar i genitourinary sfären hos småbarn.

Föräldrar till små tjejer bör helst lämna över blöjor så snart som möjligt.

Partiklar av avföring som kommer in i urinröret och urinblåsan framkallar utvecklingen av infektioner och inflammatoriska processer.

Det är alltid värt att komma ihåg om hygien. Barnet ska tvättas omedelbart efter avföring, annars kommer de patogena bakterierna in i orgeln och cystit börjar.

Adolescenta flickor måste införa en hygienkultur. De måste lära sig att övervaka sin egen hälsa.

Sjukdomar i genitourinary systemet

Urinsystemet hos en person innehåller urinröret, urinblåsan, urinröret och njurarna. Anatomiskt och fysiologiskt är urinvägarna nära besläktade med reproduktionssystemets organ. Den vanligaste formen av urinvägs patologi är smittade sjukdomar i det genitourära systemet.

Urinvägsinfektioner kan orsakas av bakterier, svampar, virus, parasiter. De utgör en grupp sjukdomar, varav många är sexuellt överförda.

Funktioner av kliniska manifestationer av sjukdomar i det genitourära systemet hos män och kvinnor

Män tenderar att påverkas mest av de nedre urinvägarna, vilken är associerad med en relativt lång längd av urinröret, så de domineras av frekvent smärtsam urinering, kramp i loppet av urinröret, urineringssvårigheter, tyngdkänsla i perineum. Detta får dem att omedelbart rådgöra med en läkare. Dominerande sådana sjukdomar i det genitourinära systemet, som: urinrör (inflammation i urinröret) och prostatit (inflammation i prostatakörteln). Urinvägsinfektioner hos män är relativt sällsynta. Ibland orsakas av avvikelser i urinvägarna, men de flesta av dem bidrar till analsex, dålig hygien på oomskurna förhuden, och speciellt vaginal mikroflora partner.

Kvinnor utvecklar ofta uppåtgående urinvägsinfektioner. Detta beror på de anatomiska egenskaperna hos urinröret (kort och brett). Korsmedlet går lätt in i urinblåsan och vidare - längs urinledarna, in i bäcken av njurarna. I detta fall kan sjukdomen uppträda inte med akuta manifestationer, oftare finns det kroniska former. Mest utvecklar sjukdomar i det genitourinära systemet, såsom urinvägar, blåsor (blåsinflammation) och pyelonefrit (inflammation i njurskyddet). Oftast finns det en asymptomatisk bakteriuri, det vill säga närvaron av mikroflora i urinen, avslöjad under analysen, utan några yttre tecken på sjukdomen. Behandling i dessa fall är endast föreskriven för gravida kvinnor, liksom förberedelse för operation.

uretrit

Tecken på uretrit innefattar:

 • smärtsam urinering (brinnande) med ökad frekvens av trängsel;
 • urladdning ur urinröret, vilket leder till dess rodnad och klumpning av den yttre öppningen;
 • hög koncentration i leukocyternas urin (vita blodkroppar som finns i fokus för inflammation), men i avsaknad av spår av patogenen.

Uretrit inträffar när den kommer in i urinröret infektioner i strid med reglerna för personlig hygien, sexuellt, ibland som en följd av införandet av bakterier genom blod och lymfkärl i kroppen av befintliga skador, såsom parodontit, halsfluss.

När diagnosen av sjukdomen urin-genitala systemet fann typiskt E. coli (Escherichia coli), men dessa patogener - GONOKOCK, ureaplasma (Ureaplasma urealyticum) eller klamydia (Chlamydia trachomatis). För att identifiera dem behövs särskilda metoder.

cystit

Utveckling av sjukdomen underlättas av följande faktorer som orsakar irritation av blåsans slemhinnor:

 • fördröjning och stagnation av urin;
 • stenar och tumörer i blåsan;
 • kroppens hypotermi
 • användningen av kryddor, röka produkter, alkoholhaltiga drycker;
 • brott mot reglerna för personlig och sexuell hygien
 • inflammatoriska processer i andra genito-urinorgan (i detta fall kan infektionen penetrera från ovan, nedåt (med njursjukdom) eller underifrån - stigande sätt;
 • medfödda anomalier i urinvägarna.

Cystitis kan ha akut eller kronisk kurs.

Akut cystit är åtföljd av frekventa (ibland var 10-15 minuter) smärtsam urinering med små delar av urin med en skumlig färg. Det finns olika smärtor över pubis (trubbiga, skärande, brinnande), intensifierar i slutet av urinering.

Akut cystit hos kvinnor i 80% av fallen orsakas av E. coli och i 5-15% av fallen - Staphylococcus saprophyticus (saprofytiska form av Staph som lever på huden). Eftersom patogener och deras känslighet mot antibiotika är välkända, är högpresterande antibiotika vanligtvis föreskrivna innan ytterligare bakteriologiska studier utförs. Generellt sett är cystit hålls efter en enda dos av dessa läkemedel, men det är att föredra att förebygga komplikationer tar medicin för 3-4 dagar. Om blåsan inte passerar efter 7 dagars behandling, bestämma mikrofloraens känslighet för antibiotika (urinkulturen utförs) och utse den nödvändiga åtgärden.

Upprepad cystit i 90% av fallen orsakas av en ny infektion. Om samma patogen detekteras i urinkulturen som i föregående cystit, fortsätter antibiotikabehandlingen i två veckor. Svampinfektioner kan påverka förekomsten av cystit (t.ex. candidiasis), användning av vaginala diafragmor, spermicider.

Kronisk blåsan följer vanligen olika sjukdomar i urinvägarna (urolithiasis, prostata adenom, urinrörspatologier). När det förvärras, noteras symptom som liknar akut process.

Diagnos av akut cystit innefattar granskning av urin, blod, ultraljud av blåsan. Vid kronisk blåsan utförs dessutom cystoskopi och olika urologiska undersökningar.

Pyelonefrit - inflammation i bäcken i njuren, håligheten där urinen utsöndras av njuren uppsamlas. Detta är den farligaste av stigande urinvägsinfektioner (sjukdomar i urinvägarna). Enligt observatörer från kliniker uppträder pyelonefrit hos 55 procent hos 90 procent av kvinnorna och visar i de flesta fall inga signifikanta symtom. Många kvinnor blir sjuka under graviditeten på grund av en överträdelse av urinflödet från njurarna när urinpressen pressas av ett förstorat livmoder. Ofta under graviditeten förvärrade kronisk pyelonefrit, som tidigare inträffade obemärkt och i tiden inte botad. Hos äldre är sjukdomen vanlig hos män med prostata adenom (hyperplasi), vilket bryter ut urinflödet. Hos barn uppträder pyelonefrit som en komplikation efter influensa, lunginflammation.

Pyelonefrit kan vara singel- och dubbelsidig, primär (uppstår som en självständig sjukdom) och sekundär (utvecklas som en komplikation av redan organiska eller funktionella sjukdomar i urinvägarna).

Akut primär pyelonefrit uppträder av feber, smärta i rygg och sidor av buken, symtom på infektion i det nedre urinvägarna. I urinen finns bakterier, leukocyter och cylindrar (leukocytformar "av njurtubulerna). Den vanligaste patogenen är E. coli.

gäller datortomografi och utsöndrings urografi i sekundär pyelonefrit och komplicerat att upptäcka bölder, emphysematous pyelonefrit, urolitiasis. Om abscesser upptäcks är långvarig antimikrobiell behandling nödvändig. Vid upptäckt av stenar bör frågan om avlägsnande av dem avgöras.

Prostatit är en av de vanligaste formerna av urinvägsinfektion hos män. Ofta finns det kroniska former. För att identifiera patogenen innan du samlar urin rekommenderas det att utföra en rektal (genom rektum) massage i prostatakörteln. En farlig infektion för människors reproduktiv hälsa är epididymit (inflammation av epididymis). Unga män har de vanligaste patogenerna - gonokocker och klamydia, hos äldre - enterobakterier.

Medicinsk behandling i nefrourologi

Den moderna medicinen har en stor uppsättning antiinfektionsmedel, så den viktigaste uppgiften att välja adekvat behandling är att identifiera orsakssystemet för urinvägssjukdom och dess resistens mot antibakteriella läkemedel. Urinvägar är oftast smittade med E. coli, enterokocker, stafylokocker, proteus, Pseudomonas aeruginosa. I varje specifikt fall av ett uringenital-system kan dock en läkare välja ett läkemedel som inte är nefrotoxiskt och orsakar inte allvarliga komplikationer av annan lokalisering. Den mest utbredd i nefrourologii var beredningar av ett brett spektrum av åtgärder, som kunde undertrycka både gram-positiva och gramnegativa bakterier.

De undertrycker den bakteriella DNA-gyran och påverkar inte det svamp-DNA och humana DNA. Detta förklarar deras höga selektivitet för mikrober och minimal toxicitet för människor. Den bakteriedödande effekten med avseende på snabbt delande mikrobiella celler uppträder om några timmar och delas långsamt efter 1 -2 dagar. Fluoroquinoloner har mycket hög aktivitet, det vill säga deras minimala hämmande koncentrationer mot de flesta patogener i urinvägsinfektioner ligger nära de genomsnittliga terapeutiska koncentrationerna.

Fluoroquinoloner används endast i avsaknad av effekten av terapi med andra bredspektrum antibiotika. Därför, om doktorn först föreskriver ett antibiotikum i en annan grupp, och då endast fluorokinolon, kom han till denna slutsats och studerade dina test. Följaktligen följer en annan slutsats - behandling av sjukdomen hos det genitourinära systemet utförs endast av en läkare.

Egenskaper hos genitourinary systemet hos kvinnor

Kvinnokroppens genitourinary system utför viktiga funktioner: det utsöndrar skadliga ämnen från organ och vävnader i urinen och främjar fortsatt mänskligheten. Olyckligtvis är kvinnor troligen lider av olika sjukdomar än män på grund av de urogenitala organens anatomiska struktur. Tidig obehandlad sjukdom på kort tid kommer att förvärva en kronisk form och kommer nödvändigtvis att påverka kvinnans reproduktionssystem.

anatomi

Urinvägarna är nästan lika för både män och kvinnor, men hos kvinnor har de en liten skillnad i struktur. Urinsystemet består av:

 1. njure - parade organ, som utför ett filters roll i människokroppen. Om njurarna fungerar störs, samlar giftiga ämnen i stora antal i organ och vävnader och orsakar därmed förgiftning. Njurarna är placerade på varje sida av midjans ryggkotor och i utseende ser de ut som bönor. Dessa parade organ är de viktigaste i det mänskliga urinväxtsystemet.
 2. Njurbäcken - i utseende som liknar en tratt och ligger på de konkava sidorna av njurarna. Det är i njurskyddet att urin ackumuleras, som sedan går in i urinledarna.
 3. urinledare - 2 ihåliga rör som förbinder njuren och njurarna. Storleken på dessa organ i varje mänsklig kropp kan skilja sig åt.
 4. Av blåsan - fungerar som en slags reservoar för ackumulering av urin Orgeln är belägen i underdelen av buken, har elastiska väggar, på grund av att den är kapabel att sträcka sig.
 5. Urinrör (urinrör) - är ett rör genom vilket urin lämnar kroppen. Hos kvinnor är urinröret i bäckenet och skiljer sig från strukturen från hanen (hos kvinnor är den bredare och kortare).

Eftersom urinröret är mycket kortare hos kvinnor och män s ligger i nära anslutning till anus, det svagare könet oftare drabbas av olika sjukdomar i urogenitala organ. Skyllen för detta är bakterier, virus, parasiter och svampar som tränger igenom kvinnokroppen genom urinröret och sprider sig sedan till andra viktiga organ.

Urinblåsan hos en kvinna är något annorlunda än den hos en man. Grund av det faktum att den är belägen under livmodern, formen av blåsan hos kvinnor något långsträckt (oval), medan den manliga halv av den är rund. Blåsan har muskler och en sfinkter, på grund av vilken urinprocessen inte sker spontant. Blåsans särdrag är det enda när det är fyllt i en viss storlek, kommer en person att känna sig angelägen om att urinera. Om urinen i blåsan är liten, kommer signalen att det är dags att "gå lite behov" i hjärnan inte göra.

Orsaker till sjukdomar

Den främsta orsaken till inflammation som förekommer i organen i det genitourinära systemet är infektion. Sjukdomar är både gynekologiska och urologiska. Med tanke på att sexuella och urinorganen ligger nära varandra kan infektionen sprida sig över hela systemet. Orsakerna till inflammation i genitourinary sfären betraktas vanligtvis:

 • kroppens hypotermi
 • bakteriella infektioner;
 • sjukdomar i mag-tarmkanalen;
 • virala sjukdomar;
 • påkänning;
 • icke-iakttagande av personliga hygien hos könsorgan
 • svampsjukdomar;
 • sjukdomar i det endokrina systemet (fel i sköldkörteln, diabetes mellitus).

De vanligaste sjukdomarna i det kvinnliga genitourära systemet är pyelonefrit, uretrit, cystit, urolithiasis, vaginit.

Behandlingen av sjukdomar i det genitourinära området som är involverade i sådana specialister som gynekolog, urolog, nephrologist.

Sjukdomar i genitourinary systemet hos män och kvinnor

Sjukdomar i genitourinary systemet hos män och kvinnor, När de första tecknen och symptomen uppträder uppstår ett antal frågor hos patienter. Vilken typ av läkare ska jag gå för att se? En kvinna borde bara gå till en gynekolog?

Urologist - en rent manlig läkare? Varför ska en kvinna besöka en urolog om hon regelbundet genomgår undersökningar med en gynekolog? Dessa och många andra frågor härrör från missuppfattningen och tolkningen av verksamhetsområdena för läkare av denna eller den specialiseringen.

Här behöver du förtydligande:

Gynekolog är en läkare som specialiserat sig på diagnos och behandling av sjukdomar och patologier hos kvinnliga reproduktionsorgan.

Andrologue är en läkare som bedriver diagnos och behandling av sjukdomar hos manliga reproduktionsorgan.

Urologist - en specialist läkare, studerar patologier och sjukdomar i njurarna och urinvägarna.

Gynekologen och andrologen är således läkare inriktade på patientens specifika kön, medan urologen är en universell specialist och hjälper till att lösa problemen med den manliga sexuella sfären om kliniken inte har en andrologist.

Eftersom urinvägarna hos män och kvinnor har en liknande struktur och består av samma organ (urinrör, urinblåsor, urinledare, njurar), är behandlingen av urologiska sjukdomar hos patienter av båda könen liknande. I vissa fall behandlas urologiska sjukdomar parallellt med gynekologisk eller andrologisk behandling.

Orsaker till urologiska sjukdomar

Den vanligaste orsaken till denna sjukdomsgrupp är en infektion, ofta sexuellt överförd.

Att provocera en urologisk sjukdom kan virus, patogena bakterier, svampar, parasiter. Utvecklingen av sjukdomar sker i fallande eller stigande sätt: alla organ i urinvägarna påverkas av infektion i den ordning de följer.

På grund av de speciella egenskaperna hos urinsystemets struktur hos män, uppträder oftare andra urologiska sjukdomar:

 • uretrit (inflammatorisk sjukdom i urinröret) - eftersom kanalens längd är signifikant större än för kvinnor och därför mer mottaglig för infektion;
 • prostatit (inflammation i prostatakörteln) - ett rent manligt urinorgan är särskilt sårbart för infektioner och virus.

För kvinnor är mer karakteristiska:

 • blåsan (inflammatorisk sjukdom i blåsan) - en kort och bred urinrör som bidrar till att mikrober snabbt kommer in i urinblåsan;
 • pyelonefrit (inflammation i njurskyddet) - uppstår på grund av att infektionen sprider sig snabbt genom könsgenitärvägarna.

Förutsättningar för utveckling av urologiska sjukdomar är:

 • Bevisad eller tvungen urinretention (till exempel truckers, kurirer);
 • Närvaron av stenar i njuren och urinblåsan;
 • Systemisk hypotermi, kalla och virala sjukdomar;
 • Missbruk av kryddor, rökt produkter, alkoholhaltiga drycker etc.
 • Bristande överensstämmelse med personlig hygien
 • Sjukdomar överförs sexuellt;
 • Medfödda anomalier och patologier.

Det är viktigt att: ofta i de tidiga stadierna av sjukdomen hos det genitourära systemet hos män och kvinnor är asymptomatisk! Den akuta formen av sjukdomen går snabbt in i kroniken, vilket därigenom permanent minskar immuniteten och påverkar hälsan hos hela organismen negativt.

Patogener av urininfektioner delas av modern vetenskap i specifika och icke-specifika. Till sjukdomar som orsakas av specifika patogener är:

 • gonorré (gonokocker),
 • syfilis,
 • trikomonasinfektion,
 • klamydia,
 • ureaplasmosis,
 • mykoplasmos,
 • tuberkulos (Kochs pinne),
 • herpes,
 • HPV
 • svampar av släktet Candida etc.

Nonspecifika patogener är:

 • E. coli,
 • enterokocker,
 • stafylokocker,
 • streptokocker,
 • gardnerell etc.

Symtom på urologiska sjukdomar

Sjukdomar i könsorganens genitourära system har liknande symtom:

 • Smärta, ärrbildning, brinnande i yttre och inre könsorganen;
 • Obehag och smärta vid urinering
 • Sårhet i inguinalområdet;
 • Hyppig uppmaning att urinera;
 • Svårt eller smärtsamt urinflöde
 • Ändring i urinfärgen, grumlighet, utseendet av blod i det;
 • Smärta i sidan från baksidan.

Det finns också rent kvinnliga och maskulina symtom. För män är det typiskt:

 • minskad styrka,
 • ömhet i samlag eller utlösning,
 • tillfällig eller permanent impotens.

Kvinnor klagar vanligtvis på sådana manifestationer:

 • brott mot menstruationscykeln,
 • smärtsam menstruation,
 • komplicerad premenstruell period,
 • obehag under samlag.

Ofta utvecklas sjukdomen i det genitourinära systemet på ett komplicerat sätt, vilket framkallar den ömsesidiga utvecklingen av en hel grupp sjukdomar. Det är därför som det är nödvändigt att kontakta läkaren i god tid - kroniska urologiska störningar bidrar till störningen av hela genitourinärsystemet hos en person, oberoende av kön och ålder.

Det är också viktigt att vid omedelbar upptäckt och frånvaro av behandling drabbas intilliggande organ, reproduktiv funktion minskar kraftigt, och ständig infertilitet utvecklas. Även på urinhälsans hälsa har det en direkt inverkan på patientens livsstil, vanor, klimat, negativ ärftlig predisposition och andra individuella egenskaper.

Behandling av urologiska sjukdomar

Oavsett, utan att utföra laboratorietester, är det omöjligt att bestämma orsaksmedlet, och därför att välja en behandling. Eftersom alla infektioner i geniturinvägarna har liknande manifestationer, kan endast en expertläkare ordinera en effektiv behandling.

Sjukdomar i könsorganen hos män och kvinnor föreslår både konservativ och kirurgisk behandling.

Efter undersökningen, tar biologiskt material för laboratorieanalys och erhåller resultaten, urologen utser den nödvändiga behandlingen. Oftast komplex terapi, som består av flera typer av droger:

 • antiinflammatoriska,
 • antibakteriella,
 • antimikrobiell,
 • antifungal.

Dessutom föreskrivs förfaranden och medel för att förbättra patienternas immunitet, eliminera följderna av sjukdomar, förhindra återfall.

Alla mediciner och medicinsk behandling ordineras individuellt med hänsyn till patienternas egenskaper. Varaktigheten och behandlingsregimen, doseringen av mediciner etc. kan skilja sig, även om diagnoserna hos patienter sammanfaller fullständigt. Detta beror på de enskilda patienternas individuella egenskaper.

Nedan följer en kort lista över sjukdomar i det genitourära systemet hos män och kvinnor:

 • Prostatit är en inflammatorisk sjukdom i prostata;
 • Vesikulit - inflammation av sällsynta vesiklar;
 • Uretrit är en inflammatorisk process i urinröret;
 • Collikulit - inflammation av den sällsynta tuberkeln;
 • Balanoposthit är en inflammatorisk sjukdom i förhuden och glanspenisen;
 • Orchitis - inflammation i testiklarna;
 • Epididymit är en inflammatorisk sjukdom hos epididymis.

Kvinnliga sjukdomar (de behandlas av en gynekolog):

 • Vaginit - en inflammatorisk reaktion i slidan
 • Cystitis - inflammation i urinblåsan;
 • Endometritis är en patologi av endometrial överväxt
 • Salpingit - inflammation av äggledarna;
 • Oophorit är en inflammatorisk reaktion i äggstocken;
 • Bartholinit är en inflammatorisk infektion av Bartholin körtlar.

Medical Center Clinic Otradnoe har all nödvändig utrustning för att genomföra en omfattande undersökning, internt laboratorium ger tillförlitliga resultat och erfarna läkare väljer alltid de mest effektiva läkemedel för behandling och en individuell inställning till varje patient. Ta hand om din hälsa - besök läkaren i tid!

Användbar att veta Alla artiklar

Behandling av uretrit

Uretrit är en inflammatorisk sjukdom i urinröret, har en infektiös och icke-infektiös karaktär av uppkomsten. Symtom på urinrit är olika, ibland är de helt frånvarande, och sjukdomen är asymptomatisk.

Behandling av prostatit

Prostatit är en urologisk sjukdom hos män, som har en smittsam och icke-infektiös natur, vilket uppenbaras vid inflammation i prostatakörteln. Prostatit är en ganska vanlig maskulin sjukdom. Enligt statistiken vet varannan man förstahands vilken prostatit är. Denna sjukdom manifesterar sig vanligtvis efter 30 år, men i vissa fall kan det manifesteras i en tidigare ålder.

Behandling av manlig infertilitet

Manlig infertilitet - samma problem i det moderna samhället som kvinnlig infertilitet. Vanligtvis par som av någon anledning inte kan få en baby diagnostiseras tillsammans, och behandlingen går också tillsammans. Problemen med kvinnlig infertilitet är en obstetrikare-gynekolog, ibland en urolog Manlig infertilitet diagnostiseras och behandlas av en urolog, andrologist.

Behandling av genitourinary system hos män

Lämna ett svar 14,568

Tyvärr diagnostiseras sjukdomar i det genitourära systemet hos män av infektiös natur ofta. I detta fall är den inflammatoriska processen lokaliserad i urinröret, penis, patogenerna tränger in även testiklarna och deras bilagor, prostata och andra organ. Inflammatoriska sjukdomar i det genitourära systemet i representanter för den starka hälften av mänskligheten kan sluta i fullständig återhämtning eller gå in i kronisk form med en förändring i perioder av förvärmning vid välfärdsstadiet.

De viktigaste patologierna

Medicin känner till många infektioner i det genitourära systemet för män, som alla har sina egna egenskaper och metoder för behandling. Smittsamma lesioner av det genitourära systemet för män i medicin grupperas i undergrupper:

 • specifika infektioner som överförs från partner till partner i kön (virus);
 • Nonspecifik, vars orsak betraktas som patogen eller villkorligt patogen mikroflora.

I stället för lokalisering av inflammatorisk process hos män är möjliga:

 • uretrit - inflammation i urinröret
 • balanit - inflammatoriska skador i penisens huvud
 • prostatit - prostatakörteln inflames;
 • vesikulit - störning av sällsynta vesiklar;
 • cystit - påverkas från insidan av blåsan;
 • epididymit - en inflammatorisk process i manliga testiklar
 • orchitis - påverkar epididymis;
 • Pyelonefrit: njurarna blir inflammerade.
Tillbaka till innehållet

Orsaker till utseende

Infektioner av genitourinary system hos män har ett annat ursprung. Inflammation bildas oftare i systemets nedre delar, vilket beror på karaktäristiska egenskaper hos manlig anatomi. Orsaksmedlen för sådana sjukdomar kan vara olika:

 • svamp (candida);
 • ett virus (till exempel herpes);
 • bakterier (klamydia, stafylokocker);
 • den enklaste (till exempel Trichomonas).

Det orsakande medlet kan överföras genom kontakt av slemhinnor, därför är de vanligaste bakomliggande orsakerna till genitourinär infektion:

 • Kön med okända partners utan preventivmedel;
 • Förekomst av källor till kroniska eller akuta infektioner i kroppen.
 • överföra från en kvinna med vaginos, venerala sjukdomar.

Förberedande faktorer inkluderar:

 • minskad immunitet
 • brist på intim hygien
 • långvarig stress
 • hypotermi;
 • mekaniska traumer hos könsorganen;
 • anomalös struktur av de väsentliga enheterna i det urogenitala systemet (urinledare, urinrör);
 • närvaro av en dysbakteri
 • strålningsexponering;
 • dåliga vanor
 • brott mot urinutflöde
 • bildning av stenar;
 • bristande överensstämmelse med förhudets renhet.
Tillbaka till innehållet

Flödesfunktioner

Vissa infektionssjukdomar hos män är annorlunda än hos honkön. Huvudskälet är det urogenitala systemets olika anatomi och fysiologi. Manifestationer av sådana sjukdomar hos den manliga befolkningen förekommer i en belastad form och leder till långvarig behandling. Manuell urinrör är till exempel längre än kvinnlig urin nästan 4 gånger, vilket komplicerar processen med botemedel. Men i detta fall finns det också ett positivt ögonblick: ju längre urinröret är desto svårare är det för mikroorganismer att komma in i blåsan eller njurarna, eftersom de övervinner en stor väg under vilken de utsätts för negativa effekter av organismen.

De viktigaste symptomen på urinvägssjukdomar hos män

Problem med MPS hos män förekommer i tre former: akut, kronisk och latent. Det händer att patologier inte visar sina tecken och kan därför vara obemärkt i både vuxna och barn. De viktigaste manifestationerna av inflammation hos det manliga urinsystemet varierar i stället för lokalisering av fokus. I detta avseende finns det lokala och gemensamma modifieringar som kännetecknas av sådana tecken:

 • akut smärta, brännande och obehag i det drabbade området
 • frekvent uppmaning att gå på toaletten, särskilt på natten;
 • låg ryggsmärta
 • blod i urinen eller närvaron av molnigt sediment, ett ökat antal lymfocyter;
 • ofullständig tömning av urinbehållaren;
 • okarakteristisk urladdning ur urinröret, ibland med pus och en obehaglig lukt, mindre ofta med blodiga ådror;
 • rodnad på glanspenisen;
 • erektil dysfunktion, ejakulation;
 • Akuta urinvägsinfektioner kan åtföljas av illamående, feber, huvudvärk och illamående.
 • vidhäftning av utgången från urinröret;
 • akut urinretention med till exempel inflammation i njurarna.
Tillbaka till innehållet

diagnostik

Den exakta diagnosen kan inte fastställas endast genom symptom. Läkaren utför nödvändigtvis undersökning och ifrågasättning av patienten och utser sedan en uppsättning diagnostiska procedurer, vars behov bestäms beroende på den påstådda patologin:

 • allmän analys av blod och urin;
 • blodkemi
 • tar smet från urinröret
 • ultraljud;
 • excretory urography;
 • cystoskopi;
 • MR, CT;
 • bakteriologisk kultur på medium;
 • njurscintigrafi;
 • provokation.
Tillbaka till innehållet

Behandling: Avlägsna infektioner på rätt sätt

Behandling av infektioner i det genitourära systemet hos män bör börja efter identifieringen av orsakssambandet hos sjukdomen. Men du kan inte fördröja med detta, för att patogenen, som trängt in i urinvägarna, då kan det hända blåsan. Om det inte finns någon behandling för infektion, sprider svamppatogener, mikrober till prostata, testiklar och deras bilagor. Det finns flera sätt att bota en patient, men de mest populära är folkmedicin och läkemedelsterapi.

medicinering

För att ge fullfjädrad hjälp kan män ordineras läkemedel som kan besegra både primär och återkommande infektioner:

 • antibiotika för restaurering av mikroflora
 • uroantiseptiska eller sulfanilamidmedel;
 • immunmodulatorer med reducerad resistans hos organismen;
 • läkemedel med mjölksyra med antiinflammatorisk, antibakteriell effekt (till exempel rektala suppositorier) eller geler, tvål;
 • smärtstillande medel och antispasmodik för att minska smärta;
 • antiretika vid hög temperatur;
 • puffiness avlägsnas med diuretika;
 • antihistaminer mot sensibilisering

Kronisk form av infektioner i genitourinary sfären kräver att varje läkemedel tas längre än standardkursen för fullständig återvinning av mikroflora. I mer komplicerade fall används kirurgiskt ingrepp för att avlägsna det drabbade området (till exempel om det är svårt att desinficera mikrober som orsakade inflammation i urinvägarna) för att stoppa spridningen av den patologiska processen.

Folkterapi

Folkmekanismer har länge använts för inflammation i genitourinary systemet. Medicinalväxter är inte en fullständig alternativ till traditionell medicin, men de kan vara ovärderlig i infektioner i urinvägarna, njurar och så vidare folkmusik rättsmedel Behandling inkluderar..:

 • konsumtion av blåbär eller tranbärsjuice;
 • rätter från asparges - ett folkmedel för att bekämpa olika infektioner;
 • tinktur av vitlök mot bakterier;
 • äter vattenmelon
 • cocktail av selleri, ananas och kamomill tinktur;
 • juice från äpple och banan;
 • ett avkok av goldenrootgräs, lakritsrötter, vetegräs och stjälk, blåbärsblad;
 • nässla ört - ett utmärkt diuretikum;
 • te från echinacea;
 • avkok av horsetail;
 • tinktur av althea eller cornflower och många andra.
Tillbaka till innehållet

förebyggande

De viktigaste förebyggande åtgärderna som används för att förebygga sjukdomar i urinvägarna hos män inkluderar följande rekommendationer:

 • Tidig eliminering av källor till kroniska infektioner.
 • besöka läkaren vid de första symptomen på inflammation;
 • Det är nödvändigt att behandla abnormiteter hos urinkanalerna och ICD;
 • anti-infektiv terapi bör ges till båda parter,
 • do not overcool;
 • ät rätt
 • undvik stress;
 • bli av med dåliga vanor
 • att öva säker sex
 • följa reglerna för personlig hygien
 • att stärka hälsan genom sport, promenader
 • följ tarmens normala funktion.

Förebyggande är ett tillförlitligt sätt att behålla din hälsa och stödja den utan att spendera tid och energi på resor till läkare och ta mediciner. Det är nödvändigt att lära sig att älska din kropp och ta hand om var och en av sina system och organ separat. Eventuella störningar kan leda till oåterkalleliga konsekvenser, vilket kan vara helt svårt att korrigera.

Sjukdomar i genitourinary systemet

Vårt genitourinary system utsätts för mycket stora risker för sjukdomar om vi leder till en felaktig livsstil. Allt detta leder till framväxten av inflammatoriska processer och infektionssjukdomar i genitourinary systemet. Låt oss överväga de främsta sjukdomarna i genitourinary systemet, deras tecken och möjliga behandlingsmetoder.

De främsta sjukdomarna i genitourinary systemet

Urinsystemet hos en person innehåller urinröret, urinblåsan, urinröret och njurarna. Anatomiskt och fysiologiskt är urinvägarna nära besläktade med reproduktionssystemets organ. Den vanligaste formen av urinvägs patologi är smittade sjukdomar i det genitourära systemet.

uretrit

Många känner till denna sjukdom för lite för att ringa en läkare i tid och börja behandlingen. Det handlar om orsakerna, behandlingsmetoderna och andra egenskaper hos urinrörets sjukdom, vi talar vidare.

Tyvärr lider många av urologiska sjukdomar, inklusive urinrör. Denna sjukdom har hittills studerats tillräckligt, effektiva behandlingsmetoder har utvecklats, som utvecklas mer och mer varje dag. Symtomen på uritrit är inte alltid uttalade, så patienten kan kontakta en specialist sen, vilket i hög grad komplicerar behandlingen.

Orsaker till urinflammation

Den främsta orsaken till denna sjukdom är infektion i urinröret, vilket är ett rör i vilka lager av epitelet. Det är röret som kan vara centrum för infektion. Att komplicera sjukdomen är att viruset länge inte kan ge några tecken på dess existens. Endast med inflytande av negativa faktorer (kall, stress) känner infektionen sig själv. Sjukdomen kan vara kronisk och akut. Den första formen är farligare, eftersom dess tecken inte är lika uttalade som i den andra.

Men ännu allvarligare är inflammation i urinröret. Sjukdomen kan orsakas av hlaminatedia, trichomonads, farliga kondylomatösa tillväxter, herpesvirus.

Infektion med uretrit

Det är alltid värt att komma ihåg säkerheten hos sexuella handlingar, eftersom detta är det största hotet att fånga virusinfektioner i könsorganen, är urinritning inget undantag. Observera att sjukdomen hos kvinnor är mycket enklare än hos män. Uretrit i det starkare könet kan uppstå med betydande smärta och komplikationer. Det är viktigt att komma ihåg att sjukdomen inte får sig att känna sig på inkubationsperioden - den fortsätter utan uttalade tecken. Och bara i de närmaste etapperna av sjukdomen börjar du märka att allt är fel med ditt genitourinary system. Men behandlingen blir mycket svårare. Därför, regelbundet för din egen säkerhet, kontrollera med en specialist.

Huvud tecken på uretrit och möjliga konsekvenser

Sjukdomen har ett antal symptom som alla behöver komma ihåg för att kunna börja behandlingen i tid:

 • Klåda.
 • Smärta tillsammans med bränning, vilket ökar med urinering.
 • Obehag i urinröret.
 • Muco-purulent urladdning, som har en obehaglig lukt.
 • Skärning och spasmer i underlivet.

I de fall en person inte vänder sig till läkaren i tid, förekommer komplikationer och spridning av inflammatorisk process till andra organ och system. Kom ihåg att behandlingen av urinröret bör startas i tid, och först efter att ha råd med en läkare.

Metoder för behandling av uretrit

En bra specialist, före utnämning av behandling, undersöker grundligt orsakerna till sjukdomen, för att inte alla är orsakade av infektioner. Orsaken till uritrit kan vara en allergisk reaktion, orsakad av kemikaliers påverkan. Behandling för denna form av urinvägssjukdom skiljer sig från infektiös.

Innan behandling med viral uretrit tas i bruk är det nödvändigt att genomföra laboratorietester för att säkerställa att de föreskrivna medicinerna effektivt påverkar sjukdomen. Det är mottagligt för farmakologisk behandling av akut uretrit. I de fall det har blivit till en kronisk form kan behandlingen försenas under lång tid.

Alla som förstår att han är urinrör förstår att självmedicinering inte ger något positivt resultat. Endast under överinseende av läkare har patienten alla chanser att få ett hälsosamt urogenitalt system igen.

Folkrättsmedel för uretrit

balanopostit

Denna sjukdom har många olika former, vars uppväxt beror på orsakerna. Symptom på sjukdomen:

 • Klåda.
 • Ömhet.
 • Plack.
 • Svullnader.
 • Tilldelning.
 • Utslag.
 • Utseende av sår på könsorganen.
 • Obehaglig lukt.

Balanoposthit är den vanligaste urologiska sjukdomen.

Tyvärr har nästan alla människor någonsin stött på denna sjukdom. Balanoposthit kan förekomma hos män i alla åldrar, kan ha smittsam och icke-infektiös karaktär. En vanlig orsak till sjukdomen är bristande överensstämmelse med personlig hygien. Behandling av sjukdomen uppträder oftast permanent. Under inga omständigheter ska du lämna detta problem utan behandling. Trots allt kan konsekvenserna inte vara tröstande, upp till cancer i könsorganet.

Det är värt att komma ihåg att den främsta orsaken till balanoposthit är infektion (viral, bakteriell eller svamp). Det finns sådana typer av sjukdomar:

 • Trihomonadnaya form av balanoposthit (inflammation i prostata, orsakad av bakterierna Trichomonas).
 • Svampform av sjukdomen (orsakad av svampkandida).
 • Anaerob form av balanoposthit (orsakad av lägre luftning med dålig hygien).
 • Aerob form (streptokock och stafylokockinfektioner).
 • Viral form av balanopostit (orsakad av papillomavirus).
 • Noninfectious former av sjukdomen (orsakad av fimos, diabetes och bindvävssjukdomar).

Att precisera form av balanopostit är endast möjlig efter ett komplex av studier. Och först då kan du börja behandlingen.

Metoder för behandling av balanopostit

Behandling av sjukdomen beror på dess form. Balanoposthit behandlas med salvor, antibiotika, antiinflammatoriska läkemedel. Glöm inte heller hygienen. Det är nödvändigt att upprätthålla renheten i stället för den inflammatoriska processen så mycket som möjligt. Så du kommer att känna dig mer bekväm och återhämtningsprocessen kommer att påskyndas mycket. Ibland, med betydande försummelse av sjukdomen, tillgripa omskärelse. Men snabb behandling av läkare hjälper till att undvika kirurgisk ingrepp.

Medel för att förhindra balanoposthit

Det viktigaste sättet att undvika sjukdomen - var noga med att följa hygienen. På så sätt kan du undvika vätskeretention. Det är trots allt en utmärkt miljö för utveckling av bakterier. Också ett utmärkt förebyggande verktyg - regelbundna besök hos läkaren.

Folkmedel för balanoposthit

Kronisk prostatit

För denna sjukdom kännetecknas av en inflammatorisk process av organet i reproduktionssystemet hos en man - prostata (prostata). Tyvärr är prostatit en ganska vanlig sjukdom.

Vilka infektioner bidrar till utvecklingen av prostatit?

Sjukdomens orsaksmedel kan vara sådana bakterier:

 • Chlamydia.
 • Mykoplasma.
 • Ureaplasma.
 • Trihogmonada.
 • GONOKOCK.
 • Garderella.

Viruset kan också provocera en prostata. Därför är det nödvändigt att ta hand om säkerheten för sexuella relationer. Symptom på sjukdomen kan inte alltid ses först, eftersom den är ganska dold.

Oftast detekteras prostatit av misstag under en rutinundersökning med en läkare. Därför, om du känner det minsta obehaget, kontakta en specialist.

Symtom på prostatit

Symptomen på sjukdomen är ganska luddiga och de är typiska för andra sjukdomar. Symtom som kan indikera prostatit:

 • Svaghet.
 • Låg arbetsförmåga.
 • Känsla av obehag i området med det yttre reproduktionssystemet.
 • Obehaglig känsla i underlivet.
 • Smärta i testiklarna och perineum.
 • Mycket frekvent och smärtsam urinering.
 • Svagt tryck av urin.
 • Tilldelning.
 • Svag erektion och smärta.
 • Brist på orgasm.
 • Ett kort, långvarigt samlag.

Om du känner några av symtomen måste du omedelbart se en läkare.

Sjukdomen fortsätter ojämnt: betydande smärta växlar med en relativ känsla av komfort och hälsa. Om han inte vänder sig till doktorn, kan inflammationen leda till cystit, pyelonefrit, vesikulit, orkoepidimit, impotens.

Frivolous inställning till behandling kan orsaka prostata adenom, såväl som impotens och infertilitet. Det är nödvändigt att genomgå en periodisk undersökning på sjukhuset för att undvika komplikationer och irretrievable beklagliga konsekvenser av sjukdomen.

Folkmedel för kronisk prostatit

vesiculitis

I den här sjukdomen blir de seminalblåsorna hos en man inflammerad. Som ett resultat uppstår smärta i ljummen, i perineum, i underlivet i processen med urinering. Smärtan är värkande, dra och monotont. Obehag kvarstår under hela sjukdomsprocessen, kan periodiskt öka eller minska. Symtom är mycket nära symptomen på prostatit.

Vesikulit är en långvarig sjukdom som är svår att bota. För en fullständig återhämtning måste du göra en stor insats. Mycket sällan uppträder denna sjukdom utan samtidiga sjukdomar. Ibland anses det vara en komplikation av prostatit.

Typer av vesikulit

Skill mellan akut och kronisk vesikulit. Men det första inträffar många gånger oftare.

Akut vesikulit kännetecknas av plötslig inbrott, hög feber, svaghet, smärta i underlivet och urinblåsan.

Kronisk vesikulit - Komplikationer efter en akut form, som kännetecknas av smärta av dragande natur. Erektion är trasig.

Den mest hemska komplikationen är suppuration, som är förknippad med en utbildad fistel med tarmarna. Denna form kännetecknas av en mycket hög temperatur, dålig hälsa. Det är angeläget att ta patienten till doktorn.

Källa till infektion med vesikulit

När en person redan är sjuk med prostata är prostatakörteln den viktigaste infektionskällan. Också orsaken till vesikulit kan vara uretrit. Mindre ofta, men ibland finns det källor till urinrörsinfektion (om en person har cystit eller pyelonefrit). Infektion kan också komma igenom blodet från andra organ (med angina, lunginflammation och osteomyelit). Orsaken till sjukdomen kan vara olika skador på underlivet.

Symptom på vesikulit

Specifika symtom som indikerar exakt denna sjukdom, nej. Därför är det mycket viktigt att läkaren noga diagnostiserar patienten. Symtom som kan indikera vesikulit:

 • Smärta i perineum, ovanför pubis.
 • Ökad smärta när du fyller urinblåsan.
 • Förekomst av slemhinnor.
 • Förekomsten av erektil dysfunktion.
 • Smärtsam känsla under utlösning.
 • Försämring av välbefinnande.

Diagnos av vesikulit

Den latenta kursen av sjukdomen och frånvaron av ljusa tecken komplikerar i stor utsträckning diagnosen och behandlingen. Vid misstänkt vesikulit utför läkare ett antal procedurer:

 • Jag undersöker förekomsten av sexuella infektioner.
 • Ta en serie smuts för att bestämma förekomsten av inflammatorisk process.
 • Kontrollera prostata och seminal vesiklar med hjälp av palpation.
 • Utforska hemligheten i prostata och seminal vesiklar.
 • Utför ultraljud av urin och reproduktionssystem.
 • Ta blod och urintester.
 • Gör ett spermogram.
 • Under hela behandlingsprocessen, noggrann övervakning av sjukdomsdynamiken.

Behandling av vesikulit

Ett viktigt villkor för sjukdomen är sängstöd. Om en person ständigt plågas av hög feber och akut smärta, föreskriver läkare antipyretiska och bedövningsmedel.

För att minska smärta ordnar läkaren också medel med smärtstillande effekt. Patienten får regelbundet fysioterapi och massage. Kirurgi kan ordineras för avancerade stadier av vesikulit. Ibland rekommenderas att ta bort frön.

Profylaktiska rekommendationer mot vesikulit

För att undvika denna allvarliga sjukdom finns det ett antal rekommendationer som måste följas:

 • Undvik förstoppning.
 • Öva fysiska övningar.
 • Periodiskt undersökas i urologen.
 • Undvik bristande eller överflöd av sexuella relationer.
 • Koka inte över.
 • Ät en hälsosam diet.
 • Besök en vanlig venereolog.

Orhoepidimit

Det här är inflammationen som uppstår i testikeln och dess bilagor. Sjukdomen orsakar infektion. Testikeln och dess bilagor är förstorade och komprimerade. Allt detta åtföljs av stark smärta och ökad kroppstemperatur.

Det finns två former av orhoepididymit: akut och kronisk. Oftast passerar den första in i den andra formen på grund av sen kontakt med en läkare eller en felaktigt etablerad diagnos. Den kroniska formen av sjukdomen är mycket svår att bota.

Metoder för infektion med orhoepididymit

Du kan bli smittad med ett oskyddat samlag. Det finns också en risk för sjukdomen med prostatit. Sällsynta fall av infektion genom cirkulationssystemet registrerades. Orsaken till sjukdomen kan vara trauma i pungen, hypotermi, överdriven sexuell aktivitet, cystit. Det är nödvändigt att behandlas mycket noga, eftersom sjukdomen med fel behandling kan återvända.

Orhoepididymit är en mycket farlig sjukdom, eftersom det leder till sorgliga konsekvenser. Den akuta formen kan leda till problem med abscessen, för att prova utseendet på en tumör eller infertilitet.

Behandling av orkoepididymit

Det viktigaste vapnet mot sjukdomen är antibiotika. Men drogerna måste väljas mycket noggrant med hänsyn till organismens individuella egenskaper. Behandlingen påverkar också sjukdomsformen, patientens ålder och den allmänna hälsotillståndet. Läkare förskrivar att ta medicinen och från den inflammatoriska processen, från värmen. Om sjukdomen återvänder, är dess behandling redan gjord med hjälp av kirurgiska ingrepp.

Profylaktiska rekommendationer mot sjukdom

Förebyggande av sjukdomen är mycket lättare än behandlingen. Det är nödvändigt att undvika hypotermi, oavsiktliga sexuella relationer, skrotskada. Det är också nödvändigt att bära underkläder som passar snyggt mot kroppen. Detta kommer att förbättra blodcirkulationen inom könsområdet. Starta inte kroppen, antingen fysiskt eller mentalt. Du måste ha en bra vila och titta på din hälsa. Det är nödvändigt att genomgå en periodisk undersökning med en läkare. Att uppfylla alla dessa rekommendationer skyddar dig mot infektion.

cystit

Cystitis är en sjukdom som kännetecknas av nedsatt urinering, ömhet i pubic regionen. Men dessa tecken är karakteristiska för andra infektiösa och icke-smittsamma sjukdomar (prostatit, uretrit, dykulit, onkologi).

De flesta inflammatoriska processerna i blåsan förekommer hos tjejer. Detta beror först och främst på kvinnans kropps särskiljande anatomiska konstruktion. Cystitis har två former: kronisk och akut (inflammation ger väg till blåsans övre lager). Sjukdomen börjar oftast utvecklas vid infektion eller överkylning. På grund av felaktig behandling kan sjukdomen gå in i kronisk cystit, vilket är farligt med en mild manifestation av symtom och förmågan att maskera andra sjukdomar. Som vi ser är det väldigt viktigt att påbörja rätt behandling i tid.

Vad orsakar blåsor?

Oftast orsakar sjukdomen en infektion som går in i kroppen genom urinröret. Ibland uppträder infektion på hematogena sätt hos personer med svag immunitet. Cystitis kan orsakas av sådana bakterier:

 • Intestinala pinnar.
 • Proteom.
 • Enterobacteriaceae.
 • Bacteroides.
 • Klibsiellami.

Ovanstående bakterier är i tarmarna.

De cellulära bakterierna kan också orsaka cystitis:

Ofta kan sjukdomen orsakas av tröst, ureaplasmos, vaginos och diabetes.

Icke-infektiös cystit kan orsakas av mediciner, brännskador, skador.

Symtom på blåsan

Tecken på sjukdomen till viss del beror på kroppens egenskaper. Därför finns det inga tydliga symtom på blåsan. Låt oss vara uppmärksam på de vanligaste egenskaperna hos sjukdomen:

 • Skärning och smärta vid urinering.
 • Smärtsamma känslor i skönhetsområdet.
 • Frekvent behov av urinering.
 • Ändrad färg, konsistens och lukt av urin.
 • Hög temperatur (med akut form).
 • Störningar i matsmältningen.

Det är värt att komma ihåg att symtomen på cystitis kan dölja sjukdomar mycket mer allvarligt, så att du inte kan engagera sig i självmedicinering.

Diagnos av sjukdomen

Undersökningen med cystit är inte komplicerad nog. Det viktigaste är att bestämma vad som orsakade sjukdomen. Och ibland är det svårt att bestämma denna faktor, eftersom det finns många infektions källor. För att bekräfta diagnosen "cystitis" är det nödvändigt att skicka ett antal test:

 • Analys för förekomsten av infektion.
 • Klinisk analys av urin.
 • Biokemiska blodprov.
 • Utför bakteriekultur av urin.
 • Analyser för förekomst av en veneral sjukdom.
 • Analyser för detektering av andra genito-urinvägar.
 • Ultraljud av genitourinary systemet.

Och efter att ha fått resultaten från alla tester kan du bestämma orsakerna till sjukdomen och föreskriva en behandlingsmetod.

Folkmedel för blåsor

pyelonefrit

Infektiös njursjukdom, som åtföljs av inflammatoriska processer. Sjukdomen orsakas av bakterier som kommer in i njurarna från andra, redan inflammerade organ genom blodet, urinblåsan eller urinröret. Det finns två typer av pyelonefrit:

 • Hematogen (infektion kommer genom blodet).
 • Stigande (från genitourinary system).

Typer av pyelonefrit

Det finns två former av sjukdomen:

 • Akut (uttalade symtom).
 • Kroniska (tröga tecken, periodiska exacerbationer av sjukdomen).

Den andra formen av sjukdomen är oftast en följd av felaktig behandling. På liknande sätt kan kronisk pyelonefrit uppstå som ett resultat av en dold infokation. Den andra formen av sjukdomen kan betraktas som en komplikation.

Pyelonefrit är oftast sjuka barn under sju år, liksom unga tjejer. Män är mycket mindre benägna att drabbas av denna sjukdom. Pyelonephritis är oftast en komplikation efter det andra smittsamma sjukdomar i det starkare könet.

Symtom på pyelonefrit

Den akuta formen av sjukdomen åtföljs av sådana tecken:

 • Ökad temperatur.
 • Berusning.
 • Skarp smärta i nedre delen av ryggen.
 • Hyppig och smärtsam urinering.
 • Brist på aptit.
 • Känsla illamående.
 • Kräkningar.

De mer sällsynta tecknen på pyelonefrit kan vara sådana symptom:

 • Blod i urinen.
 • Färgförändringar av urin.
 • Förekomst av obehaglig skarp lukt av urin.

För att behandlingen av sjukdomen skall vara effektiv måste du noggrant bestämma diagnosen. Vid tillsättning av läkemedel är det nödvändigt att ta hänsyn till organismens individuella egenskaper.

Behandling och diagnostik av pyelonefrit

Diagnosen av sjukdomen är mest effektiv med hjälp av ett allmänt blodprov. Dessutom, om det finns misstankar om pyelonefrit, ordinerar läkare ultraljud av genitourinary system och urinalysis.

Korrekt behandling av sjukdomen består i att ta antibiotika, antiinflammatoriska läkemedel och utföra fysisk terapi. Dessutom påverkar mottagningen av vitaminer positivt resultaten av behandlingen.

Du måste komma ihåg att ett otvivelaktigt besök hos en läkare kan leda till komplikationer som kommer att sakta ner återhämtningsprocessen.

Profylax av pyelonefrit

Den mest effektiva förebyggande metoden är behandling av sjukdomar som bidrar till utvecklingen av pyelonefrit (prostatit, adenom, cystit, uretrit och urolithiasis). Du behöver också skydda kroppen mot hypotermi.

Folkmedel för pyelonefrit

urolitiasis

Andra plats efter virussjukdomar i genitourinary systemet är urolithiasis. Observera att det enligt sjukdomsstatistiken ofta drabbar män oftare. Sjukdomen är vanligast i en njure, men det finns fall där båda njurarna påverkar urolithiasen omedelbart.

Karakteriserad av urolithiasis för alla åldrar, men oftast händer det hos unga, välbefinnande människor. När stenarna är i njurarna, har de liten effekt, men när de går ut börjar de obehagliga människor, orsaka irritation och inflammation.

symptom

Det faktum att en person har stenar i genitourinary systemet kan bevisas av sådana tecken:

 • Frekvent urinering.
 • Smärta vid urinering.
 • Klipp smärtor, oftast i en del av nedre delen av ryggen.
 • Urin förändrar färg och kemisk sammansättning.

Orsaker till sjukdomen

Ofta stenar i genitourinary system - ett genetiskt problem. Med andra ord, de som lider av sjukdomar i genitourinary system har ett sådant problem.

Utseendet på stenar kan också orsaka onormal metabolism. Kalcium utsöndras problematiskt genom njurarna. Orsaken till sjukdomen kan vara närvaron av urinsyra i blodet.

Anledningen till förekomsten av ett sådant problem kan vara mottagandet av en otillräcklig mängd vätska. Den snabba förlusten av vatten i kroppen, som orsakar diuretika, kan också leda till bildandet av stenar. Sjukdomen uppstår ibland på grund av de överförda infektionerna i det genitourära systemet.

Diagnos och behandling av sjukdomen

Om det finns misstankar om att ha ett sådant problem kan endast en specialist identifiera stenarna, vilket kommer att tilldela ett antal diagnostiska åtgärder:

Efter att ha bestämt diagnosen och orsakerna till sjukdomen väljer urologen ett individuellt behandlingsschema. Om sjukdomen bara har börjat utvecklas, kommer det att vara tillräckligt att ta medicin (tar diuretika som främjar klyvning av stenar).

Doktorn föreskriver också antiinflammatorisk behandling för att inte orsaka blåsor eller urinrör. Utgången av stenarna irriterar de urogenitala kanalerna, vilket leder till inflammation. När sjukdomen rekommenderas att ta mycket vätskor. Det kommer att förbättra hela organismens arbete. Kirurgiska ingripanden av sjukdomen är föreskrivna för bildning av stora stenar. Det är viktigt för urolithiasis att följa en diet och genomföra regelbundna undersökningar.

Självmedicinering är strängt förbjuden. Oftast leder det till komplikationer av sjukdomen och som följd - blir behandlingen mycket svårare.

Folk Remedies för Urolithiasis

Så vi ansåg de vanligaste sjukdomarna i det genitourära systemet, deras huvudskyltar och symtom. Det är viktigt att få information om de sjukdomar som kan fånga dig, för den som är varnad är beväpnad. Var frisk!