Huvud
Förebyggande

Kan jag bota kronisk prostatit för alltid?

Prostatit är en mycket vanlig sjukdom bland män. Som följer av medicinsk statistik, med honom på ett visst stadium av livet, kommer var tredje över.

Samtidigt är ju äldre personen desto mer sannolikt att han vid nästa fysiska undersökning kommer att upptäcka den aktuella patologin, eller han kommer att få symptom som är karakteristiska för denna sjukdom.

Nästan alla som diagnostiserats med prostatit frågar: Är det möjligt att helt eliminera sjukdomen, och i så fall hur man gör det, och vad är chanserna för framgång? Här är inte allt otvetydigt, så en detaljerad analys av detta ämne krävs.

Är det möjligt att bota prostatit hos män helt eller inte?

Inflammation av prostatakörteln är en allvarlig noggrann patologi, vilket orsakar nästan irreparabel skada på det relevanta organet.

Ja, efter behandlingen förbättras situationen väsentligt - symtomen försvinner, och prostata kommer till ett mer eller mindre normalt tillstånd (med undantag för vissa fall). Men det finns fortfarande skador i det, vilket ökar sannolikheten för att sjukdomen återkommer.

De flesta människor som är intresserade av full återhämtning, har ett akut stadium av patologi. Det kännetecknas av närvaron i organs vävnader med hänsyn till mikroorganismer som orsakar infektion.

I det här fallet beror sannolikheten för en fullständig botemedel (även om det i själva verket är långvarigt remission - inklusive livslång eftergift) beroende av hur snart en person sökt medicinsk hjälp. Faktum är att denna sjukdom har egenskapen att snabbt utvecklas.

Läkarna rekommenderar att de kommer till råd omedelbart efter det att följande symtom har uppstått (även om de är milda):

Om en person meddelar den listade åtminstone i en vecka, rekommenderas det starkt att han undersöks.

Det beror på om han tar dessa åtgärder, hur snabbt problemet kommer att elimineras och hur kvalitativt, och även hur mycket kostar den terapeutiska kursen.

Kronisk prostatit är mottaglig för terapi och när den utförs korrekt, går sjukdomen i eftergift, vilket i sin tur kan vara ganska lång tid. Dess specifika tid beror helt på hur mycket personen följer de rekommendationer som ges till honom.

I synnerhet är en patient med kronisk prostatit för att inte uppleva tidigare upplevda problem, det är nödvändigt:

 • sluta dricka alkohol - i många fall är det han som orsakar sjukdomen, och självklart kommer in i kroppen, han är lätt att framkalla ett återfall (även en liten mängd etylalkohol kan vara farligt);
 • engagera sig i fysisk kultur (det är oerhört viktigt att blodet sprider sig väl över hela kroppen);
 • ät rätt (det är nödvändigt att alla vävnader får tillräcklig näring och immuniteten fungerar effektivt);
 • leda ett aktivt sexliv (det främjar stimulering av prostata och utövar dessutom ytterligare fysisk aktivitet).

Även med kronisk prostatit regelbundet eller åtminstone periodiskt rekommenderas det att genomgå särskilda förfaranden och screenas enligt schema som doktorn fastställt.

Hur läker prostata från inflammation hemma?

Men det är falskt, på grund av vad - det är farligt.

Många i hopp om att de inte behöver besöka en läkare är begränsade bara till de medel som de kan hitta på egen hand. Som ett resultat blir var och en av dem efter några månader eller ett år till en läkare, men med ett ännu allvarligare problem.

I själva verket är självhjälpsterapi också mycket bra, men det räcker inte att helt korrigera tillståndet. Detta beror på att varje fall av prostatit är unik.

Därför måste läkaren välja behandlingen individuellt, med inriktning på patientens kropps egenskaper. Och detta kräver kunskap, för vilken läkare går till institutet i 6 år och erfarenheter som uppnåtts under hela livet.

Därför behöver du endast behandlas hemma om det inte är möjligt att besöka en läkare. Bättre än, gör det parallellt med läkaren ordinerad behandling.

Basen av behandling för prostatainfektion är användningen av antibiotika och suppositorier.

Vitaminer tas också för att stärka immuniteten för att bekämpa skadliga mikroorganismer. Om ljus och spårämnen kan väljas självständigt, då med antibiotika är situationen mer komplicerad - de måste väljas individuellt.

Hemma kan du göra prostata massage. För detta ändamål finns speciella anordningar (manuell och elektrisk). Anvisningarna för att använda sådana enheter med prostatit kan enkelt hittas på webben. En större effekt ger emellertid en massage som utförs av en specialist.

Mycket effektiv i prostatit är fysioterapi:

Det kräver dock dyr utrustning, så det är omöjligt att använda det hemma.

Det viktigaste i behandlingen av prostatainfektion är kost. Patienter med prostatit oftast föreskrivna tabellnummer 5. För att kosten ska vara effektiv är det nödvändigt att följa det implicit - till och med en övergivenhet kan negera alla fördelar.

Hemma ger en positiv effekt fysisk aktivitet. Detta beror på två saker: För det första accelererar blodcirkulationen vilket förbättrar näring av prostatavävnaderna och för det andra stimuleras organ - en form av massage.

De mest effektiva övningarna är de vanliga squatsna.

Och ännu bättre alternativ - knäkompression och uppfödning av dem (eller vice versa). Dessutom är människor med denna sjukdom väl hjälpade av att springa och simma.

Med avseende på terapi direkt folk rättsmedel, då som dessa eller några vanligen använda buljonger och tinkturer som har en antibakteriell effekt och / eller stimulera immunsystemet: kalanahoe saft, buljong från tranbär (bär eller färska) bryggda pollen etc.

Vad händer om du inte behandlar prostatit?

I avsaknad av korrekt behandling är det garanterat leder till ett antal komplikationer.

Först och främst börjar blåsan att lida. På grund av kroppens ökade storlek är det svårt att få urin ut ur det, och om man ackumulerar en stor del av det uppstår en infektion.

Blåsans väggar kan brista och vätskan läcker ut. Detta kommer i sin tur att orsaka flera inflammationer, som utan snabb behandling kommer att leda till döden.

Behandlas prostatit? Behandlingsmetoder och prognos

Faced med inflammation i prostata, undrar varje man förr eller senare om prostatit behandlas. För att bedöma chanserna för en fullständig återställning av organets funktion är det nödvändigt att förstå exakt mekanismen för sjukdomsutvecklingen.

Prognos för akut prostatit

Huruvida prostatit behandlas beror först och främst på en typ av sjukdom. Enligt kursens karaktär noteras akut och kronisk prostatit. På grund av utveckling är sjukdomen smittsam och icke-smittsam.

Anledningen till utvecklingen av akut inflammation är infektion i prostatakörteln. Infektion faller som regel in i orgel ur blåsan eller med blodflöde. Det ämne som orsakar sjukdomen kan verka som opportunistiska patogener (Escherichia och Pseudomonas aeruginosa) och sjukdomsorsakande medel, sexuellt överförbara sjukdomar (klamydia, ureaplasma).

Bakteriell prostatit är härdbar om sjukdomen diagnostiseras i rätt tid. Behandling utförs med antibakteriella läkemedel. Läkemedlet är valt med hänsyn till patogenen hos inflammation. Som regel används penicillin- eller tetracyklingruppsberedningar, fluorokinoloner. Dessutom föreskrivs ett antal medel för symptomatisk behandling: antiinflammatoriska läkemedel, antispasmodika, alfa-blockerare med prostatit, immunostimulantia. Kanske utnämning av en kurs av fysioterapi efter borttagande av akut inflammation.

Akut prostatit behandlas inom några veckor, behandlingen överstiger sällan två månader. Då är patienten ordinerad läkemedel med en växtkomposition för att normalisera prostata-funktionen, vilken bör användas för en lång kurs. Normalt behandlas tidigt upptäckt akut infektiös prostatit och orsakar inte komplikationer, såsom impotens eller infertilitet.

Det är möjligt att misstänka denna form av sjukdomen genom snabbt växande symtom. Typiska tecken på prostatit är smärta vid urinering, ofullständig tömning av blåsan, spasmer i perineum och i underlivet.

Den bästa möjliga behandlingen är akut bakteriell prostatit

Prognos för kronisk prostatit

Om huruvida kronisk prostatit behandlas är det nödvändigt att konsultera en läkare. I regel utvecklas denna form av sjukdomen som en följd av felaktig behandling av akut inflammation i prostatakörteln eller mot bakgrund av metaboliska störningar i bäckenorganen.

Huruvida denna typ av sjukdom kan botas beror på följande faktorer:

 • patientens ålder
 • stadium av sjukdomen
 • svårighetsgrad av symtom.

Med ålder ökar prostatakörtelns storlek. Detta beror på kroppens naturliga åldringsprocess och förändringen i den hormonella bakgrunden hos hanen. Ju äldre patienten är desto svårare är det att bota sjukdomen.

Med ålder ökar prostata

Kronisk prostatit utvecklas på grund av cirkulationsstörningar och lymfdränering i bäckenorganen. I de flesta fall diagnostiseras det hos överviktiga män som leder en stillasittande livsstil.

Symtom på prostatit av denna typ manifesteras av kränkningar av urinering, försvagning av erektion och smärtssyndrom. Prostatakörteln sväller, det finns en förtjockning av organs utsöndring, vilket kan leda till infertilitet hos en man på grund av en förändring av sædets sammansättning.

Om det är möjligt att fullständigt bota prostatit - det beror på hur snart sjukdomen diagnostiseras. Den kroniska formen av inflammation utvecklas långsamt, från början av mikrocirkulationsstörningar i organ innan inflammation kan börja upp till 7 år. Vid det första skedet behandlas prostatit framgångsrikt genom att normalisera organets trofism. För detta föreskrivs patienten ett antal läkemedel och fysioterapeutiska metoder som syftar till att normalisera kärltonen och muskulaturen hos bäckenorganen.

I de sena stadierna av kongestiv prostatit uppstår irreversibla förändringar i organ. Drogterapi med långvarig användning blir ineffektiv, så det enda sättet att bli av med sjukdomen är kirurgi. I detta fall praktiseras både partiell och fullständig borttagning av kroppen (prostatektomi).

Metoder för behandling av kronisk prostatit

Huruvida kronisk prostatit hos män behandlas beror på när mannen har riktat till läkaren. Vid det inledande skedet av trofiska organsjukdomar används läkemedelsbehandling. För behandling gäller:

 • prostatoprotektory;
 • droger för att förbättra blodmikrocirkulationen;
 • alfa-blockerare;
 • immunstimulerande medel.

Vid första skedet, tillräckligt konservativ behandling

För att lindra inflammation uppvisar patienter icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel. Behandlingsförloppet överstiger sällan 10 dagar. Sedan fortsätter terapin med örtberedningar, vars verkan syftar till att förbättra blodmikrocirkulationen i det inflammerade organet. Eftersom sjukdomen åtföljs av en överträdelse av urinering, applicera läkemedelsgruppen av alfa-blockerare. Deras åtgärder är inriktade på att slappna av muskulaturen hos blåsans och prostatakörtelns väggar. Drogen verkar direkt på receptorerna som reglerar muskelton. Detta gör att du kan minska trycket i prostata på den omgivande vävnaden och normalisera utflödet av urin på grund av blåsans avslappning.

Kronisk prostatit behandlas med immunostimulantia. Efter att ha avlägsnat inflammation och minska svullnad är det viktigt att förhindra utvecklingen av sjukdomen exacerbation, som ofta observeras vid minsta kylning eller hösten immunitet.

Återställa blodcirkulationen och metaboliska processer i kroppens celler möjliggör fysioterapi - behandling med elektrisk ström, magnetfält, ultraljud. Som regel tillåter det korrekt utformade systemet med medicinsk och fysioterapeutisk behandling vid tidig upptäckt av stillastående prostatit att minimera risken för sjukdomsprogression i framtiden.

Radikal behandlingsmetod

Att tänka på om prostatit är botad eller inte, det är viktigt att förstå att det i flera fall måste droger tas i många år. Med tiden reduceras effektiviteten av läkemedelsbehandling, så att du kan bli av med sjukdomen bara kirurgiskt. Beroende på svårighetsgraden av inflammationen och ödemet i kroppen praktiseras antingen en partiell orgelfärgning eller radikal prostatektomi.

Den första platsen bland metoder för inflytande på prostata är upptagen av minimalt invasiv verksamhet och laserbehandling. Under detta förfarande utförs lagrad förbränning av små områden i prostatakörteln, vars vävnad har förändrats som ett resultat av långvarigt ödem. Operationen varar inte mer än några timmar, rehabilitering tar flera dagar. För fullständig återhämtning tar det inte mer än en månad. Fördelarna med minimalt invasiva metoder är avsaknaden av risker för blödning och komplikationer. I regel påverkar sådan inblandning inte reproduktiv funktion och erektion. Patientens återkoppling gör att vi kan dra slutsatsen att laser effekten på prostatakörteln med prostatit är det mest effektiva och effektiva sättet att behandla kronisk prostatit.

Laserbehandling blir popularitet

Användbara rekommendationer

Prostatit innebär ett antal begränsningar i patientens livstid. För att påskynda restaureringen av prostatakörteln kommer det att hjälpa till:

 • balanserad näring
 • avslag på dåliga vanor
 • vanligt kön
 • måttlig fysisk aktivitet.

För att bli av med sjukdomen behövs ett integrerat tillvägagångssätt. Förutom medicinsk behandling praktiseras fysioterapi, massage och en uppsättning övningar för normalisering av cirkulationen i bäckenorganen. Dessutom visas patienter en diet, i kosten introduceras produkter som är användbara för människors hälsa - citrus, nötter, pumpa. Som tillsats till kosten rekommenderas att ta linfrö och pumpaolja.

Kronisk prostatit kräver noggrann uppmärksamhet åt sin egen hälsa, annars kan hypotermi eller stress orsaka utveckling av en exacerbation. Frekventa exacerbationer av prostatit leder till progression av sjukdomen och nedsatt funktionalitet i prostatakörteln. För att nattligt uppmana att urinera i det förflutna och inte längre återvända, förutom att ta droger för att lindra inflammation, måste du ta immunostimulantia. För att stärka nervsystemet visar intaget av B-vitaminer, droger med magnesium, sedativa.

Det är viktigt att komma ihåg: någon sjukdom behandlas framgångsrikt om det diagnostiseras i rätt tid, och prostatit är inget undantag. Om patienten inte startar sjukdomen, följer läkarens rekommendationer och inte självmedicinerar, kan du bli av med prostatit.

Varje läkare kommer att erbjuda dig ett antal sätt att behandla prostatit, från trivial och ineffektiv, till radikal

 • du kan regelbundet ta en behandling med tabletter och rektalmassage, gå tillbaka var sjätte månad;
 • du kan lita på människornas medel och tro på ett mirakel;
 • gå till operation och glöm sexlivet...

Kan jag helt bota prostatit?

För att svara på frågan om det är möjligt att bota prostatit, är det nödvändigt att få en klar uppfattning om vilken typ av sjukdom det är, vilka orsakssamband faktorer som påverkar dess utveckling, hur man bekämpar denna sjukdom och vilka resultat som förväntas i slutändan.

Prostatit är en aktiv inflammatorisk process och en lesion av prostata. Denna sjukdom kan hänföras till rena manliga sjukdomar, eftersom prostata endast finns hos män. Vanligtvis är personer i den äldre åldersgruppen som har korsat fyrtioåriga linjer utsatta för sjukdomen.

Problemet är inte så enkelt som det kan tyckas vid första anblicken. Om du inte svarar på tecken och symtom på sjukdomen ändras det snabbt från en akut form till en kronisk. I det här fallet kommer behandling av prostatit att bli mycket svårare, och de förändringar som förekommer i prostatas vävnader kan vara irreversibla. I medicinsk praxis finns det bara två huvudvarianter av denna sjukdom, beroende på den ursprungliga orsaken:

Den första typen av sjukdom uppstår med uretrit, adenom, vesikulit, kronisk tonsillit, bihåleinflammation, njureinflammation och patologi som ett resultat av att komma in i kroppen och sprida bakterier, virus och mikrober. När det gäller den andra typen finns dess utseende i den kategorin män som leder ett inaktivt sexuellt liv, missbrukar cigaretter, alkohol, rör sig inte tillräckligt, genomgår nervösa överbelastningar, stress eller depression.

Prostatit kan börja utvecklas till följd av skador, nedsatt blodcirkulation i lilla bäckenet, med hormonella förändringar.

Akut och kronisk prostatit

De viktigaste symptomen på akut prostatit inkluderar: utseende pollakiuri och eventuell falsk brådskande, frossa, feber, svår huvudvärk och svaghet, vilket indikerar närvaron av toxicitet i kroppen, förekomsten av brännande känsla i urinröret, ömhet exkrementer, känsla konstant trötthet och värk i muskler och leder, ejaculationsstörning. I vissa fall kan akut prostatit leda till utveckling av sepsis, cystit och pyelonefrit.

I det här scenariot måste patienterna snabbt inläggas, och patienternas väldiga tillstånd anses vara kritiskt. När det gäller kronisk prostatit förvärvar denna form en permanent karaktär, men i många fall fortsätter sjukdomen utan uppenbara symptom. Att besvara frågan om huruvida prostatit behandlas kan vi säkra säga att sjukdomen botas helt i början. Därför, när de första tecknen dyker upp, bör du inte skjuta upp besöket hos urologen, för att inte köra sjukdomen djupt.

Diagnos av prostatit

Denna sjukdom behandlas först efter en noggrann undersökning av patienten och en noggrann diagnos. I allmänhet är det inte svårt att bestämma prostatit. Vanligtvis uttrycks den kliniska bilden av sjukdomen ganska tydligt. Detta ger all anledning att anta att prostatakörteln är inflammerad. Detaljerad undersökning involverar sondering av noder i ljumsken och perineum, och prostatan själv, patientens kroppstemperaturmätning, en detaljerad klinisk analys blod, urinanalys och ett utstryk från urinröret.

Beroende på de erhållna resultaten kan tilldelas ytterligare tester, inklusive ultraljud av det skadade organet och blod bacterioscopy för känslighet för antibiotika. Sådana komplikationer såsom sepsis, är inneboende i den akuta sjukdomsförloppet och verkar extremt sällsynt, för att uttrycka det i de uppenbara berusning, feber, frossa och kraftig utseende svaghet. Vanligtvis är perineum med prostatit smärtsamt när palperade, och lymfkörtlar tenderar i vissa fall att öka.

I den akuta formen av prostatit rekommenderas inte prostata biopsi, eftersom denna åtgärd kan orsaka smittspridning. Dessutom är det i denna metod för forskning med akut prostatit helt enkelt inget behov. Preliminär undersökning och testresultat är oftast mer än tillräckligt för att fastställa en noggrann diagnos. Vid akut prostatit kan en ökning av nivån av det prostatiska antigenet i blodet spåras, vilket är av tillfällig karaktär. Efter avlägsnande av akut inflammation återkommer antigenet som regel snabbt till normalt.

Behandling av prostatit

Behandlingen av denna sjukdom syftar till att eliminera inflammation och stagnation i prostatakörteln. Men behandlas prostatit? Det första att göra är att identifiera och neutralisera orsaksfaktorer, vilket medför att sjukdomen började sin utveckling, och sedan bota själva prostatit och konsekvenserna av sjukdomen. Användningen av antibakteriella läkemedel är tillrådligt att använda när prostatit är av infektiöst ursprung.

Det noterade en fördelaktig effekt på musklerna i prostata muskel alfa-blockerare, som i hög grad accelererar läkningsprocessen. Utnämning av hormonella metoder gör det möjligt att normalisera hormonbalans av den manliga kroppen, på grund av kränkning av dessa var utvecklingen av sjukdomen. Miorelaxanter är förskrivna primärt för att lindra spänningar i prostata muskler. Dessa inkluderar:

Vid drogterapi i nästan alla fall finns det inget antibiotikum som är lämpligt för behandling av prostatit av olika ursprung och någon grad av komplexitet. De mest populära är:

 • levofloxacin;
 • prulifloksatsin;
 • rufloksatsin;
 • doxycyklin.
 • cefaxoxim, cefixim;
 • amoxicillin;
 • spiramycin,
 • sumamed.

Behandlingsförloppet varierar vanligtvis från 37 dagar till 3 månader.

Antiinflammatoriska läkemedel, såsom diclofenak, ketoprofen, ordineras samtidigt med antibiotika. Om sjukdomen är svåra kan spasmolytika förskrivas för att bli av med stark smärta i perinealområdet.

För närvarande är läkemedel som förbättrar och stimulerar funktionella egenskaper hos prostata som framställts på grundval av ämnen från körtlar av djur, såsom:

För att öka kroppens skyddsfunktioner med en patient med prostatit är det lämpligt att ordinera vitaminbehandling och immunostimulerande läkemedel:

Ytterligare poäng

På grund av det faktum att sjukdomen ofta negativt påverkar psyket av manliga patienter och kan orsaka depression, de tilldelas en rad antidepressiv behandling som en kompletterande åtgärd. Som hjälpar metoder kan tilldelas sjukgymnastik procedurer som massage och akupunktur neuromodulatoriska behandlingar.

Med rätt tillvägagångssätt och snabb behandling av medicinsk hjälp är det inte svårt att prostatit.

Även om behandlingen ibland är ganska lång, speciellt med en försummad, långvarig prostatit. Frågan om huruvida det är möjligt att bota sjukdomen med rätt tilldelning av kurser, är det inte nödvändigt i sig, eftersom det länge har haft ett enkelt svar: prostatit kan botas.

Förutom traditionella behandlingsmetoder finns det i praktiken mycket bevis på recept av traditionell medicin som kan fungera som huvudmetod för behandling och som ytterligare åtgärder.

Det är möjligt att bota prostatit

Prostatit är den inflammatoriska processen i prostatakörteln hos män. Oftast uppstår det på grund av infiltrering av smittsamma medel. Sexuell dysfunktion är hemsk för dess komplikationer i det reproduktiva och genitourära systemet. Ibland är prostatit kronisk och akut. Cure prostatit av akut form kan göras på kort tid, med hjälp av antibakteriella läkemedel. Cure kronisk prostatit kommer inte att träna snabbt.

Framväxten av patologisk process

Faktorer som orsakar ett utbrott av inflammatorisk process:

Sjukdomar i prostatakörteln med vad som är anslutna

 • humoral, neurogen störning;
 • okontrollerat kön;
 • perinealtrauma (upprepad);
 • överdriven efterfrågan på alkohol, rökning
 • upprepade infektioner;
 • inte en hälsosam kost;
 • försvagad immunitet.

Kan jag bota kronisk prostatit? Ja, men före behandlingens början är det nödvändigt att ta reda på orsaken till kränkningen av hemostas och effektiviteten hos prostata hos män. Endast i det här fallet kommer det att vara möjligt att bestämma valet av effektiv terapi med en påskyndad återhämtningsprocess.

Med vilka tecken bestäms sjukdomen kronisk?

Diagnostisera prostata för en kronisk kurs av sjukdomen är det nödvändigt att känna igen möjliga provokatorer:

Vilka prostata massageapparater rekommenderas av läkare.

Rudnev VM, urolog, läkare av högsta kategori:

"Massager för prostata Prostata hjälp MP-1 - Det här är en utmärkt lösning för dem som av någon anledning inte är redo att gå på massage i kliniken. Om du masserar på instruktionerna som följer med enheten kommer det att bli inte mindre effektiv, än en massage med en erfaren urolog. I allmänhet har massageapparaten en positiv effekt på det genitourära systemet. Det finns en främjande av borttagning av stenar från blåsan, passerar gradvis den försvagande smärtan i underlivet, genom att förbättra blodcirkulationen ökar lokala immunitet. "

Du kan bota prostatit efter att ha undersökt patienten, hemlig prostata, ultraljud, ibland en biopsi.

Kronisk prostatit hos män beror på primära faktorer - nedsatt blodflöde i hankön (prostata). Detta leder till en venös stasis med bildandet av ischemifokus, vilket är ett gynnsamt tillstånd för penetration av sekundära infektioner. Skadade vävnader leder till urodynamik, saktar ned metaboliska processer med sekretorisk och motorisk funktion.

Bekämpa inflammatorisk process

Hur bota kronisk prostatit?

Rekommendation 1.

Från kronisk prostatit används antibiotikabehandling, men antibiotika ger inte full återhämtning utan ytterligare mediciner och medel.

Prostatit hotar impotens! Prostata kommer att vara lika nytt om.

Kronisk prostatit, hur man effektivt behandlar antibiotika? För denna behandling används en cephalosporin-serie: Ceftriaxon, Cefixime, Cefotaxime. Ibland kombineras antibiotika med nitrofuranmedicin - furazidin.

Makrolidgrupp: Azitromycin, klaritromycin, är ineffektivt mot gram-positiva bakterier. Ansökan är möjlig i undantagsfall.

I alternativ behandling med fluorokinoler rekommenderas följande: Ofloxacin, Ciprofloxacin, Levofloxocin. Sådan terapi är möjlig i frånvaro av en tuberkelbacillus. En sådan behandling har emellertid en minus-foto-neurotoxicitet.

Tetracyklingrupp: Doxycyklin. Han behandlar kronisk patologi orsakad av sexuella infektioner (mykoplasmos, klamydia).

Hur man behandlar kronisk prostatit, bara en specialist vet. Det rekommenderas att ta ett två veckors intag av antibiotika, enligt resultaten av testen bestäms ytterligare behandling. Dosering och varaktighet av behandlingen väljs endast av läkaren, baserat på den kliniska bilden.

Rekommendation 2.

Kan jag helt bota prostatit med naturläkemedel (fytopreparationer)? Prostatakörteln är frisk endast i en stark kropp. Mottagandet av växtbaserade läkemedel är också nödvändigt efter antibiotikabehandling.

Du kan behandlas med avkok, tinkturer, kompressor, brickor. Sådana medel är beredda på basis av kamomill, ginseng, nässla, kalendula, aloe. Välkommen kompositioner av salvia, hassel, rhizome burdock, herde säck, kinesisk magnolia vinstock.

Prostatit är det möjligt att bota kronisk drog Tykveol. Den är gjord på basis av pumpa fröolja. Producerad i ljus och kapslar. Den har antioxidant, bakteriostatisk verkan. Accelererar processen med vävnadsregenerering, eliminerar puffiness, återställer mikrocirkulationen, eliminerar smärtsamma symptom.

Det är möjligt att behandlas från en prostatit med applicering av brickor. Sessioner hålls dagligen i 30 dagar. Ibland föreskrivs mikroclystationsprocedurer baserade på örter.

Kronisk prostatit i körteln, kan det botas? Fytoterapi innefattar komplex terapi, som har många variationer. Denna metod kräver inte färdigheter, det är inte dyrt men effektivt. Tack vare fytoterapi accelereras regenerering, blodflödet återställs, arbetet etableras i metaboliska processer.

Rekommendation 3.

Vi leder en hälsosam livsstil i behandlingen av prostatit

Är det möjligt att bota prostatit genom att justera näring? Vid behandling av den aktuella patologin kan dietration inte uteslutas. För detta görs en meny, med tillägg av hälsosam mat och övergivande av skadlig mat. Raffinerade produkter tillsammans med hypodynamia väcker allvarliga metaboliska störningar.

Användbar mat fyller på kroppen med användbara ämnen, mikro-makroelement, vitaminer, aminosyror, peptider, kolhydrater. Vid daglig användning av de erforderliga ämnena uppträder återhämtningen ibland snabbare. Kronisk prostatit i körteln, hur man behandlar kosten?

Patologi botas snabbare efter att ge upp:

 • alkohol och öl inklusive;
 • fetträtter (från fläsk, lamm, majonnäs, smör);
 • stekt, rökt, marinerade rätter;
 • Även halvfabrikat och snabbmat är också skadliga;
 • du kan inte dricka starkt te och kaffe;
 • kolsyrade vatten;
 • bakning, mjöl, konfekt.
 • I kosten bör det råda:
 • fermenterade mjölkprodukter
 • produkter av fisk och hav;
 • grönsaks- och fruktfrukter (morötter, betor, paprika, lövkulturer, druvor, persimmoner, äpplen, apelsiner);
 • bär;
 • honungsprodukter (honung, kunglig gelé).

Prostatit botas snabbt med zink och selen. Zink hos män måste nödvändigtvis vara i spermiernas sammansättning och saft av prostata. Selen stöder regenerativa processer. Förberedelser för att upprätthålla normen för zink och selen används för att förbättra kvaliteten på den seminala vätskan, och med hjälp i komplex terapi kan prostatit botas.

Rekommendation 4.

Förfarandet för prostata massage och dess funktioner

Kronisk prostatit hos män, kan det botas? En gång för allt kan du bli av med patologin med hjälp av massage. Men många patienter associerar det med avkopplande sessioner, blir nöjda, toning, men varken med eller med den medicinska proceduren.

Denna metod kanske att behandla sjukdomen från en lång tid. Detta är huvudterapin, vilket är mycket användbart och effektivt. Urologer säger - vi kommer att behandla en prostatit av kronisk typ helt. Förfarandet består i utflöde av sekretoriska massor med en ökning av mikrocirkulationen i prostata och organen i sexuellt och urinvägarna.

De flesta massager hålls två gånger i veckan

Behandling av prostatit bör vara komplex

Specialister föreskriver detta förfarande förutom antibiotikabehandling (för att förbättra behandlingens effektivitet).

Än att behandla en prostatit i husförhållanden? Massering anses vara en medicinsk teknik, som i grunden görs i en medicinsk institution, kan hemmassage också göras, men det kommer inte att bli en sådan effekt från oberoende sessioner. En person (hustru eller flickvän) som kan utföra proceduren hemma borde vara välutbildad i tekniken för terapeutisk massage.

Före sessionerna av terapeutisk massage krävs det att man utför en grundlig undersökning (prostata storlek, platsen, skadans omfattning).

Att bota män av prostatit med hjälp av massage är nödvändigt med vissa regler

Sessioner hålls i utsatt position med böjda ben i knäna, och det är också tillåtet att hålla sessioner i stående position, böjda över 90 grader och på alla fyra.

Inledningsvis appliceras tryck runt ankanalen (för att slappna av muskeln), då specialisten tillämpar petrolatum mot fingret, som långsamt och försiktigt kommer in i analkanalen. Förfarandet görs i medicinska handskar, naglar ska skäras (för att undvika skador på skalet). Efter att anal muskeln har använts för att hitta ett finger i det, kan du starta en ljusmassageringsrörelse. Intensiteten stiger gradvis, medan specialisten ska styras av människans känslor.

Massage hjälper eller hjälper, beror på massörens tekniker.

De viktigaste teknikerna är grundläggande beteende i ändtarmen:

 • fingeren rör sig långsamt och ritar en figur åtta (inte intensivt);
 • motorrörelse till centrum av furgen och längs den (första framåt, då bakåt);
 • axiella rörelser från periferin till den centrala delen av prostata;
 • Under rörelserna krävs det att man trycker ett finger, men så att patienten inte känner akut smärta.

Hela session varar i upp till tre minuter i slutet av förfarandet utförs i mitten fingerspår, driver samlade hemlighet Efter ingreppet, män skulle hända tömning av urinblåsan, är det ett nödvändigt förfarande för att spola urin kanalen. Således behandlas män med en massage.

Effekt av den behandlade prostatakörteln:

 1. Efter sessionerna förbättras cirkulationen i bäckenorganen och hanelementet.
 2. Prostatakörteln får en snabb penetration av mediciner (speciellt vid komplex behandling).
 3. På grund av massagebehandlingar elimineras puffiness, utflödet av seminalvätska och utsöndring av prostata förbättras.
 4. Massage har en positiv effekt på glatta muskler.

Vid behandling av prostatit är det viktigaste att välja en effektiv terapi. Detta hjälper bara en specialist. Komplex behandling består i att ta antibiotika, växtbaserade läkemedel, förändrade kost och livsstil. Du kan inte leda ett promiskuöst sexliv, frysa. Goda profylaktiska åtgärder av prostatit är massage, vägran från rökning och alkohol med förändring av vitala positioner.

Vem sa att bota prostatit hårt?

Döma av det faktum att du nu läser dessa linjer - en seger i kampen mot prostatit är inte på din sida. och dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • Smärta i underlivet, skrot, perineum;
 • Uppstoppad blåsan;
 • Sexuell dysfunktion;

Har du redan tänkt på kirurgisk ingrepp? Det är förståeligt, eftersom prostatit kan leda till allvarliga konsekvenser (infertilitet, cancer, impotens). Men kanske är det mer korrekt att behandla en konsekvens, men en anledning? Läs mer >>