Huvud
Förebyggande

Bota prostatit för evigt - det är verkligt

Inflammation av prostata kan vara akut och kronisk. Akut inflammation kan inträffa en gång, då kommer aldrig prostatit att återvända. Kronisk form innebär en konstant långsam kurs och exacerbation vilket minskar patientens livsnivå. Bli av med prostatit för evigt, om flödet av hans akuta, med tidpunkten för processen är mycket svårare att bota patienten, men det finns en chans att lyckas.

För att få prostatit borta för evigt, måste du följa läkarens instruktioner, hålla fast vid kosten, ta medicinen i tid.

Behandling med antibiotika

Hur bli av med prostatit, om inte förstöra patogenen? Inget sätt! Därför är det viktigt att göra en undersökning och identifiera orsaken till sjukdomen!

Prostatit orsakar ofta en bakteriell infektion, ofta en blandad etiologi, så behandling utförs med antibakteriell behandling. För att observera effekten av droger är det nödvändigt att först ta reda på arten av sjukdomen - att utföra forskning om utnämning av en läkare.

 1. Penicilliner - med dessa preparat börjar alltid behandling, i avsaknad av effekt från deras ansökningsbefordran till andra grupper av antibiotika. Med tanke på åldern av patienterna och att utveckla antibiotikaresistens hos bakterier i kroppen, kan dessa läkemedel inte är effektiv, så du måste ta hänsyn till den tidigare användningen av antibiotika i patienten. I händelse av brott av njurfunktionen hos patienter kan vara ackumuleringen av läkemedlet i kroppen, vilket leder till biverkningar. Även om drogerna själva har små biverkningar, är de säkraste bland antibiotika, om det inte finns någon allergi mot dem. Användning av låg dos korthålsbana behandling eller leda till utvecklingen av resistenta bakteriestammar som bara kommer att förvärra patientens tillstånd, men kommer inte att bota prostatit.

aminoglykosider

Förstöra bakteriecellerna, som påverkar deras ribosomer. Användningen av droger i denna grupp leder till eliminering av bakterieceller. Dessa läkemedel är känsliga för stafylokocker, acinobakterier, moraxel och andra. Drogerna är aktiva mot tuberkelbacillus, så deras användning med tuberkulös prostatit ger goda resultat.

Läkemedel är giftiga mot utsöndringssystemet och hörapparaten. Försiktig användning ska ges till män i åldern.

 • "Streptomycin" kan inte ges till patienter med blödningsrubbningar, cirkulationssvikt, stroke, hjärtsvikt och andra sjukdomar, har läkemedlet en negativ inverkan på olika system, kommer att förändras från seredno cirkulations, mag-, urin och nervsystemet, så det inte äger ordinera dig själv, kontakta alltid en läkare Att dricka medicinen kan inte vara mer än två veckor.
 • "Gentamicin" - andra generationens läkemedel, har färre kontraindikationer, men biverkningar som "streptomycin", när den används tillsammans med penicillin expanderar det spektrum av aktivitet; behandlingen bör inte överstiga en vecka.
 • "Amikacin" är ett tredje generations läkemedel som har en mer ototoxisk effekt än nefrotoxisk, så den ska användas med försiktighet hos personer som har hörselproblem. Läkemedlet är inkompatibelt med olika läkemedelsgrupper, så var försiktig innan du använder.

makrolider

De har bakteriostatisk verkan i små doser, det vill säga de saktar tillväxten och multiplikationen av bakterier, i stora doser kan leda till att bakterieceller dör. De har måttliga antiinflammatoriska och immunmodulerande effekter. Absorptionen av droger påverkar intaget av mat, så ta dem före mat eller efter.

 • "Azitromycin" är kontraindicerat vid nedsatt njur, lever, arytmier, försämrad ledning av hjärtat; med inflammation i prostatakörteln inuti;
 • "Josamycin" ta mellan måltiderna bör kurslängd vara kortare än tio dagar, under och efter behandling bör genomföra EKG för att övervaka tillståndet i hjärtat.

Det är dessa listade läkemedel som ordineras för inflammation i prostatakörteln.

Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel

NSAID-läkemedel förskrivs för att minska inflammation, svullnad och ömhet.

 1. "Diklofenak natrium" är den mest effektiva anti-inflammatoriska och analgetiska medel produceras i form av tabletter, injicerbara lösningar, salvor och stolpiller. Komplikation av användningen av medlen är en förlust av organ och system, utveckling av blödning, bildandet av sår, eftersom du inte kan tillämpas på personer mag- och tarmsjukdomar, blodcirkulationen och blodbildningen. När den används prostatit ljus till tre gånger en maximal dag vid dag 3 ljus, vilket motsvarar 150 mg.
 2. "Indometacin" i form av ljus; har en liknande effekt.
 3. "Piroxicam" kan användas som smärtstillande medel.

Alfablockerare

Tilldela för att förbättra urinering och avkoppling av släta muskler, de är andra läkemedel i behandling. Läkemedel kan påverka hjärtat och blodkärlen.

Mer än hälften av patienterna tolererar behandling med dessa läkemedel bra, men de kan inte tilldelas oberoende, bara efter att ha hört en specialist.

tips

Örterapi och dieting hjälper till att bevara effekten av behandling, förhindra exacerbationer. Herbal infusioner kan ha en bieffekt på kroppen, så var försiktig innan du använder dem. Plus fytoterapi är möjligheten att ersätta te och juice med infusioner och avkok.

 1. St John's wort har antiinflammatoriska, antiseptiska egenskaper, har immunostimulerande effekt. Ökar excitabiliteten hos män, kan leda till en snabb utbrott av utsädet.
 2. Björkblad har diuretikum, antimikrobiella, sårläkning, tidiga absorberande egenskaper. Löv kan köpas på apoteket, och det är bäst att samla dem och brygga.
 3. Kamille är ett starkt antiinflammatoriskt läkemedel, reducerar spasmer och smärtskänslighet.
 4. Ginseng stimulerar immunsvaret, ger antiinflammatorisk effekt, främjar mognad av spermatozoa.
 5. I persilja innehåller många användbara vitaminer, för behandling av användning av rötter.
 6. I disken måste nödvändigtvis innehålla vitlök och lök, eftersom de har antimikrobiella egenskaper.
 7. Honung stärker immuniteten och strider mot patogener.
 8. Juice från plantain stärker immunsystemet, har en antiinflammatorisk effekt.

Ändra dagsläget

Överensstämmelse med dagens regim är viktigt för behandling av prostatit, eftersom dålig motorisk aktivitet förvärrar sjukdomsförloppet - försök alltid att gå, värma upp, köra mindre. Stagnation av blod främjar förökning av patogener och förvärrar näring av celler, vilket förhindrar tidig återställande av körtelvävnaderna.

Det är nödvändigt att inkludera vitamin E i kosten, eftersom det är ett manligt hormon, förbättrar könsorganens funktion. Det är bättre att alternativa infusioner och avkok varje månad, i ett avkok kan du bara använda några örter för att uppnå störst effekt.

Glöm inte massage, bad med eteriska oljor, promenader och vila!

Det är nödvändigt att äta rätt, att inkludera i kosten färskpressad juice, eftersom de har mycket vitaminer:

 • morotjuice;
 • äpple;
 • groblad;
 • betor;
 • från selleri;
 • kål.

För att glömma prostatit, måste du följa alla rekommendationer och råd från en läkare, ändra din dagliga rutin, bli av med dåliga vanor. Inte bara droger ska bekämpa sjukdomen, utan du själv!

Vilka andra metoder kan du behandla prostatit - videon nedan kommer att berätta om det:

Kronisk prostatit - kan det botas för alltid?

Prostatit är alltid ett obehagligt fenomen i någon mans liv. Men ännu värre, när denna diagnos går i kronisk form, och patienten måste kämpa med det länge.

I detta fall plågar problemen med urinering och andra symtom på sjukdomen honom hela tiden. Många undrar om kronisk prostatit kan botas. Svaret kommer att behandlas senare i artikeln.

Kan jag permanent bota kronisk prostatit?

De flesta män med kronisk prostatit tror ofta att deras diagnos är obotlig. Trots det faktum att det inte är lätt, och återfall är ganska frekventa, är det verkligen möjligt att bli av med det om den här patologin inte går i ett försummat stadium.

Den kroniska formen av sjukdomen indikerar inte den obotliga naturen hos denna sjukdom, men talar om processen i täthet. Om han sedan länge var i en mans kropp, förblir han där länge.

Normal och inflammerad prostata

 • svårighet att urinera
 • minskad närvaro eller absolut avsaknad av potens.

När det gäller olika metoder för behandling av denna sjukdom, måste man komma ihåg att det finns sådana som syftar till att eliminera exakt kronisk prostatit. Om de observeras, kommer patienten inte bara att förbättra sitt allmänna tillstånd, utan också bli av med symtomen på sjukdomen.

Totalt finns tre metoder för behandling av kronisk form av prostatainflammation hos män:

 • operativt ingripande (används i extrema fall när läkemedelsbehandling inte ger den korrekta effekten eller under andra speciella omständigheter)
 • medicinering;
 • icke-farmakologisk.

Hur man behandlas för att bli av med sjukdomen helt?

Behandling med läkemedel

När man väljer ett behandlingsschema måste man komma ihåg att det med bakteriell och icke-bakteriell kronisk prostatit kan skilja sig avsevärt. Så, i närvaro av den första patienten, föreskrivs en kurs av antibiotika.

Det finns emellertid fall då sjukdomsprogrammet är detsamma. En specialist kan förskriva antibiotika under en kort tid för att kontrollera resultatet. Om läkemedlet har en botande effekt fortsätter användningen av dessa medel.

För den mest effektiva komplexa terapin, som inkluderar:

 • antispasmodika;
 • immunostimulerande medel;
 • vasodilatormedel
 • stimulatorer av vaskulär väggmetabolism;
 • antibiotika;
 • antiinflammatoriska läkemedel.

Behandlingen utses av läkaren individuellt för varje enskild patient.

Sjukgymnastik kan förbättra effekten av medicinering:

 • fonophoresis (denna metod för behandling innebär ultraljud med användning av mediciner);
 • temperaturbehandling av mikrovågor;
 • elektrofores (denna metod består i att ta medicinska lösningar som tränger in i vävnader med hjälp av elektrodmetoden).

Dessa behandlingsmetoder används inte bara i ett komplex, men vid behov och i monoterapi.

Massage i prostata

Denna metod för behandling av prostatit är inte lämplig för varje man, eftersom de flesta undviker det på grund av obehagliga känslor, eller det kan kontraindiceras.

Massage i prostata körtel anses vara ett av de mest effektiva sätten att behandla inflammation och förbättra det allmänna tillståndet. Han är utsedd:

 • med minskning eller fullständig frånvaro av sexuell funktion
 • i det fall då behandling med moderna antibakteriella läkemedel inte ger den önskade effekten;
 • med den bakteriella formen av prostatit.

Massage är inriktad på att återställa patensen av kanaler av körtelvävnad, liksom att förbättra utflödet av utsöndring från prostatakörteln.

Det främjar bättre penetration av antibiotika i organets vävnader och minskar stagnerande processer. Denna procedur utförs vanligtvis av en urolog eller andrologist. Men det är inte nödvändigt att gå till kliniken för massage, det kan göras hemma, till exempel, med hjälp av en speciell massageapparat.

Ganska ofta, i närvaro av en kronisk form av sjukdomen som förekommer i olika störningar utflödes sekret, som orsakas av obstruktion prostata kanaler och purulent slem pluggar.

Rektalmassage av prostata

Moderna medicinen har funnit ett tillvägagångssätt för behandling av inflammatoriska processer med hjälp av pneumatisk vibrationsmassage, vilket görs med hjälp av en särskild medicinsk enhet. Denna anordning möjliggör dränering av foci av inflammation av en sluten typ.

De viktigaste fördelarna med luftvibromassage:

 • utesluter eventuella risker för att sprida smittsam infektion från slutna foci;
 • det finns praktiskt taget inga kontraindikationer för utnämningen.

Terapi med folkmekanismer

Traditionell medicin är i vissa fall inte sämre än modern vid behandling av prostatit. Genom att tillgripa dessa metoder kommer patienten att bli av med obehagliga symptom och förbättra sitt allmänna tillstånd.

Recept av folkmedicin för behandling av kronisk prostatit:

 • te med honung. Kärnan i denna behandlingsmetod baseras på den aktiva användningen av en ganska stor mängd honung, cirka 100-200 gram dagligen med te istället för socker.
 • Pumpa frön. För att behandla denna metod måste stekta pumpa frön twistas i köttkvarn och sedan tillsätt 200 gram honung. Blanda sedan noggrant lösningen och gör bollar ur den. De bör konsumeras en i en halvtimme innan de tar huvudmaten 1-2 gånger om dagen.
 • behandling av tinktur av hassel. Denna botemedel mot prostatit är ganska effektiv. För honom är det nödvändigt att ta en matsked av hasselblad, sedan brygga dem i ett glas (200 ml) kokande vatten. Den måste stängas med lock i 30 minuter och dräneras sedan. Detta belopp är tillräckligt för en dag. Delningen ska delas in i 4 receptioner. Det rekommenderas att använda nya kvistar varje dag;
 • behandling av malurt. 100 gram torrmassad malurt ska siktas genom en kolv. Passerat genom hålen måste tas i torr form, och hela ska användas för att förbereda buljongen.
 • persilja behandling. Kärnan i denna metod är i mottagningen av persilja juice på en matsked 3 gånger om dagen i 30 minuter innan man äter.

Hur lång tid tar det att läka prostata hemma?

Svaret på frågan om behandlingstiden för prostatit beror på många olika faktorer, såsom:

 • formen av sjukdomsförloppet
 • dags att se en specialist efter att ha hittat de första symptomen på sjukdomen;
 • inflammatoriska processer i prostatakörteln;
 • de valda metoderna för terapi.

Ingen läkare kommer att ge ett exakt svar på frågan om behandlingstiden för kronisk form av prostatit, eftersom sjukdomen i detta fall åtföljs av exacerbationer och remissioner. Deras frekvens och varaktighet beror på tillståndet i patientens immunförsvar, liksom på blodcirkulationen i bäckenorganen.

Många patienter vägrar ta medicin eftersom de inte ger den förväntade effekten, och föredrar mottagandet av folkmedicin, förlitar sig på avkok och andra metoder.

Men många förstår inte att behandling av prostatit med denna metod tar mycket längre tid än med moderna medicinsk utrustning.

Kan jag bota kronisk prostatit för alltid?

Varaktighet av behandling av prostatit

 • Möjliga orsaker som påverkar starten av prostatit
 • Orsaker till förvärring av kronisk inflammation
 • HP (bakteriell)
 • CP (icke-bakteriell)
 • förebyggande
 • Rekommendationer av specialister

Kronisk prostatit (CP) är en av ledarna för manliga genitalpatologier. Förra gången påverkar inflammationen i prostata också unga människor. Urologer noterar inflödet av patienter med prostatit, som inte uppnås och 30 år.

Möjliga orsaker som påverkar starten av prostatit

Infektionens orsakssamband är i ökande grad infektioner som den unga "får" under samlag. Det provocerar också en kronisk process i körtelen i en stillasittande livsstil.

Kronisk prostatit är inte hemskt - dess konsekvenser är farliga.

 • Karies. Särskilt tema. Få män kan associera tillståndet hos tänderna med prostatainflammation. Ömma tänder är källan till bakterier som kan spridas till hela kroppen. Ofta med försvagad immunitet, är problem med tänderna orsakade av inflammatorisk process i kroppen. Om du släpper bort patologin i munhålan kommer det snart att påverka prostata.
 • Störning av blodflödet. Frekventa eller sällsynta sexuella handlingar kan utlösa starten av den inflammatoriska processen i det manliga genitourära systemet. Mestadels skada på människors hälsa bringar samlag. På grund av brist på blodcirkulation leder stagnerade fenomen ofta till förlust av muskelton.
 • Chill. Prostatit, som har uppstått mot bakgrund av hypotermi, är ganska lätt att behandla. Och återhämtningsförloppet blir kort. Det är självklart bättre att förebygga prostatacancer.

Det är värt att notera att vid hypotermi kan den prostatit som uppstått gå till ett kroniskt stadium om behandlingen inte startas i tid.

Orsaker till förvärring av kronisk inflammation

Infektion. Ha förmågan att komma in i kroppen på olika sätt - genom urinröret, med blod från de inflammatoriska områdena, som vid den tiden befinner sig i förvärringsstadiet.

Störning av blodflödet. Ett fel i blodcirkulationen orsakar en stasis av en hemlighet, oavsett hur mycket det var där. Det förekommer i sådana fall som:

 • frånvaron av sexuella handlingar under lång tid;
 • regelbundna avbrutna sexuella handlingar;
 • en spänning som inte passerat sex
 • ofullständig spänning.

Även förekomsten av kronisk prostatit främjas genom regelbundna stress, depressiva tillstånd, alkoholkonsumtion. Den akuta perioden av det avancerade skedet manifesteras ofta i hypotermi, infektioner, undernäring.

HP (bakteriell)

Behandling innebär eliminering av infektion, normalisering av immunsystemet, minskning av inflammatoriska processer, återställning av körteln och dess blodflöde.

Terapi med antibiotika varar från 1 till 3 månader. Det är för detta intervall att mer än 50% av patienterna med kronisk prostatit botas. Vid ingen förbättring föreskrivs en ytterligare behandling som innebär antibiotika. Hur mycket tid en man kommer att behöva ta dem beror på försummelsen av tillståndet i prostatakörteln. I sällsynta fall rekommenderas kirurgisk ingrepp för fullständig återhämtning, där den drabbade delen av körteln avlägsnas.

CP (icke-bakteriell)

Kronisk prostatit, som har uppstått inte mot bakgrund av infektioner, behandlas med hjälp av speciella förfaranden. Den terapeutiska användningen av vatten och värme ökar blodflödet till körteln, tack vare denna antibiotikabehandling ger maximal positiv effekt. De viktigaste procedurerna för patienter med avancerad prostatit är:

 • ultraljud;
 • oscillationer med låga elektriska impulser;
 • applicering av galvanisk ström;
 • laser inflytande;
 • ökning i grad (rektum).

För att bli av med en man från kronisk inflammation, utser en specialist honom ett system med lämplig näring, terapeutiska bad. Dessa metoder förbättrar människors hälsotillstånd avsevärt. Behandlingsförloppet är från 30 till 180 dagar. För varje patient väljs individuell behandling och tillvägagångssätt.

förebyggande

Det är viktigt för en man att genomgå en urologisk undersökning en eller två gånger per år. Du måste också övervaka förekomsten av infektioner och sjukdomar från tredje part, eftersom även förkylningen kan orsaka kronisk prostatit. Lika viktigt som förebyggande åtgärder är regelbundna sexuella handlingar, och helst med en konstant partner.

Kronisk prostatit kan inte botas helt, men det är möjligt att förlänga remission under lång tid, kanske till och med i flera år. Män i sina cirklar hävdar att att bli av med prostatit behöver en frisk fru, ständiga sexuella handlingar. Det är också nödvändigt att genomföra en korrekt och adekvat granskning.

Rekommendationer av specialister

 • Innan du tar biologiskt aktiva tillskott måste du noggrant läsa instruktionerna, eftersom ignorering av informationen som det indikerar kan leda till katastrofala konsekvenser. Med oenighet mot läkemedel är det inte känt hur mycket patienten sedan kommer att spendera tid att återvinna kroppen.
 • Det är obligatoriskt att ge upp alkohol och rökning, särskilt med kronisk prostatit, eftersom alkohol kan orsaka sjukdomens återfall.
 • Det är också oönskat att dricka öl, eftersom det provar frekventa önskningar för ett litet behov, vilket kan påverka prostata slemhinnan dåligt.
 • Från kosten bör feta och kryddade rätter uteslutas. Dessutom rekommenderas inte att krydda den vanliga soppen med kryddor, det påverkar också prostatakörteln dåligt. "Skadlig" mat kan orsaka svullnad i körteln, vilket kommer att prova svårigheter med urinering.
 • När kronisk prostatit inte går till ångbastun, bastu. För mycket värme kan negativt påverka den tysta inflammatoriska processen, det vill säga det kan orsaka sjukdomens återfall.
 • Var noga med att följa alla rekommendationer från en specialist utan undantag. Detta gäller givetvis med läkemedel. De tenderar att sakta ner den inflammatoriska processen i det urogenitala systemet av män, lindra det allmänna tillståndet och lindra de allvarliga symtomen på sjukdomen.
 • Om det finns ett brott mot schemat för att ta mediciner, kommer prostatan så småningom att öka i storlek tills mannen behöver hjälp av kirurger. Om den behandlande läkaren rekommenderar kirurgi - bör du inte vägra, för en sådan situation är full av sorgliga konsekvenser.

Med tidig diagnos och snabb behandling kan du ge några garantier för att kronisk prostatit kommer att glömmas bort. I andra fall uppstår många frågor, till exempel hur länge prostatit behandlas. Behandling och återhämtning beror på patientens analyser och vissa studier.

När den inflammerade prostata är på kontot varje dag. Det är nödvändigt att vända sig till läkare i tid.

Video berättar om metoderna för behandling av prostatit:

Kronisk prostatit hos män: hur man botar

Prostatit i kronisk form är svår att behandla. Trots detta undrar fler och fler män, är det möjligt att bota sjukdomen? De flesta läkare är benägen att bli av med kronisk prostatit för evigt - nästan omöjligt. Långsiktig omfattande behandling krävs, inklusive fysioterapi, kost och medicinering. För alla dessa punkter, läs artikeln.

Medicin för kronisk prostatit

Män frågar ofta frågan, är kronisk prostatit behandlad? Det första du behöver veta är att du inte själv kan hitta de nödvändiga drogerna. Sjukdomen har flera former av flöde. När bakterier är antibiotika inte föreskrivna. Ett undantag är en testbehandling när en läkare väljer ett antibiotikum för att bekräfta en icke-infektiös orsak till prostatit. Att bota sjukdomen hemma - du måste skicka en undersökning. Först efter detta kan du välja läkemedel, recept på traditionell medicin och medicinska procedurer.

Principer för antibiotikabehandling

Att veta vilken typ av bakterier som orsakade sjukdomen, kan du välja ett effektivt läkemedel. Användningen av antibiotika mot olika patogener visas i tabellen.

Den mest effektiva behandlingen för kronisk prostatit är antibiotika hos fluorokinoloner gruppen. Men doktorn utser dem endast om det inte finns några tecken på tuberkulos av prostata. Använd dessa mediciner med försiktighet. Forskare har upptäckt att bland biverkningarna finns neurotoxicitet - en skadlig effekt på hjärnan och fototoxicitet - en minskning av cellernas förmåga att ultraviolett.

Tilldelade antibiotika i denna grupp:

Tavanik med prostatit är det vanligaste läkemedlet. Den aktiva substansen - levofloxacin - har ett brett spektrum av åtgärder på olika mikroorganismer. Antibiotikumet blockerar syntesen av deras DNA och orsakar inte förlust av bakteriell känslighet för den aktiva substansen. Tavanik har ett antal kontraindikationer, så det administreras med försiktighet i följande sjukdomar och patologier:

 • epilepsi;
 • diabetes mellitus;
 • överkänslighet mot komponenten;
 • ålder till 18 år.

Under behandlingsschemat ordineras Tavanik i en dos av 1 tablett en gång om dagen. Inträdeslängd - högst fyra veckor.

Ciprolet med prostatit är en annan beredning av gruppen fluorokinoloner. Den aktiva substansen absorberas snabbt från magen och når maximal koncentration i kroppen på en timme. Komponenten i anitibiotika ackumuleras i organen, speciellt i prostatakörteln. Nivån av terapeutisk koncentration varar ca 12 timmar, då kommer dess nedgång. Med förhöjning av kronisk prostatit förskrivs ciprolet i form av injektioner, om några dagar - i form av tabletter. Med detta system kan du snabbt förstöra patogena mikroorganismer, vilket bidrar till att förbättra människors välbefinnande.

Antibiotika av tetracyklingruppen har nyligen förskrivits sällan för behandling av kronisk prostatit. Undantaget är Doxycillin, som har mindre negativ inverkan på kroppen än andra droger i denna grupp. Inom 30 minuter efter att kapslarna tagits in, kommer den aktiva substansen in i prostatakörteln och kämpar med patogener av olika slag. Dosen bestäms av urologen, beror på sjukdomstillståndet hos den sjuka mannen och graden av progression av kronisk prostatit.

Från antibiotika i penicillinkoncernen kan läkare ordinera Amoxiclav eller Augmentin. Den aktiva substansen i dessa läkemedel är amoxicillin i kombination med klavulansyra. Drogen har ett brett spektrum av effekter och är effektivt vid bekämpning av olika mikroorganismer.

Makrolider är antibiotika av den senaste generationen. Det finns inga tillförlitliga uppgifter som visar möjligheten att använda vid behandling av kronisk prostatit. Läkare förskrivar antibiotika av denna grupp mycket sällan, bara om andra droger inte har någon terapeutisk effekt. Av de positiva aspekterna noterar urologerna en låg grad av toxicitet i ett brett spektrum av åtgärder.

En av antibiotika i denna grupp är azitromycin (handelsnamn Sumamed). Metoden för applicering och dosering väljs av läkaren. Den aktiva substansen ackumuleras i vävnaderna i prostata när den införs i kroppen och befinner sig i en hög koncentration upp till 12 timmar. Använd inte azitromycin i en kronisk prostatit själv, utan godkännande av en läkare! Okontrollerad behandling leder till följande problem:

 1. Öka patogenens resistans mot den aktiva substansen.
 2. Bakterier blir immuna mot andra droger.
 3. Perioderna av exacerbationer blir vanligare.

Kom ihåg att självbehandling av antibiotika vid behandling av kronisk prostatit är hälsofarlig.

Symptomatiska terapier

Hur bota prostatit, förutom att använda antibakteriella medel? Tillsammans med användningen av antibiotika, förskriva läkemedel som lindrar eller minskar obehagliga symptom:

 • a-blockerare;
 • muskelavslappnande medel;
 • analgetika.

Alfa-adrenoblocker syftar till att förbättra urinprocessen. Indikationer för utnämningen - en minskning av intutriouretralt tryck, en avslappnad tonblåsning och muskler i prostata. Med användning av droger i denna grupp är biverkningar möjliga. Den vanligaste är retrograd ejakulation. Detta är en patologisk process där utstötningen av spermier förändras under samlag, vilket leder till att vätskan kommer in i urinblåsan. Därför rekommenderas det inte att använda a-adrenoblocker ensam.

Förberedelser av denna grupp, deras effekt och användning, se tabellen.

Alfa adrenoblocker har ett antal kontraindikationer. Bland dem:

 • onormal leverfunktion
 • individuell intolerans
 • arteriell hypotension.

Doserna anges i tabellen för referens. Den exakta dosen, behandlingsregimen och uppehållstillståndet ordineras av läkaren, baserat på kroppens allmänna tillstånd. Detta tar hänsyn till eventuella biverkningar.

Miorelaxanter vid behandling av kronisk prostatit hos män förskrivs för att minska smärtsymptom. Detta beror på förbättring av blodmikrocirkulationen i prostata och följaktligen minskning av ödem med inflammatoriskt ursprung. Läkare ordinerar oftast följande läkemedel:

 1. Baclofen - minskar excitabiliteten hos muskelfibrer, försvagar nervimpulser.
 2. Midokalm - reducerar tonen i skelettmusklerna och har lokalbedövningseffekt.
 3. Metokaramol - blockerar överföringen av smärtsamma nervimpulser till hjärnan.

Miorelaxanter, liksom andra smärtstillande medel, administreras med försiktighet. Drogen har många biverkningar, så självanvändning är oacceptabel.

Kortfattat om behandling med ljus

Bland läkare finns det ingen allmän åsikt om huruvida det är lämpligt att använda ljus för kronisk prostatit. Å ena sidan - införandet av droger i kroppen, kringgå mag-tarmkanalen, minskar biverkningarna signifikant. Å andra sidan har rektumväggen en låg absorption av den aktiva substansen. Med akut prostatit hjälper ljusen verkligen. Men här för kronisk, när sjukdomen är i ett avancerat stadium, är ljusets effektivitet låg.

Dock kan läkaren utse följande åtgärder:

 1. Indometacin är ett antiinflammatoriskt och smärtstillande medel.
 2. Natalside - lindra smärta med hemorrojder, men också för behandling av prostatit används.
 3. Voltaren är ett populärt antiinflammatoriskt läkemedel.
 4. Vitaprost - ljus med antibiotika, för behandling av infektioner.
 5. Diklofenak.

Man bör komma ihåg att det är omöjligt att bota kronisk prostatit hos män med enbart ljus. Sjukdomen passerar oftast in i scenen för långvarig eftergift, det vill säga det lugnar sig och fortsätter utan uppenbara symptom.

Sjukgymnastik för kronisk prostatit

För att stärka medicinen ordinerar läkaren fysioterapi. Detta ord förstås som behandling av sjukdomar genom verkan av fysiska faktorer på kroppen. För närvarande används olika metoder, vars behov bestäms av urologen.

Termiska förfaranden

Det är uppenbart att en ökning av kroppstemperaturen i prostatakörteln till 38-40 ° C hjälper till vid behandling av kronisk prostatit hos män. Följande effekt produceras:

 • förbättring av blodflödet och mikrocirkulationen;
 • acceleration av metaboliska processer;
 • avlägsnande av en purulent hemlighet;
 • ökning av koncentrationen av droger i vävnaderna.

Hemma är mikroclyster med avkok av kamomill eller salvia, varma bad rekommenderas. I medicinsk praxis används en endouretral sond, en anordning som ger en jämn temperaturhöjning i prostatavävnaderna. I det här fallet konstaterar sjuka män att smärtan och smärtan försvinner under urinering.

Elbehandling

Det har fastställts att prostatakörteln stimulerar el till att bota 81% av de sjuka männen från kronisk prostatit, vars medicinering inte var effektiv. Detta fakta bekräftades i rapporten från V.S. Ryabinsky tillbaka 1983. För närvarande används följande metoder för att behandla kronisk kurs av prostatit:

 1. Elektrofores med antibiotika och vibromassage (författare Gorpinchenko I.N.).
 2. Intrauretral elektrofores med silverjoner (AF Afonin).
 3. Induktometri av perineum (ett antal forskare som leds av LG Barabanov).

Goda resultat erhålls också från mikrovågsugn mikrovågsterapi. Det är tillräckligt med 15 procedurer om dagen, alternerande med en prostatakörtelmassage. Urologer säger att detta tillvägagångssätt ger dig möjlighet att förbättra 70% av människors välbefinnande.

Laserterapi

Under studien av effekten av laserstrålning på prostata identifierades biologiskt aktiva punkter. En kort applicering av laserstrålen (10-15 s) till dessa zoner, i kombination med läkemedelsbehandling, har en helande effekt på prostatakörteln. Samtidigt reduceras behandlingens varaktighet, till exempel till 4 dagar är akuta smärtor förlorade och ger bort till rektumområdet.

Andra förbättringar i kroppen:

 1. Foci av inflammation minskar.
 2. Mikrocirkulationen av blod stabiliseras.
 3. Immuniteten stärks.
 4. Ökar antibakteriell aktivitet.

Procedurens längd bestäms av läkare. Typiskt är sessionens varaktighet 9-12 minuter.

Andra metoder för fysioterapi

Vid behandling av kronisk prostatit används följande metoder i stor utsträckning hos män:

 • massage i prostatakörteln;
 • applicering av läkemedelsslam på perineum;
 • lerbad utanför scenen av förvärring.

Indikationer för användning och har hydroterapi. För detta ändamål utses olika bad (radon, hydrosulfurt, mineral) och tarm i tarmarna i frånvaro av kontraindikationer.

Trots de lovande utsikterna kan ingen läkare berätta hur mycket kronisk prostatit behandlas. Varaktigheten beror inte bara på komplexiteten i sjukdomsförloppet, men också på hur exakt du följer medicinska specialistens föreskrifter.

Diet med kronisk prostatit

Eventuell behandling, till och med komplex medicinering med fysioterapi, kommer inte att få den korrekta effekten, om du inte uppmärksammar näring. Med kronisk prostatit är det nödvändigt att helt överge alkohol och fet kött.

Att äta fisk och skaldjur bidrar inte bara till att behandla inflammation i prostata, men också till dess förebyggande. Det är nödvändigt att äta magert kött och fisk dagligen, grönsaker (med undantag av baljväxter och kål), gröna (särskilt lök och vitlök), sura mjölkprodukter.

Det bör överges röka produkter, konserver (inklusive hemlagade produkter) och korv. Förutom den negativa effekten på prostatakörteln, ökar dessa livsmedel bördan på njurarna. Med läkemedelsbehandling utsöndras droger från kroppen huvudsakligen med urin och därför är det önskvärt att minska bördan på genitourinärsystemet.

Förebyggande och rådgivning

Rekommendationerna nedan hjälper inte bara när kronisk prostatit hos en man redan har utvecklats. Övervakning av råd kommer att bidra till att förebygga sjukdomen.

Vad ska man leta efter:

 1. Koka inte, kyl inte.
 2. Du går på toaletten i tid, tvungen urinretention skadar prostata.
 3. Led en dynamisk livsstil, spring, cykla.
 4. Ge ett regelbundet sexliv.

Om du följer dessa rekommendationer uppstår inte frågan om hur man behandlar prostatit. Kom ihåg att du inte kan bota sjukdomen helt. Men om du fortfarande blir sjuk - gör inte självmedicin.

Stagnerande prostatit bekymrar läkare och representanter för det starkare könet mer och mer. Saken är att denna sjukdom inte längre är unik för medelålders män. Allt oftare står ungdomar på tjugofem år yngre inför detta problem. Av dessa skäl måste man höra mer och mer om sätt att behandla eller förebygga denna obehagliga sjukdom.

Symtom på kongestiv prostatit

Stagnerande prostatit uppträder annorlunda i varje enskilt fall. Symtom på kongestiv prostatit, liksom hur länge sjukdomen går, kan skilja sig beroende på karaktären hos en mans kropp. På ett tidigt stadium är kongestiv prostatit extremt svår att upptäcka, eftersom det kräver modern diagnostisk utrustning. I det här fallet föredrar de flesta männen att vara tysta än att söka hjälp från en urolog, och när detta fortfarande måste göras är det redan nödvändigt att genomföra en fullvärdig behandling. För att mannen inte ska nå före det måste han förstå att stillastående prostatit utan tidig behandling kan ge katastrofala konsekvenser.

Implikta symtom är huvudproblemet vid tidig upptäckt av kronisk prostatit. Sådana symtom kan uppfattas som vanliga, tillfälliga svårigheter eller olägenheter. Till exempel kan en man känna lite obehag i perineum eller i botten av penis och skrotum. Även vid urinering kan smärta uppstå. Samma symptom uppstår vid samlag. I allmänhet kan symptomen på kongestiv prostatit manifestera sig omedelbart, och kan också individuellt, med små luckor. Det viktigaste som krävs av en man är att det kommer att komma ihåg i tid och inte rädd för att besöka en urolog som kan upprätta en noggrann diagnos.

Vilka är de främsta orsakerna till förekomsten?

Prostatit är en sjukdom som orsakas av ett antal faktorer. Det är inte ett virus som tränger in i kroppen direkt och infekterar det. Tvärtom, om en man hittade prostatit i sin kropp, så gjorde han länge något fel, vilket orsakade dysfunktionen i hans prostata.

Den främsta orsaken till prostatit är misslyckande på sexuell front. I synnerhet är oregelbunden kön, liksom långvarig abstinens, de främsta orsakerna till prostatit. Det innebär att det första som en man bör uppmärksamma när en prostatit uppträder är behovet av konstant sex. Kanske bör du tänka på att ändra din sexpartner? En lista med känsliga orsaker kan kompletteras med konstant onani och frekvent avbrott i samlag.

Ett annat alternativ för utseende av prostatit är vardagliga omständigheter. Till exempel en stillasittande livsstil eller frekvent hypotermi. Även onormal funktion av cirkulationssystemet kan betraktas som en klar orsak till denna sjukdom.

Hur man behandlar stillastående prostatit?

I allmänhet, trots alla problem som prostatit ger till en man, är det ganska lätt att behandla det. Hela komplexet av förfaranden för behandling av denna sjukdom kan delas in i laboratorie- och hemalternativ. Laboratoriemetoden för behandling innebär användning av droger och läkemedel för behandling av prostata. Deras huvudsakliga mål är spridningen av blod i bäckenregionen, som blodkärl i den lilla cirkeln av blodflöde här. Antibiotika i detta fall kommer att vara en extra beredning, eftersom det inte finns någon infektion i kroppen.

Ett inte mindre effektivt alternativ att bekämpa prostatit är prostata massage. Åtgärden av denna massage syftar till att förbättra muskeltonen, aktivera prostata och eliminera blodproppar. Massagen utförs både i laboratoriet och hemma. Hela massagen varar ca 5 minuter. På en månad föreskrivs ca 10-15 sessioner av helande massage.

På grund av dess icke-infektiösa ursprung behandlas stillastående prostatit lätt med inhemska metoder. Till att börja med måste du flytta så mycket som möjligt, eftersom en stillasittande livsstil som nämnts ovan är en av huvudorsakerna till denna sjukdom. Dessutom måste du följa en riktig kost. Det tar några år att begränsa sig till akuta och salta livsmedel, och på alkoholhaltiga och kolsyrade drycker och helt och hållet korsa. För att normalisera cirkulationen i bäckenområdet kan du använda varma bad.

En extrem behandling för kronisk prostatit är kirurgisk ingrepp. Det här alternativet används när andra alternativ inte längre hjälper.

Folkmekanismer

Till skillnad från de flesta sjukdomar förbjuder läkare inte användning av olika infusioner och kroppsvattenberedningar för behandling av prostatit. Det finns många recept som städar prostatan och kan undertrycka bakterier och virus.

Här, till exempel, ett av alternativen för denna tinktur:

Som ingredienser använder vi nätets rots, knopparna till den unga poppeln och rötterna av vete gräs. Om så önskas kan du lägga till havrefrön eller svarta elderbärbär. Att förbereda allt gräset vi skär, men vi trycker på bären. Därefter hälls blandningen i 100 ml varmt vatten och låt sitta i ca tre timmar. Använd denna tinktur är nödvändig i 20 minuter före måltider 3 gånger om dagen. Behandlingsförloppet är ca 2-3 månader.

Självklart kan man förstå att detta problem är mycket känsligt, men om det finns tecken på prostatit, bör du konsultera en läkare. Alla läkare är anonyma i dessa fall. Dessutom är det nödvändigt att radikalt förändra sitt sexliv, eftersom stillastående prostatit kommer att manifestera sig igen om den är försedd med samma förutsättningar. Och viktigast av allt bör man komma ihåg att prostatit inte är en mening och kan botas snabbt och för alltid, om du tar dig i tid.

Kronisk prostatit botas för alltid

Kronisk prostatit botas för alltid

# 1 Meddelande Vitaly P »Ons 28 dec 2016 10:00

Kronisk prostatit botas för alltid

# 2 Meddelande Låt ner »Ons 28 dec, 2016 10:52 am

Kronisk prostatit botas för alltid

# 3 Meddelande Låt ner »Ons 28 dec 2016 10:57 am

Kronisk prostatit botas för alltid

# 4 Meddelande kvadrat »Ons 28 dec 2016 5:25 pm

Kronisk prostatit botas för alltid

# 5 Meddelande Erbalunga »Ons 28 dec 2016 5:54 pm

Kronisk prostatit botas för alltid

# 6 Meddelande AleksandrDV »Ons 28 dec 2016 7:11 pm

Kronisk prostatit botas för alltid

# 7 Meddelande Erbalunga »Ons 28 dec 2016 7:17 pm

Kronisk prostatit botas för alltid

# 8 Meddelande AleksandrDV »Ons 28 dec 2016 7:20 pm

Kronisk prostatit botas för alltid

# 9 Meddelande Erbalunga »Ons 28 dec 2016 19:22

Kronisk prostatit botas för alltid

# 10 Meddelande AleksandrDV »Ons 28 december 2016 19:34

Kronisk prostatit botas för alltid

# 11 Meddelande Erbalunga »Ons 28 dec 2016 7:41 pm

Kronisk prostatit botas för alltid

# 12 Meddelande AleksandrDV »Ons 28 dec 2016 7:54 pm

Kronisk prostatit botas för alltid

# 13 Meddelande Erbalunga »Ons 28 dec 2016 20:17

Kronisk prostatit botas för alltid

# 14 Meddelande AleksandrDV "Tis 29 dec, 2016 6:59 am

Kronisk prostatit botas för alltid

# 15 Meddelande Kapitan001 »Fre 30 dec, 2016 10:19

Hur och på vilka sätt kan du bota prostatit. Vad behövs för detta.

innehåll:

När det gäller prostatit betyder det hela att inflammation i prostata. Sjukdomen uppträder som ett resultat av infektion med en bakteriell infektion. Men inte nödvändigtvis. Med honom känner en man smärta vid urinering och ejakulering.

Om sjukdomen är förlängd kan andra obehagliga saker förekomma. En man kan ha problem med sexuell funktion. Känslor för orgasm förlorar ljusstyrkan, de kan senare manifesteras som smärtsam utlösning och en komplicerad erektion.

prevalens

Prostatit är på tredje plats bland sjukdomar i prostatakörteln och står för 20% av sjukdomarna bland män. Mer hemskt än hans cancer och godartad hyperplasi.

Sjukdomen förekommer hos män i alla åldrar. 50% av männen under livet observerar vissa sjukdomar i det genitourära systemet. Mest av allt är de sjuka män över 50 år. Enligt National Institute of Health vänder 25 procent av männen i ung och medelålder till doktor på grund av prostatit.

Förekomst av icke-bakteriell typ

Icke-bakteriell prostatit är den vanligaste formen av sjukdomen.

Förekomst av bakterietyp

Bakteriell prostatit är akut och kronisk. Sådana arter är mindre vanliga.

Akut bakterieutseende manifesteras huvudsakligen hos män under 35 år och män i åldrarna 40 till 70 år utsätts för kronisk bakteriell infektion.

I medicin utmärks följande typer av prostatit:

 • Akut och kronisk bakteriell
 • Kronisk icke-bakteriell, som är uppdelad i ett syndrom av inflammatorisk och icke-inflammatorisk kronisk bäckensmärta
 • Asymptomatisk inflammatorisk.

Akut bakterie

Inflammation av prostata orsakad av mikroorganismer Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Proteus mirabilis och enterokocker.

Vissa infektioner, som gonorré, klamydia, förekommer ofta hos män under 35 år, eftersom de är sexuellt överförda, och de kan också orsaka denna typ av prostatit. Vid akut prostatit har män ofta blåsor.

Symptom på akut bakterie

Akut prostatit börjar med inflammation i testiklarna, mild obehag i bukhålan och smärta i perineum.

Urinering ger obehag. I akut typ kan du inte göra prostata massage, eftersom det kommer att sprida infektionen ännu mer.

Behandling av akut typ

Härdad akut bakteriell prostatit kan behandlas med antibiotika. Först sår de utsöndringen av prostatahemligheten och bestämmer florens känslighet för antibakteriella läkemedel.

För att behandla denna sjukdom förskrivs vanligen tetracyklin, kinolon och trimetoprim-sulfametoxazol.

Kronisk bakteriell

Prostatakörteln och urinvägarna blir inflammerade på grund av en återkommande infektion.

Ofta utvecklas kronisk bakteriell prostatit på grund av dålig behandling av akut prostatit.

Symtom på kronisk bakteriell

Symtom kan varieras, men de är svagare än med akut bakteriell prostatit. En man upplever ständigt värk i ryggen, perineum, appendages av testiklarna eller i könet.

Många patienter kan ha asymptomatisk cystit. Symtomen på denna typ av prostatit innefattar också hemospermi, urladdning ur urinröret och sekundär epididymo-orchitis.

Under rektal undersökning verkar prostata ofta vara normal, så en korrekt diagnos kan göras efter kulturen av utsöndringen av prostata eller urin.

Behandling av kronisk bakteriell

Behandling av denna art bör eliminera infektionen, normalisera immunsystemet, minska inflammatoriska förändringar och återställa prostata-funktionens funktionella aktivitet. Hur man hanterar denna typ av prostatit?

Antibiotikabehandling, som varar från 4 till 12 veckor. Under denna tid botas mer än hälften av fallen av kronisk bakteriell prostatit. Om fullständig återhämtning inte uppnåddes, föreskrivs en längre behandling i små doser antibiotika. Ibland krävs en kirurgisk extraktion av infekterade delar av prostatakörteln för en fullständig botemedel.

Många antibiotika är inte särskilt effektiva, eftersom de inte kan tränga in i prostituens epitel. Denna barriär övervinns fullständigt av lipofila antibiotika. Erytromycin och clindamycin har en svag aktivitet mot gram-negativa mikroorganismer, som oftast är orsaken till prostatit.

Ordineras ofta timetoprim-sulfametoxazol och ciprofloxacin, karbenicillin, tetracyklin, erytromycin, nitrofurantoin, rifampicin och fluorokinoloner. Även vid behandling av kronisk bakteriell prostatit används antiinflammatoriska läkemedel, alfa-blockerare.

Kronisk icke-bakteriell

Inflammation av prostata, inte orsakad av bakterier. Detta är den vanligaste formen av prostatit.

Det förekommer hos män i alla åldrar. Symtom har oregelbunden form. De kan plötsligt dyka upp, och lika plötsligt försvinna.

Syndrom av inflammatorisk kronisk bäckensmärta

Smärta uppträder utan infektion, men med en ökning av vita blodkroppar.

Syndrom av icke-inflammatorisk kronisk bäckensmärta

Symtom förekommer utan inflammation och utan bakteriell infektion.

Med denna form av prostatit hjälper inte antibiotika. Men många läkare förskriva kortsiktiga kurser av antibiotika.

Behandling av icke-inflammatorisk kronisk bäckensmärksyndrom

En sådan prostatit behandlas med fysioterapeutiska, restorativa och symptomatiska metoder.

Sjukgymnastik hjälper till att stärka blodcirkulationen i bäckenorganen, på grund av vilken effektiviteten antibiotikabehandlingen ökar. De huvudsakliga fysioterapeutiska metoderna innefattar ultraljud, elektromagnetiska oscillationer, jontofores, laserexponering, en ökning av temperaturen i ändtarmen.

Att bota denna prostatit förändrar kosten till patienten, förskriva antagandet av varma bad, vilket kan förbättra patientens tillstånd avsevärt. Alfa-blockerare ordineras också för att säkerställa att muskelvävnad i prostatakörteln slappnar av. Behandlingsförloppet varar från 1 till 6 månader. Varje patient behöver ett individuellt tillvägagångssätt.

Asymptomatisk inflammatorisk

Denna typ ger inte smärta och obehag, men i hankönet finns en ökad mängd leukocyter.

Vanligtvis förekommer denna typ av prostatit när man studerar orsakerna till infertilitet eller testar en patient för prostatacancer. I denna sjukdom har många män ett ökat innehåll av prostatantigen, vilket detekteras under testet av patienten.

Behandling av asymptomatisk inflammatorisk

Med en stor mängd prostataantigen föreskrivs antibiotika för behandling, som varar i 14 dagar.

Efter 4 till 6 veckor normaliseras indikatorerna och symtomatisk behandling väljs.

förebyggande

För förebyggande är det nödvändigt att normalisera livsstilen. Så du kan bli av med prostatit. Det är nödvändigt att radikalt ändra livet.

En man måste leda ett mobilt liv, träna, träna, vara ofta utomhus, organisera det rätta sättet att vakna och sova, äta gott, missbruk inte alkohol, kryddig mat och rökning.

Faktorer som bidrar till utvecklingen:

 • Underkylning kroppen;
 • Frekvent förstoppning;
 • Sedentär eller stillasittande livsstil;
 • Långvarig sexuell avhållsamhet
 • Överdriven sexuell aktivitet;
 • Kroniska sjukdomar i kroppen;
 • Uppskjutna venerala och urologiska sjukdomar;
 • Svagt immunförsvar i kroppen.

Traditionell medicin

För att bota prostatit med folkmetoder är det nödvändigt att följa vissa rekommendationer:

 • Drick mycket vatten. Detta hjälper till att snabbt ta bort bakterier från blåsan.
 • Drick buljonger av örter med antibakteriella, immunostimulerande och antiinflammatoriska egenskaper. Sådana örter inkluderar echinacea, kamomill, ginseng.
 • Lägg till de dagliga dietens biologiskt aktiva tillskott med antioxidantegenskaper.
 • Drick tranbärsjuice, som har egenskaper som hjälper till att ta bort bakterier från kroppen.
 • Var i gott humör. Inga stressiga situationer. Om det finns en liten stress är det bättre att dricka lugnande och slappna av.
 • Ordna maten. Delar ska vara små. Företräde bör ges till grönsaker, helkorn, örtte, färsk frukt. Dessa produkter påverkar positivt det manliga reproduktionssystemet.