Huvud
Analyser

Hur snabbt att cure cystit i hemmet?

Lämna en kommentar 2,302

Blåsans inflammation är en obehaglig sjukdom, så alla vill veta hur man bota cystit för evigt. Sjukdomen yttrar sig vid sammanflödet av vissa faktorer, och om du vet vilka som provocera sjukdom, snabbt kunna bli av cystit och för att förhindra återfall. Vilka är de första metoderna hjälpen i manifestationen av de första symptomen, hur man beter sig under den kroniska kursen och hur man kan bli av cystit en gång för alla?

Allmän information

Cystit hos kvinnor och män karakteriseras av utvecklingen av inflammatoriska processer på vävnaderna i det urogenitala systemet. Sjukdomen förekommer främst på grund av intag av mänsklig infektion och patogena mikroorganismer, nämligen bristande efterlevnad av personlig hygien och en sällsynt förändring av underkläder, en vanlig förändring av sexuella partners, och ignorera preventivmedel eftersom kylning, kryddstark mat och alkohol. Sjukdomen manifesterar sig och i problem med njurarna, när de utelämnas, bekymrar cystitier regelbundet tills det är möjligt att bota grundorsaken.

Fel vid behandling av blåsan

Det viktigaste misstaget som förhindrar att bli av med kronisk blåsarmatur, ignorerar sjukdomens tecken och omedelbart söker medicinsk hjälp. Utan diagnos och patogen identifiering inte kommer att kunna välja lämplig terapi, vilket resulterar i en infektion kvar i kroppen och när omständigheter återkommande akuta manifestationer. Farlig och att infektionen kom in i urinblåsan, och tränger in i intilliggande organ och bota i detta fall är mycket svårare.

Glöm inte att antibakteriell behandling och behandlingstiden beror på patientens tillstånd och hur snabbt han vände sig till sjukhuset. Människor kommer att dricka 2 dagar av p-piller, ta bort akuta symptom, och sedan stannar de efter eget gottfinnande behandlingen. Du kan inte göra det här. Endast en läkare på grundval av testen bestämmer att sjukdomen har passerat och lyckats klara sig effektivt med cystit. Annars passerar inflammationen till njurarna, livmodern, prostatakörteln, och detta är farligt.

Vad är risken för blåsor?

Akut cystit farligt eftersom fel behandling leder till förändringar i organ funktion, dess väggar blir tunnare, och på grund av kontinuerlig inflammation epitel regenererar, och på denna plats utvecklade tumörer av olika etiologi. Den patogena mikrofloran multiplicerar snabbt och påverkar intilliggande organ. Om njuren blir inflammerad blir patientens hälsa försämrad, kroppens funktion störs och den allmänna hälsan försämras. Om otillbörlig behandling av sjukdomen leder till ett dödligt utfall.

Vad ska man göra med de första tecknen?

När akut cystit utvecklas kan sjukdomen inte förbises, eftersom den manifesteras som karakteristiska tecken:

 • konstant önskan att tömma urean;
 • smärta, smärta och brännande vid urinering
 • feber, frossa;
 • försämring av hälsa, yrsel, svaghet;
 • i försummade fall ses blod och pus inklusioner i urinen.

Om en person ser minst ett tecken, måste du snarast gå till en urolog. För att tilldela rätt behandling hänvisar han patienten till en diagnostisk studie och test. Tack vare de erhållna resultaten kommer det att vara möjligt att identifiera patogenens natur, välja ett antibiotikum och bota inflammation.

Hur man behandlar cystit

Första hjälpen hemma

Innan läkaren får testresultatet visas patienten läkemedel som lindrar akuta tecken på inflammation. Detta är en analgetisk-antispasmodisk "No-Shpa" eller "Papaverin". Den här tiden visar sig följa bäddstöd, dricker mycket vätska, var varm, utesluta från dieten akuta och feta livsmedel. Om patienten inte har möjlighet att se en läkare inom en snar framtid kan du använda drogerna "Furadonin", "Levomycetin", "Etazol", observera dosen noggrant enligt anvisningarna. Terapi ska utföras i minst 7 dagar, annars kommer behandlingen inte att ge någon effekt.

Konservativ terapi

Snabbt bota cystit kommer alltid att hjälpa ordentligt utvald konservativ terapi baserad på antibiotika med ett smalt spektrum av åtgärder. Läkemedlet väljs efter att läkaren fått resultaten av analysen av urin och bapsoseva. Förutom antibiotika är det visat att man dricker uroseptiska, immunostimulerande medel, vitaminer. Alla läkemedel ordineras av en urolog, varaktigheten ska vara minst 1,5-3 veckor.

Korrekt sätt att leva på

Vid behandling av blåsor i hemmet visar patienten att man observerar en strikt sängstöd. Du kan inte frysa, men temperaturen i rummet ska vara kall, speciellt när värmen är skrämmande. Observera dricksregimen genom att dricka minst 2 liter vatten eller annan tillåten vätska per dag. Begränsa användningen av salt, kryddor, skarpa och feta förband, öka menyn med vegetarisk mat och vegetariska rätter.

Människors medel

Om en person är ständigt orolig för blåsor, så hjälper folkmetoder till honom. Ett bra hemmedel, som kommer att ge lättnad från sjukdomen, är en infusion av rosenhöft. Infusion har inte bara en kraftfull diuretik effekt utan hjälper också till att bli av med patogen mikroflora, samtidigt som kroppen ger vitaminer och antioxidanter. Ett snabbt sätt att förbereda infusionen är detta: 1 kopp frukt att somna i en behållare, häll 3 liter kokande vatten och låt det brygga i 2-2,5 timmar. Du måste dricka infusion under hela behandlingsperioden. Ett annat populärt recept som hjälper till att bota cystit är baserad på användningen av tranbär. Från frukt förbereda juicer, fruktdrycker, komposit. Drycken innehåller många vitaminer, hjälper till att ta bort mikrober, bakterier och produkter av vitala funktioner från kroppen, vilket eliminerar symtom på förgiftning.

Hur bli av med blåsning en gång för alla under graviditeten?

Cystit hos kvinnor i stället för botemedel är svårare eftersom de droger som används, särskilt antibiotika, har en negativ inverkan på det framtida barnet, hotar utvecklingen av intrauterina patologier och komplikationer. öm Blåsan under graviditeten behandlas med "Monural" och "Furadonin" tabletter med fytoterapi. Det är inte alltid cystit hos kvinnor som är botade under barndomsperioden, så efter att ha fött barn måste moderen ta om tester och bota sjukdomen.

Behandling hos kvinnor med amning

Cystit vid amning behandlas med användning av antibiotikum "Tsifaleksina", som tillhör gruppen cefalosporiner. I vinturaginalt är det visat att applicera "Polizhinaks" suppositorier, vilket hjälper vårdmamma att övervinna sjukdomen och lindra inflammationen. Folkmekanismer kan också effektivt bli av med inflammation, men du måste komma ihåg att de kan ge och komplikationer till mamma och barn, så innan du använder dem behöver du rådgöra med en läkare.

Vad ska jag göra om jag har kronisk blåsan?

Om en kronisk inflammation i urean ständigt bekymrar en person, kan den hanteras endast med hjälp av komplex terapi, som inkluderar antibiotikabehandling och användningen av folkmetoder som en hjälpterapi hemma. Behandlingen ska utföras under överinseende av en läkare, med regelbunden leverans av tester och övervakning av patientens tillstånd. Det är viktigt att komma ihåg att du, efter att du lindrat tillståndet och reducerar symtomen på sjukdomen, inte kan ändra systemet och varaktigheten av behandlingen själv. Detta görs av läkaren på grundval av resultaten av analyserna och diagnostiska studier.

Kommer gymnastik hjälp?

Fysiska övningar har en positiv effekt inte bara på det allmänna tillståndet för människors hälsa utan också hjälper till att komplexa att återhämta sig från inflammation i urinogenitalorganen. Övningar är också användbara i fall där cystit är oroad under graviditet eller amning. Terapeutisk gymnastik syftar till att öka blodtillförseln till urinorganen, vilket resulterar i att deras funktion är etablerad, återhämtningen är snabbare. Om patienten har problem med njurarna, till exempel när den utelämnas eller andra patologier, ska tränaren varnas, då väljer han en uppsättning övningar med hänsyn till hälsotillståndet.

förebyggande

Det bästa sättet att förhindra att sjukdomen återkommer efter att en person är botad är förebyggande. En person behöver komma ihåg att hälsan är i hans händer, och om du inte följer honom, ignorera de elementära reglerna, kommer sjukdomen inte bara misslyckas, men kommer också att medföra komplikationer, som då är mycket svårare och längre att behandla. Förebyggande av kronisk inflammation hos de urogenitala organen är baserad på sådana enkla regler:

 • var alltid varm
 • observera personlig hygien och byt regelbundet byxor
 • när tecken på sjukdomen manifesterar, ring läkaren genast;
 • Använd inte självmedicinering och köp inte tunga läkemedel efter eget gottfinnande.
 • sluta behandlingen, och först efter att läkaren diagnostiserat "hälsosam", sluta använda droger;
 • att leda en hälsosam livsstil, bli av med dåliga vanor;
 • inkludera i dagens regim sport och lätt fysisk ansträngning, särskilt när sjukdomen återkommer på grund av en stillasittande livsstil.

Det är inte lätt att bota kronisk cystit, och för fullständig seger över sjukdomen kommer uthållighet, regelbundenhet och tid att krävas. Du kan inte tas för att behandla sjukdomen själv hemma, eftersom behandling kräver användning av speciella läkemedel, som endast föreskrivs av en läkare. Självmedicinering förvärrar bara situationen, men det blir inte helt botad.

Hur bli av med cystit för evigt?

Cystitis kan vara farlig, så akut inflammation i blåsan bör börja behandlas i tid eller det kan utvecklas till en kronisk. För att snabbt bota cystit bör du konsultera en läkare som ska ställa rätt diagnos, föreskriva en diet, mediciner och, om det behövs, folkmekanismer. Självmedicinering i detta fall är oacceptabelt, eftersom det ofta leder till negativa konsekvenser.

Vad är cystitis?

Denna inflammation i blåsans slemhinnor, som oftast manifesteras hos kvinnor, snarare än hos män genom specifika kännetecken hos kvinnliga genitala organ, eftersom urinvägarna i flickor är korta och breda, och infektionen blir lättare än för män. Cystitis är en bakteriesjukdom, så en person med karakteristiska symptom ges en specifik behandling, under överinseende av en läkare.

Vilka är orsakerna till utvecklingen?

De främsta orsakerna till cystit hos kvinnor och män är infektioner som kommer in i urinvägarna, genom hypotermi, om fötterna blir våta, minskar immuniteten. Men ibland kan infektionen komma igenom andra organ, till exempel från njurarna, liksom i närvaro av andra infektionssjukdomar, såsom karies. Hos kvinnor fortskrider sjukdomen med dålig hygien, under samlag, och kan visas dagen efter den första samlag, och hela inträngning av E. coli, som multiplicerar i urinen.

Sjukdomen provocerar och sexuella infektioner:

 • chlamydia;
 • trichomonas;
 • mykoplasma;
 • ureaplasmas;
 • herpes 2 typer.
Smala jeans bidrar till utvecklingen av en bakteriell infektion i urinvägarna.

Vissa läkemedel och allergier som biverkning kan också vara orsaken. Till orsakerna till denna sjukdom bör tillskrivas och bristande överensstämmelse med hygienreglerna. Kuddar med tamponger ska användas korrekt, och oftare att byta, och efter kön, ska du besöka toaletten. Vid oskyddad sex bör du vara försiktig när du väljer en partner, eftersom du kan få infektioner som sänds genom könsorganen, och som också kan öka blåsan. Lägre täta kläder och underkläder gjorda av syntetmaterial, som inkluderar dragkedjor, mini kjolar, snäva jeans, bidrar också till utvecklingen av bakterier. Dessutom inkluderar orsakerna till blåsan:

 • förstoppning;
 • utebliven behandling av njurarna
 • pyelonefrit, andra infektiösa och icke-infektiösa njursjukdomar;
 • användning av mycket fet, stekt eller kryddig mat;
 • brist på sömn;
 • superkylning av bäckenområdet;
 • stillasittande livsstil;
 • bristande överensstämmelse med urinering
 • stress.
Tillbaka till innehållet

Vad är symtomen?

I humant cystit är sådana karaktäristiska symptom oroliga. Patienten känner av frekvent smärtsam uppmaning att urinera, flera gånger på kort tid. Det är inte alltid möjligt att utföra urinering. Med stark uppmaning att urinera finns inkontinens. På natten finns det ständigt trängsel att urinera. Störande skärsmärta i underlivet och nedre delen av ryggen, urinen blir oklart med en blekrosa eller orange tinning, ibland kan det innehålla blod. Svaghet, hög feber, illamående och kräkningar, brännande och klåda vid urinering, smärta under samlag indikerar en förvärmning av patologi. Ofta är en sådan sjukdom sjuk under graviditeten.

Läkemedel för behandling

Det är möjligt att bota cystit för evigt, det viktigaste är att ta bort orsaken, och orsaken är bakteriell inflammation bland försvagad immunitet. Sjukdomen är inte farlig och kommer att botas ganska enkelt, men det är nödvändigt att diagnostisera korrekt och konsultera en läkare, eftersom andra sjukdomar, såsom stenar i blåsan, eller njuren kan döljas under blåsan av blåsan. För att behandla behovet av antibiotika, som bara kan utse en läkare, kan självmedicinering blåsan gå in i kronisk form.

I närvaro av smärtsymptom på cystitis utser piller som lindrar spasmer och smärtstillande medel:

 • "Metamizol";
 • "Ketorolak";
 • "Diclofenac";
 • "Papaverin";
 • "Drotaverinum".
Nitroxolin är en av huvudkomponenterna i behandlingskursen.

Huvudkomponenterna vid behandling av cystit är antibiotika ("Monural", "Nitroxolin") och fluorokinoloner. När virus och svamp upptäcks, föreskrivs antivirala och antifungala läkemedel, och medel förskrivs för att stärka immuniteten. Med rätt behandling kan du återhämta sig från sjukdomen på 7-12 dagar. När amning ska behandlas med beredningar på växtbasen. Det rekommenderas att vårdmor börjar behandla i tidiga skeden.

Akut cystitis

Vid behandling av akut cystit användning av läkemedel baserade på vegetabiliska komponenter (mjölon extrakt, åkerfräken och tranbär) använda läkemedlen nitrofurinovogo serien antibakteriella medel (penicilliner, "fosfomycin"), spasmolytika ( "No-spa"). Förutom medicinerad diet utan akut och salt mat, utesluta alkohol. Det rekommenderas att rikligt användning av vatten, använd dekokter av örter njure te och mjölon, som är diuretika. Att bli av med cystit bör vara komplex, så du måste ta ett varmt bad och använda en värmepanna. För att behandlingen skall vara effektiv bör bäddstöd följas. Vid graviditet bör behandlingen inte startas, det är nödvändigt att ta kontakt med obstetrikern-gynekologen.

Kronisk blåsan

Bota kronisk cystit kan vara, från och med restaureringen av normal urinering. Hjälp droger som är i grunden ett extrakt av diuretiska örter, de utför behandling av alla infektioner i kroppen. Förutom läkemedel, dekokationer och te ordineras. Droppinfusion av droger i blåsan. Bota en kronisk sjukdom, kommer att hjälpa "Uro-Biofon", som får använda barn, vuxna, gravida kvinnor.

Behandling av blåsor med folkmekanismer hemma

Du kan bli av med cystitis hemma genom att använda tranbärsjuice, som späds med vatten, eller du kan göra en infusion av rötter och persilja. Förberedelsen är lätt: ta 1 tsk. finhackad rot och gröna, och häll varmt vatten i 2 timmar, ta sedan detta hemhjälp före måltiden i en timme. När du behandlar folkmedicinska läkemedel hemma, använd bad med kottar, tallnålar, tall. Ingredienserna hälles i 5 liter varmt vatten, får stå i 2 timmar, den färdiga infusionen läggs till i badet. Detta bad rekommenderas att ta 15 minuter, en dag senare 15 sessioner.

Det hjälper till att bli av med blåsning av blåsning, för vilket salt, bovete, ris används. De stekas i en stekpanna, hälls i en påse eller strumpa, som sedan sitter fast vid blödningsställena.

Diet i händelse av sjukdom

Ett snabbt sätt att hantera blåsor är kosttillfredsställelse. Patienterna bör uteslutas från kost av akut, salt, fet, syltad mat och inte dricka koffein, starka drycker och alkohol. I kosten ska vara en stor mängd vatten, minst 2 liter, för att snabbt bli av med cystit, du kan laga och dricka örtte:

 • vete samling;
 • stigma av majs
 • mjölon.
I patientens kost måste du inkludera päron.

När cystitis bör uteslutas från kosten, vilket kan öka surheten. Dessa inkluderar rätter baserade på tillsats av sura bär, äpplen, sallad, sorrel. Det rekommenderas inte att använda kryddor och livsmedel som är mycket bittera, kontraindicerade rätter med överdriven användning av kryddor, vitlök, pepparrot. Men du måste inkludera rätter med innehållet: morötter, kål, pasta, spannmål, fiber. Och även det finns frukter och grönsaker som har en diuretisk egenskap-meloner, pumpor, päron, vattenmeloner, gurkor. Du bör planera din meny så att det finns mer frukt och grönsaker i det, särskilt de som har en diuretisk egenskap. Med minskad smärta kan du inkludera mejeriprodukter, kött- och fiskrätter.

Relapse prevention

För att förhindra att sjukdomen återkommer måste du följa vissa regler som kan skydda dig mot sjukdomar. Kall inte överkyl, ta bort linne från syntetväv och smala kläder. Det är viktigt att du dricker din dagliga mängd vatten och övervaka mat, missbrukar inte alkohol, kryddig, salt mat. Det är nödvändigt att noggrant och noggrant övervaka din hygien, för att inte tillåta en känsla av överflöd av blåsan.

Kan jag bota kronisk blåsin en gång för alla?

Cystitis - problemet är känt för många kvinnor. Det ger många olägenheter och obehagliga förnimmelser, vilket försämrar livskvaliteten. Därför drömmer många människor om att bli av med detta problem för alltid.

Hur man glömmer cystit för evigt

Varje år ökar andelen kvinnor som lider av blåsor. För många är det ganska vanlig sjukdom. Hos män är förekomsten av denna sjukdom mycket mindre. Detta beror på sällsynta egenskaper hos genitourinary systemet.

Att bota denna sjukdom är väldigt svårt, processen kan vara i flera månader och till och med år. Allt på grund av det faktum att sjukdomspatogenerna kan bli mycket mikroorganismer och ingen behandling hjälper inte om du inte etablerar orsaken till sjukdomen.

Bakterier går in i blåsan och börjar multiplicera snabbt. Särskilt snabbt kan du bli sjuk om immuniteten försvagas av någon annan sjukdom.

Därför, innan du tänker på hur man bota cystit för evigt, behöver du veta vilka behandlingsmetoder som ska användas är oönskade.

Fel vid behandling av blåsan

 1. Det stora problemet är att många människor inte vänder sig till en specialist i tid. De första symtomen på cystit är avskrivna för ett tillfälligt obehag och tror att allt kommer att gå i sig själv eller börja behandlas självständigt.
 2. Naturligtvis är det omöjligt att bestämma orsaken till sjukdomen hemma utan test och andra diagnostiska metoder. Därför börjar användningen av fela droger, som på ingen sätt påverkar sjukdomen, men skadar bara andra organ.
 3. Mycket ofta kan fel mediciner bara bli av med de yttre manifestationerna av blåsan, det vill säga eliminera symtomen. Sjukdom en stund "tyst ner" och visar sig snart med förnyad kraft. Således kan du enkelt tjäna dig själv för kronisk blåsan.

Vad är risken för blåsor?

Många anser att cystit är en mindre sjukdom, men det kan få mycket allvarliga konsekvenser. Felaktig behandling eller brist på det kan leda till försämring av blåsan och hela kroppen. Från blåsan kommer sjukdomen att stiga upp i njurarna och börja förstöra dem.

Komplexa former av blåsor, såsom kronisk och interstitiell, kan orsaka blåsan att rynka. I det här tillståndet förlorar det sina funktioner, så en operation kommer att krävas för att återställa den.

Vad ska jag göra vid första tecken på cystitis?

Sjukdoms manifestationen kan inte märkas. Först vill jag alltid gå på toaletten, när det inte finns något kvar. Varje urinering åtföljs av bränning, klåda och andra obehagliga känslor. Buken ner börjar ont, feber kan stiga. Om du inte gör någonting under en längre tid blir urinen molnigt, blod kommer att dyka upp i det. Du kan också observera purulent urladdning ur urinröret.

Om du märker minst ett av symtomen ska du omedelbart kontakta urologen. Han kommer att ordinera en undersökning och, baserat på resultaten, börja lämplig behandling.

Behandling av blåsan

För varje patient gör läkaren en separat behandling. Oftast är huvudredskapet i kampen mot sjukdomen förskrivna antibakteriella läkemedel. För varje patogen finns det ett läkemedel. Om orsaken till blåsan inte bestämdes, föreskrivs antibiotika med ett brett spektrum av åtgärder. De påverkar omedelbart alla mikroorganismer. Men det finns ingen garanti för att dessa sjukdomar kan botas för alltid. För vissa droger kan kroppen användas, och de ger inte den önskade effekten, vi måste välja ett nytt läkemedel.

I akut cystitis föreskriver läkare också läkemedel som hjälper till att eliminera obehag och normalisera urinering.

Hur man förbättrar välbefinnandet före diagnos

Medan läkaren inte är helt säker på att detta är cystit, kan han inte börja behandlingen. För att göra diagnosen enklare för patienten, använd stärkande smärtstillande medel. Den vanligaste användningen av No-Shpu.Takzhe kan utses linfrö eller havtorn olja, fiskolja.

Att släcka smärtan kan användas infusion av bärbär. Det kan köpas på apotek. Det kan bryggas istället för te, du måste använda det direkt.

Korrekt sätt att leva på

För hela behandlingsperioden måste patienten hålla sig till dagens korrekta regim och konsumera uteslutande hälsosam mat. Det är nödvändigt att öka mängden vätska som används. Detta kommer att tvätta urinvägarna och påskynda återhämtningsprocessen. För dessa ändamål är naturliga drycker mer lämpliga: juice, fruktdrycker, kompott, gelé, mineralvatten.

Traditionell medicin rekommenderar starkt användningen av tranbärsjuice i blåsan.

Det är lämpligt att utesluta fet, stekt, rökt och saltad mat, kryddor, alkoholhaltiga drycker och koffein från kosten. Allt detta har en irriterande effekt på blåsans slemhinnor och hämmar läkningsprocessen. Det rekommenderas att det finns mer frukt och grönsaker.

Traditionella behandlingsmetoder

Ställa frågan, hur man bota cystit för evigt, glöm inte om förfädernas visdom. Traditionell medicin hjälper till med många sjukdomar, inte ett undantag och blåsor.

Sådana medel kan användas i samband med traditionell medicin. Detta kommer att påskynda återhämtningsprocessen.

Sittande bad är mycket användbara för kvinnor. De hjälper till att bli av med blåsor snabbt. För beredningen kan du använda björkblad, celandine, maskrosrötter, kamomill, majsstammar. Dessa växter bidrar till att minska smärta och förbättra tillståndet hos kvinnor under en förvärmning av sjukdomen.

Det tar 15-20 minuter att sitta i ett sådant bad. Det är bättre att genomföra förfarandet före sänggåendet.

God infusion av St. John's wort och corn stigmas. Örter måste slipas i pulver, sätt i en termos och häll en liter kokt vatten. Att insistera betyder att det är nödvändigt inte mindre än dag. Du måste konsumera sju dagar i två matskedar med ett intervall om två timmar. Detta alternativ är kontraindicerat under graviditet.

Cystit och graviditet

Gravida kvinnor har ofta svårigheter att behandla många människor med sjukdomen, eftersom många droger kan skada ett barn. Under denna period bör man inte engagera sig i självmedicinering. Endast en expert kan ge råd om metoder som inte skadar fostret.

Oftast i fallet med graviditet behandlas cystit med monural och furadonin. De kompletteras med fytopreparationer.

Men i form av piller under graviditeten kan dessa antibiotika inte tas. Därför injiceras de direkt i blåsan för att lokalisera deras verkan.

Under graviditeten utförs proceduren flera gånger. Ibland härdas de efter födseln.

Behandling av ammande mödrar

Under amningstiden är valet av läkemedel för behandling större än med graviditeten, men fortfarande är starka antibiotika förbjudna.

Många läkemedel kan komma i bröstmjölk och orsaka allvarliga skador på barnets hälsa.

För ammande mödrar är cefalosporin antibiotika säkra, till exempel Cephalexin. Det har en bieffekt i form av tröst, men det är lättare att bota det.

Utnämna också vaginala suppositorier Polizhinaks. De löser sig snabbt och når blåsan.

Vad ska man göra vid kronisk blåsan

Kronisk cystit kan inte botas med hjälp av mediciner ensam. Traditionell medicin hjälper inte heller. Vissa buljonger och verkliga affärer kan inte hjälpas. Här måste du tillämpa ett omfattande tillvägagångssätt.

Herbal infusioner ordineras ofta av urologer, som ett tillägg till antibiotika. Det rekommenderas också att dricka Morse från tranbär och kober.

Sådana förfaranden kan vara lite obehagliga, men du bör inte överge dem. De är bra på att härda kronisk blåsan.

Användbar gymnastik

För kvinnor med blåsor har en särskild uppsättning övningar utvecklats. De hjälper till att stärka perineumets muskler och lägre press.

 1. Stående rakt och sätta händerna bakom huvudet, måste du vrida kroppen åt vänster och höger samtidigt och ta varje hand i sin tur. För varje sida är det nödvändigt att utföra 4 repetitioner;
 2. Inom fem minuter måste du vara som en plats på tårna eller med en boll mellan benen;
 3. Du måste komma på alla fyra, ta ett djupt andetag och dra in din mage, håll i 5 sekunder, andas sedan och igen. Du behöver fem repetitioner.

förebyggande

För att inte pussla över hur man kan bli av med sjukdomen kan det förebyggas. Förebyggande av cystit för kvinnor är särskilt viktigt.

Det är nödvändigt att följa sådana regler:

 1. Undvik överkylning av kroppen. Kall kan orsaka inte bara cystit, men många andra sjukdomar. Därför, på vintern är det bättre att glömma smala strumpbyxor och kort kjol. Det här är inte det bästa alternativet för dem som inte bryr sig om deras hälsa.
 2. Stärka immuniteten. Ett bra immunsystem är den bästa assistenten mot cystit och andra sjukdomar. Det mest effektiva sättet kan berätta för läkare-immunologen;
 3. Tidig behandling av infektionssjukdomar. Som det är känt, framträder cystit ofta som ett resultat av olika infektioner. Därför måste de kasseras omedelbart för att inte få kronisk blåsan;
 4. Det är bättre att bära linne gjorda av naturmaterial. Det är bättre att inte ångra pengar på bomullsunderbyxor;
 5. Det är viktigt att följa reglerna för personlig hygien. Det är önskvärt att sopa framifrån och bakåt. Detta kommer att eliminera risken för att få bakterier från anusen.

Även om du lyckas bota cystit och välbefinnande, sluta inte bry sig om dig själv. Glöm inte förebyggande besök hos urologen, kontrolltest och upprepade behandlingskurser. Det är trots allt bättre att genomgå behandling för ett år eller två än att lida av cystit hela ditt liv.

Hur man bota kronisk blåsan

Många damer åtminstone en gång led av blåsor, denna sjukdom äter bokstavligen bort och tvingar att springa till toaletten varje sekund. Om sjukdomen tar en kronisk form, är det redan värt att överväga om vi blir botade eller låta saker gå i sig. En sådan sjukdom är mycket viktigt att inte börja och reagera i tid.

Hur man behandlar cystit hos kvinnor

Blåsans inflammation uppstår på grund av infektion i den. Ofta är patogenen E. coli, liksom andra bakterier och organismer som utgör tarmens och vaginens flora. Mikroorganismer går in i blåsan, som stiger från anogenitalt område genom urinröret. För att göra dem orsak till infektion bör lokal immunitet försvagas, så att bakterier aktivt ökar, släpper ut toxiner, förstör blåsans slemhinna och leder till ökad urinering.

Hur bota kronisk blåsan? Om du har en sjukdom, bör du besöka en urolog och gynekolog som kommer att berätta för dig hur man behandlar cystit hos kvinnor och hur länge. Om en infektion bekräftas, kommer läkaren att föreskriva en behandlingsrörelse med antibiotika och andra antiinflammatoriska läkemedel. Fluoroquinoloner rekommenderas ofta, men de har många kontraindikationer, så självmedicinering är farlig. I svår smärta kan Papaverin eller No-Shpa ordineras. Användbar för cystitis örtte, drycker med läsk. Grönsaksberedningar i tabletter minskar inflammation.

preparat

 • Monural är ett av de vanligaste antibiotika som föreskrivs för bakterieformen av sjukdomen. Dessa läkemedel för behandling av blåsor säljs i form av granulat, pulver och suspension och är en stark uroantiseptisk.
 • Nolitsin är ett antibiotikum läkemedel som tillhör gruppen fluorokinoloner. Läkemedlet anses vara effektivt för cystit, eftersom få bakterier har utvecklat motstånd mot dem.
 • Nitroxolin är en beredning av antibiotisk verkan.
 • Palin är ett uroantiseptiskt läkemedel för att bekämpa mikroberna hos kinolongruppen.
 • Nevigramon är ett antibakteriellt läkemedel baserat på nalidixinsyra.
 • Rulid är ett antibiotikum som tillhör ett antal makrolider.
 • Furadonin är ett bevisat medel för bekämpning av bakteriell infektion i urinvägarna.

Behandling av cystit i hemmet

 • Körsbärstänger. Av dem gör du te. Det är nödvändigt att hälla i behållaren tre st. l. stjälkar, häll kokt vatten, blanda i 15 minuter. Drick folkdryck borde vara i en tom mage.
 • Gräs hästsail. För framställning av nuvarande, förbereda två st. l. gräs. Häll 1 liter varmt vatten, koka i 10 minuter. Efter en omslag med en handduk och håll i 20 minuter, spänna sedan. Drick ett halvt glas ett par gånger om dagen.
 • Persilja. För att producera denna folkmedicin, behövs endast 100 g färska gröna. Häll 1 liter kokt vatten och lämna i ett par timmar. Drick två veckor för ett halvt glas om dagen.
 • Nypon. Förbered 4 msk. l. finhackade rötter av vildrosa. Häll 1 liter vatten, koka i ca 20 minuter. Ta bort buljongen från elden, påfrestning. Ta 4 gånger om dagen för ett halvt glas.

Fysioterapeutisk behandling

 • Kort pulselektroanalgesi, som påverkar bäckenområdet under den lone artikuleringen och utförs genom en kontaktmetod. Under proceduren, som varar ungefär tio minuter, ska patienten ligga på ryggen, och hela kursen kommer att vara från fem till femton sessioner.
 • Vid behandling av magnetolaserbehandling ska patienten vara på ryggen, benen böjda vid knäna och sprida sig ut mot sidorna. Förfarandet varar fem minuter, kursen är tio sessioner, som bäst görs på morgonen.
 • Magnetoterapi utförs i samma position. Förfarandet är kontakt, det tar tjugo minuter och upp till tio repetitioner uppstår i kursen. Den bästa tiden för förfarandet är morgonen.

Vad ska man göra med cystit hos män

Cystitis i det starkare könet är mycket mindre vanligt än hos kvinnor. Endast 0,5% av männen efter fyrtio år är patienter med urologer med denna diagnos. Detta beror på fysiologi. Urinröret hos män är längre och smalare, så det kan stoppa infektionen och förhindra inträdet i urinblåsan. I det här fallet kan de utveckla cystit som ett resultat av en infarktisk obstruktion, där urinvägarna kläms nära urinröret eller blåsans nacke.

I akut cystit är män rekommenderade bäddstöd, kost och ökat vätskeintag. Det är bättre att glömma intimitet och alkohol ett tag. Om smärtan inte recede eller urinretention sker, måste du gå till sjukhuset. Antibiotiska medel används för att behandla manlig cystitis. Läkemedel kompletteras ofta med uroceptik av vegetabiliskt ursprung.

Hur man behandlar kronisk cystit i det akuta scenen

Hur botar kronisk blåsan i akut stadium? Antibiotika, speciellt om det finns pus i urinen. För att eliminera symtom måste du ta nitrofuranmedicin i två veckor med ett konstant urintest. Kommer att vara användbar och växt uroantiseptiki. För att lindra smärta och smärta, använd antispasmodik. Vid frekventa exacerbationer kan läkaren rekommendera införandet av antibiotika i blåsans lumen.

Hur man cure blåsning en gång för alla

Om patienten undrar hur man bota cystit för evigt, har han upprepade gånger behandlats, och denna sjukdom har förändrat sitt liv till det värre. Finns det sätt att bli av med inflammation så att obehagliga symptom aldrig besöker en person igen?

Innehållet i artikeln

Korrekt behandling av kronisk cystit som grund för hälsan

Om blåsans inflammation uppträder igen och igen, gör patienten eller läkaren något fel. Hur man cure blåsning en gång för alla? Det finns fyra grundläggande regler som observerar vilken du kan helt bli av med symptomen på inflammation:

 1. Sök efter orsakerna till långlivade återfall och deras snabba borttagning.
 2. Korrekt behandling med antibakteriella medel.
 3. Stödåtgärder.
 4. Förebyggande som grund för hälsan.

Det är bara att skriva ner alla dessa punkter mer detaljerat.

Sökandet efter orsakerna till återkommande återkommande och deras snabba borttagning

Vad pratar vi om här? Det faktum att om terapin inte fungerar, före nästa antibakteriella kurs, är det nödvändigt att ta reda på orsakerna som inte ledde till ett positivt resultat. Mycket ofta tittar läkare bara på testresultaten och följer de indikationer och normer som accepteras vid behandling av blåsor. Men framför dem är olika människor, vars organismer är också olika. Kanske har en patient med blåsor andra dolda sjukdomar som direkt påverkar behandlingens effektivitet. Dessa sjukdomar hör ofta till sfären hos andra specialister - gynekolog, neuropatolog, tandläkare, allergiker, gastroenterolog och andra. Självklart är symtomen på sjukdomar som inte direkt hänför sig till hans sfär, men urologen kan bara vara vagt.

Vad ska patienten göra i det här fallet? Det är inte överflödigt att ha ett oberoende samråd med andra specialister. I de flesta fall finns avvikelser i hur andra kroppssystem fungerar, om än små. Vad kan det påverka? På resultat av behandlingen, där dessa egenskaper inte beaktades tidigare.

Effekt av allergi

Så, mycket ofta säsongsallergier orsakar djupa förändringar i kroppens immunförsvar. Det tillåter inte heller att de aktiva komponenterna i antibakteriella medel fungerar korrekt, eftersom läkemedlen är konstruerad för att behandla endast en sjukdom. Förresten, de människor som tidigare inte visste om pollinos eller andra typer av allergier bör inte heller luras. Ibland uppvisar denna känslighet av organismen till de olika komponenterna av animaliskt och vegetabiliskt ursprung som flyter runt i tiden, och därför kan en allergi påverka alla. Bara ett vanligt blodprov, nämligen eosinofilindikatorn, kommer att indikera om kroppen upplever svårigheter i arbetet just nu och om det släpper ut ämnen som är karakteristiska för en allergisk reaktion.

Påverkan av parasiter

Detsamma kan sägas om parasiter som tyst bor i många människors kropp. Svårigheten är att identifiera dem, eftersom analysen av avföring, gått en gång, indikerar inte alltid deras närvaro. Förmodligen, i denna lilla del av excrement fick du inte bara parasiter eller deras ägg.

Särskilt ofta gäller detta för unga patienter med blåsor, ofta plockar upp mycket bakterier med otvättade händer, liksom landsbygdsinvånare som regelbundet arbetar i trädgården och inte tvätta händerna noggrant innan de äter.

Patienten ska inte omedelbart inleda behandlingen, det är nödvändigt att informera urologen om de avslöjade patologierna och först då fatta beslut om terapeutisk kurs. Förmodligen behöver urologen samråda med en annan läkare för att välja rätt behandlingstaktik. Ofta är behandlingen av cystit i sådana fall något försenad, men först börjar de att återställa funktionen hos andra system och öka patientens övergripande immunitet.

Korrekt behandling med antibakteriella medel

Kan jag bota kronisk cystit utan att använda sådana droger? Självklart inte, och alla patienter borde veta om detta. Tyvärr har de senaste åren varit en massiv informationsattack på användningen av antibakteriella medel. På bara några decennier har inställningen till denna grupp av läkemedel i mänskligheten ändrats många gånger.

Så i första hand betraktades antibiotika som ett sant panacea för många sjukdomar, inklusive de som tidigare ansågs vara dödliga. Men med ökningen av frekvensen av deras användning i olika sjukdomar, även de som inte kräver förbättrad behandling, har effektiviteten hos antibakteriella läkemedel minskat dramatiskt. Dessutom har bakterier blivit resistenta mot dem. Senare visades en minskning av kroppens immunförsvar vid tidpunkten för antibiotika, vilket också gav ett negativt bidrag till den övergripande inställningen mot dem.

Nu är många människor medvetna om farorna med antibakteriella läkemedel, och glömmer att de negativa konsekvenserna endast resulterar i fel mottagning. Men när det gäller att behandla blåsor, bör dessa åsikter vara helt bortglömda, eftersom härdning av inflammation i blåsan utan dessa medel kommer inte att fungera. Sjukdomsförloppet i avsaknad av korrekt behandling är fördröjd, patogena bakterier börjar utveckla nya territorier, befolkade i närliggande organ. Självklart förvärrar allt detta situationen, och urologen måste tilldela sådana hästdoser till patienten för att rädda honom från cystit för evigt.

Effekter på bakterier

Dessutom kan antibiotikabehandling inte fungera om de helt enkelt inte arbetar för de bakterier som är källa till inflammatorisk process. Nu kontrolleras allt detta helt enkelt, med metoden att sätta bakteriekultur av urin. Av särskild svårighet finns situationer när patienten identifierar olika typer av patogener, och var och en av dem endast behandlas av en viss typ av medicinering. Tja, det här är en funktion för att behandla cystit orsakad av infektioner. Oftast sådana situationer skulle uppstå hos patienter som är oansvariga i den sexuella sfären - ständigt förändras partners, inte använder barriär preventivmedel, öva olika typer av sex utan kondom eller ändra pre-hygien könsorgan.

Korrekt mottagning

Slutligen är det viktigt och korrekt mottagande av antibakteriella medel, precis som det föreskrivs i instruktionerna eller som rekommenderas av läkaren. Så är det dags att ta mediciner mycket viktigt. De flesta med kronisk blåsan bär sjukdomen på fötterna, vilket kan anses vara en variant av normen. Men på arbetsplatsen glömmer de att dricka de läkemedel som läkarna ordinerat i tid. Även ett skift på 2-3 timmar kan påverka det slutliga resultatet av behandlingen. Varför händer detta? Detta förändrar koncentrationen av den aktiva beståndsdelen i patientens blodomlopp, när den minskar, ökar aktiveringen av bakterier igen. Dessutom, om du gör det hela tiden, kan du få resistensen hos patogener till det använda läkemedlet.

Stödåtgärder

Om grunden för terapi är antibiotika, är stödåtgärder bara en hjälp, men inte själva behandlingen? Nej, idag är det inte vanligt att dela läkarens rekommendationer för obligatoriska och valfria. Allt som läkaren ordinerar, är det nödvändigt att observera till minsta detalj, och här är det möjligt att notera de flesta brott mot patienten.

Överensstämmelse med livsmedelsbestämmelserna

Särskilt ofta tar patienter med cystit inte uppmärksamhet på behovet av att byta kost. Hur man bota kronisk blåsning för evigt, om patienten dricker tabletter med soda, och sedan går för att absorbera sina favoriträtter - saltad fisk och stekt potatis? Ja, en persons problem ligger inte i matsmältningsvägarna, men alla produkter genomgår ett sönderfallsprocess, och här ligger huvudhagen. Sålta syltade produkter ökar koncentrationen av salter i urinen, ökar belastningen på njurarna, försvagar effekten av de använda läkemedlen och minskar kroppens förmåga att regenerera. Tydligen är deras handling inte så ofarlig, och när en patient behandlas med blåsor, kan en sådan effekt vara avgörande.

Samma sak kan sägas om tillämpningen av recept av folkmedicin. Läkare har förskrivit att konsumera tranbärsjuice eller teblad, tranbär, men patienterna av någon anledning inte anser att dessa åtgärder åtgärd som automatiskt minskar deras betydelse i huvudet på patienten, även om antiinflammatoriska egenskaper, som har en liknande sätt, är inte så svag. Ibland blir sådana recept katalysatorer för avlägsnande av patogener från kroppen.

Det är möjligt att doktorn gav sådana utnämningar till patienten, eftersom dosen av antibakteriella läkemedel i hans terapi är så hög och inte kan överskridas, men folkläkemedel kan användas nästan utan rädsla för att få biverkningar.

Förebyggande som grund för hälsan

När symtomen på cystit har minskat är patienten redo att återvända till den livsstil som han tidigare haft, och ingen uppmärksammar de föreskrifter - förebyggande åtgärder som läkaren kommer att påpeka i rekommendationerna. Och det här är orsaken till det konstanta återfallet. Varför är de så viktiga?

Efter någon inflammation blir människokroppen infekterad med infektioner. Det betyder att med det minsta avkylningen kan även ett litet antal bakterier bli sjuk igen. Den tidigare patienten hos urologen, som nu är helt botad, är inte helt frisk, men är i fara. För många patienter blir en sådan anmärkning en uppenbarelse, men det här är hälsointressen, som måste skyddas från ungdomen. Förresten, oftast återkommande cystit hos kvinnor.

slutsats

Är det möjligt att bota cystit för evigt? Ja, om du närmar dig din hälsa mer seriöst, och inte bara för behandlingstiden, utan för resten av ditt liv. Så snart en person börjar bryta mot de föreskrivna reglerna, kommer kroppen alltid att fungera, vilket igen kan leda till inflammation i de urogenitala organen.

Är det möjligt att säga adjö till blåsan en gång för alla?

De flesta kvinnor är bekant med den obehagliga känslan av smärta i urinblåsan, den erotiska under urinering är symtom på blåsor. De är förknippade med manifestationer av blöders smittsamma sjukdom. Behandlingen är vanligtvis inte gå till läkare på grund av falsk skam och frågan: "hur man kan bota cystit forever" - som ges av hennes vänner och sökmotorer på Internet.

Cystitis är...

Cystitis är en inflammation i urinblåsan. Det förekommer endast av två anledningar: infektion och irritation (kemisk, termisk, medicinsk).
Med denna sjukdom sätter bakterier sig på blåsans slemhinnor och multiplicerar aktivt. Produkterna av deras vitala aktivitet orsakar irritation och inflammation i slemhinnan. Med penetration av bakterier i mitten och muskelskikten eller in i njurarna uppstår komplikationer.

Bakteriell och icke-bakteriell cystit

För att effektivt "en gång för alla" botemedel bör cystitis känna till sin natur. För att förstå hur infektionen kom in i kroppen, vad är dess källa? Som tidigare noterat är uppdelningen av denna sjukdom uppdelad i:

 • bakteriell cystit - källan till starten är infektion;
 • icke-bakteriell cystit orsakad av andra stimuli:
  • Termisk orsakas av termisk verkan;
  • medicinering sker som en konsekvens av att ta mediciner som irriterar slimhinnorna;
  • med allergisk cystit, kommer irriterande vara allergen;
  • i fråga om kemikalier, effekterna av kemikalier, såsom rengöringsmedel ingredienser.

Icke-bakteriell cystit är extremt sällsynt.

Fortfarande kan denna sjukdom vara:

 • uppåt om infektionen rör sig från urinvägskanalen till blåsan;
 • fallande - om det kom från njurarna eller andra organ. Och källan kan vara vilken infektion (jämn karies) som finns i kroppen.

I regel uppstår akut cystit i första hand, som kännetecknas av:

 • svår smärta ovanför skönhet
 • tråd vid urinering
 • frekvent och smärtsam tömning av blåsan;
 • det är möjligt att höja temperaturen till 37,5;
 • molnig urin, ibland med en blandning av blod.

Om symptomen avlägsnas, men inte behandlas fullständigt, kommer den akuta formen att passera in i kroniken.

Vad orsakar blåsor?

De faktorer som orsakar blåsan är oftast refererade till som:

 • superkylning av underdelen av stammen, vilket medför en minskning av immuniteten;
 • stillasittande arbete: om en kvinna måste sitta mer än 6 timmar om dagen - detta orsakar stagnation av blod och urin, vilket främjar multiplikation av bakterier;
 • överdriven konsumtion av feta livsmedel, kryddig, stekt mat;
 • icke-iakttagande av enkla regler för personlig hygien under menstruation
 • kroniska gynekologiska sjukdomar;
 • njursjukdom och eventuella infektioner i kroppen;
 • samlag utan skyddsåtgärder.

Vad är risken för blåsans inflammation?

Cystitis är farlig eftersom det kan leda till mer komplexa sjukdomar, det är:

 • pyelonefrit, med progression av infektion i njurarna. Pyelonefrit är en komplex och farlig sjukdom hos njurarna.
 • interstitiell cystit, som också kännetecknas av skador på väggens muskelskikt. Som ett resultat bildas blåsor på blåsan vilket minskar dess volym. Ibland kan denna defekt elimineras endast genom kirurgiska medel - genom att göra en plast från blåsan från rektumets vävnader.

Det är viktigt att fullständigt bota cystitisen, så att smittan inte sprider sig längre och inte gör mer skada.

Hur man behandlar akut cystitis?

Alla former av blåsor är vanligare hos kvinnor. Detta beror på deras anatomiska struktur. Hos kvinnor är urinkanalen nästan två gånger kortare än hos män, och dess diameter är bredare. Detta gör det möjligt för bakterier att komma in i blåsan mycket snabbare.

Det är lämpligt att konsultera en läkare vid utseendet av symptom som är karakteristiska för akut form:

 • smärtsam och frekvent urinering, rezy;
 • molnig urin;
 • temperaturökning
 • smärta i underlivet, strax ovanför pubis.

Faktum är att cystit behandlas med antibiotika, och det är möjligt att bestämma vilka läkemedel som ditt "cystitismedel" är känsligt endast genom kliniska studier. Läkaren kommer att skicka för test och skriva ut första antispasmodik för smärtlindring, kanske antipyretisk. En förutsättning för behandling är sängstöd och riklig dricks. Behandlingen sker på poliklinisk basis (hemma).

Vilken typ av antibiotika kommer att ordineras för behandling - det kommer att visa urinprov. I vissa fall, när det finns misstanke om att infektionen redan har nått njurarna, kommer andra studier att ordineras.

Nödberedningar kommer att lindra smärtan i 24 timmar, all behandling tar från 5 till 10 dagar. Bland antibiotika kan vara som tabletter (till exempel Furadonin tablett 50 mg) och injektioner, suppositorier, pulver (t.ex. Monural pulver).

Vid den här tiden är det bra att dricka örtte, dricka tranbärsjuice och avkok från löv av lövbär. De har diuretikum och antiinflammatoriska egenskaper.

Hur man behandlar kronisk blåsan?

Om en kronisk form av sjukdomen finns, kommer behandlingen att vara längre och ta upp till 2 veckor. Svårigheten ligger i det faktum att bakterierna redan har fått en "registrering" i blåsan och har anpassat sig till dess mikroflora och detta komplicerar det fullständiga botemedlet mycket.

Polikliniska undersökningarna visar vilken typ av bakterier, vilken typ av antibiotika infektionen är känslig för och kommer att bidra till att korrekt ordinera behandlingen. Det är inget komplicerat. Det viktigaste är att följa läkarens order noggrant och noggrant.

Det kan vara nödvändigt att genomgå förfaranden med hjälp av en infraröd laser eller ultraljuds bevattning av blåsan.
Den behandlande läkaren kommer säkert att berätta för dig hur man bota kronisk blåsan, men under förutsättning att han går igenom hela behandlingen som föreskrivs för honom.
Vid behandling av kronisk cystit utan exacerbationer kan bäddstöd ignoreras, men var noga med att hålla fast vid en diet för blåsor. Det bör utesluta livsmedel som innehåller kryddor och ättika, röka produkter, stekt och fet mat. Det är bra att äta mejeriprodukter, dricka frukt från tranbär, blåbär, björnbär, det är bra att konsumera hallon.

Vilka folkläkemedel används för att behandla cystit?

Cystitis är en av de mest utbredda sjukdomarna i urinvägarna. Traditionell medicin för behandling erbjuder ett antal metoder. De är baserade på postulatet att cystit är en katarralsjukdom. Som ett resultat är de föreslagna metoderna termiska behandlingsmetoder, men de innebär också antibakteriell behandling.

Metod nummer 1

Brygd timjan, kamomill, citronmeliss, calendula Hypericum i lika proportioner (1 msk. L. Varje typ av gräs) i 3 liter. kokande vatten. Späd sedan till ett varmt tillstånd och häll i bäckenet. Sitta i det och blöt tills infusionen inte kommer att svalna. Gräs kan bara användas en gång. Förfarandet bör vara 15-20 minuter. Om infusionen har svalnat, lägg till lite varmt vatten. Tillbringa några dagar tills symtomen försvinner.

Metod nummer 2

Badkar i botten av bagaget med varm mjölk. Behandlingstid: 15-20 min. Mjölk måste hällas i bäckenet, så att det är tillräckligt varmt. Förfarandet kräver 3 liter. Antalet förfaranden - tills symptomen försvinna.

Metod nummer 3

Det är bra att värma upp halvorna av en röd tegelsten. Sätt i en burk och lägg i kanterna med en trasa för att sitta på den. Sitt tills det är varmt. Antal procedurer som i tidigare recept.
Tillsammans med dessa metoder, rådgör herbalists att dricka örter: timjan, johannesört, horsetail, kamille. Morse från tranbär, blåbär, björnbär, hallon i volymer upp till 2 liter per dag.

Det är inte ovanligt för fall där cystitis ger en "komplikation" i form av urininkontinens. Det här är allt fixbart. För att göra detta måste du utföra särskilda övningar, som du kan lära av en specialist.

Så att sjukdomen inte återvänder...

Cystitis är en smittsam sjukdom som har botat den en gång så att infektionen inte stör igen, man borde hålla sig till enkla hygienregler. Därför är det mycket viktigt:

 • inte överkylning, ha på sig kläder för säsongen och bekväma storlekar;
 • att äta rätt och hälsosam mat;
 • att leda ett mobilt sätt att leva, för att försöka minska tiden för sittande eller att utföra särskilda övningar för utflödet av blod från blåsan;
 • följa enkla hygienregler i sexuella handlingar.

Liksom någon annan infektion söker cystitis efter försvagad immunitet. En hälsosam livsstil och aktiv fysisk aktivitet kommer att göra sitt utseende osannolikt.

Kära läsare, din åsikt är mycket viktig för oss! Om du gillade artikeln, vänligen lämna en kommentar. Vi kommer säkert att ta hänsyn till det när du förbereder nya material för dig.