Huvud
Behandling

Än att behandla en prostatit hos män - läkemedel och tecken på en sjukdom

I modern medicin anses prostatit vara den vanligaste urologiska sjukdomen. Det finns olika orsaker som leder till sjukdomen, de är täckta både i bakteriella infektioner och i människans sätt att leva.

För att uppnå kompensation av kronisk form och bli av med akut smärta är en komplex process som består av en hel uppsättning förfaranden och åtgärder.

För detta är det viktigt att ta vissa mediciner för att behandla prostatit hos män, de är ordinerade vid utseendet av de första tecken på sjukdom. Vilka av de moderna drogerna på marknaden är den mest effektiva och snabba agerande vi kommer att överväga i den här artikeln.

Det är värt att notera att denna sjukdom ibland är felaktigt identifierad med en annan patologi, prostata adenom. Och även om orsakerna och mekanismen för utveckling av dessa sjukdomar är olika, har behandlingen i vissa fall liknande egenskaper.

Tecken på prostatit hos män

Hos män börjar de första tecknen på prostatit med en obehaglig och smärtsam urinering. Det finns ett behov av att stå upp 1-2 gånger om natten på toaletten. Efter ett tag kommer det att skjuta eller dra smärta i perineum och ovanför puben, det finns möjlighet att smärta i penis och anus.

Urinering blir snabb och smärtsam, urinmoln. Smärta kan manifestera med avföring. Det händer att patienten märker fördelningen av droppar av vit hemlighet på morgonen. Kroppstemperaturen stiger till 38 grader.

Prostatit är en smutsig sjukdom i modern urologi. Män föredrar att vara tysta under en lång tid och gömma symptom, hänvisar till läkaren endast om smärtan blir helt enkelt outhärdlig. Detta är en frivolous hälsoinriktning. Konsekvenserna efter ett sådant beteende kan vara mycket komplexa, inklusive infertilitet och inflammatoriska processer hos organen.

Det är också värt att notera att symptomen på prostatit har tecken på andra farliga sjukdomar som cystit, godartade prostatatumörer, blåscancer.

Vilka läkemedel används för att behandla prostatit?

En specialist, baserat på könens tillstånd, kan ordinera en (eller flera) av följande former av medicinering:

 1. Ljus för rektal ingång. Sådana droger förbättrar metabolismen.
 2. Injektioner. De främjar snabb penetration av läkemedlet i kroppen, stimulerar immun- och vaskulära system. Det mest populära sättet för injektioner är Prostatilen.
 3. Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) - förhindra utveckling av inflammatoriska reaktioner.
 4. Instillation. Med denna typ av behandling administreras läkemedlet av läkaren direkt till destinationen.
 5. Microclysters. De anses vara en folkmetod. Eftersom läkemedel använder infusioner och decoctions av örter, är det baserat på temperatur och medicinska effekter. Det utförs före sänggåendet, prostata körteln efter proceduren bör inte överföras och superkylas.
 6. Tabletter. Oftast innebär behandling av prostatit med tabletter användningen av antibakteriella läkemedel som har ett brett spektrum av effekter. Särskilt i fall där specifika patogener inte är etablerade.
 7. Alfa-adrenoblocker - har en liknande effekt genom att blockera alfa-adrenoreceptorerna i det sympatiska nervsystemet.

Varje läkemedel har sina egna särdrag och kan passa en patient, men en annan gör det inte. Den mest effektiva botemedel mot prostatit är en apparat som speciellt väljs av läkaren för patienten, med hänsyn till hans individuella egenskaper och särdrag hos sjukdomsbanan.

antibiotika

Om det är bestämt att prostatit orsakas av bakterier, ska antibiotika ordineras. Välj främst droger med ett brett spektrum av åtgärder, det vill säga de som kan förstöra flera typer av mikrober.

I allmänhet är antibiotika representerade av tre grupper av läkemedel:

 • Fluoroquinolaminer - Ciprofloxacin, Norfoxacin, Levofloxacin, etc.
 • Tetracykliner - Oxytetracyklin, Minocyklin, Doxycyklin, etc.
 • Penicilliner - Oxacillin, Carbenicillin, Ampicillin och andra.

Ofta använder behandlingen ljus som används rektalt (de sätts in i anus). Sådana läkemedel stoppar effektivt smärta och har en antibakteriell effekt. Injiceringslösningar penetrerar mest i kroppens vävnader. De har en systemisk effekt som utövar en stimulerande effekt på immunitet och kärlsystemet.

smärtstillande medel

Denna grupp droger gör livet enklare för många patienter. I regel används följande läkemedel som narkosmedel för behandling: Aspirin, Ibuprofen, Diklofenak. Dosen ska dock kontrolleras med din läkare.

Alfablockerare

En grupp droger som slappnar av urinrörets smidiga muskler (urinrör) och blåsans hals, vilket bidrar till ett bättre urinflöde.

De vanligaste drogerna är:

 1. Tamsulosin (omnix, flomax) 0,4 mg en gång om dagen. Behandlingsförloppet är långt.
 2. Silodosin (urorek) 4 mg en gång om dagen. Behandlingsförloppet är långt.

Effekten av alfa-blockerare är inte riktad mot behandling av prostatit, men på eliminering av obehagliga symptom orsakade av sjukdomen. I detta fall är symtomen utveckling av akut eller kronisk urinretention.

Muskelavslappnande medel

De har en effekt liknande alfa-adrenerge blockerare, men riktas mot perinealområdet, som ständigt är i ökad ton med prostatit. Minska trycket på bäckenet, minska smärta.

Läkemedel som förbättrar blodcirkulationen

Med någon form av sjukdomen är det alltid ett brott mot blodcirkulationen, vilket leder till stillastående fenomen och tillåter inte organens vävnader att återhämta sig. Därför är det i komplex behandling nödvändigt att använda läkemedel som förbättrar blodcirkulationen.

För att normalisera fyllningen av blodkärl med blod används läkemedel som Escuzan, Pentoxifylline.

Fytoterapeutiska läkemedel

De är baserade på naturliga örter. Minska ödem i prostatakörteln, dess inflammation, förhindra stagnation, återställa utflödet av fysiologiska vätskor. Populära är droger baserade på pumpa frön, krypande palmfrukter och sabal.

vitaminer

Intag av vitaminer är nödvändigt för att stärka kroppens immunförsvar, vilket påverkas allvarligt under prostatit. Den kroniska kuren av sjukdomen påverkar starkt människans skyddsfunktioner, så vitaminer tas i samband med den huvudsakliga läkemedelsbehandlingen.

Effektiva botemedel mot prostatit: en lista och priser

Att välja något bästa läkemedel för prostatit, som skulle behandla alla män, oavsett orsaken till inflammation i prostata adenom, är inte möjligt. Eftersom ett antibakteriellt läkemedel, även om det är tre gånger effektivt läkemedel, inte kan hjälpa en patient med en parasitisk infektionsform och vice versa.

Men om vi överväger olika läkemedel som föreskrivs i dessa eller dessa fall kan de bästa drogen för prostatit vara:

 1. Prostatilen - i huvudsak är detta läkemedel för prostataadenom ett extrakt från prostata av tjurar. Det har en selektiv effekt på prostata och enskilda organ. Effekten av läkemedlet är att eliminera och minska ödemets ödem, bakteriostatisk effekt på utsöndringens mikroflora, en minskning av leukocyternas innehåll i kutens utsöndringar. Priset är 450 rubel.
 2. Vitaprost - tillgängliga i form av tabletter och suppositorier, som omfattar pulver "Samprost", reducerar ödem, trombos venoler, leukocytinfiltration och stagnation av sekret i bihålorna prostata. Priset är 900 rubel.
 3. Prostamol OOO är en växtbaserad beredning, vars huvudsakliga aktiva beståndsdel är ett extrakt från sabalpalms frukter. Priset är 850 rubel.
 4. Prostan är en syntetisk beredning baserad på finasterid, som, liksom Prostatilen, är extremt effektiv, men i motsats till det senare påverkar Prostan den totala mängden PSA. Det är denna speciella egenskap som ledde till långa studier för att bestämma om drogen ökar risken för att utveckla cancer i patienten. Priset är 300 rubel.
 5. Pepon är en örtberedning, skapad på basis av pumpa frön. Finns i form av kapslar. Formulering utvecklades väl som en medicin för behandling av prostata adenom i de tidiga stadierna av sjukdomsutveckling, eftersom dess ingående organiska ämnen, eliminera urinering störning uppstår från adenom, beskärs smärta och ökad potens. Priset är 950 rubel.

Effektiva medel för behandling av inflammation i prostatakörteln producerade en hel del, men du kan inte tilldela dem till dig själv efter att ha läst recensioner, även om någon kontra existerande.

Prostatilen för injektioner

Läkemedlet förbättrar aktiviteten i musklerna i blåsan och prostata, förbättrar blodcirkulationen i prostataorganen, påverkar positivt hela kroppens immunsystem.

Angivanden för antagning:

 • Kronisk prostatit, prostata adenom, fördröjning och kränkningar av urinering.
 • Kontraindikationer: Individuell intolerans mot läkemedlet.
 • Biverkningar: Ej identifierad.
 • Instruktioner för användning: intramuskulärt, 5-10 mg per dag, behandlingskurs - 50 till 10 dagar. Före användning ska pulvret spädas i 2 ml saltlösning eller i 2 ml novokain.

Vitaprost

Vitaprost-suppositorier refererar till snabbtverkande läkemedel och ordineras i kronisk form eller efter operation på prostatakörteln.

Detta läkemedel i form av rektala suppositorier har antibakteriell och antiinflammatorisk effekt. Ansökan uretrala suppositorier normaliserar processen och minskar risken för trombos i kärl av prostata och återställer funktionen av blåsmuskeln, och förbättrar kvaliteten av sperma.

Prostamol Uno

Läkemedlet reglerar funktionen hos organen i genitourinärsystemet, har antiinflammatoriska egenskaper och utövar en antiexudativ och antiandrogen effekt.

Det är indicerat för godartad prostatahyperplasi i steg 1 och 2, som en komplex terapi för prostatit. Kapsel tas oralt efter en måltid, helt med en stor mängd vatten, 320 mg / dag samtidigt. En detaljerad kurs ordineras av en läkare. Kostnaden är från 600 till 1100 rubel.

Peponen

Läkemedlet tillverkas på basis av pumpafröolja, i kapslar om 0,3 № 90. Det avlägsnar dysursymptom hos män, lindrar smärtsyndrom och främjar ökad potens.

Med långvarig användning minskar innehållet av lipider i blodet. Med prostata adenom utse 1 till 2 kapslar 3 gånger om dagen. Liksom varje växtberedning krävs det endast en långsiktig användning för att uppnå den önskade effekten.

Hur man återhämtar sig från prostatit

I det första skedet återkommer kronisk prostatit genom smärtsamma känslor vid urinering, urladdning, episodisk sexuell dysfunktion. Alla dessa symtom stoppas av en antibiotikabehandling av bred åtgärd, och smärtan kan tillfälligt försvinna från enkla analgetika.

Perioder av tillfällig förbättring efter akuta attacker av inflammation i prostatakörteln kan vara resultatet av mobilisering av kroppens skyddande resurser. Men förr eller senare måste du tänka på hur man får ett helt liv och återhämtar sig från att glömma prostatit för alltid.

Kontakta din läkare så snart som möjligt

De obehagliga fysiska symptomen som indikerar ett smärtstillande tillstånd hos prostata är ofta åtföljda av depression och rädsla som orsakar att män oavbrutet skjuter upp besök till läkaren. Många känner igen problemet bara på scenen när sjukdomen börjar på allvar: smärta blir outhärdligt, urinering blir tortyr eller inte kontrollerad, sexuell och impotens är ett långvarigt faktum. I detta skede härdas prostatit i mycket sällsynta fall.

Detta perspektiv gör att man tänker på förebyggande och snabb behandling av prostatit med de första, till och med svaga och snabbt passande tecknen. Obehag vid urinering, urladdning från penis och smärta i ljummen - de första klockorna svarar på. Det finns just nu ett brett spektrum av metoder för att förhindra behandling av prostatit. Det finns också fall och tekniker som stoppar spridningen av vävnader och till och med reducerar storleken på prostata adenom. Idag kan du botas av adenom och prostatit genom radikal kirurgisk ingrepp, samt genom mediciner och fysioterapi.

Läkarnas åsikt skiljer sig åt vid utvärderingen av resultaten av icke-kirurgisk behandling av kronisk prostatit och adenom. Vissa anser att det inte finns inflammation och normal storlek på prostata - en komplett seger över sjukdomen. Andra hävdar att detta bara är ett framgångsrikt stadium i kampen mot återkommande kronisk prostatit, som inte försvinner någonstans.

Teoretiska beräkningar intresserar patienterna mycket mindre än frågan om det är möjligt att undvika smärta i perineum, sexuell dysfunktion och utan problem att släppas ur urin i alla åldrar. Det viktigaste - livskvaliteten, och huruvida en person har återhämtat sig från prostatit eller bara överträffat sin förvärring är trots allt redan en sekundär fråga.

I händelse av kronisk prostatit och speciellt vid exacerbationer av sjukdomen kan du helt lita på läkaren eller försöka behandla prostatit hemma.

Men vid varje tillvägagångssätt är det nödvändigt att skicka diagnos i medicinsk institution för att fastställa orsakerna och stadierna av sjukdom. Upprepade studier visar hur mycket behandlingen hjälpte, om det fanns några komplikationer, vars symtom kan raderas av läkemedlets tillfälliga effekt.

Smärta i perineum, frekventa resor till toaletten - det är bara en symptomatologi som blir av med vilken bara kan dämpa den kroniska processen som leder till sexuell dysfunktion, upprörd urinering. Förutom åldersfaktorer kan orsaken till prostatit vara hypotermi, fysisk överbelastning och stress, liksom allvarliga infektioner och virus.

Självbehandling för prostata problem

För att uppnå den önskade effekten av infusioner av persilja, honung blandningar eller vitlök tinkturer behöver månaders regelbunden användning, med noggrann iakttagande av teknik för tillverkning av traditionell medicin och kvalitetskrav som ingredienserna.

Med någon behandlingsmetod, och oberoende av orsakerna till sjukdom kommer att behöva ändra eller justera kosten. Vi måste eliminera den syntetiserade livsmedel (chips, läsk, många typer av godis och kakor) och fetter av animaliskt ursprung, för att minimera stekt och marinerade rätter, samt användningen av alkohol, socker, salt och skarpa kryddor: peppar, senap, pepparrot. Diet baserad på naturliga produkter med en dominans av färska grönsaker, frukt, mejeriprodukter, fisk och skaldjur bör inte finnas någon tidsbegränsning, och den nya ätbeteende, vilket kommer att bidra till att uppdatera och återvinning av hela organismen.

I medicin finns det många fall där människor varade för allvarliga kroniska sjukdomar bara genom att överge dåliga vanor och konsekvent härma kroppen.

Folk recept för prostatit

 • Stark infusion av persilja frön: halva volymen frön blandad med kokande vatten. Blandningen är klar för användning efter infusion i 15 minuter. Den dagliga dosen är 200 g tinktur i 3-4 delade doser;
 • Avkok av persilja rötter används istället för vatten i en volym av 1 till 2 liter dagligen. För att laga matet måste du koka en halv kopp en halv kopp hackad persilja i en liter vatten;
 • Fint slipade oljepumpade frön ska tas med honungsvatten i förhållandet 2 msk. l. ett glas vatten en halvtimme före måltiderna. Du kan också göra en mer behaglig smak av honungspasta med de renade pumpa frön och äta det regelbundet kort före måltiderna. Zink, som ingår i pumpan, kommer att förbättra hormonbalansen. Pumpa fröolja, som kan hittas i försäljning, har en stark regenererande effekt, det kan också tas oralt vid en viss dosering;
 • Peargryta utan socker från färsk eller torkad frukt rekommenderas för daglig användning under alla årstider.
 • Grönsaker fräscha från morötter, gurkor, sparris och betor, gjorda i lika delar, rekommenderas att dricka 2 glas per dag under en förvärmning av prostatit;
 • Produkterna från biodling under behandlingen av prostata kommer att ge kroppen de nödvändiga spårämnena, liksom att fylla på energihushern med en kalorifattig diet som är nödvändig för att rengöra kroppen av toxiner. Daglig dos av honung - 3-4 teskedor, pollen - 1-2 teskedar;
 • Tinkturer och ljus från propolis ger en snabb antiinflammatorisk och regenererande effekt;
 • Ta emot olika dekokter av växtbaserade salvia, ringblomma, kamomill, etc. bör utföras varje månad kurser med valfria avbrott eftersom örter är läkemedel, och de, liksom i salvor och tabletter har kontraindikationer och möjliga biverkningar av en överdos;
 • Tinkturer från lök på torrt vitt vin och vitlöktinktur på alkohol kan ersätta antibakteriella läkemedel.

Vid behandling av prostatit är det viktigt att utesluta förstoppning, där tryck på prostatan förvärrar det smärtsamma tillståndet.

Läkning övningar

Fysiska övningar rekommenderas för lätta former av prostatit, under rehabilitering efter sjukdomens förvärmning och för förebyggande av återfall. För den största effekten måste du kombinera olika typer av övningar, utföra både på speciella övningar och under korta träningspass varje 1-2 timme.

 • Andningsövningar för att stärka bukhålan, som kortfattat kan skrivas som andning i rytmen: inandning, andning, långsam utandning;
 • Vanliga squats och promenader hak och skinkor;
 • Retur av anus, och imitation av inneslutning av urin;
 • Olika ben med bena raka och böjda ben.

Med den korrekta tekniken att utföra övningar värmer ljummen upp.

Ridning anses vara en god profylax för prostatit, men den är kontraindicerad i de akuta stadierna av prostatit. När sjukdomen försämras, värmer växtbad med kamille, havssalt och mangan hjälper. Med milda former kan den terapeutiska effekten uppnås genom en regelbunden kontrastdusch i prostatakörteln. Regelbundet sexliv är en viktig faktor för förebyggande och behandling av prostatit, det kommer också att bidra till att bli av med komplexa och depression och återuppliva kroppens försvarssystem.

Medicin och sjukgymnastik

Magnetoterapi, elektrofores, inductotermi i perineum, laserterapi, denna ofullständiga förteckning över förfaranden med användning av medicinsk utrustning ska användas uteslutande för syftet och under överinseende av en läkare. Sådana förfaranden utnämns som ett hjälpverktyg för läkemedelsterapi med användning av starka antibiotika av riktade åtgärder. Förutom orala läkemedel ordineras också rektala medel, vars användning minskar risken för biverkningar och säkerställer snabb absorption av läkemedel genom rektumets vägg.

Den terapeutiska massagen av prostata, som utförs av specialister på poliklinisk basis eller hemma, utförs också genom ändtarmen. Detta aktiverar blodcirkulationen och ökar effektiviteten hos antiinflammatoriska och läkande läkemedel.

Naturliga beredningar

Bland de naturliga preparaten för behandling av prostatit ASD är utvecklingen av den sovjetiska akademiker Dorogov, som nyligen fick ett andra liv genom att sätta i produktion vid ett av de ryska läkemedelsbolagen. Detta antiseptiska djur av animaliskt ursprung är ett homeopatiskt läkemedel som specifikt påverkar inflammationens fokus. Denna bioadditiv används som hjälpmedel för att aktivera kroppens skyddsfunktioner vid behandling av det akuta stadium av prostatit. Standarddosen är 20-30 droppar upplösta i ett glas vatten, tagen en timme före måltiden.

Om lagringsförhållandena och användningsregimen för denna åtgärd respekteras, kommer resultaten att visas under de första dagarna. Det finns en minskning av smärtssyndrom och avlastning av urinprocessen.

Vid återfinns den nuvarande narkotikamarknaden annan naturlig produkt - Likoprofit, lindrar symtomen vid prostatit och hjälper till med inflammation i prostatan komplikationer. Den är tillverkad av växtextrakt, det innehåller vitamin C, E, D, främja regenerering och cellförnyelse, samt spårämnen zink, krom, selen erfordras för återställning av immun och hormonella system efter stress och inflammation i den manliga organismen. Som kan ses i sammansättningen, kan denna produkt ersätta homeopatiska läkemedel - teer och tinkturer, för beredning av vilket inte alltid är möjligt att hitta tid och råvaror.

Upptagningstid 1 månad, en kapsel per dag. Mot bakgrund av de flesta positiv feedback från människor som använder likoprofita kurs på första tecken på prostatacancer inflammation, får vi inte glömma att det kan finnas fall av enskilda intolerans. Det är också viktigt att strikt följa dosen.

Ur. - Jag botade prostatit!

 • Gå till sidan:

Vem är online

1 användare tittar på det här forumet: Inga registrerade användare och 1 gäst

Tillstånd för forumet

du du kan inte starta ämnen
du du kan inte svara på meddelanden
du du kan inte redigera dina inlägg
du du kan inte Ta bort dina meddelanden
du du kan inte lägg till bilagor

Hur bli av med kronisk prostatit?

Om en man diagnostiseras med prostatit, kommer han troligen att bli panik. Tankar om huruvida denna sjukdom kan botas kommer inte att lämna den skrämda representanten för det starkare könet. Särskilt är denna fråga aktuell om han har diagnostiserats med kronisk prostatit. Vad är risken för denna sjukdom? Hur hanterar man det? För att bli av med prostatit är det nödvändigt att närma sig problemet på ett komplicerat sätt. Hur bota sjukdomen korrekt? I denna situation är det värt att veta många nyanser.

Varför framträder kronisk prostatit?

Var försiktig!

Innan jag läser vidare frågar jag dig en fråga. Letar du fortfarande efter en arbetsmetod för att förbättra styrkan?

Jag skyndar mig att varna dig, de flesta läkemedel för styrka är en fullständig skilsmässa av marknadsförare, som vindar hundratals procent på droger, vars kostnad närmar sig noll. Allt skulle vara ingenting, och som förberedelser på typen av Viagra-arbete. MEN.

Nästan alla tabletter för styrka orsakar omedelbar beroende.

Helt enkelt att ha druckit ett par gånger medel för att styrka, kommer du inte att kunna sängen absolut ingenting utan hjälp av detta verktyg. Detta är inte av misstag, eftersom apoteksmafia tjänar stora pengar på återkommande försäljning. Du sitter bara på nålen.

Men hur är det om din styrka inte räcker? Vi studerade en enorm mängd material och viktigast kontrollerade i praktiken de flesta verktyg för styrka. Så visade det sig att det enda läkemedlet som inte orsakar beroende och några biverkningar är Predstanol. Detta läkemedel säljs inte på apotek och annonseras inte på Internet, det består av naturliga komponenter och helt utesluter kemi. Här är en länk till den officiella hemsidan.

Om en representant för en stark hälsa av befolkningen lanserar sin hälsa, behandlar inte prostatit, så kommer han säkert att ställa mot ett brott mot styrkan. Som ett resultat kan vi förvänta utvecklingen av erektil dysfunktion, en minskning av libido och senare infertiliteten. Huvudproblemet med utvecklingen av kronisk prostatit är att det kommer att återkomma även efter återhämtning och förbättring av tillståndet.

Vilka orsaker påverkar utvecklingen av sjukdomen? Kronisk prostatit uppträder på grund av minskad immunitet, när infektionen träder i prostata genom könsorganen. När en människas immunförsvar försämras blir hans kropp sårbar för en mängd olika bakterier, vilket skapar idealiska förutsättningar för att de ska utvecklas och existera. Utseendet av prostatit påverkar också infektionen, som ligger i bäckenregionen, ett brott mot blodcirkulationen.

Faren är att i början av kronisk prostatit kan det inte finnas synliga symptom jämfört med den akuta formen av sjukdomen, när en man har sådana klagomål:

 • temperaturen stiger;
 • underlivet gör ont
 • urinering är nedsatt
 • kraften försämras.

Hur man behandlar sjukdomen?

För att bota kronisk prostatit är det värt att följa alla rekommendationer från en specialist. Inledningsvis måste läkaren genomföra en grundlig undersökning, identifiera orsaken till sjukdomen, då kan du ordinera den nödvändiga behandlingen. Hur bli av med denna obehagliga sjukdom?

Läkare skiljer inte en typ av prostatit. Alla har skillnader från varandra, vilket innebär att behandlingen kan vara något annorlunda. Hittills rådgör läkare att närma sig problemet på ett omfattande sätt. Endast i detta fall är det möjligt att skydda sig från återfall, för att återvända till det gamla livet, där symptomen på prostatit inte kommer att vara oroliga.

Om man ska tala om komplex terapi måste patienten använda sådana behandlingsmetoder:

 1. Att använda läkemedel. Om sjukdomen orsakas av skadliga mikroorganismer, ska mannen definitivt använda antibiotika. Man måste komma ihåg att de ska ordineras av en läkare. Självhjälp med hjälp är inte nödvändig, för att du kan möta andra problem. Antibiotika undertrycker och eliminerar infektioner på prostatavävnaden. Det är också nödvändigt att ta hänsyn till ett antal kontraindikationer som anges i bruksanvisningen för dessa läkemedel.
 2. Massage i prostata. Denna procedur utförs i syfte att behandla såväl som förebyggande. Om det finns en akut form av sjukdomen, ska massagen överges. Men med kronisk prostatit kommer sådan manipulation bara att gynna hela genitourinary systemet. Det rekommenderas inte att massera prostata själv, eftersom det kan förvärra problemet. Denna procedur kan tilldelas en specialist. Det finns också ett alternativt sätt. Om en man kategoriskt inte vill gå till läkaren för en massage, kan du använda speciella enheter som hjälper till att göra denna procedur själv hemma.
 3. För att påskynda återhämtningen och snabbt bli av med prostatit rekommenderas det att använda fysioterapi. Det är ett speciellt förfarande som utförs av en läkare. För att göra detta, använd laser, ultraljud etc.
 4. Användning av folkmetoder. Med hjälp av en mängd mormors recept kan grundläggande behandling kompletteras. Du behöver inte helt byta tabletter med folkmetoder. På så sätt bli inte av med prostatit.
 5. Om ovanstående metoder inte hjälper, och urinröret är mycket inskränkt, används kirurgi, men detta är ett extremt mått.

Användning av läkemedel

Behandling med medicinering ska övervakas av en läkare. Om en person självständigt förskriver läkemedel kan hans tillstånd förvärras. Även i detta fall kan det finnas biverkningar.

Om en kronisk prostatit har diagnostiserats kan sådana läkemedel ordineras:

 1. Antibiotika. Om sjukdomen börjar förvärras kommer läkaren initialt att förskriva antibiotika. I det här fallet är det värt att komma ihåg att du måste genomgå en fullständig behandling. Om du stoppar det, kan du inte helt förstöra bakterierna. Ofta ordinerar läkare sådana läkemedel som Amoxiclav, Ceftriaxon etc.
 2. Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel. Dessa mediciner behövs för att lindra smärta och inflammation. För detta ändamål föreskrivs nimesulid eller diklofenak.
 3. Hormonala medel. Läkare förskriver inte alltid dessa droger. Tilldela dem när den tidigare gruppen av läkemedel inte hjälper.
 4. Alfa-blockerare. Dessa läkemedel lindrar inte prostatit, men de normaliserar arbetet i urinvägarna. Med hjälp kommer det vanliga urinflödet att uppstå. Sådana medel används av hela kursen.
 5. Spasmolytika. Mycket ofta används No-shpa eller Baralgin. Med deras hjälp avlägsnas spasmen, varefter cirkulationen av vätskor i prostatakörteln kommer till normala.

Massage i prostata

Prostatamassage är en ganska effektiv teknik, men det ger lite obehag för en man. Ofta vågar en representant för det starkare könet inte en sådan procedur enbart genom en psykologisk barriär, eftersom doktorn sätter in ett finger i perineum och masserar prostata. Därför är många män rädda av själva processen att utföra proceduren, och de vågar inte på det. Men det är värt att övervinna oro och skam, eftersom det kommer att bidra till att återhämta sig.

Efter proceduren kan du se sådana förändringar:

 • blodcirkulationen i prostatakörteln förbättras;
 • förbättring av patency av kanaler börjar;
 • antibiotikum penetrerar bättre i vävnader;
 • Det finns en sekretion som är nödvändig för analyserna.

sjukgymnastik

Sjukgymnastik visar utmärkta resultat. Den består av ett antal förfaranden som kompletterar den grundläggande behandlingen. Det är värt att komma ihåg att endast en erfaren specialist ska vara sjukgymnaster. Sådana förfaranden utförs i medicinska kontor som är särskilt utrustade och utrustade med lämplig utrustning.

Här är deras lista:

 1. Ultra korta vågor. Denna metod innebär användning av en växlande högfrekvent ström på det drabbade området. Till följd av detta appliceras värme på platsen. Efter ett sådant förfarande minskar smärtan, och den inflammatoriska processen minskar märkbart.
 2. Magnetfält. Denna procedur är ganska lik den tidigare metoden. Men i detta fall påverkas den drabbade zonen av ett magnetfält med låg frekvens. Efter att manipuleringen blir mindre ödem, förbättras blodcirkulationen, och resorptionen av hematom kommer att bli snabbare.
 3. Användning av ultraljud. Denna teknik är mycket effektiv och används för kronisk prostatit. För att utföra denna procedur måste särskild utrustning finnas tillgänglig, vilket gör det möjligt att påverka vibrationen på prostatakörteln. Efter detta kommer smärta, inflammation och svullnad att minska.

Hemmetoder

Många människor undrar om det är möjligt att bli av med prostatit endast med folkmetoder. Det bör förstås att föreskrivna läkemedel bör ligga till grund för terapi, men hem recept kan komplettera medicinerna. Traditionell medicin ska bli ett hjälpverktyg. I komplexet kan en man snabbt bli av med sjukdomen.

I folkmedicin finns det ett antal recept som kan användas för kronisk prostatit. Med hjälp kan du förbättra patientens tillstånd, komplettera den grundläggande behandlingen.

Det rekommenderas att använda sådana populära folkrecept:

 1. Solrosfrön. Denna metod anses vara den enklaste och mest effektiva. För att förbättra patientens tillstånd med prostatit är det värt att äta 30 solrosfrön innan man äter. På detta sätt kommer kroppen att få den nödvändiga mängden zink. Om det finns en önskan är det rekommenderat att göra medicinska godisar. Frön måste slipas i köttkvarn och blandas med honung. Få en homogen blandning, från vilken kulorna är gjorda, som placeras i kylskåpet. Detta godis bör ätas innan man äter.
 2. Aspen bark. Samlingen av denna komponent bör göras på våren, när barkens tjocklek är högst 0,5 cm. Därefter bör den torkas och läggas till vodka. Blandningen ska stå i mörkret i 2 veckor. Efter den förflutna tiden förbrukas den ansträngda tinkturen 3 gånger om dagen. För detta tillsätts 2-3 droppar medicin till 100 ml vatten. Förfarandet upprepas i 2 månader.
 3. Färska juicer. De har en positiv effekt på kroppens tillstånd, stimulerar utsöndringen av urinsyra.
 4. Röd rot. Från det gör infusion eller avkokning. Om du dricker dessa drycker, kommer återhämtningen att komma snabbare och patientens tillstånd kommer att förbättras märkbart.
 5. Sparris. Juice av denna komponent kommer att vara en utmärkt assistent för prostatit. Begränsa inte det belopp som du kan dricka per dag. Juice kommer att påskynda återhämtningen samt förbättra njurfunktionen.

Det finns många sätt att behandla prostatit i kronisk form. Därför kan var och en välja ett lämpligt sätt att bekämpa denna sjukdom. Men det är värt att komma ihåg att man kan botas av sjukdomen bara med komplex behandling. Vissa folkrecept får bara förbättra tillståndet, men inte bli av med prostatit.

Vattenförfaranden

Väl kompletterat med vattenbehandling. Detta kan vara ett varmt bad eller mikro-enema.

För att bli av med prostatit rekommenderas det att ta varma bad varje dag. De förbättrar blodcirkulationen.

Men det är värt att hålla sig till vissa regler:

 1. Vattentemperaturen bör inte vara mer än 38 grader.
 2. Det rekommenderas att tillsätta växtbaserade örter till badet, som har egenskaper för att avlägsna inflammation. Detta är idealiskt för kamomill eller salvia.
 3. Varaktigheten av ett sådant vattenhaltigt förfarande bör vara ungefär en tredjedel av en timme.

Med prostatit i kronisk form kan du utföra mikroclyster. Därför används avkodningar av medicinska växter:

En sådan enema bör ha en volym på 100 ml, dess temperatur bör inte överstiga 38 grader. Fortfarande rekommenderar läkare att göra eller göra mikroclysters med smör eller olja av havtorn eller en hundros. Detta bör vara en lösning på 30 ml. Det rekommenderas att du gör detta innan vila.

Fördelarna med fysisk utbildning

För att förbättra en persons tillstånd under denna sjukdom rekommenderas det att göra några övningar. De kommer att påskynda återhämtningen, förbättra blodcirkulationen i bäckenområdet, ha en positiv inverkan på hälsan i allmänhet.

Här är några övningar som visar en positiv effekt:

 1. Det är nödvändigt att stå i en stående position på axelns bredd och sprida knäna ifrån varandra. Därefter tar det 6-8 gånger att göra ofullständiga sit-ups. Alla rörelser är långsamma.
 2. Stående, du måste vända dig för att höja dina knän. Du behöver göra det 6 gånger. Också fördelarna medbringas av knäet av benen.
 3. Det är nödvändigt att flytta sig i en stående position runt kroppen. I varje riktning, upprepa övningen 6 gånger.
 4. Det är nödvändigt att placeras på baksidan och för att förstå bäckenet upp och knäna förskjuter åtta gånger.
 5. Ligger på ryggen måste du höja dina anslutna ben runt ett dussin gånger.

Mäns återkoppling

Här är några återkopplingar från patienter om huruvida det är möjligt att bli av med prostatit:

 1. Alexander, 42 år gammal. Jag hade smärta i underlivet. Jag började misstänka utvecklingen av prostatit, men skyndade inte till doktorn, som jag var tvungen att ångra. Men detsamma bestämde jag mig för att besöka doktorn efter ett tag, som rapporterade att jag har kronisk prostatit. Därefter bestämde jag mig för att följa läkarens rekommendationer. Jag använde mediciner, gick till massage, följde en hälsosam livsstil. Som ett resultat blev jag av med det irriterande problemet.
 2. Maxim, 47 år gammal. Inför kränkningar av styrkan trodde jag inte ens att jag hade kronisk prostatit. Han var engagerad i självmedicinering, och som det visade sig behandlade han inte vad som behövdes. Hustrun övertalade mig att gå till doktorn. Det tog mig 3 månader att bli av med problemet. Men för detta tog jag inte bara piller, utan också övade sport, ät rätt, vägrade att röka och alkohol.

Om en man har kronisk prostatit betyder det inte att han kommer att behöva kämpa med denna sjukdom under resten av sitt liv. Det viktigaste är att starta behandlingen i tid, följa alla rekommendationer, ange problemet på ett omfattande sätt.

Rita slutsatser

Fick du ett missbrott? Döma av det faktum att du läser denna artikel - seger är inte på din sida.

Och självklart vet du inte av hearsay att ett brott mot styrka är:

 • Lågt självkänsla
 • Kvinnor kommer ihåg alla misslyckanden du gör, berätta för dina vänner och dina vänner
 • Sjukdom i prostata
 • Utvecklingen av depression, som negativt påverkar din hälsa

Och svara nu på frågan: GÖR DU DETTA? Kan detta tolereras? Kommer du ihåg den känslan när man tittar på en naken kvinna och inte kan göra någonting? Tillräckligt - det är dags att bli av med problem med styrka, en gång för alla! Håller du med?

Vi studerade en enorm mängd material och viktigast kontrollerade i praktiken de flesta verktyg för styrka. Så visade det sig att 100% av arbetsdrogen utan några biverkningar är Predstanol. Denna beredning består av naturliga komponenter som helt utesluter kemi.

VARNING! ACTION! Du kan prova drogen gratis, Vänligen följ länken eller fyll i formuläret nedan:

Metoder för effektiv behandling av prostatit hos män i hemmet

Prostatit är en inflammation i prostata som uppstår på grund av en kränkning av blodmikrocirkulationen i bäckenet och bäckensbottenmusklerna eller den smittsamma processen i dess vävnader. Det åtföljs av en betydande försämring av livskvaliteten hos en man. Ej aktuell eller felaktigt utvald behandling leder till frekventa återfall, övergången av sjukdomen till kronisk form.

Förutom konservativ terapi finns det andra effektiva metoder för att bekämpa denna sjukdom. En av de viktigaste är behandlingen av prostatit i hemmet.

Försök dock inte försäkra dig om kvalificerad sjukvård. Först måste du få en läkares samråd, gå igenom undersökningen och identifiera orsakerna till överträdelserna.

Hur man bestämmer förekomsten av prostatit

En korrekt diagnos kan givetvis endast göras av en specialist. Det finns dock vissa tecken som bör göra en man uppmärksamma sin hälsa.

Diagnos av sjukdomen i hemmet är att "inte titta igenom" dessa första alarmerande tecken, och omedelbart kontakta en läkare.

Akut prostatit tillåter inte detta, men oftare finns det en kronisk form av sjukdomen, som långsamt utvecklas med en gradvis ökning av symtomen.

De första tecknen på prostatit

 • ökad uppmaning att urinera
 • en känsla av obehag i ljummen och i könsorganet
 • sexuella störningar.

Med förvärring av tillståndet intensifierar smärtsamma manifestationer, kommer en förvärring, som åtföljs av mer levande symptom:

 • smärta i underlivet
 • smärtsam urinering
 • ofrivillig urladdning av urin vid hakning
 • känsla av smärta under avföring
 • signifikant försämring av erektionen
 • allmän dålig hälsa
 • ökning av kroppstemperaturen.

När man vänder sig till en specialist måste en man genomgå diagnostik och få möten. Det snabbast lösa problemet kommer att hjälpa drogbehandling av prostatit, vilket blir mer effektivt när det kompletteras med beprövade hemmetoder.

Hur man behandlar prostatit i hemmet

Behandling av prostatit hemma innebär användning av folk recept, massage, fysiska övningar och fysioterapi enheter som hjälper till att hantera sjukdomen och återställa mäns hälsa.

Det är viktigt att förstå att hembehandling av prostatit endast är möjlig i fall av komplikationer av sjukdomen. Komplicerade former eller ofta återkommande sjukdom kräver mer uppmärksamhet och mer allvarliga åtgärder vid behandling.

Recept av traditionell medicin

Terapi av prostatit hos män i hemmet, baserat på folkrecept, hjälper till att lindra smärtsyndromet, lindra inflammation, återställa den vanliga processen med urinering och öka kroppens övergripande ton och dess motståndskraft mot eventuella infektioner.

Pumpa frön i behandlingen av prostatit

Pumpa frön används för att behandla prostatit i mer än ett århundrade. Deras helande effekt beror på innehållet i en stor del av ett element som zink. Manlig kropp behöver daglig zinkintag i kroppen, det här låter dig behålla och bibehålla hälsan. Torkade, men inte stekta pumpafrön används för behandling. De måste skrällas och ätas. För en behandling är vanligtvis ett halv kilo frön tillräckligt. Det innebär att kursen kommer att vara kvar tills "medicinen" är över. Om du upprepar dessa kurser årligen minskar risken för förvärring av kronisk prostatit väsentligt.

Det första sättet: Varje dag måste du äta 30 pumpa frön. Gör detta före måltider, inte rusar, de måste noggrant tuggas.

Det andra sättet: Skalade, rostade pumpafrön passeras genom köttkvarn och lägger till 200 gram honung. Alla blanda väl och rulla bollar lika stora som en valnöt. För behandling av kronisk prostatit äter upp 2 av dessa bollar dagligen. De, som i föregående fall, äter innan de äter. I detta fall kan bollarna inte sväljas, tuggas och suga i två till tre minuter.

Infusion av hassel

Huvudingrediensen är hasselnöt. För att behandla prostatit måste du ta bark eller löv av hassel. Du kan brygga ihop de två ingredienserna, växla dem. Samtidigt måste barken bryggas dubbelt så länge, eftersom det är mer styvt.

Recept: en matsked av löv (eller bark), hasselbröd i ett glas kokande vatten, stäng ett tätt lock och vänta en halvtimme. Spänn sedan och ta 1/4 kopp 4 gånger om dagen. Det är bättre att använda färskt material varje gång. Vanligtvis är en vecka tillräcklig för sådana förfaranden.

Malurt med prostatit

Malurt är en växt som du kan klara av nästan vilken infektion som helst, inklusive pyogen. Hur kan prostatit behandlas med malurt? Det är bäst att genomföra en omfattande kurs, inklusive intag och tvättning av urinröret. Det tar 100 gram torr malurt, som males i händerna så små som möjligt och siktas genom en sikta. Små fraktioner används för oral administrering i torr form, stora för avkok, från vilka mikroclyster och sprutningar i urinröret görs. Som ett resultat får de en dubbel effekt på kroppen, vilket rensar från infektionspatogenerna, vilket leder till att inflammatoriska processer upphör.

Behandlingen varar en vecka. Torr malurt, oberoende av mat, tas av nypa, tvättas med vatten. Varje dag på kvällen tillverkas mikroclyster och spolning av urinröret med hjälp av avkok.

Ett avkok för mikroclyster och sprutor görs enligt följande. En tesked med en kulle torrgräs malurt häll en liter kokande vatten. Efter kylning till 40 ° C, filtrera. För varje procedur behöver du 50 ml avkokning. Med hjälp av en spruta görs en injektion i anus och in i urinröret. Injektion i urinröret görs plötsligt, så att vätskan rör sig så långt som möjligt. För varje procedur behöver du använda en separat spruta.

Terapeutiska juicer

Effektiv behandling av prostatit i hemmet kan snabbt och privat utföras med hjälp av juice. I kombination med läkemedelsbehandling visar sådana åtgärder bra resultat. Väletablerade grönsaksjuice, som måste konsumeras varje dag för 600 ml. Med prostatitjuice från morötter, betor, är en blandning av gurka och aspargesjuice särskilt lämpliga. Självklart bör detta inte köpas i butiken, men färska, färskpressade juicer. Du kan ta dem kontinuerligt, men minsta kursen är 10 dagar.

Behandling av prostatit med persilja

Persilja har en stor lista över medicinska egenskaper, särskilt det tar bort den inflammatoriska processen och återställer sexuella funktioner.

Trots det faktum att vi använder tiden persilja i matlagning, uppskattar det för kryddig smak, är persilja en medicinalväxter, eftersom det innehåller en stor mängd av mineraler och vitaminer. Så, till exempel, i 100 g persilja finns det två dagliga normer av provitamin A, vilket för övrigt är användbart för ögonen. Och vitamin C är nästan 4 gånger mer än i citron! Dessutom finns det inulin i persilja - det är en naturlig analog av insulin, det reglerar också blodsockernivån och är dessutom den bästa källan till näring för tarmmikrofloran.

Persiljajuice ska tas på en matsked 3 gånger om dagen i en halvtimme före måltiderna.

Det är också användbart att använda persilja frön. Mala 4 teskedar frön i pulver, fyll i ett glas kokande vatten, koka i 15 minuter och svalna sedan. Ta 4-6 gånger om dagen för 1 matsked.

Biodlingsprodukter vid behandling av prostatit

Vid hembehandling av prostatit kommer ljus som gjorts på basis av honung eller propolis snabbt att hjälpa till. De förvaras i kylskåp. Använd, sätt in i anusen.

För att göra honungsljus behöver du honung (1 tesked), ägg (1 stycke), mjöl (3 matskedar). Alla blandar och bildar små ljus. Använd en bit två gånger om dagen. Behandlingsförloppet varar i en månad, sedan om en månad eller en och en halv kan det upprepas.

För att göra ljus från propolis, ta 50 g alkohol och jord propolis, blanda och insistera i 2 veckor utan tillgång till ljus, skaka dagligen. Efter insistering indunstas massan i ett vattenbad tills det blir brungult. Därefter blandas den resulterande massan med kakaosmör och suppositorier bildas. Behandling - en bit dagligen i 35 dagar före sänggåendet. Bota sjukdomen hemma på detta sätt kan du för 2-3 kurser med en paus på 8 veckor.

Massage med prostatit

Med prostatit eller för dess förebyggande, rekommenderar urologer prostata massage kurser. Det hjälper till att hantera någon form av kronisk prostatit. Detta beror på förbättring av lokal cirkulation och stimulering av kroppen.

Vad är hemligheten av effektiviteten av massage?

 • normalisering av lokal blodcirkulation
 • förbättring av muskelton
 • säkra utflödet av hemlighet;
 • förbättring av sexuell funktion
 • öka effektiviteten av läkemedelsbehandling.

Massage kan utföras rektalt eller genom perineal vävnad.

Den första metoden anses vara den mest effektiva. Tillgång till prostatakörteln är genom anusen. Det är bäst att överlämna ett sådant tillvägagångssätt till en specialist, eftersom prostatan är ett mycket känsligt organ och dess vävnader kan lätt skadas av mekanisk stress.

Användningen av denna metod för massage i hemmet är också möjligt. Hans man kan göra en partner. Du kan klara dig själv med hjälp av speciella enheter - prostata massager. De har storlekarna och formen, vilket gör det möjligt att säkert komma in i en anus och att utföra nödvändiga åtgärder.

Ett enklare sätt att massage är en extern massage. Det är mindre effektivt, men det utförs utan penetration. Det kan utföras manuellt, pressa och göra cirkulära rörelser i perinealområdet. Massagerare eller lämpliga föremål kan också användas. Till exempel är en bra massage för utomhusprocedurer en boll för tennis. Han sitter på en stol, mannen sitter på toppen och snyggt rullar på den fram och tillbaka. Denna procedur kan utföras flera gånger om dagen, men det är definitivt värt att göra det på morgonen, omedelbart efter uppvaknandet. Det är fem minuter.

Att massera hemma hade den nödvändiga helande och förebyggande effekten och inte orsaka skada, du behöver veta prostata körningens placering, alla rörelser måste utföras med största försiktighet och kontraindikationer måste beaktas.

Kontraindikationer för prostata massage

 • Akut prostatit;
 • Förekomst av tecken på malign lesion av prostata;
 • Förekomst av cyster och stenar i prostatakörteln.

Fysisk utbildning mot prostatit

Alla vet att rörelsen är livet. Aktiv rörelse, regelbunden motion är en god profylax av prostatit orsakad av stillastående fenomen. Om en sådan sjukdom redan existerar, ges goda resultat i behandlingen genom enkla övningar som är tillräckliga för att utföra tre gånger i veckan.

Om det är möjligt är det nödvändigt att genomgå en terapeutisk träning i en medicinsk institution. Men många övningar är tillgängliga för självstudier. De kräver inte extravagans, speciella villkor och kommer att vara ett bra komplement till komplex behandling, vilket möjliggör en snabbare och effektivare behandling av sjukdomen hemma.

Krossar mot prostatit

En mycket effektiv övning som återställer blodcirkulationen i det lilla bäckens organ, och i prostata, inklusive, är de vanliga knäbanden. Helst måste du krossa 100 gånger, men du behöver inte göra den här engången, du kan dela dem i 2-3 närmar sig med en liten paus.

Om det är svårt att utföra ett sådant antal knep på en gång, måste deras antal gradvis ökas. Tillräcklig behandling och förebyggande belastning blir knep tre gånger i veckan. Squatsna själva borde vara djupa, så låga som möjligt, medan händerna höjs uppåt.

Andra övningar för behandling av prostatit

 • Ligger på magen, raka ben lyfts (20 gånger);
 • "Saxar" - rörelser av raka ben något upptagna från golvet i sittplatsen, händer i stödet något bakom (20 gånger);
 • ligga på ryggen för att dra benen till bröstet så högt som möjligt, lås händerna och stanna så mycket som möjligt, men inte mer än 20 minuter,
 • lägger fötterna ihop, hänger på en tredjedel och trycker ett knä framåt en efter en. Övning utförs i 5 minuter dagligen på morgonen och på kvällen.

En utmärkt övning som förbättrar blodcirkulationen i ett litet bäcken är normal gång. Du måste gå vid varje tillfälle: bara gå runt med jämna mellanrum, flytta på affären för en kort bit till fots, klättra uppför trappan istället för hissen.

Enheter och anordningar för behandling av prostatit

Utvecklingen av modern medicinsk teknik har lett till skapandet av en rad olika apparater för behandling av sjukdomar, som du kan bekämpa denna sjukdom hemma utan regelbundna besök på en medicinsk anläggning.

Apparatens funktion bygger på olika principer, men deras inverkan syftar till att uppnå ett mål - stimulering av prostata, förbättrad blodcirkulation i detta område och eliminering av stillastående fenomen.

Typer av enheter

 • vibration;
 • magnetiska;
 • stimulerande modulerade strömmar;
 • laser.

Varje typ av instrument har sina egna "starka" sidor. Till exempel med användning microvibration snabbt och effektivt elimineras trängsel, förbättra muskeltonus, är den magnetiska effekt som syftar till större analgetisk, antiinflammatorisk, avsvällande verkan.

Det finns också enheter som kombinerar flera arbetsprinciper, de är mer universella.

Lista över de mest kända enheterna

 • Androgyne - en av de vanligaste enheterna för magnetoterapi;
 • Intraton - speciellt rekommenderat för kronisk prostatit, komplicerad av purulent inflammation;
 • Mavit - ger en omfattande åtgärd;
 • Yarovit är en enhet som kombinerar elektromagnetisk och laserstrålning;
 • Vitafon är en universell anordning för behandling av många sjukdomar, inte bara prostatit;
 • Intramag - låter dig kombinera elektrofores och magnetophores med mikro-massage och tvätta urinröret;
 • Prostam är mest effektivt vid behandling av bakteriell prostatit.

Varma bad i kampen mot sjukdomar

Till lymf och blod i människans kropp bättre cirkulerad, det rekommenderas att regelbundet ta varma bad. Vattnet ska inte vara mer än 43 ° C, och tiden för sessionen är kvart i timmen. Istället för vatten, häll heta avkärningar av medicinska örter in i badrummet.

Användning av bad är tillåtet endast i avsaknad av förhöjd kroppstemperatur.