Huvud
Strömförsörjning

Tilldelningar för gonorré hos kvinnor

Gonorré (gonorré) anses vara en vanlig veneral sjukdom med infektiöst ursprung, som överförs via sexuell oral rutt. Den främsta orsaken till sjukdomen är den patogena gonokocken, som efter penetration i bäckenorganen påverkar genitourinärsystemet tränger in i livmodern och andra organ. Enligt statistiska uppgifter om venerologiska dispensar är omkring 150 tusen människor sjuka varje år med gonorré. Gonorré i de första stadierna har inga svåra symptom, så många utan att veta om sin sjukdom är bäraren.

En av de tidigaste symtomen beaktas vid tilldelning av gonorré hos kvinnor som ofta misstas för vaginal candidiasis, utan vänder sig till läkare, är egenvård utförs med svampdödande läkemedel som ingen känslig gonokocker bakterie.

Brist på gonorrébehandling i mer än 40 dagar efter infektion leder till att en kronisk sjukdom, som är svår att behandla, utvecklar provkomplikationer och ofta orsakar infertilitet.

De viktigaste symptomen på gonorré hos kvinnor

Några dagar efter infektion, tillsammans med rikliga sekret, finns det andra symtom:

 1. Smärta i underlivet;
 2. Smärta vid urinering
 3. Klåda, brännande i könsorganet och perineum;
 4. frekvent uppmaning att urinera
 5. Blodig utsläpp
 6. Smärta och obehag under samlag.

Fördelning på gonorré hos kvinnor är svår att skilja från utsläpp under menstruation eller candidiasis eftersom de kan slå blodiga eller har en grå - färg och unken lukt. Efter penetrationen av gonokocken i livmodern blir utflödet rikligt, buksmärta ökar, menstruationscykeln störs. Diagnos av denna sjukdom kan vara med uppkomsten av ovanstående symtom eller vid en doktors möte efter bakteriologiska studier. Under inspektionen av en kvinna gynekolog eller veneriska sjukdomar, varvid nämnda förändringar i livmoderhalsen, som ökar i storlek, blir det mjukt, smärtsamma, finns det också en inflammation i de yttre könsorganen. Därför är inte svårt att diagnostisera sjukdomen, du bara inte självmedicinera och i rätt tid att kontakta specialistläkare inom gynekologi och venereologi, som inte bara identifierar sjukdomen, men också för att utse en effektiv behandling.

Vad är gonorré hos män och kvinnor?

Gonorré är en sexuellt överförbar sjukdom som kan bli kronisk om den ges felbehandling och ger ett antal komplikationer. I 70% av fallen uppstår i samband med andra sexuellt överförbara infektioner (klamydia).

Hos kvinnor och män kan symtomen på sjukdomen manifestera sig på olika sätt, men det finns generella symptom:

 • neuralgi i halsen när infektionen sprider sig till detta organ (en ökning av lokala lymfkörtlar);
 • inflammation och irritation i ögonen, om sjukdomen påverkade synens organ;
 • smärta i ändtarmen, klåda, urladdning med pus från anusen, utseende av vårtor, sår, blåsor eller utslag i prianalzonen, hyperemi i slemhinnan.

Det finns också en asymptomatisk kurs av sjukdomen, vilket kan orsaka komplikationer som infertilitet och ledpatologi. Också i 10% av fallen finns det en liten symptomatologi, som ofta inte är uppmärksam.

Tecken på gonorré uretrit (inflammatorisk process i urinröret):

 • bränning;
 • neuralgi med urinering
 • inflammation i slemhinnan;
 • frekvent uppmaning att urinera
 • gul purulent urladdning.

Symptom på gonorré vulvovaginit (infektion i vaginala slemhinna och vulva):

 1. inflammation i de lägre genitala organen, inklusive labia, urinrörets yttre hals och vagina;
 2. urladdning i gonorré hos kvinnor - gulaktig leukorré med konsistens av grädde;
 3. klåda i perineum;
 4. spotting;
 5. spolning;
 6. Stretch smärta i nedre delen av buken, inte associerad med menstruationsperioden;
 7. illamående och kräkningar (ibland);
 8. ömhet i samlag.

På kvinnor, på grund av deras fysiologiska egenskaper, är symtomen enklare än hos män.

En annan manifestation av gonorré är prostatit. Sjukdomen kännetecknas av inflammation i prostatakörteln, som kan inträffa några dagar efter infektion (patogener stiger genom urinröret).

 1. neuralgi i perineum;
 2. palpation av prostata genom anusen är mycket smärtsam;
 3. erektionen är trasig.

Utan korrekt behandling passerar sjukdomen ofta i ett kroniskt stadium, när symptomatologin gradvis sänker sig, men sjukdomen fortsätter sin destruktiva effekt på kroppen. Tilldelningar i gonorré blir mindre rikliga och förekommer huvudsakligen på morgonen efter att ha ätit vissa livsmedel (kryddor, feta livsmedel, alkohol, kryddor) och samlag. Sekretionsfärgen är ljusare och märkbart starkare än i det akuta skedet av sjukdomen, lukten är skarpt obehaglig.

I avsaknad av terapi sprider infektionen genom kroppen och orsakar följande symtom:

 • temperatur (upp till 38 grader);
 • smärta i senor och leder (armbågar och knän);
 • ovanliga utslag på huden.

Mycket kommer att bero på immunitet och samtidiga sjukdomar. I regel är även vanliga infektioner tydligt uppenbara hos diabetiker redan i början.

 • smärta i underlivet
 • neuralgi vid samlag
 • infertilitet;
 • risk för ektopisk graviditet
 • överträdelse av menstruation.
 • spolning;
 • neuralgi i underlivet
 • vätska och abscesser i bäckenhålan;
 • bildandet av vidhäftningar.

Tilldelningar hos kvinnor med gonorré

Venereal sjukdomar kallas pest av XXI-talet. Och en av sådana hemska patologier är gonorré. Detta är en veneral sjukdom som orsakas av gonokocker. Gonorré, som regel, påverkar det urogenitala området, även om ögatets ögonbindning och den nedre delen av rektummen kan påverkas. Symptomen på sjukdomen är fördelningen av gonorré hos kvinnor och män.

Riskgrupp och sjukdomsfaktorer

Riskgruppen inkluderar personer i alla åldrar, raser, kön. Enligt statistiken blir cirka 200 miljoner människor sjuk varje år. Den gemensamma kunskapen om denna infektion förklaras av att gonokocker är resistenta mot droger. Därför är behandlingen av patologi svår.

Förebyggande faktorer av sjukdomen är en lös livsstil och användning av preventivmedel. Oftast överförs sjukdomen genom sexuella kontakter: vaginalt, oral och analsex. Indirekt infektion är också möjlig, eftersom gonokocken under vissa förhållanden bibehåller sin livskraft i upp till 24 timmar.

Som regel, om det fanns en sexuell kontakt med en person som lider av gonoré, är sannolikheten för att utveckla sjukdomen mer än 50%. Nyligen växer antalet personer som lider av blandade infektioner: när andra sexuellt överförbara sjukdomar observeras hos en person med gonorré.

Likheter och skillnader i den patologiska processen hos kvinnor och män

Det finns skillnader i den inflammatoriska processen hos män och kvinnor. Damerna påverkas vanligtvis av livmoderhalsen och hos män - slemhinnan. Ibland finns infektion i ögons slemhinna. Vad är utsläppen med gonorré? Karaktären hos de kvinnor och män som är separerade är likadana - den har en vitgul eller gulgrön färg och en tjock konsistens med en mycket skarp rutt lukt.

Symptom på sjukdomen

Inkubationsperioden för gonorré varierar från två till tre veckor. Som regel uppträder de första symptomen på gonorré hos kvinnor efter några dagar eller 2-3 veckor efter kontakt med en sjuk person. Patologi åtföljs av sådana manifestationer:

 • Riklig vaginal urladdning med obehaglig lukt och karakteristisk gulgrön färg.
 • Snabb urinering, där en kvinna upplever obehagliga känslor - smärta och brännande.
 • Isoleringar med blodföroreningar i mörkbrun färg.
 • Reducering av slemhinnan, dess puffiness. En starkt uttalad inflammatorisk process av vaginala slemhinnan börjar, och när den skjuts upp syns pus på den. Det kan finnas en ökning av temperaturen i detta område.

Om du inte börjar behandla i tid, kan infektionen spridas till andra organ i genitourinary systemet. Först, livmoderhalsen, livmoderrören, och sedan passerar infektionen till livmodern.

Hos kvinnor kan gonorré vara kronisk. I det här fallet klagar patienten på en allmän sjukdom, ojämnhet, men ofta utmatning från slidan. Dessutom klagar vissa kvinnor på konstant smärta i ryggen och underlivet. Det är möjligt att ändra menstruationscykeln - de månatliga blir mer rikliga och smärtsamma. Dyspareuni observeras ofta - smärta vid kön. Under sjukdomens förvärmning är symtomen mer uttalade.

Dessutom är tecken på den patologiska processen beroende av vilken typ av sjukdom som observeras hos patienten. Det finns flera sorter av gonorré beroende på platsen där den utvecklas.

Gonorré i livmoderhalsen

Med gonorralt cervicit påverkas livmoderhalsen och livmoderhalsen. Vanligtvis uppvisar sjukdomen sig i en akut form. I den primära fasen av den patologiska processen känns patienten brinnande och smärta i urinröret. Gradvis finns det purulenta utsläpp av en gulgrön färg. Förutom den rikliga avtagbara kvinnan kan klaga på klåda och brännande, rodnad av labia, svår urinering och avföring.

Obehagliga upplevelser är orsaken till att en stor mängd utsöndring utsöndras, vilket dräner, irriterar slemhinnan. Och om den korrekta behandlingen av patologi inte startas, kan sann erosion utvecklas över tiden.
I ett antal patienter finns utsläpp mellan män som har föroreningar i blodet. Kvinnor klagar över smärta under sex, intimitet ger dem inte nöje. I försummade fall provoserar gonorré hypertrofi i livmodern och utseende av neoplasmer.

Gonorré i urinröret

I detta fall påverkas urinröret. Det finns frekvent urinering tillsammans med svår smärta och brännande. Det är fortfarande en känsla att blåsan inte är helt tömd. Urinrörets yttre öppning är svullen, när den berörs uppträder smärta, och när det går i pus, kan det gå ut.

I allvarliga fall uppstår urininkontinens. Som ett resultat har kvinnor psykiska problem, stress, de lämnar nästan aldrig huset. Infektion kan leda till ett antal komplikationer, i synnerhet till cystit eller pyelonefrit.

bartolinit

Detta är en patologi där sekundär skada på Bartholin körtlar uppträder. Pus kommer hit från livmoderhalsen eller urinröret. Som ett resultat blir körtlarna inflammerade, deras storlek ökar. Om du inte behandlar sjukdomen växer abscessen tills den spricker. Detta kan orsaka bildandet av icke-helande fistel, från vilken pus släpps.

Gonorré endometrit

Med gonorré är endometrium av urladdning hos kvinnor purulent och innehåller blodpartiklar. Dessutom stiger kroppstemperaturen, feber och frossa observeras. Patienter rapporterar svår smärta i underlivet och i ländryggsregionen. Det finns rikliga uterusblödningar, de månatliga blir också rikligare och deras varaktighet ökar. En av komplikationerna i den patologiska processen kan vara bildandet av pyometra - ackumuleringen av pus i livmoderområdet.

Gonorré proctit

Gonorré hos kvinnor kan inte bara förekomma inom reproduktionssystemets organ. Ibland utvecklas det i tunntarmen. Orsaken till en sådan patologi kan vara oskyddad analsex med infektionsbäraren.

Ledsaget av falsk uppmaning att defekera, smärta i sakrum och anus. Den anala öppnar kliarna, kanske dess röda och brinnande.

På grund av allvarlig smärta slemmer sfinkteren, så är avvecklingsprocessen svår. Sedan slappnar han av, och personen börjar diarré, som innehåller en stor mängd slem. Om avföring innehåller blod, har proctit en erosiv form.

blennophthalmia

I detta fall kommer gonokockinfektion i ögonen och traumatiserar sitt slemhinna. Ögonlocket rodnar och sväller, det förekommer en pus från ögonen, på grund av vilka ögonlocken håller sig ihop. Vanligtvis är urladdningen gulgrön och har en mycket obehaglig lukt. I försummade fall läggs de ovannämnda tecknen till: sår på hornhinnan, ögonbollens förstörelse och som ett resultat - blindhet.

behandling

Om behandlingen av gonoré inte startas i tid, kommer sjukdomen att leda till inflammatoriska sjukdomar i bäckenorganen. Nyligen har gonorrébehandling förändrats avsevärt, med tanke på att gonokocken har blivit resistent mot penicillingruppens antibiotika. Därför började sjukdomen behandlas med antibakteriella läkemedel från gruppen fluorokinoloner. Eftersom patologi ofta uppträder tillsammans med klamydia behövs läkemedel mot gonokocker och klamydier.

Behandling av patologisk process innefattar användningen av sådana medel:

 • Ciprofloxacin. Läkemedlet är aktivt mot gonokocker, absorberas snabbt av tarmarnas väggar. Efter 1-2 timmar observeras den maximala koncentrationen av läkemedlet i blodet. Ta 2 tabletter om dagen före måltid i 5-15 dagar (beroende på svårighetsgraden av den patologiska processen).
 • Cefixime. Det kännetecknas också av aktivitet mot gonokockinfektion. Det brukar användas för att behandla okomplicerad gonorré. Kontraindicerad hos patienter med individuell intolerans mot läkemedlets komponenter. Det ordineras för 2 tabletter per dag i 10 dagar.
 • Azitromycin. Är aktiv i förhållande till klamydia. Det ordineras för personer med en kroppsvikt på mer än 45 kg, 1 gång per dag i en timme före måltiden eller 2 timmar efter det.


Självmedicinera inte. Om sjukdomen fortskrider kan det leda till allvarliga komplikationer.
För att undvika en sådan obehaglig sjukdom är det nödvändigt att ta hand om skyddet av sexuella handlingar och en ständig partner. Om kön är krossad under kön, är det nödvändigt att behandla könsorganen så snabbt som möjligt. För detta ändamål kan du använda Miramistin eller åtminstone rent vatten med tvål.

Vilka sekretioner är karakteristiska för gonorré

Gonorré eller gonorré ingår i listan över de vanligaste sjukdomar som överförs sexuellt. Orsaken till utvecklingen av en sådan sjukdom är den vitala aktiviteten hos gonokocker som överförs från partner till partner under intimitet. Dessa mikroorganismer multipliceras snabbt i skeden eller i urinröret. Om du inte känner igen problemet i tid påverkar det alla organ i genitourinary systemet. Det första tecknet på en sådan sjukdom är utseendet av sekret från könsorganen.

funktioner

Gonorré är farligt för både män och kvinnor. Gonokocker slår först in i skönheten hos det rättvisa könet och spreds sedan till livmoderrören, livmodern och äggstockarna. Hos män påverkar sjukdomen urinvägarna. Det är endast möjligt att göra en noggrann diagnos till specialister efter en fullständig läkarundersökning och laboratorietester.

Oftast drabbas sexuellt aktiva kvinnor av detta problem, vilket leder till ett promiskuöst sexliv. De faller i åldern nisch från 15 till 30 år. Vid kontakt med en infekterad partner är sannolikheten för infektion 90%. Hos män i en liknande situation är denna siffra endast 50%. Detta faktum visar återigen att under sexuell kontakt är det nödvändigt att använda barriärmetoder för preventivmedel. Detta är särskilt sant vid kommunikation med en overifierad partner.

Speciellt farligt är infektion under graviditeten. Detta kan provokera för tidig födsel och till och med missfall. Genom att passera genom födelsekanalen kan ett barn infekteras. Därför bör en kvinna noggrant övervaka hennes hälsa under graviditeten och ta alla nödvändiga tester för att identifiera sjukdomar som överförs under samlag.

Karaktäristiska symtom hos kvinnor

Gonorré kan manifestera sig på olika sätt. Allt kommer att bero på lokaliseringen av infektionsfokus. Följande typer av problem uppstår:

 • Vaginit. Uppsamlingen av gonokocker observeras i vagina. Symtom manifesteras: brännande, smärtsamma känslor under tömningen av blåsan, obehag i underlivet, blödning som inte är förknippad med menstruation. Visas urval, med en vitgul färgton. De har en obehaglig purulent lukt.
 • Faryngit. Det förekommer i de fall då infektion med gonokocker inträffade genom munhålan. I detta fall bildas små sår på tandköttet, lymfkörtlarna förstoras, smärta i halsen känns, salivation ökar, tonsiller svullnar.
 • Proktit. Gonorré kommer in i tarmen under analsex. Den patogena mikrofloran börjar multiplicera aktivt i rektum, vilket provar proctitutveckling. Det finns obehagliga symtom, till exempel svår klåda i anus, slemhinnorutsläpp med tillsats av pus, obehag vid avföring, utseende av blodår i avföring.
 • Konjunktivit. Gonokocker kan också ligga i ögonområdet. I detta fall finns det ett starkt ödem i ögonlocken, hyperemi hos de slemhinnor och hornhinnans opacitet. I allvarliga fall är det en signifikant minskning av synskärpa.

Om du inte känner igen problemet i tid och inte startar terapi, växer sjukdomen till ett kroniskt stadium. Detta händer en och en halv till två månader efter infektion. Känna till det kroniska skedet av sjukdomen kan vara genom utseendet på morgontimmarna av en liten droppe hemlighet med en blandning av pus i urinröret.

Symtomatisk hos män

Gonorré hos män har en kort inkubationsperiod. De första tecknen på gonorré förekommer fem dagar efter infektion. Sjukdomen är svår att ignorera, eftersom den åtföljs av svåra symptom. De kommer att variera beroende på sjukdomsformen. Följande alternativ är tillgängliga:

 • Uretrit. Det är svullnad i glanspenisen, huden blir röd, det är svår smärta vid urinering, gul utmatning bildas. Om gonokocker ackumuleras i urinrörets baksida diagnostiseras urocystiti. Smärta sensioner är särskilt starka under fullbordandet av urinprocessen, kan spår av blod detekteras. För att förvärra sjukdomsförloppet är det möjligt att ansluta till chlamydialinfektion.
 • Proktit. Om gonokocker bosatte sig i ändtarmen, så finns det ljusa symptom på inflammatorisk process. Formationer är gjorda av anus, hyperemi hos slemhinnor, utslag, svår klåda och blödning.
 • Faryngit. När nasofarynx påverkas, observeras rodnad av slemhinnor, förstorade lymfkörtlar, separation av purulent exsudat.
 • Artrit. En av de mest sällsynta formerna av sjukdomen blir gonorrell kärlek i lederna. Oftast diagnostiseras hos män av icke-traditionell sexuell läggning, som lider av proktit. Infektion påverkar knä och fotled. De svullnar upp, smärtsamma känslor dyker upp. Problemet kan detekteras efter analys av synovialvätskan.

Mest vanliga hos män är gonorralt uretrit. Med otillräcklig eller otillbörlig behandling går sjukdomen till ett kroniskt stadium. Det kan utvecklas två månader efter infektion. Går med skarpt urladdning ur urinröret på morgonen. Om de är för små, är det möjligt att upptäcka att bara limma urinröret.

Endast en expert kan göra en noggrann diagnos och utveckla en metod för behandling. Därför, vid de första obehagliga symptomen, konsultera en läkare. Han kommer att ordinera en läkarundersökning och alla nödvändiga test.

Hur skiljer man gonorréutsläpp från andra?

Gonorré åtföljs av sekret från urinröret eller vagina. Ofta kan de förväxlas med en hemlighet som skiljs av andra skäl. Därför är det viktigt att känna till detaljerna i detta problem:

 • Utseendet av sekret i gonorré observeras fem till sju dagar efter det att den patogena mikrofloran har trätt in i människokroppen. Detta sker efter sexuell kontakt utan användning av kondom.
 • Tilldelningar för gonorré hos kvinnor har en vit och gul nyans. I vissa fall kan de vara lite grönaktiga. De visar en blandning av pus.
 • Gonorré åtföljs av separationen av utsöndring, som har en skarp obehaglig lukt. Efter att ha druckit alkohol eller har sex kan mättnaden öka.
 • Hos män och kvinnor är fördelningen riklig. De lämnar märkbara märken på deras underkläder.
 • Symptom på sjukdomen kan överlappa med andra infektioner. En särskiljande egenskap är utseendet på morgontimmarna av en droppe purulent utsöndring i urinröret.
 • Gonorréinfektion hos kvinnor kan erkännas och ökad menstruationsblödning. Med detta blir sekretierna tjockare, en blandning av pus finns i dem. De får en skarp obehaglig lukt.
 • När sjukdomen överförs till kronisk form minskar volymen av excreta. De förekommer efter samlag eller användningen av vissa produkter, till exempel kryddor, feta livsmedel, kryddor. De förvärvar en rik gulaktig färgning. Deras lukt blir ännu starkare.

Diagnos av sjukdomen för en symptomatologi kan inte. Det är nödvändigt att genomgå en fullständig läkarundersökning. Särskild uppmärksamhet ägnas åt laboratorieundersökning av smuts som tas ur patientens urinrör.

Eventuella komplikationer

Gonorré med felaktig eller otrolig behandling kan leda till utveckling av allvarliga sjukdomar. Situationen förvärras även av det faktum att en sådan infektion ofta är förknippad med klamydial, trichomonas, ureaplasma lesioner.

Bland kvinnliga komplikationer av sjukdomen kan följande särskilt belysas:

 • Infektionen i uterusområdet är fylld med utvecklingen av obstruktion av äggledarna. Detta leder i sin tur till problem med uppfattningen och till och med infertilitet. I vissa fall provar tubal patologier en ektopisk graviditet.
 • Den rikliga utsöndringen av pus under gonorré leder till att den ackumuleras i livmoderns rör. Detta leder till hydrosalpinx. En kvinna lider av svår smärta i underlivet, tecken på allvarlig förgiftning av kroppen. I svåra fall bryts röret och innehållet spolas över bukhinnan. Om otillbörlig sjukvård tillhandahålls är sannolikheten för ett dödligt utfall högt.
 • Gonorré provocerar bartholinit - en inflammatorisk process lokaliserad i vestibulära körtlar. I det här fallet är en liten säl tålbar i ljumskområdet. När den utsätts för det, separeras pus. Om käftens mun är blockerad kan en tumör bilda en kirsebärs storlek.
 • Infektionen fortskrider snabbt. I det här fallet kan alla närliggande organ involveras i den patologiska processen, vilket leder till patologier i deras arbete.

Vilken typ av komplikationer som manifesteras i sjukdomen kommer att bero på organismens egenskaper och infektionens allvarlighetsgrad. Att undvika dem kommer att bidra till att följa förebyggande normer och snabb behandling.

Gonorré i representanter för det starkare könet kan inte ha några mindre allvarliga konsekvenser:

 • Orkipididymit är en inflammatorisk process lokaliserad i testikeln. Sjukdomen börjar akut. Kroppstemperaturen stiger kraftigt, testikelen sväller upp, dess nyans förändras, personen plågas med svåra smärtor som förhindrar att han flyttar sig normalt. Samtidigt finns det fel i processen att bilda spermatozoa. Deras förmåga att befruktas är förlorad.
 • Gonorré leder ofta till utveckling av inflammation i prostata. Det är svårt att behandla.
 • Vesikulit - inflammation av sämsta vesiklar.

Tidig behandling hjälper till att förhindra smittspridning i hela kroppen. Det är nödvändigt att strikt följa alla rekommendationer från en specialist. Det är strängt förbjudet att byta medicin eller sluta behandling.

Huvudaspekter av behandling och förebyggande

Utveckla en kompetent behandlingsstrategi specialist kan efter systematisering och analys av all data som samlats in till följd av patientens undersökning. Detta tar hänsyn till arten av sjukdomen, lokaliseringen av patogenen, organismens egenskaper.

Den huvudsakliga behandlingsmetoden är användningen av antibakteriella läkemedel. Oftast används droger från ett antal fluorokinoloner, penicilliner och cephalosporiner. Om chlamydia eller trichomoniasis är bunden till infektionen används komplex terapi med doxycyklin eller metronidazol.

Läkaren väljer behandlingsförloppet individuellt för varje patient. Som regel är det från 7 till 10 dagar. Därefter genomförs en upprepad laboratorieundersökning. Om spår av gonokocker återfinns ökar behandlingens varaktighet. I det här fallet utser en specialist ett läkemedel från en annan grupp.

Antibakteriell terapi påverkar negativt den positiva intestinala mikrofloran. För att förhindra utvecklingen av dysbios rekommenderar läkare att använda probiotika. Idag finns det många sådana läkemedel som har liknande egenskaper.

Lokal behandling rekommenderas också. Tvätta urinröret med specialiserade antiseptiska läkemedel. För dessa ändamål är silvernitrat, miramistin eller klorokidin väl lämpad.

Efter att den inflammatoriska processen har tagits bort är det möjligt att fortsätta till rekonstruktiv terapi. Fysioterapi metoder används för detta. Ett bra resultat demonstreras av UHF, elektrofores, UFO och andra metoder.

Om den inflammatoriska processen hos kvinnor är för mycket igång, och allvarlig skada på bilagorna har inträffat, visas deras borttagning genom operation. När en abscess av Bartholin körtel uppträder öppnas och rensas. Det återstående såret är nödvändigtvis avloppat.

När en av parterna diagnostiserar gonorré, är behandling nödvändig för båda. Endast på detta sätt kommer det att vara möjligt att fullständigt besegra patogenen och utesluta möjligheten till reinfektion.

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt förebyggande åtgärder. Försök att helt utesluta oskyddad sex med overifierade partners. Om sådan kontakt med en potentiell infektionsbärare har inträffat, försök att kontakta en läkare så snart som möjligt och genomgå en undersökning. De tidigare gonokockerna detekteras, desto lättare och snabbare blir behandlingen. En undersökning av gonorré anses vara en oumbärlig del av graviditetshanteringsprogrammet. Detta är det enda sättet att undvika allvarliga konsekvenser för barnet.

Gonorré är en allvarlig sjukdom som kräver tidig diagnos och allvarlig behandling. Var uppmärksam på eventuella förändringar i din hälsa. När de första utsöndringarna av oförståelig natur uppträder, kontakta en läkare. Bara på detta sätt kommer du att kunna behålla din hälsa.

Dina frågor

Fråga: Vad är utsläppen med gonorré?

Vilken typ av sekret är det med gonorré?


Ett av de klassiska symptomen med gonokockinfektion är utsöndring eller plack på de drabbade organen. Detta beror på det faktum att kroppens celler kämpar med patogenen gonorrhea, försöker absorbera och förstöra det.
På grund av egenskaperna hos mikrobens struktur kan den inte fullständigt förstöras av kroppen, och cellerna i slemhinnan dör gradvis och bildar en mucopurulent beläggning eller urladdning. Riklig suppuration är karakteristisk för sjukdoms akuta stadium. Efter en kronisk infektion kan symtomen försvinna helt för en tid.

Tilldelningar för gonorré

Tilldelningar i gonorré är ett av de viktigaste symptomen på denna sjukdom. Det förekommer hos de flesta män och i 50% av kvinnorna.

 • Hur snart efter infektion med gonorré förekommer urladdning ur urinröret
 • Hur man misstänker gonorré för sekretioner?
 • Hur urladdningen ser ut som gonorré
  • Utsläpp från munnen med orofaryngeal gonorré
  • Utsläpp från anus med gonorré proctit
  • Utsläpp från ögonen med gonorré-konjunktivit
 • Vid vilka sjukdomar och infektioner av allokering som liknar en gonorré
 • Varför finns det inga sekret i kronisk gonorré?
 • Vilka tester tas för gonorré
 • När urladdning försvinner med gonorré under behandling
 • Är det möjligt att göra instillationer när man isolerar gonorré
 • Efter behandling av gonorré fortsätter utsöndringen

Hur snart efter infektion med gonorré förekommer urladdning ur urinröret

Efter infektion med infektion visas inte urladdningen omedelbart. Måste passera inkubationsperioden. Detta är den tid då patogenen multipliceras aktivt, ackumuleras i kroppens vävnader.

Utseendet på de första tecknen på den inflammatoriska processen sker efter 2-7 dagar. På många sätt beror patientens kön på när symptomen uppträder.

Tilldelningar i gonorré hos män upptäcks ofta så tidigt som 2-3 dagar efter infektion. Medan samma inloggade kvinnor brukar inträffa endast den 5: e 7: e dagen. Dessutom har de patologi och kan alls fortsätta utan subjektiva symptom. Denna situation är typisk för 50% av fallen av gonokockinfektion hos kvinnor. Trots detta förblir risken för komplikationer höga. Dessutom fortsätter den smittade kvinnan att sprida smitta bland hennes sexpartners.

Hur man misstänker gonorré för sekretioner?

Olika infektioner kännetecknas av olika utsläpp. Att misstänka en gonokockinfektion är möjlig, med tanke på sådana parametrar:

 • färg av utsöndringar;
 • deras lukt
 • konsistens;
 • kvantitet;
 • frekvens och tid för utseende
 • Förekomst av samtidiga symtom.

Hur urladdningen ser ut som gonorré

Vanligtvis är utsläppets färg gulaktig, ibland grönaktig. Konsistens i början av sjukdomen kan vara heterogen. Ofta ser utmatningen ut som flingor eller vitt vener i urinen. De själva är i första hand flytande, innehållande tjocka inklusioner.

Eftersom sjukdomsförloppet blir mer tätt och enhetligt. Ibland kan de innehålla blodår. Pus följer urinröret självständigt. Det sticker ut gradvis, hela dagen. Sådan urladdning ständigt smutsig tvätt. De tvingar kvinnor att bära packningar.

Antalet utsöndringar hos män är mycket större än hos kvinnor. De är mer rikliga i den akuta fasen av sjukdomen.

Över tiden, om en person får behandling, försvinner allokeringen helt. Om han inte klarar det blir pus mindre. Tilldelningar kan till och med helt försvinna, men det indikerar inte en återhämtning. Sjukdomen går helt enkelt i kronisk form. Luktet av sekret kan vara extremt obehagligt, orättvist. Men det är mindre uttalat än med några andra infektioner, till exempel trichomoniasis. Det kan finnas följande symptom:

 • smärta vid urinering
 • hyperemi hos könsorganen;
 • förstorade lymfkörtlar i ljummen.

Utsläpp från munnen med orofaryngeal gonorré

Gonokockinfektion överförs inte bara vid vaginal, men med oralsex. I detta fall utvecklas gonokocksfaryngit. Det åtföljs inte av sekret. Oftast förekommer denna form av infektion i allmänhet utan symptom. I sällsynta fall klagar patienter på torrhet i halsen, heshet av rösten, obehagliga känslor vid sväljning. Vid undersökning kan rodnad av tonsiller och granularitet hos bakre faryngväggen observeras. På tonsillerna kan bestämmas av lamellära inkrustationer.

Utsläpp från anus med gonorré proctit

I analsex kan gonokocker orsaka proktit - inflammation i ändtarmen. Denna sjukdom kan åtföljas av sekret. Som regel är de oinvesterade, har en gul eller röd färg. Det kan bli klåda och brinna i anusen. Men i de flesta fall är gonokock proctit inte åtföljd av objektiva symptom. Objektivt uppmärksammas röttning av anus-vikarna. Det kan finnas en purulent urladdning från ändtarmen.

Vid spridningen av den patologiska processen över nivån på analöppningen intensifierar symtomen. Tilldelningar blir mer rikliga. I dem kan orenheter av blod förekomma. En person kan känna den falska trängseln att avvärja och smärta. Ibland utvecklas förstoppning.

Utsläpp från ögonen med gonorré-konjunktivit

Ofta är konjunktivit diagnostiserad hos nyfödda som är födda från smittade mödrar. Även om den kliniska formen av sjukdomen ibland diagnostiseras hos vuxna patienter.

Infektion i ögonen kan få:

 • från en partner under sex (sällan);
 • från egna händer, som personen tidigare berörde könsorganen (oftare).

Vid ögonskador har utsöndringar ofta en matt vit färg. De samlas i ögonens mediala hörn. Ibland kan urladdningen ha en gulaktig kant. För sjukdomen kännetecknas också av vattna ögon, fotofobi, ödem i ögonlocken.

Vid vilka sjukdomar och infektioner av allokering som liknar en gonorré

Det finns ett stort antal sjukdomar, som också åtföljs av sekret. Bland de viktigaste:

 • chlamydia;
 • trikomonasinfektion;
 • candidiasis;
 • ureaplasmosis;
 • mykoplasmos.

Dessutom kan utsöndring hos kvinnor orsaka bakteriell vaginos (en kränkning av förhållandet mellan normal och villkorligt patogen vaginal mikroflora).

I båda könen kan orsaken till symtom vara en icke-specifik bakteriell flora (stafylokocker, E. coli, etc.).

Varför finns det inga sekret i kronisk gonorré?

Kronisk kallas gonorré, som tar mer än 2 månader. Under denna tid blir symtomen vanligtvis vanligare.

Tilldelningar blir svaga eller helt försvinner. Detta beror på en minskning av immunsvarets svårighetsgrad. Dessutom är det möjligt att sprida den inflammatoriska processen till de överliggande organen i genitourinary systemet. Män har prostata och testiklar. Kvinnor - på livmodern, äggledarna, äggstockarna.

Vilka tester tas för gonorré

Även om läkaren vet exakt alla typiska symptom, och det finns klassiska kliniska tecken på gonokockinfektion, är diagnosen fortfarande inte kliniskt gjord. För att bekräfta det, testas. Som ett kliniskt material brukade separeras från urinröret och hos kvinnor också från slidan.

Den akuta formen av gonokockinfektion med ett stort antal sekretioner diagnostiseras ofta med en mikroskopisk undersökning av ett färgat smet. Denna studie är redan genomförd inom en halvtimme efter insamlingen av kliniskt material. Det ger möjlighet att omedelbart få resultat och börja behandling.

Den största känsligheten (sannolikheten för att identifiera en befintlig infektion) uppnås i närvaro av akut gonokock uretrit hos män med ett stort antal sekretioner. I detta fall kan gonokocker detekteras om en person är sjuk med gonorré, i nästan 100% av fallen.

Läkaren ser bönformade bakterier som ligger i par under förstoring av mikroskopet. Många av dem är placerade intracellulärt. Detta beror på det faktum att gonokocker kännetecknas av reaktioner av ofullständig fagocytos. I människokroppen finns celler som absorberar och "smälter" bakterier. Men gonokocker vet hur man skyddar sig mot sådana celler (leukocyter). De har kapsulära polysackarider, som undertrycker fagocytos. Som ett resultat kan de kvarstå länge och till och med föröka sig inom leukocyterna. En något lägre känslighet för smearmikroskopin noteras när:

 • undersökning av kvinnor;
 • frånvaro av sekret i representanter för båda könen
 • Felaktig förberedelse för analysen (urinering omedelbart före studien, sprutning, medicinering etc.).

Dessutom kan undersökningens specificitet minskas genom mikroskopi av faryngeal (från struphuvudet) och rektala (från rektum) prov. I detta fall krävs mer noggrann forskning. Den känsligaste metoden är PCR. Detta är en reaktion riktad mot flera kopior av patogenens DNA, och sedan jämförs den med standarden. Resultat som en person får en dag efter insamlingen av kliniskt material.

Slutligen är den mest specifika (men mindre känsliga) studien bakteriologisk kultur. Materialet placeras i ett näringsmedium där bakterierna odlas i flera dagar. Tankfrö används sällan:

 • i medicinska och rättsliga fall
 • hos ungdomar
 • när det är nödvändigt att bestämma gonokockernas känslighet för antibiotika.

Dess huvudsakliga nackdel är studiens varaktighet.

När urladdning försvinner med gonorré under behandling

Det finns olika kliniska former av gonorré. Ibland påverkar sjukdomen endast urinröret. Och sedan botas patologin mycket snabbt. För detta är vanligen en tablett eller en intramuskulär injektion av ett antibakteriellt läkemedel tillräckligt. Tilldelningar försvinner efter några dagar.

I andra fall sprider sjukdomen sig till de interna könsorganen. Hos män är det ofta utsläpp med gonorré prostatit. Skrotans organ kan påverkas.

Hos kvinnor sprider infektionen till livmoderhalsen, endometrium, äggledarna, bäckenets peritoneum. Då kan behandlingen pågå flera dagar, och i händelse av sin svåra kurs krävs sjukhusvistelse på ett sjukhus. Tilldelningar kan vara mycket längre. Men i alla fall betyder deras försvinnande inte att personen är botad.

Som redan nämnts ovan kan sekretioner generellt inte vara initialt, och detta gör inte infektionen mindre farlig. Därför är det värsta du kan göra är att sluta ta antibiotika omedelbart efter att symptomen på gonokockinfektion har försvunnit. Detta leder till negativa resultat av behandling, sjukdomens återfall, bildandet av antibiotikaresistens i gonorrés orsakssamband.

Är det möjligt att göra instillationer när man isolerar gonorré

Med urladdning på grund av gonorré, är instillationer inte färdiga. Sjukdomen väcker svullnad och spolning av slemhinnan i det genitourära systemet. Det är rodnad av könsorganen på grund av att blodet flyter till dem. Detta är ett karakteristiskt tecken på en inflammatorisk reaktion. Som ett resultat blir vävnaderna mycket känsliga och sårbara. De kan lätt skadas med blödningsutvecklingen. Dessutom kan instillationer i närvaro av ett stort antal sekretioner främja spridningen av gonokockinfektion hos de inre könsorganen.

Efter behandling av gonorré fortsätter utsöndringen

Det finns många anledningar till att efter behandlingen av gonorré finns sekretionerna kvar. Här är de viktigaste:

 • behandlingen var ineffektiv
 • ett återfall av gonorré inträffade;
 • Det finns en saminfektion av det urogenitala systemet.

Behandling är ofta ineffektiv på grund av att en patients misslyckande med att följa den föreskrivna behandlingsregimen. Själv är orsaken till floraens motståndskraft mot antibiotika. Dessutom kombineras gonorré ofta med trichomoniasis. Och gonokocker kan finnas inne i trichomonads. I det här fallet är de skyddade mot antibiotika.

I framtiden, efter behandling av trichomoniasis, förstörs deras celler, men gonokockerna som finns inuti dör inte. De orsakar återfall av sjukdomen. Dessutom kan en annan infektion efter behandling av gonorré förbli. Det kan vara allt: klamydia, ureaplasmos, etc. Därför ges varje patient som klagar över ansvarsfrihet ett test för alla vanliga infektioner, inte bara gonorré.

Precis bestämma orsaken till att symtomen kvarstod efter behandling av sjukdomen, kommer kontrolltest att hjälpa till. De utses 2 veckor efter avslutad antibiotikabehandling. Studier kommer att visa om gonokockinfektion har överlevt och om en andra behandlingskurs krävs. Om gonorré botas, men utsläpp fortsätter, är det lämpligt att utföra test för andra sjukdomar med sexuell överföring.

Om du misstänker gonorré, kontakta en behörig venereolog.

Tilldelningar för gonorré

Gonorré är en venerisk sjukdom som orsakar sjukdomsframkallande bakterier - gonokocker.

Ett av huvudsymptomen på gonokockinfektion är urladdning ur urogenitalt nervområde: hos kvinnor - från slidan, hos män - ur urinröret.

Inkubationsperioden för infektion kan ha en annan varaktighet.

Det beror på ett antal faktorer (patientens ålder och kön, nivån på hans immunitet, förekomsten av samtidig infektioner, etc.). I genomsnitt varar det emellertid 5-7 dagar.

Hur snart efter infektionen med gonorré verkar urladdning?

Utseendet på ett symptom observeras i de flesta fall efter slutet av inkubationsperioden för infektionen. Fem till sju dagar efter oskyddad sex med en infekterad partner.

Vad är utsläppen med gonorré?

Patologisk sekretion i detta fall har en muco-purulent karaktär, en likformig konsistens med medeltäthet, färgningen är gulvitt, ibland med en grönaktig kant. Färg av utsöndring i gonorré har nästan alltid en gulaktig grön nyans.

Lukten av urladdning i gonorré obehagligt, särskilt när det intensifieras efter att ha druckit, mot bakgrund av menstruation hos kvinnor och även efter kön.

Hur ser utmatningen ut med gonorré?

Antalet geniturinvägar hos män är oftast större än kvinnors. På morgonen finns det en markant ackumulering av flytande purulent slemhinnesekretion i urinrörsöppningen i form av en droppe.

I de flesta fall separeras kvinnor väldigt lite, ibland finns det ingen alls. Detta beror på att infektionen i sig inträffar nästan asymptomatiskt, i form av kronisk bärare.

Den kliniska bilden kan vara frånvarande. Med undantag för tillfälligt mindre obehag i form av en liten bränning i urinröret med urinering, en mager mängd av vaginalt urladdning.

Detta noteras mot bakgrund av hypotermi, alkoholanvändning eller sexuell kontakt. Hos män går gonokock uritrit nästan alltid akut med uttalade kliniska tecken. Den kliniska manifestationen av sjukdomen har sina egna egenskaper, beroende på patogenens läge.

Med orofaryngeal gonorré

Det finns en lesion av slemhinnan i struphuvudet, tonsiller, slemhinnor och tunga. I detta fall urladdning från munnen har purulent-slemhinnor, vitgul eller gröngul nyans, obehaglig lukt. Slemhinnan är hyperemisk och edematisk, smärtsam.

Således liknar den kliniska bilden symtomen på tonsillit, tonsillit, vilket kräver differentierad laboratoriediagnos av bakteriosceös eller PCR.

Med gonorré proctit observeras urladdning från anuset. De har också en tjock, enhetlig konsistens, en gulaktig grön nyans och en obehaglig lukt. Mängden avtagbar ökar med förhöjning av infektionen, mot bakgrund av alkoholmissbruk, efter samlag, hypotermi. Patologisk utsöndring från anus kombineras med rodnad av slemhinnan, dess ödem, ökad känslighet, ömhet i avföring.

Med gonorré-konjunktivit observerade mucopurulent grönaktigt urladdning från ögonen. Slemhinnans hyperemi, svullnad och ömhet, blepharospasm, lakrimation och fotofobi mot konjunktivinflammation.

Gonorré diagnostiseras med en smearmikroskopi, dess kultur, PCR-analys eller serologisk analys av ELISA. Smörjmikroskopi utförs med hjälp av vaginalt urladdning eller urinrör. I synfältet finns parade gramnegativa diplokocker (Neisseria).

Mot bakgrund av ett ökat antal leukocyter, epitelceller och slem (markörer av inflammation i urogenitalt kanalen). Kulturkultur på näringsmedier möjliggör identifiering av Neisseria i någon form av sjukdomsförloppet. Och också för att avslöja deras känslighet mot antimikrobiella läkemedel. Analysen använder också ett urogenitalt smet, mindre ofta urin, sperma, blod eller prostatajuice.

PCR används som den mest exakta diagnostiska metoden, lämplig för 100% verifiering av en diagnos av gonokockinfektion. På grund av sin höga känslighet och specificitet tillåter metoden att exakt bekräfta närvaron av gonokocker i det material som tas från patienten. Som ett biomaterial kan en swab från genitourinary tract, sperma, urin, blod, prostatajuice användas.

Immunodiagnos av gonoré är baserad på detektering i patientens blod av immunglobuliner bildade som svar på införandet av orsakssambandet hos sjukdomen. Denna metod låter dig också bestämma det stadium vid vilken infektionsinflammatorisk process är belägen. Och för att fastställa, i vilken form det fortsätter - akut eller kronisk.

Behandling av gonokockinfektion inbegriper användning av ett omfattande system med obligatorisk användning av antibiotika. Valet av lämpliga läkemedel kan utföras empiriskt och på basis av bakteriologisk inokulering med patogenens bekräftade känslighet för antibiotika.

Systemisk administrering av antibiotika kombineras med lokal användning av intravaginala suppositorier och tabletter hos kvinnor. De har en lokal antimikrobiell och antiinflammatorisk effekt som påskyndar inaktivering av patogenen och löser inflammationen.

Etiotrop behandling kombineras med immunkorrigering (cykloferon i tabletter, viferon i form av suppositorier). Också med mottagandet av enzympreparat (wobenzym, longidase), vilket förbättrar effektiviteten hos antibiotika. Efter akuta inflammatoriska processer har minskat, rekommenderas fysioterapi. De verkar antiinflammatoriska, stimulerar regenerering av urinvägarna och påskyndar sin slutliga återhämtning.

Är det möjligt att göra instillationer när man isolerar gonorré?

Nej, du kan inte göra det här.

Vätskeflödet riktat uppåt längs det urogenitala området bidrar till ytterligare spridning av den patogena mikrofloran till intilliggande områden av vävnader och organ. Och det är kapabelt att provocera utvecklingen av en stigande infektion. dvs leda till skador på äggstockarna, äggledarna och livmodern, orsakar gonokockkörhörit, salpingoophorit, adnexit, endometrit och leder till infertilitet. Detsamma gäller för män - de instillationer i urinröret kan i detta fall leda till utveckling av gonorrécystit, prostatit, vesikulit och i sista hand infertilitet.

När urladdningen försvinner med gonorré

förutsatt att det är aktuellt och tillräckligt behandling? I de flesta fall stannar patologisk utsöndring redan på 2: a 2: e dagen med korrekt intag av antimikrobiella och hjälpmedlet.

Om Efter behandling av gonorrésekretion fortsätter? Detta kan innebära att behandlingen inte var tillräckligt effektiv eller gjordes felaktigt.

Orsaken kan också vara att diagnosen inte var korrekt. Eller förutom gonorré finns det en annan urogenital infektion i könsorganen, som har bevarats. När det gäller hennes läkemedel för behandling användes inte. I detta fall är det nödvändigt att genomgå en omprövning för att identifiera samtidig sexuell infektion och förskriva ett effektivare terapiprogram.

Om du misstänker gonorré, kontakta en behörig venereolog.

Tilldelningar för gonorré

Gonorré är en smittsam sjukdom som främst kännetecknas av sexuell överföring av patogenen, liksom av akuta strömningar.

Det har ganska specifika kliniska symptom.

Sjukdomen åtföljs av utseende ur urinröret (urinröret) samt från vagina hos kvinnor.

Orsaker till utsöndring av sekret

Gonorrés orsaksmedel är en specifik bakterie av gonokocken.

Cellerna är bönaformade och ordnade i par.

Konstruktionsegenskaperna hos gonokockcellväggen leder till ofullständig fagocytos.

Detta är namnet på processen för absorption och förstörelse av främmande medel av celler i immunsystemet av makrofager.

Oavslutad fagocytos orsakar bildandet av pus under utvecklingen av den smittsamma processen.

Denna funktion leder till utseendet av rikligt purulent urladdning med gonorré.

På orsakerna till utsläpp i gonorré
löjtnant-kolonellen berättar
sjukvård, läkare
Lenkin Sergey Gennadievich

Hur ser utmatningen ut med gonorré?

Efter patogenens genomträngning i urogenitaltraktorns strukturer utvecklas de kliniska symptomen på gonorré inom några dagar.

Det kännetecknas av utseendet av obehag och brinnande i urinrörets område.

Obehagliga känslor intensifieras under urinpassage genom urinröret.

Det finns också riklig purulent urladdning, som har vissa egenskaper.

 • Tilldelningar är nästan alltid voluminösa. De kan visas inte bara under urinering, men utmärker sig också på egen hand.
 • Färgen på utsöndringar i gonorré är vanligtvis gul eller gulgrön, vilket indikerar sin purulenta karaktär.
 • Lukten av urladdning i gonorré obehaglig, fetid. Utseendet hos kvinnor av lukten av bortskämd fisk kan indikera infektionens övergång till ett kroniskt stadium.
 • Konsistensen av urladdning, som framträder med utvecklingen av gonorré, är vanligtvis viskös, krämig.

Utseendet av karakteristiska sekretioner om några dagar efter oskyddad sex med en ny sexpartner är ett tillfälle att besöka en läkare.

Han kommer att diagnostisera gonorré och om nödvändigt förskriva en terapi som syftar till att eliminera gonokocker från kroppen.

Från det, vad är utsläppen med gonorré uppträdde, doktorandens natur och volym kan göra en inledande slutsats om:

 • stadium av sjukdomen
 • recept på infektion;
 • funktionellt tillstånd av en man eller en kvinna immunitet.

Tilldelningar för gonorré hos män

Gonorré hos män är ofta akut med manifestationen av svåra symptom.

Utsläppen har en betydande volym.

De kan förekomma oberoende av urinrörets yttre öppning.

Deras volym ökar med tryck på botten av penis.

Mot bakgrund av sekret är det också en brännande känsla eller smärta i urinröret.

Med en lång tid av den smittsamma processen, förutsatt att det inte finns någon adekvat behandling, kan utsöndringsvolymen minska.

Detta indikerar utvecklingen av kronisk gonorré.

Det kan åtföljas av patogenens spridning i de inre sexuella organen.

Tilldelningar för gonorré hos kvinnor

Vid akut infektion hos patienter finns en utsöndring av pus från urinröret och könsorganet.

De har en tillräckligt stor volym och en obehaglig putrefaktiv lukt.

Deras utseende åtföljs av brinnande och ömhet, liksom smärta i vagina under sex (dyspareunia).

När infektionen fortskrider in i det kroniska scenet förvärvar sekreten lukten av bortskämd fisk och deras volym minskar.

Exakt diagnos av gonorré, infektionsprocessens stadium är endast möjlig för en läkare som använder laboratoriediagnostik.

Om det finns några symtom på gonoré, fråga om hjälp från våra venereologer.