Huvud
Skäl

Vad är de olika typerna av sekret hos män?

Tilldelningar hos män från urinröret kan berätta mycket för hälsan. Färg, lukt, konsistens - det här är de viktigaste aspekterna, som du måste uppmärksamma först. Det är för dem att självständigt identifiera patologiska processer i de första stadierna av deras utveckling och omedelbart söka hjälp från en läkare.

Villkorligen är alla utsläpp av två typer - fysiologiska och patologiska. Fysiologiska krav kräver inga terapeutiska åtgärder och interventioner från tredje part. En patologisk indikation på utvecklingen av sjukdomar som kan leda till allvarliga hälsoproblem, så de behöver behandlas omedelbart.

Det finns olika villkor, åtföljd av sekret från urinröret. Dessa inkluderar:

 • libidinal uretrit;
 • defecatorisk prostata;
 • smegma;
 • Utlösning.

Kännetecknas av utseende av sekret i små mängder vid vissa tillfällen - med stark erektion eller på morgonen efter att ha vaknat. Utsläppen har ingen speciell lukt, färgerna är transparenta och orsakar inte obehag.

Sådana utsöndringar är normen och har en mycket viktig funktion - de täcker spermatozoa, vilket ger skydd efter penetration i kvinnlig vagina, där det finns en destruktiv miljö för dem. Så spermatozoa intakta och säkra når livmodern.

Viktigt! Denna genomskinliga vätska innehåller spermier och när den kommer in i kvinnans vagina ökar riskerna för graviditet betydligt, även om det inte finns någon utlösning.

Under tömningen av tarmarna pressar personen, vilket leder till en ökning i trycket i bukhinnan, vilket resulterar i att en transparent vätska börjar bilda ur urinröret. Som i föregående fall luktar det inte, men kan innehålla en grå eller vit impregnering.

Den slemhaltiga konsistensen hos sådana sekretioner beror på närvaron i dem av sekretorisk vätska, som producerar prostata och seminalblåsor. Några män märker närvaron av sådana sekret i sig själva på penisens huvud omedelbart efter urinering. Det här villkoret är också normen, det kallas bara lite annorlunda - en stor prostata.

Detta är ett speciellt smörjmedel som utför skyddande funktioner. Det produceras av körtlar, som ligger i huvudets och förhudets område. Om en man noggrant övervakar sin hygien, så stämmer de data som framhäver det nästan aldrig. Men om detta inte är gjort börjar smegmen ackumuleras mellan penis och stamhinnan, vilket skapar en gynnsam miljö för multiplikationen av patogena bakterier.

Som en följd av deras livsaktivitet kan smugmen ändra sin färg (förvärva en vit, gul eller grön tinge) och utstråla en obehaglig lukt. Detta tillstånd utgör inte ett allvarligt hot mot en människas liv, men kan provocera vidare utveckling av vissa patologier, till exempel balanoposthit, som kännetecknas av svullnad av glanspenisen, purulent urladdning och smärtsamma förnimmelser.

Detta tillstånd är utstötningen av spermier från urinröret. Den innehåller spermier, vars antal bestämmer sin färg. Ju mer av dem, den vitare hemligheten.

Det är dock värt att notera att i vissa män har spermierna en mycket tjock konsistens och innehåller klumpar. Detta indikerar en alltför hög densitet av spermatozoa och deras limning ihop. Detta tillstånd är inte patologi och kräver ingen intervention, endast om mannen inte planerar att få fler barn. Genomskinlig sperma indikerar motsatsen - ett lågt innehåll av bakterieceller.

Ejakulation kan ske spontant, på natten. Detta tillstånd kallas spermatorrhea. Det observeras hos både vuxna män och små killar. I normen anses närvaron av spermaprater inte mer än 1-2 gånger om månaden. Om sådana utsläpp observeras oftare, är det nödvändigt att besöka en läkare, eftersom detta kan indikera hormonella förändringar i kroppen som framkallar olika sjukdomar.

Dessa anslag har egen klassificering. Konventionellt är de infektiösa och icke-infektiösa. I det här fallet klassificeras de tidigare som specifika och icke-specifika. Specifik urladdning uppstår när STD utvecklas. För icke-specifika är sjukdomar, vars förekomst provoceras av villkorligt patogena mikroorganismer, vilka är de orsakande agenterna:

 • candidiasis;
 • Mykoplasmauritrit;
 • herpetisk uretrit och så vidare.

Utsläpp av icke-infektiös natur kan uppstå på grund av inflammation i urinröret, vilket provoceras av följande faktorer:

 • mekanisk och kemisk skada på urinröret;
 • allergiska reaktioner;
 • inskränkning av urinkanalen etc.

Beroende på orsaken till utsöndringar och graden av utveckling av den patologiska processen kan de ha en annan färg, konsistens och lukt. Det finns purulent, grumligt, blodigt, grått, grönt, visköst, flytande, curdled etc.

Orsakerna till vilka manens utsöndring från urinröret har en vit hemlighet är flera. Den vanligaste av dessa är urinhinnan candidiasis. Orsaksmedlen för denna sjukdom är svampar av släktet Candida. Med en minskning av kroppens skyddskrafter börjar de multiplicera aktivt, vilket åtföljs inte bara av utseende av utsöndringar från urinröret utan även av symtom som:

 • Pennens huvud är täckt med vitaktig beläggning.
 • Klåda och brinnande.
 • Penisens huvud utplånar en skarp, sur lukt.
 • Med tömningen av blåsan noteras ömhet.
 • Inflammerade röda fläckar förekommer på slemhinnorna.

Viktigt! Med utvecklingen av candidiasisuritrit kan vitaktig plack inte bara bilda sig på penisens huvud, men sprida sig också till perineum, provocera desquamation och klåda i huden.

Med utvecklingen av candidal uretrit hos män, kommer liknande klagomål från hans andra hälft, och under sex kan båda parter fira sin rikliga urladdning.

Provoke utseendet av en vit hemlighet är också kapabel till mykoplasmos, klamydia och inflammation i prostata. I de två första fallen utplånar den hemliga utsöndringen en skarp specifik lukt, medan det inte finns några synliga förändringar i tillståndet av penis. Det kan vara en liten räddning av förhudet.

Och inflammation i prostatan åtföljs av sådana symtom som:

 • Brott mot styrka.
 • Smärtsamma känslor när du tömmer urinblåsan.
 • Hyppig uppmaning att urinera, medan mängden urin frigörs minskar.
 • Intermittens av urinprocessen.
 • Förekomsten av obehagliga smärtsamma känslor under avföring (oftast är de lokaliserade i underlivet men kan sträcka sig till nedre delen av ryggen och perineum).

Detta tillstånd måste behandlas omedelbart. För det första kan bristen på adekvat terapi leda till impotens och infertilitet, och för det andra är inflammation i prostatakörteln fylld med utvecklingen av kronisk prostatit och prostata adenom.

Transparent urladdning är inte alltid fysiologisk. Ibland kan de indikera utvecklingen av klamydia och ureaplasmos. Som regel är de kroniska och visar inte sig under eftergivningsperioden. Men vid exacerbation sker en signifikant ökning av leukocyternas nivå i spermierna, vilket resulterar i att de är målade i gult eller grönt.

Dessutom finns det tydliga utsläpp även i sjukdomar som trikomoniasis och gonorré. I det här fallet blir de rikliga och förvärvar en slimig karaktär. Ibland kan det åtföljas av ytterligare symptom - brinnande med urinering eller ejakulation, klåda, etc.

Ha en gulaktig eller grön snett. Framförallt indikerar utvecklingen av sexuellt överförbara sjukdomar. Bland dem är den vanligaste gonoréen. Det verkar som en tät utsläpp av gulgrön färg, som utövar en putrefaktiv lukt, liksom smärtsamma känslor vid urinering.

Purulent urladdning kan uppträda med trichomoniasis. Denna patologi åtföljs också av en smärtsam process av urinering, falska brådskningar och tyngd i underlivet.

Som redan nämnts är utseendet på en obehaglig lukt på grund av att reglerna om personlig hygien och trängsel i segmenten med extremt kött inte följts. Men ibland kan detta symptom indikera STD, som redan har nämnts ovan, såväl som sjukdomar som åtföljs av en metabolisk störning i kroppen, till exempel diabetes mellitus.

Förekommer i utvecklingen av smittsamma processer i urinröret Oftast ett symptom på uppkomsten av gonorré, trichomoniasis och candidiasis. Mängden sekretioner beror på hur länge sjukdomen löper och på utvecklingsstadiet.

Ibland kan blod från urinröret observeras med mekanisk skada på urinkanalen under genomförandet av olika medicinska förfaranden samt utveckling av cancer.

Viktigt! Att för en gång förlora problem med utsöndringar och kränkningar av cykeln - använd en unik terapeutisk fytotampon. Efter användning av fytotampiner i 3 veckor rapporterade mer än 90% av kvinnorna en signifikant förbättring av hälsan. Nästan 60% av dem blev helt av med sina problem, hos andra (som regel i närvaro av allvarliga skeden av sjukdomen) noterades signifikanta framsteg vid behandling.

Fysiologisk urladdning kräver ingen behandling. Om en man är orolig för deras överflöd, vilket orsakar honom obehag, bör du följa reglerna för personlig hygien noga. En patologisk urladdning behandlas alltid individuellt.

Här beror den terapeutiska taktiken på flera faktorer - vad var patologins ursprung och på vilket stadium av dess utveckling det ligger. Behandling kan innefatta antiinflammatorisk, antibakteriell, hormonell eller immunostimulerande behandling.

Kom ihåg att självmedicinering inte alls är möjlig. Om du märker tecken på infektionssjukdomar, kontakta omedelbart en läkare så snart han kan välja rätt behandling som snabbt och effektivt löser detta problem.

Olika orsaker till ansvarsfrihet hos män

Tilldelningar hos män - slemhinnor, bildad i prepuceområdet från urinröret. Ofta blir ett liknande fysiologiskt fenomen ett tillfälle för allvarliga upplevelser, men inte alla utsläpp är relaterade till den inflammatoriska processen som förekommer i kroppen. Några av dem förekommer som ett resultat av naturliga processer, vilket indikerar ett normalt hälsotillstånd.

fysiologisk

De naturliga orsakerna till ansvarsfrihet från urinröret hos män:

 • Rester av urin. Mestadels ljusgul, ibland mättad färg. Isolering utan lukt och utan curdled formationer;
 • Hemligheten hos prostata. Har en lukt av halvvätska. Det kännetecknas av slemhaltig konsistens av en ljusvitt nyans;
 • Utlösning. Denna vätska bildas som en följd av att spermin blandas med hemligheten hos könsorganens könsorgan, nämligen:
 • uretral;
 • prostatisk;
 • Cowpers.

Som ett resultat frigörs en viskös slem av en gråaktig nyans;

 • Smegma. Visuellt bestämd av den mättade vita färgen, men i vissa fall har vätskan gula eller ljusgröna föroreningar.

Tilldelningen av smegma görs systematiskt. Det är ett slags smörjmedel, som består av en bakteriell och fet rest. Det är lokaliserat i förhuden och i koronar sulcus. Huvudfunktionen hos detta smörjmedel är att minska friktionen mellan förhuden och huvudet. Överflöd av dessa sekretioner beror främst på pubertets ålder. I framtiden förlorar aktiviteten hos prepuce-körteln sin intensitet och upphör helt och hållet till mogen ålder.

Det är viktigt att förstå att överensstämmelse med personlig hygien är ett oumbärligt krav, eftersom smegma har egenskapen att ackumulera på huvudets yta under förhuden. Om det inte tvättas i tid - kommer oxidationen av fett och nedbrytningen av proteindelen att börja. Detta leder till obehaglig lukt och ruttning. Visuellt ser ut som kockost.

Kanske utveckling av phimosis - en sjukdom där det inte är möjligt att helt skilja huvudet från förhudet. Utan snabb behandling kan detta leda till kroniska inflammatoriska processer och utveckling av sexuellt organets cancer.

Förutom dessa innefattar fysiologiska maskulära sekretioner också:

Isolerade bulboretral och uretralkörtlar i en mans fluid i medicinsk terminologi kallas ureterraea. Det är en färglös urladdning av slemhaltig konsistens. Deras särskiljningsförmåga är bildandet endast under sexuell upphetsning. Huvudfunktionen hos urinröret är smörjningen av urinröret under sexuell kontakt och genomgången av seminalvätska. Volymen av utsöndringar beror på de enskilda fysiologiska egenskaperna hos varje speciell organism. Kan vara både riklig och obetydlig. Ju längre perioden av sexuell avhållsamhet, desto mer vätska släpps.

Prostayarea - slem med urenheter av gråaktig nyans. Innehåller en obetydlig mängd spermier. Det är bildat från prostatakörteln. Beroende på dess transparens bestäms prostatens tillstånd. På grund av den låga volymen är dessa sekretioner nästan osynliga. Som regel bildas som ett resultat av muskelspänning i samband med urinering eller förstoppning. En förhöjd nivå av liknande vätska är ett av symptomen på prostatit, vilket kräver omedelbar behandling.

Förorening är en godtycklig utlösning, som inte har något att göra med samlag. Orsakerna till detta fenomen är det överdrivna innehållet i testosteron. En mans ålder och frekvensen av samlag har också en bestående inverkan. Hos män kan utsöndringar vara i perioder av abstinens - det är en pollinering. Det kan inträffa under sömnen. På morgonen hittar du vita fläckar på dina underbyxor.

Patologisk urladdning hos män

Tilldelningar från urinröret av patologisk natur är huvudsakligen associerade med:

 • möjliga venerala sjukdomar;
 • maligna former
 • mekaniska skador av annan art (överförda operationer, andra terapeutiska ingrepp, skador);
 • inflammatoriska processer i organen i genitourinary systemet.

De vanligaste kriterierna som bestämmer sekvensernas patologiska natur:

 • Volymen från blygsamma till alltför stora;
 • Primärt molnigt med en blandning av gult eller grönt;
 • Som regel innehåller de klumpar av slem, pus eller blod.
 • Tjock och klibbig, eller tvärtom för flytande, vattnig;
 • De har en skarp jäst mjölk eller fiskig lukt;
 • Visa urladdning efter urinering, sexuell upphetsning eller efter att ha druckit alkohol
 • Bundet till en viss tid på dagen. Kan vara både single-shot och periodisk).

Det är viktigt att förstå att det är omöjligt att bestämma diagnosen med sekretessens natur. Detta kräver en lämplig, professionell undersökning. Naturen hos den utsöndrade vätskan beror till stor del på immunsystemet och direkt på arten av orsakssambandets orsakssamband. Dessutom spelas en särskild roll av form av inflammatorisk process (akut eller kronisk).

Viktiga signaler för samråd med en specialist är förändringar i färg, lukt, volym eller konsistens hos den utsöndrade vätskan. Detta symptom kan indikera ett antal allvarliga sjukdomar som kräver omedelbar behandling för att undvika oönskade komplikationer.

Utsläpp med en obehaglig lukt i sexuellt överförbara sjukdomar delas vanligtvis i:

 • Slemhinnor. Bevis på förekomsten av klamydia eller uretrit (mykoplasmal eller ureaplasma). Karakteriserad av den milda mängden av frigjort vätska. Det finns färglös med viskös konsistens. Med hjälp av mikroskopisk diagnostik detekteras leukocyter (normen är 4 celler);
 • Mucus - purulent. Dessa fynd indikerar också klamydia, liksom ureaplasmos och mykoplasmos. När chlamydia är lokaliserad i form av ett slags klibb på en medlem av en ljus vit nyans kan det finnas tydlig urladdning ur urinröret hos män;
 • Purulent. Manlig urladdning är grön eller gul i färg. Karakteristisk för gonorré. Ha en skarp lukt av ruttna. Mikroskopisk undersökning visar att det finns epitelceller i vätskan som utsöndras från urinröret. Dessutom finns en signifikant ökad nivå av leukocyter. Samtidiga symptom är svåra rezi och brinner vid samlag och urinering (huvudsakligen på morgonen). Klåda är också möjligt.

Sjukdomar som överförs sexuellt har ofta flera patogener. Trichomoniasis och gonorré följs ofta av klamydia. På grund av skadliga mikroorganismers gemensamma aktivitet kan naturens utfällningar väsentligt förändras. En tillförlitlig diagnos och effektiv behandling är endast möjlig efter samråd med en specialist och godkänts av honom. Ju tidigare att starta behandlingen, desto mindre sannolikt kommer utvecklingen av skadliga konsekvenser för kroppen.

Inflammatoriska processer är inte av äkta natur

Orsakerna till inflammation i det urogenitala systemet i överväldigande majoriteten av fallen ligger i sin egen villkorligt patogena mikroflora. Dessa är mikroorganismer vars aktivitet aktiveras som en följd av försämringen av organismens skyddande egenskaper som ett resultat av nyligen överförda sjukdomar eller mot bakgrund av intensiva psykologiska belastningar. Dessa mikroorganismer innefattar:

 • Candida svampar;
 • streptokocker och stafylokocker;
 • E. coli.

De bor på slemhinnorna och på ytan av huden. Deras aktiva reproduktion hindras av immunsystemet. De försvagningsfaktorer som leder till en okontrollerad population av skadliga mikroorganismer, utöver de som tidigare nämnts, innefattar:

 • hypotermi;
 • den negativa effekten av kemoterapi;
 • strålningsexponering (strålningssjukdom);
 • långsiktig kurs av antibiotika med ett brett spektrum av åtgärder.

Okontrollerad reproduktion av villkorligt patogen mikroflora kan orsaka utvecklingen av sådana sjukdomar som:

 • Candidiasis eller tröst. Infektionssjukdom i urinröret orsakad av Candida svamp. För denna sjukdom klarar karakteristiska tecken klåda och återkommer med urinering och ejakulation. Visuellt bestämd av ödmjölks luktens härdighet. I vissa fall är slöta smärtor i ländryggsregionen och ljummen möjliga. Candidiasis utvecklas huvudsakligen som ett resultat av strålningsexponering, överskott av antibiotika eller som en av biverkningarna av kemoterapeutiska förfaranden. En dålig hormonell bakgrund bidrar också till utvecklingen av denna sjukdom. Fall av sexuell infektion med tröst är sällsynta. Om ostmassa extrakt uppträder bör du kontakta en andrologist;
 • Non-gonorrhal uritrit. Sjukdom som påverkar blåsan. Karaktäriserad av frekvent uppmaning att urinera, inte leverera tillfredsställelse. Smärtsamma förnimmelser i urinröret är inte lika intensiva som i veneral uretrit. Vätskan i slemhärdigheten framkommer efter eller under urinering. I de tidiga stadierna av sjukdomsutvecklingen förekommer purulenta föroreningar i form av klumpar. Tilldelningarna är måttliga. Utan nödvändig och snabb behandling, påverkar infektionen urin och njurar, vilket leder till att uttalade orenheter av blod uppträder i sekretionerna.
 • Urethral gardnerellez. Med denna sjukdom är utsläpp från urinröret hos män inte signifikant. De kännetecknas av en skarp fiskig lukt. Färgen är övervägande ljusgul, men en grön nyans är också möjlig. I vissa källor behandlas denna sjukdom som uteslutande veneral, men infektionen av den manliga kroppen med gardnerella är omöjlig! Faktum är att orsakerna till utvecklingen av denna sjukdom huvudsakligen ligger i den banala dysbiosen, vilken utvecklades under kränkning av kroppens immunförmåga på grund av de tidigare angivna faktorerna. Det är lätt att behandla med snabb tillgång till kvalificerad vård. Terapi innefattar medicinska medel för att stimulera immunceller, liksom en riklig mängd fermenterade bakterier som syftar till att korrigera mikroflora;
 • Prostatit. Inflammation av prostata. I tidiga stadier präglas av rikliga sekret med gråaktig nyans. I avsaknad av korrekt terapeutiskt ingrepp utvecklas sjukdomen till en kronisk form och är mycket svårare att behandla. I detta fall är volymen av vätskan som frigörs från urinröret nästan osynlig, och färgen blir vit. Huvudsymptomen för prostatit är svårighetsgrad vid urinering och svag erektion. Lanserade fall kan hota utvecklingen av anuri (frånvaro av urinläckage) och impotens;
 • Balanopostit. Det är en inflammation i prepuce, tillsammans med ödem. I regel kännetecknas denna sjukdom av riklig purulent urladdning hos män med klumpar av slem. Dessutom är det rodnad av prepuce-arken och smärtsamma känslor av könsorganets huvud.

Riskera inte din hälsa genom att öva självmedicinering. Det är oerhört viktigt att få råd från en kvalificerad specialist innan behandlingen påbörjas. Val av läkemedel beror inte bara på diagnosen utan även på organismens kompatibilitet med sina aktiva substanser. Med fel behandling är allergiska reaktioner möjliga, vilket kan försämra inflammationsprocessen signifikant.

andra

Patologisk urladdning från urinröret hos män är inte alltid associerad med inflammatoriska processer. Ofta kan detta bero på försämringar i funktionerna i centrala nervsystemet eller muskuloskeletala system (trauma, ihållande stress, medfödda eller förvärvade ryggradssjukdomar och andra). Sådana anslag är typiska för:

 • Spermatera - passiv utlösning, inte förknippad med samlag och inte på grund av kvittning av orgasm. De provokerande faktorerna är ryggskador och regelbundna påfrestningar. Detta fysiologiska fenomen är förknippat med en överträdelse av innervation och en minskad ton av vas deferens;
 • Gematorei. Det är en blodig urladdning. I de flesta fall, orsakerna till sjukdomen är att mekaniska skador som resulterar från urinrörs kirurgi eller som en följd av andra terapeutiska förfaranden (utfört kateter svabb genital slemhinna, etc.). Hematorea är möjlig med urolithiasis, som åtföljs av intensiv smärta i ländryggen och ljummen. Detta beror på borttagning av stenar. Blödning uppträder vid urinering eller omedelbart efteråt. Dessutom observeras detta fenomen med inflammation i njureglomeruli, som åtföljs av svullnad och hängande blodtryck. En ökad nivå av protein i urinen observeras också.

Hematorei kännetecknas av blodig utmatning av en brun nyans av slemhaltig konsistens. Ett liknande symptom indikerar en urinrör eller urinblåsans polyposis. Dessutom är dessa fynd kännetecknande för maligna neoplasmer på organen i det genitourära systemet. I detta fall innehåller vätskan purulenta föroreningar;

 • Prostatorei. Transparent urladdning hos män, vilket är hemligheten hos prostata, vilket indikerar en kronisk form av prostatit eller prostata adenom.

Det är viktigt att förstå att när den först upptäcktes misstänkta utsläpp från urinröret, tillsammans med kraftiga smärtor, brännande eller klåda, bör du snarast gå till en läkare för att undvika komplikationer!

Diagnos av sjukdomen med patologisk urladdning från penis

Proceduren för undersökningen består av flera diagnostiska förfaranden:

 • Primär undersökning av en specialist på könsorganet, nämligen förhud, huvud och perineum. Huvuduppgiften är att identifiera en eventuell deformitet av organ, utslag, urladdning, inflammatoriska tecken;
 • Känsla av lymfkörtlar i inguins zonen och utvärdering av deras tillstånd. De kan vara:
 • ökat eller inom normala gränser
 • varmare eller kallare än närliggande vävnader;
 • mobil eller ej
 • hård eller mjuk
 • Det finns smärtsamma känslor när man palperar patienten eller inte.

Dessutom undersöks inguinal lymfkörtlar för sårbildning;

 • Fingerdiagnos av prostata. Denna studie är en prostata massage genom ändtarmen. I detta fall kan vätska frisättas ur urinröret, som är nödvändigt för mikroskopi. För adenom kännetecknas en enhetligt ökad andel av prostata och förnuftiga snäva sladdar. Ojämn spridning indikerar utvecklingen av en malign tumör. Den bekräftande faktorn är urladdningen från urinröret i en blodmassage med blodproppar. För att undersökningen är tillförlitlig, rekommenderas att avstå från att urinera 1,5-2 timmar före proceduren.
 • Ett allmänt blodprov och ett förlängt urintest. Ska ges upp på tom mage
 • Studie av materialet (smuts för mikroskopisk undersökning och sådd). Ett förfarande som minimerar risken för feldiagnos. Det är mycket exakt. Ett färgat smet under mikroskopet ger ut allt innehåll:
 • blodiga kroppar
 • närvaro av epitel
 • fettkomponenter;
 • Ej venerala patogener, som tillhör antalet villkorligt patogena mikroflora.
 • Ultraljudsundersökning och beräknad tomografi av det urogenitala systemet. Normalt tjänar det att bekräfta eller neka en redan existerande diagnos.

Starkt uttryckt symtomatologi vid primärreferens i medicinsk institution kräver omedelbar utnämning av antibiotika med ett brett spektrum av åtgärder, även före diagnosintag. I närvaro av riklig blodutsläpp måste patienten placeras på ett sjukhus och vidta åtgärder för att sluta blöda. Detta kan vara ett av symptomen på utvecklingen av cancer. För att bekräfta detta antagande skickas patienten till en biopsi.

Den slutliga diagnosen är endast möjlig om det finns färdiga histologiska undersökningsresultat.

förebyggande

Det finns ett antal förebyggande rekommendationer. Först och främst bör du övervaka personlig intim hygien. Oaktsamhet kan leda till utvecklingen av många farliga sjukdomar. Det är nödvändigt att tvätta penisens huvud dagligen med användning av hushållssoppa och avlägsna de ackumulerade smagen från ytan. Förfarandet bör utföras två gånger om dagen (morgon och kväll). För att undvika infektion med sexuellt överförbara sjukdomar bör preventivmedel användas vid sexuell kontakt med en obekant partner. Dessutom är det nödvändigt att genomföra en omfattande läkarundersökning minst en gång per år, vilket kommer att bidra till att identifiera och eliminera eventuella hälsoproblem i tid.

Utsöndringar från urinröret hos män: normen, ett tecken på sjukdom

Utskiljning från könsorganen hos män - detta skiljs från urinröret (urinröret) och hemligheten preputiala körtlar, som ligger på huvudet av penis, under förhudets hud. Urinröret öppnas ejaculatory kanal, prostata kanaler, uretral och Cowpers körtlar.

Varianter av fysiologiska utsöndringar

Kriterier för normal utsläpp, som motsvarar funktionerna hos organen i det urogenitala systemet:

 • urin - Genomskinlig, från halm till gyllengult, praktiskt taget luktfri, fri från flingor eller andra inklusioner;
 • Prostens hemlighet har en viskös konsistens och vitaktig nyans, det finns en specifik lukt av spermin;
 • ejakulat: ductus ejaculatorius spermier blandas med sekret från körtlarna Littre (uretral), Cooper (Cowpers) och prostatiska utsöndringar som förvärvar gråaktig vit färg och konsistens slemhinna;
 • Färsk smegma från preputial körtlar liknar tjockt vitt fett; över tiden kan det bli gulaktigt eller grönt.

Försmörjning - smegma - allokeras ständigt, ackumuleras under förskinnets inre blad och i penisens koronära spår. Smörjning består av fetter och bakteriella rester, jämnt fördelade och minskar friktionen mellan förhuden och huvudets hud. Den maximala aktiviteten hos prepecialkörtlarna är inneboende i puberteten, med ålder, sekretionen minskar och slutar helt med åldern.

Om du försummar reglerna för personlig hygien, kan smegma ackumuleras under försköljets veck. I detta fall oxideras smörjmedlets smörjmedel, och proteindelen bryts upp (i själva verket är det sönderfall) och massorna blir gröna och förvärvar en obehaglig lukt. Samma process är phimosis, när på grund av fusionen av förhuden är det omöjligt att helt fritt från huden vikar penisens huvud och avlägsnar smegmen. Accumulering och sönderdelning av smörjmedel kan leda till kronisk balanit och balanopostologi (inflammation i förhuden och glanspenis), öka risken för att utveckla tumörer.

i figuren: möjliga former av balanoposthit - hygienisk och patologisk

Uretrit, slemhinnig färglös urladdning från bulboretral och urinvägarna. Visa bara när det är upphetsat, associerat med libido. Utsöndring av klar slem är utformad för att smörja urinröret och förbättra spermiernas passage. Mängden utsöndring varierar från mager till riklig, dessa parametrar är associerade med organismens individuella egenskaper och frekvensen av sexuell aktivitet. Efter långvarig avhållsamhet ökar volymen av urladdning.

Förorening - Spontan utsöndring av spermier, inte konjugerad med samlag. Oftast observeras vid morgon när testosteronhalten stiger. Beror på ålder och intensitet av sexuell aktivitet: förekommer hos pojkar i pubertalperioden, hos vuxna män - med oregelbundna eller sällsynta sexuella handlingar.

Prostaarea, fördelningen av en liten mängd klar slem från urinröret med gråvit inklusioner. Det uppstår efter spänningar i buksmusklerna (till exempel med förstoppning) eller efter urinering. Hemligheten består av en blandning av seminalvätska och en avtagbar prostata, en ökning av volymen och turbiditet kan vara tecken på prostatit.

Patologiskt urval

Hos män, STD, tumörer, icke-specifika inflammationer i urogenitala organ, olika trauma, medicinska manipuleringar eller operation kan orsaka urladdning från penis.

Patologisk urladdning ur urinröret skiljer sig från normala:

 1. Volym (för riklig eller mager, kanske - måttlig);
 2. Genom färg och genomskinlighet (från vit till gulgrön, grumlig);
 3. För föroreningar (blod, pus, klumpar av slem);
 4. Konsistens (väldigt flytande eller för tjock och klibbig);
 5. Av lukt (surt, skräp, fisk);
 6. Genom periodicitet av utseende (beroende på tid på dagen, konstant eller episodisk fördelning);
 7. På kommunikation med urinering, sexuell upphetsning, med alkoholintag, kryddig och kryddig mat.

Utsläppens natur beror på orsakssjukdomens orsaksmedel, immunsystemets status, åtföljande sjukdomar, och även på svårighetsgraden och varaktigheten av inflammationen (akut eller kronisk).

När du ändrar mängden, densitet eller färg av urladdning, är det lämpligt att få läkares samråd och göra prov om en obehaglig lukt uppstår. Självdiagnos är inte nödvändig, bara ett symptom är korrekt för att känna igen sjukdomen är mycket svårt.

Penicillatsjukdomar associerade med STD

Slemhinnor: transparenta sekret, viskösa och små i antal, förekommer i kronisk form av klamydia, mykoplasma eller ureaplasmauritrit. Vid en mikroskopi i tilldelning finns en måttlig mängd leukocyter (norm - upp till 4 celler i synfältet).

Muko-purulenta: vit urladdning, genomskinlig observeras i fasen av exacerbation i klamydia, ureaplasmos och mykoplasmos. När chlamydialinfektion ackumuleras på penisens huvud, som om "klibbar" på huden.

Purulent urladdning, Att ha en obehaglig lukt är karakteristiska för gonorré. De är klibbiga, tjocka, gula i färg eller med en grön nyans, med en skarp lukt. Med mikroskopi, epitelceller från urinröret, ses många leukocyter i materialet.

Symtom som åtföljer gonorralt uretrit: långvarig och riklig urladdning; Smärta, klåda och brännande är särskilt starka vid urinering.

I venerala sjukdomar är det ofta kombinerade infektioner som kombinerar flera patogener samtidigt. Gonorré och trichomoniasis åtföljs av klamydia, mykoplasmos och ureaplasmos uppträder vanligen "parvis". Symtomatologin hos sådana sjukdomar skiljer sig från klassiska manifestationer, uretröddning kan också förvärva en helt annan karaktär. För den slutliga diagnosen används därför moderna analytiska tekniker med hög grad av tillförlitlighet, och inte egenskaperna hos utfällningar.

Nonspecifik (ej veneral) inflammation

Orsaket till ospecifik inflammation är sin egen mikroflora, som refererar till det villkorligt patogena och aktiveras endast i händelse av problem med kroppens immunförsvar. Strepto- och stafylokocker, svampar i släktet Candida och E. coli finns alltid närvarande på ytan av huden och slemhinnor, men aktivt föröka sig och tränga ut hälsosamma bakterier börja efter hypotermi, långvarig stress, okontrollerade antibiotikabehandling, efter kursen av strålning och kemoterapi.

Non-gonorrheal (non-specific) urethritis. Inflammatoriska sekretioner är små i volym, synliga i urinen, eftersom mucopurulenta trådar eller klumpar uppträder i början av sjukdomen. Symtom i form av brännande och klåda vid urinering är mindre uttalad än med gonorré, men de uppmanar är frekventa, inte medför lättnad. Med stigande infektion blåser blåsan först, följt av urinledare och njurar; Det finns utsläpp med en blandning av skarlet blod.

på bilden: Tecken på candidiasis (Candida balanoposthit) på ytan av penis

Candidiasis (thrush), svampinfektion i urinröret. Vanligtvis utvecklas mot bakgrund av depression av immunsystemet efter en antibiotikabehandling, kemoterapi eller strålbehandling. Det sexuella sättet att överföra en candidiasis hos män - en sällsynthet. För tröst karakteristisk ostliknande utsläpp med en sur lukt, som kombineras med klåda och brinnande under miktsii (urinering) och utlösning (ejaculation), kan åtföljas av trubbig smärta i ljummen, ovanför pubis och i nedre delen av ryggen.

Urinrörets Gardnerella. kännetecknad av fiskig lukt av excreta; De är mager, gulvita eller gröna. Enligt vissa klassificeringar klassificeras gardnerellosis som en STD, men hos män är infektion av gardnerella sexuellt mer sannolikt en nyfikenhet. Faktum är att denna sjukdom är förknippad med ett brott mot normal mikroflora, det vill säga med dysbios. När det behandlas måste immunokorrigenter och probiotika (laktobaciller) användas.

Balanoposthit, inflammation i förhudet. Lokalt finns det riklig purulent urladdning, en tillsats av slem är möjlig. Alltid åtföljd av ödem och rodnad (rodnad) av bladen av prepuce, smärtsamt huvud av penis.

Med prostatit verkar grumlig urladdning vid slutet av urinering, riklig urladdning - i en akut period av inflammation; fattiga och vita - när sjukdomen överförs till kronisk form. Prostatit är vanligtvis komplicerat av svårigheter med urinering och svaghet i erektion, i svåra fall - upp till anuri (fullständig frånvaro av urinläckage) och impotens.

Tilldelningar som inte är förknippade med inflammation

Spermatorrhea - urladdning i form av passivt flytande spermier, uppstår ur samlag eller onani, utan känslan av orgasm. Orsaker - Några sjukdomar i nervsystemet, spinal trauma, kronisk stress och eventuell långvarig inflammation i könsorganet. Spermatorrhea är förknippad med en överträdelse av innervation och en minskning av tonen i vas deferens.

Gematoreya, spotting. Ofta uppstår med skador på urinröret bougienage, efter inställningen kateter eller vid smuts med slemhinnor. I dessa fall är blodet friskt, utan blodproppar, mängden är liten, blödningen slutar snabbt. Vid avgång av små njurstenar eller sand frigörs blod under eller omedelbart efter urinering, hematorrhea åtföljs av mycket allvarlig smärta (njurkolik). Blodutsläpp vid hematurisk form av glomerulonephritis (inflammation i njureglomeruli) kombineras med ödem och stabilt förhöjd arteriellt tryck, utseendet av protein i urinen.

Höjdpunkter brunt, med blodproppar eller slem, med tillsats av pus förekommer i maligna tumörer som härrör från prostata, urinrör eller urinblåsan. Brunaktig slem kan bildas vid läkning av sår på slemhinnor, frigörs under urinrörets och / eller blåsans polyposis.

Prostatoreya - hemligheten i prostatakörteln som uppstår ur urinröret. Förekommer med kronisk prostatit, prostata adenom, nedsatt innervering (neurogen blåsan).

Algoritm för undersökning i närvaro av patologisk urladdning från penis

 1. Undersökning av perineum, penis, förhud och huvud. Målet är att identifiera könsorganens deformiteter, spår från deras trauma, tecken på yttre inflammation, utsöndringar, utslag etc. Spår av utsläpp är ibland synliga på underkläderna.
 2. Palpation av inguinal lymfkörtlar, utvärdering av deras tillstånd: storlek, varmare eller kallare än omgivande vävnader, smärtsamma eller inte, mjuka eller täta, mobila eller lödda på huden, om det finns sårbildning över dem.
 3. Fingerundersökning av prostata; massera prostata genom ändtarmen och skaffa excreta för mikroskopisk undersökning. Innan massage är det lämpligt att avstå från att urinera i 1-2 timmar. Med prostata adenom, dess lobes ökar ungefär samma sätt, täta strängar probed. För en malign tumör är oregelbundenheten av tillväxten och deras konsistens typisk, under palpation av prostata från urinröret kan blod frisättas med blodproppar.
 4. Material - smuts för mikroskopi och såning. Vid undersökning under mikroskop färgade utstryk kan ses blodceller, epitel, sperma, fettinneslutningar, vissa patogener (E. coli, gonokocker, gardnerelly, jäst). Ökat antal leukocyter är karakteristisk för akut uretrit eller förvärring av kronisk inflammation, eosinofiler - för urinrör för allergier erytrocyter finns i fall av allvarlig inflammation, tumörer, trauma i genito-urinorganen, urolithiasis. En stor mängd epitel - ett tecken på kronisk uretrit, uretral leukoplaki När en spermatorrhoea finns i ett smet sperma, med urinrör - slem, mer förlåtande - lipidkorn.
  För informativa och tillförlitliga resultat tas smetet inte tidigare än 3 dagar efter topisk applicering av antibiotika, antifungaler och desinfektionsmedel. Om behandling med antibiotika var systemisk, sedan efter kursen ska ta minst 3 veckor. Innan du tar smet, tvätta inte, försök att inte urinera i 2-3 timmar.
 5. Allmänt kliniskt blodprov, blod för socker - På morgonen på en tom mage. En detaljerad analys av urin (morgondel, omedelbart efter sömn).
 6. Ultraljud av prostata, urinblåsa och njure; CT och urografi.

Om manifestationerna av genital inflammation är starka, så innan patienten erhåller resultaten från testen, föreskrivs patienten omedelbart bredspektrumantibiotika. Med riklig blodig urladdning visas sjukhusvistelse och aktiva åtgärder för att sluta blöda. Bekräftelse av misstanke om en malign tumör kan bara vara resultatet av en biopsi, den slutliga diagnosen är gjord på grundval av histologisk undersökning.

Utsläpp från könsorganen hos män

10 september 2013

Sexuell utsläpp hos män kan betraktas som ett direkt bevis på det manliga sexuellt tillståndets tillstånd. Det händer ofta att atypisk urladdning från könsorganen hos män är det första symptomet på en allvarlig sjukdom. Och ibland kan ett sådant symptom vara den enda. Därför bör var och en vara mycket uppmärksam på förändringar i dessa sekretess karaktär.

Hur syns utsöndring från könsorganet hos män?

I medicin är begreppet "urladdning från penis"Definierar både urinröret ur urinröret hos män och urladdningen från de patologiska formationerna på penisens hud, liksom utmatningen från talgkörtlarna.

Läkare definierar tre typer av excreta som verkar normala. Samtidigt är variationen av patologiska utsöndringar mycket bredare.

Tala om normal utsläpp, först och främst är det nödvändigt att nämna den så kallade libidinal (fysiologisk) urinrör. Dessa är genomskinliga utsöndringar hos män som uppträder ur urinröret under sexuell upphetsning. Olika män har olika mängder av sådana sekretioner. Dessutom är längden på deras utseende och antalet beroende av graden av sexuell upphetsning. Det bör noteras att utsöndring hos män under stimulering innehåller en liten mängd spermatozoa. Därför kan uppfattningen inträffa när de kommer in i partners sexuella organ. Ibland kan utsläpp som liknar fysiologiska, men förekommer i mer rikliga mängder, indikera utvecklingen av sjukdomar. I detta fall kan orsakerna till utsöndring hos män bestå i de sexuella sfärens sjukdomar.

En annan typ av normal utsläpp - smegma. Detta är hemligheten som utsöndras av käftskinnets körtlar och förhuden av penis. Om en man observerar alla regler för personlig hygien, stör inte sådan fördelning honom. Men med oregelbundna hygienprocedurer ackumuleras smegma som kan provocera inflammatoriska processer. Därför rekommenderas att du tvättar penis minst 1 gång per dag, medan du noggrant tvätter huvudet.

Normal isolering är också sperma. Dessa vita utsläpp hos män innehåller sexkörtlarna och ett stort antal spermier. Sperma utsöndras av ejakulation under samlag eller under onani. Spermier kan också frisläppas vid föroreningar. Denna ofrivilliga utlösning, som oftast förekommer hos ungdomar med en frekvens av flera gånger i månaden till 1-3 gånger i veckan.

Alla andra utsläpp under urinering, sexuell kontakt och vila är patologiska. Det är särskilt viktigt att vara uppmärksam på utsläpp med lukt. Misstänkt utsläpp och klåda hos män - anledningen till omedelbar kontakt med en läkare.

Varför uppträder patologisk urladdning ur könsorganet?

Patologisk urladdning hos män kan uppstå på grund av utvecklingen av många sjukdomar. Dessa är inflammationer som utlöstes av infektioner eller opportunistiska mikrofloror. Sexuell urladdning hos män är ibland också ett symptom på sjukdomar som överförs sexuellt, onkologiska patologier, konsekvensen av trauma eller kirurgiska ingrepp. Tilldelningar som är patologiska kan vara milda, måttliga och rikliga, innehåller en blandning av blod, har olika nyanser - från transparent till grönt. Deras konsistens kan vara både flytande och tjock. Typen och arten av sådana sekretioner bestäms av sjukdoms orsakssamband, svårighetsgraden av inflammatorisk process, tillståndet för mänsklig immunitet, förekomsten av andra sjukdomar. Därför är det omöjligt att utföra diagnostik, guidad enbart genom att studera utseendet av sexuella sekret.

Vid sjukdomar som är sexuellt överförda har sekretionerna också en annan karaktär. Således när mykoplasmos, ureaplasmosis och chlamydiosis, Som regel förekommer transparenta viskösa sekret som innehåller en liten mängd leukocyter. Om dessa sjukdomar förvärras, kan pus förekomma i sekretionerna. I chlamydia kan sekretioner hålla fast vid penisens huvud.

Utseendet av uttalad purulent urladdning, med en tjock konsistens, en gulaktig grön nyans, indikerar ofta att mannen har kontrakterat gonorrhea. Sådana utsöndringar innehåller ett stort antal leukocyter och uppträder ständigt.

Orsakerna till sexuell utsläpp hos män är också ofta inflammatoriska sjukdomar, inte förknippade med venerala infektioner. De provocerar kolon bacill, stafylokocker aureus, streptococcus, svamp Candida, etc. Som regel aktiveras patogener hos personer med nedsatt immunitet. vid candidiasis män har brännande, klåda, rodnad i penisens hud. I det här fallet uppträder vitaktig utspolning.

Om urladdningen uppträder mellan urinering i små mängder, då kan det här handla om icke-gonorrisk uretrit. Utsläpp i detta fall, som regel slem, med en blandning av pus.

vid balanopostit suppurativ eller mucopurulent urladdning förekommer i stora mängder, med förhudsröskning, smärtsamma förnimmelser i penisens huvud. Dessutom är mukopurulent urladdning karakteristisk för prostatit. Deras natur och mängden avund från allvaret av den patologiska processen.

Det finns också flera tillstånd där utsöndringen inte är associerad med specifika sjukdomar. vid spermatorrhea sperma visas ur urinröret utan onanering och sexuell kontakt. Anledningen till detta fenomen är den störda muskeltonen hos vas deferenserna. Detta tillstånd är ofta resultatet av CNS-sjukdomar eller kronisk inflammation som utvecklas i kroppen. Ibland kan läkare inte bestämma orsaken till spermaparapi.

vid gematoree ur urinröret utsöndras blod. Detta är vanligtvis förknippat med skador, liksom med medicinska manipuleringar, under vilken skada inträffade. Ibland berättar blod till allvarligare patologier - maligna tumörer, polyper. Blod kan uppstå när sand eller sten lämnar under urolithiasis.

vid prostatoree Utsöndringen av prostata skiljer sig från urinröret. Orsaken till detta fenomen är sjukdomar i prostatakörteln, på grund av vilket tonus av de slätmuskulära fibrerna i excretionskanalen minskar.

Men i allmänhet kan patologiska fynd associeras med en rad olika sjukdomar och bevis på många patologier. Därför, när misstankar om förändringar i arten av sexuell urladdning måste en man nödvändigtvis besöka en urolog och ges alla studier som specialisten har utsett.

Hur bli av med patologiska sekret från könsorganet?

För att genomföra den korrekta behandlingen som syftar till att eliminera utsöndringar som är patologiska, måste läkaren initialt upprätta den korrekta diagnosen och föreskriva en behandlingskurs som utövas i en specifik sjukdom.

Under diagnosen är det nödvändigt att undersöka könsorganens hud för att upptäcka utslag, rodnad, palpation lymfkörtlar. Ett laboratorieblodprov och urintester utförs, ett smet från urinröret undersöks. Om det behövs ordinerar läkaren utsöndring från urinröret, genomför fingerprovning av prostata, liksom ultraljud, CT, urografi.

Med smet från urinröret är det möjligt att utesluta topisk applicering av några läkemedel i tre dagar före analysen. Innan du tar smet kan du inte gå på toaletten i tre timmar och genomföra hygienprocedurer.

När uritrit utövas etiotropisk behandling, där läkaren kan ordinera rätt antibiotika, antiviral, antifungala medel, fortifierande medel. Lokala behandlingar och sjukgymnastikmetoder kan också utföras. Lokal behandling involverar instillation av speciella lösningar i urinröret.

I sjukdomar som är sexuellt överförda, övas komplex behandling. I regel föreskrivs antibakteriell behandling i kombination med andra metoder.

När candidiasis praktiseras som användning av lokala droger (speciell kräm eller salva smörjer huvudet på penis) och tar tabletter (vanligtvis innehåller flukonazol).

Varje patologisk urladdning från penis är ett tillfälle för samråd med en urolog. Självmedicinering eller fördröjning med terapi kan leda till allvarliga komplikationer och längre och mindre effektiv behandling.

Vit urladdning hos män är luktfri, är det farligt?

Hälsa är en viktig sak för alla medlemmar i det starkare könet, särskilt när det gäller organen i genitourinary systemet. Tyvärr uppstår många människor ibland på detta område. Till exempel kan ganska ofta förekommande vit urladdning hos män utan lukt ha olika orsaker. Det borde förstås, är detta alltid en anledning till oro.

När är normen

Hos friska män kan det leda till urladdning ur urinröret. Allt av följande följer normalt inte av smärta eller obehag. Dessa vanliga manifestationer för manlig fysiologi är inte en anledning till oro.

Här talar det om en organisms normala funktion:

 • Förekomsten av smegma - ett prepuce smörjmedel, som består av en utsöndring av bukhinnorna i förhuden och glanspenisen. Smegma tjänar till att minska friktionen på slemhinnans yta. Om reglerna om personlig hygien observeras, tvättas smegma av med vatten och orsakar inte olägenheter. När icke-iakttagande av personlig hygien i ackumulerad smegma multipliceras och förgås olika mikroorganismer, vilket leder till utseende av obehaglig lukt och inflammation.
 • Urethrorrhoea är en slem av transparent färg som framträder ur urinröret. Visas med sexuell upphetsning och fungerar som ett smörjmedel för att underlätta passage av spermier genom urinröret. Det är rikligt eller skrämmande - alla har olika sätt, för varje organism har sina egna egenskaper. Förresten, detta smörjmedel kan innehålla en liten mängd spermatozoa. När det kommer in i slidan, har kvinnan risk för att bli gravid.
 • Prostareea är frisättningen av en liten mängd utsöndring av prostatakörteln under spänningen i bukmusklerna. Vanligtvis sker detta under avföring, särskilt svårt. Sekretionen beror på det faktum att prostatan ligger intill ändtarmen. De är transparenta, ibland innehåller gråvita vener, luktar inte. I det här fallet talar de om avföring. Det finns också en mikrotsionnaya prostata, när prostatens hemlighet uppträder efter urinering. I allmänhet argumenterar läkare om dessa fenomen är normala, men om en man genomgick en undersökning som visade att hans prostatakörtel är normal, borde du inte oroa dig.
 • Förorening - Utsläpp av spermier, inte åtföljd av sexuell kontakt. Vanligtvis händer det på natten eller på morgonen. Detta helt normala fenomen är vanligast hos ungdomar, men det händer också hos vuxna (till exempel med oregelbundet sexuellt liv eller långvarig avhållsamhet).

Fall som kräver läkarbesök

Företrädare för starkare könet bör vara försiktig om utsläpp från penis har uttryckt en obehaglig lukt, tillsammans med obehagliga och smärtsamma känslor, deras antal har ökat dramatiskt, de är en underlig nyans - till exempel gråaktig, grönaktig eller gulaktig, de har en blandning av blod. Inflammation av penis och fall av sex utan kondom är också ett tillfälle att rådgöra med en läkare.

Förresten, i vissa sjukdomar som överförs sexuellt, i synnerhet klamydia, nästan inga yttre tecken. I det här fallet bör du uppmärksamma utseendet på korst vid öppningen av urinröret, vilket indikerar urladdning och torkning samt närvaro av urladdning på morgonen, omedelbart efter sömnen. Vissa av dem kan avlägsnas under urinering. Om det inte fanns några toalettbesök under natten skulle det vara mycket lättare att identifiera dem. Du kan fortfarande hitta spår på dina underkläder. Kanske utseendet av utsöndringar när du trycker på penis.

Det finns också fall där missbruk av alkohol och kryddig mat provocerar de ovan beskrivna problemen med könsorganen.

Vitt urval

Detta är ganska vanligt bland det starkare könet, hälsoproblemet beror på olika faktorer. Skälen kan vara följande:

Thrush (Candidiasis)

Ett fenomen som är gemensamt i vår tid. Tyvärr är inte bara kvinnor utan även män drabbade av denna sjukdom. Det orsakas av jästliknande svampar av släktet Candida. De är i kroppen av en person, är en del av mikrofloran, men de medföljande mikrobiella tillväxtbetingelser orsakar trast. Symtom på svampinfektion hos män: en vit cheesy plack under förhuden och ollonet, som har en obehaglig sur lukt, vid ollonet finns fläckar av rött, obehag vid urinering och samlag (klåda, sveda, smärta), obehag i penis, även i viloläge.

Orsaker till candidiasis hos män: ett försvagat immunförsvar, vitaminbrist, intag av antibiotika, dålig kost, dåliga vanor, stress, dålig personlig hygien, obehandlad trast i sexpartner, systemiska sjukdomar (diabetes, cancer).

Med symtom på tröst behöver du se en läkare som ska ordinera nödvändiga tester och rätt behandling. Som regel används svampmedel för att behandla denna sjukdom. Självmedicinering i detta fall är osäkert, eftersom tröst kan åtföljas av andra sjukdomar. Dessutom behöver behandlingen en manlig partner och sex, annars kommer partnerna ständigt att infektera varandra.

trikomonasinfektion

Sexuellt överförbar sjukdom, som kännetecknas av skumt vitt urladdning från penis. När de dyker upp måste du se en läkare som ska undersökas och omedelbart börja behandlingen.

Klamydia, mykoplasmos eller ureaplasmos

Typiskt är dessa sjukdomar, sexuellt överförbara sjukdomar, kännetecknade av en klar färg, men med förvärringen av möjliga förändringar. I det här fallet behöver du också se en läkare och lämplig behandling. Chlamydia är en förförisk sjukdom, där det nästan inte finns några yttre manifestationer. Men om du inte behandlar det, kan det i framtiden påverka din hälsa negativt. Oavsett kön kan en patient uppleva infertilitet i framtiden. Det här är ett allvarligt problem, så lösningen kan inte släckas under lång tid.

spermatorrhoea

Det kännetecknas av passiv spermierutgång, inte förknippad med sexuella kontakter eller föroreningar, orgasmförnimmelser med spermatokare inte. Det uppstår på grund av en minskning av tonen i vas deferens och förekommer i ryggraden traumas, vissa sjukdomar i nervsystemet, och långvariga inflammationer i genitourinary systemet. I detta fall krävs behandling av den underliggande sjukdomen, då kommer detta samtidiga symtom också att passera.

Kronisk prostatit

En vanlig urologisk sjukdom uppträder oftare efter fyrtio år, men de senaste åren blir prostatit snabbt "yngre". Det kan vara infektiöst (mot bakgrund av venerala sjukdomar) eller stagnerande natur (förekommer på grund av stillasittande, stillasittande livsstil och åtföljande problem, dåliga vanor, hypotermi / överhettning, etc.). Ledsaget av svårighet urinering med frekventa uppmaningar, minskad potens, erektil dysfunktion, obehag i perineum. Det är nödvändigt att behandla prostatit, eftersom det inte bara förstör livet för en man, men kan leda till infertilitet.

Om du har problem i genitourinary området - var inte panik, försök att söka medicinsk hjälp så snart som möjligt. Självmedicinering är osäker, särskilt när det gäller könsorganen.