Huvud
Analyser

Utsläpp från könsorganen hos män

10 september 2013

Sexuell utsläpp hos män kan betraktas som ett direkt bevis på det manliga sexuellt tillståndets tillstånd. Det händer ofta att atypisk urladdning från könsorganen hos män är det första symptomet på en allvarlig sjukdom. Och ibland kan ett sådant symptom vara den enda. Därför bör var och en vara mycket uppmärksam på förändringar i dessa sekretess karaktär.

Hur syns utsöndring från könsorganet hos män?

I medicin är begreppet "urladdning från penis"Definierar både urinröret ur urinröret hos män och urladdningen från de patologiska formationerna på penisens hud, liksom utmatningen från talgkörtlarna.

Läkare definierar tre typer av excreta som verkar normala. Samtidigt är variationen av patologiska utsöndringar mycket bredare.

Tala om normal utsläpp, först och främst är det nödvändigt att nämna den så kallade libidinal (fysiologisk) urinrör. Dessa är genomskinliga utsöndringar hos män som uppträder ur urinröret under sexuell upphetsning. Olika män har olika mängder av sådana sekretioner. Dessutom är längden på deras utseende och antalet beroende av graden av sexuell upphetsning. Det bör noteras att utsöndring hos män under stimulering innehåller en liten mängd spermatozoa. Därför kan uppfattningen inträffa när de kommer in i partners sexuella organ. Ibland kan utsläpp som liknar fysiologiska, men förekommer i mer rikliga mängder, indikera utvecklingen av sjukdomar. I detta fall kan orsakerna till utsöndring hos män bestå i de sexuella sfärens sjukdomar.

En annan typ av normal utsläpp - smegma. Detta är hemligheten som utsöndras av käftskinnets körtlar och förhuden av penis. Om en man observerar alla regler för personlig hygien, stör inte sådan fördelning honom. Men med oregelbundna hygienprocedurer ackumuleras smegma som kan provocera inflammatoriska processer. Därför rekommenderas att du tvättar penis minst 1 gång per dag, medan du noggrant tvätter huvudet.

Normal isolering är också sperma. Dessa vita utsläpp hos män innehåller sexkörtlarna och ett stort antal spermier. Sperma utsöndras av ejakulation under samlag eller under onani. Spermier kan också frisläppas vid föroreningar. Denna ofrivilliga utlösning, som oftast förekommer hos ungdomar med en frekvens av flera gånger i månaden till 1-3 gånger i veckan.

Alla andra utsläpp under urinering, sexuell kontakt och vila är patologiska. Det är särskilt viktigt att vara uppmärksam på utsläpp med lukt. Misstänkt utsläpp och klåda hos män - anledningen till omedelbar kontakt med en läkare.

Varför uppträder patologisk urladdning ur könsorganet?

Patologisk urladdning hos män kan uppstå på grund av utvecklingen av många sjukdomar. Dessa är inflammationer som utlöstes av infektioner eller opportunistiska mikrofloror. Sexuell urladdning hos män är ibland också ett symptom på sjukdomar som överförs sexuellt, onkologiska patologier, konsekvensen av trauma eller kirurgiska ingrepp. Tilldelningar som är patologiska kan vara milda, måttliga och rikliga, innehåller en blandning av blod, har olika nyanser - från transparent till grönt. Deras konsistens kan vara både flytande och tjock. Typen och arten av sådana sekretioner bestäms av sjukdoms orsakssamband, svårighetsgraden av inflammatorisk process, tillståndet för mänsklig immunitet, förekomsten av andra sjukdomar. Därför är det omöjligt att utföra diagnostik, guidad enbart genom att studera utseendet av sexuella sekret.

Vid sjukdomar som är sexuellt överförda har sekretionerna också en annan karaktär. Således när mykoplasmos, ureaplasmosis och chlamydiosis, Som regel förekommer transparenta viskösa sekret som innehåller en liten mängd leukocyter. Om dessa sjukdomar förvärras, kan pus förekomma i sekretionerna. I chlamydia kan sekretioner hålla fast vid penisens huvud.

Utseendet av uttalad purulent urladdning, med en tjock konsistens, en gulaktig grön nyans, indikerar ofta att mannen har kontrakterat gonorrhea. Sådana utsöndringar innehåller ett stort antal leukocyter och uppträder ständigt.

Orsakerna till sexuell utsläpp hos män är också ofta inflammatoriska sjukdomar, inte förknippade med venerala infektioner. De provocerar kolon bacill, stafylokocker aureus, streptococcus, svamp Candida, etc. Som regel aktiveras patogener hos personer med nedsatt immunitet. vid candidiasis män har brännande, klåda, rodnad i penisens hud. I det här fallet uppträder vitaktig utspolning.

Om urladdningen uppträder mellan urinering i små mängder, då kan det här handla om icke-gonorrisk uretrit. Utsläpp i detta fall, som regel slem, med en blandning av pus.

vid balanopostit suppurativ eller mucopurulent urladdning förekommer i stora mängder, med förhudsröskning, smärtsamma förnimmelser i penisens huvud. Dessutom är mukopurulent urladdning karakteristisk för prostatit. Deras natur och mängden avund från allvaret av den patologiska processen.

Det finns också flera tillstånd där utsöndringen inte är associerad med specifika sjukdomar. vid spermatorrhea sperma visas ur urinröret utan onanering och sexuell kontakt. Anledningen till detta fenomen är den störda muskeltonen hos vas deferenserna. Detta tillstånd är ofta resultatet av CNS-sjukdomar eller kronisk inflammation som utvecklas i kroppen. Ibland kan läkare inte bestämma orsaken till spermaparapi.

vid gematoree ur urinröret utsöndras blod. Detta är vanligtvis förknippat med skador, liksom med medicinska manipuleringar, under vilken skada inträffade. Ibland berättar blod till allvarligare patologier - maligna tumörer, polyper. Blod kan uppstå när sand eller sten lämnar under urolithiasis.

vid prostatoree Utsöndringen av prostata skiljer sig från urinröret. Orsaken till detta fenomen är sjukdomar i prostatakörteln, på grund av vilket tonus av de slätmuskulära fibrerna i excretionskanalen minskar.

Men i allmänhet kan patologiska fynd associeras med en rad olika sjukdomar och bevis på många patologier. Därför, när misstankar om förändringar i arten av sexuell urladdning måste en man nödvändigtvis besöka en urolog och ges alla studier som specialisten har utsett.

Hur bli av med patologiska sekret från könsorganet?

För att genomföra den korrekta behandlingen som syftar till att eliminera utsöndringar som är patologiska, måste läkaren initialt upprätta den korrekta diagnosen och föreskriva en behandlingskurs som utövas i en specifik sjukdom.

Under diagnosen är det nödvändigt att undersöka könsorganens hud för att upptäcka utslag, rodnad, palpation lymfkörtlar. Ett laboratorieblodprov och urintester utförs, ett smet från urinröret undersöks. Om det behövs ordinerar läkaren utsöndring från urinröret, genomför fingerprovning av prostata, liksom ultraljud, CT, urografi.

Med smet från urinröret är det möjligt att utesluta topisk applicering av några läkemedel i tre dagar före analysen. Innan du tar smet kan du inte gå på toaletten i tre timmar och genomföra hygienprocedurer.

När uritrit utövas etiotropisk behandling, där läkaren kan ordinera rätt antibiotika, antiviral, antifungala medel, fortifierande medel. Lokala behandlingar och sjukgymnastikmetoder kan också utföras. Lokal behandling involverar instillation av speciella lösningar i urinröret.

I sjukdomar som är sexuellt överförda, övas komplex behandling. I regel föreskrivs antibakteriell behandling i kombination med andra metoder.

När candidiasis praktiseras som användning av lokala droger (speciell kräm eller salva smörjer huvudet på penis) och tar tabletter (vanligtvis innehåller flukonazol).

Varje patologisk urladdning från penis är ett tillfälle för samråd med en urolog. Självmedicinering eller fördröjning med terapi kan leda till allvarliga komplikationer och längre och mindre effektiv behandling.

Vit urladdning från penis

Utseende hos män av sekret av olika färger, slem kan vara både normala och bevis på en inflammatorisk process. Vit urladdning från penis (penis) uppträder vanligtvis efter urinering, efter en dröm eller hela dagen. Knappt tilldelade vita eller köttiga färger lämnar fläckar på underkläderna, mer riklig utmatning, och ibland ger obehagliga känslor, inte märkbart nog.

Ett normalt fenomen är urladdningen som uppstår när det är stark sexuell spänning under pollinationen under avföring. Det bör också vara känt att utseendet under stark stimulering på huvudet av en medlem av en liten mängd av en transparent eller vit vätska är bevis på människans reproduktiv hälsa. Att störa utseendet på leukorré, som uppträder utanför sexuell kontakt (inte i ett upphetsat tillstånd), är ett tecken på inflammation i reproduktionssystemets organ.

Tilldelningar kan skilja sig åt genom insyn, färg och konsistens beroende på den specifika sjukdomen, dess stadium och intensitet. Sekretionens grumlighet beror på en signifikant mängd epitelceller, på grund av vilket urladdningen blir gråaktig och blir tjock. Den gulgröna färgen på urladdningen indikerar en övervägande av leukocyter i dem.

Vitaktig urladdning från penis indikerar ofta candidiasis. Candidiasis hos män anses vara ett sällsynt fenomen och orsakas av en minskning av immuniteten, uppträder ofta mot bakgrund av kemoterapibehandling, okontrollerat intag av antibakteriella läkemedel.

Utseendet på utsöndring hos män kan orsakas av mekanisk skada på urinröret, urinrörets inre väggar, till exempel när små njurstenar lämnar kroppen.

Utseendet av vit urladdning är ofta ett tecken på infektionssjukdomar, till exempel utmatning, åtföljd av bränning i penis och svår klåda, är ett typiskt tecken på klamydia, mykoplasmos, ureaplasmos; vit urladdning med en skummig konsistens vittnar om närvaron av trichomoniasis.

Utseendet av vita sekret kan vara associerat med prostatit, de är vanligtvis åtföljda av svårigheter vid urinering, det finns störningar i sexuellt liv.

Tilldelningar är en märklig reaktion från organismen till närvaron av en viss infektion i den. Deras överflöd indikerar bara den möjliga omfattningen av infektion.

Utseendet av excreta bör i alla fall vara en viktig orsak till att gå till doktorn, eftersom otimlig behandling av många sjukdomar kan leda till infertilitet och impotens. För att fastställa rätt diagnos måste du genomgå en serie laboratorietester, ultraljud och vid behov andra ytterligare undersökningar. Baserat på de erhållna uppgifterna föreskrivs en behandlingskurs. Självbehandling istället för det förväntade positiva resultatet, som regel, främjar endast övergången av inflammation till latent kronisk form.

Vad är urladdningen från penis?

Utskiljning från penis anses i medicinsk praxis vara ett kollektivt begrepp som förenar alla typer av extraktion från urinrörsystemet. Fix fysiologiska och patologiska utsläpp. Den första typen påverkas av externa faktorer (de kan enkelt elimineras även utan hjälp av en specialist). Patologisk urladdning, som namnet antyder, indikerar utvecklingen av några patologier, särskilt infektioner i det genitourära systemet.

Fysiologiska faktorer

Det geniturära systemet hos män är ofta indikerat av manifestationernas fysiologiska utseende från öppningen i urinröret. Sådana obehagliga formationer uppstår i följande fall:

 • Libidinala och fysiologiska uretrorré - transparent urladdning från penis. Det kan dyka upp under morgonen erektion.
 • Defecatorisk prostata. Utsläpp från urinröret hos män uppträder ibland på grund av ökad intra-abdominaltryck (när en person drabbas hårt). I detta fall är penishuvudet täckt med en transparent film med en grå streck. Dessa utsläpp har en viskositet och innehåller en blandning av sekretionen av prostatakörteln och seminalblåsorna. Läkare säger att detta symptom inte är ett patologiskt tillstånd.
 • Specgma (en blandning av sekret av talgkörtlar av prepuce, död hud och fukt). Visas med otillräckliga hygien i könsorganen.
 • Föroreningar (ofrivillig utlösning).

Patologiskt urval

Onormal urladdning från penis innebär att en inflammatorisk process har bildats i urinröret.

Isolering av en smittsam art är uppdelad i specifika och icke-specifika:

 • Särskilda villkor uppstår mot bakgrund av STD (gonorré och trichomonas);
 • Ospecifik orsaka patogen bakterie, virus eller svamp (provocera val klamydia, mykoplasma uretrit, candida och herpesinfektioner).

Icke-infektionssjukdomar uppstår på grund av:

 • allergier;
 • irritationer i det genitourära systemet;
 • läkemedlets effekter
 • trauma i urinröret
 • smalning av urinröret.

Orsaker till vitladdning

Vit urladdning från penis hos en man beror på flera anledningar:

Candidiasis eller tröst

På penis finns en vitaktig beläggning med en obehaglig lukt. När formuläret startas, finns det en känsla av klåda och brännande, smärta i perineum.

Klamydia och ureplasmosis

Vit urladdning från urinröret med sådana sjukdomar innebär att en allvarlig infektion utvecklas i prostata.

Mikopzamoz

Vit urladdning i mykoplasmosis åtföljs av intermittent och svår urinering. När man är upphetsad på penis bildas slemhinnor utan lukt.

Gren från en penis med pus

Purulent urladdning ur urinröret indikerar en ökad halt av leukocyter. I det här fallet känns mannen svårt när han tömmer urinblåsan.

Blodig urladdning

Blodföroreningar bildas med uretrit:

Med hematospermi är sekvenserna av spermiervätskan med blodproppar fixerade. I urologisk praxis finns det två former för att bestämma denna process - det är en falsk och sann hematospermi.

 1. Under den falska förstår blandningen av blod till spermierna när den passerar genom urinröret.
 2. Med den sanna typen tränger blodet in i utlösningen innan det passerar genom kanalen.

Hematospermi är åtföljd av följande symtom:

 • smärta med ejakulation
 • svår förbränning med urinering.

diagnostik

 • undersökning av penis
 • palpation av lymfkörtlar;
 • undersökning av prostata
 • ett smet;
 • blod- och urintest;
 • Ultraljud av bäckenorganen.

Problemlösning och allmänna rekommendationer

Vid de första misstankarna om en infektion eller ett trauma måste man nödvändigtvis kontakta läkaren. Först efter det att den exakta diagnosen har gjorts kan man välja ett behandlingsschema och förhindra utvecklingen av komplikationer.

Förutom läkemedel ordinerar läkare en speciell diet med undantag av fet och sur mat, alkohol.

Varför finns det urladdning från penis och hur man behandlar problemet?

Utsläpp från en mans penis är vanligtvis det första tecknet på en infektion i det urogenitala systemet. Utan uppmärksamhet kan detta problem inte lämnas. Nästan varje man som har ett aktivt sexliv kan smittas av sexuellt överförbara sjukdomar, vilket inte kan ses omedelbart, men efter några veckor. Många anser inte att det är nödvändigt att använda preventivmedel under samlag, iakttagande av grundläggande regler för personlig hygien. Under alla omständigheter, när det finns en urladdning som skapar obekväma känslor, är det nödvändigt att genomföra en biokemisk studie av utsatt exudat.

Typer av utsöndring i människokroppen

I processen med ontogeni producerar människokroppen olika utsöndringar: patologiska och fysiologiska. Den tidigare innefattar exudativ urladdning, i vilken lymfatisk vätska och blodfragment från de inflammerade vävnaderna ger ett utflöde av vätska från processerna av vital aktivitet utanför. Den andra kategorin innefattar sekretoriska transparenta sekretioner som en produkt av körtlarna.

Skillnaden mellan patologiska utsläpp och fysiologiska utsläpp är mängden exsudat, dess sammansättning, färg, lukt. Med fysiologisk urladdning är volymen av innehållet måttlig, utan en reflekterande lukt. I patologiska mängder av utsöndrade föreningar eller över normen, eller för dålig, har en obehaglig lukt, grumlighet, i strukturen har fragment av pus, blod, lumpy slem, vilket indikerar inflammatoriska processer som sker i könsorganen eller bäckenet. Också den obligatoriska närvaron av ett obekvämt tillstånd, som själv bör varna patienten och tvinga honom att söka omedelbar hjälp från en specialist. En sann bild av sekretionens innehåll kommer endast att visas med biokemisk analys.

Fysiologiska typer av sekret

I hemlighetens vanliga tillstånd utsöndrar mankönkörtlarna, urinröret och svettkörtlarna. När det finns utsläpp som ett resultat av samlag, indikerar detta utvecklingen av en utsöndring som kallas urinröret, kallat libido urinröret. Det är en viskös transparent vätska utsöndrad av excitering av penis. Denna hemlighet innehåller en liten mängd spermatozoer, som i sällsynta fall kan leda till uppfattningen, trots sin svaga aktivitet.

Tilldelningar är smegmas. Preputiala fett. Stackar under förskinnets löv i penisens koronära spår. Avser naturliga sekretioner av sekretorisk aktivitet hos könsorganen. En färglös viskös vätska som har förmåga att ackumulera. I fall där dess volymer överskrider normen kan en inflammatorisk process börja. Sådana alternativ är möjliga om de elementära reglerna för personlig hygien inte följs, när en man ignorerar förfarandet för ablution av sexuella organ dagligen. I judendomen är det till exempel vanligt att ta bort förhuden i förhudet. Det finns många versioner, varför judarna gör det, men de mest objektiva skälen - bevarande av människors hälsa i ett varmt klimat.

Spermautskiljning. Utstötning av spermatisk ejakulering vid tidpunkten för samlag hos vuxna män eller med föroreningar i puberteten. En viskös, vitaktig klar vätska frigörs i små volymer. Prostatoreya. Isolerad ur urinröret kallas en klar vätska med gråhåriga inklusioner prostatoea. Normalt, står det i en liten mängd, föreslår ökning av halten eventuella brott prostataoperation, även under starkt tryck av musklerna i bukhinnan associerad med förstoppning, tunga lyft.

Patologiska typer av sekret

Patologisk urladdning från manens urinrör indikerar förekomsten av allvarliga urogenitala sjukdomar:

 • venereal;
 • traumatisk;
 • onkologi;
 • postoperativ.

I närvaro av sjukdomar i det urogenitala systemet kan karakteristiska symptom uppstå som inte kan förbises:

 • skär smärta vid urinering
 • lågkvalitativ feber;
 • klåda i ljummen;
 • klåda i könsorganen
 • förändringar i hudens hud på de yttre könsorganen;
 • utslag i ljumskan och könsorganen;
 • färgförändring av urin;
 • effekten av blekning av urin
 • närvaron av blodfragment i urinen;
 • förekomst av blodfragment i fysiologiska smörjningar av könsorganen;
 • förändring i konsistens av utsöndringar;
 • kränkningar av erektil funktion
 • Brott mot ejakulatorisk funktion
 • närvaro av blodfragment, klumpar av slem i ejakulatet;
 • förändringar i färgen på fysiologisk excreta (från transparent till gulaktigt och grönt);
 • urladdad urladdning från urinröret.

I händelse av förekomst av sådana symtom kräver omedelbar diagnos följt av behandling av identifierade sjukdomar, fördröjning av behandlingsprocessen kan överföra sjukdomen till en kronisk form och orsaka nya sjukdomar.

Sjukdomar hos det manliga reproduktionssystemet

Sjukdomar hos det manliga könsorganet påverkar allvarligt hela kroppens arbete, kan förändra människans liv under en längre tid, störa hans sexliv, förändra sin psyke och provocera ett antal komplikationer.

Exempel på de vanligaste åkommorna som uppstår hos män av olika skäl, från ungdom till ålderdom:

 1. Gonorré. Infektionssjukdom, sexuellt överförd. Den flyter smärtsamt med riklig urladdning från penis, patogenen är en gonokocker. Konsekvensen av komplikationen av denna sjukdom är infertilitet, prostatit.
 2. Chlamydia. Svårt diagnostiserad, manifesterad av symtom på cystit, prostatit. Orsakar brott mot styrka, manlig infertilitet, ledskada.
 3. Ureaplasmosis. Sjukdomen har en bakteriell karaktär, provar allvarlig inflammation i det genitourära systemet. Sexuellt överförda. Det leder till inflammation i njurarna, prostatakörteln, försämrad spermierkvalitet.
 4. Candidiasis. Det överförs sexuellt eller på hushålls sätt. Det flyter ganska smärtsamt med en riklig mängd sekret. Det kan ge komplikationer till lymfsystemet, orsaka infertilitet, nedsatt erektil funktion.
 5. Prostatit. Inflammatorisk sjukdom i prostatakörteln. Kännetecknas av svåra växande symtom tills störningen av vätskeuttaget från blåsan. Sjukdomen åtföljs av slemhinnor av ett brett spektrum genom urinröret. Det leder till infertilitet, nedsatt reproduktionsfunktion, misslyckanden och fullständig frånvaro av erektion, tumörprocesser.

Behandling och förebyggande av reproduktionssystemets sjukdomar

När patogena infektioner är viktiga, aktuell diagnos och korrekta möten för behandling av sjukdom.

Vanligtvis börjar diagnosen med smuts från ytan av slimhinnan i könsorganen, urinen och blodet för biokemiska analyser.

Beroende på orsakerna till sjukdomen föreskrivs medicinering.

I händelse av manifestationer av svampinfektioner hos könsorganen har preparat av triazol-gruppen, som klarar av mykos i alla skeden av deras parasitering i människokroppen, visat sig vara mycket användbara.

Den mest tillgängliga och den förväntade effekten kan kallas Fluconazol, Medoflucon, Diflucan, Mycosyst. Av salvorna praktiseras kompositioner med införande av tea tree oil, calendula, eucalyptus. Bland apoteket läkemedel är populära Clotrimazole, Pimafucin, Nystatin.

Vid allvarliga inflammatoriska processer som försummas, måste man tillgripa antibiotika för att undertrycka den patogena mikrofloran som snabbt förstör slemhinnorna.

Män som inte är likgiltiga för sin hälsa bör förstå betydelsen av kost, förstärkning av kroppens immunförsvar och obligatorisk användning av preventivmedel.

Spicy, söta röka rätter kan förvärra slemhinnan, "mata" den patogena mikrofloran. Rengör blodet och lymfsystemet helt enkelt av bär, tranbär, grapefrukt, apelsin, russin, torkade aprikoser, granatäpple.

För närvarande har varje civiliserad person möjlighet att övervaka sin hälsa, för att stödja honom, för att förebygga uppkomsten av allvarliga sjukdomar.

Utsöndringar från urinröret hos män: normen, ett tecken på sjukdom

Utskiljning från könsorganen hos män - detta skiljs från urinröret (urinröret) och hemligheten preputiala körtlar, som ligger på huvudet av penis, under förhudets hud. Urinröret öppnas ejaculatory kanal, prostata kanaler, uretral och Cowpers körtlar.

Varianter av fysiologiska utsöndringar

Kriterier för normal utsläpp, som motsvarar funktionerna hos organen i det urogenitala systemet:

 • urin - Genomskinlig, från halm till gyllengult, praktiskt taget luktfri, fri från flingor eller andra inklusioner;
 • Prostens hemlighet har en viskös konsistens och vitaktig nyans, det finns en specifik lukt av spermin;
 • ejakulat: ductus ejaculatorius spermier blandas med sekret från körtlarna Littre (uretral), Cooper (Cowpers) och prostatiska utsöndringar som förvärvar gråaktig vit färg och konsistens slemhinna;
 • Färsk smegma från preputial körtlar liknar tjockt vitt fett; över tiden kan det bli gulaktigt eller grönt.

Försmörjning - smegma - allokeras ständigt, ackumuleras under förskinnets inre blad och i penisens koronära spår. Smörjning består av fetter och bakteriella rester, jämnt fördelade och minskar friktionen mellan förhuden och huvudets hud. Den maximala aktiviteten hos prepecialkörtlarna är inneboende i puberteten, med ålder, sekretionen minskar och slutar helt med åldern.

Om du försummar reglerna för personlig hygien, kan smegma ackumuleras under försköljets veck. I detta fall oxideras smörjmedlets smörjmedel, och proteindelen bryts upp (i själva verket är det sönderfall) och massorna blir gröna och förvärvar en obehaglig lukt. Samma process är phimosis, när på grund av fusionen av förhuden är det omöjligt att helt fritt från huden vikar penisens huvud och avlägsnar smegmen. Accumulering och sönderdelning av smörjmedel kan leda till kronisk balanit och balanopostologi (inflammation i förhuden och glanspenis), öka risken för att utveckla tumörer.

i figuren: möjliga former av balanoposthit - hygienisk och patologisk

Uretrit, slemhinnig färglös urladdning från bulboretral och urinvägarna. Visa bara när det är upphetsat, associerat med libido. Utsöndring av klar slem är utformad för att smörja urinröret och förbättra spermiernas passage. Mängden utsöndring varierar från mager till riklig, dessa parametrar är associerade med organismens individuella egenskaper och frekvensen av sexuell aktivitet. Efter långvarig avhållsamhet ökar volymen av urladdning.

Förorening - Spontan utsöndring av spermier, inte konjugerad med samlag. Oftast observeras vid morgon när testosteronhalten stiger. Beror på ålder och intensitet av sexuell aktivitet: förekommer hos pojkar i pubertalperioden, hos vuxna män - med oregelbundna eller sällsynta sexuella handlingar.

Prostaarea, fördelningen av en liten mängd klar slem från urinröret med gråvit inklusioner. Det uppstår efter spänningar i buksmusklerna (till exempel med förstoppning) eller efter urinering. Hemligheten består av en blandning av seminalvätska och en avtagbar prostata, en ökning av volymen och turbiditet kan vara tecken på prostatit.

Patologiskt urval

Hos män, STD, tumörer, icke-specifika inflammationer i urogenitala organ, olika trauma, medicinska manipuleringar eller operation kan orsaka urladdning från penis.

Patologisk urladdning ur urinröret skiljer sig från normala:

 1. Volym (för riklig eller mager, kanske - måttlig);
 2. Genom färg och genomskinlighet (från vit till gulgrön, grumlig);
 3. För föroreningar (blod, pus, klumpar av slem);
 4. Konsistens (väldigt flytande eller för tjock och klibbig);
 5. Av lukt (surt, skräp, fisk);
 6. Genom periodicitet av utseende (beroende på tid på dagen, konstant eller episodisk fördelning);
 7. På kommunikation med urinering, sexuell upphetsning, med alkoholintag, kryddig och kryddig mat.

Utsläppens natur beror på orsakssjukdomens orsaksmedel, immunsystemets status, åtföljande sjukdomar, och även på svårighetsgraden och varaktigheten av inflammationen (akut eller kronisk).

När du ändrar mängden, densitet eller färg av urladdning, är det lämpligt att få läkares samråd och göra prov om en obehaglig lukt uppstår. Självdiagnos är inte nödvändig, bara ett symptom är korrekt för att känna igen sjukdomen är mycket svårt.

Penicillatsjukdomar associerade med STD

Slemhinnor: transparenta sekret, viskösa och små i antal, förekommer i kronisk form av klamydia, mykoplasma eller ureaplasmauritrit. Vid en mikroskopi i tilldelning finns en måttlig mängd leukocyter (norm - upp till 4 celler i synfältet).

Muko-purulenta: vit urladdning, genomskinlig observeras i fasen av exacerbation i klamydia, ureaplasmos och mykoplasmos. När chlamydialinfektion ackumuleras på penisens huvud, som om "klibbar" på huden.

Purulent urladdning, Att ha en obehaglig lukt är karakteristiska för gonorré. De är klibbiga, tjocka, gula i färg eller med en grön nyans, med en skarp lukt. Med mikroskopi, epitelceller från urinröret, ses många leukocyter i materialet.

Symtom som åtföljer gonorralt uretrit: långvarig och riklig urladdning; Smärta, klåda och brännande är särskilt starka vid urinering.

I venerala sjukdomar är det ofta kombinerade infektioner som kombinerar flera patogener samtidigt. Gonorré och trichomoniasis åtföljs av klamydia, mykoplasmos och ureaplasmos uppträder vanligen "parvis". Symtomatologin hos sådana sjukdomar skiljer sig från klassiska manifestationer, uretröddning kan också förvärva en helt annan karaktär. För den slutliga diagnosen används därför moderna analytiska tekniker med hög grad av tillförlitlighet, och inte egenskaperna hos utfällningar.

Nonspecifik (ej veneral) inflammation

Orsaket till ospecifik inflammation är sin egen mikroflora, som refererar till det villkorligt patogena och aktiveras endast i händelse av problem med kroppens immunförsvar. Strepto- och stafylokocker, svampar i släktet Candida och E. coli finns alltid närvarande på ytan av huden och slemhinnor, men aktivt föröka sig och tränga ut hälsosamma bakterier börja efter hypotermi, långvarig stress, okontrollerade antibiotikabehandling, efter kursen av strålning och kemoterapi.

Non-gonorrheal (non-specific) urethritis. Inflammatoriska sekretioner är små i volym, synliga i urinen, eftersom mucopurulenta trådar eller klumpar uppträder i början av sjukdomen. Symtom i form av brännande och klåda vid urinering är mindre uttalad än med gonorré, men de uppmanar är frekventa, inte medför lättnad. Med stigande infektion blåser blåsan först, följt av urinledare och njurar; Det finns utsläpp med en blandning av skarlet blod.

på bilden: Tecken på candidiasis (Candida balanoposthit) på ytan av penis

Candidiasis (thrush), svampinfektion i urinröret. Vanligtvis utvecklas mot bakgrund av depression av immunsystemet efter en antibiotikabehandling, kemoterapi eller strålbehandling. Det sexuella sättet att överföra en candidiasis hos män - en sällsynthet. För tröst karakteristisk ostliknande utsläpp med en sur lukt, som kombineras med klåda och brinnande under miktsii (urinering) och utlösning (ejaculation), kan åtföljas av trubbig smärta i ljummen, ovanför pubis och i nedre delen av ryggen.

Urinrörets Gardnerella. kännetecknad av fiskig lukt av excreta; De är mager, gulvita eller gröna. Enligt vissa klassificeringar klassificeras gardnerellosis som en STD, men hos män är infektion av gardnerella sexuellt mer sannolikt en nyfikenhet. Faktum är att denna sjukdom är förknippad med ett brott mot normal mikroflora, det vill säga med dysbios. När det behandlas måste immunokorrigenter och probiotika (laktobaciller) användas.

Balanoposthit, inflammation i förhudet. Lokalt finns det riklig purulent urladdning, en tillsats av slem är möjlig. Alltid åtföljd av ödem och rodnad (rodnad) av bladen av prepuce, smärtsamt huvud av penis.

Med prostatit verkar grumlig urladdning vid slutet av urinering, riklig urladdning - i en akut period av inflammation; fattiga och vita - när sjukdomen överförs till kronisk form. Prostatit är vanligtvis komplicerat av svårigheter med urinering och svaghet i erektion, i svåra fall - upp till anuri (fullständig frånvaro av urinläckage) och impotens.

Tilldelningar som inte är förknippade med inflammation

Spermatorrhea - urladdning i form av passivt flytande spermier, uppstår ur samlag eller onani, utan känslan av orgasm. Orsaker - Några sjukdomar i nervsystemet, spinal trauma, kronisk stress och eventuell långvarig inflammation i könsorganet. Spermatorrhea är förknippad med en överträdelse av innervation och en minskning av tonen i vas deferens.

Gematoreya, spotting. Ofta uppstår med skador på urinröret bougienage, efter inställningen kateter eller vid smuts med slemhinnor. I dessa fall är blodet friskt, utan blodproppar, mängden är liten, blödningen slutar snabbt. Vid avgång av små njurstenar eller sand frigörs blod under eller omedelbart efter urinering, hematorrhea åtföljs av mycket allvarlig smärta (njurkolik). Blodutsläpp vid hematurisk form av glomerulonephritis (inflammation i njureglomeruli) kombineras med ödem och stabilt förhöjd arteriellt tryck, utseendet av protein i urinen.

Höjdpunkter brunt, med blodproppar eller slem, med tillsats av pus förekommer i maligna tumörer som härrör från prostata, urinrör eller urinblåsan. Brunaktig slem kan bildas vid läkning av sår på slemhinnor, frigörs under urinrörets och / eller blåsans polyposis.

Prostatoreya - hemligheten i prostatakörteln som uppstår ur urinröret. Förekommer med kronisk prostatit, prostata adenom, nedsatt innervering (neurogen blåsan).

Algoritm för undersökning i närvaro av patologisk urladdning från penis

 1. Undersökning av perineum, penis, förhud och huvud. Målet är att identifiera könsorganens deformiteter, spår från deras trauma, tecken på yttre inflammation, utsöndringar, utslag etc. Spår av utsläpp är ibland synliga på underkläderna.
 2. Palpation av inguinal lymfkörtlar, utvärdering av deras tillstånd: storlek, varmare eller kallare än omgivande vävnader, smärtsamma eller inte, mjuka eller täta, mobila eller lödda på huden, om det finns sårbildning över dem.
 3. Fingerundersökning av prostata; massera prostata genom ändtarmen och skaffa excreta för mikroskopisk undersökning. Innan massage är det lämpligt att avstå från att urinera i 1-2 timmar. Med prostata adenom, dess lobes ökar ungefär samma sätt, täta strängar probed. För en malign tumör är oregelbundenheten av tillväxten och deras konsistens typisk, under palpation av prostata från urinröret kan blod frisättas med blodproppar.
 4. Material - smuts för mikroskopi och såning. Vid undersökning under mikroskop färgade utstryk kan ses blodceller, epitel, sperma, fettinneslutningar, vissa patogener (E. coli, gonokocker, gardnerelly, jäst). Ökat antal leukocyter är karakteristisk för akut uretrit eller förvärring av kronisk inflammation, eosinofiler - för urinrör för allergier erytrocyter finns i fall av allvarlig inflammation, tumörer, trauma i genito-urinorganen, urolithiasis. En stor mängd epitel - ett tecken på kronisk uretrit, uretral leukoplaki När en spermatorrhoea finns i ett smet sperma, med urinrör - slem, mer förlåtande - lipidkorn.
  För informativa och tillförlitliga resultat tas smetet inte tidigare än 3 dagar efter topisk applicering av antibiotika, antifungaler och desinfektionsmedel. Om behandling med antibiotika var systemisk, sedan efter kursen ska ta minst 3 veckor. Innan du tar smet, tvätta inte, försök att inte urinera i 2-3 timmar.
 5. Allmänt kliniskt blodprov, blod för socker - På morgonen på en tom mage. En detaljerad analys av urin (morgondel, omedelbart efter sömn).
 6. Ultraljud av prostata, urinblåsa och njure; CT och urografi.

Om manifestationerna av genital inflammation är starka, så innan patienten erhåller resultaten från testen, föreskrivs patienten omedelbart bredspektrumantibiotika. Med riklig blodig urladdning visas sjukhusvistelse och aktiva åtgärder för att sluta blöda. Bekräftelse av misstanke om en malign tumör kan bara vara resultatet av en biopsi, den slutliga diagnosen är gjord på grundval av histologisk undersökning.

Tilldelningar från penis: panik eller lugna ner?

Utsläpp från mänskliga kroppens naturliga öppningar kan berätta mycket om människors hälsa. Naturen av utsöndringar från örat indikerar hälso- eller öronsjukdomar, utmatningen från näsan ger uttömmande information om detta organs patologi, urinröret från penis indikerar tillståndet hos organen hos det manliga könsystemet. Mycket ofta ovanlig urladdning från penis blir den första, och ibland den enda, symptom på en allvarlig sjukdom. Därför bör en man, som uppmärksammar sina könsorgan, vara uppmärksam inte bara på sin storlek utan också på sekretessens natur.

Utsläpp från penis är ett kollektivt koncept som kombinerar urladdning ur urinröret (urinröret), utmatningen från talgkörtlarna (i uppsättningen som ligger på penisens huvud) och urladdningen från de patologiska hudformationerna. Det finns tre typer av normala (fysiologiska) sekretioner och många patologiska isoleringar.

Fysiologisk urladdning från penis

Den första typen av normal urladdning är libidinal (fysiologisk) uretrit, vilket är en genomskinlig hemlighet som flyter från urinröret på grund av sexuell upphetsning. Källan av sekret i detta fall är urinkörtlarna. Volymen av sekretioner kan sträcka sig från små till stora, beroende på människans fysiologiska egenskaper och varaktigheten av perioden för sexuell avhållsamhet. Ibland åtföljs en fysiologisk urinrör av en avföring. Jag måste säga att utsöndringen utsöndras av urinröret, innehåller ett visst antal spermatozoer som, när de tas in i kvinnans sexuella organ, kan leda till graviditetens uppfattning och utveckling.

I vissa fall kan den som påminner om fysiologiska men mer, vara en manifestation av reproduktionssystemets sjukdom, så om naturen eller mängden utsläpp skiljer sig från din vanliga takt - är det värt att diskutera denna fråga med din läkare.

Den andra typen av normal urladdning från penis är smegma. Smegma är hemligheten hos körtlarna som finns i huden på förhuden och glanspenisen. Mängden smegma är vanligtvis liten och med dagliga hygieniska förfaranden tvättas det lätt och ger inga problem. Om reglerna om personlig hygien bryts, ackumuleras smegma i hårbotten och mellan förskinnets löv och skapar förutsättningarna för utvecklingen av inflammatorisk process.

För att undvika ackumulering av smegma och efterföljande inflammation är det nödvändigt att tvätta regelbundet penis (1-2 gånger om dagen, mycket varmt vatten med icke-aromatiserade soapsorter). Under tvättprocessen är det nödvändigt att trycka tillbaka förhudet och tvätta huvudet på penis, försiktigt avlägsna alla sekretioner.

Till normal urladdning från penis gäller också sperma (frö) - en blandning av hemligheten hos könkörteln och spermatozoa, som frigörs vid utlösning (ejakulation) under samlag eller onanering (självtillfredsställelse). Vanligtvis är utsöndring av spermier åtföljd av sexuell urladdning (orgasm). I denna grupp av normal urladdning från penis är och föroreningar - ofrivillig utlösning (vanligtvis på natten), som uppträder hos pojkar under puberteten (efter 14-15 år) och hos män efter långvarig sexuell avhållsamhet. Den genomsnittliga frekvensen av föroreningar fluktueras i ett brett område - från 1-3 per vecka till 1-2 inom 2-3 månader.

Patologisk urladdning från penis

Orsakerna till onormal urladdning från penis kan vara en mängd olika sjukdomar, inklusive inflammatoriska processer som orsakas av dess egna opportunistiska floran eller infektioner, sexuellt överförbara sjukdomar, onkologiska sjukdomar, effekterna av trauma och operationer. Onormal flytningar från penis skiljer sig i volym (knappa, måttlig, tung), färg (transparent, matt-vita, mjölkvita, vit, gul, gulgrön, blandat med blod), konsistens (tunn, tjock), utseendet frekvensen ( konstant, periodisk, morgon, förknippad med urinering eller alkohol). Naturen fällningar påverka naturen av det orsakande medlet, svårighetsgraden av inflammationen, immunsystemet hos patienten, "recency" sjukdom och närvaron av åtföljande sjukdomar. Observera att samma sjukdom kan åtföljas av lanseringen av ett annat slag, och på samma gång, kan olika sjukdomar leda till uppkomsten av mycket liknande utseende flytningar från penis. Det är därför det ibland är omöjligt att diagnostisera en sjukdom genom utseende ensam.

Sexuell dysfunktion i samband med sexuellt överförbara sjukdomar

Slemhinnor från penis - Genomskinlig och viskös med en liten mängd vita blodkroppar - är karakteristiska för ureaplasmos, mykoplasmos och klamydia.

Muco-purulent urladdning - en genomskinlig flytande mjölk-vit färg, som består av urinrörs slem, och inflammatorisk exsudat leukocyt - karakteristiskt för trikomonasinfektion, och klamydia ureaplasmosis under exacerbation. Klamydia kännetecknas också av "stickning" av ackumulerade sekretioner till glanspenisen.

Purulent urladdning - en tjock klibbig flytande konsistens, gul eller gul-grön, är sammansatta av uretral slem exfolierad epitelial urinröret och en betydande mängd av leukocyter - den mest frekventa indikationen för gonorrhea. Ett karakteristiskt särdrag hos gonokockuretrit - ett uttryck för subjektiva symtom såsom sveda, smärta, klåda (speciellt vid urinering), och ett betydande antal permanent urladdning från urinröret.

Närvarande, patienter med sexuellt överförda sjukdomar ofta presentera en kombinerad infektion - det vill säga, en infektion som orsakas av ett antal infektiösa agens (trikomonasinfektion och klamydia, gonorré och klamydia, mykoplasmos och ureaplasmosis, etc.), som väsentligt ändrar de symtom och tecken på infektion. På grund av endast information om utsläppets art och patientens klagomål är därför ingen slutgiltig diagnos och receptbehandling möjlig. Det är viktigt att symptomen på venerala sjukdomar (inklusive - urladdning från penis) helt enkelt stannar i själva processen med självmedicinering med antibiotika. I det här fallet betyder dock symptomförsvinnandet inte sjukdomsförsvinnandet. Sjukdomen går helt enkelt in i skuggan, så att vi efter slutet av antibiotikabehandling kommer tillbaka med förnyad kraft. Dessutom leder analfabeter till bildandet av resistens hos mikroorganismer till använda antibakteriella läkemedel.

Utskiljning från penis i samband med icke-venösa inflammatoriska processer

I detta fall blir det infekterande medlet företrädaren för hans egna villkor patogena floran (Streptococcus, Staphylococcus aureus, svampar av släktet Candida, E. coli), som aktiveras som ett resultat av att minska nivån av immunskydd.

Negativ urinritning - Inflammation i urinröret (urinröret) åtföljs av utseendet av mukopurulent urladdning. En karakteristisk egenskap är bristen på eller lindriga symtom (smärta, klåda och klåda) och en liten mängd utsöndringar som uppträder huvudsakligen under det långa avbrottet mellan urinering.

Tilldelningar för balanopostit (inflammation i penis prepuce) är vanligtvis väldigt signifikant, mucopurulent eller purulent, åtföljd av smärta i penisens huvud, svullnad och rodnad i förhuden.

prostatit (Inflammation i prostata) - tillsammans med uppkomsten av slem och muko-purulent urladdning (beroende på svårighetsgraden av den inflammatoriska processen), ritning smärtor i perineum, kränkning av urinering och potens.

En mycket frekvent sjukdom hos manliga könsorgan är tröst (candidiasis) - en inflammatorisk process i samband med aktiveringen av opportunistiska Candida-svampar. Typiska manifestationer av tröst hos män är en markerad rodnad av penisens hud, utseende av klåda, brinnande, liksom ganska riklig ostliknande utsläpp.

Utsläpp från penis som inte är förknippad med inflammatorisk process

Detta är en ganska sällsynt typ av utsöndring, som är förknippad med trauma och tumörprocesser i reproduktionssystemets organ, såväl som med sjukdomar i nervsystemet.

spermatorrhoea - isoleringen av spermier från urinröret utan orgasm, utanför samlag eller masturbation. Den främsta orsaken till spermatorrhea är ett brott mot tonus av muskelmembranen hos vas deferens, som är associerad med sjukdomar i centrala nervsystemet, mindre ofta med kroniska inflammatoriska processer. I vissa fall kan orsaken till spermaterapi inte bestämmas.

Gematoreya - urladdning av blod från urinröret. Den vanligaste orsaken till hematorrhea är mekanisk skada i urinröret på grund av införandet av främmande kroppar, med borttagning av smet, efter eller under den instrumentella undersökningen av urinröret, blåsan. Även hematorrhea uppträder med ett trauma i penis, urinrör, maligna tumörer i urinröret, penis, prostatakörtel, polyper, stenar, sand i urolithiasis.

Prostatoreya - det finns läckage från urinröret av prostata sekre - observeras vid sänkning av tonus hos glatt muskelfibrer ENDOKRIN prostata vid dess kronisk inflammation eller andra sjukdomar (t ex neurogen blåsa, prostata adenom).

Hitta orsaken till urladdning från penis

Eftersom det finns många orsaker till utseendet på ovanligt (icke fysiologisk) urladdning från penis, bör en kvalificerad urolog söka efter orsaken till varje enskilt fall. När du undersöker en patient med klagomål om urladdning från penis, ska läkaren noggrant inspektera huden för utslag, känna lymfkörtlarna (för deras ökning, ömhet), inspektera underkläderna.

Typen av urladdning från penis utvärderas vid början av undersökningen och efter en liten urinrörsmassage, som utförs efter 2-3 timmars abstinens från urinering. Bland de obligatoriska studier som kommer att krävas för att passera en man med en ovanlig flytningar från penis verkar gemensamma blodprov (detaljerad) och urin, blodsocker, smeta från urinröret analys, jordbruks urethral urladdning, digitala undersökning av prostatan, enligt vittnesmål - ultraljudsundersökning av blåsan och prostata, urografi, datortomografi.

Vid inflammatoriska processer tillhandahålls den mest värdefulla informationen genom studien av urinröret. Resultaten av denna studie beror på svårighetsgraden och varaktigheten av sjukdomen. Inflammation indikeras genom närvaron av 4 eller fler leukocyter, utseendet på det cylindriska och parabasilära epitelet indikerar svårighetsgraden och djupet av inflammatorisk process.

Förbereder sig för att smita. För att resultaten av smet ska vara informativa och hjälpa läkaren att diagnostisera, är det nödvändigt att ordentligt förbereda för förfarandet för att ta smet. För detta ändamål utesluts lokal användning av antibiotika, antiseptika, antisvampmedel inom 3 dagar före studien. För 3 timmar före studien är det nödvändigt att avstå från urinering och könsorganens externa toalett. Att ta ut smuts utförs inte tidigare än 3 veckor efter utgången av systemisk antibiotikabehandling (administrering av antibiotika inuti eller i form av injektioner).

Vad är resultatet av urinröret?

Ökning av leukocyter - Akut urinrör, förvärring av kronisk uretrit.

Ökad eosinofiler Allergisk uretrit.

Ökning av erytrocyter - Trauma, tumörer, utsöndring av stenar eller sand med urolithiasis, svår inflammation.

Epitelceller i stort antal - kronisk uretrit, leukoplaki i urinröret.

Lipoidkorn - Prostareea.

Slem utan blodceller - uretrit

Nyckelceller (små pinnar på epitelens celler) med ett litet antal neutrofiler - uretrit.

Vid ett normalt utbrott finns vita blodkroppar upp till 4 inom synfältet, bakteriefloran representeras av enstaka kocker, ätpinnar.

Sammanfattningsvis

Utseendet på utsläpp från penis bättre ses som ett symptom på sjukdomen, vars natur kan identifiera endast en läkare och endast den interna mottagning. Det är omöjligt att självständigt diagnostisera den patologi som ledde till utseendet av sekretioner, och det är därför oanvändbart att behandla det med ens egen styrka. Försök på själv i det här fallet inte leder till återhämtning, men bara snedvrida symtomen av sjukdomen och leda till förlust tid - bra för vissa allvarliga sjukdomar. Ta hand om din hälsa!

Författare: urolog Kiriyanov Valery Sergeevich