Huvud
Förebyggande

Vad är prostatit - orsakerna, symtomen, behandlingen

Med termen "prostatit" menas inflammation i vävnaderna i prostata, vilket uppträder hos män i olika åldrar. Allt om prostatit: orsakerna och symtomen på prostatit hos män, typer, vilka förfaranden och behandling som kommer att hjälpa, om skillnaderna i prostatodyni från prostatit kommer att berätta för artikeln.

etiologi

De etiologiska faktorer som bidrar till utvecklingen av prostatit bestämmer dess klassificering. Orsakerna till sjukdomen är många. Följande klassificering är allmänt accepterad:

 • Bakterier eller virus prostatit hos män utvecklas som ett resultat av kontakt med vävnaden i prostata patogener: mikroorganismer, virus, åtminstone - svamp. Frekventa patogener - klamydia, gardnerelly, trichomonads, blek treponema.
 • Abakteriell prostatit. Orsaken till inflammation är oklart, patogenen i utsöndringen av prostata och analyser detekteras inte, och inflammationen i organs vävnader är tydligt spårad. Orsakerna är minskad blodtillförsel på grund av ateroskleros, åldersrelaterade förändringar i kärlväggen och sjukdomar i hjärt-kärlsystemet.
 • Symtom på prostatit och adenom liknar ett tillstånd som kallas "prostatodyni". Det skiljer sig från den "klassiska" prostatit genom avsaknad av vanliga symtom på sjukdomen. Det ledande symtomet är närvaron av kronisk bäckensmärta. De karakteristiska förändringarna i vävnadens morfologi i prostata detekteras slumpmässigt genom en målmedveten undersökning av organet. Orsakerna till tillståndet liknar dem hos prostatit.

Förutom orsakerna identifierar läkare de faktorer som bidrar till förekomsten av patologi. Det är bevisat att en ohälsosam kost, stillasittande livsstil och långvarig sittställning, med hjälp av maskiner där det finns en vibration, skaka bidra till försämring av blodtillförseln till bäckenorganen. På liknande sätt negativa effekten hypotermi eller hypertermi, temperaturskillnaderna tvingade förseningar i tömma blåsan, oregelbunden sexuella liv.

Patogenesen av prostatit är den långsiktiga syrehushållningen av organvävnader, som utvecklas mot bakgrund av dålig blodtillförsel. Vävnader i ett tillstånd av hypoxi är predisponerade för utvecklingen av virus- och bakteriekomplikationer, infektionerna är allvarligare, immuniteten försämras.

Orsaker till sjukdomen kan bli inre sjukdomar. Prostatit utvecklas ofta hos män mot bakgrund av sprickor i rektum, hemorrojder, infektioner i mag-tarmkanalen, urologisk inflammation. Bidra till sjukdomen är kronisk förstoppning och undernäring, befintliga kroniska patologier - tonsillit, faryngit, stomatit och karies.

Komplettera den etiologiska klassificeringen av prostatituppdelning av patologi med processens aktivitetsgrad. former:

Akut inflammation uppträder med en levande klinisk bild. Vanliga symptom uttrycks: temperaturreaktion, svaghet, smärta. Vid kroniska förhållanden jämställs tecknen. Ibland avslöjar en inflammation i kroppen som ett resultat av ett observationstest. Sjukdomen fortskrider med växling av remission och exacerbation. Under perioder av eftergift försvinner tecken, och i exacerbation manifesteras. En akut process med adekvat behandling kan fullständigt härdas. Kronisk prostatit kan inte botas, men med adekvat behandling kvarstår långa perioder av eftergift (upp till flera år).

Klinisk bild

Med prostatit hos män är symtomen uppdelade i allmän och lokal. Allmänt återspeglar den inflammatoriska reaktionens aktivitet. Lokala indikerar kroppens nederlag.

Det ledande kliniska syndromet är smärtsamt. En man känner ett smärtsyndrom i perineum, i ljummen, testiklarna, penis, nedre delen av ryggen. Allvarlighet av smärta är annorlunda. Störande rezi, obehag och smärta vid utlösning, urinering, erektion, avföring.

Foto av inflammerad prostata

Prostatit, åtföljt av bildning av stenar i prostatan, inträffar smärta vid gång, skakningar, efter att ha hoppat, sluttningar. Orsaken till smärta - trauma vägg rörformiga kropp vassa stenar. Samtidigt kan det finnas en blandning av blod i sperma eller urin.

Vanliga tecken på prostatit är dysursyra. Dysuri eller ett brott mot den normala urinprocessen orsakas av en strukturell förändring i prostatavävnaden. Dysuriska fenomen innefattar falsk uppmaning att urinera, en känsla av ofullständig tömning av blåsan. Ett vanligt symptom på prostatit och prostata adenom hos män är behovet av urinering på natten. Svår manifestation av dysuri - akut urinretention följd av ödem och överdriven prostataförstoring.

Kraftöverträdelse indikeras också i tecken på prostatit hos män. När inflammation kan uppstå för tidig utlösning, slapp erektion, oförmågan att fullborda sexuellt umgänge, minskad känslighet. Uppenbarelsen av långvarig prostatit är infertilitet. Ofta i unga män som genomgår undersökning för underlåtenhet att ha ett barn diagnostiseras med långvariga inflammation, inte visa sig inte. Infertilitet leder till en minskning av spermatozoas aktivitet, en förändring i fröets cellulära sammansättning.

Prostatit kan indikeras med patologiska tecken som finns i spinalvätska, urin, utsöndring av prostata. Analyserna visar ett ökat antal leukocyter, bakterier, vävnadsnedbrytningsprodukter, erytrocyter, slemsvampar. När STEN- prostatit och prostata traumatiserande stenar väggkanal i urinen eller sperma förefaller ymnig blod förorening (hematuri - i urinen, eritrospermiya - blod i sädesvätskan). Riklig blodutsläpp uppstår efter fysisk aktivitet, bilkörning och andra åtgärder, åtföljd av vibrationer, skakningar.

Vanliga tecken på prostatit återspeglar svårighetsgraden av processen och det inflammatoriska svaret. symptom:

 • Ökad kroppstemperatur. Med prostatit är det sällan en ökning i kroppstemperatur över 39 grader. Undantag görs om prostatit åtföljs av bildandet av en abscess.
 • Allmän svaghet, huvudvärk.
 • Svettning, frossa.
 • Minskad prestanda, slöhet.
 • Kroppsvärk.

Fel i den sexuella sfären med tiden leder till en förändring i den psykologiska sfären. Mannen har irritabilitet, aggressivitet, sömnstörning, depression, slöhet.

I sjukdomens långa lopp kan inflammation spridas till närliggande organ. Mannen kommer att ha symtom på blåsor, pyelonefrit, urolithiasis.

terapi

Behandling av prostatit hos män innebär att man utför konservativa och kirurgiska åtgärder. I de flesta fall kan läkemedlet botas och livsstilen hos en man kan ändras. Orsakerna till prostatit hos män och deras behandling är tydligt sammanhängande, så de börjar behandling med korrigering av faktorer som orsakar sjukdomen. Icke-farmakologisk korrigering innefattar tillräcklig motorisk aktivitet, rätt kost, syftar till att bekämpa fetma och normalisering av avföring eliminering av risker (professionella, rökning, alkoholmissbruk).

Allt om prostata

Hälsan i prostatakörteln är grunden till "manlig kraft", självförtroende och dess förmåga, eftersom fortsättningen av släktet beror på det. Och också en av de grundläggande funktionerna i någon mans liv är sexuell. Alla sjukdomar som driver prostata mot sjukdomen påverkar det entydigt negativt. Därför behöver alla veta vilken typ av del av människokroppen och vilka symptom som är karakteristiska för dessa sjukdomar.

Om prostata

Könkörteln, som endast är karaktäristisk för den manliga kön, är prostata. Placeringen av denna körtel definieras i blåsan, och det finns järn i klyftan mellan ändtarmen och benet.

Formen av prostatan liknar en valnöt. Prostatakörteln består av vävnad, muskel och små kanaler. Ett visst yttre område är täckt av ett tunt membran, som kallas en kapsel.

Och bara barnet som föddes har prostata inte mer än en ärt. I livets process, vid tjugoårsåldern, blir den nästa storlek: 20-40 cm lång och nästan lika bred. Således, har nått storleken på en vuxen man.

Prostata användning

Det finns fyra huvudfunktioner i prostatakörteln, som är värda att ägna särskild uppmärksamhet åt:

 1. Ansvarig för att öka penisvolymen i processen med blodmättnad av kaviteten av kavellösa kroppar. Järn producerar prostaglandin E. Detta enzym deltar i leverans av blod till bäckenorganen;
 2. Utvecklar prostatens hemlighet. Denna funktion stöder spermiernas livskraft och tjänar även till att förbättra sina kvalitetsindikatorer. För dessa två funktioner betraktas, är en sådan del av prostata som glandulär ansvarig.
 3. "Checkpoint", som kommer att dela följande processer: urinering från utlösning. Denna funktion blockerar insprutningen av seminalvätska in i blåsans utrymme. Fysiologiskt utförs denna funktion av en annan del av prostata som fungerar som en muskel.
 4. Normal urinering. Denna funktion av prostatan kännetecknas av kvarhållandet av vätska i blåsan och tillhandahållandet av ett kvalitativt fullständigt utflöde, när det är nödvändigt i tid.

Huvudfunktioner

Som vi fick reda på är prostatakörtelns huvudaktivitet inriktad på att utveckla en hemlighet. Detta enzym är närvarande i seminalvätskan. Från spermatozoas rörlighet beror kvaliteten på hankönet på befruktningen av ägget. Denna roll, bara, och utför en hemlighet.

Bildandet av seminalvätska uppträder enligt följande: under manlig utlösning finns en blandning av prostata körtelns utsöndring med spermier, liksom med enzymet av partiella vesiklar placerade på båda sidor av prostatakörteln.

De stigande spermatozoa längs testiklarna från testiklarna, tillsammans med den seminalvätska, går ut genom kanalen hos det manliga könsorganet i en tid då en intensiv sammandragning av muskler uppträder.

På grund av det faktum att blåsan och prostata är i direkt kontakt, producerar prostatan en signifikant tillräcklig effekt på hela strukturen i urinfunktionen. Urinering uppstår på grund av det faktum att blåsan kontraherar muskeln, och samtidigt slappnar musklerna i sphincten. Och vätskan, genom urinsystemet, lämnar fritt människokroppen.

Prostatakörteln är placerad direkt ovanför urinrörets del. Det visar sig att under prostata i mitten och passerar urinröret. När prostatakörtlarna blir det inflammerat och svullet. Följaktligen kontraherar urinröret, vilket hindrar vägen till normal urinering.

Sjukdomar i prostata och deras orsaker

De främsta sjukdomar i prostata körteln är:

 1. Inflammation av prostata eller prostatit. Bakterieinfektion är mer sannolikt att orsaka sjukdomen. Kriterierna för sjukdomen är också följande: hypotermi, blodproblem i bäckenorganen och i vissa fall ett alltför våldsamt sexuellt liv. Kanske, hittills är den vanligaste sjukdomen inflammation i prostatakörteln. Med stor sannolikhet kan du bli sjuk av denna sjukdom för män som inte är äldre än femtio år.
 2. BPH (benign prostatahyperplasi), på annat sätt, prostata adenom. Denna sjukdom orsakas av det faktum att ungefär efter 40-årsgränsen av körtelvävnaden börjar återigen att öka. Denna ökning passerar i mitten av körteln och prostata körtel pressar kraftigt urinröret och därigenom förvärrar urinering. Denna typ av sjukdom sträcker sig mer till den manliga befolkningen, vars ålder är mer än femtio år.
 3. Prostatacancer. Detta är resultatet av en ganska flyktig och kaotisk ökning av storleken på celler i körtelvävnad. Skillnaden från prostata adenom är följande: en cancerväxt ger vanligtvis utveckling i prostata i yttre området. I olika fall visar en cancerous tumör en annan tillväxthastighet, snabb eller långsam, beroende av avvikelser från normal celltillväxt. Mer livligt är cancerprostatacancer närvarande hos män, vars ålder är femtio år eller mer.

Tecken på sjukdomen

Övning visar att alla sjukdomar som är inneboende i prostatakörteln sker i de första etapperna, utan att visa uppenbara tecken på sjukdomen. Vad i detta läge skapar intrycket av absolut hälsa utan att uppmärksamma och mannen lägger ut resan till doktorn. Många av symtomen överlappar med andra sjukdomar. Därför är det nödvändigt att göra en grundlig analys för infektionen av prostata. Några tecken på ömhet i prostata:

 • Det finns ett begär för att komma upp på natten för urinering;
 • Det finns svårigheter med urinering;
 • Vätskestrålen flyter spasmodiskt och svagt;
 • Mycket frekvent urinsträng;
 • Känner sig inte tillräckligt för att släppa ur blåsan;
 • Vätskan upphör inte att lämna efter urinering;
 • Stark övertalning att gå på toaletten;
 • Blod finns i urinen;
 • Smärta i processen av utlösning;
 • I processen med att ejaculation brinner och smärtsamma förnimmelser;
 • Obehaglig känsla mellan benen;
 • Svullnad av testiklarna och deras smärta.

I de tidigaste skeden manifesteras prostata sjukdom dåligt i denna symptomatologi. Senare, när sjukdomen behandlas mycket svårare kan följande symptom uppstå: svårighet med urinering och ryggsmärta. Och därför bör ett viktigt argument för prostata hälsa vara ett regelbundet besök hos läkaren.

prostatit

prostatit - en inflammatorisk sjukdom i prostata, den vanligaste sjukdomen hos det genitourära systemet hos män. Prostatit kan vara akut eller kronisk. Vanligtvis påverkar patienter i åldern 25-50 år. Enligt olika data lider 30-85% av män över 30 år av prostatit. Symtom på prostatit innefattar smärta, svårigheter och smärtsam urinering, sexuell dysfunktion. Diagnosen av prostatit upprättas av urologen och andrologen oftare på en typisk klinisk bild. Dessutom en ultraljud av prostata, bakoposev prostatisk utsöndring och urin.

prostatit

prostatit - inflammation i den prostatala körteln - prostata. Manifest frekvent urinering blandas med blod, pus i urinen, smärta i penis, skrotum, ändtarm, sexuell dysfunktion (erektil dysfunktion, tidig utlösning, etc.), ibland urinretention. Kanske prostatisk abscessbildning, inflammation i testiklarna och bihang, som hotar att infertilitet. Klättring infektion leder till inflammation i de övre sektionerna av urogenitalsystemet (cystit, pyelonefrit).

Prostatit utvecklas under penetrering av det infektiösa medlet, som kommer in i prostatavävnaden i den urogenitala kanalen (urinrör, urinblåsan), eller från en avlägsen inflammatorisk fokus (lunginflammation, influensa, angina, furunkulos). Det finns ett antal riskfaktorer som ökar sannolikheten för att utveckla prostatit.

Förberedande faktorer

Risken för prostatit ökar med hypotermi, närvaron i anamnesen av specifika infektioner och tillstånd, åtföljd av stagnation i prostatas vävnader. Tilldela följande faktorer som ökar sannolikheten för prostatit:

 • Allmänt förkylning (enkel eller permanent, relaterad till arbetsförhållanden).
 • En stillasittande livsstil, en specialitet som tvingar en person att sitta länge i sittande läge (datoroperatör, förare etc.).
 • Konstant förstoppning.
 • Störa den normala rytmen av sexuell aktivitet (överdriven sexuell aktivitet, långvarig avhållsamhet, ofullständig utlösning under saknar emotionell färgning "vanliga" samlag).
 • Närvaron av kronisk sjukdom (kolecystit, bronkit) eller kronisk infektiös foci i kroppen (kronisk osteomyelit, obehandlade karies, tonsillit, och så vidare. D.).
 • Uppskjutna urologiska sjukdomar (uretrit, cystit, etc.) och sexuellt överförbara sjukdomar (klamydia, trichomoniasis, gonorré).
 • State, vilket hämning av immunsystemet (kronisk stress, oregelbundna och otillräcklig näring, regelbunden brist på sömn, ett tillstånd av överträning i idrottare, och så vidare. D.).

Det antas att risken för att utveckla prostata ökningar av kronisk förgiftning (alkohol, nikotin, morfin, och så vidare. D.). Några av Urology hålls i området av forskning visar att en predisponerande faktor i förekomsten av prostatit är en kronisk perineal trauma (vibrationer, stötar) av bilister, motorcyklister och cyklister. Men den överväldigande majoriteten av experter tror att alla dessa faktorer är inte de verkliga orsakerna till prostatit, men bara för att förvärra latent inflammation i vävnaderna i prostatan.

En avgörande roll i förekomsten av prostatit spelas av stagnerande fenomen i prostatacentret. Kränkning av kapillärt blodflöde orsakar en ökning av lipidperoxidation, ödem, exsudation prostatavävnad och skapar förutsättningar för utveckling av infektionsprocessen.

etiologi

Såsom det infektiösa medlet i akut prostatit kan verka Staphylococcus aureus (Staphylococcus aureus), enterokocker (Enterococcus), Enterobacter (Enterobacter), Pseudomonas aeruginosa (Pseudomonas), Proteus (Proteus), Klebsiella (Klebsiella) och Escherichia coli (E. coli). De flesta mikroorganismer avser villkor patogena floran och prostatit orsakar endast närvaron av andra predisponerande faktorer.

Inflammation i kronisk prostatit beror vanligtvis på polymikrobiella föreningar.

Symtom på prostatit

Symtom på akut prostatit

Det finns tre steg av akut prostatit, som kännetecknas av närvaron av en viss klinisk bild och morfologiska förändringar:

 • Akut catarrhal prostatit. Patienter klagar över frekvent, ofta smärtsam urinering, smärta i hjärtkärnan och perineum.
 • Akut follikelprostatit. Smärtan blir mer intensiv, ibland utstrålar de i anusen, blir värre med avföring. Urinering är svårt, urin följer en tunn ström. I vissa fall finns det en fördröjning i urinen. Subfebril eller måttlig hypertermi.
 • Akut parenkymal prostatit. Den uttryckta allmänt förgiftningen, en hypertermi upp till 38-40 ° С, frossa. Dysursjukdomar, ofta akut urinretention. Skarp, throbbing smärta i perineum. Svårighetsgrad av avföringens skull.
Symtom på kronisk prostatit

I sällsynta fall blir kronisk prostatit resultatet av en akut process, men i regel utvecklas primär kronisk prostatit med raderade symtom. Temperaturen stiger ibland till subfebrila värden. En patient med kronisk prostatit noterar obehagliga känslor eller svag smärta i perineum, obehagliga känslor under urinering och avföring. Det mest karakteristiska symptomet på kronisk prostatit är skarpt urladdning ur urinröret i avföringens skull.

Man bör komma ihåg att den primära kroniska prostatiten utvecklas under en lång tid. Det föregås av prostatos (stagnation av blod i kapillärerna), som gradvis omvandlas till abakteriell prostatit (den första fasen av inflammation).

Kronisk prostatit är ofta en komplikation av den kroniska inflammatoriska processen orsakad av orsaksmedlet för en specifik infektion (klamydia, trichomonas, ureaplasma, gonokocker). Symtom på en specifik inflammatorisk process maskerar i många fall manifestationerna av kronisk prostatit. Kanske en liten ökning av smärta vid urinering, svag smärta i perineum, mager urladdning från urinröret under avföring. En mindre förändring i den kliniska bilden och tillsatsen av kronisk prostatit går ofta obemärkt för patienten.

Kronisk prostatit kan uppenbaras av en brännande känsla i urinröret och perineum, dysuri, sexuell dysfunktion, ökad total trötthet. Konsekvensen av kraftbrott (eller rädsla för dessa sjukdomar) blir ofta mental depression, ångest och irritabilitet. Den kliniska bilden av kronisk prostatit inkluderar inte alltid alla, utan undantag, de listade grupperna av symtom, varierar i olika patienter och varierar över tiden.

Det finns tre huvudsakliga syndrom, karakteristiska för kronisk prostatit:

 • Smärta syndrom med kronisk prostatit

Det finns inga smärta receptorer i prostata vävnaden. Orsaken till smärta vid kronisk prostatit är nästan oundviklig, på grund av riklig innervation av bäckenorganen, involvering i nervvägarnas inflammatoriska process.

Patienter med kronisk prostatit klagar på smärta av varierande intensitet - från svag, värkande till intensiv, störande sömn. Det finns en förändring i besvärets art (exacerbation eller försvagning) vid utlösning, överdriven sexuell aktivitet eller sexuell avhållsamhet. Smärta utstrålar i pungen, sacrum, perineum, ibland i ländryggen. Man bör komma ihåg att smärtan i nedre delen uppstår inte bara med prostatit. Orsaken till smärta i detta område kan vara osteokondros och ett antal andra sjukdomar.

 • Dysursyndrom (urineringstörning)

Som ett resultat av inflammation med kronisk prostatit ökar volymen av prostata som komprimerar urinläkaren. Ureteralumen minskar. I en patient med prostatit, frekvent uppmaning att urinera, en känsla av ofullständig tömning av blåsan. Dysuriska fenomen uttrycks som regel i de tidiga stadierna av kronisk prostatit. Då utvecklas kompensationshypertrofi av muskelskiktet i blåsan och urinledarna. Symtom på dysuri under denna period försvagar och växer sedan med dekompensering av anpassningsmekanismer.

 • Sexuella störningar vid kronisk prostatit

Vid de första stadierna av kronisk prostatit kan det utvecklas en diskretion som uppenbarar sig annorlunda hos olika patienter. Patienter kan klaga på frekventa nattliga erektioner, raderade orgasmer eller nedsatta erektioner. Accelererad ejakulation är förknippad med en minskning av tröskelnivån för excitering av orgasmiska centrum. Smärtsamma känslor under utlösning kan leda till att en patient avvisas med prostatit från sexuell aktivitet. Senare blir sexuella störningar mer uttalade. På ett avancerat stadium av kronisk prostatit utvecklas impotens.

Graden av sexuell frustration i kronisk prostatit bestäms av många faktorer, inklusive - den sexuella konstitutionen och den psykologiska stämningen hos patienten. Potensstörningar och dysuri kan bero på både förändringar i prostatan och patienten suggestibility som upptäckten av kronisk prostatit han förväntar oundvikliga utvecklingen av sexuella dysfunktioner och urinvägar. Särskilt ofta utvecklas psykogen dyspotens och dysuri i förtrogna, oroliga patienter.

Impotens, och ibland - och hotet om möjliga sexuella dysfunktioner tolereras starkt av patienter med prostatit. Ofta finns det en förändring i karaktär, irritabilitet, mumling, överdriven oro för ens egen hälsa och till och med "återkallande till sjukdom".

Komplikationer av prostatit

Komplikationer av akut prostatit

I avsaknad av snabb behandling av akut prostatit finns det en signifikant risk att utveckla en prostes abscess. Med bildandet av ett purulent fokus i prostatakörteln, stiger temperaturen hos patientens kropp till 39-40 ° C och kan förvärva en hektisk karaktär. Värmeperioderna alternerar med uttalade frossa. Skarpa smärtor i perineum gör det svårt att urinera och göra avföring omöjligt. Långvarig svullnad i prostatakörteln leder till en akut försening i urinering. I sällsynta fall öppnar abscessen spontant i urinröret eller rektum. När urinröret öppnas i urinröret uppträder purulent grumlig urin med en obehaglig skarp lukt, när den öppnas i rektum innehåller avföringen pus och slem.

Komplikationer av kronisk prostatit

För kronisk prostatit är en vågliknande kurs med perioder av långvarig remission karakteristisk, under vilken inflammationen i prostata fortskrider latent eller manifesterar sig med extremt dåliga symtom. Patienter, som inte störs av någonting, slutar ofta behandlingen och behandlas endast med komplikationer.

Spridningen av infektion längs urinvägarna med kronisk prostatit orsakar förekomsten av pyelonefrit och blåsan. Den vanligaste komplikationen för kronisk prostatit är inflammation i testiklarna och epididymis (epididymorchitis) och inflammation i de partiella vesiklarna (vesikulit). Resultatet av dessa sjukdomar är ofta infertilitet.

Diagnos av prostatit

En typisk klinisk bild förenklar diagnosprocessen för akut och kronisk prostatit. Om prostatit misstänks är rektal undersökning av prostata obligatorisk, under vilken urologen utför en utsöndring av prostatakörteln. Mikroflorans känslighet bestäms (sådd av prostatsekretion och bacussis av urin).

För att upptäcka strukturella förändringar (tumörer, cystor, adenom, etc.) och differentiering av prostatit från andra sjukdomar i prostata körteln sker ultraljud av prostata. Att utesluta eller bekräfta utvecklingen av infertilitet möjliggör ett spermogram.

Behandling av prostatit

Terapi av akut prostatit

Patienter med okomplicerad akut prostatit genomgår behandling i en urolog eller andrologistisk poliklinik. Vid den uttryckta förgiftningen visas misstanke om purulent process sjukhusvistelse. Patienter med akut prostatit genomgår antibakteriell behandling. Förberedelser väljs med hänsyn tagen till det smittsamma medlets känslighet. Bredt använda antibiotika som kan tränga in i prostata vävnad (ciprofloxacin, etc.). Med utvecklingen av prostatisk abscess utförs endoskopisk transrektal eller transuretral öppning av abscessen.

Akut prostatit är en sjukdom med en uttalad tendens till kronisk. Även vid tidig adekvat behandling blir resultatet av en akut behandling hos mer än hälften av patienterna kronisk prostatit.

Terapi av kronisk prostatit

Konvalescens kan uppnås inte alltid med adekvat, konsekvent behandling och iakttagande av läkarens rekommendationer, det är möjligt att eliminera obehagliga symtom på prostatit och uppnå en långvarig eftergift.

Behandling av kronisk prostatit bör vara omfattande. Patienten ordineras långa kurser av antibakteriella läkemedel (i 4-8 veckor). Prostata massage, fysioterapi, korrigering av immunitet. Patienten ges rekommendationer för livsstilsförändringar.

 • Antibakteriell behandling för kronisk prostatit

Val av typ och dos av antibakteriella läkemedel samt bestämning av varaktigheten av behandlingsförloppet utförs individuellt. Läkemedlet är valt baserat på mikroflorans känslighet baserat på resultaten av urinkulturen och utsöndringen av prostata.

 • Prostatisk massage för kronisk prostatit

Prostationsmassagen har en komplex effekt på det drabbade organet. Under massagen pressas den inflammatoriska hemligheten som ackumuleras i prostatakörteln ut i kanalerna och går sedan in i urinröret och avlägsnas från kroppen. Förfarandet förbättrar blodcirkulationen i prostata, vilket hjälper till att minimera stillastående fenomen och säkerställer bättre penetration av antibakteriella läkemedel i vävnaden hos det drabbade organet.

 • Sjukgymnastik för kronisk prostatit

För att förbättra blodcirkulationen används laser exponering, ultraljudsvågor och elektromagnetiska svängningar. Om det är omöjligt att genomföra fysioterapeutiska procedurer ordineras patienten med varma medicinska mikroclyster.

 • Immunkorrektion för kronisk prostatit

Att minska övergripande immunitet är ofta en av de predisponeringsfaktorer som ökar risken för att utveckla kronisk prostatit. Vidare förvärras immunförsvaret av upprepade långsiktiga kurser av antibiotikabehandling. Med en kronisk, långvarig aktuell prostatit visas en immunologs samråd för att välja taktiken för immunokorrigerande terapi.

 • Ändra livsstil och vanor med kronisk prostatit

Införandet av vissa förändringar i livsstilen hos en patient med kronisk prostatit är både en botande och förebyggande åtgärd. Patienten rekommenderas att normalisera sömn och vakenhet, anpassa dietregimen och leda måttlig fysisk aktivitet.

Profylax av prostatit

Profylax av prostatit består i eliminering av riskfaktorer. Det är nödvändigt att undvika hypotermi, alternativa stillesittande arbeten och med perioder av fysisk aktivitet, regelbundet och helt äta. För förstoppning bör laxermedel användas. En av de förebyggande åtgärderna i prostatit är normaliseringen av sexuell aktivitet, eftersom både överdriven sexuell aktivitet och sexuell abstinens är riskfaktorer vid utveckling av prostatit. När symptom på en urologisk eller venerisk sjukdom uppträder, behöver du rådgöra med en läkare i tid.

Allt om prostata

Utmärkt profylax av prostatit - massager för prostata

God eftermiddag.
För mig 39 år led 5 år en kronisk prostatit. Under denna tid blev hela mitt liv till en mardröm. Jag är van att tala med ärligt talat. Under dessa år har jag passerat ett gäng sjukhus och läkare, spenderat dussintals
tusentals rubel, min lön gick till behandling av denna sjukdom (du vet att i genomsnitt kostar alla förfaranden och droger i genomsnitt 10 000-15 000 rubel per kurs). Uppriktigt sagt, på sjukhuset finns det lite att bota chanser, de kommer helt enkelt "mjölka" för pengar och allting. Tro mig, det gör vi inte
patienter, vi är kunder och medan vi är sjuka lever läkare bra. Efter att ha spenderat mycket pengar blev han intresserad av folkmedicin etc.
Och jag insåg att du kan bekämpa denna sjukdom mycket bättre än på sjukhus.
Jag är redo att hjälpa alla som lider.
Jag säljer den här tekniken till 1500 rubel. Om du i perioder får du:
Den första kursen är 500 rubel.
Den andra kursen är 700 rubel.
Den tredje kursen är 800 rubel.
Varför delas in i tre kurser, sker behandlingen i 3 steg, varje steg varar i genomsnitt 1 månad, totalt 3 månader (resultatet får dig att flyga som tidigare och stå som 18 år :))
Av förbrukningsmaterial säljs allting i apotek eller andra organisationer, ingen kemisk konsumtion i genomsnitt per månad är 1000 rubel.
Totalt för inköp för hela kursen kommer du att spendera cirka 3000-4000 tusen rubel. det här är en gång! Sedan varje halvår för att förebygga 1000 rubel du kommer att spendera.

Berätta för mig igen bluff, vem är där så hittades fortfarande.
Uppriktigt sagt är detta inte en skilsmässa, det hjälper dig i kampen mot sjukdomen och en liten möjlighet för mig att komma på mina fötter. Jag ska vara ärlig i 5 år, jag spenderade mycket pengar på alla typer av resor från läkare till läkare. Läkarna gav
omkring 200 000 tusen rubel pengar, men det var ingen mening.
Därför tvingar jag inte någon, alla villigt, den som vill, skriv sedan till mig, förklara, dela med råd, berätta hur man ska behandlas, eller hellre, skicka min metodik. Många försökte det redan
(vänner, släktingar) - Hjälper. Jag är inte en GUD, men jag har uppnått vissa resultat och är redo att dela.

Allt om prostatakörteln hos män

Prostatakörteln är en av de viktigaste organen i det manliga reproduktionssystemet. Storleken på järn är liten, men den utför de grundläggande hormonella funktionerna. Hon ansvarar för den viktigaste syntesen av aktiva element, liksom för reproduktiva maskulin funktioner. Prostata och prostatakörtel är en och samma.

Anatomi och plats

Prostatan är inne i kroppen, så du kan inte se den med dina ögon. Detta kräver särskild medicinsk utrustning. Orgeln är uppdelad i två delar, som är sammanlänkade, vilka är tätt pressade mot urinvägarna och rektummet ligger bakom. Den manliga prostaten fungerar inte alltid korrekt.

Vilken specialist som helst vet hur prostatan ligger hos män. Det har en direkt effekt på genitourinary systemets funktion.

Denna kropp består av följande delar:

 • Fusiform vävnad - är separata delar som utför sekretionens funktion
 • muskelvävnad - belägen mellan delar av körteln. Genom sin struktur är denna del av kroppen inte annorlunda än andra mjukvävnader.

OBS! Det finns situationer när normal prostata i män överskrids. Detta talar åtminstone om förekomsten av en inflammatorisk process.

Om prostata är inflammerad, hur farligt är detta tillstånd? Organets storlek är ganska liten, men i medicin finns det tre huvudparametrar:

 • bredd - 27-43 mm;
 • längd - 40 mm;
 • diameter - 20 mm.

Prostatavolymen passerar ibland normala gränser. I det här fallet säger de att den patologiska processen har börjat. Om ovanstående överskott är litet, behöver du inte oroa dig.

Men inte alla patienter har naturliga indikatorer som kan motsvara denna norm - en liten avvikelse tillåts, eftersom varje persons organism är individ. Därför kan ökningen av indikatorer utlösas inte bara av infektionssjukdomar.

Prostata hälsoindex phi är ett multifaktorindex som används för att beräkna den potentiella bildandet av prostatacancer.

Funktioner av prostata

Vad är prostata? Det påverkar direkt sexuella organens effektivitet.

För att förstå vad prostata är, är det nödvändigt att veta vilka funktioner den utför:

 • barriär - är nödvändig för korrekt tillförsel av urinvätska till kroppen. I prostatakörteln finns en viss ventil som inte tillåter hemlig juice att komma in i urinvägarna. Det förhindrar också smittsamma sjukdomar att komma in i njursystemet.
 • endokrina - är nödvändigt för att organet ska fungera korrekt Det innehåller vissa ämnen som är ansvariga för smärtan. Därför är det möjligt att upptäcka ett brott i prostata på grund av denna funktion vid diagnos. Eftersom det i analysen är en indikator som ligger betydligt under normen, indikerar detta förekomsten av abnormiteter i kroppen.
 • sekretorisk - Denna funktion är mycket viktig, eftersom den är ansvarig för styrkan, erektionen och sexuella relationer. Det är hon som värmer den vätskeformiga vätskan och låter den komma ut;
 • motor - ansvarig för korrekt avlägsnande av urinvätska från kroppen. Och påverkar också produktionen av hemlig juice.

Prostatakörteln och dess alla funktioner är viktiga för könsorganets fulla funktion.

diagnostik

Varje undersökning som läkaren börjar med patientens ifrågasättning: Vad smärter det känner under vilka omständigheter sjukdomen med prostata upptäcktes. Därefter utför läkaren en primär undersökning av patienten. I detta fall används palpationsmetoden, vilket gör det möjligt att upptäcka ett antal patologier i patienten. Prostaten kontrolleras av en specialist för elasticitet av vävnader och dimensioner. Vid primär undersökning avslöjas graden av smärtsamma känslor hos patienten.

Strukturen i prostata gör att du kan bedöma närvaron av en patologisk process. Om det finns misstankar om en förstorad organs storlek, riktar specialisten patienten till ultraljud. Denna undersökning kommer exakt att ange graden av överskridande av normen. Sedan studien med hjälp av ett ultraljudsprodukt hjälper en specialist att se de interna vävnaderna helt. Enheten kan detektera en neoplasma i form av en cyste. Prostatens storlek ska normalt vara ca 3 cm i längd och bredd. Dess tjocklek är 2 cm.

När prostatafunktionerna är i ett normalt tillstånd upplever det starkare könet inga alarmerande symptom.

Platsen för prostata hos män, enligt anatomi, är karakteristisk. Prostatakörteln är lokaliserad under blåsan. Vid undersökning kan läkaren, med hjälp av enheten, avslöja tecken på en patologi. De innehåller kalcater, vilka bildar sig i flödesstället. Ultraljud är den enda studien som kan utföras på personer med överdriven kroppsvikt.

I extrema fall, när en läkare tvivlar på den korrekta diagnosen, kan ett förfarande som radiografi förskrivas till patienten. En speciell vätska injiceras i kroppen, vilket fläckar de inre vävnaderna i en annan färg. Denna undersökning ger läkaren en fullständig beskrivning av patientens tillstånd. Innan du använder denna typ av diagnos behöver en person dock genomgå ett antal ytterligare undersökningar för att utesluta möjligheten till manifestationer av allergiska reaktioner mot det läkemedel som administreras.

Om det finns misstanke om risken för tumörer i prostata, föreskrivs en MR. Denna studie gör det möjligt att diagnostisera problemet i sin helhet och i detaljer. Dessutom kan tomografi skilja en malign från en godartad tumör. MR kan bestämma neoplasmer tidigt på cancer, vilket gör att läkaren kan göra en noggrann diagnos och börja en kompetent och omfattande behandling.

Prostata och dess möjliga sjukdomar:

 • prostatit;
 • adenom;
 • cystbildning
 • maligna och godartade tumörer.

Förändringar i organ i adenom

Vid uppkomsten av adenom finns inga karaktäristiska symptom i kroppen. Först när man undersökts på en ultraljudsmaskin kan man se att prostatan har ökat något i storlek.

Anatomi av körtelns placering ger skäl att identifiera de exakta tecknen på sjukdomen. Eftersom adenomen påverkar körteln börjar det öka kraftigt. Därför har patienten stark smärta vid samlag och urinering uppträder också ständigt.

Hur kan hemorrojder och prostata vara associerade? Sår i prostata och inflammation i ändtarmen kan följa med varandra.

Alkohol och prostata kan också ha ett förhållande. Destruktiva förändringar i denna kropp kan utlösas av alkoholhaltiga drycker.

Vid det sista skedet av sjukdomen orsakar adenom bildandet av blödning under urinering. Symtom som förstoppning, svullnad och förstorade lymfkörtlar framträder också. En mild grad av adenom kan härdas med en medicinsk metod, men en svår form kan endast behandlas kirurgiskt.

Prostata förändring i prostatit

Data från anatomi gör det klart hur det ligger, hur det ser ut och vilka normala storlekar prostata har. Normal volym kan variera beroende på ålder. Mänsklig anatomi är sådan att körteln ligger under blåsan. I de fall där det finns en patologisk plats är det nödvändigt att förstå orsakerna till att detta kan hända.

Prostatit är en av de vanligaste sjukdomarna. Det förekommer i två former:

Bilder av den patologiska processen i det aktiva tillståndet tillåter oss att bedöma de tecken som kan orsaka oro. Akut form förekommer i ung ålder, på grund av förekomsten av infektioner i kroppen. Efter 50 år har män en kronisk form. Sedan i denna ålder försvagas inre vävnader, och kroppen genomgår åldersrelaterade förändringar.

Den viktigaste symptomatologin:

 • vid urinering uppträder bränning
 • Under samlag bildas problem;
 • infertilitet.

På grund av denna åkomma ökar prostaten i storlek, eftersom pulsformiga formationer ackumuleras i vävnaderna, och stenar kan också uppstå. Med korrekt behandling kan denna sjukdom botas helt.

Maligna former

Som regel sker prostatacancer redan i ålderdom och förekommer hos många män. De främsta orsakerna till tumörutveckling är:

 • åldersfaktorn
 • ärftlighet;
 • den sista etappen av adenom;
 • dåliga vanor
 • stillasittande livsstil;
 • oregelbundna sexuella relationer
 • arbeta i skadlig produktion.

När prostatacancer bildas, förblir prostatakörteln i normal storlek under lång tid. Av denna anledning konsulterar patienten en läkare väldigt sent.

Symtomatologi av sjukdomen:

 • stark smärta
 • Vid urinering finns blodig urladdning;
 • dysfunktion i könsorganen;
 • i sista skedet kan det finnas en berusning av kroppen.

Hittills behandlas prostatacancer vid något tillfälle, och du kan inte försena i det här fallet. Dessutom rekommenderar läkare inte självmedicinering, eftersom denna sjukdom inte kan botas hemma.

Som regel används två standardmetoder för läkning. Strålningsterapi används vid vilken tidpunkt som helst, oavsett ålder. Denna terapi har emellertid en signifikant nackdel - det är vanliga fall av återfall. Kirurgi används också - denna behandlingsmetod används endast i de mest allvarliga fallen.

Sammanfattningsvis

Prostatakörteln är ett viktigt manligt organ som påverkar hela organismens arbetsförmåga. Därför, med de minsta symptomen på sjukdomen, bör du söka läkarvård.