Huvud
Skäl

Användbara och förbjudna livsmedel med prostatit

Hälsosam kost är nyckeln till segern över många sjukdomar. Mycket ofta kommer många patienter att komma ihåg endast när kosten är ordinerad av en specialist, men ändå hjälper till att följa vissa dietregler från sjukdomens början sjukdomar ofta för att undvika komplikationer. Inflammation av prostatit hos män - en av sådana sjukdomar, som bör följa vissa restriktioner i konsumtionen av mat.

Varför följ en diet med prostatit

Att vägra från det vanliga sättet att leva är alltid svårt och vill verkligen inte ge upp de vanliga rätterna. Men det är värt att komma ihåg att kosten för prostatit hos män - det här är en tillfällig restriktion och vidhäftning till dem kan bara underlätta processen för återhämtning. Några av de vanliga produkterna hindrar bara behandlingsprocessen:

 • Caloric mat hjälper till att öka kroppsvikt, vilket ofta i kombination med en stillasittande livsstil leder till utveckling av stillastående fenomen i bäckenorganen.
 • Oljig mat och vissa livsmedel komplicerar arbetet i matsmältningskanalen, orsakar förstoppning, vilket kan leda till en förvärmning av prostatit.
 • Vitaminens skarpa egenskaper minskar patientens immunitet och negerar effektiviteten av läkemedelsbehandling.
 • Alkohol med prostatit orsakar ytterligare stress på kroppens genitourära system, vilket orsakar en förvärmning av inflammation.

Användbara produkter med prostatit

Om hur man korrekt äter, om läkare diagnostiserat prostata sjukdomar, dietaren bäst berätta. Men det finns ett antal allmänna rekommendationer som patienten kan följa med på egen hand:

 • Äta grönsaker. Att fylla kroppen med användbara vitaminer och mikrodelar är det bäst att introducera ytterligare en mängd grönsaker och gröna i den dagliga kosten. Den största preferensen ges till zinkhaltiga frukter och grönsaker. Morötter, gurkor, tomater, pumpa, blomkål, zucchini, gröna ärter, vattenmeloner, meloner bör konsumeras färskt eller efter ångbehandling. Selleri och persilja har länge erkänts som de första hjälparna i kampen mot prostatit och deras dagliga närvaro i patientens meny hjälper till att bli av med inflammation snabbare.
 • Surmjölkprodukter. Deras användning är absolut nödvändig för de patienter som är ordinerad medicinering. Keso, yoghurt, jäst bakad mjölk, ayran, yoghurt hjälpa till att återställa mikrofloran i mag-tarmkanalen och på samma gång förbättra matsmältningen, underlätta arbetet för magen och tarmarna, vilket bidrar till att förhindra stagnation.
 • Drycker. Med prostatit rekommenderas patienten att använda mer vätska i form av te, mästare, komposter, vatten. Genom att intensifiera urinbildning med tillräckligt vätskeintag hjälper patienten sin kropp att ta bort infektionen från prostatakörteln. Mycket användbart i prostatit örtte och te från medicinska örter.
 • Nötter och honung. Daglig användning av nötter, som innehåller ett stort antal vitaminer och pumpa frön, där mycket zink, hjälper till att snabbt stoppa inflammatorisk process. Och de "magiska" egenskaperna hos honung i medicinska världen har inte ifrågasatt länge. Bee-produkter hjälper framgångsrikt till att bekämpa prostatit hos många patienter.

Vilka livsmedel kan inte ätas med prostatit

Ingen kost är möjlig utan övergivande av vissa produkter eller sätt att förbereda dem. Det är viktigt att förstå att de produkter som används, som läkaren begränsar, inte bara påverkar kroppen, utan också negerar alla ansträngningar för att bota prostatit hos män. Produkter som är skadliga i kampen mot prostatit:

 • Saltrökad mat. Delikatesser med mycket salt, och i allmänhet leder mat över saltning problem i arbetet med det genitourära systemet, vilket påverkar kampen mot inflammation negativt. Detta inkluderar den saltade och torkade fisken, som män gillar att äta.
 • Baljväxter. Bönor, bönor hindrar tarmarnas och magens aktivitet, främjar gasgenerering och utseende av förstoppning.
 • Fett kött och slaktbiprodukter. Tungt lammkött, fläsk och kokta buljonger eller soppar komplicerar också matsmältningsorganets aktivitet.
 • Bageriprodukter. Från bakning rekommenderas dietister att vägra att underlätta matsmältningen och innehålla kroppsvikt under kontroll. Det rekommenderas också att begränsa konsumtionen av sötmat: kex, rullar, godis och annat konfekt.
 • Alkohol, kaffe, kolsyrade vatten. Dricka irriterande och hindra arbetet i genitourinary systemet förhindrar att infektionen avlägsnas från kroppen. Öl med prostatit gör mycket mer skada än bra, så denna dryck bör också överges under behandlingens längd.

Förutom det faktum att tung mat komplicerar arbetet i mage och tarmar, sänker dessa produkters metabolismprocesser i kroppen och kan orsaka dysbakterier eller försvaga immunsystemet.

Patienter med akuta och kroniska former av prostatit, läkare ger samma råd, men rekommenderar att öka innehållet av spannmålsprodukter, ersätt bröd som konsumeras med helvete eller råg. Samtidigt tillåter läkare under tiden av eftergift och försvagning av inflammatoriska processer även användning av vin eller vodka i prostatit. Sann doser är strängt begränsade till 200 respektive 100 g per dag.

Diet för prostatacancer och godartade neoplasmer

En speciell diet bör följas till patienter i vilka sjukdomen har gått in i utseendet av tumörer.

Om patienten diagnostiseras med en godartad tumör - BPH bör det öka antalet produkter i kosten i vilka förekomsten av zink och selen. Förutom allmänna rekommendationer måste du ange menyn för kött och fisk med låg fetthalt sorter, skaldjur, sill, havs grönkål, lever, nötkött eller kalvkött, bovete, korn och havre, majs, ägg, pistagenötter,

I närvaro av ondartad neoplasma i prostata (cancer) bör kosten observeras strikt och blir något strängare. Skarp, salt, fet, stekt, konserverad mat bör uteslutas från dagens meny nästan helt. Samtidigt är det nödvändigt att öka förbrukningen av spannmål, mineralvatten, grönsaker och mager kött.

Diet efter prostata biopsi, kemoterapi eller strålbehandling ordineras endast av en läkare, eftersom patienten kan uppleva illamående, svaghet, matsmältningsbesvär efter dessa förfaranden.

Meny vid viloläge

De flesta nutritionists kommer genast att säga att i närvaro av inflammation i prostatakörteln från vissa sätt att laga mat är det bättre att tillfälligt vägra eller begränsa deras användning. Kött, fisk och grönsaker rekommenderas att laga mat, laga mat eller baka med en minsta mängd olja. Om det är riktigt outhärdligt utan stekt, kan grönsaker och lätta sorter av kött eller fisk kokas på grillen, för att undvika missbruk av salt, kryddor och solrosolja.

Det är mycket viktigt att observera temperaturregimen för matintag och inte äta för kall eller varm mat.

Vitaminer och Vitaminkomplex

Den inflammatoriska processen i kroppen undergräver alltid immuniteten hos en person, och om den har försvagats tidigare, då utan ytterligare konsumtion av vitaminer inte kan göra.

De största fördelarna med kroppen med prostatit är följande vitaminer:

Näringsregler för inflammerad prostata

Dieten för prostatit hos män är ett oumbärligt tillskott till behandling av sjukdomen med mediciner och fysioterapiprocedurer.

Organisation av kostnäring med prostatit

De flesta män, efter att ha hört diagnosen prostatit, tänker på konsekvenserna av sjukdomen, hur man får en återhämtning, behöver du en diet för prostatit? Sjukdom "prostatit" förutsätter existensen av källan till inflammation i prostatakörteln, så patientens diet utveckling bör syfta till att undertrycka den inflammatoriska processen och tillhörande negativa symptom.

Först och främst bör du vara uppmärksam på mängden bordsalt som ingår i kosten hos män med prostatit. Negativ exponering för natriumklorid beror på substansens förmåga att dehydrera kroppsvävnader. Detta minskar den antiinflammatoriska effekten av kalcium på inflammationsfokus.

Därför bör organisationen av näring under inflammation i prostata baseras på principerna:

 • begränsning av saltintag
 • växling av dagar med intensiv näring med lossningsdagar.

Om sjukdomen inte är i akut form, lindrar sjukdomen inte en man från arbete och vardagliga angelägenheter som kräver energi. Därför bör näring med prostatit vara användbar och balanserad. Dessutom är möjligheten att fortsätta normalt sexuellt liv och utföra reproduktiv funktion endast möjligt om det finns en kvalitativ hemlighet i prostata. Prostatic juice består av många kemikalier som kommer in i kroppen med mat: kalium, kalcium, natriumzink, fosfater och andra ämnen. Därför beror på vilken diet för prostatit som väljs beror på människors fysiska, mentala och sexuella aktivitet.

Produktval

Att äta med prostatit bör ge kroppen tillräckligt med näringsämnen, för att inte förvärra utvecklingen av patogen mikroflora i kroppen. Kost i behandlingen av prostatit innebär ett avslag på alkohol, eftersom det bidrar till ökad irritation. Det är nödvändigt att begränsa konsumtionen av feta, stekta livsmedel, vilket leder till en betydande dos kolesterol, vilket försämrar blodkärlens kvalitet och stör blodcirkulationen.

Om vad du kan äta med prostatit, kan du ta reda på din läkare, från böcker om catering och andra informationsresurser.

Användbara produkter

De mest användbara produkterna med prostatit är de som innehåller följande näringsämnen:

 1. Zink - hjälper till att stärka immuniteten, har antioxidantegenskaper, stoppar utvecklingen av en virusinfektion. Mineralet påverkar spermaproduktionens aktivitet, styrkan hos män. För att komma in i kroppen av detta ämne bör du äta mat: lever (kyckling), pinjenötter, ost, jordnötter, nötkött, bönor, ärter, bovete.
 2. E-vitamin - förhindrar trombos av blodkärl, hjälper till att sänka kolesterolet, förhindrar utseende av stagnation av blod i prostatakörteln. Eftersom huvudkällan till E-vitamin är vegetabilisk olja är det viktigt att det finns dagliga närvaro i olivolja, pumpafrön, mandel.
 3. Vitamin A - deltar i reproduktionen av testosteron, det har en fördelaktig effekt på prostatakörtlarna. För att mätta kroppen med vitamin bör du öka förbrukningen av apelsin och röda produkter: morötter, tomat, pumpa.
 4. C-vitamin - förbättrar sekretoriska funktionen hos prostatakörteln, har en immunmodulerande effekt på kroppen. Därför är det användbart att använda svartbär, äpplen, rödpeppar, surkål.
 5. Vitamin D - stimulerar produktionen av kalcitriol i kroppen. Detta ämne har en anti-cancerframkallande effekt, reglerar multiplikationen av celler och syntesen av hormoner. För att ge kroppen D-vitamin måste du äta färska grönsaker, stallost, fisk med låg fetthalt.

En balanserad och näringsrik mat med prostatit kommer att påskynda läkningsprocessen. Vissa produkter är emellertid oönskade att använda när sjukdomen försämras.

Skadliga produkter

Ibland, efter en tung måltid, känner en man en förvärring av symtomen på sjukdomen: ofta urinering på toaletten, smärtsam urinering, svag erektion, illamående. Detta händer eftersom du inte kan äta ett antal produkter med prostatit. Dessa inkluderar:

 • alkoholhaltiga drycker, som framkallar utvecklingen av inflammation i prostatakörteln;
 • Kryddor och kryddor som kan irritera prostata vävnad: lök och vitlök, peppar mm.
 • mat beredd genom stekning med en stor mängd olja och innehållande en hög procentandel av fett;
 • produkter som leder till bildandet av gaser i tarmarna: kål, baljväxter, kolsyrade drycker, bakverk.

Det händer att det är lättare att ge upp någon av produkterna än att ge upp kaffe. Eftersom det börjar en dag för många män blir kaffekonsumtionen en vana. Så kan du dricka kaffe under sjukdom? Produkten har ett högt innehåll av koffein, vilket påverkar prostata, så kaffe med prostatit rekommenderas inte. Bättre som en uppfriskande morgondrink att dricka cikoria.

Dessa regler gäller för konsumtion av mat i lika stor utsträckning på akut och kronisk form av prostatit.

Funktioner av näring beroende på svårighetsgraden av sjukdomen

Diet för kronisk prostatit bör observeras under en lång tid och blir därmed ett sätt att leva för män. Ogiltig under behandlings intag av alkohol, sedan den trädde in i kroppen och framkallar en nedgång i testosteron hormon e strängt växande, under vars inflytande kronisk prostatit kan utvecklas till utvecklingen av den akuta fasen. Detta gäller både starka alkoholhaltiga drycker och öl.

En man som dricker öl är utsatt för negativt inflytande av analoger av kvinnliga könshormoner som kommer in i kroppen med hopp. Ofta behandling av akuta former av prostatit utförs med användning av antibiotika, en kombination av vilka även med en minimal dos av alkohol kan leda till metaboliska störningar, yrsel, tecken på förgiftning (kräkningar, illamående).

Behandling av en kronisk form av prostatit bör utföras med begränsning av konsumtion av stekt mat. Koka mat bättre genom att släcka, laga mat eller använda ånga. Samtidigt minimeras innehållet av skadligt kolesterol i produkter, och alla användbara vitaminer och spårämnen kommer att förbli så mycket som möjligt. Om, vid kronisk inflammation, sällsynt stekt mat är tillåtet, utesluter den akuta manifestationen av symtomen på sjukdomen helt sin konsumtion.

Liksom vid behandling av akut och kronisk prostatit bör du inte dricka kaffe och starkt te.

Exempel på dietmat med prostatit

När du utvecklar en meny i en vecka för en man som behandlas för prostatit, måste du överväga att med prostatit du inte kan, och vilka produkter du kan tillåta dig själv och till och med ta dagligen.

Några rätter passar till dagliga måltider:

 • gröt av havregryn, skivad frukt, grönt te;
 • ägg, kokt mjukkokt; pärlhönsgröt, sallad av färska grönsaker med olivolja.
 • borsch, kokt på buljong från mager kött, sallad med morot eller peppar, buljong av vildrosa;
 • bovete gröt med skaldjur, kotlett från kål, frukt eller bärjuice.

3 timmar före sänggåendet:

 • stewed beef eller chicken med grönsaker;
 • sallad från grönsaker; kanin bakad i gräddfil.

Att återvända livskraft och öka aptiten kommer att hjälpa promenadsturer, som är viktiga att komma ihåg innan du åker med bil. Och innan du äter den förbjudna produkten är det värt att tänka på dess skada på kroppen. När allt kommer omkring, även med dieting under behandlingen av prostatainflammation, kan en daglig diet vara rik och varierad. Det är viktigt att veta vilka produkter som är användbara för prostatit och kombinera deras användning för daglig matlagning.

Äta med prostatit

Allmän beskrivning av sjukdomen

Prostatit är en inflammatorisk sjukdom i prostata. Ofta uppstår som en följd av en bakteriell infektion i kroppen, men det kan orsakas av en katarrhal process, störningar i sexuellt liv, stillasittande, stillasittande livsstil, stress, brist på sömn, dålig näring.

Typer och symptom på prostatit

skilja akut och kronisk former av sjukdomen.

Akut prostatit manifesterar sig som följer: symtom på feber, feber, svår smärta i perineum, smärta vid urinering och avföring.

Kronisk form kan vara en följd av utvecklingen av akut och försummad behandling av infektionssjukdomar. Samtidigt får kronisk prostatit inte störa patienten med uppenbara manifestationer. Temperaturen stiger ibland till 37 ° C, systematisk smärta eller obehag i perineum, smärtsamma känslor när du besöker toaletten, ett av de vanligaste symptomen på kronisk prostatit är liten urladdning från urinröret.

Konsekvenser av prostatit

Om en akut prostatit uppträder, söker patienten inte kvalificerad hjälp från en urolog, det finns en stor risk att utveckla en prostatisk abscess med purulent inflammation. Kronisk prostatit i avsaknad av behandling kan resultera i ett antal komplexa sjukdomar som leder till infertilitet.

Användbara produkter med prostatit

 • Färska örter, frukter och grönsaker (meloner och vattenmeloner squash och pumpa, persilja och sallad, gröna ärtor och blomkål, gurka, tomater, rödbetor, morötter och potatis);
 • produkter av surmjölksgruppen (bifid, yoghurt, ayran, kesost, jästmjölk, kefir, gräddfil);
 • kött av fettfattiga sorter och havsfisk;
 • en mängd olika soppor (oönskade stora buljonger);
 • spannmål (havregryn, hirs, bovete och andra), pasta, spagetti;
 • vegetabiliska fetter (olivolja rekommenderas starkt);
 • bröd är grått
 • torkade frukter;
 • honung.

En av de viktigaste ämnena i förebyggandet av prostatit är zink, så du måste använda ofta användbar skaldjur, pumpafrön som har en hel del zink, vitt kött av fjäderfä, valnötter och nötkött. Zink finns också i ägg, men det finns dem, det rekommenderas inte mer än en bit per dag.

Av drycker föredras bäst för rent vatten, komposit och fruktdrycker, naturliga juicer, avkok från rosa höfter, gelé.

Provmeny med prostatit

 1. 1 dag
  Frukost: grönsaksallad, kokt ägg, havregryn, bärgelé.
  Lunch: fisk med grönsakspott, potatissoppa, frukt.
  Nattvarden: frukt naturlig juice, grönsaksallad, ostkaka gryta.
  På natten: kefir.
 2. 2 dag
  Frukost: riven morötter med gräddfil, risgröt, kompott.
  Lunch: grönsaksoppa och sallad, ångad fisk med betmassa, fruktgelé.
  Middag: ostkaka med fruktsallad.
  På kvällen: curdled milk.
 3. 3 dag
  Frukost: Köttnötkött med bovete gröt, grönsaksallad, bärgelé.
  Lunch: Vegetarisk soppa, kyckling med vermicelli, färska grönsaker.
  Nattvarden: morotkoteletter, äpplen.
  På natten: fruktjuice.
 4. 4 dag
  Frukost: bukvete mjölkgröt, vinaigrette.
  Lunch: grönsaksoppa, ragout med kanin, grönsaksallad.
  Middag: fisk för ett par med courgette, frukt.
  På natten: kefir.
 5. 5 dag
  Frukost: bärkompote, mjölksoppa.
  Lunch: ris soppa, fisk souffel med potatismos, grönsaker.
  Middag: fruktsallad, ostkaka gryta.
  På natten: fruktgelé.
 6. Sjätte dagen
  Frukost: gelé, korngröt.
  Lunch: buljong från kyckling, grönsaksallad, bovete gröt med köttbullar, mjölkgelé.
  Middag: gryta med potatis, frukt.
  På natten: fruktjuice.
 7. Dag 7
  Frukost: kokt dietkött, potatismos, grönsaksallad, komposit från bitar av torkade frukter.
  Lunch: kostsoppa, karp med ris, grönsaker, frukt.
  Middag: bovete gröt, morotkotlett.
  På natten: kefir.

Folkmedel för prostatit

 • infusion av röd rot (två st.lozhki per liter kokande vatten insisterar i en termos i en timme) att ta en tredje kopp tre gånger om dagen före måltiderna;
 • juice av sparris, gurkor, morötter, betor (inte mindre än en halv liter per dag);
 • buljonggåsar (gräs för att brygga på mjölk);
 • infusion av persilja frön (4 teskedar frön, pulveriserad i ett glas vatten, koka i en kvart i timmen) ta en st.lozhka upp till sex gånger om dagen.

Farliga och skadliga produkter med prostatit

Med akut eller kronisk prostatit är det mycket viktigt att du planerar din kost att utesluta livsmedel som irriterar prostata. De inkluderar: alkohol; salt; saltade eller kryddiga rätter; olika typer av rökt produkter; produkter som framkallar flatulens och jäsning i tarmarna (vitkål, baljväxter); animaliska fetter med högt kolesterol (fet, fet fisk och kött, smält fett); kött, konserverad fisk; köttprodukter; såser, koncentrerad fisk, svamp, köttbuljonger; mjöl och kakor; rädisa, rädisa kryddor, kryddor och kryddor; spenat, sorrel; starkt te, kaffe, choklad, kakao; kolsyrade drycker; Produkter som innehåller konstgjorda tillsatser (stabilisatorer, sötningsmedel, färgämnen, emulgeringsmedel).

Grunderna för näring med prostatit hos män: vad kan inte ätas och vilka livsmedel är användbara

behandling prostatit utförs på ett komplicerat sätt. En speciell plats i färd med att bli av med sjukdomen är korrekt näring och vidhäftning till en speciell diet.

I många fall minskar även potenta droger deras effekt om den föreskrivna kosten inte följs.

prostatit innebär uteslutning av många produkter och innebär allvarliga förbud mot dåliga vanor.

vid prostatit diet, rökning och alkoholavslag är garantin för framgångsrik behandling av sjukdomen.

Vad ska jag vägra?

Vad är inte möjligt med prostatit? Vid behandling av prostatit måste du helt ge upp feta livsmedel. Denna kategori av mat kännetecknas av förmågan att öka nivån av "dåligt" kolesterol i blodet, vilket medför risken för bildning av plack i kärlen.

En sådan nyans orsakar en kränkning av blodcirkulationen och med inflammation i prostata blir avvikelser i detta system orsak till komplikationer av sjukdomen.

Nutrition med prostatit - kontraindikationer:

 • rika soppor;
 • Pickles (mängden salt i kosten bör minskas till ett minimum);
 • rökt produkter;
 • kryddiga rätter;
 • bakat bakverk;
 • Produkter som innehåller konstgjorda tillsatser
 • sura livsmedel (inklusive sorrel).

rökning

Tobak innehåller en stor mängd skadliga ämnen, som stör störande kroppens funktioner.

För en man kan rökning innebära:

 • testes misslyckande
 • Utseendet av maligna lesioner i prostatakörteln;
 • kränkning av prostats utsöndring, liksom andra konsekvenser.

Från att röka på prostatit bör kasseras.

Effekt av rökning på prostata: proliferation av prostata celler och en minskning av tonen, utseendet på stillastående processer.

alkohol

Eventuella alkoholhaltiga drycker negativ inverkan på cirkulationssystemet och urinröret. Störningar bidrar inte bara till förekomsten av komplikationer, utan blir också ofta en av huvudorsakerna till inflammation i prostatakörteln.

Den negativa påverkan av alkohol på kroppen prostatit består av följande faktorer:

 • utseendet av stillastående processer i prostatakörteln;
 • minskade skyddsfunktioner i kroppen;
 • störning av sexuell funktion
 • minskning av mängden utsöndrade hormoner;
 • kränkning av prostats utsöndring.

Starkt te eller kaffe

Drycker med högt innehåll av koffein rekommenderas inte att användas i stora mängder även för helt friska människor.

vid prostatit starkt te och kaffe är helt kontraindicerade.

Överträdelser i cirkulationsprocessen leder till negativa följder i prostatakörteln.

Behandlingsförloppet kan vara komplicerat genom exponering för koffeininnehållande komponenter.

Starkt te och kaffe på prostatit bidra till följande processer:

 • urinvägsirritation
 • ökad inflammation i prostata
 • svårighet att behandla inflammatorisk process.

Byt hårda drycker med prostatit kan vara gröna tevarianter, örtdekok eller cikoria. Rekommenderas för användning komposit, fruktdrycker och färska juicer.

Näring för prostatit hos män: vilka produkter är kontraindicerade?

Förteckning över restriktioner i kosten när inflammation i prostata innehåller många livsmedelsprodukter. Män bör avstå från att använda eldfasta fetter och biprodukter, såsom lever, njurar, lamm eller fettfläsk.

Vad du behöver äta när prostatit? Mat på prostatit bör vara rik på vitaminer, fördelaktiga mikrodelar och maximalt positivt påverka matsmältningssystemet och cirkulationen.

Vad du inte kan äta när prostatit hos män? vid prostatit Du kan inte använda följande produkter:

 • alla typer av baljväxter;
 • lök, vitlök, peppar;
 • sur frukt;
 • kolsyrade drycker;
 • starkt te;
 • kaffe;
 • choklad och kakao;
 • mättade buljonger på kött eller svampar;
 • Kaviar av alla slag;
 • kryddor och kryddor.

Vad ska jag gå in i kosten?

Vissa livsmedel med regelbunden introduktion till kosten kan på ett positivt sätt inte bara påverka kroppens allmänna tillstånd utan också påskynda processen att bli av med inflammation i prostata.

Detaljerad rådgivning om hur man gör upp menyn ges av läkaren.

Användbara produkter med prostatit:

 • kött- och havsfisk (exklusivt fettfattiga sorter);
 • alla sorter av torkade frukter och nötter;
 • färska grönsaker (pumpa, morötter, tomater, betor, gurkor, etc.);
 • färska gröna (särskilt persilja);
 • vegetabiliska fetter (speciellt rekommenderat för användning av olivolja);
 • Compotes baserade på frukter och torkade frukter;
 • färsk frukt;
 • fermenterade mjölkprodukter (kefir, kockost, jästmjölk)
 • spannmål (särskilt bovete, havregrynsmjöl);
 • grått bröd;
 • honung.

Vad är på prostatit översättning En speciell plats i kosten med prostatit spelas av matrika rika fibrer. Specialister rekommenderar starkt att äta dem.

cellulosa normaliserar processen med matsmältning och eliminerar risken för förstoppning, vilket i sin tur leder till komplikationer av prostatacancer.

Dessutom, i kosten måste vara närvarande livsmedel rik zink.

Detta ämne spelar en viktig roll vid transport av spermatozoa och stärker prostats motståndskraft mot infektioner.

Traditionell medicin

I folkmedicin finns det inte bara många recept för behandling av prostatit, men även komplex av specialdieter.

Nyckelfaktorn för att förbereda menyn är introduktionen i kosten av individuella livsmedel som kan stärka människors hälsa och eliminera symtom inflammatoriska processer.

Vilka produkter är användbara för prostatit? Traditionell medicin rekommenderar införandet av följande livsmedel i kosten:

 • saft av asparges;
 • färska grönsaksjuicer (gurka, morot, betor, etc.);
 • pumpa frön;
 • valnötter;
 • pepparrot;
 • senap;
 • palsternacka;
 • päron vildspel;
 • örtdekok (kamomill, ekbark, linden, bark av asp);
 • biodlingprodukter (honung, propolis etc.).

Korrekta valda produkter från prostatit bidra till att minska symtomen på sjukdomen. Smärtsamma känslor och svårigheter med urinering oroar män mycket mindre ofta.

Dessutom, diet hjälper till att förhindra återkomst prostatit och har en positiv effekt på kroppens tillstånd som helhet.

Användbar video

Titta på en video om hur man äter med prostatit:

Äta med prostatit

Liksom någon annan sjukdom, bör prostatit behandlas på ett omfattande sätt - med användning av läkemedelsbehandling, överensstämmelse med regimen och en motsvarande diet.

Mycket ofta förstår patienterna inte helt hur viktigt det är med ett så mångfacetterat tillvägagångssätt, och de får därför inte ett komplett botemedel mot sjukdomen.

Vad är behovet av prostata diet?

Det är oerhört viktigt att ha en full och rätt diet. För att minska huvudsymptomen och hjälpa kroppen att avlägsna den inflammatoriska processen så snabbt som möjligt måste flera grundläggande principer för en användbar diet läras.

Så, näring med prostatit bör:

 1. Att utesluta användning av alkohol. I den akuta fasen av sjukdomen är patienten absolut förbjuden att dricka, och i remissionsfasen - inte mer än 100 g vodka, 200 g torrt vin eller 0,5 liter öl per dag. Intaget av ovannämnda drycker leder till utseendet i blodet av puriner och andra irriterande medel, vilket leder till förlängning av inflammation i prostata och hela kroppen.
 2. Minska mängden salt i kosten. Det är önskvärt att 5 gram per dag. NaCl har förmåga att behålla fukt, vilket säkerställer läckage i det skadade organet.
 3. Ge tillräckligt med dricks till kroppen. Det är värt att använda minst 2 liter vätska om dagen. Detta später ut blod och urin, vilket gör dem mindre täta och gör det lättare att extrahera all slaggen från kroppen genom njurarna och urinröret. Personer med urinrörets patologi bör vara försiktiga när man närmar sig denna punkt.
 4. Det är kokt, ångad, stuvad mat. Ingen rökt, stekt och smält.

Produkter som är förbjudna med prostatit

Eftersom denna sjukdom kan uppträda i akut och kronisk form, är det värt att notera att vissa godbitar kan vara absolut kontraindicerade till patienten i den första fasen och villkorligt tillåtet under den andra.

Mat som skadar kroppen eller felaktig näring med prostatit innefattar:

 1. Kryddor, för salt och kryddig mat.
 2. Fettvarianter av kött som innehåller mycket kolesterol (fläsk, lamm).
 3. Livsmedel som orsakar uppblåsthet (baljväxter, kål, svartbröd).
 4. Kött, fisk, svamp soppor och rika buljonger.
 5. Konserverad mat.
 6. Alkohol.
 7. Kolsyrade drycker.

Den huvudsakliga negativa effekten som nästan alla livsmedel som nämns ovan har tillgång till speciella skadliga material i slemhinnan som kommer in i prostata med blodet och "matar" den patologiska processen.

Under förlossningsperioden är förbudet mot sådan mat lite mindre strikt, men man måste vara mycket försiktig med din kost och begränsa skadliga komponenter.

En hälsosam och balanserad mat

Förutom en stor lista med skräpmat, finns det samma antal som behövs. Korrekt näring med manlig prostatit kan ge upp till 50% av effektiviteten av behandlingen. Det är därför du inte bör försumma det.

Produkter som hjälper till att återställa kroppen:

 1. Grönsaker och frukter. Mycket fiber, vitaminer och mineraler ger kroppen alla nödvändiga komponenter för en lyckad kamp mot alla sjukdomar. Närvaron av C-vitamin bidrar till att stärka blodkärlens väggar, minska dem och minska ödem och stimulerar immunsystemet.
 2. Diet- och fettsorter av kött (fjäderfä, nötkött). Kolesterolhalten i detta fall reduceras och dess skadliga effekt på cirkulationssystemet reduceras.
 3. Sura mjölkprodukter (yoghurt, mjölk, ostar). De aktiverar, förstärker matsmältningsfunktionen i mag-tarmkanalen och främjar en mer fullständig absorption av alla näringsämnen.
 4. Kashi (havregryn, vete, semolina, bovete och andra). En hög nivå av E-vitamin är mycket viktigt för människors hälsa. Detta element är en antioxidant och har en antiinflammatorisk effekt. Spelar en av huvudrollerna i bildandet av spermatozoa och bevarandet av deras biologiska aktivitet.
 5. Fruktjuicer, kompositar, lös te och kaffe kan användas som dagliga drycker.

Sådan näring vid kronisk prostatit eller akut fas av sjukdomen garanterar en positiv effekt på det manliga reproduktionssystemet och på hela kroppen.

Zink - grunden för kosten för inflammation i prostata

Förekomsten av detta element i mat är extremt viktigt för prostatit. En stor mängd zink finns i musslor, pumpafrön, valnötter.

Detta ämne har många användbara lokala effekter på prostata vävnad:

 • Antiinflammatoriska och regenerativa effekter i cellerna hos det manliga organet.
 • Förebyggande av utveckling av godartade och cancerösa tumörer.
 • Behålla och öka livslängden hos spermatozoa.
 • Ökning av sexuell aktivitet.
 • Allmän förstärkningseffekt på kroppen.

Brist på denna komponent är typisk för äldre. Det är därför de har minskad libido och det finns andra "manliga" dysfunktioner (impotens, adenom).

Om det inte finns möjlighet att ständigt köpa skaldjur- eller gnawpumpa frön, har apoteksmarknaden många droger med zink (Zink, Prostatilen Zinc, Tsinkit och andra). Rådfråga läkare före användning.

slutsats

Kost är en universell behandlingsmetod, som inte har kontraindikationer. Men glöm inte om behovet av ett omfattande och mångfacetterat förhållningssätt till behandling av prostatit.

Förbjudna livsmedel för män med prostatit och alternativ än de är bättre att ersätta

Varje sjukdom som åtföljs av utvecklingen av den inflammatoriska processen orsakar kronisk trötthet, svaghet. Detta beror på att kroppen helt uttömmer alla krafter och resurser för att bekämpa patologi.

Därför är det förutom att ta mediciner som föreskrivs av läkaren viktigt att följa en speciell diet, ta bort alla skadliga produkter från kosten.

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt menyn när sjukdomen försämras. Om det faktum att du inte kan äta med prostatit hos män och drycker, kommer artikeln att berätta.

Prostatit: Vad är det, och vad är det skadligt?

Innan du räknar ut att du inte kan äta och dricka med prostatit, måste du förstå vad den här sjukdomen är. Prostatit är en inflammation i prostata.

Normal och inflammerad prostata

Utan effektiv behandling och vidhäftning till rätt diet kan patologi provocera adenom och prostatacancer. I det första fallet - det är en neoplasma av godartad karaktär, i den andra - maligna.

I båda fallen finns obehagliga symptom och allvarliga komplikationer för människors hälsa. Även inflammation i prostata leder till impotens och infertilitet. Därför är det viktigt att behandla denna sjukdom.

Varför följa kosten?

Adenom och cancer utvecklas inte alltid mot bakgrund av inflammation i prostatakörteln. Därför, efter att ha läst att du inte kan äta med prostatit, har män en fråga: är det nödvändigt att följa en läkare ordinerad diet?

Det är inte lätt att ge upp det vanliga sättet att leva, favoritdrycker och rätter. Men en hälsosam kost med sjukdomen kan avsevärt förbättra hälsan och är ett förebyggande av sjukdomsförstärkning.

Dessutom är det värt att komma ihåg att en diet är en tillfällig begränsning. Så, om en man vill återställa så fort som möjligt, behöver du veta hur man organiserar riktig näring med prostatit, kontraindikationer mot vissa drycker, mat.

Behandlingsprocessen förhindras av följande livsmedel som är skadliga för prostata:

 • högkalorimat. Det provocerar en ökning av kroppsvikt. Och i kombination med en stillasittande livsstil orsakar detta stagnation i bäckenorganen;
 • fetträtter. Svårigheter i arbetet i mag-tarmkanalen. De orsakar förstoppning och förvärring av sjukdomen;
 • alkoholhaltiga drycker. De skapar en extra börda på organen i det genitourära systemet för män. Detta åstadkommer en förvärring av inflammatorisk process;
 • stärkelserika livsmedel. Till exempel, potatis.
 • vitaminbrist. Det leder till en minskning av kroppens försvar. Låg immunitet minskar effektiviteten av läkemedelsbehandling till noll.

Principer av kost

En hälsosam diet med prostatit innebär begränsande intag av salt och salt mat.

Sådan mat framkallar ödembildning. En överflödig vätska orsakar försämring av mikrocirkulationen, stagnation av blod i alla vävnader och organ, inklusive prostatakörteln.

Därför bör mer ångrätter inkluderas i menyn. Dessutom kan produkterna kokas genom att smälta dem. Under en exacerbation av en patologi rekommenderar läkaren att använda lättanpassad mat. Till exempel grönsakpuré, gryta, frukt. Ånga eller kokta i en multivariat grönsaker är en källa till vitaminer och tar inte mycket energi för digestion.

Det är användbart att dricka med mjölkdrycker med prostatit. I butikerna är det tyvärr svårt att hitta en naturlig mejeriprodukt. Därför måste du, när du väljer, vara uppmärksam på kompositionen, kvaliteten och hållbarheten. Kefir behöver köpas färskt. Den gamla produkten har en fixeringseffekt och orsakar utseende av förstoppning. Och detta påverkar negativt inflammerat prostata. Det är bäst att förbereda kefir själv från färsk hemgjord mjölk och gräddfil.

Surmjölkprodukter är mycket användbara, men bara om de är färska

Många män är intresserade av att man kan äta glass med prostatit, för att denna produkt också anses vara mejeri. Olyckligtvis är dagens glass ofta gjord av mjölksubstitut, konserveringsmedel och färgämnen tillsätts, vilket är mycket återspeglas i prostata-tillståndet. Dessutom innehåller denna produkt mycket socker och är högt i kalorier. Och hög-energi diskar med en sådan sjukdom är kontraindicerade.

Dieten ska inte helt utesluta kött. När allt kommer omkring tolererar den manliga organismen inte bristen på högnäringsprodukter. Prefekt ges till feta köttfiskar. Kötträtter bör ätas i små mängder. Det är önskvärt att kombinera denna måltid med kokta grönsaker. Så köttet smälter bättre.

Många män älskar öl. De har svårt att ge upp denna drink.

Läkare får dricka denna typ av alkohol, men ibland och i minsta mängd.

Men från användningen av cocktails, som består av flera typer av alkoholhaltiga drycker, smakförstärkare, måste du avstå.

Vilka drycker är förbjudna?

Alkoholhaltiga drycker, särskilt i den akuta banan av prostatit, är det bättre att ta bort från menyn.

Alkohol påverkar negativt det lilla bäckens kärl, stör blodflödet.

Dessutom kan många droger inte tas med alkohol: reaktionen som härrör från kombinationen av alkoholderivat och läkemedelskomponenter kan leda till oförutsägbara allvarliga konsekvenser.

Visst, vissa läkare under perioden av eftergift och lättnad av inflammation i prostata får lov att konsumera vodka eller vin. I detta fall bör dosen strängt begränsas till 100 respektive 200 gram per dag. Men det är bättre att utesluta dessa drycker.

Följande drycker är också förbjudna:

 • starkt kaffe, grönt och svart te. Koffein irriterar organen i det genitourinära systemet, störar urinprocessen, som katastrofalt påverkar inflammatorisk prostata;
 • kakao, varm choklad;
 • kolsyrade drycker. Negativt påverka matsmältningssystemet, orsakar gasbildning. Som ett resultat finns det smärtor i underlivet, diarré. Tillståndet hos prostata försämras avsevärt
 • kvass. Den innehåller jäst som bidrar till fermentationsprocessen i tarmen.

Vilka produkter är förbjudna?

Tarmarnas tillstånd påverkar prostata. De organen är trots allt placerade sida vid sida. Därför under en exacerbation av en inflammation i en prostata är det bättre att vägra de produkter som provocerar den ökade eller ökade gasbildningen.

Produkter som orsakar gasbildning

Det är nödvändigt att utesluta från kost och rätter som har irriterande egenskaper, ta bort alla tunga och feta livsmedel. Förutom det faktum att sådan mat komplicerar tjockfunktionens funktion, stannar den också in metaboliska processer i den manliga kroppen, kan försvaga immunsystemet, orsaka dysbakterier.

Vilka livsmedel som inte kan ätas med prostatit ges nedan:

 • bakat bakverk;
 • bönor och ärtor;
 • färsk kål;
 • kryddor, kryddor;
 • rädisa, rädisa
 • senap;
 • rökt produkter;
 • sorrel;
 • pickles;
 • rik kött eller fiskbuljong;
 • svamp, fisk och köttsåser;
 • köttprodukter;
 • feta kvaliteter av kött, fisk;
 • fett;
 • svamp;
 • konserverad mat.

I Kina och Japan har prostatacancer en liten andel av den manliga befolkningen. Och som det är känt, äter män i dessa länder litet kött. I sin kost överväger vegetabiliska fetter, produkter som är rika på mikrodelar och mineraler.

Vilka produkter ska jag inkludera i menyn?

Efter att ha behandlat det faktum att du inte kan äta med prostatit är det värt att överväga och användbara produkter som bidrar till återhämtning. Till att börja med är betor, morötter, gurkor och tomater med prostatit mycket användbara, som många andra färska grönsaker.

I dagens meny är det nödvändigt att inkludera mat som är rik på mineraler, spårämnen, vitaminer, till exempel:

 • stekt ägg för ett par äggulor;
 • bovete gröt;
 • majs;
 • räkor;
 • plommon;
 • torkade aprikoser;
 • kokta betor;
 • stuvad kål;
 • havregryngröt;
 • pumpa;
 • honung;
 • vattenmelon;
 • zucchini;
 • färska gröna.

Ät bättre ofta i små portioner. Det rekommenderas att dricka mer vätska, se till att det inte finns någon svullnad. Det är önskvärt att dricka vatten efter att ha ätit. Innan du lägger dig, är dricks förbjudet.

Nutrition med prostatit - råd av näringsämnen

Med inflammatorisk sjukdom i prostata måste du justera din diet för att bli bättre från sjukdomen och undvika eventuella återfall. Orsakerna till prostatit kan vara en stillasittande livsstil, infektioner, oregelbundet sexliv, stress och brist på sömn. Livsmedel hänvisar till biverkningar, men här behandlas processen en mycket viktigare roll.

Alla dåliga vanor kommer att sakta ner återställingsprocesserna och sakta ner återhämtningen. Om du vill se hur kronisk prostatit kan vara i remission längre, och inte överförts till en akut kronisk version av sjukdomen, är det nödvändigt tillsammans med medicinering ordinerats av läkare, äta rätt.

Vilka produkter är användbara för prostatit:

 • Färska grönsaker, frukt och gröna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt melon och vattenmelon, squash, pumpa. Användbar blomkål och gröna ärtor, persilja, grönsallad och gurkor, morötter och potatis;
 • Fermenterade mjölkprodukter: yoghurt och ayran, kefir, gräddfil, höstost och fermenterad bakad mjölk;
 • Köttet bör välja fettrika sorter.
 • Fisk äter bara det som lever i saltvatten;
 • Soppor är tillåtna i menyn, men det är nödvändigt att vägra från rika buljonger.
 • Honung och torkad frukt;
 • Havregryn, hirs och bovete, pasta från durumvete;
 • Gråbröd;

Ett viktigt element som hjälper till att förebygga prostatit är zink. Det är rikligt i skaldjur, pumpa frön, valnötter och nötkött. Även zink är i vanliga kycklingägg, därför är det för att förebygga prostatit att man äter ett kokt ägg om dagen.

Till folkmedicin för behandling av prostatit i samband med näring är:

 1. Tinktur av persilja frön. För att förbereda fyra skedar frön häll ett glas vatten, koka i tjugo minuter. Frön försmala till ett pulver. Drick en matsked sex gånger om dagen.
 2. Tinktur av den röda roten. En liter kokande vatten tar två matskedar av produkten. Infusera i termoserna i en timme.
 3. Du kan brygga fodergåsgräs på mjölk;
 4. Av saft, gurka, betor och morotjuice är aspargesjuice utmärkt. Men drick inte mer än 500 ml juice per dag;

Köttdiet eller Vegetarisk Meny

I processen med behandling av prostatit, så att den gick snabbare och effektivare, Det är nödvändigt att helt överge fet köttfett. Detta är först och främst griskött och lamm. Dessa köttstycken är tunga för kroppen och mycket energi spenderas på att smälta dem. Under behandlingen måste styrkan upprätthållas, och energireserverna fylls bara på.

Av diettyper av kött som är lämpliga för prostatit kan du ringa kyckling, kalkon och kanin. Stek som ett sätt att laga kött för att utesluta, du kan laga mat eller lägga ut det.

Den mest effektiva för kroniska prostatitläkare kallas en vegetarisk kost, vilket innebär att köttprodukter avvisas. Grönsaker och frukter, spannmål och pasta utesluter matsmältningsbelastningen, samtidigt är kroppen mättad med vitaminer, kolhydrater, näringsämnen.

Detta är viktigt! Prostatakörteln hör till organen hos en människas genitourinary system. Den är ansvarig för viskositeten och strukturen av utsöndringen av vas deferenserna. När infektionen tränger in i körteln utvecklas prostatit. Behandling innefattar administrering av antibiotika, befästningsmedel, en viktig aspekt är överensstämmelse med lämplig diet.

På vintern kan konsumeras i form av kompott, sylt och sylt. Grönsaker kan ätas råa, och du kan lägga dem ut. När du lagar mat, försök att använda ett minimum av kryddor och salt. Vegetarisk mat med kronisk form av den beskrivna sjukdomen kommer att rena kroppen av toxiner, återställa normal metabolism och förbättra organens arbete.

Detta är viktigt! För att justera ditt drickssystem måste du dricka mer vanligt vatten, komposit och fruktdrycker. Också för att förbättra tillståndet kommer det att hjälpa till att koka dogrose och naturligt färskpressade juicer.

Funktioner av näring i händelse av förvärring av sjukdomen

Under förvärring av prostatit ges företräde åt mat mekaniskt och kemiskt, termiskt sparande. Bearbetning är slipning (köttrullning, grönsaker gnidas, tugga gröt och soppmjölkpotatis). Ett mildt sätt att laga mat är ångkokande och kokande.

Kemiskt sparsam mat med akut prostatit är en som inte innehåller extraktionsprodukter. Det är nödvändigt att helt överge alkohol. Att äta rätter ska vara i varm form, tillåt inte för kalla eller för varma matalternativ.

Om febern har stigit, är det nödvändigt att ordna några dagar under vilken man dricker mycket vitaminiserade drycker (upp till två och en halv liter per dag). Det kan vara komposter från torkade frukter (socker är tillåtet), gelé, yoghurt, svagt te med citron eller vatten med honung. Vätskan låter inte urin stagnera, vilket är extremt viktigt vid behandling av inflammation i prostata. Vi rekommenderar att du provar monastiskt te från prostatit.

Vad att vägra med prostatit

Oavsett vilken form som diagnostiseras (akut eller kronisk) finns det en uppsättning produkter som nödvändigtvis måste uteslutas från kosten. Dessa är mat som irriterar prostata:

 • alkohol;
 • salt;
 • Skarpa eller salta måltider;
 • Alla typer av rökt produkter;
 • Vitkål och baljväxter (prova jäsning i tarmarna, orsaka flatulens);
 • Animaliska fetter (speciellt lera, fet fisk och kött, smält fett);
 • Kött och även konserverad fisk;
 • Alla biprodukter;
 • Olika såser;
 • Svamp, fisk och köttrika buljonger;
 • kryddor;
 • Rädis och rädisor;
 • Kolsyrade drycker;

Viktiga resultat

Att försöka helt bli av med prostata sjukdom, bör inte betydelsen av rätt näring underskattas. Det är nödvändigt att inte bara inkludera användbara livsmedel i kosten, men det är också nödvändigt att utesluta skadliga sådana. När kronisk prostatit är viktig, en fullständig vägran från rökning och alkohol, kryddig kryddor, senap och pepparrot, stekt mat, majonnäs och mjöl.

Korrekt mat och hälsosam mat med prostatit

prostatit - En inflammation i prostatakörtelns vävnader. Mycket vanlig sjukdom hos män, ålder 20-50 år.

Prostata körs en viktig funktion i den manliga kroppen, det ger en hemlighet som innehåller hormoner, proteiner, kolhydrater och fetter. Prostata reglerar produktionen av testosteron, säkerställer spermatets livskraft och rörlighet, är ansvarig för mannens erektionsfunktion.

Detta organ ligger under blåsan och täcker en del av urinröret. I ett inflammerat tillstånd utövar prostata ett högt tryck, även på en icke-fylld blåsan.

Orsakerna till prostatit.

Oftast än andra är prostatit orsakad av personer som leder en stillasittande livsstil, detta är en "professionell" sjukdom hos förare, tjänstemän och kontorsanställda.

Inflammation av prostata orsakar bakteriella och virusinfektioner, inklusive sexuellt överförbara infektioner.

Orsaken kan vara hyppig hypotermi hos kroppen. Fläktar av vinterfiske, alpinskidåkare och andra som spenderar lång tid i kylan är i fara.

Stagnerande fenomen och cirkulationsstörningar i bäckenorganen.

Orsaken till stillastående fenomen är avbruten samlag eller sexuell avhållsamhet.

Missbruk av mat rik på kolesterol leder till blockering av blodkärl och förvärrar blodflödet, inklusive till bäckenorganen.

Fysisk och psykologisk överbelastning, frekvent stress, kan också spela en negativ roll.

De första tecknen på prostatit, får inte uttalas och ger inte en man ett starkt obehag. Med stagnerande fenomen eller att komma in i prostatakörteln av mikrober utvecklas mikroinflammation. Processen kan vara asymptomatisk i mer än ett år innan den flyttas till en akut form. Det är viktigt att vara uppmärksam på symptomen på att utveckla prostatit och starta behandlingen så tidigt som möjligt.

Symtom på prostatit.

 1. Svårighet med urinering, obehag och brännande.
 2. Urinströmmen är svag eller till och med droppe för droppe.
 3. Svårig början på urinering, eller det är intermittent.
 4. Kan förekomma i mycket små portioner.
 5. Det är fortfarande en känsla av att inte tömma blåsan helt.
 6. Falsk uppmaning att urinera.
 7. Hyppig uppmaning att urinera, särskilt på natten
 8. Urininkontinens vid uppmaning.
 9. Obehagliga känslor vid tidpunkten för avföring.
 10. Utseende av slemhinnor.
 11. Förekomst i urinen av slemhinnor.

Med kronisk prostatit ökar temperaturen. Under buken, ljummen, midjan, inre låren uppstår smärtsamma känslor.

Prostatit i kronisk form, kan orsaka sexuella störningar och styrka. Den inflammatoriska processen leder ofta till manlig infertilitet, eftersom prostata är ansvarig för spermatozoas livskraft.

prostatit - Sjukdomen är allvarlig och hemlig, kan utvecklas länge omärkligt, eller sjukdomarna kommer att vara obetydliga. Därför bör man varnas och vidta åtgärder, med några tecken som är karakteristiska för denna sjukdom.

Sjukdom av prostatit, dess huvudsymptom och orsaker. Funktionen hos prostatakörteln och vikten av snabb behandling, för människors fysiska och sexuella hälsa.

Matens roll vid behandling av prostatit.

En viktig roll i förebyggande och behandling av många sjukdomar spelas av en riktig näring och livsstil hos en person. Undersök inte rationaliteten för näring och vid behandling av en sådan farlig sjukdom som prostatit. Fel i näring, minska effekten av läkemedelsbehandling och öka frekvensen av exacerbationer av sjukdomen.

Förklaringen är väldigt enkel. Ohållbar näring och mat, mättad med kolesterol, framkallar stillastående fenomen i bäckenområdet.

Vilka livsmedel måste uteslutas från kosten.

Mat bör inte innehålla ett överskott av kalorier, det leder till fetma och orsakar stillastående fenomen.

Bristen på mat rik på fiber i kosten leder till bildandet av förstoppning, det här är också en av orsakerna till blodstagnation.

För fet mat innehåller skadliga fetter, som bildar kolesterolplakor på blodkärlens väggar och smalar deras lumen. Som en följd hämmas blodflödet och stagnerar igen.

Var noga med att undvika mat som irriterar prostata. Det är alkohol, kryddiga kryddor och kryddor, rökt produkter, starkt te och kaffe.

Användbara produkter.

För normal funktion av prostatakörteln behövs en fullvärdig, balanserad diet rik på proteiner, vitaminer, spårämnen och aminosyror.

En bra källa till vitaminer och spårämnen är färsk frukt, bär och grönsaker, särskilt de som inte utsätts för värmebehandling. De är rika på fiber, vilket är nödvändigt för normal operation av tarmarna, och är ett bra förebyggande av förstoppning. Särskilt användbara är morötter, tomater, gurkor, meloner, vattenmeloner, blomkål.

För god hälsa och behålla immunitet behöver du askorbinsyra. Detta vitamin, i tillräckliga mängder, finns i citrusfrukter, krusbär, svarta vinbär, färska örter och rosa höfter.

Vitaminer A och E finns i stora mängder i vegetabiliska oljor, fisk och nötter. Dessa produkter är också rik på fleromättade fettsyror, omega-3.

Källan av vitaminer i grupp B är spannmål och spannmål. Kli och bröd är mycket användbara.

Vitaminerna C, A och E är de starkaste antioxidanterna, de skyddar kroppen från fria radikaler, de främsta synderna för förstöring av celler och åldrandet av kroppen. Återställ vävnader som påverkas av den inflammatoriska processen, stärka immuniteten och stärka kroppens skyddande funktioner.

Mycket viktigt är spårämnen som järn, zink och kalcium. Den främsta källan till järnintag är produkter av animaliskt ursprung. Detta är nötkött, köttlever och tunga, kyckling, kanin och fisk.

Kalcium är rik på alla mejeriprodukter: mjölk, ost, keso, gräddfil, kefir och fermenterad bakad mjölk. Fortfarande sura mjölkprodukter innehåller bifido och laktobakterier, användbara för intestinal mikroflora. De förbättrar matsmältningen och stärker immuniteten.

För prostata är zink, som är involverat i produktion av testosteron, det manliga könshormonet, mycket viktigt. Zink finns i persilja, selleri, persilja, nötter, pumpa och pumpa frön i fisk och skaldjur.

Observera dricksregimen, Användning av vatten bör vara minst två liter.

Var noga med att inkludera älskling i din kost. Läkande egenskaper hos honungs- och biprodukter har länge visat sig vara effektiva vid bekämpning av många sjukdomar. Nästan i naturen finns det fortfarande ett ämne med samma rika kemiska sammansättning.

Det är en oersättlig källa till vitaminer och spårämnen, den har antiinflammatoriska, immunomodulerande och antioxidantiska effekter.

Dieten, berikad med alla nödvändiga näringsämnen, ökar effektiviteten av behandlingen och påskyndar återhämtningen.