Huvud
Symptom

Kan jag bota kronisk prostatit? Användningen av apparatur och andra metoder

prostatit - en smutsjukdom som står inför ett stort antal män.

Många är oroliga över frågan: "Hur blir du av med kronisk prostatit för alltid? "

Orsakerna till sjukdomen kan räknas som ett stort antal, det vanligaste av vilket: en stillasittande livsstil, bristen på tillräcklig fysisk aktivitet, hormonella störningar etc.

I artikeln kommer vi att prata om huruvida kronisk prostatit och vad som behövs för detta.

Hur känner man igen en smittsam sjukdom?

Några av de viktigaste symptomen på inflammation i prostatakörteln (prostatit) anses vara brännande i pungen. Men detta indikerar inte alltid en prostatit. K huvudfunktioner Dessa sjukdomsläkare inkluderar följande manifestationer:

 • frekventa smärtsamma attacker i underlivet, i perineum;
 • ibland okontrollerad urinering och brinnande i perineum under denna process;
 • sexuell dysfunktion, många börjar börja misstänka utseendet impotens;
 • förändringar i spermiernas kvalitet, liksom i regel en minskning av dess kvantitet.

Prostatit är uppdelad i akut och kronisk. Om den akuta formen är smärtsam, är den kortlivad och lättare botad. I det andra fallet är det mycket svårt att besegra sjukdomen, men det är möjligt.

Kronisk prostatit: kan jag botas för alltid?

Många frågar frågan: "Är det möjligt att bota kronisk prostatit?"För att klara sjukdomen måste du tillämpa en hel del behandlingsaktiviteter och kvalitativt granska din livsstil för att inte lämna prostatit och chans!

Användning av tabletter

Grunden för läkemedelsbehandling av prostatit är huvudsakligen antibiotika: det är cefalosporiner eller fluorokinoloner.

Förutom antibiotika, i kursen är smärtstillande medel och läkemedel inflammation.

Ofta är patienten ordinerad hormoner för att normalisera arbetet körtlar.

Återställande av immunitet

När man talar om behandling av prostatit, bör man inte sakna en sådan faktor som att stärka det mänskliga immunsystemet. Detta görs för att förhindra exacerbation eller återuppträdande av sjukdomen. ansökan immunomodulatorer under behandling av prostatit är normen.

Stimulering av blodcirkulationen

Börjar kampen med prostatit, du måste helt enkelt återställa normal blodcirkulation till det lilla bäckenet. Du kan göra detta med droger, såväl som av massage och sjukgymnastik.

sjukgymnastik

Det är svårt att överskatta effektiviteten hos fysioterapeutisk behandling vid inflammation i prostata. Fysioterapiprocedurer har en komplicerad effekt på kroppen, på grund av vilken:

 • blodcirkulationen i prostatakörteln och i bäckenorganen blir mer intensiv;
 • utflödet av lymf från inflammerade vävnader intensifieras och toxiner frigörs tillsammans med det;
 • den inflammatoriska processen minskar
 • smärta blir mindre märkbar
 • Vävnaderna återställs och kan motstå de patogena effekterna av mikrober och virus som orsakar inflammation.
 • Funktionerna i prostatan normaliseras;
 • Ibland används fysioterapi för topisk applicering av läkemedel, för att inte påverka hela kroppen.

Särskilda anordningar för fysioterapi

Är det möjligt att bota kronisk prostatit, vilka enheter används? För att bota sjukdomen behövs speciella anordningar som kan delas upp i fyra grupper:

 1. Ultraljudsenheter. Inverkan av ultraljud har en effektiv effekt, inte bara terapeutisk, men också förebyggande.

 • Elektrostimulatorer.

  Nuvarande pulser gör att musklerna i den inflammerade prostaten kontraherar, vilket gör att den fungerar.

  Tack vare detta förbättras växelprocesserna.

 • Bioresonance Apparatus.

  Relativt nya enheter.

  Det noteras att de utmärks av antiparasitisk verkan, orienteringen av dessa anordningar är inte behandlingen av prostatit, men förbättringen av det allmänna tillståndet hos personen som helhet.

 • Vibrationstimulatorer. Perfekt för att utföra det nödvändiga vid behandling av prostata massage.

  Förfarandet ingår i en omfattande behandling, men den kan inte användas som en full behandling, är bara dess integrerade del.

 • Dessutom, prostata massage kan utföras manuellt. Tekniken att utföra proceduren är ganska enkel, men det finns olika nyanser, och det är extremt obekvämt att själv göra massage. Därför rekommenderas att du kontaktar en specialist för detta ändamål, för att inte skada din hälsa.

  Lägg inte din hälsa i större risk - inte självmedicinera, kontakta en läkare som kommer att föreskriva en individuell uppsättning behandlingsmetoder.

  Ovanstående metod för att kontrollera prostatit är universell, Det är dock bara läkaren som kan bestämma vilka piller patienten behöver, hur ofta förfarandena är och vilka andra metoder som ska användas.

  förebyggande

  Som en av den medicinska visdomen låter, "vilken sjukdom som helst är lättare att förebygga än att bota". Därför kommer vi att räkna ut hur man förebygger förekomst eller återkomst av sjukdomen så mycket som möjligt.

  Huvudprincipen i förebyggande av prostatit, som bör beaktas, är livsstilsförändring. Det räcker för att någon bara ska göra justeringar, men som regel måste många radikalt ändra sitt sätt att leva.

  1. misslyckande från att röka och alkohol (minska antalet alkohol och cigaretter rökt). Denna princip gäller inte bara för förebyggande av prostatit men för någon annan sjukdom. Ju starkare din immunitet och friskare din kropp desto mindre är du mottaglig för sjukdomar och prostatit, inklusive.

 • diet. Som Hippocrates sa, "Din mat ska vara ett läkemedel, och din medicin ska vara mat".

  Ta frasen till tjänst.

  Missa inte fet och stekt.

  Mycket bättre, om menyn kommer att finnas närvarande grönsaker och frukter, skaldjur, samt nötter, pumpa frön.

  Denna princip, som den föregående, hänvisar till kroppens tillstånd som helhet och till speciellt prostatit.

 • fysisk träning. Fysisk kultur har inte skadat någon, om inte överdriv den. Håll musklerna spända med träning. Morgon gymnastik och lätta joggar kommer att räcka för att förhindra att blodet stagnerar.
 • Går utomhus. Vandring bör vara till fots. Rörelsen är livet! Minsta avstånd per dag för förebyggande av sjukdom är 4 km.
 • ta kontrastdusch. Växlingen av varmt och kallt vatten stimulerar inte bara, utan främjar också god blodcirkulation, vilket är extremt viktigt.
 • Koka inte över! Effekten av förkylning leder till förminskning av blodkärlen, och följaktligen stör prostataarbetet. Dessutom minskar hypotermin immunitet, och mannen blir mer benägen för en farlig sjukdom.
 • Säg sjukdom: "Farväl!"

  Nu vet du om det behandlas eller inte kronisk prostatit. Om du har stött på minst en av symptomen på prostatit, börja inte sjukdomen. Även om du tvivlar på symptomen är det bättre att vara säker. Kontakta omedelbart läkare. Ju enklare sjukdomsformen är - desto lättare är den behandlingsbar. Kom ihåg det här och var frisk!

  Kan jag bota kronisk prostatit för alltid?

  Varaktighet av behandling av prostatit

  • Möjliga orsaker som påverkar starten av prostatit
  • Orsaker till förvärring av kronisk inflammation
  • HP (bakteriell)
  • CP (icke-bakteriell)
  • förebyggande
  • Rekommendationer av specialister

  Kronisk prostatit (CP) är en av ledarna för manliga genitalpatologier. Förra gången påverkar inflammationen i prostata också unga människor. Urologer noterar inflödet av patienter med prostatit, som inte uppnås och 30 år.

  Möjliga orsaker som påverkar starten av prostatit

  Infektionens orsakssamband är i ökande grad infektioner som den unga "får" under samlag. Det provocerar också en kronisk process i körtelen i en stillasittande livsstil.

  Kronisk prostatit är inte hemskt - dess konsekvenser är farliga.

  • Karies. Särskilt tema. Få män kan associera tillståndet hos tänderna med prostatainflammation. Ömma tänder är källan till bakterier som kan spridas till hela kroppen. Ofta med försvagad immunitet, är problem med tänderna orsakade av inflammatorisk process i kroppen. Om du släpper bort patologin i munhålan kommer det snart att påverka prostata.
  • Störning av blodflödet. Frekventa eller sällsynta sexuella handlingar kan utlösa starten av den inflammatoriska processen i det manliga genitourära systemet. Mestadels skada på människors hälsa bringar samlag. På grund av brist på blodcirkulation leder stagnerade fenomen ofta till förlust av muskelton.
  • Chill. Prostatit, som har uppstått mot bakgrund av hypotermi, är ganska lätt att behandla. Och återhämtningsförloppet blir kort. Det är självklart bättre att förebygga prostatacancer.

  Det är värt att notera att vid hypotermi kan den prostatit som uppstått gå till ett kroniskt stadium om behandlingen inte startas i tid.

  Orsaker till förvärring av kronisk inflammation

  Infektion. Ha förmågan att komma in i kroppen på olika sätt - genom urinröret, med blod från de inflammatoriska områdena, som vid den tiden befinner sig i förvärringsstadiet.

  Störning av blodflödet. Ett fel i blodcirkulationen orsakar en stasis av en hemlighet, oavsett hur mycket det var där. Det förekommer i sådana fall som:

  • frånvaron av sexuella handlingar under lång tid;
  • regelbundna avbrutna sexuella handlingar;
  • en spänning som inte passerat sex
  • ofullständig spänning.

  Även förekomsten av kronisk prostatit främjas genom regelbundna stress, depressiva tillstånd, alkoholkonsumtion. Den akuta perioden av det avancerade skedet manifesteras ofta i hypotermi, infektioner, undernäring.

  HP (bakteriell)

  Behandling innebär eliminering av infektion, normalisering av immunsystemet, minskning av inflammatoriska processer, återställning av körteln och dess blodflöde.

  Terapi med antibiotika varar från 1 till 3 månader. Det är för detta intervall att mer än 50% av patienterna med kronisk prostatit botas. Vid ingen förbättring föreskrivs en ytterligare behandling som innebär antibiotika. Hur mycket tid en man kommer att behöva ta dem beror på försummelsen av tillståndet i prostatakörteln. I sällsynta fall rekommenderas kirurgisk ingrepp för fullständig återhämtning, där den drabbade delen av körteln avlägsnas.

  CP (icke-bakteriell)

  Kronisk prostatit, som har uppstått inte mot bakgrund av infektioner, behandlas med hjälp av speciella förfaranden. Den terapeutiska användningen av vatten och värme ökar blodflödet till körteln, tack vare denna antibiotikabehandling ger maximal positiv effekt. De viktigaste procedurerna för patienter med avancerad prostatit är:

  • ultraljud;
  • oscillationer med låga elektriska impulser;
  • applicering av galvanisk ström;
  • laser inflytande;
  • ökning i grad (rektum).

  För att bli av med en man från kronisk inflammation, utser en specialist honom ett system med lämplig näring, terapeutiska bad. Dessa metoder förbättrar människors hälsotillstånd avsevärt. Behandlingsförloppet är från 30 till 180 dagar. För varje patient väljs individuell behandling och tillvägagångssätt.

  förebyggande

  Det är viktigt för en man att genomgå en urologisk undersökning en eller två gånger per år. Du måste också övervaka förekomsten av infektioner och sjukdomar från tredje part, eftersom även förkylningen kan orsaka kronisk prostatit. Lika viktigt som förebyggande åtgärder är regelbundna sexuella handlingar, och helst med en konstant partner.

  Kronisk prostatit kan inte botas helt, men det är möjligt att förlänga remission under lång tid, kanske till och med i flera år. Män i sina cirklar hävdar att att bli av med prostatit behöver en frisk fru, ständiga sexuella handlingar. Det är också nödvändigt att genomföra en korrekt och adekvat granskning.

  Rekommendationer av specialister

  • Innan du tar biologiskt aktiva tillskott måste du noggrant läsa instruktionerna, eftersom ignorering av informationen som det indikerar kan leda till katastrofala konsekvenser. Med oenighet mot läkemedel är det inte känt hur mycket patienten sedan kommer att spendera tid att återvinna kroppen.
  • Det är obligatoriskt att ge upp alkohol och rökning, särskilt med kronisk prostatit, eftersom alkohol kan orsaka sjukdomens återfall.
  • Det är också oönskat att dricka öl, eftersom det provar frekventa önskningar för ett litet behov, vilket kan påverka prostata slemhinnan dåligt.
  • Från kosten bör feta och kryddade rätter uteslutas. Dessutom rekommenderas inte att krydda den vanliga soppen med kryddor, det påverkar också prostatakörteln dåligt. "Skadlig" mat kan orsaka svullnad i körteln, vilket kommer att prova svårigheter med urinering.
  • När kronisk prostatit inte går till ångbastun, bastu. För mycket värme kan negativt påverka den tysta inflammatoriska processen, det vill säga det kan orsaka sjukdomens återfall.
  • Var noga med att följa alla rekommendationer från en specialist utan undantag. Detta gäller givetvis med läkemedel. De tenderar att sakta ner den inflammatoriska processen i det urogenitala systemet av män, lindra det allmänna tillståndet och lindra de allvarliga symtomen på sjukdomen.
  • Om det finns ett brott mot schemat för att ta mediciner, kommer prostatan så småningom att öka i storlek tills mannen behöver hjälp av kirurger. Om den behandlande läkaren rekommenderar kirurgi - bör du inte vägra, för en sådan situation är full av sorgliga konsekvenser.

  Med tidig diagnos och snabb behandling kan du ge några garantier för att kronisk prostatit kommer att glömmas bort. I andra fall uppstår många frågor, till exempel hur länge prostatit behandlas. Behandling och återhämtning beror på patientens analyser och vissa studier.

  När den inflammerade prostata är på kontot varje dag. Det är nödvändigt att vända sig till läkare i tid.

  Video berättar om metoderna för behandling av prostatit:

  Kronisk prostatit hos män: hur man botar

  Prostatit i kronisk form är svår att behandla. Trots detta undrar fler och fler män, är det möjligt att bota sjukdomen? De flesta läkare är benägen att bli av med kronisk prostatit för evigt - nästan omöjligt. Långsiktig omfattande behandling krävs, inklusive fysioterapi, kost och medicinering. För alla dessa punkter, läs artikeln.

  Medicin för kronisk prostatit

  Män frågar ofta frågan, är kronisk prostatit behandlad? Det första du behöver veta är att du inte själv kan hitta de nödvändiga drogerna. Sjukdomen har flera former av flöde. När bakterier är antibiotika inte föreskrivna. Ett undantag är en testbehandling när en läkare väljer ett antibiotikum för att bekräfta en icke-infektiös orsak till prostatit. Att bota sjukdomen hemma - du måste skicka en undersökning. Först efter detta kan du välja läkemedel, recept på traditionell medicin och medicinska procedurer.

  Principer för antibiotikabehandling

  Att veta vilken typ av bakterier som orsakade sjukdomen, kan du välja ett effektivt läkemedel. Användningen av antibiotika mot olika patogener visas i tabellen.

  Den mest effektiva behandlingen för kronisk prostatit är antibiotika hos fluorokinoloner gruppen. Men doktorn utser dem endast om det inte finns några tecken på tuberkulos av prostata. Använd dessa mediciner med försiktighet. Forskare har upptäckt att bland biverkningarna finns neurotoxicitet - en skadlig effekt på hjärnan och fototoxicitet - en minskning av cellernas förmåga att ultraviolett.

  Tilldelade antibiotika i denna grupp:

  Tavanik med prostatit är det vanligaste läkemedlet. Den aktiva substansen - levofloxacin - har ett brett spektrum av åtgärder på olika mikroorganismer. Antibiotikumet blockerar syntesen av deras DNA och orsakar inte förlust av bakteriell känslighet för den aktiva substansen. Tavanik har ett antal kontraindikationer, så det administreras med försiktighet i följande sjukdomar och patologier:

  • epilepsi;
  • diabetes mellitus;
  • överkänslighet mot komponenten;
  • ålder till 18 år.

  Under behandlingsschemat ordineras Tavanik i en dos av 1 tablett en gång om dagen. Inträdeslängd - högst fyra veckor.

  Ciprolet med prostatit är en annan beredning av gruppen fluorokinoloner. Den aktiva substansen absorberas snabbt från magen och når maximal koncentration i kroppen på en timme. Komponenten i anitibiotika ackumuleras i organen, speciellt i prostatakörteln. Nivån av terapeutisk koncentration varar ca 12 timmar, då kommer dess nedgång. Med förhöjning av kronisk prostatit förskrivs ciprolet i form av injektioner, om några dagar - i form av tabletter. Med detta system kan du snabbt förstöra patogena mikroorganismer, vilket bidrar till att förbättra människors välbefinnande.

  Antibiotika av tetracyklingruppen har nyligen förskrivits sällan för behandling av kronisk prostatit. Undantaget är Doxycillin, som har mindre negativ inverkan på kroppen än andra droger i denna grupp. Inom 30 minuter efter att kapslarna tagits in, kommer den aktiva substansen in i prostatakörteln och kämpar med patogener av olika slag. Dosen bestäms av urologen, beror på sjukdomstillståndet hos den sjuka mannen och graden av progression av kronisk prostatit.

  Från antibiotika i penicillinkoncernen kan läkare ordinera Amoxiclav eller Augmentin. Den aktiva substansen i dessa läkemedel är amoxicillin i kombination med klavulansyra. Drogen har ett brett spektrum av effekter och är effektivt vid bekämpning av olika mikroorganismer.

  Makrolider är antibiotika av den senaste generationen. Det finns inga tillförlitliga uppgifter som visar möjligheten att använda vid behandling av kronisk prostatit. Läkare förskrivar antibiotika av denna grupp mycket sällan, bara om andra droger inte har någon terapeutisk effekt. Av de positiva aspekterna noterar urologerna en låg grad av toxicitet i ett brett spektrum av åtgärder.

  En av antibiotika i denna grupp är azitromycin (handelsnamn Sumamed). Metoden för applicering och dosering väljs av läkaren. Den aktiva substansen ackumuleras i vävnaderna i prostata när den införs i kroppen och befinner sig i en hög koncentration upp till 12 timmar. Använd inte azitromycin i en kronisk prostatit själv, utan godkännande av en läkare! Okontrollerad behandling leder till följande problem:

  1. Öka patogenens resistans mot den aktiva substansen.
  2. Bakterier blir immuna mot andra droger.
  3. Perioderna av exacerbationer blir vanligare.

  Kom ihåg att självbehandling av antibiotika vid behandling av kronisk prostatit är hälsofarlig.

  Symptomatiska terapier

  Hur bota prostatit, förutom att använda antibakteriella medel? Tillsammans med användningen av antibiotika, förskriva läkemedel som lindrar eller minskar obehagliga symptom:

  • a-blockerare;
  • muskelavslappnande medel;
  • analgetika.

  Alfa-adrenoblocker syftar till att förbättra urinprocessen. Indikationer för utnämningen - en minskning av intutriouretralt tryck, en avslappnad tonblåsning och muskler i prostata. Med användning av droger i denna grupp är biverkningar möjliga. Den vanligaste är retrograd ejakulation. Detta är en patologisk process där utstötningen av spermier förändras under samlag, vilket leder till att vätskan kommer in i urinblåsan. Därför rekommenderas det inte att använda a-adrenoblocker ensam.

  Förberedelser av denna grupp, deras effekt och användning, se tabellen.

  Alfa adrenoblocker har ett antal kontraindikationer. Bland dem:

  • onormal leverfunktion
  • individuell intolerans
  • arteriell hypotension.

  Doserna anges i tabellen för referens. Den exakta dosen, behandlingsregimen och uppehållstillståndet ordineras av läkaren, baserat på kroppens allmänna tillstånd. Detta tar hänsyn till eventuella biverkningar.

  Miorelaxanter vid behandling av kronisk prostatit hos män förskrivs för att minska smärtsymptom. Detta beror på förbättring av blodmikrocirkulationen i prostata och följaktligen minskning av ödem med inflammatoriskt ursprung. Läkare ordinerar oftast följande läkemedel:

  1. Baclofen - minskar excitabiliteten hos muskelfibrer, försvagar nervimpulser.
  2. Midokalm - reducerar tonen i skelettmusklerna och har lokalbedövningseffekt.
  3. Metokaramol - blockerar överföringen av smärtsamma nervimpulser till hjärnan.

  Miorelaxanter, liksom andra smärtstillande medel, administreras med försiktighet. Drogen har många biverkningar, så självanvändning är oacceptabel.

  Kortfattat om behandling med ljus

  Bland läkare finns det ingen allmän åsikt om huruvida det är lämpligt att använda ljus för kronisk prostatit. Å ena sidan - införandet av droger i kroppen, kringgå mag-tarmkanalen, minskar biverkningarna signifikant. Å andra sidan har rektumväggen en låg absorption av den aktiva substansen. Med akut prostatit hjälper ljusen verkligen. Men här för kronisk, när sjukdomen är i ett avancerat stadium, är ljusets effektivitet låg.

  Dock kan läkaren utse följande åtgärder:

  1. Indometacin är ett antiinflammatoriskt och smärtstillande medel.
  2. Natalside - lindra smärta med hemorrojder, men också för behandling av prostatit används.
  3. Voltaren är ett populärt antiinflammatoriskt läkemedel.
  4. Vitaprost - ljus med antibiotika, för behandling av infektioner.
  5. Diklofenak.

  Man bör komma ihåg att det är omöjligt att bota kronisk prostatit hos män med enbart ljus. Sjukdomen passerar oftast in i scenen för långvarig eftergift, det vill säga det lugnar sig och fortsätter utan uppenbara symptom.

  Sjukgymnastik för kronisk prostatit

  För att stärka medicinen ordinerar läkaren fysioterapi. Detta ord förstås som behandling av sjukdomar genom verkan av fysiska faktorer på kroppen. För närvarande används olika metoder, vars behov bestäms av urologen.

  Termiska förfaranden

  Det är uppenbart att en ökning av kroppstemperaturen i prostatakörteln till 38-40 ° C hjälper till vid behandling av kronisk prostatit hos män. Följande effekt produceras:

  • förbättring av blodflödet och mikrocirkulationen;
  • acceleration av metaboliska processer;
  • avlägsnande av en purulent hemlighet;
  • ökning av koncentrationen av droger i vävnaderna.

  Hemma är mikroclyster med avkok av kamomill eller salvia, varma bad rekommenderas. I medicinsk praxis används en endouretral sond, en anordning som ger en jämn temperaturhöjning i prostatavävnaderna. I det här fallet konstaterar sjuka män att smärtan och smärtan försvinner under urinering.

  Elbehandling

  Det har fastställts att prostatakörteln stimulerar el till att bota 81% av de sjuka männen från kronisk prostatit, vars medicinering inte var effektiv. Detta fakta bekräftades i rapporten från V.S. Ryabinsky tillbaka 1983. För närvarande används följande metoder för att behandla kronisk kurs av prostatit:

  1. Elektrofores med antibiotika och vibromassage (författare Gorpinchenko I.N.).
  2. Intrauretral elektrofores med silverjoner (AF Afonin).
  3. Induktometri av perineum (ett antal forskare som leds av LG Barabanov).

  Goda resultat erhålls också från mikrovågsugn mikrovågsterapi. Det är tillräckligt med 15 procedurer om dagen, alternerande med en prostatakörtelmassage. Urologer säger att detta tillvägagångssätt ger dig möjlighet att förbättra 70% av människors välbefinnande.

  Laserterapi

  Under studien av effekten av laserstrålning på prostata identifierades biologiskt aktiva punkter. En kort applicering av laserstrålen (10-15 s) till dessa zoner, i kombination med läkemedelsbehandling, har en helande effekt på prostatakörteln. Samtidigt reduceras behandlingens varaktighet, till exempel till 4 dagar är akuta smärtor förlorade och ger bort till rektumområdet.

  Andra förbättringar i kroppen:

  1. Foci av inflammation minskar.
  2. Mikrocirkulationen av blod stabiliseras.
  3. Immuniteten stärks.
  4. Ökar antibakteriell aktivitet.

  Procedurens längd bestäms av läkare. Typiskt är sessionens varaktighet 9-12 minuter.

  Andra metoder för fysioterapi

  Vid behandling av kronisk prostatit används följande metoder i stor utsträckning hos män:

  • massage i prostatakörteln;
  • applicering av läkemedelsslam på perineum;
  • lerbad utanför scenen av förvärring.

  Indikationer för användning och har hydroterapi. För detta ändamål utses olika bad (radon, hydrosulfurt, mineral) och tarm i tarmarna i frånvaro av kontraindikationer.

  Trots de lovande utsikterna kan ingen läkare berätta hur mycket kronisk prostatit behandlas. Varaktigheten beror inte bara på komplexiteten i sjukdomsförloppet, men också på hur exakt du följer medicinska specialistens föreskrifter.

  Diet med kronisk prostatit

  Eventuell behandling, till och med komplex medicinering med fysioterapi, kommer inte att få den korrekta effekten, om du inte uppmärksammar näring. Med kronisk prostatit är det nödvändigt att helt överge alkohol och fet kött.

  Att äta fisk och skaldjur bidrar inte bara till att behandla inflammation i prostata, men också till dess förebyggande. Det är nödvändigt att äta magert kött och fisk dagligen, grönsaker (med undantag av baljväxter och kål), gröna (särskilt lök och vitlök), sura mjölkprodukter.

  Det bör överges röka produkter, konserver (inklusive hemlagade produkter) och korv. Förutom den negativa effekten på prostatakörteln, ökar dessa livsmedel bördan på njurarna. Med läkemedelsbehandling utsöndras droger från kroppen huvudsakligen med urin och därför är det önskvärt att minska bördan på genitourinärsystemet.

  Förebyggande och rådgivning

  Rekommendationerna nedan hjälper inte bara när kronisk prostatit hos en man redan har utvecklats. Övervakning av råd kommer att bidra till att förebygga sjukdomen.

  Vad ska man leta efter:

  1. Koka inte, kyl inte.
  2. Du går på toaletten i tid, tvungen urinretention skadar prostata.
  3. Led en dynamisk livsstil, spring, cykla.
  4. Ge ett regelbundet sexliv.

  Om du följer dessa rekommendationer uppstår inte frågan om hur man behandlar prostatit. Kom ihåg att du inte kan bota sjukdomen helt. Men om du fortfarande blir sjuk - gör inte självmedicin.

  Stagnerande prostatit bekymrar läkare och representanter för det starkare könet mer och mer. Saken är att denna sjukdom inte längre är unik för medelålders män. Allt oftare står ungdomar på tjugofem år yngre inför detta problem. Av dessa skäl måste man höra mer och mer om sätt att behandla eller förebygga denna obehagliga sjukdom.

  Symtom på kongestiv prostatit

  Stagnerande prostatit uppträder annorlunda i varje enskilt fall. Symtom på kongestiv prostatit, liksom hur länge sjukdomen går, kan skilja sig beroende på karaktären hos en mans kropp. På ett tidigt stadium är kongestiv prostatit extremt svår att upptäcka, eftersom det kräver modern diagnostisk utrustning. I det här fallet föredrar de flesta männen att vara tysta än att söka hjälp från en urolog, och när detta fortfarande måste göras är det redan nödvändigt att genomföra en fullvärdig behandling. För att mannen inte ska nå före det måste han förstå att stillastående prostatit utan tidig behandling kan ge katastrofala konsekvenser.

  Implikta symtom är huvudproblemet vid tidig upptäckt av kronisk prostatit. Sådana symtom kan uppfattas som vanliga, tillfälliga svårigheter eller olägenheter. Till exempel kan en man känna lite obehag i perineum eller i botten av penis och skrotum. Även vid urinering kan smärta uppstå. Samma symptom uppstår vid samlag. I allmänhet kan symptomen på kongestiv prostatit manifestera sig omedelbart, och kan också individuellt, med små luckor. Det viktigaste som krävs av en man är att det kommer att komma ihåg i tid och inte rädd för att besöka en urolog som kan upprätta en noggrann diagnos.

  Vilka är de främsta orsakerna till förekomsten?

  Prostatit är en sjukdom som orsakas av ett antal faktorer. Det är inte ett virus som tränger in i kroppen direkt och infekterar det. Tvärtom, om en man hittade prostatit i sin kropp, så gjorde han länge något fel, vilket orsakade dysfunktionen i hans prostata.

  Den främsta orsaken till prostatit är misslyckande på sexuell front. I synnerhet är oregelbunden kön, liksom långvarig abstinens, de främsta orsakerna till prostatit. Det innebär att det första som en man bör uppmärksamma när en prostatit uppträder är behovet av konstant sex. Kanske bör du tänka på att ändra din sexpartner? En lista med känsliga orsaker kan kompletteras med konstant onani och frekvent avbrott i samlag.

  Ett annat alternativ för utseende av prostatit är vardagliga omständigheter. Till exempel en stillasittande livsstil eller frekvent hypotermi. Även onormal funktion av cirkulationssystemet kan betraktas som en klar orsak till denna sjukdom.

  Hur man behandlar stillastående prostatit?

  I allmänhet, trots alla problem som prostatit ger till en man, är det ganska lätt att behandla det. Hela komplexet av förfaranden för behandling av denna sjukdom kan delas in i laboratorie- och hemalternativ. Laboratoriemetoden för behandling innebär användning av droger och läkemedel för behandling av prostata. Deras huvudsakliga mål är spridningen av blod i bäckenregionen, som blodkärl i den lilla cirkeln av blodflöde här. Antibiotika i detta fall kommer att vara en extra beredning, eftersom det inte finns någon infektion i kroppen.

  Ett inte mindre effektivt alternativ att bekämpa prostatit är prostata massage. Åtgärden av denna massage syftar till att förbättra muskeltonen, aktivera prostata och eliminera blodproppar. Massagen utförs både i laboratoriet och hemma. Hela massagen varar ca 5 minuter. På en månad föreskrivs ca 10-15 sessioner av helande massage.

  På grund av dess icke-infektiösa ursprung behandlas stillastående prostatit lätt med inhemska metoder. Till att börja med måste du flytta så mycket som möjligt, eftersom en stillasittande livsstil som nämnts ovan är en av huvudorsakerna till denna sjukdom. Dessutom måste du följa en riktig kost. Det tar några år att begränsa sig till akuta och salta livsmedel, och på alkoholhaltiga och kolsyrade drycker och helt och hållet korsa. För att normalisera cirkulationen i bäckenområdet kan du använda varma bad.

  En extrem behandling för kronisk prostatit är kirurgisk ingrepp. Det här alternativet används när andra alternativ inte längre hjälper.

  Folkmekanismer

  Till skillnad från de flesta sjukdomar förbjuder läkare inte användning av olika infusioner och kroppsvattenberedningar för behandling av prostatit. Det finns många recept som städar prostatan och kan undertrycka bakterier och virus.

  Här, till exempel, ett av alternativen för denna tinktur:

  Som ingredienser använder vi nätets rots, knopparna till den unga poppeln och rötterna av vete gräs. Om så önskas kan du lägga till havrefrön eller svarta elderbärbär. Att förbereda allt gräset vi skär, men vi trycker på bären. Därefter hälls blandningen i 100 ml varmt vatten och låt sitta i ca tre timmar. Använd denna tinktur är nödvändig i 20 minuter före måltider 3 gånger om dagen. Behandlingsförloppet är ca 2-3 månader.

  Självklart kan man förstå att detta problem är mycket känsligt, men om det finns tecken på prostatit, bör du konsultera en läkare. Alla läkare är anonyma i dessa fall. Dessutom är det nödvändigt att radikalt förändra sitt sexliv, eftersom stillastående prostatit kommer att manifestera sig igen om den är försedd med samma förutsättningar. Och viktigast av allt bör man komma ihåg att prostatit inte är en mening och kan botas snabbt och för alltid, om du tar dig i tid.

  Kan jag bota kronisk prostatit, låt oss förstå

  Kronisk prostatit är en fullständigt härdbar sjukdom. Många tror att kroniska processer inte hindrar en person från att leva och behandla dem lätt. Detta är fundamentalt fel: denna inställning till hälsa kommer att leda till en dålig slut.

  Om du har kronisk inflammation i prostata

  Efter besöket hos urologen föll din humör: läkaren sa att du har en kronisk inflammation i prostata. Du kom till hjälp, och du blev kallad en sådan diagnos. Behöver jag bli upprörd? Nej det är det inte.

  Många män lever med kronisk prostatit, många vet inte ens om det. När sjukdomen börjar känna sig själv, måste du agera snabbt - att bli behandlad. En behandling ordineras av en urolog.

  Faktum är att en liten andel män aldrig lyckas bota kronisk prostatit, men 85-90% av 100% av fallen är härdbara.

  Det betyder att för patienten kommer solen att skina igen, och livet kommer att medföra glädje. Det viktigaste är att följa läkarens instruktioner!

  Metoder för behandling

  Vid behandling av en kronisk process uppstår vissa svårigheter. Till skillnad från akuta, nyligen diagnostiserade sjukdomar är behandlingens längd stor och kan nå flera månader och ännu mer.

  Läkaren behöver en effektiv behandlingsstrategi och utmärkt professionell kunskap vid behandling av denna sjukdom.

  Den kroniska processen kan vara bakteriell och abakteriell.

  I det första fallet bör flera typer av antibiotika väljas för behandling och regelbunden bakteriologisk sådd av prostatsekretionen bör utföras för att övervaka deras effektivitet.

  Låt oss vara ärliga, denna typ av kronisk prostatit behandlas längre och svårare.

  Den bakteriella kroniska prostatit behandlas annorlunda - läkare behöver inte förstöra mikrofloran och attackera patientens lever med ett komplex av antibiotika. Målet med behandlingen är att återställa prostatafunktionen och eliminera de faktorer som orsakade stagnation.

  I detta fall används fytopreparationer och effektiva folkmedicinska medel.

  Transrectal prostata massage är ett av de mest effektiva sätten att behandla kronisk inflammation i prostata.

  Kom ihåg att för att förebygga sjukdomen och dess exacerbationer är det viktigt att utföra en sådan massage minst en gång i månaden.

  Om du är över 30 år, är detta förfarande obligatoriskt. Självklart, om du inte vill avsluta din sexkarriär tidigt.

  Massage kan göras på egen hand, eller du kan kontakta en specialist.

  I moderna butiker hittar du en mängd olika massagehjälpmedel. Därför, hemma, kan denna procedur utföras av varje man.

  Med kronisk inflammation är ömhet inte så uttalad att det stör proceduren. Vi rekommenderar inte massage genom smärta.

  Morgonövning eller regelbunden motion (körning, pool) sprider blodet utmärkt genom kroppen, vilket ger styrka och energi. Efter träning känner du dig alltid bättre (förutom - professionella idrottare som arbetar "för slitage").

  Stagnation av blod i bäckenregionen, i prostataens parenchyma, är en viktig orsak till prostatit. Ingen stagnation - ingen prostatit. Det är enkelt!

  Förstärkning av immunitet (härdning) är ett bra sätt att återställa harmoni i kroppen. Här är ett exempel på dousing med kallt vatten (inte dusch, det är dusch med huvud).

  Förfarandet är kortlivat, men det är svårt att överskatta dess effekt på kroppen. Du får en kraftfull laddning av positiv och kraftig, förbättrar blodflödet i kroppen.

  Blod jagar från huden till de inre organen och tillbaka. Varför börja inte just nu?

  För att bli av med kronisk prostatit kan du använda folkmedicin eller snarare folkmedicin för prostatit.

  Du kan också ta presentationer av moderna apotek.

  Olika buljonger är ett effektivt sätt att förebygga och behandla oinflammatoriska inflammatoriska processer, när orgelet ännu inte har genomgått oåterkalleliga förändringar.

  Vilka läkemedel och förfaranden kan en annan läkare utse?

  All känt läkemedel No-sppa (No-spa, "no spasm") lindrar svullnad i prostatakörteln, vilket eliminerar smärtssyndrom.

  En urolog kan ordinera mer specialiserade droger, såsom Spasmolitin eller Platyphylline.

  Verkan av dessa läkemedel är att slappna av i mjuk muskler i prostatakörteln.

  Tack vare detta får prostats hemlighet, som är täppt av en spasma i körteln, möjlighet att komma ut ur det.

  Med ett starkt smärtssyndrom, när patienten är svår att gå, ligga ner, förskriva en novokainblockad.

  Många spenderar det på egen hand, injicerar en lösning av novokain i underlivet. Vi rekommenderar att du gör detta på sjukhuset och med utnämningen av en urolog.

  Som de säger överlevande av denna procedur - i 3-6 månader känner patienter inte obehag vid urinering, upplever inte frekvent uppmaning att gå på toaletten, smärta går bort.

  På sex månader återställs känslorna. Förfarandet syftar till att ta bort spasmen, och inte bara smärta, som många tror.

  Nonsteroida läkemedel från kronisk prostatit, huvudsakligen i form av suppositorier (till exempel Diclofenac suppositorier) kan eliminera inflammation direkt vid användningsstället för läkemedlet.

  Det är väldigt bekvämt och inte så farligt för kroppen som användningen av per os. Sådana läkemedel har en analgetisk effekt.

  VIKTIGT ATT VET: Vilket annat ljus förskrivs för prostatit.

  Lösningen placerad inuti ändtarmen är också mycket effektiv vid behandling av kronisk prostatit.

  Kanske är detta ett av de vanligaste sätten att behandla sjukdomen.

  Förbered lösningen är inte svår, sätta ännu enklare. Om du behöver köpa ljus, är emmen mycket enklare.

  Läkemedlet verkar i detta fall direkt på prostata och tar sig in i det transrektala sättet.

  Anrogene eller anti-androgenbehandling för prostatit bör utföras på rekommendation av en endokrinolog eller andrologist. Om en människors hormonella status inte förändras, kan du inte använda sådana mediciner.

  sjukgymnastik

  Detta är en djup uppvärmning av det sjuka organet med en högfrekvent ström.

  Idag kan läkare erbjuda en effektivare subtyp av proceduren - induktotermi, eller mikrovågsuppvärmning.

  Förfarandena eliminerar effektivt smärta, lindra spasmen. Används vid behandling av sprains, ligamentbrott och kronisk inflammation i olika organ.

  Strömmen är av hög frekvens och spänning men med låg kraft.

  Effekten av ström i detta fall leder till avlägsnande av spasmer, restaurering av skadade vävnader och normalisering av det mänskliga nervsystemet.

  Den huvudsakliga mekanismen vid behandling av kronisk prostatit är i detta fall förbättringen av lokalt och allmänt blodflöde.

  Det visar sig att ultraljudsvågor kan värma föremål som deras åtgärd riktas mot. Vid behandling av prostatit används ofta.

  Fördelen med ultraljud i förhållande till nuvarande behandlingsmetoder är bakteriedödande verkan. Mikrobiella parasitiska celler dödas genom ultraljud.

  Ultraljudseffekten på prostata förbättrar blodcirkulationen och "klarar" cellerna i körteln till ett hälsosamt liv.

  Tillsammans med ljus kan medicinska ämnen levereras till rätt ställe med hjälp av en elektrisk ström.

  Med hjälp av elektrofores kan du leda den aktiva substansen överallt och minska dess skadliga effekt till noll.

  I fallet med prostatit används sällan, men det finns en plats att vara.

  En bra läkare, om möjligt, kan skicka en patient till ett sanatorium där ett antal fysiologiska förfaranden och allmänna hälsoåtgärder kommer att ges till behandling av prostatit.

  Ge inte upp sanatoriet om du erbjuds det. Behandling av kronisk prostatit i ett sanatorium är en stor chans att fullständigt bli av med sjukdomen.

  Sammanfattning

  Således bör man idag inte vara rädd för diagnosen "kronisk prostatit", det finns många behandlingsmetoder, vetenskapliga framsteg på webbplatsen är inte värda det.

  Om kvalitativt och kompetent behandlas - kommer allt att passera. Det viktigaste är att utföra kontroller och vara ärlig med läkaren.
  Det är bättre att bota sjukdomen en gång än att läka tio gånger.

  Det är möjligt att bota prostatit

  Prostatit är den inflammatoriska processen i prostatakörteln hos män. Oftast uppstår det på grund av infiltrering av smittsamma medel. Sexuell dysfunktion är hemsk för dess komplikationer i det reproduktiva och genitourära systemet. Ibland är prostatit kronisk och akut. Cure prostatit av akut form kan göras på kort tid, med hjälp av antibakteriella läkemedel. Cure kronisk prostatit kommer inte att träna snabbt.

  Framväxten av patologisk process

  Faktorer som orsakar ett utbrott av inflammatorisk process:

  Sjukdomar i prostatakörteln med vad som är anslutna

  • humoral, neurogen störning;
  • okontrollerat kön;
  • perinealtrauma (upprepad);
  • överdriven efterfrågan på alkohol, rökning
  • upprepade infektioner;
  • inte en hälsosam kost;
  • försvagad immunitet.

  Kan jag bota kronisk prostatit? Ja, men före behandlingens början är det nödvändigt att ta reda på orsaken till kränkningen av hemostas och effektiviteten hos prostata hos män. Endast i det här fallet kommer det att vara möjligt att bestämma valet av effektiv terapi med en påskyndad återhämtningsprocess.

  Med vilka tecken bestäms sjukdomen kronisk?

  Diagnostisera prostata för en kronisk kurs av sjukdomen är det nödvändigt att känna igen möjliga provokatorer:

  Vilka prostata massageapparater rekommenderas av läkare.

  Rudnev VM, urolog, läkare av högsta kategori:

  "Massager för prostata Prostata hjälp MP-1 - Det här är en utmärkt lösning för dem som av någon anledning inte är redo att gå på massage i kliniken. Om du masserar på instruktionerna som följer med enheten kommer det att bli inte mindre effektiv, än en massage med en erfaren urolog. I allmänhet har massageapparaten en positiv effekt på det genitourära systemet. Det finns en främjande av borttagning av stenar från blåsan, passerar gradvis den försvagande smärtan i underlivet, genom att förbättra blodcirkulationen ökar lokala immunitet. "

  Du kan bota prostatit efter att ha undersökt patienten, hemlig prostata, ultraljud, ibland en biopsi.

  Kronisk prostatit hos män beror på primära faktorer - nedsatt blodflöde i hankön (prostata). Detta leder till en venös stasis med bildandet av ischemifokus, vilket är ett gynnsamt tillstånd för penetration av sekundära infektioner. Skadade vävnader leder till urodynamik, saktar ned metaboliska processer med sekretorisk och motorisk funktion.

  Bekämpa inflammatorisk process

  Hur bota kronisk prostatit?

  Rekommendation 1.

  Prostatit hotar impotens! Prostata kommer att vara lika nytt om.

  Från kronisk prostatit används antibiotikabehandling, men antibiotika ger inte full återhämtning utan ytterligare mediciner och medel.

  Kronisk prostatit, hur man effektivt behandlar antibiotika? För denna behandling används en cephalosporin-serie: Ceftriaxon, Cefixime, Cefotaxime. Ibland kombineras antibiotika med nitrofuranmedicin - furazidin.

  Makrolidgrupp: Azitromycin, klaritromycin, är ineffektivt mot gram-positiva bakterier. Ansökan är möjlig i undantagsfall.

  I alternativ behandling med fluorokinoler rekommenderas följande: Ofloxacin, Ciprofloxacin, Levofloxocin. Sådan terapi är möjlig i frånvaro av en tuberkelbacillus. En sådan behandling har emellertid en minus-foto-neurotoxicitet.

  Tetracyklingrupp: Doxycyklin. Han behandlar kronisk patologi orsakad av sexuella infektioner (mykoplasmos, klamydia).

  Hur man behandlar kronisk prostatit, bara en specialist vet. Det rekommenderas att ta ett två veckors intag av antibiotika, enligt resultaten av testen bestäms ytterligare behandling. Dosering och varaktighet av behandlingen väljs endast av läkaren, baserat på den kliniska bilden.

  Rekommendation 2.

  Kan jag helt bota prostatit med naturläkemedel (fytopreparationer)? Prostatakörteln är frisk endast i en stark kropp. Mottagandet av växtbaserade läkemedel är också nödvändigt efter antibiotikabehandling.

  Du kan behandlas med avkok, tinkturer, kompressor, brickor. Sådana medel är beredda på basis av kamomill, ginseng, nässla, kalendula, aloe. Välkommen kompositioner av salvia, hassel, rhizome burdock, herde säck, kinesisk magnolia vinstock.

  Prostatit är det möjligt att bota kronisk drog Tykveol. Den är gjord på basis av pumpa fröolja. Producerad i ljus och kapslar. Den har antioxidant, bakteriostatisk verkan. Accelererar processen med vävnadsregenerering, eliminerar puffiness, återställer mikrocirkulationen, eliminerar smärtsamma symptom.

  Det är möjligt att behandlas från en prostatit med applicering av brickor. Sessioner hålls dagligen i 30 dagar. Ibland föreskrivs mikroclystationsprocedurer baserade på örter.

  Kronisk prostatit i körteln, kan det botas? Fytoterapi innefattar komplex terapi, som har många variationer. Denna metod kräver inte färdigheter, det är inte dyrt men effektivt. Tack vare fytoterapi accelereras regenerering, blodflödet återställs, arbetet etableras i metaboliska processer.

  Rekommendation 3.

  Vi leder en hälsosam livsstil i behandlingen av prostatit

  Är det möjligt att bota prostatit genom att justera näring? Vid behandling av den aktuella patologin kan dietration inte uteslutas. För detta görs en meny, med tillägg av hälsosam mat och övergivande av skadlig mat. Raffinerade produkter tillsammans med hypodynamia väcker allvarliga metaboliska störningar.

  Användbar mat fyller på kroppen med användbara ämnen, mikro-makroelement, vitaminer, aminosyror, peptider, kolhydrater. Vid daglig användning av de erforderliga ämnena uppträder återhämtningen ibland snabbare. Kronisk prostatit i körteln, hur man behandlar kosten?

  Patologi botas snabbare efter att ge upp:

  • alkohol och öl inklusive;
  • fetträtter (från fläsk, lamm, majonnäs, smör);
  • stekt, rökt, marinerade rätter;
  • Även halvfabrikat och snabbmat är också skadliga;
  • du kan inte dricka starkt te och kaffe;
  • kolsyrade vatten;
  • bakning, mjöl, konfekt.
  • I kosten bör det råda:
  • fermenterade mjölkprodukter
  • produkter av fisk och hav;
  • grönsaks- och fruktfrukter (morötter, betor, paprika, lövkulturer, druvor, persimmoner, äpplen, apelsiner);
  • bär;
  • honungsprodukter (honung, kunglig gelé).

  Prostatit botas snabbt med zink och selen. Zink hos män måste nödvändigtvis vara i spermiernas sammansättning och saft av prostata. Selen stöder regenerativa processer. Förberedelser för att upprätthålla normen för zink och selen används för att förbättra kvaliteten på den seminala vätskan, och med hjälp i komplex terapi kan prostatit botas.

  Rekommendation 4.

  Förfarandet för prostata massage och dess funktioner

  Kronisk prostatit hos män, kan det botas? En gång för allt kan du bli av med patologin med hjälp av massage. Men många patienter associerar det med avkopplande sessioner, blir nöjda, toning, men varken med eller med den medicinska proceduren.

  Denna metod kanske att behandla sjukdomen från en lång tid. Detta är huvudterapin, vilket är mycket användbart och effektivt. Urologer säger - vi kommer att behandla en prostatit av kronisk typ helt. Förfarandet består i utflöde av sekretoriska massor med en ökning av mikrocirkulationen i prostata och organen i sexuellt och urinvägarna.

  De flesta massager hålls två gånger i veckan

  Behandling av prostatit bör vara komplex

  Specialister föreskriver detta förfarande förutom antibiotikabehandling (för att förbättra behandlingens effektivitet).

  Än att behandla en prostatit i husförhållanden? Massering anses vara en medicinsk teknik, som i grunden görs i en medicinsk institution, kan hemmassage också göras, men det kommer inte att bli en sådan effekt från oberoende sessioner. En person (hustru eller flickvän) som kan utföra proceduren hemma borde vara välutbildad i tekniken för terapeutisk massage.

  Före sessionerna av terapeutisk massage krävs det att man utför en grundlig undersökning (prostata storlek, platsen, skadans omfattning).

  Att bota män av prostatit med hjälp av massage är nödvändigt med vissa regler

  Sessioner hålls i utsatt position med böjda ben i knäna, och det är också tillåtet att hålla sessioner i stående position, böjda över 90 grader och på alla fyra.

  Inledningsvis appliceras tryck runt ankanalen (för att slappna av muskeln), då specialisten tillämpar petrolatum mot fingret, som långsamt och försiktigt kommer in i analkanalen. Förfarandet görs i medicinska handskar, naglar ska skäras (för att undvika skador på skalet). Efter att anal muskeln har använts för att hitta ett finger i det, kan du starta en ljusmassageringsrörelse. Intensiteten stiger gradvis, medan specialisten ska styras av människans känslor.

  Massage hjälper eller hjälper, beror på massörens tekniker.

  De viktigaste teknikerna är grundläggande beteende i ändtarmen:

  • fingeren rör sig långsamt och ritar en figur åtta (inte intensivt);
  • motorrörelse till centrum av furgen och längs den (första framåt, då bakåt);
  • axiella rörelser från periferin till den centrala delen av prostata;
  • Under rörelserna krävs det att man trycker ett finger, men så att patienten inte känner akut smärta.

  Hela session varar i upp till tre minuter i slutet av förfarandet utförs i mitten fingerspår, driver samlade hemlighet Efter ingreppet, män skulle hända tömning av urinblåsan, är det ett nödvändigt förfarande för att spola urin kanalen. Således behandlas män med en massage.

  Effekt av den behandlade prostatakörteln:

  1. Efter sessionerna förbättras cirkulationen i bäckenorganen och hanelementet.
  2. Prostatakörteln får en snabb penetration av mediciner (speciellt vid komplex behandling).
  3. På grund av massagebehandlingar elimineras puffiness, utflödet av seminalvätska och utsöndring av prostata förbättras.
  4. Massage har en positiv effekt på glatta muskler.

  Vid behandling av prostatit är det viktigaste att välja en effektiv terapi. Detta hjälper bara en specialist. Komplex behandling består i att ta antibiotika, växtbaserade läkemedel, förändrade kost och livsstil. Du kan inte leda ett promiskuöst sexliv, frysa. Goda profylaktiska åtgärder av prostatit är massage, vägran från rökning och alkohol med förändring av vitala positioner.

  Vem sa att bota prostatit hårt?

  Döma av det faktum att du nu läser dessa linjer - en seger i kampen mot prostatit är inte på din sida. och dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

  • Smärta i underlivet, skrot, perineum;
  • Uppstoppad blåsan;
  • Sexuell dysfunktion;

  Har du redan tänkt på kirurgisk ingrepp? Det är förståeligt, eftersom prostatit kan leda till allvarliga konsekvenser (infertilitet, cancer, impotens). Men kanske är det mer korrekt att behandla en konsekvens, men en anledning? Läs mer >>