Huvud
Analyser

Inflammation av prostata adenom

Det är känt att män hatar att bli sjuk, gå till läkare och behandlas. Men det finns sjukdomar som kan tvinga dem att besöka en specialist och genomgå en behandling. En sådan - inflammation i prostata, koden för ICD 10 - 41.0, 41.1 (kronisk form). Om det inte behandlas, förändras kvaliteten på en mans sexuella liv dramatiskt, arbetsförmågan minskar, psykiska problem uppstår. Bekanta dig med symptomen, orsakerna och metoderna för behandling av prostatit.

Orsaker till prostatit hos män

Den främsta orsaken till utvecklingen av inflammatoriska fenomen i hanorganet är bakterieinfektioner och sexuellt överförbara infektioner (klamydia, herpes, trichomonader och andra). Andra tillgängliga faktorer:

 • uretrisk återflöde (urinretursström på grund av högt tryck i urinledaren);
 • generell hypotermi hos kroppen
 • stillasittande livsstil (prostatit förekommer ofta hos manliga förare, kontorsarbetare);
 • kroniska sjukdomar;
 • lång sexuell avhållsamhet
 • frekvent förstoppning
 • venerala, urologiska sjukdomar;
 • människans deprimerade immunförsvar;
 • konstant stress;
 • överträning av idrottare
 • hormonellt misslyckande;
 • brist på spårämnen och vitaminer.

Symtom på prostata adenom

Alla symtom på prostatit hos män är uppdelade i smärta, dysursyra och sexuella. Sjukdomsförloppet är långsamt, den akuta formen är mycket sällsynt - den diagnostiseras hos ca 10% av de prostata körtlarna som lider av smutsiga inflammationer. Båda formerna präglas av egna egenskaper, olika manifestationer, tecken och behandling har också signifikanta skillnader.

skarp

Om prostatit utvecklas plötsligt har en man förhöjd kroppstemperatur, obehag med urinering, avföring, akut smärta i ljummen. Dessa processer uppstår som ett resultat av en signifikant minskning av kroppens och prostatens skyddande egenskaper. Läkaren efter undersökningen diagnostiserar kroppens allmänna förgiftning, en ökning av prostata i storlek och dess asymmetri.

Kronisk prostatit

Huvud tecken på kronisk inflammation i prostata är män:

 1. Smärta av en bestrålande natur, ibland ger tillbaka. Ökad eller försvagad till följd av överdriven sexuell aktivitet hos en man (sexuell avhållsamhet), efter urladdning.
 2. Dysuri, frekvent uppmaning att urinera. De beskrivna symtomen på prostatit är karakteristiska för sjukdoms tidiga skede.
 3. Sexuella störningar. I början av prostatit är det en minskning av styrkan, försämringen av erektionen, raderad orgasm, i sista skedet - en markerad hämning av sexuell funktion.
 4. Purulent urladdning från urinröret.

Diagnos av prostata sjukdom

För att bestämma prostatit korrekt måste du kontakta en urolog eller andrologist. Specialisten kommer att ta reda på hur länge symptomen började dyka upp i en man, fråga frågor om sjukdomens manifestationer, deras intensitet och genomföra en rektal undersökning av prostata. För att diagnostisera prostatainflammation utför män alltid ett antal instrument- och laboratorieundersökningar:

 • ultraljud;
 • MRI av reproduktionsorganet;
 • analyser för STI;
 • bakteriologisk sådd av prostatsekretionen;
 • urinanalys;
 • biopsi (om cancer är misstänkt).

Profylax av prostatit hos män

Från smittsamma sjukdomar och dess konsekvenser är problematisk att bli av med, så män från ung ålder ska följa förebyggande åtgärder. Det är nödvändigt att övervaka intim hygien, försök att inte överkyla, kontrollera näring, följa med dieter, gör regelbundet fysiska övningar, behandla infektioner och sjukdomar i rätt tid för att förhindra försämringen av människors hälsa.

Hur man behandlar prostata inflammation

Det är nödvändigt att bota infektiös inflammation i prostata, annars kan prostatacyst, cancer, cystit och andra komplikationer successivt utvecklas. Ett integrerat tillvägagångssätt måste nödvändigtvis användas. Som regel föreskrivs antibiotika, salvor, suppositorier, immunmodulatorer, alfa-blockerare, massage, fysioterapiprocedurer i kliniker.

Med en exacerbation är utseendet på nedskärningar män förskrivna smärtstillande medel. För att återställa erektilfunktionen hos prostata och eliminera komplikationer kan kirurgiska metoder, homeopatiska preparat, metoder för traditionell medicin användas. Till exempel, i början av prostatit hjälper urtete, användningen av vitlök.

Antibakteriella läkemedel för prostatit

Antibiotika ordineras oberoende av sjukdomsformen för att bota infektionen. Ofta väljer experter för detta ämne från gruppen fluorokinoloner, som maximalt tränger in i prostata vävnaden. Förutom dem med prostatit kan utses aminoglykosider, cefalosporiner, makrolider, penicilliner. Efter behandling med dessa läkemedel är det nödvändigt att återställa tarmmikrofloran. Kolla in översynen av vissa läkemedel för manlig genital inflammation:

 1. "Amoxiclav". Tabletter dricker på recept 2 gånger om dagen för 500-750 mg, helst före måltid, för att uppnå maximal absorption och undvik negativa manifestationer från magen. Kursen är från 5 till 14 dagar. Tabletter har en antimikrobiell effekt - de hämmar processen att dela bakterier i prostata, vilket härdar infektionen.
 2. "Ciprofloxacin". Tilldelas för behandling av kronisk, beräknad form av prostatit för 500 mg av läkemedlet 2 gånger om dagen. För att bota en mild grad av viral prostatit reduceras dosen med 2 gånger. Varaktighet - från 3 till 4 veckor. Läkemedlet stör uppdelningen och tillväxten av bakterier, hjälper till att eliminera inflammation i prostatakörteln.

Ljus och salvor

För att påskynda behandlingen av inflammation av prostatit hos män kan ljus och salvor användas med sparsamma men mycket effektiva komponenter. De förstnämnda används rektalt, sistnämnda är avsedd för extern användning. Många män med prostatit försummar ljus och anser att metoden är ineffektiv på grund av att de måste administreras rektalt. Faktum är att de har en antiinflammatorisk och förstärkande effekt. Populära ljus och salvor för män:

 1. Vitaprost Forte. Stearinljus reducerar ödem i prostata, har en antiinflammatorisk effekt, minskar smärtssyndrom, påverkar prostatakörtelns sekretoriska funktion positivt, normaliserar urinering. Det är nödvändigt att införa rektalt 1 ljus varje dag i 10 dagar.
 2. "Diklofenak". Ljus späd blodet, har en antispasmodisk effekt, minskar inflammation i prostata vävnaden, lindra smärtssyndromet. Sätt varje dag för 1 ljus i 1-2 veckor, en annan kurs på 10-20 dagar. Självmedicinering är kontraindicerad.
 3. "Finalgon". Salva eliminerar smärta, normaliserar flödet av blod till prostata, förbättrar blodcirkulationen. Applicera på en mans problemorgan 2-3 gånger om dagen i en vecka. Doseringen bör ökas något för att öka effekten av behandlingen.

sjukgymnastik

Deras mål är att bota sjukdomen hos prostatakörteln hos män, öka effektiviteten hos antibiotika, förbättra blodcirkulationen i bäckenet, prostataområdet. För behandling av inflammation, elektromagnetiska fält (magnetoterapi) används laserstrålning, impulsströmmar. Dessutom kan en man som lider av prostatit rekommendera varma bad, användning av terapeutisk lera, inductotermi, darsonvalisering.

Video: behandling av prostatit med folkmekanismer hemma

Informationen som presenteras i denna artikel är endast avsett för informationsändamål. Materialet i artikeln kräver inte självständig behandling. Endast en kvalificerad läkare kan diagnostisera och ge råd om behandling baserat på individuella patienters individuella egenskaper.

Moderna metoder och metoder för behandling av prostatit: hur snabbt att bli av med inflammation i prostata?

Många män undrar hur man bota prostatit snabbt och effektivt.

För att uppnå en remission med kronisk prostatit, och i händelse av en akut - för att bli av med smärtsam smärta, är det nödvändigt att genomgå ett antal olika förfaranden.

Kampen mot prostatit bör utföras på ett komplicerat sätt, bara på detta sätt kan du lyckas.

Hur man besegrar prostatit? Vilka är de mest moderna behandlingsmetoderna för prostatit hos män? Vi kommer att prata om detta i framtiden.

Det fanns tecken: vad ska man göra?

Varje sjukdom är bättre botad i början, så det är viktigt att bestämma symptomen på sjukdomsuppkomsten. De primära tecknen på prostatit är obehag och smärta i perineum, svårighet med urinering, problem med styrka. Med kronisk prostatit kan symtomen vara eller inte vara särskilt störande.

Men även med denna form har prostatit periodiska exacerbationer. Vilken läkare behandlar prostatit? Vid de första tecknen som resulterade ovan är det nödvändigt att ta kontakt med läkare-urologen som kan erbjuda modern behandling av prostatit. Och bara under klinikkens villkor kan du avgöra om ditt tillstånd är prostatit, och i så fall vilken typ av sjukdom är sjukdomen. Detta är mycket viktigt för att välja rätt behandling för prostatainflammation hos män.

Hur kan jag behandla prostatit? Tänk på olika metoder och metoder.

Behandling av prostatit hos män

Hur man behandlar prostatit hos män? Kampen mot prostatit utförs i flera riktningar. Komplex behandling av inflammation i prostatakörteln hos män syftar till att eliminera orsakerna till sjukdomen, avlägsnande av symtom och ökad immunitet.

sjukgymnastik

Mot prostatit kan du ansöka fizioprotsedury. De innehåller en kombination av olika metoder och används mycket ofta.

Typ av procedurer väljs individuellt för varje enskilt fall. Kursen av fysioterapi har en positiv effekt inte bara på den underliggande sjukdomen utan också på hela organismen.

Det finns flera typer av hårdvara fysioterapi:

 1. Galvanisering. Exponering för likström.
 2. elektrofores är en variant av galvanisering, med användning av läkemedel.
 3. Ultraljud. Effekter med hjälp av en rektal radiator.
 4. Magnetisk terapi. Nästan har inga kontraindikationer.
 5. Nuvarande högfrekvens och högspänning. För detta ändamål används speciella enheter - källorna till "Luch" -vågorna. Exponeringen sker med hjälp av den rektala radiatorn installerad i apparaten.

Du kan tillämpa procedurerna samtidigt med medicinerapi utan att oroa dig för metodernas kompatibilitet. Fysioterapeutiska förfaranden har inga biverkningar, förutom i sällsynta fall av individuell intolerans.

Hur man behandlar prostata inflammation hos män? Prostatamassage är en effektiv metod för behandling av prostatit, tidtestad. Med hjälp blir en av de viktigaste medicinska problemen uppnådd: avlägsnandet av prostatakörtelnets stagnanta sekretion. Stimulering av prostata förbättrar också blodcirkulationen i prostatas vävnader.

Denna procedur för behandling av prostatit görs genom anus. Prostatakörteln masseras genom ändtarmen. I det här fallet måste du övervaka om hemligheten är markerad. Frånvaro av utsöndrad vätska kan indikera allvarliga komplikationer. Massagebanan består som regel av 10 sessioner.

Glöm inte fysisk aktivitet. Det finns specialdesignade komplex av terapeutisk gymnastik för behandling av prostatit, vilket möjliggör förbättrad blodcirkulation i det drabbade organet och normaliserar metaboliska processer.

medicinering

Antibiotika används för att behandla prostatit. Men om de är generella åtgärder kan de inte få den korrekta effekten. Speciellt utvecklade preparat används för att behandla infektiös prostatit.

Hur ska jag behandla prostatit? Det är viktigt att komma ihåg att medicinering beror på vilken typ av prostatit.

Universal för den akuta och kroniska formen av sjukdomen är:

För att bekämpa virus som är djupt inuti den drabbade kroppen används piller och injektioner av makrolidgruppen:

Effektiva antibiotika utan biverkningar för injektion:

Antibiotika med immunostimulerande effekt:

För att förbättra immuniteten gäller också:

Det är värt att komma ihåg att ordningen för behandling av prostatit hos män föreskrivs strikt av den ansvariga läkaren. Läkemedel i form av tabletter tas naturligtvis självständigt, men om injektioner föreskrivs vid behandling av prostatit, är ett polikliniskt besök på kliniken nödvändigt. Hemma kan en injektion endast utföras av en person som åtminstone har en första läkarutbildning.

ljus

Ljus - ett sätt att behandla prostatit hos män. De ger ett bra terapeutiskt resultat, både med akut prostatit och med kronisk.

Propolis är den huvudsakliga aktiva substansen, men det finns andra komponenter. Tack vare dem kan ljus ha olika effekter.

  1. Ichthyol ljus förbättra blodflödet, desinficera och bedöva.
  2. För alla typer av prostatit gäller ljus med papaverin, som kan lindra smärta och spasmer, normalisera blodcirkulationen.
  3. Stearinljus med prostatylen De lindrar svullnad och inflammation, eliminerar blodproppar och stagnerande fenomen i prostata. Effektiv för sexuella störningar som förekommer mot en bakgrund av prostatit.
  4. närvaro belladonna (belladonna) kan lindra inflammation i prostata och smärta. Genom deras verkan liknar ljusen diklofenak.
  5. Methyluracil suppositorier används för att snabbt återställa prostata.
  6. CVecha Vitaprost är effektiva inte bara vid behandling av prostatit, men också i adenom, störningar i styrka och infertilitet.
  7. Voltaren Det är känt i form av tabletter, suppositorier och injektioner. Det har antipyretisk, analgetisk och antiinflammatorisk effekt.
  8. Ljus med antibiotika.

Om billiga och effektiva ljus från prostatit kommer du att läsa i artikeln.

Vi har förberett en lista över droger för behandling av prostatit:

Och få reda på i artikeln om behandling av prostatit i hemmet.

Folkmetoder

Hur man hanterar prostatit? Du kan använda traditionell medicin. Behandling av prostatit på detta sätt kan visa bra resultat. Det finns många recept som tillåter dig att uppnå sjukdomsförgiftning eller till och med helt bli av med prostatit. Mycket effektiv är de zinkrika pumpafrön, som är användbara för varje man.

Huvudvillkoren för sådan behandling är självdisciplin, du måste ta infusioner och avkok regelbundet. Men det måste komma ihåg att för varje läkemedel finns en viss behandling för prostatit, vilket också är oönskat.

Bastu och bastu

Hur man behandlar inflammation i prostata? Uppvärmning. Det har en positiv effekt på prostatakörteln, både i behandling och i profylaktiska ändamål.

Sådana förfaranden normaliserar blodcirkulationen och tonkärlen.

För älskare att bada i badet, kan du rekommendera en asp kvast.

Aspen innehåller spårämnen som hjälper till att lindra inflammation i prostata.

Men att besöka bad och ta varma bad är inte möjligt med en markant förvärring av sjukdomen. Annars kan du prova en stark svullnad av prostata.

diet

Överensstämmelse med kost tillåter kroppen att klara av sjukdomen mer framgångsrikt. Endast mat som lätt smälter av kroppen ska ätas. Denna mängd grönsaker och frukter, fet fisk och kött.

Neka att ha från:

 • alkoholhaltiga drycker;
 • starkt kaffe och te;
 • kryddiga produkter och kryddor;
 • feta och stekta livsmedel;
 • kolsyrade drycker;
 • svamp.

Första hjälpen

Den första hjälpen med prostatit är detta: om det finns tecken på förvärring är det oacceptabelt att dricka alkohol och ha sex. Det är farligt att engagera sig i självmedicinering, du kan förlora värdefull tid. Hemterapi ger resultat först efter en noggrann diagnos, som ett tillägg till huvudbehandlingen.

Med en mild form av prostatit är vanligtvis en poliklinisk behandling ordinerad. Tilldela läkemedel, procedurer och sängstöd. Hospitalisering är nödvändig för purulenta och parenkymala komplikationer. På ett sjukhus används den korrekta behandlingen av prostatit under konstant tillsyn av medicinsk personal.

Andra metoder

Bland icke-traditionella metoder för behandling av prostatit kan noteras hälsosvält och en speciell diet.

Dess väsen är att rena kroppen och väcka sin dolda potential. Medicinsk svält är inte lämplig för alla, eftersom det har många kontraindikationer.

En sådan ny metod för behandling av prostatit är mest motiverad i fall då patienten är överviktig.

Metoden för professor Neumyvakin för behandling av prostatit förtjänar uppmärksamhet. Forskaren erbjuder recept för behandling med natron och väteperoxid.

Metoden bygger på teorin om att sjukdomen utvecklas som ett resultat av kroppens "försurning". De föreslagna fonderna är utformade för att återställa syrabasbasen i kroppen, vilket eliminerar orsaken till sjukdomen.

Ortomolekylär behandling med prostatit är ett modernt behandlingsschema för denna sjukdom. En sådan metod består av följande: att välja ämnen och mikrodelar individuellt för varje patient.

Bland de effektiva metoderna för behandling av prostatit kan noteras och andra:


Och få reda på mer i artikeln, vad är nyanserna för att behandla prostatit hos män.

termer

Hur länge behandlas prostatit? Prostatit kan botas, men tiden för behandling av prostatit beror på sjukdomsbristningen. Sjukdomen kan orsaka irreversibla processer i vävnaderna i prostata. I det här fallet kan man bara prata om remission av kronisk prostatit. Om du har rådfrågat en läkare i tid, är det troligt att behandlingen av prostatit kommer att bli effektiv och snabbt.

Varaktigheten av behandling av prostatit beror till stor del på patienten. Om det handlar om att behandla akut prostatit, då med strikt överensstämmelse med de behandlande läkarnas rekommendationer kan besväret besegras på kort tid. Ibland med prostatit är kirurgisk ingrepp nödvändig. Hur mycket kronisk prostatit behandlas hos män? Tyvärr kan behandlingstiden för kronisk prostatit ta månader och år.

Varför behandlas inte prostatit? Kanske behöver du ändra behandlingsplanen eller gå till en annan läkare.

Mer information om behandling av prostatit i hemmet kommer du att lära dig här.

slutsats

Nu vet du hur man botar för prostatit. Denna sjukdom, även om den är mycket obehaglig, men sällan ett hot mot livet. Det är viktigt att komma ihåg att prostatit är härdbar. Och viktigast av allt - Förtvivla inte och hålla sig till en positiv attityd. Det är bevisat att emotionell lyftning kan göra mirakel.

Vad är symtomen och hur behandlas prostatainflammation hos män?

Inflammation av prostata är en av de vanligaste sjukdomarna i genitourinary sfären hos män. Trots att det finns många metoder för behandling av prostatit nu med hjälp av olika läkemedel och fysikaliska behandlingar, många patienter genom åren lider obehagliga symptom, ignorera smärtan och kränkning av urinering, eller ägnar sig åt självmedicinera.

Både den första och den andra situationen bidrar till sjukdomsprogressionen och ökar risken för att utveckla svåra, svåra att behandla komplikationer. Inflammation i prostatakörteln utan tillräcklig snabb behandling kan leda till infertilitet, utveckling av adenom och maligna tumörer.

Orsaker och symtom

Inflammation av prostata körteln är en multifaktoriell sjukdom, det är svårt att fastställa orsaken till dess förekomst. Stagnationen i bäckenorganen leder ofta till utveckling av prostatit: en stillasittande livsstil, som har snäva byxor och underkläder kan orsaka blodcirkulationstörningar. Svårighetsgrad av venöst utflöde leder till klämning av vävnaden, som ett resultat av störd leverans av syre och funktionen av prostatakörteln.

Infektion, sexuellt överförda sjukdomar, nedsatt urinering, avbruten förlängd avhållsamhet coitus eller artificiellt förlängas, hypotermi, nedsatt immunitets och endokrina sjukdomar kan leda till utveckling av en inflammation i prostatavävnaden. Den sjukdomsbestämmande faktorn bestäms i varje enskilt fall - från orsaken som orsakade sjukdomen beror behandlingen.

Tecken på inflammation i prostatakörteln varierar och beror på sjukdomsformen. Akut prostatit har följande manifestationer:

 • smärta, brännande under urinering, ökad uppmaning, urinretention, i vissa fall läckage, känsla av ofullständig tömning av blåsan;
 • utsöndring av pus från urinröret
 • brott mot styrka, infertilitet
 • feber, frossa;
 • känslomässig labilitet, sömnlöshet;
 • huvudvärk;
 • ökad hjärtfrekvens
 • svaghet;

Den kroniska formen har inga ljusa tecken. Det finns en växling av perioder av eftergift med utseendet av en raderad symptomatologi. I vissa fall är minskad styrka och manlig infertilitet de enda tecknen på patologi.

Typiska klagomål, såväl som ytterligare studier (medicinsk undersökning med palpation av prostata, ultraljud, laboratorietester av blod, urin och utsöndring av prostata) kan bestämma diagnosen och förskriva behandlingen.

behandling

För närvarande finns ett brett utbud av läkemedel som är utformade för att behandla inflammation i prostata. Massage och fysisk terapi är också viktiga komponenter i eliminering av patologi. Människans medel används ofta. I vilken teknik som helst för behandling av inflammation i prostatan finns flera viktiga aspekter: undertryckande av inflammation, destruktion av ett patogent medel, återställande av skadade vävnader, eliminering av obehagliga symptom.

medicinering

Drogterapi är huvuddelen av den integrerade behandlingen av någon form av prostatainflammation. När en prostatakörtel påverkas, utpekas ett komplex av farmakologiska preparat, vars växelverkan gör att man kan bli av med sjukdomen på kort tid. Det är emellertid omöjligt att välja ett eller flera alternativ till detta eller detta, det kan endast göras av en läkare. För behandling av prostatit används läkemedel av olika grupper:

 • antibakteriella medel;
 • antiinflammatoriska läkemedel;
 • hormonella medel;
 • spasmolytika.

Antibiotikabehandling

Den akuta formen av bakteriell inflammation i prostata åtföljs nödvändigtvis av användningen av antibiotika. Urval av läkemedlet utförs av en läkare. Det mest använda sättet för ett brett spektrum av åtgärder, med den kroniska formen av sjukdomen, är det optimala valet av läkemedlet en bakteriologisk studie av prostats utsöndring med en definition av patogenens natur och dess känslighet mot antibiotika.

Antibiotikabehandling bör baseras på strikt överensstämmelse med doserings- och behandlingsregimen. Avbrytande av terapi blir en av orsakerna till utvecklingen av komplikationer och övergången till processen i kronisk form. Även om patienten i mitten av kursen kände en signifikant lindring av symtomen, bör behandlingen fortsättas.

Antibiotika i följande grupper används oftast:

 • fluorokinoloner (ciprofloxacin);
 • tetracykliner (doxycyklin);
 • penicilliner (oxacillin);
 • cefalosporiner (ceftriaxon);
 • makrolider (azitromycin).

Antibakteriella medel är skadliga för orsakssambandet hos sjukdomen. Som ett resultat uppnås dessutom bakteriedödande antiinflammatorisk effekt. Om den bakteriella naturen hos sjukdomen inte är etablerad, används ofta antibiotika som ett säkerhetsnät, eftersom patogenen inte ens finns i biologiska vätskor, även när det är smittat. Som ett resultat får patienten framgångsrikt inte behandling med hjälp av andra läkemedel, medan det smittsamma medlet utvecklar och påverkar alla stora volymer av körteln, förvärrar symtomen.

Antiinflammatoriska läkemedel

Antibiotisk terapi har inte alltid den nödvändiga effekten, i detta fall såväl som i den icke-infektiösa karaktären hos sjukdomen, är icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel nödvändigtvis föreskrivna:

 • diklofenak;
 • Ketorolak.

Dessa läkemedel har uttalade antiinflammatoriska, anti-edematösa, analgetiska effekter, men deras orala användning är förknippad med en negativ effekt på matsmältningssystemet, så behandlingstiden begränsas av acceptabla tidsfrister.

Preparat från gruppen NPVS presenteras i form av tabletter, kapslar och suppositorier. Om det är en fråga om en prostatit, är preferensen bättre att ge till rektala suppositorier, jämfört med orala medel har de fördelar:

 • agera lokalt
 • Gå inte in i levern, där upp till 40% av den aktiva komponenten förstörs, detta förklarar ökad effektivitet vid lokal användning.
 • långvarig exponering
 • effekten är på alla organ i det lilla bäckenet.

Hormonbehandling

Preparat av hormoner används för att minska ödem i prostatavävnaden, förbättra blodcirkulationen och lymfdräneringen. Sådana rättsmedel kan användas strikt enligt indikationerna, kursen överstiger inte 14 dagar, eftersom de kan leda till förändringar i endokrina störningar. Hydrokortison, Prednisolon används ofta i terapi.

Spasmolytisk terapi

Spasmolytika används för att förbättra patientens tillstånd med prostatit, på grund av sin verkan undertrycks smärtsyndromet snabbt. Den bästa effekten uppnås med en injiceringsmetod för administrering. För att stärka effekten, förutom spasmolytisk terapi, förskrivs patienten analgetika.

Ofta med inflammation i prostata körteln som används No-shpa. Detta läkemedel absorberas omedelbart i vävnaden och har praktiskt taget ingen skadlig effekt på kroppen. Många patienter använder länge dessa läkemedel för att behandla symtom på prostatainflammation vid kronisk kurs. Man bör emellertid komma ihåg att man undertrycker smärta och ignorerar behovet av en urolog, gör det möjligt för sjukdomen att utvecklas, vilket gör svårare behandling och kan leda till allvarliga komplikationer.

Alfablockerare

Preparat från gruppen av alfa-blockerare är den andra behandlingslinjen. Tack vare användningen av dessa läkemedel uppnås en minskning av tonen i glatt muskel i prostata och kärl, vilket underlättar penetreringen av antibakteriella och antiinflammatoriska medel. De vanligaste är:

Många droger från gruppen av alfa-adrenoblocker har dålig interaktion med andra droger, så individuell behandling krävs för varje patient.

Alfa-adrenoblocker är mer effektiva vid behandling av kronisk prostatit än akut på grund av deras långsiktiga effekter. Läkemedel i denna grupp undertrycker symptomen på inflammation effektivt och bidrar till snabb eliminering av orsaken till sjukdomen, men det är viktigt att förstå att det endast är möjligt att använda dem i kombination med antibiotika och NSAID.

sjukgymnastik

Fysioterapiteknik kan förbättra patientens tillstånd och förhindra återkommande patologi. Användningen av fysiska faktorer är också möjlig för förebyggande av prostatit. Sjukgymnastik ska emellertid endast ordineras som en del av en omfattande behandling av inflammation, förutom att valet av metod ska utföras individuellt beroende på karaktären av sjukdomsförloppet.

Användningen av fysioterapeutiska procedurer möjliggör:

 • förbättra metaboliska processer i kroppen;
 • toning musklerna i det lilla bäckenet;
 • normalisera blodcirkulationen i prostatakörteln;
 • att stärka effektiviteten av mediciner
 • ta bort toxiner från vävnader;
 • lindra smärtsyndromet;
 • förbättra de regenererande egenskaperna hos vävnader;
 • tillåter införande av droger lokalt.

De flesta patienter tolererar fysioterapi väl, eftersom sådana behandlingsmetoder inte har kontraindikationer. En mängd olika fysiska faktorer kommer att tillåta att välja enskilda procedurer för varje patient, beroende på sjukdomens symptomatologi och natur. Dessutom är det möjligt att kombinera olika typer av fysioterapi, vilket är viktigt för behandling av kroniska former av prostatit. Oftast i närvaro av inflammatoriska processer i prostatakörteln användes elektrofores, galvaniska strömmar, ljusbehandling, ultraljudsbehandling, kryoterapi, högfrekventa och pulserande strömmar.

 • Elektrofores innebär exponering för en likström, genom vilken leverans av läkemedel till det drabbade området genomförs. I vissa fall används tillgång via rektum parallellt med användning av fysioterapiprocedurer. Sådan behandling tillåter drogen att sprida sig snabbt i bäckenområdet. Med hjälp av elektrofores administreras analgetika, antibiotika och antiinflammatoriska läkemedel. Före proceduren utförs en rengörande enema för patienten, sedan införs en elektrod under hällningen av 50-80 ml av läkemedlet.
 • Galvanisering är effekten av en växelström på det drabbade området, detta har en stimulerande effekt inte för prostata. Sådan fysioterapi minskar smärta, förbättrar effektiviteten av läkemedel.
 • Ljusterapi utförs med hjälp av infraröd, ultraviolett eller laserstrålning. Den terapeutiska effekten värmer upp. En sådan effekt har ett antal kontraindikationer, varför före utnämningen är det nödvändigt att diagnostisera: med bakterieformen av sjukdomen kan uppvärmning främja smittspridningen.
 • Ultraljudsterapi kan minska inflammation, stabilisera urinsystemet och reparera skadad vävnad. Exponering sker genom huden eller genom rektum.
 • Impulsströmmar används för att minska smärta. Elektroder placeras på pubic, ländrygg och perinealområden. På grund av impulsströmmar stimuleras musklerna i det lilla bäckenet, den sexuella funktionen återställs och återfall förhindras.
 • Högfrekvensströmmar ökar lokal immunitet, stimulerar sexuell funktion.

massage

Rektalmassage är en obligatorisk komponent i diagnos, förebyggande och behandling av prostatainflammation hos män. Med den här tekniken kan du avlägsna från prostatahålan en hemlighet som innehåller infektiöst exsudat och förbättrar blodflödet. Massageen är dock ordinerad i enlighet med indikationerna i samband med medicinernas intag, eftersom det finns kontraindikationer för den: akut prostatit och proktit. I den kroniska formen av sjukdomen är proceduren möjlig endast efter en fullständig undersökning. I närvaro av malign neoplasma är en sådan effekt strängt förbjuden.

Behandlingsförloppet bestäms individuellt beroende på målen och består vanligtvis av 14 procedurer som upprepas dagligen eller varannan dag. Då ska du ta en paus på 6 månader. Sessionen varar ca 3 minuter, i en avancerad form av kronisk inflammation är en ökning på upp till 5 minuter tillåten. När du utför en massage hemma är det värt att komma ihåg att proceduren är smärtfri om det görs korrekt. Uppkomsten av akut smärta är ett alarmerande symptom, när det verkar bör du konsultera en läkare.

Traditionell medicin

Om sjukdomen är i ett tidigt utvecklingsstadium eller har en akut kurs, är det möjligt att bota det med folkmedicinska lösningar. Med hjälp av växtextrakt uppnås en återställande, antiinflammatorisk och regenerativ effekt. Använd dock inte metoderna för traditionell medicin utan att konsultera en läkare.

 • Svamp Chaga: vi bör ta en matsked valnöt blad och en tesked av torkad svamp Chaga komponenter häll 400 ml kallt vatten och sätta på en liten eld i 5 minuter, sedan buljongen cool, stam, ta 1 msk en halvtimme före måltid tre gånger om dagen.
 • Mumiye: Fuktar en bomullspinne i en blandning av havtornsolja och en mamma i en andel av 20 till 1, kommer in i rektum efter avföring. Det andra alternativet för att använda denna produkt är att förbereda en lösning i vatten, ta 25 gram per timme före måltiden 3 gånger om dagen.
 • Pumpafrön: 50 gram grind i en mixer, häll 20 ml flytande honung från de erhållna råmaterialen för att bilda små kulor, kyla under en timme, ta en bit två gånger om dagen före måltid.
 • Tjära: Blanda ingrediens med vatten i ett förhållande av 1 till 8, koka på låg värme i 5 minuter, omrör hela tiden. Sätt i en burk, insistera 2 dagar. Under processen bildas ett skum, vilket måste avlägsnas och den resulterande lösningen överförs till en förseglad behållare. Organ för att ta 100 gram före måltider i 20 dagar, sedan ta en paus på 1,5 veckor och upprepa 10-dagars kurs, följt av en 20-dagars paus, sedan igen upprepad användning av tjärvatten.

God effekt vid behandling av prostatainflammation hos män har visat användningen av olika örter. Behandlingstiden är en månad, då måste du ta en paus 10 dagar. Alla buljonger och tinkturer används 3 gånger om dagen för 100 milliliter, om instruktionen inte innehåller något annat sätt att använda:

 • En del åkerfräken, löv av hassel och björk mala och blanda med en liter vatten, kokades under 5 minuter, ta bort från värmen och låt bryggbuljongen under en timme;
 • lämnar kalanchoehacken, blanda med 500 ml vodka, låt den brygga i 5 dagar, ta en tesked per dag;
 • 2 msk blandning mjölon blad, vintergröna, groblad, Stilla, celandine enbär och häll 300 ml kokande vatten, upphettades på ett ångbad under 15 minuter och låt stå under en timme;
 • 100 gram askbark häll en liter kokande vatten och koka i 15 minuter över låg värme, sedan kallt, ta 1 gång om dagen för ett glas en halvtimme före måltiderna;
 • krossat torrt gräs malurt ta en nypa 6 gånger om dagen, tvätta ner med varmt vatten, kursen - en vecka;
 • en matsked persilja rot, häll ett glas kokande vatten, linda den med en varm trasa och insistera 9 timmar, ta 5 gånger om dagen på en matsked.

Allmänna rekommendationer för behandling av prostatit

För att behandling för inflammation i prostatakörteln ger det maximala resultatet på kort tid, såväl som i perioden efter sjukdomshärdningen och förebyggande åtgärder, rekommenderas att ett antal åtgärder vidtas:

 • vid behandlingstidpunkten, utesluta användningen av alkoholhaltiga drycker;
 • observera principerna om rätt näring;
 • undvik hypotermi
 • utföra gymnastik, gå och simma
 • urinering bör vara aktuell, det är nödvändigt att utesluta situationer när patienten tvingas uthärda under lång tid;
 • För att förhindra förstoppning förvärrar trängsel av avföring smittsamma sjukdomar.
 • undvik stress;
 • Sexuella relationer bör vara regelbundna och fulla, avbrutna samlag och deras artificiella förlängning är inte tillåtet.
 • regelbundet besöka en urolog.

Inflammation av prostatakörteln är inte en dom. Det är en sjukdom som kan förebyggas och behandlas effektivt. Ett stort urval olika läkemedelsgrupper gör det möjligt för dig att individuellt utveckla taktik för behandling, och massage och fysioterapi ökar effektiviteten av medicinska effekter avsevärt. Resultatet beror dock alltid på patienten. Hur snabbt han kommer att konsultera en läkare, och hur exakt han kommer att följa rekommendationerna, beror effektiviteten av behandlingen.

Prostata hos män: tecken på inflammation, diagnos och behandling. Adenom av prostata

Prostata hos män är oftast mottagliga för alla sorters sjukdomar och inflammationer. Om du ignorerar symptomen och inte behandlar prostata sjukdomar, kan konsekvenserna för det starkare könet vara väldigt sorgligt.

Prostata och dess funktioner i kroppen

Prostatakörteln är ett organ hos män som ligger i bäckenområdet. Den främsta uppgiften för prostata är produktionen av ejakulat (hemlighet, som matar spermier). Det håller också urin och reglerar processen för normal urinering. Orgelet liknar ett trapezium i utseende och valnöt i storlek.

Prostatakörteln har tre huvudfunktioner:

 1. Sekretorisk - stimulering av hemligheter som deltar i befruktning. Denna funktion beror på hormon testosteron, som produceras av det endokrina systemet.
 2. Mot urinretention på grund av muskelvävnaden som bildar sfinkteren.
 3. Barriär. Prostatakörteln ger en hemlighet som inte tillåter infektioner från urinröret att tränga in i andra organ.

Inflammation av prostata hos män kan orsaka allvarliga, irreversibla sjukdomar och sexuella störningar (impotens, brist på erektion). Därför ska du omedelbart söka hjälp av en läkare för eventuella symtom, smärta och ansvarsfrihet.

Sjukdomar i prostata

Många ungdomar tror att prostatit och andra sjukdomar hos manliga organ är mycket gamla. De flesta unga män misstänker inte ens var prostata hos män är! Brist på kunskap inom detta område är den främsta orsaken till alla kroniska sjukdomar.

I vår tid är män i fertil ålder de mest utsatta för alla typer av inflammationer och könsorganssjukdomar. Det finns flera skäl till detta:

 • Slumpmässigt sex utan skydd.
 • Infektioner av könsorganen (klamydia, trichomoniasis, gonorré, svampar).
 • Hormonala misslyckanden, sjukdomar i det endokrina systemet.
 • Ärftlighet.

Bland prostatakörlens sjukdomar är följande.

 1. Prostatit är en inflammation i prostata.
 2. Vesikulit är en komplikation av prostatit, som kännetecknas av inflammation av de partiella vesiklarna.
 3. Prostata adenom är en godartad formation på prostatakörteln.
 4. Cancer är en malign bildning.
 5. Sarkom i prostata är en typ av tumör som uppträder oftare hos unga män (50% är barn under 10 år, 25% är personer 10-30 år).
 6. Stenar av prostata. De bildas som en följd av nedsatt njurfunktion.
 7. Fibrosis är ett brott mot urinering.
 8. Abscess av prostatakörteln - purulenta processer, komplikation av obehandlade infektioner.
 9. Tuberkulos av prostata. Det orsakas av bakterien Koch, som, som vi vet, påverkar inte bara lungorna.

Endast namnen på dessa sjukdomar kan redan ge upphov till terror! Sjukdomar i prostata hos män är tyvärr inte ovanligt idag. Kanske beror det på ekologin, liksom den moderna ungdoms livsstil. Hur som helst, någon sjukdom, för att undvika komplikationer, bör behandlas. Prostatit är inget undantag!

Inflammation av prostata hos män: symptom

Prostatit är en av de mest kända urologiska sjukdomarna bland representanter för en stark hälsa av befolkningen. Det kännetecknas av följande symtom.

 1. Klipp smärta i underlivet under urinering.
 2. Smärta i perineum, i pungen.
 3. Förstärkt erektion.
 4. Ett kort samlag.
 5. Brist på spontan erektion på morgonen.

Symptomens "uppsättning" beror på formen av sjukdomen i prostatakörteln.

 1. Akut prostatit. Orsakad av patogena bakterier - E. coli, Klebsiella, enterokocker, enterobakterier och stafylokocker, som fyller tarmmikrofloran. Kommer genom en rektum i en prostata, kan de orsaka inflammation.
 2. Kronisk bakteriell prostatit. Den främsta orsaken - samma patogena bakterier, liksom sexuellt överförbara infektioner - gonorré, klamydia, trichomoniasis. Symtom på kronisk sjukdom kan ofta vara frånvarande eller mild.
 3. Kronisk icke-bakteriell prostatit. Den vanligaste formen. Visas som en följd av inflammation i det lilla bäckens organ, liksom med dålig ärftlighet.
 4. Asymptomatisk (asymptomatisk) kronisk form, där prostata också lider. Hos män är behandling av denna form ofta inte nödvändig. Förhindrande är emellertid inte ett problem, eftersom prostatacancer inte heller har några symtom. Därför, om en person är sjuk med detta formulär, är det nödvändigt att donera blod varje år till oncomarkers. Dessutom uppmuntras periodiska besök hos en specialist och uppförandet av ultraljudsdisposition. Detta är det enda sättet att förhindra de negativa effekterna av prostatit.

Adenom av prostata

Adenom är en sjukdom i prostatakörteln, som kännetecknas av godartade former och spridning av knölar som komprimerar blåsan. Som ett resultat är processen att avlägsna urin från kroppen störd. Detta är inte en cancer, men de avancerade stadierna av adenom kan bli förutsättningar för tumörbildning.

Huvud tecken på prostata adenom - män följer svårigheter och smärta när du besöker toaletten. Blåsan är full och urinering kan inte utföras.

Pinsamt urin bör vara den första anledningen att ringa till en läkare. Adenom i prostatakörteln utvecklas i tre steg.

 1. Kompenserad - urinering snabb och svår, urinflödet är svagt och trögt.
 2. Subkompenserad - till tidigare symtom läggs en konstant känsla av tyngd i blåsan, ofullständig tömning. Njurarna arbetar.
 3. Dekompenserad - fullständig frånvaro av muskelton i urinväggen. Resultatet är ett paradoxalt fenomen - en komplett blås som inte kan tömmas.

Adenom, eller som det kallas - godartad prostatahyperplasi, refererar till de sjukdomar som fortskrider långsamt. Ofta uppmärksammar de första symptomen på män inte bara och går till sjukhuset bara när det blir mycket svårt att urinera.

Orsaker och symptom på adenom

Prostataadenom är förstoringen av prostatakörteln som ett resultat av den patologiska proliferationen av parauretralkörtlarna. Denna sjukdom utvecklas ofta hos män som är över femtio (60% av fallen). Den främsta orsaken är en minskning av nivån hos könshormoner genom åren.

Det händer också att sjukdomen attackerar företrädare för ett starkt tillstånd i livets huvud (30-40 år). Det kan bero på en felaktig livsstil, svåra arbetsförhållanden, missbruk av alkohol och nikotin. Forskare kan inte upprätta en exakt samband.

Tidig diagnos och behandling av inflammation i prostata ger mannen alla chanser till ett hälsosamt och uppfyllande liv.

Så när prostata ökar kan symtomen hos män vara enligt följande:

 • En svag stråle på grund av nedsatt urinutflöde.
 • Hyppig uppmaning att gå på toaletten, särskilt på natten.
 • Störning i muskeltonen i blåsan.
 • Urinering kräver lite ansträngning från en man.
 • Strålen är släckt, ibland avbruten under processen.
 • Känsla av tyngd och ofullständig tömning.
 • Urininkontinens med plötsliga rörelser (skratt, hosta).
 • I blåsan, på grund av kränkningar av njurarna, bildas stenar.

Inflammation av prostata hos män har inte alltid symtom. Som ett resultat försämras sjukdomen och går i ett försummat stadium. Det kan finnas psykiska störningar, apati, irritation. En man lider av en fullständig nedgång i blåsans funktioner. Tömning sker inte, och om det gör det är det sällan i form av droppar. Det sista skedet av njursvikt utvecklas. Om du inte hjälper patienten vid denna tidpunkt kan han dö.

Bättre, naturligtvis, att inte ta din kropp till en sådan stat. Sjukdom i prostata hos män ska behandlas med utseendet av de allra första symptomen och tecknen.

Diagnos och behandling av "manliga" sjukdomar

Som redan nämnts ovan finns det flera typer av sjukdomar i prostatakörteln. Var och en av dem har sina egna utvecklingsfunktioner och symtom. Anledningen till behandlingen och den detaljerade diagnosen bör vara:

 • Smärta i underlivet, tillbaka.
 • Svår urinering tillsammans med blödning och smärta.
 • Sexuella störningar - smärtsamt samlag, för tidig utlösning, brist på erektion.

Självklart är det inte alla inflammatoriska tecken på prostata hos män. Emellertid är utseendet på ett enda symptom redan dåligt.

Följande diagnostiska metoder hjälper till att diagnostisera och bestämma behandlingsmetoden.

 1. Laboratorieundersökning av prostats utsöndring.
 2. Bakteriologisk såning - för att identifiera sexuella infektioner, som ofta är den främsta orsaken till inflammation.
 3. PCR-analys för att upptäcka venerala sjukdomar.
 4. Analys av PSA (prostataspecifikt antigen, som produceras av prostatakörteln). Med hjälp av denna metod för forskning kan inflammatoriska processer i prostata, såväl som cancer, detekteras.
 5. Uroflowmetry är en egenskap hos urinströmmen.
 6. Ultraljudsundersökning av bäckenorganen.
 7. Magnetic resonance imaging, som låter dig få en tredimensionell bild av prostatakörteln.
 8. Datortomografi är en metod för strålningsdiagnos, som i princip liknar en röntgen.
 9. Biopsi - tar prostatavävnad för vidare studier. Analysen utförs med hjälp av en tunn nål genom ändtarmen, urinröret eller perinen. Lokalbedövning eller anestesi hjälper till att ta bort smärta under proceduren. En biopsi ordineras först efter PSA.
 10. Allmän analys av blod, urin.
 11. Palpation är palpation av orgeln.

Efter en så stor leverans av alla analyser kan diagnosen göras mest noggrant. Än att behandla en prostata hos män (mer exakt - dess eller hennes inflammation) beror på ett stadium och sjukdomsformen.

Oftast, med inflammation i prostata och prostata adenom i stadium I, är antibiotikabehandling ordinerad i kombination med antiinflammatoriska läkemedel. Oumbärlig vid behandling av probiotika, som behövs för att återställa hälsosam tarmflora, liksom alfa-blockerare - läkemedel för att slappna av i musklerna. Gynnsam effekt på kroppen har fysioterapi, som består i att uppvärma prostatan med elektriska vibrationer eller med hjälp av speciella enheter som introduceras genom ändtarmen.

Prostata adenom II, III grader behandlas huvudsakligen kirurgiskt. Medicin i detta fall är helt enkelt maktlös.

Operationen är transuretral. Genom urinröret införs en enhet (resektion), vilken avlägsnar prostatakörtelns proliferationsvävnad. Denna behandlingsmetod är mindre traumatisk för patienten och kännetecknas av ett fåtal möjliga komplikationer.

Operationen utförs också med metoden för prostatektomi. Efter det är det ofta komplikationer, därför används det mindre ofta.

Hur som helst, någon sjukdom i prostatakörteln bör inte sättas till ett kritiskt tillstånd. Det är mycket lättare och mindre smärtsamt att behandla inflammation i samband med antibiotika, snarare än kirurgi. Ingen vet vad rehabilitering kan vara.

Komplikationer av prostatit

Prostata hos män är ett viktigt organ som ger ett starkt och normalt liv för det starkare könet. Inflammation av prostatakörteln är ett ganska vanligt fenomen. Om du inte gör tidig diagnos och behandling av denna kropp kommer följderna att bli väldigt ledsen.

Beroende på vilken form av prostatit som utvecklas hos män är komplikationerna olika.

 1. Konsekvenserna av akut prostatit (bakteriell) - en abscess (purulent lesion). Symtom är feber och feber. Ödem i körteln leder till fullständigt upphörande av urinering. I framtiden kan en abscess leda till blodinfektion.
 2. Konsekvenserna av kronisk prostatit (bakteriell) - minskad sexuell lust, smärtsam utlösning, svår erektion. Också sjukdomen är orsaken till vesikulit, orchitis (inflammation i testiklarna), epididymit.
 3. Konsekvenserna av icke-bakteriell prostatit leder till impotens. Du kan lägga ett kors på ett helt sexuellt liv.
 4. Konsekvenserna av asymptomatisk prostatit är cancer. Asymptomatisk inflammation i prostatakörteln, som ibland varar i flera år, kan utvecklas till en tumör. Diagnos av cancer i första etappen är svår. För förebyggande av "manliga" sjukdomar är det därför lämpligt att donera blod årligen för PSA.

Varje form av prostatit i avsaknad av snabb intervention kan leda till:

 • skleros av prostata;
 • bildning av stenar i blåsan;
 • infertilitet;
 • bildandet av cystor, adenom.

Det är därför det är så viktigt att övervaka din hälsa och, i det minsta obehag, att konsultera en läkare.

Komplikationer av prostata adenom

Adenom i prostatakörteln är en av de vanligaste sjukdomarna hos män i avancerad ålder (90% av patienterna är personer som är över 80). Hela risken för sjukdom består i komplikationer.

 1. Urinvägsinfektioner - cystit, pyelonefrit, uretrit, prostatit. Inflammationer är förknippade med stagnation av urin, vilket är en gynnsam bakgrund för reproduktion av bakterier.
 2. Skarp och smärtsam retention av urin. Det kan uppstå med alkoholmissbruk eller som en reaktion på mediciner (även efter operation).
 3. Bildandet av stenar i blåsan. All skuld - Stagnation av urin.
 4. Njurinsufficiens. Visas när avancerade stadier av adenom, kan orsaka patientens död.
 5. Hematuri är blod i urinen.

För att undvika komplikationer av sjukdomen är det nödvändigt att vända sig till specialister i tid och att ge behandling för sjukdomen.

I de första stadierna av sjukdomen appliceras kurser av antibiotika. I den andra och tredje behandlingen utförs kirurgiskt. Det bör noteras att operationen har konsekvenser:

 • blödning;
 • infektiösa och inflammatoriska processer;
 • försämring av kvaliteten på sexuellt liv.

Biverkningar är tillfälliga och efter fullständig återhämtning försvinna.

Prostatacancer

Prostata hos män inflames lika ofta som äggstockarna hos kvinnor. Av alla typer av cancer är det vanligaste hos medlemmar i det starkare könet prostatacancer. Tumör observeras hos 10% av patienterna, dessutom finns det tendenser i tillväxten.

Det är svårt att exakt ange orsakerna till tumörbildning. De vanligaste är män som har en förutsättning för cancer (det fanns fall av sjukdomen i familjen). Förekomsten av en tumör kan också vara långvariga inflammatoriska processer kvar obevakad.

Riskgruppen består av personer som röker, missbrukar alkohol; män över femtio år; liksom de som arbetar hårt eller arbetar med skadliga toxiner.

Hela risken för prostatacancer är att sjukdomen inte manifesterar sig. Patienter behandlas med klagomål redan vid metastasering, när behandlingen blir ineffektiv. Det enda som förblir är stödjande terapi.

Därför rekommenderar läkare att regelbundet ta ett blodprov av PSA. Detta är det enda sättet att diagnostisera för tidiga förändringar i prostatakörtelns vävnader.

Metoder för behandling av cancer

 1. Prostatektomi - kirurgi. Det är möjligt i frånvaro av metastaser till andra organ, och även om det inte finns några lesioner av lymfkörtlarna.
 2. Strålbehandling - behandling av en tumör genom strålningsexponering. Strålning skadar cancerceller, som ett resultat av vilket de dör. En av de olika bestrålningstyperna är brachyterapi - införandet av en strålkälla direkt i tumören. Biverkningar med sådan behandling är mindre märkbara.
 3. Kryoterapi - bekämpar tumören genom låga temperaturer. Applicera metoden med små tumörstorlekar.
 4. Hormon. Det används ofta i kombination med kemoterapi när prostata hos män inte är mottaglig för andra typer av behandling. Det är som en extrem åtgärd.
 5. Kemoterapi. Effekt på tumören med hjälp av kemoterapi. Metoden används både oberoende och i kombination med andra. Har många biverkningar. Eftersom droger påverkar inte bara tumörcellerna utan också de friska cellerna i alla organ.

Prophylax av sjukdomar i prostata

Det bästa förebyggandet av inte bara prostata sjukdomar utan också andra sjukdomar är en hälsosam livsstil.

Gynnsamma åtgärder görs av:

 • Korrekt och balanserad näring.
 • Fysiska övningar, sport - springa, simma, gå.
 • Förberedelser och förfaranden som stärker immuniteten.
 • Regelbundet sexliv.
 • Avslag från dåliga vanor.
 • Det är omöjligt att överkyla kroppen.

"Prostata hos män, symptom, behandling" - ett ämne som är relevant för de flesta medlemmarna i det starkare könet. Kanske, om du följer förebyggande åtgärder mot denna sjukdom, kommer antalet patienter att minska avsevärt.