Huvud
Skäl

Effekten av prostatit på hankroppen

Inflammation av prostata är ödem i prostata. Denna sjukdom anses vara den vanligaste orsaken till en mans besök hos en urolog. Det är vanligt bland det starkare könet mellan 20 och 50 år. Sjukdomen behandlas med antibakteriella och antivirala läkemedel. Också tillgripa fysioterapi. Varje enskilt fall kräver ett individuellt tillvägagångssätt.

Betydelsen av prostata

Prostatakörteln är en viktig del av den manliga avdelningen som ansvarar för könsorganet. Det producerar en slags juice (hemlig), skyddar och matar spermier. Prostata spelar en viktig roll vid utlösning - insidan av kapseln kastar spermien i urinröret.

Prostatakörteln är lokaliserad under blåsan. Denna lokalisering främjar utvecklingen av inflammation, om storleken på prostata ökar i storlek. Med ålder tolererar volymen, formen och densiteten hos körteln förändringar. Prostatan har en ganska komplex struktur och funktionalitet, så med de minsta förändringarna fungerar det inte som det borde.

Prostatens huvudsakliga arbete är en särskild hemlighet (utsöndrad juice). Det innehåller olika komponenter, särskilt många hormoner. Järnet fungerar för att stödja spermierna, vilket säkerställer dess passage och vitalitet. Prostata är ett mycket viktigt manligt organ som producerar testosteron.

Funktion av en specifik saft av prostata

Huvudbeteendet hos hemligheten är att ge spermatozoa rörlighet. Dess komponenter producerar glukos, som behövs för rörelse på det kvinnliga sexuella systemet.

Hemligheten är skyddad mot skadliga bakterier i könsorganen hos kvinnor med sina produkter, såsom zink, spermin, spermidin. Dessutom har hemligheten en förebyggande funktion som bidrar till att undertrycka oönskade och naturliga reaktioner hos kvinnans immunförsvar.

Klagomål med inflammation i prostata

Med en smal passage i urinröret behandlas de med sådana klagomål som:

 • svårighet att tömma;
 • intermittent urinström;
 • svagt tryck i urladdningsfluiden;
 • utmatning av urin i portioner;
 • blåsan är inte helt friglad;
 • urininkontinens.

De plågor som uppstår med inflammation i nervändarna i urinröret:

 • frekvent önskan att tömma blåsan;
 • frekvent urinering på natten
 • inkontinens;
 • utmatning av urin i små portioner.

Det finns också smärtor i underlivet, ljummen, nedre delen av ryggen. Med en inflammerad prostata kan sexuella störningar inträffa.

Observera att svårigheter med urinering med smärta kan uppenbaras inte bara med inflammation i prostata, men också med adenom. Därför rekommenderas män efter 45 års ålder regelbunden övervakning med en urolog.

Prostatit och dess konsekvenser

Inflammation av prostata orsakar ofta problem med erektion, snabb utlösning. Ibland finns det smärtsamma spasmer vid utlösning. Prostatakörteln har en signifikant effekt på spermier. Därför, om det är inflammerat, finns det svårigheter med spermier.

Ju längre sjukdomen lanseras, ju högre risk för infertilitet.

Faktorer som påverkar utseende av prostatit

 • Den nuvarande smittsamma sjukdomen.
 • Brist på aktiv livsstil.
 • Svag immunitet.
 • Stress.
 • Ostabil sömn.
 • Dricker alkohol.
 • Tobaksrökning.

Komplikationer av prostatit

Om du inte behandlar prostatakörteln, kan det finnas en mängd olika patologier i det genitourära systemet för män.

vesiculitis

Inflammation av seminala vesiklar. De viktigaste manifestationerna är smärtsamma känslor i ljummen, vilket ger till nedre delen av ryggen. Det finns smärta i erektionen, det finns urin med blod, ofta med urenheter av pus.

uretrit

Inflammation av det sällsynta tuberkletet. Symptomatisk patologi kittlar i urinröret vid urinering. Nästan alltid urinrör åtföljs av collikulit. Det är på grund av honom och smärta uppstår efter samlag. Orgasm kan också vara smärtsamt.

Abscess av prostata

Sjukdomen är ganska svår. Vanligtvis krävs sjukhusvistelse. Ledsaget av sådana sjukdomar, som ökad trötthet, hög feber, feber, kraftig svettning. Det kan finnas delirium.

Skleros av prostata

Med felaktig behandling av prostatit utvecklar en man skleros i prostatakörteln. Utvecklingen av sjukdomen sker i flera år, men om hormonsystemet misslyckas kan denna tid minska avsevärt. Symtom på skleros innefattar en intermittent urinström, smärta vid urinering.

Cyst och stenar

Det mest ogynnsamma resultatet av inflammation i prostata är utseendet på en cyste. Hennes infektion i närvaro av skadliga bakterier leder ofta till en abscess. I en kronisk process kan stenar förekomma. De orsakar sådana sjukdomar, som värk i smärta i perineum, svårigheter att tömma urinblåsan. För att avslöja en cyste är det bara möjligt vid palpation och ultraljudsinspektion, ser stenar ut ur USA.

infertilitet

Resultatet av ignorering för människans hälsa kan vara infertilitet. Långvarig inflammation i prostata minskar spermatozoas aktivitet och vitalitet, deras produktion störs.

Alkohol och prostatit

Om det finns alkohol i blodet kan det förekomma en mängd olika abnormiteter. Dysfunktion av prostata beror på ett brott mot blodflödet - närvaron av stagnation, vilket orsakar infektion. Svag immunitet kan också orsaka infektion i reproduktionssystemet. Även ARVI är ibland syndens syndare (inflammation i prostatakörteln).

Regelbunden användning av alkoholhaltiga drycker är ett direkt sätt att hormonsystemet misslyckas. I detta fall är det en ökad produktion av kvinnliga hormoner, vilket leder till en minskning av styrkan.

Tre huvudsakliga manifestationer med inflammerad prostata

Hos män har prostatit ingen tendens att manifestera sig i akut form. Vanligtvis går han genast till det kroniska skedet. I enklare termer är inflammation i prostata med svåra symtom ett tecken på kronisk inflammation i prostatakörteln. Detta beror på att inflammation i prostatakörteln i början är asymptomatisk, och när symptomen uppträder är det för sent att vidta förebyggande åtgärder.

Huvudskyltarna är sådana syndrom som smärta, dysursyndrom, sexuell faktor. Låt oss överväga var och en i detalj.

Smärta. Smärtsamma spasmer är vanligen av en bestrålande typ, det vill säga de ger tillbaka till omgivande områden, som länden, ljummen, pungen. Prostata i sig ger inte smärta, det är hennes nervändar som går från henne till bäckenorganen. Smärtan kan manifesteras som en liten stickning och ganska stark spasma. Särskilt märkt av ett smärtstillande tillstånd på natten, vilket resulterar i sömnsvårigheter. Även smärta kan uppstå efter långvarig avhållande från kön.

Dysuriska avvikelser. Det är en fråga om frekvent urinering, och som regel inte i sin helhet. Detta tecken manifesteras i början. Efter ett tag tappar problem med tömning bort, en person tror att allt har gått. Men i framtiden utvecklar han inflammation i prostata redan i kronisk form, och svårigheter med urinering ökar med ny styrka.

Sexuella störningar. Problemen med den sexuella sfären berörs. Det finns rykten om att prostatit är ansvarig för utvecklingen av impotens. Detta är sant, men indirekt. Detta problem uppstår endast när prostata körs. Observera att andra allvarliga brott inträffar före starten av impotens. Detta är en felaktig erektion, accelererad ejakulation, smärta med orgasm. I varje fall är varje organism individuell. Utvecklingen av impotens beror också på människornas fysiologi.

Ofta svarar utvecklingen av komplikationer mot misstänksamhet. Självuttryck är en dålig mentor.

diagnostik

När patienten undersöks ska det finnas ett "komplext" tillvägagångssätt. Ursprungligen bedömer experten klagomål hos män, närvarande kroniska sjukdomar. Sedan följer den rektala undersökningen, laboratoriet, instrumental. Läkaren uppmärksammas på eventuell urladdning, utbrott på penis och skrotum. I sista skedet föreskrivs ultraljud, varefter den slutliga diagnosen görs.

Denna video kommer att berätta om de viktigaste orsakerna till prostatit och möjliga komplikationer:

Konsekvenser av prostatit för män

Inflammation av prostatakörteln är en farlig sjukdom, men inte alla män är medvetna om de möjliga riskerna och komplikationerna. Den inflammatoriska processen måste behandlas. Konsekvenserna av prostatit, om sjukdomen försummas, påverkar hela organismens arbete.

Förändringar i prostata vävnad

Symtom på prostatit - smärt syndrom, kränkningar av urinering, försvagning av erektion. Dessa manifestationer av sjukdomen är direkt relaterade till förändringar i prostatakörteln som uppträder mot bakgrund av inflammatorisk process.

Med prostatit är prostatakörteln irriterad och svullen. Ökningen i organs storlek och orsakar specifika symtom på grund av kompressionen av urinröret och irritation av smärtreceptorerna som ligger nära vävnaderna.

Konsekvenserna av prostatit i detta fall är irreversibla utan kirurgisk ingrepp. Symtom på sklerotiska förändringar i prostata vävnad:

 • omöjlighet med fullständig tömning av blåsan;
 • inflammation i urinblåsan och seminala vesiklar;
 • akut och skärande smärta i perineum;
 • erektil dysfunktion.

Den enda metoden för behandling av prostata skleros är kirurgisk

Sjukdomen är svår att behandla. En av de farliga följderna av skleros av körteln är bildandet av kvarvarande urin, som kommer in i njurarna och provocerar deras infektion. Förutom obehag och brist på erektion kan patologi leda till utveckling av akut njursvikt. Sådana komplikationer av prostatit observeras efter 5-10 år efter sjukdomsuppkomsten. Faktorer som predisponerar för ärrbildning i prostata mot bakgrund av prostatit är äldre ålder, blodkärlskärlskärl, cirkulationssjukdomar, hypertoni.

För att behandla denna patologi används minimalt invasiva kirurgiska metoder, till exempel laserförångning av bindväv. Under proceduren avdunstar kroppens ändrade delar på grund av laser exponering.

Kronisk prostatit

Akut inflammation i prostata kännetecknas av specifika symptom. Sjukdomen behandlas framgångsrikt med antibiotika, men efter att symptomen eliminerats visas patienter på långvarig underhållsbehandling för att återställa prostatafunktionen.

Många är intresserade: Vad kommer att hända om du inte behandlar prostatit och vad är hotet om denna sjukdom?

Ofullständig behandling av inflammation i prostata med tiden utvecklas till utvecklingen av kronisk trög prostatit. Symtom på denna form av sjukdomen är dåligt uttryckt, och oftast uppenbarad av frekventa uppmaningar på toaletten. Kronisk prostatit kan länge inte manifestera sig och inte störa en man, men i prostatakörteln kommer detta att förändras. Med tiden utvecklas sjukdomen alltid genom plötslig förvärring av symtom. Detta manifesteras av akut smärta, stagnation av urin, ökad kroppstemperatur. Under undersökningen noteras vanligen förändringar i organsystemet - ärr i vävnaderna, irritation, prostataförstoring. Prostatit och dess konsekvenser kan inte uppenbaras omedelbart, men får sig att känna sig många år efter sjukdomsuppkomsten.

Kronisk prostatit leder till nedsatt kroppsfunktion. Detta påverkar negativt den hormonella bakgrunden och välbefinnandet hos en man. Först och främst förekommer reproduktiv funktion. Det är mycket svårt att behandla denna form av sjukdomen, behandlingen reduceras för att förhindra försämringen av symtom.

Prostatit förvärrar trivsel och sexliv

Adenom och maligna neoplasmer

Konsekvenserna av prostatit manifesteras inte alltid av utvecklingen av prostata adenom - denna sjukdom kan ses som en oberoende patologi. Först och främst är utvecklingen av adenom på grund av ökad produktion av dihydrotestosteron med en samtidig minskning av testosterons synteshastighet. Fördjupningsfaktorer är också genetisk predisposition och naturlig åldrande av organismen.

Trots detta är förhållandet mellan kronisk prostatit och utvecklingen av adenom tydligt spårad. Trög inflammatorisk process leder till dysfunktion i prostatakörteln. Prostatan är ett hormonberoende organ, så om det finns ett brott mot hennes arbete finns det ett misslyckande i utvecklingen och assimileringen av könshormoner. Samtidigt ökar syntesen av androgener. Dihydrotestestron fungerar som ett slags bränsle för prostatakörteln, så dess överskott absorberas av körtelvävnaden. Mot den här bakgrunden är det en snabb ökning av prostata och strukturella förändringar i organets vävnader, känd som godartad hyperplasi eller adenom.

Symptom på adenom är i första hand förknippade med en överträdelse av utflödet av urin och blåsfunktion. Många gånger står män inför omöjligheten med urinering. Utvecklingen av akut urinretention kräver inlägg och installation av en kateter.

Adenom i prostata behandlas inte. Även kirurgisk ingrepp garanterar inte att det finns något återfall i framtiden, förutom radikal prostatektomi. Även efter laseroperation av prostata tvingas män att ta livslånga piller som blockerar produktionen av androgener för att förhindra återutveckling av hyperplasi.

Förbindelsen mellan prostatacancer och prostatit är tvetydig. Å ena sidan uppträder onkopatologi hos män som aldrig har upplevt prostatit i sina liv, men å andra sidan är andelen cancer bland patienter som har haft inflammation i prostata mycket högre. Således är läkare överens om att prostatit inte är en garanti för cancer, men det är en allvarlig förutsättning för malign neoplasma i prostata. Sådana följder av prostatit är mycket farliga, de förkortar en mans liv och i vissa fall leder till döden.

Prostatit anses vara en provokerande faktor för neoplasmer i prostata

Brott mot urinvägarna

Konsekvenserna av kronisk prostatit för män resulterar ofta i ett fel i urinvägarna. Konstant komprimering av urinröret med svullnad prostata leder till en minskning av dess lumen. Detta förhindrar normal tömning av blåsan. Symtom på detta tillstånd:

 • ständig uppmaning att urinera
 • känsla av ofullständig tömning av blåsan;
 • behöver spänna i ljummen vid urinering
 • svag stråle urin;
 • bränning och gängning i urinröret.

Med prostatitkomplikationer döljs risken för nedsatt njurfunktion. Detta beror på stagnation av kvarvarande urin i blåsan på grund av dysfunktionen, vilket är en gynnsam miljö för reproduktion av patogena mikroorganismer. Med infekterad urin kastas patogena ämnen i njurarna och provocerar deras infektion. Njurernas inflammation kan leda till allvarliga försämringar av deras funktion, upp till utveckling av insufficiens.

För att eliminera detta tillstånd, där blåsan inte tömmes fullständigt, utförs en operation, under vilken en ventil är installerad, vilket säkerställer att urinsystemet fungerar stabilt. Detta är ett extremt mått, en kateter brukar vanligtvis tömma blåsan.

Dysfunktion i reproduktionssystemet

Först av allt lider potensen. Vanligtvis beror detta inte på fysiologiska förändringar utan på psykisk stress på grund av specifika symptom på prostatit. Med tiden orsakas försvagning av prostatajuice och minskning av urinrörets lumen. Det är problem med utlösning - patienten antingen ejakulerar för snabbt eller kan inte nå orgasm när man har sex. Allt detta i slutändan leder till en erektion, för att slutföra sexuell impotens.

Minskningen i fertiliteten beror på förändringar i prostasjuiceens sammansättning. Det första som leder till kronisk prostatit är ett brott mot spermierotilitet. Detta beror på minskningen av antalet lecitinkorn i utsöndringen av prostata. När sjukdomen fortskrider, försvinner dessa proteinföreningar helt, så över tiden förlorar en människa sin förmåga att befruktas och diagnostiseras med infertilitet.

Med prostatit kan förmågan att tänka minskningar

Det enda sättet att förhindra sådana konsekvenser är en snabb behandling av prostatit. Om, efter behandling av den underliggande sjukdomen, en man har problem med erektion, visas ytterligare terapi för att återställa sexuell funktion. Det är viktigt att komma ihåg: nästan alla komplikationer kan förhindras, om du inte låter sjukdomen springa. Eventuella tecken på erektil dysfunktion, minskad attraktion mot det motsatta könet eller andra konsekvenser av prostatit hos män bör lämnas in för diskussion med den behandlande läkaren.

Komplikationer från nervsystemet

Förutom funktionella störningar i det urogenitala systemet, som ett resultat av obehandlad prostatit, finns det problem från nervsystemet. Bland sådana komplikationer:

Sådana kränkningar i nervsystemets arbete medför alltid en minskning av kognitiva funktioner - minne, uppmärksamhet, mentala förmågor. Samtidigt lider arbetsförmågan, vilket påverkar patientens livskvalitet negativt.

Störningar från nervsystemet orsakas av konstant stress och psyko-emotionell överbelastning, som åtföljer symptomen på prostatit. På grund av den ständiga trängseln att gå in på toaletten, får mannen inte tillräckligt med sömn, och detta blir den första larmsignalen som indikerar den snabba förekomsten av nervsjukdomar.

En psykoterapeut och en neurolog kan bota sådana komplikationer. För detta är det nödvändigt att ta droger som normaliserar nervsystemet och låta det hantera stress och ökad mental stress. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt depression, kvar efter förvärring av prostatit. Detta är ett farligt tillstånd som förstörande påverkar nervsystemet och den mänskliga psyken.

Med depression kan du inte utan hjälp av en specialist

Komplikationer av akut bakteriell inflammation

Komplikationer som är svåra att behandla och radikalt förändra patientens liv observeras vid kronisk prostatit. Som regel utvecklas sådana konsekvenser genom åren men visas inte på en dag. Samtidigt kan akut infektiös prostatit leda till allvarliga komplikationer som kräver brådskande sjukhusvistelse. Det handlar om prostats abscess - en farlig patologi, där en hål fylld med pus bildas i prostatakörteln och nekrotiska vävnadsändringar börjar. Detta tillstånd kan leda till infektion i hela kroppen. Bristning av abscess, utan tidig sjukhusvård, kan orsaka dödsfall.

Prostatit är en farlig patologi, vilket leder till allvarliga konsekvenser som påverkar hela kroppen. För att förhindra komplikationer tillåter endast aktuell behandling av denna sjukdom.

Varje läkare kommer att erbjuda dig ett antal sätt att behandla prostatit, från trivial och ineffektiv, till radikal

 • du kan regelbundet ta en behandling med tabletter och rektalmassage, gå tillbaka var sjätte månad;
 • du kan lita på människornas medel och tro på ett mirakel;
 • gå till operation och glöm sexlivet...

Konsekvenser av prostatit

Prostatit är en sjukdom som uppstår med inflammation i prostatakörteln. Prostatit åtföljs alltid av svullnad i körteln. Akut bakteriell form av prostatit kan orsakas av mikroorganismer, såsom Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Klebsiella, Enterobacter, Enterococcus och Staphylococcus aureus. Dessa bakterier påverkar prostata vävnaden, även om vissa av dem nödvändigtvis kommer in i kroppens normala flora, lever hela tiden i tarmarna och på huden.

Prostatens huvudfunktion är att utveckla en hemlighet som ingår i spermierna. Prostasjuice har en komplex komposition och en av dess huvudfunktioner är att säkerställa spermatozoas aktivitet. Dessutom ger prostatan skydd mot infektion, är ansvarig för normal erektion, testosteronproduktion och funktionen av normal urinering.

Problemet är att med inflammation i prostata förändras egenskaperna hos prostatshemligheten, vilket leder till en minskning av människans sexualitet, en kränkning av den hormonella bakgrunden och en försämring av kroppens skyddande funktioner.

Med akut prostatit finns tecken på allmän förgiftning orsakad av infektion och smärta i ljummen och perineum. Urineringsprocessen blir svår, frekvent, speciellt på natten och är smärtsam. Ibland visas purulent urladdning av vit från urinröret. Konsekvensen av uppmärksamhet mot symtom och försummelse av sjukvård vid akut lokal inflammation i prostatakörtelns vävnader kan leda till blodinfektion.

En egenskap hos kronisk prostatit är dess långvariga kurs, med perioder av skarpa exacerbationer och tillfällig lugn. Den kroniska formen av prostatit, försummad, utan adekvat behandling, är fylld med allvarliga och farliga komplikationer. Sjukdomen kör sällan lokalt, utan att påverka andra organ. Vanligtvis påverkar inflammationen i prostata också den bakre delen av urinröret, bulboretralkörtlarna, funktionen hos den tuberkulära och andra bäckenorganen. Med en mer komplicerad sjukdomsförlopp är bland konsekvenserna infertilitet, som ett resultat av metaboliska störningar i körteln och skador på spermatogenesen.

symptom

Prostatit kännetecknas nästan omedelbart av obehag och kränkningar av urogenitala funktioner. Denna sjukdom har inga ospecificerade former. Redan i början av inflammation blir män svåra smärtor och brännande känslor och urin när de urineras. Lusten att besöka toaletten blir frekvent, men processen leder inte till lättnad, utan snarare smärtsamma förnimmelser.

Utvecklade sjukdomar i genitourinary system, såsom:

 • Urinrörets inflammation,
 • Inflammation av urinblåsan,
 • pyelonefrit,
 • Ensidig inflammation av testis och dess appendage.

Förlängd kronisk prostatit bidrar till utvecklingen av akut urinretention. Blodens överflöde påverkar urinprocessen. Med en kombination av ovanstående symtom skjuta upp hela sin verksamhet och gå till receptionen till en specialist som kommer att utföra den nödvändiga behandlingen, och eventuellt operationen.

Förr eller senare leder bristen på behandling för kronisk inflammation i prostata till en fullständig förlust av sexuell styrka. Detta är fyllt med både erektil dysfunktion och ejaculatoriska problem. Mot bakgrund av sexuella dysfunktioner reduceras nödvändigtvis libido. Att minska antalet spermatozoer och minska deras rörlighet är den vanligaste följeslagaren av prostatit och leder till infertilitet.

Förutom den skada som orsakas av prostatit mot en människas hälsa, lider partnerens sexuella hälsa också. Bakterier som orsakade sjukdom hos en man, prova utseendet på olika vaginala infektioner i en kvinna.

Komplikationer av prostatainflammation

Konsekvenserna av prostatit kan ha en annan karaktär. Patologi avslöjas hos män under livet och har olika sätt att utse. Vid förekomst av några skrämmande symtom på sjukdom rekommenderas att genast besöka experten. Detta kommer att bidra till att undvika utveckling av svåra komplikationer av prostatit. För att hantera eventuella komplikationer av sjukdomen är det nödvändigt att veta hur det går vidare och vilka system det påverkar.

Karakteristik av patologi

Genitourinary system av en man har en komplex struktur. Huvudrollen i reproduktionssystemet är körtlar. Kön körtlar av en man är prostata och testiklar. Varje organ ansvarar för sin funktion. Prostatakörteln ligger under botten av blåsan. Den består av tre delar. Två lober finns på sidorna av urinröret. Den tredje delen är bakom den. Mellan lobarna passerar urinläkaren. Ovanför prostatakörteln är blåsventilen.

Prostatakörteln är nödvändig för korrekt bildning av spermier. Seminalvätskan består av vätska och sperma. Vätskan produceras i kroppen under påverkan av testosteronsubstansen. Det framkallar frisättning av utsöndring i vas deferens under samlag. Om organ utvecklar en patologisk process bryts denna funktion.

Orgeln består av membran och alveolära körtlar. När inflammation i någon av de ingående delarna uppträder som prostatit. Prostatit har en annan ursprungsprung och skiljer sig åt i kursens natur.

Specialister skiljer flera typer av patologi. Isolerat bakteriellt och icke-bakteriellt ursprung av prostatit. Med den bakteriella formen av prostatit är prostatakörteln infekterad med patogener. Bakterier har en skadlig effekt på körtlarna i prostata. Patogena mikrober matar på cellerna i organets vävnader och lämnar därmed produkterna av deras vitala aktivitet. Under mikrobens inflytande finns inflammation i en liten del av körteln. Inflammation sprider sig över skalet och orsakar svullnad i hela kroppen. Samtidigt finns det många patienters självständiga död för patogena mikroorganismer. Det är svårt att diagnostisera orsakerna till prostatit. Den icke-bakteriella formen av prostatit beror på olika orsaker och leder till utvecklingen av effekter hos män.

Patologi har två typer:

 • Akut förekomst av sjukdomen;
 • Kronisk kurs av patologi.

För den akuta formen av prostatit är utseendet av symtom i de första dagarna av utvecklingen av den inflammatoriska processen karakteristisk. Med denna form av prostatit kan en man få feber och feber. Patologi kräver snabb medicinsk intervention. Den kroniska formen av prostatit förekommer ofta utan uppenbara tecken. I de flesta patienter upptäcks sjukdomen med en planerad läkarundersökning.

Orsaker till patologi

Prostatit orsakar ofta utvecklingen av olika komplikationer. Detta beror på dess utseende. Utseendet på prostatit påverkas av sådana patogena faktorer som:

 • Inflammatoriska processer i organen i genitourinary systemet;
 • Trauma av prostata;
 • Särdrag hos en människas liv;
 • Patologisk effekt av temperaturen;
 • En kraftig minskning av immunförsvaret;
 • Infektion med olika mikroorganismer;
 • Konsekvensen av sexuellt överförbara sjukdomar.

Den främsta orsaken till prostatit är den inflammatoriska processen i organen i genitourinary systemet. Processen med felaktig behandling eller fullständig frånvaro av det kan snabbt spridas genom urinväggen till andra vävnader. Prostatit medan det hos många patienter sker i akut form. För att korrekt behandla en patologi är det nödvändigt att diagnostisera det i rätt tid.

Trauma på organ kan uppstå på grund av felaktig höst på coccyxen eller en stark inverkan av mjukvävnad. Processen påverkar organskalans tillstånd. När skador ofta observeras klämmer organets väggar. Den deprimerade vävnaden genomgår en inflammatorisk process. Till följd av detta fenomen finns det flera ytterligare konsekvenser.

I många män diagnostiseras patologi mot bakgrund av en lågaktivitets livsstil och cirkulationssjukdomar i lilla bäckenet. Moderna yrken kräver en lång vistelse i sittande läge. Denna situation påverkar syretillförsel till det lilla bäckens vävnader. Trofisk mat störs i dem. På grund av detta sväller prostatakörtlarna, prostatitformer.

Prostatit diagnostiseras hos många älskare av bad och bastur. Förfarandet innebär en plötslig förändring i kroppstemperaturen. I detta fall kan mjölkvävnader bli inflammerade.

Symtomatologi av den patologiska processen

Symtom på prostatit är olika. Många män har inga klagomål under lång tid.

Utseendet hos sjukdomen kännetecknas av en komplikation av urinprocessen. Urin utsöndras dropp eller vattenretention sker. När du besöker toaletten markerar patienten känslan av fullblåsan. Intresset att utsöndra urin intensifieras på natten. En man vaknar ofta. Detta leder till utveckling av irritabilitet och konstant trötthet.

Även med prostatit finns det ett smärtsyndrom hos olika etiologier. Smärta kan uppträda i underdelen av buken vid urinering. Det finns också skärsår i urinrörets område. Obehagliga känslor uppstår när tarmen tömms. Skyddets handling blir smärtsam. Mannen har lång förstoppning.

Prostatit har ofta en patologisk effekt på en mans sexuella aktivitet. Ejakulation blir smärtsam. Det finns problem med erektilfunktionen. En allvarlig komplikation är avsaknaden av utsöndring av seminalvätska. Alla dessa fenomen orsakar psykologisk apati i patienten. Mannen blir hemlighetsfull. Depression kan uppstå.

Komplikationer efter patologi

Behandling av prostatit bör utföras i god tid. Felaktig behandling orsakar utvecklingen av olika konsekvenser av sjukdomen. Det finns följande konsekvenser av prostatit:

 • Störning av erektil funktion
 • Olika inflammatoriska sjukdomar i det genitourära systemet;
 • impotens;
 • Infertilitet i första graden;
 • Psykologiska konsekvenser;
 • Minskad sexuell aktivitet.

Många patienter som har upplevt prostatit har en konsekvens i form av erektil dysfunktion. I det här fallet reducerar hanen varaktigheten av sexuell kontakt, ibland finns det ingen utlösning. Penisets upprörda tillstånd försvinner plötsligt. Sådana konsekvenser måste avlägsnas efter en noggrann diagnos.

Inflammation från prostatakörteln kan spridas till närliggande organ och vävnader. I det här fallet kan en man identifiera en mängd urinrör och blåsor. Processerna orsakar ytterligare obehagliga fenomen hos patienter. Konsekvensen av sådana processer kan vara ett brott mot urinflödet. Kronisk inkontinens utvecklas.

En allvarlig följd av sjukdomen är impotens. Med impotens förloras möjligheten att excitera en man. En sådan process beror på ett brott mot blodtillförseln av vävnader. Ödem tillåter inte att cavernösa kroppar fylls ordentligt. Konsekvensen kan elimineras endast genom långtidsbehandling av läkemedel.

Prostatit är en patologisk faktor vid utveckling av infertilitet i första graden. Infertilitet i detta fall präglas av en kränkning av spermiernas sammansättning. Hemligheten ändrar sin viskositet och syrakomposition. För att avslöja denna patologi är det möjligt att leverera analysen av semen. Spermogram kan exakt bestämma orsaken till bristen på uppfattning. Andrologist hjälper till att välja den nödvändiga behandlingen. Allvarlig akut prostatit kan orsaka infertilitet i andra graden. Denna form av sjukdomen svarar inte på terapeutisk behandling.

Långsiktiga sexuella misslyckanden påverkar människans psykologiska tillstånd. Han börjar undvika sexuell kontakt. Restaurering av libido utförs under överinseende av en psykolog. Denna effekt finns hos 30% av patienterna.

Tidig terapeutisk effekt gör att du snabbt kan eliminera sjukdomen. I detta fall utvecklas inte effekterna av prostatit.

Konsekvenserna som leder till inflammation i prostata

Inte alla vet vad prostatan är för, vilka funktioner organet utför och vad inflammation i prostatakörteln är farlig. Samtidigt blir effekterna av prostatit hos män ofta irreversibla, särskilt i avsaknad av adekvat behandling. För att förstå vilken patologi som hotar, hur man minimerar risken för komplikationer, behöver du förstå prostata körtelns funktioner.

Prostatakörtel hos män

Den viktiga rollen som prostata för att säkerställa den normala vitala aktiviteten hos en man blir mest uppenbart när kroppen avviker. Det finns emellertid en särdrag: Till skillnad från andra endokrina körtlar kan prostata körtelns funktionalitet styras i viss utsträckning och förebygga brott. Detta är mycket lättare än att hantera konsekvenserna, inklusive prostatit, organdreplasi - en sjukdom som kan förebyggas, men kräver komplexa terapeutiska åtgärder vid behandlingen.

Funktioner av strukturen

Prostatakörteln är ett manligt organ, vilket är ett slags inverterat trapezium. Den är belägen i den nedre delen av det lilla bäckenet, bredvid blåsan, i snittet mellan membranet och den främre väggen i matspaltens ändområde. Partiellt omfamna vas deferens och kanalen av urinering, prostatan är ett orört organ.

Organs egenart är att dess laterala lobar är anslutna med en isthmus (tredje lob). Han är ansvarig för mekanismerna för utseendet av tecken på inflammatoriska sjukdomar. På grund av åldersförändringar eller på grund av infektion, tynger isthmusen, expanderar och pressar på urinröret. Denna process manifesteras i den ökade trängseln att urinera, problem med evakuering av urin och andra andra negativa symtom.

öde

Att överskatta prostatens roll för att upprätthålla människornas hälsa är omöjligt, med goda skäl kallas kroppen för "andra hjärtat". Prostatens funktioner är olika och kan delas in i följande sorter:

 1. Sekretoriska. Däckvävnadsceller är ansvariga för syntesen av den komplexa hemligheten som är involverad i fertiliseringen av honunget. Utvecklingen av ämnet med testosteron regleras och kontrollen av androgenhalten utförs av det endokrina systemet. Det minsta misslyckandet i prostataarbetet leder till negativa följder för hela organismen som helhet.
 2. Motor. Funktionen utförs med hjälp av muskelvävnad, som låser urinrörets sphincter. Dessutom är motoraktivitet nödvändig för utlösningsprocessen.
 3. Barriär. Det minimerar risken att få infektionen från utsidan, det vill säga från urinröret till övre urinvägarna. Detta uppnås genom zinkpeptidkomplexet, lysozymet och andra polyaminer, vilka ingår i prostatens hemlighet eller "mjölk".

Att veta hur viktigt kroppen är i processerna med vital aktivitet och för att uppnå normal sexuell funktion, bör man ägna mer uppmärksamhet åt tillståndet i prostatakörteln.

Inflammation av prostata

Sjukdomen, som bara var karakteristisk för åldringar i det starkare könet, påverkar unga män 30-35 år idag. Genom att presentera en uppdelning i prostatafunktionaliteten på grund av infektion eller övergången till inflammatoriska processer från andra organ, uppvisar prostatit sig i ett komplex av negativa symtom och åtföljande sjukdomar.

bevis

Särskilda symptom manifesteras i tre huvudtyper, som har många varianter:

 1. Smärta. De kan vara av olika intensitet och karaktär. Lokalisering: perineum, skrot, underliv, sexuellt organ. Eventuellt givande syndrom i sakrum, ben, ändtarmen.
 2. Brott mot sexuellt liv. Obehagliga känslor kan uppstå under själva handlingen före och efter. Ofta finns det en för tidig utlösning, en minskning av erektilfunktionen, en implicit eller total frånvaro av orgasm.
 3. Dysuri. Det manifesterar sig som en brännande känsla, klåda vid evakuering av urin. Ibland uppträder symtomen i början av processen eller i slutet. Obehag kan kännas i fortsättningen av hela urinprocessen.

Viktigt! En av de olika typerna av dysuri är nocturia (frekventa resor till toaletten på natten). Även i vila kan intensiteten av obehagliga manifestationer uttalas.

Med en akut form av sjukdomen kompletteras symtomen med förstoppning, feber, frossa, minskad aptit och stark törst. Faren är kroppens berusning. I detta fall bör behandlingen vara omedelbar, speciellt om det inte är en förvärring av kronisk patologi, men det första skedet av akut prostatit.

skäl

När det gäller de faktorer som påverkar förekomsten av patologi finns det flera grupper av orsaker. Diagnosen kan endast göras av läkaren och utse ett antal prov och undersökningar.

Det är omöjligt att identifiera prostatit i sig - rekapituleringen av manifestationer av inflammation i körteln med symptomen på andra genitourära infektionssjukdomar kan spela ett grymt skämt med patienten. Etiologin av sjukdomen representeras av en kombination av följande faktorer:

 • aktivitet av smittsamma medel, såsom: mykoplasma, ureaplasma, klamydia, E. coli;
 • långvarig hypotermi
 • stillasittande livsstil;
 • kronisk förstoppning
 • redundans eller insufficiens av sexuellt liv (den första leder till utmattning, den andra - till stagnation av blodflödet);
 • fetma;
 • trauma i könsorganen, skrot, bäcken, buken - allt som kan leda till en överträdelse av lokal cirkulation;
 • endokrin dysfunktion, obalans av hormoner;
 • missbruk av dåliga vanor: alkohol, rökning, droger.

Förutsättningen för uppkomsten av en patologi är ofta de överförda urologiska operationerna, speciellt om patienten inte har behållit den rehabiliteringsperioden som ska genomföras. Det finns inflammation hos män som är uttömda av fysisk träning och som använder sportnäring, drycker. Överskott testosteron är farligt för kroppen, liksom en brist på androgener. Orsaken till prostatit ligger ofta i ärftlighet, onormal utveckling av könsorganen och infektionssjukdomar, överförs "på benen", som patienten vägrade att behandla ordentligt.

Former och typer

Inflammatorisk sjukdom har två former: akut och kronisk. De skiljer sig i intensiteten i manifestationen av symtom. Och med kronisk prostatit växlar perioder av eftergift och exacerbation smidigt.

Den kliniska bilden bestäms beroende på vägarna hos bakterier som kommer in i prostata vävnaden:

 • stigande typpatogen patogen mikroflora penetrerar genom urinröret;
 • fallande typ - infektion påverkar prostata genom att tränga in från andra organ
 • lymfogen väg - negativa kroppar tränger in i hanorganet genom lymfflöde.
 1. Bluetongue. Det utvecklas mot bakgrund av ett svagt immunsvar efter de överförda sjukdomarna. Med korrekt terapi passerar snabbt och utan konsekvenser.
 2. Follikulär. Akuta och svåra symptom bestämmer snabbt den kliniska bilden och kräver omedelbar speciell hjälp. Positiv dynamik säkerställs genom att behandlingen så snart som möjligt startas.
 3. Parenkymal. Detta stadium kännetecknas av purulent urladdning, svår smärta, feber. Sådan prostatit behandlas inte snabbt, långsiktigt och noggrant observerad terapi krävs.
 4. Abscessing-scenen är en av de farligaste. Patienten lider av hög feber, purulent urladdning kompletteras med blod, en vanlig förgiftning av kroppen uppträder. Det är nödvändigt att kontakta läkaren, annars finns det en allvarlig risk för dödligt utfall.

Noninfectious typ av patologi utvecklas som en följd av många faktorer. Prostatas sjukdom i detta fall representeras av följande sorter:

 1. Stagnerande prostatit. Denna sjukdom, som orsakas av utsöndringens stasis, härrör från en stillasittande livsstil eller långvarig avhållsamhet.
 2. Ålder prostatit. Det påverkar patienter från 55 år, orsaken är en minskning av androgenkoncentrationen, vilket orsakar en ökning i kroppen.
 3. Beräknad prostatit. Den provokerande faktorn är stenar i prostata. Det finns en patologi på bakgrund av en obehandlad kronisk prostatit.

Den allmänt erkända klassificeringen av inflammation i prostata:

Symtom på prostatainflammation hos män och deras manifestationer

De flesta män efter åldern 40 kan störa symptomen på inflammation i prostata. Prostatit är en vanlig prostatisk sjukdom, som kan manifestera sig på olika sätt. Artikeln beskriver de tidiga manifestationerna av sjukdomen, möjliga symtom beroende på typ av sjukdom och komplikationer.

Tidiga manifestationer av inflammation i prostata

Det första tecknet på inflammation i prostata är problem med urinering. Det finns ett symptom på grund av överlappningen av den utvidgade urinröret, irritation av nervändarna. Patienten kommer att vara orolig:

Svår, intermittent, frekvent urinering;

Urinavladdning per droppe, i små portioner;

Urinflödet, som uppstår oavsiktligt;

Hyppig uppmaning att gå på toaletten;

Falsk uppmaning att urinera;

Känsla av ofullständig tömning av blåsan;

Frekventa uppmanar på natten;

Urininkontinens vid uppmaning.

Inflammation av prostata kännetecknas av klassiska symptom på inflammatorisk process, så det tidigaste symptomet är förekomsten av smärta. Körteln själv skadar inte, men det klämmer ner nervändarna som passerar in i det lilla bäckens organ. Obehagliga känslor manifesteras i alla på olika sätt: från värk, knappt märkbar för skarp och outhärdlig smärta. Obehagliga känslor kan avta eller öka från yttre faktorer: sexuell aktivitet, långvarig avhållsamhet.

Smärta kan uppstå på följande områden:

De inre låren;

De vanligaste symptomen på prostatit hos män

Vanliga symtom på sjukdomen inkluderar olika tecken som stör störst en man:

Problem urinering (smärta, frekventa önskningar, inkontinens). Problem med urinering är ett av de första tecknen på patologi och kan manifestera sig på olika sätt. Förutom obehagliga eller smärtsamma känslor brinner det, ett långvarigt urinflöde. Patienten lämnar inte känslan av ofullständig tömning, och för fullständig tömning är det nödvändigt att tillämpa ansträngningar.

Smärta sensioner i bäckenregionen

Sexuella störningar (impotens, smärta vid erektion, minskad libido, blod i spermier, urladdning). Med den akuta formen av sjukdomen är problemen tillfälliga, med kroniska patologier som blir permanenta;

Problem med reproduktionssystemet orsakar ofta nervösa störningar i form av stress, apati, depression, aggression, frekventa stämningsförändringar, sömnstörningar.

Symtom av allmän karaktär - frossa, illamående, feber, svaghet, huvudvärk;

Överträdelse av normalt liv uppträder när urinröret är nedsatt och urinstagnation. Patienten upplever konstant obehag, den vitala rytmen är trasig, det blir omöjligt att vila och arbeta fullt ut.

Typer av prostatit och deras manifestationer

Beroende på orsaken till starten, kan processen med inflammatorisk process och manifestationer av prostatit vara av flera typer:

Akut bakterie. Kännetecknad av smärtsam inferior urinering, smärta och obehag i inguinalområdet, sexuell dysfunktion, utseendet att dra urladdning, svag erektion, smärtsam utlösning, blod i sperma. Symtom på allmän förgiftning av kroppen uppträder också: frossa, feber, svaghet;

Akut viral. Inflammation av prostatakörteln kan orsaka virus av herpes, cytomegali, papillomavirus. Sjukdomen uppenbarar sig med problem med urinering, reproduktionsförändringar, utseendet av smärta med bestrålning i könsorganen, perineum. I patientens blod finns en förändring som indikerar inflammation i kroppen, leukocytos. I sekret av körteln minskar mängden lecitinkorn;

Kroniskt bakteriellt utseende av inflammation beror på trauma i genitourinary systemet eller är en följd av en akut process. Sjukdomen manifesteras av frekvent uppmaning att urinera, smärta och brinna vid urinering, förekomsten av frekventa önskningar på natten, svårigheter under resan till toaletten, hemospermi, en liten ökning av kroppstemperaturen. Symtom uppträder gradvis, perioder av förvärring kan alternera med perioder av eftergift;

Kronisk icke-bakteriell prostatit uppstår i strid med blodcirkulationen, störning av immunsystemet, stagnation av klyvens utsöndring. Det finns smärta i bäckenregionen, svårighet att urinera, smärtsam utlösning, smärta från sexuell intimitet, generell sjukdom.

Granulomatöst utseende sjukdomen har inga ljusa manifestationer. Förekommer när vissa mediciner bestrålas eller tas. Det kännetecknas av ersättning av körteln med bindväv, vilket leder till att prostaten upphör att fungera.

Kronisk prostatit - Syndrom av kronisk bäckensmärta uppenbaras av förekomst av smärta av varierande intensitet i ljummen och bäckenområdet. Smärtan stör patienten i mer än tre månader. Samtidigt observeras psykiska och nervösa sjukdomar. Sjukdomen kräver noggrann diagnos, eftersom tecken på inflammation inte kan förekomma i analyserna;

Asymptomatisk kronisk prostatit praktiskt taget inte orsaka några symtom och kan uppkomma oavsiktligt under undersökningen eller förebyggande undersökning. Vid urintester kommer det att finnas en hög koncentration av leukocyter och bakterier.

Sena symptom

Senare manifestationer av sjukdomen uppträder när det håller länge. Detta observeras vid kroniska typer av inflammation. Kronisk prostatit kännetecknas av växande perioder av exacerbation och remission. Han är farlig för hans tröga displayer, där en man inte kan betala den nödvändiga uppmärksamheten på sjukdomen. De sena symptomen inkluderar:

Smärta i urinblåsan, könsorganen, perineum, skrotum, inguinal, suprapubisk och sakral-sakrala områden;

Smärtsamma känslor under erektion och ejakulation, som själva försvinner inom en timme;

En känsla av klämning och smärta i perineum;

Ritningar i ljummen;

Burning, rakning under urinering;

Hyppig och smärtsam uppmaning att gå på toaletten;

Urinutsöndring i små portioner;

Stagnation av urin, vilket orsakar smärta och kan provocera blåsans inflammation;

Brott mot sexuell aktivitet: sexuell dysfunktion, minskad lust, smärta under intimitet, problem med erektion, kort varaktighet av samlag.

Komplikationer av prostatit och deras symtom

Om det finns första tecken på inflammation i prostata bör du konsultera en specialist och utföra den nödvändiga behandlingen. Ofta kan män inte uppmärksamma periodiska symtom och hoppas att sjukdomen kommer att försvinna. Patologin fortskrider dock och kräver brådskande behandling. Vilken som helst form av sjukdomen kan prova sjukdomen hos andra organ: njurarna, blåsan och det genitourära systemet. I avsaknad av behandling kan sjukdomen orsaka olika komplikationer:

vesiculitis - Inflammation i de partiella blåsorna manifesteras av akuta symptom: smärta i ljumsk och bäcken, smärta vid erektion och ejakulation, frekvent urinering. Symtom kan lätt förväxlas med prostatit, vilket leder till ännu mer komplex och långvarig behandling.

Skleros av körteln åtföljd av smärtbäckssyndrom, njursvikt, urinblåsning och urin, akut urinretention

Abscess av prostata uppenbaras av akut knusande smärta i körtel, rektum och perineum. Det åtföljs av kränkningar av urinering, agerande av avföring, feber, frossa. I avsaknad av behandling kan purulenta innehåll bryta sig in i bukhålan, perineum, skrot, urinrör.

cystit - inflammation i blåsans slemhinna, som uppkommer vid infektion i kroppen eller stagnation av urin. Det manifesteras av frekvent, smärtsam urinering, smärta och obehag i orgelns område;

pyelonefrit - Infektiös inflammation i njurarna, som kännetecknas av smärta, kränkningar av urinering, en kraftig ökning av kroppstemperaturen och ett brott mot patientens allmänna tillstånd

Sexuell dysfunktion - manifesterad i strid mot styrka, oförmåga hos normal sexuell intimitet och förekomsten av obehagliga känslor;

infertilitet - resultatet av avsaknaden av behandling för inflammatorisk process och sexuell dysfunktion;

cancer - malign degenerering av körtelceller

Prostata hos män: tecken på inflammation, diagnos och behandling. Adenom av prostata

Prostata hos män är oftast mottagliga för alla sorters sjukdomar och inflammationer. Om du ignorerar symptomen och inte behandlar prostata sjukdomar, kan konsekvenserna för det starkare könet vara väldigt sorgligt.

Prostata och dess funktioner i kroppen

Prostatakörteln är ett organ hos män som ligger i bäckenområdet. Den främsta uppgiften för prostata är produktionen av ejakulat (hemlighet, som matar spermier). Det håller också urin och reglerar processen för normal urinering. Orgelet liknar ett trapezium i utseende och valnöt i storlek.

Prostatakörteln har tre huvudfunktioner:

 1. Sekretorisk - stimulering av hemligheter som deltar i befruktning. Denna funktion beror på hormon testosteron, som produceras av det endokrina systemet.
 2. Mot urinretention på grund av muskelvävnaden som bildar sfinkteren.
 3. Barriär. Prostatakörteln ger en hemlighet som inte tillåter infektioner från urinröret att tränga in i andra organ.

Inflammation av prostata hos män kan orsaka allvarliga, irreversibla sjukdomar och sexuella störningar (impotens, brist på erektion). Därför ska du omedelbart söka hjälp av en läkare för eventuella symtom, smärta och ansvarsfrihet.

Sjukdomar i prostata

Många ungdomar tror att prostatit och andra sjukdomar hos manliga organ är mycket gamla. De flesta unga män misstänker inte ens var prostata hos män är! Brist på kunskap inom detta område är den främsta orsaken till alla kroniska sjukdomar.

I vår tid är män i fertil ålder de mest utsatta för alla typer av inflammationer och könsorganssjukdomar. Det finns flera skäl till detta:

 • Slumpmässigt sex utan skydd.
 • Infektioner av könsorganen (klamydia, trichomoniasis, gonorré, svampar).
 • Hormonala misslyckanden, sjukdomar i det endokrina systemet.
 • Ärftlighet.

Bland prostatakörlens sjukdomar är följande.

 1. Prostatit är en inflammation i prostata.
 2. Vesikulit är en komplikation av prostatit, som kännetecknas av inflammation av de partiella vesiklarna.
 3. Prostata adenom är en godartad formation på prostatakörteln.
 4. Cancer är en malign bildning.
 5. Sarkom i prostata är en typ av tumör som uppträder oftare hos unga män (50% är barn under 10 år, 25% är personer 10-30 år).
 6. Stenar av prostata. De bildas som en följd av nedsatt njurfunktion.
 7. Fibrosis är ett brott mot urinering.
 8. Abscess av prostatakörteln - purulenta processer, komplikation av obehandlade infektioner.
 9. Tuberkulos av prostata. Det orsakas av bakterien Koch, som, som vi vet, påverkar inte bara lungorna.

Endast namnen på dessa sjukdomar kan redan ge upphov till terror! Sjukdomar i prostata hos män är tyvärr inte ovanligt idag. Kanske beror det på ekologin, liksom den moderna ungdoms livsstil. Hur som helst, någon sjukdom, för att undvika komplikationer, bör behandlas. Prostatit är inget undantag!

Inflammation av prostata hos män: symptom

Prostatit är en av de mest kända urologiska sjukdomarna bland representanter för en stark hälsa av befolkningen. Det kännetecknas av följande symtom.

 1. Klipp smärta i underlivet under urinering.
 2. Smärta i perineum, i pungen.
 3. Förstärkt erektion.
 4. Ett kort samlag.
 5. Brist på spontan erektion på morgonen.

Symptomens "uppsättning" beror på formen av sjukdomen i prostatakörteln.

 1. Akut prostatit. Orsakad av patogena bakterier - E. coli, Klebsiella, enterokocker, enterobakterier och stafylokocker, som fyller tarmmikrofloran. Kommer genom en rektum i en prostata, kan de orsaka inflammation.
 2. Kronisk bakteriell prostatit. Den främsta orsaken - samma patogena bakterier, liksom sexuellt överförbara infektioner - gonorré, klamydia, trichomoniasis. Symtom på kronisk sjukdom kan ofta vara frånvarande eller mild.
 3. Kronisk icke-bakteriell prostatit. Den vanligaste formen. Visas som en följd av inflammation i det lilla bäckens organ, liksom med dålig ärftlighet.
 4. Asymptomatisk (asymptomatisk) kronisk form, där prostata också lider. Hos män är behandling av denna form ofta inte nödvändig. Förhindrande är emellertid inte ett problem, eftersom prostatacancer inte heller har några symtom. Därför, om en person är sjuk med detta formulär, är det nödvändigt att donera blod varje år till oncomarkers. Dessutom uppmuntras periodiska besök hos en specialist och uppförandet av ultraljudsdisposition. Detta är det enda sättet att förhindra de negativa effekterna av prostatit.

Adenom av prostata

Adenom är en sjukdom i prostatakörteln, som kännetecknas av godartade former och spridning av knölar som komprimerar blåsan. Som ett resultat är processen att avlägsna urin från kroppen störd. Detta är inte en cancer, men de avancerade stadierna av adenom kan bli förutsättningar för tumörbildning.

Huvud tecken på prostata adenom - män följer svårigheter och smärta när du besöker toaletten. Blåsan är full och urinering kan inte utföras.

Pinsamt urin bör vara den första anledningen att ringa till en läkare. Adenom i prostatakörteln utvecklas i tre steg.

 1. Kompenserad - urinering snabb och svår, urinflödet är svagt och trögt.
 2. Subkompenserad - till tidigare symtom läggs en konstant känsla av tyngd i blåsan, ofullständig tömning. Njurarna arbetar.
 3. Dekompenserad - fullständig frånvaro av muskelton i urinväggen. Resultatet är ett paradoxalt fenomen - en komplett blås som inte kan tömmas.

Adenom, eller som det kallas - godartad prostatahyperplasi, refererar till de sjukdomar som fortskrider långsamt. Ofta uppmärksammar de första symptomen på män inte bara och går till sjukhuset bara när det blir mycket svårt att urinera.

Orsaker och symptom på adenom

Prostataadenom är förstoringen av prostatakörteln som ett resultat av den patologiska proliferationen av parauretralkörtlarna. Denna sjukdom utvecklas ofta hos män som är över femtio (60% av fallen). Den främsta orsaken är en minskning av nivån hos könshormoner genom åren.

Det händer också att sjukdomen attackerar företrädare för ett starkt tillstånd i livets huvud (30-40 år). Det kan bero på en felaktig livsstil, svåra arbetsförhållanden, missbruk av alkohol och nikotin. Forskare kan inte upprätta en exakt samband.

Tidig diagnos och behandling av inflammation i prostata ger mannen alla chanser till ett hälsosamt och uppfyllande liv.

Så när prostata ökar kan symtomen hos män vara enligt följande:

 • En svag stråle på grund av nedsatt urinutflöde.
 • Hyppig uppmaning att gå på toaletten, särskilt på natten.
 • Störning i muskeltonen i blåsan.
 • Urinering kräver lite ansträngning från en man.
 • Strålen är släckt, ibland avbruten under processen.
 • Känsla av tyngd och ofullständig tömning.
 • Urininkontinens med plötsliga rörelser (skratt, hosta).
 • I blåsan, på grund av kränkningar av njurarna, bildas stenar.

Inflammation av prostata hos män har inte alltid symtom. Som ett resultat försämras sjukdomen och går i ett försummat stadium. Det kan finnas psykiska störningar, apati, irritation. En man lider av en fullständig nedgång i blåsans funktioner. Tömning sker inte, och om det gör det är det sällan i form av droppar. Det sista skedet av njursvikt utvecklas. Om du inte hjälper patienten vid denna tidpunkt kan han dö.

Bättre, naturligtvis, att inte ta din kropp till en sådan stat. Sjukdom i prostata hos män ska behandlas med utseendet av de allra första symptomen och tecknen.

Diagnos och behandling av "manliga" sjukdomar

Som redan nämnts ovan finns det flera typer av sjukdomar i prostatakörteln. Var och en av dem har sina egna utvecklingsfunktioner och symtom. Anledningen till behandlingen och den detaljerade diagnosen bör vara:

 • Smärta i underlivet, tillbaka.
 • Svår urinering tillsammans med blödning och smärta.
 • Sexuella störningar - smärtsamt samlag, för tidig utlösning, brist på erektion.

Självklart är det inte alla inflammatoriska tecken på prostata hos män. Emellertid är utseendet på ett enda symptom redan dåligt.

Följande diagnostiska metoder hjälper till att diagnostisera och bestämma behandlingsmetoden.

 1. Laboratorieundersökning av prostats utsöndring.
 2. Bakteriologisk såning - för att identifiera sexuella infektioner, som ofta är den främsta orsaken till inflammation.
 3. PCR-analys för att upptäcka venerala sjukdomar.
 4. Analys av PSA (prostataspecifikt antigen, som produceras av prostatakörteln). Med hjälp av denna metod för forskning kan inflammatoriska processer i prostata, såväl som cancer, detekteras.
 5. Uroflowmetry är en egenskap hos urinströmmen.
 6. Ultraljudsundersökning av bäckenorganen.
 7. Magnetic resonance imaging, som låter dig få en tredimensionell bild av prostatakörteln.
 8. Datortomografi är en metod för strålningsdiagnos, som i princip liknar en röntgen.
 9. Biopsi - tar prostatavävnad för vidare studier. Analysen utförs med hjälp av en tunn nål genom ändtarmen, urinröret eller perinen. Lokalbedövning eller anestesi hjälper till att ta bort smärta under proceduren. En biopsi ordineras först efter PSA.
 10. Allmän analys av blod, urin.
 11. Palpation är palpation av orgeln.

Efter en så stor leverans av alla analyser kan diagnosen göras mest noggrant. Än att behandla en prostata hos män (mer exakt - dess eller hennes inflammation) beror på ett stadium och sjukdomsformen.

Oftast, med inflammation i prostata och prostata adenom i stadium I, är antibiotikabehandling ordinerad i kombination med antiinflammatoriska läkemedel. Oumbärlig vid behandling av probiotika, som behövs för att återställa hälsosam tarmflora, liksom alfa-blockerare - läkemedel för att slappna av i musklerna. Gynnsam effekt på kroppen har fysioterapi, som består i att uppvärma prostatan med elektriska vibrationer eller med hjälp av speciella enheter som introduceras genom ändtarmen.

Prostata adenom II, III grader behandlas huvudsakligen kirurgiskt. Medicin i detta fall är helt enkelt maktlös.

Operationen är transuretral. Genom urinröret införs en enhet (resektion), vilken avlägsnar prostatakörtelns proliferationsvävnad. Denna behandlingsmetod är mindre traumatisk för patienten och kännetecknas av ett fåtal möjliga komplikationer.

Operationen utförs också med metoden för prostatektomi. Efter det är det ofta komplikationer, därför används det mindre ofta.

Hur som helst, någon sjukdom i prostatakörteln bör inte sättas till ett kritiskt tillstånd. Det är mycket lättare och mindre smärtsamt att behandla inflammation i samband med antibiotika, snarare än kirurgi. Ingen vet vad rehabilitering kan vara.

Komplikationer av prostatit

Prostata hos män är ett viktigt organ som ger ett starkt och normalt liv för det starkare könet. Inflammation av prostatakörteln är ett ganska vanligt fenomen. Om du inte gör tidig diagnos och behandling av denna kropp kommer följderna att bli väldigt ledsen.

Beroende på vilken form av prostatit som utvecklas hos män är komplikationerna olika.

 1. Konsekvenserna av akut prostatit (bakteriell) - en abscess (purulent lesion). Symtom är feber och feber. Ödem i körteln leder till fullständigt upphörande av urinering. I framtiden kan en abscess leda till blodinfektion.
 2. Konsekvenserna av kronisk prostatit (bakteriell) - minskad sexuell lust, smärtsam utlösning, svår erektion. Också sjukdomen är orsaken till vesikulit, orchitis (inflammation i testiklarna), epididymit.
 3. Konsekvenserna av icke-bakteriell prostatit leder till impotens. Du kan lägga ett kors på ett helt sexuellt liv.
 4. Konsekvenserna av asymptomatisk prostatit är cancer. Asymptomatisk inflammation i prostatakörteln, som ibland varar i flera år, kan utvecklas till en tumör. Diagnos av cancer i första etappen är svår. För förebyggande av "manliga" sjukdomar är det därför lämpligt att donera blod årligen för PSA.

Varje form av prostatit i avsaknad av snabb intervention kan leda till:

 • skleros av prostata;
 • bildning av stenar i blåsan;
 • infertilitet;
 • bildandet av cystor, adenom.

Det är därför det är så viktigt att övervaka din hälsa och, i det minsta obehag, att konsultera en läkare.

Komplikationer av prostata adenom

Adenom i prostatakörteln är en av de vanligaste sjukdomarna hos män i avancerad ålder (90% av patienterna är personer som är över 80). Hela risken för sjukdom består i komplikationer.

 1. Urinvägsinfektioner - cystit, pyelonefrit, uretrit, prostatit. Inflammationer är förknippade med stagnation av urin, vilket är en gynnsam bakgrund för reproduktion av bakterier.
 2. Skarp och smärtsam retention av urin. Det kan uppstå med alkoholmissbruk eller som en reaktion på mediciner (även efter operation).
 3. Bildandet av stenar i blåsan. All skuld - Stagnation av urin.
 4. Njurinsufficiens. Visas när avancerade stadier av adenom, kan orsaka patientens död.
 5. Hematuri är blod i urinen.

För att undvika komplikationer av sjukdomen är det nödvändigt att vända sig till specialister i tid och att ge behandling för sjukdomen.

I de första stadierna av sjukdomen appliceras kurser av antibiotika. I den andra och tredje behandlingen utförs kirurgiskt. Det bör noteras att operationen har konsekvenser:

 • blödning;
 • infektiösa och inflammatoriska processer;
 • försämring av kvaliteten på sexuellt liv.

Biverkningar är tillfälliga och efter fullständig återhämtning försvinna.

Prostatacancer

Prostata hos män inflames lika ofta som äggstockarna hos kvinnor. Av alla typer av cancer är det vanligaste hos medlemmar i det starkare könet prostatacancer. Tumör observeras hos 10% av patienterna, dessutom finns det tendenser i tillväxten.

Det är svårt att exakt ange orsakerna till tumörbildning. De vanligaste är män som har en förutsättning för cancer (det fanns fall av sjukdomen i familjen). Förekomsten av en tumör kan också vara långvariga inflammatoriska processer kvar obevakad.

Riskgruppen består av personer som röker, missbrukar alkohol; män över femtio år; liksom de som arbetar hårt eller arbetar med skadliga toxiner.

Hela risken för prostatacancer är att sjukdomen inte manifesterar sig. Patienter behandlas med klagomål redan vid metastasering, när behandlingen blir ineffektiv. Det enda som förblir är stödjande terapi.

Därför rekommenderar läkare att regelbundet ta ett blodprov av PSA. Detta är det enda sättet att diagnostisera för tidiga förändringar i prostatakörtelns vävnader.

Metoder för behandling av cancer

 1. Prostatektomi - kirurgi. Det är möjligt i frånvaro av metastaser till andra organ, och även om det inte finns några lesioner av lymfkörtlarna.
 2. Strålbehandling - behandling av en tumör genom strålningsexponering. Strålning skadar cancerceller, som ett resultat av vilket de dör. En av de olika bestrålningstyperna är brachyterapi - införandet av en strålkälla direkt i tumören. Biverkningar med sådan behandling är mindre märkbara.
 3. Kryoterapi - bekämpar tumören genom låga temperaturer. Applicera metoden med små tumörstorlekar.
 4. Hormon. Det används ofta i kombination med kemoterapi när prostata hos män inte är mottaglig för andra typer av behandling. Det är som en extrem åtgärd.
 5. Kemoterapi. Effekt på tumören med hjälp av kemoterapi. Metoden används både oberoende och i kombination med andra. Har många biverkningar. Eftersom droger påverkar inte bara tumörcellerna utan också de friska cellerna i alla organ.

Prophylax av sjukdomar i prostata

Det bästa förebyggandet av inte bara prostata sjukdomar utan också andra sjukdomar är en hälsosam livsstil.

Gynnsamma åtgärder görs av:

 • Korrekt och balanserad näring.
 • Fysiska övningar, sport - springa, simma, gå.
 • Förberedelser och förfaranden som stärker immuniteten.
 • Regelbundet sexliv.
 • Avslag från dåliga vanor.
 • Det är omöjligt att överkyla kroppen.

"Prostata hos män, symptom, behandling" - ett ämne som är relevant för de flesta medlemmarna i det starkare könet. Kanske, om du följer förebyggande åtgärder mot denna sjukdom, kommer antalet patienter att minska avsevärt.