Huvud
Strömförsörjning

Hur man behandlar inflammation i prostata

Inflammation av prostatakörteln som behandlad med hjälp av tillgängliga medel? Patologi kan vara smittsam och icke-infektiös. Vilka är de symptom som ska varna männen så att de omedelbart går till diagnosen och behandlingen? Om inte omedelbart söka professionell hjälp från en urolog, inte spendera behandling, risken för purulent process (akuta skedet), cystit, vezikulita, infertilitet hos män (kronisk form).

Vad är prostata och dess funktioner?

Prostatakörteln är ett viktigt organ för reproduktiva och urinvägar hos män. Prostatan är en upplösad endokrin körtel som ligger under blåsan och ligger runt halsen. Urinröret passerar genom prostata.

Prostatakörteln producerar en speciell hemlighet som ingår i spermierna. Hälsan hos reproduktionssystemet och aktiviteten i sexuellt liv beror på denna kropps tillstånd. Om du inte börjar behandla problem som är förknippade med dessa viktiga för några män i tid, försämras kvaliteten på spermierna, infertilitet utvecklas och sexuell aktivitet minskar.

skäl

Inflammation av prostatakörteln är oftast smittsam och kan orsakas av bakterier, klamydia, svampsjukdomar. De faller i prostata från urinblåsan, genom kanalen av urinering, från ändtarmen. I fallet med en gemensam infektionssjukdom i kroppen påverkar bakterierna prostatakörteln och kommer in i lymfatiska och blodkärl. De viktigaste faktorerna för inflammation är:

 • allvarlig hypotermi hos hela organismen
 • brott mot avföringsprocessen (förstoppning);
 • långvarigt sittande
 • lång avhållsamhet eller omvänt, för aktivt sexliv;
 • kroniska, venerala, urologiska sjukdomar;
 • brist på fysisk aktivitet
 • en obalanserad diet.

Också orsaken kan vara ett tecken på professionell aktivitet, som är förknippad med konstant vibration, till exempel förare av fordon. Ofta trötthet, dålig sömn, stress och andra faktorer som minskar immunitetens skyddande egenskaper, kan också bidra till inflammation i prostata.

Symptom på inflammatorisk process

Oftast börjar sjukdomen med ett brott mot urinering. Följande obehagliga förhållanden är möjliga:

 • frekvent urinering
 • brinner under processen.

Smärta sensioner i nedre delen av buken, i perineum, under samlag och ejakulation är den andra gruppen av symtom som är associerade med sjukdomen. Men det händer att inflammationen i prostatakörteln går utan symptom. Många män uppmärksammar inte det obehag som periodiskt uppstår. Som ett resultat leder senare ett besök till urologen androlog till komplikationer, där det kvarstår den enda behandlingen - en kirurgisk operation.

Symptom på det akuta scenet skiljer sig från en kronisk sjukdom. Den akuta perioden inträffar plötsligt, alla symptom uttalas. Vid en exacerbation kan följande tecken observeras:

 • brinnande känsla vid tidpunkten för urinering;
 • feber, frossa;
 • komplexitet vid fullständig tömning av blåsan.

Med kronisk inflammation är dessa symtom mer suddiga. Följande känslor kan bli svikare:

 • frekvent uppmaning att urinera, vanligtvis på natten;
 • ömhet i underlivet och tillbaka, i testiklarna, perineum, vid tidpunkten för utlösning;
 • brinner under proceduren för urinering.

Hos män kommer inte alltid alla symtom att uppstå omedelbart. Bestäm den exakta kliniska bilden kan vara efter utförande av diagnostiska studier.

diagnostik

Den första etappen av diagnosen är samlingen av anamnese. För att diagnostisera, börja läka, måste läkaren känna till följande information.

 1. När de första symptomen började.
 2. Information om hur tecknen utvecklats behövs för att identifiera de faktorer som provocerade dem.
 3. Huruvida någon behandling tidigare utfördes eller en kirurgisk operation utfördes.
 4. Kompletterande data om aktiviteten och regelbundenheten av sexuell aktivitet, antalet partner, infektionssjukdomar, sexuellt överförbara sjukdomar, problem med erektion.

Efter samlingen av en fullständig historia utförs en digital rektalundersökning, laboratorietester och behandling är föreskrivna.

Laboratorieforskning

Skrapning av urinrörslemhinnan (ett urinrörs smärta) bestämmer närvaron av infektioner som överförs genom samlag, ett brott mot mikroflora. Huvudindikatorerna för sjukdomen är följande:

 • chlamydia;
 • ureaplasmosis;
 • mykoplasmos;
 • cytomegavirusinfektion;
 • trichomoniasis, gonorré.

Studera efter en hemlighet, utsöndrad av prostata, för att bekräfta inflammation i prostata. Men denna analys visar inte alltid ett inflammatoriskt syndrom. För differentiell diagnos av inflammation i prostatakörteln bestäms kvaliteten på den seminala vätskan.

En annan viktig undersökning är ultraljudsdiagnostik av prostata. Ultraljudsindikatorer används för att utesluta en abscess med akut prostatit. Studien bestämmer också patologiska förändringar, onkologiska neoplasmer.

behandling

Behandling av prostatit kompliceras av det faktum att det inte alltid är möjligt att rädda män från en sjukdom. Men modern medicin kan ta bort manifestationen av symtom. Om patienten tydligt observerar alla recept från läkaren, kan han glömma sjukdomen för alltid. Metoderna för behandling av prostatit har ett komplicerat tillvägagångssätt. För att eliminera patologi används följande metoder:

 • antibakteriell medicinering;
 • massageprocedurer på prostata
 • sjukgymnastik aktiviteter;
 • terapeutisk kost.

De viktigaste drogerna är antibiotika. Dessa läkemedel kan komma in i den hemliga prostata vävnaden, vilket skapar den nödvändiga koncentrationen för att undertrycka smittämnen.

Akut prostatit

Valet av en metod för behandling av det akuta stadium av prostatit beror på svårighetsgraden av symtomen. Om kliniken uttrycks uppträder förgiftning, komplikationer är möjliga. Oftast är män på sjukhus i den urologiska eller allmänna kirurgiska avdelningen. Överensstämmelse med sängstöd är viktigt.

De föreskrivna läkemedlen normaliserar blodcirkulationen, förbättrar dess fluiditet, viskositet. Drogen administreras intravenöst, vilket ger en positiv effekt på deras användning. De hjälper till att bota detta problem. Intravenösa läkemedel som främjar utflödet av lymf och venöst blod:

Droger reducerar förgiftning, ta bort skadliga ämnen från kroppen.

Orala läkemedel ordineras för att minska smärtssyndromet:

För att eliminera inflammation används ofta rektal stötpiller, som har analgetisk effekt och minskar inflammatoriskt syndrom.

Kronisk prostatit

Om kronisk prostatit är i akut stadium, så liknar behandlingen akut inflammation. I fallet av remission, vid svag regelbunden smärta, tyngdkänsla i prostataregionen, i ländryggraden och könsorganen tjänar utbyte mottagnings steroida läkemedel, immunmodulatorer:

Immunmodulatorer i kombination med nonsteroidala läkemedel minskar signifikant bildandet av trombos, förbättrar blodcirkulationen. För att behandla problem med erektion är patienterna förskrivna antidepressiva medel, lugnande medel.

En mycket viktig för snabb återhämtning är en terapeutisk kost. Korrekt näring utgör grunden för någon behandling. Dieten bygger på vissa principer. Dieten utesluter helt:

 • alkoholhaltiga drycker;
 • animaliska fetter;
 • bönor;
 • sorrel;
 • soda;
 • rika produkter.

Kost i denna sjukdom innefattar produkter som förbättrar peristaltik, blodtillförsel av blodkärl. Det är användbart att använda dill, persilja, persilja och andra örter.

Men när det gäller sjukdomens avancerade stadium, när abscessen har spridit sig till hela organet, kan bara operationen bidra till bildandet av cystor och strängningar. Att behandla medicinskt ger ingen mening och är farlig. Operationen har ett vittnesbörd i att minska urinröret i en sådan utsträckning att urinering är omöjlig. Indikation för kirurgisk ingrepp är utseendet av purulenta formationer, blodkärls kärlkärl. Operationen att ta bort har kontraindikationer:

 • organens sjukdomar i exacerbationsstadiet
 • akut stadium av inflammatoriska processer i urinvägarna;
 • dålig blodkoagulerbarhet.

Traditionell medicin

Med inflammation av prostatit kommer männen att dra nytta av traditionell medicin. Medicinsk örter hjälper verkligen till att minska manifestationen av symtomen på sjukdomen. Dekoktioner av örtrötterna kan härda inte bara prostatit, men även andra infektionssjukdomar. För buljong, ta den torkade roten av denna ört och brygg i en termos. Ta ett avkok av en tredjedel av ett glas varje dag.

Mörtens ört används av många inflammationer i könsorganen. Infusioner från denna ört dricker av banan eller sprutar av kanalen med urinering. Malurt tas i små doser i torr form, med mycket vatten. När du tar örter är en speciell diet viktig. Det får inte innehålla animaliska fetter, ägg, godis. Dieten tillåter användning av spannmålsprodukter, grönsaker, frukt, nötter.

Men innan du använder medicinska örter och folkrecept på män är det nödvändigt att konsultera en läkare.

Symtom på inflammation i prostata: symtom och behandling

Inflammation av prostata (prostatit) är ett problem som varje tredje man i åldern 25-60 år står inför. Sjukdomen kan botas. Men om den inflammatoriska processen har blivit kronisk, är det mycket svårare att bota.

Det finns många faktorer, på grund av vilka prostatakörteln kan bli inflammerad. De främsta orsakerna är STD, hypotermi, dåliga vanor, fetma, försvagat immunförsvar.

Du kan konservativt undertrycka inflammatoriska processer i prostata. För detta måste du ta vissa mediciner, träna, äta bra, delta i prostata massage sessioner. I undantagsfall, med inflammation i prostata, föreskrivs kirurgiska ingrepp.

Typer av prostatit

Prostatit är en sjukdom där prostata körs upp. Inflammatorisk process leder till ödem och nedsatt funktionalitet i bukspottkörteln. Sjukdomen är farlig eftersom den är kronisk och kan bestå länge i latent form.

Det finns 7 typer av prostatit på grund av förekomsten - infektiös, bakteriell, svamp, stillastående, hormon-dystrofisk, allergisk, vegetativ. Också i en separat kategori ingår läkare som asymmetrisk prostatit (det är sällsynt). De vanligaste är bakteriella och kongestiva typer av sjukdomar.

Sjukdomen kan vara akut eller kronisk. Det finns tre perioder av prostatit - aktiv inflammation, latent inflammation och remission. Bakteriella / svampiga / infektiösa typer av prostatit delas också in längs infektionsvägen. Så det finns en urinrör, hematogen och lymfogen vägen.

Fortfarande en prostatit dela upp varaktighet och lokalisering av ett inflammatoriskt centrum. Det finns tre typer:

 1. Utrullning. Inriktningen av inflammation är liten.
 2. Follikulär. Patogena processer påverkar 1-2 delar av prostata.
 3. Parenkymal. Inflammerad en eller båda prostatakörteln. Dessutom störs excretionskanalerna hos organsvällningen och utflödet av prostatajuice.

Svårighetsgraden av symtomen kommer att bero på typen av prostatit.

Orsaker till inflammatoriska processer

Orsaken till bakteriell / infektiös / svampig typ av prostatit är penetrering av patogena mikroorganismer i glandulärorganet. Provoke inflammatoriska processer som kan Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococci, Kochs pinne, streptokocker.

Även humant papillomvirus, klamydia, mykoplasma, trichomonas kan bli orsakerna till sjukdomen. Svampform av prostatit blir vanligtvis en följd av penetration av bukspottkörtelsvamparna i Candida-familjen eller mögliga svampar.

Den icke-bakteriella formen av prostatit kan provoceras:

 • En kränkning av blodflödet i det lilla bäckenet. Om blodet cirkulerar dåligt sväller prostata och blodkärlen träffas. Med stillastående prostatit kan lymfkörteln i ljummen också bli inflammerad.
 • Hormonala störningar. För mänens hälsa är en testosteronbrist, ett överskott av prolaktin och östradiol, liksom en överdriven mängd dihydrotestosteron i blodplasman farlig.
 • Hypotermi.
 • Med nedsatt immunförsvar.
 • Dåliga vanor. Glandulärorganet påverkas kraftigt av alkoholhaltiga drycker, cigaretter och narkotiska ämnen.
 • Kroniska sjukdomar i det genitourinära systemet - cystit, uretrit, pyelonefrit, etc.
 • Skador på organen i det lilla bäckenet.
 • Sedentary sätt att leva. Hypodinami leder till en störning av blodflödet i det lilla bäckenet, vilket ökar sannolikheten för att utveckla inflammatoriska processer.
 • Oregelbundet sexliv, frekvent onani.
 • Unhealthy diet och förekomsten av överdriven kroppsvikt.

Också predisponera för utveckling av prostatit är skadliga arbetsförhållanden och dålig ekologi.

Symtom på inflammation i prostata

Vad är symtomen på prostatainflammation hos män? Symtomen kan variera. Här kommer allt också att bero på den bakomliggande orsaken till den inflammatoriska processen i det lilla bäckenet. Till exempel har bakteriell, svamp och infektiös prostatit en mer uttalad symptomatologi.

Typiskt, behandling av akut bakteriell / infektiös / svamp prostatit hos män observerade tecken på förgiftning - ökad kroppstemperatur, aptitlöshet, det finns en feber, trötthet, värk i kroppen.

Även bakterier, infektioner och svampar framkallar utseendet av slemhinnor, purulent eller curdled urladdning ur urinröret. Tilldelningar kan vara feta i naturen, separerade från urinröret under urinering.

Det finns generella symptom på prostatainflammation, som är:

 1. Smärta i perineal regionen. De kan "ge" i testiklarna, nedre delen av ryggen, penis och coccyx. Smärta sensioner tenderar att öka under samlag och urinering.
 2. Klåda, brinner och gnuggar i urinröret vid urinering. Dessa symtom uppträder ofta med svampinfektiös eller bakteriell prostatit.
 3. Minskad sexuell lust.
 4. Brott mot styrka. Om den inflammatoriska processen i prostata inte undertrycks i tid kan erektil dysfunktion utvecklas.
 5. För tidig utlösning, eller vice versa - ingen utlösning.
 6. Minskade orgasm.
 7. Läckage av urin.

Om du har ovanstående symtom ska du omedelbart kontakta urologen.

Diagnos av sjukdomen

Prostatit behandlas av en urolog. Inledningsvis undersöker läkaren patientens historia. Då genomförs en muntlig undersökning. Läkaren anger när det förekommer tecken på vilka händelser som föregår detta, om det fanns hos mannen ZPPP, med vad patientens arbete är kopplat till, om patienten utför ett högkvalitativt sexuellt liv.

Då utförs en fysisk undersökning av prostata. Läkaren sätter in ett finger i analaöppningen och sondrar i kirtlet. I inflammatoriska processer är prostata edematös och förstorad i storlek. Om palperade kan patienten klaga på obehag och smärta.

Obligatoriska möten är:

 • Blodtest för PSA. Det behövs för att utesluta möjligheten att utveckla adenom eller prostatacancer.
 • Allmän, bakteriologisk och cytologisk analys av urin.
 • Ta ett smet från urinröret.
 • Analys av utsöndringen av prostata.
 • Forskning genom PCR. Det ordineras för misstänkta hemliga sexuella infektioner.
 • Sperma.
 • TRUSY prostata.
 • Uroflowmetry.
 • MRI av prostata.
 • CT i bäckenorganen.

Baserat på resultaten, görs en slutlig diagnos och en individuell behandlingsregimen väljs.

Metoder för behandling

Konservativ terapi

Varje man måste veta vilken inflammation av prostata symptom och behandling för män. Symtomatologin diskuterades ovan, så låt oss överväga behandlingen mer detaljerat. I regel behandlas inflammationen i prostata konservativt, det vill säga med hjälp av läkemedel, kost och sjukgymnastik.

Principen för terapi är vald baserat på orsaken till sjukdomen. Att skjuta upp besök till läkaren och passage av medicinska åtgärder är inte nödvändigt, eftersom prostatit kan bli ett kroniskt problem. När sjukdomen blir kronisk blir det ännu svårare att bekämpa det.

Allmänna principer för terapi:

 1. Användningen av antibiotika. De utses under perioden för förvärring av den inflammatoriska processen. Vanligtvis är azitromycin, ceftriaxon, amoxilav, augmentin, amikacin, ofloxacin, norfloxacin förskrivna.
 2. Användning av alfa-1-adrenoblockerare. Läkemedelsnivån dysursjukdomar, förbättra urinflödet, förhindra akut urinretention. De bästa drogerna i denna grupp är Omnik, Omiks, Ranoprost, Tamex, Adenorm, Dalphaz, Tamsulozin, Urorec.
 3. Syftet med bioregulatoriska peptider. Dessa medel behövs för att normalisera erektionen, återställa normalt blodflöde i litet bäcken, förhindra stillastående processer, stimulera reparativa processer i bukspottkörteln. Vitaprost, Samprost, Uroprost och Prostatilen är erkända som effektiva.
 4. Användningen av icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (diklofenak, ibuprofen), kramplösande (No-spa, papaverin, Baralgin), muskelavslappnande (Mydocalm, Tolperil). Dessa läkemedel ordineras som alternativ, det vill säga endast om det finns ett behov. Vanligtvis används dessa mediciner när prostatit åtföljs av outhärdlig smärta och spasmer.
 5. Användning av fytopreparationer. Typiskt utnämnd Prostanorm, Prostamed, Prostopinum, Prostamol Uno. Hjälp öka effekten och öka effektiviteten hos konservativ terapi. Du kan ta både för medicinska och förebyggande ändamål.
 6. Överensstämmelse med kost. Menyn ska innehålla mer grönsaker, dietsoppa, kryddor, frukter, bär, kött, fisk, fisk och skaldjur, jästa mjölkprodukter. Från rostade, feta och halvfabrikat är det bättre att vägra.
 7. Överensstämmelse med HLS. Avslaget på rökning, narkotiska ämnen och alkohol visas.
 8. Göra sport. Lämplig yoga, simning, spelsport, löpning, stavgång. Också det kommer inte att skada att gå mer i frisk luft.
 9. Normalisera dagens regim, överbrygga inte, sova 7-8 timmar om dagen.

Dessutom är det möjligt att använda traditionella behandlingsmetoder (i samförstånd med den behandlande läkaren).

Operativ behandling

Ibland hjälper läkemedelsbehandling inte till eller dess effekt är otillräcklig. I detta fall kan patienten tilldelas operation. Som regel används operationen med den beräknade formen av prostatit, när stenar förekommer i prostata.

Också indikationer för kirurgisk manipulation är phlegmon och abscess i prostatakörteln, misstänkt prostatacancer, godartad prostatahyperplasi. Fortfarande för kirurgi utesluter sig ofta i närvaro av en hematuri (förekomst av blodproppar i urinen).

Vilka operationer som kan tilldelas visas i tabellen.

Tecken och symptom på kronisk prostatit hos män. Huruvida det finns risk för behandling?

Prostatit - en inflammation i prostatakörteln - kan manifestera sig i akut och kronisk form.

Akut inflammation är svår att ignorera: dess tecken uttalas, vilket inte kan sägas om den kroniska manifestationen av sjukdomen. det malosimptomno, men hans arbete gör på "utmärkt", slår på organets vävnader och minskar dess funktion.

Om kronisk prostatit: typer och funktioner

Inflammation av prostata anses vara kronisk, om dess svaga symptom kvarstår i mer än 3 månader.

Enligt statistiken förekommer endast 5% av fallen i den akuta kursen, resterande 95% är kronisk prostatit. Det påverkar män av reproduktiv ålder, och även unga män i åldrarna 18-20 år är mottagliga för denna sjukdom.

infektion i prostata får på flera sätt:

 • med blodflöde från infektiösa foci i kroppen - carious teeth, lunginflammation, inflammerad maxillary bihålor, pustulära formationer;
 • med en ström av lymf från närmaste organ, t ex från tarm på hemorrojder, en dysbakteriöshet;
 • samlag
 • nedåtgående eller stigande sätt från det infekterade urinvägarna - blåsan eller urinröret.

Minskad immunitet och hormonella misslyckanden i synnerhet stimulera infektionens utveckling och spridning.

Icke-infektiös eller kongestiv prostatit framträder som ett resultat av ett brott mot utflödet av blod och lymf från bäckenet, liksom med stagnation av prostatajuice i rörets kanaler.

Bevisa sådana fenomen följande faktorer:

 • överträdelser i sexuellt liv - långvarig avhållsamhet, avbrutna handlingar, orealiserad lust;
 • rökning - nikotin spasmerar blodkärlen och förhindrar normal blodcirkulation;
 • stillasittande sätt att leva;
 • nära kläder
 • alkoholmissbruk. Alkoholhaltiga drycker irriterar väggarna i körtelarna, vilket orsakar inflammation.
 • förstoppning.

Kongestiv prostatit uppträder 8 gånger oftare än infektiös och utvecklas sällan som en komplikation av akut inflammation i prostata.

Abakteriell prostatit

Denna typ av sjukdom kallas också kronisk bäckensmärksyndrom (CPPS). Det vanligaste symtomet är smärtsyndrom, bäckenregionen, men frånvaron av patogena mikroorganismer mikrobiologisk undersökning av urin och prostatiska utsöndringar.

Smärta sensioner förvärvar olika svårighetsgrad och lokalisering. De sträcker sig till perineum eller blåsan, könsorganen. Processen för utlösning är också smärtsam. Problem med utsöndring av urin i den sexuella sfären är också närvarande, men de är sekundära.

Diagnosen fastställs om smärtan kvarstår i 3 månader eller mer.

Det finns 2 typer CPPS:

 1. Inflammatorisk CPPS- i urinen och utsöndringen av prostata avslöjar ett ökat antal vita blodkroppar, som talar om inflammation. Mikroorganismer detekteras inte. Det finns flera orsaker till denna typ av inflammation. Å andra sidan är detta möjligt med återflöde (gjutning) av ren urin från urinröret i körteln. Bidra till dessa anatomiska defekter eller brott mot muskelkontraktioner i blåsan, prostataorganet, perineum. Urin, eller snarare urat i det, och orsakar inflammatoriska fenomen i prostata. Å andra sidan antas det att felet i denna process fortfarande är bakterierna, vilka inte bestäms av den klassiska metoden. För deras detektion bör molekylär diagnostik användas. Den tredje orsaken är autoimmuna processer i kroppen.
 1. Icke-inflammatorisk CPPS - I analyserna finns det ingen leukocytos och mikroorganismer. För att fastställa diagnosen använd instrumental diagnostik. Det låter dig fastställa problemen med innervation eller muskelförändringar i prostata och andra organ:
  • Cervikal del av blåsan - stenos eller proliferation;
  • bäckenregionen - myalgi, muskelspänning, nedsatt passage av nervimpulser;
  • urinrör - förträngning, ökat tryck;
  • prostata - gjutning av urin, ökat tryck.

Mycket ofta hos patienter med CPPS observeras nervsjukdomar: ångest, irritabilitet, depression.

Bakteriell prostatit

Kronisk inflammation i prostata av bakteriell etiologi börjar visa sig med mindre obehag vid urinering. Detta inkluderar liten smärta, klåda eller brinnande, vilket minskar flödet av strålen. Färgen på urinen förändras, det får en obehaglig lukt. Obehagliga känslor kan också störa vid tömning av tarmarna. Visas svag, tråkig smärta i perineum.

inträffa problem i sexuellt liv. I början av sjukdomen de är situationsanpassat: försvagningen av erektion eller allt snabbare det händer på natten, snabb utlösning, orgasmstörningar förnimmelser.

Ett karakteristiskt symptom för detta stadium - Utseendet från urinröret under avföring.

Urinering blir allvarligt smärtsam, Intresset att gå på toaletten blir allt vanligare. Vid något tillfälle, dessa symtom avtar på grund av kompensatorisk spridning av urinblåsan muskler, och sedan återupptas igen, mer kraftfullt.

Smärta i perineum intensifieras också. Hon ger i nedre delen av ryggen, pubis, ben, skrotum. Karaktären av smärtsamma känslor förändras också: de blir starkare och skarpare, störs på natten.

Det finns en växande sexuell dysfunktion, som blir permanent. Ejakulation åtföljd av smärta, minskad erektion och sexuell lust.

Också åtföljd av patienter är ökad svettning, inklusive i perineum. Kroppstemperaturen ökar något - 37-37.5 °.

Mot bakgrund av sexuella störningar hos män Utvecklingen av brott i mentala sfären. De blir irriterande, nervösa, kan bli deprimerade.

Andra typer av kronisk prostatit

Det finns ett koncept beräknad prostatit. Denna sjukdom är extremt sällsynt och påverkar män av mer mogen ålder. Det kännetecknas av bildandet av stenar som består av prostatajuice, inflammatorisk effusion, liksom fosfater och kalcium.

Symtom på denna typ av sjukdom är smärtor som har en typisk lokalisering för prostatit. De intensifieras under rörelse, efter samlag. Blod uppträder i ejakulatet. Det finns andra tecken på inflammation i körteln.

Stenar är resultatet av långvarig prostatit eller adenom.

Stagnerande prostatit är bakteriell och icke-bakteriell. Dess särdrag är mild symptomatologi:

 • ett subfebrilt tillstånd
 • obehagliga känslor i ljummen;
 • problem med urinering
 • irritabilitet;
 • sexuella störningar.

Det finns också typer av kronisk prostatit:

 • autoimmun - utvecklas med immunförsvar, till exempel reumatoid artrit, systemisk lupus erythematosus;
 • hormon-dystrofisk - uppträder på grund av hormonella misslyckanden, med hormonella sjukdomar (diabetes mellitus), som ett resultat av organismernas fysiologiska åldrande
 • vegetovaskulyarny - bildas mot bakgrund av vegetativ-vaskulär dystoni. Orsakar blodcirkulation problem.

Hur sjukdomen diagnostiseras

Kronisk prostatit diagnostiseras med samma metoder som akuta.

Det första läkaren förhör och undersöker patienten. Undersökningen utförs genom metoden för digital rektal undersökning av prostata. Det kan förstoras, smärtsamt, asymmetriskt och förseglat. I sällsynta fall (icke-inflammatorisk CPPS) har den inte ändrats.

Vidare doktorn kommer att tilldela test. Från laboratoriemetoder tillämpas den allmänna analysen av blod och urin, analysen av en hemlig prostata. De kommer att visa ett förhöjt antal vita blodkroppar. När en bakteriologisk studie av urin och juice av prostata avslöjar ett medel. Ibland kan dessa indikatorer vara normala, men processen är fortfarande närvarande.

För att bekräfta sjukdomen, undersöks blodet för PSA. Hjälp och instrumentmetoder: ultraljud, TRUS, urofluometriya.

Farmakologisk behandling

Först och främst för behandling av kronisk prostatit föreskriva antibiotika. Kursen är lång - 1-1,5 månader. Före tillsättningen av antibakteriella medel bestämmer typ av patogen och deras känslighet för drogerna.

nödvändigtvis Använd immunokorrektiva läkemedel, eftersom nedsatt immunitet är en vanlig orsak till inflammation. Immunologens hjälp är möjlig.

Terapi av kronisk inflammation i prostata gör inte utan antiinflammatoriska läkemedel. För att börja med, förskriva icke-steroidläkemedel: Diklofenak, Ibuprofen, Meloxicam. De används i form av tabletter eller injektioner. Om de inte kan uppnå önskat resultat används hormoner: Prednisolon, Dexametason.

Alfablockerare hjälper till att lindra muskelspänning från blåsan, perineum. De verkar symptomatiskt, minskar smärta och gör urinering.

Om det finns outhärdlig smärta, aktuella smärtstillande medel.

Separat är det nödvändigt att säga på användningen av en dosform, såsom ljus. De är bra för att behandla den kroniska prostata processen. Oftast uttrycks dess symtom dåligt, och suppositoriernas mjuka funktion är tillräcklig för att stoppa dem.

De injiceras i ändtarmen. Dess närhet till prostata körteln ger snabba och effektiva resultat. Dessutom är den skadliga effekten av tabletter i mag-tarmkanalen och svårigheterna med injektioner uteslutna. Stearinljus har en antiinflammatorisk och smärtstillande effekt på kroppen.

Sjukgymnastik och andra metoder

Förutom läkemedel används andra metoder för behandling av kronisk prostatit:

 • rektal prostata massage - utförs genom ändtarmen. Förfarandet eliminerar stagnation av prostatajuice, och förbättrar också effekten av läkemedel. Kontraindicerat med förvärring av sjukdomen och närvaron av stenar i prostata;
 • Sjukgymnastik förbättrar blodcirkulationen i det drabbade organet och förbättrar näring. Av de använda metoderna UHF, elektrofores, darsonvalisering och andra. De visas bara i efterlämningsstadiet;
 • prostatit involverar i processen inte bara organen utan också en mans psyke. Kanske behöver han det hjälp av en psykolog eller psykoterapeut;
 • akupunktur är ett vanligt sätt att behandla kronisk prostatit. Förfarandet handlar indirekt på kroppen genom akupunkturpunkter.
 • övningar, som squats, walking, hoppning ökar blodcirkulationen i det lilla bäckenet och eliminerar stagnation;
 • aktivt tillämpad balneoterapi - Behandling med mineralvatten.

Läkemedelsbehandlingar är en integrerad del av terapi för kronisk form av prostatit. Men de kan orsaka ett antal komplikationer. Och eftersom behandlingen av denna typ av sjukdom är lång har människor funnit sätt att delvis ersätta sådana droger. Hjälp kom traditionell medicin.

Ledaren bland folkläkemedel för behandling av prostatit är pumpa frön. De innehåller mycket zink, vilket är nödvändigt för människors hälsa. Fröer kan konsumeras separat: 30g kommer att fylla på dagskursen för det nödvändiga spårelementet. Du kan också slipa dem i köttkvarn och blanda med honung, gör bollar från den resulterande blandningen. Håll dem i kylskåpet och ät 1 innan du äter.

Mycket användbart vid inflammation i prostata-drinken nypressad betesaft, morötter, gurkor och sparris. Volymen för en dag bör vara minst 0,5 liter.

blåbär perfekt för att återställa prostata. Den innehåller mycket näringsämnen, mikroelement och vitaminer.

I sällsynta fall vid behandling av prostatit måste tillgripa operationen. Indikationer därtill är ingen förbättring av medicinsk behandling, akut såväl som processer: abscess och andra suppurativ inflammation i prostatan, urinretention, proliferation av prostatavävnader samt benigna och maligna tumörer.

Kirurgisk behandling utförs med flera metoder: det kan vara partiell resektion av orgelet, dissektion av abscesser, excision av förhuden eller avlägsnande av hela körteln.

Hur man förhindrar utvecklingen av kronisk prostatit

Förebyggande av denna sjukdom är primär och sekundär.

Primär prevention är att förhindra uppkomsten av en sjukdom och reduceras till sådana aktiviteter:

 • upprätthållande av immunitet
 • Sexualitetens regelbundenhet
 • fysiska övningar och massor av måttlig svårighetsgrad. Detta är särskilt viktigt för dem som leder en stillasittande livsstil;
 • undvik superkylning;
 • cupping infectious foci i kroppen;
 • snabb behandling av urogenitala infektioner;
 • måste genomgå planerade fysiska undersökningar
 • missbrukar inte alkohol och rökning.

Sekundär förebyggande innehåller åtgärder för att förhindra återkommande sjukdom. Under det första året efter överföringen av prostatit måste en man besöka urologen en gång om 3 månader. Då - 1 gång på 6 månader. Om exacerbationen av sjukdomen inte uppstår tas patienten bort från dispensarobservationen.

För att förebygga prostatit är vacker sanatoriumbehandling kommer att passa. Moderna sanatorier erbjuder komplexa förfaranden från fysio- och balneoterapi, andra naturresurser.

viktigt följ och mat. Inkludera i menyn fler grönsaker och frukter, en mängd olika spannmål. Sura mjölkprodukter är också värda att berika din kost. Konsumtion av fisk och skaldjur kommer att fylla bristen på zink.

Kronisk prostatit är en långsam, långsam process. Cowarized han komplikationer:

 • cystit, pyelonefrit - urolithiasis;
 • vesikulit - inflammatorisk process i seminal vesiklar;
 • epididymoorchitis - inflammationsprocessen i testiklarna;
 • glandulär hypotrofi;
 • infertilitet och impotens.

Behandling av sjukdomen - en ganska lång process. Men det är värt att gå denna väg till slutet för att spara din hälsa och spara chansen för en hälsosam avkomma.

Inflammation av prostata: tecken och behandling

Prostatakörteln är ett unikt organ hos män som syntetiserar en hemlighet som är huvudkomponenten av manlig sperma. Dess huvuduppgift är att ge rörelse genom spermatozoas vas deferens. I det här fallet har prostata varit aktivt i bildandet av en orgasm, vilket möjliggör en man att uppfylla sin grundläggande reproduktiva funktion - att vara en far och make.

Inflammation av prostata är den vanligaste urologiska sjukdomen som många män står inför. Och om patologin tidigare hittades endast hos vuxna män (från 40 år och äldre) har sjukdomen idag blivit yngre, och även 20 år gamla pojkar kan drabbas av symtomen och konsekvenserna av denna sjukdom.

De främsta anledningarna

Liksom någon inflammatorisk sjukdom utvecklas prostatit hos män på grund av penetration i infektionsorganet. Det kan vara en bakteriell infektion som kommer in i prostata från urinblåsan (prostatit är en vanlig komplikation av blåsan) eller rektum såväl som sexuellt överförbara infektioner.

Huvudorsakerna och predisponeringsfaktorerna för denna patologi är följande:

 • hyppig hypotermi hos kroppen;
 • regelbunden förstoppning
 • flera samlag med en konstant förändring av sexuella partners (på grund av ökad risk för STD)
 • brist på regelbunden sexualliv män, vilket leder till utveckling av stagnation i kroppen och skapar en optimal miljö för tillväxt av mikroorganismer;
 • en minskning av mängden testosteron i kroppen (som kan uppstå med vissa hormonella störningar);
 • stillasittande livsstil och i synnerhet långt sittande på ett ställe (prostatit är en professionell sjukdom hos truckers och programmerare);
 • minskad immunitet
 • regelbunden stress, missbruk av nikotin och överdriven konsumtion av alkohol;
 • kroniska foci av inflammation i kroppen (bronkit, tonsillit, etc.);
 • blodsjukdomar och blodkärl.

Patologi är akut och kronisk, och var och en av dessa kliniska former kännetecknas av vissa symtom.

symtomatologi

Om det är en fråga om den primära förekomsten av symptom på prostatit, talar de om akut inflammation i prostatakörteln. Sjukdomen börjar snabbt med en temperaturökning på 40 och över. Mannen känner svår smärta i perineum, urinering smärtsam (och ibland till och med svår).

Denna patologi kräver en omedelbar överklagande till urologen, eftersom det inte bara är nödvändigt att avlägsna symptomen på sjukdomen och för att lindra patientens tillstånd, utan också att föreskriva snabb behandling för att undvika utveckling av kronisk prostatit.

Lyckligtvis (eller kanske tyvärr) är denna form av inflammation i prostata extremt sällsynt och oftare står män i kronisk patologi, vars tecken är lite uttryckta, och ibland kan sjukdomen inträffa utan symptom alls.

I den kroniska formen av sjukdomen uppträder hos män latent med periodiska exacerbationer, känne svår urinering, smärta i det perineala området (från mindre smärta till måttlig smärta intensitet), höjning av temperaturen till subfebrile.

En frekvent komplikation av obehandlad prostatit är en minskning av styrkan, vilket inte bara påverkar den fysiska men också den psykologiska situationen hos mannen. Den inflammatoriska processen kan spridas till sämre vesiklar och testiklar, vilket hotar en man med infertilitet.

Differentiell diagnostik

För att klargöra diagnosen är patienten tilldelad test, anamnese (klagomål) samlas in och en undersökning utförs. Diagnosen akut prostatit läkare kan exakt uttryckt, eftersom dess symptom är klart definierade, men definitionen av kronisk prostatit kan vara svårt, eftersom symtomen är ofta suddiga sjukdom. Icke desto mindre, är patienten administreras urin (när urin sjukdom märkt ökat antal leukocyter) och blodanalyser som rektal undersökning i vilken den detekterade ökningen i en prostata och markera den ömhet.

Ytterligare diagnostiska metoder används också som möjliggör mer noggrann diagnos och snabb behandling:

En förutsättning är att genomföra en mikroskopisk undersökning av prostatakörtelns utsöndring, eftersom det endast är möjligt att identifiera orsakssjukdomens orsaksmedel och att välja lämplig medicinering.

En annan vanlig sjukdom hos detta viktiga manliga organ är prostata adenom, vilket också kännetecknas av frekvent och smärtsam uppmaning att urinera. Om ett sådant symptom inträffar, bör en man därför konsultera en urolog för differentiell diagnos och utesluta sannolikheten för prostatatumör.

Läkaren utser en ultraljud till patienten, vilket möjliggör en visuell undersökning av prostata och utesluter adenomen. I vissa fall kan patienten behöva utföra urografi och endoskopi för att utesluta andra prostata patologier.

Egenskaper av behandlingen

Efter att ha bekräftat diagnosen, oberoende av orsaken till sjukdomen, föreskriver läkaren patientbehandlingen, med hänsyn till sjukdomsformen, symtom och varaktighet av kursen. Med akut prostatit är följande åtgärder obligatoriska:

 • antibakteriell terapi (efter bestämning av patogenen);
 • antiinflammatorisk terapi;
 • sparsam kost
 • Fysioterapeutiska procedurer (tvättning av urinröret).

Samtidigt garanterar en snabb och korrekt behandling av akut prostatit en fullständig botemedel mot sjukdomen.

Kronisk inflammation i prostatan, som kan ha någon anledning bör också behandlas med antibiotika, men patienterna måste ta dem under en lång tid (behandling av kronisk form av sjukdomen börjar mellan 4 veckor och kan pågå i flera månader). Effektiviteten av antibiotikabehandling i kronisk form kommer direkt att bero på patientens överensstämmelse med tidpunkten och doserna av medicinen, liksom andra rekommendationer, inklusive rekommendationer om näring och livsstil.

Från antibiotika är att föredra:

 • användningen av fluorokinolonläkemedel - levofloxacin, ceprofloxacin och andra;
 • mottagning av alfa-adenoblockers - terazosin, alfuzosin och andra;
 • icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel - ibuprofen, indometacin och andra.

I de flesta fall används vid behandling av kronisk prostatit hos män hormonala droger, och de kan vara av två grupper:

 1. glukokortikoider;
 2. adrenogenhaltiga hormoner.

Drogbehandling kompletteras nödvändigtvis med fysioterapi för att snabbt avlägsna symptom på sjukdomen. I synnerhet visar kronisk form av sjukdomen prostata massage, speciell gymnastik, vattenprocedurer och akupunktur.

Recept av alternativ medicin

Många män är generad att se en läkare om inflammation i prostata. De föredrar att behandla prostatit på egen hand och använder ofta populära recept för detta.

Man bör emellertid komma ihåg att recepten av traditionell medicin endast kan hjälpa till vid de första skeden av sjukdomen, när tecken på sjukdomen är obetydliga. Dessutom är de önskvärda att kombinera med läkemedelsbehandling för att uppnå ett positivt resultat.

Ett av de populära recepten för att snabbt ta bort inflammation i prostata är receptet på en blandning av honung, lök och vitvin. För att göra det måste du ta 100 g honung och 300 g riven lök och häll golvet med en liter vitt vin (kvalitet). Inficera 7 dagar på en torr och mörk plats, varpå ta in 1 matsked innan du äter.

Traditionell medicin används också för att behandla inflammationen i prostata pumpa-honungsblandningen. För att göra det, ska hackad pumpa frön och honung blandas i ett förhållande 1: 2 och svalna. Ta 1 tsk. morgon och kväll, och det är bäst att lösa upp.

Förutom intag av läkemedelsblandningar bör en man med prostatit ta till sig fysioterapiprocedurer. Sådana procedurer kan ordineras av den behandlande läkaren. Hemma kan du rekommendera enema - med kamomill eller kalendula, som har en antiinflammatorisk och lugnande effekt.

Fysisk aktivitet är väsentlig - joggning, morgon gymnastik, promenader och cykling har en positiv effekt på tillståndet av prostatakörteln och förbättrar blodcirkulationen i kroppen och därigenom eliminerar inflammatorisk process.

Med tanke på allt ovan kan man dra slutsatsen att inflammation i prostata är en allvarlig sjukdom, som inte bör tas lätt. Därför när de första "varningsklockorna" det är bättre att konsultera en specialist - i detta fall kommer behandlingsprocessen vara kort och gör det möjligt för en man att bli av med sjukdomen.

Hur man lindrar inflammationen i prostata

Läkemedelsmetod

Inflammation av prostatakörteln är ett frekvent och ofta problematisk problem för en man i det mest oupphörliga ögonblicket. Yttringar av denna sjukdom medföra en hel del olägenheter: täta urinträngningar, särskilt nattetid, allmän irritation och trötthet, och långvarig vägran att behandla sjukdomen utvecklas till en kronisk form, och att de mest obehagliga, utseendet på en adenom.

Det är tydligt att någon person önskar att lindra prostata i inflammation på det snabbaste sättet. Antibiotika anses vara det mest effektiva och omedelbara sättet för resultatet, vilket endast kan ordineras av en läkare. De mest populära grupperna av dessa läkemedel innefattar: makrolider (erytromycin) och fluokinoloner (levofloxacin).

Våra läsare rekommenderar

Vår regelbundna läsare blev av med PROSTATIT genom en effektiv metod. Han kontrollerade det på sig själv - resultatet av 100% - ett fullständigt bortskaffande av prostatit. Detta är en naturlig honungsbaserad lösning. Vi kollade metoden och bestämde oss för att rådgöra med dig. Resultatet är snabbt. DEN EFFEKTIVA METODEN.

Fluoroquinoloner används för infektiös karaktär av prostata sjukdom och för framgångsrik behandling av tecken på prostatit bör man bibehålla en månadskurs av terapeutiska effekter av dessa läkemedel.

Makrolider eliminera patogener i prostatan, men har en lång lista med kontraindikationer och därmed användningen av dessa droger i terapi är ofta omöjligt för patienter med andra kroniska sjukdomar.

Förutom antibiotika, vid behandling av inflammation i prostata används smärtstillande medel och droger, vars verkan är inriktad på den övergripande förstärkning av immunsystemet hos den manliga kroppen.

antibiotika

De viktigaste drogerna som ordineras av en läkare för att stoppa inflammation i prostatakörteln är antibiotika. För behandling av prostata sjukdomsanvändning:

moxifloxacin

Ett modernt läkemedel som ger omedelbar absorption av aktiva substanser i det skadade organs vävnader, vilket gör det möjligt för dig att snabbt starta processen att härda och bli av med patogenerna i prostata. Moxifloxacin botar effektivt inflammation och lindrar patienten av smärta och svullnad. Den exakta dosen av denna medicinering för behandling kan bestämmas av läkaren. Det rekommenderas att använda läkemedlet i form av injektioner i upp till 14 dagar.

ofloxacin

En annan typ av antibiotika som används vid behandling av prostatit. Den dagliga dosen av läkemedlet i den vanliga sjukdomsförloppet bestäms utifrån en persons vikt, men i tider med komplikationer och återfall ökar normen med hälften. Den exakta beräkningen av mängden aktiv substans för framgångsrik behandling av sjukdomen görs av den behandlande läkaren.

fakta

Läkemedlet är tillgängligt i form av tabletter och används i vilken ordning som helst utan bindning till tiden för ätandet. Den terapeutiska effekten uppnås genom att man applicerar standardmängden aktiv substans Faktiva per dag, men med kontraindikationer och närvaron av kroniska sjukdomar i inre organ reduceras dosen enligt doktors föreskrift. Behandlingstiden är vanligtvis 7 dagar.

Antibiotika är starka och farliga ämnen, så oberoende användning av dessa läkemedel för behandling av prostatit rekommenderas inte.

smärtstillande medel

No-Spa

Detta läkemedel har visat sig under en lång period av användning vid behandling av olika sjukdomar. Huvudsyftet med No-Shpa är eliminering av smärta i akuta faser av prostatit. Aktiva substanser hjälper till att ta bort spasmer, vilka är de främsta orsakerna till problem. För att normalisera kroppens funktion och minska obehag i genitourinärsystemet är det nödvändigt att ta No-Shpu enligt doktors föreskrift med en exponeringsperiod på sju dagar.

MIG-400

Effektivt hjälper till att lindra smärta när man använder aktiva substanshastigheten per dag. På receptet hos läkaren, för att snabbt kunna påverka orsakerna till problem i kroppen, kan dosen fördubblas, men först tills de första positiva resultaten erhålls, bör vi återgå till de rekommenderade standarderna. Förloppsbehandlingen av prostata sjukdom - 5 dagar.

Intag av smärtstillande läkemedel ska avbrytas om ingen önskad lättnad uppstår under behandlingen. I det här fallet måste du byta använt läkemedel till ett annat botemedel.

Vitaminkomplex

Duovit

I denna beredning samlas ett komplex av ämnen och vitaminer som är användbara för människokroppen. Regelbunden användning av Duovit tabletter hjälper till att stärka patientens fysiska tillstånd, förbättra minnet och mentala aktiviteter, bidrar till normaliseringen av erektilfunktionen och spermierstrukturen. Utbytesminimum är i det dagliga intaget av medel under månaden, enligt läkarens utnämning, kan behandlingstiden öka till 50 dagar.

Velma

Huvudsyftet med denna åtgärd är att lindra och lindra symtomen på prostatit vid akuta former av sjukdomen och sjukdoms kroniska sjukdom. Velmen är mest användbar under perioder med massiva förkylningar, särskilt på hösten och vårmånaderna, då kroppens förmåga att motstå infektion minskar och immunitet krävs. Komplexet innehåller E-vitamin, koppar, zink och selen, som tillsammans har en fördelaktig effekt på det genitourära systemet hos män. Det är nödvändigt att noggrant studera instruktionerna för detta läkemedel för att förhindra manifestation av allergiska reaktioner på vissa komponenter under behandlingen.

Sammansättningen av denna produkt innehåller naturliga ämnen som är användbara för maskulin hälsa: Roten av Ginseng, Yohimbe, ett extrakt av proteinmassan av sjöblötdjur. Liksom i Velmen, zink och vitamin E sattes till komplexet för att öka effekten på erektilfunktionen.

Behandlingsförloppet ger dagligt intag av läkemedlet i upp till en månad.

När du uppnår full återhämtning efter behandling behöver du inte helt överge användningen av vitaminkomplex. Dessa läkemedel kan länge ha en positiv effekt och stödja den manliga kroppen i hög tonus.

Smal specialiserad betyder

Vitaprost

Detta läkemedel används för kronisk prostata sjukdom. Den levereras i form av rektala stolpiller, och har en stor inverkan på avlägsnandet av skador i prostata på grund av antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper. Använda Vitaprost bidrar till att minska risken för tumörer och trombos också sett förbättringar i funktion urogenitalsystemet, förbättra kvaliteten på sperma och stimulerar perineum muskeltonus.

För att få önskat resultat ska ljusen appliceras dagligen före sänggåendet. Exponeringsförloppet är upp till tio dagar. Med individuell intolerans mot läkemedlets komponenter är klåda möjligt i anuset.

Prostamol Uno

En allmänt annonserad läkemedel, som ofta ordineras i samband med andra läkemedel, inklusive antibiotika. Formen av frisättning av detta läkemedel är kapslar, doktorn bestämmer den dagliga dosen under behandlingen. Denna mängd är tillräcklig för att påverka det drabbade organet för att återställa det geniturära systemet och normalisera antalet uppmaningar att tömma, särskilt på natten. Kursens varaktighet beräknas individuellt för varje man, med hänsyn till sjukdomsfasen och eventuella kontraindikationer.

prostatilen

Denna produkt är tillgänglig både i form av rektala suppositorier och i ampuller för intramuskulär injektion. Prostatilens huvuduppgift är normaliseringen av blodcirkulationen i perineum och bäckenområdet, vilket gör det möjligt att påskynda processen att bli av med den smittsamma sjukdomen. Positiva effekter av läkemedlet innefattar att förbättra strukturen hos den seminala vätskan och minska frekvensen av uppmaning att tömma blåsan.

Den rekommenderade dagliga normen för användning av ljus: på morgonen och vid sänggåendet, och efter administrering av läkemedlet bör ligga i en halvtimme på soffan för att stärka absorptionen av användbara ämnen. Denna ansökan är utformad för en tio dagars kurs, och för injektioner är det obligatoriskt att få läkares tid.

Varje högt specialiserat sätt för terapi används länge, och för att undvika misstag i dosering och tidpunkt för applicering är det nödvändigt att enas om hur sjukdomen behandlas med läkaren.

Massage i prostata

En tidstestad terapi för prostatacenters inflammatoriska process är den fysiska stimuleringen av det sjuka organet. Det är inte möjligt att använda massage om prostatakörteln är infekterad genom infektion, efter strålningsexponering eller vid åldrande, stillastående sjukdomskurs, i andra fall anses detta läkemedel vara säkert och effektivt.

Att utföra rätt massage ska ske uteslutande av en specialist. Före proceduren måste patienten rengöra tarmarna med en emv, varefter han placeras på en särskild soffa på hans sida så att knäna ligger nära bröstet. Läkaren penetrerar prostata genom manens anus och, med cirkulära rörelser, pressar lätt på orgeln. En session är utformad för 5 minuters behandling.

Som en följd av prostatakörteln som utförts finns en minskning av ödem, återställande av prostata trofismen. Den fullständiga behandlingen av terapeutisk behandling är minst 10 förfaranden och oberoende genomförande av denna process är omöjlig.

Det är möjligt att utföra en extern massage som inte har samma effekt som beskrivits ovan, men om det görs korrekt kan det lindra prostata smärta. För att få ett ordentligt resultat, görs effekten genom att lätt sätta ut mellanslaget mellan pungen och den analöppna, applicera olja för att förhindra hudirritation i denna ömma plats.

Liksom vid direkt exponering för prostata är extern massage oacceptabel för bakteriell typ av inflammation och purulenta abscesser.

Traditionell medicin

Snabb lindring av inflammation i prostata är möjlig inte bara genom medicinska metoder, men också med hjälp av hem recept, testad i århundraden. Det är särskilt effektivt att använda folkterapi i de första stadierna av sjukdomen.

lera

Särskilda terapeutiska ämnen köps i apoteksnätet och används enligt anvisningarna. Denna metod kan hjälpa till att eliminera endast symptomen på prostatit. Som behandlingsalternativ - den rektala installationen av lera tamponger, som hjälper till att eliminera toxiner från kroppen och är helt säkra.

Honungsljus

För att förbereda läkemedlet kommer att behöva en tesked honung, 30 gram mjöl och kycklingägg. Alla ingredienserna blandas noggrant och den resulterande massan är gjord med rektala ljus upp till 2 cm långa.

Ljus gjorda av propolis

Torkad och krossad propolis blandas med smör från kakaobönor med tillsats av lanolin i en andel av 40 - 20 - 2 gram. Den resulterande massan bearbetas till färdiga ljus. Behandling av prostata sjukdom upp till två månader med daglig användning.

Fröer av pumpa

Det mest populära verktyget som används hemma för att återställa manlig hälsa och minska svullnad i prostata. Med denna produkt kan du fylla den nödvändiga balansen av zink i kroppen, för vilken det är tillräckligt att konsumera upp till 40 gram friterade frön varje dag.

örter

De lindrar ödem i prostata och effektivt bekämpar inflammatorisk process. Oftast för terapeutiska effekter på sjukdomen i prostata som används infusioner och avkok:

 • Infusion av Tansy, Rosemary, Toloknyanka (en matsked torkade blommor). Samtliga komponenter i samlingen placeras i en termosflaska och hälls över med kokande vatten (350 ml). För beredskap är det nödvändigt att vänta 3-4 timmar, varefter läkemedelsdrinken filtreras och används på tom mage varje morgon för kvart i glas.
 • Avkok av kamille, Echinacea, Johannesjärn kokas i ett vattenbad i tio minuter efter kokning. Varje växt kräver en matsked per liter vatten. Använd som vanlig dryck.
 • För att förbättra blodcirkulationen används en samling lakrits, nät och Donnik. Torra växter i lika delar hälls med kokande vatten och insisterar i en halvtimme, varefter de dricker som vanligt te i små cirklar upp till fyra gånger om dagen.
 • Persilja, som används i sallader och kryddor i sin naturliga form, är ett utmärkt verktyg för att behålla den manliga kroppen i tonen.

Aspen bark

Buljongen hjälper till att ta bort akut smärta i patienten och har en antiinflammatorisk effekt. Använd en torr och finmalet bark av ett träd i en volym på 3-5 gram per kvarts liter kokande vatten. Lösningen infunderas i 7-8 timmar.

Användningen av folkmetoder bör samordnas med sjukdomsförloppet på grund av olika behandlingsriktningar:

 • Vid kronisk sjukdom rekommenderas att använda komplex för fysisk utbildning, använd vegetabiliska avkok och infusioner, var uppmärksam på honungspreparat;
 • inflammation i prostatakörteln i den akuta fasen avlägsnas av örter.

Förutom de angivna behandlingsmetoderna finns också snabba metoder för att eliminera det edematösa tillståndet hos prostata hos patienten:

lavemang

För att få en snabb läkningseffekt, använd ett avkok av kamille i en volym på 300 ml. Vätskan injiceras i patientens tarm genom anusen, varefter det är nödvändigt att hålla det så länge som möjligt.

Antiinflammatoriska suppositorier

Användningen av rektala suppositorier på anläggningsbasis kräver föregående samråd med den behandlande läkaren. Deras konsistens ska inte vara för mild, så att läkemedlets antivirala effekt på prostata fortsätter under en viss tid.

Ljus gjorda med propolis ger inte ett snabbt resultat, men om du har tillräckligt med tålamod kommer effekten av deras applicering att märkas, och under lång tid även vid kroniska sjukdomar.

Uppvärmning

Det enklaste sättet att stödja prostatakörteln i den nödvändiga tonen. Läkare råder varje gång du besöker badrummet för att använda en het dusch, rikta strålen till perineum i 5-7 minuter för att påverka behandlingen på prostata. Denna metod är särskilt effektiv med den antagna superkylningen av organismen.

Att avlägsna inflammation i prostata med folkmetoder på styrkan hos någon, men innan förfarandena börjar är det nödvändigt att konsultera en läkare och samordna med sig den valda terapin. Hemmetoder bör användas för att eliminera de sanna orsakerna till sjukdomen, så att de oavsiktliga effekterna av droger inte förvärrar utvecklingen av befintliga kroniska sjukdomar.

Hälsotillståndet för varje person är på en viss individnivå, så effekten på kroppen med aktiva medel bör beräknas i varje enskilt fall, vilket bara läkaren kan göra.

Vem sa att det är omöjligt att bota prostatit?

Har du en PROSTATE? Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte? Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • konstant smärta i underlivet, skrotum;
 • svårighet att urinera
 • sexuell dysfunktion.

Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Prostatit kan vara CURED! Gå till länken och ta reda på hur specialisten rekommenderar behandling av prostatit.