Huvud
Förebyggande

Uretrit hos män - orsaker, symptom, diagnos, behandling och förebyggande

Till urologen ofta män av olika ålder, som möter uretrit. Denna sjukdom uppenbarar sig som ett starkt symptom i form av gnidning och bränning med urinering, vilket medför obehag. I avsaknad av behandling kan den akuta formen av sjukdomen passera in i den kroniska, vilket kommer att ge allvarliga komplikationer till ett människors genitourinary system. Se typ och principer för behandling för urinritning.

Vad är uretrit hos män

Urinflammation i män - detta är urinröret. Under urinröret förstås urinkanalen i form av ett tunt ihåligt rör med en böjning, vars längd är 16-24 cm och bredden är upp till 8 mm. Sjukdomskrävande mikrober, virus eller svampar kan slå sig i väggarna i denna kanal och orsaka en inflammatorisk process på sitt slemhinna. Patologi är vanligare hos män som har ett aktivt sexliv, försummar barriärmedel.

På grund av den speciella strukturen hos urinröret multipliceras den patogena mikrofloran snabbt. Detta leder till svullnad i slemhinnan, en försening i urinflödet och komplikationer är akut smärta, förgiftning. Uretrita uppenbaras av allvarlig smärta, åtföljd av smittspridning upp i genitourinary organen i frånvaro av behandling.

Orsaker till urinflammation

En specifik inflammatorisk process i urinröret orsakar sexuella infektioner. Han är utsatt för unga män som ofta byter sina sexpartners eller övar sex utan att använda kondom. De viktigaste patogenerna för specifika uretrit är trichomonader, Candida-svampar, mykoplasma, gonokocker, klamydia. Andra orsaker till sjukdomen:

 • svår hypotermi - leder till akut inflammation, förvärrar kronisk patologi
 • urolithiasis - Trauma till slemhinnan i urinröret under rörelse av sand eller stenar;
 • kateterisering, cystoskopi - diagnostiska och terapeutiska förfaranden som kan orsaka komplikationer;
 • allergiska reaktioner - inflammation mot bakgrund av penetration i kroppen av utländska agenter;
 • cystit, prostatit, pyelonefrit - inflammatoriska sjukdomar hos mänets urogenitala system;
 • kroniska infektionsfett i kroppen;
 • trängsel i bäckenorganen;
 • Försummelse av personlig hygien;
 • försvagning av immunitet mot bakgrund av stress, psyko-emotionell stress, undernäring, vitaminbrist eller hypovitaminos, dåliga vanor.

Nonspecifik uritrit orsakas av mikrober: E. coli, stafylokocker, streptokocker. Kronisk sjukdom tar som ett resultat:

 • immunsystemets svaghet;
 • Spridningen av patologi till andra organ
 • Felaktig eller ofullständig behandling av akut urinrör.

Det finns flera typer av klassificering av sjukdomen, beroende på olika faktorer. Berömda arter:

 1. Enligt smittämnet - en specifik och ospecifik urinrit hos män. Den första typen är orsakad av bakteriella (inklusive gonorré), virus-, svamppatogener. Nonspecifik urinrit är en purulent inflammation, vars utveckling främjas av stafylokocker, streptokocker, E. coli. Sjukdomen utvecklas mot bakgrund av förkylningar, problem med mag-tarmkanalen. Blandad uretrit kan orsaka tuberkelbacillus.
 2. Under sjukdomsförloppet, kronisk och akut urinrör hos män. Den senare kännetecknas av skarp smärta, svår klåda och brännande. Den kroniska processen börjar med felaktig behandling eller brist på det, dess symptom uttalas inte, men det är farligare.
 3. Enligt kursens särdrag - primär och sekundär urinritning. Primären bildas i urinröret, med det sekundära infektiösa medlet in i urinröret från ett annat inflammatoriskt fokus.
 4. Genom lokalisering av inflammation på urinväggen - totalt, främre, bakre.

Symtom på uretrit hos män

Tecken på urinrit hos män skiljer sig beroende på arten av inflammationen. Med en kronisk typ av sjukdom passerar urinrörets puffiness, blir urladdningen mindre i volymen. I frånvaro av terapi tränger bakteriestammar in i prostatakörteln och seminala vesiklar, leder till utveckling av prostatit, epididymit, vesikulit och andra komplikationer. Den akuta kursen kännetecknas av symptom:

 • riklig purulent urladdning ur urinröret med gulgrön färg;
 • subfebrilitet - beständig ökning av kroppstemperaturen;
 • ökad uppmaning att urinera
 • svullnad i urinröret
 • klåda, brännande, skarp smärta
 • spotting i slutet av urinering.

diagnostik

Misstänkt för sig själv tecken på uritrit, bör en man kontakta en urolog för råd och analys. Läkaren tar hänsyn till klagomål, genomgår en undersökning av könsorganen, studerar orsakerna till sjukdomen. I laboratoriediagnostik utförs bacussis från urogenitalt distrikt. Detta hjälper till att identifiera vilken typ av mikrober som orsakar sjukdomen. Med hjälp av en PCR-metod (polymeras kedjereaktion) från urologiskt smet bestäms patogenen snabbt och noggrant.

En man ger en analys av urin och blod för att bestämma nivån på urinvägskador, reumatiska tester tas. Mikroskopi av smet från urinröret utförs för att studera materialet på cellulär nivå. Av de instrumentella metoderna används uretroskopi, vilket utförs efter försvagning av den akuta processen för undersökning av urinrörets väggar. Det är möjligt att utföra ultraljudsdiagnos för visualisering av blåsan, prostata, njurarna. I en kronisk process utförs uretrografi - radiologisk undersökning av urinröret efter införandet av en röntgenkontrast substans i den.

Behandling av urinrit hos män

De flesta fall av sjukdomar behandlas framgångsrikt hemma, men för vissa terapeutiska förfaranden kommer en man att behöva besöka sjukhuset. Endast svåra former av sjukdomen kräver sjukhusvistelse av patienten. Principer för behandling av uretrit:

 • avstående från sexuell aktivitet under behandlingen
 • överensstämmelse med vattenbalans, riklig dricka
 • vägran av alkohol
 • antibiotikabehandling;
 • medel för immunterapi
 • lokal behandling efter nedsättning av den akuta processen (instillation (administrering) av läkemedel i själva urinröret, användning av salvor);
 • korrigering av näring: vägran från fett, stekt, kryddig, rökt, syltad, saltad mat, kolsyrade drycker;
 • undvik hypotermi, stress.

Medicinsterapi

Läkemedlet för urinritning hos män är endast föreskrivet av den behandlande läkaren efter bakteriologisk undersökning och bestämning av patogenen. Felaktigt urval av läkemedlet kan orsaka komplikationer. Används ofta antibiotika i form av tabletter, injektioner, suppositorier:

 1. När ospecifik uretrit - doxycyklin, erytromycin, klaritromycin, tetracyklin, ceftriaxon, fluorokinoloner, sulfonamider.
 2. När specifika urethral inflammation - spiramycin, oletetrin, doxycyklin, Tsefodizim, cefotaxim, cefoxitin, rifampicin, spektinomycin.
 3. Gonorré - Miramistin, natamycin, nitazola, klorhexidin, tinidazol, tsidipol, Metronidazol, Furazolidone, Cefaclor, Fuzidin, Spiramycin.
 4. Med candidiasisuritrit - Amphotericinum, Levorin, Clotrimazol, Nystatin.
 5. I klamydia, fluorokinoloner, doxycyklin, levomycetin, azitromycin.
 6. Med trichomonad form - Metronidazol, Nitazol, Trichomonacid. Det sista läkemedlet injiceras genom urinröret. 1% lösning används. Förfarandet utförs varje dag i 5-6 dagar.
 7. Med mykoplasmos - tetracyklin.
 8. Herpesvirusformen av sjukdomen - Penciclovir, Acyclovir, Ganciclovir, Ribavirin.

Kronisk gonorré uretrit kräver administrering av en lösning av antibiotika till urinröret. Terapi kompletteras med antagning av droger baserat på binjurarna hos hormonen (Prednisolon, Dexamethason). Terapi kan kompletteras genom att tvätta urinrör antiseptika purpose immunstimulanter (Timalin, Myelopid), multivitamin (betoning på vitamin A och E). Sjukgymnastik används utanför exacerbationsfasen - magnetbehandling, elektrofores, laserbehandling, behandling med ultrafrekventa pulser utförs.

Traditionell medicin

För att upprätthålla immunitet, bekämpa inflammatorisk process, mildra de akuta tecken på uretrit, kan du använda vissa metoder för traditionell medicin. Du kan ansöka dem efter samråd med din läkare. De mest populära av dem är:

 1. Du måste slipa fräsch persilja löv, häll en matsked rå 500 ml kokande vatten, insistera några timmar under locket, filtrera. När exacerbation krävs för att ta en blandning av 50 ml varannan timme.
 2. På ett glas kokande vatten måste du ta en tesked hackad gul zelenuk (har antiseptiska och antimikrobiella egenskaper). Infusera blandningen tar 15-20 minuter, drick sedan det varmt istället för te under dagen. Som en ersättning zelenochuk bra för vinbär löv.
 3. Avkok av barken av ek. Används för purulent urladdning, ödem, klåda. Har en astringent och antiseptisk effekt. En matsked av råvaror bör bryggas med ett glas kokande vatten, insistera en halvtimme, dränera. Läkemedlet används för att skölja urinröret.
 4. Infusion cornflower kommer att återställa balansen i mikroflora, förstöra patogena mikroorganismer. Du måste brygga en matsked blommor med ett glas kokande vatten, insistera en timme, dränera. Ta blandningen vara 50 ml före varje måltid.

Uretrit hos män: symptom och behandling

Uretrit är en inflammatorisk process på urinrörslemhinnan (urinväggen), vilket orsakar ett antal bakteriella, virala och svampmedel. Det anses vara den vanligaste patologin hos genitourinary systemet hos män som har ett aktivt sexliv utan att använda barriärmedel och har mer än en partner. Ofta bakar han på bakgrunden av andra inflammatoriska sjukdomar i könsorganen.

Med tanke på egenskaperna hos den anatomiska strukturen hos män är urinröret svårare än hos kvinnor.

I urinröret faller patogen mikroflora på följande sätt:

Orsaker till urinflammation

Läkare identifierar en viss lista över faktorer som framkallar utvecklingen av uretrit.

De inkluderar:

 • kronisk stress;
 • hypotermi;
 • lokala skador
 • bristande respekt för personlig hygien
 • alkoholism;
 • bERIBERI;
 • fastande;
 • dålig näring
 • allvarliga systemiska patologier
 • kroniska sjukdomar;
 • samtidiga sjukdomar i det genitourära systemet.

Uretrita kan orsaka 2 grupper av orsaker:

Med tanke på den patologiska mekanismen för uretrit:

 • primära, När inflammationen bildas direkt i urinröret
 • sekundär, vid vilken ett infektiöst medel går in i urinröret från ett patologiskt fokus i ett annat organ.

När det gäller lokalisering av inflammation på urinväggen, uretrit:

Symtom på uretrit hos män

Med utvecklingen av denna sjukdom gör mannen följande klagomål:

 • purulent urladdning ur urinröret, som kan ha en färg från gul till grön och frigörs i stora mängder vid starten av inflammatorisk process.
 • ett subfebrilt tillstånd
 • uppmaning att urinera
 • urinrörelsens svullnad
 • klåda;
 • i slutet av urinering kan det finnas spotting i små mängder;
 • smärta i processen med urinering
 • bränning;
 • skarp smärta i urinröret.

En sådan klinik utvecklas oavsett vilken urinritning som är ospecifik eller specifik. Den enda skillnaden är att nonspecifik urinritning bekräftas när smeten för andra infektioner inte ger en positiv analys.

Orsaker och symptom på kronisk uretrit

Chronisering av processen är ganska sällsynt och det händer mot bakgrund av sådana situationer:

 • svag patientens immunförsvar;
 • förekomsten av det patologiska medlet på andra organ
 • felaktig eller otillräcklig behandling av uretrit i byggnadsformen.

Var uppmärksam: När sjukdomen passerar in i det kroniska scenet passerar urinrörets puffiness och utsläppet minskar. Ofta tror en man att sjukdomen har gått, men faktum är att sjukdomen har gått in i en latent fas. Om du inte utför terapi, kommer bakteriernas stammar som har avgjort i prostatakörteln och seminala vesiklar till slut att prova prostatit, epididymit, vesikulit.

Diagnos av uretrit hos män

Bekräftelse av diagnosen är baserad på en patients undersökning, som inkluderar sådana stunder:

 • Urologisk konsultation. Läkaren finner ut en mans klagomål, gör en objektiv undersökning av könsorganen. Ta även hänsyn till förekomsten av kroniska sjukdomar, urinrör i anamnesen.
 • Laboratoriediagnostik:
  • Bakposev smälter ur urinröret. Det gör det möjligt att identifiera och bestämma typen av patogena mikroorganismer och fastställa deras känslighet mot antibiotika.
  • PCR. Ger dig möjlighet att snabbt och korrekt identifiera patogenen i ett urologiskt smet.
  • Urinanalys. Med hjälp av den bestämmer nivån av urinvägskador.
  • Smörjmikroskopi. Dess uppgift är att fokusera materialet på mobilnivån.
 • Instrumentala metoder:
  • Ureteroscopy. Det utförs efter nedsänkning av en akut period för att undersöka väggarna i urinröret under optisk förstoring.
  • Ultraljudsdisposition. Det gör det möjligt att visualisera blåsan, prostata, njurarna och utvärdera eventuella förändringar i dem.
  • Urethrography. Det här är röntgendiagnosen i urinröret, efter det att den radiologiska substansen infördes preliminärt. I akut stadium utförs inte.

Behandling av urinrit hos män

Behandling av denna patologi kan i de flesta fall utföras hemma när patienten besöker en medicinsk institution för terapeutiska förfaranden. Sjukhusisering av patienten krävs endast i svåra fall.

viktigt: Före behandling av uretrit är det nödvändigt att korrekt identifiera orsaksmedlet eftersom effektiviteten av behandlingen direkt beror på detta, är risken för processövergången till kronisk utesluten.

Behandling av urinrit innefattar sådana föremål:

 • avstående från sexuell aktivitet under behandlingen
 • anslutning till dricksregimen
 • vägran av alkohol
 • antibiotikabehandling;
 • vägran från kryddig och kryddig mat;
 • medel för immunterapi (om nödvändigt);
 • lokal behandling (utförd efter nedsättning av akuta symptom i form av instillation av läkemedel i flytande form i själva urinröret).

Läkemedel och mediciner med uretrit

Valet av ett antibiotikum är rätten att endast utföras av den behandlande läkaren efter bakteriologisk undersökning. Detta är motiverat av det faktum att felaktig selektion av ett läkemedel kan orsaka komplikationer och ineffektivitet av behandlingen. Antibiotika kan användas i vilken form som helst (tabletter, injektioner, suppositorier).

Vid ospecifik urinrör visas följande beredningar:

 • doxycyklin;
 • erytromycin;
 • fluorokinoloner;
 • ceftriaxon;
 • klaritromycin;
 • tetracyklin;
 • sulfonamider.

Läkemedel för behandling av specifika urinrör:

 • oletetrin;
 • Tsefodizim;
 • erytromycin;
 • cefotaxim;
 • spektinomycin;
 • rifampin;
 • cefoxitin;
 • ceftriaxon;
 • doxycyklin;
 • Spiramycin.

Uretrit hos män, orsakad av gonorré, behandlas med följande droger:

 • Miramistin;
 • nitazol;
 • tinidazol;
 • klorhexidin;
 • natamycin;
 • Furazolildon;
 • metronidazol;
 • Tsidipol.

Kandidatur urinrör kräver utnämning av sådana läkemedel:

Uretrit, orsakad av klamydia, behandlas genom administrering av doxycyklin, levomycetin och fluorokinoloner. När en mykoplasma detekteras i ett smet utses en man från Tetracyclin-gruppen. Herpesvirusuritrit inbegriper behandling med Acyclovir, Ribavirin, Ganciclovir, Penciclovir.

Med effektiva metoder för behandling av urinritning hemma kan du se genom att titta på den här videorecensionen:

Förebyggande av uretrit

För att minimera risken för urinrör, bör män följa sådana regler:

 • Undvik skada på penis;
 • drick tillräckligt med vätskor;
 • undvika frekventa förändringar i sexpartner;
 • snabb behandling av sjukdomar;
 • undvik hypotermi.

Viktorova Julia, obstetrik-gynekolog

9 618 visningar totalt, 1 visningar idag

Uretrit hos män

Uretrit är en inflammation i slemhinnan i urinröret eller urinröret. Urinröret skiljer sig från urinröret - det är flera gånger längre och har en S-formad böjning, vilket medför betydande skillnader i urinröret hos män och kvinnor.

Uretrit är vanligare hos unga män.

Orsaker till urinrör hos män och riskfaktorer

De allra flesta fall av inflammation i urinröret orsakas av infektion, mycket mindre vanligt icke-infektiösa uretrit och icke-infektiös form av uretrit kan gå till infektionssjukdomar.

I de flesta fall är smittsam urinrör hos män på grund av STI (sexuellt överförbara infektioner). Förutom dem, kan smitt patogener uretrit vara villkorligt patogen (stafylokocker, E. coli, etc.), Aktiveras genom att minska kroppens försvar.

Den vanligaste orsaken till uretrit hos män infekterar GONOKOCK (Neisseria gonorrhoeae), i det här fallet talar vi om gonokockuretrit. Pathogens smitt icke-gonokockuretrit i de flesta fall är klamydia (Chlamydia trachomatis) och Trichomonas (Trichomonas vaginalis). Dessutom kan smittämnen vara virus (herpes simplex-virus, adenovirus, och så vidare. D.), Fungi (Candida ablicans) och villkor patogena mikroorganismer (Escherichia coli, Mycoplasma och andra.). I ca 30% av fallen kan orsaken till icke-gonokock uritrit inte fastställas.

Förberedande faktorer för inflammation i urinröret är:

 • oskyddad sex med bärare av infektion;
 • bristande efterlevnad av personliga hygienregler
 • trauma i urinröret (inklusive under medicinska manipuleringar);
 • urolitiasis;
 • trängsel i bäckenorganen;
 • metaboliska störningar;
 • kroppens hypotermi
 • vitaminbrist;
 • irrationell näring
 • allergiska reaktioner;
 • irritation i urinröret med kemikalier som ingår i kroppsvårdsprodukter, spermicider, kondomer etc.

Otillbörlig eller otillbörlig behandling av urinrit hos män är farlig på grund av allvarliga komplikationer: pyelonefrit, cystitis, orchitis, balanoposthit och prostatit.

Formen av sjukdomen

Beroende på orsaken till uretrit hos män är indelade i smittsam och icke-infektiös och infektionssjukdomar, i sin tur, gonokock och icke-gonokock.

Non-gonokock uretrit är uppdelad i arter beroende på patogenen:

 • bakteriell (orsakad av en villkorligt patogen mikroflora);
 • chlamydial;
 • trichomonas;
 • mykotisk (candida, svamp);
 • viral;
 • tuberkulos;
 • ureaplazmennogo;
 • mykoplasma;
 • gardnerelleznoy;
 • blandad.

Noninfectious urethrit hos män är av följande typer:

 • allergisk;
 • traumatisk;
 • stagnerande (kongestiv).

Under sjukdomsförloppet isoleras fräsch (akut, subakut och torpid) och kronisk uretrit.

Beroende på lokaliseringen av den patologiska processen:

 • anterior urethrit i den främre delen av urinröret, dvs placerad närmare utloppet av glanspenisen;
 • bakre delen - i den bakre delen av urinröret, dvs lokaliserad närmare blåsan.

Stages av sjukdomen

Frisk (akut) uretrit uppstår i tre steg:

 1. Inkubationsperioden är tiden från infektionstiden till sjukdomsuppkomsten, som varar från 1-2 dagar till 2 veckor.
 2. Period med allvarliga symtom.
 3. Konvalescensperioden är fullständig återhämtning under gynnsamma förhållanden (behandling) eller förkortning av processen, dvs övergången av sjukdomen till en kronisk form i en ogynnsam variant.

Konsekvensen av gonokock uretrit hos män kan vara strikt (smalnande) i urinröret. Chlamydial uretrit kan orsaka utveckling av Reiter syndrom.

I den kliniska bilden av kronisk uretrit skiljer sig också tre alternerande perioder:

 1. Exacerbation (symptom uttalas).
 2. Remission (asymptomatisk kurs är emellertid inte den inflammatoriska processen, den fortsätter i en implicit form).
 3. Tillförlitlig remission (dåliga kliniska manifestationer).

Symtom på uretrit hos män

Ungefär hälften av urinvägarna hos män har en latent kurs (latent), då symptomen inte alls är närvarande eller är så outtryckta att de inte uppmärksammar patienten. De första uttryckta tecknen på sjukdomen kan i detta fall manifesteras om några månader (i vissa fall - år) från infektionsdagen.

Symtom på uretrit hos män är kramper, sveda och klåda vid urinering, rodnad och hålla den yttre öppningen av urinröret på bekostnad av utsläpp som kan bäras av slemhinnor eller purulent karaktär, liksom svullnad av ollonet. Tecken utfälls beror på den patogen: gonorrheal uretrit inträffar, vanligtvis med mycket varig eller purulent mukus för candidala uretrit känne slem vitaktiga, med annat former uretrit allokering är magrare karaktär, i vissa fall kan vara frånvarande helt och hållet (t ex, med inflammation i urinröret i viral natur). Att lära urinering, ofta finns det ömhet vid utlösning sperma i urin och ibland funnit spår av blod. I fallet med akut sjukdomsförlopp även lider övergripande visas svaghet, trötthet, värkande i leder och muskler, ökad kroppstemperatur.

I frånvaro av behandling, 1-2 veckor efter debuten, sänkte symtomen på urinrit, och sjukdomen blir kronisk. För kronisk uretrit har män en vågig kurs - perioderna för eftergift ersätts av exacerbationer. Eftergift av sjukdomssymtom är frånvarande i exacerbationer verkar oskarp smärta längs urinröret, mindre utsläpp, och smärta vid urinering och / eller efter den, och kan vara smärtsamt utlösning.

diagnostik

Samling av klagomål och anamnese samt fysisk undersökning av patienten. För att klargöra diagnosen föreskrivs en laboratorieundersökning som innefattar:

 • ett allmänt blodprov
 • allmän analys av urin;
 • bakterioskopisk undersökning av smet av urinhaltens innehåll färgat av Gram;
 • bakteriologisk odling av urogenitala sekretioner;
 • antibiotikogrammy;
 • polymeraskedjereaktion;
 • enzymimmunanalys
 • metod för direkt immunofluorescens, etc.

I de flesta fall är smittsam urinrör hos män på grund av STI (sexuellt överförbara infektioner).

Behandling av urinrit hos män

Behandling av urinrit hos män utförs på poliklinisk basis. Under behandlingsperioden visas patienten en diet. Det är nödvändigt att utesluta från dieten akuta, röka, syltade produkter, för att begränsa användningen av salt, och också att vägra att ta alkohol. Under behandlingens gång utesluts samlag eller åtminstone barriärmetoder för preventivmedel används.

Läkemedelsbehandlingar för behandling av urinrit hos män väljs beroende på typ av sjukdom. Infektiös uretrit kräva antibiotikabehandling (annan än virus - i detta fall, de antibiotika kan administreras endast under accessionsnummer sekundär bakteriell infektion). För behandling av färskt uretrit används, vanligtvis bredspektrumantibiotika, antibakteriell terapi av kronisk uretrit utförs med tanke på känsligheten hos patogenen (data används antibiogram).

Oavsett vad som var resultatet av analysen av patientens sexuella partners som lider av infektiös uretrit, visade han också antibakteriell terapi.

I den mykotiska formen av uritrit används systemiska svampmedel.

Med icke-infektiös uretrit av allergisk natur används antihistaminer. Med urinvägsformen är det nödvändigt att identifiera och eliminera orsaken till stillastående fenomen i det lilla bäckenet, mot vilket sjukdomen utvecklats. Vid en traumatisk form av uretrit kan kirurgisk ingrepp vara nödvändig.

Den huvudsakliga behandlingen kan kompletteras med fytopreparationer, som har en antiinflammatorisk och diuretisk effekt.

I kronisk form av uritrit används män i stor utsträckning fysioterapi (magnetoterapi, laserterapi, UHF-terapi, elektrofores).

För att stärka immunsystemet är tilldelade vitaminpreparat och immunmodulerande medel av vegetabiliskt ursprung (läkemedel baserade echinacea, citrongräs, ginseng, Eleutherococcus senticosus, etc).

Varaktigheten av behandling för urinrör hos män kan variera från en till flera veckor, beroende på sjukdomens form och svårighetsgrad.

Efter behandlingen bör en andra diagnostisk undersökning utföras för att utvärdera effektiviteten av behandlingen.

Möjliga komplikationer och konsekvenser

Otillbörlig eller felaktig behandling av urinrör hos män är farlig på grund av utseendet av allvarliga komplikationer. Infectious-inflammatoriska processen kan sprida sig till andra bäckenorgan, vilket leder till utveckling av pyelonefrit, cystit, orkit, balanopostit och prostatit, vilket i sin tur kan orsaka infertilitet och sexuell dysfunktion.

Ungefär hälften av urinvägarna hos män har en latent (latent) kurs, när symptomen inte heller är närvarande alls eller är så otydliga.

Konsekvensen av gonokock uretrit hos män kan vara strikt (smalnande) i urinröret. Chlamydial uretrit kan orsaka utvecklingen av Reiter syndrom, vilket manifesterar sig som ett kombinerat nederlag i lederna, organ i urinvägarna och konjunktiva.

utsikterna

Med snabb diagnos och adekvat behandling av urinrit hos män är prognosen gynnsam. När patologin överförs till kronisk form, liksom förekomsten av komplikationer, minskas prognosen för återhämtning.

Urinflammation

Ur urologiska sjukdomar är en av de första platserna i manifestationsfrekvensen inflammation i urinröret. Uretrita uppträder hos företrädare för båda könen. Uretrit är infektiös och icke-infektiös.

Sjukdomar hos den första gruppen förekommer när infektioner orsakas av bakterier, svampar, tarmstavar, specifika patogener (gonokocker, gardnerella). Uppenbarelsen av icke-infektiös uretrit kan börja efter trauma orsakat av stenpassage, med kateterisering, cytoskopi. Sjukdomen provocerar en allergi, stagnation i det lilla bäckenet.

Klassificering av patologi

Naturen av sjukdomsförloppet gör det möjligt att skilja: akut urinrör och kronisk. Den akuta formen börjar med ett plötsligt utseende av smärta i ljummen, skär vid urinering, kraftig bränning i urinröret. Den kroniska formen uppstår som en komplikation av akut uretrit, om patienten inte följer läkarens rekommendationer.

Av ursprungsskäl,

 • Bakteriell uretrit orsakad av mikrober.
 • Candidiasis. Slimkanalen påverkas av en svamp.
 • Allergisk. Det är orsakat av allergener, som kan vara mat och medicinska produkter.
 • Posttraumatisk. Utvecklas med trauma till urinrörets slemhinnor.
 • Granular. En av de vanligaste formerna av sjukdomen. Uppkomsten av sjukdomen är förknippad med de inflammatoriska processerna i könsorganen.
 • Senil. Det diagnostiseras hos kvinnor under klimakteriet.
 • Premenstruella. Förekommer hos kvinnor på tröskeln till kritiska dagar.

Uretrit kan vara primär och sekundär. När det finns urinrör som komplikationer av en annan sjukdom (prostatit, diabetes), diagnostiseras en sekundär urinrör.

symptom

Alla typer av urinrör åtföljs av svullnad och svullnad i den inflammerade slemhinnan. Vanliga tecken på urinrörets inflammatoriska process inkluderar rodnad, brännande klåda.

Uretrit, orsakad av mikrober, har symtom på inflammation som motsvarar mikroorganismen som orsakade sjukdomen. Nonspecifik uretrit uppträder vid icke-iakttagande av reglerna för intim hygien. Ibland visar sjukdomen sig inte när det gäller symtom. Urinröret är inflammerat, men tecknet på sjukdomen raderas.

Gonorré urethritis hotar sexuella körtlar, överförs genom intima kontakter. Män lider av rikliga purulenta sekret från urinröret. Hos kvinnor uttrycks den kliniska bildens manifestation raderad. Av de viktigaste tecknen på allergisk uretrit, produceras en stark klåda.

Om behandling inte utförs, kommer den inflammerade urinröret att reagera med en möjlig komplikation - utseende av cystit, prostatit. Hos män finns ett hot mot epididymit och orchitis, där inflammationen omfattar spermatkord och testikelvävnad. Med komplicerad uretrit är det en minskning av libido och sexuell funktion.

Varför är uretrit?

Inflammatorisk process i urinröret manifesteras endast när immuniteten hos dess vägg minskar. Urinröret infekteras ständigt på grund av infektion från tarmen, blodet tar det från platser där inflammation uppträder.

Infektionen kommer in i kroppen under samlag. Om immunsystemet i kanalväggen klarar av att hantera infektionen kommer sjukdomen inte att uppstå. Med en minskning av immuniteten kommer patogena bakterier att orsaka en inflammatorisk process i urinröret.

Till utveckling av inflammation i urinröret predisponerat:

 • Underkylning kroppen. I samma utsträckning är enstegs och permanent frysning farlig.
 • Skador på könsorganen.
 • Urolithiasis, där passage av sten och sand leder till ett trauma mot kanalväggen.
 • Utränlig fysisk aktivitet.
 • Brist på regelbundenhet i sexuellt liv, ökad sexualitet.
 • Äta överflödiga mängder kryddig, fet, stekt, kryddor, alkoholmissbruk. Dessa substanser, som går in i urinen, irriterar sina väggar medan de passerar genom urinkanalerna, vilket i sin tur provar inflammation.
 • Otillräcklig mängd vatten som konsumeras, vilket leder till oregelbunden tömning av blåsan.
 • Kroniska inflammatoriska processer i kroppen.
 • Medicinska manipuleringar (få smet från urinröret, införande av en kateter).

diagnostik

Framgångsrik behandling av urinrörets inflammation är endast möjlig med kvalificerad diagnos, inklusive ett antal undersökningar och undersökningar:

 • En analys av patientens medicinska historia och klagomål.
 • Analys av livets anamnese. Det är utredt om det finns kroniska inflammationer i patientens kropp, inklusive det genitourära systemet. Läkar patientens levnadsvillkor en normal behandling.
 • Inspektion av en urolog. När du undersöker platsen för inflammation lokalisering, kontrollerar läkaren om det finns komplikationer i pungen, urinröret.
 • Mikroskopi av smet från urinröret, vilket är inflammerat, följt av tolkning.
 • Ureteroscopy. Studien utförs med hjälp av en optisk anordning av uretroskopet.
 • Urethrography. Studie med hjälp av radiopaque substanser.
 • Mikroskopisk undersökning av skrapning av urinrörslemhinnan.
 • Klinisk analys av urinsediment.
 • Studie av bakteriologisk odling av smeten från urinröret.

Behandling av sjukdomen hos män

Mannkroppens anatomi bidrar till en mer allvarlig urinvägsförlopp jämfört med kvinnor. Hos män uppträder symtomen på sjukdomen tidigt och i akut form. Detta förklaras av kanalens smalhet. Behandling av inflammation i urinväggen passerar i två riktningar: avlägsnande av fokusen vid inflammatorisk process och återställande av urinrörets väggar.

För att lösa den första delen av uppgiften föreskrivs en kurs av antibiotika. De vanligast föreskrivna läkemedlen är grupper: makrolider, tetracykliner, penicilliner. Tillsammans med de nämnda läkemedlen, multivitaminer och enzymer, tas immunmodulerande läkemedel som spelar en hjälproll, skyddar kroppen från komplikationer, biverkningar av mediciner: illamående, kräkningar, dysbios.

Om symtom på komplikation av sjukdomen är synlig beslutar läkaren att behandla två typer av antibiotika som håller 10 dagar. Tidigt avbrytande av läkemedlet är farligt om bakterierna används till ett antibiotikum.

Ytterligare metoder är införandet av antiseptika i urinröret. Som ett resultat av dessa procedurer dör 80% av bakterierna. Förberedelser av denna typ innehåller ämnen som reparerar skador på kanalens väggar.

Läkemedlet påverkar aktivt de minsta bakterierna - ureaplasma. Den andra generationen tetracykliner har högre hastigheter jämfört med andra läkemedel med liknande användning. Effekten av läkemedlet är inriktad på den inflammatoriska processen. Drogen eliminerar beroendeframkallande syndrom, med läkemedelsbehandling, mindre tid behövs för att eliminera patologin.

Antibiotika har en negativ effekt på tarmmikrofloran, orsakar allergiska reaktioner, störningar i mag-tarmkanalen. För att förhindra följderna av antibiotikabehandling, förskriva probiotika. Andra återställande åtgärder innefattar att ta immunmodulatorer och stärka kroppen med vitaminer och enzymer.

Att bli av med sjukdomen folkmetoder

Recept av läkarna för att bli av med sjukdomen hos män kan endast användas som ett extra medel för läkemedelsbehandling. Vegetabiliska buljonger, infusioner har en antimikrobiell, spasmolytisk, diuretisk effekt.

Använd framgångsrikt blommor, rhizomer, skott för att lindra smärta med urinrörsinflammation. Bra hjälp lime te med hög koncentration, de sällsynta gräsrötterna, kamomillkamille, calendula, root aira.

Medicinska växter - ett hjälpmedel vid behandling av uretrit. Kronisk form av urinrit hos män är vanligare. Traditionell medicin används för att normalisera urinering, för att mildra effekten av läkemedel och för att stärka immuniteten. Kronisk form av sjukdomen kräver att du tar gröna apoteksprodukter i upp till 2 år med avbrott.

Behandling av kvinnlig uretrit med suppositorier

Av de två typerna av vaginala droger - suppositorier och tabletter - väljer kvinnor den första. Skälet till valet ligger i det långsammare intaget av tabletter jämfört med ljus och en lång period av resorption.

Stearinljus som används för urinrörsinflammation hos kvinnor har följande åtgärder:

 • Antiinflammatorisk - hjälper till att lindra kanalens inflammation, minska smärta.
 • Spasmolytisk - visar applicering om smärtan känns väldigt mycket.
 • Antibakteriell - effekten riktar sig mot orsakssambandet till inflammation.
 • Hematogena - bidra till återställandet av slemhinnans mikroflora.
 • Kombinerade åtgärder - ha alla listade egenskaper av ljus av de angivna typerna.

Stearinljus som används för behandling av uritrit har särskiljande egenskaper: snabbheten att uppnå en terapeutisk effekt, på grund av den exakta inträdet i det drabbade slemhinnan, eliminering av biverkningar i mag-tarmkanalen. Av de negativa effekterna av läkemedlet kan endast kallas en individuell intolerans mot kroppen i kroppen.

Rekommenderade vaginala ljus

Modern medicin använder framgångsrikt droger:

 • Hexicon. Det används som ett antibakteriellt medel i sjukdoms början. Aktivt kämpar mot svampen. Kan användas för gravida kvinnor.
 • Makmiror. Antibakteriell beredning. Inga toxiska effekter.
 • Polizhinaks. Antibakteriell medicin. Det är förbjudet att använda i de tidiga skeden av graviditeten, det rekommenderas inte för ammande mödrar.
 • Diklofenak. Läkemedlet har en katastrofal effekt på ett antal bakterier. Kontraindikerad behandling med hjärt-, lever- och njursvikt. Gravida kvinnor får använda ljus under strikt övervakning av en läkare.

Om en urinrör hos barn

Ömhet i urinering, bränning leder barnet till en stark rädsla för att urinera, oförutsedda reaktioner i nervsystemet. Om efter akut behandling, den akuta formen av sjukdomen har gått in på en kronisk kurs kan komplikationer förväntas i form av:

Diagnos av en urologisk sjukdom hos ett barn är lämpligt att utföras med Nechiporenko-metoden, vilket gör det möjligt att med hög noggrannhet fastställa platsen för inflammationslokalisering. Behandling av uretrit hos ett barn liknar vuxenbehandling. Det är viktigt för föräldrar att övervaka efterlevnaden av reglerna för intim hygien och urinering.

Det är svårt för barnen att korrekt utföra tvättproceduren. Föräldrarnas uppgift är att säkerställa renheten hos de yttre organen i genitourinary systemet, vilket underlättas genom regelbunden underminering. För att tvätta tjejer är det nödvändigt i en riktning från fram till baksida.

En speciell fara för barnet är hypotermin hos hela organismen och organen i det genitourära systemet. Det är nödvändigt att utesluta att sitta på en kall yta, det är nödvändigt att klä barnet enligt säsongen, vilket inte låter barnet frysa. Föräldrar bör utveckla ett barns vana att inte fördröja urinering vid utseendet av den första trangen.

förebyggande

För att undvika urinvägssjukdomar, följ rekommendationerna:

 • För att utesluta tillfälliga sexuella relationer, är det nödvändigt att använda barriärmetoder för preventivmedel vid förekomsten av dessa.
 • Med den minsta misstanke om en urologisk infektion genomgår en medicinsk undersökning.
 • Korrekt utföra procedurer för intim hygien.
 • Superkylning provocerar utvecklingen av uretrit, de måste vara försiktig.
 • Eliminera dåliga vanor.
 • Uteslut från dieten akut, salt, rökt.
 • Det är nödvändigt att följa rätt drickssystem, för att endast använda högkvalitativt vatten.

Uretrit är en farlig sjukdom som hotar en person med farliga konsekvenser om den lämnas obehandlad. Det är lättare att förebygga sjukdomar och ha den nödvändiga informationen till hands. Men om patologin började utvecklas, är det nödvändigt att ta all doktorsrecept på allvar, inte avbryt behandlingen tills full återhämtning.

Urinflammation i män

Urinflammens inflammation uppträder ofta hos män på grund av dess strukturella egenskaper. Experter kallar denna process uretrit. Det uppstår av olika anledningar, och kräver tidig behandling, eftersom det i brist på hjälp orsakar allvarliga komplikationer.

Typer av uretrit

Beroende på typ av infektion kan inflammationen i urinröret vara:

 1. Specifik. Denna typ av sjukdom orsakar patogen mikroflora, överförs under samlag. Så allokera: Trichomonas, gonokock, chlamydial uretrit.
 1. Ospecifik. Det uppstår som en följd av tillväxt och reproduktion av floran, som anses vara patetiskt patogen, men kan orsaka inflammation i urinröret.

Faktorer som orsakar inflammatorisk reaktion

Inflammation i slemhinnan utvecklas efter inverkan av följande faktorer:

 • hypotermi;
 • brist på en konstant partner och promiskuösa anslutningar;
 • överdriven fysisk aktivitet
 • ICD och andra sjukdomar i genitourinary system;
 • ätstörningar;
 • en allergisk reaktion;
 • psyko-emotionell överbelastning;
 • brist på vitaminer och väsentliga ämnen;
 • kroniska infektionsfält
 • diabetes mellitus;
 • trängsel i bäckenorganen;
 • konstant skakning under körning;
 • urologisk undersökning med otillräckliga steriliserade instrument införda i urinröret
 • mekaniskt trauma;
 • Övriga villkor, åtföljd av en minskning av immuniteten.

manifestationer

Inflammation av slemhinnan i urinröret hos män har en vanlig klinisk bild och beror inte på typen av infektion. Oftast klagar patienten på följande symtom:

 1. Smärta och andra dysuriska fenomen, ibland finns det bara obehag vid urinering.
 2. Ökad symtom vid samlag.
 1. Förekomst av urladdning (slemhinnor, purulent, med blodårer).
 1. Ibland noteras inflammation av urinrörets yttre öppning och vidhäftning av dess kanter.
 1. Irritation av glanspenisen i området av den yttre urinrörsöppningen.
 1. Med en uttalad svårighetsgrad av processen kan en viss ökning i temperatur noteras.

Det bör noteras att ofta inflammation uppträder asymptomatiskt och detekteras endast efter leverans av vissa test. Men det gör det inte mindre farligt och eliminerar inte behovet av behandling.

Inflammation i urinröret efter samlag med infektionsbäraren kan utvecklas om några dagar. När en tillståndsbetingad patogen flora är infekterad uppträder sjukdomen efter flera månader med en minskning av immuniteten.

komplikationer

Om man inte går igenom en snabb och adekvat behandling av urinrörets inflammation, kan män utveckla:

Dessutom, akut inflammation i urinröret blir gradvis kronisk, som är dåligt mottaglig för terapi, och när som helst, kan ge ett återfall. Ofta med långvarig patologisk process utvecklas infertilitet.

Hur man behandlar inflammation i urinröret

För att behandla uretrit i arsenalen hos en läkare finns det många läkemedel. Men i början är det nödvändigt att bestämma orsakerna till dess utveckling, (till exempel kan antibakteriella medel för svampinfektion endast intensifiera manifestationer av sjukdomen).

Behandling av inflammation i urinröret hos män bör anförtros endast till professionella, som bara han kan göra rätt val av läkemedel beroende på etiologi av sjukdomen, allmäntillstånd hos patienten, varaktigheten och svårighetsgraden av uretrit. Alla medel väljs också med hänsyn till medföljande sjukdomar.

antibiotika

Denna grupp av droger används först efter att ha testat, bestämmer vilken typ av infektion som orsakar inflammation i urinröret. Oftast används:

 1. Nitromidazoly. De hjälper till med trichomonadal uretrit, eftersom de blockerar DNA-replikation. En typisk representant för denna serie är metronidazol. Kan ha en oönskade reaktion i kroppen i form av illamående, allergier, urineringstörningar, missfärgning av urin. Kontraindikerat detta verktyg för användning hos personer med individuell intolerans, nedsatt njurfunktion och i närvaro av patientens organiska skador i nervsystemet.
 1. Tetracykliner. De hjälper till vid behandling av bakteriell och gonokock uretrit. Effektiv, men har biverkningar (matsmältningsbesvär, minskar antalet blodplättar). Det är inte visat användning av barn före åldern av åtta, med hepatisk patologi.
 1. Fluoroquinoloner (Ofloxacin, Levofloxacin). Används ofta vid behandling av urinrörets inflammation i olika mikrobiella etiologier. Dessa mediciner är inte angivna för upptagning till personer under 18 år, i närvaro av epileptiska och andra sjukdomar i nervsystemet.
 1. Makrolider och deras derivat (erytromycin, azitromycin). De har en stark antibakteriell effekt, de används ofta för uritrit. Kontraindikationer till deras användning är misslyckande i lever eller njurar.

Övriga tillgångar

Användningen av antibiotikabehandling är inte alltid berättigad för uritrit, speciellt om sjukdomen inte uppstår med deltagande av patogen flora av bakteriellt ursprung:

 1. Uretrit hos män orsakas av svampar i en komplex bör behandlas med hjälp av speciella läkemedel för oral administration i form av salvor eller geler för lokal användning.
 1. Vid uritrit ger en god effekt lokal administrering av antiseptiska lösningar (metylenblå). Den uttryckta inflammationen stoppas genom installation av hydrokortison.
 1. Samtidigt med antibiotika för att förhindra utveckling av dysbakteri i tarmarna, används eubiotika som återställer den normala mikrofloran.
 1. Allergisk utseende av uretriten behandlas endast med antihistaminmedel med samtidig detektion och eliminering av allergenseffekten.
 1. Med minskad immunitet och brist på användbara substanser i kroppen kan läkaren ordinera komplex av vitaminer och immunmodulatorer.
 1. Herpetisk uretrit kan behandlas med en speciell salva (acyclovir) i kombination med att ta tabletterna inuti.

Blandade former av sjukdomen kräver ett integrerat tillvägagångssätt och behandlas samtidigt.

Hur förhindrar utveckling av urinrör

För förebyggande av sjukdom bör vissa regler följas. Det är nödvändigt att klä sig enligt vädret och undvika hypotermi, tvätten bör inte vara tillverkad av syntetfibrer och för hårt. Det är nödvändigt att använda kondom i händelse av oavsiktliga anslutningar, och även att genomföra dagliga nödvändiga hygienprocedurer.

Mat bör balanseras och innehålla alla komponenter som behövs för kroppen. Det rekommenderas att använda kryddig, syltad mat så lite som möjligt, för att begränsa användningen av alkohol.

Om du upplever symptom som liknar inflammation i urinröret, bör du omedelbart kontakta en urolog, tillfrågade och att slutföra en fullständig kur behövs tillsammans med sin ordinarie partner. Ett positivt resultat med en särskild form av uritrit är frånvaron av en patogen flora vid trehandsundersökning.

Urinflammation i män

Män av vilken ålder som helst är benägna att beta i urinröret. I medicin kallas denna process uretrit. Urinrör hos män är en inflammatorisk process, lokaliserad i en kanal genom vilken urin lämnar. Det är huvudsakligen av smittsam eller mekanisk natur. Om behandlingen inte startas då kan följderna vara irreversibla.

Orsaker och symtom

Den latenta perioden beror på formen och typen av uretrit, den kan variera från en timme till flera år. En kvalificerad läkare kommer att ordinera alla nödvändiga studier, och sedan förskriva adekvat terapi. I början av sjukdomen upplever patienten hemskt obehag under urinering. Med sjukdomsprogressionen börjar patienten svår smärta, klåda och brinna i penis.

Män känner ofta trängseln att gå på toaletten, men de flesta är falska. Sexuell intimitet ger inte heller tillfredsställelse, bara smärta och obehag. Penis blir mycket känslig, varje beröring svarar abrupt med smärta, rodnad och irritation hos könsorganets huvud. Ibland ökar inguinal lymfododer.

Med urinrör uppstår en särskild urladdning som liknar slem från penis, särskilt dem, mycket på morgonen. På grund av inflammatoriska processer i kroppen stiger kroppstemperaturen. Mannen fryser och försvagar. I urinen kan det finnas fläckar av blod. Oftast manifesteras uretrit i en stark hälsa av mänskligheten en vecka efter infektion. Det finns fall där patologin går utan symptom och mannen inser inte ens att han är sjuk. Diagnos av asymptomatisk sjukdom kan ske genom undersökning.

Kronisk form med varje försämring kommer att påverka nya områden, det vill säga framsteg. Detta är ett mycket farligt tillstånd för den manliga kroppen. Urinflödesinflammation hos vuxna män utvecklas av olika anledningar, det beror på form och typ av öm. De främsta orsakerna till inflammatorisk process:

 • Patogena organismer, sexuellt överförbara i urinröret (t.ex. Chlamydia, humant papillomavirus, herpesvirus, gonokocker, Candida, Escherichia coli, etc), uretrit ofta ett symptom på en smittsam sjukdom;
 • Inflammatoriska processer som är kroniska (t.ex. karies skador i tänderna, amygdalit, akut fas av urolithiasis, etc.);
 • Brott mot kroppens metaboliska processer, försvagning av immunsystemet, intag av antibiotika;
 • Stagnation av blod i venerna i urinrörets submukosala skikt;
 • Skada på penis
 • Irritation i urinvägarna, vilket resulterar i medicinska förfaranden (t ex oprofessionellt konfigurerad staket smear stanna länge kateter i blåsan, etc);
 • Obalanserad näring, överdriven konsumtion av feta, söta, kryddiga, salta, alkoholhaltiga produkter, snabbmat;
 • Allergisk reaktion i kroppen, exponering för giftiga ämnen
 • Förlängd diarré eller förstoppning, hemorrojder.

Otillräcklig vidhäftning mot sexuell organens personliga hygien, promiskuösa samlag, brist och överflöd av fysisk ansträngning kan också leda till utveckling av urinrit.

diagnostik

Varje uppenbarelse av uretrit är ett tillfälle att besöka en läkare (andrologist eller urolog). Läkaren lyssnar på patientens klagomål, utför en visuell undersökning och utser alla nödvändiga laboratorietester, på grundval av vilken den exakta diagnosen kommer att göras. Då kommer läkaren att berätta hur man behandlar sjukdomen och ge värdefulla instruktioner.

Om en patient misstänks ha urinrör måste patienten skicka test för förekomsten av humant immunbristvirus och venerala sjukdomar i blodet. Dessutom utses: bakposev urinröret, urogenital kompress, polymeraskedjereaktion på patogenen, den allmänna analys av blod och urin, urin uretroskopicheskie studie, blodkemi.

medicinering

Innan behandlingen påbörjas, varnar läkaren att ingen sexuell kontakt, såväl som onani är förbjuden. Om sjukdomen startade från infektion, måste partnern också genomgå behandling. En speciell diet ordineras, helt exklusive stekt, kryddig, kryddig, salt mat från kosten. Alkoholprodukter är också förbjudna. För att påskynda återvinningsprocessen måste du konsumera minst två liter rent vatten per dag.

Läkemedel förskrivs av en specialist, med beaktande av enskilda parametrar (närvaro eller frånvaro av allergiska reaktioner, ömt patogen, typ etc.). Utan en grupp av antibiotika är det omöjligt att bota uretrit.

Antibiotikum är valt för ett visst fall beroende på mikroorganismen som orsakade sjukdomen. Vanligtvis utsedda: "Cefipmaxone", "Metronidazol", "Gentamicin". I komplex behandling till antibakteriell behandling ingår salvor, geler, suppositorier: "Geksikon", "Tsifran", "Acyclovir". För att undvika obalans i tarmmikrofloran används sådana läkemedel som "Acipol", "Linex", "Bifiform".

För lokal desinfektions effekt föreskrivs antiseptiska grupppreparat. Till exempel "Miramistin", "Furacilin", "Klorhexidin".

För att förhindra förekomsten av allergiska reaktioner i kroppen till behandling för urinritning hjälper antihistamingrupp av droger. Ljusa representanter: Tavegil, Tsetrin, Diazolin etc. Bedöva och lindra inflammation kommer att kunna - "Ketotifen", "Ibuprofen" "Analgin".

Stödjer immunsystemet stimulans och vitaminer: "Polyoxidonium", "Timalin", "Duovit". Traditionell medicin - infusion av svart vinbär, tranbärsjuice, avkokning av persilja, bark av ek. Efter godkänd behandling är det nödvändigt att upprepade gånger besöka en specialist för leverans av test.

Komplikationer och förebyggande

Med tidig behandling påbörjad är risken för komplikationer försumbar. Om en man har symptom på akut uritrit för länge sedan, men han ignorerar framgångsrikt dem, då kommer sjukdomen att gå in i kronisk form. Tecken på patologi går till "nej" men komplikationer säkerställs. Vanliga konsekvenserna av att köra uretrit, infertilitet, inflammation i pungen och prostatan, impotens, balanopostit, prostatit, cystit, epididymit, cancer.

För att inte lida i framtiden är det nödvändigt att behandla sjukdomen vid det inledande utvecklingsstadiet, samt observera enkla men mycket användbara regler. Läkare råder, var särskilt uppmärksam på sexuella organets intima hygien, att vägra att bära syntetiskt linne, till förmån för bomull. Använd inte andra människors hygienartiklar (handdukar, sängkläder, etc.).

Om en man inte har en konstant partner, är det nödvändigt att använda en kondom och inte engagera sig i promiskuösa sexuella relationer. Var sjätte månad måste du genomgå en läkarundersökning. Om det behövs, gå till doktorn, utan att försena den oundvikliga processen under en lång tid. Dagligen dricker två liter vatten, du kan minska risken för urinritning. När man vill ge urinering kan man inte tolerera länge. Korrekt näring och motion hjälper till att undvika de flesta sjukdomar och stanna tonade.