Huvud
Skäl

Hur man behandlar inflammation i prostata

Inflammation av prostatakörteln som behandlad med hjälp av tillgängliga medel? Patologi kan vara smittsam och icke-infektiös. Vilka är de symptom som ska varna männen så att de omedelbart går till diagnosen och behandlingen? Om inte omedelbart söka professionell hjälp från en urolog, inte spendera behandling, risken för purulent process (akuta skedet), cystit, vezikulita, infertilitet hos män (kronisk form).

Vad är prostata och dess funktioner?

Prostatakörteln är ett viktigt organ för reproduktiva och urinvägar hos män. Prostatan är en upplösad endokrin körtel som ligger under blåsan och ligger runt halsen. Urinröret passerar genom prostata.

Prostatakörteln producerar en speciell hemlighet som ingår i spermierna. Hälsan hos reproduktionssystemet och aktiviteten i sexuellt liv beror på denna kropps tillstånd. Om du inte börjar behandla problem som är förknippade med dessa viktiga för några män i tid, försämras kvaliteten på spermierna, infertilitet utvecklas och sexuell aktivitet minskar.

skäl

Inflammation av prostatakörteln är oftast smittsam och kan orsakas av bakterier, klamydia, svampsjukdomar. De faller i prostata från urinblåsan, genom kanalen av urinering, från ändtarmen. I fallet med en gemensam infektionssjukdom i kroppen påverkar bakterierna prostatakörteln och kommer in i lymfatiska och blodkärl. De viktigaste faktorerna för inflammation är:

 • allvarlig hypotermi hos hela organismen
 • brott mot avföringsprocessen (förstoppning);
 • långvarigt sittande
 • lång avhållsamhet eller omvänt, för aktivt sexliv;
 • kroniska, venerala, urologiska sjukdomar;
 • brist på fysisk aktivitet
 • en obalanserad diet.

Också orsaken kan vara ett tecken på professionell aktivitet, som är förknippad med konstant vibration, till exempel förare av fordon. Ofta trötthet, dålig sömn, stress och andra faktorer som minskar immunitetens skyddande egenskaper, kan också bidra till inflammation i prostata.

Symptom på inflammatorisk process

Oftast börjar sjukdomen med ett brott mot urinering. Följande obehagliga förhållanden är möjliga:

 • frekvent urinering
 • brinner under processen.

Smärta sensioner i nedre delen av buken, i perineum, under samlag och ejakulation är den andra gruppen av symtom som är associerade med sjukdomen. Men det händer att inflammationen i prostatakörteln går utan symptom. Många män uppmärksammar inte det obehag som periodiskt uppstår. Som ett resultat leder senare ett besök till urologen androlog till komplikationer, där det kvarstår den enda behandlingen - en kirurgisk operation.

Symptom på det akuta scenet skiljer sig från en kronisk sjukdom. Den akuta perioden inträffar plötsligt, alla symptom uttalas. Vid en exacerbation kan följande tecken observeras:

 • brinnande känsla vid tidpunkten för urinering;
 • feber, frossa;
 • komplexitet vid fullständig tömning av blåsan.

Med kronisk inflammation är dessa symtom mer suddiga. Följande känslor kan bli svikare:

 • frekvent uppmaning att urinera, vanligtvis på natten;
 • ömhet i underlivet och tillbaka, i testiklarna, perineum, vid tidpunkten för utlösning;
 • brinner under proceduren för urinering.

Hos män kommer inte alltid alla symtom att uppstå omedelbart. Bestäm den exakta kliniska bilden kan vara efter utförande av diagnostiska studier.

diagnostik

Den första etappen av diagnosen är samlingen av anamnese. För att diagnostisera, börja läka, måste läkaren känna till följande information.

 1. När de första symptomen började.
 2. Information om hur tecknen utvecklats behövs för att identifiera de faktorer som provocerade dem.
 3. Huruvida någon behandling tidigare utfördes eller en kirurgisk operation utfördes.
 4. Kompletterande data om aktiviteten och regelbundenheten av sexuell aktivitet, antalet partner, infektionssjukdomar, sexuellt överförbara sjukdomar, problem med erektion.

Efter samlingen av en fullständig historia utförs en digital rektalundersökning, laboratorietester och behandling är föreskrivna.

Laboratorieforskning

Skrapning av urinrörslemhinnan (ett urinrörs smärta) bestämmer närvaron av infektioner som överförs genom samlag, ett brott mot mikroflora. Huvudindikatorerna för sjukdomen är följande:

 • chlamydia;
 • ureaplasmosis;
 • mykoplasmos;
 • cytomegavirusinfektion;
 • trichomoniasis, gonorré.

Studera efter en hemlighet, utsöndrad av prostata, för att bekräfta inflammation i prostata. Men denna analys visar inte alltid ett inflammatoriskt syndrom. För differentiell diagnos av inflammation i prostatakörteln bestäms kvaliteten på den seminala vätskan.

En annan viktig undersökning är ultraljudsdiagnostik av prostata. Ultraljudsindikatorer används för att utesluta en abscess med akut prostatit. Studien bestämmer också patologiska förändringar, onkologiska neoplasmer.

behandling

Behandling av prostatit kompliceras av det faktum att det inte alltid är möjligt att rädda män från en sjukdom. Men modern medicin kan ta bort manifestationen av symtom. Om patienten tydligt observerar alla recept från läkaren, kan han glömma sjukdomen för alltid. Metoderna för behandling av prostatit har ett komplicerat tillvägagångssätt. För att eliminera patologi används följande metoder:

 • antibakteriell medicinering;
 • massageprocedurer på prostata
 • sjukgymnastik aktiviteter;
 • terapeutisk kost.

De viktigaste drogerna är antibiotika. Dessa läkemedel kan komma in i den hemliga prostata vävnaden, vilket skapar den nödvändiga koncentrationen för att undertrycka smittämnen.

Akut prostatit

Valet av en metod för behandling av det akuta stadium av prostatit beror på svårighetsgraden av symtomen. Om kliniken uttrycks uppträder förgiftning, komplikationer är möjliga. Oftast är män på sjukhus i den urologiska eller allmänna kirurgiska avdelningen. Överensstämmelse med sängstöd är viktigt.

De föreskrivna läkemedlen normaliserar blodcirkulationen, förbättrar dess fluiditet, viskositet. Drogen administreras intravenöst, vilket ger en positiv effekt på deras användning. De hjälper till att bota detta problem. Intravenösa läkemedel som främjar utflödet av lymf och venöst blod:

Droger reducerar förgiftning, ta bort skadliga ämnen från kroppen.

Orala läkemedel ordineras för att minska smärtssyndromet:

För att eliminera inflammation används ofta rektal stötpiller, som har analgetisk effekt och minskar inflammatoriskt syndrom.

Kronisk prostatit

Om kronisk prostatit är i akut stadium, så liknar behandlingen akut inflammation. I fallet av remission, vid svag regelbunden smärta, tyngdkänsla i prostataregionen, i ländryggraden och könsorganen tjänar utbyte mottagnings steroida läkemedel, immunmodulatorer:

Immunmodulatorer i kombination med nonsteroidala läkemedel minskar signifikant bildandet av trombos, förbättrar blodcirkulationen. För att behandla problem med erektion är patienterna förskrivna antidepressiva medel, lugnande medel.

En mycket viktig för snabb återhämtning är en terapeutisk kost. Korrekt näring utgör grunden för någon behandling. Dieten bygger på vissa principer. Dieten utesluter helt:

 • alkoholhaltiga drycker;
 • animaliska fetter;
 • bönor;
 • sorrel;
 • soda;
 • rika produkter.

Kost i denna sjukdom innefattar produkter som förbättrar peristaltik, blodtillförsel av blodkärl. Det är användbart att använda dill, persilja, persilja och andra örter.

Men när det gäller sjukdomens avancerade stadium, när abscessen har spridit sig till hela organet, kan bara operationen bidra till bildandet av cystor och strängningar. Att behandla medicinskt ger ingen mening och är farlig. Operationen har ett vittnesbörd i att minska urinröret i en sådan utsträckning att urinering är omöjlig. Indikation för kirurgisk ingrepp är utseendet av purulenta formationer, blodkärls kärlkärl. Operationen att ta bort har kontraindikationer:

 • organens sjukdomar i exacerbationsstadiet
 • akut stadium av inflammatoriska processer i urinvägarna;
 • dålig blodkoagulerbarhet.

Traditionell medicin

Med inflammation av prostatit kommer männen att dra nytta av traditionell medicin. Medicinsk örter hjälper verkligen till att minska manifestationen av symtomen på sjukdomen. Dekoktioner av örtrötterna kan härda inte bara prostatit, men även andra infektionssjukdomar. För buljong, ta den torkade roten av denna ört och brygg i en termos. Ta ett avkok av en tredjedel av ett glas varje dag.

Mörtens ört används av många inflammationer i könsorganen. Infusioner från denna ört dricker av banan eller sprutar av kanalen med urinering. Malurt tas i små doser i torr form, med mycket vatten. När du tar örter är en speciell diet viktig. Det får inte innehålla animaliska fetter, ägg, godis. Dieten tillåter användning av spannmålsprodukter, grönsaker, frukt, nötter.

Men innan du använder medicinska örter och folkrecept på män är det nödvändigt att konsultera en läkare.

Hur man lindrar inflammationen i prostata

Läkemedelsmetod

Inflammation av prostatakörteln är ett frekvent och ofta problematisk problem för en man i det mest oupphörliga ögonblicket. Yttringar av denna sjukdom medföra en hel del olägenheter: täta urinträngningar, särskilt nattetid, allmän irritation och trötthet, och långvarig vägran att behandla sjukdomen utvecklas till en kronisk form, och att de mest obehagliga, utseendet på en adenom.

Det är tydligt att någon person önskar att lindra prostata i inflammation på det snabbaste sättet. Antibiotika anses vara det mest effektiva och omedelbara sättet för resultatet, vilket endast kan ordineras av en läkare. De mest populära grupperna av dessa läkemedel innefattar: makrolider (erytromycin) och fluokinoloner (levofloxacin).

Våra läsare rekommenderar

Vår regelbundna läsare blev av med PROSTATIT genom en effektiv metod. Han kontrollerade det på sig själv - resultatet av 100% - ett fullständigt bortskaffande av prostatit. Detta är en naturlig honungsbaserad lösning. Vi kollade metoden och bestämde oss för att rådgöra med dig. Resultatet är snabbt. DEN EFFEKTIVA METODEN.

Fluoroquinoloner används för infektiös karaktär av prostata sjukdom och för framgångsrik behandling av tecken på prostatit bör man bibehålla en månadskurs av terapeutiska effekter av dessa läkemedel.

Makrolider eliminera patogener i prostatan, men har en lång lista med kontraindikationer och därmed användningen av dessa droger i terapi är ofta omöjligt för patienter med andra kroniska sjukdomar.

Förutom antibiotika, vid behandling av inflammation i prostata används smärtstillande medel och droger, vars verkan är inriktad på den övergripande förstärkning av immunsystemet hos den manliga kroppen.

antibiotika

De viktigaste drogerna som ordineras av en läkare för att stoppa inflammation i prostatakörteln är antibiotika. För behandling av prostata sjukdomsanvändning:

moxifloxacin

Ett modernt läkemedel som ger omedelbar absorption av aktiva substanser i det skadade organs vävnader, vilket gör det möjligt för dig att snabbt starta processen att härda och bli av med patogenerna i prostata. Moxifloxacin botar effektivt inflammation och lindrar patienten av smärta och svullnad. Den exakta dosen av denna medicinering för behandling kan bestämmas av läkaren. Det rekommenderas att använda läkemedlet i form av injektioner i upp till 14 dagar.

ofloxacin

En annan typ av antibiotika som används vid behandling av prostatit. Den dagliga dosen av läkemedlet i den vanliga sjukdomsförloppet bestäms utifrån en persons vikt, men i tider med komplikationer och återfall ökar normen med hälften. Den exakta beräkningen av mängden aktiv substans för framgångsrik behandling av sjukdomen görs av den behandlande läkaren.

fakta

Läkemedlet är tillgängligt i form av tabletter och används i vilken ordning som helst utan bindning till tiden för ätandet. Den terapeutiska effekten uppnås genom att man applicerar standardmängden aktiv substans Faktiva per dag, men med kontraindikationer och närvaron av kroniska sjukdomar i inre organ reduceras dosen enligt doktors föreskrift. Behandlingstiden är vanligtvis 7 dagar.

Antibiotika är starka och farliga ämnen, så oberoende användning av dessa läkemedel för behandling av prostatit rekommenderas inte.

smärtstillande medel

No-Spa

Detta läkemedel har visat sig under en lång period av användning vid behandling av olika sjukdomar. Huvudsyftet med No-Shpa är eliminering av smärta i akuta faser av prostatit. Aktiva substanser hjälper till att ta bort spasmer, vilka är de främsta orsakerna till problem. För att normalisera kroppens funktion och minska obehag i genitourinärsystemet är det nödvändigt att ta No-Shpu enligt doktors föreskrift med en exponeringsperiod på sju dagar.

MIG-400

Effektivt hjälper till att lindra smärta när man använder aktiva substanshastigheten per dag. På receptet hos läkaren, för att snabbt kunna påverka orsakerna till problem i kroppen, kan dosen fördubblas, men först tills de första positiva resultaten erhålls, bör vi återgå till de rekommenderade standarderna. Förloppsbehandlingen av prostata sjukdom - 5 dagar.

Intag av smärtstillande läkemedel ska avbrytas om ingen önskad lättnad uppstår under behandlingen. I det här fallet måste du byta använt läkemedel till ett annat botemedel.

Vitaminkomplex

Duovit

I denna beredning samlas ett komplex av ämnen och vitaminer som är användbara för människokroppen. Regelbunden användning av Duovit tabletter hjälper till att stärka patientens fysiska tillstånd, förbättra minnet och mentala aktiviteter, bidrar till normaliseringen av erektilfunktionen och spermierstrukturen. Utbytesminimum är i det dagliga intaget av medel under månaden, enligt läkarens utnämning, kan behandlingstiden öka till 50 dagar.

Velma

Huvudsyftet med denna åtgärd är att lindra och lindra symtomen på prostatit vid akuta former av sjukdomen och sjukdoms kroniska sjukdom. Velmen är mest användbar under perioder med massiva förkylningar, särskilt på hösten och vårmånaderna, då kroppens förmåga att motstå infektion minskar och immunitet krävs. Komplexet innehåller E-vitamin, koppar, zink och selen, som tillsammans har en fördelaktig effekt på det genitourära systemet hos män. Det är nödvändigt att noggrant studera instruktionerna för detta läkemedel för att förhindra manifestation av allergiska reaktioner på vissa komponenter under behandlingen.

Sammansättningen av denna produkt innehåller naturliga ämnen som är användbara för maskulin hälsa: Roten av Ginseng, Yohimbe, ett extrakt av proteinmassan av sjöblötdjur. Liksom i Velmen, zink och vitamin E sattes till komplexet för att öka effekten på erektilfunktionen.

Behandlingsförloppet ger dagligt intag av läkemedlet i upp till en månad.

När du uppnår full återhämtning efter behandling behöver du inte helt överge användningen av vitaminkomplex. Dessa läkemedel kan länge ha en positiv effekt och stödja den manliga kroppen i hög tonus.

Smal specialiserad betyder

Vitaprost

Detta läkemedel används för kronisk prostata sjukdom. Den levereras i form av rektala stolpiller, och har en stor inverkan på avlägsnandet av skador i prostata på grund av antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper. Använda Vitaprost bidrar till att minska risken för tumörer och trombos också sett förbättringar i funktion urogenitalsystemet, förbättra kvaliteten på sperma och stimulerar perineum muskeltonus.

För att få önskat resultat ska ljusen appliceras dagligen före sänggåendet. Exponeringsförloppet är upp till tio dagar. Med individuell intolerans mot läkemedlets komponenter är klåda möjligt i anuset.

Prostamol Uno

En allmänt annonserad läkemedel, som ofta ordineras i samband med andra läkemedel, inklusive antibiotika. Formen av frisättning av detta läkemedel är kapslar, doktorn bestämmer den dagliga dosen under behandlingen. Denna mängd är tillräcklig för att påverka det drabbade organet för att återställa det geniturära systemet och normalisera antalet uppmaningar att tömma, särskilt på natten. Kursens varaktighet beräknas individuellt för varje man, med hänsyn till sjukdomsfasen och eventuella kontraindikationer.

prostatilen

Denna produkt är tillgänglig både i form av rektala suppositorier och i ampuller för intramuskulär injektion. Prostatilens huvuduppgift är normaliseringen av blodcirkulationen i perineum och bäckenområdet, vilket gör det möjligt att påskynda processen att bli av med den smittsamma sjukdomen. Positiva effekter av läkemedlet innefattar att förbättra strukturen hos den seminala vätskan och minska frekvensen av uppmaning att tömma blåsan.

Den rekommenderade dagliga normen för användning av ljus: på morgonen och vid sänggåendet, och efter administrering av läkemedlet bör ligga i en halvtimme på soffan för att stärka absorptionen av användbara ämnen. Denna ansökan är utformad för en tio dagars kurs, och för injektioner är det obligatoriskt att få läkares tid.

Varje högt specialiserat sätt för terapi används länge, och för att undvika misstag i dosering och tidpunkt för applicering är det nödvändigt att enas om hur sjukdomen behandlas med läkaren.

Massage i prostata

En tidstestad terapi för prostatacenters inflammatoriska process är den fysiska stimuleringen av det sjuka organet. Det är inte möjligt att använda massage om prostatakörteln är infekterad genom infektion, efter strålningsexponering eller vid åldrande, stillastående sjukdomskurs, i andra fall anses detta läkemedel vara säkert och effektivt.

Att utföra rätt massage ska ske uteslutande av en specialist. Före proceduren måste patienten rengöra tarmarna med en emv, varefter han placeras på en särskild soffa på hans sida så att knäna ligger nära bröstet. Läkaren penetrerar prostata genom manens anus och, med cirkulära rörelser, pressar lätt på orgeln. En session är utformad för 5 minuters behandling.

Som en följd av prostatakörteln som utförts finns en minskning av ödem, återställande av prostata trofismen. Den fullständiga behandlingen av terapeutisk behandling är minst 10 förfaranden och oberoende genomförande av denna process är omöjlig.

Det är möjligt att utföra en extern massage som inte har samma effekt som beskrivits ovan, men om det görs korrekt kan det lindra prostata smärta. För att få ett ordentligt resultat, görs effekten genom att lätt sätta ut mellanslaget mellan pungen och den analöppna, applicera olja för att förhindra hudirritation i denna ömma plats.

Liksom vid direkt exponering för prostata är extern massage oacceptabel för bakteriell typ av inflammation och purulenta abscesser.

Traditionell medicin

Snabb lindring av inflammation i prostata är möjlig inte bara genom medicinska metoder, men också med hjälp av hem recept, testad i århundraden. Det är särskilt effektivt att använda folkterapi i de första stadierna av sjukdomen.

lera

Särskilda terapeutiska ämnen köps i apoteksnätet och används enligt anvisningarna. Denna metod kan hjälpa till att eliminera endast symptomen på prostatit. Som behandlingsalternativ - den rektala installationen av lera tamponger, som hjälper till att eliminera toxiner från kroppen och är helt säkra.

Honungsljus

För att förbereda läkemedlet kommer att behöva en tesked honung, 30 gram mjöl och kycklingägg. Alla ingredienserna blandas noggrant och den resulterande massan är gjord med rektala ljus upp till 2 cm långa.

Ljus gjorda av propolis

Torkad och krossad propolis blandas med smör från kakaobönor med tillsats av lanolin i en andel av 40 - 20 - 2 gram. Den resulterande massan bearbetas till färdiga ljus. Behandling av prostata sjukdom upp till två månader med daglig användning.

Fröer av pumpa

Det mest populära verktyget som används hemma för att återställa manlig hälsa och minska svullnad i prostata. Med denna produkt kan du fylla den nödvändiga balansen av zink i kroppen, för vilken det är tillräckligt att konsumera upp till 40 gram friterade frön varje dag.

örter

De lindrar ödem i prostata och effektivt bekämpar inflammatorisk process. Oftast för terapeutiska effekter på sjukdomen i prostata som används infusioner och avkok:

 • Infusion av Tansy, Rosemary, Toloknyanka (en matsked torkade blommor). Samtliga komponenter i samlingen placeras i en termosflaska och hälls över med kokande vatten (350 ml). För beredskap är det nödvändigt att vänta 3-4 timmar, varefter läkemedelsdrinken filtreras och används på tom mage varje morgon för kvart i glas.
 • Avkok av kamille, Echinacea, Johannesjärn kokas i ett vattenbad i tio minuter efter kokning. Varje växt kräver en matsked per liter vatten. Använd som vanlig dryck.
 • För att förbättra blodcirkulationen används en samling lakrits, nät och Donnik. Torra växter i lika delar hälls med kokande vatten och insisterar i en halvtimme, varefter de dricker som vanligt te i små cirklar upp till fyra gånger om dagen.
 • Persilja, som används i sallader och kryddor i sin naturliga form, är ett utmärkt verktyg för att behålla den manliga kroppen i tonen.

Aspen bark

Buljongen hjälper till att ta bort akut smärta i patienten och har en antiinflammatorisk effekt. Använd en torr och finmalet bark av ett träd i en volym på 3-5 gram per kvarts liter kokande vatten. Lösningen infunderas i 7-8 timmar.

Användningen av folkmetoder bör samordnas med sjukdomsförloppet på grund av olika behandlingsriktningar:

 • Vid kronisk sjukdom rekommenderas att använda komplex för fysisk utbildning, använd vegetabiliska avkok och infusioner, var uppmärksam på honungspreparat;
 • inflammation i prostatakörteln i den akuta fasen avlägsnas av örter.

Förutom de angivna behandlingsmetoderna finns också snabba metoder för att eliminera det edematösa tillståndet hos prostata hos patienten:

lavemang

För att få en snabb läkningseffekt, använd ett avkok av kamille i en volym på 300 ml. Vätskan injiceras i patientens tarm genom anusen, varefter det är nödvändigt att hålla det så länge som möjligt.

Antiinflammatoriska suppositorier

Användningen av rektala suppositorier på anläggningsbasis kräver föregående samråd med den behandlande läkaren. Deras konsistens ska inte vara för mild, så att läkemedlets antivirala effekt på prostata fortsätter under en viss tid.

Ljus gjorda med propolis ger inte ett snabbt resultat, men om du har tillräckligt med tålamod kommer effekten av deras applicering att märkas, och under lång tid även vid kroniska sjukdomar.

Uppvärmning

Det enklaste sättet att stödja prostatakörteln i den nödvändiga tonen. Läkare råder varje gång du besöker badrummet för att använda en het dusch, rikta strålen till perineum i 5-7 minuter för att påverka behandlingen på prostata. Denna metod är särskilt effektiv med den antagna superkylningen av organismen.

Att avlägsna inflammation i prostata med folkmetoder på styrkan hos någon, men innan förfarandena börjar är det nödvändigt att konsultera en läkare och samordna med sig den valda terapin. Hemmetoder bör användas för att eliminera de sanna orsakerna till sjukdomen, så att de oavsiktliga effekterna av droger inte förvärrar utvecklingen av befintliga kroniska sjukdomar.

Hälsotillståndet för varje person är på en viss individnivå, så effekten på kroppen med aktiva medel bör beräknas i varje enskilt fall, vilket bara läkaren kan göra.

Vem sa att det är omöjligt att bota prostatit?

Har du en PROSTATE? Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte? Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • konstant smärta i underlivet, skrotum;
 • svårighet att urinera
 • sexuell dysfunktion.

Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Prostatit kan vara CURED! Gå till länken och ta reda på hur specialisten rekommenderar behandling av prostatit.

Inflammation av prostata: behandlingsmetoder

Inflammation i prostatakörteln utvecklas med prostatit eller kallt organ. På hur man lindrar inflammationen i prostata, rekommenderas att konsultera en läkare, men i nödsituationer är det möjligt att behandla med enkla medel hemma.

Symptom på inflammation

Inflammation av prostatakörteln observeras med prostatit, både stagnerande och bakteriell. Dessutom kan utvecklingen av den inflammatoriska processen föregås av en svår överkylning av bäckenorganen - den så kallade vanliga förkylningen i prostata.

En inflammatorisk process kan misstänks enligt de karakteristiska symptomen:

 • blåsans spasmer
 • frekvent uppmaning att urinera
 • smärta i perineum och rippel i anusen
 • känsla av tyngd och raspiraniya i ändtarmen.

Med inflammation i prostatakörteln utvecklas ett organ. Som ett resultat av en ökning av prostatakörteln, komprimerar de omgivande vävnaderna inflammerad prostata, vilket orsakar ett akut smärtssyndrom. Dessutom komprimerar prostata urinröret och urinblåsan, vilket leder till en ökning av tonen. Detta åtföljs av smärta vid urinering, känner sig full av blåsan, även efter att ha besökt toaletten, en känsla av tyngd i perineum och spasmer i underlivet.

När kroppens storlek ökar känns trycket i ändtarmen. Detta är ett ganska skrämmande symptom som gör att män tänker på hemorrojder eller prostatacancer. Tryck och raspiranie i anus beror också på en ökning av prostata.

Vid tidpunkten för bäckens muskelbelastning, till exempel under avföring, kan smärtsyndromet öka på grund av irritation av prostatakörteln. Med bakteriell inflammation, utseendet av blod i urinen och brinnande efter urinering.

Med inflammation ökar prostata och pressar på närliggande organ - blåsan och tarmarna, vilket orsakar obehagliga symtom

Medicinsterapi

Avlägsnande av inflammation i prostata är medicinsk eller folkmetod. Det rekommenderas att besöka en urolog och genomgå en diagnos för att bestämma orsaken till inflammatorisk process.

Vid bekräftelse av den infektiösa naturen hos den inflammatoriska processen utförs behandling med antibiotika. I detta fall används ett stort antal droger. De mest effektiva läkemedlen är makrolider (erytromycin) eller fluokinoloner (levofloxacin). Det är emellertid omöjligt att ta mediciner på egen hand utan att specificera etiologin hos den inflammatoriska processen.

Om inflammationen provoceras av opportunistiska mikroorganismer eller klamydia, ordinerar läkare ofta förberedelserna av en grupp fluorokinoloner. De agerar snabbt nog, men bör appliceras under en lång tid, i fyra veckor. Behandlingsschema - en tablett av läkemedlet per dag.

Makrolider har fler kontraindikationer och biverkningar, men inte mindre effektivt kämpar med patogena mikroorganismer i prostatavävnaderna. Sådana droger används korta kurser i 10 dagar på grund av en stor belastning på mag och lever.

I vissa fall kan orsaken till inflammation vara svampar, till exempel jästliknande genus Candida eller mögelsvampar. Denna inflammation är svår att behandla på grund av egenskaperna hos den patogena mikrofloran, som snabbt utvecklar motstånd mot verkan av antimykotika. Behandlingen utförs med hjälp av antimykotiska läkemedel i tabletter - Flukanazol, Nystatin. Läkemedel tar lång tid.

De som funderar på att lindra prostata i inflammation utan att söka en läkare, rekommenderas att använda icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel. De innefattar diklofenak, Ibuprofen och Nimesil. Enligt läkare och patienter är det mest effektiva antiinflammatoriska läkemedlet för smärta i prostata diklofenak. Detta läkemedel finns i tre former - injektionslösning, tabletter och suppositorier. Med inflammation i prostata är det att föredra att välja injektioner, men att själv göra en injektion och beräkna den nödvändiga dosen av läkemedlet är problematisk.

Det optimala alternativet kommer att vara användning av rektala suppositorier Diclofenac. De agerar lokalt, ljuskomponenterna tränger snabbt in i prostata. Vid akut inflammation används ljus två gånger om dagen, på morgonen och på kvällen. För att uppnå bättre absorption av läkemedlet genom tarmarna, rekommenderas det att för rengöring av enema före införandet av suppositoriet.

Eftersom diklofenak orsakar ett antal biverkningar bör behandling med suppositorier inte överstiga en vecka.

Lokal applikation kan du direkt påverka prostata

Snabbt minska obehaget kommer också att hjälpa droger med nimesulidom - Nimesil eller Affida. Läkemedel framställs i pulver för beredning av lösning. Produkten hälles i ett glas och fylls med vatten. Tillåtlig daglig dosering - högst två paket av läkemedlet. Nimesil rekommenderas för användning när temperaturen stiger mot bakgrund av inflammation, eftersom den har en uttalad antipyretisk effekt.

Biseptol är inte mindre effektivt vid bekämpning av inflammation. Det tar två tabletter i flera dagar.

För att stoppa den inflammatoriska processen och bli av med svullnad i prostatan, hjälp speciella läkemedel för att behandla prostatit - Prostamol, Prostatilen, Vitaprost. Sådana läkemedel förskrivs av läkaren individuellt.

Massage i prostata med inflammation

Ett annat sätt att lindra inflammation i prostata är snabbt att massera kroppen. Denna procedur utförs endast med icke-infektiös inflammatorisk process, till exempel med stillastående prostatit.

Massage görs rektalt, bara en specialist ska göra det. Patienten gör en rengörande enema, döljer sig i en särskild mantel och ligger ner på soffan på hans sida, knän till bröstet eller tar knä-armbågsställning. Läkaren går in i två fingrar i anuset, känner orgeln och utför mjuka strängrörelser, som rör sig från periferin till prostatens mitt. Denna procedur tar cirka 5 minuter, normaliserar det trofiska organet och lindrar svullnad. För att behandla inflammation med stillastående prostatit krävs ett förloppsförfarande - 10-15 sessioner.

Det är omöjligt att självständigt utföra en rektalmassage. Minska symtom genom att använda en extern massage. Det är nödvändigt att ta en liten mängd olja, och inom 5-7 minuter för att utföra klapprörelser i området mellan pungen och det analhål.

Folkmekanismer

Du kan ta bort inflammation i prostata utan antibiotika, folkmedicin. Utmärkt tar bort den inflammatoriska processen med propolis. Den används för framställning av suppositorier. För detta är det nödvändigt att smälta i ett vattenbad, lanolin, kakaosmör eller bäverfett i en mängd av 100 ml, och sedan hälla den i 40 ml av propolisextraktet. Blandningen bör kokas i 5 minuter, sedan hälls den och kyles. Efter att blandningen har svalnat, är det nödvändigt att bilda små stökpiller cirka 4-5 cm. Stearinljuset förpackas i enskild förpackning och förvaras i kylskåp. Om inflammerad prostatakörteln bort prostatan svullnad kommer att använda dessa ljus två gånger om dagen - morgon och kväll. Den allmänna behandlingen tar 20 dagar.

Propolisljus kan köpas eller tillverkas oberoende

Bota sjukdomen på människors sätt som möjligt och med hjälp av pumpaolja. Det gäller också i rektala suppositorier, beredningar för vilka det är nödvändigt att smälta 100 g av eventuella oljiga baser genom tillsats av en 50 ml av pumpa fröolja.

Att underlätta välbefinnandet hjälper till att använda te med honung. Du kan också introducera honungstamponger i anusen, honung är en utmärkt antiseptisk och stoppar snabbt den inflammatoriska processen.

För att snabbt bli av med sjukdomen rekommenderas det inte att engagera sig i självmedicinering utan att konsultera en läkare. Baserat på ultraljud av prostata och analys av kroppens hemlighet, kommer läkaren att ställa en noggrann diagnos och förskriva den optimala behandlingsregimen.

Varje läkare kommer att erbjuda dig ett antal sätt att behandla prostatit, från trivial och ineffektiv, till radikal

 • du kan regelbundet ta en behandling med tabletter och rektalmassage, gå tillbaka var sjätte månad;
 • du kan lita på människornas medel och tro på ett mirakel;
 • gå till operation och glöm sexlivet...

Orsaker till inflammation i prostata

Sjukdomar i prostata orsakar olika orsaker. Hos män i åldern 25-40 prostatit utvecklas oftast på grund av infektion av patogena mikroorganismer, och efter 40 år är en följd av ett felaktigt sätt zhizni.V ett sådant fall, blodcirkulationen och utflöde av prostata sekret, och sedan gick inflammation.

Biverkningar som bidrar till utvecklingen av prostatit

I regel förekommer inflammation i prostata hos män som hör till riskgrupper. De är ungbarn, kontorsarbetare, människor som tvingas arbeta med plötsliga temperaturförändringar. Deras livsform skapar alla nödvändiga förutsättningar för att skapa en patologisk process. De främsta orsakerna till utvecklingen av prostata sjukdomar är:

 • Regelbunden generell hypotermi, arbeta i kylan eller på platser där det finns starka temperaturförändringar.
 • Dålig näring, brist på vitaminer, mineraler, aminosyror och enzymer i kosten. På grund av detta stör immunförsvarets arbete, metaboliska processer i människornas kropp saktas ner.
 • Konstanta problem med avföring, förstoppning. De leder till en dysbakteri, och i sin tur - till en minskning av immuniteten. Dessutom absorberas skadliga ämnen och toxiner i tjocktarmen på grund av långvarig avföring. Allt detta har en skadlig effekt på hälsan.
 • Problem i familjen eller på jobbet, ofta stressiga situationer. På grund av dem försvagar immuniteten, nervsystemet är stört. Kroppen blir mycket mottaglig för olika infektioner.
 • Hormonella störningar, med arbete i det endokrina systemet och andra orsaker till problemet, vilket hos män minskar nivån av könshormoner (särskilt testosteron) -nivåer.
 • Missbruk av alkohol och cigaretter. Negativt påverkar kardiovaskulära och immunsystem. På grund av alkohol och nikotin förvärras artriternas elasticitet, ateroskleros och andra sjukdomar utvecklas.
 • Urin kastas in i prostata under urinering. Ett sådant fenomen bör normalt inte vara närvarande, så återflöde främjar infektion.
 • Sjukdomar i blod, blodkärl, kroniska infektioner. Till exempel obehandlad genyantrit, tonsillit, bronkit, pyelonefrit, kolit etc. Det är viktigt att identifiera och bli av med inflammation i tid, eftersom bakterier kan migrera därifrån till prostata.
 • Oregelbundet sexuellt liv, stillasittande eller stillasittande livsstil bidrar till utvecklingen av stillastående fenomen i det lilla bäckenet. Detta orsakar snart den inflammatoriska processen i prostatakörteln.

Viktigt! Alla dessa skäl bidrar till uppkomsten av sjukdomen, men inflammation i prostatan är möjlig endast i händelse av kontakt med det skadliga bakterier - svampar, virus, bakterier.

Mikroorganismer är orsaksmedlen för infektiös prostatit

I de flesta fall penetrerar infektionen prostata genom urinröret och orsakar akut eller kronisk inflammation. Hos ungdomar har sjukdomen ofta en akut kurs, men orsakar dess infektioner som överförs sexuellt. Hos män efter 40 är aseptisk eller kronisk infektiös prostatit vanligare. Oftast orsakar den inflammatoriska processen i prostata:

 • E. coli;
 • Serratia;
 • stafylokocker;
 • Pseudomonas aeruginosa;
 • enterobakterier;
 • proteus;
 • enterokock;
 • Klebsiella.

Några av dessa mikroorganismer är villkorligt patogena, det vill säga de är normalt närvarande i kroppen och skadar inte på något sätt. På grund av minskad immunitet orsakar dessa mikrober olika sjukdomar. Därför är det vid behandling av prostatit så viktigt att förstärka immunförsvaret.

Även inflammation i prostatakörteln kan orsaka ett papillomvirus, ett herpes simplexvirus eller svampar av släktet Candida. Den senare, förresten, orsakar tröst hos kvinnor och går in i kroppen genom urinröret under oskyddad samlag. Patogener är de enklaste och bakterier som orsakar sexuellt överförbara sjukdomar. Dessa inkluderar:

Trichomonas och chlamydial prostatit förekommer oftast. Skälen till deras utveckling - ett oskyddat samlag, under vilket mikroorganismer tränger in i urinröret, urinblåsan och andra organ i det genitourära systemet. Infektion uppträder vanligtvis av smärta vid urinering, utsläpp med obehaglig lukt och andra karakteristiska symptom.

Faktum! Identifiera orsaksmedlet för infektion kan endast ske genom laboratorieforskning. Analysen av urin eller prostatisk utsöndring hjälper till att kontrollera vilken mikroorganism som orsakade prostatakörtelns inflammatoriska process.

Oregelbundet intimt liv som orsak till prostatit

Enligt statistik är prostatit och andra prostata sjukdomar mycket vanligare hos ogifta män. Det här är ingen slump, eftersom de oftast har ett oregelbundet liv. Perioder av långvarig abstinens växlar med ökad sexuell aktivitet, vilket är mycket skadligt för människors hälsa.

Många källor tyder på att sjukdomen leder till frekvent onani, men det finns inga bevis för detta. I stället förklarar läkare med självförtroende att de kan leda till prostatit:

 • för ofta eller för sällsynt sex;
 • långvariga sexuella kontakter som varar flera timmar;
 • ofullständig utlösning eller avbruten samlag
 • fullständigt frånvaro av ett intimt liv.

Oskyddad sex är också mycket skadlig, eftersom de kan leda till STI-infektion. I detta fall är det också möjligt att utveckla klamydial eller trichomonasinfektion. Tyvärr kan även en hälsosam partner vara en källa till Candida-svampar, vilket också orsakar prostatit hos män.

Dåliga vanor och undernäring

Det är bevisat att skarpa, salta och feta livsmedel, starkt kaffe och te, kolsyrade och alkoholhaltiga drycker påverkar kroppen. Och olika kosttillskott och konserveringsmedel kan orsaka utvecklingen av maligna neoplasmer eller andra patologier i prostata.

Dessutom minskar skadlig mat och alkohol immunitet vilket gör att kroppen blir sårbar mot många virus och bakterier. Hos många män uppträder störningar i immunsystemet av frekventa ARVI eller andra infektioner. Under sådana förhållanden är en mycket snabb utveckling av prostatit möjlig.

Nikotin påverkar kärlen väldigt, vilket gör dem sköra och förlorar elasticitet. Som ett resultat försämras blodtillförseln till prostatakörteln, och mindre syre och näringsämnen kommer in i den.

Tillsammans skapar alla dessa faktorer tillstånd där patogena mikrober lätt multipliceras och ett inflammatoriskt fokus bildas. Korrekt näring och avslag på dåliga vanor tvärtom stärker immunförsvaret, återställer metabolismen och ökar hastigheten på många av de biokemiska reaktionerna i kroppen.

Tips! Gröna grönsaker, frukter, magert kokt kött och fisk är de bästa källorna till vitaminer, mineraler, aminosyror och enzymer. Deras användning stärker immunsystemet, så att kroppen blir mycket lättare att övervinna inflammation. Därför bör dessa livsmedel ätas så ofta som möjligt.

Sedentary livsstil

Många män är vana att gå på jobbet med bil eller med kollektivtrafik, sitta vid bordet hela dagen och ligga på soffan på kvällen. Ett sådant sätt att leva är väldigt skadligt, för att på grund av låg rörlighet bryts lymf och blödning från prostatakörteln bildas stagnerande fenomen. Senare infekterar infektionen, utvecklar kronisk prostatit, vilket uppenbaras av extremt obehagliga symptom.

En liknande situation kan undvikas om du flyttar mer, går, spelar sport, gör övningar. En daglig halvtimmevandring minskar risken för att utveckla denna obehagliga sjukdom. Mycket användbart är simning, cykling, löpning.

Grundläggande diagnostiska metoder

Innan du börjar bekämpa inflammationen i prostata hos män är det nödvändigt att ta reda på vilken mikroorganism som orsakade det. Trots allt måste behandlingen vara etiologisk, det vill säga riktad mot patogenen. Bestäm orsaken till sjukdomen kan vara på sjukhuset med hjälp av sådana diagnostiska metoder:

 • insamling av klagomål och anamnesis - gör det möjligt för läkaren att ta reda på nödvändiga detaljer: hur länge symptomen har uppstått, vad patienten ansluter dem till, vilka riskfaktorer är det?
 • fingerprovning av prostata genom ändtarmen - gör det möjligt att palpera den förstorade och smärtsamma körteln;
 • urinanalys - är nödvändig för diagnos av inflammatorisk process (det framgår av ett stort antal leukocyter), ibland i urinen visar skadliga bakterier;
 • undersökning av ett smet från urinröret - är nödvändigt för att fastställa etiologin för inflammation i prostatakörteln, hjälper till att identifiera klamydia, trichomonader eller andra mikroorganismer;
 • studie av prostats utsöndring - det erhålls efter en fingermassage, det visar ofta bakterier;
 • ultraljudsdiagnostik - denna undersökning visar förstorad och inflammerad körtel, visualiserar också stenar, abscesser eller andra patologiska formationer i prostata.

Faktum! För att diagnostisera och förskriva behandlingen har endast läkaren rätt efter undersökning och en fullständig undersökning. Självadministrering av antibiotika kommer inte att ge den förväntade effekten, eftersom drogerna kanske inte fungerar eller ens skadar mycket.

Etiologisk och symptomatisk behandling

För att eliminera inflammatorisk process måste du först och främst ta reda på vilken mikroorganism det kallas. För dessa ändamål är en bakteriologisk (även en kulturell) metod lämplig. Det gör det inte bara möjligt att identifiera patogenen, men också för att bestämma dess känslighet mot antibiotika. Således väljs den mest effektiva antibakteriella terapin.

Om prostatit hos män orsakas av svampar, ordineras antifungala medel (nystatin, flukonazol, ketokonazol). I fallet med en virusinfektion anges antivirala läkemedel såväl som immunmodulatorer. Statistiken visar emellertid att i de flesta fall (cirka 90%) är den infektiösa prostatit bakteriell. Följaktligen behandlas det med antibiotika.

Mycket viktigt är rätt sätt att leva och näring, rökstopp, motorsystem, regelbundet sexliv. För att normalisera processen med urinering, ordineras läkare ofta alfa-blockerare. Fytopreparationer och fysioterapeutiska förfaranden är ganska effektiva.

Finger- eller hårdmassage i prostata är en integrerad del av den komplexa behandlingen av kronisk prostatit. Förfarandet förbättrar blodcirkulationen i körteln, utflödet av den prostatiska sekretionen, venöst blod och lymf. Tack vare detta finns det en stabil och lång period av eftergift. Massageen är emellertid kategoriskt kontraindicerad vid akut inflammation.

Inflammation av prostata: orsaker, symptom och behandling

Prostatit eller inflammation i prostata är en urologisk sjukdom som drabbar cirka 40% av männen över 20 år. Om inflammationen inte behandlas leder det till impotens, manlig infertilitet, problem med urinering.

Orsaker till inflammation i prostata

De huvudsakliga formerna av sjukdomen är akuta och kroniska. Utan tvekan anses den främsta orsaken till sjukdomen vara en infektion som går in i prostata, tillsammans med blod eller lymf. Tillsammans med detta finns en bakterieinfektion, den tränger in i urinröret, rektum, urinblåsa. Även sexuellt överförbara sjukdomar bidrar till den snabba utvecklingen av den inflammatoriska processen i prostata. Dessutom finns en stor lista över orsaker som predisponerar utvecklingen av sjukdomen.

Prostatit är också en konsekvens av mindre bäckenskador, frekvent hypotermi, brist på regelbunden sexuell aktivitet, låg fysisk aktivitet, nedsatt immunitet, alkoholmissbruk eller hormonbalansfel kan orsaka inflammation i prostata.

Vanliga symptom

Inflammation i prostatakörteln, ofta följd av smärtsamma och obehagliga symptom, så låt oss prata mer om det.

Oavsett orsakerna till inflammation i prostatakörteln manifesterar sig sjukdomen sig:

 • buksmärtor;
 • ökad uppmaning att urinera
 • smärtsamma känslor under orgasmen
 • problem med erektion.

Det finns andra symtom på inflammation i prostata som inte direkt pekar på det här organet. Det handlar om huvudvärk, allmän svaghet, kränkningar av kroppstemperaturen.

Det finns emellertid fall där symtom på sjukdomen inte uppenbarar sig på något sätt, utvecklar sjukdomen extremt hemligt och sakta rinner in i kronisk form.

Efter att ha fått reda på egenskaper för inflammation i prostata, adress till urologen. Endast en specialist kan göra en diagnos genom att genomföra en undersökning och föreskriva en behandling.

Behandling av inflammation i prostata

Svaret på hur man behandlar inflammation i prostatakörteln kan bara vara en läkare. Specialisten kommer att utarbeta en plan för medicinska åtgärder efter diagnos och bestämning av sjukdomsformen.

Tyvärr finns det inget universellt behandlingssystem som passar alla former av sjukdomen. Mycket beror på sjukdomsstadiet och de individuella egenskaperna hos patientens kropp.

Programmet för behandling av prostatit innefattar:

 • antivirala och antibakteriella läkemedel;
 • utföra fysioterapeutiska procedurer med hjälp av laser och ultraljud;
 • utföra en massage i prostatakörteln.

Vanligtvis är behandling av inflammation i prostatakörteln inte utan användning av läkemedlet "Prostatilen" - ett läkemedel som produceras i form av injektioner och rektala suppositorier. Urologer förskriver till patienter "Prostalamin", "Prostamol Uno", antibiotika med ett brett spektrum av åtgärder. De föreskriver också alfa-adrenoblocker, som har en positiv effekt på prostataens glattmuskel.

Läs om hur man behandlar prostatisk inflammation hos män, många lägger stor vikt på läkemedel, med tanke på ytterligare förfaranden ineffektiva. Massage och gymnastik med prostatit ökar dock hela läkningsprocessen. Om gymmet rekommenderas till dig av en läkare, ignorera inte hans råd.

Man bör komma ihåg att prostatamassage vid behandling av prostatainflammation kan ha hög effekt, men i vissa fall är negativa konsekvenser också möjliga.

Folkmekanismer

Mottagning av läkemedel med framgång kan kombineras med folkmedicinska lösningar. I kampen mot inflammation i prostata juice av asparges är bäst, som kan vara full i obegränsade mängder. Det är också meningsfullt för patienten att förbereda en buljong för gåsvamp på mjölk. Det är användbart för prostatit och med urolithiasis, cystit, nefrit.

Förebyggande av sjukdom

Prophylax av inflammation i prostatakörteln är mycket enkel. Vill du inte veta vad som är inflammation i prostata, och vad är konsekvenserna av prostatit? Undvik tillfälliga sexuella relationer, gå in för sport, försök att gå oftare i frisk luft. Att ditt immunsystem fungerade utan misslyckanden, skyddar kroppen från många infektioner, vägrar att använda alkohol, röka.

Inflammation av prostata körteln - en förskräcklig manlig sjukdom

Inflammation av prostata - Extremt populär, manlig urologisk sjukdom, där den inflammatoriska processen är mottaglig för prostata. Om prostatan kan säga att det är ett könsorgan systemet män, högst tre centimeter i diameter, syntetisera en hemlighet, som är en del av sperma.

Platsen för prostata, kroppen valde området under blåsan. De huvudsakliga uppgifter som tilldelats till prostatakörteln är: Organisation för spermier rörelse vas deferens, ejakulat (sädesvätska selektion), en aktiv del i att bilda en orgasm.

Med andra ord tillåter prostata en man att vara en man, en far (utföra en reproduktiv funktion).

inflammation i prostatan, tillsammans med en lista över oerhört smärtsamt, obehagliga symptom, så låt oss prata mer i detalj och diskutera vad är huvuddragen i denna sjukdom, de viktigaste orsakerna som utlöser dess förekomst, de viktigaste terapeutiska ingrepp.

De främsta orsakerna till prostatit

De viktigaste formerna för manifestation är akuta och kroniska. Självklart är den viktigaste skyldige till inflammation naturligtvis att känna igen en infektion som tränger igenom prostata, tillsammans med blod eller lymf. Bakteriell infektion kan penetrera ur urinröret, rektum, urinblåsa. Sjukdomar som kan överföras sexuellt, ger en kraftfull impuls till en mer aggressiv utveckling av den inflammatoriska processen i prostata. Dessutom finns en omfattande lista över orsaksfaktorer som predisponerar utvecklingen av prostatit.

1. Allmänt överkylning av hela organismen.

2. Systematiskt framväxande betydande problem med "stolen".

3. Brist på regelbundet sexuellt liv kan betraktas som den kortaste vägen till inflammation i prostata. Jag ska försöka förklara det här ögonblicket lite. Prostatakörteln, som en följd av dess funktion, utvecklar en hemlighet som är en av nyckelkomponenterna i spermier. I händelse av att utsöndring av utsöndring sker ganska regelbundet, observeras inte stagnerande fenomen, och detta faktum kan anses vara positivt.

Men när sexlivet inte skiljer sig åt åtminstone måttligt regelbundet, kan en stasis av utsöndring uppstå, och sådana villkor bör erkännas som maximalt gynnsamma för utveckling, accelererad bakteriell reproduktion. Den inflammatoriska processen får fart. När sexuell avhållsamhet har en mycket lång tid, finns det ett hot om en gradvis förtjockning av prostatakörtelns utsöndring. Efter ett tag kan den omvandlas till en sten på vilken salter ackumuleras och ökar samtidigt trauma, eftersom den irriterande effekten på prostata slemhinna blir alltför stor, provoceras inflammation.

4. Många samlag utan skydd, frekvent förändring av sexpartner - tillräckligt viktiga argument, "fånga upp" sexuell sjukdom. Och sådana sjukdomar kan snabbt ge en sparkstart för utveckling av prostatit.

5. Minska antalet könshormoner, särskilt i testosteron.

6. En livsstil som är fruktansvärt långt ifrån aktiv när en person föredrar extremt låg rörlighet. Denna livsställning skapar gynnsamma förutsättningar för den aktiva manifestationen av stillastående fenomen i det lilla bäckenet.

7. Signifikant minskning av styrkan hos kroppens skyddande gränser (immunitet). I det här fallet får de enklaste, enkla infektionerna möjligheten till obegränsad penetration i kroppen, för att de inte möter något motstånd.

8. Regelbundna stressiga situationer, mest kraftfulla sätt som underminerar tillförlitligheten hos kroppens försvar.

9. Särskilt beroende av nikotin, överdriven konsumtion av alkohol.

10. Alla slags blodkärlsjukdomar, blod, omfattande foci av kronisk infektion i kroppen.

11. Inflammatoriska sjukdomar på kronisk basis, till exempel bronkit, tonsillit.

Symtom på inflammation i prostata

Spektrumet av tecken på denna sjukdom är slående i sin mångfald. Mycket ofta uppträder inte sjukdomen på något sätt, utvecklar sig extremt hemligt och flyter smidigt till en kronisk sjukdom.

Bland de mest "populära", utbredda tecknen är det möjligt att bära följande:

1. Problem med buken i den nedre regionen, när urinprocessen orsakar många starka smärta sensioner, res.

2. Isoleringen av sperma från urinröret upplever vissa problem, till exempel prematuritet, frånvaro, orgasm blir mycket smärtsamt.

3. Kanske utseendet av smärta i testiklarna.

4. Sexuell attraktion är minimal, kraften försvagas.

5. Erektion försvinner på morgonen.

Ovanstående symptom är direkt relaterade till den drabbade prostatakörteln, men det finns ett antal indirekta faktorer (dålig prestanda, huvudvärk, en känsla av fullständig kroppssvaghet).

Huvudsymptomet för prostatit är smärta, och sjukdomen kan börja ganska plötsligt och representerar akut inflammation i prostata, med alla följd av symtomatiska konsekvenser.

Det är värt att notera att en mycket mer "populär" form av prostatit är kronisk. Ovanstående symtom är givetvis närvarande, men i mindre utsträckning, ger inte för mycket besvär till en man.

Temperaturen sträcker sig ibland till ett märke av 37 grader, smärtor är periodiska, deras intensitet är måttlig.

En mycket karakteristisk egenskap hos kronisk prostatit kan anses vara mindre urladdning från urinröret under avföringsprocessen.

I allmänhet bakteriell prostatit, och dessutom på permanent (kronisk) grund, påverkar det totala maskulin välbefinnandet mycket negativt. Irritabilitet, konstant missnöje, grumbling - allt detta är fullt i sin helhet. Ofta ökar psykologiska problem i en sådan utsträckning att framgångsrik intervention kräver ingripande av en professionell psykolog.

Komplikationer av sjukdomen

I akuta skeden måste patienten omedelbart vända sig till urologen. Kroppstemperaturen stiger kraftigt (till 40), dessutom observeras dess starka droppar, ibland överstigande 1 grad. Den starkaste känslan av värme kan plötsligt ersättas med en kraftig chill. Perineum gör ont för att urinering är mycket svårt, och avföring är ibland inte alls möjligt. Då sväller prostata, och det naturliga resultatet av alla dessa problem är den skarpaste fördröjningen i urinprocessen. Men det här, väldigt negativa scenariot, tillåter män i de flesta fall inte sjukdomen att "gå" hittills.

Med kronisk bakteriell form av prostatit är frågan något annorlunda, eftersom sjukdomen är listig, den kan flöda i hemlighet, vågigt med periodiska exacerbationer. Det är sorgligt att många män, med manifestationen av primära symptom, för avsaknad av mycket ångest, föredrar att inte kontakta en urolog och en extra dag att genomgå behandling hemma. Det är emellertid nödvändigt att överväga att med ytterligare exacerbationer, kommer inflammationsprocessen endast att expandera sitt inflytningsområde. Vanliga komplikationer innefattar inflammation av de partiella vesiklarna och testema. Ignorering av urologens kvalificerade hjälp, försummelse av sjukdomen hotar eventuell infertilitet, det är mycket problematiskt att klara det, och ibland är det inte möjligt alls.

Behandling av prostatit

Tyvärr är det emellertid en omöjlig uppgift att behandla en inflammerad prostata på en gång och för alltid. Om vi ​​är genomsnittliga, kan frånvaron av exacerbationer konstateras över ett tidsintervall från en till tre år. Inverkan faktorer är mycket: graden av behandling som tillhandahålls, doktorandens kvalifikationer, ja, och självklart, bör du inte rabatt patientens motivation (det ska vara maximal).

Det finns inte ett enda, universellt behandlingssystem lämpligt för alla former av prostatit. När vi till exempel talar om prostata massage kan vi ange hur hög effektivitet det är i vissa fall och eventuella negativa konsekvenser. Mycket beror på det stadium där sjukdomen är, och viktigast av de enskilda egenskaperna hos patientens kropp.

Naturligtvis, massage prostata kan inte betraktas som en panacea, men dess användning på ett komplicerat sätt med andra terapeutiska metoder (läkemedel, fysioterapi, folkmetoder) kan ge en positiv terapeutisk effekt. Under inverkan av massage elimineras venös stasis i prostatakörteln, blodtillförseln förbättras, metaboliska processer i prostatan stabiliseras. Gradvis blir puffiness mindre, de smärtsamma förnimmelserna är mindre känsliga, den funktionella återställs.

Eftersom fingermassage i prostata är ett förfarande som kräver speciell vård, delikatess, är det bättre att utföra det till en kvalificerad medicinsk proffs. När allt kommer omkring kan otydliga handlingar endast provocera en ökning av sjukdomen.

För att besegra sjukdomen och behandlingen av inflammation i prostatakörteln har givit positiva resultat krävs en kombination av prestanda av många faktorer.

Den primära uppgiften är att eliminera alla kroniska inflammationsfoci utan undantag. En annan mycket viktig punkt är undersökningen av närvaron av stenar eller cyster i prostata. Det är nödvändigt att förstå vad som är sannolikheten för att sprida inflammation i andra körtlar i en människas reproduktionssystem. Ibland händer det så att det är svårt att förstå huruvida den detekterade mikroben har ett direkt samband med prostatainflammation, eftersom vissa manliga organismer, även normal mikroflora, kan vara orsaken till sjukdomen. Här spelas en viktig roll av nivån på tillförlitligheten i kroppens immunsystem.

Deras egen sked av tjära, till diagnostiska problem, läggs till direkt av patienterna själva. Små indispositioner, svaga misslyckade symtom i urinområdet, ofta för många män, är inte allvarliga skäl för att kontakta urologen. Behandling med antibiotika försökas på egen hand. Sjukdomslös mikroflora, under påverkan av antibiotikaförändringar (mutater). I framtiden kommer det att göra en stor insats för att genomföra en serie studier för att korrekt identifiera den sanna skyldige av inflammation.

När man övervinner åldern, fyrtioårsskiftet, rekommenderas det starkt att alla män, minst en gång om året, besöker urologens kontor för förebyggande undersökning.

De främsta förebyggande förhållandena i kampen mot prostatit erkänns:

- kompetent utvalda, välbalanserad diet

- En hälsosam livsstil, en signifikant begränsning av alkohol (bättre än 100%)

- Undvikande av avslappnad sex

- i tid genomfört behandling av rektumsjukdomar, smittsamma sjukdomar

Det är värt att notera det faktum att en gång för analysen är prostats hemlighet, även med goda resultat, inte en fullständig garanti för frånvaro av inflammation i prostata. Förklaringen är följande: när sjukdomen håller för länge, kan den förtjockade, viskösa utsöndringen av prostatakörteln ge upphov till provning av utsöndringskanalerna hos de inflammerade områdena. För denna situation, för en mer noggrann diagnos av problemet, krävs sekundär analys med flera dagars intervall.

Det finns ett antal faktorer som tillåter mikrober att överleva i prostata, trots antibiotikabehandling.

1. Individualiteten av fördelningen av läkemedlet i kroppen, eftersom inte alltid läkemedlet ackumuleras i den erforderliga dosen.

2. Litet tidsintervall för antibiotikabruk.

3. Läkemedlet fungerar inte på mikroben.

Äta med prostatit

På frågan om mat, bör läkaren närma rent individuell, med hänsyn till sjukdomens svårighetsgrad, liksom närvaron av åtföljande sjukdomar (även om det är värt att notera att alternativet kan anses vara den mest idealiserade). Tillagningsprocessen ska endast utföras med ånga eller vid tillagning. Om sådana metoder som bakning, stekning, är det värt att helt glömma.

Extremt användbar är konsumtionen av helkorn, kli bröd. Ett obligatoriskt tillstånd anses vara inkluderande i näringsdiet av surmjölkprodukter, vilka berikas med olika typer av bifidobakterier. Deras huvudsakliga uppgifter är neutralisering av toxiner i tarmarna, förebyggande av förfall, stabilisering av matsmältningsförfaranden. Maximalvärdet för den förbrukade vätskan får inte överstiga två och en halv liter. Och det är värt att notera att kaffe, starkt te, öl - är kategoriskt uteslutet.

Till konsumtionen visas icke-kolsyrade mineralvatten, fruktdrycker, kompotter, örtte. Inget fet kött - ett alternativ till fisk, kalkon, kalvkött.

Livsmedelsembargo bör införas på livsmedel som har en irriterande effekt på prostata.

- För allt som är kryddigt, glatt, rökt, glöm det länge.

- Produkter som provocateurs för uppblåsthet, till exempel vitkål.

- Alla fetter av animaliskt ursprung.

- Såser, tjocka, rika buljonger, baserade på svamp, fisk, kött.

- Mjölprodukter, sorrel, spenat, konserver.

- Soda, drycker med högt koffeininnehåll.

En hög grad av betydelse i prostatit har en balanserad diet. Basen av kosten bör vara följande matuppsättning:

- Frukt, grönsaker, absolut att föredra för färska.

- Sötmjölkprodukter, fettfattiga sorter av fisk, kött, alla slags soppor (förutom kokande buljonger)

- Spannmål (havregryn, bovete, hirs), vegetabiliska fetter, grått bröd, torkade frukter, honung.

För att förhindra inflammation i prostata, alltid ta vederbörlig hänsyn till att förebygga (undvika överdriven exponering av bäckenorganen), i alla fall inte sitta på kalla stenar, och låt din manliga makt är alltid på topp.

Med tiden visa intresse för din hälsa, hejdå.