Huvud
Symptom

Wobenzym med prostatit

För att effektivt behandla inflammation i prostatakörteln hos män saknas mycket ofta bara en läkemedels- eller terapi teknik. Hela komplexet av tillämpade procedurer och läkemedel bör strikt samordnas med varandra och påverka just orsaken till sjukdomen, och inte bara symptomen.

Tillsammans med den klassiska användningen av antibakteriella och antiinflammatoriska läkemedel är det värt att använda extraimmunmodulerande läkemedel. Wobenzym med prostatit är ett exempel på detta sätt att läka en patient.

Huvudideen - för att hjälpa kroppen att själv bli av med patogen mikroflora i kroppen på egen hand parallellt med antibiotikas verkan.

Wobenzym: komposition och farmakologi

Detta läkemedel är en kombination av naturliga och syntetiska enzymer med immunmodulerande verkan på hela kroppen. Den består av lipas, pankreatin, rutosid, papain, magnesiumstearat, bromelain och andra biologiskt aktiva substanser.

På grund av en sådan omfattande komposition ger den följande åtgärder på kroppen:

 1. Aktivering av immunsystemet genom att öka produktionen av interferoner, immunglobulin A, lysozym, monocytmakrofager och naturdödande medel.
 2. Blodförtunning på grund av trombocytaktivitet och återkomst av plasticitet till erytrocyternas väggar.
 3. Antiinflammatorisk effekt - förhindrar övergången av processen till kronisk form, accelererar upplösningen av inflammatoriska mediatorer.
 4. Signifikant ökar permeabiliteten hos mikrobiella membran mot antibiotika, vilket ökar deras resultat.
 5. Optimerar processerna för vävnadsreparation, tar bort ödem och tar bort överskott av vätska från prostatacellerna.
 6. Minskar risken för biverkningar från att ta antibakteriella och andra grupper av läkemedel.
 7. Ökar utbudet av vävnader med syre.

En sådan lista över användbara egenskaper gör Wobenzym med prostatit en av de nödvändiga och rekommenderade behandlingsmetoderna. På grund av sin komplexa åtgärd är det möjligt att behandla inte bara akuta men också försummade kroniska former av den givna sjukdomen.

Det kan också minska den terapeutiska dosen antibiotika som används - genom förmågan att öka mikroberens känslighet mot droger. Detta hjälper till att skydda levern från onödiga toxiska effekter.

Dosering och behandlingsförlopp

Wobenzym med prostatit tas i form av tabletter med karakteristisk ljus orange färg för oral användning. Framställd i blister för 10 stycken. I ett paket från 2 till 10 plattor. Det finns speciella ampuller med 800 piller. Allt detta görs för ökad bekvämlighet för patienter, eftersom behandlingen med läkemedlet ska vara lång - minst 30 dagar.

Doseringen beror på graden av sjukdomsgraden hos varje patient individuellt och måste strikt samordnas med den behandlande läkaren. Startdosen för bakteriell skada på hanorganet är 5 tabletter 3 gånger om dagen i 1 månad. I svåra fall kan du prata om att öka antalet dragees, till och med upp till 10 per 1 mottagning.

Efter att antibiotika har fullbordats bör antalet tabletter minskas till 3 i 1 gång - det här är en underhållsdos. Som en monoterapi är läkemedlet inte så effektivt, vilket gör att det är svårt att uppnå det önskade resultatet.

De huvudsakliga resultaten av den komplexa effekten på prostata vävnad är:

 • Acceleration av blodflödet, minskning av blodets viskositet;
 • Regression av ödem, inflammatorisk fokus och smärta sensioner;
 • Ökning av bärande egenskaper hos en organism;
 • Minskad förhöjd kroppstemperatur;
 • Övergripande bra tillstånd hos patienten.

Kontraindikationer och biverkningar

Behandling av prostatit med Wobenzym kan provocera utvecklingen av vissa sidreaktioner.

Detta händer mycket sällan, men följande konsekvenser är möjliga:

 1. Illamående, kräkningar, diarré;
 2. Huvudvärk, generell svaghet,
 3. Ändra lukten av avföring
 4. Allergisk hudutslag som urtikaria.

De flesta patienter tolererar mycket väl användningen av denna medicinering.

De viktigaste kontraindikationerna för användningen är:

 1. Intolerans och överkänslighet mot läkemedlets komponenter;
 2. Förmåga till spontan blödning, hemofili, trombocytopenisk purpura;
 3. Parallell hemodialys;
 4. Patientens ålder är mindre än 5 år.

Nackdelar med drogen

Det finns ingen helt perfekt medicin eller en som passar alla. Så denna representant för läkemedelsindustrin har flera negativa egenskaper.

Enligt recensioner av patienter med prostatit män och vissa läkare är de:

 1. Priset. Eftersom tablettlösningen bör vara minst en månad kommer kostnaden för en sådan process att vara ganska stor.
 2. Nackdelar när du använder. Detta gäller för patienter med försummade former av sjukdomen, när du behöver dricka 10 tabletter i 1 gång, vilket är mycket obehagligt.
 3. Förändringar i doften av avföring. Några män kallade väldigt mycket en sådan bieffekt av drogen, men det här problemet är rent individuellt.
 4. Brist på internationella stora kliniska prövningar. Läkare räddar ofta för att ordinera ett läkemedel på grund av bristen på bevisad grund för effekten av botemedlet, men ett stort antal nöjda läkare utjämnar sådan rädsla.

slutsats

Som ett resultat kan det noteras att Wobenzym är ett utmärkt kompletterande läkemedel vid behandling av alla typer av prostatit. Det rekommenderas att ta det till alla patienter oavsett sjukdomens stadium och form.

Korrekt användning av tabletter "Wobenzym" med prostatit

Läkemedlet Wobenzym är avsett för män som lider av prostatit. Läkemedlet har en kombinerad effekt på patologi.

Först och främst är Wobenzym ett immunmodulerande läkemedel. På vägen minskar den inflammatoriska processen som uppstått i prostatakörteln, och lindrar smärtsyndromet, vilket är en obligatorisk kompanjon av prostatit. Med andra ord blir detta läkemedel ett oumbärligt verktyg för män som har denna sjukdom.

Prostatit kännetecknas av många symptom. De exakta orsaker som leder till sjukdomsuppkomsten förblir okända, men läkare säger att människokroppen vid denna tid innehåller virus och bakterier som behöver behandling. Skadliga mikroorganismer försvagar immunsystemet. Det är därför som rekommenderas att ta Wobenzym med prostatit.

struktur

Producerad Wobenzym i form av tabletter som har ett orangefärgat skal. De löser sig snabbt i kroppen. De har en rundad form och lukt.

En tablett innehåller många aktiva substanser, bland vilka är följande:

 • bromelain;
 • papain;
 • trypsin;
 • pankreatin;
 • amylas;
 • laktos;
 • majsstärkelse och andra.

Varje förpackning innehåller flera blåsor, bestående av 10 tabletter. Dessutom produceras stora flaskor med 800 tabletter. Förvärv av medel i sådana paket är ett mycket praktiskt steg, eftersom behandlingen av patologi är tillräckligt lång och kräver regelbunden administrering av läkemedel.

Effekten av läkemedlet

Wobenzym är i första hand ett immunmodulerande medel. Med andra ord stärker det kroppens immunsystem, skadat på grund av bakteriens och virusens negativa inverkan på den. Dessutom lindrar läkemedlet smärtsyndromet och minskar de inflammatoriska processerna, vilket är särskilt viktigt vid prostatit, eftersom dessa symtom för det första uppträder ständigt och för det andra medför en känsla av obehag.

Wobenzym verkar direkt på celler av patogena bakterier, förstör deras struktur och bidrar därmed till en snabb återhämtning. Det bör också noteras att detta läkemedel accelererar lyseringen av metaboliska produkter.

Indikationer för användning

Detta läkemedel ordineras för att diagnostisera ett ganska stort antal sjukdomar som är infektiösa i naturen. De innefattar prostatit, som kännetecknas av förekomsten av patogena mikroorganismer i prostatakörteln, vilket orsakar inflammatoriska och purulenta processer.

Dessutom rekommenderas Wobenzym för användning i:

 • cystit;
 • pielotsistite;
 • mastit;
 • Brännskador och andra former av infektionssjukdomar.

Metod för applicering

Det tas Wobenzym varje dag i en halvtimme före måltid och först efter att läkaren utses. Det rekommenderas att ta en tablett med mycket vatten.

I början tas drogen 3 gånger om dagen. När behandlingen fortsätter kan antalet dagliga doser öka till 10 tabletter. Det är också värt att notera att dosen av läkemedlet, vars nivå bestäms utifrån diagnostiska indikatorer, ordineras av läkaren. Det är etablerat beroende på sjukdomsformen och patientens individuella egenskaper, som intolerans mot vissa mediciner och förekomsten av andra sjukdomar.

Behandlingsförloppet Wobenzim varar i genomsnitt tre månader. Under vissa förutsättningar kan det ökas upp till åtta månader med en förändring av doseringsnivån för läkemedlet.

Kontra

Faktum är att den enda kontraindikationen av läkemedlet är intoleransen hos vissa komponenter som ingår i den. Detta manifesterar sig vanligtvis i form av en allergisk reaktion. Dessutom rekommenderas det inte att konsumera om det finns blodsjukdomar som hemofili eller andra.

I allmänhet är Wobenzym ett effektivt läkemedel på grund av att det har en komplicerad effekt på patologin. Ju tidigare behandling börjar, ju mer chans är att mannen kommer att bli av med prostatit och obehagliga symptom som är förknippade med det.

Användningen av Wobenzym för behandling av prostatit

I farmakologi finns det droger som har en mängd olika åtgärder på kroppen, vilket säkerställer deras användning i olika sjukdomar. Tyskt läkemedel Wobenzym tillhör ett antal sådana droger, vilket medför att det införlivas under behandling av prostatit.

Vad är det här läkemedlet

Wobenzym - ett läkemedel som är en kombination av högaktiva proteolytiska enzymer (enzymer), som är av vegetabiliskt och animaliskt ursprung och har en stabil farmakologisk aktivitet.

Vad ingår i kompositionen:

 1. pankreatin;
 2. amylas;
 3. lipas;
 4. kymotrypsin;
 5. trypsin;
 6. bromelain;
 7. papain;
 8. rutosidtrihydrat.
 • påverkan på blodkoagulationssystemet;
 • minskning av ödem;
 • immunmodulerande;
 • anti-inflammatorisk.

Vilka effekter har läkemedlet?

Alla effekter av läkemedlet har en positiv effekt på sjukdomsförloppet, nämligen:

 1. Med stillastående prostatit finns risk för blodproppar som kan komma och cirkulera i blodkärlen. Faran med denna komplikation är att träffa en blodpropp i de smala lumen blodkärl och deras fullständig blockering, följt av en nekros, ischemi, vävnad eller human död (när de släpps in i kärlen i hjärta, lungor, hjärna). Trombi bildas inte hos alla patienter, men förebyggande är nödvändigt för alla!
 2. Wobenzym har en fibrinolytisk egenskap, det vill säga det förbättrar resorptionen av redan bildade blodproppar. Mottagning av läkemedlet - profilatika tromboembolism.
 3. Inflammatoriska processer med prostatit leder till svullnad av körtelvävnaderna och omgivande organ, vilket försämrar deras blodtillförsel och leder till ischemi. Med stillastående prostatit orsakad av ett brott mot blodutflödet från nedre extremiteterna kan det finnas edematösa fenomen på benen. Wobenzym reducerar svullnad, vilket inte bara ökar processen för återvinning av prostataceller, utan förbättrar också människans allmänna tillstånd.
 4. Låg immunitet är orsaken till utvecklingen av patologiska processer i kroppen. Stimulering av syntesen och isolering av immunförsvarsceller leder till en snabbare återställning av prostatafunktioner.

Ytterligare egenskaper

Läkemedlet är involverad i matsmältningen, så när hans mottagning förbättrar matsmältningen, vilket är särskilt viktigt i antibiotikabehandling: tarmen bevaras endast en del av den nödvändiga mikroflora, som inte kan klara matsmältningen helt.

Under behandlingen kommer en drog konkurrera med åtföljande sjukdomar såsom gastrit, cystit, bronkit, artrit, åderförkalkning, infektionssjukdomar, mjukvävnadsskada - som gör en mycket populär verktyg i behandlingen.

Hur läkemedlet fungerar

Att komma in i kroppen, lös läkemedlet inte upp i magen, deltar inte i matsmältning i övre delarna av matsmältningsorganet, skadar inte slemhinnan. Det går in i tarmarna, där enzymskalet löses upp.

Vissa enzymer deltar i matsmältningen, medan den andra delen tränger in i tarmslimhinnan i cirkulationssystemet, från vilket det sprider sig i hela kroppen. I blodet binder enzymerna till antiproteaser, som inte förändrar enzymernas egenskaper efter tillsats. Detta komplex är inte en antikropp, eftersom antiproteaser skyddar den främmande delen (enzymer) från antikroppens verkan.

Enzymer aktiverar blodantiproteaser, på grund av vilka de har alla effekter. Det är antiproteaser som påverkar kroppens mediatorer och hormoner, och Wobenzym stimulerar deras verkan.

Det är värt att ta en titt på de första dagarna av upptagandet, eftersom det är karakteristiskt för botemedlet att förstärka symtomen på sjukdomen. Avbryt inte behandlingen, du måste fortsätta att dricka! Om symtomen kvarstår, kontakta en läkare.

Hur man använder

Med prostatit ska läkemedlet druckas en halvtimme innan du äter eller efter att ha ätit efter två timmar. En dos innehåller tre tabletter, och det ska finnas tre doser per dag. Om prostititförloppet är måttligt, kommer en tablett att ha fem tabletter, om det är tungt, sju.

När du tar antibiotika ska du ta tre tabletter tre gånger om dagen. Efter antibiotikabehandling ska läkemedlet tas för att återställa tarmmikrofloran tre gånger om dagen.

Om läkemedlet används i ett komplex av förebyggande åtgärder för inflammation i prostata, varar kursen från två veckor till fem och kurserna upprepas i upp till tre gånger om året. Ta tre tabletter i taget.

Läkemedlet är ordinerat för en period av två månader till fem i genomsnitt, vilket bestämmer läkaren - du behöver inte köpa och dricka dig själv!

Detta läkemedel tolereras väl när du tar droger från andra grupper, så var inte rädd att ta den. Att ta medicinen vid en annan tid kan leda till brist på behandlingseffekt och uppkomsten av biverkningar:

 • dyspeptiska fenomen:
 1. illamående;
 2. önskemål för kräkningar eller kräkningar;
 3. diarré (diarré);
 4. buksmärtor;
 5. förändring av avföring.
 • allergiska reaktioner på enskilda komponenter i läkemedlet:
 1. hudutslag;
 2. klåda.

Kontra

Läkemedlet kan inte användas av män som har en historia av blodsjukdom eller hemodialys, när det inte kan vikas självständigt (hemofili, trombocytopeni). På grund av trombolytiska, antiaggreganta och fibrinolytiska egenskaper kan läkemedlet leda till blödning.

Tal i den här videon kommer att handla om funktionerna i Wobenzym-programmet:

Wobenzym med prostatit

Wobenzym med prostatit är ett unikt läkemedel med en naturlig komposition och en bred lista över användbara åtgärder. Det kan hänföras till en grupp immunmodulatorer - läkemedel som aktiverar kroppens skyddande funktioner och påverkar immunologisk reaktivitet positivt. Produkten är endast tillgänglig i form av kapslar, i förpackningen kan det finnas 40, 200 och 800. Dess komponenter är bara ämnen av vegetabiliskt och animaliskt ursprung, ingen kemi i kompositionen. Tack vare detta har Vobenzima praktiskt taget inga biverkningar och kontraindikationer, vilket gör det möjligt för någon att börja behandling av prostatit med honom.

Vad är Wobenzym?

Wobenzym är ett antiinflammatoriskt och immunostimulerande medel som ordineras för att bli av med gynekologisk, urologisk, neurologisk och många andra patologier. Indikationer för användning av tabletter kan vara:

 • Tromboflebit och flebit
 • Prostatit, cystit, cystopyelit
 • Reumatoid artrit
 • Dermatit, akne
 • Postoperativa stater
 • Skador och frakturer

Särskilt aktiv är läkemedlet i kampen mot sjukdomar som orsakas av patogener, svampar, bakterier. Det kan användas inte bara för terapeutiska ändamål, men också för förebyggande. Läkaren kan ordinera det för att förhindra förekomst av biverkningar från hormonella droger, blodcirkulationstörningar, komplikationer efter operationen. Med hjälp av medicin kan du bota vissa sjukdomar från gastroenterologi (pankreatit) eller endokrinologi (diabetisk angiopati).

Vid behandling av prostata Wobenzym kommer att vara effektiv eftersom det har potenta antiinflammatoriska, anti-virala, anti-tumöreffekt, ökar permeabiliteten av blodkärlen till antibiotika kan lättare penetrera till stället för inflammation, etc.

Både män och kvinnor kan ta detta läkemedel. Begränsningar för tillträde är få, vi kommer att nämna dem senare, men nu ska vi prata om läkemedlets arbete.

Användbara åtgärder

Farmakologiska verkningar av läkemedlet tillhandahålls av dess komponenter - naturliga enzymer. Vid intagning går de nästan omedelbart in i blodomloppet och bärs över alla system. Dessa substanser har en kumulativ effekt som gör det möjligt för dem att montera på ett patologiskt område och att klara sig snabbare med förändringar i vävnader och andra strukturer. De är den naturliga regulatorn för kroppens antiinflammatoriska respons. Vad mer kan enzymer göra:

 1. Aktiverar arbetet med makrofager och antikroppar
 2. Eliminera toxiner från inflammationsstället
 3. Normalisera de vaskulära väggarnas permeabilitet
 4. Förhindra trombos
 5. Förbättra blodets reologiska kvalitet
 6. Ge den snabbaste återhämtningen

Bland de användbara åtgärderna av Wobenzym kan noteras förbättringen av blodcirkulationen av vävnader, på grund av vilka de börjar ta emot mer näringsämnen och syre. Denna åtgärd är särskilt viktig med stillastående prostatit, när deras brist kan leda till ischemi (epiteldöd). Ökningen av skyddskrafter är mest nödvändig om prostatit är av infektiös natur. En försvagad organism kan helt enkelt inte hitta styrkan att förstöra patogener, men medicinen hjälper det i detta.

Dessutom är en gynnsam effekt för matsmältningssystemet, det förblir intakt som en tarmmikroflora. För patienten minskar koncentrationen av "dåligt" kolesterol i blodet också. Vid samtidig behandling av prostatit med antibiotika eller androgener minskar sannolikheten för förekomsten av biverkningar.

Strukturen av läkemedlet

Kompositionen Vobenzima innefattar endast enzymer av vegetabiliskt och animaliskt ursprung. Bland dem finns det:

 • Pankreatin. Stimulerar bukspottkörteln, lindrar magbesväret
 • Papain. Splits vissa element som hjälper till att smälta processen, hjälper till att bli av med infektion, stärker immunförsvaret
 • Rutin. Sänker processerna för åldrande, normaliserar blodtrycket, är förebyggande av onkologi
 • Lipas. Det enzym som ansvarar för fettförtäring. Förbättrar ämnesomsättningen, främjar absorption av vissa vitaminer
 • Chymotrypsin. Hjälper kroppen att minska fokusen på inflammation, minskar svullnad, har smärtstillande effekt

Kompositionen har också andra ämnen, en fullständig förteckning över dem finns i bruksanvisningen. Alla absorberas i tarmarna, och inte i magen, som har en positiv effekt på kroppen. Också listade ämnen är väl kombinerade med andra läkemedel, så Wobenzym kan användas i komplex terapi.

Metod för applicering

Det finns inget komplicerat i hur drogen används. I recensionerna av Wobenzima med prostatit skriver också representanterna för det starkare könet att det är mycket lätt att använda tabletter. Dosering och mottagningsfrekvens bör bestämmas av din läkare. För män, läser instruktionen:

 1. Beroende på svårighetsgraden av prostatit per dag kan du ta från 3 till 21 piller
 2. Dela dem i 3 mottagningar
 3. Det är bäst att ta tabletterna en halvtimme före måltiden, skölja ner med mycket vatten

Behandlingstiden är vanligtvis 3 veckor. Vid sjukdoms kroniska lopp kan det förlängas till 3-6 månader. När läkemedlet kombineras med antibiotika rekommenderas att ta upp till 7 tabletter 3 gånger om dagen i 2-3 veckor. Efter återhämtning för förebyggande åtgärder rekommenderas män att dricka 3 tabletter tre gånger om dagen i ett och ett halvt år (ett par gånger per år).

Kontraindikationer och biverkningar

Kontraindikationer i Wobenzym inte så mycket, t. Den naturliga sammansättningen innebär inte ett stort antal begränsningar. Det viktigaste av dessa är den individuella intoleransen hos komponenterna, där du inte ens behöver börja ta. Relativa kontraindikationer är sjukdomar där risken för blödning ökar. Efter åldersbegränsningar kan du ta medicinen efter 5 år.

De flesta patienter tolererar läkemedlet väl, så biverkningar är mycket sällsynta.

Bland de negativa reaktionerna i kroppen är det oftast allergiska reaktioner, illamående och kräkningar, diarré, huvudvärk. Ungefär samma tecken och en överdosering Wobenzym. Om symptom uppträder som inte beskrivs i anvisningarna, var noga med att konsultera en läkare.

Wobenzym

Blanketter för frisläppande

Instruktionen av vobenzima

Wobenzym - ett komplex av mycket aktiva proteolytiska (proteinnedbrytande) enzymet av naturligt ursprung, med uttalad farmakologisk aktivitet. Göra en utarbetad kombination av Wobenzym enzymer har olika effekt på olika organ, vävnader och ort där biokemiska processer. Systemisk effekt av läkemedlet består av en immunomodulatorisk, trombocytaggregationshämmande (förhindra plättagglutination), fibrinolytiska (splitting huvudkomponent kärnbildande tromb - fibrin), avsvällande och smärtstillande effekt sekundära. I detta avseende är Wobenzym används i nästan alla områden inom medicinen, bland annat angiologi, gastroenterologi, gynekologi, dermatologi, kardiologi, neurologi, onkologi, otolaryngology, oftalmologi, pediatrik, pulmonology, reumatologi, stomatology, traumatologi, urologi, kirurgi, endokrinologi. Wobenzym enzymer viktig funktion är deras förmåga att fritt flöde i blodkärl, vilket ger möjlighet för inträngning i olika organ och vävnader, som spelar en viktig roll vid behandling av systemiska inflammatoriska sjukdomar. Växt- och djurkomponenterna av läkemedlet känns perfekt tillsammans, fruktbart interagerar och kompletterar varandras effekt. När de intas, tablettform vobenzyme händelselös (läs: utan dess innehållsintegritetsskador i fientliga miljön i magsäcken) in i tarmen, där tabletten skalet upplöses och enzymerna penetrera tarmväggen. Några av dem transportproteiner associerade med blod (antiproteaser), varigenom de aktiveras och förvärva förmågan att kontrollera nivån av cytokiner (intercellulära mediatorer är speciella interaktion), tillväxtfaktorer och hormoner. Således kan enzymer indirekt ändra immunresponsens riktning från inflammatorisk till antiinflammatorisk. Under påverkan av vobenzima bryts en patologisk kaskad av inflammation, vilket förhindrar kronisk behandling av inflammatorisk process.

Antiproteaser "blandar" antigena egenskaper hos proteaser, så att de kan resa längs kärlbädden utan att orsaka allergiska reaktioner. De kontrollerar också koncentrationen av den transformerande tillväxtfaktorn P, som är ansvarig för regenerering av skadade kroppsdelar på grund av bindväv. Följaktligen reglerar wobenzym indirekt återvinningsprocessen, bindvävstillväxt och ärrbildningsprocesser. Del av proteolytiska enzymer kvar i mag-tarmkanalen och är involverat i matsmältningsprocess, förbättrar digestion av proteiner, kolhydrater och fetter, den bidrar till etableringen av den normala tarmfloran.

Vobenzim sänker tromboxan (mediator trombocytaggregation), förhindrar sättningar på endotelet i blodceller, ökar förmågan hos röda blodkroppar för att ändra deras form, förbättrar duktilitet, vilket ger en mer effektiv transport av syre till vävnaderna. Läkemedlet leder till stridsberedskap blodantikoaguleringsmedel systemet, minskar koncentrationen av aktivt blodplätts optimerar blod reologi, förbättrar lymfa flöde, en positiv effekt på metabolismen. Vid mottagande av preparatets biverkningar från mottagandet av vissa medicinska produkter, inklusive hormonella och antibakteriella medel, blir mindre uttryckta. Samtidigt kan vobenzym kallas med full motivering antioxidanten; det motverkar lipidperoxidering och normaliserar lipidmetabolism, vilket reducerar nivån av "dåligt" kolesterol till förmån för gott.

Sammanfattningsvis kan vi kalla vobenzim den mest verkliga "multimaskinen" i ordets goda bemärkelse: läkemedlet har det bredaste terapeutiska området och används framgångsrikt hos patienter med den mest mångsidiga profilen. Den enda nackdelen med vobenzima, som det inte är ledsen att säga, är det höga priset...

Indikationer för användning av läkemedlet Wobenzym

Wobenzym - ett läkemedel som är ett komplex av naturliga enzymer som har en väl märkt aktivitet. Det har ett antal positiva effekter som påverkar en mängd olika vävnader och organ. Eftersom Wobenzym kan utse läkare av olika specialiseringar.

Detta beror på den systemiska effekten av Wobenzima: detta läkemedel har samtidigt immunmodulerande, antiaggregant, fibrinolytiskt, anti-ödem och sekundära analgetiska effekter. Dessutom tränger det in i alla organ.

Farmakologi av läkemedlet

Wobenzym avser kombinerade läkemedel.

Den baseras på en kombination av djur- och växtenzymer. Har immunmodulerande, fibrinolytisk, antiinflammatorisk, antiaggregant, anti-ödem och sekundära analgetiska effekter.

Wobenzym har en positiv effekt på förloppet av inflammation, undertryckande patologiska immunsvar och positivt påverkar immunologisk reaktivitet. Det förbättrar funktionerna hos makrofager, som är naturliga mördarceller, förbättrar immuniteten mot tumörer aktiverar cytotoxiska T-lymfocyter och fagocytisk verkan av cellerna.

Läkemedlet minskar infiltreringen av interstitium, vilket utförs med deltagande av plasmaceller. Dessutom eliminering av detritus Vobenzim förstärker proteiner och fibrinavsättningar som förekommer i inflammerade stället, katalyserar nedbrytningen av de metaboliska produkter, som är giftiga, och död vävnad. Dessutom stimulerar det resorption av ödem, ökar permeabiliteten hos vaskulära membran.

Detta läkemedel minskar innehållet av tromboxan och minskar också produktionen av blodplättar. Vobenzim normaliserar adhesion av blodkroppar förbättrar erytrocyt förmåga att äga formförändring, ökar nivån av deras plasticitet, leder till den normala count indikator trombocyter, minskar mängden av aktiverade blodplättar, förbättrar hastigheten för blodets viskositet, minskar antalet mikroagregantov och därigenom förbättra blodmikrocirkulationen och dess reologiska parametrar och förbättrar syre och energi näring av vävnader.

Läkemedlet Wobenzym förbättrar lipidmetabolism, minskar produktionen av kroppens eget kolesterol.

Ökar koncentrationen av HDL, minskar innehållet av aterogena lipider och normaliserar assimileringen av PUFA.

Läkemedlet förbättrar resultaten av antibiotikabehandling, ökar deras innehåll i blodet och epicenteret av inflammation och lindrar biverkningarna av dessa läkemedel, varav den främsta är dysbios.

Wobenzym undertrycker också de biverkningar som orsakas av hormonella läkemedel, varav den främsta är ökningen av koagulering.

Detta läkemedel reglerar icke-specifika försvarsmekanismer (syntes av interferoner), vilket ger antivirala och antimikrobiella effekter.

Farmakokinetiska egenskaper

Efter intern mottagning av preparat enzymer som innehåller i det, förvärvas från en tunn tarm genom resorption av intakta molekyler, kommunicerar sedan med plasmaproteinerna som är ansvariga för transport och går till blodomloppet. Sedan rör de sig genom kärlen och ackumuleras vid inflammationsplatsen.

vittnesbörd

Wobenzym visas med en mycket stor lista över sjukdomar:

 • Gastroenterologiska sjukdomar - hepatit och andra kroniska inflammatoriska sjukdomar i mag-tarmkanalen;
 • Vaskulära sjukdomar - tromboflebit, endarterit, åderförkalkning av benen;
 • Hudsjukdomar - akne, dermatos med klåda;
 • Gynekologiska sjukdomar - alla inflammatoriska sjukdomar i könsorganens könsorgan, missfall, gestos, mastopati, venerala sjukdomar;
 • Neurologiska sjukdomar - kroniska cirkulationspatologier i hjärnan, multipel skleros;
 • Hjärtsjukdomar - hjärtinfarkt (subakut), angina pectoris;
 • Onkologiska sjukdomar - ökad tolerans för kemoterapi och strålbehandling
 • Nefrologiska sjukdomar - glomerulonefrit och pyelonefrit;
 • Otorhinolaryngologiska inflammatoriska sjukdomar;
 • Ögonsjukdomar - retinopati i diabetes, uveit, hemoftalmi, etc.;
 • Reumatologiska sjukdomar - artrit, artrosi;
 • Lungsjukdomar - tuberkulos, bronkit av olika etiologier, lunginflammation;
 • Urologiska inflammatoriska sjukdomar;
 • trauma;
 • Endokrinologiska sjukdomar - retinopati i diabetes, angiopati i diabetes, thyroidit av autoimmun etiologi;
 • Dental sjukdomar;
 • Förebyggande av komplikationer efter operation (trombos, ödem, inflammation).

För förebyggande är detta läkemedel indikerat för följande patologier:

 • Störningar av blodmikrocirkulationen;
 • Olika störningar som orsakas av stress;
 • Biverkningar av att ta hormonella droger;
 • Virala sjukdomar;
 • Disbios på grund av att man tar antibiotika.

Kontra

 • Sjukdomar som medför stor risk för blödning
 • hemodialys;
 • Ålder är mindre än fem år;
 • Individuell intolerans av komponenter.

Doseringen av läkemedlet väljs individuellt med hänsyn till sjukdomens svårighetsgrad.

För vuxna, med hänsyn till svårighetsgraden av sjukdomen, föreskrivs doser från tre till tio tabletter tre gånger dagligen. För de första tre dagarna av intagande ges en dos av tre tabletter tre gånger om dagen.

Med en genomsnittlig svårighetsgrad av sjukdomen ordineras en dos av fem till sju tabletter tre gånger dagligen och mottagningen varar fjorton dagar. Därefter reduceras dosen till tre till fem tabletter tre gånger dagligen. Denna dos tas också 14 dagar.

Vid svår sjukdom föreskrivs en dos på sju till tio tabletter tre gånger dagligen i 14-21 dagar. Därefter reduceras dosen till fem tabletter tre gånger dagligen och tas från två till tre månader.

För att öka effekten av antibiotika och förebygga dysbios måste läkemedlet tas under antibiotikabehandling, samtidigt som dosen är fem tabletter tre gånger dagligen.

Under loppet av kemoterapi och strålningsterapi läkemedel ges i doser av fem tabletter tre gånger per dag till slutet av loppet av kemoterapi och strålningsterapi för att förebygga infektioner, förbättra tolerabiliteten av kemoterapi och strålbehandling.

För förebyggande medel ges läkemedlet i mängden tre tabletter tre gånger dagligen i en och en halv månad. Kursen upprepas två gånger eller tre gånger om året.

För barn från fem till tolv, föreskrivs en daglig dos baserat på beräkningen: en tablett för 6 kg av vikt. För barn över tolv år föreskrivs Wobenzym i doser som liknar vuxna. Varaktigheten av behandlingen bestäms individuellt.

Wobenzym bör förbrukas en halvtimme före måltid. Tabletter kan inte tuggas. De ska tvättas med mycket vatten.

Biverkningar

Detta läkemedel har en god bärbarhet i enlighet med den viktigaste vägledning om receptionen: du kan inte tugga tabletten, måste du tåla intervallen mellan deras mottagande och mottagning måltid (minst en halv timme innan du äter). Ibland terapi med Wobenzym pobochki utvecklats som diarré, hud nässelfeber, allergiska reaktioner.

Särskilda instruktioner

Det bör noteras att vid det inledande skedet av terapi med detta läkemedel sannolikt kommer att öka manifestationerna av sjukdomen. I detta fall indikeras en tillfällig dosreduktion, men inte alls avbrytande av behandlingen.

Vid behandling av inflammatoriska sjukdomar av infektiös natur kan detta läkemedel inte ersätta antibiotika, utan förbättrar deras effekt.

Detta läkemedel gäller inte dopning.

Wobenzym försvårar inte förmågan att köra bil och utföra arbete som kräver en ökad hastighet av mentala och motoriska reaktioner.

Använd för barn

En ålder yngre än fem år är en absolut kontraindikation för att ta Wobenzym.

För barn 5-12 år är den dagliga dosen en tablett för varje 6 kg av barnets kroppsvikt. Inträdesplanen för barn över 12 år liknar den vuxna.

Wobenzym

 • Mukos Pharma, Tyskland
 • Hållbarhet: fram till 01.12.2019
 • Mukos Pharma, Tyskland
 • Hållbarhet: fram till 01.10.2019
 • Mukos Pharma, Tyskland
 • Hållbarhet: fram till 01.03.2020
 • Mukos Pharma, Tyskland
 • Hållbarhet: fram till 01.01.2020

Wobenzim användarhandbok

Kunder som köpt denna produkt

Latinska namn

Typ av problem

Tarmbelagda tabletter röd-orange färg, rund, biconcave, med en slät yta, med en karakteristisk lukt; fluktuationer i intensiteten av färgen på det yttre skalet från röda-orange till rött är tillåtna.

struktur

  Hjälpämnen: Laktos, majsstärkelse, magnesiumstearat, stearinsyra, renat vatten, kiseldioxidkolloid, talk, sackaros.
  Komposition av tabletter skal sackaros, talk, sampolymer av metakrylsyra och metylmetakrylat, shellack, titandioxid, lera vitt färgämne gul orange (E110), färgning Ponceau 4R (E124), povidon, makrogol 6000, trietylcitrat, vanillin, vax, blekt vax karnaubavax.

packning

20 st. - blåsor (2) - kartongförpackningar.
20 st. - blåsor (10) - kartongförpackningar.
800 st. - Flaskor med högdensitetspolyeten.

Farmakologisk aktivitet

Kombinerat läkemedel. Det är en kombination av högaktiva enzymer av vegetabiliskt och animaliskt ursprung. Har immunmodulerande, antiinflammatorisk, fibrinolytisk, decongestant, antiplatelet och sekundär analgetisk effekt.

Wobenzym har en positiv effekt på förloppet av den inflammatoriska processen, begränsar de patologiska manifestationer av autoimmuna och immunprocesser, positivt påverkar resultatet för immunologisk reaktivitet. Den stimulerar och reglerar funktionen av monocyt-makrofag-aktivitet, naturliga mördarceller, stimulerar antitumörimmunitet, cytotoxiska T-lymfocyter, fagocytisk aktivitet av celler.

Under inverkan av Wobenzim minskar antalet cirkulerande immunkomplex och membranavsättningen av immunkomplexen avlägsnas från vävnaderna.

Wobenzym reducerar infiltrering av interstitium med plasmaceller. Ökar eliminering protein detritus och fibrinavsättningar i området av inflammation, accelererar lys av toxiska produkter av metabolism och döende vävnad, förbättrar resorption av ödem och hematom, normaliserar permeabiliteten av vaskulära väggar.

Wobenzym minskar koncentrationen av tromboxan och blodplättsaggregering. Det reglerar adhesion av blodkroppar ökar kapaciteten av erytrocyter för att ändra dess form genom att justera deras duktilitet, och normaliserar antal normala discocytes (blodplätts) och minskar det totala antalet aktiverade former av blodplättar, och normaliserar blodviskositet, minskar det totala antalet mikroagregantov, vilket därigenom förbättrar mikrocirkulationen och blod reologi, och levererar även vävnader med syre och näringsämnen.

Vobenzim normaliserar lipidmetabolism, reducerar den endogena syntesen av kolesterol, ökar HDL, minskar nivån av aterogena lipider, förbättrar absorptionen av fleromättade fettsyror.

Wobenzym ökar effektiviteten av antibiotikabehandling, ökar koncentrationen av antibiotika i blodplasma och inflammationsfokus, och minskar också biverkningarna av antibiotika (dysbios).

Wobenzym minskar allvaret av biverkningar som är förknippade med att ta hormonella läkemedel (inklusive hyperkoagulerbara).

Wobenzym reglerar mekanismerna för icke-specifikt försvar (produktion av interferoner), vilket demonstrerar antivirala och antimikrobiella effekter.

Wobenzym, indikationer för användning

Som en del av komplex terapi:

 • tromboflebit (inklusive akut ytlig ven tromboflebit) postflebitichesky syndrom, arteriell ocklusiv sjukdom och ateroskleros nedre extremiteterna artärer, lymfatiska ödem, förebyggande av återkommande flebit;
 • cystit, cystopyelit, prostatit;
 • sexuellt överförbara infektioner;
 • kroniska genitala infektioner, gestosis, mastopati, adnexit, för att minska frekvensen och svårighetsgraden av biverkningar av hormonersättningsterapi i gynekologi;
 • angina pectoris, subakut stadium av myokardinfarkt (för att förbättra blodets reologiska egenskaper);
 • bihåleinflammation, bronkit, lunginflammation;
 • pankreatit, hepatit;
 • pyelonefrit, glomerulonefrit;
 • Diabetisk angiopati, diabetisk retinopati;
 • autoimmun thyroidit;
 • Reumatoid artrit, reaktiv artrit, Bechterews sjukdom;
 • atopisk dermatit, akne;
 • multipel skleros;
 • uveit, iridocyklitis, hemoftalmus, applicering i oftalmkirurgi;
 • behandling av postoperativa komplikationer (inflammatoriska processer, trombos, ödem), vidhäftningar, posttraumatiskt och lymfatiskt ödem, plast och rekonstruktiva operationer;
 • trauma, frakturer, distorsion, skadade ligament, blåmärken, kronisk posttraumatiska processer, mjukvävnadsinflammation, brännskador, skador i idrottsmedicin.
 • störningar i mikrocirkulationen, störningar efter stress samt störning av anpassningsmekanismer;
 • biverkningar av hormonersättningsterapi, hormonellt preventivmedel;
 • med kirurgiska ingrepp för att förhindra smittsamma komplikationer och vidhäftningar.

Wobenzym rekommenderas för att förhindra smittsamma komplikationer och förbättra livskvaliteten under kemoterapi eller strålbehandling. virusinfektioner och deras komplikationer.

Kontra

 • sjukdomar associerade med ökad sannolikhet för blödning (inklusive hemofili, trombocytopeni);
 • utför hemodialys
 • barn under 5 år
 • individuell intolerans av läkemedlet.

Dosering och administrering

Upprättas individuellt beroende på svårighetsgraden av sjukdomen.

Vuxna, beroende på aktivitet och svårighetsgrad av sjukdomen som föreskrivs i en dos av 3 till 10 flikar. 3 gånger per dag. Under de första 3 dagarna av att ta drogen är den rekommenderade dosen 3 tabletter. 3 gånger per dag.

Med en genomsnittlig sjukdomsaktivitet ordineras läkemedlet i en dos av 5-7 flikar. 3 gånger per dag i 2 veckor. I framtiden ska dosen minskas till 3-5 tabletter. 3 gånger per dag. Kurs - 2 veckor.

När sjukdomsaktiviteten är hög föreskrivs läkemedlet i en dos av 7-10 flik. 3 gånger per dag i 2-3 veckor. I framtiden ska dosen minskas till 5 tabeller. 3 gånger per dag. Kurs - 2-3 månader.

Med kroniska långsiktiga sjukdomar kan Wobenzym användas enligt indikationer på kurser från 3 till 6 månader och mer.

För att öka effektiviteten av antibiotika och förhindra dysbakteri, ska Wobenzym användas under hela antibiotikabehandlingen med en dos av 5 flikar. 3 gånger per dag. Efter att ha stoppat antibiotikabehandlingen för att återställa tarmens mikroflora ska Wobenzym tilldelas 3 flikar. 3 gånger per dag i 2 veckor.

Under strålning och kemoterapi ska Wobenzym användas i en dos av 5 flikar. 3 gånger per dag före slutet av strålning och kemoterapi för att förhindra smittsamma komplikationer, förbättra toleransen för grundläggande terapi och förbättra livskvaliteten.

Med det förebyggande syftet med Wobenzym utnämna 3 flikar. 3 gånger per dag i 1,5 månader med en upprepning av kursen 2-3 gånger om året.

Barn i åldern 5-12 år ordineras i en daglig dos på 1 flik. för 6 kg kroppsvikt. Barn äldre än 12 år, läkemedlet är ordinerat enligt ett schema som är utformat för vuxna. Varaktigheten av behandlingen bestäms individuellt.

Läkemedlet ska tas minst 30 minuter före måltid, utan tuggning, tvättning med vatten (200 ml).

Applicering under graviditet och amning

Med försiktighet och under överinseende av en läkare ska Wobenzym administreras under graviditet och amning.

Biverkningar

Wobenzym tolereras som regel väl av patienter. I de flesta fall av biverkningar, tillbakadragningssyndrom observerades inte beroende även vid långvarig användning vid höga doser.

I vissa fall: Små förändringar i konsistens och lukt av avföring, urtikaria (gå med lägre dos eller återkallande av läkemedel).

Patienten ska varnas om att om andra biverkningar inträffar, rekommenderas att du slutar ta drogen och rådfråga en läkare.

Särskilda instruktioner

Man bör komma ihåg att i början av behandlingen med Wobenzym kan förvärra symtomen på sjukdomen. I sådana fall rekommenderas att dosen tillfälligt sänks, behandlingen bör inte avbrytas.

Med infektiösa och inflammatoriska sjukdomar ersätter Wobenzym inte antibiotikabehandling, men ökar deras effektivitet.

Wobenzym är inte dopande.

Påverkan på förmågan att köra fordon och hantera mekanismer

Läkemedlet påverkar inte förmågan att köra bil och utföra arbete som kräver en hög frekvens av psykomotoriska reaktioner.

Droginteraktioner

Vid samtidig administration av Wobenzym med andra läkemedel är inkompatibilitetsfall okända.

Wobenzym

Anvisningar för användning:

Priserna i onlineapotek:

Wobenzym - en beredning av anti-ödem, antiaggregant, antiinflammatorisk, immunomodulerande och fibrinolytisk verkan.

Utformningsform och sammansättning

Vobenzim utmatas i form av tabletter, enteriskt överdragna, röd-orange, bikonvex, rund med en karakteristisk lukt och en slät yta (20 bitar i blisterförpackningar, 2 eller 10 av blisterförpackningar i en kartong ;. 800 bitar i plastflaskor)..

Kompositionen av 1 tablett innehåller de aktiva substanserna:

 • Papain - 90 enheter Federation Federation Pharmaceutical (ED (FIP));
 • Pankreatin - 345 proteolytiska enheter i European Pharmacopoeia (prot.EU EF);
 • Bromelain - 225 enheter (FIP);
 • Rutosidtrihydrat - 50 mg;
 • Lipas - 34 enheter (FIP);
 • Trypsin - 360 enheter (FIP);
 • Chymotrypsin - 300 enheter (FIP);
 • Amylas är 50 enheter (FIP).

Hjälpämnen som ingår i en komposition enligt läkemedel: gummi, magnesiumstearat, laktosmonohydrat, makrogol 6000, majsstärkelse, renat vatten, stearinsyra, pyrogen kiseldioxid, talk sackaros, kalciumkarbonat, metakrylsyra och metylmetakrylat-sampolymer (1: 1) titandioxid, povidon, trietylcitrat, vanillin, blekt och karnaubavax, vit, orange-gula S (E110) och ponceau 4 R (E124) färgämnen.

Indikationer för användning

Wobenzym är ordinerat i kombination med andra läkemedel vid behandling av följande sjukdomar:

 • Gastroenterologi - hepatit, kroniska inflammatoriska sjukdomar i mag-tarmkanalen, dysbios;
 • Angiologi - lymfatisk ödem, post trombotisk sjukdom, tromboflebit, förebyggande av återkommande flebit, endarteritis obliterans och åderförkalkning lägre extremiteterna artärer;
 • Dermatologi - akne, atopisk dermatit, klåda dermatoser;
 • Gynekologi - akuta och kroniska infektiösa och inflammatoriska sjukdomar i underlivet (cervicit, ooforit, vulvovaginit, endometrit), komplex terapi missfall trimestern II-III, mastopati, gestosis, minska svårighetsgraden och frekvensen av ogynnsamma effekter av hormonersättningsterapi, sexuellt överförda infektioner; i kombination med antibiotika: ureaplasmosis, chlamydia, mykoplasmos;
 • Neurologi - kroniska sjukdomar i hjärncirkulationen, multipel skleros;
 • Kardiologi - subakut stadium av hjärtinfarkt, angina pectoris;
 • Onkologi - förbättring av tolerans under kemo- och strålbehandling och minskning av risken för samtidig infektiösa komplikationer;
 • Nefrologi - pyelonefrit, glomerulonephritis (samtidigt med antibiotika);
 • Otorhinolaryngology - sinusit, otitis, sinusit, laryngit (samtidigt med antibiotika);
 • Pediatrik - atopisk dermatit, smittsamma och inflammatoriska luftvägssjukdomar (lunginflammation, inflammation i de övre och nedre luftvägarna), behandling och profylax av postoperativa komplikationer (dålig sårläkning, varbildning och lokal svullnad, vidhäftande sjukdom);
 • Oftalmologi - glaukom, iridocyklitis, uveit, diabetisk retinopati, hemoftalmi, förebyggande av komplikationer efter operation, oftalmkirurgi;
 • Reumatologi - reaktiv artrit, reumatoid artrit, juvenil reumatoid artrit, osteoartrit;
 • Pulmonologi - tuberkulos, trakeobronchitis, bronkit, obstruktiv bronkit, lunginflammation;
 • Urologi - prostatit, cystopyelit, cystit, sexuellt överförbara infektioner (samtidigt med antibiotika);
 • Traumatologi - inflammationer i mjukvävnad, kroniska posttraumatiska processer, trauma, trauma i idrottsmedicin;
 • Endokrinologi - diabetisk retinopati, diabetisk angiopati, autoimmun thyroidit;
 • Tandvård - infektiösa och inflammatoriska sjukdomar i munhålan;
 • Kirurgi - förebyggande av postoperativa komplikationer (ödem, trombos, inflammation), lymfatiskt och posttraumatiskt ödem.

Med förebyggande syfte föreskrivs Wobenzym enligt indikationerna:

 • Vaskulära olyckor, mikrocirkulationssjukdomar;
 • Poststresstörningar, störning av acklimatisering och anpassning;
 • Biverkningar av hormonersättningsterapi;
 • Utveckling av virusinfektioner och deras komplikationer;
 • Dysbiotiska störningar vid användningen av antibiotika.

Kontra

 • Sjukdomar associerade med ökad blödningsrisk (trombocytopeni, hemofili);
 • Ledning av hemodialys;
 • Barn under 5 år;
 • Överkänslighet mot läkemedlets komponenter.

Dosering och administrering

Wobenzyme tas oralt, minst 30 minuter före en måltid eller 2 timmar efter en måltid, med vatten (150 ml). Bita inte på tabletterna.

Vanligtvis är vuxna Wobenzym ordinerad i en minimal terapeutisk dos - 3 gånger om dagen för 3 tabletter i en 2-5-veckors kurs.

Med en genomsnittlig aktivitet av sjukdomen visas 5 tabletter 3 gånger om dagen, varaktigheten av kursen är 14-28 dagar. Om det finns en förbättring, 7 dagar efter starten av behandlingen, kan en enstaka dos reduceras till 3 tabletter. För att uppnå en långsiktig effekt rekommenderas det att upprepa terapeutiska kurser under 1,5-2 månader efter en 14-dagars paus.

Med en hög aktivitet av sjukdomen tas läkemedlet 3 gånger om dagen för 7 tabletter med en kurs på 21 dagar. Vid förbättring, en vecka efter starten av Wobenzima, reduceras en enstaka dos till 3 tabletter och förlänger kursens längd till 1,5 månader.

Med långvariga kroniska sjukdomar tas läkemedlet enligt indikationerna på kurser på 3-6 månader med avbrott på 14-28 dagar.

Vid utförande av rutinoperationer används Wobenzym för att förebygga förekomsten av komplikationer (vidhäftning, keloidärr, inflammation). Läkemedlet tas före operation 3 gånger om dagen för 3 tabletter i en kurs om 5 dagar. Behandlingen ska slutföras 3 dagar före operationen.

För att öka effektiviteten av antibiotika och minska allvaret av biverkningar, samt för att förebygga dysbios, rekommenderas Wobenzym för hela antibiotikabehandlingen tre gånger om dagen för 5 tabletter. För att återställa tarmmikrofloran efter slutet av antibiotikabehandlingen rekommenderas läkemedlet att ta inom 7-14 dagar 3 tabletter 3 gånger om dagen.

Eftersom behandlingsbehandlingen under kemoterapi och strålterapi förbättrar toleransen, förhindrar smittsamma komplikationer och förbättrar livskvaliteten, ordineras Wobenzym 5 tabletter 3 gånger om dagen innan behandlingstiden avslutas. I framtiden, för återställande av immunitet, tas drogen i 21 dagar 3 gånger om dagen för 3 tabletter.

Med profylaktiskt för att förbättra motståndskraft mot sjukdomar, tröskel anpassning och minska risken för vaskulär olyckor och sjukdomar Vobenzim rekommenderas att ta en kurs på 3-6 veckor, 2-3 tabletter tre gånger om dagen. Kursen kan upprepas 2-3 gånger om året.

För barn är läkemedlet tillåtet från 5 år. Wobenzym föreskriver från beräkningen av 1 tablett för 6 kg av barnets vikt, mottagningsfrekvensen - 2 gånger om dagen. Längden på kursen bestäms av barnets diagnos och tillstånd och kan variera från 2 till 5 veckor. Barn från 12 år, är läkemedlet ordinerat på samma sätt som vuxna.

Vid behandling av infektionssjukdomar hos barn Wobenzym rekommenderas att ta i samband med antibiotika för att öka deras effektivitet i hela loppet av terapin vid en dos bestäms i enlighet med vikt och barnets ålder.

För att öka immuniteten och återställa tarmens ekologi efter slutet av etiotropisk och antibakteriell infektionsbehandling, tas läkemedlet 2 gånger om dagen för 1 tablett. Barn från 12 år bör öka dosen till 2 tabletter. Den rekommenderade kursen är 7-21 dagar. Längden av läkemedlet bestäms av läkaren.

Vid återkommande inflammatoriska sjukdomar ska Wobenzym ta 3-6 veckor 2 gånger om dagen, 2 tabletter eller i doser beräknade utifrån barnets vikt och ålder. För att uppnå en förbättring av tillståndet och ihållande eftergift hos långvariga och ofta sjuka barn rekommenderas att flera upprepade kurser utförs per år i 3-6 veckor med en paus på 7-14 dagar. Längden av läkemedlet och dosen bestäms av läkaren.

Biverkningar

Wobenzym tolereras vanligtvis väl, förutsatt att de viktigaste rekommendationerna för användningen observeras: tabletterna ska inte vara krackade, även intervallerna mellan läkemedlet och maten bör observeras (30 minuter före eller 2 timmar efter måltid).

I vissa fall, under behandling noteras utvecklingen av biverkningar såsom: en liten förändring av lukt och konsekvens av avföring, kräkningar, illamående och tyngd i magen, diarré, hudutslag som urtikaria, allergi mot de komponenter som ingår i formuleringen. Dessa symtom uppstår när dosen minskar eller läkemedlet återkallas.

Syndrom av upptagning och uttagning avslöjas inte ens med långvarig behandling med höga doser.

Med utvecklingen av sidreaktionerna, som inte nämns i instruktionerna, rekommenderas att avbryta behandlingen och kontakta en läkare.

Särskilda instruktioner

Man bör komma ihåg att i början av Wobenzimas intag kan symtomen på sjukdomen bli sämre. Avbryt behandling i sådana fall bör inte vara, det rekommenderas att tillfälligt minska den dagliga dosen av läkemedlet.

Med infektionssjukdomar ersätter Wobenzym inte antibiotika, men ökar effektiviteten, ökar koncentrationen i mikrobiella kolonier, vävnader och en hotblock av inflammation.

Läkemedlet är inte dopande och körande och utför arbete som kräver en hög grad av fysiska och mentala reaktioner, har ingen negativ effekt.

Droginteraktioner

Vid samtidig administrering av Wobenzym med andra läkemedel beskrivs inte inkompatibiliteter.

analoger

Analyserna av Wobenzim är: Wobe-mugos E, Phlogenzyme.

Villkor för lagring

Förvara på ett torrt ställe otillgängligt för barn, vid en temperatur av 15-25 ° C.