Huvud
Förebyggande

Förhållandet mellan proteinintag och styrka

Sportnäring är en integrerad del av många unga människors liv som vill se mer manligt ut. Proteintillskott eller proteiner anses vara en integrerad del av sportnäringen och används för att aktivt bygga muskelmassa. Den vanligaste frågan om dessa tillskott är huruvida protein påverkar effekten. Han är inte bara frågad av män som aktivt gick med i förändringen av sin kropp, men också deras partner.

För närvarande har problemet med "fördelarna och skadan av proteiner för erektilfunktion" fungerat för att bilda två åsikter. En av dem hävdar att protein och styrka är oupplösligt länkade, eftersom det är protein som behövs för den normala funktionen hos den manliga kroppen, och inget dåligt innebär inte idrott näring. Den andra åsikten, i motsats till den första, hävdar att koncentrerat protein påverkar kraften extremt negativt, och ändrar inte bara hormonell nivå av män, men också mekanismen för spermatogenes.

Vad är protein och vad är dess skillnader från steroider

Protein är ett kosttillskott, ett av elementen i en speciell sportnäring som innehåller proteiner i hög koncentration. Det framställs huvudsakligen av animaliska produkter: mjölk, stallost, ägg. Producenter använder soja mindre för proteinproduktion.

Till skillnad från konventionella proteinprodukter innehåller protein cirka 80% rent protein, och det finns nästan inga kolhydrater och fetter i det. Den främsta fördelen med sådana tillsatser är förmågan att snabbt och fullt leverera till kroppen det grundläggande "byggmaterialet" för muskelfibrer utan risk för fettvävnadsbildning.

Det finns flera typer av proteintillskott:

 • Vassleprotein, kallat ett isolat eller koncentrat, som används för snabb viktökning
 • äggprotein, som används för aktiv tillväxt av muskelvävnad;
 • sojaprotein, vilket också bidrar till muskelbyggande - används främst av vegetarianer.

Vad kan vara skadligt för sådana tillsatser? Experter tror att med korrekt applicering med frånvaro av njurens patologi är effekten av protein på styrkan minimal. Under tiden har persistenta rykten om att proteinet kan agera på potensen negativt, ha en plats att vara. Detta beror på det faktum att många startande idrottare inte skiljer mellan proteintillskott och steroider, vilket också bidrar till muskelväxt.

För referens: androgena steroida preparat innehåller ett manligt hormon testosteron, vilket på grund av förändringar i metaboliska processer orsakar ökad muskelmassa tillväxt. Långtidsanvändning av steroider kan leda till en felfunktion i testosterons naturliga syntes, vilket oundvikligen påverkar effekten efter avslutad behandling av drogerna i denna grupp.

Sport protein näring, i motsats till steroid medel för muskel tillväxt, har ingen påverkan på manlig styrka.

När proteinet kan vara skadligt

Trots frånvaron av betydande inflytande direkt på reproduktionssystemets funktioner, nämligen blodcirkulation, hormonsyntes, metaboliska processer, prostataton och andra kan proteiner ha en negativ effekt på styrkan. Sådana fall registreras om mannen som använder kosttillskotten har problem med njurarna.

Kärnan i den negativa effekten på erektilfunktionen är att ett koncentrerat protein kan provocera bildandet av calculi i njurarna. Med sin lilla storlek kan formationerna gå ut på egen hand. Under denna process kan urinblåsare och slimhinnan i urinblåsan och urinblåsan skadas. Denna situation resulterar i de flesta fall i inflammation i det genitourära systemet:

 • uretrit;
 • cystit;
 • balanit eller balanopostit.

I avsaknad av terapi eller med en pågående traumatisk effekt på mukosal inflammation kan den också gå till prostatakörteln. Och prostatit, som det är känt, leder till en minskning av erektilfunktionen hos män.

För att utesluta en sådan negativ effekt av proteinet på potensen rekommenderas män att genomgå en fullständig undersökning innan de använder specialmaten. Med hjälp kan du identifiera även de minsta misslyckandena i njurarbetet, vilket förhindrar förekomsten av komplikationer.

Om styrkan fortfarande är lägre - vad är orsaken till det

Trots den beprövade säkerheten hos beprövade och rekommenderade för användning av proteiner kan speciell näring åtföljas av en minskning av styrkan. I de flesta fall kan orsaken till den pågående försämringen av erektion eller sexuell attraktion vara:

 • individuell reaktion av organismen
 • tillsatsens låga kvalitet
 • placebo-effekten.

Den senare faktorn är mycket vanligare än andra och har följande natur: En man som har hört talas om kosttillskottets potentiella skada börjar noggrant övervaka sin styrka även vid samlag. I detta fall utvecklar han ett syndrom av förväntan om misslyckande. I de flesta fall får misslyckandet i kön inte vänta dig. Och orsaken till detta är inte proteiner, men koncentrationen av en man på sina egna tankar och inte på kön. Som ett resultat riskerar en man att få en diagnos av "psykogen impotens" till och med ett litet fel i den intima sfären.

Ännu mer farligt för människors hälsa är kosttillskott av låg kvalitet från soja. Få av idrottarna vet att soja är källan till kvinnliga fytohormoner, och med dålig rening innehåller proteiner från den en betydande mängd fytoöstrogener. Med långvarig administration av sådana tillskott kan hormonella förändringar inträffa, vilket nödvändigtvis påverkar effekten.

För att undvika problem med kraft när man använder tillsatser med proteiner är det viktigt för män att komma ihåg att produkten ska vara av hög kvalitet och helst inte tillverkad av soja. Dessutom är noggrann övervakning av kroppens tillstånd under hela intaget av kosttillskott med koncentrerat protein nödvändigt. Även en hälsosam organism kan reagera på intag av koncentrat på ett oväntat sätt.

Fördelarna och skadan av protein kommer att diskuteras i följande video:

Påverkar proteinet effekten?

Mycket ofta på Internet och tidningar för män kan du se artiklar som proteinet har en negativ effekt på styrkan. Människor har olika synpunkter på detta problem. I denna artikel kommer vi att försöka överväga alla argument för och mot användningen av protein och svara på frågan: "Är proteinet och potensen kompatibelt?"

Vad är protein?

Med styrkan förstås totaliteten av möjligheterna för det manliga sexuella systemet för utförandet av samlag. Styrkan påverkas av en mängd olika faktorer under hela livet. Och inte alla dessa faktorer är positiva för styrka. Varför uppfattar människor så negativt användningen av protein? Låt oss räkna ut det.

Protein är ett livsmedelstillsats och består nästan helt av protein, vars koncentration når 80-90%. Fett och kolhydrater i sammansättningen är mycket små. Det används främst av idrottare för att bygga muskler. Det finns ett stort antal av deras arter. Den mest populära är vassle, som är utformad för viktökning. Det är indelat i 2 typer: koncentrera och isolera. Ägget behövs också för att öka muskeln, och soja produceras speciellt för vegetarianer.

Protein och styrka

Den vanligaste åsikten är, som vi redan har nämnt, dess negativa inverkan på styrkan. Kvalitetsproteinet innehåller inte skadliga ämnen för styrka. Den verkliga skadan av styrkan orsakas av steroider, inte protein. Men detta näringstillskott bör vara av hög kvalitet, eftersom billig kan innehålla obestridligt det, även de samma steroiderna. Om du har vänner som tar protein, kommer de att bekräfta detta.

Och ändå, vissa människor som använder protein och inte tar steroider, pratar om en minskning av styrkan. Vad är det med?

För det första är detta en effekt av billig sojaprotein, som innehåller fytoöstrogener - en analog av kvinnliga könshormoner. De har en negativ effekt på styrkan.
För det andra, för att denna tillsats ska negativt påverka kraften, måste den förbrukas i stora mängder, eftersom innehållet i soja är liten.
För det tredje är det bättre att köpa vassleprotein.
Och för det fjärde har vissa män en tillräcklig styrka och de känner inte sin minskning efter att ha tagit soja. Så det här är också ett individuellt inslag i kroppen - någon känner en försvagning av erektion, och vissa gör det inte.

Större negativ skada på styrkan orsakar fysisk stress och felaktig återhämtning efter dem. Vila efter träning bör genomföras i sömn, näring och andra återställande förfaranden. Om personen inte återhämtar sig tillräckligt, kommer effekten att falla, och detta är inte proteins handling alls.

Proteiner kan tas av människor i alla åldrar, eftersom proteinet är naturligt härlett.

Och ändå lider vissa människor av proteinintolerans, men det händer inte så ofta. Biverkningar av proteinintag i sådana fall är allergiska reaktioner och matsmältningsstörningar. Störningen liknar således matförgiftning och åtföljs av diarré och flatulens. I sådana fall rekommenderar läkare att antingen stoppa användningen av protein eller minska dess portioner.

Också ibland kan du höra om de skadliga effekterna av protein på njurarna. Studier utförda på en grupp unga män och kvinnor som tog stora delar av protein (3 gram per kg kropp) i en månad visade att proteinet inte hade några negativa effekter på kroppen. Det enda problemet med användningen av stora delar protein är uttorkning, eftersom omvandlingen av protein tar mycket vätska. I detta avseende måste du dricka ca 2 liter vätska per dag. Det finns emellertid undantag.

Protein kan orsaka reell skada vid njurinsufficiens. I detta fall måste du sluta ta kosttillskott.

Läkare behandlar proteinet positivt

De flesta läkare hänvisar till användningen av protein positivt och påminner om att tillägget har en extra karaktär. Huvuddelen av proteinämnen som kroppen ska få från naturliga produkter som innehåller den - som stuga ost, ägg, fisk och andra.

Innan du tar ett protein är det nödvändigt att samråda med en läkare som kommer att beräkna sin del från beräkningen av dina kroppsparametrar. Ta det i enlighet med träningen och på ett villkorat schema. Den bästa användningsgraden blir 1 gr. för 1 kg av din vikt.

Andra forskare har motsatt synvinkel. De tror att det inte finns något bättre än naturliga produkter och i detta avseende erbjuder de nästan helt till att vägra några tillsatser för att bibehålla hälsan och följaktligen kraften.

Protein och styrka är kompatibla

Vad kan vi säga, svara på frågan som ställs av oss? De flesta läkare godkänner användningen av protein och samtidigt inte råda folk att använda det med vissa sjukdomar. Experter som negativt hänvisar till tillägget är inte helt rätt, eftersom proteinet inte medför några uppenbara negativa effekter på hälsa och potens. Så människor som använder en tillsats behöver konsultera en läkare och fatta sina egna beslut, kom ihåg att "något ämne kan vara ett gift eller ett läkemedel, beroende på del." Så protein och styrka är osannolikt att vara "fiender", snarare kan de kallas "inte hittat ömsesidig förståelse av makar."

Hur påverkar proteinet effekten?

Effekten av protein på styrkan undersöks ständigt, eftersom antalet människor som uttrycker olika åsikter om det växer med ökningen av konsumtionen av detta läkemedel. En del hävdar om farorna med protein, den andra - om dess fördelar när man spelar sport. För att förstå hur denna proteinprodukt påverkar styrkan måste du förstå vilken typ av tillsats det är.

Hur påverkar proteinet effekten?

Protein är ett kosttillskott som män använder när man gör sport för att få muskelmassa.

Detta kosttillskott är 90% protein, för fett och kolhydrater finns det få få i den.

Detta ämne erhålls från ägg, soja eller fermenterade mjölkprodukter.

Det finns flera sorter av denna produkt:

 1. Vassle.
 2. Egg.
 3. Sojabönor (isolera och koncentrera).
 4. Milk.
 5. Kasein.

Bland alla dessa sorter är den mest populära bland idrottare kasein, eftersom det bidrar till att snabbt gå upp i vikt. Och det är värt att notera att endast högkvalitativt proteinpulver inte är skadligt för en man, så valet av denna tillsats bör behandlas på ett ansvarsfullt sätt.

Men ändå behöver du uppleva idrottare för sin maskulinitet, påverkar proteinet styrkan?

Protein påverkar effekten endast om den innehåller östrogener (kvinnliga hormoner). Dessa hormoner är närvarande i sammansättningen av en billig sojaprodukt.

Med regelbunden användning av läkemedlet kan uppnås kritisk nedgång i testosteronnivåerna genom att öka östrogen, och som ett resultat man kan utveckla impotens.

Vid användning av ett kvalitetsvassleprotein för styrka är detta läkemedel inte skadligt. Begreppen protein och styrka är inte sammankopplade med varandra om man förbrukar en naturlig beredning utan skadliga tillsatser och steroider. Alla yttranden från protein skada kan höras från de människor som använt billiga imitationer som påverkar potensen och kan orsaka skador på många organ.

0 av 17 jobb slutförda

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13
 14. 14
 15. 15
 16. 16
 17. 17

Testet för testosteron är viktigt för många representanter för den starka halvan. Många män är bekanta med sådana begrepp som impotens och erektil dysfunktion, men inte alla vet att dessa problem kan uppstå på grund av bristen på hormon i testosteron.

Test för testosteron hos män kan ske självständigt hemma. Det är ett mycket viktigt hormon, tack vare att libido upprätthålls, erektion kontrolleras, mentala förmågor förbättras, kvalitet, kvantitet och rörlighet för spermatozoa ökar, det påverkar positivt tillväxten av muskelvävnad. Testet för hormon testosteron kommer att hjälpa en man att bedöma tillståndet av reproduktionssystemet.

Test för testosteronbrist kan utföras även innan du går till en specialist. Om resultaten fick dig att tvivla, är det nödvändigt att besöka en urolog och ge en analys till hormoner. Detta test för testosteronnivå ersätter inte referensen till läkaren.

Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

 1. Ingen rubrik 0%

Allt är bra!

Symtom uttrycks inte. Det är okej. Förebyggande av problem med stark manlig styrka kräver minst tid.

Du har måttliga symptom.

Symtom på måttlig svårighetsgrad. Du måste omedelbart ompröva din livsstil. Utöva regelbundet teknikerna för naturlig återställning av styrka.

Det är nödvändigt att konsultera en specialist.

Symtom är allvarlig, sök medicinsk hjälp. Metoder för naturlig återvinning bör användas som underhållsbehandling i samband med läkemedelsbehandling.

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13
 14. 14
 15. 15
 16. 16
 17. 17
 1. Med svaret
 2. Med ett märke om visning

Försämring av välbefinnande och allmäntillstånd (allmän hälsa, subjektiva känslor)

 • ingen
 • svag
 • måttlig
 • uttalad
 • Mycket uttalad

Smärta i lederna och muskelsmärta (ländryggsmärta, ledsmärta, ryggsmärta, smärta över ryggen)

 • ingen
 • svag
 • måttlig
 • uttalad
 • Mycket uttalad

Ökad svettning (oväntade / plötsliga perioder med ökad svettning, heta blinkar, oberoende av graden av stress)

 • ingen
 • svag
 • måttlig
 • uttalad
 • Mycket uttalad

Problem med sömn (svårigheter med att somna, under sömnen, med tidigt uppvaknande, trötthet, dålig sömn, sömnlöshet)

 • ingen
 • svag
 • måttlig
 • uttalad
 • Mycket uttalad

Ökat behov av sömn, frekvent känsla av trötthet

 • ingen
 • svag
 • måttlig
 • uttalad
 • Mycket uttalad

Irritabilitet (en känsla av aggressivitet, irritation över bagage, motlöshet)

 • ingen
 • svag
 • måttlig
 • uttalad
 • Mycket uttalad

Nervositet (inre spänning, noga, ångest)

 • ingen
 • svag
 • måttlig
 • uttalad
 • Mycket uttalad

Ångest (panikattacker)

 • ingen
 • svag
 • måttlig
 • uttalad
 • Mycket uttalad

Fysisk utmattning / minskad vitalitet (allmän prestandaförminskning, minskad aktivitet, minskat självförtroende)

 • ingen
 • svag
 • måttlig
 • uttalad
 • Mycket uttalad

Minskad muskelstyrka

 • ingen
 • svag
 • måttlig
 • uttalad
 • Mycket uttalad

Depression (känslor av depression, sorg, tårförmåga, brist på incitament, humörsvängningar, känslor av värdelöshet)

 • ingen
 • svag
 • måttlig
 • uttalad
 • Mycket uttalad

Känner att livstoppen är klar

 • ingen
 • svag
 • måttlig
 • uttalad
 • Mycket uttalad

Förödelse, känslan av "nått handtaget"

 • ingen
 • svag
 • måttlig
 • uttalad
 • Mycket uttalad

Minskar skäggets tillväxt

 • ingen
 • svag
 • måttlig
 • uttalad
 • Mycket uttalad

Minskad förmåga och frekvens av sexuella relationer

 • ingen
 • svag
 • måttlig
 • uttalad
 • Mycket uttalad

Minskning av antalet morgonrörelser

 • ingen
 • svag
 • måttlig
 • uttalad
 • Mycket uttalad

Minskad sexuell lust / libido (brist på nöje från kön, brist på lust för sexuella kontakter)

 • ingen
 • svag
 • måttlig
 • uttalad
 • Mycket uttalad

Varför finns det ingen erektion när man använder protein?

Men vissa män som använder dyrt högkvalitativt proteinpulver säger att de har problem i form av försämring av erektionen. Varför är denna effekt av proteinet på styrkan, i så fall?

Det är värt att notera att proteinet inte kan ha negativ inverkan på erektionen, men de medföljande faktorerna, såsom stress, brist på sömn och trötthet, kan väl.

Låt oss försöka ta reda på varför detta kan hända.

Det finns flera anledningar till detta:

 • självhypnos. När alla runt säger att proteinet är skadligt, så småningom börjar du tro på det, och kraften förvärras verkligen.
 • svår trötthet efter träning. Alla säger att proteinet är skadligt, eftersom man efter träning märker en minskning av styrkan. Men ingen tror att det är den fysiska överbelastningen som påverkar den manliga kraften, och inte proteintillskottet. Endast normalisering av regimen och vila hjälper till att återställa normal styrka.
 • obalanserad kost. Många män är övertygade om att en daglig dos av ett proteintillskott kan återställa kroppens kropp med de nödvändiga elementen, men det är inte så. Protein kompletterar bara proteinreserven, och för att återställa styrka och förhindra minskningen av manlig kraft måste du diversifiera din kost;
 • användning av förfalskade droger. Om en man inte klär sig ut genom träning, är minskningen av styrkan troligen på grund av konsumtionen av icke-vassleprodukt, till exempel soja. Köp drogen endast från pålitliga leverantörer.

Naturligtvis kan detta näringstillskott skada en person med njursjukdom, särskilt njursvikt, men för styrka är detta läkemedel inte skadligt.

Expertutlåtande

Alla läkare är överens om att vassleprotein inte skadar kraften, eftersom ett vanligt protein inte kan göra en impotent ut ur en man.

I närvaro av kroniska sjukdomar kan det skada kroppen, så innan du använder den är det värt att rådgöra med en läkare och genomgå en kontroll för att det inte finns några kontraindikationer.

Om det inte finns några kontraindikationer för inträde, kan du säkert använda det, eftersom det bara kommer att gynna. Det är viktigt att nämna att det är bäst att ta protein tillsammans med proteinmat, du kan även blanda det med stallost eller andra produkter. Doseringen och dosen ska ordineras av läkaren individuellt för alla, baserat på parametrar som vikt och höjd hos mannen.

Men fortfarande rekommenderar läkare att man fyller på proteinförsörjning med naturliga produkter, eftersom en man lätt kan köpa ett falskt proteinpulver som kan skada sin hälsa, inklusive att minska styrkan. Använd inte heller denna proteinberedning, om du är säker på förhand att det är skadligt, eftersom effekten av auto-förslag kommer att börja agera. Protein hjälper till att göra kroppen hos en man vacker och bygga muskler efter ett regelbundet besök på gymmet utan att ha en negativ inverkan på kroppen.

Effekt av protein på bärkraft

Det finns motstridiga åsikter om effekten av protein på kroppen och på sexuell funktion i synnerhet. Låt oss försöka förstå.

Vad är protein?

Protein är ett internationellt namn för protein. Och, som det är känt, är proteiner komplexa kemiska föreningar, av vilka alla våra organ och system är sammansatta. Protein i form av tillsatser, som ofta används för att bygga muskelmassa, bibehåller formen och utvecklingen av fysisk styrka.

Ett proteintillskott är ett koncentrat som innehåller en stor mängd (minst 80%) protein av hög kvalitet (mjölk eller ägg), i en obetydlig mängd fetter och kolhydrater. Det finns sorter av detta tillskott, bland vilka det vanligaste är vassleprotein.

Det är naturligtvis bäst att få proteiner från naturlig högkvalitativ näring. En stor mängd protein innehåller mejeriprodukter, ägg, fisk och skaldjur, kött, baljväxter och mycket mer. Men eftersom det inte alltid är möjligt att konsumera tillräckligt med protein, kan du använda protein som kosttillskott som ett tillägg till den naturliga kosten. Den extra mängden protein gör det möjligt att påskynda processen för tillväxt och förstärkning av muskelsystemet. Dessutom är intaget av proteintillskott nödvändigt för att bevara formen och volymen hos de tillgängliga musklerna. Proteinet tas oftast av idrottsmän från aktiva idrottare och icke-professionella idrottare som vill öka och stärka musklerna. Mängden nödvändigt proteinintag beror på graden av fysisk ansträngning och vissa egenskaper hos kroppen. Doseringen av proteinintag bör ordineras av tränaren.

Vad är effekten av protein på styrka?

Protein som tillsats görs av mat, naturliga råvaror. Användningen av protein av hög kvalitet påverkar inte kraften, förutsatt att den verkligen är en högkvalitativ produkt utan billiga substitut. Sojaproteiner, smakämnen, färgämnen, sötningsmedel, konserveringsmedel och liknande används i ett billigt protein av låg kvalitet. Dessa ämnen kan orsaka allergiska reaktioner eller matsmältningssystem. Det finns fall av negativ effekt på proteinet, om njurarna störs. Problem med styrka observeras hos personer som tar sojaprotein eller steroider som tillsatsmedel. I sojaprotein innehåller fytoestagener och genom åtgärd liknar de kvinnliga hormoner, vilket kan orsaka brott mot styrkan.

Minskning av erektion kan orsaka inte användning av protein, men överdriven fysisk aktivitet.

Påverkar proteinet männs styrka: fördel och skada

Sport för moderna män har blivit inte bara en trendig trend. Tack vare honom stöder representanterna för det starkare könet den optimala testosteronnivåen, på grund av det som aktivt utvecklar mäns muskulatur, energi och styrka. Viktliftning, kroppsbyggnad innebär att man tar mycket protein. Många män har hört att protein har en negativ effekt på reproduktiv funktion.

Huruvida proteinet påverkar den manliga potensen, vilket protein det är, när du behöver använda det, kommer du ta reda på det i vår artikel.

Protein och styrka: allmän information om proteinet

Kanske, alla vet att protein är ett "byggmaterial" för vävnader och celler i kroppen. Om kroppen i denna komponent inte räcker först, vad en person känner till är en förlust av styrka, en energiförlust. Hittills finns det en specifik sportnäring, som innebär intag av rent protein. I sådana livsmedelstillsatser finns cirka 80% protein, och i stort sett inga kolhydrater och fetter. Denna komposition gör att du snabbt kan få vikt och muskelmassa.

Vad är ett protein? Proteintillskottet används huvudsakligen av viktlifter och idrottare för att bibehålla formen och bygga muskeln. Proteintillskott kan vara av olika slag, nämligen:

 • Serum. Den är uppdelad i flera underarter (isolat, koncentrat, kasein, hydrolysat) och används för snabb viktökning.
 • Egg. Denna typ av tillägg är relevant för att bygga kroppens muskelmassa;
 • Soja. Den används också för muskelmassa, men i de flesta fall används den av vegetarianer som inte kan konsumera animaliskt protein.

Varje typ av protein har sina egna indikationer och kontraindikationer, men alla kosttillskott har en enda nämnare - protein. För närvarande diskuteras skadan och fördelarna med protein för män. En del av publiken anser att proteinet inte kan påverka erektilfunktionen, en annan del säger att överdriven proteinintag leder till hormonella störningar, vilket påverkar manlig styrka. Vilket av ovanstående är sant, men vad är en myt?

Kan Protein Påverka Sexuell Funktion?

Om vi ​​talar om de naturliga proteintillskott, är frågan om effekten av proteinet på styrkan hos män ganska uppenbart - proteinet har ingen effekt på erektil funktion och inte längre orsakar skador på starkare könet. Funktionsprincipen för ett naturligt kosttillskott ganska enkel: protein levererar snabbt kropp "konstruktionsmaterial", varigenom ökad tillväxt av muskelmassa, medan fettmassa praktiskt taget slås.

Men, som de säger, råkar inte rök utan eld, och konversationer som sportnäring kan minska styrkan är inte fiktion, men det handlar inte om proteinet. Det finns olika typer av proteintillskott baserat på fytoöstrogener eller steroider. Det är bara detsamma att de kan påverka erektilfunktionen negativt. Denna typ av androgena preparat innehåller en chockdos av testosteron, vilket faktiskt ökar tillväxten av muskelmassa. Om du tar sådana kosttillskott under en längre period kommer syntesen av naturlig testosteron att minska avsevärt. Och denna faktor återspeglas i männs sexuella förmåga. Därför är sportprotein och steroid-protein näring fundamentalt annorlunda i princip om kroppsverkan.

Inverkan av protein på styrka: läkares uppfattning

Läkare är lojala mot att få proteintillskott, som är gjorda på en naturlig basis. Sportnäring analyseras alltid av specialister, och hittills finns inga bevis på att proteinet påverkar libido och styrka.

Många undrar varför många idrottare lider av minskad styrka. Svaret på denna fråga är inte så uppenbart, men det finns försvårande faktorer som påverkar erektion av idrottare:

 • Mottagning av steroidpreparat. Denna aspekt kräver ingen förklaring, eftersom artificiell testosteron inte tillåter produktion av egna bakterieceller;
 • Om vi ​​pratar om rent protein, kan en negativ effekt på styrkan ges om idrottaren har kroniska njure- eller leversjukdomar.
 • Den huvudsakliga kontraindikationen för användningen av protein är en minskad utsöndring av magsaften. Men inte alla idrottare vägrar sportnäring.

Protein skadar inte kroppen själv, men du måste fortfarande ta hänsyn till det allmänna hälsotillståndet för att inte ha problem med potens och patologier i framtiden.

Läkare varnar innan du växlar till sportnäring du behöver konsultera en specialist och ta blodprov för att bestämma din hälsotillstånd. Kontraindikationer för ett proteintillskott är flera:

 • Patologiska fenomen av njurar och lever;
 • Personlig intolerans mot protein;
 • Kroniska sjukdomar i matsmältningssystemet.

Men om kraften har minskat även med användning av naturligt protein, finns det tillräckliga argument för detta tillstånd, nämligen:

 • Låg kvalitet av livsmedelstillsats (dåligt jämställd);
 • Placebo effekt
 • Individuell intolerans av komponenter.

När man väljer mat är det värt att uppmärksamma inte bara kompositionens naturlighet utan också försäljningsrepresentanten, för idag är marknaden för näringsodling full av surrogat och förfalskningar.

Fördelar och nackdelar med sportnäring

Läkare säger att sportnäring är relevant endast för friska människor som inte har tröga sjukdomar i matsmältningssystemet, njurar, lever. Detta är troligtvis den största nackdelen med sport - det passar inte alla. Även dessa typer av kosttillskott är dyra, och för en genomsnittlig medborgare har de inte råd med en sådan diet ekonomiskt. Dessutom är det idag lätt att köpa inte originalprodukter, men en falsk. I det här fallet behöver du bara köpa produkter i pålitliga sportnäringsbutiker, och köpa i inget fall protein på platser där det inte ska säljas.
Det finns dock många fördelar för sporten.

Först tack vare kosttillskott kan du snabbt hitta en vacker fysisk form.
För det andra är kroppen mättad med aminosyror och vitaminer, vilket är viktigt för att upprätthålla immunsystemet.
För det tredje tillåter koncentrerad näring dig att inte sträcka magen. Kroppsbyggare, idrottare måste absorbera en stor mängd protein. Om den koncentrerade formen av proteinet inte gjordes för att uppnå snabba resultat skulle det inte vara möjligt.

Det är viktigt att förstå, innan du växlar till sportnäring, behöver du konsultera en endokrinolog eller en terapeut. Eftersom proteinmat kan både förbättra ditt hälsotillstånd och öka muskeltonen och göra din hälsa värre.

VulgarGirl

Navigering

Kan protein påverka erektionen?

✓ Artikel kontrolleras av en läkare

Numera går många män till gymmet för att "dra järn". En sådan fras kallas vanligen bodybuilding - processen att utveckla och bygga upp kroppens muskler. Och det här är korrekt: du måste flytta bort från det negativa inflytandet av dåliga vanor och stärka hälsan på sätt som människor gillar mest. För att påskynda insamlingen av muskelmassa använder idrottare ofta protein. Och några av dem börjar undra hur proteinet påverkar styrkan?

Med protein menas ett sporttillskott i form av ett pulver, vilket gör inte mindre än 80% protein. Ibland når koncentrationen 90%. Det finns väldigt få kolhydrater och fetter i proteinet. Tack vare honom uppträder återhämtningen och tillväxten av muskler mycket snabbt. Det händer eftersom grunden för musklerna består av proteiner. Att komma in i matsmältningsproteinet är uppdelat i aminosyror, som sedan går in i blod och muskelvävnad.

Kraft och proteiner - finns det en koppling mellan dem?

Många män som konsumerar protein är rädda för att detta tillskott kan påverka deras sexuella förmåga negativt. Det är värt att säga att protein i de flesta fall inte påverkar styrkan på något sätt - varken positivt eller negativt. Allt eftersom han inte påverkar kvaliteten på en erektion eller sexuell lust. Han har sin egen separata uppgift: att hjälpa en person att få muskelmassa. För att förbättra den sexuella önskan hos båda parter rekommenderar vi att vi köper Viagra för två. Innan vi ställer på frågan om effekten av protein på styrkan, låt oss överväga vilka typer av proteiner som är.

Äggprotein och styrka

Den mest perfekta, många experter och idrottare kallar äggprotein. Allt eftersom det har alla nödvändiga aminosyror för effektiv muskelbyggnad. Sammansättningen av detta sporttillskott är torrt äggvitt, äggulan är frånvarande. Innan du äter äggprotein ska det blandas med mjölk eller vatten i mängder som är nödvändiga för en viss person. Det bästa äggproteinet som produceras av följande företag:

 • Optimal Nutrition - Gold Standart 100% EGG;
 • Sci-Fit 100% äggprotein;
 • Dymatize Nutrition - Elite äggprotein;
 • Renprotein äggprotein.

Alla dessa produkter är gjorda på basis av hela ägg, de avfettas helt eller nästan helt. De har tre smakämnen tillsatser - choklad, vanilj och naturlig smak.

Nu övergår till påverkan av äggprotein på styrka. Denna produkt påverkar inte styrkan i allmänhet: varken positivt eller negativt.

Av nackdelarna med äggprotein bör utpekas en - dess höga kostnad. Men fördelarna som han har betydligt mer, men ingen av dem, gäller inte för styrka. Äggprotein är väldigt lätt att förbereda, och det finns nästan inget fett i det.

Vassleprotein och sexfunktion

En annan typ av protein är vassle. Den är gjord på basis av vassle och är bäst för viktökning. Har 3 former:

 • Koncentrat (i dem finns det lite fett och kolesterol, men graden av reningen är liten. Detta är den vanligaste formen av vassleprotein);
 • Isolat (framställd genom metoden för mjölkproteinfiltrering, som huvudsakligen används för att bygga muskelmassa);
 • hydrolyserande ämnen (de absorberas snabbt av kroppen, men är dyra jämfört med de tidigare formerna av vassleprotein och har en bitter smak. Den senare kännetecknar produktens höga kvalitet).

De bästa vassleproteinerna är:

 • 100% Whey Gold Standard;
 • Elite Whey Protein från Dymatize;
 • Noll Carb från VPX;
 • 100% ren platina väv (SAN);
 • Varcil R2;
 • ProStar Whey Protein från Ultimate Nutrition;
 • ISO-100 från Dymatize;
 • Binasport Supreme Whey Protein;
 • Iso Sensation från Ultimate Nutrition.

Veteprotein kallas också snabbt, eftersom det absorberas i vävnaden mycket snabbare än andra arter.

Effekter på styrkan hos vassleprotein samt ägg - neutralt, det vill säga varken positivt eller negativt.

Han har dock en viss lista över biverkningar:

 1. flatulens och diarré (cirka 15% av proteinintag);
 2. huvudvärk;
 3. matsmältningsbesvär (när man konsumerar stora delar av protein);
 4. sömnlöshet.

Som vi ser, bland dem finns inga sådana reaktioner som negativt påverkar männs sexuella funktion.

Sojaprotein - ett hot mot styrkan

Den tredje typen av protein är soja. Det anses med rätta vara det minst effektiva och värsta sporttillskottet för rekrytering av både massa och fettförbränning. Det används ofta som en mat till boskap. Han har mer brister än fördelar. Så, till "minuser" av sojaprotein är:

 • långsam assimileringshastighet av hans kropp;
 • dålig komposition av aminosyror;
 • sannolik östrogen aktivitet.

Vid sista punkten kommer vi sluta ägna stor uppmärksamhet. Basen för denna produkt är soja, vilket inkluderar fytoöstrogener. Efter att ha gått in i kroppen börjar de utföra funktionen hos kvinnliga könshormoner. Den främsta är undertryckande av testosteronproduktionen. Den senare är i sin tur huvudkönshormonet hos män. Varje man som är bekant med proteinets verkan bör veta att om östrogen börjar dominera i sin kropp, börjar fett att ackumuleras och en gradvis (!) Minskning av libido börjar.

Producenter försöker minska koncentrationen av fytoöstrogener i sina produkter. Detta garanterar dock inte alltid fullständig säkerhet för det manliga reproduktionssystemet. Så under 2007 genomfördes en studie, där 12 friska män deltog. Det visade sig att det dagliga intaget av 56 g. sojabönorisolat orsakade en minskning av testosteronnivåerna med 4% inom 1 månad.

Å andra sidan visade en annan studie att sojaproteinformen inte på allvar kan påverka minskningen av testosteron, eftersom en av deltagarna i experimentet hade en högre testosteronnivå på cirka 198%. Detta var anledningen till att under studien minskade nivån av hans könshormon med tiden till nivån av testosteronresterande deltagare i experimentet.

Och 2010 gav analysen av data svaret att sojaprotein inte kan påverka nivån på testosteron eller sexuell lust hos en man negativt. Experter nekade emellertid inte att i en sådan produkt finns en ökad koncentration av östrogener. En vetenskaplig artikel under 2011 rapporterade att användningen av produkter som innehåller soja leder till en kränkning av erektion och en minskning av nivån av könshormoner. I det senare fallet innebar undersökningen endast en man, som i viss utsträckning minskar artikelns vetenskapliga värde.

Dessutom, för att sojaprotein avsevärt minskar styrkan eller testosteronnivån, borde en man konsumera den i stora portioner. Det handlar om mängden inte mindre än 500 gr. protein per dag, medan den maximala tillåtna tillskottsdosen inte överstiger 350 gr. Denna del beror på vilken typ av träning, kroppsvikt, kroppsfett och mänskligt kön. Att använda en tillsats i en sådan volym (mer än 500 gram) är dock inte meningsfull för en uppsättning muskelmassa.

Fytoöstrogener - den största risken för kraft, som härrör från sojaprotein

Därför, om det finns en minskning av styrkan med användning av sojaprotein i en mängd upp till 500 g. per dag, då kan du troligen säga att en person köpte kort sagt en produkt av dålig kvalitet. Och mer - biverkningar från att använda sojaprotein i första hand kommer att vara problem med matsmältningen. De är karakteristiska för mottagning och andra typer av protein.

Å andra sidan kan man inte ignorera fakta som sojaprotein:

 1. Det värsta av proteiner för idrottare;
 2. har det lägsta biologiska värdet
 3. på något sätt innehåller i sin sammansättning fytoöstrogener, vilket kan, om än obetydligt, undertrycka produktionen av testosteron och därmed minska nivån på sexuell lust.
 1. det är önskvärt att ersätta sojaprotein med ägg eller vassla;
 2. Innan du använder sojaprotein rekommenderas att konsultera en dietist så att han bestämmer vilka delar som behövs för att ta.

De mest effektiva sojaproteinerna är:

 • Optimal Nutrition 100% Soy Protein;
 • Pro Nutrition Iso Soy;
 • Weider Soy 80+ Protein;
 • Ironmaxx Protein Professional;
 • Still Mass 90% Soy Protein Isolate;
 • Scitec Nutrition Soy Pro.

Men överväga inte minskningen av styrkan efter att ha tagit proteinet som en av biverkningarna av ett sporttillskott. Så, läkare tror att försvagningen av sexuell lust kan uppstå under påverkan av följande faktorer:

 1. kroppens individuella egenskaper. Det handlar om överdriven trötthet från fysisk träning. Ju mer en man är förlovad i maktövningar desto mer tid behöver han vila. Om du försummar din vila, kommer kraften gradvis att minska, även om mannen tar ett kvalitetsprotein;
 2. placebo-effekten. Detta är en självhypnos, som har sitt ursprung under påverkan av att prata om att proteinet är skadligt för styrkan. Om du ständigt hör detta från omgivande människor, så kommer en person till slut att tro på det här på en undermedveten nivå. Och då har han verkligen sexuella problem. Men de kommer att vara av ren psykologisk karaktär.
 3. protein av låg kvalitet. Först och främst är detta redan nämnt sojaprotein, vilket är rikt på fytoöstrogener. När det gäller den låga kvaliteten på ägg och vassleproteiner, kan de inte ens påverka testosterons styrka och nivå. Biverkningar hos människor kommer att uppstå diarré, illamående, matsmältningsbesvär, men inte en minskning av styrkan.
till innehållet ↑

Effekten av anabolics på styrkan

Mycket mer farligt för sexuell funktion kan representeras av dessa ämnen, även sojaprotein är inte så hemskt. Till anabolics ingår allmänt kända steroider, som inkluderar syntetiska analoger av manliga könshormoner, inklusive testosteron. Tack vare dem sker en snabb ökning av muskelvävnadens volym. Men vad är riskerna med anabolism?

Under sitt intag kommer ett stort antal syntetiska hormoner in i kroppen, vilket till slut undertrycker produktionen av naturlig testosteron. Och efter att mannen slutat använda anabola droger kan han uppleva en verklig nedgång i nivån av sexuell lust. Plus, och en erektion kommer att komma. Därför slutsatsen är att steroider är mycket mer farliga för styrka än protein.

Läkare rekommenderas starkt att inte ta steroider för att öka mängden muskler. Dessa substanser är utformade för att behandla hypogonadism, där det saknas könshormoner i kroppen. Och för att använda steroider är det bara nödvändigt under expertens kontroll. Och för att bygga muskler finns det ett bevisat verktyg - protein.

Vad säger läkarna?

"Påverkar proteinet penisens storlek?"

Man kan med säkerhet säga att protein inte påverkar könsorganets storlek alls. Men steroider kan öka sin storlek, eftersom de ökar mängden blod i kroppen. Det kommer i stora volymer till penisens cavernösa kroppar, vilket är orsaken till ökningen av storleken på den senare.

"Finns det några proteiner som ökar styrkan?"

Med denna fråga finns det ännu inget sådant protein som skulle öka styrkan. Huvudsyftet med denna produkt är att öka muskelmassan. Och för att öka sexkörningen rekommenderar vi att du köper ett Viagra-prov i vår webbutik.

"Vad är effekten av Gain Fast protein på styrka?"

Denna produkt är ett sporttillskott som består av protein, men innehåller också anabola föreningar - krom, kolostrum IGF och arginin pyroglutamat. Därför kan effekten av Gain Fast på potens vara negativ. Det är bättre att använda proteiner som inte innehåller anabola substanser i dess sammansättning.

"Påverkar muskelproteinet Muscle Juice potensen?"

Protein Muscle Juice påverkar inte effekten av antingen en positiv eller en negativ effekt, eftersom det är en blandning av ägg och vassleproteiner. Det är ett mycket effektivt läkemedel för muskelbyggande.

"Påverkar Shchuchin-protein kraften?"

Detta protein hör till serumtypen och påverkar inte könsdriven eller testosteronnivån på något sätt.

"Jag tar Vitamax 3000 protein. Hur påverkar det potensen?"

Detta protein innehåller lite soja. Därför måste du använda den med försiktighet - högst 4 veckor i rad. Annars kan den hormonella bakgrunden förändras och det blir en försvagning av sexuell lust.

"Om min man använder koncentrerat protein, hur påverkar detta effekten?"

Ett högkvalitativt koncentrerat protein är inte kapabelt att skada varken styrka eller det allmänna hälsotillståndet. Därför måste du se till att det är kvalitet innan du tar någon typ av protein.

Kom ihåg att högkvalitativt protein (främst ägg eller vassla) inte kan skada sexuell funktion hos män. Därför är det bäst att uppmärksamma dessa typer av sporttillskott. Vi önskar dig lycka till i gymmet och feats i sängen.

Hur påverkar proteinintaget effekten hos män - kontraindikationer mot sportnäringsprodukter

När en tjej eller en kille vill på ett allvarligt sätt delta i sport, så kommer de till en tid att möta behovet av att använda bcaa, vitaminkomplex av geynerov och andra kosttillskott. Män behöver ofta ytterligare doser protein och frågan uppstår, men påverkar proteinet kraften, orsakar det någon skada på kroppen denna sportspit eller bara nytta?

Vad är protein?

Om du någonsin varit intresserad av bodybuilding eller fitness, har du hört namnet på detta kosttillskott. Detta är ett element av näring för idrottare som aktivt tränar och behöver ytterligare proteinintag för att bygga muskelmassa. Det finns upp till ett dussin olika typer av denna produkt med metoden för proteinutvinning, koncentration. Det finns en åsikt att män börjar ha problem på grund av det, så det bör bestämmas om sportnäring påverkar potensen.

Protein är en koncentrerad naturlig produkt med hög proteinhalt, som extraherades med en viss metod från konventionella produkter, ibland används även soja för detta. Den största fördelen med denna sportnäring är minsta innehåll av fetter och kolhydrater. Detta är det enklaste, snabbaste sättet att leverera "materialet" till kroppen för muskelfibrer utan "extra" element.

Användningen av protein är motiverad om du är aktivt involverad i sport och du behöver få mer protein. Denna sportnäring innehåller proteiner som extraheras från ägg, stallost, kött, men deras koncentration är mycket högre. Det finns flera huvudtyper:

 1. Koncentrera eller isolera Denna serumprodukt, som används när du snabbt behöver få muskelmassa, är kostnaden vanligtvis högre än alla andra.
 2. Soja. Väl lämpad för vegetarianer, brukade bygga muskelmassa.
 3. Kasein. Ett alternativ med en långsiktig effekt, som ofta tas före sänggåendet, för att ge kroppen protein över hela natten och inte gå ner i vikt.
 4. Egg. Ett av de mest populära alternativen för aktiv muskeltillväxt.

Dessa är bara de mest populära sorterna av sporttillskott som säljs aktivt runt om i världen och används av idrottare. Det påverkar styrkan - nej, om det inte finns någon patologi hos njurarna, levern. Det bör förstås att det finns säkra tillsatser (bcaa, geyner, peredin) och de som hör till gruppen "steroid". Den senare påverkar aktivt produktionen av hormoner, vilket verkligen är en skadlig faktor för män och kvinnor.

Vad gör proteinet?

Huvudelementet som används i kroppen för muskelbyggande är protein. Sporttillskott med detta element kan kallas bcaa, protein, polypeptider. Med regelbundet intag av humant protein kommer kvävebalansen att bibehållas vid den erforderliga nivån och tillväxten av muskelmassa ökar. Proteiner innehåller många aminosyror, kan vara av animaliskt eller vegetabiliskt ursprung.

De dricker en tillsats för att öka mängden muskler för att förhindra en minskning av energiladdning, som kan påverka träningens gång. Personen får proteinet även när man äter vanlig mat (ägg, kycklingkött, baljväxter), men en man med aktiv sport behöver mer av det för att uppnå önskad effekt. En acceptabel mängd per dag är upp till 3 g pulver per kg vikt. Det här är en säker daglig dosering, som experter och läkare rekommenderar för män aktiva sportaktiviteter. Effekten påverkas inte av denna produkt, men det hjälper:

 • förbättra hälsan
 • bygga muskler
 • bränna fettfyndigheter
 • förbättra utseendet på idrottarens kropp.

Effekten av protein på en mans kropp

Godkännande av denna produkt kommer att vara fördelaktig om du köper beprövade alternativ och inte använder falska. Effekten av protein på styrka i frånvaro av andra sjukdomar hos människor är inte dokumenterad även vid långvarig antagning. Proteintillskott orsakar ofta en kränkning av levern eller njuren, som vanligtvis är förknippad med en överdos.

Frågan uppstår om protein påverkar effekten, vilket jämför denna produkt med anabola tillskott, steroider. Det finns inga vetenskapliga bevis på att proteinpulver har en negativ effekt på "manlig kraft". I vissa fall är det till och med en effekt på styrkan av självhypnoserektion, att intaget av proteinprodukter har negativa konsekvenser. En och anledningen till att du bör rådgöra med en läkare innan du tar denna sportpita - skada i närvaro av andra patologier, till exempel:

 1. Dysbacteriosis. Börjar utvecklas aktivt i närvaro av patogen flora i tarmen, eftersom proteinet för det är näringsbasen. Under sådana förhållanden kan en person ha buksmärta, diarré, flatulens. Det är nödvändigt att minska dosen av protein eller ge upp det helt till full återhämtning.
 2. Allergy. Människor utvecklar en allergisk reaktion mot olika ämnen och protein är inget undantag. I avsaknad av den nödvändiga mängden enzymer som bryter ner proteiner kan dysbios utvecklas.
 3. Njurinsufficiens. Någon njursjukdom är en kontraindikation för att ta kasein eller andra typer av protein. Intaget av stora mängder protein skapar en extra börda på kroppen, vilket kan leda till försämring av hälsotillståndet.
 4. Övermättnad påverkar leveren sämre, sönderdelas i organs celler, omstartar proteinet organet. Återställ normal operation genom att sänka doseringen.
 5. En annan negativ bieffekt är förlusten av kalcium. Detta beror på uttorkning av kroppen, så du borde dricka mer och inkludera i kosten matrika med kalciumfosfater.
 6. Sojaprotein. Detta alternativ påverkar kraften mest, eftersom det innehåller fytoöstrogener som liknar det kvinnliga hormonet östrogen.

Hur påverkar proteinet effekten

Det var en stark åsikt bland människor som aldrig tog sporttillskott, att de negativt påverkar människors hälsa. För nybörjare är det viktigt för män att veta hur proteinet påverkar styrkan och om det verkligen ska frukta. Faktum är att endast fattiga eller billiga proteinprodukter verkligen kan skada. Sådana varianter innehåller skadliga komponenter som påverkar människors hälsa. Det bör noteras att det finns en negativ effekt på sojaproteins styrka, till och med kvalitativ, eftersom den innehåller urenheter av fytoöstrogener.

Det rekommenderas att behålla ett lager av vassleproduktvariant, vilket har hög effektivitet och minimal sannolikhet för biverkningar för hankroppen. Negativa effekter på styrkan är ibland inte så mycket protein, hur många felaktiga träningsplaner. Överdriven stress som går att bära har allvarliga konsekvenser för människors hälsa. Atleten måste återställas efter träningen, äta ordentligt och det kommer inga problem med styrkan. Om du är ny på sporten är det bättre att be om hjälp från en personlig tränare.

Video: Protein och styrka

Informationen som presenteras i denna artikel är endast avsett för informationsändamål. Materialet i artikeln kräver inte självständig behandling. Endast en kvalificerad läkare kan diagnostisera och ge råd om behandling baserat på individuella patienters individuella egenskaper.