Huvud
Behandling

Befruktning av barnet med prostatit - kan jag bli gravid

Ett av de spännande problemen för män som lider av prostatainflammation, särskilt i ung ålder, förblir möjligheten till faderskap. Många av patienterna börjar uppleva en verklig panik, eftersom infertilitet är en av komplikationerna av denna sjukdom. Det är därför som det verkar omöjligt för dem att bli barn med prostatit. Kan jag bli gravid från en person vars spermatozoa har förlorat sin vitalitet? Hur påverkar prostatit spermkvaliteten? Påverkar prostatit uppfattningen? Låt oss räkna ut det.

Prostatit och graviditet

Prostata är ett mycket känsligt organ. Inflammatorisk process i det kan provoceras av många faktorer. Enligt statistiken har mer än 80% av männen i fertil ålder en prostatisk sjukdom i varierande grad av komplexitet. Barn - huvuddelen av ett lyckligt äktenskap. Så är frågan om det är möjligt att bli gravid med en kvinna, om hennes man diagnostiserades med prostatit är mycket brådskande, beror därför ofta på familjens välbefinnande.

Kan jag bli gravid med prostatit?

Medalj med titeln "Prostatit och graviditet" har två sidor. En av dem säger att kronisk prostatit inte är en mening och det finns fall av uppfattningen om ett barn med prostatit.

I alla fall borde du inte bli panik. Obehagliga följder av sjukdomen - en försvagad erektion och minskad sexuell aktivitet. Men inte alla har en fullständig förlust av sexuell funktion, så avlägsna dig inte bara njutning bara för att möjligheterna har blivit lägre.

Å andra sidan garanterar graviditeten med prostatit inte bärandet av ett friskt foster. Sannolikheten för missfall är hög. För att en sådan katastrof inte ska hända, måste man på ett mycket ansvarsfullt sätt ta upp frågan om befruktning.

Hur prostatit påverkar barnets uppfattning

Sjukdomen hos prostatakörteln har flera former:

Problemet med uppfattningen uppstår som regel i de par där en mans sjukdom har gått i kronisk form

Problemet med uppfattningen uppstår som regel i de par där en mans sjukdom har gått i kronisk form. I denna fas observeras asthenospermi - effekten av sjukdomen på spermiernas kvalitet, vilket är ansvarig för minskad spermieraktivitet och rörlighet.

Våra läsare rekommenderar

Vår regelbundna läsare blev av med PROSTATIT genom en effektiv metod. Han kontrollerade det på sig själv - resultatet av 100% - ett fullständigt bortskaffande av prostatit. Detta är en naturlig honungsbaserad lösning. Vi kollade metoden och bestämde oss för att rådgöra med dig. Resultatet är snabbt. DEN EFFEKTIVA METODEN.

Prostatakörteln inflammation i staten, trots att den fortsätter att producera sädesvätska, inte kan garantera att det är helt korrekt vitalitet och förmåga att tränga in i livmodern för att befrukta ett ägg.

OBS! Om den kroniska formen av sjukdomen har lett till komplikationer som orchitis eller epididymit är chanserna för uppfattningen nästan noll.

Enligt läkare, med prostatit, kan endast 2% av patienterna ha barn. Faren för moderen och fostret beror också på vilken typ av sjukdom man lidit av. Till exempel, om sjukdomen har en viral etiologi, då genom sexuell intimitet, kommer bakterierna in i en kvinnas kropp och kan vara smittämnen som orsakar infektion, vilket i sig utesluter utseendet av friska avkommor. I detta fall är faran helt enkelt intim intimitet i sig, för att inte nämna effekten av prostatit vid uppfattningen.

Om graviditet har inträffat - vad är faren för fostret

Den inflammatoriska processen lyckades inte slutföra sitt destruktiva arbete i hankroppen, och en fin kväll hände ett mirakel - ägget befruktades. Men om effekten av prostatit inte påverka barnets uppfattning är det ännu inte en garanti för att graviditeten kommer att bli framgångsrik. Oavsett hur ledsen siffrorna nedan, men statistiken är oupphörlig:

 1. Omkring 2% av barnen dör under de första 10 dagarna av livet.
 2. Mer än 60% av fallen är skyldiga för dessa patologiska processer, utvecklade inom moderns livmoder.

Tyvärr har prostatit att göra med detta mest direkt.

Fryst graviditet

Bakterier är de farligaste för barnet de första två månaderna av utvecklingen. Därefter bildas ett skydd kring det - placentan som skyddar mot negativa yttre påverkan. Det är inte svårt att gissa att en man som lider av en smittsam form av prostatit, med nära kontakt "belöningar" den kvinnliga kroppen av bakterier, de förökar sig i den kvinnliga genitala området och infektera försvarslös foster. Som ett resultat: graviditeten stannar, barnet dör, missfall förekommer.

För att avgöra om det är möjligt att bli barn med prostatit, måste du genomgå ett test med en urolog

Ektopisk graviditet

Toxiner av patogen mikroflora kommer in i kvinnokroppen och orsakar inflammation i livmodern och rören. Till följd av detta kommer spermatzonen inte in i livmoderhålan, utan är fastsatt utanför den, oftare på äggledaren. Ektopisk graviditet är ett direkt hot mot kvinnans liv. I 100% av fallen utan operativ snabb inblandning är det ett dödligt utfall.

Dessa är bara två exempel på möjliga patologier. Naturligtvis slutar inte varje graviditet med prostatit så illa. Ofta går processen inte utöver normen. Men faran för barnet fortsätter under hela perioden. Efter en bakteriell attack i prenatal utveckling ökar risken för att utveckla medfödda patologier.

Hur man planerar en uppfattning med prostatit

Kan jag bli gravid om min mans prostata är inflammerad och får inte de konsekvenser som beskrivs ovan? Ja, lyckligtvis är det möjligt. För detta finns det en sådan sak som att planera graviditet.

En av huvudprojekten i prostata är utvecklingen av en speciell utsöndring som är ansvarig för spermilmotilitet i seminalvätskan. Deras kvantitativa och kvalitativa antal minskar kraftigt i kronisk form av prostatit, men detta är inte en kontraindikation för planering av graviditet. Prostatit och uppfattning - saker är inte helt kompatibla, men under vissa förutsättningar möjliga.

Perioden då infestation av prostatit vid barns uppfattning är minimal - det här är tillståndet för befrielse från den kroniska formen av sjukdomen. Bara vid denna tidpunkt kan du hoppas på graviditetens början. Med sjukdom i akut stadium av graviditeten och kan inte vara. För att avgöra om det är möjligt att bli barn med prostatit, är det nödvändigt att ta ett antal steg:

 • Att skicka eller genomföra inspektion hos urologen.
 • Att överlämna spermogrammu.
 • Avvisa från missbruk: alkohol, nikotin.
 • Organisera en hälsosam och hälsosam diet.
 • Gör det sexuella livet vanligt.

Vid otillfredsställande analys av spermier, kommer läkaren att förskriva behandling och ytterligare undersökningar av prostata:

 • ultraljud;
 • antiinflammatorisk terapi;
 • hormonell undersökning
 • analys av utsöndringen av prostata.

Med början av beständig remission av kronisk prostatit ökar risken för uppfattningen betydligt. Och med dem och utsikterna att bli lyckliga föräldrar till en frisk baby.

Vem sa att det är omöjligt att bota prostatit?

Har du en PROSTATE? Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte? Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • konstant smärta i underlivet, skrotum;
 • svårighet att urinera
 • sexuell dysfunktion.

Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Prostatit kan vara CURED! Gå till länken och ta reda på hur specialisten rekommenderar behandling av prostatit.

Huruvida det är möjligt att bli gravid vid en prostatit hos mannen

Problemet med inflammation i prostata kan excitera inte bara mannen, men också hans partner. Många av rättvisare kön undrar om det är möjligt att bli gravid med prostatit man och skulle inte ha om den inflammatoriska processen viss effekt på hennes hälsa eller fostret. Utvecklingen av sjukdomen sker vanligen hos män under 45 år, när de fortfarande kan fortsätta sin generation. Därför är en sådan fråga ganska relevant och kräver noggrann övervägning. Trots allt, sjukdomen har en negativ inverkan inte bara på spermiernas rörlighet, kan patienten helt enkelt inte ha rätt tid att erektion eller prematur utlösning.

I vår artikel kommer vi att berätta om det är möjligt att bli gravid med prostatit och när du kan börja planera befruktning, eftersom behovet av att förbereda sig för det som en man snart att bli av med sin sjukdom, och mycket mer. Det är viktigt att på förhand veta vad graviditet kan leda till när partnern ännu inte har slutfört behandlingen och vilken forskning som behöver göras för att säkerställa att barnet är födt hälsosamt. Testa inte ödet och se en läkare, tk. annars kan man förvänta sig ett missfall, medfödd patologi i barnet eller överföringen av patologiska organismer.

Vad är prostatit?

Prostatit är en inflammatorisk sjukdom i prostatakörteln som kan uppträda hos män i alla åldrar. Det utvecklas av olika orsaker, som vanligtvis delas upp i två grupper: smittsamma och icke-infektiösa. Den första inkluderar olika virus, bakterier som kan penetrera kroppen genom könet eller tas från andra inre organ. Icke-infektiösa källor till sjukdomen är:

 • Sedentary livsstil
 • Skador och konsekvenser av verksamheten
 • Hormonal obalans
 • Dåliga vanor
 • Stress och psykisk stress
 • Stark fysisk aktivitet
 • Långsiktigt avhållande från kön etc.

Påverka utvecklingen av sjukdomen kan försvagat immunförsvar, brist på näringsämnen, dålig cirkulation och lymfflödet, ofullständig utlösning, den medvetna delen av coitus interruptus. Av naturen av förloppet av prostatit är uppdelad i akut och kronisk, men det finns en annan typ - asymptomatisk. Akut kännetecknas av en mycket hög temperatur (upp till 40 grader), muskelsmärta, ryggsmärta, perineal obehag i pungen, huvudvärk, frossa och feber, problem med urinering (smärta, blod och andra sekret i urinen).

Med alla dessa symtom kommer patienten att kunna ha samlag? Och om det är möjligt att bli gravid om en man har prostatit och han lider av smärtssyndrom? Det kan entydigt sägas att under en förvärring av sjukdomen om att ha sex med en representant för den starka hälften av mänskligheten för en tid måste glömmas bort, för att Ytterligare belastningar förstärker bara situationen. I kronisk form andra manifestationer:

 1. Ryggsmärta
 2. Ökad urinering, när strålet plötsligt kan avbryta eller vara mycket slöseri
 3. Erektila funktionsstörningar
 4. Smärta i området mellan skrot och anus

Den asymptomatiska formen som redan har sitt namn tyder på att inga manifestationer observeras vid sjukdomens utveckling hos människan. I sådana fall upptäcks vanligtvis prostatit av en slump, genom analys eller undersökning. Det finns inga klagomål hos patienten, så antalet droger som han behöver dricka minskas betydligt. Detta ökar chanserna för en lyckad uppfattning av barnet.

Att exakt fastställa förekomsten av sjukdomen, när den inte gör sig gällande några symptom, läkare utföra en analys av prostata sekretion, gör det ultraljud samla in uppgifter om blod- och urinprov.

Resultaten av dessa tester och du kan svara på frågan om huruvida det är möjligt att bli gravid med prostatit och hur stora är chanserna att få ett friskt barn. Om de visar att sjukdomen är på ett akut stadium, är det troligt att graviditeten måste skjutas upp. När det är i ett kroniskt stadium är det mycket lättare att återställa erektilfunktionen och det normala funktionen hos reproduktionssystemet. Dock kan komplikationerna av sjukdomen påverka risken för att få ett barn.

Konsekvenser av prostatit

Betydligt öka sannolikheten för att bli gravid med prostatit kan ges om du utesluter utvecklingen av alla dess konsekvenser. Praktiskt taget var och en av dem är kopplad till sexuell funktion och denna eller den här åtgärden kan hindra processen. Den inflammatoriska processen som uppstår under en sjukdom är nödvändig för att klara de faktorer som orsakade det (patologiska mikroorganismer etc.). Men efter dem istället för körtelvävnad förefaller ärr, som inte längre kan utföra de nödvändiga funktionerna.

Det är på grund av detta att prostatakörteln minskar i storlek, upphör att producera i den erforderliga kvantiteten sin hemlighet och inte längre kontrollerar urinering och ejakulation. I värsta fall kan cyster eller maligna neoplasmer bildas i prostata, vilket kommer att göra det nödvändigt att minska området för hennes arbete mer kirurgiskt. Allt detta kommer att leda till sådana konsekvenser:

 • Erection svaghet
 • Brott mot utlösning
 • Minskad sexuell lust
 • Minskning av varaktigheten av intimitet

Under utlösning kan en man börja smärta, varför en psykologisk störning kan uppstå. Patienten kommer att förvänta sig smärta vid varje könssession och kommer inte att kunna sluta gå upp eller gå till slutet. En feber orsakad av inflammation kommer också att störa den normala utvecklingen av spermier. De kommer att förlora sin rörlighet, deras uthållighet kommer att minska. Kvaliteten på spermier kan lida om den tar emot giftiga produkter, bildade på grund av inflammation.

När sjukdomen har en bakteriedödande natur spermier i allmänhet förlorar några egenskaper. I detta fall kan mikroorganismerna fångas i en kvinnas kropp, ändra dess mikroflora i slidan. Sålunda, beroende på förändringar i slemhinnan i livmodern eller äggledarna, utveckling av adhesioner, ägget inte kan befruktas eller öka risken för ektopisk graviditet.

Ytterligare information, för dem som är intresserade av sannolikheten för att utveckla infertilitet med prostatit, finns i videon. IA Izmakin, den främsta urologen på Euromedic-kliniken, talar om huruvida prostatit påverkar den födda funktionen.

Finns det någon chans att bli gravid?

Många experter hävdar att försök att bli gravid med prostatit hos män är inte värt det. Detta kan inte bara orsaka komplikationer under barnets bärande utan också skada framtida mödrars hälsa. Huruvida toxiner eller mikroorganismer kommer in i kroppen, är de lika förmåga att orsaka samma inflammatoriska process som patienten. Detta är fyllt med utveckling av endometrit (inflammation i livmoderns slemhinnor), adnexit (inflammation i äggstockarna), obstruktion av äggledarna.

Så kan du bli gravid med kronisk prostatit och vad säger läkarna om det? Gör det riktigt, bara måste vara mycket försiktig, klara alla nödvändiga tester och pre-bedöma alla risker som kan konfrontera en kvinna och ett barn. Det första du behöver göra är att skicka spermogrammet till mannen. Det kommer att visa vad motiliteten hos spermatozoa är, oavsett om de kan tränga in i äggstocken, om det finns några patologiska prov bland dem. Om resultaten är relativt bra, kan du försöka bli gravid efter att ha tagit droger som förbättrar spermatets kvalitet.

Möjligheten till befruktning är ju lägre, desto mer läcker prostatit. Först blir normala spermatozoer helt enkelt mindre, och sedan försvinner de helt och infertilitet uppstår.

Påverka chanserna att bli gravid kan också mängden ärrvävnad som uppträdde vid inflammationsplatsen. Om dess antal inte stämmer med utvecklingen av en speciell utsöndring av prostata, är graviditet möjlig. Om bindväven har vuxit för mycket, kan spermatozoa och syntetiseras normalt, men utan hemlighet kommer de inte in i urinröret. Patologiska mikroorganismer kan bifoga dem och förstöra, vilket också minskar risken. Också autoimmuna reaktioner av en organism är möjliga när han börjar uppleva spermatozoa som främmande kroppar och attackerar dem.

Som vi ser kan ett stort antal faktorer förhindras att barnet blir barn. Men om en manlig prostatit kan bli gravid om du tidigare botar sjukdomen eller minskar den inflammatoriska processen till ett minimum. Hur anges beredningen för barnets planering nedan.

Förbereder för graviditet

Vid planering av graviditet är det nödvändigt att göra en undersökning av både manlig och kvinnlig organism. För det starkare könet är det viktigt att känna till närvaron av patologiska bakterier i spermierna, antalet livsdugliga spermier, de olika fysiologiska och kemiska egenskaperna hos halvvätskan. För kvinnor är halten av hög temperatur, livmoderhålan, produktionen av hormoner av sexuella organ och många andra saker viktiga. När alla dessa uppgifter är i ordning, kan de dessutom tilldela en genetisk undersökning.

Hur man blir gravid om mannen har prostatit och är det nödvändigt att läka det först? I vilket fall som helst är det nödvändigt att börja behandlingen, t. sjukdomen kan orsaka inte bara infertilitet, men också impotens. För detta behöver patienten:

 1. Ta antibiotika och antiinflammatoriska läkemedel
 2. Passerar fysioterapi
 3. Följ en strikt diet
 4. Gör en prostata massage
 5. Att leda en aktiv livsstil, inklusive sexuella

Det är också viktigt att undvika överkylning och överhettning. det kan intensifiera edematösa fenomen. Det är nödvändigt att ta vitaminkomplex för att öka kroppens skyddande funktioner och hjälpa organen att fungera normalt. Det är också viktigt att komma ihåg den psykologiska komponenten. Även om det fanns första "misfires" i sängen, är det viktigt för en man att veta att han fortfarande kan få en partner njutning.

I de första stadierna av prostatit och påverkar inte graviditeten, Negativa manifestationer av det kommer ännu inte att observeras. Dessutom är risken för ett positivt resultat högt om patienten är ung. Från inflammation kommer han att bli av med mycket lättare än en person efter 40 år. När det är möjligt att bli gravid, om mannen har behandlat en prostatit och från inflammatoriska processer förblir inte heller ett spår? Om bakterierna eller viruset som orsakade det inte finns i patientens analyser kan du fortsätta.

Det är dock nödvändigt att vänta ett tag om behandlingen utförs med starka antibiotika, eftersom De försämrar spermkvaliteten. Vanligtvis förnyas seminalvätskan, vilket helt uppstår inom 72 dagar. Beroende på människans tillstånd kan du bli gravid och samtidigt som du behandlas. Men det är ganska troligt att patologiska mikroorganismer (om prostatit är smittsam) kommer till fostret. Detta orsakar en frusen graviditet, utvecklingen av patologier i barnet, dess död (särskilt under de första 9 veckorna).

Metoder för behandling av sjukdomen

För att kunna bli gravid med kronisk prostatit och inte möta några risker är det bättre att vänta på det ögonblick då någon inflammation i prostatakörteln är borta. Behandlingen av sjukdomen är uppdelad i medicinerings- och underhållsbehandling. Under den första är patienten skyldig att ta mediciner som skulle minska symtomen på sjukdomen och klara av dess orsaker. Dessa läkemedel inkluderar:

 • antibiotika
 • Muskelavslappnande medel
 • Alfablockerare
 • Antiinflammatoriska icke-steroida läkemedel
 • analgetika

Också för att bibehålla hälsan utfärdas stärkande och immunmodulerande medel, som inte tillåter sjukdomen att utvecklas. Understödjande behandling består av procedurer såsom prostata massage, hip bad, liksom rätt kost och respekt för dagläget (full sömn, motion, överdrivet drickande).

Kirurgi tas tillvara i de mest extrema fallen när läkemedel inte hjälper eller bindväven är för stor. Ofta väljer man bort alla infekterade vävnader (resektion) eller avlägsnande av prostata i sig (prostatektomi).

Transaktioner görs vanligen endast för män i åldern, och unga människor försöker bota mindre drastiska sätt. Bland dem finns folk rättsmedel, vars användning inte kan förnekas prostatan. Patienten är bra att äta pumpafrön och persilja, dricka dekokter av johannesört, bark och blad av hassel, gör en rektal stolpiller av propolis. På apoteket kan du köpa färdiga tinktur av Echinacea te eller kamomill och salvia.

Prostatit och graviditet - kan jag bli gravid?

Prostatit är vanligare hos män efter 40 år. I samband med bevarandet av möjligheten till samlag är frågan om graviditet med prostatit möjlig och hur de inflammatoriska processerna påverkar uppfattningsförfarandet relevant.

Prostatit och graviditet

Om en man har prostatit, och erektilfunktionen inte är trasig, glöm inte förut för tiden. Det är möjligt att sannolikheten att bli barn är mycket liten. En sådan avvikelse kan provoceras:

 • Dess omedelbara ursprung.
 • Förekomsten av inflammation, som påverkar prostatas vävnadstillstånd.
 • Bakteriell aspekt som provocerar andra sjukdomar i det genitourära systemet.
 • Misslyckad behandling med läkemedel som påverkar spermatets kvalitet.
 • Avlägsnande av kirurgiskt ingrepp under prostatektomi.

Vid tiden för förvärring av sjukdomen och ökad inflammation i prostata bör man undvika sexuella handlingar. Detta kommer att bidra till att skydda körtlarna från överdriven stress och förhindra överföring av patogena mikrober till partnern, vilket är farligt för kvinnors hälsa på grund av minskningen av möjligheten till graviditet.

Dessutom är det nödvändigt att ta hänsyn till betydelse av snabb behandling, eftersom utan välbekant vård kan ar uppstå på kanalen, vilket också påverkar omöjligheten av uppfattningen.

Men sjukdomen för män är farlig

Oavsett hur konstigt det låter, utseendet hos barn hos män med prostatit det är ganska möjligt. Även om graden av sjukdom och felaktig behandling ibland kan leda till tidigt eller sent missfall, liksom ektopisk graviditet.

Det har experimentellt visat sig att möjligheten att få barn med prostatit minskar som ett resultat av slutförandet av den sista behandlingen av sjukdomen.

Beroende på kvinnors hälsa på prostatit

Som ett resultat samlag patogener (bakterier, virus, svampar) kan komma in i en kvinnas vagina, provocera stagnation producerade hemlig nivå och en förändring av dess surhet. Det kan finnas ett antal sjukdomar i det genitourära systemet. Sannolikheten för ektopisk graviditet och missfall ökar.

Är det möjligt att bli barn med prostatit?

Särskilt höga möjligheter till befruktning och eventuell graviditet i efterlämningsperioden. En viktig roll i detta är förvärvet av aktuell och aktuell professionell hjälp i form av konsultationer och rekommendationer från en specialistläkare. Det rekommenderas inte att använda orala preventivmedel för prostatit eftersom de inte kan skydda mot eventuella patogena mikroorganismer som uppstår vid inflammatoriska processer i den manliga kroppen. Det är därför som man föredrar kondomer.

Lita inte på intuition och bestäm själv om datumet för barnets uppfattning. Endast en läkare kan ge en lämplig rekommendation i denna aspekt, särskilt efter att ha tagit behandling med användning av starka droger.

Huruvida det är möjligt att bli gravid vid en prostatit hos mannen

Om mannen har en prostatit, var inte upprörd - inte allt är förlorat. Eretil funktion, tillsammans med förmågan att befruktas med en sådan sjukdom, dör inte ut. I avsaknad av behandling och utseendet av karakteristiska tecken på komplikation minskar sannolikheten för barns uppfattning dock dramatiskt.

Kan jag få barn med kronisk prostatit?

Kronisk prostatit är ännu inte en mening för en planerad graviditet. Självklart finns det risk för möjliga komplikationer, nämligen medfödda patologier i fostret, risken för fosterfoster, ektopisk graviditet och eventuellt missfall.

Om ett beslut fattas om uppfattningen om ett friskt barn, måste paret få kvalificerad specialistkonsultation och korrekt behandling. Det är viktigt att använda preventivmedel i barriären under kursen. Forskningen utsätts för både manlig och kvinnlig organism. Behandlingen utförs i ett komplex och i förhållande till var och en av partnerna.

Kom ihåg att även i fallet med en framgångsrik medicinsk och förebyggande kurs finns det stor sannolikhet för skador på moderns och framtida barns hälsa.

Vad ska man göra för uppfattningen med prostatit

Först och främst måste du genomgå en fullständig kroppsstudie. För att göra detta ger en man och en kvinna en lång lista över tester, enligt vilka läkaren kommer att kunna ge ett detaljerat svar på frågan om vad man ska göra i denna situation.

Då ordineras en ordentlig behandling. Det innebär användning av droger som kan eliminera symtomen på prostatit. Möjlig användning av droger och kvinnokroppen.

En viktig genomförande av förebyggande åtgärder. I sin struktur är det vanligt att allokera övning av prostata massage. Denna metod är effektiv för att eliminera prostataens inflammatoriska processer, men det skiljer sig från den överdrivna närvaron av obehagliga känslor under proceduren.

Om ovanstående åtgärder inte har önskad effekt på förekomsten av en önskad graviditet och prostatit orsakade akut urinretention, sedan använda en extrem metod i kampen mot sjukdomen, nämligen kirurgiskt avlägsnande. Den här åtgärden har namnet prostatektomi. I detta fall bevaras funktionen av befruktning.

Det är viktigt att veta att med vilken variant av sjukdomsutvecklingen det alltid är möjligt att bli barn, är det viktigaste att sträva efter ditt mål och resultatet kommer att uppnås. Var persistent, slösa inte tidtänkande, be om hjälp från en professionell i din verksamhet och snart kommer din familj att förvänta sig en påfyllning.

Påverkar prostatit uppfattningen och graviditeten?

Prostatit eller inflammation i prostatakörteln är en obehaglig sjukdom, inte bara med dess symtom utan också direkt påverkan på parets förmåga att bli barn och föda barn. Prostatit är ett problem med ett stort antal män av sexuell mognad. En tillförlitlig statistik om förekomst av prostatit är frånvarande, eftersom många patienter ignorerar problemet till sist, inte förstår sin fulla betydelse eller tvekar att se en läkare. Dessutom uppträder ofta sjukdomen asymptomatiskt eller med milda symtom och detekteras även när det har gått i kronisk form. En prostatit - i vilken form som helst - kan vara ett hinder för en normal graviditet. Paret som planerar en graviditet, trots allt, förtvivlar inte om läkaren har fastställt förekomst av prostatit hos en man. Medvetenhet om problemet är det första steget mot att lösa det. I denna artikel kommer vi att prata om huruvida det är möjligt att bli gravid med en partners prostatit, när du kan börja planera efter behandling av prostatit och om prostatit påverkar graviditeten.

Vad är prostatit?

Prostatit är en inflammatorisk process i prostatakörteln. Dess felaktiga funktion som orsakas av inflammation leder till försämring av spermiernas kvalitet. Prostatakörteln producerar en hemlighet som ingår i seminalvätskan, och dess låga kvalitet leder till en minskning av spermatozoas aktivitet och livskraft.

Prostatit har följande grundläggande former:

 • akut infektiös;
 • kronisk infektiös;
 • icke-infektiös (stillastående, beräknad och åldersrelaterad).

Andelen akut infektiös prostatit, som för övrigt, och andelen kroniska infektiösa, står för 5-10% av fallen. Infektioner som orsakar prostatit:

 • bakteriell (staphylococcus aureus, streptokocker, pneumokocker);
 • viral (herpes);
 • blandad (sjukdomen uppstår på grund av närvaron av både bakterier och virus);
 • specifika (svampinfektioner, tuberkulos, ureaplasmos, mykoplasmos, trichomoniasis, gonorré).

Den vanligaste formen av denna sjukdom (80-90% av fallen) är icke-infektiös prostatit. Analyser i detta fall upptäcker inte närvaron av smittsamma ämnen, men patienten klagar över smärta i könsorganet, och en manuell undersökning avslöjar förekomsten av inflammation. Hittills är de exakta orsakerna till icke-infektiös prostatit okända. Denna form av prostatit är svår att upptäcka, så det händer vanligtvis när den icke-infektiösa prostatit redan har blivit kronisk.

Den kroniska formen av prostatit - både smittsamma och icke-infektiös - anses vara den farligaste, eftersom det minskar inte bara styrkan av män, men också kan orsaka infertilitet. En behandling bör vara prostatit av någon form och grad av försummelse. Män märkte en smärta och en brännande känsla när man kissar, täta urinträngningar (speciellt på natten), dra smärta i ljumsken, perineum, pungen, nedre delen av magen och nedre delen av ryggen, problem med erektionen, obehag vid samlag, bör du rådfråga en urolog och ta reda på orsaken till dessa symtom. Akut prostatit uppträder också av feber. Varje form av prostatit kräver särskild behandling - självmedicinering är oacceptabelt!

Faktorer som bidrar till utvecklingen av alla former av prostatit är:

 • dåliga vanor
 • stillasittande livsstil;
 • stress, överarbete
 • oregelbundet sexuellt liv (sällsynt eller motsatt, grovt, med frekventa förändringar av partner)
 • överförda venerala sjukdomar;
 • felaktig kost;
 • förstoppning;
 • fetma;
 • hormonella störningar;
 • minskad immunitet
 • hypotermi.

Vad är risken för prostatit?

Varför är det så viktigt att identifiera och behandla prostatit? Än att det är farligt?

Prostatit påverkar både människans hälsa och hälsan hos hans partner och deras framtida barn. Låt oss överväga varje aspekt mer detaljerat.

 1. Påverkan på människors hälsa. Prostatakörteln heter "den andra hjärtat av en man". Det utför flera viktiga funktioner: det deltar i produktionen av seminalvätska, utbytet av det viktigaste manliga hormonet testosteron, reglerar blodcirkulationen i bäckenområdet. Med prostatit bildar den patogena mikrofloran foci av inflammation i prostatakörteln. Organismen bekämpar infektionen och skickar leukocyter för att bekämpa den. Toxiner som frigörs under smittämnenes liv tränger igenom testes genom vas deferens, smalnar dess väggar; ärr bildas. Inmatningen av spermatozoa i prostatakörteln hämmas, deras antal minskar. Under inverkan av toxiner dör en del av spermatozoa. Den förändrade kompositionen av prostats utsöndring leder till limning av de återstående levande spermatozoa. Försämring av bäckens cirkulation är både en orsak till följd av prostatit och kan på lång sikt leda till erektil dysfunktion. Även om samlaget är möjligt, försämras spermiernas egenskaper hos hanen: det blir visköst, innehåller toxiner och patogena floror, och en betydande del av spermatozoa är defekt. Ofta blir prostatit orsaken till manlig infertilitet.
 2. Inverkan på kvinnors hälsa. Sexuell kontakt med en man som lider av smittsam prostatit, en kvinnas slida får smittämnen och gifter. Åtminstone det ändrar syra alkaliska slem, vilket förhindrar spermier, redan försvagad, tränga in i kvinnans kropp. På sin höjd - orsakar en minskning av lokal immunitet, vilket orsakar förekomsten av sjukdomar såsom bartolinit (Bartholin körtel inflammation, effusing vaginalt slem), endometrit (inflammation i livmodern), adnexit (inflammation av äggstockarna), äggledarna.
 3. Problem med uppfattningen. Paret kan ha problem med båda uppfattningarna - det händer inte och med bärande. Prostatit är en av orsakerna till missfall, frusna och ektopiska graviditeter.

Prostatit och uppfattning. Kan jag bli gravid med en prostatit? Påverkar prostatit uppfattningen?

Utan tvekan påverkar prostatit barnets uppfattning. Därför uppmanar urologer män att inte lita på "slumpmässigt" när de planerar ett barn, men måste undersökas - även om det inte finns några signifikanta symtom på sjukdomen.

Hur påverkar prostatit barnets uppfattning? Som tidigare nämnts leder prostatit med dess patogena mikroflora och ett ökat antal leukocyter till en minskning av antalet livskraftiga spermier och en ökning av antalet defekta, försämrade spermierotiliteter. Inflammation av prostata kan spridas till andra organ i genitourinary systemet. Ärr som uppstår i vas-deferenserna gör det svårt att transportera ejakulatet. Kombinationen av dessa faktorer är orsaken till manlig infertilitet. Således är effekten av prostatit på barnets uppfattning väldigt seriös och kan inte i något fall försumma denna fråga.

Huvudfrågan som oroar familjerna som planerar födelsen av en bebis är om begreppet prostatit är möjligt? Svaret här är entydigt: ja, med prostatit är det möjligt att bli gravid, uthärda och föda ett friskt barn. Och det finns många exempel. Stigen till graviditeten kan dock vara tornig. Du kan inte låta situationen glida. Om din man / man har prostatit, måste han behandlas innan graviditeten är planerad och tillfredsställande testresultat erhålls.

Ställ inte i något fall på de negativa följderna av barnets uppfattning med prostatit. Ja, obehandlad prostatit kan orsaka missfall, frysta och ektopiska graviditeter - det här är ett sorgligt faktum. Men för det första förnekar urologer inte möjligheten till normal graviditet för nästan alla parametrar i spermogrammet. Och för det andra, om en man närmade ansvarsfullt planerar jag behandlades, läkaren utförde rekommendationerna är relevanta för hans situation är, kommer det att bli, om inte en garanti för en lyckad graviditet ökar sedan faktor i tider dess sannolikhet.

Planerar graviditet med prostatit

Behandling av prostatit och graviditetsplanering är nödvändiga steg för ett par som vill bli barn. Prostatit minskar sannolikheten för graviditet, men det är inte en dom! Börja planera i denna situation (även om det inte finns något tydligt förtroende för närvaro av prostatit), ska en man besöka en urolog eller andrologist.

Om graviditet planering föregick misslyckande (missfall, missade abort, anembrionii, utomkvedshavandeskap), eller en man vet om närvaro vid "prostatit" diagnos, är det önskvärt att komma till läkare med resultatet av sperma. Enligt den kommer experten att kunna dra preliminära slutsatser om tillståndet för män hälsa och utse ytterligare forskning om det behövs: ultraljud, prostata sekreanalys, analys hormoner. En ytterligare undersökning av kvinnans hälsotillstånd kan också krävas.

Sannolikheten att bli gravid efter behandling av prostatit ökar signifikant. Läkare sällan begränsas till receptbelagda läkemedel - de rekommenderar patienten att ge upp dåliga vanor och börja leva ett mer stillasittande liv, justera diet. Efter råd från en läkare förbättrar männa inte bara prostatahälsan, utan även hela kroppens tillstånd. Och det här är det bästa sättet att påverka möjligheten till barns uppfattning.

När det är möjligt att planera graviditet efter behandling av prostatit? Idealt sett bör denna fråga besvaras av dig som behandlar läkaren på grundval av hans specifika särdrag hos sjukdomen och behandlingen. Vanligtvis följer läkare följande regler:

 • Behandling bör ge den önskade effekten: i frånvaro av smeta infektiösa medel och ökade antalet leukocyter, den positiva dynamiken eller stabila semenparametrarna.
 • Det ska ta tid efter att ha tagit antibiotika, om de användes under behandlingen. Detta beror på att antibiotika negativt påverkar sammansättningen av spermier och hälsa i allmänhet. Ju längre drogen togs desto längre är återhämtningsperioden. För att återställa normal mikroflora och följaktligen immunitet ordinerar doktorn vanligtvis probiotika och rekommenderar en speciell diet. Ofta i återhämtningsperioden används vitaminpreparationer, växtbaserade dekoktioner och infusioner.
 • Det är nödvändigt att vänta på uppdateringen av spermierna. I en normal situation dödas defekta spermier i testiklarna av speciella celler - spermatofager. Vid behandling av antibiotika skadas manliga könsceller efter valet, och ägget kan befrukas med en defekt spermiecell. En fullständig uppdatering av spermierna sker inom 72 dagar, och det är denna term som läkare rekommenderar att "vänta" innan de planerar graviditet efter behandling.

Kronisk prostatit och graviditet

Som redan nämnts kan prostatit uppträda i akut och kronisk form. Och om den akuta formen av denna sjukdom är svår att inte märka, kan den kroniska burken utvecklas nästan asymptomatiskt. Några män får reda på närvaron av kronisk prostatit vid graviditetsplaneringen. Det finns en rimlig fråga - är kronisk prostatit och uppfattning kompatibel?

Läkare utesluter inte möjligheten till en lyckad graviditet i denna sjukdom. Kronisk prostatit påverkar uppfattningen direkt om den orsakas av en infektion. Infektionspatogener överförs från en man till en kvinna och stör den normala graviditeten, eftersom fostret i de tidiga stadierna är praktiskt taget försumligt.

Effekten av kronisk prostatit vid uppfattningen är förknippad med dess symtom och konsekvenser. Prostatit kan orsaka en man en smärta och känslomässig ångest (en känsla av underlägsenhet, ångest för sin hälsa, rädsla för infertilitet). Behandling av en kompetent specialist i samband med stöd från en kärleksfull kvinna löser dessa problem. Där konsekvenserna av kronisk prostatit är farligare. Brott av funktionerna i prostatan leder till en försämring av spermiekvaliteten, vilket i sin tur hindrar en kvinna att bli gravid med kronisk prostatit hos män. Och spridningen av inflammation i andra organ i genitourinary systemet kan leda till manlig infertilitet. Om man misstänker förekomst av prostatit måste man därför nödvändigtvis undersökas och genomgå behandling om det behövs.

Sammanfattningsvis ovanstående: med kronisk prostatit kan du bli gravid, men det finns ett antal hinder. Först och främst är det en infektion om prostatit är infektiös. Dessutom är faran representerad av effekterna av prostatit, och själva processen för uppfattningen kan förhindra dess symtom.

Påverkar prostatit graviditeten?

Att veta om förekomsten av prostatit hos en make och förstå risken för följderna av sjukdomen är att kvinnor är mycket oroliga när de lär sig om graviditeten som har kommit. "Har blivit gravid vid en prostatit hos mannen" - ett frekvent tillfälle för upplevelser och en populär begäran om sökmotorer. Detta ensamt visar att graviditet med prostatit är möjlig och ganska möjlig.

Otvetydigt svara frågan om effekten av prostatit på graviditeten kan inte. Säker befruktning och barnafödande kommer att bero på flera faktorer: om prostatit orsakas av infektion, om befruktningen skedde efter behandlingen, eller ingen behandling, hur stor var effekterna av sjukdomen om tillståndet i reproduktionsorganen hos män. Varje fall är olika, men i din makt för att öka sannolikheten för att ha ett friskt barn - med hjälp av snabb behandling till läkaren, behandling och graviditet planering.

Som du kan se är människors hälsa inte mindre viktigt för barns uppfattning än för en kvinna. Vi önskar att alla män ska vara mer uppmärksamma på sitt eget reproduktionssystem och inte lansera möjliga problem. Och om sjukdomen finns - att bli behandlad och behålla förtroendet för att en hälsosam graviditet efter behandling av prostatit är säker på att komma!

Effekt av prostatit vid uppfattning och graviditet

Graviditet och prostatit kan relateras. Denna sjukdom, som prostatit, tjänar inte bara som ett hinder för uppfattningen, men kan också påverka sexuell partners hälsa. Enligt medicinsk statistik lider ungefär 40% av männen under 50 år av denna patologi. Sjukdomen kännetecknas av en kränkning av prostata körningens funktion, vilket påverkar spermatozoas livskraft och aktivitet. Med ejakulation på grund av den låga kvaliteten på den speciella sekret som produceras av prostatakörteln, kan spermatozoa inte nå och befrukta ägget.

På grund av den inflammatoriska processen reduceras ejaculatets kvalitet avsevärt, uppfattningen blir problematisk.

Typer av prostatit och orsakerna till prostatit

Det finns 4 huvudformer av denna patologi:

 • icke-bakteriell prostatit;
 • bakteriell prostatit (akut);
 • kronisk prostatit;
 • prostatodyni.

Av alla former anses den farligaste kronisk vara kronisk. Kronisk prostatit kan vara helt asymptomatisk, vilket komplicerar processen att identifiera orsaken till infertilitet. Ett par under åren kan försöka bli barn och inte ens gissa om roten till deras problem.

Att provocera inflammation i prostatakörteln kan vara ett stort antal faktorer. De inflammatoriska processernas orsaksmedel är bakterier och virus. Andra vanliga orsaker är:

 • dåliga vanor
 • promiskuösa samlag
 • fysisk överbelastning
 • stressiga situationer
 • felaktig kost.

Befruktning med prostatit

Som nämnts ovan är prostatit och graviditet nära knutna till varandra.

Med en lång tid av sjukdomen kan man, förutom att minska spermatozoas livskraft, utveckla andra patologiska processer som ökar sannolikheten för infertilitet.

Kronisk prostatit utan ordentlig behandling leder till skleros och ärrbildning i vasdeferenserna. Med sådana förändringar är det nästan omöjligt att återställa normal spermatogenes. En annan anledning som kan påverka graviditet, impotens. Det utvecklas också mot en bakgrund av inflammation i prostatakörteln.

Kronisk prostatit och uppfattning är kompatibla begrepp. Sjukdom garanterar inte att graviditet är omöjlig. En kvinna kan tänka och tolerera ett friskt barn, men med denna patologi är chansen mycket lägre än hos friska par.

Graviditet hos män är mycket mer komplicerad. Sjukdomen i sig är inte skadlig för fostret och moderen, men om prostatit är infektiös finns risk för att infektionen kommer att överföras till kvinnan genom sexuell kontakt.

Vissa typer av infektioner under graviditeten kan påverka fostrets fosterutveckling negativt. Speciellt farligt är herpesviruset (1, 2 och 5 typer).

Andra har en negativ inverkan på den gravida kvinnans hälsa. Kvinnan, som var gravid, har oskyddat sex med en man som lider av smitt prostatit är vanliga vaginit, stark toxicosis och hotet om missfall.

I närvaro av patologiska bakterier i mikrofloran hos en kvinna under förlossningen kan infektion hos barnet uppträda, vilket är fyllt med början av svåra inflammatoriska sjukdomar hos nyfödda.

Om prostatit hos en man flyter i en icke-smittsam form, så finns det ingen fara för kvinnan och barnet. Men en man utan rätt behandling riskerar att bli impotent eller helt steril.

Graviditetsplanering

Enligt resultaten av medicinsk forskning, med regelbundna sexuella relationer utan användning av preventivmedel, bör graviditet ske inom ett år. Om det önskade resultatet saknas måste du söka hjälp från en specialist. Familjeplaneringscentrum är inblandade i denna fråga.

Det idealiska alternativet är planering för graviditet. Innan försök att bli gravid, rekommenderas paret att besöka en läkare och ta en undersökning (både män och kvinnor). Detta kommer att avslöja förekomsten av olika sjukdomar, inklusive prostatit, och om nödvändigt genomgå en behandling.

Undersökningen av båda makarna börjar med detektering av könsorganen och andra sjukdomar i könsorganen. Eftersom effekten av prostatit vid uppfattningen är stor, måste en man gå igenom en analys av kvaliteten på spermier - spermogram. Baserat på de erhållna resultaten kan vi dra slutsatsen om männs reproduktiva förmågor. När prostatit detekteras och arten av sjukdomen bestäms, föreskrivs behandling, vilket inkluderar följande steg:

 1. Bestämning av orsak till utveckling av patologi.
 2. Behandling av grundorsaken och själva sjukdomen.
 3. Förebyggande av efterföljande återfall.

Dessutom kan andra tester som ultraljudsundersökning av prostata, hormonnivåanalys, hemlig kvalitet och så vidare, ordineras till en man.

Den kvinnliga organismen utsätts också för medicinsk undersökning. Även US genitala studien hormonnivåer endokrina organ och identifiera infektion infektiös prostatit kvinna administrerat hysterosalpingografi (röntgenundersökning av livmodern och äggledarna genom införande i dem en speciell kontrastmedel). Inom 3 menstruationscykler borde en kvinna ta avläsningar och hålla en graf över basaltemperaturen.

Paret måste klara ett kompatibilitetstest (förekomsten av antispermantikroppar) och genomgå en genetisk undersökning.

Vid bekräftelse av infektiös prostatit föreskrivs båda sexpartnerna en medicinsk behandling. Den består av antiinflammatoriska läkemedel, antibiotika, fysioterapi och massage.

En man som vill ha barn måste följa den föreskrivna kosten och leda en hälsosam livsstil.

I händelse av att graviditeten inträffade med en infektiös prostatit, väljs behandlingskursen för en kvinna individuellt beroende på sjukdomens egenskaper. Mannen genomgår en separat behandling. Under hela behandlingsperioden rekommenderas ett par att inte delta i oskyddat samlag.

Prostatit och graviditet - finns det några hinder för fostrets uppfattning och utveckling

Det visade sig att cirka 90% av männen under 45 år var sjuk eller hade prostatit i en eller annan form. Men detta är den ålder där skapandet av en familj och barnets uppfattning. Därför är frågor om hur prostatit påverkar uppfattningen och graviditeten, om sjukdomen är farlig för en kvinna och om det finns risk för fostret, långt ifrån viloläge. Inom ramen för artikeln kommer vi att överväga alla risker som är förknippade med prostatit och graviditet.

Varför prostatit orsakar infertilitet

På internet skriver många om det faktum att prostatit orsakar infertilitet. Men ingen förklarar skälen till detta. För en början ska vi ta reda på vilka former av prostatit som är farliga.

Infertilitet på grund av förändringar i kroppen

Befattningen och graviditeten påverkas direkt av 3 typer av prostatit:

Bakteriell prostatit, som kan ses från sjukdomsnamnet, orsakas av olika bakterier. Oftast förekommer infektion med oskyddad sex.

Bland de möjliga synderna av sjukdomen, såsom:

 • gonokock (gonorré);
 • ureaplasma (ureaplasmos);
 • vaginal trichomanada (trichomoniasis).

Dessa och andra mikroorganismer genom urinröret och urinröret går in i prostatakörteln, börjar aktivt föröka sig i det, vilket bildar foci av inflammation. Så det finns en bakteriell (infektiös) prostatit.

Som svar på en utländsk mikroflora (och normalt är prostatakörteln steril), skickar kroppen leukocyter till källorna till inflammation. Det här är blodkroppar som kan förstöra skadliga bakterier. Som ett resultat ackumuleras toxiner i prostatakörteln.

Män, som regel, tenderar inte att se en läkare och är självmedicinerade. Inklusive självstyrda antibiotika. Problemet är att för varje typ av patogen behöver du ett lämpligt läkemedel. Framgångsrikt utvalt läkemedel ökar nivån av toxiner och är maktlös mot infektion. Vad händer i framtiden?

 1. De patogena mikroflora multiplikationerna tränger igenom vasdeferenserna i testiklarna.
 2. Toxiner påverkar väggarna i vas deferens, ärr bildas, lumen smalnar.
 3. Ett hinder skapas för att spermier kommer in i prostatakörteln, deras totala antal minskar.

Om du inte vidtar åtgärder för att behandla bakteriell prostatit, strömmar sjukdomen i kronisk form. Det är här den största faran ligger i att unga barnet. Utan är mannen frisk. Före början av fas av förvärring av symtom observeras inte. Men inuti kroppen är dolda inte bara patologiska förändringar utan också orsakssambandet.

Till slut får vi följande bild:

 • På grund av verkan av toxiner, försvagar och dömer spermatozoer detta tydligt från spermogrammet;
 • Sammansättningen av sekretionen av prostata förändras, de överlevande spermatozoa limes ihop;
 • blodcirkulationen i bäckenregionen brutits, erektil dysfunktion uppträder;

Om likväl sexuellt intyg eller handlingar fortfarande är möjliga eller sannolika, får de tillsammans med en sperma i kvinnans vagina orsaksmedel av en prostatit och toxiner.

Infertilitet på grund av behandling av prostatit

Inte bara patologiska processer påverkar en mans förmåga att befruktas. Den minsta rollen i detta avseende spelas inte av läkemedel som föreskrivs för prostata hos terapi.

 1. Alfa-adrenoblocker, utsedda för att underlätta urineringsprocessen, kan utlösa en minskning av spermier som producerar fluxar. Obstruktiv aspermi utvecklas (frånvaro av spermatozoa i ejakulatet).
 2. Antibiotika, särskilt "Gentamicin" och "Cephalosporin", hämmar bildandet och reproduktionen av spermatozoa, minskar rörelsens varaktighet, orsakar olika sorters mutationer.
 3. Användningen av läkemedel som innehåller hormoner som östrogen och androgen bidrar till en förändring i testiklarnas vävnader, vilket också påverkar spermatets kvalitet.

Det visar sig att läkare har rätt när de säger att prostatit påverkar en mans förmåga att bli barn. Men infertilitet är inte det enda problemet i det här fallet. Prostatit är farligt för kvinnors hälsa och fostret, om uppfattningen inträffade.

Hur prostatit återspeglas i kvinnornas hälsa

En man borde veta om hur prostatit påverkar fostrets uppfattning och utveckling i livmodern. Men först låt oss prata om risken för prostatit för en kvinna.

Vid sexuell kontakt med en man som lider av en infektiös prostatit, tillsammans med sperma i kvinnans vagina får toxiner och patogen mikroflora. Det finns en förändring i den sura alkaliska miljön hos könsorganens slemhinnor. I bästa fall blir detta ett hinder mot spermatozoa, vilka inte är anpassade till sådana tillstånd och försvagas av prostatit hos män. I värsta fall minskar en förändring i slemhinnan immunhindret. Idealiska förhållanden skapas för penetration för patogena och villkorligt patogena bakterier som framkallar kvinnliga sjukdomar.

Förutom att ändra kompositionen av slem, toxiner och patogener som har fallit från en man med prostatit till en kvinnas kropp kan provocera följande patologier:

 • obstruktion av äggledarna - ägget kan inte tränga in i livmodern;
 • Bartholinit - inflammation i Bartholin körtel, som producerar slem för att upprätthålla den önskade fukten i slidan
 • endometrit - inflammation i livmoderns slemhinnor;
 • adnexit - inflammation av äggstockarna.

Dessa sjukdomar kan påverka en kvinnas förmåga att bli gravid. Det visar sig att prostatit, som utvecklas i en mans kropp, under samlag blir farligt för hälsan och förmågan att bli gravid hos kvinnor.

Än prostatit för ett foster är farligt

Till att börja med ger vi två fasansfulla fakta.

 1. I Ryssland dör ca 2% av barnen i den första veckan i livet.
 2. 61% av orsakerna till sådan statistik beror på patologi i barnets intrauterin utveckling.

Du har rätt att fråga varför sådan statistik. Svaret på frågan nedan.

Prostatit och frusen graviditet

Fostret är mest utsatt för bakterier under de första 7-9 veckorna av graviditeten. Längre runt fostret bildas gradvis moderkakan, som skyddar barnet från de negativa effekterna av olika faktorer. Vad händer med en normal graviditet, om en man är sjuk med en infektiös kronisk prostatit - det är inte svårt att gissa. Under sexuell kontakt, bakterier - de orsakande agenterna av prostatit kommer in i vagina, spridas sedan genom det kvinnliga reproduktionssystemet och påverkar det ömtåliga fostret.

Som ett resultat är det en frusen graviditet - ett tillstånd där fostret dör och missfall förekommer.

Ektopisk graviditet på grund av prostatit

Det finns risk att utveckla en ektopisk graviditet - en komplikation orsakad av fixering av ett befruktat ägg utanför livmodern, oftast på äggledarna. Om den sexuella handlingen i en kvinnas kropp fick toxiner och patogen mikroflora från en man med prostatit kan inflammation i livmodern och äggledarna förekomma, som skrivits ovan. Inflammatorisk process - en av de faktorer som provar ektopisk graviditet.

Villkoren hotar livet för en kvinna. Utan medicinsk hjälp är dödligheten 100%, därför är det nödvändigt att avbryta graviditeten.

Vi pratade om två patologier, och det blev klart att prostatit och tidig graviditet är oförenliga begrepp. Ett undantag för prostatakörtelns bakteriella inflammation, i vilken patogen mikroflora inte deltar i utvecklingen av sjukdomen.

Inte alltid prostatit leder till att graviditeten avslutas. I de flesta fall är processen inom norm. Men faran för barnet kvarstår. Det har fastställts att om ett barn utsätts för bakteriernas attack under intrauterin utveckling ökar risken för att utveckla medfödda sjukdomar.

Är det möjligt att tänka ett barn med prostatit utan dåliga konsekvenser?

Svaret på frågan är ja. Ja, det kan du. För detta finns det en sådan sak som att planera graviditet. Vilka är nyanser av kronisk och akut bakteriell prostatit?

Det är i detta skede att en man genomgår en undersökning för att upptäcka sjukdomar som stör den normala graviditeten. För det första handlar det om kvaliteten på spermogrammet - studien av ejakulat för kvantitet, rörlighet och livskraft hos spermier.

Om en man har kronisk eller akut prostatit, inklusive infektiös, i sperma kommer det att finnas patogena mikroorganismer eller tecken på inflammation i prostata. I det här fallet är det bättre att vägra från uppfattningen att inte provocera graviditetens patologi och att inte utsätta kvinnans hälsa för fara.

Om parametrarna i spermogrammet är normala, men andra undersökningsmetoder har avslöjat prostatit - det betyder att det är en abakterisk form. Möjliga sätt att lösa problemet kommer att berätta för läkaren. Han kommer att utse en lämplig behandling och kommer att konsultera barnets uppfattning.

Det anses vara normen om barnets uppfattning i avsaknad av preventivmedel förekommer inom en period av upp till ett år. Om året har gått, och du inte kan bli gravid med en kvinna, måste du genomgå en fullständig undersökning av en man och en kvinna för att bestämma orsakerna till infertilitet.

slutsats

Självklart är graviditet möjlig med prostatit. Men risken för fostrets utveckling, liksom för en kvinnas liv och hälsa är så stor att det är bättre att avstå från sådana experiment. Om du misstänker att du tidigare haft prostatit eller har tvivelaktiga symptom - besök urologen, ta en undersökning.

Titta på en video om ämnet att förbereda en man för befruktning.