Huvud
Strömförsörjning

Stearinljus Vitaprost - Bruksanvisning, pris

Behandling av prostatit hos män kräver användning av läkemedel och traditionell medicin. En av de effektiva drogerna för sjukdomen är Vitaprost suppositorier. De består av biologiskt aktiva komponenter och hjälpämnen, vilket medför en minimal mängd biverkningar.

Stearinlys Vitaprost är en antiinflammatorisk, antibakteriell, antiaggregationsmedicinsk apparat som syftar till att stabilisera den normala funktionen av prostata

Utformningsform och sammansättning

Vitaprost finns i tabletter och ljus. Beroende på mängden av huvudkomponenten är suppositorierna indelade i tre typer:

 1. Vitaprost-1 suppositorium innehåller 50 ml av ett torrt extrakt av prostata hos sexuellt mogna tjurar.
 2. Vitaprost Forte - i ett ljus 100 ml av saprostens huvudsakliga aktiva komponent.
 3. Vitaprost Plus. Innehåller 100 mg aktiv ingrediens och en ytterligare antibakteriell komponent (lomefloksan). Läkemedlet är utformat för att bekämpa infektiösa former av prostatit.
Läkemedlet tillverkas i två former - ljus och tabletter

Varje förpackning innehåller 5, 10 eller 20 suppositorier placerade i separata celler. Vitaprostljus från prostatit har avlång form och en fasad kant. Färgen på suppositoriet varierar från vit till ljuskräm.

Effekten av behandlingen

Vitaprost-suppositorier är avsedda för rektal administrering (i rektum). Den aktiva substansen stimulerar blodcirkulationen och eliminerar stillastående processer i prostatakörteln. Dessutom underlättar den aktiva ingrediensen sjukdomens symptomatologi, lindrar smärta i ljummen och hjälper till att lindra urinering. Vitaprostljus används som profylax för trombos på grund av deras förmåga att reducera aggregering av celler.

Den aktiva substansen i suppositorier Vitaprost stimulerar blodcirkulationen och eliminerar stillastående processer i prostatakörteln, underlättar sjukdomens symptomatologi, lindrar ont i ljummen och underlättar urinering

Vitaprost Plus har en komplex verkan: antiinflammatorisk, anti-edematös, antimikrobiell. Denna effekt uppnås genom att inkludera ett brett spektrum av verkan, lomefloxan, vid framställning av antibiotikumet. Suppositorier verkar på gram-negativa bakterier. Läkemedlet är effektivt mot stafylokock, streptokockinfektion. Under inverkan av huvudkomponenten (extrakt av prostata) normaliseras utsöndringen av den könkörteln hos könen och utsöndringen av urin accelereras.

Indikationer för behandling

Vitaprost i form av ett ljus används huvudsakligen för behandling av kroniska former av prostatit. Läkemedlet är också tillgängligt i tabletter, men de har fler kontraindikationer och biverkningar.

Stearinlys Vitaprost Forte och Vitaprost används för att eliminera symtomen på sjukdomen vid de första utvecklingsstadierna eller för att förhindra återkommande av prostatit. Vitaprost plus gör att du kan bli av med de försummade formerna av patologi.

Du borde veta! För att bli helt av med prostatit måste män använda ytterligare mediciner, inte bara rektala suppositorier. Den grupp av läkemedel som föreskrivs för behandling av patologi innefattar: antimikrobiella medel, adrenoblocker, muskelavslappnande medel.

Instruktionerna för användning anger följande indikationer för användning av Vitaprost-ljus:

 • kroniska former av prostatit;
 • godartade formationer i körtelvävnaderna
 • ärftlig predisposition mot sjukdomen;
 • förberedelse för kirurgi på körteln eller postoperativ period
 • dålig kvalitet av spermier.

Urologen föreskriver ett medel för förebyggande av inflammation i det urogenitala systemet och förebyggande av komplikationer som uppstår mot bakgrund av prostatit. Kostnaden för ljus beror på antalet suppositorier i förpackningen. Priset på apotek i Moskva för suppositorier Vitaprost (20 suppositorier) ca 1300 rubel. Priset på en låda med 10 suppositorier är 900-950 rubel.

Viktigt! Du kan köpa Vitaprost på ett apotek utan att utse en specialist. På grund av det minsta antalet kontraindikationer kan ljus användas ensam, utan recept.

Sammansättningen av läkemedlet omfattar inte skadliga eller farliga ämnen, men trots detta har det vissa begränsningar för användningen. Förteckningen över förbud omfattar:

 • ålder till 18 år;
 • överkänslighet mot aktiva substanser
 • onkologiska sjukdomar i prostata;
 • neurologiska störningar (epilepsi);
 • allvarlig patologi i cirkulationssystemet (ateroskleros).

Stearinlys Vitaprost kan inte användas för att behandla infertilitet hos kvinnor.

Ansökningsregler

Hur använder man stiftpiller? För att öka effektiviteten av behandlingen och minimera biverkningar är det nödvändigt att studera riktlinjerna för användningen av läkemedlet:

 1. Stearinljus sätts in i ändtarmen på kvällen före sänggåendet.
 2. Endast ett suppositorium används i taget. Underlåtenhet att följa denna regel kan leda till överdosering av kroppen.
 3. De aktiva ämnena absorberas snabbare i blodet, det är nödvändigt att rengöra tarmarna. För detta kan en man använda enema.
 4. Efter avslutad förberedande verksamhet måste patienten försiktigt sätta in stiftet och ta ett lutande läge i 30 minuter.
Noggrann överensstämmelse med instruktionerna för användning av Vitaprost-ljus ger maximal terapeutisk effekt

Den genomsnittliga behandlingssättet varar i 10 dagar, men på rekommendation av en läkare kan ökas. Den upprepade behandlingstiden utförs med ett intervall på 14-30 dagar. De startade stadierna av prostatit kräver komplex behandling med användning av suppositorier, tabletter och traditionell medicin. Denna kombination kommer snabbt att eliminera symptomen på problemet och stoppa inflammationsprocessen.

Viktigt! Samtidigt med Vitaprost-preparatet (oavsett frisättningsform) bör icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel inte tas, eftersom ett läkemedel stärker effekten av den andra.

Till skillnad från tabletter går suppositorier snabbt in i kroppen på grund av omedelbar absorption i tarmarna. På kortast möjliga tid börjar läkemedlets aktiva substans att påverka inflammerad prostatavävnad. Några dagar efter behandlingen märker patienterna en förbättring av tillståndet.

Biverkningar

Från användning av stiftpiller och tabletter Vitaprost är extremt sällsynta biverkningar, inklusive allergiska reaktioner. Efter användning av suppositorier Vitaprost Plus uttrycks biverkningar:

 1. Hudutslag (erytem, ​​urtikaria) och klåda.
 2. Neurologiska störningar - yrsel, känslomässig instabilitet.
 3. Dysfunktion i matsmältningssystemet - dysbakteri, förändringar i levertransaminasnivåerna, gastrisk blödning.
 4. Brott mot hemostas - lymfadenopati, trombocytopeni.
 5. Fel i det kardiovaskulära systemet - en kraftig minskning av blodtrycket, myokardiopati, ett brott mot hjärtfrekvensen.

Särskilda instruktioner

Vitaprost-doser kräver ingen korrigering i närvaro av en man med akut njurs- eller leverinsufficiens. Läkemedlet utan rädsla för hälsan kan druckas med levercirros.

Under behandlingen är det nödvändigt att undvika direkt solljus

Under behandlingen bör patienterna vara mindre utsatta för direkt solljus, eftersom det finns risk för fotosensibilisering av huden. Biverkningen manifesteras av blåsor och brännskador på ytan av epidermis. I svåra fall utvecklas nervsjukdomar (förvirring, hakningar i händerna). I sådana fall avbryts användningen av läkemedlet.

Du borde veta! Vitaprost påverkar koncentrationen av uppmärksamhet, så när man använder den är det bättre för män att överge körning av ett fordon och arbete som är förknippat med ökat ansvar eller farliga rörelsemekanismer.

analoger

Bland de direkta analogerna av Vitaprost kan endast 2 läkemedel identifieras - Uroprost och Samprost. Positiv på kroppen av män med prostatit och andra droger, men deras komposition är något annorlunda än ljuset Vitaprost:

 1. Superlymph. Huvudkomponenterna är naturliga cytokiner och peptider. Superlimf avser immunmodulatorer som hämmar aktiviteten hos patogen flora och minskar tecken på inflammation. Stearinljus förskrivs för inflammation i prostatakörteln orsakad av smittsam natur. För behandling av patologier och profylax av prostatit är det tillräckligt att använda 1 stiftpiller per dag.
 2. Prostatilen. Innehåller torrt hemligt extrakt erhållet från nötkreatur. Läkemedlet är inte lämpligt för att bli av med det akuta stadium av prostatit. Rektala suppositorier för remission av patologi injiceras 2 gånger om dagen i anuset.
 3. Afala (tabletter för resorption). Ha en diuretikum och antiinflammatorisk effekt. Läkemedlet är förskrivet för att behandla problem med prostatakörteln i akut och kronisk form. Kapslar tar 2 stycken, 2 gånger om dagen. Den rekommenderade behandlingstiden är 4 månader.
På apotek kan du köpa olika i komposition, men analog med åtgärdsanalogerna av suppositorier Vitaprost

Samprost är en lösning för intravenös administrering. Dess huvudkomponent är ett prostataxtrakt av nötkreatur som har nått puberteten. Läkemedlet är avsett för behandling av komplicerade former av prostatit. Injektioner med lösning utförs i 5-10 dagar. Uroprost har en liknande Vitaprost-komposition. Drogen normaliserar funktionen av prostata och urinblåsan.

Recensioner av män om drogen

På specialiserade platser hittar du recensioner av män om drogen Vitaprost. Användare noterar att läkemedlets maximala effekt uppnås när den används tillsammans med andra läkemedel, rätt näring och upprätthållande av en hälsosam livsstil.

Bland de negativa följderna av användningen av rektala suppositorier är kliande och brinnande i den analgången. Obehagliga känslor går igenom 15 minuter efter introduktionen. Suppositoriet placeras bekvämt i ändtarmen, eftersom det inte smälter i händerna.

Män nämner att med hjälp av Vitaprost-suppositorier är det möjligt att behandla inte bara prostatit men också andra sjukdomar - hemorrojder, prostata adenom. Specialister lämnar också positiva svar på drogen, men de utses endast om andra säkra medel är ineffektiva. Omedelbart kan läkemedlet rekommenderas för att förbättra spermierantalet.

Vitaprost

Blanketter för frisläppande

Vitaprost instruktion

Vitaprost är ett inhemskt läkemedel av animaliska råvaror som används för att behandla kroniska prostata sjukdomar. Problemet med att behandla prostatit genom åren har inte förlorat sin relevans. För närvarande är den terapeutiska algoritmen baserad på den sekundära naturen hos den infektiösa lesionen av prostata med de redan befintliga morfologiska förändringarna. Såsom visas av studier som genomförts under senare år, är ett nyckel orsaken till kronisk inflammation i prostatakörteln en kränkning av blodflödet genom kärlen i bäckenorganen - minskning av blodcirkulationen i intensiteten av kapillärbädden grund av venös trombos. I detta avseende är doktorens huvudmål i detta fall normaliseringen av mikrocirkulationen i det drabbade organet, för vilket organotropa droger används. En av dessa läkemedel är Vitaprost. Dess funktion är ett brett spektrum av terapeutiska effekter. Vitaprost återställer den störda mikrocirkulationen och förhindrar bildandet av blodproppar i kärl i den venösa bädden. Efter korrigering av cirkulationssjukdomar börjar fokusen på inflammation att försvinna, smärta sensioner elimineras, erektil funktion återställs. Samtidigt aktiveras sekretoriska epitelceller i körteln, vilket eliminerar stillastående fenomen. Hemligheten hos prostata återhämtar bakteriedödande egenskaper, som säkerställer renheten från mikroorganismer och normaliserar nivån av vita blodkroppar.

Användning av Vitaprost kan eliminera störningen i urinfunktionen genom att undertrycka den inflammatoriska processen och återföra körteln till dess tidigare storlek. En av fördelarna med Vitaprost är utvecklingen av den terapeutiska effekten. Den rekommenderade varaktigheten av läkemedelsförloppet är 5-10 dagar med möjlighet till förlängning eller återkommande beroende på svårighetsgraden av sjukdomen. Enligt de kliniska studierna är läkemedlets effektivitet för behandling av kronisk prostatit 82% för förebyggande av exacerbationer - 97%. Vitaprost kombineras väl med någon form av antibiotikabehandling och ökar effektiviteten. En av fördelarna med drogen är frånvaron av så kallade. "Effekten av den första passagen", som säkerställer absorptionen av den aktiva komponenten i blodomloppet, omger levern och ökar biotillgängligheten. Multiplikation med Vitaprost - En gång om dagen (suppositorier), 2 gånger om dagen (tabletter), medan det inte finns något behov av att välja en dos. Drogen påverkar positivt och inte kvaliteten på spermier, normaliserande parametrarna för ejakulatet. Innan du använder ljus tömma tarmet spontant eller rengör det med en lavemang. Biverkningar när du använder Vitaprost är mycket sällsynta och går inte utöver ramen för milda allergiska reaktioner. Läkemedlet är lämpligt för användning hos patienter i alla åldersgrupper.

Tabletter och suppositorier Vitaprost: instruktioner, svar och priser

Vitaprost är ett preparat från naturliga komponenter av animaliskt ursprung som används i urologisk praxis för behandling av prostatiska sjukdomar.

Verkan av aktiva substanser syftar till att förbättra blodcirkulationen i prostata, vilket i sin tur underlättar urinering, eliminerar inflammatoriska och stillastående processer.

På denna sida hittar du all information om Vitaprost: fullständiga instruktioner för användning med denna drog, det genomsnittliga priset på apotek, komplett och ofullständiga analoger av läkemedlet, liksom vittnesmål från personer som redan har använt Vitaprost. Vill du lämna din åsikt? Vänligen skriv i kommentarerna.

Klinisk och farmakologisk grupp

Ett djur av animaliskt ursprung som används för sjukdomar i prostatakörteln.

Villkor för ledighet från apotek

Släppt utan läkares recept.

Hur mycket är Vitaprost? Medelpriset på apotek är på 1 100 rubel för tabletter och 950 rubel för ljus.

Utformningsform och sammansättning

Läkemedlet framställs i form av vätskebeloppade tabletter Vitaprost, rektala suppositorier Vitaprost, Vitaprost Forte och Vitaprost Plus.

Tablettsammansättningen innefattar:

 • 100 mg prostataxtrakt, som, vad gäller vattenlösliga peptider, är 20 mg;
 • Ytterligare komponenter: laktosmonohydrat, sackaros, kalciumstearatmonohydrat, mikrokristallin cellulosa, krospovidon.

Skalet av pillret är tillverkad av akryl, innefattande en sampolymer av etylakrylat och metakrylsyra (i förhållandet 1: 1), natriumlaurylsulfat, trietylcitrat, titandioxid, kolloidal kiseldioxid, talk, indigo, och natriumvätekarbonat.

10 tabletter säljs. i konturcellspaket, 1, 2 eller 3 st. i kartongförpackningar.

Vitaprost-suppositorier innehåller:

 • 50 mg prostataxtrakt (i form av vattenlösliga peptider - 10 mg);
 • Fast fett (supposir och vitepsol) som en hjälpkomponent..

Vitaprost Plus suppositorier innehåller:

 • 100 mg prostataxtrakt, som, vad gäller vattenlösliga peptider, är 20 mg;
 • 400 mg Lomefloxacinhydroklorid;
 • Fast fett.

Vitaprost Forte-suppositorier innehåller:

 • 100 mg prostataxtrakt, som, vad gäller vattenlösliga peptider, är 20 mg;
 • Fast fett (Supposir NA15 och NAS50, Witepsol H15 och W35).

Alla tre typer av suppositorier säljs för 5 st. i konturcellspaket, 1 eller 2 st. i en kartonglåda.

Farmakologisk effekt

Vitaprost är ett läkemedel som har en organotropisk effekt på prostatakörteln.

Förbättring av mikrocirkulationen i järn och som har förmågan att minska trombocytaggregationen, det block där trombos venoler. Genom att minska graden av ödem och leukocytinfiltration prostata, normalisera den sekretoriska funktion av epitelceller, leder läkemedlet till en måttlig minskning i prostatavolym, förbättring av sammansättningen av ejakulatet, främjar stimulering av muskeltonus i urinblåsan och hämmar utvecklingen av frekvent behov av att urinera.

Vitaprost plus, tack vare dess sammansättning mikrobicider med brett spektrum besitter inte bara anti-inflammatorisk, men de antimikrobiella egenskaper mot gramnegativa aeroba bakterier, stafylokocker, mykobakterier, Chlamydia, Proteus och andra.

Indikationer för användning

Läkare ordinerar Vitaprost till män vid följande indikationer:

 1. Kronisk prostatit;
 2. Preoperativ behandling av prostata;
 3. Postoperativ återhämtningsperiod
 4. Kronisk abakteriell prostatit;
 5. Profylax av prostatit;
 6. Godartad prostatahyperplasi;
 7. Hyperaktivitet hos urinblåsan hos kvinnor.

Kontra

Överkänslighet mot läkemedlets komponenter.

Dessutom Pill: laktasbrist, sukras / isomaltas, tål laktos, fruktos, glukos-galaktos-malabsorption (formulering innehåller laktos och sackaros).

Instruktioner för användning

I bruksanvisningen anges att Vitaprost-tabletterna ska tas 1 tablett inuti. 2 gånger per dag. Behandlingstiden för godartad prostatahyperplasi är minst 30 dagar; med kronisk prostatit - inte mindre än 10 dagar. För förebyggande av exacerbationer av kronisk prostatit gäller för 1 flik. 2 gånger per dag i minst 30 dagar - 1-2 gånger per år.

Rektala suppositorier ska appliceras efter spontan tömning eller rengöring av tarmkanalen i en soppa. 1 gång per dag. Efter införandet av suppositoriet borde patienten ligga i sängen i 30-40 minuter. Varaktigheten av behandling med Vitaprost suppositorier är minst 10 dagar.

Biverkningar

Biverkningar inkluderar framför allt drogerna Plus och Forte:

 1. Kardiovaskulärt system: arytmi, myokardiopati, fallande blodtryck
 2. Nervsystemet: yrsel, nervositet, ångest, asteni;
 3. Matsmältningssystemet: kolit, ökade leverenzym, dysbakteri
 4. Överkänslighetsreaktioner: klåda, Stevens-Johnsons syndrom, urtikaria, ökad känslighet mot solljus;
 5. Blodsystem: inflammation i lymfkörtlarna, blödning i matsmältningssystemet, ökning av aktiviteten hos det anti-föryngrande blodsystemet.

överdos

Vid överdosering kan symtom uppstå:

När symptom uppstår är ljus förbjudet, det är rekommenderat att konsultera en läkare för medicinsk hjälp

Särskilda instruktioner

Läkemedlet bör användas med extrem försiktighet vid sådana sjukdomar som epilepsi, CNS-sjukdom med epileptiskt syndrom, cerebral ateroskleros.

Behandling med Vitaprost är effektivare i ett integrerat tillvägagångssätt. Tillsammans med Vitaprost-tabletterna, föreskrivs andra läkemedel för behandling av kronisk prostatit. Behandlingen med medicinska örter och metoder för traditionell medicin tillämpas också.

Användning av Vitaprost Plus kräver ingen korrigering av dosering för levercirros, men det måste behandlas med försiktighet vid exponering för solljus. Fotosensitivitet uppenbarar sig i form av hyperemi, brännskador, utseende av blåsor på huden, förändringar i allmänhetens välbefinnande, inklusive nervös spänning, handskakningar, förvirring. I dessa fall måste användningen av läkemedlet omgående avbrytas.

Drogen påverkar koncentrationen av uppmärksamhet, så det är viktigt att vara försiktig när du kör fordon, när du arbetar med rörliga delar av maskiner och andra farliga aktiviteter.

Droginteraktioner

Funktionerna i interaktion med andra droger har inte studerats.

recensioner

Vi plockade upp några recensioner av män om Vitaprost:

 1. Andrew. När en icke-bakteriell prostatit detekteras mot bakgrund av hemorrojder, föreskrev läkaren ljus under Vitaprost-märket. Han sade att suppositorierna är effektiva och snabbt eliminerar sjukdomen. När jag fick reda på hur mycket Vitaprost var värd blev jag förvånad. Jag kunde inte ha råd med det, jag var tvungen att leta efter mer prisvärda analoger till salu. Om de inte hjälper, tar jag Vitaprost.
 2. Maxim. Jag har en kronisk prostatit av den icke-bakteriella typen. Det jag har just försökt för hans behandling - dyra, billiga ljus med antibiotika och utan dem, traditionell medicin, men ingenting hjälper. Det återstår att bara hoppas på operationen, eftersom min kropp inte uppfattar någon behandling med läkemedel och medicinska örter.
 3. Victoria. Problemet som är förknippat med prostatit, min familj oroade nyligen. Hennes man blev irriterad och aggressiv, efter att ha kommunicerat med honom erkände han sina känslor. Har riktat till doktorn och som ett resultat en dom - en prostatit. Jag kunde stödja min älskade make som jag kunde och insisterade på att ta medicin. Skrev till honom "Vitaprost". Bokstavligen om 3 veckor förbättrades makeens humör, skämt blev och hade kul. Jag var mycket glad över det här, eftersom hälsan hos nära människor är en riktig lycka. Vi blev av med den här sjukdomen. Och vad tror du... en månad senare blev jag gravid. Drogen jag rekommenderar. Han visade oss hans effektivitet.
 4. Sergey. Jag har en prostatit i många år. Läkaren rekommenderade till mig mot en exacerbation för att passera en behandlingskurs med ljus Витапаст forte, men tyvärr har jag på urticaria påbörjat. Min läkare ansvarade för en annan medicin för mig.
 5. Mikhail. Och det, bra medicin! Det fanns inga piller, men det finns en effekt på kort tid! Jag förväntade mig inte en sådan tur, jag trodde att ljusen är bara början, jag förberedde mig för en lång behandling. Lyckligtvis fick jag en adekvat läkare, han omedelbart föreskrev Vitaprost, förklarade att detta är en av de bästa drogerna mot prostatit under det senaste decenniet. Jag läser olika recensioner om olika piller och ljus, vissa lyckas dricka långa tabletter som afalas, inget händer, men de fortsätter att dricka dem. Med vitaprost är det enklare, 10 dagar behandlades och allt på den

analoger

Exakt i kompositioner av Vitaprost producerar inte, men det finns medel med liknande effekt:

 • ljus för rektal administrering av Superlymph;
 • tabletterade läkemedel Afal, Prostanorm;
 • medel från serien av homeopati-Renel, Solidigraph Compositum.

Innan du använder analoger, kontakta din läkare.

Förvaringsförhållanden och hållbarhet

Tabletterna ska förvaras på en plats skyddad mot ljus, otillgänglig för barn, vid en temperatur av högst 25 ° C. Suppositorier - på en torr plats, skyddad mot ljus, otillgänglig för barn, vid en temperatur som inte överstiger 20 ° С. Hållbarhet - 2 år.

Vitaprost

Beskrivningen är aktuell på 19/12/2014

 • Latinska namn: Vitaprost
 • ATX-kod: G04BX
 • Aktiv beståndsdel: Extrakt av prostata (prostataxtrakt)
 • producent: NIZHFARM, OJSC (Ryssland)

struktur

1 suppositorium innehåller 50 mg extrakt av prostata.
Ytterligare ämnen: hårt fett för att få ett ljus som väger 1,25 gram.

1 tablett av läkemedlet innehåller 100 mg extrakt av prostata.

Ytterligare ämnen: kalciumstearatmonohydrat, laktosmonohydrat, krospovidon, sackaros, mikrokristallin cellulosa.

Skallkomponenter: trietylcitrat, av akryl, talk, natriumlaurylsulfat, titandioxid, kolloidal kiseldioxid, natriumvätekarbonat, indigokarmin.

Typ av problem

Rektala suppositorier är vanligtvis torpedoformade, vita eller vitbruna i färg.

Fem sådana ljus i ett konturförpackning; 1 eller 2 sådana paket i ett pappersark.

Vitaprost, belagda tabletter, har en bikonvex form, en blå färg med fläckar.

Tio sådana tabletter i ett konturerat paket; 1,2 eller 3 sådana förpackningar i ett pappersförpackning.

Farmakologisk aktivitet

Ljus Vitaprost från prostatit har antiinflammatorisk och prostatotropic handling.

Farmakodynamik och farmakokinetik

farmakodynamik

Drogen har Organotropona åtgärd, är aktiv mot prostata (prostatakörteln). Minskar graden av ödem, infiltration av leukocyter prostata leder till normal sekretorisk funktion av epitelceller, ökar antalet korn av lecitin hemliga acini, ökar muskeltonus av blåsväggen. Minskar trombbildning, förbättrar mikrocirkulationen i vävnaderna i prostata, har trombocytaggregationshämmande aktivitet, hämmar utseendet av venös trombos i prostata.

Resultaten av studierna visar att dessa suppositorier med prostatit sänker volymen av prostata vävnad, svårighetsgraden av irriterande symtom och obstruktion vid godartad prostatahyperplasi.

Användningen av detta läkemedel minskar sannolikheten för förvärring av kronisk prostatit och förändrar inte indexen för blod och urintester.

Drogen normaliserar egenskaperna hos ejakulat och prostatakörtel. Minskar svårighetsgraden av smärta och graden av obehag som orsakas av kronisk prostatit, eliminerar fenomen dysuri, stimulerar den copulatoriska funktionen.

farmakokinetik

Det finns inga data om läkemedlets farmakokinetik.

Indikationer för användning

Förebyggande av exacerbationer kronisk icke-bakteriell prostatit (indikation för tabletter).

Före och efter operation på prostata.

Kontra

Biverkningar

Instruktioner för Vitaprost (Metod och Dosering)

Instruktioner på tabletter föreskriver att de ska tas in i en åt gången två gånger om dagen. Varaktigheten av behandlingen med godartad prostatahyperplasi - inte mindre än en månad vid kronisk inflammation i prostata - inte mindre än två veckor

För att förhindra förekomsten av exacerbationer kronisk inflammation i prostata (prostatit) utse 1 tablett två gånger om dagen under 30 dagar. Det är nödvändigt att genomföra 1-2 sådana behandlingskurser per år.

Stearinlys Vitaprost instruktioner för användning möjliggör efter en tarmrörelse eller enema ett ljus en gång om dagen. Efter att ljuset införts ska patienten hållas i ett horisontellt läge i upp till 40 minuter.

Varaktigheten av behandling med ljus ska inte vara mindre än 10 dagar.

överdos

Det finns för närvarande inga rapporter om överdosfall.

interaktion

Funktionerna i interaktion med andra droger har inte studerats.

Försäljningsvillkor

Läkemedlet kan köpas utan recept.

Förvaringsförhållanden

Förvaras borta från barn.

Förvara på ett mörkt torrt ställe vid en temperatur på upp till 20 grader.

Utgångsdatum

Särskilda instruktioner

Läkemedlet kan rekommenderas som en komponent i polyterapi kronisk prostatit hos människor i alla åldrar (inklusive när de kombineras med godartad prostatahyperplasi) och för rehabilitering av patienter som har lidit akut prostatit.

terapi kronisk prostatit och pre- och postoperativ förberedelse för interventioner på prostatan bör vara heltäckande och, tillsammans med användning av piller med ett extrakt av prostata inkluderar andra grupper av läkemedel och icke-drogterapier.

Studier av effekten av läkemedlet på spermatogenes hos patienter med infertilitet som uppstod i bakgrunden kronisk inflammation i prostata, tillåtas fixa den positiva effekten av detta läkemedel på denna process. Ljus kan rekommenderas till patienter med sekretorisk toxisk infertilitet, verkade mot bakgrunden kronisk prostatit.

Vitaprost-analoger

Analoger av suppositorier och tabletter innehållande prostataxtraktet: Vitaprost Plus Gentos, Vitaprost Forte Kanefron H Lespefril, Tribestan, Urokran, cystit Aurina.

Recensioner om Vitaprost

Recensioner av Vitaprost-ljus, samt recensioner om Vitaprost-tabletter kvar av patienter som lider av kronisk prostatit, skapa ett positivt intryck av drogen. Rapporter av biverkningar är extremt sällsynta.

Vitaprost och Vitaprost Plus

Vitaprost Plus, till skillnad från Vitaprost, innehåller Lomefloxacin som ett antibiotikum. Denna komposition är mer lämplig för behandling bakteriell kronisk prostatit. Den sista av dessa läkemedel är avsedd för behandling icke-bakteriell prostatit.

Vitaprost och Vitaprost Forte

Vitaprost Forte innehåller dubbelt så mycket aktiv substans som Vitaprost. Det kan rekommenderas av den behandlande läkaren om han inte anser att effekten av den senare är tillräcklig.

Vitaprost pris, var att köpa

I Ryssland Vitaprost №20 tabletter priset är cirka 775-880 rubel, och priset på ljus Vitaprost №10 - 625-781 rubel. I Ukraina kostar dessa piller och ljus 204 respektive 315 hryvnia.

Vitaprost ljus användarhandbok

Vitaprost är ett preparat från naturliga komponenter av animaliskt ursprung som används i urologisk praxis för behandling av prostatiska sjukdomar.

Komposition och form av beredningen

Det finns två former av förberedelse:

 • Vitaprost i tabletter, är avsedd för oral användning;
 • suppositorier för införande i anuset.

Basera på koncentrationen av den aktiva substansen i ljuset, urskilja Vitaprost, Vitaprost Plus och Vitaprost forte. I varje förpackning finns 10 ljus som har en avlång form av vit eller ljusgul färg med en solid bas.

I ett stiftpiller är Vitaprost 50 mg aktiv substans, som kallas extraktet av prostata och komponenten av hjälpåtgärden - vitepsol.

Vitaprost forte utmärks av en dubbelverkan, eftersom huvudkomponenten i ett ljus är 100 mg.

Suppositorier i kompositionen med 400 mg aktiv substans och Lomefloxacin hydroklorid finns i form av Vitaprost Plus.

Effekten av läkemedlet på en mans kropp

Enligt instruktionerna för användning tillverkas Vitaprost-ljus för rektal administrering, det vill säga för införande i anus.

Verkan av aktiva substanser syftar till att förbättra blodcirkulationen i prostata, vilket i sin tur underlättar urinering, eliminerar inflammatoriska och stillastående processer.

Problem hos män

Vitaprost forte i ljus påverkar minskningen av trombocytaggregation, vilket förhindrar utveckling av prostata hos trombos. Därtill syftar läkemedlets verkan på att avlägsna ödem i prostata, vilket eliminerar frekvent urinering, vilket är mycket smärtsamt för det inflammerade organet. Obehag försvann i perineum.

De starkast drabbade ljusen Vitaprost Plus, som ger en omfattande behandling, som förutom den huvudsakliga terapeutiska effekten har en uttalad antimikrobiell effekt och manifesterar sig som ett antiseptiskt medel.

Denna effektivitet av läkemedlet observeras från komponenten - lomefloxacin, vilket är ett antibiotikum. Det finns en positiv effekt i förhållande till gramnegativa mikroorganismer. Men streptokocker, stafylokocker, ureaplasma och klamydi förblir stabila.

Var och en av de 3 typerna av suppositorier eliminerar snabbt och effektivt svullnad och smärta i hanorganet. Den huvudsakliga aktiva substansen leder till ett tillstånd av normal prostatsekretion och blåsfunktion, vilket i sin tur sparar mannen från en smärtsam resa till toaletten och främjar snabb urinfrisättning.

När används Vitaprost?

Vitaprostljus används för män med förebyggande och botande syfte under följande förhållanden:

 • om det finns en känsla av fullblåsan efter urinering
 • täta besök på toaletten;
 • vid tidpunkten för erektil dysfunktion som ett ytterligare medel för den grundläggande behandlingen;
 • dålig kvalitet hos spermier;
 • inflammatoriska processer av prostata;
 • prostatatumörer som är godartade
 • efter kirurgiska ingrepp (för profylaktiska ändamål);
 • akut prostatit;
 • inkontinens (som ytterligare behandling).

Vad är kontraindikationerna?

Enligt instruktionen av preparatet är den huvudsakliga kontraindikationen för användning av Vitaprost-suppositorier den individuella intoleransen hos en av de beståndsdelar som ingår.

Ljus för behandling

Med stor omsorg Vitaprost utses för män som lider av cerebral arterioskleros, epilepsi och andra CNS-sjukdomar.

Begränsning av användningen av läkemedlet är åldersgruppen upp till 18 år.

I vilken dos och på vilket sätt appliceras Vitaprost?

Före behandling med ett läkemedel i form av ljus är det nödvändigt att få utnämningen av en behandlingsspecialist. Doseringen och perioden för behandlingstiden kan endast bestämmas av urologen efter undersökningen (den etiologiska och svårighetsgrad av inflammationsprocessen, oavsett om det finns komplikationer och samtidiga sjukdomar) beaktas.

Enligt instruktionerna för användning administreras Vitaprost suppositorier rektalt en gång dagligen med en suppositoriehastighet före sänggåendet. Innan du fortsätter med användningen av läkemedlet, är det nödvändigt att tömma tarmarna (om en självständig avföringstid är omöjlig, göra en lavemang). Vanligtvis är behandlingstiden upp till 10 dagar.

Vitaprost forte appliceras en gång om dagen för ett ljus efter avföring. Behandlingsperioden beror på graden av inflammation, i genomsnitt 10-13 dagar.

Stearinlys av komplexa åtgärder Vitaprost Plus appliceras också en gång om dagen, efter en viss period efter avföring. Behandlingsförloppet utses av den behandlande läkaren enligt patientens tillstånd.

Efter införandet av suppositoriet i ändtarmen rekommenderas att man inte går ur sängen i 1 timme.

Bieffekt

Enligt många recensioner orsakar Vitaprost-suppositorier inte biverkningar om du följer alla regler för att använda detta läkemedel.

I sällsynta fall, efter applicering de observerade förändringar i huden, klåda, rodnad, symptom av dysbios, kränkningar av en stol, en liten nervositet, en reaktion för ultravioletta strålar.

Konsekvenser av överdosering av läkemedel

Enligt forskning, patienterna är betydligt högre än den tilldelade hastigheten Vitaprost Plus produkt hade ett antal obehagliga komplikationer: kramper, darrningar i händer och fötter, illamående, diarré, smärta i magen och tarmarna, irriterad ögon för starkt ljus.

Om det beskrivs en symptomatologi, ska patienten sluta behandlingen och söka medicinsk hjälp från en urolog.

Interaktion med andra läkemedel

Försiktighet gäller Vitaprost samtidigt med icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, eftersom det finns stor sannolikhet för biverkningar.

Det är inte rekommenderat att använda antikoagulantia tillsammans med Vitaprost på grund av risken för inre blödning.

Med komplex terapi med Vitaprost-suppositorier tillsammans med tabletter av samma läkemedel, ökar den terapeutiska effekten, vilket accelererar läkningsprocessen.

Särskilda rekommendationer om användning av läkemedlet

För att fullt ut återställa och effektivt påverka Vitaprost på den befintliga sjukdomen kan en specialist ordinera ytterligare medicinska förfaranden, till exempel prostata massage, fysioterapi.

Behandling med Vitaprost kan kombineras med användning av olika växtdekok eller njurtea. Detta kommer att bidra till att eliminera den inflammatoriska processen och kommer att påverka positivt blodförrådets funktion.

Män som har funktionella störningar i njur- eller leverarbetet ska vara under medicinsk övervakning under behandlingen.

Ett signifikant plus på detta läkemedel är att dess effekt inte har någon deprimerande effekt på centrala nervsystemet, så Vitaprost suppositorier kan användas av förare.

Förberedelser av liknande åtgärder

Exakt i kompositioner av Vitaprost producerar inte, men det finns medel med liknande effekt:

 • ljus för rektal administrering av Superlymph;
 • tabletterade läkemedel Afal, Prostanorm;
 • medel från serien av homeopati-Renel, Solidigraph Compositum.

Efter att ha studerat olika recensioner efter att ha använt tabletter och stolpiller Vitaprost kan vi dra vissa slutsatser: den snabbaste terapeutiska effekten observerades efter behandling av rektal också värt att notera att en god effekt observeras efter samtidig administrering av läkemedelstabletter och ljus.

Tabletter, suppositorier Vitaprost (forte, plus): instruktion, pris och recensioner

I denna medicinsk artikel kan du bekanta dig med drogen Vitaprost. Instruktioner för användning kommer att klargöra i vilka fall kan ta ljus eller tabletter, som hjälper medicinen, vad är Indikationer, kontraindikationer och biverkningar. Anmärkningen innehåller formuläret för beredningen och dess sammansättning.

I artikeln, läkare och konsumenter skriva recensioner om den enda verkliga Vitaprost där du kan få hjälp om ett läkemedel för behandling av akut och kronisk prostatit hos män, som han utsågs igen. Instruktionerna listar Vitaprost-analoger, läkemedelspriser på apotek, samt dess användning under graviditet.

Animaliskt ursprung för behandling av prostatakörtlar är Vitaprost. Instruktioner för användning rapporterar att en tablett av 100 mg suppositorier av 50 mg, 100 mg forte Plus lomefloxacin besitter antiinflammatoriska verkan och prostatotropic.

Utformningsform och sammansättning

Vitaprost produceras i följande doseringsformer:

 1. Rektala ljus 50 mg.
 2. Stearin rectal 100 mg (Vitaprost Forte och Plus).
 3. Tabletter belagda med 100 mg.
 4. Suppositoriet innehåller 50 mg prostataxtrakt, 100 mg tabletter.

Farmakologisk aktivitet

Vitaprost har en organotropisk effekt på prostatakörteln. Det minskar graden av svallning, leukocytisk infiltration prostata, normaliserar utsöndringen av epitelceller, ökar antalet lecitin Herren hemliga acini, stimulerar muskeltonus i urinblåsan.

Vitaprost förhindrar också utvecklingen av venös trombos i prostatakörteln. Mot bakgrund av behandlingen finns en minskning av trombos, en förbättring av blodmikrocirkulationen.

Vad hjälper Vitaprost (suppositorier, tabletter)?

Indikationer för användning av läkemedlet omfattar:

 • Kronisk prostatit.
 • Godartad prostatahyperplasi (indikation för tabletter).
 • Förebyggande av exacerbationer av kronisk icke-bakteriell prostatit (indikation för tabletter).
 • Före och efter operation på prostata.

Instruktioner för användning

Vitaprost tabletter ska ta in 1 tablett 2 gånger om dagen. Behandlingstiden för godartad prostatahyperplasi är minst 30 dagar; med kronisk prostatit - inte mindre än 10 dagar.

För att förhindra exacerbationer av kronisk prostatit applicera 1 tablett 2 gånger om dagen i minst 30 dagar - 1-2 gånger om året.

Rektala ljus Applicera efter en spontan tömning eller rengöring av tarmarna i tarmarna för en soppa. 1 gång per dag. Efter införandet av suppositoriet borde patienten ligga i sängen i 30-40 minuter. Varaktigheten av behandling med Vitaprost suppositorier är minst 10 dagar.

Ljus forte

Applicera rektalt på 1 suppositorium efter spontan tömning eller rengöring av tarmkanalen för 1 soppa. 1 gång per dag. Efter införandet av suppositoriet borde patienten ligga i sängen i 30-40 minuter. Läkaren bestämmer varaktigheten av behandlingskursen individuellt.

Minimiperioden av behandling med Vitaprost forte suppositorier för godartad prostatahyperplasi är 15 dagar, för kronisk prostatit 10 dagar, för hyperaktiv blåsan 20 dagar.

Candles Plus

Läkemedlet ska appliceras rektalt till 1 suppositorie en gång om dagen efter enema eller självtömning av tarmarna. Före användning ska suppositoriet avlägsnas från konturcellspaketet.

Efter administrering av läkemedlet ska patienten ligga i sängen i 30-40 minuter. Behandlingsförloppet fortsätter tills patogenens försvinnande i prostata utsöndring och är från 10 till 30 dagar (individuellt för varje patient).

Kontra

Vitaprostabletter är inte föreskrivna för behandling av patienter i närvaro av sådana tillstånd:

 • Ålder är 18 år.
 • Allvarlig leverdysfunktion.
 • Maligna progressiva sjukdomar i prostatakörteln, som åtföljs av metastaser.
 • Individuell intolerans av tablettens beståndsdelar.
 • Laktasinsufficiens.

Viktigt! Läkemedlet är inte ordinerat för behandling av kvinnor och barn!

Biverkningar

Vitaprost kan orsaka olika allergiska reaktioner, och hos vissa system och organ kan följande biverkningar noteras:

 • system av hemostas - gastrisk blödning, lymfadenopati, trombocytopeni;
 • matsmältningssystemet - dysbakterios (på bakgrund av Vitaprost Plus-mottagning), ökning av levertransaminasaktivitetsnivå;
 • kardiovaskulärt system - arytmi, sänkning av artärtrycket, myokardiopati;
 • nervsystemet - ångest, känslomässig labilitet, yrsel.

Kan orsaka allergiska reaktioner på bakgrunden av lomefloxacin intolerans, manifesterad i form av urtikaria, malignt exsudativ erytem, ​​klåda, ljuskänslighet.

Barn, med graviditet och amning

Läkemedlet används inte hos kvinnor. Vitaprost Plus är kontraindicerat hos barn under 18 år (perioden för bildning och tillväxt av skelettet).

Särskilda instruktioner

Användningen av Vitaprost vid kronisk abakteriell prostatit är särskilt effektiv för att minska graden av smärtssyndrom. Patienter i alla åldersgrupper av rektala suppositorier rekommenderas att ingå i den komplexa behandlingen av kronisk prostatit och som ett botemedel mot efter akut prostatit.

Användningen av tabletter för behandling av kronisk prostatit eller perioden före och efter operation på prostata innefattar den samtidiga administreringen av droger av andra grupper och icke-drogterapier. Vitaprost har en positiv inverkan på spermatogenes när sekretoriska-toxisk form av infertilitet orsakad av kronisk prostatit.

Droginteraktioner

Samtidig användning ökar aktiviteten av orala antikoagulantia och toxiciteten hos icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) ökar. Läkemedel som blockerar tubulär utsöndring, sakta ner läkemedlet.

Det finns ingen korsresistens med penicilliner, cefalosporiner, aminoglykosider, co-trimoxazol, metronidazol.

Analoger av Vitaprost-läkemedel

Strukturen bestäms av analoger:

 1. Uroprost.
 2. Vitaprost plus.
 3. Samprost.
 4. Vitaprost forte.
 5. Prostatilen.

Analoger har en liknande effekt:

Lämna villkor och pris

Medelpriset på Vitaprost (tabletter 20 mg nr 20) i Moskva är 1205 rubel. Kostnaden för rektala suppositorier 10 mg är 970 rubel för 10 stycken. Finns utan recept.

Tabletterna ska förvaras på en plats skyddad mot ljus, otillgänglig för barn, vid en temperatur av högst 25 ° C. Suppositorier - på en torr plats, skyddad mot ljus, otillgänglig för barn, vid en temperatur som inte överstiger 20 ° С. Hållbarhet - 2 år.

Vitaprost ljus: bruksanvisningar

struktur

Ett suppositorium innehåller

aktiv substans: prostataxtrakt (Samprost-substans) (i form av 20% vattenlösligt peptidinnehåll) - 50 mg.

Grund för suppositorier: ett hårdfett (Witepsol (grad H 15, W 35) eller Supposir (NA märket 15, NAS 50)) - en tillräcklig mängd för att erhålla ett suppositorium som väger 1,25 g

beskrivning

Suppositorier från vit till vitt med en gulaktig eller gråaktig färgton, torpedoform. Utseendet på en vit beläggning på ytan av suppositoriet är tillåtet.

Farmakologisk aktivitet

Vitaprost® har Organotropona effekt på prostata: reducerar ödem, leukocytinfiltration, normaliserar sekretoriska funktion förbättrar mikrocirkulationen har trombocytaggregationshämmande aktivitet, immunomodulerande egenskaper, minska smärta, obehag, eliminerar dysuri.

farmakokinetik

Indikationer för användning

Villkor före och efter kirurgiska ingrepp på prostatakörteln.

Kontra

Överkänslighet mot läkemedlets komponenter.

Graviditet och amning

Dosering och administrering

Rektalt, efter spontan tömning av tarmarna eller rensningsemaema. 1 stiftpiller en gång om dagen. Fördela frisättningen av suppositoriet från konturförpackningen, injicera det djupt i anuset. Efter introduktionen är det önskvärt att stanna i sängen i 30-40 minuter.

Varaktigheten av behandlingstiden bestäms av den behandlande läkaren. Minimiperioden av behandling med Vitaprost® med kronisk prostatit är 10-15 dagar, förlängning av behandlingen är möjlig upp till 3 0 dagar.

Bieffekt

Mycket sällan - allergiska reaktioner.

överdos

Inga fall av överdosering av Vitaprost rapporterades.

Interaktion med andra droger

Fall av interaktion eller oförenlighet med andra läkemedel beskrivs inte.

Applikationsfunktioner

försiktighetsåtgärder

Typ av problem

Suppositorier rektal 50 mg. Det finns 5 stiftpiller i ett sammanhängande cellpaket. Två konturförpackningar tillsammans med instruktionen för medicinsk användning av läkemedlet placeras i en kartongförpackning.

Förvaringsförhållanden

Vid en temperatur av högst 20 ° C.

Förvaras oåtkomligt för barn.

Utgångsdatum

2 år. Använd inte läkemedlet efter utgångsdatum.

Vitaprost ljus: bruksanvisningar

Läkemedlet Vitaprost är ett läkemedel som innehåller naturliga komponenter. Vitaprost ordineras i urologi och andrologi för behandling och förebyggande av prostatiska sjukdomar hos män.

Formulering och beredningens sammansättning

Läkemedlet är tillgängligt i form av tabletter för oral administrering och suppositorier för rektal administrering.

Suppositorier, beroende på mängden av den huvudsakliga aktiva beståndsdelen i stearinljuset, är uppdelade i Vitaprost, Vitaprost forte och Vitaprost Plus. Ljus packas i 5 stycken i cellerna i en kartong. Preparatet är en fast substans i avlång form av vit eller gulaktig färg.

Ett stearinljus av preparatet innehåller 50 mg av den huvudsakliga aktiva beståndsdelen - extraktet av prostata och hjälpämnet vitessol. Candle vitaprost forte innehåller 100 mg prostataextrakt och suppositorium Vitaprost Plus innehåller i sin sammansättning 400 mg av den aktiva strömkomponenten och lomefloxacin hydrochloride.

Farmakologiska egenskaper hos läkemedlet

Suppositorier Vitaprost är avsedda för introduktion i ändtarmen. Aktiva aktiva ingredienser i läkemedlet förbättrar blodcirkulationen i prostatakörteln hos män, vilket hjälper till att eliminera stillastående processer, underlätta urinering, lindra inflammation.

Vitaprost-forte suppositorier bidrar till att minska blodplättsaggregeringen, vilket är att förebygga trombos i prostata. Under påverkan av drogen hos män elimineras ödem i prostatakörteln, obehagliga symtom som känslan av en främmande kropp i perinealområdet och frekvent smärtsam urineringskort.

Framställningen Vitaprost Plus är en omfattande läkemedel som förutom dess huvudsakliga terapeutiska egenskaper har en stark antimikrobiella och antiseptiska effekter på prostatan, på grund införlivad i en gnista lomefloxacin - ett brett spektrum antibiotikum. Suppositorier Vitaprost Plus är mycket effektiva mot gram-negativa aeroba mikroorganismer. Streptokocker, stafylokocker, ureplazmy, klamydia är resistenta mot de aktiva komponenterna i suppositoriet.

Extraktet av prostata som ingår i varje ljus har en uttalad anti-edematös och smärtstillande egenskap. Under inverkan av detta extrakt normaliserar utsöndringen av prostata, blåsans arbete, vilket bidrar till att eliminera smärta vid urinering och påskynda urinsöndring.

Indikationer för användning

Suppositorier Vitaprost är ordinerat till män rektalt i syfte att behandla och förebygga följande patologier:

 • Känsla av ofullständig tömning av blåsan, frekvent uppmaning att urinera;
 • Erektil dysfunktion som en del av komplex terapi;
 • Försämring av spermiernas kvalitet;
 • Inflammation av prostatakörteln av kronisk kurs;
 • Godartad neoplasma av prostata;
 • För att förhindra urinproblem mot bakgrund av de överförda urologiska operationerna.
 • Behandling av urininkontinens som en del av komplex terapi;
 • Akut prostatit.

Kontraindikationer för användning

Vitaprost suppositorier är inte föreskrivna för behandling av prostata sjukdomar i närvaro av sådana tillstånd i patienten:

 • Individuell intolerans mot någon del av läkemedlet;
 • Ålder till 18 år;
 • Maligna neoplasmer av prostata;
 • epilepsi;
 • Atherosclerosis.

Dosering och administrering

Suppositorier Vitaprost kan endast användas enligt instruktioner från en läkare. Dosen och behandlingens varaktighet naturligtvis bestäms av läkaren beroende på ett antal fakta: orsakerna till den inflammatoriska processen av prostata, svårighetsgraden av den patologiska processen, förekomsten av komplikationer, patientens ålder, individuell tolerans, närvaron av åtföljande sjukdomar i det urogenitala systemet, och andra.

Enligt instruktionerna för preparatet, föreskriver suppositorier Vitaprost för patienter en gång dagligen ett ljus per natt. Innan läkemedlet introduceras i endotarmen är det nödvändigt att tömma tarmarna, om det inte kan ske självständigt, görs en rengörande emalj till patienten. Varaktigheten av behandlingen är minst 7-10 dagar.

Vitaprost forte suppositorier ordineras till patienter 1 gång per dag i rektum efter avföring. Behandlingsförloppet är 10-14 dagar, beroende på svårighetsgraden av den patologiska processen.

Suppositorier Vitaprost Plus enligt instruktionerna är föreskrivna för patienter 1 gång per dag efter tarmrörelsen rektalt. Efter att ljuset är administrerat rekommenderas patienten att stanna i sängen i minst 1 timme. Varaktigheten av behandlingen med denna medicinering bestäms av läkaren i en strikt individuell ordning.

Biverkningar

Vitaprost-suppositorier tolereras väl av patienterna när de används korrekt enligt instruktionerna. I vissa fall observerades följande biverkningar vid användning av Vitaprost Plus-suppositorier hos patienter på grund av verkan av antibiotikumet lomefloxacin:

 • Nässelfeber på huden;
 • Klåda och hyperemi i huden;
 • fotosensitivitet;
 • Ökning av levertransaminaser;
 • dysbacteriosis;
 • Avföring
 • lymfadenopati;
 • Irritabilitet och ångest.

En överdos av läkemedlet

Om den rekommenderade dosen i instruktionerna överskrids, observerades följande symtom på överdosering hos patienter med Vitaprost Plus-suppositorier:

 • konvulsioner;
 • Tremor av lemmar;
 • illamående;
 • diarré;
 • Smärta i buken och tarmarna;
 • Överkänslighet mot ljus.

Om sådana symptom uppstår, sluta behandlingen omedelbart och kontakta en läkare.

Interaktion av läkemedlet med andra droger

Med samtidig användning av Vitaprost-suppositorier med icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel ökar risken för biverkningar dramatiskt.

Parallellt med användningen av Vitaprost antikoagulant suppositorier ökar risken för inre blödning.

Den terapeutiska effekten av suppositorier Vitaprost förbättras med samtidig användning av Vitaprost-tabletter.

Särskilda instruktioner

Behandlings suppositorier Vitaprost utföras i samband med andra terapier, exempelvis prostatamassage, sjukgymnastik förfaranden. Stearinljus kan användas samtidigt med njurteor eller andra örter som förbättrar blodtillförseln till prostata och lindrar inflammation.

Patienter med nedsatt lever- eller njurfunktion behöver inte dosjustering av Vitaprost i form av suppositorier, och behandlingen bör utföras under överinseende av en läkare.

Detta läkemedel hämmar inte centrala nervsystemet, så det kan användas för att behandla bilförare.

Analoger av Vitaprost-ljus

Analoger av Vitaprost-ljus, liknande i deras terapeutiska effekt, är följande droger:

 • Tinktur av den röda roten;
 • Afala - tabletter för resorption;
 • Prostanorm - tabletter för oral användning;
 • Renel är ett homeopatiskt medel.
 • Kanefron N.

Villkor för dosering och lagring av läkemedlet

Vitaprost-suppositorier ges ut på apotek utan receptbelagda läkare. Läkemedlet ska förvaras i kylskåp från barn. Hållbarhetstid är 2 år från produktionsdatum.

Ljus Vitaprost pris

Den genomsnittliga kostnaden för Vitaprost i form av suppositorier i apotek i Moskva är 790-800 rubel.