Huvud
Massage

Behandling och förebyggande av prostatit med Vitaprost plus preparat - bruksanvisningar, form av frisättning, komposition

I prostata sjukdomar rekommenderar läkare behandling med läkemedel som syftar till att avlägsna inflammation. Ett sådant läkemedel är Vitaprost plus - suppositorier för behandling av akuta inflammatoriska processer i prostata. Dessa ljus för rektal administrering ger i praktiken ingen allergisk reaktion hos patienter och tolereras enkelt. Läkemedlet har en antibakteriell effekt och antiinflammatorisk effekt, minskar smärta, lindrar svullnad i prostatavävnaden och förbättrar spermiernas sammansättning.

Vad är Vitaprost plus

Detta läkemedel har en antiinflammatorisk effekt och syftar till att behandla prostata sjukdomar. Vitaprost plus plus har ett antibiotikum, vilket ger antibakteriell verkan, är särskilt effektiv för att bekämpa gram-negativa aerober. Läkare-andrologister ordinerar dessa suppositorier för komplex behandling av kronisk prostatit.

Läkemedlet är också indikerat för patienter med predisponering mot trombos, hjälper till att normalisera blodcirkulationen och ökar blodkärlens ton. Vitaprost plus rekommenderas för användning i form av suppositorier före och efter operation för att underlätta rehabilitering, förhindrar stagnation av sekretionen i prostata och inflammation.

Farmakologisk aktivitet

Detta läkemedel löser många av prostatakörtelnsproblemen. Vitaprost plus har följande effekt:

 • antibakteriell baktericid verkan (på grund av replikation av DNA-celler);
 • i prostata vävnaderna, reducera de aktiva substanserna i läkemedlet svullnad, minska leukocytinfiltration;
 • förbättrar kvaliteten och kvantiteten av spermier, förhindrar stagnation av sällsynt fluid i prostata;
 • minskar smärta i prostata;
 • minskar inflammation.

Före och efter operation på prostata, accelererar Vitaprost Plus rehabilitering, hjälper vävnader att återhämta sig. Med akut prostatit, smärtsam urinering, reducerar läkemedlets komponenter smärta och lindrar allvarlig inflammation, lindrar prostatavävnad. Med vanlig applicering förbättras blåsans muskelton.

Åtgärder från suppositorier bidrar till att minska stasis av utsöndring i prostatakörteln på grund av ökad blodcirkulation och uppvärmning av prostata. Med problem med urinering reglerar ljuskomponenternas sammandragning av musklerna i urinblåsan, vilket ger en acceleration av urinutsöndringsprocessen. Tack vare uppvärmning och förstärkning av blodcirkulationen ökar manlig libido, kvaliteten på den sexuella handlingen (varaktighet, orgasmens ljusstyrka, antal ejakulat) ändras till det bättre.

struktur

Läkemedlet har huvud- och hjälpkomponenterna. Sammansättningen av suppositorium Vitaprost plus följande: rollen av den aktiva substansen agerar "samprost" Prostate Extract - 0,05 gram, extra - Witepsol. Läkemedlet i form av tabletter har andra komponenter, det finns fler av dem. Den viktigaste ingrediensen är prostataextrakt, extra, ökning av aktiviteten för den huvudsakliga - laktos, socker, talk, titandioxid, kiseldioxid vattenfri, natriumlaurylsulfat, natriumvätekarbonat, färgämne, krospovidon, kalciumstearat 1-vattenhaltig.

I Vitaprost är forte något annorlunda - den innehåller ett fluorokinolonibiotikum, vilket negativt påverkar en viss grupp bakterier och mikroorganismer som orsakar bakteriell prostatit. Ett särdrag hos remediet är att i kompositionen finns element i prostata i hornkött. Medicin i form av forte rekommenderas endast till patienter med bakteriens natur hos sjukdomen, eftersom antibiotikumet dödar inte bara patogen men också fördelaktig mikroflora.

Typ av problem

Produkten är tillgänglig i form av rektala suppositorier och tabletter för oral administrering. I ett paket finns 5 suppositorier i konturceller, ljusen är vitt med en gulaktig eller gråaktig snitt. I en kartong kan det finnas en eller två plattor, dosering - 400 mg. Rektala suppositorier löses helt upp inom 5-6 timmar.

Formutsläpp i form av tabletter är mindre vanligt än suppositorier. Tabletten är belagd med en beläggning som löser upp vid intag. Finns i konturförpackning på 10 stycken. Tabletterna har en bikonvex form, färg - från blå till blå. På vissa exemplar är det möjligt att observera små inklusioner. Medlet används endast oralt.

Indikationer för användning

Läkemedlet Vitaprost från prostatit i någon form av frisättning visas i närvaro av följande patologier:

 • akut och kronisk prostatit;
 • inflammatorisk process i blåsan;
 • preoperativ användning i form av profylax och postoperativ användning för att förbättra rehabiliteringsprocessen;
 • bakteriell infektion i prostata;
 • aseptisk prostatit;
 • inflammatoriska processer i genitourinary systemet mot en bakgrund av prostatit.

Instruktioner för användning

Innan du använder Vitaprost plus patienten bör du noga läsa informationen om läkemedlet. Metod för applicering - standardmetod:

 • i form av suppositorier - rektalt administrerad 1 gång per dag efter rengöring av enema, helst på natten, i 50 minuter ska patienten vara i benägen position, behandlingsförloppet - 35 dagar;
 • i form av tabletter - intagas oralt en gång dagligen i 1 tablettkurs på 30 dagar (den exakta behandlingen bör bestämmas av en läkare).

Enligt den återkoppling av en medicin överdos, antas det att den ökade koncentrationen av komponenterna i läkemedlet i blodet hos patienten kan leda till kramper, psykos, fotofobi, tremor, i svåra fall -k hallucinationer och nedsatt medvetande, ett tillstånd av dvala. Om du har sådana symptom måste du sluta använda Vitaprost och kontakta din läkare.

Biverkningar

Eftersom läkemedlet Vitaprost plus innehåller Lomefloxacin, vilket är ett antibiotikum, har läkemedlet några biverkningar. Extrakt av prostata kan orsaka allergisk reaktion i sällsynta fall, förutsatt att den individuella överkänslighetsdelen. Biverkningar kan observeras från olika kroppssystem.

 1. Från mag-tarmkanalen: dysbacteriosis, enterocolitis, diarré.
 2. Kardiovaskulärt system: myokardiopati, sänker blodtrycket, stör hjärtrytmen.
 3. Central nervsystemet: ångest, yrsel, asteni, nervositet.
 4. Hematopoietiskt system: lymfadenopati, gastrointestinal blödning, ökad fibrinolys, trombocytopeni.
 5. Allergi: klåda på huden, fotosensibilitet, Stephen-Johnsons syndrom, urtikaria, puffiness.

Kontra

Stearinljus för prostatit Vitaprost plus rekommenderas inte för män under 18 år. Barnens ålder är den viktigaste kontraindikationen, en kvinna och ett barn är strängt förbjudna att använda drogen i vilket format som helst. Patienter som är överkänsliga mot vissa läkemedelskomponenter, som tar denna medicinering, är också kontraindicerade på grund av risken för akut allergisk reaktion. Läkemedlet ska tas med försiktighet i närvaro av cerebral ateroskleros och sjukdomar i centrala nervsystemet med epileptiska syndrom.

I förekomst av sprickor, sår, blödning, inflammatoriska processer av hemorrojder i ändtarmen är användning av suppositorier förbjuden. För behandlingsperioden är det bättre att föredra frisättningsformen i tabletter. Nederlaget i den rektala slemhinnan kan förvärras efter injektion av ljus. Det kan finnas en ökning av kroppstemperaturen, smärta efter injektion.

Droginteraktioner

Innan läkemedlet används ska patienten se till att enheten inte stör vissa andra läkemedel. Med samtidig administrering av läkemedlet ökar toxicitetsnivån hos icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel. Den kategori av läkemedel som blockerar tubulär sekretion, hjälper till att sakta ut processen med utsöndring av Vitaprost plus. Korsresistens med penicilliner, metronidazol, aminoglykosid är frånvarande. Vitaprost för profylax bibehåller samma biverkningar när de blandas med andra droger.

analoger

Nästan varje läkemedel har billigare analoger. Vitaprost Plus har flera alternativ, som har ett annat pris, men inte egenskaper:

 • Apiprost - ett preparat i form av kapslar för oral administration, indikeras hos patienter med kronisk bakteriell eller icke-bakteriell prostatit. I sammansättningen av naturliga komponenter i biodlingsprodukter (blompollen, fenolisk hydrofob beredning av propolis), flavonoider, lipidkomponenter, fenolkarboxylsyror.
 • En annan analog är läkemedlet Amazhestein. Det rekommenderas att i fall av urinvägssjukdomar, sjukdomar i genitourinärsystemet användas. Producerad i form av tabletter för oral administrering. Den huvudsakliga aktiva beståndsdelen i läkemedlet är ett torrt extrakt från bärbärbladet. Avlastar inflammation, smärta vid urinering, utsöndras av njurarna.

Pris på suppositorier Vitaprost plus

Nedan finns information om hur mycket Vitaprost Plus kostar i Moskva och namnen på apotek där du kan beställa det. Vissa apotek ger möjlighet att köpa billigt i nätbutiken från katalogen till ett rabatterat pris.

Vitaprost Plus - officiella instruktioner för användning

Registreringsnummer:

Aktiv beståndsdel:

Doseringsform:

ingredienser:

Ett suppositorium innehåller:

aktiva ingredienser: prostataxtrakt - 100 mg (vad gäller vattenlösliga peptider - 20 mg), lomefloxacinhydroklorid - 400 mg;

hjälpämnen: fet fast substans (Witepsol (kvaliteter H 15, W 5), Supposir (markerar NA 15, NAS 50)) - tills ett suppositorium med en massa av 2,25 g.

Beskrivning:

Suppositorier från vit eller nästan vit till ljuskräm med gråaktig färgton, torpedoformad. Utseendet på en vit beläggning på ytan av suppositoriet är tillåtet.

Farmakoterapeutisk grupp:

farmakodynamik:

Den kombinerade Vitaprost® Plus-preparatet har antimikrobiella och antiinflammatoriska egenskaper.

lomefloksatsin - ett brett spektrum antibakteriellt medel från gruppen av fluorokinoloner. Den påverkar det bakteriella enzymet DNA-gyras, som ger övertvinning bildar ett komplex med dess tetramer (A2B2 subenheten av gyras) och ger transkription och DNA-replikation, leder till döden för de mikrobiella cellerna.

Mycket aktiv för gram-negativa aeroba mikroorganismer: Neisseria gonorrhoeae, Neisseria meningitidis, Escherichia coli, Citrobacter diversus, Klebsiella pneumoniae, Enterobacter cloacae, Proteus vulgaris, Salmonella spp., Shigella spp., Moraxella morganii, Haemophilus influenzae e parainfluenzae, Legionella pneumophila, Pseudomonas aeruginosa.

Måttligt känslig till drogen Staphylococcus aureus, Staphylococcus epidermidis, Serratia liquefaciens, Serratia marcescens, Pseudomonas aeruginosa, Mycobacterium tuberculosis, Chlamydia trachomatis, Hafnia alvei, Citrobacter freundii, Aeromonas hydrophila, Proteus mirabilis, Proteus stuartii, Providencia rettgeri, Providencia alcalifaciens, Klebsiella oxytoca, Klebsiella ozaenae, Enterobacter aerogenes, Enterobacter agglomerans.

stabil till drogen Streptococcus spp., Pseudomonas cepacia, Ureaplasma urealyticum, Treponema pallidum, Mycoplasma hominis och anaeroba bakterier.

De flesta mikroorganismer verkar i låga koncentrationer (koncentrationen är nödvändig för att kontrollera tillväxten av 90% stammar, vanligtvis inte mer än 1 μg / ml). Motstånd är sällsynt.

Prostataxtrakt har en organotropisk effekt på prostata. Minskar graden av svallning, leukocytisk infiltration prostata, normaliserar sekretoriska funktion av epitelceller, ökar antalet lecitin granuler hemliga acini, stimulerar muskeltonus i urinblåsan. Minskar trombbildning, har antiaggregant aktivitet, förhindrar utveckling av venös trombos i prostatakörteln. Normaliserar prostata och ejakulatets parametrar. Minskar smärta och obehag, förbättrar copulatorisk funktion.

farmakokinetik:

Akut och kronisk bakteriell prostatit orsakad av känsliga mikroorganismer, inklusive de som åtföljs av inflammatoriska sjukdomar i genito-urinvägarna.

Villkor före och efter operation på prostatakörteln.

Kontra

Överkänslighet mot läkemedlets komponenter.

Ålder till 18 år (period av bildning och tillväxt av skelettet).

Med försiktighet

Cerebral ateroskleros, epilepsi och andra sjukdomar i centrala nervsystemet med epileptiskt syndrom.

Graviditet och amning:

Rektalt, 1 stötpiller per dag efter enema eller självtömning av tarmarna.

Före användning ska suppositoriet avlägsnas från konturcellspaketet.

Efter administrering av Vitaprost® Plus är det lämpligt att stanna i sängen i 30-40 minuter. Behandlingsförloppet fortsätter tills patogenens försvinnande i prostata utsöndras och är från 10 till 30 dagar (behandlingens varaktighet bestäms av läkaren individuellt för varje patient).

Bieffekt

Biverkningar av läkemedlet Vitaprost® Plus, med undantag för allergiska reaktioner, är associerade med närvaron i dess sammansättning av ett antibiotikum
lomefloxacin.

Allergiska reaktioner: hud klåda, nässelfeber, ljuskänslighet, malign exudativ erytem (Stevens-Johnsons syndrom).

Från nervsystemet: Trötthet, yrsel, nervositet, ångest, trötthet, sjukdomskänsla, huvudvärk, svimning, sömnlöshet, hallucinationer, kramper, hyperkinesi, tremor, parestesi, depression, agitation.

Från matsmältningssystemet: pseudomembranös enterokolit, struma, torrhet i munslemhinnan, diarré eller förstoppning, gasbildning, ändra språket i färg, aptitlöshet eller bulimi, smakförändringar, förhöjda "lever" enzymer.

På den del av organen av hematopoiesis och systemet av hemostas: blödning från organen i mag-tarmkanalen, trombocytopeni, ökad fibrinolys, lymfadenopati, purpura, epistaxis.

Från hjärt-kärlsystemet: sänka blodtryck, takykardi, bradykardi, arytmi, flimmer, fortskridandet av hjärtsvikt och angina, lungemboli, kardiomyopati, flebit.

Från genitourinary systemet: glomerulonefrit, dysuri, polyuri, anuri, albuminuri, urinblödningar, kristalluri, hematuri, urinretention, ödem; orchitis, epididymit.

Från metabolismens sida: hypoglykemi, gikt.

Från muskuloskeletala systemet: artralgi, vaskulit, krammuskelkramper, rygg och bröstsmärta.

Från andningsorganen: andfåddhet, bronkospasm, hosta, hypersekretion av sputum, influensaliknande symtom.

Från sinnena: nedsatt syn, smärta och buller i öronen, smärta i ögonen.

annat: ökad svettning, frossa, törst, superinfektion.

överdosering:

Ökar aktiviteten av orala antikoagulantia och ökar toxiciteten hos icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel.

Läkemedel som blockerar tubulär utsöndring, sakta ner läkemedlet.

Det finns ingen korsresistens med penicilliner, cefalosporiner, aminoglykosider, co-trimoxazol, metronidazol.

Särskilda instruktioner:

Vid behandling med Vitaprost® Plus bör samtidig användning av antimikrobiella medel - fluorokinoloner - begränsas för att undvika utveckling av en överdos och en ökning av frekvensen av biverkningar.

Med levercirros är det inte nödvändigt att korrigera doseringsregimen (med normal njurfunktion).

Under behandlingen bör undvika långvarig exponering för solljus och användningen av artificiellt ultraviolett ljus. Vid första tecken på fotosensitivitet (ökad känslighet i huden, brännskador, rodnad, svullnad, blåsor, hudutslag, klåda, dermatit), överkänslighetsmanifestationer neuro (agitation, konvulsioner, tremor, fotofobi, förvirring, toxiska psykoser, hallucinationer) terapi bör avbrytas.

Påverkan på förmågan att köra fordon:

Under behandlingsperioden måste man ta hand om fordonets körning och engagera sig i andra potentiellt farliga aktiviteter som kräver ökad koncentration och hastighet av de psykomotoriska reaktionerna.

Formulär:

Suppositorier rektal, 400 mg + 20 mg.

förpackning:

5 suppositorier placeras i ett konturmaskpaket tillverkat av en film av polyvinylkloridlaminatpolyeten.

Ett eller två konturförpackningar, tillsammans med instruktioner för användningen av läkemedlet, placeras i en kartongförpackning.

Förvaringsförhållanden:

Vid en temperatur av högst 25 ° C.

Förvaras oåtkomligt för barn.

Hållbarhet:

Använd inte läkemedlet efter utgångsdatum.

Vitaprost Plus

Blanketter för frisläppande

Recensioner av läkare om vitaprost plus

Ett välutvecklat läkemedel med ett bra antibiotikum, ges rektalt. Tillräckligt effektiv för behandling av subakut prostatit.

Brännande i ändtarmen, önskningar för avföring, dyspeptiska fenomen, högt pris.

Kan utses av en läkare - en urolog i komplexet och monoterapi av olika former av prostatit.

I min praxis använder jag rektala suppositorier "Vitaprost plus". Eftersom de innehåller ett antibiotikum i deras komposition finns det inte något behov av andra antibiotika vid oral administration, vilket underlättar behandlingen för patienten. Biverkningar som skulle kräva återkallande av läkemedel noteras inte.

Tillräckligt bra suppositorier för behandling av kronisk prostatit. De har ett antibiotikum i kompositionen, så de är mycket effektiva för den bakteriella naturen hos prostatit. De tar bort ödemets ödem, förbättrar urinering.

Frekventa biverkningar i form av bränning, smärta i rektum, buksmärta, avföring, associerad med reaktionen mot antibiotikumet. Högt pris på drogen.

Jag förskriver sällan på grund av den höga kostnaden för drogen, med frekventa biverkningar.

Patientproblem

Instruktioner för användning av vitaprost plus

Farmakologisk aktivitet

Kombinationsläkemedel med antibakteriell och antiinflammatorisk effekt, som används i sjukdomar i prostatakörteln.

Lomefloxacin är ett brett spektrum antibakteriellt medel från gruppen av fluorokinoloner. Den påverkar det bakteriella enzymet DNA-gyras, som ger supercoiling DNA-former ett komplex med dess tetramer (A2B2 subenheten av gyras) och ger transkription och DNA-replikation, leder till döden för de mikrobiella cellerna.

Mycket aktiv mot gram-negativa aeroba mikroorganismer: Neisseria gonorrhoeae, Neisseria meningitidis, Escherichia coli, Citrobacter diversus, Klebsiella pneumoniae, Enterobacter cloacae, Proteus vulgaris, Salmonella spp., Shigella spp., Moraxella morganii, Haemophilus influenzae, Haemophilus parainfluenzae, Pseudomonas aeruginosa, Legionella pneumophila.

Måttligt känslig Ett preparat Staphylococcus aureus, Staphylococcus epidermidis, Serratia liquifaciens, Serratia marcescens, Mycobacterium tuberculosis, Chlamydia trachomatis, Hafnia alvei, Citrobacter freundii, Aeromonas hydrophila, Proteus mirabilis, Proteus stuartii, Providencia rettgeri, Providencia alcalifaciens, Klebsiella oxytoca, Klebsiella ozaenae, Enterobacter aerogenes, Enterobacter agglomerans.

Resistent mot drogen Streptococcus spp., Pseudomonas cepacia, Ureaplasma urealyticum, Treponema pallidum, Mycoplasma hominis och anaeroba bakterier.

På de flesta mikroorganismer verkar lomefloxacin vid låga koncentrationer (koncentrationen är nödvändig för att kontrollera tillväxten av 90% av stammarna, vanligtvis inte mer än 1 μg / ml). Motstånd är sällsynt.

Extrakt av prostata har en organotropisk effekt på prostata. Minskar graden av svallning, leukocytisk infiltration prostata, normaliserar sekretoriska funktion av epitelceller, ökar antalet lecitin granuler hemliga acini, stimulerar muskeltonus i urinblåsan. Minskar trombbildning, har antiaggregant aktivitet, förhindrar utveckling av venös trombos i prostatakörteln. Normaliserar prostata och ejakulatets parametrar. Minskar smärta och obehag, förbättrar copulatorisk funktion.

farmakokinetik

Form av utsläpp, komposition och förpackning

Rektala suppositorier från vit eller nästan vit till ljuskräm med gråaktig färgton, torpedoform.

Vitaprost Plus

Beskrivningen är aktuell på 17/12/2014

 • Latinska namn: Vitaprost Plus
 • ATX-kod: G04BX
 • Aktiv beståndsdel: Lomefloxacin + Prostataxtrakt (Lomefloxacin + Prostataxtrakt)
 • producent: NIZHFARM, OJSC (Ryssland)

struktur

I sammansättningen av ett suppositorium Vitaprost Plus är aktiva substanser 100 mg extrakt av prostata och 400 mg lomefloxacinhydroklorid.

Ytterligare ämnen: fett är fast för att erhålla ett ljus som väger 2,25 gram.

Typ av problem

Rektala suppositorier Vitaprost Plus har en torpedoform, vit eller vitbrun färg.

Fem sådana ljus i ett konturförpackning; 1 eller 2 sådana paket i ett pappersark.

Farmakologisk aktivitet

Vitaprost Plus Plus ljus antiinflammatorisk, antibakteriell och prostatotropic handling.

Farmakodynamik och farmakokinetik

farmakodynamik

Vitaprost Plus är ett kombinationsmedel med antiinflammatorisk och antibakteriell åtgärd, som används för lesioner av prostatakörteln.

lomefloksatsin - antibakteriellt medel med ett brett spektrum av bakteriedödande verkningar hör till gruppen fluorokinoloner. Enzymet verkar på DNA hos bakteriella hypha som är ansvariga för supercoiling DNA, bryter mot replikering och transkription DNA, vilket leder till bakteriecellens död.

Har en hög aktivitet mot aeroba gram-negativa mikroorganismer: Klebsiella pneumoniae, Proteus vulgaris, Neisseria meningitidis, Neisseria gonorrhoeae, Escherichia coli, Citrobacter diversus, Shigella spp., Salmonella spp., Moraxella morganii, Enterobacter cloacae, Pseudomonas aeruginosa, Haemophilus parainfluenzae, Haemophilus influenzae, Legionella pneumophila.

Har måttlig aktivitet i förhållande till Staphylococcus aureus, Serratia liquifaciens, Staphylococcus epidermidis, Serratia marcescens, Chlamydia trachomatis, Hafnia alvei, Aeromonas hydrophila, Mycobacterium tuberculosis, Citrobacter freundii, Proteus mirabilis, Providencia rettgeri, Proteus stuartii, Providencia alcalifaciens, Enterobacter aerogenes, Klebsiella ozaenae, Klebsiella oxytoca, Enterobacter agglomerans.

Streptococcus spp., Treponema pallidum, Mycoplasma hominis, Ureaplasma urealyticum, Pseudomonas cepacia och anaeroba bakterier är resistenta mot läkemedlet.

Största delen av bakterierna lomefloksatsin verkar i små koncentrationer (vanligtvis upp till 1 μg / ml). Utvecklingen av resistens är sällsynt.

Extrakt av prostata har Organotropona åtgärd på prostatakörteln. Sänker graden ödem, infiltrering av leukocyter leder till ett fysiologiskt tillstånd av sekretorisk funktion, ökar mängden lecitinkorn, förbättrar muskeltonusen hos blåsans väggar. Det stoppar trombogenes, demonstrerar trombocytaggregationshämmande aktivitet, förhindrar venös trombos i prostata. Normaliserar prostata och ejakulatets kliniska egenskaper. Minskar smärta och obehag, aktiverar den copulatoriska funktionen.

farmakokinetik

Det finns inga uppgifter om farmakokinetiken för Vitaprost Plus.

Indikationer för användning

 • skarp eller kroniskprostatit infektion, som orsakas av lomefloksatsinmikroorganismer, inklusive sådana som åtföljs av sjukdomar i det genitourära systemet av inflammatorisk natur.
 • Före och efter kirurgiska operationer på prostatakörteln.

Kontra

 • Ålder är mindre än 18 år.
 • Överkänslighet till Vitaprost Plus-komponenter.

Med extrem försiktighet ska läkemedlet användas när epilepsi, cerebral ateroskleros eller andra lesioner i nervsystemet med epileptiskt syndrom.

Biverkningar

Biverkningar av medlet, med undantag för reaktioner överkänslighet, associerad med närvaron i dess sammansättning lomefloxacin.

 • Reaktioner från nervsystemet: nervositet, asteni, yrsel, ångest, trötthet, huvudvärk, synkope, hallucinationer, sömnlöshet, konvulsioner, tremor, hyperkinesi, parestesi, depression.
 • Reaktioner från immunitetens sida: fotosensibilisering, klåda, nässelfeber, Stevens-Johnson syndrom.
 • Reaktioner från matsmältningssystemet: torrhet i munslimhinnan, pseudomembranös enterokolit, diarré, dysbios, förstoppning, ändra färg av tungan, flatulens, aptitlöshet, smakperversion, aktivering av lever transaminaser.
 • Reaktioner från cirkulationssystemet: tryckreduktion, bradykardi, takykardi, extrasystol, förvärring av strömmen hjärtsvikt, kardiomyopati, arytmi, lungemboli, flebit.
 • Reaktioner från organen i det hematopoietiska systemet: gastrointestinal blödning,trombocytopeni, förstärkning fibrinolys, purpura, lymfadenopati, näsblod.
 • Reaktioner från genitourinary system: dysuri, glomerulonefrit, polyuri, albuminuri, anuri, urinblödning, urinretention, hematuri, kristalluri, orchitis, epididymit.
 • Reaktioner från muskuloskeletala systemet: vaskulit, artralgi, Kramper i kalvsmusklerna, lumbulgi, thoracology.
 • Reaktioner från metabolism: gikt, hypoglykemi.
 • Reaktioner från andningsorganen: bronkospasm, andfåddhet, hosta, influensaliknande symtom.
 • Reaktioner från sinnena: tinnitus, nedsatt syn.
 • Andra reaktioner: svettning, törst, frossa, superinfektion.

suppositorier Vitaprost Plus, bruksanvisningar (Metod och dosering)

Applicera rektalt, ett ljus en gång om dagen efter enema eller tarmrörelse. Före användning måste stötpastaet tas bort från konturförpackningen. Efter användning av läkemedlet rekommenderas patienten att ligga horisontellt i 40 minuter.

Behandlingstiden bestäms av patogenernas försvinnande i prostasjuice och brukar ligga mellan en till fyra veckor (bestämd för varje patient individuellt).

överdos

Det finns för närvarande inga rapporter om överdosfall.

interaktion

Funktionerna i interaktion med andra droger har inte studerats.

Vitaprost Plus

Vitaprost Plus: bruksanvisningar och recensioner

Latinnamn: Vitaprost Plus

Aktiv ingrediens: Lomefloxacin, prostataxtrakt (Lomefloxacin, Prostataxtrakt)

Tillverkare: OAO Nizhpharm (Ryssland)

Uppdatera beskrivning och foto: 05/15/2018

Priserna på apotek: från 1597 rubel.

Vitaprost Plus - ett kombinerat läkemedel för behandling av kronisk prostatit.

Utformningsform och sammansättning

Doseringsform Vitaprost Plus - (. 5 st i blåsor i en pappknippe genom ett eller två i paketet) rektala suppositorier från blekt kräm till grå nyans till nästan vitt eller vitt, torpedformade, kan vara närvarande på ytan av suppositoriet vita plack.

I 1 stötpiller innehåller:

 • aktiva ingredienser: Lomefloxacinhydroklorid 0,4 g, prostataxtrakt 0,1 g (ekvivalent med 0,02 g vattenlösliga peptider);
 • Hjälpkomponenter: fast fett - Witepsol (kvaliteter W35, H15) och supposir (varumärken NAS50, NA15).

Farmakologiska egenskaper

farmakodynamik

Vitaprost Plus har antibakteriella och antiinflammatoriska effekter vid behandling av bakteriella infektioner i prostata.

Lomefloxacin är en läkemedelssubstans från gruppen av fluorokinoloner. Har en uttalad bakteriedödande aktivitet mot ett brett spektrum av mikroorganismer. Verkningsmekanismen ligger i dess effekt på bakteriell DNA-gyrase (ett enzym som ger supercoiling av DNA). Som ett resultat, är ett komplex bildat med lomefloxacin gyras A2B2 subenhet (DNA tetramer), som leder till avbrott i DNA-replikation och transkription, och följaktligen förstöring av de mikrobiella cellerna.

Höga aktiviteten hos lomefloxacin manifesteras i avseende på följande gramnegativa aeroba mikroorganismer: Citrobacter diversus, Neisseria meningitidis, Neisseria gonorrhoeae, Escherichia coli, Klebsiella pneumoniae, Proteus vulgaris, Enterobacter cloacae, Salmonella Speciales (spp.), Moraxella morganii, Shigella spp, Legionella pneumophila, Haemophilus. parainfluenzae, Haemophilus influenzae, Pseudomonas aeruginosa.

Måttlig känslighet mot läkemedlet som visar Staphylococcus epidermidis, Staphylococcus aureus, Serratia marcescens, Serratia liquefaciens, Hafnia alvei, Chlamydia trachomatis, Aeromonas hydrophila, Mycobacterium tuberculosis, Klebsiella ozaenae, Citrobacter freundii, Proteus stuartii, Proteus mirabilis, Providencia rettgeri, Enterobacter agglomerans, Providencia alcalifaciens, Enterobacter aerogenes, Klebsiella oxytoca.

För att undertrycka tillväxten av de flesta mikroorganismer (90% av stammarna) krävs vanligtvis inte mer än 0,001 mg / ml Lomefloxacin. Motstånd mot bakgrunden av användningen av låga halter av läkemedlet utvecklas sällan.

Genom Vitaprost Plus resistenta anaeroba bakterier, Streptococcus spp., Urea urealyticum, Pseudomonas cepacia, Mycoplasma hominis, Treponema pallidum.

Extrakt av prostata har en organotropisk effekt på prostata. Dess riktverkan orsakar en minskning i graden av ödem och leukocytinfiltration prostata, öka antalet lecitin granuler hemliga acini. prostataextrakt normaliserar prostata och spermaparametrar, den sekretoriska funktion av epitelceller, potentierar muskeltonus i urinblåsan. Antiaggregant aktivitet sänker trombos och risken för venös trombos i prostatakörteln. Extrakt av prostata förbättrar copulatorisk funktion, hjälper till att minska smärta och obehag.

Indikationer för användning

 • akut och kronisk form av bakteriell prostatit orsakad av mikroorganismer som är känsliga för preparatet, åtföljd av urinvägs inflammatoriska patologier;
 • tillstånd före operativ ingrepp på prostatakörteln och efter det.

Kontra

 • ålder till 18 år;
 • överkänslighet mot läkemedlets komponenter.

Försiktighet bör tillämpas på användning av Vitaprost Plus hos män med cerebral ateroskleros, epilepsi och andra patologier i centrala nervsystemet med epileptiskt syndrom.

Bruksanvisning Vitaprost Plus: Metod och dosering

Vitaprost Plus suppositorier används rektalt efter spontan tömning av tarmarna eller med hjälp av enema.

Rekommenderad dosering: 1 st. 1 gång per dag. Efter införandet av suppositoriet i anuset ska det vara horisontellt i 30-40 min.

Behandlingsförloppet är 10-30 dagar (bestämt för varje patient individuellt).

Biverkningar

 • i nervsystemet: huvudvärk, yrsel, trötthet, ångest, sömnlöshet, trötthet, nervositet, sjukdomskänsla, hallucinationer, svimning, agitation, konvulsioner, parestesi, depression, hyperkinesi, tremor;
 • med urinvägarna: urinretention, uretral blödning, ödem, glomerulonefrit, polyuri, anuri, dysuri, albuminuri, hematuri, kristalluri;
 • matsmältningssystemet: torrhet i munslemhinnan, smakförändringar, diarré eller förstoppning, struma, att ändra språk på färg, flatulens, bulimi, anorexi, pseudomembranös enterokolit, förhöjda levertransaminaser;
 • på den del av det kardiovaskulära systemet: arytmi, bradykardi, takykardi, arytmi, kardiomyopati, angina och progression av hjärtsvikt, lågt blodtryck, lungembolism, flebit;
 • allergiska reaktioner: urtikaria, klåda, Stevens-Johnsons syndrom (malignt exudativt erytem), ljuskänslighet;
 • från sidan av hematopoes och hemostas System: gastrointestinal blödning, näsblod, trombocytopeni, lymfadenopati, purpura, ökad fibrinolys;
 • från metabolismens sida: gikt, hypoglykemi;
 • av reproduktionssystemet: epididymit, orchitis;
 • från muskuloskeletala systemet: smärta i bröstkorg och rygg, artralgi, kramper i kalvsmusklerna, vaskulit;
 • från sinnena: smärta i ögonen, synnedgång, buller och smärta i öronen;
 • från andningsorganen: hosta, influensaliknande symtom, dyspné, hypersekretion av sputum, bronkospasm;
 • andra: frossa, törst, ökad svettning, superinfektion.

överdos

Symtom på överdosering av Vitaprost Plus är inte fastställd.

Särskilda instruktioner

Behandlingen bör fortsätta tills fullständig frånvaro av patogenen i utsöndringen av prostata.

Under användning av Vitaprost Plus suppositorier rekommenderas att begränsa samtidig behandling med fluorokinolonantimikrobiella medel. Detta kommer att undvika överdosering och öka förekomsten av biverkningar.

Användningen av läkemedlet visas bara för män.

På grund av risken att utveckla ljuskänslighet under behandling med läkemedlet, bör man inte utsättas för långvarig exponering för direkt solljus och artificiell ultraviolett belysning. Tecknen rodnad ljuskänslighet, hudsensibilisering, hudutslag, klåda, blåsor, brännskador, ödem, dermatit.

Manifestationer av neurotoxicitet kan inkludera agitation, fotofobi, kramper, tremor, förvirring, hallucinationer eller toxiska psykoser.

Det är nödvändigt att omedelbart stoppa läkemedlet under en överkänslighetsreaktion, uppkomsten av symptom på ljuskänslighet och neurotoxicitet.

Påverkan på förmågan att hantera motorfordon och komplexa mekanismer

Eftersom behandling med lomefloxacin kan utvecklas sidoeffekter, vilket orsakar minskning i hastigheten av psykomotoriska reaktioner och försämrad koncentration, i behandlingsperioden måste vara försiktig vid körning och vid utförande av potentiellt farliga aktiviteter.

Ansökan i barndomen

Enligt instruktionerna är Vitaprost Plus kontraindicerat under perioden av bildning och tillväxt av skelettet eller hos barn och ungdomar under 18 år.

Vid en kränkning av leverfunktionen

Vid korrigering av doseringsregimen behöver inte patienter med cirros och normal njurefunktion.

Droginteraktioner

Vid samtidig användning av Vitaprost Plus:

 • med antikoagulanter för oral administrering: den senare ökar deras aktivitet;
 • med icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel: de senare ökar deras toxicitet;
 • med blockering av tubulär utsöndringsmedel: läkemedelsfrisättningsförfarandena saktas ner;
 • med penicilliner, cefalosporiner, co-trimoxazol, aminoglykosider, metronidazol: ingen korsresistens.

analoger

De analoger är Vitaprost Vitaprost Plus, Vitaprost Forte Tutukon, Speman, Gentos, Lespefril, Kanefron H Tribestan, cystit Aurina, Urokran.

Villkor för lagring

Förvaras borta från barn.

Förvaras vid temperaturer upp till 20 ° C.

Hållbarhet - 2 år.

Villkor för ledighet från apotek

Finns utan recept.

Recensioner om Vitaprost Plus

I de få recensionerna om Vitaprost Plus är patienternas åsikter uppdelade. Vissa patienter klagar över allvarliga biverkningar, inklusive en signifikant ökning av temperaturen, andra indikerar en hög effektivitet av läkemedlet. Både de och andra är olyckliga med det höga priset på suppositorier.

Pris för Vitaprost Plus på apotek

Priset för Vitaprost Plus för ett paket innehållande 10 suppositorier är cirka 1624 rubel.

Vitaprost plus ljus: bruksanvisning

Typ av problem

Läkemedlet är tillgängligt i form av rektala suppositorier, som har en vit färg. Det kan finnas en grädde eller grå färg. Suppositorier har en tjockformad form. Fylld i 5 st. i en blister och sedan i en kartong, där den kan innehålla både en första blister och två blåsor.

struktur

En Vitaprost plus suppositorie består av:

 • lomefloxacinhydroklorid 0,4 g;
 • extrakt av prostata - 0,1 g (om omvandlas till lösliga peptider, 20 mg);
 • vitessola (fast fett), som fungerar som ett hjälpämne.

Farmakologisk aktivitet

Vitaprost plus har antiinflammatoriska och antimikrobiella effekter. Den huvudsakliga aktiva substansen (Lomefloxacin) är ett bakteriedödande medel med ett brett spektrum av verkan och ingår i gruppen av fluorokinoler. Lemofloxacin har en direkt effekt på DNA-gyrasen (bakteriellt enzym), vilket ger supercoiling.

Dessutom kan läkemedlet störa processerna för DNA-replikation och transkription och bilda komplex med DNA-gyrase-tetrameren. Allt detta leder till att mikrobiella celler dör.

Ofta tillräckligt låga halter av läkemedlet, så att den har den maximala terapeutiska effekten på kroppen. I de flesta fall är endast 1 μg per 1 ml tillräcklig för att hämma 95% av stammarna. Immunitet mot läkemedlet är extremt sällsynt.

När det gäller prostataxtraktet har den antiaggregantaktivitet och har en organotropisk effekt på prostata, som uttrycks som:

 • förbättra den copulativa funktionen;
 • minskning av smärtssyndrom och annan känsla av obehag;
 • normalisering av parametrarna i ejakulat och prostata;
 • reducerar risken för blodproppar i venerna i prostata;
 • stimulering av muskeltonen i blåsan;
 • ökning av antalet lecitinkorn som är närvarande i utsöndringen av acini;
 • normalisering av sekretoriska funktionen hos epitelceller;
 • minska graden av leukocytinfiltration;
 • avlägsnande av puffiness.

vittnesbörd

 1. Före och efter kirurgiska operationer på prostata.
 2. Prostatit förekommer i både akuta och kroniska former, inklusive de som är associerade med andra inflammatoriska patologier i organets genitourära system.

Kontra

 1. Individuell intolerans av Vitaprost plus-komponenter.
 2. Barn och ungdomar (upp till 18 år). Detta beror på det faktum att upp till denna ålder finns processer för bildning av bensystemet.

Var försiktig!

 1. Epilepsi.
 2. Sjukdomar i centrala nervsystemet, tillsammans med epileptiska anfall.
 3. Cerebral ateroskleros.

VITAPROST PLUS

◊ Rektala suppositorier från vit eller nästan vit till ljus krämfärg med gråaktig färgton, torpedoform; en vit beläggning på ytan av suppositoriet tillåts.

[PRING] fast fett (Witepsol (kvaliteter H15, W35), Supposir (markerar NA15, NAS50)) - tills ett suppositorium med en massa av 2,25 g

5 st. - Förpackningar av cellulär kontur (1) - Förpackningspapp.
5 st. - Förpackningar cellplanimetrisk (2) - Förpackningskartong.

Kombinationsläkemedel med antibakteriell och antiinflammatorisk effekt, som används i sjukdomar i prostatakörteln.

Lomefloxacin är ett brett spektrum antibakteriellt medel från gruppen av fluorokinoloner. Den påverkar det bakteriella enzymet DNA-gyras, som ger supercoiling DNA-former ett komplex med dess tetramer (A2B2 subenheten av gyras) och ger transkription och DNA-replikation, leder till döden för de mikrobiella cellerna.

Mycket aktiv mot gram-negativa aeroba mikroorganismer: Neisseria gonorrhoeae, Neisseria meningitidis, Escherichia coli, Citrobacter diversus, Klebsiella pneumoniae, Enterobacter cloacae, Proteus vulgaris, Salmonella spp., Shigella spp., Moraxella morganii, Haemophilus influenzae, Haemophilus parainfluenzae, Pseudomonas aeruginosa, Legionella pneumophila.

Måttligt känslig Ett preparat Staphylococcus aureus, Staphylococcus epidermidis, Serratia liquifaciens, Serratia marcescens, Mycobacterium tuberculosis, Chlamydia trachomatis, Hafnia alvei, Citrobacter freundii, Aeromonas hydrophila, Proteus mirabilis, Proteus stuartii, Providencia rettgeri, Providencia alcalifaciens, Klebsiella oxytoca, Klebsiella ozaenae, Enterobacter aerogenes, Enterobacter agglomerans.

Resistent mot drogen Streptococcus spp., Pseudomonas cepacia, Ureaplasma urealyticum, Treponema pallidum, Mycoplasma hominis och anaeroba bakterier.

På de flesta mikroorganismer verkar lomefloxacin vid låga koncentrationer (koncentrationen är nödvändig för att kontrollera tillväxten av 90% av stammarna, vanligtvis inte mer än 1 μg / ml). Motstånd är sällsynt.

Extrakt av prostata har en organotropisk effekt på prostata. Minskar graden av svallning, leukocytisk infiltration prostata, normaliserar sekretoriska funktion av epitelceller, ökar antalet lecitin granuler hemliga acini, stimulerar muskeltonus i urinblåsan. Minskar trombbildning, har antiaggregant aktivitet, förhindrar utveckling av venös trombos i prostatakörteln. Normaliserar prostata och ejakulatets parametrar. Minskar smärta och obehag, förbättrar copulatorisk funktion.

- Akut och kronisk bakteriell prostatit orsakad av känsliga mikroorganismer (inklusive tillsammans med inflammatoriska sjukdomar i urinvägarna).

- tillstånd före och efter operation på prostatakörteln.

- Barn och ungdomar upp till 18 år (skelettets bildning och tillväxt);

- Överkänslighet mot läkemedlets komponenter.

C fÖRSIKTIGHET bör tillämpa läkemedlet vid cerebral ateroskleros, epilepsi och andra sjukdomar i centrala nervsystemet med epileptiskt syndrom.

Läkemedlet ska appliceras rektalt till 1 suppositorium 1 gång / dag efter enema eller självtömande tarmarna.

Före användning ska suppositoriet avlägsnas från konturcellspaketet. Efter administrering av läkemedlet ska patienten ligga i sängen i 30-40 minuter.

Behandlingsförloppet fortsätter tills patogenens försvinnande i prostata utsöndring och är från 10 till 30 dagar (individuellt för varje patient).

Biverkningar av läkemedlet Vitaprost Plus, med undantag för allergiska reaktioner, är förknippade med närvaron i dess sammansättning av antibiotikumet lomefloxacin.

Allergiska reaktioner: hud klåda, nässelfeber, ljuskänslighet, malign exudativ erytem (Stevens-Johnsons syndrom).

Från nervsystemet: asteni, yrsel, nervositet, ångest, trötthet, sjukdomskänsla, huvudvärk, svimning, sömnlöshet, hallucinationer, kramper, hyperkinesi, tremor, parestesi, depression, agitation.

Från matsmältningssystemet: pseudomembranös enterokolit, struma, torrhet i munslemhinnan, diarré eller förstoppning, gasbildning, ändra språk av färg, förlust av aptit eller bulimi, smakförändringar, förhöjda levertransaminaser.

På den del av organen av hematopoiesis och systemet av hemostas: blödning från mag-tarmkanalen, trombocytopeni, ökad fibrinolys, lymfadenopati, purpura, epistaxis.

Från hjärt-kärlsystemet: minskning i blodtryck, takykardi, bradykardi, extrasystole, arytmi, fortskridandet av hjärtsvikt och angina, lungemboli, kardiomyopati, flebit.

Ur urinvägarna: glomerulonefrit, dysuri, polyuri, anuri, albuminuri, urinrörsblödning, kristalluri, hematuri, urinretention, ödem.

På den del av reproduktionssystemet: orchitis, epididymit.

Från metabolismens sida: hypoglykemi, gikt.

Från muskuloskeletala systemet: artralgi, vaskulit, krammuskelkramper, rygg och bröstsmärta.

Från andningsorganen: andfåddhet, bronkospasm, hosta, hypersekretion av sputum, influensaliknande symtom.

Från sinnena: nedsatt syn, smärta och buller i öronen, smärta i ögonen.

annat: ökad svettning, frossa, törst, superinfektion.

Vid samtidig användning ökar aktiviteten av orala antikoagulantia och toxiciteten hos NSAID ökar.

Läkemedel som blockerar tubulär utsöndring, sakta ner läkemedlet.

Det finns ingen korsresistens med penicilliner, cefalosporiner, aminoglykosider, co-trimoxazol, metronidazol.

Under behandlingen med Vitaprost Plus bör samtidig användning av antimikrobiella medel, fluorokinoloner, begränsas för att undvika utveckling av en överdos och en ökning av frekvensen av biverkningar.

Med levercirros är det inte nödvändigt att korrigera doseringsregimen (med normal njurfunktion).

Behandlingen bör undvika långvarig exponering för solljus och artificiell UV-belysning användning. Vid första tecken på fotosensitivitet (inklusive ökad känslighet i huden, brännskador, rodnad, svullnad, blåsor, hudutslag, klåda, dermatit), överkänslighetsmanifestationer neurotoxicitet (inkluderande agitation, konvulsioner, tremor, fotofobi, förvirring, toxisk psykos, hallucinationer) bör behandlingen avbrytas.

Påverkan på förmågan att köra fordon och hantera mekanismer

Under behandlingsperioden ska patienter vara försiktiga vid körning av fordon och engagera sig i andra potentiellt farliga aktiviteter som kräver ökad koncentration och hastighet av psykomotoriska reaktioner.

Stearinljus för behandling av prostatit Vitaprost Plus

Inflammation av prostata eller helt enkelt förlåta - en av de mest populära manliga sjukdomarna. Det diagnostiseras hos 80% av de vuxna männen, dvs varje 10. Sjukdomen kan förekomma i akut och kronisk form, men det ger i alla fall en stor besvär för mannen. Modern medicin erbjuder ett stort urval av läkemedel mot prostatit i olika former. Men att behandla denna sjukdom på egen hand, utan att övervaka läkaren och diagnosen är absolut omöjlig. Inflammation av prostata kan orsakas av många faktorer och fortsätter på olika sätt, doktorn väljer en behandlingsplan individuellt för varje patient.

Vitaprost plus - ett av de effektiva läkemedlen för behandling av kronisk prostatit. Låt oss betrakta det mer detaljerat.

Typ av problem

En liten kartong är blå. Inuti finns två vita plastblåsor med ljus. I en blister finns fem ljus varje i enskild förpackning. Ljusen själva är torpedformade, vita eller svagt gråaktiga.

Aktiv substans, komposition

 • Den huvudsakliga aktiva substansen är prostataxtraktet. Det minskar ödem och normaliserar utsöndringen, stimulerar muskelväggen i urinblåsan, vilket eliminerar smärta vid urinering. Komponenten verkar på cellulär nivå, tar bort symptom och förhindrar komplikationer.
 • Lomefloxacinhydroklorid är ett bredspektrum antibiotikum, kombinerat med ett prostataxtrakt hjälper snabbt att bli av med obehag.
 • Av hjälpämnena i läkemedlet innehåller fast fett, vilket är grunden för suppositorier.

Vitaprost Plus - ett kombinerat läkemedel, det hjälper inte bara med inflammation i prostata, men också andra problem med genitourinary system av män.

Men utan att rådfråga en läkare rekommenderas det inte att använda det.

Hur man använder det korrekt

En gång om dagen måste ljuset sättas in i rektalöppningen. Vi rekommenderar att du besöker toaletten i förväg eller gör enema. Det är bäst att använda ljus vid sänggåendet - medan du sover, kommer alla aktiva ingredienser att ha tid att agera. På grund av dess struktur och små storlek går ljuset lätt i ändtarmen och orsakar inte obehagliga känslor.

Behandlingsförloppet kan variera från 10 till 30 dagar, beroende på graden av sjukdomen.

Indikationer för användning

 • Bakteriell prostatit i akut eller kronisk form;
 • Några inflammatoriska sjukdomar i urinvägarna (som en del av komplex behandling);
 • Före och efter operation på prostatakörteln.

Kontra

 • Allergier eller överkänslighet mot komponenter;
 • Läkemedlet kan inte användas av pojkar under 18 år.

I synnerhet: cerebral ateroskleros och sjukdomar i centrala nervsystemet med närvaro av epileptiskt syndrom. Om du har en sådan diagnos, var noga med att informera din läkare om det så att det korrigerar behandlingsplanen. Läkaren ska också informeras om du tar eller nyligen har tagit andra läkemedel - Vitaprost Plus kan interagera med vissa ämnen.

Biverkningar

Eftersom preparatet innehåller ett antibiotikum är listan över möjliga biverkningar mycket stor, allt från svaghet och illamående, till medvetslöshet. I samband med behandlingen rekommenderas att du inte kör och undviker arbete som kräver mycket koncentration. Med rätt inskrivning och utnämning av en läkare tolereras läkemedlet vanligtvis väl och det finns inga problem.

Om mottagningen har förvärrats under mottagningen - omedelbart sluta använda läkemedlet och omedelbart kontakta en läkare, kommer han att justera behandlingsregimen.