Huvud
Analyser

Vitaprost Plus

Vitaprost Plus: bruksanvisningar och recensioner

Latinnamn: Vitaprost Plus

Aktiv ingrediens: Lomefloxacin, prostataxtrakt (Lomefloxacin, Prostataxtrakt)

Tillverkare: OAO Nizhpharm (Ryssland)

Uppdatera beskrivning och foto: 05/15/2018

Priserna på apotek: från 1597 rubel.

Vitaprost Plus - ett kombinerat läkemedel för behandling av kronisk prostatit.

Utformningsform och sammansättning

Doseringsform Vitaprost Plus - (. 5 st i blåsor i en pappknippe genom ett eller två i paketet) rektala suppositorier från blekt kräm till grå nyans till nästan vitt eller vitt, torpedformade, kan vara närvarande på ytan av suppositoriet vita plack.

I 1 stötpiller innehåller:

 • aktiva ingredienser: Lomefloxacinhydroklorid 0,4 g, prostataxtrakt 0,1 g (ekvivalent med 0,02 g vattenlösliga peptider);
 • Hjälpkomponenter: fast fett - Witepsol (kvaliteter W35, H15) och supposir (varumärken NAS50, NA15).

Farmakologiska egenskaper

farmakodynamik

Vitaprost Plus har antibakteriella och antiinflammatoriska effekter vid behandling av bakteriella infektioner i prostata.

Lomefloxacin är en läkemedelssubstans från gruppen av fluorokinoloner. Har en uttalad bakteriedödande aktivitet mot ett brett spektrum av mikroorganismer. Verkningsmekanismen ligger i dess effekt på bakteriell DNA-gyrase (ett enzym som ger supercoiling av DNA). Som ett resultat, är ett komplex bildat med lomefloxacin gyras A2B2 subenhet (DNA tetramer), som leder till avbrott i DNA-replikation och transkription, och följaktligen förstöring av de mikrobiella cellerna.

Höga aktiviteten hos lomefloxacin manifesteras i avseende på följande gramnegativa aeroba mikroorganismer: Citrobacter diversus, Neisseria meningitidis, Neisseria gonorrhoeae, Escherichia coli, Klebsiella pneumoniae, Proteus vulgaris, Enterobacter cloacae, Salmonella Speciales (spp.), Moraxella morganii, Shigella spp, Legionella pneumophila, Haemophilus. parainfluenzae, Haemophilus influenzae, Pseudomonas aeruginosa.

Måttlig känslighet mot läkemedlet som visar Staphylococcus epidermidis, Staphylococcus aureus, Serratia marcescens, Serratia liquefaciens, Hafnia alvei, Chlamydia trachomatis, Aeromonas hydrophila, Mycobacterium tuberculosis, Klebsiella ozaenae, Citrobacter freundii, Proteus stuartii, Proteus mirabilis, Providencia rettgeri, Enterobacter agglomerans, Providencia alcalifaciens, Enterobacter aerogenes, Klebsiella oxytoca.

För att undertrycka tillväxten av de flesta mikroorganismer (90% av stammarna) krävs vanligtvis inte mer än 0,001 mg / ml Lomefloxacin. Motstånd mot bakgrunden av användningen av låga halter av läkemedlet utvecklas sällan.

Genom Vitaprost Plus resistenta anaeroba bakterier, Streptococcus spp., Urea urealyticum, Pseudomonas cepacia, Mycoplasma hominis, Treponema pallidum.

Extrakt av prostata har en organotropisk effekt på prostata. Dess riktverkan orsakar en minskning i graden av ödem och leukocytinfiltration prostata, öka antalet lecitin granuler hemliga acini. prostataextrakt normaliserar prostata och spermaparametrar, den sekretoriska funktion av epitelceller, potentierar muskeltonus i urinblåsan. Antiaggregant aktivitet sänker trombos och risken för venös trombos i prostatakörteln. Extrakt av prostata förbättrar copulatorisk funktion, hjälper till att minska smärta och obehag.

Indikationer för användning

 • akut och kronisk form av bakteriell prostatit orsakad av mikroorganismer som är känsliga för preparatet, åtföljd av urinvägs inflammatoriska patologier;
 • tillstånd före operativ ingrepp på prostatakörteln och efter det.

Kontra

 • ålder till 18 år;
 • överkänslighet mot läkemedlets komponenter.

Försiktighet bör tillämpas på användning av Vitaprost Plus hos män med cerebral ateroskleros, epilepsi och andra patologier i centrala nervsystemet med epileptiskt syndrom.

Bruksanvisning Vitaprost Plus: Metod och dosering

Vitaprost Plus suppositorier används rektalt efter spontan tömning av tarmarna eller med hjälp av enema.

Rekommenderad dosering: 1 st. 1 gång per dag. Efter införandet av suppositoriet i anuset ska det vara horisontellt i 30-40 min.

Behandlingsförloppet är 10-30 dagar (bestämt för varje patient individuellt).

Biverkningar

 • i nervsystemet: huvudvärk, yrsel, trötthet, ångest, sömnlöshet, trötthet, nervositet, sjukdomskänsla, hallucinationer, svimning, agitation, konvulsioner, parestesi, depression, hyperkinesi, tremor;
 • med urinvägarna: urinretention, uretral blödning, ödem, glomerulonefrit, polyuri, anuri, dysuri, albuminuri, hematuri, kristalluri;
 • matsmältningssystemet: torrhet i munslemhinnan, smakförändringar, diarré eller förstoppning, struma, att ändra språk på färg, flatulens, bulimi, anorexi, pseudomembranös enterokolit, förhöjda levertransaminaser;
 • på den del av det kardiovaskulära systemet: arytmi, bradykardi, takykardi, arytmi, kardiomyopati, angina och progression av hjärtsvikt, lågt blodtryck, lungembolism, flebit;
 • allergiska reaktioner: urtikaria, klåda, Stevens-Johnsons syndrom (malignt exudativt erytem), ljuskänslighet;
 • från sidan av hematopoes och hemostas System: gastrointestinal blödning, näsblod, trombocytopeni, lymfadenopati, purpura, ökad fibrinolys;
 • från metabolismens sida: gikt, hypoglykemi;
 • av reproduktionssystemet: epididymit, orchitis;
 • från muskuloskeletala systemet: smärta i bröstkorg och rygg, artralgi, kramper i kalvsmusklerna, vaskulit;
 • från sinnena: smärta i ögonen, synnedgång, buller och smärta i öronen;
 • från andningsorganen: hosta, influensaliknande symtom, dyspné, hypersekretion av sputum, bronkospasm;
 • andra: frossa, törst, ökad svettning, superinfektion.

överdos

Symtom på överdosering av Vitaprost Plus är inte fastställd.

Särskilda instruktioner

Behandlingen bör fortsätta tills fullständig frånvaro av patogenen i utsöndringen av prostata.

Under användning av Vitaprost Plus suppositorier rekommenderas att begränsa samtidig behandling med fluorokinolonantimikrobiella medel. Detta kommer att undvika överdosering och öka förekomsten av biverkningar.

Användningen av läkemedlet visas bara för män.

På grund av risken att utveckla ljuskänslighet under behandling med läkemedlet, bör man inte utsättas för långvarig exponering för direkt solljus och artificiell ultraviolett belysning. Tecknen rodnad ljuskänslighet, hudsensibilisering, hudutslag, klåda, blåsor, brännskador, ödem, dermatit.

Manifestationer av neurotoxicitet kan inkludera agitation, fotofobi, kramper, tremor, förvirring, hallucinationer eller toxiska psykoser.

Det är nödvändigt att omedelbart stoppa läkemedlet under en överkänslighetsreaktion, uppkomsten av symptom på ljuskänslighet och neurotoxicitet.

Påverkan på förmågan att hantera motorfordon och komplexa mekanismer

Eftersom behandling med lomefloxacin kan utvecklas sidoeffekter, vilket orsakar minskning i hastigheten av psykomotoriska reaktioner och försämrad koncentration, i behandlingsperioden måste vara försiktig vid körning och vid utförande av potentiellt farliga aktiviteter.

Ansökan i barndomen

Enligt instruktionerna är Vitaprost Plus kontraindicerat under perioden av bildning och tillväxt av skelettet eller hos barn och ungdomar under 18 år.

Vid en kränkning av leverfunktionen

Vid korrigering av doseringsregimen behöver inte patienter med cirros och normal njurefunktion.

Droginteraktioner

Vid samtidig användning av Vitaprost Plus:

 • med antikoagulanter för oral administrering: den senare ökar deras aktivitet;
 • med icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel: de senare ökar deras toxicitet;
 • med blockering av tubulär utsöndringsmedel: läkemedelsfrisättningsförfarandena saktas ner;
 • med penicilliner, cefalosporiner, co-trimoxazol, aminoglykosider, metronidazol: ingen korsresistens.

analoger

De analoger är Vitaprost Vitaprost Plus, Vitaprost Forte Tutukon, Speman, Gentos, Lespefril, Kanefron H Tribestan, cystit Aurina, Urokran.

Villkor för lagring

Förvaras borta från barn.

Förvaras vid temperaturer upp till 20 ° C.

Hållbarhet - 2 år.

Villkor för ledighet från apotek

Finns utan recept.

Recensioner om Vitaprost Plus

I de få recensionerna om Vitaprost Plus är patienternas åsikter uppdelade. Vissa patienter klagar över allvarliga biverkningar, inklusive en signifikant ökning av temperaturen, andra indikerar en hög effektivitet av läkemedlet. Både de och andra är olyckliga med det höga priset på suppositorier.

Pris för Vitaprost Plus på apotek

Priset för Vitaprost Plus för ett paket innehållande 10 suppositorier är cirka 1624 rubel.

Vitaprost plus ljus: bruksanvisning

Typ av problem

Läkemedlet är tillgängligt i form av rektala suppositorier, som har en vit färg. Det kan finnas en grädde eller grå färg. Suppositorier har en tjockformad form. Fylld i 5 st. i en blister och sedan i en kartong, där den kan innehålla både en första blister och två blåsor.

struktur

En Vitaprost plus suppositorie består av:

 • lomefloxacinhydroklorid 0,4 g;
 • extrakt av prostata - 0,1 g (om omvandlas till lösliga peptider, 20 mg);
 • vitessola (fast fett), som fungerar som ett hjälpämne.

Farmakologisk aktivitet

Vitaprost plus har antiinflammatoriska och antimikrobiella effekter. Den huvudsakliga aktiva substansen (Lomefloxacin) är ett bakteriedödande medel med ett brett spektrum av verkan och ingår i gruppen av fluorokinoler. Lemofloxacin har en direkt effekt på DNA-gyrasen (bakteriellt enzym), vilket ger supercoiling.

Dessutom kan läkemedlet störa processerna för DNA-replikation och transkription och bilda komplex med DNA-gyrase-tetrameren. Allt detta leder till att mikrobiella celler dör.

Ofta tillräckligt låga halter av läkemedlet, så att den har den maximala terapeutiska effekten på kroppen. I de flesta fall är endast 1 μg per 1 ml tillräcklig för att hämma 95% av stammarna. Immunitet mot läkemedlet är extremt sällsynt.

När det gäller prostataxtraktet har den antiaggregantaktivitet och har en organotropisk effekt på prostata, som uttrycks som:

 • förbättra den copulativa funktionen;
 • minskning av smärtssyndrom och annan känsla av obehag;
 • normalisering av parametrarna i ejakulat och prostata;
 • reducerar risken för blodproppar i venerna i prostata;
 • stimulering av muskeltonen i blåsan;
 • ökning av antalet lecitinkorn som är närvarande i utsöndringen av acini;
 • normalisering av sekretoriska funktionen hos epitelceller;
 • minska graden av leukocytinfiltration;
 • avlägsnande av puffiness.

vittnesbörd

 1. Före och efter kirurgiska operationer på prostata.
 2. Prostatit förekommer i både akuta och kroniska former, inklusive de som är associerade med andra inflammatoriska patologier i organets genitourära system.

Kontra

 1. Individuell intolerans av Vitaprost plus-komponenter.
 2. Barn och ungdomar (upp till 18 år). Detta beror på det faktum att upp till denna ålder finns processer för bildning av bensystemet.

Var försiktig!

 1. Epilepsi.
 2. Sjukdomar i centrala nervsystemet, tillsammans med epileptiska anfall.
 3. Cerebral ateroskleros.

Vitaprost Plus

Beskrivningen är aktuell på 17/12/2014

 • Latinska namn: Vitaprost Plus
 • ATX-kod: G04BX
 • Aktiv beståndsdel: Lomefloxacin + Prostataxtrakt (Lomefloxacin + Prostataxtrakt)
 • producent: NIZHFARM, OJSC (Ryssland)

struktur

I sammansättningen av ett suppositorium Vitaprost Plus är aktiva substanser 100 mg extrakt av prostata och 400 mg lomefloxacinhydroklorid.

Ytterligare ämnen: fett är fast för att erhålla ett ljus som väger 2,25 gram.

Typ av problem

Rektala suppositorier Vitaprost Plus har en torpedoform, vit eller vitbrun färg.

Fem sådana ljus i ett konturförpackning; 1 eller 2 sådana paket i ett pappersark.

Farmakologisk aktivitet

Vitaprost Plus Plus ljus antiinflammatorisk, antibakteriell och prostatotropic handling.

Farmakodynamik och farmakokinetik

farmakodynamik

Vitaprost Plus är ett kombinationsmedel med antiinflammatorisk och antibakteriell åtgärd, som används för lesioner av prostatakörteln.

lomefloksatsin - antibakteriellt medel med ett brett spektrum av bakteriedödande verkningar hör till gruppen fluorokinoloner. Enzymet verkar på DNA hos bakteriella hypha som är ansvariga för supercoiling DNA, bryter mot replikering och transkription DNA, vilket leder till bakteriecellens död.

Har en hög aktivitet mot aeroba gram-negativa mikroorganismer: Klebsiella pneumoniae, Proteus vulgaris, Neisseria meningitidis, Neisseria gonorrhoeae, Escherichia coli, Citrobacter diversus, Shigella spp., Salmonella spp., Moraxella morganii, Enterobacter cloacae, Pseudomonas aeruginosa, Haemophilus parainfluenzae, Haemophilus influenzae, Legionella pneumophila.

Har måttlig aktivitet i förhållande till Staphylococcus aureus, Serratia liquifaciens, Staphylococcus epidermidis, Serratia marcescens, Chlamydia trachomatis, Hafnia alvei, Aeromonas hydrophila, Mycobacterium tuberculosis, Citrobacter freundii, Proteus mirabilis, Providencia rettgeri, Proteus stuartii, Providencia alcalifaciens, Enterobacter aerogenes, Klebsiella ozaenae, Klebsiella oxytoca, Enterobacter agglomerans.

Streptococcus spp., Treponema pallidum, Mycoplasma hominis, Ureaplasma urealyticum, Pseudomonas cepacia och anaeroba bakterier är resistenta mot läkemedlet.

Största delen av bakterierna lomefloksatsin verkar i små koncentrationer (vanligtvis upp till 1 μg / ml). Utvecklingen av resistens är sällsynt.

Extrakt av prostata har Organotropona åtgärd på prostatakörteln. Sänker graden ödem, infiltrering av leukocyter leder till ett fysiologiskt tillstånd av sekretorisk funktion, ökar mängden lecitinkorn, förbättrar muskeltonusen hos blåsans väggar. Det stoppar trombogenes, demonstrerar trombocytaggregationshämmande aktivitet, förhindrar venös trombos i prostata. Normaliserar prostata och ejakulatets kliniska egenskaper. Minskar smärta och obehag, aktiverar den copulatoriska funktionen.

farmakokinetik

Det finns inga uppgifter om farmakokinetiken för Vitaprost Plus.

Indikationer för användning

 • skarp eller kroniskprostatit infektion, som orsakas av lomefloksatsinmikroorganismer, inklusive sådana som åtföljs av sjukdomar i det genitourära systemet av inflammatorisk natur.
 • Före och efter kirurgiska operationer på prostatakörteln.

Kontra

 • Ålder är mindre än 18 år.
 • Överkänslighet till Vitaprost Plus-komponenter.

Med extrem försiktighet ska läkemedlet användas när epilepsi, cerebral ateroskleros eller andra lesioner i nervsystemet med epileptiskt syndrom.

Biverkningar

Biverkningar av medlet, med undantag för reaktioner överkänslighet, associerad med närvaron i dess sammansättning lomefloxacin.

 • Reaktioner från nervsystemet: nervositet, asteni, yrsel, ångest, trötthet, huvudvärk, synkope, hallucinationer, sömnlöshet, konvulsioner, tremor, hyperkinesi, parestesi, depression.
 • Reaktioner från immunitetens sida: fotosensibilisering, klåda, nässelfeber, Stevens-Johnson syndrom.
 • Reaktioner från matsmältningssystemet: torrhet i munslimhinnan, pseudomembranös enterokolit, diarré, dysbios, förstoppning, ändra färg av tungan, flatulens, aptitlöshet, smakperversion, aktivering av lever transaminaser.
 • Reaktioner från cirkulationssystemet: tryckreduktion, bradykardi, takykardi, extrasystol, förvärring av strömmen hjärtsvikt, kardiomyopati, arytmi, lungemboli, flebit.
 • Reaktioner från organen i det hematopoietiska systemet: gastrointestinal blödning,trombocytopeni, förstärkning fibrinolys, purpura, lymfadenopati, näsblod.
 • Reaktioner från genitourinary system: dysuri, glomerulonefrit, polyuri, albuminuri, anuri, urinblödning, urinretention, hematuri, kristalluri, orchitis, epididymit.
 • Reaktioner från muskuloskeletala systemet: vaskulit, artralgi, Kramper i kalvsmusklerna, lumbulgi, thoracology.
 • Reaktioner från metabolism: gikt, hypoglykemi.
 • Reaktioner från andningsorganen: bronkospasm, andfåddhet, hosta, influensaliknande symtom.
 • Reaktioner från sinnena: tinnitus, nedsatt syn.
 • Andra reaktioner: svettning, törst, frossa, superinfektion.

suppositorier Vitaprost Plus, bruksanvisningar (Metod och dosering)

Applicera rektalt, ett ljus en gång om dagen efter enema eller tarmrörelse. Före användning måste stötpastaet tas bort från konturförpackningen. Efter användning av läkemedlet rekommenderas patienten att ligga horisontellt i 40 minuter.

Behandlingstiden bestäms av patogenernas försvinnande i prostasjuice och brukar ligga mellan en till fyra veckor (bestämd för varje patient individuellt).

överdos

Det finns för närvarande inga rapporter om överdosfall.

interaktion

Funktionerna i interaktion med andra droger har inte studerats.

VITAPROST PLUS

◊ Rektala suppositorier från vit eller nästan vit till ljus krämfärg med gråaktig färgton, torpedoform; en vit beläggning på ytan av suppositoriet tillåts.

Hjälpämnen: fet fast substans (vitpesol (kvaliteter H15, W35), supposir (markerar NA15, NAS50)) - tills ett suppositorium med en massa av 2,25 g.

5 st. - Förpackningar av cellulär kontur (1) - Förpackningspapp.
5 st. - Förpackningar cellplanimetrisk (2) - Förpackningskartong.

Kombinationsläkemedel med antibakteriell och antiinflammatorisk effekt, som används i sjukdomar i prostatakörteln.

Lomefloxacin är ett brett spektrum antibakteriellt medel från gruppen av fluorokinoloner. Den påverkar det bakteriella enzymet DNA-gyras, som ger supercoiling DNA-former ett komplex med dess tetramer (A2B2 subenheten av gyras) och ger transkription och DNA-replikation, leder till döden för de mikrobiella cellerna.

Mycket aktiv mot gram-negativa aeroba mikroorganismer: Neisseria gonorrhoeae, Neisseria meningitidis, Escherichia coli, Citrobacter diversus, Klebsiella pneumoniae, Enterobacter cloacae, Proteus vulgaris, Salmonella spp., Shigella spp., Moraxella morganii, Haemophilus influenzae, Haemophilus parainfluenzae, Pseudomonas aeruginosa, Legionella pneumophila.

Måttligt känslig Ett preparat Staphylococcus aureus, Staphylococcus epidermidis, Serratia liquifaciens, Serratia marcescens, Mycobacterium tuberculosis, Chlamydia trachomatis, Hafnia alvei, Citrobacter freundii, Aeromonas hydrophila, Proteus mirabilis, Proteus stuartii, Providencia rettgeri, Providencia alcalifaciens, Klebsiella oxytoca, Klebsiella ozaenae, Enterobacter aerogenes, Enterobacter agglomerans.

Resistent mot drogen Streptococcus spp., Pseudomonas cepacia, Ureaplasma urealyticum, Treponema pallidum, Mycoplasma hominis och anaeroba bakterier.

På de flesta mikroorganismer verkar lomefloxacin vid låga koncentrationer (koncentrationen är nödvändig för att kontrollera tillväxten av 90% av stammarna, vanligtvis inte mer än 1 μg / ml). Motstånd är sällsynt.

Extrakt av prostata har en organotropisk effekt på prostata. Minskar graden av svallning, leukocytisk infiltration prostata, normaliserar sekretoriska funktion av epitelceller, ökar antalet lecitin granuler hemliga acini, stimulerar muskeltonus i urinblåsan. Minskar trombbildning, har antiaggregant aktivitet, förhindrar utveckling av venös trombos i prostatakörteln. Normaliserar prostata och ejakulatets parametrar. Minskar smärta och obehag, förbättrar copulatorisk funktion.

- Akut och kronisk bakteriell prostatit orsakad av känsliga mikroorganismer (inklusive tillsammans med inflammatoriska sjukdomar i urinvägarna).

- tillstånd före och efter operation på prostatakörteln.

- Barn och ungdomar upp till 18 år (skelettets bildning och tillväxt);

- Överkänslighet mot läkemedlets komponenter.

C fÖRSIKTIGHET bör tillämpa läkemedlet vid cerebral ateroskleros, epilepsi och andra sjukdomar i centrala nervsystemet med epileptiskt syndrom.

Läkemedlet ska appliceras rektalt till 1 suppositorium 1 gång / dag efter enema eller självtömande tarmarna.

Före användning ska suppositoriet avlägsnas från konturcellspaketet. Efter administrering av läkemedlet ska patienten ligga i sängen i 30-40 minuter.

Behandlingsförloppet fortsätter tills patogenens försvinnande i prostata utsöndring och är från 10 till 30 dagar (individuellt för varje patient).

Biverkningar av läkemedlet Vitaprost Plus, med undantag för allergiska reaktioner, är förknippade med närvaron i dess sammansättning av antibiotikumet lomefloxacin.

Allergiska reaktioner: hud klåda, nässelfeber, ljuskänslighet, malign exudativ erytem (Stevens-Johnsons syndrom).

Från nervsystemet: asteni, yrsel, nervositet, ångest, trötthet, sjukdomskänsla, huvudvärk, svimning, sömnlöshet, hallucinationer, kramper, hyperkinesi, tremor, parestesi, depression, agitation.

Från matsmältningssystemet: pseudomembranös enterokolit, struma, torrhet i munslemhinnan, diarré eller förstoppning, gasbildning, ändra språk av färg, förlust av aptit eller bulimi, smakförändringar, förhöjda levertransaminaser.

På den del av organen av hematopoiesis och systemet av hemostas: blödning från mag-tarmkanalen, trombocytopeni, ökad fibrinolys, lymfadenopati, purpura, epistaxis.

Från hjärt-kärlsystemet: minskning i blodtryck, takykardi, bradykardi, extrasystole, arytmi, fortskridandet av hjärtsvikt och angina, lungemboli, kardiomyopati, flebit.

Ur urinvägarna: glomerulonefrit, dysuri, polyuri, anuri, albuminuri, urinrörsblödning, kristalluri, hematuri, urinretention, ödem.

På den del av reproduktionssystemet: orchitis, epididymit.

Från metabolismens sida: hypoglykemi, gikt.

Från muskuloskeletala systemet: artralgi, vaskulit, krammuskelkramper, rygg och bröstsmärta.

Från andningsorganen: andfåddhet, bronkospasm, hosta, hypersekretion av sputum, influensaliknande symtom.

Från sinnena: nedsatt syn, smärta och buller i öronen, smärta i ögonen.

annat: ökad svettning, frossa, törst, superinfektion.

Vid samtidig användning ökar aktiviteten av orala antikoagulantia och toxiciteten hos NSAID ökar.

Läkemedel som blockerar tubulär utsöndring, sakta ner läkemedlet.

Det finns ingen korsresistens med penicilliner, cefalosporiner, aminoglykosider, co-trimoxazol, metronidazol.

Under behandlingen med Vitaprost Plus bör samtidig användning av antimikrobiella medel, fluorokinoloner, begränsas för att undvika utveckling av en överdos och en ökning av frekvensen av biverkningar.

Med levercirros är det inte nödvändigt att korrigera doseringsregimen (med normal njurfunktion).

Behandlingen bör undvika långvarig exponering för solljus och artificiell UV-belysning användning. Vid första tecken på fotosensitivitet (inklusive ökad känslighet i huden, brännskador, rodnad, svullnad, blåsor, hudutslag, klåda, dermatit), överkänslighetsmanifestationer neurotoxicitet (inkluderande agitation, konvulsioner, tremor, fotofobi, förvirring, toxisk psykos, hallucinationer) bör behandlingen avbrytas.

Påverkan på förmågan att köra fordon och hantera mekanismer

Under behandlingsperioden ska patienter vara försiktiga vid körning av fordon och engagera sig i andra potentiellt farliga aktiviteter som kräver ökad koncentration och hastighet av psykomotoriska reaktioner.

Vitaprost - instruktioner för användning, verkliga motsvarigheter och frigöra formen (tabletter 100 mg, suppositorier 50 mg, 100 mg forte Plus lomefloksatsin) läkemedel för behandling av akut och kronisk prostatit hos män. struktur

I den här artikeln kan du läsa instruktionerna för att använda drogen Vitaprost. Det finns recensioner av besökare på webbplatsen - konsumenterna av denna medicinering samt yttranden från läkare av specialister på användningen av Vitaprost i deras praktik. En stor förfrågan är att aktivt lägga till sin återkoppling om drogen: medicinen hjälpte eller hjälpte inte till att bli av med sjukdomen, som observerades komplikationer och biverkningar, eventuellt inte deklarerade av tillverkaren i anteckningen. Analoger av Vitaprost i närvaro av befintliga strukturella analoger. Används för behandling av akut och kronisk prostatit hos män. Preparatets sammansättning.

Vitaprost - har en organotropisk effekt på prostatakörteln. Minskar graden av svallning, leukocytisk infiltration prostata, normaliserar sekretoriska funktion av epitelceller, ökar antalet lecitin granuler hemliga acini, stimulerar muskeltonus i urinblåsan. Minskar trombbildning, förbättrar mikrocirkulationen i prostatakörteln, har antiaggregant aktivitet, förhindrar utveckling av venös trombos i prostatakörteln.

Baserat på data från kliniska studier är det bevisat att Vitaprost reducerar volymen av prostatakörteln måttligt. Läkemedlet minskar svårighetsgraden av obstruktion och irriterande symtom vid godartad prostatahyperplasi, vilket uppenbaras av en ökning av de maximala och genomsnittliga volymena flödeshastigheterna för urinflödet och en minskning av volymen av kvarvarande urin.

Kliniska studier har visat att användningen av Vitaprost-läkemedlet minskar sannolikheten för exacerbation av kronisk antibakteriell prostatit, inte orsakar förändringar i parametrarna för klinisk och biokemisk blodanalys, allmän urinanalys. Effekten av Vitaprost-läkemedlet för förebyggande av exacerbationer av kronisk abakteriell prostatit uppskattas till 97,5% av läkareforskarna.

Vitaprost normaliserar parametrarna i prostata och ejakulat. Minskar smärta och obehag som orsakas av prostatit, eliminerar dysursfenomen, förbättrar copulatorisk funktion.

Lomefloxacin (Vitaprost Plus) är ett brett spektrum baktericidmedel från gruppen av fluorokinoloner. Den påverkar det bakteriella enzymet DNA-gyras, som ger supercoiling DNA-former ett komplex med dess tetramer (A2B2 subenheten av gyras) och ger transkription och DNA-replikation, leder till döden för de mikrobiella cellerna.

struktur

Extrakt av prostata + hjälpämnen.

Extrakt av prostata + Lomefloxacinhydroklorid + hjälpämnen (Vitaprost Plus).

vittnesbörd

 • kronisk prostatit;
 • akut prostatit (Plus);
 • förebyggande av exacerbationer av kronisk abakteriell prostatit (för tabletter);
 • godartad prostatahyperplasi (för tabletter);
 • tillstånd före och efter kirurgiska ingrepp på prostatakörteln.

Blanketter för frisläppande

Tabletter belagda med 100 mg.

Rektala ljus 50 mg.

Stearin rectal 100 mg (Vitaprost Forte och Plus).

Instruktioner för användning och mottagning

Tabletter ska tas oralt 1 tablett 2 gånger om dagen. Behandlingstiden för godartad prostatahyperplasi är minst 30 dagar; med kronisk prostatit - inte mindre än 10 dagar.

För att förhindra exacerbationer av kronisk prostatit applicera 1 tablett 2 gånger om dagen i minst 30 dagar - 1-2 gånger om året.

Rektala suppositorier ska användas efter spontan tömning eller rengöring av tarmarna i tarmarna för en soppa. 1 gång per dag. Efter införandet av suppositoriet borde patienten ligga i sängen i 30-40 minuter.

Varaktigheten av behandling med Vitaprost suppositorier är minst 10 dagar.

Applicera rektalt på 1 suppositorium efter spontan tömning eller rengöring av tarmkanalen för 1 soppa. 1 gång per dag. Efter införandet av suppositoriet borde patienten ligga i sängen i 30-40 minuter.

Läkaren bestämmer varaktigheten av behandlingskursen individuellt. Minimiperioden av behandling med Vitaprost forte suppositorier för godartad prostatahyperplasi är 15 dagar, för kronisk prostatit 10 dagar, för hyperaktiv blåsan 20 dagar.

Läkemedlet ska appliceras rektalt till 1 suppositorie en gång om dagen efter enema eller självtömning av tarmarna.

Före användning ska suppositoriet avlägsnas från konturcellspaketet. Efter administrering av läkemedlet ska patienten ligga i sängen i 30-40 minuter.

Behandlingsförloppet fortsätter tills patogenens försvinnande i prostata utsöndring och är från 10 till 30 dagar (individuellt för varje patient).

Bieffekt

Kontra

 • överkänslighet mot läkemedlets komponenter;
 • barn och ungdomar upp till 18 år (perioden för bildning och tillväxt av skelettet) (Vitaprost Plus).

Applicering under graviditet och amning

Läkemedlet används inte hos kvinnor.

Användning hos barn

Vitaprost Plus är kontraindicerat hos barn under 18 år (perioden för bildning och tillväxt av skelettet).

Applicering hos äldre patienter

Vitaprost formulering i suppositorier kan också rekommenderas som en komponent av komplex terapi av kroniska prostatit patienter i alla åldrar (inklusive i kombination med benign prostatahyperplasi), såväl som för rehabilitering av patienter efter akut prostatit.

Särskilda instruktioner

Genomföra ytterligare kliniska studier i syfte att bedöma graden av smärtlindring som ett resultat av behandling av kronisk prostatit narkotika Vitaprost möjligt att etablera effekt vid behandling av kronisk icke-bakteriell prostatit, främst för att minska smärtan.

Framställningen Vitaprost rektala suppositorier kan rekommenderas också som en komponent i komplex terapi av kroniska prostatit patienter i alla åldrar (inklusive i kombination med benign prostatahyperplasi), såväl som för rehabilitering av patienter efter akut prostatit.

Behandling av kronisk prostatit, anges före och efter operation på prostatakörteln är att integreras tillsammans med uppdraget förutsätter Vitaprost tabletter tillämpning av andra grupper av läkemedel och icke-drogterapier.

Kliniska studier som syftade till att bedöma effekten av Vitaprost på spermatogenes hos patienter med infertilitet, som utvecklats mot bakgrund av kronisk prostatit, fick en positiv effekt av läkemedlet på spermatogenes. Vitaprost kan rekommenderas för patienter med en sekretorisk toxisk form av infertilitet, utvecklad mot bakgrund av kronisk prostatit.

Droginteraktioner

Samtidig användning ökar aktiviteten av orala antikoagulantia och toxiciteten hos icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) ökar.

Läkemedel som blockerar tubulär utsöndring, sakta ner läkemedlet.

Det finns ingen korsresistens med penicilliner, cefalosporiner, aminoglykosider, co-trimoxazol, metronidazol.

Analoger av läkemedlet Vitaprost

Strukturala analoger för den aktiva substansen:

 • Vitaprost plus;
 • Vitaprost forte;
 • prostatilen;
 • Samprost;
 • Uroprost.

Vitaprost Plus

Blanketter för frisläppande

Recensioner av läkare om vitaprost plus

Ett välutvecklat läkemedel med ett bra antibiotikum, ges rektalt. Tillräckligt effektiv för behandling av subakut prostatit.

Brännande i ändtarmen, önskningar för avföring, dyspeptiska fenomen, högt pris.

Kan utses av en läkare - en urolog i komplexet och monoterapi av olika former av prostatit.

I min praxis använder jag rektala suppositorier "Vitaprost plus". Eftersom de innehåller ett antibiotikum i deras komposition finns det inte något behov av andra antibiotika vid oral administration, vilket underlättar behandlingen för patienten. Biverkningar som skulle kräva återkallande av läkemedel noteras inte.

Tillräckligt bra suppositorier för behandling av kronisk prostatit. De har ett antibiotikum i kompositionen, så de är mycket effektiva för den bakteriella naturen hos prostatit. De tar bort ödemets ödem, förbättrar urinering.

Frekventa biverkningar i form av bränning, smärta i rektum, buksmärta, avföring, associerad med reaktionen mot antibiotikumet. Högt pris på drogen.

Jag förskriver sällan på grund av den höga kostnaden för drogen, med frekventa biverkningar.

Patientproblem

Instruktioner för användning av vitaprost plus

Farmakologisk aktivitet

Kombinationsläkemedel med antibakteriell och antiinflammatorisk effekt, som används i sjukdomar i prostatakörteln.

Lomefloxacin är ett brett spektrum antibakteriellt medel från gruppen av fluorokinoloner. Den påverkar det bakteriella enzymet DNA-gyras, som ger supercoiling DNA-former ett komplex med dess tetramer (A2B2 subenheten av gyras) och ger transkription och DNA-replikation, leder till döden för de mikrobiella cellerna.

Mycket aktiv mot gram-negativa aeroba mikroorganismer: Neisseria gonorrhoeae, Neisseria meningitidis, Escherichia coli, Citrobacter diversus, Klebsiella pneumoniae, Enterobacter cloacae, Proteus vulgaris, Salmonella spp., Shigella spp., Moraxella morganii, Haemophilus influenzae, Haemophilus parainfluenzae, Pseudomonas aeruginosa, Legionella pneumophila.

Måttligt känslig Ett preparat Staphylococcus aureus, Staphylococcus epidermidis, Serratia liquifaciens, Serratia marcescens, Mycobacterium tuberculosis, Chlamydia trachomatis, Hafnia alvei, Citrobacter freundii, Aeromonas hydrophila, Proteus mirabilis, Proteus stuartii, Providencia rettgeri, Providencia alcalifaciens, Klebsiella oxytoca, Klebsiella ozaenae, Enterobacter aerogenes, Enterobacter agglomerans.

Resistent mot drogen Streptococcus spp., Pseudomonas cepacia, Ureaplasma urealyticum, Treponema pallidum, Mycoplasma hominis och anaeroba bakterier.

På de flesta mikroorganismer verkar lomefloxacin vid låga koncentrationer (koncentrationen är nödvändig för att kontrollera tillväxten av 90% av stammarna, vanligtvis inte mer än 1 μg / ml). Motstånd är sällsynt.

Extrakt av prostata har en organotropisk effekt på prostata. Minskar graden av svallning, leukocytisk infiltration prostata, normaliserar sekretoriska funktion av epitelceller, ökar antalet lecitin granuler hemliga acini, stimulerar muskeltonus i urinblåsan. Minskar trombbildning, har antiaggregant aktivitet, förhindrar utveckling av venös trombos i prostatakörteln. Normaliserar prostata och ejakulatets parametrar. Minskar smärta och obehag, förbättrar copulatorisk funktion.

farmakokinetik

Form av utsläpp, komposition och förpackning

Rektala suppositorier från vit eller nästan vit till ljuskräm med gråaktig färgton, torpedoform.

Var alltid
i humöret

Vitaprost Plus: bruksanvisningar, feedback

Från Masterweb

Tillgänglig efter registrering

Beredning "Vitaprost Plus" är ett medel för behandling av olika sjukdomar i urogenitalorganen hos män primär bland vilka är en inflammation i prostatan. Denna patologi som behandlas direkt av denna drog, men i vissa fall är det nödvändigt att använda detta läkemedel för förebyggande av inflammation i prostatan, liksom vid behandling av infektionssjukdomar i urinblåsan.

beskrivning

Vitaprost Plus läkemedel hör till kategorin naturliga preparat. Det har en fördelaktig effekt på tillståndet av prostatakörteln, oavsett den underliggande patologin som orsakade den inflammatoriska processen i den. Men, trots läkemedlets säkerhet och dess naturliga sammansättning, måste den ordineras av en specialist och användas oberoende, utan utnämning, rekommenderas inte.

Sammansättning av läkemedlet och frisättningsformen

Enligt instruktionen innehåller Vitaprost Plus extrakt av prostata i sin komposition och finns i flera former: suppositorier för anorektal användning och tabletter för oral administrering. I form av tabletter löses läkemedlet i tarmen, där absorptionen av läkemedelssubstansen sker.

Denna medicinering produceras i form av rektala suppositorier av vit eller ljus krämfärg med gråaktig snitt, en långsträckt oval form. På ytan av suppositorier kan en ljus vit beläggning uppträda.

Sammansättningen av läkemedlet ingår prostataextrakt, i en mängd av 100 mg, baserat på de vattenlösliga peptider - 20 mg, av lomefloxacin hydrochloride - 400 mg. Som ytterligare substanser som utför hjälp drift läkemedel användas i fast fett (Witepsol W35, H15), supposir (NAS50, NA15) - för att erhålla ett rektalt suppositorium, i vikt 2,25 g

Förberedde dessa medicinska ljus i cellförpackningarna med fem stycken i vardera, som finns i kartongförpackningar med en eller två celler.

Farmakologiska egenskaper

"Vitaprost Plus" är en kombinerad medicinsk beredning som har antiinflammatorisk och antibakteriell effekt, och används i olika prostatasjukdomar.

Basmaterial - lomefloxacin, som ingår i dess sammansättning, en baktericid av brett spektrum av effekter av kategorier fluorokinoloner, som verkar på bakteriell DNA-gyras enzymer som tillhandahåller supercoiling DNA bildar komplex med dess tetramer (subenheten av gyras A2B2) och påverkar transkription och DNA-replikation, vilket leder till att mikrobiella celler dör.

Läkemedlet är mycket effektivt mot följande gramnegativa aeroba mikrober:

 • Escherichia coli;
 • Neisseria gonorrhoeae;
 • Enterobacter cloacae;
 • Neisseria meningitides;
 • Legionella pneumophila;
 • Klebsiella lunginflammation;
 • Citrobacter diversus;
 • Shigella spp;
 • Proteus vulgaris;
 • Haemophilus influensa;
 • Salmonella spp.;
 • Haemophilus parainfluenzae;
 • Moraxella morganii;
 • Pseudomonas aeruginosa.

Måttlig känslighet för denna medicinering besittas av:

 • Serratia liquifaciens;
 • Staphylococcus aureus;
 • Mycobacterium tuberculosis;
 • Staphylococcus epidermidis;
 • Serratia marcescens;
 • Citrobacter freundii;
 • Chlamydia trachomatis;
 • Proteus mirabilis;
 • Hafnia alvei;
 • Aeromonas hydrophila;
 • Proteus stuartii;
 • Klebsiella oxytoka;
 • Providencia rettgeri;
 • Enterobacter agglomerans;
 • Klebsiella ozaenae;
 • Providencia alcalifaciens;
 • Enterobacter aerogenes.
 • anaeroba bakterier;
 • Pseudomonas cepacia;
 • Streptococcus spp.;
 • Treponema pallidum;
 • Ureaplasma urealyticum;
 • Mykoplasma hominis.

Detta bekräftas av instruktionerna för att använda Vitaprost Plus suppositorier.

I bulken av en basisk substans mikroorganismer medikament verkar vid mycket låga koncentrationer. Motstånd i detta fall är extremt sällsynt. prostata extrakt har Organotropona effekt på prostatakörteln, minskar graden av svallning, leukocytisk infiltration av körteln, bidrar till en normalisering av den sekretoriska funktionen hos epitelceller, ökar mängden lecitin granuler i utsöndringen av acini, ökar muskeltonus av väggarna i urinblåsan, minskar sannolikheten för tromben, har hög trombocytaggregationshämmande aktivitet, förhindrar utvecklingen av trombos venoler järn leder till parametrar normala ejakulat och prostata, minskar smärta och dis Omfort normaliserar parningsfunktion.

"Vitaprost Plus" -medlet har en effekt efter flera användningsperioder, vilket uttrycks av minskning av ödem, normalisering av urinering. Det finns en förbättring av kvaliteten på blodmikrocirkulationen i prostatakörteln.

I vilka fall visas applikationen "Vitaprost Plus"?

Indikationer för användning

Sammansättningen av den medicinska enheten tillåter dess användning hos män med olika kliniska symtom på prostatit och andra sjukdomar. Terapi är en specialist inom de erforderliga doserna av speciellt utvalda system som till stor del beror på den form av sjukdomen - kronisk eller akut, liksom arter av bakterier som orsakade den. Vidare kombinationsterapin kan användas, som använder en del av den antifungala och antimikrobiella läkemedel, och immunmodulatorer. Medicinering visar också goda resultat i den profylaktiska behandlingen efter kirurgisk manipulation av prostatakörteln.

Så, de viktigaste indikationerna för att använda Vitaprost Plus:

 • akuta och kroniska bakteriella infektioner i prostata, som kan åtföljas av inflammatoriska patologier i genitourinary sfären;
 • Ange före och efter operativa manipuleringar på prostatakörteln.

Metod för applicering

Medicinsk tabletter förskrivs som regel en gång om dagen. Varaktigheten av behandlingen beror på vilken typ av patologi som helst. Vid hyperplasi i körteln rekommenderas detta läkemedel i 14 dagar. Med en kronisk form av prostatit tas medicinen i 10 dagar.

Rektala suppositorier måste injiceras i rektum en gång om dagen, på natten. Specialisten kan ändra denna dos i svåra patologiska processer, vilket ökar den till 2 suppositorier per dag.

Kontraindikationer och biverkningar

Enligt anvisningarna till ljuset "Vitaprost Plus" är denna medicin kontraindicerad för användning före 18 års ålder och med ökad känslighet för dess aktiva substanser.

Det används med försiktighet vid ateroskleros, epilepsi och några CNS-patologier, som åtföljs av konvulsiva symtom.

Biverkningar är sällsynta, men bland dem bör det noteras:

 • obehagliga känslor i den anorektala regionen
 • allergiska reaktioner;
 • lätt huvudvärk och yrsel
 • mild matsmältningsbesvär
 • erytem;
 • tillstånd av ångest;
 • ljuskänslighet i form av brännskador, dermatit, fotofobi.
 • struma;
 • sänkning av blodtrycket;
 • arytmi.

Droginteraktioner

"Vitaprost Plus", som anges i bruksanvisningen, har ingen kontraindikationer för samtidig användning med andra läkemedel, med undantag för följande:

 • antiinflammatoriska läkemedel (det ökar deras toxiska effekt);
 • läkemedel som kan blockera tubulär utsöndring (med nedbrytning av utsöndring av huvuddrogen från kroppen).

överdos

En överdos av denna medicinering är möjlig, och det kan manifesteras med följande symtom:

 • rädsla för ljus;
 • tremor av extremiteter;
 • hallucinationer;
 • konvulsioner;
 • psykos.

analoger

De vanligaste läkemedlen av analoga verkningar av ett läkemedel är:

"Vitaprost Plus" eller "Prostatilen"

Enligt urologer, vid behandling av prostata patologier och prostata adenom bör preferens ges till "Vitaprost". Speciellt är det motiverat om det finns en bakteriell infektion, men det finns också billigare analoger.

En sådan medication är Prostatilen, som också innehåller ett torrt extrakt av prostata. Den är tillgänglig i form av suppositorier med en massa av 30 och 50 mg, såväl som i pulver för tillverkning av injektionslösningar.

Ofta låga kostnader bidrar till att göra ett val. Varaktigheten av behandlingen med ljuset "Prostatilen" är från fem till tio dagar. Nödvändigheten av dess vidare applicering bestäms av läkaren beroende på sjukdoms svårighetsgrad.

Ibland, som en analog till suppositorier "Vitaprost", utnämner experter "Prostamol Uno". Detta är emellertid inte helt korrekt, eftersom detta läkemedel endast är tillgängligt i form av kapslar. Naturligtvis innehåller den växtdelar, men elimineringen av läkemedlet utförs av organen i excretionssystemet, vilket ökar sannolikheten för biverkningar och expanderar listan över kontraindikationer.

Kommentarer om Vitaprost Plus

Denna medicinering är väldigt populär i dagens skede både bland specialister som ordinerar det och bland patienterna. I klinisk medicin föreskrivs det i de flesta fall med utvecklingen av prostatit, särskilt dess inledande stadier. Läkare tror att med utseendet på de första tecknen på denna sjukdom och andra inflammatoriska processer i genitourinary sfären hos män är läkemedlet "Vitaprost Plus" mycket effektivt. I senare skeden av utveckling av patologiska processer såsom medikament delas också, men de kombinerade behandlingsmetoder appliceras i kombination med några andra läkemedel för lokala och systemiska effekter, t ex antifungala eller antibakteriella medel under infektion genitala infektioner.

I recensioner av ljus "Vitaprost Plus" anges att i nästan alla fall av sådana sjukdomar förskrivs de detta läkemedel, vilket enligt deras uppfattning har hög effektivitet. Män noterar att när de användes, speciellt i form av rektala suppositorier, upplevde de signifikant förbättring av tillståndet och försvinnandet av symtom, normalisering av urinering och förbättring av sexuell aktivitet.

När det gäller biverkningar från användning av "Vitaprost Plus", patienter ofta klagar över illamående, magbesvär, och vissa psyko-emotionella störningar som humörsvängningar, irritabilitet, ångest, etc. Dessutom observerades allergiska reaktioner, men de var mycket lätta.