Huvud
Analyser

Jämförande granskning av Prostatilen och Vitaprost

På läkemedelsmarknaden presenteras ett stort urval läkemedel avsedda för konservativ behandling av prostata sjukdomar. De ledande positionerna tas dock av Prostatilen och Vitaprost.

Var uppmärksam! Det är omöjligt att besvara otvetydigt vilken typ av botemedel att välja för behandling av prostatit, varje läkemedel har sina egna nackdelar och fördelar.

prostatilen

Effektiviteten av detta läkemedel har bekräftats i nästan två årtionden. Dess huvudsakliga aktiva komponent är hemligheten hos prostatakörteln av nötkreatur. Proteinerna som ingår i kompositionen påverkar målmedvetet prostatakörteln och deponeras uteslutande i hennes vävnader.

Prostatilen finns i två former: Pulver för injektion (lyofilizat) och rektala suppositorier för topisk applicering.

Indikationer för användning

Läkemedlet är avsett för män av både reproduktiv ålder och äldre patienter i närvaro av följande faktorer:

 • Prostatit av akut och kronisk typ är inte bakteriell;
 • Överträdelse av urinering av olika svårighetsgrad;
 • Hyperplasi av prostata;
 • Förebyggande och behandling av tromboflebit i bäckenregionen;
 • Infertilitet på bakgrund av sjukdomar i prostata;
 • Konsekvenser efter kirurgisk behandling i genitourinary system;
 • Stagnerande fenomen i bäckenorganen associerade med åldersrelaterade förändringar;
 • Problem i den intima sfären.

Det används för symptomatisk behandling. Prostatilen hjälper till att lindra svullnad i prostatavävnaden och reducera urinblåsan, och normaliserar också sekretoriska funktionen hos prostata.

Det är också möjligt att använda läkemedlet som profylax för att förebygga prostatiska sjukdomar och minska risken för återfall efter behandling.

Kontra

Liksom alla mediciner har detta läkemedel sin egen serie kontraindikationer:

 • Känslighet för vissa komponenter i drogen;
 • Lever och njurinsufficiens;
 • Förstöring av kroniska hemorrojder, förekomsten av sprickor i anusen (faktiskt med tillsättning av suppositorier);
 • Myokardinfarkt, led mindre än sex månader sedan.

Vitaprost

Detta läkemedel är en produkt baserad på naturliga extrakt av utsöndringen av prostata, det utmärks av antiinflammatorisk och antibakteriell verkan.

Används allmänt i andrologi och urologi för behandling och förebyggande av prostatacancer hos män.

Du kan köpa Vitaprost i ett apotek i två former: suppositorier avsedda för rektal administrering och tabletter för intag.

Indikationer för användning

Tabletter och suppositorier Vitaprost förskrivs i följande situationer:

 • Prostatit, som har en kronisk natur, liksom förebyggande av exacerbation av prostatit av bakteriell typ.
 • Hyperplasi av prostata av godartad genes;
 • Förberedelse för kirurgisk behandling av prostata och postoperativ period;
 • Urininkontinens hos blandad etiologi.

Eventuella kontraindikationer

Trots det faktum att detta läkemedel anses vara en relativt säker lösning, innehåller instruktionerna för dess användning vissa kontraindikationer, vilket bör läsas noggrant före användning.

Dessa inkluderar:

 • Patologier i centrala nervsystemet;
 • Maligna neoplasmer av prostata;
 • Vaskulära förändringar;
 • Ökad känslighet för läkemedlets komponenter.

Jämförande egenskaper hos droger

Viktigt! Som ett resultat av användningen av dessa läkemedel är det möjligt att inte bara lindra det allmänna tillståndet utan även öka kraften, stabilisera hormonell bakgrund och bli av med obehagliga symptom.

Prostatilen och Vitaprost har emellertid vissa skillnader i beståndsdelarna, varför principen om deras effekt varierar något.

Till exempel innehåller Prostatilen zink och tokoferol i dess sammansättning.

 • Zink är nödvändigt för att förverkliga människornas reproduktiva funktion;
 • Tocopherol är också en beståndsdel i hemligheten, påverkar rörligheten hos spermier.

Huvudkomponenterna i Vitaprost, förutom extraktet från prostata, är arginin, glycin och lomefloxacin.

 • Arginin är en oumbärlig aminosyra för människokroppen, vilket positivt påverkar styrkan och bildandet av spermatozoa, blodtillförsel till prostatavävnaderna.
 • Glycin är också en av komponenterna i utsöndringen av prostata som påverkar dess funktion;
 • Lomefloxacin är ett antibakteriellt läkemedel med ett brett spektrum av åtgärder. Det har en antimikrobiell och antiinflammatorisk effekt.

Av ovanstående egenskaper följer det att Prostatilen tar bort puffiness och har en terapeutisk effekt snabbare, underlättar urinprocessen och används framgångsrikt för att behandla manifestationer av prostataadenom, men är maktlös i närvaro av en inflammatorisk process i prostata.

När man förskriver ett läkemedel måste man därför komma ihåg att om prostataadenom kompliceras av prostatit, är det nödvändigt att förskriva ett antibakteriellt medel. medan Applicering av Vitaprost är mer lämplig i närvaro av sjukdomsinfektiös natur, eftersom det har ett antibiotikum i dess sammansättning. Den har antiinflammatoriska egenskaper och fungerar bra för att eliminera smärtsam urinering mot bakgrund av prostatit.

Foto 1: Den ledande komponenten av var och en av produkterna är den naturliga utsöndringen av tjurens prostata, som har en rad fördelaktiga effekter på hanehälsan. Källa: flickr (abscompany).

Vad du ska välja: Vitaprost eller Prostatilen

Effekten av Prostatilen och Vitaprost har länge bevisats och många vet om det. De flesta androloger och urologer rekommenderar Vitaprost i sin praxis. Detta förklaras av den stora aktiva substansen i jämförelse med Prostatilen och närvaron av en ytterligare antibakteriell komponent som samtidigt fungerar som ett antiviralt medel och det tar bort symptomen väl.

I de fall där patienten diagnostiseras med prostata adenom, som inte är av smittsam natur, är det inte nödvändigt att ta ett antibakteriellt medel, och du kan välja att prostata.

Det är också viktigt att Prostatilen är mycket effektiv, samtidigt som den är mer kostnadseffektiv.

Detta leder till slutsatsen att det är omöjligt att nämna ett visst läkemedel bäst.

Läkemedlet blir det endast efter överenskommelse i en konkret situation om den effektivt löser viktiga problem.

Foto 2: Endast den behandlande läkaren bör ordinera denna eller den medicinering, baserat på orsaken till sjukdomen och patientens välbefinnande. Det rekommenderas inte att själv bestämma vilken av drogerna som är effektivare, annars finns det en chans att möta en massa komplikationer. Därför, när de första obehagliga symtomen på sjukdomen uppträder, är det värt att se en läkare för en undersökning och utseendet av adekvat behandling. Källa: flickr (Sheamus Batti).

Prostatilen eller Vitaprost, vad ska du välja? Vilken är bättre?

Den moderna läkemedelsindustrin erbjuder ett antal mediciner som kan användas till följd av behandling av akut eller kronisk prostatit. Alla har särdrag. Men de grundläggande komponenterna är likartade.

I denna kategori är följande produkter efterfrågade: Prostatilen och Vitaprost. För att förstå vilken som är bättre och effektivare i det här fallet är det nödvändigt att studera egenskaperna hos var och en av dem.

Tack vare intaget av preparat av detta slag har det en komplex positiv effekt. Det kommer att finnas en ökning av libido, normalisering av styrka, stabiliteten hos hormonet stabiliseras.

För att välja en förberedelse för ett specifikt fall måste du bestämma vad som är bättre: Prostatilen eller Vitaprost? Det är nödvändigt att överväga var och en av dem i detalj.

Vitaprost, dess egenskaper

En läkemedel som kallas Vitaprost kan köpas både i form av rektala suppositorier och tablettform. I den akuta formen av prostatakörtelns inflammatoriska process utnämns Vitaprost Forte. Om sjukdomen har förvärvat en kronisk kurs, kommer Vitaprost Plus att vara effektiv.

Rektala suppositorier innehåller 100 mg aktiv ingrediens.

Indikationer för användning Vitaprost

Användningen av Vitaprost är relevant i situationer:

 • diagnos av prostata adenom;
 • patienten visar ömhet i bäckenregionen, frekvent urinering, uttryckt i det angivna området;
 • Profylax av förvärmning av inflammation i prostatakörteln fortsätter i kronisk form;
 • Förebyggande av sjukdomar i samband med det genitourära systemet efter det operativa ingripandet genomförs.

Vid förskrivning av medicin tar specialister hänsyn till sitt brett spektrum av åtgärder, men också många kontraindikationer. Annars kan konsekvenserna uppstå, och den underliggande sjukdomen kommer inte bara att recede, men kommer också att förvärras.

Användningen av rektala suppositorier är absolut oacceptabel när patienten har problem med leverfunktion, onkologi av prostata eller laktasinsufficiens. Detta läkemedel är förbjudet för personer under 18 år, alla som har en individuell intolerans mot någon komponent.

På grund av begränsningar kan du ta drogen enligt instruktioner från din läkare. En annan specialist bestämmer dosen baserat på egenskaperna hos sjukdomsutvecklingen hos patienten. Stearinljus sätts in en gång, tabletterna är berusade två gånger om dagen.

Om det tillämpas felaktigt kommer det att finnas biverkningar av läkemedlet som problem med avföring, flatulens, allergiska reaktioner. I sådana fall är det viktigt att informera läkaren om detta, vem ska välja en ersättare för drogen.

Prostatilen, dess funktioner

Läkemedlet Prostatilen finns som en lösning för injektioner, tabletter samt rektala suppositorier. Den optimala formen för patienten väljs av hans läkare.

Ljus skiljer sig positivt från analoger genom närvaron av zink. Denna komponent är nödvändig för normal funktion av det genitourära systemet hos män, prostata.

En av dess sorter Prostatilen Zink erbjuds i samma former. Huvudingredienserna är animaliskt material, zinksulfat.

Det är extraktet från djurets prostata, eftersom läkemedlets huvudsakliga aktiva substans, som positivt påverkar prostatakörteln, hämmar den inflammatoriska processen, minimerar svullnaden, ökar sexuell lust. Tillsammans med detta, normaliserar detta ämne kraften, förbättrar kvaliteten på spermierna avsevärt.

Indikationer och kontraindikationer av denna medicin liknar Vitaprost. Dosering väljs också individuellt, baserat på kursens egenskaper, sjukdomsutvecklingen.

Skillnad mellan droger

Trots den liknande sammansättningen och de viktigaste aktiva substanserna är Vitaprost och Prostatilen beredda för skillnader. Den första syftar till att normalisera sekretorisk aktivitet hos körteln, vilket minskar svullnaden.

Samtidigt normaliseras processen med blodcirkulationen i organsystemet, blodproppar blockeras, blodproppar bildas i dem. Det finns en uttalad smärtstillande effekt.

I praktiken rekommenderas Vitaprost för användning i:

 • utveckling av akut eller kronisk prostatit;
 • genomföra kirurgiska ingrepp.

Verkan av Prostatilen har huvudsakligen en antiinflammatorisk effekt. Drogen minimerar puffiness och normaliserar kroppens blodflöde. Utesluter trombos av denna zon tillsammans med utseendet av suppuration. Dessutom stärker detta läkemedel kroppens immunförsvar och förbättrar kvaliteten på spermier som produceras.

Förutom det huvudsakliga verksamma ämnet i Prostatilene är zink närvarande. På grund av denna kombination minimeras riskerna för bildning av neoplasmer i prostatakörteln. Tillsammans med detta ökar sexuell lust, kvaliteten på spermatozoa och deras produktion bevaras.

De viktigaste kontraindikationerna för honom är kränkningar av njursjukdom, kardioskleros, känslighet mot komponenterna i medicinen eller förekomst av hjärtinfarkt i anamnesen.

Båda läkemedlen kan användas strikt enligt doktors recept och i den dos som valts av honom. Annars kommer inte bara den förväntade positiva effekten att uppnås, utan också en allvarlig negativ bieffekt.

Recensioner om drogerna

När man studerar recensioner om användningen av dessa läkemedel är det uppenbart att för Prostatilen, en frekvent förekomst av biverkningar i form av dyspeptiska störningar, som vid Vitaprost var extremt sällsynt.

Att säga vilka av dessa droger kommer att bli bättre är omöjligt. Beslutet fattas på grundval av den samlade anamnesen, de tillgängliga funktionerna i utvecklingen av patientens sjukdom. Det är också viktigt att uppmärksamma förekomsten av eventuella biverkningar och kontraindikationer till var och en av dem.

Faktum är att de är liknande droger med en enda aktiv substans. Skillnaden mellan Prostatilena och dess fördelaktiga fördel är närvaron i dess sammansättning av ett element såsom zink. I vissa fall är utnämningen av deras analoger möjlig genom beslutet från den behandlande läkaren.

Under alla omständigheter bör behandling för problem med genitourinary system av män vara omfattande. En märkbar effekt kommer att märkas med strikt överensstämmelse med läkarens rekommendationer. Det är önskvärt att upprätthålla en hälsosam livsstil, effektivisera deras kost och motion, överge dåliga vanor tillsammans med intaget av föreskrivna läkemedel.

Vad är bättre Vitaprost eller Prostatilen

Hittills finns det ett stort antal droger för behandling av prostata sjukdomar. Populära Prostatilen och Vitaprost används i medicin i mer än 20 år. Dessa droger används framgångsrikt av män i olika åldrar. Med tanke på likheten i läkemedlets sammansättning och verkan är det svårt att bestämma vilken som är bättre.

Våra läsare rekommenderar

Vår regelbundna läsare blev av med PROSTATIT genom en effektiv metod. Han kontrollerade det på sig själv - resultatet av 100% - ett fullständigt bortskaffande av prostatit. Detta är en naturlig honungsbaserad lösning. Vi kollade metoden och bestämde oss för att rådgöra med dig. Resultatet är snabbt. DEN EFFEKTIVA METODEN.

Aktiva komponenter i fonder

Det finns ingen grundläggande skillnad i sammansättningen av Prostatilen och Vitaprost. I hjärtat av båda drogerna är extraktet från tjurens prostata. Utvecklingen genomfördes i mitten av 1990-talet med deltagande av forskare från Rysslands militära medicinska akademi. Beroende på frigöringsform och tillverkare kompletteras huvudkomponenten med zink, E-vitamin eller tokoferol. Utdrag av prostatakörteln av boskap har följande åtgärdspektrum:

 • Avlägsnar svullnad i prostata orsakad av inflammation eller andra sjukdomar.
 • Gynnsam effekt på människors immunförsvar, vilket ökar motståndet mot patogena mikroorganismer.
 • Stimulerar blodmikrocirkulationen i bäckenregionen, i synnerhet prostatakörteln.
 • Förbättrar tillförseln av vävnader med syre.
 • Det leder till en minskning av koncentrationen av celler med en blandning av blod och lymf, som tjänar som en källa till inflammatorisk process.
 • Har en positiv effekt på spermatozoas aktivitet.
 • Har antiinflammatorisk effekt på prostatakörteln.


Preparat i form av suppositorier, injektioner och tabletter indikeras för ett brett spektrum av sjukdomar. Läkemedelseffekten riktar sig till eliminering av inflammatoriska processer, antibakteriell behandling, bekämpning av svamplidor och borttagande av smärtssyndrom. Stearinljus har också spasmolytiska och immunmodulerande egenskaper.

Vitaprost produceras av ett företag från Nizhny Novgorod OAO Nizhpharm. Läkemedlet presenteras i form av rektala suppositorier och tabletter. Prostatilen produceras av två olika läkemedelsföretag. Skillnaden mellan beredningarna beror på närvaron av ytterligare biologiskt aktiva komponenter.

Prostatilen AC av rysk produktion innehåller zink, glycin och arginin. Stearinljus rekommenderas för behandling av prostatit och andra inflammatoriska processer i prostata.

Zink anses vara en viktig mikroelement i en mans kropp. Det bidrar till att genomföra ett brett spektrum av biokemiska reaktioner som är ansvariga för syntesen av hormoner, vilket minskar inflammation. Även detta spårämne påverkar spermatets kvalitet, vilket möjliggör fertilisering av ägget.

Glycin refererar till de enklaste aminosyrorna som utgör biologiskt aktiva föreningar.

Arginin avser delvis ersatta aminosyror. Under normala förhållanden, i en hälsosam vuxen man, produceras denna biologiska substans av kroppen. Med sjukdomar i prostatakörteln är argininsyntes inte tillräckligt. Aminosyran deltar i produktionen av spermier och ger en stabil styrka. Det har också antioxidantegenskaper och förbättrar lokal blodcirkulation.

En annan typ av Prostatilena produceras av läkemedelsbolaget Kharkiv Lekhim. Förutom huvudkomponenten kompletteras suppositorier med zink och vitamin E. Läkemedlet är mycket effektivt vid behandling av prostatit. Läkemedlet kallas Prostatilen Zinc.

E-vitamin är en del av prostatakörtelns utsöndring. Huvudfunktionen hos detta ämne är att upprätthålla energi och biologisk aktivitet hos spermier. Dessutom har substansen antioxidant och antikoagulerande effekter. Zink parat med E-vitamin har en fördelaktig effekt på prostata, lindrar svullnad, smärta och normaliserar erektionen.

Utnämningen görs av den behandlande läkaren på grundval av läkarundersökningen och analysen. Beroende på den etablerade diagnosen och de individuella egenskaperna hos patientens kropp kan Prostatilen eller Vitaprost ordineras som en injektion för att uppnå snabb effekt, tabletter eller suppositorier för lokal exponering för substansen.

Tillverkare av Vitaprost har utökat läkemedlets sammansättning och tillsatt ett antibiotikum Lomefloxacin. Den nya lösningen kallades Vitaprost plus. Enligt anvisningarna har läkemedlet en antimikrobiell bakteriedödande verkan. Vitaprost plus rekommenderas som ett effektivt läkemedel för att bekämpa vissa former av bakteriell prostatit. Användmedel som innehåller antibiotika, är endast möjligt enligt doktors recept.

De viktigaste skillnaderna mellan drogerna

Trots den stora likheten och samma grundläggande aktiva substans - extraktet från tjurens prostata, finns det stora skillnader mellan läkemedlen. Apotek presenterar läkemedel av olika priskategorier, former av produktion och effektivitet.

Pulver för injektion

Utdrag av tjurens prostata.

Utdrag av tjurens prostata

Ytterligare aktiva beståndsdelar

Zink och arginin (Prostatilen AC)

Zink och vitamin E (prostatylen - zink)

Lomefloxacin (Vitaprost plus)

Individuell intolerans av komponenter.

Rekommenderas inte för personer under 18 år.

Individuell intolerans av komponenter

Rekommenderas inte för personer under 18 år.

För Vitaprost plus finns ett antal kontraindikationer på grund av förekomsten av antibiotika i kompositionen.

Allergiska reaktioner: urtikaria, klåda, brännande.

Allergiska reaktioner: urtikaria, klåda, brännande.

För Vitaprost plus finns ett antal biverkningar på grund av förekomsten av antibiotika i kompositionen.

10 ampuller - från 460 rubel.

Suppositories - 10 st. från 600 rubel.

Tabletter 10 st. - från 920 rubel.

Suppositories - 10 st. från 1130 rubel.

I form av rektala suppositorier är skillnaderna mellan Prostatilen och Vitaprost obetydliga. Båda drogerna har en liknande effekt på hankroppen. Den obestridliga fördelen med denna form av frisättning är dess användarvänlighet. Introduktionen av suppositoriet kräver ingen speciell medicinsk kompetens, både för injektioner. Du behöver inte besöka läkaren för användning, alla manipuleringar kan utföras hemma själv.

I form av tabletter är endast Vitaprost tillgängligt. Fördelen med detta läkemedel är bekvämlighet. Det är mycket lättare att ta ett piller och göra dina egna saker än att välja tid att sätta in ett stötpiller eller besöka en hälsoanläggning för att få injektioner. En sådan användningsmetod kännetecknas emellertid av låg effektivitet. Vid intern mottagning passerar den aktiva substansen i Vitaprost ett sätt genom digestionssystemet. Under rörelsen förstörs en del av extraktet.

Prostatilen finns i form av ett pulver för beredning av en injektionsvätska. Läkemedlet administreras intramuskulärt av en kvalificerad sjukvårdspersonal. Hög effektivitet för denna form av produktion noteras. Huvudkomponenten kommer omedelbart in i blodomloppet och börjar agera.

Vilket läkemedel att välja

En medicinering föreskrivs endast av den behandlande läkaren på grundval av den etablerade diagnosen och patientens individuella egenskaper. Båda läkemedlen har liknande indikationer för användning:

 • Prostatit i akut eller kronisk form.
 • Behandling av inflammation före och efter kirurgiska operationer på prostatakörteln.
 • Godartad prostatahyperplasi.
 • Behandling av vissa störningar i blåsan, frekvent urinering.
 • Som ett mått på profylax av prostatit.

Beslutet att välja ett läkemedel baseras huvudsakligen på lämpliga indikationer. Till exempel, om prostatit orsakas av en bakteriell infektion, är det lämpligt att använda Vitaprost plus, som innehåller ett antibiotikum. I andra fall är det inte nödvändigt att ordinera potenta droger.

Vid diskussion av diagnosen och rekommenderad behandling med den behandlande läkaren bör det noteras om det är möjligt att besöka kliniken för injektioner dagligen eller ej. Medicinsk hjälp har en positiv effekt endast när patientens recept är utförda helt. Du kan inte hoppa över medicinen.

Det är otvetydigt att säga vilket läkemedel som är bättre att välja är inte möjligt. Prostatilen och Vitaprost är mycket effektiva vid behandling av prostatit som praktik och patientrecensioner. Det är otillåtet att engagera sig i självmedicinering, förskriva eller avbryta läkemedel utan att ha hört en kvalificerad urolog.

Prostatilen och Vitaprost kan orsaka allergisk reaktion i kroppen. I detta fall stoppar läkemedlet inte. För att avlägsna allergier är antihistaminer dessutom föreskrivna. Om biverkningar inträffade under behandling med Vitaprost plus ska du genast informera läkaren om det. Kanske måste användningen av antibiotika stoppas.

Bland de generella mediciner som presenteras i apotek är det svårt att välja ett bra, billigt och effektivt samtidigt. Behandling av inflammatoriska processer i prostatakörteln är brådskande. Prostatilen och Vitaprost utmärks av deras naturliga sammansättning och aktiva ytterligare komponenter. Drogerna har en fördelaktig effekt på prostataarbetet, lindrar smärta och spasmer.

Vem sa att det är omöjligt att bota prostatit?

Har du en PROSTATE? Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte? Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • konstant smärta i underlivet, skrotum;
 • svårighet att urinera
 • sexuell dysfunktion.

Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Prostatit kan vara CURED! Gå till länken och ta reda på hur specialisten rekommenderar behandling av prostatit.

Ljus Prostatilen: Bruksanvisning, foto

För att avgöra vilka är de bästa rektala suppositorierna Prostatilen eller Vitaprost ska du genomgå ett test, varefter läkaren kommer att kunna fastställa orsaken, typen och formen av prostatit. Ljus är ganska effektiva, och är därför populära bland männen. Deras aktiva komponenter verkar direkt i centrum av inflammation, förbättrar sjukdomsförloppet och främjar en snabbare återhämtning.

Prostatit är en av de vanligaste patologierna som drabbar män i 40-talet. Det finns ett problem mot bakgrund av låg immunitet, när organismen utsätts för patogena mikroorganismer. Prostatit kan förekomma i akut eller kronisk form. I det andra fallet är sjukdomen svårare att behandla, eftersom dess symptom inte uppträder i början, och patienten misstänker inte ens att han är sjuk.

Komplex terapi anses vara den mest effektiva metoden för behandling av prostatit. Det tillhandahåller läkemedel som innehåller antibiotika, injektioner, suppositorier, tabletter. Det är inte nödvändigt att välja läkemedel på egen hand eftersom du måste gå igenom ett komplex av undersökningar för att välja rätt medicin för att bestämma orsaken till sjukdomen.

Rektala suppositorier för prostatit

Stearinljus har ett brett utbud av indikationer för användning. På apotekens hyllor idag kan du hitta en mängd olika droger som skiljer sig åt bland kompositioner, indikationer, effektivitet och pris. Inte i alla fall med inflammation i prostatakörteln, det är lämpligt att använda ljus. Innan du använder detta eller annat läkemedel bör du läsa instruktionerna, eftersom många läkemedel från denna kategori har ett antal kontraindikationer.

Huvudtyper av ljus för aktuell applikation:

 • antiinflammatoriska suppositorier bidrar till förstörelsen av patogena mikroorganismer, avlägsnandet av smärtsamma förnimmelser används oftare för att behandla kroniska former;
 • läkemedel som innehåller ett antibiotikum är nödvändiga för förstöring av smittsamma medel;
 • metyluracil-medel ger en fullsträckt näring av prostatakörtlarna, vilket bidrar till restaureringen av organets vävnader.
 • Narkosläkemedel minskar intensiteten av smärtsamma känslor och förbättrar patientens tillstånd.

Vitaprost

Läkemedlet är tillgängligt i form av tabletter och suppositorier för rektal administrering. Vitaprost Plus-ljus har indikationer för patienter med kronisk inflammation, Vitaprost Forte används när akut prostatit diagnostiseras. Suppositorier finns tillgängliga i blisterförpackningar med 10 st. Ett ljus innehåller 100 mg prostataxtrakt. Tabletter är avsedda för intag.

Vitaprost utses i sådana fall:

 • för att förebygga återkommande kronisk prostatit av icke-bakteriellt ursprung
 • med prostata adenom
 • efter kirurgisk ingrepp för förebyggande av sjukdomar i urinvägarna;
 • för att förbättra tillståndet hos patienter som har symtom som frekvent urinering, smärta i höftområdet och rezi.

Vitaprost Forte har ett antal kontraindikationer. Om du inte tar hänsyn till dem, kan du möta inte bara biverkningar, utan också komplicera sjukdomsförloppet. Använd inte ljus för cancerprostatsjukdom, laktasbrist och nedsatt leverfunktion. Läkemedlet är kontraindicerat hos patienter under 18 år, såväl som personer med individuella intoleranskomponenter. Innan du köper och använder suppositorier Vitaprogress, bör du läsa instruktionerna, eller ännu bättre rådfråga din läkare.

Doseringen av läkemedlet beror på patientens hälsotillstånd och sjukdomens försummelse. Tabletterna ska tas en åt gången, två gånger om dagen, med mycket vatten, utan att tugga. Stearinljus appliceras en gång om dagen efter rengöring av enema.

Både tabletter och suppositorier tolereras normalt av patienter, om kontraindikationer används och speciella fall som anges i instruktionerna beaktas.

I sällsynta fall kan dessa biverkningar inträffa:

 • en allergi som uppenbaras av utslag, klåda, rodnad i huden
 • flatulens;
 • nedsatt matsmältning
 • smärta i magen;
 • illamående och kräkningar
 • avföring
 • ökad salivation.

prostatilen

Prostatilen i ampuller och rektala suppositorier är tillgängliga för försäljning. Välj det bästa, ljus eller injektioner hjälper den behandlande läkaren. Om vi ​​pratar om suppositorier, så föredrar vi oftast de medel som innehåller zink. Denna mikroelement är oumbärlig för att upprätthålla hälsan hos inte bara prostata, men hela genitourinary och reproduktiva systemet för män.

Prostatilen Zink finns i form av en lösning för beredning av injektioner, tabletter, suppositorier. I sammansättningen av alla preparat finns två huvudkomponenter: zinksulfat och prostatylen av animaliskt ursprung. Bland analogerna är den mest populära Vitaprost. Välj vilket läkemedel som är bättre, du kan på grundval av återkoppling och rekommendationer från läkaren.

Läkemedlet Prostatilen Zink är föreskrivet enligt indikationerna, under samma förhållanden som dess analoga Vitaprost. Information om kontraindikationer finns i bruksanvisningen. Doseringen varierar beroende på användningsformen, eftersom det finns indikationer för både behandling av prostata sjukdomar och för förebyggande av dem. Använd inte Prostatilen Zink för hemorrojder, problem med hjärtat, leverskada. För att bättre veta läkemedlets egenskaper bör du läsa beskrivningen och annan information som anges i anvisningarna, eller kontakta en specialist.

Vad är bättre Prostatilen eller Vitaprost: Vad är skillnaden i drogerna?

Vid behandling av BPH och prostatit används i stor utsträckning preparat baserade på extraktet av prostata hos stor boskap. Vanligtvis används prostatilen eller Vitaprost.

Prostatilen finns som ett lyofilizat för beredning av injektionslösningar och suppositorier. Vitaprost produceras i form av ljus och tabletter.

Många har en fråga, vilken av dessa droger är bättre? Det är omöjligt att besvara denna fråga otvetydigt, eftersom varje läkemedel har sina fördelar och nackdelar.

Jämförelse av droger: tabell

Vad är skillnaden mellan Prostatilen och Vitaprost? Bordet hjälper till att svara på denna fråga bäst. En jämförande analys av Vitaprost och Prostatilen ges nedan.

Vilket läkemedel som är bättre att använda i ett visst fall bestäms enbart av den behandlande läkaren, baserat på patientens historia.

Vitaprost: bruksanvisningar

Tabletter och suppositorier Vitaprost anses vara de mest effektiva läkemedlen för idag. Vad är grunden för suppositorier och tabletter? Den aktiva komponenten av droger är extraktet från nötkreaturs prostata. Även i läkemedel finns hjälpkomponenter som inte har några farmakologiska åtgärder.

Den aktiva substansen i Vitaprost har en organotropisk effekt på prostatakörteln. Man tror att denna komponent hjälper till att stoppa inflammatoriska processer i prostatakörteln, för att eliminera dysursjukdomar, för att normalisera det genitourära systemet som helhet.

Tabletter och suppositorier Vitaprost är tillrådligt att använda vid behandling av prostatit (icke-bakteriell etiologi), adenom i prostata 1-2 grader av svårighetsgrad, dysursjukdomar.

En annan användning av läkemedlet är motiverat vid förberedelserna för kirurgiska ingrepp på prostata. Dessutom kan ljus och tabletter administreras till män efter operation.

För tabletter är den optimala dosen 100 mg. Många användningsområden - 2 gånger om dagen. Varaktigheten av behandlingen är i genomsnitt 10-14 dagar. Det är också möjligt att ta tabletter för förebyggande ändamål. I detta fall är behandlingsperioden 2 veckor. Under ett år kan två förebyggande kurser genomföras.

Om ljus används, är det tillräckligt att använda 1 stiftpiller per dag. För att komma in i ett ljus är det önskvärt efter avfasning och utförande av hygieniska förfaranden. Multiplikation av suppositorier - 1 gång per dag. Behandlingstiden är 2-4 veckor.

Vitaprost-ljus och tabletter har en skillnad i kompositionen. Likväl har läkemedlen samma kontraindikation - ökad känslighet för komponenterna. Bland biverkningarna av droger kan identifieras:

När allergiska reaktioner uppstår är det lämpligt att avbryta behandlingsförloppet, samt att genomgå symptomatisk behandling.

Prostatilen: bruksanvisningar

Prostatilen - ett läkemedel tillverkat i form av lyofilizat för beredning av injektioner. Inte heller så länge sedan började de producera suppositorier Prostatilen Zinc. Stearinljuset skiljer sig naturligtvis i kompositionen från lyofilizatet. I sammansättningen av suppositorier finns dessutom zink- och alfa-tocopherolacetat.

Aktiv komponent Prostatilena är ett extrakt av nötkreaturs prostata. Ämnet har en organotropisk effekt på prostatakörteln. Zink och vitamin E hjälper dessutom:

 • Återställ erektion med prostatit eller adenom.
 • Förhindra utvecklingen av ateroskleros.
 • Neutralisera de negativa effekterna av fria radikaler på celler.
 • Förbättra kvaliteten på spermierna.
 • Förhindra intravaskulär koagulering.

Lyofilizat och suppositorier Prostatilen är lämpligt att använda vid behandling av prostata adenom, prostatit, dysursjukdomar. Stearinljus kan dessutom användas för manlig infertilitet, hemorrojder, sexuella störningar.

Hur man använder lyofilizatet? Du måste blanda pulvret med vatten för injektion, 0,5% lösning av novokain eller en lösning av natriumklorid. På en dag behövs 1-2 injektioner, det vill säga den dagliga dosen är 5-10 mg. Varaktigheten av behandlingen är 5-10 dagar.

Suppositorier ska administreras rektalt efter spontan tarmrörelse. Den dagliga dosen är 1-2 ljus. Behandlingstiden bör inte överstiga 10 dagar.

Kontraindikation för användning av injektioner Prostatilen är överkänslighet mot läkemedlets komponenter. Ljus kan inte heller användas för:

 1. Njurinsufficiens.
 2. Cardio.
 3. Myokardinfarkt.
 4. Ökad känslighet för beståndsdelar.
 5. Tromboembolism.
 6. Atherosclerosis.
 7. Smalning av venös eller artärbädd.

Bland biverkningarna av lyofilizat isoleras endast allergiska reaktioner. Ljus Prostatilen kan orsaka sådana komplikationer som:

 • Minskning av blodkoagulerbarhet.
 • Överträdelser i centrala nervsystemet (yrsel, migrän, svaghet, generell trötthet).
 • Blödning.
 • Illamående.
 • Ökning av leverstorlek.
 • Creatinuria.

Recensioner och Analoger

Trenden är att Vitaprost med positiva kommentarer är en absolut majoritet. Nästan alla patienter var nöjda med resultatet.

Om Prostatilen recensioner varierar. Till exempel klagar många patienter på ljus. De hävdar att de under terapi upplevde illamående och andra dyspeptiska störningar.

Om du inte vill använda Vitaprost eller Prostatilen kan du använda gruppanaloger av droger. Vilka läkemedel kan fungera som ett alternativ? Enligt läkare är de bästa analogerna:

 1. Vitaprost Forte (priset börjar från 1600 rubel). Läkemedlet jämfört med vanligt Vitaprost är mer fördelaktigt vid användning, eftersom ett ljus inte innehåller 50 mg av den aktiva komponenten, men 100 mg.
 2. Sampropro (priset för 5 ampuller är 500-600 rubel). Det kan inte sägas att det är bättre än Prostatilena eller Vitaprost, detta läkemedel, eftersom det har absolut samma sammansättning.

Medicin förbättras dag för dag. Läkemedelsindustrin erbjuder redan män att köpa bioadditiva, vilket är mycket billigare än Vitaprost och Prostatilena. Genom deras effektivitet är de inte sämre än droger baserat på extraktet från nötkreaturs prostata.

Bra BAD - Kinesiska urologiska gips ZB Prostatiska Navel Plasters. Läkemedlet är bättre än de flesta kosttillskott. Sammansättningen av läkemedlet innefattar naturliga växtkomponenter. Detta verktyg kan användas även för äldre patienter som har abnormaliteter i lever- eller kardiovaskulärsystemet.

Kinesisk urologisk gips ZB Prostatic Navel Plasters är lätt att använda. Det behöver helt enkelt limmas till området strax nedanför naveln, och en dag senare skjuter. Läkemedlets effektivitet bekräftas av kvalitetscertifikat och oberoende kliniska studier.

Jämförande granskning av droger Prostatilen eller Vitaprost: Vad är bättre och hur skiljer de sig från varandra?

Prostatit orsakar mycket problem, berövar möjligheten att vara aktiv, vilket är helt oacceptabelt för moderna män.

För att bekämpa denna oerhört obehagliga sjukdom har många olika preparat redan funnits och problemet med att välja det lämpligaste medicinen uppstår.

Till exempel är patienterna ofta intresserade, Vitaprost och Prostatilen - vad är skillnaden och vad som är bättre. Dessa läkemedel, enligt patientens återkoppling, leder.

Den huvudsakliga aktiva beståndsdelen

Det aktiva ämnet Vitaprost och Prostatilen upptäcktes på 1990-talet - det är ett extrakt från prostatakörteln av tjurkalver. Tack vare dess effekt:

 • minskar svullnad av prostata;
 • förbättrar tillförseln av prostatavävnad med syre genom att justera blodmikrocirkulationen;
 • ökar den funktionella aktiviteten hos spermatozoa;
 • inflammation avlägsnas;
 • ökar immunsystemets stabilitet;
 • urinröret normaliseras.

Den hormonella bakgrunden kommer i överensstämmelse med patientens ålder, hans libido förbättras, styrkan justeras, det psykologiska tillståndet stabiliseras.

Typ av problem

Prostatilen och Vitaprost är representerade i apotek huvudsakligen i form av rektala suppositorier.

Detta är den mest effektiva och överkomliga formen av deras ansökan. På grund av den intensiva blodtillförseln i endotarmen, där stiftpiller införs, kommer läkemedlet mycket snabbt in i vävnaderna i den närliggande prostata.

Det sätt på vilket ljus används är enkelt. Ett stearinljus injiceras i rektum dagligen efter avfekning och hygienprocedurer. Därefter krävs minst en halvtimme vila i ett horisontellt läge. Därför är det bättre att utföra proceduren före sängen.

Prostatilen finns också i form av ett pulver erhållet genom att torka extraktet med frysning i vakuum. Den pulverformiga substansen används för framställning av lyofilat. Detta är också ett mycket effektivt sätt att använda medicinen, men särskilda injektioner krävs för injektioner.

Vitaprost, förutom rektala suppositorier, finns också i tabletter.

Detta är den mest bekväma formen av att använda läkemedlet, vilket gör det möjligt att ta det under alla förhållanden, även med ett stort antal människor. Men den helande kraften minskar.

När allt kommer omkring måste läkemedlet passera genom väggarna i den övre delen av magen innan de kommer in i blodet för att komma till exponeringsområdet. Samtidigt förstörs en del av läkemedlet, vilket i allmänhet minskar dess effektivitet. Dessutom kan tabletter påverka mag-tarmkanalen negativt.

Läkemedlets egenskaper

För att förstå vad som är bättre än ett Vitaprost- eller Prostatilenljus och vilket läkemedel du föredrar bör du studera deras egenskaper, indikationer och kontraindikationer, baserat på de bifogade instruktionerna.

Vitaprost

Vitaprost är en medicinskt preparat som består av naturliga komponenter. Oftast används i form av ljus. Vart och ett av dess suppositorier, gjorda på basis av fast fett (Vitessola), innehåller 50 mg av det läkande ämnet "Samprost". Kommer till apoteket i förpackningen, inom vilken det finns 2 blåsor med 5 ljus vardera. Vikten av ett suppositorium är 1,25 g. Förpackningen innehåller instruktioner.

Läkemedlet har följande farmakologiska effekter:

 • förbättrar blodmikrocirkulationen;
 • reducerar trombbildning
 • avlägsnar vävnadsinfiltration;
 • frekvent urinering
 • minskar smärta, normaliserar urinering.

Vitaprost Forte accelererar också trofiska processer och tar bort blåsans hyperaktivitet.

Vitaprost Plus har dessutom antiinflammatorisk och antimikrobiell effekt. Indikationer för användning är:

 • inflammation i prostata, som är ansvarig för känsliga för lomefloxacinbakterier;
 • Postoperativt tillstånd efter operation av prostata eller bukorgan.

Tabletterna är föreskrivna för långvarig behandling av prostatit. De rekommenderas för att ta andra patologier i prostatakörteln, liksom för sexuella dysfunktioner. Den huvudsakliga kontraindikationen är intolerans för enskilda komponenter. Du kan inte ta honom och de unga pojkarna.

Det finns också ett antal sjukdomar där Vitaprost ska användas mycket noggrant. Dessa inkluderar:

 • epilepsi och associerade CNS-sjukdomar;
 • cerebral ateroskleros.

Vid komplex behandling kan Vitaprost öka toxiciteten och förbättra effekten av icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel och orala antikoagulantia.

En överdos av drogen kan leda till:

 • utseendet av hallucinationer;
 • utveckling av fotofobi;
 • psykoser och konvulsiva syndromer;
 • tremor, faller i en stupor.

När symptom på överdosering uppstår, stoppas behandling med Vitaprost.

Biverkningar är extremt sällsynta. Det kan vara en allergisk reaktion:

 • urtikaria, klåda;
 • fotosensibilisering (ökad känslighet mot ultraviolett och synligt ljusspektrum);
 • exudativt erytem.

Vid framkallande av allergiska manifestationer ska läkemedlet avbrytas.

Vitaprost Forte kan också orsaka:

 • matsmältningsstörningar, flatulens
 • kräkningar, illamående, smärta i magen;
 • ökad salivation.

Det används inte för att behandla onkologisk form av prostatit.

prostatilen

Oftast används detta läkemedel, baserat på en naturlig produkt, rektalt. Torpedformad gulaktig färg innehåller 30/50 mg aktiv substans - Samprost.

Suppositorier och pulver för beredning av injektioner Prostatilen

Dess åtgärd förbättras av en ytterligare komponent - glycin, vilket möjliggör att positivt påverka hjärnans nervreceptorer (huvud och ryggrad). Och närvaron av dimetylsulfoxid möjliggör antiinflammatoriska och antimikrobiella effekter. Basen för suppositoriet är Macrogol 1500, vilket ökar massan av varje ljus till 2,8 g.

Under behandling Prostatilen:

 • helt avlägsnar ödem i prostata;
 • eliminerar blåsans högt blodtryck
 • eliminerar stagnation, normaliserar hemligheten;
 • tar bort inflammation och förhindrar förekomsten av venös trombos.

Läkemedlet rekommenderas för användning med:

 • akut och kronisk prostatit, inklusive bakteriell
 • återhämtning efter prostatakirurgi
 • hyperplasi av prostata (godartad);
 • reflex urinretention
 • komplikationer som uppstår på grund av inflammatoriska processer i prostata.

Kontraindikation för dess användning är intolerans av läkemedelskomponenterna. Prostatilen kan inte användas för kvinnor och ungdomar. Allergi kan inträffa under behandlingen. I detta fall avbryts detta läkemedel.

Prostatilen AC, som också säljs i våra apotek, innehåller dessutom zink, som påverkar spermogenes, vilket ökar rörligheten och koncentrationen av spermatozoa. Därför används den vid behandling av infertilitet, sexuella problem.

Vad är bättre Prostatilen eller Vitaprost (recensioner, vad är skillnaden)

Ta reda på vad som är bäst för behandling av prostatit Prostatilen eller Vitaprost? Vad är skillnaden mellan dessa suppositorier från prostata adenom och hur man använder dem. Vi kommer att berätta för vilket läkemedel som behandlas prostatakörteln bäst används för att bota inte bara symptomen, utan även den kroniska sjukdomen.

Prostatit är en mycket allvarlig sjukdom för män. Denna sjukdom är en inflammation i prostata och finns exklusivt i den manliga kön. Specialister utser ljus för att behandla sjukdomen. Med hjälp av dessa läkemedel tas inflammation bort, smärta och spasmer minskar. Förberedelser görs i de flesta fall från växtdelar, liksom från komponenter av animaliskt ursprung.

Prostatilen och Vitaprost från prostatit

Prescribe en behandling för prostatit nödvändigtvis en läkare. Ljus, som utnämner specialister, används för både behandling och förebyggande. Tilldela, i enlighet med deras handlingar, i detta eller så fall. Läkemedel har följande egenskaper:

 • Ta bort ödem;
 • Eliminera inflammationen i prostata;
 • De fungerar som antispasmodik;
 • Som en bedövning;
 • Förbättra blodutbytet i prostata.

Dessutom, på grund av ljusets verkan normaliseras urinering och sieger elimineras, vilket bildas på grund av stagnation av urin.

Men från det stora utbudet av läkemedel som för närvarande fängslar marknaden, vilket leder till Prostatilen och Vitaprost. En effektiv komponent av drogerna är bovint prostatakörtel extrakt. Detta extrakt verkar enligt följande:

 1. Minskar ödem i prostata;
 2. Eliminerar den inflammatoriska processen och på grund av detta minskar kroppen i volym;
 3. Förbättrar blodcirkulationen i kroppen och möjliggör därigenom att mätta den med syre igen
 4. Förbättrar spermatozoas aktivitet
 5. Ökar immuniteten och skapar motståndskraft mot kroppen mot infektion med mikrober.
 6. Hjälper till att normalisera blåsans funktionalitet.

Tack vare alla handlingar av droger hos människor, kommer hormoner till normala, kraften förbättras och libido ökar. Som en följd av detta blir en person fysiskt och psykiskt helt frisk.

Vad är skillnaden mellan Prostatilen och Vitaprost

Vitapol reducerar ödem, normaliserar sekretorisk funktion. Detta förbättrar blodcirkulationen i prostata, vilket förhindrar bildandet av blodproppar i kärlen. Vitaprost fungerar också som smärtstillande medel. Det ordineras till patienter i följande fall:

 • Sjukdomar av akut eller kronisk prostatit;
 • Efter operationen.

Använd det rektalt. Enema rekommenderas före användning. Då är det nödvändigt att ligga ner ungefär en timme. Under användningen av dessa suppositorier har inga kontraindikationer identifierats

Prostatilen verkar som ett antiinflammatoriskt medel, minskar prostaglandets ödem och stagnation. Dessutom förhindrar det förekomst av suppuration i organs och blodproppar. Välgörenhet verkar på spermatozoa, och ökar immuniteten.

Kompositionen, förutom komponenter av animaliskt ursprung, innefattar zink. Läkemedlet tillåter inte utseende av neoplasmer i prostata. Dessutom kolliderar inte spermatozoa under sjukdom och återställer sexuell lust.

Ljus prostatilen rektalt appliceras, varför enema nödvändigtvis görs. Före användning ska ljuset vattnas med vatten. Har ett antal kontraindikationer:

 • En person som är känslig för vissa ämnen.
 • Problem med njurarna;
 • Efter överföringen av hjärtinfarkt;
 • Cardio.

Dessutom finns det stor sannolikhet för en överdosering. I det här fallet uppstår:

 • Feber tillstånd
 • Frekvent andning;
 • Det visar sig uttorkning av kroppen;
 • Det finns problem med njurarna;
 • Matsmältningssjukdom
 • Mannen förlorar sin effektivitet.

För att förhindra sådana problem, bör du i något fall inte öva självmedicinering och använda drogen endast enligt instruktioner från en läkare.

Vilket ljus är bättre från prostata adenom

I medicin finns ett stort antal olika suppositorier från prostata adenom. Men du bör ta hänsyn till det faktum att du inte alltid kan lita på reklam. De bästa och rätta rekommendationerna kan ges av en läkare. Den vanligaste och mest populära är Prostatilen och Vitaprost.

Vad är bättre Prostatilen eller Vitaprost kan inte entydigt anges. Eftersom var och en har vissa egenskaper och har en annan sammansättning av de aktiva komponenterna. Och dessutom har Vitaprost inga biverkningar till skillnad från Prostatilen.

recensioner

Tips och tricks

Vid användning av suppositorier är det nödvändigt att följa alla rekommendationer från läkaren, eftersom effektiviteten av behandlingen i de flesta fall beror på denna faktor. Stearinljus används bara i rektum och inget annat, men det måste rengöras med en lavemang.

Och den mest grundläggande sak att komma ihåg är att ljuset ska vara beläget mittemot prostata. För detta placeras den så djupt som möjligt i ändtarmen. Efter introduktionen är det nödvändigt att följa sängstöd från en halvtimme till fyrtio minuter. Den mest optimala är användningen av läkemedlet innan du lägger dig.

Hur man väljer mellan Prostatilen och Vitaprost

Hittills presenterar läkemedelsmarknaden ett stort antal olika läkemedel för behandling av akut, kronisk eller bakteriell prostatit. De är ganska annorlunda i pris, även om deras sammansättning och driftsprincip är i stort sett densamma. Ledande positioner, enligt kunder, tillhör Vitaprost och Prostatilens medel. Låt oss försöka lista ut vilka av dessa två droger som är bättre.

Många läkemedel för behandling av prostatit verkar på en liknande princip.

Den huvudsakliga aktiva substansen

Huvuddelen av Vitaprost och Prostatilen-läkemedel är bovint prostataxtrakt. Detta ämne erhölls relativt nyligen, endast i mitten av 1990-talet. Och i sin syntes och studie av inverkan på människokroppen tog forskare från den militära medicinska akademin i Ryska federationens försvarsministerium.

Extrakt av prostata, som ingår i Vitaprost och Prostatilena, har ett sådant handlingsspektrum:

 • Reduktion av ödem i prostatakörteln.
 • Minskning av volymen av inflammatorisk infiltration.
 • Förbättra blodmikrocirkulationen i prostata och följaktligen öka syreförsörjningen.
 • Positivt påverkar spermatozoas funktionella aktivitet.
 • Producerar antiinflammatorisk effekt.
 • Ökar immunsystemets antimikrobiella aktivitet.
 • Normalisering av tonen i musklerna i urinblåsan och urinröret.

Som ett resultat av en sådan effekt på kroppen finns det normalisering av hormonell bakgrund, styrka och libido blir bättre. Även symptom på prostatit går bort, vilket inte bara kan påverka människans övergripande fysiska och psykiska välbefinnande.

Andra biologiskt aktiva komponenter

Men inte bara det ovan nämnda extraktet hjälper till vid behandling av prostatit. Effekten av att använda ljus är mycket bättre om de innehåller ytterligare ämnen i deras sammansättning.

Till skillnad från suppositorier Vitaprost finns Prostatilen närvarande i apotek i två versioner. Den första utvecklades av det ukrainska läkemedelsföretaget Lekhim. Förutom prostataxtraktet innehåller suppositorierna också:

 • Zink.
 • E-vitamin eller tokoferol.

Ett sådant läkemedel heter "Prostatilen - Zink". Zink spelar en stor roll i människornas reproduktiva funktion. Normalt ingår det i utsöndringen av prostata. Detta mikroelement går in i spermatozoa, och tack vare det är den normala utvecklingen av det befruktade ägget möjligt, upp till dess fixering i livmodern. Dessutom, med en tillräcklig mängd zink i kroppen, fungerar det mänskliga immunsystemet också bättre, dess motståndskraft gentemot olika mikroorganismer och andra ogynnsamma faktorer i den yttre miljön ökar.

E-vitamin är också en del av prostata utsöndring. Huvudrollen är att bibehålla biologisk aktivitet hos spermier. Dessutom anses tokoferol vara ett utmärkt antikoaguleringsmedel och antioxidant. Dessa två ytterligare komponenter av Prostatilen suppositorier verkar mycket bättre på prostatakörteln. Snabbare svullnad, smärta i perineum försvinner, erektions- och ejakulationsprocessen normaliseras.

Den andra versionen av Prostatilen föreslogs av den ryska tillverkaren av läkemedel "Citomed". Förutom den huvudsakliga aktiva substansen innehåller de zink, arginin och glycin. Sådana ljus kallas "Prostatilen - AC".

Arginin är en villkorligt oumbärlig aminosyra. Han deltar i bildandet av spermatozoa och påverkar styrkan. Under forskningen visade sig dess antioxidant effekt också. Det hjälper till att stärka blodkärlens väggar, förbättrar mikrocirkulationsprocesser. Glycin är också en del av prostatakörtelns utsöndring och har en obestridlig inverkan på dess funktion.

Tabell 1 Utmärkande egenskaper hos beredningar

Tabell № 1 Utmärkande egenskaper för beredningar