Huvud
Behandling

Stearinljus Vitaprost - Bruksanvisning, pris

Behandling av prostatit hos män kräver användning av läkemedel och traditionell medicin. En av de effektiva drogerna för sjukdomen är Vitaprost suppositorier. De består av biologiskt aktiva komponenter och hjälpämnen, vilket medför en minimal mängd biverkningar.

Stearinlys Vitaprost är en antiinflammatorisk, antibakteriell, antiaggregationsmedicinsk apparat som syftar till att stabilisera den normala funktionen av prostata

Utformningsform och sammansättning

Vitaprost finns i tabletter och ljus. Beroende på mängden av huvudkomponenten är suppositorierna indelade i tre typer:

 1. Vitaprost-1 suppositorium innehåller 50 ml av ett torrt extrakt av prostata hos sexuellt mogna tjurar.
 2. Vitaprost Forte - i ett ljus 100 ml av saprostens huvudsakliga aktiva komponent.
 3. Vitaprost Plus. Innehåller 100 mg aktiv ingrediens och en ytterligare antibakteriell komponent (lomefloksan). Läkemedlet är utformat för att bekämpa infektiösa former av prostatit.
Läkemedlet tillverkas i två former - ljus och tabletter

Varje förpackning innehåller 5, 10 eller 20 suppositorier placerade i separata celler. Vitaprostljus från prostatit har avlång form och en fasad kant. Färgen på suppositoriet varierar från vit till ljuskräm.

Effekten av behandlingen

Vitaprost-suppositorier är avsedda för rektal administrering (i rektum). Den aktiva substansen stimulerar blodcirkulationen och eliminerar stillastående processer i prostatakörteln. Dessutom underlättar den aktiva ingrediensen sjukdomens symptomatologi, lindrar smärta i ljummen och hjälper till att lindra urinering. Vitaprostljus används som profylax för trombos på grund av deras förmåga att reducera aggregering av celler.

Den aktiva substansen i suppositorier Vitaprost stimulerar blodcirkulationen och eliminerar stillastående processer i prostatakörteln, underlättar sjukdomens symptomatologi, lindrar ont i ljummen och underlättar urinering

Vitaprost Plus har en komplex verkan: antiinflammatorisk, anti-edematös, antimikrobiell. Denna effekt uppnås genom att inkludera ett brett spektrum av verkan, lomefloxan, vid framställning av antibiotikumet. Suppositorier verkar på gram-negativa bakterier. Läkemedlet är effektivt mot stafylokock, streptokockinfektion. Under inverkan av huvudkomponenten (extrakt av prostata) normaliseras utsöndringen av den könkörteln hos könen och utsöndringen av urin accelereras.

Indikationer för behandling

Vitaprost i form av ett ljus används huvudsakligen för behandling av kroniska former av prostatit. Läkemedlet är också tillgängligt i tabletter, men de har fler kontraindikationer och biverkningar.

Stearinlys Vitaprost Forte och Vitaprost används för att eliminera symtomen på sjukdomen vid de första utvecklingsstadierna eller för att förhindra återkommande av prostatit. Vitaprost plus gör att du kan bli av med de försummade formerna av patologi.

Du borde veta! För att bli helt av med prostatit måste män använda ytterligare mediciner, inte bara rektala suppositorier. Den grupp av läkemedel som föreskrivs för behandling av patologi innefattar: antimikrobiella medel, adrenoblocker, muskelavslappnande medel.

Instruktionerna för användning anger följande indikationer för användning av Vitaprost-ljus:

 • kroniska former av prostatit;
 • godartade formationer i körtelvävnaderna
 • ärftlig predisposition mot sjukdomen;
 • förberedelse för kirurgi på körteln eller postoperativ period
 • dålig kvalitet av spermier.

Urologen föreskriver ett medel för förebyggande av inflammation i det urogenitala systemet och förebyggande av komplikationer som uppstår mot bakgrund av prostatit. Kostnaden för ljus beror på antalet suppositorier i förpackningen. Priset på apotek i Moskva för suppositorier Vitaprost (20 suppositorier) ca 1300 rubel. Priset på en låda med 10 suppositorier är 900-950 rubel.

Viktigt! Du kan köpa Vitaprost på ett apotek utan att utse en specialist. På grund av det minsta antalet kontraindikationer kan ljus användas ensam, utan recept.

Sammansättningen av läkemedlet omfattar inte skadliga eller farliga ämnen, men trots detta har det vissa begränsningar för användningen. Förteckningen över förbud omfattar:

 • ålder till 18 år;
 • överkänslighet mot aktiva substanser
 • onkologiska sjukdomar i prostata;
 • neurologiska störningar (epilepsi);
 • allvarlig patologi i cirkulationssystemet (ateroskleros).

Stearinlys Vitaprost kan inte användas för att behandla infertilitet hos kvinnor.

Ansökningsregler

Hur använder man stiftpiller? För att öka effektiviteten av behandlingen och minimera biverkningar är det nödvändigt att studera riktlinjerna för användningen av läkemedlet:

 1. Stearinljus sätts in i ändtarmen på kvällen före sänggåendet.
 2. Endast ett suppositorium används i taget. Underlåtenhet att följa denna regel kan leda till överdosering av kroppen.
 3. De aktiva ämnena absorberas snabbare i blodet, det är nödvändigt att rengöra tarmarna. För detta kan en man använda enema.
 4. Efter avslutad förberedande verksamhet måste patienten försiktigt sätta in stiftet och ta ett lutande läge i 30 minuter.
Noggrann överensstämmelse med instruktionerna för användning av Vitaprost-ljus ger maximal terapeutisk effekt

Den genomsnittliga behandlingssättet varar i 10 dagar, men på rekommendation av en läkare kan ökas. Den upprepade behandlingstiden utförs med ett intervall på 14-30 dagar. De startade stadierna av prostatit kräver komplex behandling med användning av suppositorier, tabletter och traditionell medicin. Denna kombination kommer snabbt att eliminera symptomen på problemet och stoppa inflammationsprocessen.

Viktigt! Samtidigt med Vitaprost-preparatet (oavsett frisättningsform) bör icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel inte tas, eftersom ett läkemedel stärker effekten av den andra.

Till skillnad från tabletter går suppositorier snabbt in i kroppen på grund av omedelbar absorption i tarmarna. På kortast möjliga tid börjar läkemedlets aktiva substans att påverka inflammerad prostatavävnad. Några dagar efter behandlingen märker patienterna en förbättring av tillståndet.

Biverkningar

Från användning av stiftpiller och tabletter Vitaprost är extremt sällsynta biverkningar, inklusive allergiska reaktioner. Efter användning av suppositorier Vitaprost Plus uttrycks biverkningar:

 1. Hudutslag (erytem, ​​urtikaria) och klåda.
 2. Neurologiska störningar - yrsel, känslomässig instabilitet.
 3. Dysfunktion i matsmältningssystemet - dysbakteri, förändringar i levertransaminasnivåerna, gastrisk blödning.
 4. Brott mot hemostas - lymfadenopati, trombocytopeni.
 5. Fel i det kardiovaskulära systemet - en kraftig minskning av blodtrycket, myokardiopati, ett brott mot hjärtfrekvensen.

Särskilda instruktioner

Vitaprost-doser kräver ingen korrigering i närvaro av en man med akut njurs- eller leverinsufficiens. Läkemedlet utan rädsla för hälsan kan druckas med levercirros.

Under behandlingen är det nödvändigt att undvika direkt solljus

Under behandlingen bör patienterna vara mindre utsatta för direkt solljus, eftersom det finns risk för fotosensibilisering av huden. Biverkningen manifesteras av blåsor och brännskador på ytan av epidermis. I svåra fall utvecklas nervsjukdomar (förvirring, hakningar i händerna). I sådana fall avbryts användningen av läkemedlet.

Du borde veta! Vitaprost påverkar koncentrationen av uppmärksamhet, så när man använder den är det bättre för män att överge körning av ett fordon och arbete som är förknippat med ökat ansvar eller farliga rörelsemekanismer.

analoger

Bland de direkta analogerna av Vitaprost kan endast 2 läkemedel identifieras - Uroprost och Samprost. Positiv på kroppen av män med prostatit och andra droger, men deras komposition är något annorlunda än ljuset Vitaprost:

 1. Superlymph. Huvudkomponenterna är naturliga cytokiner och peptider. Superlimf avser immunmodulatorer som hämmar aktiviteten hos patogen flora och minskar tecken på inflammation. Stearinljus förskrivs för inflammation i prostatakörteln orsakad av smittsam natur. För behandling av patologier och profylax av prostatit är det tillräckligt att använda 1 stiftpiller per dag.
 2. Prostatilen. Innehåller torrt hemligt extrakt erhållet från nötkreatur. Läkemedlet är inte lämpligt för att bli av med det akuta stadium av prostatit. Rektala suppositorier för remission av patologi injiceras 2 gånger om dagen i anuset.
 3. Afala (tabletter för resorption). Ha en diuretikum och antiinflammatorisk effekt. Läkemedlet är förskrivet för att behandla problem med prostatakörteln i akut och kronisk form. Kapslar tar 2 stycken, 2 gånger om dagen. Den rekommenderade behandlingstiden är 4 månader.
På apotek kan du köpa olika i komposition, men analog med åtgärdsanalogerna av suppositorier Vitaprost

Samprost är en lösning för intravenös administrering. Dess huvudkomponent är ett prostataxtrakt av nötkreatur som har nått puberteten. Läkemedlet är avsett för behandling av komplicerade former av prostatit. Injektioner med lösning utförs i 5-10 dagar. Uroprost har en liknande Vitaprost-komposition. Drogen normaliserar funktionen av prostata och urinblåsan.

Recensioner av män om drogen

På specialiserade platser hittar du recensioner av män om drogen Vitaprost. Användare noterar att läkemedlets maximala effekt uppnås när den används tillsammans med andra läkemedel, rätt näring och upprätthållande av en hälsosam livsstil.

Bland de negativa följderna av användningen av rektala suppositorier är kliande och brinnande i den analgången. Obehagliga känslor går igenom 15 minuter efter introduktionen. Suppositoriet placeras bekvämt i ändtarmen, eftersom det inte smälter i händerna.

Män nämner att med hjälp av Vitaprost-suppositorier är det möjligt att behandla inte bara prostatit men också andra sjukdomar - hemorrojder, prostata adenom. Specialister lämnar också positiva svar på drogen, men de utses endast om andra säkra medel är ineffektiva. Omedelbart kan läkemedlet rekommenderas för att förbättra spermierantalet.

Tabletter och suppositorier Vitaprost: instruktioner, svar och priser

Vitaprost är ett preparat från naturliga komponenter av animaliskt ursprung som används i urologisk praxis för behandling av prostatiska sjukdomar.

Verkan av aktiva substanser syftar till att förbättra blodcirkulationen i prostata, vilket i sin tur underlättar urinering, eliminerar inflammatoriska och stillastående processer.

På denna sida hittar du all information om Vitaprost: fullständiga instruktioner för användning med denna drog, det genomsnittliga priset på apotek, komplett och ofullständiga analoger av läkemedlet, liksom vittnesmål från personer som redan har använt Vitaprost. Vill du lämna din åsikt? Vänligen skriv i kommentarerna.

Klinisk och farmakologisk grupp

Ett djur av animaliskt ursprung som används för sjukdomar i prostatakörteln.

Villkor för ledighet från apotek

Släppt utan läkares recept.

Hur mycket är Vitaprost? Medelpriset på apotek är på 1 100 rubel för tabletter och 950 rubel för ljus.

Utformningsform och sammansättning

Läkemedlet framställs i form av vätskebeloppade tabletter Vitaprost, rektala suppositorier Vitaprost, Vitaprost Forte och Vitaprost Plus.

Tablettsammansättningen innefattar:

 • 100 mg prostataxtrakt, som, vad gäller vattenlösliga peptider, är 20 mg;
 • Ytterligare komponenter: laktosmonohydrat, sackaros, kalciumstearatmonohydrat, mikrokristallin cellulosa, krospovidon.

Skalet av pillret är tillverkad av akryl, innefattande en sampolymer av etylakrylat och metakrylsyra (i förhållandet 1: 1), natriumlaurylsulfat, trietylcitrat, titandioxid, kolloidal kiseldioxid, talk, indigo, och natriumvätekarbonat.

10 tabletter säljs. i konturcellspaket, 1, 2 eller 3 st. i kartongförpackningar.

Vitaprost-suppositorier innehåller:

 • 50 mg prostataxtrakt (i form av vattenlösliga peptider - 10 mg);
 • Fast fett (supposir och vitepsol) som en hjälpkomponent..

Vitaprost Plus suppositorier innehåller:

 • 100 mg prostataxtrakt, som, vad gäller vattenlösliga peptider, är 20 mg;
 • 400 mg Lomefloxacinhydroklorid;
 • Fast fett.

Vitaprost Forte-suppositorier innehåller:

 • 100 mg prostataxtrakt, som, vad gäller vattenlösliga peptider, är 20 mg;
 • Fast fett (Supposir NA15 och NAS50, Witepsol H15 och W35).

Alla tre typer av suppositorier säljs för 5 st. i konturcellspaket, 1 eller 2 st. i en kartonglåda.

Farmakologisk effekt

Vitaprost är ett läkemedel som har en organotropisk effekt på prostatakörteln.

Förbättring av mikrocirkulationen i järn och som har förmågan att minska trombocytaggregationen, det block där trombos venoler. Genom att minska graden av ödem och leukocytinfiltration prostata, normalisera den sekretoriska funktion av epitelceller, leder läkemedlet till en måttlig minskning i prostatavolym, förbättring av sammansättningen av ejakulatet, främjar stimulering av muskeltonus i urinblåsan och hämmar utvecklingen av frekvent behov av att urinera.

Vitaprost plus, tack vare dess sammansättning mikrobicider med brett spektrum besitter inte bara anti-inflammatorisk, men de antimikrobiella egenskaper mot gramnegativa aeroba bakterier, stafylokocker, mykobakterier, Chlamydia, Proteus och andra.

Indikationer för användning

Läkare ordinerar Vitaprost till män vid följande indikationer:

 1. Kronisk prostatit;
 2. Preoperativ behandling av prostata;
 3. Postoperativ återhämtningsperiod
 4. Kronisk abakteriell prostatit;
 5. Profylax av prostatit;
 6. Godartad prostatahyperplasi;
 7. Hyperaktivitet hos urinblåsan hos kvinnor.

Kontra

Överkänslighet mot läkemedlets komponenter.

Dessutom Pill: laktasbrist, sukras / isomaltas, tål laktos, fruktos, glukos-galaktos-malabsorption (formulering innehåller laktos och sackaros).

Instruktioner för användning

I bruksanvisningen anges att Vitaprost-tabletterna ska tas 1 tablett inuti. 2 gånger per dag. Behandlingstiden för godartad prostatahyperplasi är minst 30 dagar; med kronisk prostatit - inte mindre än 10 dagar. För förebyggande av exacerbationer av kronisk prostatit gäller för 1 flik. 2 gånger per dag i minst 30 dagar - 1-2 gånger per år.

Rektala suppositorier ska appliceras efter spontan tömning eller rengöring av tarmkanalen i en soppa. 1 gång per dag. Efter införandet av suppositoriet borde patienten ligga i sängen i 30-40 minuter. Varaktigheten av behandling med Vitaprost suppositorier är minst 10 dagar.

Biverkningar

Biverkningar inkluderar framför allt drogerna Plus och Forte:

 1. Kardiovaskulärt system: arytmi, myokardiopati, fallande blodtryck
 2. Nervsystemet: yrsel, nervositet, ångest, asteni;
 3. Matsmältningssystemet: kolit, ökade leverenzym, dysbakteri
 4. Överkänslighetsreaktioner: klåda, Stevens-Johnsons syndrom, urtikaria, ökad känslighet mot solljus;
 5. Blodsystem: inflammation i lymfkörtlarna, blödning i matsmältningssystemet, ökning av aktiviteten hos det anti-föryngrande blodsystemet.

överdos

Vid överdosering kan symtom uppstå:

När symptom uppstår är ljus förbjudet, det är rekommenderat att konsultera en läkare för medicinsk hjälp

Särskilda instruktioner

Läkemedlet bör användas med extrem försiktighet vid sådana sjukdomar som epilepsi, CNS-sjukdom med epileptiskt syndrom, cerebral ateroskleros.

Behandling med Vitaprost är effektivare i ett integrerat tillvägagångssätt. Tillsammans med Vitaprost-tabletterna, föreskrivs andra läkemedel för behandling av kronisk prostatit. Behandlingen med medicinska örter och metoder för traditionell medicin tillämpas också.

Användning av Vitaprost Plus kräver ingen korrigering av dosering för levercirros, men det måste behandlas med försiktighet vid exponering för solljus. Fotosensitivitet uppenbarar sig i form av hyperemi, brännskador, utseende av blåsor på huden, förändringar i allmänhetens välbefinnande, inklusive nervös spänning, handskakningar, förvirring. I dessa fall måste användningen av läkemedlet omgående avbrytas.

Drogen påverkar koncentrationen av uppmärksamhet, så det är viktigt att vara försiktig när du kör fordon, när du arbetar med rörliga delar av maskiner och andra farliga aktiviteter.

Droginteraktioner

Funktionerna i interaktion med andra droger har inte studerats.

recensioner

Vi plockade upp några recensioner av män om Vitaprost:

 1. Andrew. När en icke-bakteriell prostatit detekteras mot bakgrund av hemorrojder, föreskrev läkaren ljus under Vitaprost-märket. Han sade att suppositorierna är effektiva och snabbt eliminerar sjukdomen. När jag fick reda på hur mycket Vitaprost var värd blev jag förvånad. Jag kunde inte ha råd med det, jag var tvungen att leta efter mer prisvärda analoger till salu. Om de inte hjälper, tar jag Vitaprost.
 2. Maxim. Jag har en kronisk prostatit av den icke-bakteriella typen. Det jag har just försökt för hans behandling - dyra, billiga ljus med antibiotika och utan dem, traditionell medicin, men ingenting hjälper. Det återstår att bara hoppas på operationen, eftersom min kropp inte uppfattar någon behandling med läkemedel och medicinska örter.
 3. Victoria. Problemet som är förknippat med prostatit, min familj oroade nyligen. Hennes man blev irriterad och aggressiv, efter att ha kommunicerat med honom erkände han sina känslor. Har riktat till doktorn och som ett resultat en dom - en prostatit. Jag kunde stödja min älskade make som jag kunde och insisterade på att ta medicin. Skrev till honom "Vitaprost". Bokstavligen om 3 veckor förbättrades makeens humör, skämt blev och hade kul. Jag var mycket glad över det här, eftersom hälsan hos nära människor är en riktig lycka. Vi blev av med den här sjukdomen. Och vad tror du... en månad senare blev jag gravid. Drogen jag rekommenderar. Han visade oss hans effektivitet.
 4. Sergey. Jag har en prostatit i många år. Läkaren rekommenderade till mig mot en exacerbation för att passera en behandlingskurs med ljus Витапаст forte, men tyvärr har jag på urticaria påbörjat. Min läkare ansvarade för en annan medicin för mig.
 5. Mikhail. Och det, bra medicin! Det fanns inga piller, men det finns en effekt på kort tid! Jag förväntade mig inte en sådan tur, jag trodde att ljusen är bara början, jag förberedde mig för en lång behandling. Lyckligtvis fick jag en adekvat läkare, han omedelbart föreskrev Vitaprost, förklarade att detta är en av de bästa drogerna mot prostatit under det senaste decenniet. Jag läser olika recensioner om olika piller och ljus, vissa lyckas dricka långa tabletter som afalas, inget händer, men de fortsätter att dricka dem. Med vitaprost är det enklare, 10 dagar behandlades och allt på den

analoger

Exakt i kompositioner av Vitaprost producerar inte, men det finns medel med liknande effekt:

 • ljus för rektal administrering av Superlymph;
 • tabletterade läkemedel Afal, Prostanorm;
 • medel från serien av homeopati-Renel, Solidigraph Compositum.

Innan du använder analoger, kontakta din läkare.

Förvaringsförhållanden och hållbarhet

Tabletterna ska förvaras på en plats skyddad mot ljus, otillgänglig för barn, vid en temperatur av högst 25 ° C. Suppositorier - på en torr plats, skyddad mot ljus, otillgänglig för barn, vid en temperatur som inte överstiger 20 ° С. Hållbarhet - 2 år.

Stearinlys Vitaprost: instruktion om användningen av läkemedlet

Brott mot sexuell funktion hos en man och infertilitet är ofta resultatet av prostata sjukdomar, så det är så viktigt i tid att identifiera sjukdomen och genomgå en effektiv behandling. Ett kompetent val av medel är bättre överlåtet till en specialist, men det finns droger som kommer ihåg livet, tack vare en snabb bortskaffande av sjukdomen, en av dem är Vitaprost-ljusen.

Läkemedlet används för att behandla olika typer av prostatit, BPH (prostata adenom), liksom för att lindra symptomen i samband med patologier i bäckenorganen. Som en del av Vitaprost - naturliga komponenter, basen av läkemedelsextraktet, extraheras från cellerna i prostatakörteln hos djur. Effekten av detta ämne manifesteras mest direkt i prostata.

Vitaprost har två doseringsformer: tabletter och suppositorier.

Stearinljus är i sin tur indelade i tre typer, som var och en har sina egna skillnader.

Vitaprost dos tabletter innehåller 50 mg material som erhållits från mogna tjurar prostata, de aktiva beståndsdelarna tabletterna kompletterade med andra substanser: cellulosa, kalciumstearat, laktos, sackaros.

Vitaproststearinljus har en långsträckt cylindrisk form med spetsig ände, suppositoriernas färg är vit med grå eller gul tipp. De innehåller 50 mg av den behandlande komponenten, hjälpämnet är Witepsol. Suppositorierna är förpackade i konturhoneycomb-packar med fem stycken, den övre förpackningen är kartong.

Suppositories - den mest populära medicinska formen för prostata sjukdomar. Detta beror på att den aktiva substansen levereras i närheten av orgeln, vilket gör det möjligt att snabbt komma in i prostata vid högsta koncentrationen.

Extrakt av prostatakörteln hos djur har en organotropisk effekt på det sjuka organet:

 • minskar svullnad av vävnader;
 • förbättrar blodkörteln i körteln;
 • eliminerar leukocytinfiltrering av vävnader;
 • positivt påverkar lecitinkornen i utsöndringen av acini, främjar tillväxten av deras kvantitet;
 • förhindrar utveckling av tromboser;
 • återställer sekretoriska funktionen i epitelceller;
 • eliminerar brott i musklerna i blåsan.

Enligt instruktionerna för användning eliminerar Vitaprost-ljus snabbt och effektivt obehagliga fenomen i samband med inflammatoriska processer, normaliserar prostatafunktionen och förbättrar indikatorerna för ejakulatet. Kliniskt bevisat att Vitaprost-behandling förhindrar återkommande kronisk prostatit.

Vid användning av Vitaprost minskar volymen av prostatakörteln, urineringstakten ökar, volymen av kvarvarande urin minskar.

Indikationer för användning:

 • abakteriell prostatit;
 • patologisk proliferation av prostata vävnad;
 • före och efter operation på organen i genitourinary sfären;
 • trängsel i bäckenorganen;
 • förebyggande av trombos i prostata;
 • Infertilitet orsakad av prostata patologier.

Kontraindikationer inkluderar överdriven känslighet för läkemedlet. En allergisk reaktion kan orsaka hudutslag och klåda.

Användning av läkemedlet för olika patologier:

 • prostatit. Det mest förskrivna för ljus Vitaprost prostatit, hjälper läkemedlet att eliminera inflammation i vävnader i prostata, minskar svårighetsgraden av symptomen (smärta i perineum, mage, rektum), ökar cellens motståndskraft mot infektioner. Läkemedlet har en positiv effekt på blodcirkulationen i bäckenorganen, vilket eliminerar trängsel, återställer normal funktion av prostata, bidrar behandlingen till normalisering av sexuell funktion, som bryts för prostatit.
 • Adenom av prostata. Vitaprost är inte mindre värdefull för behandling av godartad prostataförstoring. Den positiva effekten av preparatet i detta fall är baserad på anti-ödematös effekt. Som bekant, när ett adenom svår urinering, eftersom ökningen av kroppen pressar mot urinvägarna, minska sina lumen, ljus, vilket eliminerar svullnader kroppen, normalisera tömningsfunktion. Vitaprost positiv effekt på motilitet och spermieantal, återställa reproduktiv funktion av män, som också lider på grund av BPH.
 • hemorrojder, patologiska symptom på anorektala regionen. Vitaprost har en terapeutisk effekt på andra bäckenorgan, till exempel är det ordinerat för hemorrojder, eftersom läkemedlets komponenter förbättrar blodmikrocirkulationen, förhindrar bildandet av blodproppar och tar bort puffiness och klåda. Suppositorier minskar blödning från hemorrojderna och främjar vävnadsregenerering. Ett annat användningsområde för Vitaprost är de patologiska symptomen på den anorektala regionen som uppkommer när inflammation uppträder i bäckenorganen. Ljus eliminerar smärta i avföring, vilket underlättar patientens tillstånd.

Läkemedlet används inte för att behandla kvinnor.

Så här använder du Vitaprost-suppositorier: bruksanvisningar

Innan suppositoriet införs i rektummet, är det nödvändigt att genomföra hygieniska förfaranden och göra en avundsjukdom, släpp ljuset från förpackningen, fukta med vatten och gå så långt som möjligt in i anusen. Därefter ska du ta ett horisontellt läge så att läkemedlet inte läcker och absorberas bättre i vävnaden. På en halvtimme kan du göra de vanliga sakerna.

Varaktighet av behandling av kronisk prostatit 10 dagar, adenom - 15 dagar.

Aktions ljus Vitaprost främst avsedd för att lindra symptom av prostatit (minskning av ödem, smärtsyndrom) så akut form av sjukdomen behöver komplettera antibiotikaterapi och mottagnings blockerare. bör vidta en rad åtgärder för framgångsrik behandling av kronisk prostatit: sjukgymnastik, med naturläkemedel, etc.

Förvaring av läkemedlet:

 • vid en temperatur som inte överstiger 25 grader;
 • Hållbarhet - 2 år.

Tillverkare: OAO Nizhpharm. Det ges i apotek utan recept.

Analoger till tabletter och suppositorier Vitaprost:

Stearinlys Vitaprost: Applicering av olika sorters suppositorier "Forte" och "Plus"

Stearinlys Vitaprost Plus: instruktioner, doseringsform

Stearinlys Vitaprost Plus ingår i dess komposition av extraktet av prostata 100 mg och antibakteriell substans Lomefloxacin hydrochloride 400 mg. Läkemedlet utfärdas i form av rektala suppositorier av 5 st. i konturcellulära nät. I en kartong - 5 eller 10 ljus.

Denna typ av gnista har en strukturell skillnad från andra typer av formulering har varit innefattar antibiotikum. Lomefloxacin har en antibakteriell verkan på olika grupper av patogener, sker mikrobiell celldöd som ett resultat av exponering för ett ämne på enzymet DNA-gyras. Antibiotiska visar större aktivitet mot gramnegativa aeroba mikroorganismer, i mindre staphylococcus, streptococcus, klamydia, ureaplasma, treponemes och anaeroba bakterier.

Lomefloxacin effektivt avlägsnar inflammation, lindrar smärta, prostataxtrakt fungerar på samma sätt som konventionella suppositorier: minskar ödem, förbättrar blodflödet till organet, underlättar utflödet av urin.

Indikationer för användning:

 • akut inflammation i prostata och andra organ i geniturinvägarna;
 • före och efter operation på bäckenorganen.

Vitaprost Plus är kontraindicerat om:

 • Perioden för bildning och tillväxt av skelettet (upp till 18 år) har inte slutförts.
 • det finns en allergisk reaktion på läkemedlets komponenter;
 • patienten lider av cerebral ateroskleros eller epilepsi.

Vitaprost plus ska användas med försiktighet, eftersom andra biverkningar från behandling med vanligt botemedel läggs till fenomen som är speciella för antibiotika. Listan med biverkningar är imponerande, så du kan inte behandla dig själv med denna medicin.

Biverkningar kännetecknas av följande fenomen:

 • matsmältningsorgan: intestinal dysbakteri, illamående, diarré, nedsatt aptit
 • nervsystemet: sömnlöshet, ångest, nervositet, yrsel
 • andningsorgan: hosta, bronkospasm, andfåddhet;
 • cirkulationssystemet: ett näsblod, ett mag-tarmkanal;
 • kardiovaskulärt system: arytmi, takykardi, sänkning av blodtrycket.

Det är omöjligt att utföra samtidig applicering av Vitaprost Plus suppositorier med andra antibakteriella läkemedel, eftersom toxiciteten som förgiftar kroppen ökar.

Under perioden med användning av ljus är det inte lämpligt att stanna under direkt solljus och konstgjord UV-belysning länge. Vid behandling av Vitaprost Plus kan hastigheten på de psykomotoriska reaktionerna minska, så du bör vara försiktig när du kör.

Stearinlys Vitaprost Forte: instruktioner, doseringsform, dosering

Vitaprost Forte har i sin komposition en ökad dos av den aktiva substansen (extrakt från prostata), vilket är 100 mg. Producerad i två former: ljus och tabletter.

Doseringsformen för Forte fungerar på samma sätt som det vanliga Vitaprost-preparatet, men med en förbättrad effekt.

Läkemedlet är ordinerat vid ett signifikant ödem i kroppen, nedsatt urinering, urininkontinens, försämrad blodtillförsel till prostata.

Vitaprost Forte bidrar till en signifikant minskning av körteln, försvinnandet av smärta vid urinering, normalisering av naturliga processer i prostata.

En av de karakteristiska egenskaperna hos denna typ av läkemedel är den kvalitativa restaureringen av syreåtkomst till vävnader som lider av hypoxi.

Den ökade dosen av extraktet från prostatan främjar den effektiva expansionen av vaskulära sängar, sålunda reducerar aktiveringen av blodflödet detrusor-kontraktilaktiviteten. Att minska frekvensen av uppmaning att fortsätta urinering fortsätter även efter avslutad behandling. Vitaprost Forte kan användas för kvinnor under klimakteriet som kännetecknas av urininkontinens.

Vitaprost Forte visas för användning:

 • med en kronisk form av prostatit, inte bakteriell etiologi;
 • med godartad proliferation av prostatavävnad;
 • med ökad kontraktil aktivitet hos blåsan.

Kontraindikationer inkluderar allergiska reaktioner på läkemedlet. Det är förbjudet att använda hos kvinnor under graviditet och amning.

Ljus Vitaprost: Tillämpning av olika typer

Vitaprost Plus. Stearinljus är endast föreskrivna i händelse av bakteriell etiologi av sjukdomen. Till skillnad från normal Vitaprost, kan inte användas som profylax eller för att eliminera kränkningar i blåsan. Huvudsyftet med drogen är att bekämpa infektion, lindra inflammation i prostata och minska svårighetsgraden av symtom.

Ett suppositorium injiceras i renad tarm en gång om dagen. Behandlingstiden bestäms av läkaren, men den får inte överstiga 30 dagar. Introduktionen av suppositorier slutar när sekretionen av prostatakörteln inte avslöjar en patogen mikroflora.

Vitaprost Forte. Metoden för införande av läkemedlet i anuset liknar de tidigare typerna av Vitaprost.

Ett ljus används per dag, läkaren bestämmer behandlingstiden beroende på sjukdomen:

 • prostatit - 10 dagar;
 • BPH - 15 dagar;
 • med patologier i blåsan - 20 dagar.

Läkemedlet, till skillnad från Vitaprost Plus, orsakar inte biverkningar och överföres lätt av kroppen.

De flesta män anser att Vitoprost är det effektivaste läkemedlet, de noterar en snabb effekt vid behandling av prostatit och adenom, uttryckt i avlägsnande av smärta och en minskning av frekvensen av urin att sura. Vissa män skriver om att förbättra sexuell funktion efter Vitoprost behandling.

Pris suppositorier (10 stycken per förpackning):

 • Det vanliga läkemedlet är 800 rubel.
 • Plus - 1000 rubel.
 • Forte - 1400 rubel.

Är ljus Vitaprost och alkoholkompatibelt?

Män är ofta intresserade av frågan huruvida det är möjligt att kombinera suppositorier Vitaprost och alkohol. En bra läkare rekommenderar inte alkohol under behandling, som för en effektiv och snabb återhämtning kräver en mobilisering av kroppens försvar. Och som det är känt är alkoholhaltiga drycker i viss mån giftiga.

Instruktionerna till läkemedlet ingen förbjuder information om att förena ljus Vitaprost och alkohol, men bristen på alkohol bara för att hjälpa kroppen motstå sjukdom. När det gäller Vitaprost Plus det blir mer uppenbart när närvaron i stolpiller antibiotika och utan att orsaka giftiga förgiftning.

Instruktioner för användning av Vitaprost för behandling och förebyggande av prostatit hos män, pris och analoger

När prostatit detekteras, ordinerar läkare Vitaprost-suppositorier för patienter som ofta används för att behandla en sjukdom och får positiv feedback från patienterna. Läkemedlet har en värdefull komposition, ett effektivt resultat, en dyr kostnad. Det kan också användas för behandling av kroniska sjukdomar, förebyggande terapi i närvaro av risker för sjukdom.

Vad är Vitaprost

Enligt det angivna farmakologiska inflytandet verkar Vitaprost-forte organotropiskt (selektivt) på prostatakörteln hos män. Kompositionen minskar puffiness, skapar ett utflöde av ackumulerad vätska i kroppen, normaliserar utsöndringen och tillståndet av epitelceller. På grund av ljusets balanserade sammansättning stimulerar blåsans ton, ökar antalet lecitin i utsöndringen av prostata.

Läkemedlet ökar blodmikrocirkulationen i prostatakörteln, minskar risken för trombos, förhindrar utveckling av trombos i prostata. Vitaprost kännetecknas av förmågan att normalisera egenskaperna hos sekretionen av körtel och ejakulat. Stödets hjälpverk är:

 • minskning av smärta, obehag
 • uttag av frekvent uppmaning att urinera
 • förbättra de reproduktiva organens funktion.

struktur

Stearinljus under Vitaprost-märket innehåller många användbara komponenter. Den huvudsakliga aktiva substansen i rektala suppositorier är prostatilen eller prostatiska extrakt av sexuellt mogna tjurkalver (Substance Samprost). nyanser:

 • Beroende på typen av det aktiva elementet finns 10 eller 50 mg i ett stycke.
 • Hjälpämnen är hårda fetter (Wintecol, Supruncir, NAS).
 • Ett suppositorium väger 1,25 g, det finns ingen skillnad i massa mellan arter.
 • Den ljus Vitaprost Plus innehåller 100 mg och 400 mg Samprosta lomefloxacin, med prefixet Forte - 100 mg Samprosta, till skillnad från konventionella, som innefattar endast 50 mg.

Indikationer för användning

Läkare ordinerar för patienterna rektala suppositorier för införande i rektum med följande indikationer:

 1. kronisk prostatit;
 2. preoperativ behandling av prostata;
 3. postoperativ återhämtningsperiod
 4. kronisk abakteriell prostatit;
 5. profylax av prostatit;
 6. godartad prostatahyperplasi;
 7. hyperaktivitet hos urinblåsan hos kvinnor.

Kontra

Vitaprost från prostatit kan inte användas när en patient störs:

 • överkänslighet mot kompositkomponenter;
 • allergiska reaktioner.

Biverkningar

Instruktioner för användning av rektala suppositorier Vitaprost och deras sorter Plus och Forte säger att biverkningar när du tar drogen är som följer:

 • allergiska reaktioner;
 • yrsel;
 • urtikaria, klåda, Stephen-Johnsons syndrom;
 • struma;
 • ökning av koncentrationen av transaminaser;
 • känsla av ångest;
 • blödning;
 • arytmi, tryckreduktion;
 • myokardiopati, trombocytopeni, lymfadenopati.

I anteckningen anges att ljus inte ska tas med alkohol. Du måste vara försiktig när du kör en bil och hanterar komplexa mekanismer, eftersom suppositorier minskar koncentrationen. Vid överdosering kan symtom uppstå:

När det uppstår symptom är ljus förbjudet. Det rekommenderas att du konsulterar en läkare för medicinsk vård. Instruktionen varnar för att Vitaprost inte ska tas parallellt med följande läkemedel på grund av bristande kompatibilitet:

 1. icke-steroida antiinflammatoriska - ökar den toxiska effekten på kroppen;
 2. antikoagulantia - effekten ökar, vilket leder till inre blödningar;
 3. minskar glomerulär filtrering av njurarna - saktar avdragandet av droger från kroppen.

Instruktioner för användning av Vitaprost-ljus

Rektala suppositorier Vitaprost sätts in i analöppningen i en dos av en bit per dag efter tarmrörelsen självt eller med hjälp av renande mikroclyster. Efter att ha satt in ett ljus rekommenderar instruktionen att patienten ligger i viloläge i upp till 40 minuter. Läkare rekommenderar att använda Vitaprost i den komplexa behandlingen. Läkemedlet är lagrat i två år. Förvaringsförhållanden - Otillgänglighet för barn, temperatur upp till 20 grader.

Från prostatit

Den naturliga Vitaprostmedicinen injiceras i anus efter avföring. Hur man använder:

 1. Lägg ner på vänster sida, tryck på ditt vänstra ben i magen, sätt in stötfångaren djupt inuti.
 2. Vänta en halvtimme så att ljuset inte kommer ut ur ändtarmen.
 3. Minsta behandlingstiden för godartad prostatahyperplasi är 15 dagar, med hyperaktivitet i blåsan - 20 dagar, med kronisk prostata - 10 dagar.

För förebyggande

Använd ljus kan också användas för att förhindra förvärringar av kronisk prostatit. Applicera dem på en kurs om 10 dagar en eller två gånger om året, kombinerar med mottagningen av Vitaprost-tabletterna. Den senare rekommenderas att dricka för profylax en bit två gånger om dagen i minst 30 dagar. Sådan behandling tillåter inte att utveckla prostatit eller lindra svårighetsgraden av symtomen.

Analoger av Vitaprost-ljus

Läkemedlet är dyrt, för att spara pengar kan patienterna köpa Vitaprost-analoger till ett billigare billigt pris. Läkare rekommenderar sådana droger som:

 • prostatilen;
 • Samprost;
 • flytande koncentrerat extrakt av bovin prostata;
 • Uroprost.

Priset på Vitaprost ljus

Billig beställning via post eller köp ljus Vitaprost kommer inte att fungera. På grund av den värdefulla kompositionen är deras kostnader höga. Köp rektala suppositorier från en rysk tillverkare i Moskva eller St Petersburg kan vara till olika priser. Vänligen se tabellen:

Vitaprost pris i nätbutiken, rubel (utan leverans)

Tabletter, suppositorier Vitaprost (forte, plus): instruktion, pris och recensioner

I denna medicinsk artikel kan du bekanta dig med drogen Vitaprost. Instruktioner för användning kommer att klargöra i vilka fall kan ta ljus eller tabletter, som hjälper medicinen, vad är Indikationer, kontraindikationer och biverkningar. Anmärkningen innehåller formuläret för beredningen och dess sammansättning.

I artikeln, läkare och konsumenter skriva recensioner om den enda verkliga Vitaprost där du kan få hjälp om ett läkemedel för behandling av akut och kronisk prostatit hos män, som han utsågs igen. Instruktionerna listar Vitaprost-analoger, läkemedelspriser på apotek, samt dess användning under graviditet.

Animaliskt ursprung för behandling av prostatakörtlar är Vitaprost. Instruktioner för användning rapporterar att en tablett av 100 mg suppositorier av 50 mg, 100 mg forte Plus lomefloxacin besitter antiinflammatoriska verkan och prostatotropic.

Utformningsform och sammansättning

Vitaprost produceras i följande doseringsformer:

 1. Rektala ljus 50 mg.
 2. Stearin rectal 100 mg (Vitaprost Forte och Plus).
 3. Tabletter belagda med 100 mg.
 4. Suppositoriet innehåller 50 mg prostataxtrakt, 100 mg tabletter.

Farmakologisk aktivitet

Vitaprost har en organotropisk effekt på prostatakörteln. Det minskar graden av svallning, leukocytisk infiltration prostata, normaliserar utsöndringen av epitelceller, ökar antalet lecitin Herren hemliga acini, stimulerar muskeltonus i urinblåsan.

Vitaprost förhindrar också utvecklingen av venös trombos i prostatakörteln. Mot bakgrund av behandlingen finns en minskning av trombos, en förbättring av blodmikrocirkulationen.

Vad hjälper Vitaprost (suppositorier, tabletter)?

Indikationer för användning av läkemedlet omfattar:

 • Kronisk prostatit.
 • Godartad prostatahyperplasi (indikation för tabletter).
 • Förebyggande av exacerbationer av kronisk icke-bakteriell prostatit (indikation för tabletter).
 • Före och efter operation på prostata.

Instruktioner för användning

Vitaprost tabletter ska ta in 1 tablett 2 gånger om dagen. Behandlingstiden för godartad prostatahyperplasi är minst 30 dagar; med kronisk prostatit - inte mindre än 10 dagar.

För att förhindra exacerbationer av kronisk prostatit applicera 1 tablett 2 gånger om dagen i minst 30 dagar - 1-2 gånger om året.

Rektala ljus Applicera efter en spontan tömning eller rengöring av tarmarna i tarmarna för en soppa. 1 gång per dag. Efter införandet av suppositoriet borde patienten ligga i sängen i 30-40 minuter. Varaktigheten av behandling med Vitaprost suppositorier är minst 10 dagar.

Ljus forte

Applicera rektalt på 1 suppositorium efter spontan tömning eller rengöring av tarmkanalen för 1 soppa. 1 gång per dag. Efter införandet av suppositoriet borde patienten ligga i sängen i 30-40 minuter. Läkaren bestämmer varaktigheten av behandlingskursen individuellt.

Minimiperioden av behandling med Vitaprost forte suppositorier för godartad prostatahyperplasi är 15 dagar, för kronisk prostatit 10 dagar, för hyperaktiv blåsan 20 dagar.

Candles Plus

Läkemedlet ska appliceras rektalt till 1 suppositorie en gång om dagen efter enema eller självtömning av tarmarna. Före användning ska suppositoriet avlägsnas från konturcellspaketet.

Efter administrering av läkemedlet ska patienten ligga i sängen i 30-40 minuter. Behandlingsförloppet fortsätter tills patogenens försvinnande i prostata utsöndring och är från 10 till 30 dagar (individuellt för varje patient).

Kontra

Vitaprostabletter är inte föreskrivna för behandling av patienter i närvaro av sådana tillstånd:

 • Ålder är 18 år.
 • Allvarlig leverdysfunktion.
 • Maligna progressiva sjukdomar i prostatakörteln, som åtföljs av metastaser.
 • Individuell intolerans av tablettens beståndsdelar.
 • Laktasinsufficiens.

Viktigt! Läkemedlet är inte ordinerat för behandling av kvinnor och barn!

Biverkningar

Vitaprost kan orsaka olika allergiska reaktioner, och hos vissa system och organ kan följande biverkningar noteras:

 • system av hemostas - gastrisk blödning, lymfadenopati, trombocytopeni;
 • matsmältningssystemet - dysbakterios (på bakgrund av Vitaprost Plus-mottagning), ökning av levertransaminasaktivitetsnivå;
 • kardiovaskulärt system - arytmi, sänkning av artärtrycket, myokardiopati;
 • nervsystemet - ångest, känslomässig labilitet, yrsel.

Kan orsaka allergiska reaktioner på bakgrunden av lomefloxacin intolerans, manifesterad i form av urtikaria, malignt exsudativ erytem, ​​klåda, ljuskänslighet.

Barn, med graviditet och amning

Läkemedlet används inte hos kvinnor. Vitaprost Plus är kontraindicerat hos barn under 18 år (perioden för bildning och tillväxt av skelettet).

Särskilda instruktioner

Användningen av Vitaprost vid kronisk abakteriell prostatit är särskilt effektiv för att minska graden av smärtssyndrom. Patienter i alla åldersgrupper av rektala suppositorier rekommenderas att ingå i den komplexa behandlingen av kronisk prostatit och som ett botemedel mot efter akut prostatit.

Användningen av tabletter för behandling av kronisk prostatit eller perioden före och efter operation på prostata innefattar den samtidiga administreringen av droger av andra grupper och icke-drogterapier. Vitaprost har en positiv inverkan på spermatogenes när sekretoriska-toxisk form av infertilitet orsakad av kronisk prostatit.

Droginteraktioner

Samtidig användning ökar aktiviteten av orala antikoagulantia och toxiciteten hos icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) ökar. Läkemedel som blockerar tubulär utsöndring, sakta ner läkemedlet.

Det finns ingen korsresistens med penicilliner, cefalosporiner, aminoglykosider, co-trimoxazol, metronidazol.

Analoger av Vitaprost-läkemedel

Strukturen bestäms av analoger:

 1. Uroprost.
 2. Vitaprost plus.
 3. Samprost.
 4. Vitaprost forte.
 5. Prostatilen.

Analoger har en liknande effekt:

Lämna villkor och pris

Medelpriset på Vitaprost (tabletter 20 mg nr 20) i Moskva är 1205 rubel. Kostnaden för rektala suppositorier 10 mg är 970 rubel för 10 stycken. Finns utan recept.

Tabletterna ska förvaras på en plats skyddad mot ljus, otillgänglig för barn, vid en temperatur av högst 25 ° C. Suppositorier - på en torr plats, skyddad mot ljus, otillgänglig för barn, vid en temperatur som inte överstiger 20 ° С. Hållbarhet - 2 år.

Vitaprost tabletter: bruksanvisningar

Vitaprost är ett läkemedel, vars terapeutiska effekt syftar till att förbättra arbetet med prostatakörteln hos män.

Formulering och beredningens sammansättning

Vitaprost finns i form av suppositorier och tabletter för oral administrering. Tabletterna är täckta från utsidan med ett skyddande skal av blå färg. Varje tablett innehåller 100 mg prostataxtrakt och ett antal extrakomponenter. Läkemedlet är förpackat i blåsor av 10 stycken i en kartongbunt.

Farmakologiska egenskaper hos läkemedlet

Vitaprost-tabletter är avsedda för oral administrering. Efter användning av tabletten observeras absorptionen av aktiva substanser i blodet redan i 1 timme. Läkemedlet förbättrar blodflödet till prostatakörteln hos män, vilket bidrar till bättre näring av körteln och är förebyggande av stillastående fenomen.

Extrakt av prostata, som är en del av läkemedlet, förhindrar limning av blodplättar med varandra, vilket är att förebygga trombos i körteln. Under påverkan av drogen i patienter att fungera bättre i urinblåsan, sådana obehagliga fenomen försvinner som svårigheter med urinering, en känsla av tyngd och obehag i perineum, känslan av ofullständig tömning av blåsan, täta uppmaning och smärta.

Patienter som tagit Vitaprost-tabletter vid kursen noterade att sannolikheten för återfall eller exacerbation av kronisk prostatit minskades signifikant mot bakgrund av terapin.

Regelbunden användning av tabletter av detta läkemedel förbättrade erektilfunktionen hos män och kvaliteten på spermier hos patienter av reproduktiv ålder, enligt forskning.

Indikationer för användning

Tabletter administreras till manliga patienter för behandling och förebyggande av följande tillstånd:

 • Förebyggande och behandling av exacerbation av kronisk inflammation i prostata är inte av bakteriellt ursprung.
 • Godartade tumörer i prostatakörteln, i synnerhet prostata adenom;
 • Förebyggande underhåll av störningar i urinorganens arbete mot bakgrund av de överförda urologiska operationerna.
 • Symtomatisk behandling av sådana fenomen som svårighet med urinering, en känsla av ofullständig tömning av blåsan, gnidning och smärta vid urinering.

Kontraindikationer mot användningen av läkemedlet

Vitaprostabletter är inte föreskrivna för behandling av patienter i närvaro av sådana tillstånd:

 • Maligna progressiva sjukdomar i prostatakörteln, som åtföljs av metastaser
 • Individuell intolerans av tablettens beståndsdelar.
 • Laktasinsufficiens;
 • Ålder till 18 år;
 • Allvarlig leverdysfunktion.

Drogen är inte heller föreskriven för behandling av kvinnor och barn!

Administreringssätt och dosering

Den dagliga dosen av tabletter och varaktigheten av läkemedelsterapi bestäms av läkaren beroende på sjukdomens svårighetsgrad, de individuella egenskaperna hos organismen, förekomsten av komplikationer och comorbidities, och andra saker.

Enligt instruktionerna ska patienten ta 1 Vitaprost-tablett 2 gånger om dagen, oavsett mat. Tabletten ska sväljas omedelbart, utan att tugga, pressas med tillräckligt med vätska.

Vid akut inflammatorisk process i järn är behandlingsperioden med läkemedlet 7-10 dagar. Om under denna tid fenomenen prostatit inte avtar och patienten inte känner någon förbättring, bör du kontakta en läkare igen.

För att förhindra exacerbationer med kronisk prostatit, ordineras patienten 1 tablett 2 gånger om dagen i 1 månad. Den förebyggande kursen är 2 gånger om året - på våren och hösten.

Biverkningar

Tabletter tolereras i de flesta fall normalt av patienter, men med enskild överkänslighet eller långvarig okontrollerad användning av läkemedlet kan följande biverkningar utvecklas:

 • illamående;
 • Ökad salivation;
 • Smärta i magen;
 • flatulens;
 • Avföring
 • Allergiska reaktioner i huden - hudutslag, hyperemi, urtikaria;
 • Ökad levertransaminasaktivitet vid blodanalys.

Om sådana fenomen uppstår ska patienten konsultera en läkare.

En överdos av läkemedlet

I medicin har fall av överdosering med Vitaprost inte beskrivits, men för att förhindra utvecklingen av negativa effekter på grund av terapi rekommenderas det inte att överskrida den dos som anges i anvisningarna.

Interaktion av läkemedlet med andra droger

Med samtidig användning av Vitaprost-tabletter och suppositorier av detta läkemedel, förbättras den terapeutiska effekten av båda medlen, men tillsammans med detta ökar risken för biverkningar också.

Om patienten redan tar något botemedel som fungerar för att förbättra prestationen hos prostata, bör du definitivt informera läkaren.

Vid samtidig användning av tabletter med droger från gruppen icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel ökar patientens risk för blödning, vilket bör beaktas vid utnämningen.

Särskilda instruktioner

Vitaprostabletter vid behandling av kronisk eller akut prostatit bör ordineras tillsammans med fysioterapiska förfaranden eller andra läkemedel. Således kommer tabletternas verkan att bli starkare. Förutom behandling rekommenderas patienten att undvika hypotermi, förstoppning, leda en livligare livsstil och utesluta promiskuellt samlag.

Aktiva aktiva ingredienser av läkemedlet inte har några negativa effekter på det centrala nervsystemet, så tabletterna kan användas för att behandla patienter eller förare som kör komplexa mekanismer och bör vara mycket försiktig på jobbet.

Analoger av tabletter Vitaprost

Liknande i terapeutiska effekter med Vitaprost är följande läkemedel:

 • Prostalin forte;
 • Likoprofit;
 • Bioprost;
 • Garbiol;
 • Apiprost;
 • Kommer att uttrycka det;
 • Prostagol;
 • prostanorm;
 • Prostasabal.

Lämna och lagringsförhållanden

Vitaprost-tabletter ges i apotek utan receptbelagda läkemedel. Läkemedlet ska skyddas från barn vid en temperatur av högst 25 grader. Tablettens hållbarhet är 3 år från tillverkningsdatum, i slutet av vilket läkemedlet inte kan tas oralt.

Tabletter Vitaprost pris

Den genomsnittliga kostnaden för drogen Vitaprost i form av tabletter i apotek i Moskva är 515-530 rubel.