Huvud
Behandling

Vitaprost: analoger, indikationer för användning och användning

Inflammation av prostatakörteln (prostatit) är ett brådskande problem för män över 40 år.

Med klagomål om symptom på patologi dras mer än hälften av den starkare kön av denna ålder.

De vanligaste metoderna för behandling av sjukdomen är suppositorier och tabletter.

Läkare utser huvudsakligen Vitaprost, analoger av inhemsk och importerad produktion.

Läkemedlets huvudsakliga aktiva substans är ett torrt extrakt av nötkreaturs prostata. Formen av suppositorier ges med hjälp av lättlösliga fettvita. Vid tillverkning av tabletter, stärkelse, sackaros och andra stabilisatorer som är säkra för kroppen används dessutom.

Indikationer för användning av droger är:

 • svåra symptom på prostatit;
 • godartat adenom;
 • för förebyggande av exacerbation vid kronisk inflammation i prostata;
 • Preoperativ förberedelse och rehabilitering efter kirurgisk ingrepp på detta organ;
 • mindre ofta används Vitaprost och dess analoger vid störningar vid urinering hos kvinnor i klimakteriet och under klimakteriet.

Den farmakologiska effekten av Vitaprost och analoger är som följer:

 • förbättring av blodtillförseln till prostata och urinblåsan;
 • reduktion av blodkoagulering, förebyggande av blodproppar;
 • stimulering av sekretorisk aktivitet av prostatiska epitelceller.

Med den vanliga tillämpningen av Vitaprost och dess analoger noteras det:

 • reduktion av ödem i prostata;
 • normalisering av urinering
 • förbättring av spermatogenesfunktionen;
 • återställande av styrka;
 • minskning av smärtssyndrom.

Som anges i anvisningarna för användning av denna medicinering är den enda biverkningen en möjlig allergi mot en av komponenterna.

På apotek presenteras analoger Vitaprost med samma sammansättning, som kan bli ett alternativ till prostatitbehandling:

 • Sampropro inhemsk produktion. Preparatet finns i form av flaskor med pulver för beredning av injektionsvätska. Med tanke på användningsmetoden används den för att förbereda sig för operation och har en uttalad antiinflammatorisk effekt vid sjukdoms akuta sjukdom.
 • Prostatilen från det ryska företaget Tsitomed.
 • Prostakor, som också produceras i vårt land. Detta läkemedel är en komplett analog av Samprost och används i form av injektioner.
 • Uroprost i form av suppositorier. Indikationer och användning liknar Vitaprost.

Substitut för torrt extrakt av prostata kan också bli växtbaserade komponenter som innehåller Prostamol Uno, Prostanorm, Prostaplant, Cernilton och andra. Det bör också noteras att förutom tabletter och suppositorier, Vitaprost Company - tillverkaren producerar Vitaprost Forte och Vitaprost Plus. Dessa är inte synonymer av samma läkemedel, deras jämförande egenskaper anges i tabellen.

Det finns vanliga tecken på prostata sjukdom. Inflammad prostatakörtel påverkar hela kroppen som helhet, vilket orsakar trötthet, trötthet, förlust av effektivitet, dålig sömn, irritabilitet och konstant missnöje.

Bildningsmetoder:

Trots tillräcklig mängd information om Vitaprost och dess analoger, bör endast en läkare ordinera dem. Före behandlingens början är det nödvändigt att bestämma svårighetsgraden av sjukdomsförloppet, att utesluta maligna neoplasmer, att utvärdera metaboliska processer och innehållet av hormoner i blodet.

Vad är bättre, Vitaprost eller Prostatilen: jämförande egenskaper hos droger

Urologer föredrar Vitaprost vid behandling av inflammation i prostata och godartat prostata adenom. I vissa fall, till exempel med bakteriell infektion, är detta berättigat, men ibland kan du välja en billigare, liknande i komposition till drogen.

Sådana läkemedel inkluderar Prostatilen, som också innehåller ett torrt extrakt av prostata. Det produceras i Ryssland och Ukraina i form av suppositorier med en massa av 30 och 50 mg och i ampuller kan köpas flaskor med pulver för beredning av injektionsvätska, lösning. Priset för ett paket med 10 ljus Prostatilena 50 mg är nästan hälften av Vitaprost 20 mg.

Ofta bestämmer kostnaden patientens preferenser när man väljer vilket är bättre: Vitaprost eller Prostatilen. Behandlingsförloppet med ljus Prostatilen är minst 5 - 10 dagar. Nödvändigheten av dess vidare applicering bestäms av läkaren beroende på sjukdoms svårighetsgrad. Prostatilen Zink produceras i Ukraina (i Ryssland har läkemedlet ännu inte registrerats).

Denna komponent bidrar till normaliseringen av spermatogenesen och den tidiga återställandet av styrka hos män. Ibland behandlas Prostamol Uno som en analog till Vitaprost suppositorier. Detta är emellertid inte helt korrekt, eftersom det senare endast är tillgängligt i form av kapslar. Trots de vegetativa komponenterna i kompositionen utförs dess utsöndring av organen i excretionssystemet, vilket utökar listan över kontraindikationer och biverkningar.

Vitaprost-tabletter: billiga analoger, deras särdrag

I vilka fall är utnämning av kapslar för behandling av inflammatoriska processer och prostata adenom? Först och främst är det omöjligheten av rektal administrering av läkemedlet på grund av psykiskt obehag för en man eller hans fysiska tillstånd. Dessutom bör det noteras att vissa aktiva substanser inte tekniskt kan produceras i form av suppositorier.

Vitaprost-substitut med identisk formulering i form av tabletter är inte närvarande. Marknaden erbjuder många förberedelser i form av kapslar på växtbasen. Det är dock värt att notera att vissa av dem refererar till biologiskt aktiva tillsatser (BAA).

De är helt säkra, men har genomgått färre kliniska studier jämfört med droger.

Så en billigare analog av Vitaprost-tabletterna är Prostamol Uno kapslar. De innehåller ett extrakt av palm sabal frukt. Denna komponent har en antiinflammatorisk effekt och lindrar symtomen på prostatahyperplasi.

Även billiga analoger av Vitaprost-tabletterna är Prostanorm kapslar, Prostaplant, Mens Formula Prostate Forte. Deras fördelar inkluderar en viss systemisk effekt på kroppen. Grönsakskomponenter bidrar till en allmän ökning av ton och förbättrad hälsa.

Principen om "arbete" av en annan billig analog av Vitaprost-tabletterna, Omnik Okas, är kardinalt annorlunda än alla beskrivna läkemedel. Det tillhör gruppen α-adrenoblockers och slappnar av mjukvarorna i prostatakörteln, vilket underlättar symptomen på inflammation och hyperplasi.

Därför är Omnik Okas mer lämplig om prostata sjukdomar åtföljs av en uttalad urineringstörning. När man väljer ett läkemedel för behandling av inflammation i prostata, styrs många av kostnaden. Jämförande prisegenskaper för Vitaprost och dess analoger ges i tabellen.

Vitaprost

Beskrivningen är aktuell på 19/12/2014

 • Latinska namn: Vitaprost
 • ATX-kod: G04BX
 • Aktiv beståndsdel: Extrakt av prostata (prostataxtrakt)
 • producent: NIZHFARM, OJSC (Ryssland)

struktur

1 suppositorium innehåller 50 mg extrakt av prostata.
Ytterligare ämnen: hårt fett för att få ett ljus som väger 1,25 gram.

1 tablett av läkemedlet innehåller 100 mg extrakt av prostata.

Ytterligare ämnen: kalciumstearatmonohydrat, laktosmonohydrat, krospovidon, sackaros, mikrokristallin cellulosa.

Skallkomponenter: trietylcitrat, av akryl, talk, natriumlaurylsulfat, titandioxid, kolloidal kiseldioxid, natriumvätekarbonat, indigokarmin.

Typ av problem

Rektala suppositorier är vanligtvis torpedoformade, vita eller vitbruna i färg.

Fem sådana ljus i ett konturförpackning; 1 eller 2 sådana paket i ett pappersark.

Vitaprost, belagda tabletter, har en bikonvex form, en blå färg med fläckar.

Tio sådana tabletter i ett konturerat paket; 1,2 eller 3 sådana förpackningar i ett pappersförpackning.

Farmakologisk aktivitet

Ljus Vitaprost från prostatit har antiinflammatorisk och prostatotropic handling.

Farmakodynamik och farmakokinetik

farmakodynamik

Drogen har Organotropona åtgärd, är aktiv mot prostata (prostatakörteln). Minskar graden av ödem, infiltration av leukocyter prostata leder till normal sekretorisk funktion av epitelceller, ökar antalet korn av lecitin hemliga acini, ökar muskeltonus av blåsväggen. Minskar trombbildning, förbättrar mikrocirkulationen i vävnaderna i prostata, har trombocytaggregationshämmande aktivitet, hämmar utseendet av venös trombos i prostata.

Resultaten av studierna visar att dessa suppositorier med prostatit sänker volymen av prostata vävnad, svårighetsgraden av irriterande symtom och obstruktion vid godartad prostatahyperplasi.

Användningen av detta läkemedel minskar sannolikheten för förvärring av kronisk prostatit och förändrar inte indexen för blod och urintester.

Drogen normaliserar egenskaperna hos ejakulat och prostatakörtel. Minskar svårighetsgraden av smärta och graden av obehag som orsakas av kronisk prostatit, eliminerar fenomen dysuri, stimulerar den copulatoriska funktionen.

farmakokinetik

Det finns inga data om läkemedlets farmakokinetik.

Indikationer för användning

Förebyggande av exacerbationer kronisk icke-bakteriell prostatit (indikation för tabletter).

Före och efter operation på prostata.

Kontra

Biverkningar

Instruktioner för Vitaprost (Metod och Dosering)

Instruktioner på tabletter föreskriver att de ska tas in i en åt gången två gånger om dagen. Varaktigheten av behandlingen med godartad prostatahyperplasi - inte mindre än en månad vid kronisk inflammation i prostata - inte mindre än två veckor

För att förhindra förekomsten av exacerbationer kronisk inflammation i prostata (prostatit) utse 1 tablett två gånger om dagen under 30 dagar. Det är nödvändigt att genomföra 1-2 sådana behandlingskurser per år.

Stearinlys Vitaprost instruktioner för användning möjliggör efter en tarmrörelse eller enema ett ljus en gång om dagen. Efter att ljuset införts ska patienten hållas i ett horisontellt läge i upp till 40 minuter.

Varaktigheten av behandling med ljus ska inte vara mindre än 10 dagar.

överdos

Det finns för närvarande inga rapporter om överdosfall.

interaktion

Funktionerna i interaktion med andra droger har inte studerats.

Försäljningsvillkor

Läkemedlet kan köpas utan recept.

Förvaringsförhållanden

Förvaras borta från barn.

Förvara på ett mörkt torrt ställe vid en temperatur på upp till 20 grader.

Utgångsdatum

Särskilda instruktioner

Läkemedlet kan rekommenderas som en komponent i polyterapi kronisk prostatit hos människor i alla åldrar (inklusive när de kombineras med godartad prostatahyperplasi) och för rehabilitering av patienter som har lidit akut prostatit.

terapi kronisk prostatit och pre- och postoperativ förberedelse för interventioner på prostatan bör vara heltäckande och, tillsammans med användning av piller med ett extrakt av prostata inkluderar andra grupper av läkemedel och icke-drogterapier.

Studier av effekten av läkemedlet på spermatogenes hos patienter med infertilitet som uppstod i bakgrunden kronisk inflammation i prostata, tillåtas fixa den positiva effekten av detta läkemedel på denna process. Ljus kan rekommenderas till patienter med sekretorisk toxisk infertilitet, verkade mot bakgrunden kronisk prostatit.

Vitaprost-analoger

Analoger av suppositorier och tabletter innehållande prostataxtraktet: Vitaprost Plus Gentos, Vitaprost Forte Kanefron H Lespefril, Tribestan, Urokran, cystit Aurina.

Recensioner om Vitaprost

Recensioner av Vitaprost-ljus, samt recensioner om Vitaprost-tabletter kvar av patienter som lider av kronisk prostatit, skapa ett positivt intryck av drogen. Rapporter av biverkningar är extremt sällsynta.

Vitaprost och Vitaprost Plus

Vitaprost Plus, till skillnad från Vitaprost, innehåller Lomefloxacin som ett antibiotikum. Denna komposition är mer lämplig för behandling bakteriell kronisk prostatit. Den sista av dessa läkemedel är avsedd för behandling icke-bakteriell prostatit.

Vitaprost och Vitaprost Forte

Vitaprost Forte innehåller dubbelt så mycket aktiv substans som Vitaprost. Det kan rekommenderas av den behandlande läkaren om han inte anser att effekten av den senare är tillräcklig.

Vitaprost pris, var att köpa

I Ryssland Vitaprost №20 tabletter priset är cirka 775-880 rubel, och priset på ljus Vitaprost №10 - 625-781 rubel. I Ukraina kostar dessa piller och ljus 204 respektive 315 hryvnia.

Vitaprost: analoger enligt handlings- och strukturprincipen

Läkemedelsberedning Vitaprost är en organotrop medication som påverkar prostatakörteln.

Huvudspektrumet av dess åtgärd är:

 • reduktion av svullnad i prostata;
 • normalisering av sekretorisk funktion
 • stimulering av muskeltonen i blåsan;
 • minskad trombogenes;
 • förbättring av mikrocirkulationen i körteln.

Denna medicin är en av de dyraste, därför har Vitaprost analoger som liknar deras effekter på människors hälsa, men de har en billig kostnad.

Beredningens egenskaper

Vitaprost avser medicinska preparat som har en restorativ effekt på det genitourära systemet. Som en del av medicinen är bara naturliga komponenter som positivt påverkar prostatakörteln i någon av dess sjukdomar och graden av komplikation. Trots det ganska brett spektrum av verkan av detta läkemedel, bör behandlingen med läkemedlet startas enbart av en specialists order och i inget fall bör det tilldelas sig själv.

Den huvudsakliga aktiva substansen i läkemedlet är prostataxtraktet. Former av frisättningen av läkemedlet är två: tabletter och rektala suppositorier, som skiljer sig i mängden aktiv ingrediens per ljus.

Strukturella analoger

Vitaprost har analoger som sammanfaller i struktur och handling:

 1. Vitaprost Forte - suppositorier med ökat saprostinnehåll
 2. Vitaprost Plus med antibakteriell komponent Lomefloxacin;
 3. Samprost. Preparatet är en flaska pulver för självberedning av en lösning för injektioner. Läkemedlet har en speciell effekt i sjukdoms akuta sjukdom. Det används ofta vid förberedande åtgärder före operationen.
 4. prostatilen. Inhemsk ersättare, som har en fördelaktig effekt på förbättringen av prostatakörtelns funktion.
 5. prostakor - En komplett analog av Samprost, som också används som injektioner.
 6. Uroprost - Suppositorier, som har praktiskt taget samma indikationer, liksom Vitaprost-suppositorier.

Det är viktigt att notera att Vitaprost också delas in i Vitaprost Plus och Vitaprost Forte. Den första medicinen finns i form av suppositorier. Förekomsten av ett antibiotikum i detta läkemedel lindrar sjukdomen i prostata av bakteriell natur. Den andra medicinen Forte görs också i form av suppositorier. På grund av den höga koncentrationen av extraktet, föreskrivs prostata när det finns ett problem med akuta inflammatoriska processer i prostatakörteln.

Analoger enligt handlingsprincipen

För att behandla sjukdomen kan bara en läkare bestämma om man ska tilldela Vitaprost-analoger, eftersom varje fall har sina egna särdrag.

Bland de läkemedel som har en liknande verkningsprincip är:

 • prostatilen, ett billigare alternativ som kan lindra kronisk inflammation i prostata. Dessutom används det aktivt för att behandla sexuella störningar och infertilitet. Effektiv och med förebyggande åtgärder som syftar till att förebygga prostatit.
 • Samprost övervinner också kronisk prostatit. Oftast föreskrivs denna substitut för äldre män som har problem av åldersspecifik karaktär. Förutom den huvudsakliga effekten, kan Samprost normalisera processen med urinering, lindra smärta och kramper i perineum, förhindra frekventa önskningar.
 • Uroprost (Ryssland) behandlar antibakteriell prostatit i ett kroniskt stadium. Den används före driftsperioden och efter den. Formutsläpp: suppositorier, tabletter och pulver, för avel, används för injektionsvätskor.
 • Omnic Okas fungerar som ett läkemedel som föreskrivs för problem med urinering, vilket i sin tur utvecklades med prostata hyperplasi. Producerad i form av tabletter är den aktiva ingrediensen Tamsulosin-hydroklorid.
 • prostakor - Den generiska drogen Vitaprost är utrustad med egendomen för att stimulera prostata, blockera sinusväggarnas överbeläggning, eliminera manliga organsjukdomar. Att ta ett läkemedel under lång tid påverkar bättre alla prostata i prostata, på grund av vilket dess funktion förbättras flera gånger.

Billiga analoger

Bland billiga läkemedel har Vitaprost analoger indirekt och liknande i spektrumseffekter, vilka i ett stort antal är representerade i varje apotek.

Såsom:

 • Afalah - tabletter;
 • Laspeflan - tas internt som ett extrakt
 • Kanefron H - dragees;
 • Renel - tabletter homeopatisk effekt, placerad under tungan;
 • Prosterger N - tabletter;
 • Spem-tabletter;
 • Cyston - tabletter;
 • Rödrot plus - tinktur;
 • Solidify compositum C - homeopatisk lösning för injektion;
 • Rovatinex kapslar;
 • Tentex - tabletter;
 • Superlimf - suppositorier.

Vad är bättre Vitaprost eller Prostatilen: Jämförande egenskaper

När en man möter en sjukdom i prostata, är det naturligtvis en önskan att snabbare hantera sjukdomen. Läkemedlets effektivitet har redan visat sig kliniskt. Men fortfarande uppstår frågan: Vad är bättre är Vitaprost eller Prostatilen, eftersom båda drogerna snabbt lindrar symtom och påskyndar återhämtningen.

Urologer utser mestadels Vitaprost när det är nödvändigt att undertrycka inflammationen i prostata eller bota adenomen. Beslutet är sant, särskilt om patienten har en sjukdom i samband med en bakteriell infektion. I andra fall kan du föredra ett billigare läkemedel Prostatilen.

När en fråga uppstår, det som är bäst är Vitaprost eller Prostatilen, läkare brukar välja det första alternativet. Detta förklaras av det faktum att detta läkemedel ger en förbättrad effekt i behandlingen, eftersom den innehåller mer aktiv substans. Men denna egenskap betyder inte att Vitaprost kommer att bli bättre på alla behandlingsområden.

Vid behandling av till exempel enbart adenom, som inte har någon relation till infektionskontroll, ladda din kropp med antibiotika är inte nödvändigt, då läkaren kan besluta att det är bättre eller Vitaprost Prostatilen och ge företräde åt det andra alternativet. Endast på grundval av undersökningen väljas det bästa alternativet för patienten, vilket leder till en snabb återhämtning.

Ett otvetydigt svar om det bästa läkemedlet är svårt att ge, för dess syfte kommer att bero på den specifika situationen. Av denna anledning kommer läkaren att välja. I receptionen är det värt att fråga om att ersätta läkemedlet för billigare. Om en sådan ersättning är möjlig, kan läkaren rekommendera en analog. Oberoende urval av ett annat läkemedel rekommenderas inte, eftersom det kan provocera komplikationer och förvärra situationen.

Populära analoger

Vitaprost har populära analoger av sitt slag - Forte och Plus. Var och en av arten har speciella egenskaper.

Så i sammansättningen av Vitaprost Forte finns det huvudsakliga aktiva substansen sampro prost, vilket kommer att vara effektivt i sådana fall:

 • prostatit och dess kroniska kurs
 • urininkontinens
 • uppmanar till frekvent urinering;
 • postoperativ operationstid på prostata;
 • försummade fall av prostatit.

När det gäller Vitaprost Plus ingår en annan aktiv komponent - Lomefloxacin, som är ett antibakteriellt medel.

Detta är vad som tillåter att behandla:

 • akut och kronisk prostatit av bakteriell natur
 • sjukdomar i det genitourära systemet, som är associerade med närvaron av patogen mikroflora;
 • före och efter operation på prostata.

Det sägs att Prostatilen också tillgängliga i olika variationer, som i sin komposition innehåller förutom prostata extrakt även zink, tokoferol och vitamin E. Denna typ av rektala suppositorier kan gynnsamt påverka utsöndringen av prostatan, är den reproduktiva funktionen av innehållet i det zink.

Detta spårämne kan tränga från stolpiller i spermier och därmed positivt påverka en sund utveckling av ett befruktat ägg i hela processen fram till att stärka den i livmodern. De andra två komponenterna syftar också till att förbättra sekretionen av prostatakörteln. Tack vare dem, svullnad, smärta i perineum försvinner snabbare, blir utlösningsprocessen och erektionen normal.

Därför kan man säga att alla dessa preparat har helt olika handlingsspektrum och kommer att tilldelas beroende på situationen. Och i frågan om vad som är bättre Vitaprost Forte eller Prostatilen finns inget enkelt svar, eftersom ett visst fall innebär användning av ett visst läkemedel.

Billiga inhemska och utländska analoger av ljus och tabletter Vitaprost

Enligt statistiska studier står varje fjärde man i åldern 20 till 40 inför problemet med prostatit personligen.

Och under årens lopp växer denna indikator, och prostatakörteln hos pensionärer är ungefär 60%.

Läkare slutar inte att informera sina patienter om farorna med denna sjukdom och varna att i avsaknad av terapi kan det orsaka allvarliga komplikationer från genitourinary sfären.

Modern medicin har en stor mängd korrigeringsverktyg för patologisk inflammation av prostata. Men det viktigaste sättet att behandla sjukdomen är dess läkemedelsbehandling med ljus och tabletter.

Läkare utse sina patienter höggradigt stolpiller och tabletter Vitaprost analoger billiga (inrikes) och dyrare (utländsk härkomst), och de kombinerade läkemedel med en liknande princip operativsystem. Så, vad är Vitaprost och vad är dess generika känt för? Dessa och andra frågor kommer att besvaras i den här artikeln.

Ett unikt läkemedel med en uttalad effekt

Vitaprost är ett läkemedel av naturligt ursprung som används vid behandling av prostatit och prostata adenom.

Basen av drogen är ett torrt extrakt av prostata av representanter för olika arter av stor boskap. Medicinen klarar helt och hållet de uppgifter som gör det möjligt för patienten att snabbt glömma de obehagliga symptomen på sjukdomen.

Läkemedlets effektivitet beror på dess farmakologiska egenskaper, på grund av vilket det bidrar till förbättringen av ett antal biologiska processer i tjockleken tjock:

 • stimulering av blodfyllning och normalisering av mikrocirkulationen i bäckenorganen, inklusive prostata och blåsan;
 • förebyggande av oschemalagd blodkoagulering och bildning av trombotiska blodproppar genom att reducera koagulationssystemets aktivitet;
 • återupptagande av adekvat utsöndring av prostatiska epitelceller.

Samma egenskaper ägs av de flesta generika Vitaprost, ett torrt extrakt av prostata av stor boskap, där det ersätts av en komponent av vegetabiliskt ursprung. Dessutom är alla läkemedel, naturliga ingredienser Vitaprost grupper har komplex terapeutisk effekt på de sjukdomsorsakande faktorer, stärka immunitet, eliminera symtom på inflammation och svullnad i den mjuka vävnaden och därmed bidra till en minskning i smärtintensitet.

Regelbundet intag av Vitaprost och dess analoger möjliggör en bestående effekt, vilket uttrycks i följande:

 • reduktion av ödem i prostata;
 • lindring av smärtsyndrom;
 • eliminering av problem med spermatogenes;
 • förnyelse av styrka och libido;
 • normalisering av urineringsfunktionen och förebyggande av enuresis.

Indikationer för användning

Tabletter och suppositorier Vitaprost, analoger är billigare och dyrare visas för användning i förhållande till patienter som diagnostiseras med följande störningar:

 • inflammatoriska processer i prostatakörteln;
 • prostata adenom och organdreplasi;
 • preoperativ förberedelse för behovet av kirurgiskt ingrepp på prostata;
 • rehabilitering i postoperativ period efter kirurgisk korrigering av defekter av prostata;
 • förebyggande av utvecklingen av kroniska former av prostatit och förebyggande av återkommande sjukdom
 • störningar i urinfunktionen, behandling av ofrivillig urinering hos män och kvinnor i klimakteriet.

De huvudsakliga formerna av drogen

Läkemedlet är tillgängligt i form av rektala suppositorier och tabletter, ändamålsenlighet destination som bör engageras av den behandlande läkaren under beaktande den aktuella utföringsformen sjukdom, svårighetsgraden av patologiska symptom i en människokropp, comorbidities och kontraindikationer för användning av en särskild typ av medicinskt medel.

Förutom Vitaprost tillverkar tillverkaren också suppositorier Vitaprost Forte och Vitaprost Plus (analoger är billigare och dyrare för varje läkemedel). Dessa läkemedel skiljer sig åt i kvantitativ och kvalitativ sammansättning, därför är de inte synonymt med monopreparation.

Vitaprost Forte - suppositorier, som var och en innehåller 20 mg torrt extrakt av bovint prostata. En liknande dos av ljus skapades speciellt för patienter som behöver en engångsbehandling av ett läkemedel eller användningen av dess ökade koncentrationer. Oftast är indikationer på användning av Vitaprost Forte en akut inflammatorisk process i prostatakörteln med uttalade symtom.

Vitaprost Plus är en kombinerad beredning innehållande 20 mg torrt extrakt av tjurens prostata och 400 mg lomefloxacidhydroklorid. Den senare komponenten är ett antibakteriellt medel som är aktivt mot de flesta bakteriella medel. Vitaprost Plus används vid behandling av prostatit av bakteriellt ursprung, åtföljd av en signifikant försämring av funktionen hos det genitourära systemet, och även som ett förebyggande medel för kronisk prostatit.

Prostatilen - den mest populära generiska

Prostatit är rädd för denna agent, som eld!

Du behöver bara ansöka.

Prostatilen hör till en grupp läkemedel av inhemsk produktion, som enligt deras terapeutiska effekt kan ersätta Vitaprost. Det är en billigare ersättning för Vitaprost, vilket gör det populärt för patienter med låg inkomstnivå.

Prostatilen innehåller, liksom huvuddrogen, ett torrt extrakt av prostata av naturligt ursprung. Produkten är tillgänglig i form av ljus på 30 mg och 50 mg samt injektionsflaskor för injektionsvätskor. Behandlingsförloppet Prostatilenom är från 5 till 10 dagar, beroende på patientens behov och förekomsten av komplikationer av den underliggande patologiska processen.

Läkemedlet är effektivt mot godartade prostatatumörer och prostatit, inte av bakteriellt ursprung. I vissa CIS-länder är Prostatilen Zinc certifierad, som förutom huvudkomponenten innehåller zinksalt.

De mest kända analogerna

Prostatilen är inte den enda generiska Vitaprost. På marknaden för farmakologiska produkter kan du också hitta örtberedningar med liknande effekt, bland annat Prostamol Uno, Prostanorm, Prostaplant.

Alla dessa läkemedel har relativ effektivitet i förhållande till sjukdomar, som åtföljs av inflammation i prostata och en överträdelse av sexuell funktion. De är ett utmärkt alternativ för patienter som är begränsade i pengar, så de används ofta i modern urologisk träning.

Samprost är en annan ersättning för Vitaprost inhemsk produktion. Läkemedlet är till injektionsvätska, vilket är tillgängligt i flaskor. Läkemedlet har en uttalad antiinflammatorisk effekt. Detta gör det möjligt att använda det som en preoperativ förberedelse och i den postoperativa perioden för att förhindra utvecklingen av den smittsamma processen.

Omnik Okas är ett unikt botemedel mot kampen mot prostatit. Detta är en analog av Vitaprost i tabletter. Det är en alfa-adrenoblocker som avkopplar mjuk muskler i prostatakörteln, vilket bidrar till att minska de patologiska manifestationerna av inflammation och hyperplasi. Omnik Okas rekommenderas oftast för patienter med svåra sjukdomar i urinering. Vitaprost eller Omnik - vilket är bättre? Båda läkemedlen är mycket effektiva, och vilken som är bättre att ta i detta eller så fall, kan endast rådas av en specialist.

Omnic Okas

Pravenor fann sin breda tillämpning i urologisk praxis som ett medel för att behandla alla former av prostatit, såväl som ett förfarande för att förhindra förvärringar av den inflammatoriska processen vid kronisk sjukdomsförlopp.

Pravenor är särskilt effektivt vid sjukdomstillväxt mot bakgrund av dåliga vanor hos en äldre person eller ständigt lever under stress. Detta läkemedel klarar sig väl av kroniska varianter av patologin och hjälper till att förhindra dess försämring.

Relaterade videoklipp

Recensioner av läkare om effektiviteten av tabletter och suppositorier Vitaprost, analoger av billiga och dyrare:

För närvarande är prostatit och prostatahyperplasi inte en dom, men ganska behandlingsbara patologiska tillstånd. Därför är det inte nödvändigt att försumma råd från en specialist, och på kortast möjliga tid för att göra en tid och börja behandla vid utseendet av de första tecken på sjukdom.

 • Eliminerar orsakerna till cirkulationsstörningar
 • Försvinner försiktigt inflammation inom 10 minuter efter att ha tagits

Billiga analoger och ersättare för Vitaprost: lista med priser

Vitaprost är ett populärt läkemedel av naturligt ursprung. Det är baserat på ett prostataxtrakt, som tas från prostata av sexuellt mogna tjurar. Dess funktioner är användbara för att påverka mängden av ödem, stimulering av muskeltonus i urinblåsan, förbättra blodcirkulationen i prostata, hindrar utvecklingen av trombos.

Vitaprost eliminerar smärt syndrom och andra obehagliga symptom på prostatit - brännande, klåda, ejaculationssjukdomar, problemlösning, svullnad. Indikationer för användning inkluderar akut, kronisk, bakteriell prostatit, godartad prostatahyperplasi, perioder före och efter operativa ingrepp på detta organ.

Förberedelsen av den ryska tillverkningen har 2 former av utsläpp - ljus och tabletter. Genomsnittliga priser är 850-1200 rubel. Det finns billiga analoger av drogen, och liknande droger är dyrare.

Analoger av rysk produktion

Tabellen innehåller en lista över mediciner från den inhemska tillverkaren som har en liknande sammansättning av läkemedlet eller samma indikationer.

Medlet är tillgängligt i form av suppositorier rektalt och har en ökad dos av den aktiva beståndsdelen.

Läkemedlet är mer effektivt i fall med avancerad prostata sjukdom.

Förutom extraktet av prostata finns en annan aktiv ingrediens här - lomefloxacin, som har en uttalad antibakteriell effekt.

Användningen av suppositorier är relevant för bakteriell prostatit, sjukdomar i det urinvägar som orsakas av patogena mikroorganismer.

Läkemedlet säljs som en lösning för intramuskulär injektion.

Antiinflammatoriska, prostatoprotektornoe, trombocytaggregationshämmande läkemedel för behandling av prostatit, kopulativ dysfunktion, utsöndrings-toxisk sterilitet.

Tabletter indikeras vid behandling av prostatit, dysursjukdomar, godartad prostatahyperplasi.

Billig läkemedel med liknande indikationer.

Ukrainska ersättare

Billiga nära substitut av vitaprost gjord i Ukraina hjälper dig att bestämma vad du ska ersätta drogen.

Listan presenteras nedan:

 • Prostatosept. Stearinljus med prostataxtrakt hittar deras användning vid behandling av prostatit, prostatahyperplasi, manlig infertilitet, sexuella störningar. Utnämna inte barn under 18 år. Genomsnittspriset är 330-390 rubel.
 • prostatilen. Suppositorier rektal med identisk aktiv substans. Har liknande indikationer och farmakologiska egenskaper. Drogen tillverkas också av ryska tillverkare. Genomsnittspriset är 320-820 rubel.
 • Prosteks. Utformningsformen - ett ljus. Läkemedlet har en prostatobeskyttande egenskap, har en organotropisk effekt på prostata. Den aktiva komponenten är extraktet av prostata hos sexuellt mogna tjurar. Det genomsnittliga priset är 300-320 rubel.

Vitryska generiker

Vitryska generiker är moderna läkemedel, från samma farmakologiska grupp, som fungerar som ersättning för en billig medicinering. Vitaprostgenerika anges i tabellen:

Den är tillgänglig som injektionsvätska.

Läkemedlet är indicerat för milda urinproblem, godartad prostatahyperplasi.

Andra utländska analoger

Importera analoger av vitaprost har hög effekt vid behandling av prostatit. Läkemedlets sammansättning innefattar andra aktiva substanser, men användningsområdet liknar det aktuella läkemedlet.

 • Prostamol Uno. Den aktiva substansen är ett serenoiskt krypande extrakt. Det bästa främmande läkemedlet för behandling av kronisk eller akut prostatit, godartad prostatahyperplasi, dysursjukdomar och deras symtom.

Ursprungsland - Tyskland. Genomsnittspriset är 820-930 rubel.

 • Prostaplant. Phyto är ett läkemedel i kapslar, föreskrivet för prostatit, dysursjukdomar, inflammatoriska processer i prostatakörteln. Läkemedlet tillverkas i Tyskland. Genomsnittspriset är 500-590 rubel.
 • Permikson. Importera synonym för behandling av prostatit från priskategori "billigare" baserat på frukterna av serenoidkrypning.

  Läkemedlet har antiinflammatorisk, anti-ödem, anti-androgen, antiproliferativ effekt. Ursprungsland - Frankrike. Det genomsnittliga priset är 300-380 rubel.

 • Obehagliga symptom ignoreras ofta på grund av det upplevda obehaget vid undersökningen och under behandlingen. Ofta leder detta beteende till en kronisk fas av sjukdomen.

  Kör inte problemet, eftersom den aktuella behandlingen kommer att hjälpa på mycket kort tid för att bli av med sjukdomen. Det är förbjudet att ordinera droger och ändra receptet.

  Vitaprost tabletter: bruksanvisningar

  Vitaprost är ett läkemedel, vars terapeutiska effekt syftar till att förbättra arbetet med prostatakörteln hos män.

  Formulering och beredningens sammansättning

  Vitaprost finns i form av suppositorier och tabletter för oral administrering. Tabletterna är täckta från utsidan med ett skyddande skal av blå färg. Varje tablett innehåller 100 mg prostataxtrakt och ett antal extrakomponenter. Läkemedlet är förpackat i blåsor av 10 stycken i en kartongbunt.

  Farmakologiska egenskaper hos läkemedlet

  Vitaprost-tabletter är avsedda för oral administrering. Efter användning av tabletten observeras absorptionen av aktiva substanser i blodet redan i 1 timme. Läkemedlet förbättrar blodflödet till prostatakörteln hos män, vilket bidrar till bättre näring av körteln och är förebyggande av stillastående fenomen.

  Extrakt av prostata, som är en del av läkemedlet, förhindrar limning av blodplättar med varandra, vilket är att förebygga trombos i körteln. Under påverkan av drogen i patienter att fungera bättre i urinblåsan, sådana obehagliga fenomen försvinner som svårigheter med urinering, en känsla av tyngd och obehag i perineum, känslan av ofullständig tömning av blåsan, täta uppmaning och smärta.

  Patienter som tagit Vitaprost-tabletter vid kursen noterade att sannolikheten för återfall eller exacerbation av kronisk prostatit minskades signifikant mot bakgrund av terapin.

  Regelbunden användning av tabletter av detta läkemedel förbättrade erektilfunktionen hos män och kvaliteten på spermier hos patienter av reproduktiv ålder, enligt forskning.

  Indikationer för användning

  Tabletter administreras till manliga patienter för behandling och förebyggande av följande tillstånd:

  • Förebyggande och behandling av exacerbation av kronisk inflammation i prostata är inte av bakteriellt ursprung.
  • Godartade tumörer i prostatakörteln, i synnerhet prostata adenom;
  • Förebyggande underhåll av störningar i urinorganens arbete mot bakgrund av de överförda urologiska operationerna.
  • Symtomatisk behandling av sådana fenomen som svårighet med urinering, en känsla av ofullständig tömning av blåsan, gnidning och smärta vid urinering.

  Kontraindikationer mot användningen av läkemedlet

  Vitaprostabletter är inte föreskrivna för behandling av patienter i närvaro av sådana tillstånd:

  • Maligna progressiva sjukdomar i prostatakörteln, som åtföljs av metastaser
  • Individuell intolerans av tablettens beståndsdelar.
  • Laktasinsufficiens;
  • Ålder till 18 år;
  • Allvarlig leverdysfunktion.

  Drogen är inte heller föreskriven för behandling av kvinnor och barn!

  Administreringssätt och dosering

  Den dagliga dosen av tabletter och varaktigheten av läkemedelsterapi bestäms av läkaren beroende på sjukdomens svårighetsgrad, de individuella egenskaperna hos organismen, förekomsten av komplikationer och comorbidities, och andra saker.

  Enligt instruktionerna ska patienten ta 1 Vitaprost-tablett 2 gånger om dagen, oavsett mat. Tabletten ska sväljas omedelbart, utan att tugga, pressas med tillräckligt med vätska.

  Vid akut inflammatorisk process i järn är behandlingsperioden med läkemedlet 7-10 dagar. Om under denna tid fenomenen prostatit inte avtar och patienten inte känner någon förbättring, bör du kontakta en läkare igen.

  För att förhindra exacerbationer med kronisk prostatit, ordineras patienten 1 tablett 2 gånger om dagen i 1 månad. Den förebyggande kursen är 2 gånger om året - på våren och hösten.

  Biverkningar

  Tabletter tolereras i de flesta fall normalt av patienter, men med enskild överkänslighet eller långvarig okontrollerad användning av läkemedlet kan följande biverkningar utvecklas:

  • illamående;
  • Ökad salivation;
  • Smärta i magen;
  • flatulens;
  • Avföring
  • Allergiska reaktioner i huden - hudutslag, hyperemi, urtikaria;
  • Ökad levertransaminasaktivitet vid blodanalys.

  Om sådana fenomen uppstår ska patienten konsultera en läkare.

  En överdos av läkemedlet

  I medicin har fall av överdosering med Vitaprost inte beskrivits, men för att förhindra utvecklingen av negativa effekter på grund av terapi rekommenderas det inte att överskrida den dos som anges i anvisningarna.

  Interaktion av läkemedlet med andra droger

  Med samtidig användning av Vitaprost-tabletter och suppositorier av detta läkemedel, förbättras den terapeutiska effekten av båda medlen, men tillsammans med detta ökar risken för biverkningar också.

  Om patienten redan tar något botemedel som fungerar för att förbättra prestationen hos prostata, bör du definitivt informera läkaren.

  Vid samtidig användning av tabletter med droger från gruppen icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel ökar patientens risk för blödning, vilket bör beaktas vid utnämningen.

  Särskilda instruktioner

  Vitaprostabletter vid behandling av kronisk eller akut prostatit bör ordineras tillsammans med fysioterapiska förfaranden eller andra läkemedel. Således kommer tabletternas verkan att bli starkare. Förutom behandling rekommenderas patienten att undvika hypotermi, förstoppning, leda en livligare livsstil och utesluta promiskuellt samlag.

  Aktiva aktiva ingredienser av läkemedlet inte har några negativa effekter på det centrala nervsystemet, så tabletterna kan användas för att behandla patienter eller förare som kör komplexa mekanismer och bör vara mycket försiktig på jobbet.

  Analoger av tabletter Vitaprost

  Liknande i terapeutiska effekter med Vitaprost är följande läkemedel:

  • Prostalin forte;
  • Likoprofit;
  • Bioprost;
  • Garbiol;
  • Apiprost;
  • Kommer att uttrycka det;
  • Prostagol;
  • prostanorm;
  • Prostasabal.

  Lämna och lagringsförhållanden

  Vitaprost-tabletter ges i apotek utan receptbelagda läkemedel. Läkemedlet ska skyddas från barn vid en temperatur av högst 25 grader. Tablettens hållbarhet är 3 år från tillverkningsdatum, i slutet av vilket läkemedlet inte kan tas oralt.

  Tabletter Vitaprost pris

  Den genomsnittliga kostnaden för drogen Vitaprost i form av tabletter i apotek i Moskva är 515-530 rubel.

  Vitaprost-analoger

  Prostatit är en vanlig sjukdom hos det manliga genitourinära systemet, som kännetecknas av inflammation i prostatakörteln. Vitaprost- och Vitaprost-analoger är de mest föreskrivna läkemedlen för behandling av prostatapatologier. Vad är substituten annorlunda än originalet, är deras effektivitet sämre, som vissa patienter tror, ​​eftersom de är mycket billigare?

  Vitaprost - effektiv hjälp i ett känsligt problem

  För framställning av Vitaprost, liksom preparaten av preparatet, används ett torrt extrakt extraherat från sekret från prostata hos unga tjurar som en aktiv terapeutisk komponent. Ett organotropiskt medel, det vill säga en riktad åtgärd på en öm punkt.

  Vitaprost produceras i flera former:

  • belagda tabletter;
  • rektala suppositorier (50 mg);
  • suppositorier rectal (100 mg) Vitaprost plus och Forte.

  För frisättning av tabletter, stärkelse, sackaros och andra hjälpämnen används. Stearinljus används för ljus - en lättlöslig fettformel.

  Vitaprost och analoger

  Indikationer för receptbelagda läkemedel för urologiska sjukdomar är:

  Våra läsare rekommenderar

  Vår regelbundna läsare blev av med PROSTATIT genom en effektiv metod. Han kontrollerade det på sig själv - resultatet av 100% - ett fullständigt bortskaffande av prostatit. Detta är en naturlig honungsbaserad lösning. Vi kollade metoden och bestämde oss för att rådgöra med dig. Resultatet är snabbt. DEN EFFEKTIVA METODEN.

  • dysplasi av prostata (adenom);
  • långvariga tecken på prostatit;
  • förebyggande åtgärder mot förvärring av kronisk form av prostatit;
  • förberedelse före och återhämtning från operationer på prostata.

  Regelbundet intag av Vitaprost och dess ersättare ger:

  Vitaprost finns också i form av tabletter

  • stabilisering av blodförsörjningen av genitourinary sfären;
  • blodförtunning och förebyggande av blodproppar;
  • stimulering av prostatans cellulära aktivitet;
  • minskning av ödem hos det sjuka organet;
  • normalisering av urineringshandlingen
  • underhåll av styrka är normalt;
  • förbättring av kliniska parametrar av spermogram;
  • avlägsnande av smärta.

  Medicinering kan begränsas endast till individuell intolerans av komponenterna, andra biverkningar av Vitaprost och analoger gör det inte.

  Analoger av drogen: billigare betyder sämre

  Inte alla förstår, än läkemedel med liknande struktur och ett åtgärdsperspektiv skiljer sig från original. Sådana droger kallas generics, de är vanligtvis mycket billigare än deras märkesvaror, och förklaringen är väldigt enkel.

  För att skapa en kemisk formel för ett nytt läkemedel krävs dyra forskning, då kliniska prövningar, att få patent och utfärdande av tillstånd. Medan läkemedlet kommer att nå läkemedelsbutikerna, kommer det redan att investeras mycket pengar, så det beräknas i enlighet med det förbrukade kapitalet. Produktionen av analoger spenderar inte sådana belopp, läkemedlets formel är klar och kliniska prövningar är redan mycket mindre. Därför kan du ersätta Vitaprost forte-ljuset med en liknande form och få resultatet inte värre.

  6 populära generiska Vitaprost-ljus

  Identisk i sammansättning och verkan av suppositorier, som framgångsrikt används för att eliminera de obehagliga symptomen på urologiska sjukdomar:

  Liknande suppositorier Prostatilen, för preoperativ terapi och som en metod för behandling av återfall i prostata sjukdomar

  1. Testis Composium - suppositorier för rektal administrering, en effektiv analog av Vitaprost plus. Detta läkemedel har ett brett spektrum av effekter på sjukdomar i det genitourära systemet. Den används för brott mot sexuella körtlar, med hot mot impotens, inkontinens på natten, med diabetes, med metaboliska störningar och andra patologier.
  2. Prostafyte - suppositorier rektal, används som en del av behandlingen eller som förebyggande åtgärd för problem med prostatakörteln och bedwetting.
  3. Cernilton - ljus för rektal administrering i komplex av åtgärder för behandling av prostatit, godartade tumörer, undertrycker den cellulära strukturen hos det numeriska index med prostata problem.
  4. Prostatilen - suppositorier för preoperativ terapi, och även som rehabiliterande åtgärd efter kirurgisk ingrepp. Det används som en metod för behandling av återfall i sjukdomar i prostata.
  5. Fytolit - ett terapeutiskt medel för behandling av tillstånd som urolyt, förebyggande av urolyt, förhindrar bildandet av stenar i blåsan, pyelonefrit i kronisk fas.
  6. Pravenor - rektala suppositorier för behandling, profylax, avlägsnande av olika former av akut prostatit, lastade med olika omständigheter, såsom rökning, promiscuity, alkoholism, stillasittande livsstil, sexuellt överförda sjukdomar, stress, ålder över 40, relaterade kroniska sjukdomar.

  Analoger av läkemedlet i tabletter

  För behandling av sjukdomar av urologisk natur är ljus mest föredragna. Det finns emellertid situationer då rektal administrering är omöjlig. Till exempel patientens psykiska obehag eller fysiska tillstånd. Därefter förskriver läkaren läkemedlet Vitaprost-tabletter. Ja, och några av de aktiva komponenterna i tekniken kan inte produceras i form av ljus.

  Generics Vitaprost med en komposition som liknar originalet i tabletter existerar inte. Det finns ersättningar på växtbasen, varav några är relaterade till kosttillskott.

  Substitutet för tabletterad Vitaprost är Omnik Okas, vilket har visat sig bra för att eliminera kränkningen av urologiska patologier

  En sådan analog är i regel billig och helt säker. De vanligaste substituten för tabletterad Vitaprost är:

  • Prostamol Uno. Kapslar av detta läkemedel fylls med extrakt av palm sabal frukt. Dess medicinska egenskaper kan ta bort inflammation, stoppa utvecklingen av prostata adenom, särskilt i steg 1 och 2, eliminera symtomen på återkommande sjukdom.
  • Omnik Okas. Detta läkemedel har en kardinal skillnad från andra liknande läkemedel. Som en representant för en alfa-blockerare grupper Omniks har en avslappnande effekt på glatt muskulatur, undertrycker inflammatoriska processer och förhindrar utvecklingen av hyperplasi. Omnix har visat sig bra när urologiska patologier är komplicerade av nedsatt urinering.
  • Pipemidin. Lindrar tillståndet med urinrit, prostatit, akuta eller kroniska infektioner i genitourinärsystemet.
  • Prostatilen Zink. Ett utmärkt botemedel som ersätter Vitaprost under följande förhållanden: Terapi och förebyggande av kronisk stadium av prostatit, sexuell dysfunktion och infertilitet.
  • Vezilyut. Biologiskt aktiv tillsats, Kompletterar effektivt behandlingen av inkontinens, kronisk form av prostatit, adenom, störningar i urinblåsan.

  Mycket ofta guidas patienter som väljer ett läkemedel uteslutande av priset, självständigt väljer billigare analoger i stället för de föreskrivna läkemedlen. Detta är oacceptabelt. Eventuellt byte av läkemedel ska ske först efter att läkare och hans medgivande har underrättats. Om sjukdomen orsakas av en bakteriell infektion, är användningen av Vitaprost helt berättigad. I mer lätta fall är det ganska acceptabelt att använda som billigare analoga Vitaprost-analoger.

  Vem sa att det är omöjligt att bota prostatit?

  Har du en PROSTATE? Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte? Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

  • konstant smärta i underlivet, skrotum;
  • svårighet att urinera
  • sexuell dysfunktion.

  Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Prostatit kan vara CURED! Gå till länken och ta reda på hur specialisten rekommenderar behandling av prostatit.