Huvud
Strömförsörjning

Vitaprost

◊ Tarmbelagda tabletter från blå till ljusblå, bikonvexa, inklusioner är tillåtna.

Hjälpämnen: sackaros - 28,5 mg, laktosmonohydrat - 7,125 mg monohydrat kalciumstearat - 2,5 mg Krospovidon - 9,275 mg Mikrokristallin cellulosa - 102,6 mg.

Skalsammansättning: av akryl (metakrylsyra-etylakrylat-sampolymer (1: 1), titandioxid, talk, trietylcitrat, kolloidal kiseldioxid, natriumvätekarbonat, natriumlaurylsulfat, indigokarmin) - 25 mg.

10 st. - Förpackningar av cellulär kontur (1) - Förpackningspapp.
10 st. - Förpackningar cellplanimetrisk (2) - Förpackningskartong.
10 st. - Förpackningar cellulära planimetriska (3) - Förpackningskartong

◊ Rektala suppositorier från vit till vitt med en gulaktig eller gråbrun färgton, torpedoform.

Hjälpämnen: fet fast substans (vitepsol, kvaliteter H15, W35, supposir, märken NA15, NAS50) - en tillräcklig mängd för att få ett suppositorium med en massa av 1,25 g.

5 st. - Förpackningar av cellulär kontur (1) - Förpackningspapp.
5 st. - Förpackningar cellplanimetrisk (2) - Förpackningskartong.

Vitaprost har en organotropisk effekt på prostatakörteln. Minskar graden av svallning, leukocytisk infiltration prostata, normaliserar sekretoriska funktion av epitelceller, ökar antalet lecitin granuler hemliga acini, stimulerar muskeltonus i urinblåsan. Minskar trombbildning, förbättrar mikrocirkulationen i prostatakörteln, har antiaggregant aktivitet, förhindrar utveckling av venös trombos i prostatakörteln.

Baserat på kliniska forskningsdata Det är bevisat att Vitaprost reducerar volymen av prostatakörteln måttligt. Läkemedlet minskar svårighetsgraden av obstruktion och irriterande symtom vid godartad prostatahyperplasi, vilket uppenbaras av en ökning av de maximala och genomsnittliga volymena flödeshastigheterna för urinflödet och en minskning av volymen av kvarvarande urin.

Kliniska studier har visat att användningen av Vitaprost-läkemedlet minskar sannolikheten för exacerbation av kronisk antibakteriell prostatit, inte orsakar förändringar i parametrarna för klinisk och biokemisk blodanalys, allmän urinanalys. Effekten av Vitaprost-läkemedlet för förebyggande av exacerbationer av kronisk abakteriell prostatit uppskattas till 97,5% av läkareforskarna.

Vitaprost normaliserar parametrarna i prostata och ejakulat. Minskar smärta och obehag som orsakas av prostatit, eliminerar dysursfenomen, förbättrar copulatorisk funktion.

- förebyggande av exacerbationer av kronisk abakteriell prostatit (för tabletter)

- godartad prostatahyperplasi (för tabletter)

- Före och efter kirurgiska ingrepp på prostatakörteln.

Tabletterna ska tas oralt 1 tablett. 2 gånger per dag. Behandlingstiden med godartad prostatahyperplasi inte mindre än 30 dagar; vid kronisk prostatit - inte mindre än 10 dagar.

för förebyggande av exacerbationer av kronisk prostatit gäller för 1 flik. 2 gånger per dag i minst 30 dagar - 1-2 gånger per år.

Rektala suppositorier ska appliceras efter spontan tömning eller rengöring av tarmkanalen i en soppa. 1 gång per dag. Efter införandet av suppositoriet borde patienten ligga i sängen i 30-40 minuter.

Varaktigheten av behandling med Vitaprost suppositorier är minst 10 dagar..

Allergiska reaktioner: möjligt - med tillämpning av Vitaprost suppositorier; mycket sällan - med användning av Vitaprost-tabletter.

Genomföra ytterligare kliniska studier i syfte att bedöma graden av smärtlindring som ett resultat av behandling av kronisk prostatit narkotika Vitaprost möjligt att etablera effekt vid behandling av kronisk icke-bakteriell prostatit, främst för att minska smärtan.

Framställningen Vitaprost rektala suppositorier kan rekommenderas också som en komponent i komplex terapi av kroniska prostatit patienter i alla åldrar (inklusive i kombination med benign prostatahyperplasi), såväl som för rehabilitering av patienter efter akut prostatit.

Behandling av kronisk prostatit, anges före och efter operation på prostatakörteln är att integreras tillsammans med uppdraget förutsätter Vitaprost tabletter tillämpning av andra grupper av läkemedel och icke-drogterapier.

Kliniska studier som syftade till att bedöma effekten av Vitaprost på spermatogenes hos patienter med infertilitet, som utvecklats mot bakgrund av kronisk prostatit, fick en positiv effekt av läkemedlet på spermatogenes. Vitaprost kan rekommenderas för patienter med en sekretorisk toxisk form av infertilitet, utvecklad mot bakgrund av kronisk prostatit.

Vitaprost ljus - instruktioner, recensioner, pris

Vitaprost ljus - detta är en av de mest använda formerna för frisättning av detta läkemedel, avsedd för behandling av prostata.

Sådana komplex av peptider, det vill säga cytomediner skiljer sig först och främst genom att de praktiskt taget inte har några kontraindikationer, utan att helt enkelt utesluta individuell intolerans. Cytomediner som verkar på ett visst område, organ, kroppssystem hjälper honom att bekämpa deras nedbrytning, oavsett orsak till det, till exempel på grund av ålder eller några patologiska processer.

Vitaprost reglerar prostas funktion, förhindrar utsöndring, förbättrar mikrocirkulationen och minskar ödem i prostata, ökar muskeltonen i urinblåsan. Vanligtvis används i komplex behandling av kroniska former av prostatit, förebyggande av akut och för efter operation på prostata.

Vitaprost ljus - bruksanvisning

Läkemedlet används vid behandling av kroniska former av prostatit. Det finns vissa skillnader i användningen av olika former av läkemedlet.

Vitaprost ljus

Används rektalt, 1 ljus en gång om dagen efter obligatorisk evakuering av tarmarna, med hjälp av enema eller självständigt. Det rekommenderas efter introduktionen att ligga i magen i en halvtimme. Hela kursen av behandlingen - inte mindre än 10 dagar.

Stearinlys Vitaprost forte

Använd rektalt för 1 stötpiller per dag, efter oundviklig evakuering av tarmarna. En halv timmars bäddstöd rekommenderas också. Behandlingsförloppet bestäms av läkaren och beror på patientens tillstånd. Vid kronisk prostatit är behandlingstiden mer än 10 dagar, vid högblåsa aktivitet i 20 dagar.

Ljus Vitaprost plus

Ange rectal med 1pc., En gång om dagen. Det rekommenderas att ligga efter införandet av ett ljus på magen i 30-40 minuter. Behandlingstiden är ungefär en månad tills bakteriemedlet försvinner helt i prostata utsöndring.

De två första typerna av ljus används för att förhindra prostatit och vid komplex behandling av kronisk abakterisk form.

Ljus har Vitaprost plus särskilt sedan i sin sammansättning med undantag av peptidkomplexet samprost innehåller germicid lomefloxacin, med antimikrobiella och anti-inflammatoriska egenskaper. Därför kan den användas vid komplex behandling av bakteriell prostatit.

Vitaprost plus recensioner och kontraindikationer

Å ena sidan Vitaprost plus har de högsta terapeutiska effektivitets tack lomefloxacin, antimikrobiella, baktericid medel som ger DNA-replikationsmikrobiella celler, och därigenom leder till dess förstörelse. Men den universella aktivitet lomefloxacin resulterar i ett stort antal potentiella biverkningar, inte bara i urin-livet, men också i många andra organ och kroppssystem. Därför, för att inte bekräfta ordstaven "en behandla, en annan förlamning", är det bättre att inte få bäras av denna typ av ljus.

Vitaprost plus suppositorier, enligt patientens recensioner, har ofta allergiska reaktioner som uttrycks i mycket obehagliga känslor, vilket är en absolut kontraindikation för dess användning.

Vitaprost plus är kontraindicerat hos män under 18 år.

Det ska också användas med försiktighet när:

 • epilepsi och besläktade sjukdomar i centrala nervsystemet
 • cerebral ateroskleros

Kliniska studier har fastställt läkemedlets effektivitet vid behandling av den kroniska formen av abakteriell prostatit, särskilt när det gäller att minska smärtssyndromet. Effekten av Vitaprost vid förebyggande av exacerbationer av den kroniska formen av abakteriell prostatit är mer än 97%.

Prostatamassage är den mest kraftfulla profylaxen

Om du läser den här artikeln har ditt "andra hjärta" misslyckats. I det här fallet behöver du veta om den terapeutiska kraften i prostata massage.
Prostatamassage i profylaktiska ändamål läker hela genitourinärsystemet, höjer erektilmöjligheterna, stärker nervsystemet, ökar styrkan hos den manliga kroppen.

Vitaprost recensioner

Vi kommer inte att ge konkreta recensioner av det beskrivna läkemedlet, det finns många av dem och dessa recensioner är ganska motsägelsefulla.

Det finns också nöjda patienter som känner att botas prostatan bara använder Vitaprost där och förlorat tron, som tror att prostatit är obotlig och därmed denna drog "att döda en grötomslag," det är arga, vanligen tillämpas Vitaprost plus, och erfarna extrem obehagliga känslor under behandlingen, och inte fått en läkande effekt.

Vitaprost pris

Priset på 1 paket som innehåller 10 ljus är cirka 500 rubel. Lämna utan recept.

Vi ägnar särskild uppmärksamhet: behandling av prostatit måste nödvändigtvis utföras under obligatorisk tillsyn av en läkare och vara av komplex art. Självbehandling av prostatit kan bara förvärra situationen, ända fram till prostata adenom.

Denna artikel kan inte användas som en rekommendation för utnämning av behandling och är rent beskrivande för allmän förtrogenhet med läkemedlet.

Naturliga rektala suppositorier Vitaprost: applicering, komposition och kostnaden för beredningen

Enligt medicinsk statistik togs nästan varje andra patient av urologen till doktorn med klagomål om inflammation i prostatakörteln (prostatit).

Denna sjukdom, som kan uppträda både i akut och kronisk form, är mycket vanlig - enligt vissa rapporter drabbas mer än 40% av männen i åldersgruppen från 20 till 50 år.

Stress, en stillasittande livsstil, ett funktionsstörning i hormonsystemet, andra sjukdomar i könsorganen är bara en liten del av orsakerna som kan utlösa den inflammatoriska processen i prostata. Men lyckligtvis har modern urologi effektiva metoder och medel för att behandla denna sjukdom.

Och en av de mest effektiva, och samtidigt säkra för kroppen av droger för prostatit, är Vitaprost - rektala suppositorier baserade på ett verksamt ämne, såsom ett komplex av biologiskt aktiva peptider.

Sammansättning av rektala suppositorier

Rektala suppositorier Vitaprost är ett botemedel mot prostatit av lokal åtgärd, som består av naturliga komponenter. Den huvudsakliga aktiva substansen i läkemedlet är prostataxtrakt, eller som det kallas även självprotes. Detta ämne är ett extrakt från prostata hos unga och friska tjurar.

Suppositorier rektal Vitaprost Forte

Om vi ​​betraktar prostataxtraktet ur biokemisk synpunkt kan vi dra slutsatsen att den består av biologiskt aktiva proteiner och aminosyror. Dessa proteiner är ett byggmaterial för mänsklig prostatavävnad.

Eftersom samprost extraheras från djurvävnader genom sublimering i speciella vakuumkammare ser det ut som vitt pulver vid utloppet. Förutom saprost innehåller Vitaprost suppositorier rektal också en hjälpkomponent - renat fast fett.

Typer av rektala suppositorier

Kompositionen och mängden aktiv ingrediens i ett suppository beror på läkemedlets märke.

Totalt finns tre typer suppositorier på läkemedelsmarknaden:

 • suppositorier rektal Vitaprost (ett annat namn - Vitaprost 10);
 • rektala suppositorier Vitaprost Forte (ett annat namn är Vitaprost 20);
 • suppositorier Vitaprost Plus.

Om du betraktar ett läkemedel med handelsnamnet Vitaprost, är dess sammansättning följande: 50 mg aktiv ingrediens (10 mg rena vattenlösliga peptider) och resten av massan är fast fetthalt (ett suppositorium väger 1,25 gram).

Men Vitaprost Forte innehåller 20 mg rena vattenlösliga peptider (100 mg prostataxtrakt), så dessa suppositorier har en starkare och snabbare effekt. Men det är praktiskt taget omöjligt att visuellt skilja Vitaprost Forte - både dessa och andra suppositorier har samma storlek, färg och vikt. Därför är det bättre att förtydliga när ett läkemedel används på ett apotek med vilket ämne det aktiva ämnet ljus behöver.
Vad gäller Vitaprost Plus, förutom 100 mg prostataxtrakt innehåller den en aktiv substans - lomefloxacinhydroklorid.

Detta ämne är ett bredspektrum antibiotikum. Tack vare en kombination av antibiotikum och saprost, är de ordinerade för behandling av prostatit, provocerad av skadliga bakterier, liksom för eliminering av inflammatoriska processer i prostata och i urinvägssystemet.

Åtgärd på prostatakörteln

Vitaprost - suppositorier för prostatit, kännetecknad av hög effektivitet vid behandling av kroniska och akuta former av inflammation. Efter införandet och upplösningen av ljuset kommer den aktiva substansen genom tarmväggen in i vävnaden hos den intilliggande prostatakörteln och har en fördelaktig komplex effekt på organet.

De främsta positiva effekterna av vitaprogressljus, för vilka de används huvudsakligen, är följande:

 • avlägsnande av ödem i prostata;
 • eliminering av obehag i prostata;
 • normalisering av blodmikrocirkulationen i körteln;
 • kämpar med patogen och villkorligt patogen bakteriell flora av prostata;
 • ökad rörlighet hos spermier
 • normalisering av prostatens funktion.

Men den inflammatoriska processen i prostatakörteln är inte det enda som läkarna rekommenderar Vitaprost att använda för män. Trots detta har dessa suppositorier också en positiv effekt på blåsans ton och hjälper till att övervinna prostata adenom. Och på grund av den generella förstärkande effekten på urogenitalt nervsystemet, är läkemedlet ofta föreskrivet för män som genomgått operation för bäckenorganen.

Vitaprost ljus: bruksanvisningar

Läkemedlet Vitaprost är ett läkemedel som innehåller naturliga komponenter. Vitaprost ordineras i urologi och andrologi för behandling och förebyggande av prostatiska sjukdomar hos män.

Formulering och beredningens sammansättning

Läkemedlet är tillgängligt i form av tabletter för oral administrering och suppositorier för rektal administrering.

Suppositorier, beroende på mängden av den huvudsakliga aktiva beståndsdelen i stearinljuset, är uppdelade i Vitaprost, Vitaprost forte och Vitaprost Plus. Ljus packas i 5 stycken i cellerna i en kartong. Preparatet är en fast substans i avlång form av vit eller gulaktig färg.

Ett stearinljus av preparatet innehåller 50 mg av den huvudsakliga aktiva beståndsdelen - extraktet av prostata och hjälpämnet vitessol. Candle vitaprost forte innehåller 100 mg prostataextrakt och suppositorium Vitaprost Plus innehåller i sin sammansättning 400 mg av den aktiva strömkomponenten och lomefloxacin hydrochloride.

Farmakologiska egenskaper hos läkemedlet

Suppositorier Vitaprost är avsedda för introduktion i ändtarmen. Aktiva aktiva ingredienser i läkemedlet förbättrar blodcirkulationen i prostatakörteln hos män, vilket hjälper till att eliminera stillastående processer, underlätta urinering, lindra inflammation.

Vitaprost-forte suppositorier bidrar till att minska blodplättsaggregeringen, vilket är att förebygga trombos i prostata. Under påverkan av drogen hos män elimineras ödem i prostatakörteln, obehagliga symtom som känslan av en främmande kropp i perinealområdet och frekvent smärtsam urineringskort.

Framställningen Vitaprost Plus är en omfattande läkemedel som förutom dess huvudsakliga terapeutiska egenskaper har en stark antimikrobiella och antiseptiska effekter på prostatan, på grund införlivad i en gnista lomefloxacin - ett brett spektrum antibiotikum. Suppositorier Vitaprost Plus är mycket effektiva mot gram-negativa aeroba mikroorganismer. Streptokocker, stafylokocker, ureplazmy, klamydia är resistenta mot de aktiva komponenterna i suppositoriet.

Extraktet av prostata som ingår i varje ljus har en uttalad anti-edematös och smärtstillande egenskap. Under inverkan av detta extrakt normaliserar utsöndringen av prostata, blåsans arbete, vilket bidrar till att eliminera smärta vid urinering och påskynda urinsöndring.

Indikationer för användning

Suppositorier Vitaprost är ordinerat till män rektalt i syfte att behandla och förebygga följande patologier:

 • Känsla av ofullständig tömning av blåsan, frekvent uppmaning att urinera;
 • Erektil dysfunktion som en del av komplex terapi;
 • Försämring av spermiernas kvalitet;
 • Inflammation av prostatakörteln av kronisk kurs;
 • Godartad neoplasma av prostata;
 • För att förhindra urinproblem mot bakgrund av de överförda urologiska operationerna.
 • Behandling av urininkontinens som en del av komplex terapi;
 • Akut prostatit.

Kontraindikationer för användning

Vitaprost suppositorier är inte föreskrivna för behandling av prostata sjukdomar i närvaro av sådana tillstånd i patienten:

 • Individuell intolerans mot någon del av läkemedlet;
 • Ålder till 18 år;
 • Maligna neoplasmer av prostata;
 • epilepsi;
 • Atherosclerosis.

Dosering och administrering

Suppositorier Vitaprost kan endast användas enligt instruktioner från en läkare. Dosen och behandlingens varaktighet naturligtvis bestäms av läkaren beroende på ett antal fakta: orsakerna till den inflammatoriska processen av prostata, svårighetsgraden av den patologiska processen, förekomsten av komplikationer, patientens ålder, individuell tolerans, närvaron av åtföljande sjukdomar i det urogenitala systemet, och andra.

Enligt instruktionerna för preparatet, föreskriver suppositorier Vitaprost för patienter en gång dagligen ett ljus per natt. Innan läkemedlet introduceras i endotarmen är det nödvändigt att tömma tarmarna, om det inte kan ske självständigt, görs en rengörande emalj till patienten. Varaktigheten av behandlingen är minst 7-10 dagar.

Vitaprost forte suppositorier ordineras till patienter 1 gång per dag i rektum efter avföring. Behandlingsförloppet är 10-14 dagar, beroende på svårighetsgraden av den patologiska processen.

Suppositorier Vitaprost Plus enligt instruktionerna är föreskrivna för patienter 1 gång per dag efter tarmrörelsen rektalt. Efter att ljuset är administrerat rekommenderas patienten att stanna i sängen i minst 1 timme. Varaktigheten av behandlingen med denna medicinering bestäms av läkaren i en strikt individuell ordning.

Biverkningar

Vitaprost-suppositorier tolereras väl av patienterna när de används korrekt enligt instruktionerna. I vissa fall observerades följande biverkningar vid användning av Vitaprost Plus-suppositorier hos patienter på grund av verkan av antibiotikumet lomefloxacin:

 • Nässelfeber på huden;
 • Klåda och hyperemi i huden;
 • fotosensitivitet;
 • Ökning av levertransaminaser;
 • dysbacteriosis;
 • Avföring
 • lymfadenopati;
 • Irritabilitet och ångest.

En överdos av läkemedlet

Om den rekommenderade dosen i instruktionerna överskrids, observerades följande symtom på överdosering hos patienter med Vitaprost Plus-suppositorier:

 • konvulsioner;
 • Tremor av lemmar;
 • illamående;
 • diarré;
 • Smärta i buken och tarmarna;
 • Överkänslighet mot ljus.

Om sådana symptom uppstår, sluta behandlingen omedelbart och kontakta en läkare.

Interaktion av läkemedlet med andra droger

Med samtidig användning av Vitaprost-suppositorier med icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel ökar risken för biverkningar dramatiskt.

Parallellt med användningen av Vitaprost antikoagulant suppositorier ökar risken för inre blödning.

Den terapeutiska effekten av suppositorier Vitaprost förbättras med samtidig användning av Vitaprost-tabletter.

Särskilda instruktioner

Behandlings suppositorier Vitaprost utföras i samband med andra terapier, exempelvis prostatamassage, sjukgymnastik förfaranden. Stearinljus kan användas samtidigt med njurteor eller andra örter som förbättrar blodtillförseln till prostata och lindrar inflammation.

Patienter med nedsatt lever- eller njurfunktion behöver inte dosjustering av Vitaprost i form av suppositorier, och behandlingen bör utföras under överinseende av en läkare.

Detta läkemedel hämmar inte centrala nervsystemet, så det kan användas för att behandla bilförare.

Analoger av Vitaprost-ljus

Analoger av Vitaprost-ljus, liknande i deras terapeutiska effekt, är följande droger:

 • Tinktur av den röda roten;
 • Afala - tabletter för resorption;
 • Prostanorm - tabletter för oral användning;
 • Renel är ett homeopatiskt medel.
 • Kanefron N.

Villkor för dosering och lagring av läkemedlet

Vitaprost-suppositorier ges ut på apotek utan receptbelagda läkare. Läkemedlet ska förvaras i kylskåp från barn. Hållbarhetstid är 2 år från produktionsdatum.

Ljus Vitaprost pris

Den genomsnittliga kostnaden för Vitaprost i form av suppositorier i apotek i Moskva är 790-800 rubel.

Resultat av applicering av Vitaprost suppositorier i prostatit

Vitaprost-ljus är ett läkemedel som används för att behandla prostatit. Denna sjukdom drabbar mer än hälften av den manliga befolkningen i äldre ålder.

Prostatit ger stora hälsoproblem, med undantag för vanligt obehag, känner patienten stark brinnande känsla i urinröret, konstant uppmanar till toaletten, det är inte ovanligt för en sådan sjukdom att bryta erektionen. Därför är läkemedlet Vitaprost i form av ljus eller tabletter väldigt populärt bland män över 35 år.

Ingredienser Vitaproststearinljus

Vitaprost ljus anses inte vara en särskilt billig medicin - priset beror på en speciell komposition som väljs som ett komplex av naturliga ämnen. Detta skiljer läkemedlet från de liknande som i praktiken, eftersom kroppen lättare absorberar naturliga komponenter och visar dem utan biverkningar. Rektala suppositorier Vitaprost används ofta för behandling av prostatit, de är effektiva och lämpliga för nästan alla. Vitaprost-suppositorierna plus priset är något högre än för andra liknande produkter - det beror på naturen hos de komponenter som utgör kompositionen.

Men på effektiviteten av exponeringen finns det lite som kan jämföras med detta läkemedel. Alla organ av människor och djur producerar speciella ämnen som positivt påverkar funktionaliteten - detta bekräftas av många studier på detta område. Vitaprost forte ljus och andra former av läkemedlet utförs på grundval av ritning från nötkreatur prostata. Denna komponent har en positiv effekt på den mänskliga prostatan, så att vid behandling av inflammation i körteln kan uppnå en bra effekt.

Aktuellt detta läkemedel kommer att vara för hälften av den manliga befolkningen i reproduktiv ålder.

Läkemedelsföretag producerar många läkemedel för behandling av denna sjukdom. Men inte alla är effektiva och prisvärda, till skillnad från Vitaprost, vilket är lätt att hitta i apoteket om det behövs. Användbara egenskaper hos den kan listas enligt följande:

 1. Aktivering av cirkulation i blodkärl, minskning av sannolikheten för blodproppar. Efter att ha tagit läkemedlet noterar många patienter en snabb minskning av smärta och minskad obehag.
 2. Vitaprostmedicin har en bra effekt på kutens utsöndring, det hjälper till att normalisera urinering, vilket påverkar blåsans muskler. Genom att aktivera leptin, fyller utrymmet mellan celler, startas restaureringsprocessen.
 3. Med vanlig användning av Vitaprost minskar den förstorade prostaten gradvis och antar sina normala dimensioner.

Instruktioner för användning och effekter på kroppen

Detta läkemedel tillskrivs dem som snabbt kan återställa mäns erektilbalans. Dess formel innehåller naturliga ämnen som ger behandling för alla tillstånd av körteln, även med en försummad sjukdom finns det en chans att undvika många negativa konsekvenser. Med hjälp av läkemedlet enligt läkarens instruktioner kan du snabbt uppnå bra resultat.

Läkemedlet är tillgängligt i olika former:

 1. Vitaprost-tabletter kan vara 50 mg, 100 mg. Efter sväljning verkar de inte omedelbart, utan från upplösningstidpunkten i tarmarna. Producerad på basis av ett pulver, som framställs från prostata celler av stora tjurar. Som hjälpkomponenter tillsätts kalciumstearat, laktos, sackaros, cellulosa, crospovidon till dem.
 2. Den mer populära frisättningsformen är suppositorier. Med rektal administrering ger läkemedlet den bästa effekten, eftersom den verkar direkt på prostata. Framställd under namnen på stearinljus Vitaprost plus, suppositorier Vitaprost Forte. Utförs i form av torpedoformade ljus där innehållet av den aktiva substansen är 50 mg för konventionella suppositorier, för Vitaprost forte-sorten på 100 mg.

Om du var tvungen att jämföra Vitaprost-ljus eller tabletter - vilket är bättre kan du säga att någon form av medicin har en bra effekt på körtelorganet. När du tar en medicinåtgärd kan du förvänta dig följande:

 • Det finns en aktivering av mikrocirkulationen;
 • Minskar risken för blodproppar
 • Infiltrering av prostatavävnaden minskar.

Innan du använder Vitaprost-suppositorier kan man ta reda på återkopplingen om läkemedlets verkan. Kort efter procedurens början rapporterar många patienter en minskning av ödem, vilket framgår av en förbättring av urinröret. Tack vare toning av prostata och blåsans väggar, lindras patientens allmänna tillstånd och obehag minskar. Effekten av Vitaprost-behandling är 97%.

Vitaprost Forte ljus - instruktioner

Vitaprost forte ljus är av intresse för dem som kommer att fortsätta behandlingen med användning av detta läkemedel. Vid behandling av inflammatoriska processer hos manliga könsorganen kan detta läkemedel visas med inflammation i prostatakörteln, såväl som i fall då den förstoras eller vid diagnos av adenom.

Varianter av drogen och dess effekt på kroppen:

 1. De som har ordinerats vitaprost-suppositorier för att ta Vitaprost får läsa om hur man applicerar dem i anvisningarna. Lyset innehåller en aktiv substans i en mängd av 50 mg, kompletterad med vitessol;
 2. Vitaprost Forte har 100 mg aktiv substans, därför är effekten dubbel;
 3. Ljus som heter Vitaprost Plus innehåller 400 mg aktiv substans tillsammans med en hjälpämne. De skiljer sig från andra genom en stark handling.

Läkemedlet finns i förpackningar med 10 suppositorier. De är avlånga, med en något spetsig ände, färgen är ljusgul eller vit.

Mottagandet av Vitaprost-ljus visas:

 1. Med långvarig prostatakörtel, kroniska former;
 2. Radikala behandlingsalternativ - det kan behöva inträde före eller efter operationen.
 3. För förebyggande av inflammation.

Enligt instruktionerna används ljusen för att sätta patienten i anusen. Denna mottagningsmetod ger ett effektivare resultat på grund av glandulärorganets placering. De som är förlorade med frågan om hur man sätter på Vitaprost-suppositorier är det värt att samråda med läkaren om detta. Efter introduktionen av läkemedlet i anuset börjar det efter en tid att lösa upp sig. Under hans handling är blodcirkulationen i prostata etablerad, efter ett tag antar det normal storlek och form, upphör att komplicera urinprocessen. Läkemedlet kan också eliminera stillastående processer i organ och sakta ner inflammationen.

Stearinlys Vitaprost Forte minskar trombocytaggregation, lindrar svullnad och smärta, eliminerar obekväma känslor i perineum. Vitaprost Plus innebär komplex behandling. Här tillsätts antimikrobiella, antiseptiska effekter till den terapeutiska effekten. Det tillhandahålls av antibiotikakomponenten Lomefloxacin.

Alla typer av suppositorier Vitaprogress effektivt kan eliminera svullnad och manifestation av smärta, från vilken patienten kan lida länge. Återställd utsöndring av körteln påverkar positivt blåsans funktion. Det börjar fungera bättre, vilket hjälper till att minska obehag när man besöker patienter med toalett och förbättrar urinering.

Läkemedlets effektivitet indikeras om behandlingen utförs:

 • Förlängd kronisk sjukdom;
 • Operationen utfördes och läkemedelsbehandlingen visades (detta kan hända både före operation och efter);
 • När körteln är hyperplastisk, när ökningen i storlek är godartad.

Vitaprost 20 ljuspriset är inte särskilt lågt, det beror på komponenternas naturlighet. Syftet med läkemedlet kan utföras inte bara inom medicinsk, men också för förebyggande ändamål.

Vitaprost Forte är förskrivet i sådana fall:

 • Inflammation av prostatakörteln, som har gått in i kronisk form;
 • Godartad tumör
 • Preoperativ period och efter det;
 • Förseningar, problemlösning;
 • Hyperaktivitet i blåsan, kännetecknad av frekvent urinering.

Vitaprost Plus-ljus är förskrivet för antagning i följande fall:

 • Med inflammation i prostata lingering, med förvärring, om sjukdomen har ett infektiöst ursprung;
 • Förberedelse för drift och återhämtning efter det.

Biverkningar, kontraindikationer för användning

Vitaprost, som regel, är inte ordinerad för en patient under 18 år. Missa inte det om patienten har följande sjukdomar:

 • epilepsi;
 • Encefalopati cirkulatorisk;
 • Problem med centrala nervsystemet orsakat av epilepsi.

Kontraindicerade Vitaprost-ljus att använda om patienten har en individuell intolerans mot någon del av läkemedlet, såväl som vid sårbarhet för komponenterna.

Om du tar Vitaprost plus suppositorier, ska användningsanvisningarna observeras strikt av patienten.

Annars kan en överdos av läkemedlet noteras.

Det kännetecknas av sådana tecken som utseendet på akuta psykoser, visuella och auditiva hallucinationer, konvulsiva tillstånd, skakningar i benen, överdriven känslighet mot ljus, dumhet kan uppträda. Dessa fenomen indikerar behovet av att sluta behandlingen och att det är nödvändigt att omedelbart kontakta en läkare.

Hur man tar Vitaprost-ljus, dosering

När det gäller hur man ska behandlas med Vitaprost-preparat, skaffa en specialistkonsultation - ta läkemedlet enligt det schema som beräknats av läkaren. Kursperioden och dosen bestäms av urologen efter att patienten har undersökts. Under undersökningen tas hänsyn till sjukdommens ursprung och den nivå sjukdomen har uppnått. Möjliga komplikationer beräknas, samtidigt som sjukdomar identifieras, då läkaren har fått behandlingsplanen efter att ha fått all nödvändig information.

Enligt instruktionerna bör administrering av Vitaprost-preparat genom rektalväg utföras en gång om dagen - före sänggåendet ska patienten sätta in ett suppositorium i anusen. Före proceduren, tömma tarmarna nödvändigtvis - detta kan göras både naturligt och med hjälp av enema. Den vanliga behandlingen är ca 10 dagar. När stearinljuset är placerat i ändtarmen är det bättre att stanna i sängen i en timme. Därför rekommenderas att ta medicinen före sänggåendet.

Vitaprost ljus och alkohol

Studierna instruktionen för suppositorier Vitaprost, kan patienterna se indikationer för användning självständigt. Men det är inte alltid klart om alkohol kan konsumeras under behandling med läkemedlet. Eftersom Vitaprost-behandling endast utesluts för äldre män är det inte förvånande att de försöker klargöra denna fråga i förväg.

Alla läkare med god erfarenhet av att behandla läkemedelsbehandling rekommenderar patienten att ta alkohol under behandlingen av läkemedel. För att snabbt och effektivt bli av med sjukdomen kan kroppen behöva påverka alla krafterna. Och att bli av med de giftiga ämnena i alkoholhaltiga drycker kan förhindra och fördröja större delen av kroppens styrka på sig själv.

Vitaprost Plus och Vitaprost forte ljuskomposition innehåller inte ämnen som inte är kompatibla med alkohol. Instruktionen för användning av preparatet innehåller inga förbud mot att kombinera alkoholhaltiga drycker och suppositorier med innehållet i extraktet från prostata av djur.

Kroppen kommer att spendera energi för att inte hantera sjukdomen, utan att bli av med de ämnen som ingår i alkoholprodukter och som påverkar människans tillstånd.

Recensioner av män med prostatit

Användning av ljus Vitaprost för behandling har en annan effekt på kroppen. Patienter som får behandling i samband med Vitaprost-läkemedlet lämnar följande feedback på sitt arbete:

Vitaprost

Beskrivningen är aktuell på 19/12/2014

 • Latinska namn: Vitaprost
 • ATX-kod: G04BX
 • Aktiv beståndsdel: Extrakt av prostata (prostataxtrakt)
 • producent: NIZHFARM, OJSC (Ryssland)

struktur

1 suppositorium innehåller 50 mg extrakt av prostata.
Ytterligare ämnen: hårt fett för att få ett ljus som väger 1,25 gram.

1 tablett av läkemedlet innehåller 100 mg extrakt av prostata.

Ytterligare ämnen: kalciumstearatmonohydrat, laktosmonohydrat, krospovidon, sackaros, mikrokristallin cellulosa.

Skallkomponenter: trietylcitrat, av akryl, talk, natriumlaurylsulfat, titandioxid, kolloidal kiseldioxid, natriumvätekarbonat, indigokarmin.

Typ av problem

Rektala suppositorier är vanligtvis torpedoformade, vita eller vitbruna i färg.

Fem sådana ljus i ett konturförpackning; 1 eller 2 sådana paket i ett pappersark.

Vitaprost, belagda tabletter, har en bikonvex form, en blå färg med fläckar.

Tio sådana tabletter i ett konturerat paket; 1,2 eller 3 sådana förpackningar i ett pappersförpackning.

Farmakologisk aktivitet

Ljus Vitaprost från prostatit har antiinflammatorisk och prostatotropic handling.

Farmakodynamik och farmakokinetik

farmakodynamik

Drogen har Organotropona åtgärd, är aktiv mot prostata (prostatakörteln). Minskar graden av ödem, infiltration av leukocyter prostata leder till normal sekretorisk funktion av epitelceller, ökar antalet korn av lecitin hemliga acini, ökar muskeltonus av blåsväggen. Minskar trombbildning, förbättrar mikrocirkulationen i vävnaderna i prostata, har trombocytaggregationshämmande aktivitet, hämmar utseendet av venös trombos i prostata.

Resultaten av studierna visar att dessa suppositorier med prostatit sänker volymen av prostata vävnad, svårighetsgraden av irriterande symtom och obstruktion vid godartad prostatahyperplasi.

Användningen av detta läkemedel minskar sannolikheten för förvärring av kronisk prostatit och förändrar inte indexen för blod och urintester.

Drogen normaliserar egenskaperna hos ejakulat och prostatakörtel. Minskar svårighetsgraden av smärta och graden av obehag som orsakas av kronisk prostatit, eliminerar fenomen dysuri, stimulerar den copulatoriska funktionen.

farmakokinetik

Det finns inga data om läkemedlets farmakokinetik.

Indikationer för användning

Förebyggande av exacerbationer kronisk icke-bakteriell prostatit (indikation för tabletter).

Före och efter operation på prostata.

Kontra

Biverkningar

Instruktioner för Vitaprost (Metod och Dosering)

Instruktioner på tabletter föreskriver att de ska tas in i en åt gången två gånger om dagen. Varaktigheten av behandlingen med godartad prostatahyperplasi - inte mindre än en månad vid kronisk inflammation i prostata - inte mindre än två veckor

För att förhindra förekomsten av exacerbationer kronisk inflammation i prostata (prostatit) utse 1 tablett två gånger om dagen under 30 dagar. Det är nödvändigt att genomföra 1-2 sådana behandlingskurser per år.

Stearinlys Vitaprost instruktioner för användning möjliggör efter en tarmrörelse eller enema ett ljus en gång om dagen. Efter att ljuset införts ska patienten hållas i ett horisontellt läge i upp till 40 minuter.

Varaktigheten av behandling med ljus ska inte vara mindre än 10 dagar.

överdos

Det finns för närvarande inga rapporter om överdosfall.

interaktion

Funktionerna i interaktion med andra droger har inte studerats.

Försäljningsvillkor

Läkemedlet kan köpas utan recept.

Förvaringsförhållanden

Förvaras borta från barn.

Förvara på ett mörkt torrt ställe vid en temperatur på upp till 20 grader.

Utgångsdatum

Särskilda instruktioner

Läkemedlet kan rekommenderas som en komponent i polyterapi kronisk prostatit hos människor i alla åldrar (inklusive när de kombineras med godartad prostatahyperplasi) och för rehabilitering av patienter som har lidit akut prostatit.

terapi kronisk prostatit och pre- och postoperativ förberedelse för interventioner på prostatan bör vara heltäckande och, tillsammans med användning av piller med ett extrakt av prostata inkluderar andra grupper av läkemedel och icke-drogterapier.

Studier av effekten av läkemedlet på spermatogenes hos patienter med infertilitet som uppstod i bakgrunden kronisk inflammation i prostata, tillåtas fixa den positiva effekten av detta läkemedel på denna process. Ljus kan rekommenderas till patienter med sekretorisk toxisk infertilitet, verkade mot bakgrunden kronisk prostatit.

Vitaprost-analoger

Analoger av suppositorier och tabletter innehållande prostataxtraktet: Vitaprost Plus Gentos, Vitaprost Forte Kanefron H Lespefril, Tribestan, Urokran, cystit Aurina.

Recensioner om Vitaprost

Recensioner av Vitaprost-ljus, samt recensioner om Vitaprost-tabletter kvar av patienter som lider av kronisk prostatit, skapa ett positivt intryck av drogen. Rapporter av biverkningar är extremt sällsynta.

Vitaprost och Vitaprost Plus

Vitaprost Plus, till skillnad från Vitaprost, innehåller Lomefloxacin som ett antibiotikum. Denna komposition är mer lämplig för behandling bakteriell kronisk prostatit. Den sista av dessa läkemedel är avsedd för behandling icke-bakteriell prostatit.

Vitaprost och Vitaprost Forte

Vitaprost Forte innehåller dubbelt så mycket aktiv substans som Vitaprost. Det kan rekommenderas av den behandlande läkaren om han inte anser att effekten av den senare är tillräcklig.

Vitaprost pris, var att köpa

I Ryssland Vitaprost №20 tabletter priset är cirka 775-880 rubel, och priset på ljus Vitaprost №10 - 625-781 rubel. I Ukraina kostar dessa piller och ljus 204 respektive 315 hryvnia.

Vitaprost 10 mg stearinljus №10

Instruktioner för användning

Gruppen

Medel för behandling och profylax av prostatacancer.

struktur

tillverkare

Nizhpharm JSC (Ryssland)

Farmakologisk aktivitet

Kombinerad läkemedel, har en organotropisk effekt på prostata.

Minskar graden av svallning, leukocytisk infiltration prostata, normaliserar sekretoriska funktion av epitelceller stimulerar det muskeltonus i urinblåsan.

Minskar trombbildning, har antiaggregant aktivitet, förhindrar utveckling av venös trombos i prostatakörteln.

Bieffekt

Indikationer för användning

Kronisk prostatit, tillstånd före och efter operation på prostatakörteln, godartad prostatahyperplasi.

Kontra

Dosering och administrering

Efter att ha släppt suppositoriet från det konturerade paketet injiceras det i anuset.

Applicera 1 suppositorium 1 gång per dag.

Efter administrering av läkemedlet är det önskvärt att stanna i sängen i 30-40 minuter.

Behandlingstid 5-10 dagar.

överdos

interaktion

Särskilda instruktioner

Förvaringsförhållanden

På en torr, mörk plats, vid en temperatur av högst 5 gram.

C. Läkemedlet ska förvaras utom räckhåll för barn.

Vitaprost rektala suppositorier 10 mg 10 st.

Vitaprost rektala suppositorier 10 mg 10 st., Beskrivning:

Typ av problem

Analoger i form av frisättning

packning

Andra varianter av paket

Farmakologisk aktivitet

Vitaprost har en organotropisk effekt på prostatakörteln. Minskar graden av svallning, leukocytisk infiltration prostata, normaliserar sekretoriska funktion av epitelceller, ökar antalet lecitin granuler hemliga acini, stimulerar muskeltonus i urinblåsan. Förbättrar mikrocirkulationen i prostata genom att reducera trombosbildning, trombocytaggregationshämmande aktivitet, förhindrar utvecklingen av trombos i prostatakörteln venoler.

Vitaprost normaliserar parametrarna för sekretionen av prostata och ejakulat. Minskar smärta och obehag, eliminerar dysursfenomen, förbättrar koagulationsfunktionen.

Analoger enligt sammansättning

vittnesbörd

Kronisk abakteriell prostatit.
Villkor före och efter kirurgiska ingrepp på prostatakörteln.

Kontra

Överkänslighet mot läkemedlets komponenter.

Särskilda instruktioner

Behandling av kronisk prostatit och tillstånd före och efter kirurgiska ingrepp på prostatakörteln bör vara omfattande och föreslår tillsammans med utnämningen av Vitaprost användningen av andra droger och icke-medicinska behandlingsmetoder.

struktur

1 suppositorie rektal innehåller:
Aktiv substans: Prostataxtrakt ("Samprost" -substans) 10 mg (i termer av vattenlösliga peptider),
hjälpämne: fet fast substans (Witepsol, grad H 15, W35, supposir, grad NA 15, NAS 50) - tillräcklig mängd för att producera ett suppositorium med en massa av 1,25 g

Dosering och administrering

Vitaprost-suppositorier injiceras rektalt, 1 suppositorium efter spontan tömning av tarmarna eller svältet en gång om dagen. Efter införandet av suppositoriet är det önskvärt att stanna i sängen i 30-40 minuter.
Varaktigheten av behandlingstiden är inte mindre än 10 dagar.

Biverkningar

Droginteraktioner

Om patienten tar andra droger ska han konsultera en läkare innan behandlingen påbörjas.

Kontrollera interaktionen mellan andra droger och Vitaprost

De droger du väljer

Förvaringsförhållanden

På en plats som inte är tillgänglig för barn, vid en temperatur av högst 20 ° C.

Utgångsdatum

Möjliga produktnamn

 • Vitaprost 0,01 n10 supp
 • Vitaprost 10 mg soppa. rektal x10
 • Vitaprost 50/10 mg. №10 soppa. / lowerpharm /
 • Vitaprost n10 supp
 • Vitaprost rektala suppositorier 10 mg, 10 st.

Certifikat (1)

Recensioner om Vitaprost suppositorier rektal 10 mg 10 st.

Det är bekant med dessa medel inte av hearsay - fadern, då mannen behandlades av en prostatit först. Jag måste säga - innebär bra, att döma av resultaten av behandling, men - först och främst måste behandlingen förskrivas av läkare, och för det andra - behandling bör alltid vara komplex, prostatit är inte sjukdomen, som kan övervinnas genom en mirakelmedicin. Men med sina uppgifter - normaliseringen av prostatavävnad, avlägsnande av ödem, etc. Det är det här läkemedlet som går bra.

Jag är inte säker på vad som hjälpte mig, för jag går igenom komplex behandling, kanske vitaprost. Men för mig har han en stor nackdel. Det är omöjligt att begränsa sig själv. Alla anvisningar, efter att ha tagit ett par timmar, går du i toaletten i de flesta fall. Det finns ingenting, men detsamma. Det är osannolikt att sådan behandling fungerar

29 år gammal. Kronisk prostatit (inte bakteriell). Läkaren rekommenderade den vanliga Vitaprost (ljus). Jag köpte den. Jag kom hem, läs recensioner här och lite rädd om pobochki. I mitt fall fanns det ingen diarré, men allt visade sig bara motsatsen. Dessa 10 dagar, medan de gick igenom kursen, slutade toaletten nästan nästan att gå. Därför snarare ett dåligt hälsotillstånd. Sann enema sättade inte (hemma finns det ingen möjlighet till detta). Men om arbetet i magen efter användning av läkemedlet återupptogs, så var det verkligen ingen påtaglig effekt vid behandling av prostatit. Mitt huvudproblem var i frekvent urinering - inget mycket har förändrats. Jo kanske för 5% började sjunka. Och det verkar för mig, jag lugnar mig själv) En mer intressant observation - en styrka. Med detta i allmänhet fanns inga problem. Men efter behandlingens gång verkar det som om kroppen började bete sig som i åldern 17-20 år. Så, om någon har ett problem med det här är det förmodligen värt att försöka - i en intim mening kan du förvänta dig en energiöverskott :)

Bra och hälsa för alla. Lämnade aldrig sådan feedback. kanske kommer någon att hjälpa! Jag hade ett aktivt sexliv. men då slog en serie påfrestningar och avsked med sin fru mig till apati - varken viljan att ha sex eller stigaren på morgonen till medlemmen som om det slutade att hälla blod. I perineum var det obehag, något förhindras (smärtor nebylo, urinerade sällan och trögt). Jag skrev av månaden för en depressnyak, men då tänkte jag på det, sagt-stop, att det var någonting som slog ut förkastning, och det är inte meningen! Till läkaren medan det inte finns någon tid, WHILE! så jag klättrade på Internet för att hitta ett sätt att åtminstone lindra symtom. valet föll på Vitaprost (ljus) Varför? Ville ha något sämre kvalitet och inte utrymme för priset.. Resultat: (har inte sett det) efter den första ljuset på morgonen väcktes av en ordinarie ledamot och urinera mer anmärkningsvärt att i kroppen flyter liv, det vill säga Blod! Jag känner inte Herren för olyckan, om det är placebo-effekten eller verkligen hjälpt Vitaprost! Jag ska avsluta kursen (jag ska ge min egen vän.. för riva av prostasmassagen jag vill göra) Jag kommer att observera vidare. men sedan till experterna leverans av test och deras dom. All hälsa! Medan jag satsar-5

helt överens! Det finns en sjukdom - det finns mediciner! Jag var hos två urologer, båda säger att vitaprost är ett mycket effektivt läkemedel.. så varför leta efter två rubel billigare, tappa tid så behandla redan komplikationer..

Sedan smed en vän sig med en finalgon och trodde att han skulle hjälpa. Han brändes, återupplivades och symptomen återvände. Varför är människor i vårt land så oroliga över alternativa medel? När allt kommer omkring kan du bara gå till doktorn och lära dig om SPECIAL droger. Sålunda behandlas angina och stretchen av vitaprost ovan. Rolig till sin gud.

Det var en punktering, men inte en stor. Eftersom under behandlingen, även på små jogs kvar. Vid Nike Nitsche droppa inte.

och vilken typ av pimping var det? På mig brinner endast obehagligt på ett kausal plats. I allmänhet var behandlingen normal. Det viktigaste är att jag och testen kom tillbaka till det normala.

ja, känslan är eld! Men efter ljusen är det stora förbättringar. Efter kursen passerade jag testen, var tillbaka till normal. Jag tyckte också att paketet var utformat exakt för 1 kurs, och behövde inte köpa ett nytt paket på grund av två ljus, dvs. inte en skilsmässa.

Ärligt talat rådde jag till apoteket Vitaprost, tk. Jag gick inte till doktorn. Jo, jag tog ett försök. Varnade för att det kunde finnas mycket obehagliga förnimmelser, det vill säga att elda i påven var jag redo. Först ville jag sluta, men jag läste recensioner, många av dem gör det. För 3-4 dagar passerar eller äger rum, tecken passerar eller äga rum

Tja, någon gillar, men jag hjälpte vitaprost. Behandling, jag måste säga, helvete, obehaglig, brinnande är, du måste uthärda 2-3 dagar

Jag kommer vara den första. När jag stötte på prostatit började jag klättra på forum, pratade med samma patienter. I allmänhet, som jag förstår, är Vitaprost ordinerat av många läkare. På grund av dess aktiva substans. Han hjälpte mig också, jag började gå på toaletten och vanligtvis smärtan kvar. Vitaprost kan vara något dyrare än andra droger på detta ämne, men de fungerar verkligen