Huvud
Symptom

Vitaminer för prostatit: Råd av en specialist

Hur man väljer rätt vitaminer

Varje sjukdom i människokroppen är förknippad med ett stort behov av resurser för att ge viktiga processer. Ju längre sjukdomen är, desto större styrka krävs för att bekämpa den. När det gäller kronisk prostatit, trots sin säkerhet för livet, måste man inte bara möta sjukdoms långa lopp, men också med en tillräckligt lång och aggressiv behandling. Därför kan vitaminer med prostatit, som inte bara hjälper patientens prostata, utan också återställer alla de resurser som används av kroppen för att bekämpa sjukdomen, bli ett aktuellt ämne.

Vikt och terapeutiska effekter av enskilda vitaminer

Marknaden av vitaminberedningar är helt enkelt överfulla med olika varianter av medicinska former, både i komposition och i prissegmentet. Men det viktigaste är det viktigaste - de viktigaste möjligheterna för varje specifikt vitamin eller annan användbar substans i samband med behandling av prostatit. I den meningen är det möjligt att notera representanter, vilka ges i form av ett bord.

Det är viktigt att komma ihåg. Behovet av vitaminer hos patienter med prostatit kan kompletteras, både med läkemedel och med naturliga produkter.

 • immunmodulerande;
 • Ökad syntes av interferon;
 • Antioxidant och regenerativ;
 • Stimulering av syntesen av prostatajuice och könshormoner;
 • Förbättring av styrka.
 • Bekämpning av giftiga produkter av peroxidering i inflammation;
 • Acceleration av återvinningsprocesser i prostata;
 • Immunmodulerande effekt, vilket hjälper till att bekämpa infektion i prostata;
 • Normalisering av syntesen av testosteron och spermatogenes och potens.
 • immunmodulerande;
 • Förbättring av mikrocirkulationen;
 • antioxidant;
 • Förbättring av metaboliska processer i prostata.
 • Stimulering av skyddande egenskaper hos leukocyter;
 • Normalisering av trofiska och återställande processer i inflammerad prostatavävnad;
 • Normalisering av strukturen och sammansättningen av prostatajuice;
 • Fördröjning av adenomprogression och förebyggande av dess utveckling.
 • Stimulering av lokal leukocytimmunitet
 • Anticarcinogen verkan;
 • Eliminering av tumörceller.

Mikroelement för kontroll av prostatit

Vitaminer med prostatit utövar sina terapeutiska effekter i kombination med spårämnen. Deras åtgärd måste nödvändigtvis kombineras, stärka mekanismerna för antiinflammatoriskt skydd i den prostatiska vävnaden. De viktigaste mikroelementen för prostata hälsa är selen, zink och magnesium.

selen. Avser en av de mest kraftfulla antioxidanterna. Studier av de senaste åren har visat sin höga effektivitet i behandlingen av kroniska inflammatoriska och tumörprocesser, inklusive i prostata. I listan över terapeutiska effekter av selen, stimulering av spermatogenes, normalisering av spermiernas sammansättning och syntes av könshormoner, förstärkning av antitumörskyddsmekanismer. Positiv effekt registrerades med avseende på minskningen av manifestationer av prostatit, åtföljd av stenbildning.

zink. Mycket viktig komponent i antitumörskydd. Med zinkbrist är omvandling av kronisk prostatit till godartad prostatahyperplasi eller maligna tumörer mycket vanligare. Det är extremt viktigt för att öka spermatozoas aktivitet, syntesen av testosteron och erektil förmåga hos män. Det enda som måste beaktas är möjligheten till överdosering av selen, vilket orsakar en uttalad undertryckning av immunfunktioner.

magnesium. Detta mikroelement, tillsammans med kalcium och kalium, är viktigt för att stärka aktiviteten hos immunceller i det inflammatoriska fokuset, vilket är prostata. Påverkar kompositionen av prostatsjuice, vilket ökar dess antiseptiska egenskaper.

Det är viktigt att komma ihåg. Vanligtvis ingår spårämnen i sammansättningen av alla multivitaminkomplex. Det är bäst att komplettera behovet av spårämnen på bekostnad av naturliga källor: skaldjur, linolja, nötter, grönsaker, grönsaker, frukt och bär.

Multivitaminkomplex och preparat

Läkemedelsföretag skapade färdiga vitaminpreparat som innehåller alla nödvändiga komplex för prostata. Det kan vara sådana vitaminer vid en prostatit:

Vitaminer för prostatit

Vitaminer - bristen på dessa element i kroppen kan leda till utvecklingen av ett brett spektrum av sjukdomar. Prostatit är givetvis inte med i deras antal, men här i den komplexa behandlingen av prostatacancer, används vitaminer med prostatit i stor utsträckning.

Vilken typ av vitaminkomplex ska vara berusade för att säkerställa att behandlingen är effektivast och hur kommer dessa fördelaktiga ämnen att hjälpa till i allmänhet? Om allt i ordning.

Fördelar med naturliga vitaminer

Vitaminer spelar en avgörande roll för hur kroppens organ och system fungerar. Om du tar dem tillsammans med immunostimulanter kan du så småningom räkna med det bästa resultatet, för om immuniteten är stark

, Det kommer inte att kunna attackera några mikrober och virus. Och patogena mikroorganismer kan i sin tur förvärra den manliga sjukdomen.

Dessutom kan antibiotika inte undvikas vid behandling av inflammation i prostatakörteln. Dessa droger dödar absolut alla mikrober, både dåliga och bra. De har en dålig effekt på en mans kropp som helhet. För att återhämta och förhindra avitaminos rekommenderar läkare därför nödvändigtvis att deras patienter dricker vissa vitaminkomplex.

Vitaminer för prostatit behöver inte konsumeras i tabletter, eftersom de alla ingår i mat. Det senare alternativet är inte bara billigare, men också mer användbart för en person, för att du aldrig vet vad som faktiskt ingår i tabletterna.

Vad är det nödvändigt för den manliga kroppen?

Immunmodulerande effekt tillhandahålls av E-vitamin med prostatit eller, som det också kallas, tokoferol. Det är också en utmärkt antioxidant, inblandad i reparation av vävnad, stimulerar produktionen av prostatajuice, främjar produktionen av manliga hormoner, förbättrar kraften. Du hittar den i produkter som vegetabilisk olja (olivolja, linfrö, havtorn och solros).

Vanligtvis kallas askorbinsyra, vitamin C är ett element vars användbarhet för en person har varit känd sedan den tidigaste barndomen. Stöder immunsystemets arbete, har en antioxidant effekt, deltar i kroppens metaboliska processer. Innehållet i alla grönsaker, bär och frukter, och särskilt mycket i surkål, apelsiner, mandariner och citroner.

En annan viktig vitamin - retinol eller A. Dess effekt är att normalisera testosteron produktionsprocessen, förbättra styrkan och han framgångsrikt bekämpar gifter, framstår som en följd av oxidationsprocesser som sker under inflammation.

Liksom E hjälper det att stärka immuniteten, är involverad i att avlägsna infektionen från kroppen och återhämtningsprocesserna i prostata. Innehåller ägg, fiskolja, lever, morot och pumpa.

Kalciferol, eller med andra ord, vitamin D, ges till barn från de första dagarna i livet, för att inte tala om dess betydelse för en vuxen, desto mer sjuka? Calciferol har egenskapen att stimulera lokal immunitet, det kan eliminera tumörceller från kroppen.

Det kan erhållas genom att gå i solen, och även om du äter mejeriprodukter, färska gröna, torsklever och naturligtvis fiskolja.

B6 eller pyridoxin finns i bananer, hasselnötter, nötter, lever, jäst och kli. B6 stimulerar leukocyter för att skydda, normaliserar prostatajuice, återställer prostata vävnad, saktar utvecklingen av inflammation i prostatakörteln.

Dosering av vitaminer

Bestäm mängden mat som konsumeras dagligen eller farmakologiska medel kommer att hjälpa läkaren baserat på testresultaten.

Men den genomsnittliga dagliga dosen för vuxna män kan vara ungefär densamma:

 • Vitamin E - 50 mg;
 • Vitamin A - 2,0-2,5 mg;
 • D-vitamin - upp till 0,01 mg;
 • Vitamin B6 - upp till 6 mg;
 • Vitamin C - upp till 100 mg.

Det är lämpligt att fylla på vitaminer i kroppen för att använda farmakologiska medel, eftersom instruktionerna redan anger den exakta dosen, men det är inte lämpligt att välja dem själv. Det rekommenderas att du konsulterar en läkare med denna fråga så att han kan hämta läkemedlet i enlighet med personens individuella behov.

De bästa vitaminerna för prostatit

Bland företrädarna för farmakologins område kan identifieras sådana droger:

Eller kosttillskott, utformade speciellt för människors hälsa, och som innehåller vitaminer och mineraler:

 • Prostata Forte;
 • Vita Zink;
 • Astrum-Main Complex;
 • Källa till livet Maine;
 • Ultra Viril Actin.

Separat kan vi skilja Vita Zinc, eftersom dessa vitaminer i kronisk prostatit, som i akut, är särskilt viktiga på grund av zinkinnehållet i dem.

Vitaminer för prostatit

Alla patologiska abnormiteter i organ och system som kroppen syftar till att eliminera sig. Detta kräver mycket resurser för att dra nytta av säkerhetskopieringsfunktionerna. Under sjukdomsförloppet slösar kroppen gradvis några av resurserna för att bekämpa patologi. På grund av långvarig och ofta aggressiv, sjukdomsförlopp och lämpliga mediciner blir vitaminer och spårämnen knappa. Vissa vitaminer är speciellt viktiga för kroppens normala funktion, förnyelsen av dessa substanser i kroppen leder till återställande av resurser.

Symtom på inflammation i prostata

Vilka element är viktigast och deras inverkan

Komplexa vitaminer för prostata behövs för att ge en väsentlig förbättring av välbefinnandet. Användningen av ett visst vitamin ger inte signifikanta resultat, så idag på apotekens hyllor kan du möta en mängd vitaminer, även i bisarra doseringsformer.

Brist på vitaminer elimineras inte nödvändigtvis av droger, så du kan använda produkter som innehåller användbara mikronäringsämnen i stora mängder.

Vilka vitaminer för män är viktigast för prostatit:

 • vitamin E - med prostatit har en immunmodulerande effekt, ökar interferonsyntesnivån, förbättrar potensen, accelererar återvinningen av celler och har en antioxidant effekt. Dessutom ökar produktionen av juice av prostata och "manliga" hormoner. Du kan få E-vitamin i stora mängder från alla vegetabiliska oljor;
 • vitamin A - För behandling av prostatit är användbar på grund av stimulering av processen med cellreparation, normalisering av testosteronproduktionsnivå, spermatogenes och även normalisering av potens. Immunomodulerande effekt, som accelererar återhämtning och strider mot infektionen som orsakade inflammation, märks. När en inflammatorisk reaktion uppstår bildas toxiner som debuggeras i intilliggande vävnader och vitamin A eliminerar dem. För kroppen är huvudkällan: morötter, lever, fiskolja, pumpa;
 • vitamin C - med prostatit främjar utvecklingen av lokal immunitet, ökar blodcirkulationen i kapillärer och små kärl, producerar en antioxidant effekt och normaliserar förloppet av metaboliska reaktioner i prostatakörteln. Mycket av detta vitamin i alla produkter av vegetabiliskt ursprung, särskilt i citruskulturer, äpplen och kål;
Innehållet av vitaminer för prostata i livsmedel
 • vitaminer i grupp B - Vid behandling av prostatit krävs nästan allt, men det värdefulla är B6 (pyridoxin). Substansen förstärker de vita blodkropparnas skyddande funktion, minskar graden av progression av den inflammatoriska reaktionen och verkar som en kvalitativ profylaktisk utseende. Normaliserar processerna av trophic typen i de drabbade delarna av organet. B6 återställer den korrekta kompositionen av prostatajuice. Detta vitamin är rikligt i levern, bananer, nötter, groddar och jäst;
 • vitamin D - stimulerar leukocytimmunitet på lokal nivå, utövar anti-cancerframkallande effekt och eliminerar celler av tumörtillväxt. Kroppen producerar vitamin från effekterna av ultraviolett strålning. I mat kan den erhållas från ost, vegetabiliska oljor, lever, gröna, fiskolja.

Nödvändiga mineraler och spårämnen

Den maximala effekten av vitaminer kan inte uppnås utan spårämnen, eftersom absorption och effekt uppnås uteslutande genom att kombinera ämnen. Mineraler ökar absorptionen av vitaminer, bidrar till antiinflammatorisk effekt. De mest kända och populära mineralerna är zink, magnesium och selen:

 • zinkorganismen använder sig för att skydda mot tillväxt av tumörer. När det finns ett underskott finns det en förutsättning för sjukdomsutvecklingen i hyperplasi (främst godartad) eller onkologi (särskilt malign). Ämnet ökar spermobiliteten, främjar produktionen av testosteron och förbättrar kroppens erektilfunktion.
 • magnesium kommer övervägande parallellt med kalcium och kalium. Ämnenna bidrar till att stärka den lokala immunfunktionen i prostatakörteln. Har en effekt på innehållet i prostatajuice, förbättrar den antiseptiska effekten;
Intag av vitaminer för prostata
 • selen är en värdefull antioxidant. Dess effektivitet vid behandling av kroniska former av inflammation och cancerprocesser bekräftas genom studier. Användningen av selen förbättrar spermatogenesen, sammansättningen av den seminala vätskan, förbättrar produktionen av "manliga" hormoner och förhindrar bildandet av en tumör. Medicinen registrerade flera fall av symptomatisk lättnad från prostata adenom med tillsats av urolithiasis med användning av selen.

Separat användning av spårämnen krävs sällan, eftersom de ingår i kompositionen av vitaminkomplex. Dessutom finns spårämnen i stora mängder i livsmedelsprodukter: skaldjur, linolja, nötter och vegetabiliska produkter.

Farmaceutiska vitaminer för prostata adenom

Vitaminer för prostatakörteln kan komma in i kroppen i stora mängder med ytterligare användning av speciella vitaminkomplex. Du kan hitta pengar på de flesta apotek med handelsnamn:

 • "Plus" är ett verktyg som hjälper till att normalisera processen med urinering och hämmar utvecklingen av adenom, förbättrar människans styrka. Används i terapi
 • "Pro Formula" är ett läkemedel som används i ett komplex av terapi för behandling av kroniska / akuta former av prostatit. Innehåller vitamin E, zink, magnesium. Basen är eleuterococcus, ginseng, persilja och sereno extrakt;
Kosttillskott NSP: Pro Formula (Pro Formula)
 • "Simple Aktin" är ett komplex med mycket zink. Patienter som använder prostata vitaminer med namnet "Prost Actin" noterar en förbättring av urinflödet, eliminering av svullnad av vävnader och acceleration av återhämtning av prostatakörteln. Innehåller vitaminerna A, E, bereds på basis av medicinska växter av exotisk karaktär;
 • "Ultra Viril Actin" och "S Palmetto" är medel för normalisering av prostatakörteln.
 • "Astrum PRS-Complex" är ett läkemedel som hjälper till att eliminera symtomen på prostatit: minskar svullnaden i vävnaderna, förbättrar urinflödet och stimulerar blodcirkulationen på lokal nivå.
 • "Formeln av en man" används för att behandla prostatit av olika etiologi på grund av den bästa syntesen och balansen mellan hormoner av den sexuella typen;
 • "Aevit" med prostatit innehåller ett komplex av vitaminer, särskilt A och E;
 • "Achimir med yohimbe" är ett ämne för att säkerställa långvarig smink och näring av prostatan, förbättringen av funktion uppnås genom blodinflödet i det lilla bäckenet;
 • "Vita Zinc" är aktivt förskrivet i akut och kronisk form av adenom som en profylax för prostata degenerering;
 • "Astrum-Men" stimulerar lokalt blodflöde, eliminerar stagnation och hjälper till att skapa en balans på hormonnivåen, förhindrar framkallandet av adenom;
 • "Biosim" har en uttalad antiinflammatorisk effekt, har en lugnande effekt på symtomen.
 • koncentrat av tranbär - växten innehåller många vitaminer, vilket orsakar en antiinflammatorisk och baktericid effekt;
 • Astrum SowerBerry har en liknande effekt som föregående ämne, endast den har mycket vitamin C;
 • "Diuresress Formula" används inte bara för adenom, men för ett antal andra sjukdomar: cystit, uretrit, pyelonefrit;
Diuress Formel
 • "Rensept" påverkar mest de inflammatoriska processerna;
 • "Fitoren" är relevant när det används för att behandla inflammatoriska sjukdomar: nefropati, lesioner i urinväg / organ, bildning av beräkningar i njurarna. Dessutom bidrar till eliminering av karbamidsalter från systemet;
 • "Uro Lax" används på grund av inhibering av inflammatoriska processer i de organ som är involverade i induktion av urin. Dessutom hjälper det vid resorption av urinsalter och fungerar som en profylax mot utseendet av sand i utflödeskanalerna;
 • "Biosim" har en antiinflammatorisk effekt och "utjämning" -effekten för att eliminera de besvärliga symtomen på sjukdomen. Används för inflammatoriska sjukdomar lokaliserade i genitourinärsystemet, i synnerhet, visas mot cystit och cystopyelonefrit;
 • klorofyll accelererar frisättningen av salter från systemet under oxaluri. Läkemedlet löser upp oxalatet i urinen och tar bort partiklarna tillsammans med urinen.
 • "Alfa Gerb" används på grund av dess antiinflammatoriska egenskaper, så ämnet är en del av behandlingen av prostata, cystit och pyelonefrit.
 • "Capsicum Passy" kännetecknas av antibakteriell verkan, bidrar också till eliminering av inflammation;
 • "Sourse Life Man" är ett multifunktionellt läkemedel med ett komplex av vitaminer och mineraler som är nödvändiga för män;
 • "Daily Mens" är indicerad för användning hos män som har uppnått vuxenlivet, i sin sammansättning lycopen och spårämnen;
 • "Multivitare" innehåller multivitaminer och mineraler för att eliminera inflammatoriska processer i kroppen;
 • "Vita Zinc" indikeras för alla typer av adenomflöde, eftersom det verkar som en profylax för utseende av neoplasmer;
 • "Super E" har en stark antioxidant effekt på genitourinary systemet.

När kroppen når den rätta nivån på vitaminer, minskas risken för komplikationer från prostatit, liksom symtomens allvar, betydligt. Stabiliteten hos organismen för återfall är noterad.

Användningen av vilka vitaminer som kommer att gynnas med prostatit

Behandlingsplanen för patienter innehåller alltid ett föremål på vitaminterapi, eftersom de deltar i kroppens biokemiska reaktioner och utan dem försvinner processen i många processer tillfälligt eller permanent. Bristen på vitaminer påverkar alla kroppssystem negativt, så när man behandlar prostatit hos män om vitaminterapi kan man inte glömma.

Tocopherol (vitamin E)

Den minsta dagliga dosen för män är 10 mg eller 10 IE, högst 300 IE.

renderade effekter

 • Det är därför en antioxidant med tillräckligt innehåll i kroppen, åldringsprocesserna, tillväxten av tumörceller och risken för skador på cellmembran i inflammatoriska processer saktas ner.
 • Förhindrar förstöring av testosteronmolekyler i kroppens män, därför:
 1. Processerna för tillväxt och utveckling av sexceller och organ går inte ner.
 2. ökar förmågan att befruktas;
 3. människans maskulinitet minskar inte;
 4. syntesen av protein förbättras, vilket underlättar den tidiga återhämtningen av skadade celler i inflammation;
 5. kroppens muskelmassa minskar inte.
 • Förhindrar bildandet av blodproppar.
 • Tocopherol hjälper till att förbättra blodcirkulationen och ökar stabiliteten hos blodkärlens väggar, vilket förhindrar utvecklingen av stillastående fenomen i det lilla bäckenet och utvecklingen av stillastående prostatit.
 • Processerna för cellulär andning förbättras.

På grund av effekterna på mankroppen bör tokoferol användas inte bara under prostatit, men också under frånvaro av sjukdomar. Män ska ta vitaminpreparationer sex månader före den planerade uppfattningen av barnet!

Vilka produkter innehåller

Det är ett fettlösligt vitamin, därför bör det vara tillräckligt med fettsyror i kroppen för dess assimilering. När du förbereder grönsaker, som inkluderar tokoferol, lägg alltid till andra produkter med en fetthalt.

 • grönsak, sojabönor, majs, linfröolja;
 • majs;
 • bönor: sojabönor, gröna ärtor, vita bönor;
 • ägg kokta;
 • gröna: persilja, sallad;
 • mjölk är fräsch;
 • smör;
 • råg;
 • korn;
 • ost;
 • morötter.

Studie tabellerna med innehållet av tokoferol i livsmedel så att den erforderliga mängden kommer från mat varje dag.

preparat

När du väljer ett preparat, studera kompositionen för att veta hur mycket tokoferol det innehåller. Detta är nödvändigt för att förhindra överdosering om du äter mer mat som innehåller vitamin E.

 1. "Aevit".
 2. Tokoferolacetat.
 3. "Vitrum".
 4. "Forvitale".
 5. "Evion".
 6. "Sana-Sol".

Med en brist i kroppen av tokoferol försämras absorptionen av retinol.

retinol

Vitamin A är fettlöslig, så när du använder produkter med dess innehåll, tillsätt fett. Den dagliga dosen på 1 mg, den maximala dagliga dosen ska vara mindre än 30 mg och en enstaka dos på mindre än 15 mg. Du måste noggrant välja dosen, eftersom det är möjligt att överdosera.

Hur påverkar kroppen prostatit?

 1. Främjar en ökning av kroppens skyddskrafter genom att aktivera leukocyterna till fagocytos för att bekämpa patogenerna i infektiös prostatit.
 2. Ökar resistens hos slemhinnor till smittämnen, vilket förhindrar infektion av prostata.
 3. Det har en antioxidant effekt, så skadorna på cellemembran minskar och cellregenerering förbättras med inflammatoriska processer i prostata hos män.

Vilka produkter innehåller

 • äggula av ägg;
 • torskleverolja;
 • kräm;
 • feta sorters ostar;
 • fisklever
 • en stump av en gris
 • lever av nötkreatur;
 • morötter;
 • apelsiner;
 • aprikoser;
 • mango;
 • tangeriner.

Maten innehåller inte vitamin A i sin rena form, det finns en provitamin, som i människokroppen redan omvandlas till ett vitamin. Detta bör beaktas vid menyn, så att den dagliga dosen är korrekt: 1 mg vitamin 6 mg provitamin.

preparat

 1. Retinolacetat.
 2. Retinolpalmitat.
 3. "Aevit".
 4. "Alfabet".
 5. "The Queen".
 6. "Multi".

För behandling av prostatit hos män används vitamin bäst i form av tabletter från monokomponent eller polykomponentläkemedel, av vilka retinol absorberas lika.

kalciferol

D-vitamin - fettlöslig, kan syntetiseras i mänsklig hud under inflytande av ultravioletta strålar, daglig dos av 5 μg.

Hur gör kroppen

 1. Ökar kroppens motståndskraft mot infektion.
 2. Förhindrar tillväxten av tumörceller, vilket är viktigt vid behandling av inflammatoriska sjukdomar.
 3. Främjar snabbare regenerering.

Var är den

 1. Fiskolja.
 2. Stugaost.
 3. Torsklever.
 4. Vegetabiliska oljor.
 5. Smör.
 6. Äggula.

Askorbinsyra

Vitamin C är vattenlöslig, därför är det bättre att använda produkter med innehåll i en frisk form. Den dagliga dosen på 70 mg.

Hur gör det?

 1. Minskar permeabiliteten hos blodkärlens väggar, förhindrar spridning och infästning av infektion.
 2. Det är en antioxidant.
 3. Främjar förbättring och snabbhet av immunsvaret.
 4. Förbättrar blodcirkulationen i kroppen, förhindrar utvecklingen av stillastående prostatit hos män.
 5. Förbättrar metaboliska processer i prostatakörteln.

Var är den

 1. Surkål.
 2. Nypon.
 3. Citrusfrukter.
 4. Spenat.
 5. Kiwi.
 6. Tomater.
 7. Bulgarisk peppar.
 8. Svart vinbär.

Rosehip förvärrar tillståndet av tänder och tandkött, så efter att ha använt det, rengör munnen. Vid värmebehandling av grönsaker förstörs vitaminen.

preparat

 1. Askorbinsyra.
 2. "Multiproduct Ascovit".
 3. "Asvitol".

Vitaminer B6 - pyridoxin

Den dagliga dosen av pyridoxin 2 mg är vattenlöslig.

Fördelar med vitamin

 1. Det förbättrar enzymatiska processer, vilket bidrar till återställandet av skadade vävnader under inflammatoriska processer.
 2. Stärker kroppens immunförsvar, stimulerar syntesen av leukocyter.
 3. Förhindrar utvecklingen av urolithiasis, vilket minskar risken för inflammation i prostatakörteln hos män.
 4. Normaliserar återställningsfunktioner.
 5. Förbättrar kompositionen av prostatsjuice, vilket är att förebygga utvecklingen av inflammation och infektion.

Vilka produkter är tillgängliga

 • jäst;
 • lever;
 • spannmål spannas;
 • bananer;
 • kli;
 • nötter;
 • bröd av grovslipning.

preparat

 • "Pyridoxin-hydroklorid";
 • "Geksavit";
 • "Aevit";
 • "Complivit";
 • "Pentovit".

riboflavin

Vitamin B2 är inblandat i syntesen av nya celler och oxidations-reduktionsreaktioner. Om patienten ofta överbelastas med fysiskt eller psykiskt arbete, och på jobbet var det ofta stressiga situationer, är vitamin B6 nödvändigt för att återställa styrka och energi i kroppen. Utan deras återställande kommer kroppens kamp med inflammation att vara ineffektiv och långsam, vilket negativt påverkar patientens återhämtningstid. Den dagliga hastigheten är 2 mg.

Hur gör kroppen

 1. Främjar syntesen av stresshormoner.
 2. Förbättrar enzymernas arbete, eftersom det är en del av deras sammansättning.
 3. Främjar syntesen av energi i celler.
 4. Deltar i förnyelsen av cellulära strukturer, ben och muskelsystem.
 5. Återställer celler i magslemhinnan.

Var är den

 1. Bovete groats.
 2. Havregryn.
 3. Bullepulver: ärter, sojabönor, bönor.
 4. Svamp.
 5. Aprikoser.
 6. Jordnötter.
 7. Gröna livsmedel och grönsaker.
 8. Jäst.

preparat

 1. "Tiaminhydroklorid."
 2. "Beflavin".
 3. "Bentavit".
 4. "Lactochrome".

Mer än en fjärdedel av användbara ämnen går förlorade när de kokas, så efter att ha lagat gröt eller grönsaker lämnar buljongen och dricker det!

Vitaminer i prostatit bör ingå i komplex terapi, speciellt kursen kommer att ligga i början av utvecklingen av inflammation. I kroniska former kommer vitaminer att ge stödjande terapi. Hypovitaminos kan förvärra patientens tillstånd, så förebyggandet bör alltid göras.

Mer information om vitaminer och deras effekter på kroppen kan läras genom att titta på den här videon:

Vitaminer för prostatit

Som du vet kan en brist på vitaminer i kroppen orsaka allvarliga hälsoproblem. Överträdelser kan vara från alla organ och system, och också bli orsaken till försämringen av personens allmänna tillstånd. Effekter av avitaminos kan innefatta svaghet, sömnighet, dålig aptit, viktminskning, hjärt-kärlsjukdomar, skört hår och naglar och mycket mer.

Våra läsare rekommenderar

Vår regelbundna läsare blev av med PROSTATIT genom en effektiv metod. Han kontrollerade det på sig själv - resultatet av 100% - ett fullständigt bortskaffande av prostatit. Detta är en naturlig honungsbaserad lösning. Vi kollade metoden och bestämde oss för att rådgöra med dig. Resultatet är snabbt. DEN EFFEKTIVA METODEN.

Vitaminbehandling ordineras ofta i den komplexa behandlingen av många sjukdomar. Speciellt om du tar vitaminer med prostatit, kan du öka effektiviteten hos huvudbehandlingen flera gånger.

Det är inte alltid möjligt att få alla nödvändiga vitaminer från mat. För att vara mer exakt är det helt enkelt omöjligt att göra detta för terapeutiska ändamål. Naturligtvis är en hälsosam och balanserad kost mycket bra, och med olika sjukdomar finns det särskilda dieter, men förutom dem behöver du ytterligare vitaminkomplex. Lyckligtvis finns idag dussintals typer av vitaminpreparat som har både ett allmänt syfte och syftar till att bekämpa ett specifikt problem. Vitaminer med prostatit är ordinerat ganska brett, och att inkludera dem i ett komplicerat behandlingsförfarande ger ganska bra resultat.

Ett bevisat hemhjälpmedel för att öka Potential:

 • ett fantastiskt resultat,
 • låg kostnad,
 • fullständig säkerhet,
 • orsakar inte överskott.

Vilka vitaminer behövs för prostatit

Även om vitaminpreparat kan köpas utan recept, behöver du fortfarande en specialists rekommendation. Läkaren, efter en detaljerad undersökning av patienten, föreskriver vitaminer från prostatit i en dosering som är nödvändig för den här patienten. Det här är en mycket viktig punkt, eftersom en person inte kan beräkna den terapeutiska dosen på rätt sätt, vilket kan påverka kvaliteten på behandlingen negativt. De viktigaste vitaminerna för prostata är:

 • retinol (vit A);
 • tokoferol (vit E);
 • askorbinsyra (vit C);
 • vitaminer från grupp B.

Dessutom är mikroelement som selen och zink extremt viktiga.

Funktioner av mottagande av vitaminer

Innan du börjar ta vitaminer med prostatit, behöver du veta några av deras egenskaper. Att veta exakt hur de påverkar kroppen, ordinerar läkaren läkemedel, varigenom det blir möjligt att uppnå maximal terapeutisk effekt.

 1. Fettlösliga vitaminer, nämligen vitaminerna A, D, E och K. De har förmågan att ackumuleras i kroppen, som gradvis släpper ut. Dessa vitaminer håller under ganska lång tid en hög koncentration och utsöndras mycket långsamt i urinen.
  Om vitaminer för prostatakörteln väljs rätt och i rätt proportioner av alla aktiva substanser, så efter en tid efter administrationen kommer positiva resultat av deras effekt på kroppen att märkas. Patienten kommer till genitourinary systemets normala funktioner, liksom förbättring av hud, hår och naglar.
  När du tar dessa vitaminer måste du strikt följa alla angivna doser, så att överskrida dagpenningen kan ha en skadlig effekt på vissa kroppsfunktioner. Om du inte tar hänsyn till syntetiska vitaminer för prostatit hos män kan du få dem från mat, såsom vegetabilisk olja, alla typer av nötter, fisk.
 2. B-vitaminer används ofta i neurologisk praxis för att lindra nervspänningen. Denna egenskap hos denna grupp av vitaminer har funnit sin tillämpning vid komplex behandling av prostatit. Trots allt är sjukdomen väldigt ofta åtföljd av psykiatriska störningar och ett tillstånd av stress. Särskilt ofta rekommenderar B-vitaminer att dricka med kronisk prostatit.
  Den starkaste representanten för denna grupp av vitaminer är pyridoxin eller vitamin B6. Han tar en aktiv roll i den normala produktionen av leukocyter, som är ansvariga för kroppens immunförsvar, vilket ökar motståndet mot externa negativa faktorer. När en läkare väljer vitaminer för prostatit hos män, bör han vara uppmärksam på innehållet av pyridoxin i dem, eftersom en annan funktion är normaliseringen av nivån av prolaktin. Detta hormon i normala koncentrationer påverkar positivt funktionen hos manliga reproduktionsorgan och i synnerhet prostata.
 3. Vitamin E med prostatit kan kallas oersättligt. Det är en kraftfull antioxidant som förhindrar spridningen i cellerna av fria radikaler som förstör cellmembranet. Tocopherol (vitamin E) måste nödvändigtvis vara en del av vitaminer, inte bara med prostatit, men också med prostatacenomen. Faktum är att det förhindrar bildandet av cancerceller och degenerering av adenom i en malign tumör. E-vitamin deltar i eliminering av stillastående fenomen och förbättrar permeabiliteten hos prostatakörtelns kärlväggar.
 4. Askorbinsyra (vitamin C) är ett annat vitamin som visar antioxidantkapacitet. Men det här är inte den enda positiva effekten på kroppen. Dessutom förbättrar det metaboliska processer i vävnaderna i interna organ och förbättrar immunförsvaret.

Vitaminberedningar aktiverar naturliga processer i kroppen, främjar regenerering av prostata vävnader, som har blivit skadade på grund av sjukdom. Vitaminer är ett underbart tillskott till den grundläggande terapin av prostatit, vilket förbättrar effekten av mediciner.

Mikroelement med prostatit

När man väljer vitaminkomplex med prostatit, bör man inte förbise innehållet av spårämnen i dem. De mest nödvändiga av dessa är selen och zink.

 1. Selen har en kraftfull antioxidantkapacitet, och det är ofta föreskrivet att bekämpa inflammatoriska processer i kroppen. Det förhindrar tillväxten av patologiska celler, har en förebyggande antitumör effekt. Selen tar en direkt del i normaliseringen av männs reproduktiva funktion. Det stimulerar processerna med spermatogenes, förbättrar spermatets kvalitet och förbättrar syntesen av manliga könshormoner.
 2. Zink. Har förmåga att förhindra degenerering av normala celler i prostatakörteln i cancerceller. Dessutom förhindrar bildandet av prostata adenom. Även detta mikroelement deltar i normaliseringen av männs sexuella funktion.
 3. Kalium, kalcium och magnesium är ett anmärkningsvärt komplex av spårämnen som aktiverar immunförsvaret direkt i det inflammatoriska fokuset.

Injektioner med prostatit

Eftersom injektionsmetoden för behandling överträffar orala droger i effektivitet är de i den akuta fasen av den inflammatoriska processen föredragna. Som sådan finns inga vitaminkomplex i form av injektioner, då finns en separat grupp preparat som kallas så kallade biostimulanser, den mest kända representanten för vilken aloextraktet är.

Applicera denna åtgärd för prostatit av den enkla anledningen att aloe i dess komposition har allt nödvändigt vitaminkomplex. Läkemedlet har antiinflammatoriska egenskaper, det remodellerar också skadad prostata vävnad på distans och är en antioxidant. Tack vare användningen av aloextrakt tas den inflammatoriska processen snabbt bort och mikrocirkulationen i prostata väggarna återställs. Dessutom finns det en mild diuretisk effekt, läkemedlet har också en toning, antiseptisk och immunmodulerande effekt.

Vitaminer för kronisk prostatit

Det finns ingen särskild skillnad mellan vilken form av prostatit en man har. Vid kronisk inflammation behöver prostata samma vitaminer som i akut form. Endast längden av behandlingsförloppet kan skilja sig från. Men den tillåtna dagliga dosen får inte överskridas under alla omständigheter. Ibland tror en person att om du tar en högre dos, kommer återhämtningen att komma mycket snabbare. Detta är en stor missuppfattning, som ofta förväxlas med en chockdos. Detta kan endast omfatta enskilda vitaminer, där dosdata är tydligt föreskrivna.

Till exempel har askorbinsyra (vitamin C) en sådan sak som en daglig dosdos. Med en förvärring av kronisk prostatit under den första dagen kan du ta 2 år, på den andra dagen av ett år, och den dagliga dosen får inte överstiga 500 mg. Men detta kan göras enbart på råd av en läkare. Oavsett att öka daglig dos av vitaminer är strängt förbjudet. Vitaminer för prostata adenom ordineras i samma doser som med prostatit, men behandlingstiden kan specificeras av läkaren separat.

Tocopherol (vit E) och dess fördelar för prostatit

Detta vitamin är det främsta i sjukdomar hos manliga och kvinnliga reproduktionsorgan. Den maximala dagliga dosen av detta vitamin för män är 300 mg. När man väljer ett läkemedel bör man uppmärksamma inte namnet men dosen av vitamin E. Med denna konsumtionsmetod bör en dag få exakt 300 mg. Om dosen är 100 mg och administreringssättet är 1 gång per dag, är detta vitaminkomplex inte lämpligt för en man. Men från varje situation finns det en utgång, nämligen är det möjligt att dessutom ta E-vitamin i kapslar eller fylla på det dagliga kravet med hjälp av livsmedelsprodukter.

Tokoferol har en antioxidant verkan, saktar ner åldrandet av vävnader i alla organ, minskar risken för maligna neoplasmer, bromsar tillväxten av redan etablerade tumörer och förhindra spridning av metastaser. Inte heller bryta ner testosteron molekyler - tack vare ökad tillväxt och utveckling av könsceller ökade fortplantningsförmågan, sexuell funktion stabiliseras snabbare återställer skadade celler i prostatan.

Fortfarande behöver lägga till att E-vitamin har en antitrombotisk effekt. Denna förmåga är mycket viktig vid behandling av kongestiv prostatit och en annan manlig sjukdom, som varicocele.

Eftersom vitamin E är ett fettlösligt vitamin är dess smältbarhet endast möjlig i närvaro av fettsyror. Om du lagar mat från produkter som innehåller tokoferol, var noga med att använda vegetabiliska eller animaliska fetter. Vitamin E finns i:

 • sojabönor, linfrö och majsolja;
 • majskorn
 • bælgväxter
 • äggulor av kycklingägg;
 • sallad och persilja löv;
 • färsk ko mjölk;
 • smör;
 • korn och råg;
 • fasta ostar.

Vitamin Pharmaceuticals: AEVIT, Vitrum, Vitamin E Zentiva, en oljelösning av tokoferolacetat 30%. De dricker dessa droger i minst en månad. Ibland ökar behandlingsförloppet till två månader och upprepas sex månader senare.

Det är bevisat att om en man drack E-vitamin sex månader före det planerade barns uppfattningen är chanserna att bli gravid med sin partner flera gånger högre.

Retinol (vit A) och dess effekt på prostata

Det är också ett fettlösligt vitamin, så reglerna för att förbereda livsmedel med dess innehåll är desamma som för tokoferol.

Retinol ökar den totala motståndet mot infektiös prostatit genom att stimulera fagocytos processer (Metod capture leukocyter främmande föremål, som kan vara virus och bakterier), och även på grund av den antioxiderande effekten uppstår förbättrade cell näring prostatavävnader och deras snabbt tillfrisknande.

I tillräcklig mängd finns detta vitamin i sådana produkter som:

 • äggulor av kycklingägg;
 • fisk av feta sorter;
 • kräm;
 • torsklever
 • fläsk- och kalvköttlever
 • morötter;
 • aprikoser.

Apoteket kan erhålla följande formuleringar såsom retinolacetat, i form av oljelösningen, oljelösning av vitamin A i gelatinkapslar Aevitum, Duovit för män.

Calciferol (Vit D) och dess effekt på prostata

Vitamin D är också en av de fettlösliga vitaminerna. I kroppen syntetiseras det under påverkan av solljus.

Effekter av att ta calciferol är att öka kroppens motståndskraft mot infektionssjukdomar. Calciferol interfererar med omvandlingen av inflammerade celler till tumörceller och accelererar regenerering av vävnader i det inflammatoriska fokuset.

Produkter med högt innehåll av kalciferol:

 • fisk av feta sorter;
 • fettost ost;
 • torsklever
 • vegetabilisk olja;
 • smör;
 • äggula av ett kycklingägg.

Askorbinsyra (vit C)

Produkter som innehåller detta vitamin, det är önskvärt att använda det i rå form, eftersom askorbinsyra avser vattenlösliga vitaminer.

När man använder C-vitamin i kroppen uppstår följande processer:

 • De vaskulära väggarnas permeabilitet minskar, och detta minskar risken för infektion med flera gånger.
 • fria radikaler binder på grund av askorbinsyraens antioxidantförmåga;
 • ökar kroppens immunförsvar
 • På grund av förbättrad blodcirkulation minskar risken för stillastående prostatit.
 • Normala metaboliska processer i prostata vävnader stimuleras.

Rik på askorbinsyraprodukter som:

 • surkål;
 • höfter;
 • apelsiner, mandariner, citroner;
 • spenatblad;
 • tomater;
 • kiwi frukt;
 • Bulgarisk peppar;
 • svart vinbär.

Apoteket kan köpas askorbinsyra i ren form eller i beredningar Askotsin, Askonova, Supradin, Vitrum.

Förebyggande åtgärder av vitaminer

Som du kan se från alla ovanstående är vitaminer direkt involverade i behandling av sjukdomar i det manliga reproduktionssystemet. Men för att prostata ska återhämta sig tar det ganska lång tid. Detta gäller särskilt för den kroniska formen av den inflammatoriska processen. Och en av vitaminerna här är oumbärlig.

Därför ges en mycket stor roll för förebyggande av inflammatoriska sjukdomar i reproduktionssystemet. För att förebygga sjukdomar, är det nödvändigt att hålla sig till grundläggande regler, såsom akta av hypotermi för att förhindra sexuellt överförbara infektioner, ett aktivt liv, och att vidta förebyggande åtgärder i form av vitamin terapi. Drick nödvändiga vitaminpreparat minst två gånger om året, medan E-vitamin är önskvärt att ta i ren form dessutom efter att ha passerat huvudrätten. Och glöm inte att sjukdomen alltid är lättare att förhindra än att bli av med konsekvenserna.

Vem sa att det är omöjligt att bota prostatit?

Har du en PROSTATE? Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte? Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • konstant smärta i underlivet, skrotum;
 • svårighet att urinera
 • sexuell dysfunktion.

Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Prostatit kan vara CURED! Gå till länken och ta reda på hur specialisten rekommenderar behandling av prostatit.

Vitaminer för profylax och behandling av prostatit

Att bli av med prostatit eller åtminstone förbättra sin kurs är svår. Lösningen på problemet ligger i ett integrerat tillvägagångssätt. Vitaminer i prostatit är inte det enda botemedlet, men deras korrekta användning kan avsevärt öka den totala effekten av behandlingen, vilket innebär att män med ett känsligt problem bör vara uppmärksamma på detta.

Innehållet i artikeln

Ordet "vitamin" är mer troligt från barndomen, men även i en mer respektabel ålder kan det bli relevant. För en hälsosam manlig kropp spelar vitaminer en förebyggande roll, tack vare vilken, även i närvaro av potentiellt ogynnsamma faktorer, kanske män inte länge vet vad prostatit är. För dem som redan har hört denna diagnos på läkarmottagningen kommer vitaminer att vara besläktade med immunostimulanter, tack vare vilka de föreskrivna läkemedlen, sjukgymnastiken och kosten kommer att ha sin fördel.

Det är det svaga tillståndet i immunsystemet som i stor utsträckning är ansvarigt för sjukdomsuppkomsten. Vitaminer med prostatit hjälper till att återställa kroppens skyddande egenskaper, vilket indirekt påverkar problemet med inifrån. När kroppens naturliga sköld återställs, berövas de patogena bakterierna den näringsmässiga och fördelaktiga miljön där de stannade tidigare.

Dessutom består behandlingen av prostatit ofta av medicinska läkemedel, varav några klassificeras som en grupp antibakteriella medel. Idag ingår antibiotika i praktiskt taget alla behandlingsregimer, oavsett om bakteriell prostatit hos en man eller inte. De aktiva komponenterna i antibiotika gör inget val mellan kroppens patogena och naturliga mikroflora, som inte har den bästa effekten på driften av vissa system, till exempel mag-tarmkanalen. Vitaminer i prostatit bidrar till att återställa det normala förhållandet mellan fördelaktiga och skadliga mikroorganismer, och därför ingår de nödvändigtvis i ordningen med terapeutisk behandling.

Hur vitaminer kan komma in i kroppen

Urologen kan indikera i rekommendationen om behandling "ta vitaminer", men skriv inte dessa ord i detalj. Så, vitaminer för prostata en man kan få på följande sätt:

 • speciella vitaminpreparat och deras komplex som köpts på apoteket;
 • lite mat
 • biologiskt aktiva tillsatser.

Det är svårt att säga vad som är mest effektivt. Så innehåller vitaminkomplex en optimal mängd specifika vitaminer. Dessutom är sådana droger relaterade till läkemedel, vilket innebär att vi kan prata om deras effektivitet, inte bara säkerhet.

Biologiskt aktiva tillsatser var mycket populära för ett par årtionden sedan, men då var marknaden översvämmade med hundratals läkemedel av okänt ursprung, vars studier inte alltid är möjliga. Det maximala som sådana droger ska ha är motsvarande dokument för säkerhet. Under tiden, för att utesluta kosttillskott från ett möjligt behandlingsschema är det inte nödvändigt, i många civiliserade länder anses sådana kosttillskott som en bra hjälp till behandling. Så oftast används de i USA, där medicinens kvalitet ligger på högsta nivå.

Slutligen kan man inte utesluta kvitto av vitaminer från mat, men det finns också komplikationer. Å ena sidan kommer konsumtionen av vissa användbara livsmedel av en man att betyda förändringarna som äger rum i hans kost, och det kommer givetvis att ha en positiv effekt på hela kroppen. En man som tänker på vad som står på sin tallrik, är inte troligt att han ofta äter stekt potatis med en kryddig sås, dricker allt med alkohol. Å andra sidan, för att få vitaminer från maten av sådana livsmedel, är det ibland nödvändigt att äta mycket, vilket i praktiken helt enkelt är omöjligt.

Användbara män vitaminer

Vilka vitaminer ska man dricka? För män med prostatit kommer följande typer av vitaminer att vara relevanta.

Vitamin A

Det kallas också retinol. Att välja vitaminer från prostatit, det är bättre att vara uppmärksam på komplex med retinol, de anses vara mest användbara. Att vara en antioxidant försöker den förhindra bildandet av toxiner och deras frisättning i blodet, och i själva verket är det sönderfallsprodukterna i inflammatoriska processer som kan orsaka betydande skador, "igensättning" och förtjockning av blod.

Den dagliga kursen, som kommer att vara i rekommendationen hos män med prostatit, är från 2 till 2,5 mg. I mat återfinns ren retinol inte, men många innehåller provitamin A. Denna komponent under vissa förhållanden passerar in i formen av A-vitamin och förvärvar biotillgänglighet. Dessa förhållanden är ganska enkla - förekomsten av en fet komponent för assimilering, liksom en liten värmebehandling. Så, med lätt morotpassage frigörs vitaminreserver av provitamin A. Vid beredning av salter kan smältbarheten av provitamin A förbättras med en liten mängd vegetabilisk olja.

Hitta provitamin A i mat är lätt nog, eftersom det innehåller alla grönsaker, frukter och bär röda och orange. Det är också känt om förekomst av detta provitamin i nötter, fettmjölk och ost, lever och äggula.

Vitaminer från grupp B

Dessa vitaminer från prostatit, till skillnad från den tidigare, är vattenlösliga, och därför är närvaro av olja för deras assimilering inte nödvändig. Gruppen är ganska omfattande och innehåller flera aktiva substanser, som liknar deras effekt på kroppen. Urologer allokerar vanligtvis B1, B2 och B6 som mest användbara för män med prostatit. B1 (tiamin) hjälper till vid cellreparation, B2 (riboflavin) är nödvändigt för syntes av hormoner, vars balans hos män med prostatit störs mest. Med 2 mg av dessa komponenter kommer att vara tillräckliga för att förbättra situationen med inflammation.

Slutligen har B6 (pyridoxin) den mest kraftfulla effekten från hela denna grupp. Denna komponent är ansvarig för återvinningsprocesserna i prostata vävnaderna, vilka försvagas av inflammation. Dessutom kan pyridoxin hämma utvecklingen av prostata adenom, vilket innebär att dessa vitaminer för prostataadenom ska finnas i varje människas medicinkista, som du kan ta redan i de tidiga skeden av sjukdomen. Slutligen stimulerar pyridoxin bildandet av leukocyter och därmed ökar kroppens förmåga att motstå inflammatoriska processer. På en dag är hans man 2 mg.

Vitamin E

E-vitamin med prostatit finns också på listan över de läkemedlen, utan vilken behandlingen kommer att ta mycket längre tid. Han kämpar perfekt mot patogena bakterier och är också det starkaste immunomodulationsmedlet. Han hjälper till att reglera könsorganens arbete, deltar i syntesen av hormoner (både man och kvinna) och normaliserar deras balans i kroppen. Hos män, vars symtomatologi redan har nått en minskning av styrkan, kommer E-vitamin med prostatit att återställa manlig styrka.

Dessutom kommer den kvalitativa sammansättningen av spermier hos en man som regelbundet tar detta vitamin att bli mycket bättre, vilket innebär att chanserna att uppfatta ett friskt barn är högre.

Den minsta dagliga dosen som är full av prostatit är 10 mg. Farmakologiska normer för intag av E-vitamin mäts i IE. 10 mg i detta fall kommer att vara 10 IE. Den maximala tillåtna dosen per dag för en man är 300 IE.

I praktiken föreskriver urologernas rekommendationer ofta det samtidiga intaget av vitaminerna A och E. Detta är mycket effektivt. Först tillsammans fungerar de bättre. För det andra är båda dessa vitaminer fettlösliga, vilket innebär att deras intag kan kombineras. Slutligen är ett sådant komplex lätt att köpa på något apotek, och det är mycket lättare att ta en kapsel med två komponenter än att ha två paket med vitaminer till hands.

Vitamin D

Detta vitamin är den bästa hjälpen för prostata. Det förhindrar inte bara utseende av maligna lesioner, som är vanliga vid inflammation i prostata, men bidrar också till regenerering av redan drabbade vävnader. Den dagliga dosen för män överstiger inte 5 mcg. Att hitta vitamin D i livsmedel är lättast i marina produkter - fet fisk, räkor, kaviar. En liten del av det är i ostmassa och smör. Slutligen har kroppen möjlighet att syntetisera D-vitamin på egen hand, men det händer bara under soligt väder. Därför saknar invånarna i södra breddgraderna vitamin D praktiskt taget inte lidande.

C-vitamin

Dess namn för många är bättre känd som askorbinsyra, "askorbinsyra". Detta är ett annat vitamin som främjar den normala funktionen av skyddande krafter i kroppen. Det bidrar till att påskynda alla metaboliska processer. Med sin långa mottagning förbättras cirkulationen av prostatsekretionen, och därför tar man vitaminer med kronisk prostatit, du måste definitivt inkludera askorbinsyra i det föreskrivna komplexet.

Vitamin C är närvarande i alla färska grönsaker och frukter. Viktig anmärkning: Den bryts ner under värmebehandling och genomgår även oxidation över tiden. Det betyder att grönsaker, bär och frukter företrädesvis äts färskt, och till och med i luften minskar den biologiska aktiviteten och innehållet av askorbinsyra. Intaget av vitaminintag är upp till 900 mg per dag.

Om en man röker, dricker med prostatit C-vitamin som är tillgänglig, borde det vara mer, för i en rökare är detta vitamin aktivt förstört.

slutsats

Vitaminer - kanske det mest enkla och prisvärda botemedel som någon med prostatit har råd med. Kostnaden för vitaminer är ganska överkomlig, och deras effektivitet är extremt hög. Även efter en fullständig botemedel mot inflammation i prostata är det inte skadligt att besöka en terapeut som kommer att ge en professionell rekommendation om användning av vitaminer för förebyggande ändamål.