Huvud
Skäl

Vitaminer för profylax och behandling av prostatit

Att bli av med prostatit eller åtminstone förbättra sin kurs är svår. Lösningen på problemet ligger i ett integrerat tillvägagångssätt. Vitaminer i prostatit är inte det enda botemedlet, men deras korrekta användning kan avsevärt öka den totala effekten av behandlingen, vilket innebär att män med ett känsligt problem bör vara uppmärksamma på detta.

Innehållet i artikeln

Ordet "vitamin" är mer troligt från barndomen, men även i en mer respektabel ålder kan det bli relevant. För en hälsosam manlig kropp spelar vitaminer en förebyggande roll, tack vare vilken, även i närvaro av potentiellt ogynnsamma faktorer, kanske män inte länge vet vad prostatit är. För dem som redan har hört denna diagnos på läkarmottagningen kommer vitaminer att vara besläktade med immunostimulanter, tack vare vilka de föreskrivna läkemedlen, sjukgymnastiken och kosten kommer att ha sin fördel.

Det är det svaga tillståndet i immunsystemet som i stor utsträckning är ansvarigt för sjukdomsuppkomsten. Vitaminer med prostatit hjälper till att återställa kroppens skyddande egenskaper, vilket indirekt påverkar problemet med inifrån. När kroppens naturliga sköld återställs, berövas de patogena bakterierna den näringsmässiga och fördelaktiga miljön där de stannade tidigare.

Dessutom består behandlingen av prostatit ofta av medicinska läkemedel, varav några klassificeras som en grupp antibakteriella medel. Idag ingår antibiotika i praktiskt taget alla behandlingsregimer, oavsett om bakteriell prostatit hos en man eller inte. De aktiva komponenterna i antibiotika gör inget val mellan kroppens patogena och naturliga mikroflora, som inte har den bästa effekten på driften av vissa system, till exempel mag-tarmkanalen. Vitaminer i prostatit bidrar till att återställa det normala förhållandet mellan fördelaktiga och skadliga mikroorganismer, och därför ingår de nödvändigtvis i ordningen med terapeutisk behandling.

Hur vitaminer kan komma in i kroppen

Urologen kan indikera i rekommendationen om behandling "ta vitaminer", men skriv inte dessa ord i detalj. Så, vitaminer för prostata en man kan få på följande sätt:

 • speciella vitaminpreparat och deras komplex som köpts på apoteket;
 • lite mat
 • biologiskt aktiva tillsatser.

Det är svårt att säga vad som är mest effektivt. Så innehåller vitaminkomplex en optimal mängd specifika vitaminer. Dessutom är sådana droger relaterade till läkemedel, vilket innebär att vi kan prata om deras effektivitet, inte bara säkerhet.

Biologiskt aktiva tillsatser var mycket populära för ett par årtionden sedan, men då var marknaden översvämmade med hundratals läkemedel av okänt ursprung, vars studier inte alltid är möjliga. Det maximala som sådana droger ska ha är motsvarande dokument för säkerhet. Under tiden, för att utesluta kosttillskott från ett möjligt behandlingsschema är det inte nödvändigt, i många civiliserade länder anses sådana kosttillskott som en bra hjälp till behandling. Så oftast används de i USA, där medicinens kvalitet ligger på högsta nivå.

Slutligen kan man inte utesluta kvitto av vitaminer från mat, men det finns också komplikationer. Å ena sidan kommer konsumtionen av vissa användbara livsmedel av en man att betyda förändringarna som äger rum i hans kost, och det kommer givetvis att ha en positiv effekt på hela kroppen. En man som tänker på vad som står på sin tallrik, är inte troligt att han ofta äter stekt potatis med en kryddig sås, dricker allt med alkohol. Å andra sidan, för att få vitaminer från maten av sådana livsmedel, är det ibland nödvändigt att äta mycket, vilket i praktiken helt enkelt är omöjligt.

Användbara män vitaminer

Vilka vitaminer ska man dricka? För män med prostatit kommer följande typer av vitaminer att vara relevanta.

Vitamin A

Det kallas också retinol. Att välja vitaminer från prostatit, det är bättre att vara uppmärksam på komplex med retinol, de anses vara mest användbara. Att vara en antioxidant försöker den förhindra bildandet av toxiner och deras frisättning i blodet, och i själva verket är det sönderfallsprodukterna i inflammatoriska processer som kan orsaka betydande skador, "igensättning" och förtjockning av blod.

Den dagliga kursen, som kommer att vara i rekommendationen hos män med prostatit, är från 2 till 2,5 mg. I mat återfinns ren retinol inte, men många innehåller provitamin A. Denna komponent under vissa förhållanden passerar in i formen av A-vitamin och förvärvar biotillgänglighet. Dessa förhållanden är ganska enkla - förekomsten av en fet komponent för assimilering, liksom en liten värmebehandling. Så, med lätt morotpassage frigörs vitaminreserver av provitamin A. Vid beredning av salter kan smältbarheten av provitamin A förbättras med en liten mängd vegetabilisk olja.

Hitta provitamin A i mat är lätt nog, eftersom det innehåller alla grönsaker, frukter och bär röda och orange. Det är också känt om förekomst av detta provitamin i nötter, fettmjölk och ost, lever och äggula.

Vitaminer från grupp B

Dessa vitaminer från prostatit, till skillnad från den tidigare, är vattenlösliga, och därför är närvaro av olja för deras assimilering inte nödvändig. Gruppen är ganska omfattande och innehåller flera aktiva substanser, som liknar deras effekt på kroppen. Urologer allokerar vanligtvis B1, B2 och B6 som mest användbara för män med prostatit. B1 (tiamin) hjälper till vid cellreparation, B2 (riboflavin) är nödvändigt för syntes av hormoner, vars balans hos män med prostatit störs mest. Med 2 mg av dessa komponenter kommer att vara tillräckliga för att förbättra situationen med inflammation.

Slutligen har B6 (pyridoxin) den mest kraftfulla effekten från hela denna grupp. Denna komponent är ansvarig för återvinningsprocesserna i prostata vävnaderna, vilka försvagas av inflammation. Dessutom kan pyridoxin hämma utvecklingen av prostata adenom, vilket innebär att dessa vitaminer för prostataadenom ska finnas i varje människas medicinkista, som du kan ta redan i de tidiga skeden av sjukdomen. Slutligen stimulerar pyridoxin bildandet av leukocyter och därmed ökar kroppens förmåga att motstå inflammatoriska processer. På en dag är hans man 2 mg.

Vitamin E

E-vitamin med prostatit finns också på listan över de läkemedlen, utan vilken behandlingen kommer att ta mycket längre tid. Han kämpar perfekt mot patogena bakterier och är också det starkaste immunomodulationsmedlet. Han hjälper till att reglera könsorganens arbete, deltar i syntesen av hormoner (både man och kvinna) och normaliserar deras balans i kroppen. Hos män, vars symtomatologi redan har nått en minskning av styrkan, kommer E-vitamin med prostatit att återställa manlig styrka.

Dessutom kommer den kvalitativa sammansättningen av spermier hos en man som regelbundet tar detta vitamin att bli mycket bättre, vilket innebär att chanserna att uppfatta ett friskt barn är högre.

Den minsta dagliga dosen som är full av prostatit är 10 mg. Farmakologiska normer för intag av E-vitamin mäts i IE. 10 mg i detta fall kommer att vara 10 IE. Den maximala tillåtna dosen per dag för en man är 300 IE.

I praktiken föreskriver urologernas rekommendationer ofta det samtidiga intaget av vitaminerna A och E. Detta är mycket effektivt. Först tillsammans fungerar de bättre. För det andra är båda dessa vitaminer fettlösliga, vilket innebär att deras intag kan kombineras. Slutligen är ett sådant komplex lätt att köpa på något apotek, och det är mycket lättare att ta en kapsel med två komponenter än att ha två paket med vitaminer till hands.

Vitamin D

Detta vitamin är den bästa hjälpen för prostata. Det förhindrar inte bara utseende av maligna lesioner, som är vanliga vid inflammation i prostata, men bidrar också till regenerering av redan drabbade vävnader. Den dagliga dosen för män överstiger inte 5 mcg. Att hitta vitamin D i livsmedel är lättast i marina produkter - fet fisk, räkor, kaviar. En liten del av det är i ostmassa och smör. Slutligen har kroppen möjlighet att syntetisera D-vitamin på egen hand, men det händer bara under soligt väder. Därför saknar invånarna i södra breddgraderna vitamin D praktiskt taget inte lidande.

C-vitamin

Dess namn för många är bättre känd som askorbinsyra, "askorbinsyra". Detta är ett annat vitamin som främjar den normala funktionen av skyddande krafter i kroppen. Det bidrar till att påskynda alla metaboliska processer. Med sin långa mottagning förbättras cirkulationen av prostatsekretionen, och därför tar man vitaminer med kronisk prostatit, du måste definitivt inkludera askorbinsyra i det föreskrivna komplexet.

Vitamin C är närvarande i alla färska grönsaker och frukter. Viktig anmärkning: Den bryts ner under värmebehandling och genomgår även oxidation över tiden. Det betyder att grönsaker, bär och frukter företrädesvis äts färskt, och till och med i luften minskar den biologiska aktiviteten och innehållet av askorbinsyra. Intaget av vitaminintag är upp till 900 mg per dag.

Om en man röker, dricker med prostatit C-vitamin som är tillgänglig, borde det vara mer, för i en rökare är detta vitamin aktivt förstört.

slutsats

Vitaminer - kanske det mest enkla och prisvärda botemedel som någon med prostatit har råd med. Kostnaden för vitaminer är ganska överkomlig, och deras effektivitet är extremt hög. Även efter en fullständig botemedel mot inflammation i prostata är det inte skadligt att besöka en terapeut som kommer att ge en professionell rekommendation om användning av vitaminer för förebyggande ändamål.

Vilka vitaminer kommer att skydda mot prostatit?


Vilken sjukdom som helst är lättare att förebygga än att behandla. Detta gäller också för prostatit hos män. Om du övervakar din hälsa och tar förebyggande åtgärder, kommer prostatakörteln alltid att vara normal. Vitaminer och mineraler är en viktig länk för hur organen i det manliga reproduktionssystemet fungerar. De hjälper inte bara till att undvika sjukdom, men bidrar även till återhämtning i prostatit.

Vitamin komplex

Varje grupp av vitaminer är ansvarig för vissa funktioner. För förebyggande av prostatit bör män ta:

 • Vitamin A (retinol). Har immunmodulerande effekt, förbättrar styrkan, är ett stimulansmedel för framställning av könshormoner och prostatajuice. Med prostatit accelererar återhämtningen och är en naturlig antioxidant. Källorna till retinol är naturliga vegetabiliska oljor (olivolja, solros, linfrö, havtorn).
 • Vitamin E (tokoferolacetat). Gynnsamt påverkar kroppens vävnader, accelererar läkning av prostata, tar bort inflammation. E-vitamin med prostatit reducerar de toxiska effekterna av skadliga faktorer, ökar immuniteten, normaliserar produktionen av manliga könshormoner, spermier, ökar potensen. Innehållet i solrosolja, fiskolja, morötter, pumpa, röd paprika och ägg.
 • Vitamin C (askorbinsyra). En kraftfull immunmodulator. Minskar inflammation, tar bort toxiner från kroppen, förbättrar mikrocirkulationen och metaboliska processer i prostata. Innehålls i färska frukter, grönsaker och bär. Rekord efter innehåll - citrus, surkål, äpplen
 • Vitamin B6 (pyridoxin). B-vitaminer är oumbärliga för reglering av metaboliska processer i kroppens vävnader. För prostata har pyridoxin en antiinflammatorisk effekt, förbättrar produktionen av prostatajuice, påskyndar återhämtningen och återställer de skyddande egenskaperna hos leukocyter. Dessutom har vitamin B6 en förebyggande effekt på utvecklingen av prostata adenom, och med en befintlig tumör saktar dess progression. Innehåller pyridoxin i kli, nötter, groddar, jäst, bananer och lever.
 • Vitamin D (calciferol). Det har anti-cancerframkallande effekt, förbättrar leukocyternas funktion, saktar bildandet av tumörceller. När prostatit minskar inflammation, tjänar den som profylaktisk mot prostata adenom. Högt innehåll av kalciferol i vegetabiliska oljor, lever, fiskolja, fermenterade mjölkprodukter, färska gröna. Den naturliga källan till D-vitamin är ultravioletta strålarna. Utan det kan inte kalcium absorberas.

Mikroelement mot prostatit

En person behöver få tillräckligt med vitaminer, men också mikronäringsämnen. Deras balans är grunden för alla kroppssystemens hälsa och normala funktion. Vitaminer med prostatit bör tas i kombination med spårämnen, annars kommer inte en positiv effekt att erhållas.
För att förebygga och behandla prostatit behöver du:

 • Selen. Denna mikroelement är en av de mest effektiva antioxidanterna. Det rengör kroppen, reducerar toxiska effekter, bekämpar aktivt inflammatoriska processer med akut och kronisk prostatit. Skyddar prostatan från tumörbildning, förbättrar spermiernas sammansättning och normaliserar sin produktion, kontrollerar balansen hos manliga könshormoner. Med kronisk prostatit förhindrar bildandet av stenar. Man bör komma ihåg att en överdosering av selen kan leda till en minskning av leukocyters immunitet och aktivitet.
 • Zink. Ett mycket viktigt mikroelement, eftersom det är brist på zink som kan leda till utvecklingen av en malign tumör, prostata och hyperplasi adenom. Zink deltar i normaliseringen av produktionen av spermier och prostatajuice, är ansvarig för spermatozoas aktivitet, med avsaknaden av avsevärt minskad potens.
 • Magnesium. I närvaro av inflammation i prostatakörteln accelererar eliminering, ökar lokal immunitet, främjar produktionen av leukocyter. Förbättrar kompositionen av prostatajuice.

Det finns ett antal mikrodelar som accelererar elimineringen av prostatit. Man måste komma ihåg att något vitaminkomplex ska tas i en strikt dos, som bestäms av läkaren.

Prostata är mycket känslig för obalansen hos vitaminer och spårämnen, så du måste övervaka din kost och kosttillskott.

Komplex för prostata

Läkemedelsföretag har länge tänkt på allt och släppt speciella multivitaminkomplex för män för att förhindra utveckling av prostatit och påskynda återhämtning med den redan existerande sjukdomen.

Vissa läkemedel har kontraindikationer och är inte lämpliga för varje man.

Vitaminer för prostatit bör tas med sinnet, så det är bäst att konsultera en urolog som kommer att berätta för vilka mikronäringsämnen som saknas för dig.
De viktigaste komplexen:

 1. Prostata forte. Komplexet innehåller vitamin E, zink, pumpa frön och andra växtdelar, som har fördelaktiga effekter på prostata, och förbättrar även styrkan.
 2. Enkel Aktiv med optisk zink. Det är en mer allvarlig lösning, eftersom det hjälper till att bekämpa den redan existerande inflammationen även med adenom. Med prostatit förbättrar urinflödet, minskar inflammationen i vävnaderna. Kompositionen innehåller vitaminer A, E, växtekstrakter, zink.
 3. Om formeln. Mycket användbart vitaminkomplex för kronisk prostatit. Kompositionen innehåller alla nödvändiga vitaminer och spårämnen, extrakt från medicinska örter.

Brist på vilken mikroelement som helst kan prova kränkningar som negativt påverkar hanehälsan.

 1. Astrum är vit. Ett komplett multivitaminkomplex, vilket många läkare rekommenderar inte bara med prostatit, men också för förebyggande av andra sjukdomar. Komplexet är väl assimilerat, har en generell förstärkningseffekt på hela en mans kropp.
 2. Aevit. Ett mycket känt "öre" läkemedel, där vitaminerna A och E. på ett fördelaktigt sätt påverkar tillståndet hos huden, inre vävnader och prostata.
 3. Milgama. Ett perfekt komplex av B-vitaminer, oumbärlig för förebyggande av prostatit och prostata adenom.

Innan du tar några mediciner och vitaminer är det nödvändigt att rådgöra med din läkare.

Vilka vitaminer ska ta med prostatit

Vitaminer i prostatit hjälper till att förnya vitala krafter, som är nödvändiga för att återställa den förlorade styrkan och normala funktionen hos alla organ. Ju längre kampen mot sjukdomen är desto mer styrka krävs för att återhämta sig. Med kronisk inflammation i prostatakörteln hos män uppstår en långvarig sjukdomsförlopp som påverkar kroppen negativt. Därför anses införlivandet under behandling av vitaminkomplex aktuellt. Åtgärden av vitaminer riktar sig inte bara till att stödja prostata, men också för att återställa de förbrukade resurserna i kroppen.

Tocopherol - "ge avkomma"

Vitamin E i vetenskap är känt som tokoferol, vilket på grekiska betyder "bärande födelse", "ge avkomma". Inte undra på att det är särskilt gott i groddfrön av vete, frön, nötter - växtembryon. Och i människokroppen övervakar han det normala fungerande reproduktionssystemet för både kvinnor och män.
För att bli barn bör E-vitamin vara i tillräcklig mängd i moder och faders kropp. För kvinnor är det viktigt under graviditet och återhämtning efter födseln, med mastit och under klimakteriet. Det ger hälsa till huden, håret, förbättrar utseendet. Därför betraktas det som en "kvinnlig" eller "skönhetens vitamin".
Vitamin E för män spelar en lika viktig roll. Den stöder normala hormoner reglerar mängden av det manliga könshormonet testosteron är involverat i sperma produktion ger blodtillförseln till könsorganen, muskelaktivitet, vilket är nödvändigt för att genomföra den reproduktiva funktionen.
Underskott tokoferol sänker vitaliteten av den manliga kroppen: snabb trötthet, nervösa sammanbrott, muskeldystrofi, störningar i hjärtat, huvudvärk, apati - alla dessa konsekvenser av en brist på "manliga" vitamin.
Av stor betydelse är E-vitamin för förebyggande och behandling av prostata sjukdomar, vars arbete balanserar kvinnornas sexuella funktion.

Prostatakörteln är den andra hjärtat av en man

Prostata - prostatakörteln - den viktigaste körteln i människors reproduktionssystem. Det är nära kopplat till urinröret, närmare bestämt omger det, reglerar utflödet av urin. Om detta glandulära organ ökar i storlek börjar problem med urinering - det här är det första symptomet på prostata sjukdom.

Livskraften hos den manliga kroppen: Sexuell aktivitet, reproduktiv funktion - beror direkt på prostatakörteln: det lyfter fram hemligheten som reglerar mängden testosteron - det manliga hormonet i blodet. Med sin brist minskar manliga tecken i kroppen: kraft, sexuell aktivitet och minskning av reproduktionskapaciteten.
Sekretorisk vätska utsöndrad av den friska prostata, ger rörlighet till spermierna, vilket är mycket viktigt för befruktning. För tjock eller flytande spermier med sedentär spermatozoa är huvudorsaken till manlig infertilitet.
Testosteron och spermatozoa produceras av äggstockarna, men deras kvantitet och kvalitet regleras av prostata, och om denna körtel blir sjuk, störs alla processer i hankroppen. Därför kallas prostata för "andra hjärtat av en man".

Vilka vitaminer behövs för prostata

För normal aktivitet i prostatakörteln är vissa vitaminer och spårämnen särskilt viktiga.

 • Vitamin E - tokoferol - stimulerar utsöndringen av manliga hormoner, säkerställer normal prostatafunktion. Med sitt deltagande bildas en så kallad interleukin som dödar virus och bakterier i prostata. Det undertrycker skadliga leukotriener och prostaglandiner, som bildas i körtelvävnaden med överdriven konsumtion av köttmat. Koken till tokoferol är vegetabiliska oljor.
 • Vitamin A - retinol - är inblandat i spermier; tillåter inte inflammation av slimhinnorna i de urogenitala organen. Mat rik på retinol: lever, morötter, pumpa, rödpeppar, ägg.
 • C-vitamin - askorbinsyra - stöder kroppens skyddsfunktion, tillåter inte utveckling av impotens, ökar fertiliseringsförmågan hos seminalvätska. Rosehip, citron, surkål, frukt - leverantörer av vitamin C i kroppen.
 • Vitaminer från grupp B - delta i metaboliska processer och normalisera nervsystemet. Hon leder i sin tur till arbetet för att skapa en positiv hormonell bakgrund i kroppen. Jäst, bananer, nötter kommer att fylla behovet av de grundläggande vitaminerna i grupp B.
 • D-vitamin - calciferol - stimulerar bildandet av könshormoner, proliferation av prostataceller. Källan till vitamin D är fiskolja.
 • Zink är ett mikroelement som är nödvändigt för normal prostatafunktion och produktion av hormoner. Inte en zink är involverad i den normala driften av det manliga reproduktiva systemet (i synnerhet behöver mer selen och magnesium) - det är viktigt att god näring gav kroppen alla väsentliga delar och vitaminer för prostata. Hos män vid deras brist minskar reproduktionsfunktionen, utvecklas typiska manliga sjukdomar: prostatit och ett adenom av en prostata som kan regenereras i en cancer.

E-vitaminens roll vid behandling av prostatit och adenom

Det "andra hjärtat" av män under svåra förhållanden är föremål för allvarliga sjukdomar. De är svåra att behandla.

 1. Prostatit är en inflammation i prostata. Denna sjukdom drabbar mer än hälften av männen under 40 år. Infektion, hypotermi, stress, försämrad immunitet, brist på vitaminer, stagnation av blodcirkulationen i bäckenet på grund av brist på rörelse leder till sjukdom, förgiftning liv män. Akut inflammation i prostata uppträder sällan och kräver omedelbar medicinsk intervention. Vid kronisk prostatit stora symtom är smärta i bäckenet, smärta och kramper i urinering och sexuella problem som är förknippade med kronisk prostatit semyaizverzheniem.Lechenie i samband med långvarig användning av antibiotika. De påverkar inte bara patogener utan även användbara flora av kroppen, förstöra levern, minskar kroppens immunförsvar dramatiskt. Här kommer till hjälp av den naturliga försvararen av kroppen - tokoferol. Vitamin E prostatit: väcker immunsystem försvar för att bekämpa sjukdom; skydda vävnadsceller från inflammation stimulerar proteinsyntes för att återställa celler under avveckling av den inflammatoriska processen, ökar elasticiteten i blodkärlen och blockera trombbildning, på så sätt avlägsna blodstas i bäckenet ; erbjuder val prostata sekretoriska juice ökar potentsiyu.Ego åtgärd blir effektiv vid samtidig administrering med vitamin a, baserat på denna åtgärd "Aevitum" beredning - två vitamin och med en stark immunmoduler och regenerativ åtgärder kombineras i en kapsel, som togs 1 gånger om dagen efter måltid inte razzhovyvaya.Polezny andra spårelement och vitaminer för prostata. Sådana läkemedel som "Prostate forte", "Prost Actin", "Pro formeln" "Astrum vit" - innehålla, tillsammans med vitamin E zink, magnesium, koppar, retinol, askorbinsyra, pyridoxin (vitamin B6), örter.
 2. Prostataadenom är den andra sjukdomen hos män, som har ett vetenskapligt namn: godartad prostatahyperplasi. Snabba uppdelning av celler av körtelvävnad utvecklas genom åren, därför betraktas det som en sjukdom hos en åldrande organism. Svullna adenom svår urinering, men största faran - degenerering av godartad vävnad rakovuyu.I igen vitamin E - en topp medhjälpare för att förebygga detta problem. Tocopherol är en antioxidant med stark verkan. Det betyder att det binder fria radikaler, förhindrar dem från att förstöra celler. Förekomsten av celler med nedsatt funktion är ett tecken på att organismen åldras. sådana celler degenereras snabbt till cancerceller. Skydda kroppen mot åldrande och cancer och bär tokoferol.Esli i den manliga alltid tillräckligt med vitamin E bromsar åldrandet, BPH växer inte till en kritisk storlek, finns det ingen risk för dess degeneration i cancer opuhol.Vitamin E är inte ett botemedel, vrida tillbaka sjukdomsförloppet, han kan inte Det ger förebyggande av patologiska förändringar i kroppen. Men, om inte tillräckligt, lite vitamin, kan dessa förändringar bli irreversibla. Vuxna män behöver ca 200 mg vitamin E dagligen, det kan hittas i nötter, Kalina, spenat, vete, havregryn - växtnäring. Och man bör veta: från en balanserad kost är inte bara hans hälsa utan även familjens välfärd, den framtida avkomma.

Vitaminer för prostatit

Som du vet kan en brist på vitaminer i kroppen orsaka allvarliga hälsoproblem. Överträdelser kan vara från alla organ och system, och också bli orsaken till försämringen av personens allmänna tillstånd. Effekter av avitaminos kan innefatta svaghet, sömnighet, dålig aptit, viktminskning, hjärt-kärlsjukdomar, skört hår och naglar och mycket mer.

Våra läsare rekommenderar

Vår regelbundna läsare blev av med PROSTATIT genom en effektiv metod. Han kontrollerade det på sig själv - resultatet av 100% - ett fullständigt bortskaffande av prostatit. Detta är en naturlig honungsbaserad lösning. Vi kollade metoden och bestämde oss för att rådgöra med dig. Resultatet är snabbt. DEN EFFEKTIVA METODEN.

Vitaminbehandling ordineras ofta i den komplexa behandlingen av många sjukdomar. Speciellt om du tar vitaminer med prostatit, kan du öka effektiviteten hos huvudbehandlingen flera gånger.

Det är inte alltid möjligt att få alla nödvändiga vitaminer från mat. För att vara mer exakt är det helt enkelt omöjligt att göra detta för terapeutiska ändamål. Naturligtvis är en hälsosam och balanserad kost mycket bra, och med olika sjukdomar finns det särskilda dieter, men förutom dem behöver du ytterligare vitaminkomplex. Lyckligtvis finns idag dussintals typer av vitaminpreparat som har både ett allmänt syfte och syftar till att bekämpa ett specifikt problem. Vitaminer med prostatit är ordinerat ganska brett, och att inkludera dem i ett komplicerat behandlingsförfarande ger ganska bra resultat.

Ett bevisat hemhjälpmedel för att öka Potential:

 • ett fantastiskt resultat,
 • låg kostnad,
 • fullständig säkerhet,
 • orsakar inte överskott.

Vilka vitaminer behövs för prostatit

Även om vitaminpreparat kan köpas utan recept, behöver du fortfarande en specialists rekommendation. Läkaren, efter en detaljerad undersökning av patienten, föreskriver vitaminer från prostatit i en dosering som är nödvändig för den här patienten. Det här är en mycket viktig punkt, eftersom en person inte kan beräkna den terapeutiska dosen på rätt sätt, vilket kan påverka kvaliteten på behandlingen negativt. De viktigaste vitaminerna för prostata är:

 • retinol (vit A);
 • tokoferol (vit E);
 • askorbinsyra (vit C);
 • vitaminer från grupp B.

Dessutom är mikroelement som selen och zink extremt viktiga.

Funktioner av mottagande av vitaminer

Innan du börjar ta vitaminer med prostatit, behöver du veta några av deras egenskaper. Att veta exakt hur de påverkar kroppen, ordinerar läkaren läkemedel, varigenom det blir möjligt att uppnå maximal terapeutisk effekt.

 1. Fettlösliga vitaminer, nämligen vitaminerna A, D, E och K. De har förmågan att ackumuleras i kroppen, som gradvis släpper ut. Dessa vitaminer håller under ganska lång tid en hög koncentration och utsöndras mycket långsamt i urinen.
  Om vitaminer för prostatakörteln väljs rätt och i rätt proportioner av alla aktiva substanser, så efter en tid efter administrationen kommer positiva resultat av deras effekt på kroppen att märkas. Patienten kommer till genitourinary systemets normala funktioner, liksom förbättring av hud, hår och naglar.
  När du tar dessa vitaminer måste du strikt följa alla angivna doser, så att överskrida dagpenningen kan ha en skadlig effekt på vissa kroppsfunktioner. Om du inte tar hänsyn till syntetiska vitaminer för prostatit hos män kan du få dem från mat, såsom vegetabilisk olja, alla typer av nötter, fisk.
 2. B-vitaminer används ofta i neurologisk praxis för att lindra nervspänningen. Denna egenskap hos denna grupp av vitaminer har funnit sin tillämpning vid komplex behandling av prostatit. Trots allt är sjukdomen väldigt ofta åtföljd av psykiatriska störningar och ett tillstånd av stress. Särskilt ofta rekommenderar B-vitaminer att dricka med kronisk prostatit.
  Den starkaste representanten för denna grupp av vitaminer är pyridoxin eller vitamin B6. Han tar en aktiv roll i den normala produktionen av leukocyter, som är ansvariga för kroppens immunförsvar, vilket ökar motståndet mot externa negativa faktorer. När en läkare väljer vitaminer för prostatit hos män, bör han vara uppmärksam på innehållet av pyridoxin i dem, eftersom en annan funktion är normaliseringen av nivån av prolaktin. Detta hormon i normala koncentrationer påverkar positivt funktionen hos manliga reproduktionsorgan och i synnerhet prostata.
 3. Vitamin E med prostatit kan kallas oersättligt. Det är en kraftfull antioxidant som förhindrar spridningen i cellerna av fria radikaler som förstör cellmembranet. Tocopherol (vitamin E) måste nödvändigtvis vara en del av vitaminer, inte bara med prostatit, men också med prostatacenomen. Faktum är att det förhindrar bildandet av cancerceller och degenerering av adenom i en malign tumör. E-vitamin deltar i eliminering av stillastående fenomen och förbättrar permeabiliteten hos prostatakörtelns kärlväggar.
 4. Askorbinsyra (vitamin C) är ett annat vitamin som visar antioxidantkapacitet. Men det här är inte den enda positiva effekten på kroppen. Dessutom förbättrar det metaboliska processer i vävnaderna i interna organ och förbättrar immunförsvaret.

Vitaminberedningar aktiverar naturliga processer i kroppen, främjar regenerering av prostata vävnader, som har blivit skadade på grund av sjukdom. Vitaminer är ett underbart tillskott till den grundläggande terapin av prostatit, vilket förbättrar effekten av mediciner.

Mikroelement med prostatit

När man väljer vitaminkomplex med prostatit, bör man inte förbise innehållet av spårämnen i dem. De mest nödvändiga av dessa är selen och zink.

 1. Selen har en kraftfull antioxidantkapacitet, och det är ofta föreskrivet att bekämpa inflammatoriska processer i kroppen. Det förhindrar tillväxten av patologiska celler, har en förebyggande antitumör effekt. Selen tar en direkt del i normaliseringen av männs reproduktiva funktion. Det stimulerar processerna med spermatogenes, förbättrar spermatets kvalitet och förbättrar syntesen av manliga könshormoner.
 2. Zink. Har förmåga att förhindra degenerering av normala celler i prostatakörteln i cancerceller. Dessutom förhindrar bildandet av prostata adenom. Även detta mikroelement deltar i normaliseringen av männs sexuella funktion.
 3. Kalium, kalcium och magnesium är ett anmärkningsvärt komplex av spårämnen som aktiverar immunförsvaret direkt i det inflammatoriska fokuset.

Injektioner med prostatit

Eftersom injektionsmetoden för behandling överträffar orala droger i effektivitet är de i den akuta fasen av den inflammatoriska processen föredragna. Som sådan finns inga vitaminkomplex i form av injektioner, då finns en separat grupp preparat som kallas så kallade biostimulanser, den mest kända representanten för vilken aloextraktet är.

Applicera denna åtgärd för prostatit av den enkla anledningen att aloe i dess komposition har allt nödvändigt vitaminkomplex. Läkemedlet har antiinflammatoriska egenskaper, det remodellerar också skadad prostata vävnad på distans och är en antioxidant. Tack vare användningen av aloextrakt tas den inflammatoriska processen snabbt bort och mikrocirkulationen i prostata väggarna återställs. Dessutom finns det en mild diuretisk effekt, läkemedlet har också en toning, antiseptisk och immunmodulerande effekt.

Vitaminer för kronisk prostatit

Det finns ingen särskild skillnad mellan vilken form av prostatit en man har. Vid kronisk inflammation behöver prostata samma vitaminer som i akut form. Endast längden av behandlingsförloppet kan skilja sig från. Men den tillåtna dagliga dosen får inte överskridas under alla omständigheter. Ibland tror en person att om du tar en högre dos, kommer återhämtningen att komma mycket snabbare. Detta är en stor missuppfattning, som ofta förväxlas med en chockdos. Detta kan endast omfatta enskilda vitaminer, där dosdata är tydligt föreskrivna.

Till exempel har askorbinsyra (vitamin C) en sådan sak som en daglig dosdos. Med en förvärring av kronisk prostatit under den första dagen kan du ta 2 år, på den andra dagen av ett år, och den dagliga dosen får inte överstiga 500 mg. Men detta kan göras enbart på råd av en läkare. Oavsett att öka daglig dos av vitaminer är strängt förbjudet. Vitaminer för prostata adenom ordineras i samma doser som med prostatit, men behandlingstiden kan specificeras av läkaren separat.

Tocopherol (vit E) och dess fördelar för prostatit

Detta vitamin är det främsta i sjukdomar hos manliga och kvinnliga reproduktionsorgan. Den maximala dagliga dosen av detta vitamin för män är 300 mg. När man väljer ett läkemedel bör man uppmärksamma inte namnet men dosen av vitamin E. Med denna konsumtionsmetod bör en dag få exakt 300 mg. Om dosen är 100 mg och administreringssättet är 1 gång per dag, är detta vitaminkomplex inte lämpligt för en man. Men från varje situation finns det en utgång, nämligen är det möjligt att dessutom ta E-vitamin i kapslar eller fylla på det dagliga kravet med hjälp av livsmedelsprodukter.

Tokoferol har en antioxidant verkan, saktar ner åldrandet av vävnader i alla organ, minskar risken för maligna neoplasmer, bromsar tillväxten av redan etablerade tumörer och förhindra spridning av metastaser. Inte heller bryta ner testosteron molekyler - tack vare ökad tillväxt och utveckling av könsceller ökade fortplantningsförmågan, sexuell funktion stabiliseras snabbare återställer skadade celler i prostatan.

Fortfarande behöver lägga till att E-vitamin har en antitrombotisk effekt. Denna förmåga är mycket viktig vid behandling av kongestiv prostatit och en annan manlig sjukdom, som varicocele.

Eftersom vitamin E är ett fettlösligt vitamin är dess smältbarhet endast möjlig i närvaro av fettsyror. Om du lagar mat från produkter som innehåller tokoferol, var noga med att använda vegetabiliska eller animaliska fetter. Vitamin E finns i:

 • sojabönor, linfrö och majsolja;
 • majskorn
 • bælgväxter
 • äggulor av kycklingägg;
 • sallad och persilja löv;
 • färsk ko mjölk;
 • smör;
 • korn och råg;
 • fasta ostar.

Vitamin Pharmaceuticals: AEVIT, Vitrum, Vitamin E Zentiva, en oljelösning av tokoferolacetat 30%. De dricker dessa droger i minst en månad. Ibland ökar behandlingsförloppet till två månader och upprepas sex månader senare.

Det är bevisat att om en man drack E-vitamin sex månader före det planerade barns uppfattningen är chanserna att bli gravid med sin partner flera gånger högre.

Retinol (vit A) och dess effekt på prostata

Det är också ett fettlösligt vitamin, så reglerna för att förbereda livsmedel med dess innehåll är desamma som för tokoferol.

Retinol ökar den totala motståndet mot infektiös prostatit genom att stimulera fagocytos processer (Metod capture leukocyter främmande föremål, som kan vara virus och bakterier), och även på grund av den antioxiderande effekten uppstår förbättrade cell näring prostatavävnader och deras snabbt tillfrisknande.

I tillräcklig mängd finns detta vitamin i sådana produkter som:

 • äggulor av kycklingägg;
 • fisk av feta sorter;
 • kräm;
 • torsklever
 • fläsk- och kalvköttlever
 • morötter;
 • aprikoser.

Apoteket kan erhålla följande formuleringar såsom retinolacetat, i form av oljelösningen, oljelösning av vitamin A i gelatinkapslar Aevitum, Duovit för män.

Calciferol (Vit D) och dess effekt på prostata

Vitamin D är också en av de fettlösliga vitaminerna. I kroppen syntetiseras det under påverkan av solljus.

Effekter av att ta calciferol är att öka kroppens motståndskraft mot infektionssjukdomar. Calciferol interfererar med omvandlingen av inflammerade celler till tumörceller och accelererar regenerering av vävnader i det inflammatoriska fokuset.

Produkter med högt innehåll av kalciferol:

 • fisk av feta sorter;
 • fettost ost;
 • torsklever
 • vegetabilisk olja;
 • smör;
 • äggula av ett kycklingägg.

Askorbinsyra (vit C)

Produkter som innehåller detta vitamin, det är önskvärt att använda det i rå form, eftersom askorbinsyra avser vattenlösliga vitaminer.

När man använder C-vitamin i kroppen uppstår följande processer:

 • De vaskulära väggarnas permeabilitet minskar, och detta minskar risken för infektion med flera gånger.
 • fria radikaler binder på grund av askorbinsyraens antioxidantförmåga;
 • ökar kroppens immunförsvar
 • På grund av förbättrad blodcirkulation minskar risken för stillastående prostatit.
 • Normala metaboliska processer i prostata vävnader stimuleras.

Rik på askorbinsyraprodukter som:

 • surkål;
 • höfter;
 • apelsiner, mandariner, citroner;
 • spenatblad;
 • tomater;
 • kiwi frukt;
 • Bulgarisk peppar;
 • svart vinbär.

Apoteket kan köpas askorbinsyra i ren form eller i beredningar Askotsin, Askonova, Supradin, Vitrum.

Förebyggande åtgärder av vitaminer

Som du kan se från alla ovanstående är vitaminer direkt involverade i behandling av sjukdomar i det manliga reproduktionssystemet. Men för att prostata ska återhämta sig tar det ganska lång tid. Detta gäller särskilt för den kroniska formen av den inflammatoriska processen. Och en av vitaminerna här är oumbärlig.

Därför ges en mycket stor roll för förebyggande av inflammatoriska sjukdomar i reproduktionssystemet. För att förebygga sjukdomar, är det nödvändigt att hålla sig till grundläggande regler, såsom akta av hypotermi för att förhindra sexuellt överförbara infektioner, ett aktivt liv, och att vidta förebyggande åtgärder i form av vitamin terapi. Drick nödvändiga vitaminpreparat minst två gånger om året, medan E-vitamin är önskvärt att ta i ren form dessutom efter att ha passerat huvudrätten. Och glöm inte att sjukdomen alltid är lättare att förhindra än att bli av med konsekvenserna.

Vem sa att det är omöjligt att bota prostatit?

Har du en PROSTATE? Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte? Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • konstant smärta i underlivet, skrotum;
 • svårighet att urinera
 • sexuell dysfunktion.

Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Prostatit kan vara CURED! Gå till länken och ta reda på hur specialisten rekommenderar behandling av prostatit.

Vitaminer för prostatit: Råd av en specialist

Hur man väljer rätt vitaminer

Varje sjukdom i människokroppen är förknippad med ett stort behov av resurser för att ge viktiga processer. Ju längre sjukdomen är, desto större styrka krävs för att bekämpa den. När det gäller kronisk prostatit, trots sin säkerhet för livet, måste man inte bara möta sjukdoms långa lopp, men också med en tillräckligt lång och aggressiv behandling. Därför kan vitaminer med prostatit, som inte bara hjälper patientens prostata, utan också återställer alla de resurser som används av kroppen för att bekämpa sjukdomen, bli ett aktuellt ämne.

Vikt och terapeutiska effekter av enskilda vitaminer

Marknaden av vitaminberedningar är helt enkelt överfulla med olika varianter av medicinska former, både i komposition och i prissegmentet. Men det viktigaste är det viktigaste - de viktigaste möjligheterna för varje specifikt vitamin eller annan användbar substans i samband med behandling av prostatit. I den meningen är det möjligt att notera representanter, vilka ges i form av ett bord.

Det är viktigt att komma ihåg. Behovet av vitaminer hos patienter med prostatit kan kompletteras, både med läkemedel och med naturliga produkter.

 • immunmodulerande;
 • Ökad syntes av interferon;
 • Antioxidant och regenerativ;
 • Stimulering av syntesen av prostatajuice och könshormoner;
 • Förbättring av styrka.
 • Bekämpning av giftiga produkter av peroxidering i inflammation;
 • Acceleration av återvinningsprocesser i prostata;
 • Immunmodulerande effekt, vilket hjälper till att bekämpa infektion i prostata;
 • Normalisering av syntesen av testosteron och spermatogenes och potens.
 • immunmodulerande;
 • Förbättring av mikrocirkulationen;
 • antioxidant;
 • Förbättring av metaboliska processer i prostata.
 • Stimulering av skyddande egenskaper hos leukocyter;
 • Normalisering av trofiska och återställande processer i inflammerad prostatavävnad;
 • Normalisering av strukturen och sammansättningen av prostatajuice;
 • Fördröjning av adenomprogression och förebyggande av dess utveckling.
 • Stimulering av lokal leukocytimmunitet
 • Anticarcinogen verkan;
 • Eliminering av tumörceller.

Mikroelement för kontroll av prostatit

Vitaminer med prostatit utövar sina terapeutiska effekter i kombination med spårämnen. Deras åtgärd måste nödvändigtvis kombineras, stärka mekanismerna för antiinflammatoriskt skydd i den prostatiska vävnaden. De viktigaste mikroelementen för prostata hälsa är selen, zink och magnesium.

selen. Avser en av de mest kraftfulla antioxidanterna. Studier av de senaste åren har visat sin höga effektivitet i behandlingen av kroniska inflammatoriska och tumörprocesser, inklusive i prostata. I listan över terapeutiska effekter av selen, stimulering av spermatogenes, normalisering av spermiernas sammansättning och syntes av könshormoner, förstärkning av antitumörskyddsmekanismer. Positiv effekt registrerades med avseende på minskningen av manifestationer av prostatit, åtföljd av stenbildning.

zink. Mycket viktig komponent i antitumörskydd. Med zinkbrist är omvandling av kronisk prostatit till godartad prostatahyperplasi eller maligna tumörer mycket vanligare. Det är extremt viktigt för att öka spermatozoas aktivitet, syntesen av testosteron och erektil förmåga hos män. Det enda som måste beaktas är möjligheten till överdosering av selen, vilket orsakar en uttalad undertryckning av immunfunktioner.

magnesium. Detta mikroelement, tillsammans med kalcium och kalium, är viktigt för att stärka aktiviteten hos immunceller i det inflammatoriska fokuset, vilket är prostata. Påverkar kompositionen av prostatsjuice, vilket ökar dess antiseptiska egenskaper.

Det är viktigt att komma ihåg. Vanligtvis ingår spårämnen i sammansättningen av alla multivitaminkomplex. Det är bäst att komplettera behovet av spårämnen på bekostnad av naturliga källor: skaldjur, linolja, nötter, grönsaker, grönsaker, frukt och bär.

Multivitaminkomplex och preparat

Läkemedelsföretag skapade färdiga vitaminpreparat som innehåller alla nödvändiga komplex för prostata. Det kan vara sådana vitaminer vid en prostatit:

Dosering av E-vitamin med prostatit

Användning i rätt doser av vitamin E med prostata beror på det faktum att de försvagade genom inflammatoriska processerna i kroppen behöver ytterligare krafter. Hitta dem kan det bara om det fungerar ordentligt, och för detta krävs vitaminer, spårämnen, olika syror och andra ämnen. Med sin brist försämras patientens tillstånd kraftigt, patogena mikroorganismer kan sprida sig snabbare till närliggande organ, och vissa funktioner kommer att gå helt förlorade. Om vitaminkomplexet är fullständigt fyllt på, kan du inte vara rädd för utseendet av symtom på sjukdomen, dess komplikationer.

Vitaminer hjälper kroppen att klara sig snabbare med patologi, stärka dess skyddande funktioner, förbättra metaboliska processer. Var och en av dem har ett stort antal positiva åtgärder som kommer att vara användbara vid behandling av prostatit. Vad som är nödvändigt för att ta läkarens råd, men ta komplex under hela livet, för Det nödvändiga antalet av dem från mat mottas inte av nästan ingen.

Fördelarna med vitamin E-tokoferol

Varje sjukdom undergräver immuniteten kraftigt och kräver ytterligare kroppsresurser för att bli av med det. Ta dem, han kan bara från vitaminer, mineraler och andra ämnen. I vår artikel kommer vi att berätta om vitaminer i prostatit - inflammatorisk sjukdom i prostata, deras fördelaktiga åtgärder, liksom om nödvändigheten och arbetet med E-vitamin, särskilt för denna patologi. Om en man tycker att det inte är nödvändigt att ta dem, kan han läsa recensioner om sjukdomsbehandling med och utan dem och jämföra återhämtningshastigheten.

Vitaminer kan tas, inte bara för att läka, men också för att förhindra inflammation i prostata. Särskilt användbart i detta fall kommer att vara vitamin E.

Tocopherol hänför sig till fettlösliga vitaminer. Under öppnandet användes den endast för återställande av erektil och reproduktiva funktioner, den var ordinerad till gravida kvinnor. Dess mycket namn översättas som "föra avkommor". Elementets förmåga att förhindra utveckling av cancerceller eller minska inflammatoriska processer lärdes mycket senare. Men det var tack vare denna kunskap att det blev möjligt att använda det vid behandling av prostatit.

Vilka är de användbara egenskaperna hos tokoferol? eftersom Det är en naturlig antioxidant, det är värt att notera sin förmåga att utsöndra fria radikaler från kroppen och skydda mot tungmetaller, giftiga ämnen. Med närvaro av antioxidantverkan är människor mindre benägna att utveckla onkologi såväl som sjukdomar i hjärt-kärlsystemet. Förutom den här egenskapen har E-vitamin andra:

 • Förbättrad metabolism. eftersom Det är inblandat i metabolismen av fetter, proteiner och kolhydrater
 • Immunostimulerande effekt. Skyddar mot leukocyternas negativa påverkan och deltar i syntesen, förhindrar stressutveckling
 • Förbättra blodcirkulationen. Tocopherol påverkar positivt perifer cirkulation, normaliserar blodkoagulerbarheten, minskar blodtrycket, stärker även de minsta kapillärerna
 • Ökning av aktiviteten hos den urogenitala funktionen. Främjar den normala utvecklingen av spermatozoa, syntesen av könshormoner, hjälper bäckens organ
 • Att sakta ner åldrandet. Det förstör fria radikaler, vilket leder till utseende av rynkor, degenerering av hud och blodkärl. Hjälper till att bevara de proteinstrukturer som är ansvariga för minnet

Tilldela substansens intag av en representant för den starkare sexkön med kränkningar av hormonell bakgrund, behovet av att utföra stark fysisk aktivitet, samtidigt som man blir av med alkohol. Vitamin med prostatit hos män är ordinerad för att återställa cirkulationen av prostatakörteln och den snabba regenereringen av vävnader. Även blodkärlens väggar blir starkare och blodet späds ut. Det hjälper till att hantera en av de vanligaste orsakerna till prostatit - stagnation av blod och lymf.

Det mesta av vitaminet finns i gröna ärter, soja, majs, soja och olivolja, jordnötter, valnötter. Tocopherol är ganska stabil och olika värmebehandlingar, men det kan lätt bryta ner i ljuset.

Dosering av läkemedlet med prostatit

Vitamin E med prostatit tas i form av kapslar oralt. En acceptabel dosering är 2-4 kapslar om 100 mg dagligen. Det finns också kapslar där det finns 200 och 400 mg substans, för dem är dosen 1-2 och 1 styck. respektive. Ta mer än det angivna beloppet är inte värt det, för Detta kan leda till illamående, diarré, utseendet på allergiska reaktioner.

Vid eliminering av inflammation i prostata används andra droger. Läkaren kan ordinera en kombination av Curantyl 25 med E-vitamin med prostatit, vilket minskar sannolikheten för trombos och förhindrar hjärtsjukdom. Också används interaktionen mellan tokoferol och icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, glukokortikosteroider, antiepileptika, eftersom det stärker sin verksamhet. På liknande sätt påverkar det antikoagulantia. Det rekommenderas inte att ta vitaminkomplex samtidigt för att undvika överdoser.

Andra vitaminer med prostatit

Andra vitaminer från prostatit för styrkan kommer också att vara till hjälp för patienten eftersom de har möjlighet att stärka immunförsvaret, minskar inflammation eller förbättra prostata sekretoriska funktion. Vi listar de ämnen som tilldelas först.

Vitamin A

En av de bästa vitaminerna med prostatit är retinol. Denna fettlösliga substans är helt enkelt ovärderlig för människors hälsa, för deltar i oxidationsförbättrande processer och påverkar cellmembranernas tillstånd. Vitamin A anses vara en stark antioxidant, som kan lindra eller hindra utvecklingen av cancer. Med honom kan en representant för det starkare könet inte vara rädd att prostatit kommer att passera in i prostata adenomen.

Retinol är nödvändigt för reparation av vävnad, vilket saktar åldringsprocessen. Det påverkar positivt människans reproduktionssystem, ökar syntesen av könshormoner. Detta är mycket viktigt för prostatit, eftersom prostatakörteln kontrollerar dessa fenomen, och kan med inflammation inte längre klara av dessa problem. Med en tillräcklig mängd element är det lättare för en organism att bekämpa patogena mikroorganismer om sjukdomen har orsakats av dem.

Den dagliga retinolhastigheten är cirka 900 mcg, den absorberas bäst med fet mat, men upp till 40% av vitaminet kan gå vilse under matlagningen. Det mesta är i morötter och pumpa, ägg, fiskolja, persilja och spenat, ost.

Vitaminer från grupp B

Detta inkluderar flera användbara för prostatit ämnen - tiamin (B1), riboflavin (B2) och pyridoxin (B6). Resten är också nödvändig för kroppens normala funktion, då kommer vi bara att berätta om dessa tre ämnen. Tiamin är en aminosyra som är nödvändig för att nervsystemet fungerar ordentligt (det bryter ner syrorna som stör det) och processen med hematopoiesis. Användbara egenskaper av vitamin B1 inkluderar också:

 1. Att sakta ner åldrandet
 2. Appetit normalisering
 3. Behålla tonen i hjärtmuskeln
 4. Förbättrat humör
 5. Minska de negativa effekterna av olika gifter

Du kan hitta tiamin i spannmål, i baljväxter, gröna grönsaker, nötter, mjölk och ägg. Riboflavin är nödvändigt för metaboliska processer, spelar en viktig roll för att upprätthålla människors hälsa. Det underlättar absorptionen av syre genom celler, hudöverdragna kommer att beställa, normaliseringen av nervsystemet. Med prostatit är viktiga viktiga egenskaper för att återställa kroppens styrka och öka produktionen av enzymer som klarar av inflammatoriska tillstånd.

Vitamin B2 deltar i syntesen av hemoglobin, accelererar ämnesomsättningen, förbättrar syn. Du hittar den i kött och mejeriprodukter, svamp, nötter, gröna. Pyridoxin är nödvändigt för prostatit, eftersom förbättrar också produktionen av enzymer som kämpar mot inflammation. Det stärker immunförsvaret, hjälper de regenerativa processerna, förbättrar kompositionen i prostatajuice. Andra användbara egenskaper är:

 • Minskar kolesterolhalten i blodet
 • Diuretisk effekt
 • Hjälper levern
 • Ökning av produktionen av serotonin - hormonet "lycka"
 • Fat Burning Action

Den dagliga normen för vitamin B6 är ca 2,5 mg för en vuxen. Dess källor kan vara jäst och lever, potatis, bananer etc.

C-vitamin

Askorbinsyra är en kraftfull immunmodulator som kan hjälpa till om prostatit är av infektiös natur. Men nytta av det kommer att vara med andra orsaker till sjukdomen, eftersom vitaminet skyddar celler och andra typer av skador. Detta ämne kan hänföras till vitaminer för förebyggande av prostatit på grund av förmågan att förbättra kroppens immunsvar och påskynda det. Med negativt inflytande från utsidan är askorbinsyra den första hälsokampanjen.

Dessutom hjälper C-vitamin i produktionen av hormoner, minskar manifestationerna av stress, är förebyggande av cancer. Med det förbättras metaboliska processer i prostatakörteln och dess cirkulation. På grund av antioxidantegenskaper neutraliseras fria radikaler och blodkärlen rensas.

Vitamin D

Varför är kroppen nödvändig för calciferol? Denna fettlösliga förening är viktig för muskuloskeletala systemet, hjälper till att upprätthålla koncentrationen av kalcium och fosfor, ökar deras absorption i tarmen. Även med detta ämne:

 1. Stärker immunförsvaret
 2. Inriktningen av inflammation minskar
 3. Åldrande processer saktar ner
 4. Profylax av prostata adenom

En viss effekt av vitamin D är på fett och muskelvävnad, vilket minskar mängden av den första och ökar - den andra. Med brist på kalciferol, sömnlöshet observeras aptitförlust. Hitta elementet kan vara i lever av fisk, deras ägg, vegetabilisk olja, feta kött.

Mineraler för förbättring av hälsan

Förutom vitaminer för kronisk prostatit måste patienten även fylla bristen på mineraler. Först och främst är det nödvändigt att fylla underskottet av zink och selen. Dessa spårämnen är viktiga komponenter i testosteron och deltar även i många reproduktionssystemprocesser. Zink normaliserar spermatogenes och produktionen av prostata juice påverkar styrkan, förbättrar humöret och hindrar utvecklingen av maligna tumörer. För att kompensera för brist på substans kan du äta mat som är högt i innehållet eller köpa droger med det.

Sådana medel innefattar Zinctal, Zink Chelat, Seltsink. För att få mer positiva effekter är det bättre att köpa multivitaminkomplex med mineraler. Det är värt att komma ihåg att felaktig näring, störning av sköldkörteln, rökning och dricks alkohol minskar sitt antal.

Selen hjälper till att rengöra kroppen av toxiner, bekämpa inflammation, kontrollera produktionen av testosteron. Det stimulerar också syntesen av antikroppar som skyddar vävnader från bakterier och bakterier. Många selen är i sperma, så män med regelbundet sexliv behöver ständigt fylla på sin nivå.

Magnesium med prostatit bidrar till att stärka immunsystemet, eliminera inflammation och förbättra sekretionen som produceras av prostatakörteln.

Fråga din läkare och ta några tester för att bestämma vilka andra ämnen som är bristfälliga i kroppen. De kan fyllas med vitamin-mineralkomplex, men det är bäst att få dem från naturliga livsmedel. Med prostatit bör du inte glömma att ta regelbundna mediciner, gå till fysioterapi och träna fysisk terapi. Om du befinner dig med symtom på en sjukdom, kontakta omedelbart en läkare och börja inte självbehandling.