Huvud
Behandling

Vitaminer för prostatit: Råd av en specialist

Hur man väljer rätt vitaminer

Varje sjukdom i människokroppen är förknippad med ett stort behov av resurser för att ge viktiga processer. Ju längre sjukdomen är, desto större styrka krävs för att bekämpa den. När det gäller kronisk prostatit, trots sin säkerhet för livet, måste man inte bara möta sjukdoms långa lopp, men också med en tillräckligt lång och aggressiv behandling. Därför kan vitaminer med prostatit, som inte bara hjälper patientens prostata, utan också återställer alla de resurser som används av kroppen för att bekämpa sjukdomen, bli ett aktuellt ämne.

Vikt och terapeutiska effekter av enskilda vitaminer

Marknaden av vitaminberedningar är helt enkelt överfulla med olika varianter av medicinska former, både i komposition och i prissegmentet. Men det viktigaste är det viktigaste - de viktigaste möjligheterna för varje specifikt vitamin eller annan användbar substans i samband med behandling av prostatit. I den meningen är det möjligt att notera representanter, vilka ges i form av ett bord.

Det är viktigt att komma ihåg. Behovet av vitaminer hos patienter med prostatit kan kompletteras, både med läkemedel och med naturliga produkter.

 • immunmodulerande;
 • Ökad syntes av interferon;
 • Antioxidant och regenerativ;
 • Stimulering av syntesen av prostatajuice och könshormoner;
 • Förbättring av styrka.
 • Bekämpning av giftiga produkter av peroxidering i inflammation;
 • Acceleration av återvinningsprocesser i prostata;
 • Immunmodulerande effekt, vilket hjälper till att bekämpa infektion i prostata;
 • Normalisering av syntesen av testosteron och spermatogenes och potens.
 • immunmodulerande;
 • Förbättring av mikrocirkulationen;
 • antioxidant;
 • Förbättring av metaboliska processer i prostata.
 • Stimulering av skyddande egenskaper hos leukocyter;
 • Normalisering av trofiska och återställande processer i inflammerad prostatavävnad;
 • Normalisering av strukturen och sammansättningen av prostatajuice;
 • Fördröjning av adenomprogression och förebyggande av dess utveckling.
 • Stimulering av lokal leukocytimmunitet
 • Anticarcinogen verkan;
 • Eliminering av tumörceller.

Mikroelement för kontroll av prostatit

Vitaminer med prostatit utövar sina terapeutiska effekter i kombination med spårämnen. Deras åtgärd måste nödvändigtvis kombineras, stärka mekanismerna för antiinflammatoriskt skydd i den prostatiska vävnaden. De viktigaste mikroelementen för prostata hälsa är selen, zink och magnesium.

selen. Avser en av de mest kraftfulla antioxidanterna. Studier av de senaste åren har visat sin höga effektivitet i behandlingen av kroniska inflammatoriska och tumörprocesser, inklusive i prostata. I listan över terapeutiska effekter av selen, stimulering av spermatogenes, normalisering av spermiernas sammansättning och syntes av könshormoner, förstärkning av antitumörskyddsmekanismer. Positiv effekt registrerades med avseende på minskningen av manifestationer av prostatit, åtföljd av stenbildning.

zink. Mycket viktig komponent i antitumörskydd. Med zinkbrist är omvandling av kronisk prostatit till godartad prostatahyperplasi eller maligna tumörer mycket vanligare. Det är extremt viktigt för att öka spermatozoas aktivitet, syntesen av testosteron och erektil förmåga hos män. Det enda som måste beaktas är möjligheten till överdosering av selen, vilket orsakar en uttalad undertryckning av immunfunktioner.

magnesium. Detta mikroelement, tillsammans med kalcium och kalium, är viktigt för att stärka aktiviteten hos immunceller i det inflammatoriska fokuset, vilket är prostata. Påverkar kompositionen av prostatsjuice, vilket ökar dess antiseptiska egenskaper.

Det är viktigt att komma ihåg. Vanligtvis ingår spårämnen i sammansättningen av alla multivitaminkomplex. Det är bäst att komplettera behovet av spårämnen på bekostnad av naturliga källor: skaldjur, linolja, nötter, grönsaker, grönsaker, frukt och bär.

Multivitaminkomplex och preparat

Läkemedelsföretag skapade färdiga vitaminpreparat som innehåller alla nödvändiga komplex för prostata. Det kan vara sådana vitaminer vid en prostatit:

Dosering av E-vitamin med prostatit

Användning i rätt doser av vitamin E med prostata beror på det faktum att de försvagade genom inflammatoriska processerna i kroppen behöver ytterligare krafter. Hitta dem kan det bara om det fungerar ordentligt, och för detta krävs vitaminer, spårämnen, olika syror och andra ämnen. Med sin brist försämras patientens tillstånd kraftigt, patogena mikroorganismer kan sprida sig snabbare till närliggande organ, och vissa funktioner kommer att gå helt förlorade. Om vitaminkomplexet är fullständigt fyllt på, kan du inte vara rädd för utseendet av symtom på sjukdomen, dess komplikationer.

Vitaminer hjälper kroppen att klara sig snabbare med patologi, stärka dess skyddande funktioner, förbättra metaboliska processer. Var och en av dem har ett stort antal positiva åtgärder som kommer att vara användbara vid behandling av prostatit. Vad som är nödvändigt för att ta läkarens råd, men ta komplex under hela livet, för Det nödvändiga antalet av dem från mat mottas inte av nästan ingen.

Fördelarna med vitamin E-tokoferol

Varje sjukdom undergräver immuniteten kraftigt och kräver ytterligare kroppsresurser för att bli av med det. Ta dem, han kan bara från vitaminer, mineraler och andra ämnen. I vår artikel kommer vi att berätta om vitaminer i prostatit - inflammatorisk sjukdom i prostata, deras fördelaktiga åtgärder, liksom om nödvändigheten och arbetet med E-vitamin, särskilt för denna patologi. Om en man tycker att det inte är nödvändigt att ta dem, kan han läsa recensioner om sjukdomsbehandling med och utan dem och jämföra återhämtningshastigheten.

Vitaminer kan tas, inte bara för att läka, men också för att förhindra inflammation i prostata. Särskilt användbart i detta fall kommer att vara vitamin E.

Tocopherol hänför sig till fettlösliga vitaminer. Under öppnandet användes den endast för återställande av erektil och reproduktiva funktioner, den var ordinerad till gravida kvinnor. Dess mycket namn översättas som "föra avkommor". Elementets förmåga att förhindra utveckling av cancerceller eller minska inflammatoriska processer lärdes mycket senare. Men det var tack vare denna kunskap att det blev möjligt att använda det vid behandling av prostatit.

Vilka är de användbara egenskaperna hos tokoferol? eftersom Det är en naturlig antioxidant, det är värt att notera sin förmåga att utsöndra fria radikaler från kroppen och skydda mot tungmetaller, giftiga ämnen. Med närvaro av antioxidantverkan är människor mindre benägna att utveckla onkologi såväl som sjukdomar i hjärt-kärlsystemet. Förutom den här egenskapen har E-vitamin andra:

 • Förbättrad metabolism. eftersom Det är inblandat i metabolismen av fetter, proteiner och kolhydrater
 • Immunostimulerande effekt. Skyddar mot leukocyternas negativa påverkan och deltar i syntesen, förhindrar stressutveckling
 • Förbättra blodcirkulationen. Tocopherol påverkar positivt perifer cirkulation, normaliserar blodkoagulerbarheten, minskar blodtrycket, stärker även de minsta kapillärerna
 • Ökning av aktiviteten hos den urogenitala funktionen. Främjar den normala utvecklingen av spermatozoa, syntesen av könshormoner, hjälper bäckens organ
 • Att sakta ner åldrandet. Det förstör fria radikaler, vilket leder till utseende av rynkor, degenerering av hud och blodkärl. Hjälper till att bevara de proteinstrukturer som är ansvariga för minnet

Tilldela substansens intag av en representant för den starkare sexkön med kränkningar av hormonell bakgrund, behovet av att utföra stark fysisk aktivitet, samtidigt som man blir av med alkohol. Vitamin med prostatit hos män är ordinerad för att återställa cirkulationen av prostatakörteln och den snabba regenereringen av vävnader. Även blodkärlens väggar blir starkare och blodet späds ut. Det hjälper till att hantera en av de vanligaste orsakerna till prostatit - stagnation av blod och lymf.

Det mesta av vitaminet finns i gröna ärter, soja, majs, soja och olivolja, jordnötter, valnötter. Tocopherol är ganska stabil och olika värmebehandlingar, men det kan lätt bryta ner i ljuset.

Dosering av läkemedlet med prostatit

Vitamin E med prostatit tas i form av kapslar oralt. En acceptabel dosering är 2-4 kapslar om 100 mg dagligen. Det finns också kapslar där det finns 200 och 400 mg substans, för dem är dosen 1-2 och 1 styck. respektive. Ta mer än det angivna beloppet är inte värt det, för Detta kan leda till illamående, diarré, utseendet på allergiska reaktioner.

Vid eliminering av inflammation i prostata används andra droger. Läkaren kan ordinera en kombination av Curantyl 25 med E-vitamin med prostatit, vilket minskar sannolikheten för trombos och förhindrar hjärtsjukdom. Också används interaktionen mellan tokoferol och icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, glukokortikosteroider, antiepileptika, eftersom det stärker sin verksamhet. På liknande sätt påverkar det antikoagulantia. Det rekommenderas inte att ta vitaminkomplex samtidigt för att undvika överdoser.

Andra vitaminer med prostatit

Andra vitaminer från prostatit för styrkan kommer också att vara till hjälp för patienten eftersom de har möjlighet att stärka immunförsvaret, minskar inflammation eller förbättra prostata sekretoriska funktion. Vi listar de ämnen som tilldelas först.

Vitamin A

En av de bästa vitaminerna med prostatit är retinol. Denna fettlösliga substans är helt enkelt ovärderlig för människors hälsa, för deltar i oxidationsförbättrande processer och påverkar cellmembranernas tillstånd. Vitamin A anses vara en stark antioxidant, som kan lindra eller hindra utvecklingen av cancer. Med honom kan en representant för det starkare könet inte vara rädd att prostatit kommer att passera in i prostata adenomen.

Retinol är nödvändigt för reparation av vävnad, vilket saktar åldringsprocessen. Det påverkar positivt människans reproduktionssystem, ökar syntesen av könshormoner. Detta är mycket viktigt för prostatit, eftersom prostatakörteln kontrollerar dessa fenomen, och kan med inflammation inte längre klara av dessa problem. Med en tillräcklig mängd element är det lättare för en organism att bekämpa patogena mikroorganismer om sjukdomen har orsakats av dem.

Den dagliga retinolhastigheten är cirka 900 mcg, den absorberas bäst med fet mat, men upp till 40% av vitaminet kan gå vilse under matlagningen. Det mesta är i morötter och pumpa, ägg, fiskolja, persilja och spenat, ost.

Vitaminer från grupp B

Detta inkluderar flera användbara för prostatit ämnen - tiamin (B1), riboflavin (B2) och pyridoxin (B6). Resten är också nödvändig för kroppens normala funktion, då kommer vi bara att berätta om dessa tre ämnen. Tiamin är en aminosyra som är nödvändig för att nervsystemet fungerar ordentligt (det bryter ner syrorna som stör det) och processen med hematopoiesis. Användbara egenskaper av vitamin B1 inkluderar också:

 1. Att sakta ner åldrandet
 2. Appetit normalisering
 3. Behålla tonen i hjärtmuskeln
 4. Förbättrat humör
 5. Minska de negativa effekterna av olika gifter

Du kan hitta tiamin i spannmål, i baljväxter, gröna grönsaker, nötter, mjölk och ägg. Riboflavin är nödvändigt för metaboliska processer, spelar en viktig roll för att upprätthålla människors hälsa. Det underlättar absorptionen av syre genom celler, hudöverdragna kommer att beställa, normaliseringen av nervsystemet. Med prostatit är viktiga viktiga egenskaper för att återställa kroppens styrka och öka produktionen av enzymer som klarar av inflammatoriska tillstånd.

Vitamin B2 deltar i syntesen av hemoglobin, accelererar ämnesomsättningen, förbättrar syn. Du hittar den i kött och mejeriprodukter, svamp, nötter, gröna. Pyridoxin är nödvändigt för prostatit, eftersom förbättrar också produktionen av enzymer som kämpar mot inflammation. Det stärker immunförsvaret, hjälper de regenerativa processerna, förbättrar kompositionen i prostatajuice. Andra användbara egenskaper är:

 • Minskar kolesterolhalten i blodet
 • Diuretisk effekt
 • Hjälper levern
 • Ökning av produktionen av serotonin - hormonet "lycka"
 • Fat Burning Action

Den dagliga normen för vitamin B6 är ca 2,5 mg för en vuxen. Dess källor kan vara jäst och lever, potatis, bananer etc.

C-vitamin

Askorbinsyra är en kraftfull immunmodulator som kan hjälpa till om prostatit är av infektiös natur. Men nytta av det kommer att vara med andra orsaker till sjukdomen, eftersom vitaminet skyddar celler och andra typer av skador. Detta ämne kan hänföras till vitaminer för förebyggande av prostatit på grund av förmågan att förbättra kroppens immunsvar och påskynda det. Med negativt inflytande från utsidan är askorbinsyra den första hälsokampanjen.

Dessutom hjälper C-vitamin i produktionen av hormoner, minskar manifestationerna av stress, är förebyggande av cancer. Med det förbättras metaboliska processer i prostatakörteln och dess cirkulation. På grund av antioxidantegenskaper neutraliseras fria radikaler och blodkärlen rensas.

Vitamin D

Varför är kroppen nödvändig för calciferol? Denna fettlösliga förening är viktig för muskuloskeletala systemet, hjälper till att upprätthålla koncentrationen av kalcium och fosfor, ökar deras absorption i tarmen. Även med detta ämne:

 1. Stärker immunförsvaret
 2. Inriktningen av inflammation minskar
 3. Åldrande processer saktar ner
 4. Profylax av prostata adenom

En viss effekt av vitamin D är på fett och muskelvävnad, vilket minskar mängden av den första och ökar - den andra. Med brist på kalciferol, sömnlöshet observeras aptitförlust. Hitta elementet kan vara i lever av fisk, deras ägg, vegetabilisk olja, feta kött.

Mineraler för förbättring av hälsan

Förutom vitaminer för kronisk prostatit måste patienten även fylla bristen på mineraler. Först och främst är det nödvändigt att fylla underskottet av zink och selen. Dessa spårämnen är viktiga komponenter i testosteron och deltar även i många reproduktionssystemprocesser. Zink normaliserar spermatogenes och produktionen av prostata juice påverkar styrkan, förbättrar humöret och hindrar utvecklingen av maligna tumörer. För att kompensera för brist på substans kan du äta mat som är högt i innehållet eller köpa droger med det.

Sådana medel innefattar Zinctal, Zink Chelat, Seltsink. För att få mer positiva effekter är det bättre att köpa multivitaminkomplex med mineraler. Det är värt att komma ihåg att felaktig näring, störning av sköldkörteln, rökning och dricks alkohol minskar sitt antal.

Selen hjälper till att rengöra kroppen av toxiner, bekämpa inflammation, kontrollera produktionen av testosteron. Det stimulerar också syntesen av antikroppar som skyddar vävnader från bakterier och bakterier. Många selen är i sperma, så män med regelbundet sexliv behöver ständigt fylla på sin nivå.

Magnesium med prostatit bidrar till att stärka immunsystemet, eliminera inflammation och förbättra sekretionen som produceras av prostatakörteln.

Fråga din läkare och ta några tester för att bestämma vilka andra ämnen som är bristfälliga i kroppen. De kan fyllas med vitamin-mineralkomplex, men det är bäst att få dem från naturliga livsmedel. Med prostatit bör du inte glömma att ta regelbundna mediciner, gå till fysioterapi och träna fysisk terapi. Om du befinner dig med symtom på en sjukdom, kontakta omedelbart en läkare och börja inte självbehandling.

Vitaminer för prostatit

Vitaminer - bristen på dessa element i kroppen kan leda till utvecklingen av ett brett spektrum av sjukdomar. Prostatit är givetvis inte med i deras antal, men här i den komplexa behandlingen av prostatacancer, används vitaminer med prostatit i stor utsträckning.

Vilken typ av vitaminkomplex ska vara berusade för att säkerställa att behandlingen är effektivast och hur kommer dessa fördelaktiga ämnen att hjälpa till i allmänhet? Om allt i ordning.

Fördelar med naturliga vitaminer

Vitaminer spelar en avgörande roll för hur kroppens organ och system fungerar. Om du tar dem tillsammans med immunostimulanter kan du så småningom räkna med det bästa resultatet, för om immuniteten är stark

, Det kommer inte att kunna attackera några mikrober och virus. Och patogena mikroorganismer kan i sin tur förvärra den manliga sjukdomen.

Dessutom kan antibiotika inte undvikas vid behandling av inflammation i prostatakörteln. Dessa droger dödar absolut alla mikrober, både dåliga och bra. De har en dålig effekt på en mans kropp som helhet. För att återhämta och förhindra avitaminos rekommenderar läkare därför nödvändigtvis att deras patienter dricker vissa vitaminkomplex.

Vitaminer för prostatit behöver inte konsumeras i tabletter, eftersom de alla ingår i mat. Det senare alternativet är inte bara billigare, men också mer användbart för en person, för att du aldrig vet vad som faktiskt ingår i tabletterna.

Vad är det nödvändigt för den manliga kroppen?

Immunmodulerande effekt tillhandahålls av E-vitamin med prostatit eller, som det också kallas, tokoferol. Det är också en utmärkt antioxidant, inblandad i reparation av vävnad, stimulerar produktionen av prostatajuice, främjar produktionen av manliga hormoner, förbättrar kraften. Du hittar den i produkter som vegetabilisk olja (olivolja, linfrö, havtorn och solros).

Vanligtvis kallas askorbinsyra, vitamin C är ett element vars användbarhet för en person har varit känd sedan den tidigaste barndomen. Stöder immunsystemets arbete, har en antioxidant effekt, deltar i kroppens metaboliska processer. Innehållet i alla grönsaker, bär och frukter, och särskilt mycket i surkål, apelsiner, mandariner och citroner.

En annan viktig vitamin - retinol eller A. Dess effekt är att normalisera testosteron produktionsprocessen, förbättra styrkan och han framgångsrikt bekämpar gifter, framstår som en följd av oxidationsprocesser som sker under inflammation.

Liksom E hjälper det att stärka immuniteten, är involverad i att avlägsna infektionen från kroppen och återhämtningsprocesserna i prostata. Innehåller ägg, fiskolja, lever, morot och pumpa.

Kalciferol, eller med andra ord, vitamin D, ges till barn från de första dagarna i livet, för att inte tala om dess betydelse för en vuxen, desto mer sjuka? Calciferol har egenskapen att stimulera lokal immunitet, det kan eliminera tumörceller från kroppen.

Det kan erhållas genom att gå i solen, och även om du äter mejeriprodukter, färska gröna, torsklever och naturligtvis fiskolja.

B6 eller pyridoxin finns i bananer, hasselnötter, nötter, lever, jäst och kli. B6 stimulerar leukocyter för att skydda, normaliserar prostatajuice, återställer prostata vävnad, saktar utvecklingen av inflammation i prostatakörteln.

Dosering av vitaminer

Bestäm mängden mat som konsumeras dagligen eller farmakologiska medel kommer att hjälpa läkaren baserat på testresultaten.

Men den genomsnittliga dagliga dosen för vuxna män kan vara ungefär densamma:

 • Vitamin E - 50 mg;
 • Vitamin A - 2,0-2,5 mg;
 • D-vitamin - upp till 0,01 mg;
 • Vitamin B6 - upp till 6 mg;
 • Vitamin C - upp till 100 mg.

Det är lämpligt att fylla på vitaminer i kroppen för att använda farmakologiska medel, eftersom instruktionerna redan anger den exakta dosen, men det är inte lämpligt att välja dem själv. Det rekommenderas att du konsulterar en läkare med denna fråga så att han kan hämta läkemedlet i enlighet med personens individuella behov.

De bästa vitaminerna för prostatit

Bland företrädarna för farmakologins område kan identifieras sådana droger:

Eller kosttillskott, utformade speciellt för människors hälsa, och som innehåller vitaminer och mineraler:

 • Prostata Forte;
 • Vita Zink;
 • Astrum-Main Complex;
 • Källa till livet Maine;
 • Ultra Viril Actin.

Separat kan vi skilja Vita Zinc, eftersom dessa vitaminer i kronisk prostatit, som i akut, är särskilt viktiga på grund av zinkinnehållet i dem.

Vitaminer för prostata

Varje medlem av det starkare könet följer noga sitt intima liv och försöker vara det bästa för sin älskade. Men det är inte alltid möjligt att hålla reda på din hälsa. Problemet med att minska kraften kan förekomma hos både män och unga vuxna. Denna sjukdom orsakas av brist på resurser för kroppens hälsosamma funktion. Om prostatit har gått in i kronisk behandling, kommer behandlingen att vara lång. Vitaminer för prostata är viktiga. Med hjälp kan du förebygga eller bota sjukdomen.

Orsaker till en nedgång i prostata

Minskning i prostatakörteln och deras inflammation kan vara tillfällig eller permanent. Orsakerna till tillfällig störning kan vara stress, depression, intensiva känslor och andra. För den andra typen av orsaker är: resultatet av en allvarlig sjukdom, en felaktig livsstil.

De främsta orsakerna till erektil dysfunktion:

 • Brist på sömn. Det leder till en minskning av produktionen av manliga hormoner, det verkar utmattning av en kronisk typ.
 • Konstant stressiga situationer, vilket i hög grad inhiberar reproduktionssystemets funktion.
 • Förekomst av sådana sjukdomar som prostatit och uretrit.
 • Användningen av ämnen - människans hälsa. Dessa inkluderar produkter som innehåller alkohol, tobak och narkotiska droger.
 • Inaktivt sätt att leva på. Det är nödvändigt att sänka tiden i sittande läge.
 • Brist på vitaminer och mineralkomponenter på grund av undernäring.
 • Störningar i samband med misslyckade upplevelser eller rädslor.

I modern medicin används ett stort antal behandlingar för prostatit hos män. Dessa är: antibiotika, läkemedel för att förbättra immunitetens skyddande funktioner, antiinflammatoriska läkemedel, prostata massage, vitaminkomplex.

Användbara vitaminer för män

Vitaminer är nödvändiga för att bibehålla korrekt funktion. De förhindrar bildandet av sjukdomar och ökar kroppens styrka under kampen mot skadliga faktorer. För det starkare könet rekommenderas det att ta vitaminer med prostatit, även för att förhindra det.

Våra läsare rekommenderar

Vår regelbundna läsare blev av med PROSTATIT genom en effektiv metod. Han kontrollerade det på sig själv - resultatet av 100% - ett fullständigt bortskaffande av prostatit. Detta är en naturlig honungsbaserad lösning. Vi kollade metoden och bestämde oss för att rådgöra med dig. Resultatet är snabbt. DEN EFFEKTIVA METODEN.

Nödvändigt för prostata vitaminerna:

 • Vitamin A. Det är en stark antioxidant. Det saktar ner organismens åldrande, aktiverar skyddssystemet. Deltar i utvecklingen av könshormoner. Deltar i bildandet av fröet och förbättrar styrkan.
 • Vitamin B6. Skyddar mot externa och interna negativa faktorer genom syntes av leukocyter. Reglerar nivået av adenom.
 • Vitamin D. Återställ arbetet med leukocyter. Det producerar kalcitriol, vilket reducerar fel omvandling av vävnader.
 • Vitamin E. Reglera skyddsfunktionerna för immunitet. Med prostatit är han en deltagare i syntesen av interleukin-2 (ett ämne som förstör skadliga mikroorganismer i organ).
 • Dessutom har E-vitamin en positiv effekt på prostata. Inte undra på att andra namnet är "Man". Det har en positiv effekt på en stark hälft av befolkningen. Reglerar produktionen av manliga hormoner och prostatajuice, ökar styrkan. Skyddar mot patogener, slutar åldras och minskar risken för cancer.

Mikroelement för prostata

Vitaminer från prostatit kommer att vara fördelaktiga i kombination med mikroelement. Deras inverkan bör vara generell, rikta styrkor mot mekanismen för skydd mot inflammation i prostata vävnaden.

Det viktigaste för prostatas hälsa är:

 • Magnesium. I kombination med kalium och kalcium, förbättra cellernas prestanda i immunsystemet vid inflammationsplatsen - prostata. Reglera komponenterna i prostatajuice, ökar dess antiinflammatoriska funktion.
 • Selen. Det är en mycket stark antioxidant. Har en stor fördel vid behandling av tumörer och inflammationer som är kroniska, även i prostata. Det stimulerar produktionen av spermier, normaliserar dess sammansättning och syntes av manliga könshormoner. Förbättrar skydd mot tumörbildning. Positivt påverkar minskningen i manifestationer av sjukdomen, som åtföljs av bildandet av stenar.
 • Zink. Det nödvändiga elementet för skydd mot tumörbildning. Om kroppen saknar detta element, är det en omvandling av kronisk prostatit till bildandet av godartat ursprung eller malign inflammation. Han är utsedd för att öka aktiviteten hos spermier. Normaliserar bildandet av manliga hormonet - testosteron. Förbättrar erektion. Försiktighet bör vidtas för att förhindra överflöd av selen. Eller det kommer att finnas en inhibering av kroppens skyddande funktioner.

Naturligtvis är inte alla användbara mikroelement och vitaminkomplex från prostatit listade här. En kombination av makro- och mikroelement och vitaminer krävs. Endast deras brist leder till försämring av prostatakörteln.

Aevit med prostatit bör tas eftersom det innehåller alla nödvändiga element.

Produkter som innehåller de nödvändiga elementen

Att förse kroppen med användbara vitaminer och mikrodelar kan vara två sätt: att äta och ta vitaminer. Kroppen absorberar bättre vitaminer och mineraler som erhålls med mat.

För att förbättra styrkan är det viktigt att använda:

 • Vitamin A finns i pumpa frön, morötter, persilja, aprikoser, tomater, etc.
 • B-vitaminer finns i mandel, pumpa, valnötter, ostar, stallost, fisk, morötter.
 • Vitamin D finns i ost, kesost, mjölk, kycklingägg.
 • Vitamin E finns i fjädrarna av lök, vegetabiliska oljor, äggulor, valnötter, pumpa, mandlar.
 • Zink erhålls från fisk, nötter, räkor, vitlök och äggulor.
 • Selen finns i skaldjur, rågbröd, tomater och majs.
 • Magnesium är i torkade datum, spenat, nötter, bönor, frön.
 • Fiskolja har ett stort antal användbara komponenter. Det finns inga problem med sina källor. Fiskolja säljs i kapslar och finns i fisk. Du kan dricka sin kurs och fylla på kroppen med de nödvändiga ämnena.

Du kan se att pumpa, nötter och skaldjur innehåller en grundläggande uppsättning vitaminer. För att förebygga prostatit är det nödvändigt att använda kli varje dag med kefir.

Produkter som påverkar prostata negativt

Det finns produkter som inte bara kan förhindra behandling av prostatit, men också orsaka dess utseende. Detta är en skadlig mat, som är väldigt gott. Men män bör välja vad som är viktigare: könshälsa eller läckra - skadlig mat.

Listan över skadliga produkter för prostata:

 • Rökta produkter. Har en irriterande effekt, påverkar prostatakörteln negativt.
 • Salt. Behållar fukt, ökar trycket som ett resultat - dålig arbetsförmåga hos prostata.
 • Alkohol. Leder till inability ejaculate. Öl fyller kroppen med kvinnliga könshormoner.

Utesluta inte helt dessa produkter. Det är bara nödvändigt att begränsa deras användning.

Daglig användning av vitaminer och mikrodelar gör det möjligt för kroppen att behålla sin funktion i tonen. För att göra detta skapas en regim med riktig kraft och olika produkter. På grund av detta minskar risken för prostatit, och om sjukdomen redan är aktiv kommer dess manifestation att minska avsevärt.

Vem sa att det är omöjligt att bota prostatit?

Har du en PROSTATE? Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte? Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • konstant smärta i underlivet, skrotum;
 • svårighet att urinera
 • sexuell dysfunktion.

Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Prostatit kan vara CURED! Gå till länken och ta reda på hur specialisten rekommenderar behandling av prostatit.

Vitaminer för prostatit

Alla patologiska abnormiteter i organ och system som kroppen syftar till att eliminera sig. Detta kräver mycket resurser för att dra nytta av säkerhetskopieringsfunktionerna. Under sjukdomsförloppet slösar kroppen gradvis några av resurserna för att bekämpa patologi. På grund av långvarig och ofta aggressiv, sjukdomsförlopp och lämpliga mediciner blir vitaminer och spårämnen knappa. Vissa vitaminer är speciellt viktiga för kroppens normala funktion, förnyelsen av dessa substanser i kroppen leder till återställande av resurser.

Symtom på inflammation i prostata

Vilka element är viktigast och deras inverkan

Komplexa vitaminer för prostata behövs för att ge en väsentlig förbättring av välbefinnandet. Användningen av ett visst vitamin ger inte signifikanta resultat, så idag på apotekens hyllor kan du möta en mängd vitaminer, även i bisarra doseringsformer.

Brist på vitaminer elimineras inte nödvändigtvis av droger, så du kan använda produkter som innehåller användbara mikronäringsämnen i stora mängder.

Vilka vitaminer för män är viktigast för prostatit:

 • vitamin E - med prostatit har en immunmodulerande effekt, ökar interferonsyntesnivån, förbättrar potensen, accelererar återvinningen av celler och har en antioxidant effekt. Dessutom ökar produktionen av juice av prostata och "manliga" hormoner. Du kan få E-vitamin i stora mängder från alla vegetabiliska oljor;
 • vitamin A - För behandling av prostatit är användbar på grund av stimulering av processen med cellreparation, normalisering av testosteronproduktionsnivå, spermatogenes och även normalisering av potens. Immunomodulerande effekt, som accelererar återhämtning och strider mot infektionen som orsakade inflammation, märks. När en inflammatorisk reaktion uppstår bildas toxiner som debuggeras i intilliggande vävnader och vitamin A eliminerar dem. För kroppen är huvudkällan: morötter, lever, fiskolja, pumpa;
 • vitamin C - med prostatit främjar utvecklingen av lokal immunitet, ökar blodcirkulationen i kapillärer och små kärl, producerar en antioxidant effekt och normaliserar förloppet av metaboliska reaktioner i prostatakörteln. Mycket av detta vitamin i alla produkter av vegetabiliskt ursprung, särskilt i citruskulturer, äpplen och kål;
Innehållet av vitaminer för prostata i livsmedel
 • vitaminer i grupp B - Vid behandling av prostatit krävs nästan allt, men det värdefulla är B6 (pyridoxin). Substansen förstärker de vita blodkropparnas skyddande funktion, minskar graden av progression av den inflammatoriska reaktionen och verkar som en kvalitativ profylaktisk utseende. Normaliserar processerna av trophic typen i de drabbade delarna av organet. B6 återställer den korrekta kompositionen av prostatajuice. Detta vitamin är rikligt i levern, bananer, nötter, groddar och jäst;
 • vitamin D - stimulerar leukocytimmunitet på lokal nivå, utövar anti-cancerframkallande effekt och eliminerar celler av tumörtillväxt. Kroppen producerar vitamin från effekterna av ultraviolett strålning. I mat kan den erhållas från ost, vegetabiliska oljor, lever, gröna, fiskolja.

Nödvändiga mineraler och spårämnen

Den maximala effekten av vitaminer kan inte uppnås utan spårämnen, eftersom absorption och effekt uppnås uteslutande genom att kombinera ämnen. Mineraler ökar absorptionen av vitaminer, bidrar till antiinflammatorisk effekt. De mest kända och populära mineralerna är zink, magnesium och selen:

 • zinkorganismen använder sig för att skydda mot tillväxt av tumörer. När det finns ett underskott finns det en förutsättning för sjukdomsutvecklingen i hyperplasi (främst godartad) eller onkologi (särskilt malign). Ämnet ökar spermobiliteten, främjar produktionen av testosteron och förbättrar kroppens erektilfunktion.
 • magnesium kommer övervägande parallellt med kalcium och kalium. Ämnenna bidrar till att stärka den lokala immunfunktionen i prostatakörteln. Har en effekt på innehållet i prostatajuice, förbättrar den antiseptiska effekten;
Intag av vitaminer för prostata
 • selen är en värdefull antioxidant. Dess effektivitet vid behandling av kroniska former av inflammation och cancerprocesser bekräftas genom studier. Användningen av selen förbättrar spermatogenesen, sammansättningen av den seminala vätskan, förbättrar produktionen av "manliga" hormoner och förhindrar bildandet av en tumör. Medicinen registrerade flera fall av symptomatisk lättnad från prostata adenom med tillsats av urolithiasis med användning av selen.

Separat användning av spårämnen krävs sällan, eftersom de ingår i kompositionen av vitaminkomplex. Dessutom finns spårämnen i stora mängder i livsmedelsprodukter: skaldjur, linolja, nötter och vegetabiliska produkter.

Farmaceutiska vitaminer för prostata adenom

Vitaminer för prostatakörteln kan komma in i kroppen i stora mängder med ytterligare användning av speciella vitaminkomplex. Du kan hitta pengar på de flesta apotek med handelsnamn:

 • "Plus" är ett verktyg som hjälper till att normalisera processen med urinering och hämmar utvecklingen av adenom, förbättrar människans styrka. Används i terapi
 • "Pro Formula" är ett läkemedel som används i ett komplex av terapi för behandling av kroniska / akuta former av prostatit. Innehåller vitamin E, zink, magnesium. Basen är eleuterococcus, ginseng, persilja och sereno extrakt;
Kosttillskott NSP: Pro Formula (Pro Formula)
 • "Simple Aktin" är ett komplex med mycket zink. Patienter som använder prostata vitaminer med namnet "Prost Actin" noterar en förbättring av urinflödet, eliminering av svullnad av vävnader och acceleration av återhämtning av prostatakörteln. Innehåller vitaminerna A, E, bereds på basis av medicinska växter av exotisk karaktär;
 • "Ultra Viril Actin" och "S Palmetto" är medel för normalisering av prostatakörteln.
 • "Astrum PRS-Complex" är ett läkemedel som hjälper till att eliminera symtomen på prostatit: minskar svullnaden i vävnaderna, förbättrar urinflödet och stimulerar blodcirkulationen på lokal nivå.
 • "Formeln av en man" används för att behandla prostatit av olika etiologi på grund av den bästa syntesen och balansen mellan hormoner av den sexuella typen;
 • "Aevit" med prostatit innehåller ett komplex av vitaminer, särskilt A och E;
 • "Achimir med yohimbe" är ett ämne för att säkerställa långvarig smink och näring av prostatan, förbättringen av funktion uppnås genom blodinflödet i det lilla bäckenet;
 • "Vita Zinc" är aktivt förskrivet i akut och kronisk form av adenom som en profylax för prostata degenerering;
 • "Astrum-Men" stimulerar lokalt blodflöde, eliminerar stagnation och hjälper till att skapa en balans på hormonnivåen, förhindrar framkallandet av adenom;
 • "Biosim" har en uttalad antiinflammatorisk effekt, har en lugnande effekt på symtomen.
 • koncentrat av tranbär - växten innehåller många vitaminer, vilket orsakar en antiinflammatorisk och baktericid effekt;
 • Astrum SowerBerry har en liknande effekt som föregående ämne, endast den har mycket vitamin C;
 • "Diuresress Formula" används inte bara för adenom, men för ett antal andra sjukdomar: cystit, uretrit, pyelonefrit;
Diuress Formel
 • "Rensept" påverkar mest de inflammatoriska processerna;
 • "Fitoren" är relevant när det används för att behandla inflammatoriska sjukdomar: nefropati, lesioner i urinväg / organ, bildning av beräkningar i njurarna. Dessutom bidrar till eliminering av karbamidsalter från systemet;
 • "Uro Lax" används på grund av inhibering av inflammatoriska processer i de organ som är involverade i induktion av urin. Dessutom hjälper det vid resorption av urinsalter och fungerar som en profylax mot utseendet av sand i utflödeskanalerna;
 • "Biosim" har en antiinflammatorisk effekt och "utjämning" -effekten för att eliminera de besvärliga symtomen på sjukdomen. Används för inflammatoriska sjukdomar lokaliserade i genitourinärsystemet, i synnerhet, visas mot cystit och cystopyelonefrit;
 • klorofyll accelererar frisättningen av salter från systemet under oxaluri. Läkemedlet löser upp oxalatet i urinen och tar bort partiklarna tillsammans med urinen.
 • "Alfa Gerb" används på grund av dess antiinflammatoriska egenskaper, så ämnet är en del av behandlingen av prostata, cystit och pyelonefrit.
 • "Capsicum Passy" kännetecknas av antibakteriell verkan, bidrar också till eliminering av inflammation;
 • "Sourse Life Man" är ett multifunktionellt läkemedel med ett komplex av vitaminer och mineraler som är nödvändiga för män;
 • "Daily Mens" är indicerad för användning hos män som har uppnått vuxenlivet, i sin sammansättning lycopen och spårämnen;
 • "Multivitare" innehåller multivitaminer och mineraler för att eliminera inflammatoriska processer i kroppen;
 • "Vita Zinc" indikeras för alla typer av adenomflöde, eftersom det verkar som en profylax för utseende av neoplasmer;
 • "Super E" har en stark antioxidant effekt på genitourinary systemet.

När kroppen når den rätta nivån på vitaminer, minskas risken för komplikationer från prostatit, liksom symtomens allvar, betydligt. Stabiliteten hos organismen för återfall är noterad.

Användningen av vilka vitaminer som kommer att gynnas med prostatit

Behandlingsplanen för patienter innehåller alltid ett föremål på vitaminterapi, eftersom de deltar i kroppens biokemiska reaktioner och utan dem försvinner processen i många processer tillfälligt eller permanent. Bristen på vitaminer påverkar alla kroppssystem negativt, så när man behandlar prostatit hos män om vitaminterapi kan man inte glömma.

Tocopherol (vitamin E)

Den minsta dagliga dosen för män är 10 mg eller 10 IE, högst 300 IE.

renderade effekter

 • Det är därför en antioxidant med tillräckligt innehåll i kroppen, åldringsprocesserna, tillväxten av tumörceller och risken för skador på cellmembran i inflammatoriska processer saktas ner.
 • Förhindrar förstöring av testosteronmolekyler i kroppens män, därför:
 1. Processerna för tillväxt och utveckling av sexceller och organ går inte ner.
 2. ökar förmågan att befruktas;
 3. människans maskulinitet minskar inte;
 4. syntesen av protein förbättras, vilket underlättar den tidiga återhämtningen av skadade celler i inflammation;
 5. kroppens muskelmassa minskar inte.
 • Förhindrar bildandet av blodproppar.
 • Tocopherol hjälper till att förbättra blodcirkulationen och ökar stabiliteten hos blodkärlens väggar, vilket förhindrar utvecklingen av stillastående fenomen i det lilla bäckenet och utvecklingen av stillastående prostatit.
 • Processerna för cellulär andning förbättras.

På grund av effekterna på mankroppen bör tokoferol användas inte bara under prostatit, men också under frånvaro av sjukdomar. Män ska ta vitaminpreparationer sex månader före den planerade uppfattningen av barnet!

Vilka produkter innehåller

Det är ett fettlösligt vitamin, därför bör det vara tillräckligt med fettsyror i kroppen för dess assimilering. När du förbereder grönsaker, som inkluderar tokoferol, lägg alltid till andra produkter med en fetthalt.

 • grönsak, sojabönor, majs, linfröolja;
 • majs;
 • bönor: sojabönor, gröna ärtor, vita bönor;
 • ägg kokta;
 • gröna: persilja, sallad;
 • mjölk är fräsch;
 • smör;
 • råg;
 • korn;
 • ost;
 • morötter.

Studie tabellerna med innehållet av tokoferol i livsmedel så att den erforderliga mängden kommer från mat varje dag.

preparat

När du väljer ett preparat, studera kompositionen för att veta hur mycket tokoferol det innehåller. Detta är nödvändigt för att förhindra överdosering om du äter mer mat som innehåller vitamin E.

 1. "Aevit".
 2. Tokoferolacetat.
 3. "Vitrum".
 4. "Forvitale".
 5. "Evion".
 6. "Sana-Sol".

Med en brist i kroppen av tokoferol försämras absorptionen av retinol.

retinol

Vitamin A är fettlöslig, så när du använder produkter med dess innehåll, tillsätt fett. Den dagliga dosen på 1 mg, den maximala dagliga dosen ska vara mindre än 30 mg och en enstaka dos på mindre än 15 mg. Du måste noggrant välja dosen, eftersom det är möjligt att överdosera.

Hur påverkar kroppen prostatit?

 1. Främjar en ökning av kroppens skyddskrafter genom att aktivera leukocyterna till fagocytos för att bekämpa patogenerna i infektiös prostatit.
 2. Ökar resistens hos slemhinnor till smittämnen, vilket förhindrar infektion av prostata.
 3. Det har en antioxidant effekt, så skadorna på cellemembran minskar och cellregenerering förbättras med inflammatoriska processer i prostata hos män.

Vilka produkter innehåller

 • äggula av ägg;
 • torskleverolja;
 • kräm;
 • feta sorters ostar;
 • fisklever
 • en stump av en gris
 • lever av nötkreatur;
 • morötter;
 • apelsiner;
 • aprikoser;
 • mango;
 • tangeriner.

Maten innehåller inte vitamin A i sin rena form, det finns en provitamin, som i människokroppen redan omvandlas till ett vitamin. Detta bör beaktas vid menyn, så att den dagliga dosen är korrekt: 1 mg vitamin 6 mg provitamin.

preparat

 1. Retinolacetat.
 2. Retinolpalmitat.
 3. "Aevit".
 4. "Alfabet".
 5. "The Queen".
 6. "Multi".

För behandling av prostatit hos män används vitamin bäst i form av tabletter från monokomponent eller polykomponentläkemedel, av vilka retinol absorberas lika.

kalciferol

D-vitamin - fettlöslig, kan syntetiseras i mänsklig hud under inflytande av ultravioletta strålar, daglig dos av 5 μg.

Hur gör kroppen

 1. Ökar kroppens motståndskraft mot infektion.
 2. Förhindrar tillväxten av tumörceller, vilket är viktigt vid behandling av inflammatoriska sjukdomar.
 3. Främjar snabbare regenerering.

Var är den

 1. Fiskolja.
 2. Stugaost.
 3. Torsklever.
 4. Vegetabiliska oljor.
 5. Smör.
 6. Äggula.

Askorbinsyra

Vitamin C är vattenlöslig, därför är det bättre att använda produkter med innehåll i en frisk form. Den dagliga dosen på 70 mg.

Hur gör det?

 1. Minskar permeabiliteten hos blodkärlens väggar, förhindrar spridning och infästning av infektion.
 2. Det är en antioxidant.
 3. Främjar förbättring och snabbhet av immunsvaret.
 4. Förbättrar blodcirkulationen i kroppen, förhindrar utvecklingen av stillastående prostatit hos män.
 5. Förbättrar metaboliska processer i prostatakörteln.

Var är den

 1. Surkål.
 2. Nypon.
 3. Citrusfrukter.
 4. Spenat.
 5. Kiwi.
 6. Tomater.
 7. Bulgarisk peppar.
 8. Svart vinbär.

Rosehip förvärrar tillståndet av tänder och tandkött, så efter att ha använt det, rengör munnen. Vid värmebehandling av grönsaker förstörs vitaminen.

preparat

 1. Askorbinsyra.
 2. "Multiproduct Ascovit".
 3. "Asvitol".

Vitaminer B6 - pyridoxin

Den dagliga dosen av pyridoxin 2 mg är vattenlöslig.

Fördelar med vitamin

 1. Det förbättrar enzymatiska processer, vilket bidrar till återställandet av skadade vävnader under inflammatoriska processer.
 2. Stärker kroppens immunförsvar, stimulerar syntesen av leukocyter.
 3. Förhindrar utvecklingen av urolithiasis, vilket minskar risken för inflammation i prostatakörteln hos män.
 4. Normaliserar återställningsfunktioner.
 5. Förbättrar kompositionen av prostatsjuice, vilket är att förebygga utvecklingen av inflammation och infektion.

Vilka produkter är tillgängliga

 • jäst;
 • lever;
 • spannmål spannas;
 • bananer;
 • kli;
 • nötter;
 • bröd av grovslipning.

preparat

 • "Pyridoxin-hydroklorid";
 • "Geksavit";
 • "Aevit";
 • "Complivit";
 • "Pentovit".

riboflavin

Vitamin B2 är inblandat i syntesen av nya celler och oxidations-reduktionsreaktioner. Om patienten ofta överbelastas med fysiskt eller psykiskt arbete, och på jobbet var det ofta stressiga situationer, är vitamin B6 nödvändigt för att återställa styrka och energi i kroppen. Utan deras återställande kommer kroppens kamp med inflammation att vara ineffektiv och långsam, vilket negativt påverkar patientens återhämtningstid. Den dagliga hastigheten är 2 mg.

Hur gör kroppen

 1. Främjar syntesen av stresshormoner.
 2. Förbättrar enzymernas arbete, eftersom det är en del av deras sammansättning.
 3. Främjar syntesen av energi i celler.
 4. Deltar i förnyelsen av cellulära strukturer, ben och muskelsystem.
 5. Återställer celler i magslemhinnan.

Var är den

 1. Bovete groats.
 2. Havregryn.
 3. Bullepulver: ärter, sojabönor, bönor.
 4. Svamp.
 5. Aprikoser.
 6. Jordnötter.
 7. Gröna livsmedel och grönsaker.
 8. Jäst.

preparat

 1. "Tiaminhydroklorid."
 2. "Beflavin".
 3. "Bentavit".
 4. "Lactochrome".

Mer än en fjärdedel av användbara ämnen går förlorade när de kokas, så efter att ha lagat gröt eller grönsaker lämnar buljongen och dricker det!

Vitaminer i prostatit bör ingå i komplex terapi, speciellt kursen kommer att ligga i början av utvecklingen av inflammation. I kroniska former kommer vitaminer att ge stödjande terapi. Hypovitaminos kan förvärra patientens tillstånd, så förebyggandet bör alltid göras.

Mer information om vitaminer och deras effekter på kroppen kan läras genom att titta på den här videon:

Vitamin E

Vitamin e tillhör gruppen av föreningar som kallas tokoferoler. Den har en stark antioxidant effekt, förhindrar åldrande av kroppen och infertilitet, därför kallas det vitamin av ungdom och fertilitet. Det är vitamin E med prostatit som kan avsevärt lindra tillståndet med inflammation och förhindra patologiska förändringar i celler.
innehåll
1. E-vitaminens roll
2. Brist på vitamin E
3. En överdos av vitamin E
4. E-vitamin i kosten

1. E-vitaminens roll
Vitamin e, dvs alfa-tokoferol i människokroppen har många olika funktioner. Först och främst har det antioxidantegenskaper som förhindrar skador på cellcellsmembran som orsakas av fria radikaler. Dessutom hämmar oxidationen av kolesterol LDL, vilket förhindrar bildandet av aterosklerotiska plack. Genom att ordinera vitaminer för prostata, inkluderar läkare nödvändigtvis vitamin E, just på grund av dess antioxidantegenskaper. E-vitamin förhindrar bildandet av blodproppar i blodkärl, så det rekommenderas att människor som har högt kolesterolhalt i blodet och för förebyggande mot hjärtinfarkt ska konsumeras. Vitaminer är föreskrivna för prostatit i komplexet, det vill säga om läkaren rekommenderar intag av E-vitamin, då endast i kombination med vitamin a, eftersom det förhindrar oxidation av den tidigare. Vitamin e har antitumör effekt, därför används det också som ett förebyggande medel. Höga doser av E-vitamin minskar cellulär stress, förhindrar oxidation och förändrar cellmembranets egenskaper, vilket förbättrar insulininsatsen och reglerar blodsockernivån. Sådana multivitaminer med prostatit bekämpar effektivt stillastående processer, förbättrar permeabiliteten hos prostata väggarna. I sin tur förhindrar en diet rik på vitamin e defekterna hos fostrets neurala rör och orsakar den korrekta graviditeten. Bristen på vitamin e bidrar till nedsatt fertilitet hos män. Under spermatogenesprocessen bildas spermatozoer av dålig kvalitet, eller inaktiv eller helt enkelt inte livskraftiga.
2. Brist på vitamin E
Brist på detta vitamin händer ganska sällan, därför före avgörandet av vilka vitaminer som ska dricka med prostatit, föreskriver doktorn biokemiska studier och utvecklar sedan ett individuellt intagschema. Symptom, förordningen om e-vitamin brister är: minskning av vitamin i blodplasman, den accelererade sönderfall av röda blodkroppar, liksom svår muskeldystrofi hos vuxna. Bland spädbarn med låg födelsevikt är också observerats som e-vitaminbristsymptom på hypovitaminosis är :. En ökad känslighet för den toxiska verkan av syre, trombocytaggregation, nedsatt neuromuskulär ledningsförmåga och undertryckande av blodkärlstillväxt i ögat, vilket leder till blindhet. Män kräver en strikt beräknad dos av vitamin E med prostatit för att förhindra överdosering, med en rad negativa konsekvenser.
Symptom på vitamin E-brist:
trötthet,
anemi,
Håravfall,
Skador på nervsystemet,
Problem med tänder och ben,
Mottaglighet för infektioner
Högt kolesterol.
Vitamin e är nödvändigt för det normala funktionen av reproduktionssystemet för både män och kvinnor. Det är för att om en man är orolig för prostatit, är E-vitamin förskrivet tillsammans med antibiotika och smärtstillande medel. Långvarig vitamin E-brist hos kvinnor leder till missfall eller till och med infertilitet. Brist på vitamin under graviditeten leder till viktminskning av barnet och för tidig födsel. Förresten, kan bristen på E-vitamin hos män orsaka prostataväxt och till och med impotens. Läkaren beräknar den exakta dosen av vitamin E i prostatit, impotens eller prostatahyperplasi, spontant eftersom läkemedlet inte rekommenderas.
3. En överdos av vitamin E
Allt som tas i stora doser är skadligt för kroppen. Vitaminer, inklusive vitamin E., kan också vara skadliga. Det är svårt att överdosera mängden vitaminer som konsumeras med mat, men om du tar extra vitaminer är det mycket svårt att övervaka deras mängd. Om E-vitamin är ordinerat för prostatit, är det därför nödvändigt att följa den rekommenderade dosen. Överskott av E-vitamin kan leda till blödning och trötthet. På grund av det faktum att vitamin e är upplöst i fett, är dess mängd lätt överdoserad.
Symptom på vitamin E-överdosering innefattar:
huvudvärk
Trötthet och sömnighet,
Muskelsvaghet,
dubbelseende,
Tarmsjukdomar.
4. E-vitamin i kosten
E-vitamin produceras endast i växter. Den mest värdefulla naturliga källan är vegetabiliska oljor, speciellt vetegroddarolja. Därför ska vitaminer för prostata ta hänsyn till dess grundläggande kost. En bra källa till E-vitamin är också nötter, helkorn och gröna grönsaker: sallad, spenat och kål. Kallpressade oljor innehåller mycket mer E-vitamin än raffinerade, eftersom bearbetningsprocessen förstör upp till 75% av vitaminet. Om en man har hyperplasi eller prostatit kan vitamin E absorberas med mat om den ingår i den dagliga kosten.

Tabell. Innehållet av E-vitamin i 100 g produkt