Huvud
Behandling

Varför prostata massage?

Massage i prostatakörteln innebär att stimulera denna körtel för att förbättra hälsan eller utföra sexuell stimulans. Prostatakörteln kan masseras externt eller genom att införa ett finger i anuset och försiktigt utsätta prostata musklerna. Innan vi blir bekanta med hur man utför en massage i prostatakörteln lär vi oss mer om prostatakörteln själv och dess funktioner.

Funktioner av prostata

Prostatakörteln är en viktig körtel i det manliga reproduktionssystemet. Den ligger under blåsan, som omger urinröret, och är jämförbar i storlek till valnöt. Denna körtel utför funktionen att producera en alkalisk vätska som blandar med spermier, bildar spermier. Vätskan som den producerar är 50-70% av spermierna. Alkalinitet hos spermier hjälper till att förlänga livslängden hos spermatozoa i vaginens sura miljö och ökar därigenom sannolikheten för befruktning.

Prostatakörteln består delvis av muskelvävnad, vilket hjälper till att isolera spermierna under utlösningen. Prostatsmuskler hjälper också till att kontrollera urinflödet och förhindra urinering under samlag. Bland annat spelar prostata en viktig roll vid bildandet av ett manligt sexuellt svar.

Hur man gör en prostata massage

Massage i prostatakörteln kan ske självständigt, men det kan också utföras av en läkare eller sexpartner. Även om denna procedur orsakar pinsamhet hos vissa män, kan det betydligt hjälpa dem som lider av komplikationer i samband med prostatakörteln. Det finns tre typer av prostatakörtelnmassage - extern, intern och med en speciell enhet (massager).

Extern massage av prostata

Prostatakörteln kan masseras externt genom att massera kroppsområdet som ligger mellan anus och botten av penis och kallas perineum. Prostatakörteln ligger direkt ovanför perineum. För att påbörja proceduren måste du se till att dina naglar rengörs och trimmas.

Dra dina fingrar över hela längden på din gren för att hitta en liten depression på dess yta. Detta är platsen att masseras. För att utföra stimulering av prostatakörteln, håll fingrarna på denna plats framåt och bakåt. Denna typ av massage kan orsaka ejakulation. Om det uppstår smärta under massagen, är det inte gjort korrekt och bör stoppas omedelbart.

Interna massor av prostata

Innan du börjar en internmassage av prostata, bör du se till att dina händer är rena och naglarna är trimmade. Om det behövs tömma tarmen innan du börjar proceduren. Lägg sedan på sterila latexhandskar och applicera ett vattenbaserat smörjmedel på fingrarna. Sätt långsamt ett finger i ändtarmen genom anusen och flytta den till ett djup på 5-7 cm mot naveln. Du måste nå prostatakörteln, vilket känns som en mjuk rundformation.

Massera körteln försiktigt på sidorna med vågliknande rörelser, förbi sin centrala del. I den centrala delen är känsliga nerver, som kan skadas av intensiv massage eller exponering för naglarna. Denna typ av massage kan också orsaka ejakulation, och när det uppstår smärta bör det stoppas omedelbart.

Det finns flera enheter tillgängliga på marknaden för att utföra prostata massage. Dessa enheter gör det möjligt att utföra massage utan händer och är som regel lätt att använda. Interna massageapparater verkar på sphincter-musklerna för att stimulera prostata, och enheter för extern massage masserar prostata, som påverkar perineum.

Fördelarna med prostata massage

 • Massage i prostatakörteln underlättar diagnosen, liksom behandlingen av många sjukdomar som är förknippade med sexuell hälsa.
 • Det används allmänt och används som en alternativ terapi för behandling av prostatit, inflammation i prostata.
 • Massage i prostatakörteln kan hjälpa till att bota impotens och erektil dysfunktion, förbättra flödet av sperma och blodcirkulation.
 • En sådan massage kan hjälpa till att förhindra eller behandla utvidgningen av prostata körteln som orsakas av uppbyggnad av halvvätsketryck i prostatakörteln.
 • Det kan förbättra urinflödet, vilket förvärras på grund av en ökning av prostatakörteln.
 • Massage i prostatakörteln hjälper till att eliminera stillastående fenomen i prostata, vilket minskar sannolikheten för infektion.
 • Det hjälper till att öka testosteronnivåerna och kan förbättra sexuell erfarenhet.

Potentiella faror

Prostatakörteln är ett mjukt inre organ. Intensiv massage av denna körtel eller skador på känsliga nerver kan få allvarliga konsekvenser. Det kan leda till en form av blodinfektion som kallas septikemi. Hos personer med prostatacancer kan en sådan massage orsaka spridning av cancerceller till andra delar av kroppen. Dessutom kan dess resultat vara problem som periprostatisk blödning. Därför bör du rådgöra med en läkare innan du går till prostata-massage och får hans godkännande.

Typer av massage prostata

Prostatamassage är en terapeutisk procedur som gör att du kan aktivera blodtillförseln i körteln och ta bort överskott av seminalvätska. Många män föredrar att utföra terapeutiska manipuleringar hemma, även om träningen inte kan kallas lätt. Här spelar den psykologiska faktorn i stället för det fysiska besväret en roll. Det är mycket bekvämare att utföra proceduren hemma, snarare än vid läkares tidpunkt.

Regelbunden utförande av massage möjliggör förbättring av funktionaliteten hos kroppar i ett litet handfat och patientens status.

Det är inte svårt att utföra massage manipuleringar, det viktigaste är att göra det korrekt och regelbundet. Hur man gör det kan du lära av denna publikation.

Hur man gör en prostata för massage

Förmodligen kommer urologen att kunna besvara denna fråga mer detaljerat. Men du kan och självständigt förstå denna fråga, har studerat fotokretsen och tittat på videon lektioner. Det viktigaste är att massagen ger bra, inte skada.

Vid utförandet av proceduren är det viktigt att stämningen under massage förändras periodiskt så att det är möjligt att promasagazarera körteln från alla håll.

Massage kan utföras i en position "sitter på knäna", ligger på din sida eller står, lutar dina armbågar på bordet.

Massageproceduren börjar med en lätt sträckning av prostata. Varje dag ökar intensiteten i massagen och varaktigheten ökar (maxtid är 2 minuter). Specialister rekommenderar att utföra manipuleringar varje dag i en vecka.

Förbereder för en massageprocedur

För att korrekt utföra en massage måste du noggrant förbereda sig för processen själv och inte bara psykologiskt. Beredningen kan delas upp i flera steg:

 1. Om du gör självmassage, studera sedan noggrant den teoretiska delen av proceduren. Försök att komma ihåg sekvensen av åtgärder och, om det behövs, ladda ner videohandledning och grafikkort. Om detta inte är gjort kan en lågkvalitativ massage orsaka många komplikationer.
 2. Före proceduren är det nödvändigt att göra en rengörande enema. Efter att tarmarna släppts från avföringen (efter 20 minuter), sätt in buljongbuljongen i ändtarmen och lägg den i ca 30 minuter.
 3. Massage kan göras självständigt eller fråga en älskad, till exempel en fru. Men vem som utför förfarandet, hans naglar ska vara kortklippta och på händerna sätta på medicinska handskar. En halvtimme före massage behöver patienten dricka tillräckligt med vatten för att bättre känna järnet och efter sessionen, tillsammans med urin, utsöndrades produkter av inflammation i körteln.

Typer av massage prostata

Det finns flera typer av prostata massage:

 1. Indirekt massage, som också kallas chaufför laddning. Den enklaste proceduren som kan utföras när som helst: i minibuss, i park, på jobbet etc. Enkelt komprimera en efter en, och stäng sedan musklerna i anusen. Experter rekommenderar att man utför sådana rörelser från 100 till 300 gånger dagligen.
 2. Direkt massage. Det föras genom anusen genom att sätta in ett finger i anuset. Denna typ av förfarande är svårt att utföra på egen hand, så du behöver se en läkare eller ringa en assistent. Före undersökningen krävs också en läkares samråd och samråd, eftersom direkt manipulation är förbjuden för akut inflammation eller cancer, som patienten inte ens vet om. I detta fall kan massage försämra en mans tillstånd avsevärt.
 3. Anal hydromassage. Förfarandet inbegriper införandet i de förrenade tarmarna av kamomillbuljong genom en enema. Örmedicin verkar på slemhinnan, vilket irriterar det och dilaterar blodkärlen. Dessutom är kamillebuljong ett utmärkt antiinflammatoriskt medel. För maximala resultat ska proceduren utföras två gånger i veckan.

Teknik för intim massage

I genomsnitt är det nödvändigt att genomföra 8-10 sessioner, vars varaktighet inte får överstiga två minuter.

Massage kan göras själv, ta ett bad. Patienten bör ligga på ryggen, med benen att kastas på badets sida. Sätt en handske på din hand och skriv in pekfingret (smurt med vaselin) i anuset vid 5 centimeter. Utför sedan jämna cirkulära och sträckande rörelser. Om sperma uppträder på penishuvudet, utförs proceduren korrekt. Glöm inte att kontrollera varaktigheten av manipulationen.

För att göra massage medan du står, behövs en assistent. Patienten behöver böja sig över och luta sig på bordet med armbågarna. Då gör assistenten analmassage (alltid med handskar). Fingret behöver känna sig för tuberkulatet och massera det lätt.

Men liggande på ena sidan kan patienten göra anal prostatamassage ensam. Vid fullbordandet av förfarandet är det nödvändigt att tömma urean.

Massage i knä-armbågspositionen kan utföras självständigt eller tillgripa hjälp. Villkoren är desamma som i tidigare versioner: Sätt ett finger, rikligt smurt med vaselinsalva (alltid i handskar), in i anus och håll körtlarna i 1,5-2 minuter. Indikatorn på korrekt prestanda är vätskan som släpps från urinröret.

Vem kan och borde inte göra prostata massage

De viktigaste indikationerna för massageproceduren är:

I närvaro av en godartad tumör i prostata eller asymptomatisk prostatit bör proceduren dock utföras endast under medicinsk övervakning.

Kontraindicerad prostatakörtel med:

 • akut form av prostatit;
 • smärta i bäckenregionen
 • infektionssjukdomar;
 • cancer i prostata;
 • en abscess;
 • hemorrhoid sjukdom;
 • problem med urinering.

Att massage har gynnat människors hälsa är att man måste genomgå en fullständig klinisk undersökning och få läkarens godkännande för förfarandet.

Tekniker för att utföra olika typer av prostata massage

Prostasmassage är ett förfarande där en mekanisk effekt appliceras direkt på prostata. Denna process utförs av en kompetent läkare.

Massage prostata började ta mer än ett sekel sedan. Då förstod folk inte procedurens mekanismer. Men det positiva resultatet var fortfarande märkbart.

För närvarande rekommenderar urologer att män efter fyrtio år av systematisk prostationsmassage förhindrar förekomst av prostatit.

Kärnan i förfarandet är effekten på kärnans nervändar. Detta stimulerar utsöndringen av prostatajuice, som är stillastående och inflammerad.

Typer av massage prostata

Numera finns det sådana typer av massage:

 • transrektal;
 • manuell;
 • hårdvara;
 • indirekt;
 • hydromassage.

Transrectal (på sparkel) görs enligt följande. Patienten bör ligga på hans sida och ta benen närmare kroppen, vända sig mot massören. Bug injiceras genom urinröret, det når prostata och "massage" det i ungefär en och en halv minut. Behandlingsförloppet är två veckor. Denna typ av massage kan inte ske självständigt på grund av dess fara.

Med manuell massage masseras prostata med ett finger i handen. Förfarandet heter direkt. Detta beror på att effekten på prostata görs genom att röra fingrarna. Denna typ av massage är intern eller extern.

Inre massage i prostata körs utförs rektalt, det vill säga genom ändtarmen. Det utförs med hjälp av ett finger eller med hjälp av speciella massageapparater. Intern massage kallas djupt. Finger är nedsänkt i anusen i fem centimeter. Detta gör att du kan nå prostata. Körteln masseras först på ena sidan, sedan på den andra, och slutligen i mitten.

Extern eller extern massage utförs och utan penetration. Påverkan är från utsidan. Läkaren masserar området, som ligger på ett avstånd av två till tre centimeter från pungen.

Hårdvara massage utförs i vardagliga förhållanden och även med egna händer. Om vakuumsugare och pumpar används för proceduren kallas massage för vakuum.

Hydromassage kan också utföras oberoende. Det produceras några timmar före sänggåendet. Preliminärt är det nödvändigt att rengöra ändtarmen med enema. Sedan, efter ungefär tjugo minuter, sätt 400-500 ml kamomillbuljong, vars temperatur är upp till 22 ° C med användning av en gummipäron. Vätskans volym regleras så att den kan hållas i tjocktarmen i en halvtimme. För att förbättra den antimikrobiella effekten använd kaliumpermanganat eller furacilin. Behandlingsförloppet består av tolv procedurer.

Som förebyggande åtgärd rekommenderas patienter en indirekt massage. Kärnan i tekniken är i sammandragning av musklerna i anus och massera körteln. Ett sådant förfarande som patienten kan bedriva självständigt.

Utförandeknik

Mannen bör ligga på ryggen, böja och sprida benen. Sedan sätter massören handskar på; mitten eller pekfingret, såväl som patientens anus, smörjs med en speciell gel eller petroleumgel. Fingret injiceras i ändtarmen långsamt, långsamt. I denna position är prostatan närmare magen, till dess främre vägg. Införandet av fingret på hela längden gör det möjligt för massören att känna den fibrösa och pineala prostata.

Experten bedömer dess storlek, konsistens, form, symmetri av lober, slemhinnestatus i ändtarmen, smärta. Sedan går han till en massage. Det börjar med sträckande ljusrörelser. Gör sedan en cirkulär slow motion med fingret. Massa första delen av prostata, sedan den andra från topp till botten.

Prostatakörteln är tät eller mjuk. Genom att känna den täta körteln stärker trycket direkt på henne och mjukt försvagas. Vid slutet av proceduren ritas fingret från insidan utåt längs det centrala spåret. Om allt är gjort korrekt, blir det ingen smärta. Massage varar i en till två minuter. Förfarandet görs varannan dag. Antalet sessioner är upp till femton.

När de partiella vesiklarna masseras, skickas en del av den seminalvätska till prostatakanalerna. För att undvika stagnation ska patienten, om nödvändigt, tömma blåsan i tid. Seminalvätska behöver också dras tillbaka i tid.

För närvarande föreskrivs ofta en hårdmetodsmetod för prostata-massage. Det gör det möjligt att återställa prostatakörtens ton, för att bevara sin naturliga aktivitet, för att stabilisera blodcirkulationen, vilket bidrar till eliminering av stillastående sekret.

Om det är svårt att koppla av i ett massagerum krävs speciella massageapparater. De får inte användas på egen hand, eftersom patienten kan skada sig själv genom felaktiga rörelser.

Det finns speciella enheter som utför massage i prostata med tryckluft i fem minuter genom röret, det sätts in i anuset. Massage alternativ med pauser. Obehagliga känslor hos patienten uppenbaras inte.

Ibland utförs massage med hjälp av en fysioterapiapparat genom laser elektromagnetisk behandling. Prostatan masseras med neuro-liknande intensiva strömmar med en antiinflammatorisk, återställande, immunostimulerande effekt. Neurostimulering tillsammans med magnetoterapi i kombination gör att du kan stimulera prostata muskler.

Korrekt utförd massage i prostatan hjälper till att bota olika sjukdomar. Utan denna procedur kan du inte göra med prostatit. Dess betydelse är bra både för en snabb återhämtning och för att stärka den allmänna hanehälsan. Massage i prostatan är en effektiv behandlingsmetod, som samtidigt tillåter dig att diagnostisera urologiska sjukdomar som är direkt relaterade till kränkningar i körteln.

Denna procedur förbättrar blodcirkulationen och hjälper till att avlägsna den patologiska sönderdelningssekretionen från den drabbade prostatakörteln. Tillströmningen av näringsämnen och syre ökar, läkemedlets penetration ökar om läkemedel administreras.

MASSAGE OF PROSTATE
typer, förberedelser och exekveringsteknik

Prostatamassage är en terapeutisk och diagnostisk procedur, under vilken en mekanisk effekt görs på prostatakörteln av en doktors finger införd i patientens anus.

Prostasmassagen började för första gången ännu mer än ett sekel sedan. Vid den tiden hade människor inte en klar uppfattning om exakt vilka mekanismer som uppstod i prostatakörteln under denna procedur, men det positiva resultatet var märkbart. Under de senaste fyrtio åren rekommenderar urologer att alla män efter åttiotalet fyller regelbundet prostata-massage för att förhindra utveckling av prostatit.

Kärnan i massagen är enkel - det är nödvändigt att arbeta på prostats nervändar och stimulerar därigenom frisättningen av stagnerande och inflammerad sap i prostata.

Prostatamassage, som utförs på rätt sätt, hjälper till att bota många sjukdomar i prostatakörteln. Om en man har prostatit, kan denna procedur inte undvikas. Dess betydelse är enorm både för den snabbaste återhämtningen och för den övergripande förstärkningen av människans hälsa.

Ingen av männen är immun från mötet med prostatit. Förr eller senare kommer många av dem att känna igen all rädsla och fasan av detta ord på deras hud, så alla bör veta hur man behandlar sjukdomen, samt veta hur man utför massage för prostata.

Prostatamassage är en av de mest effektiva och vanliga behandlingsmetoderna, liksom diagnosen av urologiska sjukdomar som är förknippade med olika störningar i prostatakörteln.

Målet med prostata massage är att förbättra blodcirkulationen i körteln och ta bort den fördröjda och förfallna patologiska hemligheten från de drabbade lobulerna. Detta ökar inflödet av syre och näringsämnen som är inblandade i återvinningsprocessen, och vid läkemedelsbehandling ökar läkemedlets penetration.

Prostatakörteln ligger på den främre väggen i ändtarmen. Det kan snabbt hittas, eftersom det är en komprimerad form, vars form liknar "muttern". Dess längd är från 4 till 4,5 centimeter, tjockleken är från 1,7 till 2,5 centimeter, bredden är från 2 till 3,5 centimeter. Prostatkörteln består av flera lobuler, vars storlek är annorlunda. Antalet lobules kan vara från 30 till femtio. De ligger alla i en bindvävsbas, som har många muskelfibrer.

TYP AV MASSAGE AV PROSTAT

Det finns flera typer av massage:
- på spark eller transrectal;
- manuell (extern och intern);
- hårdvara;
- bubbelpool;
- indirekt.

På spark eller transrectal. Patienten behöver ligga på hans sida, benen för att ta så nära kroppen som möjligt, vända sig till massören. I denna typ av massage prostatan genom urinröret bougie injiceras, når det prostatan och "massera" det cirka femton minuter. Den fullständiga behandlingstiden varar inte längre än två veckor. Denna typ av prostata-massage kan inte ske självständigt, eftersom det är mycket farligt.

Manuell prostata massage är en procedur där prostatan masseras med ett finger i handen. Denna procedur har ett annat namn: direkt prostata massage, eftersom effekten på prostata körteln är när massörens fingrar berörs direkt. Denna typ av prostatastation kan vara extern och intern.

Den inre massagen av prostata, som genomförs i rektum, kallas rektal. Det kan utföras med ett finger eller med hjälp av speciella massageapparater. Intern massage kallas djupt som fingret störtar i anal hål 5 cm, och endast när det blir till prostatakörteln, vilket bör mass först med en hand, sedan den andra, och i mitten.

Externt eller externt utförs utan att fingrarna tränger in i en bländaröppning. I denna form av prostata massage är effekten på prostatakörteln externt. För att göra detta måste du massera fingrarna med området som ligger strax under botten av pungen (2 - 3 cm ner till anus).

Hårdvaran kan köras hemma och med egna händer kräver det ingen särskild träning. Om vakuumpumpar och sugor används för proceduren kallas massagen för vakuum.

Hydromassage hemma görs av dig själv. Denna typ av prostatastimering utförs för att mildt påverka prostatakörteln några timmar före sänggåendet:
- Rening av ändtarmen med en lavemang
- efter 15 - 20 minuter efter tarmrengöring administreras 400 - 500 ml buljong kamomill temperatur 20 - 22 ° C med hjälp av en fläkt.
Mängden vätska regleras så att den kan hållas i tjocktarmen i en halvtimme.
Stärka bubbelpoolens antimikrobiella egenskaper genom att lägga till buljongkamille kaliumpermanganat (1: 1000) eller furatsilina (1: 5000).
Genomförande på kursen 10-12 förfaranden.

Indirekt prostata massage rekommenderas till patienter som ett profylaktiskt förfarande eller på en tidig stålutveckling av sjukdomen. Denna typ av prostata massage utförs av patienterna själva utan att röra körteln. Kärnan i behandlingsmetoden är att patienten minskar musklerna i anuset och därmed masserar körteln. För att utföra sådana sessioner är vilken plats som helst lämplig.

Indikationer för prostata massage

Vanligtvis föreskrivs massage i prostatakörteln i följande fall:
- med kronisk prostatit;
- med kronisk bäckensmärksyndrom;
- i närvaro av stillastående fenomen i prostatakörteln;
- med infertilitet associerad med inflammation i prostatakörteln;
- med impotens orsakad av patologiska störningar i prostata.

Som en relativ indikation för att utföra prostata-massage kan även patologiska tillstånd såsom asymptomatisk prostatit och prostata adenom övervägas. I detta fall utförs behandlingsförfarandena under noggrann medicinsk övervakning och genomförs laboratorieprov efter varje massage.

BEREDNING FÖR MASSAGE

Oberoende prostasmassage kan göras hemma, med viss omsorg. Innan du börjar en självständig massage i prostata med egna händer, bör du kontakta en läkare. I vissa fall är det kontraindicerat och kan orsaka irreparabel skada på din hälsa.

Innan förfarandet bör tömmas tarmen via lavemang med hjälp av varm lösning och färsk buljong kamomill. Glöm inte att temperaturen av buljongen skall motsvara ett rum, och dubbelt skydda patienten från att falla in i tarmarna av olika bakterier och virus som orsakar tarmsjukdomar, tillsätt lite kaliumpermanganat. Efter en tarmtömning bör patienten grundligt tvätta (med tvål) och torka det anala området.

Ett viktigt villkor för att starta en prostata massage är en fylld urinblåsa. En man borde dricka cirka 800 till 1000 milliliter vanligt vatten eller juice trettio till fyrtio minuter före proceduren. Trycket som uppstår i blåsan när det är fyllt gör det möjligt att uppnå en nära kontakt mellan ytan på prostatakörteln och massagefingeren.

Var noga med att tvätta händerna före och efter massage och under proceduren - använd latexhandskar och smörj med vaselin för att minska obehag när du sätter i ett finger.

Massageproceduren utförs rektalt av en specialist urolog eller hemma av sin fru. Du kan också hitta en sjuksköterska som utövar privat kundservice. Den här tjänsten kommer inte vara billigt, men då kan du få hemma, vilket bestämmer klockans tid. Men oftast i vårt land gör prostasmassagen av mannen själv eller hans fru. Detta bevisas av livet.

En mycket viktig punkt i prostatens massage är valet av position.
Urologer utför det när patienten befinner sig i knä-armbågsläget, vilket anses vara den mest bekväma.
Du kan också göra massage i stående armbågsställning. Mannen böjer sig ner till ett speciellt bord, lutar på det med armbågarna, med en liten båge på ryggen.
I sällsynta fall utförs proceduren när patienten ligger på hans sida med knä böjda på knäna - medan knäna borde vara nära bröstet.

Inte varje man som blir sjuk hemma har en älskad kvinna som är redo att massera sitt sjuka organ. Jag måste lära mig hur man gör prostata massage själv. I det här fallet är följande position lämplig: patienten som ligger på ryggen trycker knäna på bröstet och håller dem med ena handen, medan den andra handen stimulerar prostata.

TEKNIK FÖR MASSAGE AV PROSTAT

En man ligger på ryggen, böjer och sprider benen. Massören lägger på handskar, varefter index eller långfinger smörjs med petroleumgel eller en speciell gel. De smörjer också patientens anus rikligt.

Skriv fingret i ändtarmen långsamt och försiktigt. När patienten befinner sig i denna position kommer prostatakörteln att ligga över ändtarmen, närmare magen (längs framväggen). Efter fingrets införande för hela längden kommer du att känna hur den vilar mot något pineal och fibröst - det här är prostatakörteln.

Först uppskatta dess storlek, form, symmetri av den högra och vänstra loberna, konsistens skick rektala slemhinnan av prostata, svårighetsgraden av smärta, då fortsätta direkt till massagen.

Prostasmassage bör startas med lätta sträckningsrörelser. Gör sedan en långsam cirkulär rörelse med fingret och växla dem med sträckning. Initialt masse en och sedan en annan fraktion av prostatakörteln exkretoriska kanaler under loppet av de prostatakörtlar från toppen och nedåt och från periferin av körteln till den centralt belägna spår, vilken är orienterad i längdriktningen mellan de högra och vänstra loberna i prostata.

Det bör noteras att konsistensen i prostatakörteln kan vara mjuk och tät. När den täta körteln probes, stärks trycket på det, och när det är mjukt försvagas det. I sista delen glider du fingret längs den centrala furan från insidan ut. Om manipulationerna utförs korrekt, ska patienten inte ha någon smärta. Massageens varaktighet är 1 - 2 minuter. I regel utförs prostasmassage efter 1 - 2 dagar, antalet sessioner är vanligtvis 10-15.

Vid massering av de partiella vesiklarna i slutet av prostatakörteln kan en del av den seminalvätska ledas in i prostatakörlens kanaler. För att undvika eventuell stagnation bör patienten, om det behövs, snabbt tömma blåsan. Det är väldigt viktigt att avlägsna all smältvätska i tid.

Hårdmetod för prostata massage

Massage i prostata med hjälp av olika apparater återställer tonen och bevarar prostatakörlens naturliga aktivitet, normaliserar blodcirkulationen, främjar eliminering av inflammatoriska sekretioner.

För de män som tycker det är mycket svårt att koppla av i ett massagerum, är det enda sättet att använda speciella massager för prostata. Men de ska inte användas på egen hand utan att en läkare utses. Detta beror på det faktum att en sådan applikation kan göra mer skada än bra om patienten inte vet om förekomsten av tillstånd där hårdvareseffekten är kontraindicerad.

Med hjälp av TURBROPOST-apparaten utförs prostasmassagen med komprimerad luft i 5 minuter genom röret in i anusen. Massagen växlar med pauser, och det finns inga obehagliga känslor hos patienten.

Med hjälp av den inhemska sjukgymnastikapparaten ANDROGIN utförs massage genom elektro-lasermagneterapi. Prostata masseras med neurikliknande intensiva strömmar med en regenerativ, antiinflammatorisk och immunostimulerande effekt. Elektrostimulering återställer aktiviteten hos det genitourära systemet, blodflödet aktiveras. Neurostimulering och magnetoterapi stimulerar ihop prostata musklerna.

Med hjälp av den terapeutiska apparaten YAROVIT påverkar det patologiska området komplext och intensivt genom fyravågig laserstrålning, ett konstant magnetfält och en elektrisk bipolär stimulerande impuls.

Den nyaste metoden för behandling av prostatit var enheten för mikrovågsterapi (CMV). Hårdvara massage utförs av påverkan av magnetiska svängningar. Vågor från 1 mm till 1 m långa har en fördelaktig effekt på hela organismen.

Fördelarna och skadan av prostata massage

Massage i prostatakörteln tillåter:
- förbättra blodcirkulationen i körteln, vilket ökar intaget av mediciner som tas in i det;
- minska inflammation
- förbättra utflödet av sekretionen av prostatakörteln, ta bort stagnerande fenomen;
- öka sexuell lust och öka längden på samlag
- minska ömhet och obehag
- normalisera urinering
- återställa normal muskelton i prostata och perineum.

Det är emellertid skada från prostata massage, om proceduren inte utförs korrekt. Inflammatoriska processer kan förvärras, ytan av rektumets väggar är skadad. Intensiva rörelser kan orsaka en autoimmun reaktion, vilket kommer att orsaka utseendet av antigener i blodet som orsakar smärta i patienten. För att undvika sådana problem är det bättre att överlämna sessionerna till en specialist.

Kontra

I vissa fall kan prostationsmassage vara opraktisk och till och med extremt oönskad. Kontraindikationer för denna procedur kommer att vara:
- en känsla av svår smärta under massagen
- akut infektiös prostatit;
- tuberkulos av prostata
- närvaron av stenar i prostatakörteln
- malign tumör i prostatakörteln;
- hög kroppstemperatur hos patienten;
- abscesser i prostatakörteln;
- hemorrojder;
- Andra infektionssjukdomar i bäckenorganen;
- retention av urinering.

Läkaren kommer inte att ordinera en prostata massage, om patienten har minst en av ovanstående kontraindikationer. Massage i prostatakörteln bör utföras av en kvalificerad specialist, eftersom felaktiga åtgärder i detta förfarande kan leda till allvarliga komplikationer.

Massage i prostatakörteln: typer, förberedelser och instruktioner för prestanda

Prostata är huvudorganet hos män, vars funktion är att organisera ett korrekt fungerande reproduktionssystem.

Med början av 45-50 år faller män i riskzonen för prostata sjukdom.

För att undvika uppkomsten av symptom och sjukdom, rekommenderar experter en massage i prostatakörteln.

Vad är prostata massage och hur man gör det läs i artikeln.

Egenskaper och diagnostik

Den terapeutiska massagen av prostata är en riktig livscykel inte bara under sjukdom utan även för förebyggande. Vid diagnos av prostata använder läkaren PRI-metoden (digital rektal undersökning) av prostata. Med hjälp av PRI-metoden proberar en specialist prostata med pekfingret genom anuset. Denna metod ger en fullständig bild av patientens allmänna tillstånd och en förståelse för syftet med behandlingen.

En specialist kan lätt förstå:

 • käftens storlek;
 • dess struktur;
 • förekomsten av olika tätningar;
 • känslighetsnivå
 • att undersöka saft av prostata (färg, struktur).

Vid en metod kan den överföra den specifika informationen vid diagnostik som inte kan tas emot hos oss eller MRT.

Så här masserar du prostatakörteln bättre, läs nedan.

Hur man gör en prostata massage externt?

I urologi utmärker sig interna och externa massor av prostata. Dessa metoder är effektiva, har en fördelaktig effekt och återvänder människors hälsa.

Det finns flera typer av massage:

Prostasmassage: hur man gör det korrekt? Före sessionen ska patientens hud vara ren. Vanligtvis används oljor med tillsats av mynta eller eukalyptuseter.

Själva förfarandet är enkelt:

 1. Vi börjar med den klassiska massagen av höfterna och nedre delen av ryggen. Vi gnuggar vår hud med cirkulära rörelser, på grund av vilka vi ökar och förbättrar blodcirkulationen. Sessionen varar inte mer än 6-7 minuter.
 2. Vi använder bindvävsmetoden, hela palmmassan, den nedre ländryggkotan. Gripa gradvis området i midjan, höfterna och buken.
 3. Segmentmetoden skiljer sig inte från klassisk och bindvävsmetod. Sessionen inkluderar: slipning, knådning och behaglig sträckning.
 4. Vibrationsmassage utförs med hjälp av specialutrustning. Sessionen varar inte mer än 7 minuter med en konstant massering av bröstkorgs- och ländryggkotorna. För mer information om medicinsk massage från apotek, samt hur man väljer en vibro-massager och läs dig själv på vår hemsida.
 5. Fingermetoden är den vanligaste och utförs både i specialiserade medicinska institutioner och hemma. Prostatan masseras genom anusen. Sessionen varar inte mer än 3 minuter.

Hur man gör prostata massage i bilder:

Teknik och regler

Massage prostata bör göras noga, observera alla regler och tekniker. Förfarandet bör inte orsaka smärtsamma och obehagliga känslor för mannen.

Som regel använder specialister flera metoder för prostata massage:

 • knä-armbågsställning för prostata massage;
 • ligger på hans sida med knäna pressade;
 • lutar sina armbågar på bordet.

Med hjälp av dessa massagetekniker kan prostatan nå prostata laterala och centrala delar. Ta en stor mängd kräm eller salva för att massera prostata, detta kommer att undvika obehag under massagen.

Tekniken för att utföra en prostata massage är uppdelad i:

 • transrektal massage;
 • massage genom böjning.

Hur man gör en prostata massage korrekt?

Korrekt massage av prostata av buzhem består av följande:

 1. Genom urinröret går urologen i buken, så snart han når prostata, börjar den massera.
 2. Sessionen varar inte längre än 1,5 minuter.
 3. Denna metod utförs exklusivt i en medicinsk institution.

För nöje, hur man masserar prostatan ordentligt?

Tekniken för att utföra prostata massage trans rektalt består av enkla åtgärder:

 1. Ange ditt finger i anusen, hitta käftens placering.
 2. Undersök körteln för inflammation och knölar, se till att det inte överskrider normala dimensioner.
 3. Den friska prostatakörteln har en diameter av 3 cm, dess yta är jämn, aktierna är uppdelade av en fur och väl palpated. Från sådana nyanser beror massering: tryckning eller mjuk.
 4. Om patienten inte har kontraindikationer ska varje åtgärd utföras med självsäker och rytmisk rörelse.
 5. Fingerens rörelse är nödvändigtvis riktad från toppen i riktning mot botten av det centrala spåret.
 6. Vid slutet av massagen är rörelsens tryck på medialspåret, på grund av vilket en liten mängd vätska frigörs från urinröret.
 7. Prostasmassage: hur lång tid tar det? Tiden för prostasmassage varar inte mer än 1-1,5 minuter och upprepas 10-14 gånger.

Vad du behöver för en prostata massage läs nedan.

Framställning av

Förberedelser för massering av prostata är en mycket viktig del av proceduren och är en integrerad del i behandlingen av prostata sjukdomar.

Förberedelse för prostata massage:

 1. Till att börja med bör du göra en rengörande emalj före en prostata-massage. Du kan använda ett färdiglagat apotek med en volym på 400 ml, eller göra det av kamille eller kokt vatten.
 2. Efter rengöring av rektum behöver du dricka 300 ml vatten, så att du kan urinera efter sessionen.
  Urinering är en viktig punkt i massagen, för tillåter utgången av infektioner och bakterier med körteljuice i urinröret.
 3. När du gör hemmöten måste du ta ett bad, med knäna böjda.
 4. Blåsan ska vara komplett, så att massören kan få en mer intim kontakt i processen att röra körteln och fingrarna.

Hur man masserar prostatan ordentligt hemma läs nedan.

Hembehandling

Hemma kan patienten klara sig själv med en prostata-massage. För mer information om tekniken för prostata massage hemma, läs här.

Det finns flera effektiva sätt för denna procedur:

 • indirekt massage
 • med hjälp av ett finger
 • vibrerande massage.

Metoden för indirekt massage består i konstant rytmisk åtdragning och avklingning av den analala sphincten och perineum. Sådana rytmiska åtgärder förbättrar blodcirkulationen, tar bort puffiness och ökar utflödet. Denna metod kräver ingen specialiserad plats och den kan användas överallt.

Massage med fingret anses vara det mest effektiva. Urologer råder att spendera det i ett bad, det kommer att lindra överflödiga smärtsamma känslor och obehag.

Hur man hittar prostata och hur man gör en prostata massage korrekt?

Prostata massageinstruktion:

 1. Späd dina ben i ett bad fylld med vatten.
 2. Använd en medicinsk handske och smörj försiktigt fingret med petroleumgel.
 3. För försiktigt in det i anusen.
 4. På den främre väggen i ändtarmen kommer ett litet tuberkul i prostatakörteln att känna.
 5. Börja med att massera körteln genom att trycka på rörelser.
 6. Efter prostata-massage är utsöndringen av prostatajuice en av de viktigaste plusserna.

Vibromassage utförs med hjälp av en speciell massager, som introduceras i anusen. Experter anser att smärta av smärta undviks genom att använda en vibrationsmassagerare, med en prostationsmassage och effekten av behandlingen kommer att optimeras. Oftast används denna metod av män som är generad av sina problem.

Hur ofta kan jag göra proceduren?

Hur ofta gör prostata massage för varje specifikt man är etablerad individuellt.

Brukar spendera från 10 till 15 sessioner varannan dag. Om det behövs ges en upprepad kurs på minst 4 veckor.

Det är möjligt att göra enskilda massage sessioner var tredje eller fyra dagar.

För ett positivt resultat, följ de enkla reglerna:

 1. Ta en undersökning, kontakta en läkare, välj din behandlingsmetod.
 2. Utför procedurer för kronisk prostatit, vilket kommer att minska smärta.
 3. Avstå från att utföra en massage med hemorrojder eller tumörer (adenom eller prostatacancer).

Typer och regler för extern prostata massage

Prostatamassage är ordinerad för män med ett antal infektiösa, inflammatoriska, stillastående sjukdomar i könsorganet. Denna metod är ibland ett bra alternativ till piller och andra behandlingsmetoder. Det finns ett antal tekniker för massage, men utnämningen görs endast av en läkare beroende på indikationerna.

Vad är proceduren - extern massage i prostata?

Prostatit diagnostiseras nu redan i 30-40 år, även om det tidigare ansågs att det endast är äkta för äldre män. Det är därför som urologerna rekommenderar att de regelbundet gör prostata-massage vid sina första tecken, med den formade kroniska formen och även för profylakse efter 40 år.

Massage i prostatakörteln är både en terapeutisk och diagnostisk procedur. När det gäller diagnosen, tilldelas några droppar juice av prostata under sessionen, och de kan tas för analys - så att diagnosen kan sättas mer exakt. Kurstilldelning av massage för terapeutiska ändamål, huvudmålet har också utsöndring.

Regelbundet utförande av förfaranden ger sådana effekter:

 • Förbättrar lokal immunitet
 • Optimerar blodcirkulationen, mikrocirkulationen av blod, produktion av hormoner;
 • Ökar kvaliteten på det intima livet;
 • Förbättrar allmän vitalitet;
 • Eliminerar ödem, smärta, urineringstörningar.

Under förfarandets gång uppnås stimulering av muskelkontraktioner som främjar utsöndring av prostatajuice från organet. Detta kommer att minska spänningen, eliminera stagnation, sakta progressionen av prostatit, kommer att bli en utmärkt profylax av prostata adenom.

Indikationer för genomförande

Vanligtvis används massage i komplex terapi, men i början av prostata patologi kan det bli den enda behandlingsåtgärden. Oftast rekommenderas kurser för män som lider av kronisk kronisk prostatit. Denna sjukdom över tid leder alltid till en överträdelse av kvaliteten på sexuellt liv och utseendet av obehagliga känslor. Massage kommer att inriktas på att eliminera symtom och komplikationer av prostatit.

Andra möjliga indikationer är:

 • impotens;
 • infertilitet;
 • Förebyggande åtgärder i närvaro av riskfaktorer för prostatit (stillasittande arbete, brist på motion, fetma, oregelbunden sexualliv).

Vanligtvis är massagen av massage utan penetration 10 sessioner. Positiva förändringar uppnås redan vid den 3-5: e sessionen - urinering förbättras, prostatans ton ökar.

Vem är kontraindicerad?

Vissa män producerar behandlingssessioner på egen hand, hemma. Utan att rådgöra med en läkare är det förbjudet att göra det - det finns ett antal situationer där massage är kontraindicerad och kan skada, förvärra eller förvärra sjukdomsförloppet. Obligatorisk undersökning utförs, en rektal undersökning av prostata av urologen, om så krävs krävs ultraljud och ett blodprov för PSA för att utesluta cancer.

Vid upptäckt av sådana sjukdomar är massage förbjudet:

 • Akut prostatit;
 • Varje smittsam process i genitourinary sfären;
 • Neoplasmer av okänd natur
 • Maligna tumörer
 • Cystor av körteln;
 • Förekomsten av ett akut stadium av hemorrojder, trombos av hemorrhoida venen;
 • Akut och kronisk retention av urin;
 • Purulenta processer i kroppen, särskilt i det genitourära systemet;
 • Paraproctitis.

Implementeringstekniker

En extern massage i prostata kan utföras hemma själv, om godkänd av en läkare. Till skillnad från rektalteknik är den externa metoden för att utföra proceduren enkel och enkel att genomföra. Ingen penetration i ändtarmen krävs, men även externa åtgärder ska vara smidiga, snygga. Varaktighet av massage - inte mer än 5-7 minuter, du kan upprepa kursen varannan månad.

Ordinarie massage

Detta är den enklaste tekniken, det rekommenderas att utföra på morgonen. Ännu mer effektivt är uppförande av sessioner efter laddning, uppvärmning. Det är också acceptabelt att göra procedurer innan du går och lägger dig. En enkel massage teknik utförs med kronisk prostatit, regelbunden smärta i perineum mot en bakgrund av prostatit.

Stages hur man gör massage:

 1. Placera båda händerna i pubicområdet, fingrarna ska röra varandra.
 2. Tryck den tredje och fjärde fingrarna på handen försiktigt på underlivet. Varaktigheten för denna vara är upp till 2 minuter.
 3. Då ska du flytta huden med höger hand till höger i 2-3 centimeter (tills det blir obehagligt). På samma sätt flytta vänster hand till vänster. Varaktigheten av denna åtgärd är en minut.
 4. Öka armarna ett par centimeter högre, du måste producera samma rörelser (hudskift) och så vidare att nå naveln. Gör sedan samma rörelser i motsatt riktning. Den här delen har 3-4 minuter med massage.

Särskilt försiktigt är det nödvändigt att agera när händerna kommer att vara i centrum av avståndet från blygdområdet till naveln - det finns järn. Känn hennes händer kan bara en läkare, och då inte i alla fall, men den fysiska inverkan på kroppen utanför nog för att stimulera sitt arbete. Efter sessionen måste du omedelbart urinera, du kanske kan se några droppar av utsöndring av prostatakörteln.

vibration

Vibrationer förbättrar också prostataaktiviteten, hjälper till att isolera saften och stoppa stagnationen. Indikationer massage är desamma som i det föregående utförandet, genomförandet av enklare, men du behöver en speciell anordning - en vibrerande massage. Tillvägagångssätt:

 1. Ta en dusch eller tvätta, torka av inflytningsområdet - nedre delen, nedre delen av ryggen.
 2. Hand långsamt gnugga ryggen tills en liten känsla av värme. Detta behövs för att värma upp vävnaderna under huden.
 3. Fäst instrumentets spets till området på ländryggsegmentets nedre kotor - framför korsbenet.
 4. Håll enheten i ca 5-7 minuter, sätt in läget med fluktuationer av medellånghet.

segmentell

Denna teknik innebär att massera samma kroppsdel ​​som i föregående version, men endast med hjälp av händer. Det är nödvändigt att noggrant träna området i ländrygd Triangeln, som man tror är ansvarig för prostataaktiviteten.

Inom 5 minuter måste du sakta, smidigt, men försiktigt strida, gnugga nedre delen av ryggen och sedan gå till skinken.

hydromassage

Det är inte lätt att upprätthålla ett sådant förfarande, men dess effektivitet är mycket hög. Med denna typ av massage på prostata är en effekt på båda sidor, och utflödet av juice sker med en dubbel kraft. Det är nödvändigt att fylla blåsan genom att dricka 0,5-1 liter vätska. När det är fyllt, ska du injicera en svimma med kallt vatten eller kamille infusion i ändtarmen (tillräckligt 200 ml). Det är lämpligt att hålla lösningen inuti i minst 20 minuter. Du kan göra proceduren när som helst, men strikt efter avföring.

Rekommendationer för genomförande

Om massagen känner till obehagliga symptom, är detta inte en patologi. Vanligtvis observeras sådana känslor endast vid de första sessionerna, senare blir obehaget borta. Att sluta med massage är bara nödvändigt om det finns stark smärta, potashnivanie och andra onormala symtom.

Innan förfarandet för någon teknik är det viktigt att rengöra tarmarna och urinblåsan ska fyllas med lite (endast i den senare versionen, den är fylld med fler). Efter massagen ska du alltid gå på toaletten. Om effekten av förfarandena inte är tillgänglig, kan du behöva genomgå behandling på läkarmottagningen, inklusive - genom transrektal teknik.
På video rekommendationer om prestanda av extern massage av prostata:

De mest effektiva massagen av prostata

Med kronisk prostatit rekommenderar många urologläkare att massan av körteln som är ansvarig för sjukdomen ska utföras. Denna procedur är ett av de viktigaste sätten att bekämpa sjukdomen. I det ögonblick som patienten behandlar, är det obligatoriskt att massage på antibiotikabehandlingsstadiet. Dess systematiska genomförande är också önskvärt att fortsätta efter att patienten har tömts, redan hemma. Med tillräcklig kunskap kan patienten massera prostatakörteln utan problem.

Vad är en massage?

Med massage avses i ordets allmänna bemärkelse en mekanisk effekt på olika delar av kropp / mänskliga organ. Massage kan utföras med hjälp av vissa rörelser av händer eller med hjälp av massageapparater - utformad speciellt för denna produkt. Med hjälp av proceduren är det möjligt att utöva både lokalt och generellt inflytande.

Talar specifikt om prostatens massage, dess prestanda faller på regionen av nervändar, körtelvävnader, liksom testiklarna, bäckenbotten, seminalblåsorna och blåsmusklerna. Resultatet är en förbättring av rörelsen av lymf och blodcirkulationen inuti prostatakörteln. Det finns eliminering av stillastående fenomen, näringsämnen och syre kommer bättre till de drabbade delarna av vävnaden. Parallellt med detta bildas giftiga ämnen som bildas som ett resultat av metaboliska och inflammatoriska processer intensivt. Tack vare ett normalt utflöde av lymf minskar vävnadsvullnaden avsevärt. Produkter av inflammation från prostaten avlägsnas ganska framgångsrikt under den mekaniska extrusion av den ackumulerade hemligheten från kanalerna.

När antibiotikabehandling utförs, garanterar massageens prestanda det snabba mottagandet av droger direkt i patologins fokus. Således når den antibakteriella effekten sitt maximala. Utan proceduren kan droger inte övervinna prostata barriären och nå slutdestinationen - prostatakörteln.

Dessutom, med en trögt utvecklande sjukdom, aktiverar prostasmassage bokstavligen mikroorganismer, vilket gör dem mer känsliga och mottagliga för droger. Förutom det terapeutiska syftet utförs massage under diagnos, med syftet att erhålla sekretion av körteln för vidare studier.

Indikation / kontraindikationer

Av ovanstående är det uppenbart att huvudindikationen för prostata massage är den kroniska formen av prostatit. Under denna definition faller någon ohälsosam process i prostatakörteln som provar inflammation och stör en objektivt lång tid.

Massageutförandet rekommenderas också för förebyggande ändamål, när det finns riskfaktorer för uppkomsten av kronisk prostatit. Även vissa former av infertilitet behandlas på detta sätt. Förbättrad kraft och ökad längd av samlag är trevliga, ofta medföljande effekter.

Vad gäller kontraindikationer inkluderar de akuta former av inflammatoriska processer i körteln eller urogenitala systemet. Det är förbjudet att massera med adenom, uretrit, orchitis, tuberkulos, prostatacancer. Stenar eller cyster i prostatakörteln, hemorrojder, analfrakturer, proktit - allt detta tillåter inte massage. Detsamma kan sägas om vanliga sjukdomar som åtföljs av feber.

Typer av massage

Massageens prestanda kan uppträda på en mängd olika sätt.

Huvudtyperna inkluderar sådana alternativ:

I det första fallet läggs patienten på sin sida, lägger benen så nära kroppen och vänder sig till massören. Massering av prostata körs ut med urinrörets deltagande, där sparken introduceras - ett speciellt instrument. Procedurens varaktighet är ungefär ett och ett halvt minut. Kursens längd bör inte överstiga två veckor. Självuppföljning av massagen är förbjuden, med tanke på den höga faran.

Manuell (direkt) massage är vidare indelad i sådana typer som extern och intern.

Förfarandet utförs helt av händer / fingrar, vilket är uppenbart från namnet. Effekten beror på direkt kontakt med prostatakörteln. Intern massage har ett alternativt namn - rektal. Det utförs genom ändtarmen. Fingerens djup är ca 5 centimeter. För extern massage krävs inte fingerpenetration i anuset. Stimulering av prostata sker från utsidan. Masseringsområdet är en plats som ligger något under pungen.

Sådana typer, som hårdvara och hydromassage, kan utföras utan problem hemma. Hårdvaran kräver ingen speciella förberedande åtgärder, och utförs med hjälp av specialanordningar (i vissa fall - pumpar och sugkoppar). Hydromassage är en varm enema med avkok av kamomill, med en volym på 400-500 ml. Vätskan bör behållas inuti tarmen i 30 minuter.

Indirekt massering av prostatakörteln är mer förebyggande än en terapeutisk åtgärd. Massageprincipen är extremt enkel - patienten behöver helt enkelt dra och slappna av musklerna i anuset. Således är det en obetydlig massering av körtelen. För proceduren kan användas någon plats, eftersom den är helt osynlig.

Förberedande skede

För de flesta män orsakar dessa behandlingsmetoder bara rädsla och negativa känslor. Detta är extremt dåligt, eftersom på grund av avsky kan patienterna inte tillräckligt slappna av, och följaktligen uppnår procedurens effekt inte sitt maximala.

Därför är det första inledningsskedet att förverkliga fördelarna och övervinna inre fördomar. I vissa fall kan du behöva prata med din läkare. En bra läkare kan rimligen förklara alla fördelar med massage, övertyga patienten för att förbli lugn och uppträda korrekt. Detta är garanti för frånvaro av obehag och smärta.

Innan massagen av prostatakörteln måste mannen kontrollera kroppens hygieniska tillstånd. Du bör noggrant tvätta dina könsorgan, skinkor, analare.

Den bästa effekten på prostataområdet ges när blåsan är full. I detta tillstånd pressas järnet mot tarmarnas väggar, och det är mycket lättare att hitta det. Följaktligen rekommenderas starkt att dryckas 300-400 ml vätska före massagen av prostata. Då är det bästa alternativet att vänta på diskreta begär att urinera.

Själv massage

När det gäller självmassage av prostata ligger den mest bekväma positionen för att ligga på ryggen / sidan, häftar eller lutar direkt på händer och fötter (på alla fyra). Massera prostata bör börja med ljustryck och tryck. Under hela tiden bör svår smärta inte uppstå. Den normala varaktigheten av självmassage är från en till tre minuter. Regelbundenhet är inte mer än en gång i veckan.