Huvud
Analyser

Allt om blåsor hos män: orsakerna till utseendet, liksom bilder

Bland människors sjukdomar är vesikulit inte särskilt vanligt, eftersom organet ligger i djupet av det lilla bäckenet, där det är svårt att tränga igenom olika typer av infektioner.

Dock är sjukdomen ganska allvarlig och förefaller ofta mot bakgrund av en annan inflammatorisk process.

I artikeln som presenteras nedan kommer vi att tala om vad vesikulit är och vad är dess symtom, liksom behandlingsmetoderna.

Vesikulit hos män: vad är det?

Vad är vesikulit hos män? Detta är en inflammation av de sämsta vesiklarna i prostata. Den prostatiska hemligheten produceras i körteln, varefter den ackumuleras i blåsorna, vilka spelar rollen som en slags lagertank.

Utsignalen från spermatozooner utåt utförs direkt från blåsorna, vilka är förbundna med vas-deferensema. Inflammatoriska processer åtföljs av smärtsyndrom och kränkningar av sexuell funktion.

Vesikulit - orsakerna till utseendet

Beroende på typ av patogen kan sjukdomen ske genom en hematogen rutt (genom blodet) och genom urinvägarna.

Till sjukdomen leder vesikulit till en rad olika orsaker som kan kombineras i två grupper.

Infektionsförutsättningar är i sin tur indelade i specifika och icke-specifika. Bland de senare kan identifieras klamydia, som i 60% av fallen blir syndarna i sjukdomen.

Dessutom innefattar de patogener:

 • viral;
 • bakteriell;
 • microplasma;
 • candida.

Av specifika skäl ingår samtidiga sjukdomar.

Ofta förekommer sjukdomen av kronisk prostatit, tonsillit eller influensa.

Stagnerande fenomen

Stagnerande processer i det lilla bäckenet och den efterföljande utvecklingen av sjukdomen är associerade, oftast med fel livsstil och olika överskott. Vad kan vesiklar vara från?

 • från hypotermi
 • från aktiv onani
 • från en stillasittande livsstil
 • från stillasittande arbete;
 • från ett ofullständigt eller avbrutet samlag
 • från långvarig sexuell avhållsamhet
 • rökning och alkoholism.

Utvecklingen av sjukdomen kan bidra till en minskning av immunitet, trauma, metaboliska störningar och även några allergiska reaktioner. Förstoppning kan bli en indirekt orsak till följd av undernäring.

Vem är mest mottaglig för sjukdomen?

Risken för att få vesikulit är densamma för män i alla åldrar, men orsakerna är oftast olika. Hos unga män utvecklas denna sjukdom, oftast på grund av promiskuösa sexuella relationer som leder till infektioner av olika slag.

Vid en äldre ålder påverkas vesikulit av blodstagnation i bäckenregionen på grund av minskad motoraktivitet. Hos äldre observeras ofta urineringsvårigheter, vilket också kan prova vesikulit. Eftersom sjukdomen ofta är sekundär är risken för personer med blåsan, njure och uretrit.

Symptom på sjukdomen

Symtom på vesikulit misstas ofta för en samtidig sjukdom, vilket gör diagnosen svår. Speciellt är det karakteristiskt i närvaro av kronisk prostatit. I det här fallet kommer förekomsten av vesikulit att indikeras med en ökning av temperatur och blodfärgning i spermierna.

Symtom på komplikationer av vesikulit hos män är som följer:

 • smärta i ljummen
 • obehag under avföring
 • smärtsam utlösning
 • generell sjukdom.

Med kronisk vesikulit observeras ofrivillig utlösning, ryggsmärta och extremt svår urinering.

Som en inflammatorisk sjukdom kan vesikulit manifestera sig i en akut form och förvandlas till en kronisk. Den akuta formen av vesikulit kännetecknas av livliga manifestationer av symtom och en kraftig försämring av välbefinnandet.

Den kroniska formen är en av de möjliga komplikationerna och är mycket svårare att behandla. Förutom att minska erektionen leder sjukdomen till en negativ förändring i spermiernas sammansättning.

Foto av vesikulit

Nedan är bilder av vesikulit:

Möjliga konsekvenser

Vesikulit kräver snabb upptäckt och korrekt behandling. Frånvaro av terapi leder till en stark ökning i temperaturen och ökade smärtsymptom.

men De mest allvarliga komplikationerna av vesikulit är suppurationer, för behandling av vilka kirurgisk operation krävs. Annars kan situationen leda till livshotande sepsis.

Frånvaron av behandling för en akut form av sjukdomen resulterar ofta i empyema av partiella vesiklar. I vesiklarna uppträder en patologisk process av smältande vävnadssmältning. Om atrofien hos de partiella vesiklarna fortskrider, är fullständig förlust av orgelfunktioner omöjlig utan återställning.

Otillbörlig behandling kan leda till infertilitet och med bilateral inflammation i epididymis. Epididymit blockerar permeabiliteten hos vas deferens och orsakar avsevärd svullnad i pungen.

Är det möjligt att ha sex med vesiklar?

Hur är prostatit och vesikulit relaterad? Själv kan det vara fördelaktigt att ha sex, eftersom det är ett slags prostata-massage och en uppdatering av vesiklarnas vävnader.

En annan fråga är att sjukdomen ofta leder till erektil dysfunktion och omöjligheten av samlag.

Dessutom måste man komma ihåg att överdriven sexberoende är i sig en riskfaktor för vesikulit. Och självklart måste du veta orsaken till sjukdomen. Om vesikulit åtföljs av en venerisk sjukdom, måste du komma ihåg ansvaret för partnern.

Behandling av sjukdomen

Antibakteriell terapi av ett brett spektrum används för att undertrycka infektion. Behandling av vesikulit beror på typen av patogen. Narkos- och antipyretiska läkemedel används för att lindra obehagliga symptom. För att underlätta avfekningsprocessen kan laxermedel förskrivas.

Den akuta formen av sjukdomen förutsätter en sängstöd för patienten. Med för avancerad sjukdom är komplikationer möjliga, vars behandling endast är kirurgisk möjlig. Den mest använda av dessa metoder är dräneringen av den partiella vesikelhålan.

Sjukdomen behandlas ganska framgångsrikt om åtgärderna vidtas i tid. Regelbunden läkarundersökning är en garanti för att vesikulit detekteras i början. Och för att helt skydda dig från sjukdomen behöver du bara följa enkla regler i det intima och det dagliga livet.

Användbar video

För mer information om vesikulit, se videon nedan:

vesiculitis

vesiculitis - inflammation i den partiella vesikeln Det kan vara akut eller kronisk, vara en- eller tvåsidig. Hos 80-85% av patienterna observeras bilateral vesikulit. Akut vesikulit blir ofta kronisk. Kanske den primära kroniska kursen. Vesikulit åtföljs av smärta i ljummen, i rektum och suprapubiska regionen. Smärta syndrom ökar under avföring och vid fyllning av blåsan. Kronisk vesikulit åtföljs av en överträdelse av sexuell funktion. Diagnos av vesikulit utförs vanligen av en urolog, vilket kräver: rektal fingerundersökning, ultraljud av genitala organ, bakteriologisk kultur av hemligheten hos seminala vesiklar.

vesiculitis

vesiculitis - inflammation i den partiella vesikeln Det kan vara akut eller kronisk, vara en- eller tvåsidig. Hos 80-85% av patienterna observeras bilateral vesikulit. Akut vesikulit blir ofta kronisk. Kanske den primära kroniska kursen. Som vesiculitis excite skjuter ut icke-specifik (enterokocker, E. coli, Staphylococcus aureus) eller specifika (GONOKOCK), bakteriella smittämnen. Aseptiska blåsor kan utvecklas i sexuell avhållsamhet, stagnation av venöst blod i bäckenet, kränkning av tonen i sädesblåsorna.

Vesikulit uppträder sällan som en oberoende sjukdom. Vanligen inflammation i sädesblåsorna utvecklas som en komplikation av akuta eller kroniska sjukdomar i det urogenitala systemet (epididymit, uretrit, prostatit), akut (angina, influensa) eller kronisk (osteomyelit) inflammatorisk sjukdom. Som regel följer vesikulit kronisk prostatit. Utveckling vesiculitis främjar långvarig allmän hypotermi, stillasittande arbete, avbrott i den normala rytmen av sexuell aktivitet (abstinens, överdriven sexuell aktivitet), nedsatt immunförsvar, förstoppning, kronisk smittsam sjukdomens art.

Symptom på vesikulit

För akut vesikulit kännetecknas en plötslig inbrott. Patientens kroppstemperatur stiger till feber, frossa och huvudvärk. Patienter med akut vesikulit klagar på smärta i suprapubiska regionen (en- eller tvåsidig), smärta i ljummen och i rektalområdet. Bestrålning av smärta i ländryggen är möjlig. Smärta ökar med överflöd av blåsan, spermautbrott och avföring. Defekation kan åtföljas av släppning av slem och urladdning från urinröret (prostata). I sperma finns det ibland spår av blod (hemospermi). Vissa patienter har mer urinering, långvariga, frekventa nattliga erektioner. Den vanligaste formen av akut vesikulit är katarrhal. När inflammationen passerar till den omgivande vävnaden kan paravezikulit utvecklas.

Hos patienter med kronisk vesikulit är det fråga om måttliga eller svaga värkande smärtor i perineum, områden i sacrum och rektum som utstrålar könsorganen. Det kännetecknas av frekvent urinering, långvariga nattliga erektioner. Det kan finnas spår av blod i spermierna. Det finns brott mot sexuell funktion. Uppförande är smärtsamt, kvaliteten på orgasmen kan minska, ibland - tills fullständig försvinnande. Svårighetsgraden av symtomen varierar avsevärt. Hos vissa patienter är vesikulit åtföljd av mycket dåliga symptom eller är nästan asymptomatisk.

Komplikationer av vesikulit

Akut vesikulit i frånvaro av behandling kan vara komplicerat genom suppuration (empyema) av sällsynta vesiklar. Med kronisk vesikulit kan spridningen av inflammation till epididymis orsaka kronisk epididymit. Kronisk bilateral epididymit orsakar i sin tur i vissa fall obturationell form av manlig infertilitet.

Diagnos av vesikulit

Patienten undersöks av urologen, rektal fingerundersökning, ultraljud av genitala organ, utsöndring av hemligheten hos seminala vesiklar. I den allmänna analysen av blod och urin avslöjas inflammatoriska förändringar. I sekretion av hemlighet finns ett stort antal röda blodkroppar och leukocyter. Ultraljudsdata indikerar en ökning av partiella vesiklar.

Enligt resultaten av spermogrammet, hemospermi, ökad spermaviskositet detekteras en förändring i mängden ejakulat (minskning eller ökning i volym). Antalet spermier och deras rörelsehastighet minskar.

Behandling av vesikulit

En patient med akut vesikulit rekommenderas att följa bäddstöd. Att bekämpa infektioner antibiotika är föreskrivna för att minska smärta - smärtstillande medel för att minska smärta i samband med avföring - laxermedel. Efter eliminering av de gemensamma manifestationer av infektion (hypertermi, frossa och t. D.) är tilldelade till fysisk terapi, heta microclysters värmare i grenområdet, termiska gyttjebad. Patienter med empyem-seminala vesiklar visas kirurgisk behandling. För att avlägsna pus utförs en punktering av de partiella vesiklarna följt av dränering.

Behandlingen av kronisk vesikulit, utvecklad av modern urologi, är långsiktig. Patienten rekommenderas att leda en aktiv livsstil, att inte äta kryddig mat och alkohol. Antibakteriella läkemedel, fysioterapeutiska förfaranden (diatermi, laserterapi), transrektalmassage av seminala vesiklar används. Utsedd lera terapi: mud rektala tamponger, lera applikationer i perineal regionen. Om behandlingen är ineffektiv utförs en punktering med tvättning av de partiella vesiklarna med antiseptiska lösningar. I vissa fall indikeras vesikelektomi (avlägsnande av den seminala vesikeln).

Förebyggande åtgärder består i att eliminera riskfaktorer och adekvat snabb behandling av den underliggande sjukdomen.

vesiculitis

Det sexuella systemet för varje person är mycket mottagligt för många infektionssjukdomar. Om könsorganen eller systemen påverkas, sprider sig sjukdomen genom genitourinärsystemet. Detta leder till brott mot sexuell förmåga att ingå sexuella relationer och utföra vissa funktioner. För en man är reproduktionssystemets sjukdomar väldigt traumatiska psykologiskt.

En sådan sjukdom är vesikulit, som påverkar den huvudsakliga funktionen. Allt om vesikulit kommer att talas på platsen vospalenia.ru.

Vad är detta - vesikulit?

Systemet av könsorgan, kanaler och körtlar är så förenat att man slår en, infektionen flyter snabbt in i en annan. Vad är vesikulit (eller spermatocystit)? Det är en inflammation i parasala vesiklar som kan påverkas samtidigt eller separat. Ofta åtföljd av inflammation i prostata (kallad prostatit), den urogenitala kanalen (som kallas uretrit), testiklarna (som kallas orchitis). Bristen på behandling kan leda till utvecklingen av kronisk prostatit.

Sädesblåsor fungera som en grund för generering eyakulyanta vätska som är blandad med den hemliga prostata och spermatozoer produceras i testiklarna slingrande kanaler. De producerar också fruktos, vilket ger rörlighet till spermatozoa. Detta inkluderar också förmågan hos vätskan att absorbera spermatozoa om samlaget var ofullständigt.

 1. Akut - inträffar plötsligt och med en levande manifestation av symtom;
 2. Kronisk - utvecklas på bakgrund av akut, som inte behandlas
 3. Purulent (försummad) - bildas i frånvaro av behandling av akut vesikulit och bildandet av en fistel med ändtarmen.
  • Infektiös (bakteriell) - av ursprungsskäl;
  • Purulent - i form av exudat i försummad form.
gå upp

Orsaker till inflammation av sämsta vesiklar

Den främsta orsaken till inflammation av sällsynta vesiklar är en infektion som går in i genitourinary systemet genom blod och lymf. Om en person är sjuk med infektionssjukdomar som multiplicerar i andra organ, är sannolikheten för överföring hög. Infektion kan överföras från närliggande organ (prostata, testiklar, rektum, etc.). Frånvaron av behandling av dessa sjukdomar leder till utvecklingen av vesikulit.

Följande faktorer är:

 • Depression av immunsystemet, som kan observeras fullt ut mot bakgrund av andra inflammatoriska sjukdomar;
 • Sjukdomar som överförs genom sexuell kontakt
 • hypotermi;
 • Undernäring, som orsakar förstoppning
 • Passivt sätt att leva, stillasittande arbete;
 • Skador i bäckenregionen;
 • Överdriven sex eller, omvänd, lång avhållsamhet och brist på intimitet;
 • Närheten av de partiella vesiklarna till ändtarmen, på grund av vilken en fistel (passage) bildas, längs vilken bakterier och mikrober kan komma in.

I urologisk praxis är de frekventa orsakerna till vesikulit inflammation i prostatakörteln. Dessa två system är nära besläktade, vilket ofta leder till nederlag av samma infektion. Om en man lider av prostatit, kommer vesikulit inte att hålla dig väntar.

Symtom och tecken

Vilka är symtom och tecken på vesikulit hos sällsynta vesiklar? Allt beror på dagens form.

Den akuta formen karaktäriseras av en kraftig temperaturökning och uppkomsten av generell svaghet. Allt detta åtföljs av huvudvärk, frossa och trötthet. Smärtsamma känslor blir permanenta, speciellt när blåsan är fylld är patienten redo för utlösning eller avföring. Förstört konstant trängsel att urinera. På natten lider en man av frekventa erektioner. Smärtan sträcker sig till ländryggen. Det kan bli utsläpp med blod.

Den kroniska formen utvecklas som en följd av sjukdomsårets obotliga akuta stadium och manifesterar sig i värk i smärta i perineum och bäckenet. Erektil dysfunktion uppträder. En man kan heller inte få en orgasm, eller kan inte slutföra en sexuell handling, medan det kan finnas abnormaliteter vid utlösning. Spermierna förändrar sin struktur och blir ogynnsam. Det kan finnas blod i sperma. Detta kännetecknas av accelererad ejakulation, smärta. Spårad spermatorrhea är utsöndringen av spermier från urinväggen under avföring.

Formen av inflammation, när de partiella vesiklarna börjar simma, kännetecknas av hög feber. I det här fallet kan man inte göra utan kirurgisk ingrepp.

Vanliga tecken på vesikulit är:

 1. Smärta i ljumsområdet, som ges i nedre delen av ryggen;
 2. Smärta uppstår när man går på toaletten;
 3. Isolering av blodåren;
 4. Erektil dysfunktion.

Varför uppstår smärtor vid urinering och avföring? Detta beror på närhet av de partiella vesiklarna med blåsan och ändtarmen. När de ökar, eftersom de rekryteras av urin eller avföring, så finns det tryck på de partiella vesiklarna. Eftersom de är inflammerade orsakar det karakteristisk smärta.

Vesikulit hos vuxna

Vesikulit är vanligt hos vuxna och är en ren manlig sjukdom. Hos kvinnor kan denna sjukdom inte spåras. På män finns det av anledningarna som beskrivs i denna artikel.

Vesikulit hos ett barn

Vesikulit ses aldrig hos tjejer. Vid ett manligt barn (hos pojkar) är denna sjukdom okarakteristisk. Det förekommer endast mot bakgrund av andra infektionssjukdomar.

diagnostik

I urologi har olika metoder för att diagnostisera olika manliga sexuella sjukdomar utvecklats. Vad gäller vesikulit utförs diagnosen av denna sjukdom med användning av följande procedurer:

 1. Samling av klagomål och anamnese: Vad och hur mycket det stör, vilken livsform patienten leder, om det nyligen varit sjuk, om det har blivit superkylat, etc.
 2. Allmän undersökning om frånvaro av patologier i det geniturära systemet
 3. Analys av blod på patogenen och nivån av ESR;
 4. Analys av urin för närvaron av föroreningar i blodet;
 5. En ultraljud utförs, vilket möjliggör en detaljerad undersökning av prostatakörteln och seminalblåsorna;
 6. Ett spermogram görs;
 7. Utsädet av innehållet i de partiella vesiklarna såddas;
 8. Mikroskopi och kultur av urologiska smet;
 9. Analys för förekomsten av sexuellt överförbara sjukdomar.
gå upp

behandling

De allra första förebyggande åtgärderna vid behandling av vesikulit är sängstöd, riklig dricks och vägran av samlag om ett tag tills sjukdomen elimineras.

Läkemedel i akut form:

 1. antiseptiska medel;
 2. Antibiotika (cefalosporin, skyddad penicillin, fluorokinolon);
 3. Rektala suppositorier för anestesi;
 4. Svaga preparat för rektal rengöring;
 5. Antiinflammatoriska läkemedel;
 6. Antipyretiska läkemedel;
 7. Heta bad och värmare som appliceras på perineum används först efter att temperaturen sänks
 8. Antimikrobiella salvor och preparat.
gå upp

Än att behandla en kronisk vesikulit?

  • Massage i prostatakörteln;
  • Mudbehandling;
  • magnetterapi;
  • elektrofores;
  • UHF;
  • Det behandlas länge, vilket inkluderar hela utbudet av mediciner som används i akut form.

När den (purulenta) formen startas utförs behandlingen endast kirurgiskt. Seminala vesiklar öppnas och rengöras. I allvarliga fall avlägsnas de partiella vesiklarna helt.

Hemma behandlas inte vesikulit. Behöver kontinuerlig undersökning med en urolog som kommer att spåra sjukdomsförloppet. Utanför sjukhuset kan endast förebyggande arbete utföras som kommer att påskynda återhämtningen och förhindra att sjukdomen utvecklas igen:

 1. Tidig behandling av infektionssjukdomar, särskilt venerala sjukdomar;
 2. Undvikande av hypotermi;
 3. Normalisering av antalet sexuella kontakter. Begränsning av slumpmässiga anslutningar;
 4. Användning av laxermedel om förstoppning uppstår
 5. Att göra en aktiv fysisk aktivitet eller göra sport med stillasittande arbete.

Om du använder folkläkemedel, då bara i antiinflammatoriska och analgetiska ändamål. Här hjälper de:

Vilken meny ska observeras för patienter i behandling? Här finns huvudproteinerna i kött, mjölk och ägg samt vitaminer som förstärker immuniteten genom att äta frukt och grönsaker.

Prognos för livet

Hur många män lever med blåsor? Sjukdomen är inte dödlig, så livslängden blir tröstande. Livskvaliteten kommer emellertid att bli ogynnsam och olycklig, om den inte behandlas.

 • För det första kan en människa förlora förmågan att bli barn. Inflammation från de partiella blåsorna kommer att spridas till testiklarna, där spikar börjar bilda, störande av spermatozoas passage.
 • För det andra påverkar inflammationsprocessen närliggande organ, vilket leder till systemisk inflammation.
 • För det tredje kan det i den startade formen vara nödvändigt att avlägsna de partiella vesiklarna.

Vesikulit - symptom och behandling orsakar

Vesikulit är inflammation i sällsynta vesiklar orsakade av infektion. Mycket sällan förekommer i isolering. Oftast följd av urinrörsinflammation (uretrit), prostata (prostatit) och testiklar (orchitis). Ibland är det en komplikation av kronisk prostatit.

I de flesta fall utvecklas kronisk vesikulit som följer med kronisk prostatit. Huvudskälet till sjukdomsutseendet är en infektion som tränger in i den huvudsakliga vesikeln från prostatakörteln eller den bakre delen av urinröret. Det finns också hematogena (blod) och lymfogena infektionsvägar.

skäl

Varför förekommer vesikulit, och vad är det? Förekomsten av vesikulit är vanligtvis förknippad med infektion. Det orsakande medlet går ofta in i blåsorna genom blod, lymf eller vasdeferenserna.

Sjukdomen kan orsaka:

 1. Infektiösa och inflammatoriska sjukdomar: influensa, SARS, tonsillit, tonsillit.
 2. Infektiösa och inflammatoriska sjukdomar i urogenitala systemet: prostata (prostatit), urinrör (uretrit), testiklar (orchitis).
 3. STD (sexuellt överförbara sjukdomar): gonorré, klamydia, trichomoniasis, mykoplasma infektion etc.

Faktorer som provar utvecklingen av sjukdomen är:

 • en stillesittande livsstil och de resulterande stillastående fenomenen i det lilla bäckenet;
 • hypotermi;
 • oregelbundet, disharmoniskt sexliv;
 • för sällsynt eller överdriven sexuell aktivitet, regelbunden övning av avbrutet samlag
 • frekvent förstoppning på grund av undernäring och brist på aktivitet
 • Förekomst av kroniska infektioner i kroppen, inklusive karies;
 • alkohol och nikotinmissbruk.

Den vanligaste källan till infektion för den vesikelformiga vesikeln är prostatakörteln. Med henne är vesikeln ansluten direkt, genom ejakulatorisk kanal. Med prostatitinfektion gör det inte svårt att flytta genom ett kort "rör" och slå sig i en vesikel, vilket orsakar vesikulit. Det är därför prevalensen av vesikulit korrelerar klart med prostatit och anses vara komplikation hos 10-30%.

Symptom på vesikulit

Sjukdomen kan förekomma i akut och kronisk form. Den akuta typen av vesikulit kännetecknas av den snabba utvecklingen av symtom:

 1. Känsla av smärta eller tyngd i skrot eller rektum.
 2. Smärtan ger ofta blåsan, nedre delen av ryggen, skrotan.
 3. Ökad ömhet med urinering eller avföring.
 4. Hyppig urinering med brännande känsla och oförmåga att tolerera.
 5. Symtom kan uppstå mot bakgrund av kroppstemperatur upp till 39 grader Celsius och över.
 6. Kanske närvaron av blod i de sista delarna av urin (terminal hematuri).
 7. Frekventa erektioner, föroreningar, snabb excitabilitet.
 8. Vid utlösning (ejakulation) kan svår smärta i penis och prostatakörteln kände.
 9. Tecken på kroppsförgiftning: Svaghet, sjukdom, nedsatt aptit, illamående, huvudvärk, smärta i leder och ben.

Med felaktig behandling blir akut vesikulit kronisk. Med kronisk vesikulit observerad:

 1. Smärta vid erektion och ejakulation, inom 2-3 timmar efter samlag
 2. Förekomst av föroreningar (ofrivillig utlösning);
 3. Förändring av känslor under orgasm;
 4. Smärtsamma förnimmelser i sakrummet;
 5. Störningar av urinering registreras ibland.

Ofta är kronisk vesikulit helt asymptomatisk, och patienten kommer till läkaren med ett enda klagomål om tillsats av blod i sperma. Även pusutsöndring med urin (pyuria) eller med spermier (pyospermi) registreras periodiskt, en minskning av antalet spermatozoer (azoospermi).

I avsaknad av behandling kan kronisk vesikulit förvärras. Ibland sprids sjukdomen till epididymis, vilket resulterar i infertilitet hos patienten.

diagnostik

Diagnos är baserad på de karakteristiska symptomen vesiculitis ges en digital rectal tenta, transrektal ultraljudsdata (TRUS), tester allmän och biokemisk blod- och urintester samt bakteriologisk undersökning av sädesblåsorna. Med kroniska blåsor, undersök spermogrammet.

Differentiell diagnos av vesikulit bör utföras med prostatit, tuberkulos av seminala vesiklar, sarkom av seminala vesiklar, uretrit, collikulit.

komplikationer

Komplikationer av vesikulit är:

 1. Obturation form av manlig infertilitet - uttorkning och fullständig irreversibel förlust av reproduktiva funktioner.
 2. Empyema av partiella vesiklar är den mest allvarliga komplikationen av vesikulit. Sjukdomen är en purulent patologisk process, som manifesteras av förgiftning och smärtssyndrom och resulterar i avsaknad av behandling för sepsis och död.
 3. Epididymit är en inflammation i epididymis, vilket ofta leder till en fullständig förlust av sexuell funktion.

Prognosen för snabb behandling av akut vesikulit är gynnsam. Med utveckling av komplikationer - relativt gynnsam.

Behandling av vesikulit

Om diagnosen akut vesikulit bekräftas, börjar behandlingen med receptbelagda antibakteriella läkemedel. Antibiotika för vesikulit väljs utifrån många egenskaper: bakteriedödande läkemedel, effektivitet i könsorganens patologi, ett adekvat pris för läkemedlet. De valfria läkemedlen för denna patologi kommer att vara beredningar av fluoroquinolonserierna och makroliderna.

Dessutom förskriva sådana droger:

 1. Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel för intern och extern användning (rektala suppositorier och mikrocykler).
 2. För att minska smärta vid avföring är det rekommenderat att använda laxermedel.
 3. För stimulering av immunitet gäller vitaminer, mikroelement, immunomodulatorer: "Pyrogenal", "Viferon", "Levamisol".
 4. Analgetika.
 5. Laxermedel.
 6. Diet.
 7. Sängstöd.
 8. Riklig dryck

Efter en akut fas av sjukdomen - fysioterapi: UHF, laserbehandling, ultraljud, elektrofores, magnetoterapi. Metoden för massage av partiella vesiklar appliceras. Varmt bad. Du kan också framgångsrikt behandla med hjälp av folkmedicinska lösningar.

Behandling av kronisk vesikulit utförs enligt ett liknande mönster: antibiotika + antiinflammatoriska läkemedel i allmänhet och lokal form, fysioterapi, massage. Skillnaden är att antibiotika är noga utvalda utifrån bakteriell spermier sådd uppgifter, tillämpa flera på varandra följande kurser med förändringen av läkemedlet, är den antiinflammatoriska behandlingen genomförs med hjälp av hormonella läkemedel. Om behandlingen är ineffektiv utförs en punktering med tvättning av de partiella vesiklarna med antiseptiska lösningar. I vissa fall indikeras vesikelektomi (avlägsnande av den seminala vesikeln).

Patienter med kronisk vesikulit bör också följa en diet med begränsat innehåll av rökt, saltat, fet, kryddig mat. Det är mycket viktigt för sådana människor att undvika smittsamma sjukdomar, till exempel bihåleinflammation, tonsillit, karies. Det är nödvändigt att titta på, så att det inte finns någon förstoppning.

förebyggande

I fallet med vesikulit består förebyggandet av tidig och rationell behandling av infektions huvudfokus (inklusive gonorré, syfilis, etc.), dieting, vägran att dricka alkohol. Det är också nödvändigt att undvika mikrotraumor och normalisera det sexuella livet, vilket inte tillåter perioder av alltför lång avhållsamhet eller sexuella överflöd.

Vesikulit - symtom och behandlingsmetoder hos män

Begreppet vesikulit wikipedia behandlar som en inflammation av sämsta vesiklar. Sädesblåsorna - ett viktigt organ av det manliga reproduktiva systemet, de utsöndrar en fruktos, som är en energikälla för spermierna, och är involverade i processen för utlösning vid samlag. Inflammation i sädesblåsorna är alltid utvecklas som en komplikation av infektiösa sjukdomar i det urogenitala systemet man (orkit, uretrit, prostatit).

Vad är det

Vesikulit är en inflammatorisk sjukdom i den seminal vesikeln. I de flesta fall, utvecklar sjukdomen samtidigt med epididymit (epididymis testis inflammation), uretrit (inflammation i urinröret), prostatit (inflammation i prostatakörteln).

orsaker till

Blåsor som en självständig sjukdom är mycket sällsynt på grund av den djupa placeringen av sädesblåsorna i bäckenet, där patogena biologiska medel tränger med stor svårighet.

Vanligtvis utvecklas vesikulit mot bakgrund av uretrit, epididymit eller en vanlig infektionsprocess - influensa, ont i halsen, osteomyelit. Utseendet av vesikulit är nästan alltid associerat med utvecklad prostatit. Den drabbade prostatakörteln är infektionskällan hos de partiella vesiklarna, som är direkt relaterade till den. Seminala vesiklar ger spermautstötning under utlösning. Med prostatit tränger infektionen in i flaskan genom en kort kanal, vilket leder till utveckling av vesikulit.

 1. De orsakande agenterna för en specifik infektion är tuberkelbacillusen.
 2. Patogener ospecifik infektion - Staphylococcus, Streptococcus, E. coli, Proteus, Klebsiella, Enterococcus, Pseudomonas aeruginosa, influensavirus, herpes, cytomegalovirus, Mycoplasma, Candida.
 3. Sjukdomar som överförs sexuellt - gonorré, syfilis, ureaplasmos, klamydia, gardnerellez.
 4. Stagnation av utsöndring i partiella vesiklar, prostata eller venöst blod i skrot- och bäckenorganen.
 5. Mekaniskt trauma eller inflammation i bäckenorganen.
 6. Påverkan av droger och kemikalier.
 7. Allergy.
 8. Säsongsmässig avitaminos.
 9. Metaboliska störningar.
 10. Brott mot immunsystemet.

Det finns ett antal faktorer som ökar sannolikheten för att en man utvecklar vesikulit. Dessa inkluderar särskilt:

 • långvarig frånvaro av kön
 • kroniska sjukdomar av inflammatorisk genes;
 • tarmar (frekvent förstoppning);
 • brist på motion;
 • stillasittande arbete;
 • odödlig sexuell aktivitet
 • minskning av kroppens försvar (nederlag immunitet)
 • förekomsten av kroniska infektionsfokuser (kronosepsi).

Källan för kronisk infektion kan vara jämniga tänder.

Symptom på vesikulit

Skill mellan akut och kronisk vesikulit. Den vanligaste sjukdomen sker i kronisk form.

 1. Akuta vesikler börjar abrupt, med svår smärta i blåsan, rektum, som sträcker sig till ljumsken, perineum, korsbenet, nedre delen av ryggen. När spänningen av bäckenbottenmuskel smärta ökar, kan blodiga flytningar från urinröret inträffa under defekation. Tecken vesiculitis akut form åtföljs av allmän nedbrytning av: hög feber (39 ° C eller högre), det finns huvud- och muskel- och ledvärk, svaghet, illamående. Akuta blåsor kan resultera i självläkande, bli kronisk, som förekommer oftast, eller orsaka komplikationer i form av gonecystopyosis.
 2. Kronisk vesikulit har symtom som liknar akut vesikulit, men i mindre uttalad form. Smärtan är suddig, ogenomtränglig, värkande i suprapubisk region, perineum, rektum, sakrum. Smärta kan bli värre eller uppstå under avföring och urinering. Det blir smärtsam utlösning, i spärrvätskan finns spår av blod. Ibland kan tecken på vesikulit vara frånvarande, då talar de om sjukdomens asymptomatiska förlopp.

Kronisk vesikulit i avsaknad av behandling orsakar degenerativa störningar i de partiella vesiklarna, vilket stör spermaproduktion och leder till infertilitet. Komplikationer av kronisk vesikulit innefattar också störningar i urinering som ett resultat av smittspridningen i urinvägarna och erektil dysfunktion.

diagnostik

För diagnosen är noggrant samlad anamnese (identifiering av kroniska sjukdomar), bedömning av klagomål och undersökning. Från laboratoriemetoder för forskning utsetts:

 • Ultraljud av prostata och sädesblåsor genom ändtarmen - TRUS (vesiculitis tecken är förstorade, svällda sädesblåsor med en hög halt av vätska);
 • generellt blodprov (accelererad ESR, leukocytos, vilket indikerar förekomsten av en inflammatorisk process);
 • Den allmänna analysen av urin (det stora underhållet av leukocyter, erytrocyter och slem som i norm eller frekvens saknas och har fått urin från halvflaskor eller blebs).
 • spermogram (fördröjd utspädning av ejaculatet, ökad eller minskad spermiervolym, lågt innehåll av mobilspermatozoa);
 • uppnå en hemlighet från de partiella vesiklarna och så dem på ett näringsmedium för att identifiera patogenen och bestämma mottagligheten för antibiotika.

Differentiell diagnos av vesikulit bör utföras med prostatit, tuberkulos av seminala vesiklar, sarkom av seminala vesiklar, uretrit, collikulit.

Komplikationer av vesikulit

Konsekvenserna av vesikulit kan vara det mest hemska. I regel är endast en orsak till deras utveckling att frånvaro eller fördröjning av behandlingen. Purulent inflammation i vesiklarna, som kräver operation, som nämnts ovan, är inte det allvarligaste problemet som kan vänta på en patient med dåligt behandlad vesikulit.

Mycket allvarligare konsekvenser kan vara om infektionen sjunker ner i den halvgående kanalen. I detta fall kommer inflammation av epididymis att observeras med en möjlig övergång direkt till könkörtlarna.

Ägg är ett organ som har en speciell barriär som hindrar penetrering i deras parenchyma av olika ämnen som finns i blodet. Dessa ämnen omfattar inte bara smittämnen, men också läkemedel. Således, om bakterien ändå kommer in i testiklarna med någon rondellväg, så blir det väldigt svårt att få det därifrån. Du kan till och med säga att det är nästan omöjligt. Naturligtvis, efter en stund kan inflammationen sluta på egen hand, först efter det kommer det att bli de allvarligaste konsekvenserna - den fullständiga frånvaron av genitalfunktion.

Behandling av vesikulit

Akut vesikulit behandlas i en urologisk avdelning. Tilldela en halvpostregim, en enkel, mild diet.

 • en varmare på perinealområdet
 • heta sessila badkar - i 15-20 minuter. 2 eller 3 gånger under dagen;
 • mikroclyster med varmt vatten (40 ° C) med tillsats av 0,5-1 g antipyrin 2 eller 3 gånger per dag. Patienten håller varmt vatten i ändtarmen i 10-30 minuter och släpper sedan tillbaka det.
 • antibiotikabehandling;
 • vid sexuell excitation - innehållande medel av brom;
 • med smärtljus med ergotin, anestetika;
 • vitaminerna A, C, grupp B (B1,2).

Efter avlastning av akut inflammation genom massage uppnås hemligheten hos vesiklarna och mikroskopisk och bakteriologisk undersökning utförs (i händelse av akuta vesiklar är sådan massage kontraindicerad).

De viktigaste behandlingsmetoderna för kronisk vesikulit:

 • urologisk massage;
 • införandet av antibakteriella läkemedel direkt i de partiella vesiklarna;
 • fysioterapi (diatermi, mudterapi, paraffinbehandling);
 • instillation av silvernitrat 0,25-0,5% i urinröret (dess bakre del);
 • kirurgiska behandlingsmetoder (t.ex. vesikelektomi).

Med kronisk vesikulit visas slamområden: Essentuki, Saki, Pyatigorsk.

I allmänhet, med alla nödvändiga rekommendationer, fortsätter behandling av vesikulit med framgång och slutar i återhämtning.

Folkmekanismer

Bland traditionell medicin är de ledande positionerna alltid upptagna, naturligtvis, av örter, örter och olika typer av lotioner, kompresser och örtberedningar baserade på medicinska örter.

 1. Infusion av salvia, burdockrot, Johannesjurt har antibakteriell, antifungal, sårläkning, smärtstillande och immunostimulerande effekt.
 2. För att stärka immuniteten bör ta tinkturen av Echinacea, Eleutherococcus. Dessa droger ökar kroppens övergripande motstånd, ger extra styrka för att bekämpa infektion.
 3. Patienter rekommenderas att ta långa avkok av medicinska örter: nässla, kalendula, fänkål, yarrow, horsetail. De har antiinflammatoriska, antimikrobiella, lugnande, metaboliska, immunförstärkande åtgärder.

Dessutom lindar varm sessil kamomilbad inflammation, irritation och minskar hudens känslighet, aktiverar immunförsvarets mekanismer.

förebyggande

Förebyggande av inflammation av sämsta vesiklar minskar huvudsakligen behandlingen av den underliggande sjukdomen (oftare - prostatit). Det är också nödvändigt att eliminera predisponeringsfaktorer för utveckling av patologi - undvik hypotermi, led inte en stillasittande livsstil, och med arbetets stillasittande utför regelbundet gymnastikövningar. Sexlivet bör vara regelbundet, men överdrifter bör undvikas.

Vesikulostas är denna sjukdom

Vesikulit, eller spermatocystit, är en sjukdom som kännetecknas av inflammation av de partiella vesiklarna. Det observeras vanligtvis hos män efter att ha haft en infektiös inflammatorisk process och uppträder hos ungefär en tredjedel av männen efter 35 års ålder.

Vad är de seminal vesiklarna

Sädesblåsor representerar formationer är belägna i närheten av prostatan och som har en form av lindad rörledning, som i den expanderade formen har en längd av 12 cm, och i neraspravlennom nästan 2 gånger mindre. Vesiklar ligger lateralt (från sidan) från vas deferens, mellan endotarmen och botten av blåsan.

Varje seminal vesikel producerar en flytande del av spermierna som frigörs genom ejaculatorisk kanal vid botten av det orala tuberklet i prostata-delen av urinröret.

Patogener av vesikulit

Vezikulita patogener i de flesta fall brukade vara gonokocker (80%), men med införandet i medicinsk praxis av antibakteriella läkemedel minskade sin andel betydligt, som gonorré hos män är sällsynt fortsätter nu för snabbt.

Modern spermatocystit orsakas alltmer av streptokocker, stafylokocker, E. coli och några andra mikroorganismer. Ibland - mycobacterium tuberculosis, om det finns urogenitalt tuberkulos.

Ibland en ledande orsak till vesiculitis är trängsel i bäckenet (t.ex. blodstockning i venerna i bäckenet) eller direkt i sädesblåsorna (t ex när utflödet av innehållet från sädesblåsor bryts under en lång tid).

skäl

 1. Stagnerande fenomen med en ökning (hypertrofi) av prostata.
 2. Sexuella övergrepp och perversioner, vilket leder till frekvent och långvarig överfyllning av bäckenorgan med blod.
 3. Periodisk mikrotrauma av perineum som ett resultat av cykling, ridning etc.
 4. Sjukdomar i angränsande organs inflammatoriska natur: till exempel prostatit, uretrit, cystit.
 5. Infektion av infektion i partiella vesiklar från avlägsna organ genom lymfatiska eller blodkärl, och även genom ändens vägg i sjukdomar i detta organ.

klassificering

Enligt de förändringar som observerats som ett resultat av inflammation i partiella vesiklar utmärks vesikulit:

 • katarrhal (ytlig)
 • djup,
 • paravezikulit,
 • empyema av den seminal vesikeln.

Katarralspermatocystit kännetecknas av rodnad (hyperemi) i slemhinnan, dess svullnad, mild slamning och skador på beklädnadspitelet. I den seminal vesikeln finns en mukopurulent innehåll, ofta med en liten blandning av blod, och själva ampullen är sträckt och något förstorad i storlek.

Den inflammatoriska processen med djupa vesiklar påverkar djupare lager, sträcker sig till submucosa och muskelskiktet hos de partiella vesiklarna. I detta fall är bubblorna också förstorade, hyperemiska, edematösa. Deras väggar är täta och i lumen - ett stort antal serösa sekret med en blandning av pus.

Empyem sädesblåsor inträffar när vid djup spermatotsistita störst roll pyogenic mikroflora och bubblorna själva är fyllda med en massa pus.

Paraesiculit utvecklas som en komplikation av djup vesikulit, när den inflammatoriska processen går bortom blåsorna och sprider sig till den omgivande cellulosen.

Djup vesikulit kan i vissa fall leda till atrofisk cirros av blåsorna.

Symptom på vesikulit

Akut spermatocystit

Akut vesikulit utvecklas under en kort tid och kännetecknas av följande huvudsymptom på sjukdomen:

 • känsla av tyngd eller smärta i rektum och perineum
 • bestrålning av ryggmärg, blåsa, skrot;
 • intensifiering av smärtsamma känslor vid slutet av tarmrörelsen eller urinering
 • frekvent urinering, åtföljd av en brännande känsla
 • i vissa fall, terminal hematuri (närvaro av blod i slutet av urineringstiden), absolut nödvändigt att urinera;
 • ökad sexuell upphetsning
 • frekventa föroreningar och erektioner
 • under utlösning - brännande smärta, ger till penis, huvudet, prostatakörteln;
 • närvaron av pus i den seminalvätska, blod (i detta fall liknar ejakulatet vinbär);
 • temperaturökning till 39 ° C eller mer;
 • symtom som åtföljer hög feber: allmän svaghet, ökad sjukdom, minskad aptit, smärta i ben och leder, huvudvärk, illamående.

Det snabbaste flödet av akut spermatocystit hos unga män.

Akut vesikulit kan härdas spontant eller gå i kronisk form (sistnämnden observeras mycket oftare). I allmänhet liknar bilden av akut vesikulit det vid akut prostatit, så detta tillstånd kräver en obligatorisk medicinsk undersökning.

Kronisk spermatocystit

I allmänhet är kronisk vesikulit mindre våldsam än akut. Symptom på inflammation är mindre uttalad, men i detta fall finns tecken på atrofi hos de partiella vesiklarna och en gradvis förlust av deras funktion.

Karakteristiska symtom på kronisk vesikulit:

 • svaga erektioner
 • spermierutgång (spermatorrhea);
 • för tidig och smärtsam utlösning;
 • oskärpa, värkande periodiska smärtor i den suprapubiska regionen, rektum, perineum, sacrum;
 • ökad smärta vid urinering eller avföring
 • närvaron av spår av blod i halvvätskan.

Om utplåning av den ejakulatoriska kanalen observeras observeras en minskning av antalet spermatozoer vid undersökning av spermogrammet.

I vissa fall är symtom i kronisk form av vesikulit nästan frånvarande, då talar de om ett asymptomatiskt flöde av kronisk spermatocystit.

Komplikationer av vesikulit

Akut och kronisk vesikulit kan leda till följande komplikationer:

 • tromboflebit av viktiga venösa plexusar (t.ex. prostata, blåsor);
 • öppning i urinröret, bukhålan eller ändtarmen i abscessen följt av utvecklingen av peritonit eller fistelbildning;
 • framväxten av kronisk epididymit eller uretrit
 • utveckling av manlig infertilitet.

Tromboflebit i urin eller venös plexus

Denna komplikation leder ofta till ett brott mot blodflödet och den efterföljande utvecklingen av stillastående fenomen. Som regel är följande symtom typiska:

 • obehag, värk i smärta i perineum
 • ökade obehagliga känslor efter en lång vistelse stående, lång promenad;
 • fördelning av huvudmängden urin på natten
 • smärtsam eller svår urinering.

Intag av alkohol, sexuella överskott, långvarig abstinens leder till en förvärring av processen.

Om tromboflebit utvecklas kraftigt, så är det ökat smärta, dysursjukdomar, en plötslig ökning av temperaturen till 40 ° C. Stagnation i venösa plexus bidrar till att minska lokal immunitet och utveckling av infektioner, till exempel framväxten av prostatit, uretrit, cystit.

Dissektion av abscess

Abcessen kan bryta sig in i bukhålan. I detta fall uppträder ett allvarligt tillstånd av akut peritonit, åtföljd av berusning och kränkning av patientens allmänna tillstånd.

I bildandet av en fistel i rektum kan vara ett gjutstycke av avföring i sädesblåsorna eller omgivande vävnad som åtföljs av ökade inflammatoriska fenomen försämrade allmänna tillståndet hos patienten. Vid ejakulering i sådana fall kan en ny mikroflora, karaktäristisk för rektummen, och inte det genitourära systemet, uppträda.

Kronisk epididymit

Det kan vara praktiskt taget asymptomatisk eller kännetecknas av smärtsamma känslor i testikelområdet under gång, en ökning av bilagorna och deras förtätning.

uretrit

Urinflammens inflammation kännetecknas av bränning, smärta eller skärningar vid urinering. Det finns också urladdningar från urinröret (speciellt efter en sömns sömn) med en obehaglig lukt av en slem-purulent natur, ibland med en blandning av blod.

I vissa fall är symtom på urinrör praktiskt taget frånvarande (asymptomatisk kurs).

infertilitet

Infertilitet med vesikulit utvecklas i de fall då utplåning av lumen i den ejakulatoriska kanalen uppträder. Med partiell utplåning kan det finnas en minskning av det totala antalet spermatozoer i spermierna.

Diagnos av vesikulit

Diagnos av spermatocystit, doktorn sätter på grundval av de karakteristiska symtomen på akut eller kronisk vesikulit, såväl som urologisk undersökning.

För att diagnostisera denna sjukdom är det nödvändigt att genomföra obligatorisk fingerundersökning av prostata genom ändtarmen. Studien utförs med en fylld blåsan i patientens position som ligger med knäna böjda och pressade till buken på höger sida.

I det normala tillståndet är den partiella vesikelen inte palpabel. Om det finns akut vesikulit kan doktorn emellertid identifiera följande symptom i en rektal undersökning:

 • Catarrhal spermatocystit - obetydlig puffiness och ömhet i regionen av seminalblåsor.
 • Djupa vesiklar - sädesblåsor tillgängliga för palpation och bestäms ovanför den övre kanten av prostata, samt närmare den laterala väggen hos rektum i form av täta, elastiska smärtsamma runda-formade formationer på den ena eller båda sidorna av prostatakörteln.
 • Empyema - seminal vesiklar definieras som en smärtsam, fjädrande, korvformad eller päronformad formation.
 • Prravesiculit - i stället för partiella vesiklar, palperas en tät, diffus och smärtsam infiltration som sprider sig mot sidorna. Konturer av sagda vesiklar i detta fall är inte bestämda.

En viktig roll i diagnosen spermatocystit spelas av en mikroskopisk och bakteriologisk studie av vesiklernas utsöndring. I blåsor kan hemligheten innehålla: leukocyter, hematoidinkristaller, erytrocyter, epitelceller, spermatozoa.

För differentiell diagnos av vesikulit kan urologen föreskriva följande ytterligare typer av undersökningar:

 • Ultraljud av bäckenorganen. Med hjälp av diagnosen tumörer, cyster och andra organ i det genitourinära systemet diagnostiseras tuberkulos och några andra sjukdomar.
 • vesiculography. Hjälper också vid diagnos av olika sjukdomar i de partiella vesiklarna och prostata. Det är en röntgenstudie med kontrast.
 • Wasserman reaktion. Det låter för att avslöja syfilis, i vilka seminalblåsor kan också öka i volymen.

Också om nödvändigt och närvaron av samtidiga sjukdomar utsetts: allmän analys av urin, blod, hormonell profilforskning etc.

Behandling av vesikulit

Akut vesikulit behandlas i en urologisk avdelning. Tilldela en halvpostregim, en enkel, mild diet.

 • heta sessila badkar - i 15-20 minuter. 2 eller 3 gånger under dagen;
 • en varmare på perinealområdet
 • mikroclyster med varmt vatten (40 ° C) med tillsats av 0,5-1 g antipyrin 2 eller 3 gånger per dag. Patienten håller varmt vatten i ändtarmen i 10-30 minuter och släpper sedan tillbaka det.
 • vid sexuell excitation - innehållande medel av brom;
 • med smärtljus med ergotin, anestetika;
 • antibiotikabehandling;
 • vitaminerna A, C, grupp B (B1,2).

Efter avlastning av akut inflammation genom massage uppnås hemligheten hos vesiklarna och mikroskopisk och bakteriologisk undersökning utförs (i händelse av akuta vesiklar är sådan massage kontraindicerad).

De viktigaste behandlingsmetoderna för kronisk vesikulit:

 • urologisk massage;
 • fysioterapi (diatermi, mudterapi, paraffinbehandling);
 • instillation av silvernitrat 0,25-0,5% i urinröret (dess bakre del);
 • införandet av antibakteriella läkemedel direkt i de partiella vesiklarna;
 • kirurgiska behandlingsmetoder (t.ex. vesikelektomi).

Med kronisk vesikulit visas slamområden: Essentuki, Saki, Pyatigorsk.

I allmänhet, med alla nödvändiga rekommendationer, fortsätter behandling av vesikulit med framgång och slutar i återhämtning.

förebyggande

Förebyggande vezikulita är tidigt och rationell behandling av den primära platsen för infektion (inklusive gonorré, syfilis, etc.), en diet, att ge upp dricka. Det är också nödvändigt att undvika mikrotraumor och normalisera det sexuella livet, vilket inte tillåter perioder av alltför lång avhållsamhet eller sexuella överflöd.