Huvud
Symptom

Vesikulit - symptom och behandling orsakar

Vesikulit är inflammation i sällsynta vesiklar orsakade av infektion. Mycket sällan förekommer i isolering. Oftast följd av urinrörsinflammation (uretrit), prostata (prostatit) och testiklar (orchitis). Ibland är det en komplikation av kronisk prostatit.

I de flesta fall utvecklas kronisk vesikulit som följer med kronisk prostatit. Huvudskälet till sjukdomsutseendet är en infektion som tränger in i den huvudsakliga vesikeln från prostatakörteln eller den bakre delen av urinröret. Det finns också hematogena (blod) och lymfogena infektionsvägar.

skäl

Varför förekommer vesikulit, och vad är det? Förekomsten av vesikulit är vanligtvis förknippad med infektion. Det orsakande medlet går ofta in i blåsorna genom blod, lymf eller vasdeferenserna.

Sjukdomen kan orsaka:

 1. Infektiösa och inflammatoriska sjukdomar: influensa, SARS, tonsillit, tonsillit.
 2. Infektiösa och inflammatoriska sjukdomar i urogenitala systemet: prostata (prostatit), urinrör (uretrit), testiklar (orchitis).
 3. STD (sexuellt överförbara sjukdomar): gonorré, klamydia, trichomoniasis, mykoplasma infektion etc.

Faktorer som provar utvecklingen av sjukdomen är:

 • en stillesittande livsstil och de resulterande stillastående fenomenen i det lilla bäckenet;
 • hypotermi;
 • oregelbundet, disharmoniskt sexliv;
 • för sällsynt eller överdriven sexuell aktivitet, regelbunden övning av avbrutet samlag
 • frekvent förstoppning på grund av undernäring och brist på aktivitet
 • Förekomst av kroniska infektioner i kroppen, inklusive karies;
 • alkohol och nikotinmissbruk.

Den vanligaste källan till infektion för den vesikelformiga vesikeln är prostatakörteln. Med henne är vesikeln ansluten direkt, genom ejakulatorisk kanal. Med prostatitinfektion gör det inte svårt att flytta genom ett kort "rör" och slå sig i en vesikel, vilket orsakar vesikulit. Det är därför prevalensen av vesikulit korrelerar klart med prostatit och anses vara komplikation hos 10-30%.

Symptom på vesikulit

Sjukdomen kan förekomma i akut och kronisk form. Den akuta typen av vesikulit kännetecknas av den snabba utvecklingen av symtom:

 1. Känsla av smärta eller tyngd i skrot eller rektum.
 2. Smärtan ger ofta blåsan, nedre delen av ryggen, skrotan.
 3. Ökad ömhet med urinering eller avföring.
 4. Hyppig urinering med brännande känsla och oförmåga att tolerera.
 5. Symtom kan uppstå mot bakgrund av kroppstemperatur upp till 39 grader Celsius och över.
 6. Kanske närvaron av blod i de sista delarna av urin (terminal hematuri).
 7. Frekventa erektioner, föroreningar, snabb excitabilitet.
 8. Vid utlösning (ejakulation) kan svår smärta i penis och prostatakörteln kände.
 9. Tecken på kroppsförgiftning: Svaghet, sjukdom, nedsatt aptit, illamående, huvudvärk, smärta i leder och ben.

Med felaktig behandling blir akut vesikulit kronisk. Med kronisk vesikulit observerad:

 1. Smärta vid erektion och ejakulation, inom 2-3 timmar efter samlag
 2. Förekomst av föroreningar (ofrivillig utlösning);
 3. Förändring av känslor under orgasm;
 4. Smärtsamma förnimmelser i sakrummet;
 5. Störningar av urinering registreras ibland.

Ofta är kronisk vesikulit helt asymptomatisk, och patienten kommer till läkaren med ett enda klagomål om tillsats av blod i sperma. Även pusutsöndring med urin (pyuria) eller med spermier (pyospermi) registreras periodiskt, en minskning av antalet spermatozoer (azoospermi).

I avsaknad av behandling kan kronisk vesikulit förvärras. Ibland sprids sjukdomen till epididymis, vilket resulterar i infertilitet hos patienten.

diagnostik

Diagnos är baserad på de karakteristiska symptomen vesiculitis ges en digital rectal tenta, transrektal ultraljudsdata (TRUS), tester allmän och biokemisk blod- och urintester samt bakteriologisk undersökning av sädesblåsorna. Med kroniska blåsor, undersök spermogrammet.

Differentiell diagnos av vesikulit bör utföras med prostatit, tuberkulos av seminala vesiklar, sarkom av seminala vesiklar, uretrit, collikulit.

komplikationer

Komplikationer av vesikulit är:

 1. Obturation form av manlig infertilitet - uttorkning och fullständig irreversibel förlust av reproduktiva funktioner.
 2. Empyema av partiella vesiklar är den mest allvarliga komplikationen av vesikulit. Sjukdomen är en purulent patologisk process, som manifesteras av förgiftning och smärtssyndrom och resulterar i avsaknad av behandling för sepsis och död.
 3. Epididymit är en inflammation i epididymis, vilket ofta leder till en fullständig förlust av sexuell funktion.

Prognosen för snabb behandling av akut vesikulit är gynnsam. Med utveckling av komplikationer - relativt gynnsam.

Behandling av vesikulit

Om diagnosen akut vesikulit bekräftas, börjar behandlingen med receptbelagda antibakteriella läkemedel. Antibiotika för vesikulit väljs utifrån många egenskaper: bakteriedödande läkemedel, effektivitet i könsorganens patologi, ett adekvat pris för läkemedlet. De valfria läkemedlen för denna patologi kommer att vara beredningar av fluoroquinolonserierna och makroliderna.

Dessutom förskriva sådana droger:

 1. Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel för intern och extern användning (rektala suppositorier och mikrocykler).
 2. För att minska smärta vid avföring är det rekommenderat att använda laxermedel.
 3. För stimulering av immunitet gäller vitaminer, mikroelement, immunomodulatorer: "Pyrogenal", "Viferon", "Levamisol".
 4. Analgetika.
 5. Laxermedel.
 6. Diet.
 7. Sängstöd.
 8. Riklig dryck

Efter en akut fas av sjukdomen - fysioterapi: UHF, laserbehandling, ultraljud, elektrofores, magnetoterapi. Metoden för massage av partiella vesiklar appliceras. Varmt bad. Du kan också framgångsrikt behandla med hjälp av folkmedicinska lösningar.

Behandling av kronisk vesikulit utförs enligt ett liknande mönster: antibiotika + antiinflammatoriska läkemedel i allmänhet och lokal form, fysioterapi, massage. Skillnaden är att antibiotika är noga utvalda utifrån bakteriell spermier sådd uppgifter, tillämpa flera på varandra följande kurser med förändringen av läkemedlet, är den antiinflammatoriska behandlingen genomförs med hjälp av hormonella läkemedel. Om behandlingen är ineffektiv utförs en punktering med tvättning av de partiella vesiklarna med antiseptiska lösningar. I vissa fall indikeras vesikelektomi (avlägsnande av den seminala vesikeln).

Patienter med kronisk vesikulit bör också följa en diet med begränsat innehåll av rökt, saltat, fet, kryddig mat. Det är mycket viktigt för sådana människor att undvika smittsamma sjukdomar, till exempel bihåleinflammation, tonsillit, karies. Det är nödvändigt att titta på, så att det inte finns någon förstoppning.

förebyggande

I fallet med vesikulit består förebyggandet av tidig och rationell behandling av infektions huvudfokus (inklusive gonorré, syfilis, etc.), dieting, vägran att dricka alkohol. Det är också nödvändigt att undvika mikrotraumor och normalisera det sexuella livet, vilket inte tillåter perioder av alltför lång avhållsamhet eller sexuella överflöd.

Vesikulit - symtom och behandlingsmetoder hos män

Begreppet vesikulit wikipedia behandlar som en inflammation av sämsta vesiklar. Sädesblåsorna - ett viktigt organ av det manliga reproduktiva systemet, de utsöndrar en fruktos, som är en energikälla för spermierna, och är involverade i processen för utlösning vid samlag. Inflammation i sädesblåsorna är alltid utvecklas som en komplikation av infektiösa sjukdomar i det urogenitala systemet man (orkit, uretrit, prostatit).

Vad är det

Vesikulit är en inflammatorisk sjukdom i den seminal vesikeln. I de flesta fall, utvecklar sjukdomen samtidigt med epididymit (epididymis testis inflammation), uretrit (inflammation i urinröret), prostatit (inflammation i prostatakörteln).

orsaker till

Blåsor som en självständig sjukdom är mycket sällsynt på grund av den djupa placeringen av sädesblåsorna i bäckenet, där patogena biologiska medel tränger med stor svårighet.

Vanligtvis utvecklas vesikulit mot bakgrund av uretrit, epididymit eller en vanlig infektionsprocess - influensa, ont i halsen, osteomyelit. Utseendet av vesikulit är nästan alltid associerat med utvecklad prostatit. Den drabbade prostatakörteln är infektionskällan hos de partiella vesiklarna, som är direkt relaterade till den. Seminala vesiklar ger spermautstötning under utlösning. Med prostatit tränger infektionen in i flaskan genom en kort kanal, vilket leder till utveckling av vesikulit.

 1. De orsakande agenterna för en specifik infektion är tuberkelbacillusen.
 2. Patogener ospecifik infektion - Staphylococcus, Streptococcus, E. coli, Proteus, Klebsiella, Enterococcus, Pseudomonas aeruginosa, influensavirus, herpes, cytomegalovirus, Mycoplasma, Candida.
 3. Sjukdomar som överförs sexuellt - gonorré, syfilis, ureaplasmos, klamydia, gardnerellez.
 4. Stagnation av utsöndring i partiella vesiklar, prostata eller venöst blod i skrot- och bäckenorganen.
 5. Mekaniskt trauma eller inflammation i bäckenorganen.
 6. Påverkan av droger och kemikalier.
 7. Allergy.
 8. Säsongsmässig avitaminos.
 9. Metaboliska störningar.
 10. Brott mot immunsystemet.

Det finns ett antal faktorer som ökar sannolikheten för att en man utvecklar vesikulit. Dessa inkluderar särskilt:

 • långvarig frånvaro av kön
 • kroniska sjukdomar av inflammatorisk genes;
 • tarmar (frekvent förstoppning);
 • brist på motion;
 • stillasittande arbete;
 • odödlig sexuell aktivitet
 • minskning av kroppens försvar (nederlag immunitet)
 • förekomsten av kroniska infektionsfokuser (kronosepsi).

Källan för kronisk infektion kan vara jämniga tänder.

Symptom på vesikulit

Skill mellan akut och kronisk vesikulit. Den vanligaste sjukdomen sker i kronisk form.

 1. Akuta vesikler börjar abrupt, med svår smärta i blåsan, rektum, som sträcker sig till ljumsken, perineum, korsbenet, nedre delen av ryggen. När spänningen av bäckenbottenmuskel smärta ökar, kan blodiga flytningar från urinröret inträffa under defekation. Tecken vesiculitis akut form åtföljs av allmän nedbrytning av: hög feber (39 ° C eller högre), det finns huvud- och muskel- och ledvärk, svaghet, illamående. Akuta blåsor kan resultera i självläkande, bli kronisk, som förekommer oftast, eller orsaka komplikationer i form av gonecystopyosis.
 2. Kronisk vesikulit har symtom som liknar akut vesikulit, men i mindre uttalad form. Smärtan är suddig, ogenomtränglig, värkande i suprapubisk region, perineum, rektum, sakrum. Smärta kan bli värre eller uppstå under avföring och urinering. Det blir smärtsam utlösning, i spärrvätskan finns spår av blod. Ibland kan tecken på vesikulit vara frånvarande, då talar de om sjukdomens asymptomatiska förlopp.

Kronisk vesikulit i avsaknad av behandling orsakar degenerativa störningar i de partiella vesiklarna, vilket stör spermaproduktion och leder till infertilitet. Komplikationer av kronisk vesikulit innefattar också störningar i urinering som ett resultat av smittspridningen i urinvägarna och erektil dysfunktion.

diagnostik

För diagnosen är noggrant samlad anamnese (identifiering av kroniska sjukdomar), bedömning av klagomål och undersökning. Från laboratoriemetoder för forskning utsetts:

 • Ultraljud av prostata och seminalblåsor genom rektum - TRUS (tecken på vesikulit är förstorade, edematösa seminalblåsor med högt vätskeinnehåll);
 • generellt blodprov (accelererad ESR, leukocytos, vilket indikerar förekomsten av en inflammatorisk process);
 • Den allmänna analysen av urin (det stora underhållet av leukocyter, erytrocyter och slem som i norm eller frekvens saknas och har fått urin från halvflaskor eller blebs).
 • spermogram (fördröjd utspädning av ejaculatet, ökad eller minskad spermiervolym, lågt innehåll av mobilspermatozoa);
 • uppnå en hemlighet från de partiella vesiklarna och så dem på ett näringsmedium för att identifiera patogenen och bestämma mottagligheten för antibiotika.

Differentiell diagnos av vesikulit bör utföras med prostatit, tuberkulos av seminala vesiklar, sarkom av seminala vesiklar, uretrit, collikulit.

Komplikationer av vesikulit

Konsekvenserna av vesikulit kan vara det mest hemska. I regel är endast en orsak till deras utveckling att frånvaro eller fördröjning av behandlingen. Purulent inflammation i vesiklarna, som kräver operation, som nämnts ovan, är inte det allvarligaste problemet som kan vänta på en patient med dåligt behandlad vesikulit.

Mycket allvarligare konsekvenser kan vara om infektionen sjunker ner i den halvgående kanalen. I detta fall kommer inflammation av epididymis att observeras med en möjlig övergång direkt till könkörtlarna.

Ägg är ett organ som har en speciell barriär som hindrar penetrering i deras parenchyma av olika ämnen som finns i blodet. Dessa ämnen omfattar inte bara smittämnen, men också läkemedel. Således, om bakterien ändå kommer in i testiklarna med någon rondellväg, så blir det väldigt svårt att få det därifrån. Du kan till och med säga att det är nästan omöjligt. Naturligtvis, efter en stund kan inflammationen sluta på egen hand, först efter det kommer det att bli de allvarligaste konsekvenserna - den fullständiga frånvaron av genitalfunktion.

Behandling av vesikulit

Akut vesikulit behandlas i en urologisk avdelning. Tilldela en halvpostregim, en enkel, mild diet.

 • en varmare på perinealområdet
 • heta sessila badkar - i 15-20 minuter. 2 eller 3 gånger under dagen;
 • mikroclyster med varmt vatten (40 ° C) med tillsats av 0,5-1 g antipyrin 2 eller 3 gånger per dag. Patienten håller varmt vatten i ändtarmen i 10-30 minuter och släpper sedan tillbaka det.
 • antibiotikabehandling;
 • vid sexuell excitation - innehållande medel av brom;
 • med smärtljus med ergotin, anestetika;
 • vitaminerna A, C, grupp B (B1,2).

Efter avlastning av akut inflammation genom massage uppnås hemligheten hos vesiklarna och mikroskopisk och bakteriologisk undersökning utförs (i händelse av akuta vesiklar är sådan massage kontraindicerad).

De viktigaste behandlingsmetoderna för kronisk vesikulit:

 • urologisk massage;
 • införandet av antibakteriella läkemedel direkt i de partiella vesiklarna;
 • fysioterapi (diatermi, mudterapi, paraffinbehandling);
 • instillation av silvernitrat 0,25-0,5% i urinröret (dess bakre del);
 • kirurgiska behandlingsmetoder (t.ex. vesikelektomi).

Med kronisk vesikulit visas slamområden: Essentuki, Saki, Pyatigorsk.

I allmänhet, med alla nödvändiga rekommendationer, fortsätter behandling av vesikulit med framgång och slutar i återhämtning.

Folkmekanismer

Bland traditionell medicin är de ledande positionerna alltid upptagna, naturligtvis, av örter, örter och olika typer av lotioner, kompresser och örtberedningar baserade på medicinska örter.

 1. Infusion av salvia, burdockrot, Johannesjurt har antibakteriell, antifungal, sårläkning, smärtstillande och immunostimulerande effekt.
 2. För att stärka immuniteten bör ta tinkturen av Echinacea, Eleutherococcus. Dessa droger ökar kroppens övergripande motstånd, ger extra styrka för att bekämpa infektion.
 3. Ill uppmanas att ta lång tid dekokter av örter: nässlor, ringblomma, fänkål, rölleka, åkerfräken. De har antiinflammatoriska, antimikrobiella, lugnande, metaboliska, immunförstärkande åtgärder.

Även varma bad sitta kamomill lindra inflammation, irritation och minska känsligheten i huden och stimulerar immun försvarsmekanismer.

förebyggande

Förebyggande av inflammation av sämsta vesiklar minskar huvudsakligen behandlingen av den underliggande sjukdomen (oftare - prostatit). Det är också nödvändigt att eliminera predisponeringsfaktorer för utveckling av patologi - undvik hypotermi, led inte en stillasittande livsstil, och med arbetets stillasittande utför regelbundet gymnastikövningar. Sexlivet bör vara regelbundet, men överdrifter bör undvikas.

Vad är kronisk vesikulit hos män och hur man behandlar det?

Utseendet av akut smärta i området av sakrum, anus och könsorgan kan indikera närvaron av vesikulit - en inflammatorisk sjukdom hos seminala vesiklar.

Kronisk form av sjukdomen minskar antalet aktiva spermier och minimerar chanserna för en lyckad uppfattning.

Utvecklingen av sjukdomen kan leda till förlust av könsförmåga och allvarliga hälsoproblem.

Vad är kronisk vesikulit hos män?

Kronisk vesikulit: vad är det? Urologisk sjukdom kallad vesikulit (alternativt namn - spermatocystit) har en infektiös karaktär av utseende i kroppen, så ofta utvecklas mot bakgrund av infektion med en veneral eller annan infektionssjukdom.

även om smärt syndrom, orsakad av vesikulit, kan ge tillbaka, Det bör förstås att de partiella vesiklarna är belägna bredvid den rektala zonen (endast väggen skiljer sig), men körtlarna själva är i bukhålan, direkt i kontakt med botten av blåsan och belägen ovanför prostatakörteln, nära vasutskjutningarna. Utseendet hos körteln är en tuberös yta av spindelliknande typ.

Vilka är orsakerna och vem är i riskzonen?

Också ange organism infektioner - Chlamydia, gonokocker gardanell och leda till uppkomsten av sjukdomen kan också påverka patogena mikrofloran - Pseudomonas aeruginosa och Escherichia coli, influensavirus, stafylokocker. Penetration av dessa mikroorganismer är lika möjlig sexuellt, i vilken barriärmetoden för preventivmedel inte används.

Vesikulit - ogynnsamma förhållanden:

 • brist på fysisk aktivitet
 • långvarig hypotermi
 • överdriven intensiv sexuell aktivitet
 • organismens låga immunförsvar
 • frekvent förstoppning.

Med tanke på dessa faktorer är utvecklingen av sjukdomen, läkare notera likheten orsaker orsakade av vesikulit och prostatit. Därför diagnostiserar klinikpersonalen ofta dessa sjukdomar samtidigt. En annan anledning är närheten till det urogenitala systemet, som kan sprida inflammation från en plats till en annan.

Symptom och manifestationer av sjukdomen

Den kroniska formen utvecklas efter den överförda akuta formen av sjukdomen, i vilken värme, frossa och skarpa smärtor diagnostiseras, ger tillbaka till ländryggsavdelningen.

Den kroniska studien av vesikulit kan på liknande sätt innehålla liknande symtom men skiljer sig åt i smärtan (det är måttlig eller mild smärta).

Har kroniska vesikulit symptom:

 • Utseendet av värkande smärta;
 • minskad styrka;
 • en minskning av orgasmens ljusstyrka eller fullständig försvinnande;
 • urladdning av purulenta vätskor och blod med spermier.

Med symtomen på vesikulit kan du läsa mer i denna publikation.

Mot bakgrund av sjukdomsprogressionen utvecklar också en urineringstörning och det finns en ofrivillig utlösning. Efter sexuell aktivitet finns det en smärre smärta, upp till tre timmar.

Konsekvenser och möjliga komplikationer

Seminala vesiklar skapar en vätska som innehåller de näringsämnen som behövs för att mätta spermatozoa. Att få en kraftfull tillströmning av energi på grund av frisättning av fruktos kan spermatozoa bibehålla motoraktivitet under en lång tid. Brott mot funktionen av denna körtel leder till förarmning av spermier sammansättningen och utseendet av en stor andel av icke-livskraftiga fröceller.

I försummade situationer, utseendet av cancerceller, som snabbt passerar till det lilla bäckens organ. Konsekvenserna av den patologiska processen är prostata och blåscancer.

behandling

Den opererbara formen av sjukdomen bildas som en följd av uppkomsten av suppuration av körtlarna, men i de flesta fall diagnostiseras stadierna av sjukdomen som inte kräver kirurgisk ingrepp.

Om det finns kronisk vesikulit, behandlingen är konservativ.

Ofta levereras en terapeutisk lösning eller substans rektalt: en effekt på rektal slemhinnan kan ha en fördelaktig effekt på seminala vesiklar.

Traditionell medicin

Microclysters med kamille. Ett glas med 2 msk. l. kamille hälls med kokande vatten och kyles till 37-39 grader. Därefter framställs en spruta, anuset smutsas med petroleumgel, 50-100 ml av en vattenhaltig lösning injiceras. I denna position borde patienten stanna 10-15 minuter. Den dagliga användningsintervallet är 1-3 gånger.

Minsta skattesats är 7 dagar. För att förbättra den antibakteriella effekten på körtlarna som blivit inflammerade från vesikulit kan du använda en kombination av kamomill och andra medicinska örter - kalendula och eukalyptusblad.

Rektala suppositorier med propolis.

Ett ljus innan du lägger dig in injiceras i rektalområdet, smörjs med olja eller vaselin.

Den allmänna behandlingen är 2 till 4 veckor.

Castorolja. Olja erhållen från ricinolja används som ett hjälpmedel för blåsor för att eliminera förstoppning (förstoppning). Det tas för att behandla vesikulit på morgonen för 1 msk. l. på tom mage i flera dagar. Efter normalisering av avföringen upphör vesikulit att störa.

Receptet för ett naturligt antibiotikum. Roten av persilja, honung, citron, olivolja blandas i lika stor mängd (250 gram) blandare. Den resulterande konsistensen skickas till kylskåpet och tas vid 1 msk. l. varje morgon. Folkemedicinen används också för att behandla cystit och prostatit. Behandlingen av vesikulit på detta sätt utförs under minst två veckor.

salvia. Behandlingsförloppet är 2 veckor. Hemostatiska, antibakteriella och antiinflammatoriska effekter underlättar patientens tillstånd med vesikulit.

Recept: 10 gram salvia hälls med kokande vatten och kokas i brand i 30 minuter. Ta 100 ml 2 gånger om dagen.

Dillvatten. Förberedd genom infusion förhackad persilja frön i ett glas kokande vatten. Att kräva att buljongen ska vara minst 2 timmar, du kan laga mat på ett vattenbad. Infusion - ett utmärkt diuretikum som gör att du kan stärka urinvägsreningen, om vesikulit åtföljs av blåsans inflammation.

Behandling av vesikulit: att dricka på en tom mage på en tredjedel av glaset 2 gånger om dagen eller 90-110 ml fem gånger om dagen (i 7-10 dagar).

medicinering

Behandlingen av kronisk vesikulit med medicinska preparat beror på arten av ursprunget för spermatocystit.

erytromycin. Antibiotikum förstör bakterierna i den opportunistiska mikrofloran (stafylokocker, streptokocker) och inflammatoriska processer, inklusive de som förekommer i inguinalområdet. Att komma in i blodet undertrycker den aktiva substansen syntesen av protein och låter dig avlägsna inflammationen i de partiella vesiklarna. Behandlingsförloppet varierar från 10 till 14 dagar, under vilka två eller tre gånger om dagen 200 mg substans tas. Tabu för tillträde: känslighet för makrolider, gulsot, funktionella leversjukdomar.

sumamed. Antibiotikum, som liknar Erytromycin. Schema och behandlingssätt för kronisk vesikulit: den första dagen används 2 gånger 500 mg på morgonen och kvällen, de kommande 4 dagarna - en liknande dos en gång om dagen. Begränsning av behandlingen med detta läkemedel: kombination av antagande med dehydroertotamin och ergotamin, svåra sjukdomar i lever och njurfunktion.

Regulaks. Det ordineras till patienter som lider av spermatocystit på grund av utseende av kronisk förstoppning.

Kontraindikationer: Blödning i matsmältningsorganen, peritonit, bråck med nypa. Det tar minst tre dagar, om en tarmsjukdom utvecklas, ska behandlingen stoppas.

Miron. Det starkaste antibiotikum, visat för män, smittat med ureaplasma, gardnerella eller klamydia. En dag tas immunmodulerande läkemedel, och sedan administreras Miranema i 7-10 dagar vid 60 mg 3 gånger om dagen. Villkor för begränsning av upptagande: individuell intolerans.

penicillin. Injiceringsmedel ges till patienter med gonorré, syfilis och vesikulit utvecklad på sin bakgrund. Från 3 till 9 miljoner enheter administreras ED intramuskulärt inte mer än 7-10 dagar vid behandling av vesikulit. Med utvecklingen av sepsis ökar kursens längd till 60 dagar. Förbud mot användning: bronkial astma, njursvikt, pollinos.

Trental. Läkemedlet används för att behandla vesikulit orsakad av trängsel. Trental ökar blodcirkulationen i de nedre extremiteternas artärkärl, vilket eliminerar inflammationen orsakad av vesikulit. Den allmänna behandlingen är 3 veckor, dosen varierar från 100 till 400 mg. Kontraindikationer: svår blödning, blödningar i ögonhinnan, nedsatt hemoglobinsyntese, stroke av hemorragisk typ, akut hjärtinfarkt.

Vilken typ av livsstil ska jag följa med i behandling?? Sexuellt bör moderering observeras - undviker långvariga avbrott av intimitet och alltför lång coitus.

Förebyggande och allmänna rekommendationer

 • har regelbundet sex
 • bära varma underkläder under den kalla årstiden;
 • besöka urologen minst en gång var 6: e månad
 • snabb behandling av andra sjukdomar i genitourinary sfären.

Förhindra blodstasis kan inte bara regelbundna resor till gymmet, utan också en introduktion till vanan varje dag att göra övningar och träning (gör kroppsvridningar och sit-ups) efter en timmes sittande på datorn.

Vesikulit förstör ett fulllivat sexliv och ger obekväma känslor till bäckenområdet. Målet med de flesta behandlingsåtgärder är rehabilitering av infektionsfält, Används för att eliminera inflammation av sämsta vesiklar. Efter behandlingens gång kan sjukdomen försvinna för gott och, med förebyggande åtgärder, stör inte mannen längre.

Mer information om blåsor hos män visas i följande video.

Vad är vesikulit hos män?

Seminala vesiklar eller blåsor är en av de viktigaste organen i människors reproduktionssystem. Under påverkan av negativa faktorer utvecklas patologierna i det manliga reproduktionssystemet: prostatit, hydrocele, varicocele, vesiculit och andra. Vad är vesikulit hos män, vilka är orsakerna, symtomen och konsekvenserna?

definition

Vesiklar eller seminal vesiklar är ett parat manligt genitalorgan som ligger ovanför prostatakörteln och ligger intill ändtarmen och urinblåsan. Mått beror på graden av fyllning av den senare. Seminala vesiklar tilldelas viktiga funktioner hos det manliga reproduktionssystemet, som består i att säkerställa normal funktion av spermatozoa:

 • är ansvariga för utlösningsprocessen - under utlösning blandas vesikelens hemlighet med prostata-sekretionen och går in i urinröret.
 • avyttra spermier - om samlag inte slutar med ejakulation, absorberar seminal vesiklar spermatozoa;
 • ge spermatozoer med kolhydrater - denna process består i produktion av fruktos, vilket är nödvändigt för energiförsörjningen av spermier.
 • skydda manliga könsceller - en viktig funktion av seminala vesiklar, vilket innefattar syntesen av en speciell omslutande substans för spermier. Den resulterande filmen, som omsluter spermatzonen, skyddar mot effekterna av skelettens mikroflora och säkerställer ett långt liv.

Vesikulit (spermatocystitis) är en inflammatorisk sjukdom som negativt påverkar arbetet med partiella vesiklar.

Typer och symtom

Beroende på formen av sjukdomsförloppet utmärks två typer: akut och kronisk kurs. Varje form av sjukdomen kännetecknas av vissa symptom, i definitionen av vilka det kan finnas svårigheter. Detta beror framförallt på att inflammationen i blåsorna är en konsekvens av prostatit. Därför kommer mannen att störas av symtomen på den underliggande sjukdomen. Isolera också icke-obstruktiva, adynamiska och obstruktiva stadier av vesikulit.

Ofta förvirrar män och läkare akut vesikulit och dess symtom med kronisk prostatit eller sjukdomens återfall. Symptomen på akut vesikulit är följande:

Smärta sensioner i inguinal regionen och anus är symptom på vesikulit

 • hög temperatur;
 • slöhet, minskad aktivitet och prestanda
 • huvudvärk;
 • smärta som uppstår vid tömning
 • Utseendet av blod och slem från anus och urinröret;
 • ökad uppmaning att urinera
 • smärta i inguinal, buk och anus
 • smärta under natten erektioner
 • smärta i samlagsprocessen.

Symtom på kronisk vesikulit:

 • smärta i ljummen, buken, anal passage, som stör mannen inte bara i tömningsprocessen;
 • utvecklar erektil dysfunktion: snabb och smärtsam utlösning, smärta under penis spänning;
 • blodiga ådror uppträder inte bara i avföring, urin utan även i ejakulat;
 • det finns en känsla av obehag och smärta i testikeln (testiklar), feber, utseendet av blod i urinen.

Alla dessa tecken kan leda till utveckling av bilateral epididymit. I frånvaro av behandling utvecklas infertilitet.

Beroende på graden av spridning av inflammation och skada på partiella vesiklar, skiljas ensidiga och bilaterala vesiklar. Den senare arten är den vanligaste.

Det finns också följande, enligt Proskury, klassificering av vesikulit i fråga om infektions omfattning:

 1. Catarrhal - en typ av sjukdom där inflammation påverkar det övre lagret av slemhinnorna i seminalblåsorna. Med ytlig vesikulit finns en förtjockning av slemhinnan och en ökning av dess storlek. I vissa fall ackumuleras blod och slem inuti.
 2. Djup vesikulit hos män karakteriseras av inflammatoriska processer i slemhinna, submukosala och muskelmembran i blåsorna. I den seminal vesikelen börjar pus att ackumuleras och sår bildas.
 3. Empyema - nästa typ av sjukdom, där det finns ett brist på tidigt bildade abscesser och fyllning av vesiklar med pus.
 4. Paraesikulit - en inflammatorisk process som påverkar hela seminal vesikel och nära vesikulär fiber.

Vesikulit är uppdelad i stillastående och infektiös

skäl

Vesikulit är uppdelad i två grupper: stillastående och smittsam (specifik och icke-specifik).

Stagnerande vesikulit inträffar när stasis utsöndras i könsorganen och körtlarna, vilket är en konsekvens:

 1. Avbrutet samlag.
 2. Oegentligheter i sexuella kontakter.
 3. Sexuell avhållsamhet.
 4. Stress och depression.
 5. Negativa effekter på den manliga kroppen av nikotin och alkohol.
 6. Överkylning eller överhettning.
 7. Sedentary sätt att leva.
 8. Hemorrojder, prostatit, proktit och andra sjukdomar i bäckenorganen är inflammatoriska.

Orsakerna till infektiös vesikulit är:

 1. Nonspecifika faktorer - penetration av bakterier, virus, klamydia, mykoplasma, candidomycos i könsorganet och deras utveckling. De vanligaste bakteriepatogenerna är stafylokocker, Klebsiella, streptokocker och andra.
 2. Specifika faktorer inkluderar utveckling av sjukdomen mot bakgrund av gonorré, trichomonas, tuberkulos.

Smittvägar

Infektiös vesikulit utvecklas oftast efter patogenens penetration i blåsorna. Patienter med penetration av patogener:

 1. Av blodkärlen. Infektion påverkar sällsynta vesiklar i infektionssjukdomar i andra organ och system.
 2. Kontaktväg:
 • stigande - genom urinröret;
 • fallande - på urinledarna;
 • på vas deferens.
 1. På lymfkärlen kommer infektionen in i blåsorna med inflammatoriska sjukdomar hos könsorganen, tromboflebit, hemorrojder och andra.

Sällan kan orsakerna till sjukdomen vara allergiska reaktioner, nedsatt metabolism, försvagad immunitet, trauma i bäckenorganen, förgiftning med kemiska föreningar och läkemedel.

diagnostik

Diagnos av vesikulit börjar med en patients fråga om förekomst av symtom, deras svårighetsgrad och varaktighet, det allmänna tillståndet, förekomsten av andra sjukdomar som kan leda till denna patologi. Vidare innefattar diagnosen vesikulit laboratorietester av urin, blod och seminalvätska samt användningen av datorteknik.

Den traditionella metoden för någon diagnos är ultraljud

En av de grundläggande metoderna för att diagnostisera sjukdomen är en rektal undersökning:

 1. Med catarralspermatocystit kan läkaren palpera en liten svullnad i vävnaderna, studien är åtföljd av smärre smärta sensioner.
 2. Med djupt inflammation i vesiklarna i orgelet finns neoplasmer av cirkulär form.
 3. Med empyema modifieras blåsorna, som blir päronformiga och fjädrande vid beröringen.
 4. Med paravezikulit under palpation diagnostiseras utsprånget och sönderdelningen av sekret och pus av de partiella vesiklarna, konturerna är frånvarande.

Nästa diagnosmetod är studien av sekretion av blåsor. För att få det, tvättas patienten med en blåsan och injiceras med en speciell lösning av natriumklorid. Efter ovanstående manipuleringar utför läkaren en massage av de partiella vesiklarna. Vid slutet av proceduren måste mannen urinera. Det resulterande urinprovet undersöks visuellt och under ett mikroskop. Med en visuell undersökning i urinen kan du hitta spår av sperma, pus och blod. Under mikroskopet studeras strukturen och sammansättningen av urin: antalet vita och röda blodiga kroppar, bakterier och spermatozoas struktur.

Vesikulografi genomförs för att studera seminala vesiklar för närvaro av tuberkelbacillus och maligna neoplasmer. För att erhålla data med hjälp av denna metod införs en kontrast i vasdeferenserna med en nål, följt av röntgendiagnostik. Röntgenbilder visar tydligt vesikelns struktur, storleken, såväl som det inre och yttre tillståndet hos organvävnaderna.

Den traditionella metoden för någon diagnostik är ultraljud, med hjälp av vilken vesiklernas struktur, tillstånd och dimensioner studeras. Ultraljud av det lilla bäckenet gör det möjligt att bestämma närvaron av godartade och maligna tumörer, cyster och andra patologiska tillstånd hos reproduktionssystemets organ.

Datortomografi är en dyr datordiagnostisk metod, med hjälp av vilken en detaljerad studie av tillståndet av partiella vesiklar utförs.

Laboratorieprov är nödvändiga för att diagnostisera patientens allmänna tillstånd, bekräftar närvaron eller frånvaron av en smittsam eller bakteriell lesion. Ett allmänt blodprov ger dig möjlighet att få data om antalet erytrocyter, leukocyter och sänkningstakten. En förhöjd nivå av vita blodkroppar indikerar förekomst och utveckling av infektion i kroppen.

Laboratorieurintester utförs för att bestämma antalet röda och vita blodkroppar, liksom förekomsten av bakterier. Nästa steg i laboratoriestudier är analys av spermier för närvaron av leukocyter, erytrocyter, mikroorganismer. I processen att studera ejakulat viktiga indikatorer, som uppmärksammar är den morfologiska strukturen av spermier, deras antal och mängden näringsämnen som behövs för att upprätthålla liv manliga könsceller.

behandling

Akut vesikulit i de initiala faserna är föremål för konservativ behandling. Kronisk vesikulit och de sista etapperna är föremål för kirurgisk ingrepp. Konservativ behandling syftar till att bekämpa orsaken till sjukdomen.

Bakteriologiska vesiklar, som är det agens som orsakar vit Staphylococcus ämne terapi med antibiotika tetracyklin (doxycyklin och metacyklin) och makroloidami (Erytromycin och Macropen). Beredningar kan även användas kombinerade verkan (oletetrin och tetraolean) som har selektiv verkan och påverkar bara bakterier och virus som påverkar könsorganen. För bästa resultat, kan din läkare ordinera nitrofuraner, aktiva komponenter som kan tränga in i vävnaderna i sädesblåsorna.

Infektion vesiklar, orsakas av Klebsiella, Proteus, Mycoplasma, Ureaplasma och Chlamydia, kräva antibiotikabehandling med användning av droger fluorokinoloner och tetracyklin och makrolid-serien. Med dessa infektioner är det nödvändigt att skicka behandlingen till båda sexpartnerna. Varaktigheten av behandlingen är 20 dagar, med ett intervall på 4 dagar, med användning av olika läkemedel.

När en man diagnostiseras med gonorré, tuberkulos eller syfilis, är behandling med penicilliner, cefalosporiner och andra antibakteriella medel nödvändigt.

I fallet med stillastående vesiculitis läkare föreskriver mottagnings angioprotectors (Trenal, Venoruton etc), sjukgymnastik använda droger (Yarylo, Intramag), UHF, LFK, prostata massage och vesikel microclysters med novokain, salvia och kamomill.

Oavsett valet av behandling, måste en man ta antiinflammatoriska läkemedel (diklofenak), vilket hjälper till att eliminera smärta, minska temperaturen och förhindra inflammation i kroppen. Behandling bör också kompletteras med immunmodulatorer, vilket bidrar till att förbättra kroppens skyddsfunktioner, stärka skyddsmekanismer och minska sannolikheten för återfall.

Med empyema och paraveziculit krävs kirurgisk ingrepp. Kärnan i operationen är att ta bort ackumulerade pus. För detta utförs en punktering eller ett snitt av partiella vesiklar. Med komplicerad paravezikulit, för att undvika komplikationer, utförs fullständig avlägsnande av partiella vesiklar.

För att upprätthålla kroppens immunförsvar, för att förhindra återkommande sjukdom och upprätthålla konservativ behandling kan man använda traditionell medicin. För detta ändamål, att förbereda badet, örtte, infusioner, som har antibakteriell effekt, kan bidra till att minska inflammation, återställa metaboliska processer, normaliserar blodcirkulationen i bäckenorganen, samt stärka immunförsvaret.

Den mest effektiva är infusion baserad på salvia, burdock rot, St. John's wort och poplar knoppar. Blanda alla komponenter i lika stora volymer (25 g) och häll 0,5 l. kokande vatten. Insistera och drick innan du äter 50 ml vardera.

Förtroende förtjänar också avkok av nässla, kalendula, stjälk, horsetail och yarrow. Blanda alla ingredienser i lika delar och häll kokande vatten. Drick efter att ha ätit 100 ml.

Bad med kamille är effektiva.

Komplikationer och förebyggande

I avsaknad av snabb och korrekt behandling är följande konsekvenser möjliga:

 1. Purulent lesion av sällsynta vesiklar och organ i omedelbar närhet.
 2. Utvecklingen av infertilitet, som inte är mottaglig för behandling.
 3. Erektil dysfunktion.

För att förhindra utvecklingen av sjukdomen är det nödvändigt att undvika hypotermi, förstoppning, stillasittande livsstil, oskyddad sex, bäcken trauma, dåliga vanor och stress.

I stället behöver du:

 • att leda ett regelbundet sexliv, att skyddas
 • att genomföra snabb behandling av bakteriologiska och infektionssjukdomar hos andra organ
 • leda en aktiv livsstil
 • ät rätt.

Stagnerande processer i det lilla bäckenet, liksom infektiösa skador på organen i det genitourära systemet leder till utvecklingen av inflammation i de partiella vesiklarna, som i medicin kallas vesikulit. Klassificeringen av sjukdomen utförs på grundval av kursen, liksom graden av organskada. Konservativ behandling föreskrivs av läkaren beroende på sjukdomens allvar. Kirurgisk ingrepp rekommenderas för organiska purulenta skador.

Har du allvarliga problem med POTENTIAL?

Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte? Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • trög erektion
 • brist på lust
 • sexuell dysfunktion.

Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Känslan att öka är möjlig! Gå till länken och ta reda på hur experterna rekommenderar att du behandlar.

Hur man behandlar vesikulit?

Vesikulit kallas en urologisk sjukdom, under vilken seminala vesiklar (blåsor) blåses in. Resultatet av sjukdomen kan vara ett brott mot en fertilitetsfunktion hos en man och infertilitet. Oftast sjukdomen inte manifestera sig inte som en separat nosologisk enhet, och som en följd av någon annan infektionssjukdom i de manliga reproduktionsorganen (prostatit, uretrit eller epididymit). Ibland vesiklar kan också förekomma som en komplikation av sjukdomar i andra organ och system som orsakas av olika infektiösa agens (influensa, parainfluensa, tonsillit eller osteomyelit). Enligt statistik finns vesikulit huvudsakligen hos män som har en sådan sjukdom som kronisk prostatit. För närvarande växer antalet män med vesikulit. Detta beror på ett antal faktorer:

 • Människans sätt att leva
 • Miljötillståndet;
 • Genetiska faktorer;

Idag är frågan om profylax av vesikulit ett av de viktigaste problemen med modern urologi.

Vad orsakar vesikulit?

Beroende på orsaksfaktorn uppträder inflammationen hos sämsta vesiklar:

 1. Orsakad av smittsamma medel
 2. Aseptisk.

Infektiös vesikulit orsakar oftast:

 • Kokkovaya mikroflora (stafylokocker, streptokocker);
 • Bakterier som lever i tarmarna.

Infektion kan tränga in i blåsor från organen av urinering genom vas deferens, prostata, tjocktarmen eller med blodflöde.

Infektionen orsakas oftast av minskad immunitet eller hypotermi. Hos barn kan vesikulit inträffa som ett resultat av en medfödd anomali hos urinvägarna, vilket gör att infektionen i de partiella vesiklarna kastas tillsammans med urinen.

Vad gäller aseptisk vesikulit uppstår den från blodstagnationen i bäckens åder, långvarig avhållande från sexuell aktivitet, en minskning av tonen i de partiella vesiklarna. Faktorer som kan bidra till utvecklingen av aseptisk vesikulit är:

 1. Hypodynamiskt sätt att leva;
 2. Alltför aktivt sexliv;
 3. Arbeta, under vilken en lång tid måste vara i sittande ställning;
 4. förstoppning;

Vad är typerna av vesikulit hos män?

Med vesikel beror symtomen och behandlingen oftast på den kliniska formen av sjukdomen. Därför finns det flera klassificeringar av inflammation av seminala vesiklar, baserat på flöde, lokalisering och patoanatomiska förändringar. Beroende på den kliniska kursen är det möjligt att skilja:

 • Akut vesiklar;
 • Kroniska blåsor.

Med tanke på förekomsten av den inflammatoriska processen är sjukdomen uppdelad i vesikulit:

Den vanligaste infektionen är de partiella vesiklarna på båda sidor. Det finns en klassificering av Proskury, som bygger på patoanatomiska förändringar:

 1. Catarrhal eller ytlig. Det kännetecknas av närvaron av en inflammatorisk process uteslutande i slemhinnan av sämre vesiklar. Dessutom är det hyperemiskt, förtjockat med närvaron av infiltration. Vesikeln förstoras i storlek med närvaron av slemhaltigt innehåll inuti föroreningar av pus eller blod.
 2. Deep. I motsats till katarralen, med en djup vesikulit, finns det en lesion tillsammans med slemhinnan, submukosala och muskler. Väggen tjocknar, blir tät med närvaron av pus inuti. Den seminal vesikeln ökar i storlek, sår kan bildas i sin vägg.
 3. Empyema av den seminal vesikeln. Dess utveckling är förenad med sammansmältning av abscesser med djupa vesiklar och bildandet av ett hålrum med purulenta innehåll. När denna process försenas bildas empyema.
 4. Paravezikulit. Förekommer under övergången av den inflammatoriska processen till cellulosa, som omger de partiella vesiklarna.

Vesikulit hos män - akuta symtom

Den akuta processen med vesikulit varar i flera dagar (vanligtvis en vecka) och har ett antal specifika vesikulitrelaterade symptom:

 • Förekomsten av hypertermi är ca 39-40 ° C med chill;
 • Sårhet i iliacområdet, perineum och i ändtarmen;
 • Ökad smärta vid utlösning och avföring
 • Smärtsamma känslor irradierar i ländryggsregionen och sårben, anus och perineum;
 • Det finns hemospermi
 • Ökar sexuell upphetsning
 • Hyppig förekomst av spontan erektion
 • Utseendet av smärtsamma känslor under samlag
 • Oavsett antalet sexuella handlingar minskar inte spänningen.

Varaktigheten av dessa symtom är ungefär en vecka med tidig behandling och alla recept från läkaren. De snabbaste kliniska tecknen på sjukdomsframsteg hos ungdomar. Om du lämnar uppmärksamheten, kommer tecken på akut vesikulit, inflammationen av de partiella vesiklarna smidigt in i den kroniska processen och orsakar irreversibla komplikationer.

Kronisk vesikulit - symtom

Under kronisk vezikulita män minskade intensiteten av smärta, inte blir akut, och värkande lokaliserade i perineum, anus, korsbenet. Karakteristik är ett brott mot urinering, sexuell aktivitet, smärtsam utlösning, och i sperma finns blodårer. Kronisk process är allmänt kompliceras av utseende eller empyem sädesblåsor paravezikulita och peritonit, vilket är möjligt i kontakt med innehållet i sädesblåsorna och urinröret i bukhålan. Den kroniska processen med vesikulit kan också kompliceras av tromboflebit hos vesikovaskulär plexus. Om du inte börjar behandla i tid, kan infektion passera till epididymis, vilket leder till infertilitet hos en man.

Diagnos av vesikulit

De viktigaste diagnostiska åtgärderna är:

 • Rektalt fingerforskning, som måste göras mycket noggrant, så att processen inte sprids till närmaste organ
 • Diagnos av hemlighet i seminalblåsor.

Under den rektala undersökningen ska patienten vara i position - hukta. Under proceduren definieras två långsträckta formationer, som ligger på sidorna av prostatan. I de fallen, när processen har nått scenen av empyembildning, är det möjligt att sondra en vesikel i form av ett päron, vilket är smärtsamt vid beröring och har en tät elastisk konsistens. Om paravezikulit bildas är konturerna av den partiella vesikeln svåra att sonda på grund av deras vaghet. Det finns också en infiltration med hög densitet, smärtsam på palpation, spilld. Vid diagnos av innehållet i seminala vesiklar kan en ökning av nivån av leukocyter och röda blodkroppar detekteras, vilket kommer att indikera närvaron av en inflammatorisk process i blåsorna.

Behandling av vesikulit

Om sjukdomen är under akut tid måste patienten vara begränsad till fysisk aktivitet och stanna i sängen.

Var noga med att observera en sparsam kost, som inte innehåller kryddig, stekt och grov för tarmarnas mat. Tilldela fysioterapibehandling.

För smärtstillande effekt är det lämpligt att använda papaverin, analgin. Men om smärtan är mycket svår, är det möjligt att använda promedol. Om en man har en ökning av sexuell aktivitet, hjälper bromider bra. För att minska hyperemi, förskriva ljus som innehåller narkotiska och ergotiska ämnen. Tillsammans med alla aktiviteter är behandlingen av vesikulit med antibiotika ett obligatoriskt stadium i behandlingen av denna sjukdom.

För detta ändamål administreras ett bredspektrum antibiotikum tillsammans med preparat av nitrofuran-serier eller sulfonamider. Vad gäller kronisk vesikulit skiljer sig behandlingen inte från akut terapi. Det enda som de har olika - med kronisk form kan vara förekomsten av komplikationer, som också behöver en uppsättning terapeutiska åtgärder. Under vissa förutsättningar är kirurgisk behandling möjlig. Det föreskrivs vid utveckling av empyema och består av följande:

 1. Patienten bör ligga på soffan som ligger på ryggen, lyfter bäckenet och sätter benen i magen;
 2. En metallkateter införs i blåsan;
 3. Ett bågformat snitt görs 2 cm ovanför analöppning;
 4. De når prostata;
 5. Tillträde görs genom vilken man kan gå till ytan av de partiella vesiklarna (mest bekvämt till den bakre delen);
 6. Vesikelfickorna öppnas, dräneras och dränering lämnas;
 7. Skiktet sår såret.

Behandling av vesikulit i hemmet

Frågan om hur man behandlar vesikulit bör avgöras enbart av en urolog, oavsett form och lokalisering av processen. Du kan behandla denna sjukdom bara hemma när läkaren har tillåtit att göra det.

När det gäller behandling av vesikulit med folkmedicin är detta förbjudet. Detta beror på att processen kan spridas till angränsande organ, nå de svåra stegen och orsaka irreversibla följder.

Prognos med vesikulit

Prognosen för inflammation av de partiella vesiklarna beror först och främst på aktualiteten hos patientens hänvisning till doktorn, uppfyllandet av alla recept och även orsaken som orsakade sjukdomen och dess form. Oftast med vesikulit är prognosen gynnsam. Men när processen har bilateral lokalisering, kan det finnas en början på manlig infertilitet.