Huvud
Symptom

vesiculitis

Det sexuella systemet för varje person är mycket mottagligt för många infektionssjukdomar. Om könsorganen eller systemen påverkas, sprider sig sjukdomen genom genitourinärsystemet. Detta leder till brott mot sexuell förmåga att ingå sexuella relationer och utföra vissa funktioner. För en man är reproduktionssystemets sjukdomar väldigt traumatiska psykologiskt.

En sådan sjukdom är vesikulit, som påverkar den huvudsakliga funktionen. Allt om vesikulit kommer att talas på platsen vospalenia.ru.

Vad är detta - vesikulit?

Systemet av könsorgan, kanaler och körtlar är så förenat att man slår en, infektionen flyter snabbt in i en annan. Vad är vesikulit (eller spermatocystit)? Det är en inflammation i parasala vesiklar som kan påverkas samtidigt eller separat. Ofta åtföljd av inflammation i prostata (kallad prostatit), den urogenitala kanalen (som kallas uretrit), testiklarna (som kallas orchitis). Bristen på behandling kan leda till utvecklingen av kronisk prostatit.

Sädesblåsor fungera som en grund för generering eyakulyanta vätska som är blandad med den hemliga prostata och spermatozoer produceras i testiklarna slingrande kanaler. De producerar också fruktos, vilket ger rörlighet till spermatozoa. Detta inkluderar också förmågan hos vätskan att absorbera spermatozoa om samlaget var ofullständigt.

 1. Akut - inträffar plötsligt och med en levande manifestation av symtom;
 2. Kronisk - utvecklas på bakgrund av akut, som inte behandlas
 3. Purulent (försummad) - bildas i frånvaro av behandling av akut vesikulit och bildandet av en fistel med ändtarmen.
  • Infektiös (bakteriell) - av ursprungsskäl;
  • Purulent - i form av exudat i försummad form.
gå upp

Orsaker till inflammation av sämsta vesiklar

Den främsta orsaken till inflammation av sällsynta vesiklar är en infektion som går in i genitourinary systemet genom blod och lymf. Om en person är sjuk med infektionssjukdomar som multiplicerar i andra organ, är sannolikheten för överföring hög. Infektion kan överföras från närliggande organ (prostata, testiklar, rektum, etc.). Frånvaron av behandling av dessa sjukdomar leder till utvecklingen av vesikulit.

Följande faktorer är:

 • Depression av immunsystemet, som kan observeras fullt ut mot bakgrund av andra inflammatoriska sjukdomar;
 • Sjukdomar som överförs genom sexuell kontakt
 • hypotermi;
 • Undernäring, som orsakar förstoppning
 • Passivt sätt att leva, stillasittande arbete;
 • Skador i bäckenregionen;
 • Överdriven sex eller, omvänd, lång avhållsamhet och brist på intimitet;
 • Närheten av de partiella vesiklarna till ändtarmen, på grund av vilken en fistel (passage) bildas, längs vilken bakterier och mikrober kan komma in.

I urologisk praxis är de frekventa orsakerna till vesikulit inflammation i prostatakörteln. Dessa två system är nära besläktade, vilket ofta leder till nederlag av samma infektion. Om en man lider av prostatit, kommer vesikulit inte att hålla dig väntar.

Symtom och tecken

Vilka är symtom och tecken på vesikulit hos sällsynta vesiklar? Allt beror på dagens form.

Den akuta formen karaktäriseras av en kraftig temperaturökning och uppkomsten av generell svaghet. Allt detta åtföljs av huvudvärk, frossa och trötthet. Smärtsamma känslor blir permanenta, speciellt när blåsan är fylld är patienten redo för utlösning eller avföring. Förstört konstant trängsel att urinera. På natten lider en man av frekventa erektioner. Smärtan sträcker sig till ländryggen. Det kan bli utsläpp med blod.

Den kroniska formen utvecklas som en följd av sjukdomsårets obotliga akuta stadium och manifesterar sig i värk i smärta i perineum och bäckenet. Erektil dysfunktion uppträder. En man kan heller inte få en orgasm, eller kan inte slutföra en sexuell handling, medan det kan finnas abnormaliteter vid utlösning. Spermierna förändrar sin struktur och blir ogynnsam. Det kan finnas blod i sperma. Detta kännetecknas av accelererad ejakulation, smärta. Spårad spermatorrhea är utsöndringen av spermier från urinväggen under avföring.

Formen av inflammation, när de partiella vesiklarna börjar simma, kännetecknas av hög feber. I det här fallet kan man inte göra utan kirurgisk ingrepp.

Vanliga tecken på vesikulit är:

 1. Smärta i ljumsområdet, som ges i nedre delen av ryggen;
 2. Smärta uppstår när man går på toaletten;
 3. Isolering av blodåren;
 4. Erektil dysfunktion.

Varför uppstår smärtor vid urinering och avföring? Detta beror på närhet av de partiella vesiklarna med blåsan och ändtarmen. När de ökar, eftersom de rekryteras av urin eller avföring, så finns det tryck på de partiella vesiklarna. Eftersom de är inflammerade orsakar det karakteristisk smärta.

Vesikulit hos vuxna

Vesikulit är vanligt hos vuxna och är en ren manlig sjukdom. Hos kvinnor kan denna sjukdom inte spåras. På män finns det av anledningarna som beskrivs i denna artikel.

Vesikulit hos ett barn

Vesikulit ses aldrig hos tjejer. Vid ett manligt barn (hos pojkar) är denna sjukdom okarakteristisk. Det förekommer endast mot bakgrund av andra infektionssjukdomar.

diagnostik

I urologi har olika metoder för att diagnostisera olika manliga sexuella sjukdomar utvecklats. Vad gäller vesikulit utförs diagnosen av denna sjukdom med användning av följande procedurer:

 1. Samling av klagomål och anamnese: Vad och hur mycket det stör, vilken livsform patienten leder, om det nyligen varit sjuk, om det har blivit superkylat, etc.
 2. Allmän undersökning om frånvaro av patologier i det geniturära systemet
 3. Analys av blod på patogenen och nivån av ESR;
 4. Analys av urin för närvaron av föroreningar i blodet;
 5. En ultraljud utförs, vilket möjliggör en detaljerad undersökning av prostatakörteln och seminalblåsorna;
 6. Ett spermogram görs;
 7. Utsädet av innehållet i de partiella vesiklarna såddas;
 8. Mikroskopi och kultur av urologiska smet;
 9. Analys för förekomsten av sexuellt överförbara sjukdomar.
gå upp

behandling

De allra första förebyggande åtgärderna vid behandling av vesikulit är sängstöd, riklig dricks och vägran av samlag om ett tag tills sjukdomen elimineras.

Läkemedel i akut form:

 1. antiseptiska medel;
 2. Antibiotika (cefalosporin, skyddad penicillin, fluorokinolon);
 3. Rektala suppositorier för anestesi;
 4. Svaga preparat för rektal rengöring;
 5. Antiinflammatoriska läkemedel;
 6. Antipyretiska läkemedel;
 7. Heta bad och värmare som appliceras på perineum används först efter att temperaturen sänks
 8. Antimikrobiella salvor och preparat.
gå upp

Än att behandla en kronisk vesikulit?

  • Massage i prostatakörteln;
  • Mudbehandling;
  • magnetterapi;
  • elektrofores;
  • UHF;
  • Det behandlas länge, vilket inkluderar hela utbudet av mediciner som används i akut form.

När den (purulenta) formen startas utförs behandlingen endast kirurgiskt. Seminala vesiklar öppnas och rengöras. I allvarliga fall avlägsnas de partiella vesiklarna helt.

Hemma behandlas inte vesikulit. Behöver kontinuerlig undersökning med en urolog som kommer att spåra sjukdomsförloppet. Utanför sjukhuset kan endast förebyggande arbete utföras som kommer att påskynda återhämtningen och förhindra att sjukdomen utvecklas igen:

 1. Tidig behandling av infektionssjukdomar, särskilt venerala sjukdomar;
 2. Undvikande av hypotermi;
 3. Normalisering av antalet sexuella kontakter. Begränsning av slumpmässiga anslutningar;
 4. Användning av laxermedel om förstoppning uppstår
 5. Att göra en aktiv fysisk aktivitet eller göra sport med stillasittande arbete.

Om du använder folkläkemedel, då bara i antiinflammatoriska och analgetiska ändamål. Här hjälper de:

Vilken meny ska observeras för patienter i behandling? Här finns huvudproteinerna i kött, mjölk och ägg samt vitaminer som förstärker immuniteten genom att äta frukt och grönsaker.

Prognos för livet

Hur många män lever med blåsor? Sjukdomen är inte dödlig, så livslängden blir tröstande. Livskvaliteten kommer emellertid att bli ogynnsam och olycklig, om den inte behandlas.

 • För det första kan en människa förlora förmågan att bli barn. Inflammation från de partiella blåsorna kommer att spridas till testiklarna, där spikar börjar bilda, störande av spermatozoas passage.
 • För det andra påverkar inflammationsprocessen närliggande organ, vilket leder till systemisk inflammation.
 • För det tredje kan det i den startade formen vara nödvändigt att avlägsna de partiella vesiklarna.

vesiculitis

vesiculitis - inflammation i den partiella vesikeln Det kan vara akut eller kronisk, vara en- eller tvåsidig. Hos 80-85% av patienterna observeras bilateral vesikulit. Akut vesikulit blir ofta kronisk. Kanske den primära kroniska kursen. Vesikulit åtföljs av smärta i ljummen, i rektum och suprapubiska regionen. Smärta syndrom ökar under avföring och vid fyllning av blåsan. Kronisk vesikulit åtföljs av en överträdelse av sexuell funktion. Diagnos av vesikulit utförs vanligen av en urolog, vilket kräver: rektal fingerundersökning, ultraljud av genitala organ, bakteriologisk kultur av hemligheten hos seminala vesiklar.

vesiculitis

vesiculitis - inflammation i den partiella vesikeln Det kan vara akut eller kronisk, vara en- eller tvåsidig. Hos 80-85% av patienterna observeras bilateral vesikulit. Akut vesikulit blir ofta kronisk. Kanske den primära kroniska kursen. Som vesiculitis excite skjuter ut icke-specifik (enterokocker, E. coli, Staphylococcus aureus) eller specifika (GONOKOCK), bakteriella smittämnen. Aseptiska blåsor kan utvecklas i sexuell avhållsamhet, stagnation av venöst blod i bäckenet, kränkning av tonen i sädesblåsorna.

Vesikulit uppträder sällan som en oberoende sjukdom. Vanligen inflammation i sädesblåsorna utvecklas som en komplikation av akuta eller kroniska sjukdomar i det urogenitala systemet (epididymit, uretrit, prostatit), akut (angina, influensa) eller kronisk (osteomyelit) inflammatorisk sjukdom. Som regel följer vesikulit kronisk prostatit. Utveckling vesiculitis främjar långvarig allmän hypotermi, stillasittande arbete, avbrott i den normala rytmen av sexuell aktivitet (abstinens, överdriven sexuell aktivitet), nedsatt immunförsvar, förstoppning, kronisk smittsam sjukdomens art.

Symptom på vesikulit

För akut vesikulit kännetecknas en plötslig inbrott. Patientens kroppstemperatur stiger till feber, frossa och huvudvärk. Patienter med akut vesikulit klagar på smärta i suprapubiska regionen (en- eller tvåsidig), smärta i ljummen och i rektalområdet. Bestrålning av smärta i ländryggen är möjlig. Smärta ökar med överflöd av blåsan, spermautbrott och avföring. Defekation kan åtföljas av släppning av slem och urladdning från urinröret (prostata). I sperma finns det ibland spår av blod (hemospermi). Vissa patienter har mer urinering, långvariga, frekventa nattliga erektioner. Den vanligaste formen av akut vesikulit är katarrhal. När inflammationen passerar till den omgivande vävnaden kan paravezikulit utvecklas.

Hos patienter med kronisk vesikulit är det fråga om måttliga eller svaga värkande smärtor i perineum, områden i sacrum och rektum som utstrålar könsorganen. Det kännetecknas av frekvent urinering, långvariga nattliga erektioner. Det kan finnas spår av blod i spermierna. Det finns brott mot sexuell funktion. Uppförande är smärtsamt, kvaliteten på orgasmen kan minska, ibland - tills fullständig försvinnande. Svårighetsgraden av symtomen varierar avsevärt. Hos vissa patienter är vesikulit åtföljd av mycket dåliga symptom eller är nästan asymptomatisk.

Komplikationer av vesikulit

Akut vesikulit i frånvaro av behandling kan vara komplicerat genom suppuration (empyema) av sällsynta vesiklar. Med kronisk vesikulit kan spridningen av inflammation till epididymis orsaka kronisk epididymit. Kronisk bilateral epididymit orsakar i sin tur i vissa fall obturationell form av manlig infertilitet.

Diagnos av vesikulit

Patienten undersöks av urologen, rektal fingerundersökning, ultraljud av genitala organ, utsöndring av hemligheten hos seminala vesiklar. I den allmänna analysen av blod och urin avslöjas inflammatoriska förändringar. I sekretion av hemlighet finns ett stort antal röda blodkroppar och leukocyter. Ultraljudsdata indikerar en ökning av partiella vesiklar.

Enligt resultaten av spermogrammet, hemospermi, ökad spermaviskositet detekteras en förändring i mängden ejakulat (minskning eller ökning i volym). Antalet spermier och deras rörelsehastighet minskar.

Behandling av vesikulit

En patient med akut vesikulit rekommenderas att följa bäddstöd. Att bekämpa infektioner antibiotika är föreskrivna för att minska smärta - smärtstillande medel för att minska smärta i samband med avföring - laxermedel. Efter eliminering av de gemensamma manifestationer av infektion (hypertermi, frossa och t. D.) är tilldelade till fysisk terapi, heta microclysters värmare i grenområdet, termiska gyttjebad. Patienter med empyem-seminala vesiklar visas kirurgisk behandling. För att avlägsna pus utförs en punktering av de partiella vesiklarna följt av dränering.

Behandlingen av kronisk vesikulit, utvecklad av modern urologi, är långsiktig. Patienten rekommenderas att leda en aktiv livsstil, att inte äta kryddig mat och alkohol. Antibakteriella läkemedel, fysioterapeutiska förfaranden (diatermi, laserterapi), transrektalmassage av seminala vesiklar används. Utsedd lera terapi: mud rektala tamponger, lera applikationer i perineal regionen. Om behandlingen är ineffektiv utförs en punktering med tvättning av de partiella vesiklarna med antiseptiska lösningar. I vissa fall indikeras vesikelektomi (avlägsnande av den seminala vesikeln).

Förebyggande åtgärder består i att eliminera riskfaktorer och adekvat snabb behandling av den underliggande sjukdomen.

Allt om blåsor hos män: orsakerna till utseendet, liksom bilder

Bland människors sjukdomar är vesikulit inte särskilt vanligt, eftersom organet ligger i djupet av det lilla bäckenet, där det är svårt att tränga igenom olika typer av infektioner.

Dock är sjukdomen ganska allvarlig och förefaller ofta mot bakgrund av en annan inflammatorisk process.

I artikeln som presenteras nedan kommer vi att tala om vad vesikulit är och vad är dess symtom, liksom behandlingsmetoderna.

Vesikulit hos män: vad är det?

Vad är vesikulit hos män? Detta är en inflammation av de sämsta vesiklarna i prostata. Den prostatiska hemligheten produceras i körteln, varefter den ackumuleras i blåsorna, vilka spelar rollen som en slags lagertank.

Utsignalen från spermatozooner utåt utförs direkt från blåsorna, vilka är förbundna med vas-deferensema. Inflammatoriska processer åtföljs av smärtsyndrom och kränkningar av sexuell funktion.

Vesikulit - orsakerna till utseendet

Beroende på typ av patogen kan sjukdomen ske genom en hematogen rutt (genom blodet) och genom urinvägarna.

Till sjukdomen leder vesikulit till en rad olika orsaker som kan kombineras i två grupper.

Infektionsförutsättningar är i sin tur indelade i specifika och icke-specifika. Bland de senare kan identifieras klamydia, som i 60% av fallen blir syndarna i sjukdomen.

Dessutom innefattar de patogener:

 • viral;
 • bakteriell;
 • microplasma;
 • candida.

Av specifika skäl ingår samtidiga sjukdomar.

Ofta förekommer sjukdomen av kronisk prostatit, tonsillit eller influensa.

Stagnerande fenomen

Stagnerande processer i det lilla bäckenet och den efterföljande utvecklingen av sjukdomen är associerade, oftast med fel livsstil och olika överskott. Vad kan vesiklar vara från?

 • från hypotermi
 • från aktiv onani
 • från en stillasittande livsstil
 • från stillasittande arbete;
 • från ett ofullständigt eller avbrutet samlag
 • från långvarig sexuell avhållsamhet
 • rökning och alkoholism.

Utvecklingen av sjukdomen kan bidra till en minskning av immunitet, trauma, metaboliska störningar och även några allergiska reaktioner. Förstoppning kan bli en indirekt orsak till följd av undernäring.

Vem är mest mottaglig för sjukdomen?

Risken för att få vesikulit är densamma för män i alla åldrar, men orsakerna är oftast olika. Hos unga män utvecklas denna sjukdom, oftast på grund av promiskuösa sexuella relationer som leder till infektioner av olika slag.

Vid en äldre ålder påverkas vesikulit av blodstagnation i bäckenregionen på grund av minskad motoraktivitet. Hos äldre observeras ofta urineringsvårigheter, vilket också kan prova vesikulit. Eftersom sjukdomen ofta är sekundär är risken för personer med blåsan, njure och uretrit.

Symptom på sjukdomen

Symtom på vesikulit misstas ofta för en samtidig sjukdom, vilket gör diagnosen svår. Speciellt är det karakteristiskt i närvaro av kronisk prostatit. I det här fallet kommer förekomsten av vesikulit att indikeras med en ökning av temperatur och blodfärgning i spermierna.

Symtom på komplikationer av vesikulit hos män är som följer:

 • smärta i ljummen
 • obehag under avföring
 • smärtsam utlösning
 • generell sjukdom.

Med kronisk vesikulit observeras ofrivillig utlösning, ryggsmärta och extremt svår urinering.

Som en inflammatorisk sjukdom kan vesikulit manifestera sig i en akut form och förvandlas till en kronisk. Den akuta formen av vesikulit kännetecknas av livliga manifestationer av symtom och en kraftig försämring av välbefinnandet.

Den kroniska formen är en av de möjliga komplikationerna och är mycket svårare att behandla. Förutom att minska erektionen leder sjukdomen till en negativ förändring i spermiernas sammansättning.

Foto av vesikulit

Nedan är bilder av vesikulit:

Möjliga konsekvenser

Vesikulit kräver snabb upptäckt och korrekt behandling. Frånvaro av terapi leder till en stark ökning i temperaturen och ökade smärtsymptom.

men De mest allvarliga komplikationerna av vesikulit är suppurationer, för behandling av vilka kirurgisk operation krävs. Annars kan situationen leda till livshotande sepsis.

Frånvaron av behandling för en akut form av sjukdomen resulterar ofta i empyema av partiella vesiklar. I vesiklarna uppträder en patologisk process av smältande vävnadssmältning. Om atrofien hos de partiella vesiklarna fortskrider, är fullständig förlust av orgelfunktioner omöjlig utan återställning.

Otillbörlig behandling kan leda till infertilitet och med bilateral inflammation i epididymis. Epididymit blockerar permeabiliteten hos vas deferens och orsakar avsevärd svullnad i pungen.

Är det möjligt att ha sex med vesiklar?

Hur är prostatit och vesikulit relaterad? Själv kan det vara fördelaktigt att ha sex, eftersom det är ett slags prostata-massage och en uppdatering av vesiklarnas vävnader.

En annan fråga är att sjukdomen ofta leder till erektil dysfunktion och omöjligheten av samlag.

Dessutom måste man komma ihåg att överdriven sexberoende är i sig en riskfaktor för vesikulit. Och självklart måste du veta orsaken till sjukdomen. Om vesikulit åtföljs av en venerisk sjukdom, måste du komma ihåg ansvaret för partnern.

Behandling av sjukdomen

Antibakteriell terapi av ett brett spektrum används för att undertrycka infektion. Behandling av vesikulit beror på typen av patogen. Narkos- och antipyretiska läkemedel används för att lindra obehagliga symptom. För att underlätta avfekningsprocessen kan laxermedel förskrivas.

Den akuta formen av sjukdomen förutsätter en sängstöd för patienten. Med för avancerad sjukdom är komplikationer möjliga, vars behandling endast är kirurgisk möjlig. Den mest använda av dessa metoder är dräneringen av den partiella vesikelhålan.

Sjukdomen behandlas ganska framgångsrikt om åtgärderna vidtas i tid. Regelbunden läkarundersökning är en garanti för att vesikulit detekteras i början. Och för att helt skydda dig från sjukdomen behöver du bara följa enkla regler i det intima och det dagliga livet.

Användbar video

För mer information om vesikulit, se videon nedan:

Vesikulit: symtom och behandling

Vesikulit är en inflammatorisk sjukdom hos det manliga reproduktionssystemet. Det påverkar sämre vesiklar - ett parat organ som deltar i mekanismen för utlösning. Ett annat namn på sjukdomen som uppstår i medicinsk litteratur är "spermatocystit."

Orsaker till vesikulit hos män

I 100% av fallen är denna patologi en komplikation av en annan patologi av infektiöst och inflammatoriskt ursprung.

Dessa inkluderar patologi hos genitourinary systemet:

 • epididymit;
 • orkit (en- eller tvåsidig);
 • inflammation i prostata
 • uretrit (inflammation i urinledaren).

I vissa fall är vesikulit en komplikation av vanliga vanliga sjukdomar, såsom:

Det är viktigt att: patologi kan komplicera en så allvarlig sjukdom som osteomyelit i bäckenbenet.

Enligt statistik lider män som har kronisk inflammation i prostatakörteln länge ofta av vesikulit.

Det smittsamma medlet, som är den direkta orsaken till inflammation, kan komma in i vesiklarna på ett lymfo- eller hematogent sätt. Det är också möjligt att migrera det stigande sättet - genom spermatkabeln eller längs vasdeferenserna.

Bland de vanligaste patogenerna i sjukdomen är:

 • E. coli (Escherichia coli);
 • stafylokocker;
 • gonococcus;
 • chlamydia.

Kolonier av infektiösa agens multiplicerar på slemhinnor i ett givet reproduktionsorgan, vilket framkallar en inflammatorisk process.

klassificering

Enligt den accepterade klassificeringen är det vanligt att skilja mellan följande former av patologi:

 • akut vesikulit;
 • kronisk vesikulit.

Kronisk vesikulit är resultatet av en obehandlad eller obehandlad akut sjukdom.

Observera: Om inflammationen passerar till närliggande vävnader är diagnosen "paraveziculit".

Faktorer som predisponerar för vesikulit

Det finns ett antal faktorer som ökar sannolikheten för att en man utvecklar vesikulit.

Dessa inkluderar särskilt:

 • tarmar (frekvent förstoppning);
 • brist på motion;
 • stillasittande arbete;
 • odödlig sexuell aktivitet
 • långvarig frånvaro av kön
 • kroniska sjukdomar av inflammatorisk genes;
 • minskning av kroppens försvar (nederlag immunitet)
 • förekomsten av kroniska infektionsfokuser (kronosepsi).

Det är viktigt att: kronisk förstoppning är ofta en följd av undernäring, i synnerhet - regelbunden konsumtion av "snabbmat".

Källan för kronisk infektion kan vara jämniga tänder.

Symtom på vesikulit hos män

Observera: Vesikulit karakteriseras som regel av en kronisk kurs.

Alla kliniska manifestationer av vesikulit kan delas upp i allmänhet och lokalt.

Allmän information

 • ökad trötthet
 • minskad effektivitet;
 • huvudvärk;
 • generell svaghet
 • en periodisk liten ökning av kroppstemperaturen (upp till 37 °).

lokal

 • smärta i perineum och pubis
 • urladdning ur urinröret under avföring (inte alltid);
 • närvaro av blod i sämre vätskan (hemospermi);
 • natt okontrollerade erektioner
 • dysuri (frekvent urinering);
 • Brott mot sexuell funktion
 • smärtsam utlösning.

Smärta strålar ofta i ländryggen eller ljummen. För vesikulit är karakteristisk att symtomen kan raderas och kliniska manifestationer förekommer hos patienter i olika kombinationer.

diagnostik

I regel är det inte tillräckligt att samla en anamnese för en exakt diagnos. Den specialist-urologen utför patienten en rektal undersökning. Dessutom behövs data från en allmän analys av blod och urin, liksom hemligheten hos seminala vesiklar. Spermogram är obligatoriskt. En mycket informativ metod för instrumentforskning är ultraljudsskanning (ultraljud).

Det är viktigt att: ultraljud utförs transektalt.

Behandling av vesikulit

De flesta patienterna visade konservativ behandling. I en poliklinisk miljö utförs det inte - det är nödvändigt att placera patienten på ett sjukhus.

Behandling på sjukhus

Patienten visas antibakteriell behandling. Den mest effektiva, som regel, preparat av fluoroquinolonserien och medel från gruppen av makrolider. Parallellt föreskrivs icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID).

Om så behövs, förskriv sedan mjuka pastiller. Om det inte finns någon upprepning, det vill säga. E. Akut inflammation, utsedd sjukgymnastik, inklusive rektal massage sädesblåsor, varm lavemang mycket liten volym och höft bad.

Till andra, visade på ett vesikelmedel FT, gäller:

 • elektrofores;
 • magnetisk terapi;
 • UHF-terapi;
 • elektrofores.

Den positiva effekten av balneoterapi noterades.

Efter adekvat och snabb behandling av kronisk form är det en stabil remission. Om de konservativa metoderna är ineffektiva, appliceras punktering av blåsorna med deras efterföljande tvättning. Suppuration kräver kirurgisk ingrepp.

Folkmetoder

Traditionell medicin för behandling av vesikulit erbjuder att ta vegetabilisk juice. Det är en blandning av betor, gurka och morotsjuicer, blandad i lika stora volymer. Denna naturliga botemedel rekommenderas att dricka 100 ml 4 gånger om dagen innan du äter.

Parallellt rekommenderas lokal behandling: administrering av rektala suppositorier baserade på propolis.

Förebyggande av vesikulit

Förebyggande av inflammation av sämsta vesiklar minskar huvudsakligen behandlingen av den underliggande sjukdomen (oftare - prostatit). Det är också nödvändigt att eliminera predisponeringsfaktorer för utveckling av patologi - undvik hypotermi, led inte en stillasittande livsstil, och med arbetets stillasittande utför regelbundet gymnastikövningar. Sexlivet bör vara regelbundet, men överdrifter bör undvikas.

komplikationer

Om det inte sker i tid, bota inte vesikulit, kommer den inflammatoriska processen med stor sannolikhet att utvecklas.

Eventuell ökning av kroppstemperaturen till 39 ° C, ökad smärta och ökad allvarlighet av andra kliniska manifestationer. Resultatet av inflammation kan bli suppuration, vilket är en ovillkorlig indikation på kirurgisk ingrepp.

Med utvecklingen av kronisk inflammationsprocessen kan bilateralt epididymal testis (epididymit), som leder till brott av öppenheten hos sädesledaren och som en följd, av obstruktiva manlig infertilitet.

Den akuta formen är i vissa fall komplicerad av empyem av de partiella vesiklarna.

Observera: empyema är en total patologisk process, under vilken vesiklarnas vävnader utsätts för fullständig purulent fusion. Sjukdomen kräver kirurgisk ingrepp - punktering följt av dränering.

Tyvärr, om sjukdomen mycket kör och sädesblåsorna har förtvinat och sklerotisk, sedan helt återställa den funktionella aktiviteten i kroppen kommer inte att lyckas.

Plisov Vladimir, medicinsk granskare

8.204 visningar totalt, 3 visningar idag

Vad är vesikulit?

Vesikulit, eller spermatocystit, är en sjukdom som kännetecknas av inflammation av de partiella vesiklarna. Det observeras vanligtvis hos män efter att ha haft en infektiös inflammatorisk process och uppträder hos ungefär en tredjedel av männen efter 35 års ålder.

Vad är de seminal vesiklarna

Sädesblåsor representerar formationer är belägna i närheten av prostatan och som har en form av lindad rörledning, som i den expanderade formen har en längd av 12 cm, och i neraspravlennom nästan 2 gånger mindre. Vesiklar ligger lateralt (från sidan) från vas deferens, mellan endotarmen och botten av blåsan.

Varje seminal vesikel producerar en flytande del av spermierna som frigörs genom ejaculatorisk kanal vid botten av det orala tuberklet i prostata-delen av urinröret.

Patogener av vesikulit

Vezikulita patogener i de flesta fall brukade vara gonokocker (80%), men med införandet i medicinsk praxis av antibakteriella läkemedel minskade sin andel betydligt, som gonorré hos män är sällsynt fortsätter nu för snabbt.

Modern spermatocystit orsakas alltmer av streptokocker, stafylokocker, E. coli och några andra mikroorganismer. Ibland - mycobacterium tuberculosis, om det finns urogenitalt tuberkulos.

Ibland en ledande orsak till vesiculitis är trängsel i bäckenet (t.ex. blodstockning i venerna i bäckenet) eller direkt i sädesblåsorna (t ex när utflödet av innehållet från sädesblåsor bryts under en lång tid).

skäl

 1. Stagnerande fenomen med en ökning (hypertrofi) av prostata.
 2. Sexuella övergrepp och perversioner, vilket leder till frekvent och långvarig överfyllning av bäckenorgan med blod.
 3. Periodisk mikrotrauma av perineum som ett resultat av cykling, ridning etc.
 4. Sjukdomar i angränsande organs inflammatoriska natur: till exempel prostatit, uretrit, cystit.
 5. Infektion av infektion i partiella vesiklar från avlägsna organ genom lymfatiska eller blodkärl, och även genom ändens vägg i sjukdomar i detta organ.

klassificering

Enligt de förändringar som observerats som ett resultat av inflammation i partiella vesiklar utmärks vesikulit:

 • katarrhal (ytlig)
 • djup,
 • paravezikulit,
 • empyema av den seminal vesikeln.

Katarralspermatocystit kännetecknas av rodnad (hyperemi) i slemhinnan, dess svullnad, mild slamning och skador på beklädnadspitelet. I den seminal vesikeln finns en mukopurulent innehåll, ofta med en liten blandning av blod, och själva ampullen är sträckt och något förstorad i storlek.

Den inflammatoriska processen med djupa vesiklar påverkar djupare lager, sträcker sig till submucosa och muskelskiktet hos de partiella vesiklarna. I detta fall är bubblorna också förstorade, hyperemiska, edematösa. Deras väggar är täta och i lumen - ett stort antal serösa sekret med en blandning av pus.

Empyem sädesblåsor inträffar när vid djup spermatotsistita störst roll pyogenic mikroflora och bubblorna själva är fyllda med en massa pus.

Paraesiculit utvecklas som en komplikation av djup vesikulit, när den inflammatoriska processen går bortom blåsorna och sprider sig till den omgivande cellulosen.

Djup vesikulit kan i vissa fall leda till atrofisk cirros av blåsorna.

Symptom på vesikulit

Akut spermatocystit

Akut vesikulit utvecklas under en kort tid och kännetecknas av följande huvudsymptom på sjukdomen:

 • känsla av tyngd eller smärta i rektum och perineum
 • bestrålning av ryggmärg, blåsa, skrot;
 • intensifiering av smärtsamma känslor vid slutet av tarmrörelsen eller urinering
 • frekvent urinering, åtföljd av en brännande känsla
 • i vissa fall, terminal hematuri (närvaro av blod i slutet av urineringstiden), absolut nödvändigt att urinera;
 • ökad sexuell upphetsning
 • frekventa föroreningar och erektioner
 • under utlösning - brännande smärta, ger till penis, huvudet, prostatakörteln;
 • närvaron av pus i den seminalvätska, blod (i detta fall liknar ejakulatet vinbär);
 • temperaturökning till 39 ° C eller mer;
 • symtom som åtföljer hög feber: allmän svaghet, ökad sjukdom, minskad aptit, smärta i ben och leder, huvudvärk, illamående.

Det snabbaste flödet av akut spermatocystit hos unga män.

Akut vesikulit kan härdas spontant eller gå i kronisk form (sistnämnden observeras mycket oftare). I allmänhet liknar bilden av akut vesikulit det vid akut prostatit, så detta tillstånd kräver en obligatorisk medicinsk undersökning.

Kronisk spermatocystit

I allmänhet är kronisk vesikulit mindre våldsam än akut. Symptom på inflammation är mindre uttalad, men i detta fall finns tecken på atrofi hos de partiella vesiklarna och en gradvis förlust av deras funktion.

Karakteristiska symtom på kronisk vesikulit:

 • svaga erektioner
 • spermierutgång (spermatorrhea);
 • för tidig och smärtsam utlösning;
 • oskärpa, värkande periodiska smärtor i den suprapubiska regionen, rektum, perineum, sacrum;
 • ökad smärta vid urinering eller avföring
 • närvaron av spår av blod i halvvätskan.

Om utplåning av den ejakulatoriska kanalen observeras observeras en minskning av antalet spermatozoer vid undersökning av spermogrammet.

I vissa fall är symtom i kronisk form av vesikulit nästan frånvarande, då talar de om ett asymptomatiskt flöde av kronisk spermatocystit.

Komplikationer av vesikulit

Akut och kronisk vesikulit kan leda till följande komplikationer:

 • tromboflebit av viktiga venösa plexusar (t.ex. prostata, blåsor);
 • öppning i urinröret, bukhålan eller ändtarmen i abscessen följt av utvecklingen av peritonit eller fistelbildning;
 • framväxten av kronisk epididymit eller uretrit
 • utveckling av manlig infertilitet.

Tromboflebit i urin eller venös plexus

Denna komplikation leder ofta till ett brott mot blodflödet och den efterföljande utvecklingen av stillastående fenomen. Som regel är följande symtom typiska:

 • obehag, värk i smärta i perineum
 • ökade obehagliga känslor efter en lång vistelse stående, lång promenad;
 • fördelning av huvudmängden urin på natten
 • smärtsam eller svår urinering.

Intag av alkohol, sexuella överskott, långvarig abstinens leder till en förvärring av processen.

Om tromboflebit utvecklas kraftigt, så är det ökat smärta, dysursjukdomar, en plötslig ökning av temperaturen till 40 ° C. Stagnation i venösa plexus bidrar till att minska lokal immunitet och utveckling av infektioner, till exempel framväxten av prostatit, uretrit, cystit.

Dissektion av abscess

Abcessen kan bryta sig in i bukhålan. I detta fall uppträder ett allvarligt tillstånd av akut peritonit, åtföljd av berusning och kränkning av patientens allmänna tillstånd.

I bildandet av en fistel i rektum kan vara ett gjutstycke av avföring i sädesblåsorna eller omgivande vävnad som åtföljs av ökade inflammatoriska fenomen försämrade allmänna tillståndet hos patienten. Vid ejakulering i sådana fall kan en ny mikroflora, karaktäristisk för rektummen, och inte det genitourära systemet, uppträda.

Kronisk epididymit

Det kan vara praktiskt taget asymptomatisk eller kännetecknas av smärtsamma känslor i testikelområdet under gång, en ökning av bilagorna och deras förtätning.

uretrit

Urinflammens inflammation kännetecknas av bränning, smärta eller skärningar vid urinering. Det finns också urladdningar från urinröret (speciellt efter en sömns sömn) med en obehaglig lukt av en slem-purulent natur, ibland med en blandning av blod.

I vissa fall är symtom på urinrör praktiskt taget frånvarande (asymptomatisk kurs).

infertilitet

Infertilitet med vesikulit utvecklas i de fall då utplåning av lumen i den ejakulatoriska kanalen uppträder. Med partiell utplåning kan det finnas en minskning av det totala antalet spermatozoer i spermierna.

Diagnos av vesikulit

Diagnos av spermatocystit, doktorn sätter på grundval av de karakteristiska symtomen på akut eller kronisk vesikulit, såväl som urologisk undersökning.

För att diagnostisera denna sjukdom är det nödvändigt att genomföra obligatorisk fingerundersökning av prostata genom ändtarmen. Studien utförs med en fylld blåsan i patientens position som ligger med knäna böjda och pressade till buken på höger sida.

I det normala tillståndet är den partiella vesikelen inte palpabel. Om det finns akut vesikulit kan doktorn emellertid identifiera följande symptom i en rektal undersökning:

 • Catarrhal spermatocystit - obetydlig puffiness och ömhet i regionen av seminalblåsor.
 • Djupa vesiklar - sädesblåsor tillgängliga för palpation och bestäms ovanför den övre kanten av prostata, samt närmare den laterala väggen hos rektum i form av täta, elastiska smärtsamma runda-formade formationer på den ena eller båda sidorna av prostatakörteln.
 • Empyema - seminal vesiklar definieras som en smärtsam, fjädrande, korvformad eller päronformad formation.
 • Prravesiculit - i stället för partiella vesiklar, palperas en tät, diffus och smärtsam infiltration som sprider sig mot sidorna. Konturer av sagda vesiklar i detta fall är inte bestämda.

En viktig roll i diagnosen spermatocystit spelas av en mikroskopisk och bakteriologisk studie av vesiklernas utsöndring. I blåsor kan hemligheten innehålla: leukocyter, hematoidinkristaller, erytrocyter, epitelceller, spermatozoa.

För differentiell diagnos av vesikulit kan urologen föreskriva följande ytterligare typer av undersökningar:

 • Ultraljud av bäckenorganen. Med hjälp av diagnosen tumörer, cyster och andra organ i det genitourinära systemet diagnostiseras tuberkulos och några andra sjukdomar.
 • vesiculography. Hjälper också vid diagnos av olika sjukdomar i de partiella vesiklarna och prostata. Det är en röntgenstudie med kontrast.
 • Wasserman reaktion. Det låter för att avslöja syfilis, i vilka seminalblåsor kan också öka i volymen.

Också om nödvändigt och närvaron av samtidiga sjukdomar utsetts: allmän analys av urin, blod, hormonell profilforskning etc.

Behandling av vesikulit

Akut vesikulit behandlas i en urologisk avdelning. Tilldela en halvpostregim, en enkel, mild diet.

 • heta sessila badkar - i 15-20 minuter. 2 eller 3 gånger under dagen;
 • en varmare på perinealområdet
 • mikroclyster med varmt vatten (40 ° C) med tillsats av 0,5-1 g antipyrin 2 eller 3 gånger per dag. Patienten håller varmt vatten i ändtarmen i 10-30 minuter och släpper sedan tillbaka det.
 • vid sexuell excitation - innehållande medel av brom;
 • med smärtljus med ergotin, anestetika;
 • antibiotikabehandling;
 • vitaminerna A, C, grupp B (B1,2).

Efter avlastning av akut inflammation genom massage uppnås hemligheten hos vesiklarna och mikroskopisk och bakteriologisk undersökning utförs (i händelse av akuta vesiklar är sådan massage kontraindicerad).

De viktigaste behandlingsmetoderna för kronisk vesikulit:

 • urologisk massage;
 • fysioterapi (diatermi, mudterapi, paraffinbehandling);
 • instillation av silvernitrat 0,25-0,5% i urinröret (dess bakre del);
 • införandet av antibakteriella läkemedel direkt i de partiella vesiklarna;
 • kirurgiska behandlingsmetoder (t.ex. vesikelektomi).

Med kronisk vesikulit visas slamområden: Essentuki, Saki, Pyatigorsk.

I allmänhet, med alla nödvändiga rekommendationer, fortsätter behandling av vesikulit med framgång och slutar i återhämtning.

förebyggande

Förebyggande vezikulita är tidigt och rationell behandling av den primära platsen för infektion (inklusive gonorré, syfilis, etc.), en diet, att ge upp dricka. Det är också nödvändigt att undvika mikrotraumor och normalisera det sexuella livet, vilket inte tillåter perioder av alltför lång avhållsamhet eller sexuella överflöd.

Vad är vesikulit hos män?

Seminala vesiklar eller blåsor är en av de viktigaste organen i människors reproduktionssystem. Under påverkan av negativa faktorer utvecklas patologierna i det manliga reproduktionssystemet: prostatit, hydrocele, varicocele, vesiculit och andra. Vad är vesikulit hos män, vilka är orsakerna, symtomen och konsekvenserna?

definition

Vesiklar eller seminal vesiklar är ett parat manligt genitalorgan som ligger ovanför prostatakörteln och ligger intill ändtarmen och urinblåsan. Mått beror på graden av fyllning av den senare. Seminala vesiklar tilldelas viktiga funktioner hos det manliga reproduktionssystemet, som består i att säkerställa normal funktion av spermatozoa:

 • är ansvariga för utlösningsprocessen - under utlösning blandas vesikelens hemlighet med prostata-sekretionen och går in i urinröret.
 • avyttra spermier - om samlag inte slutar med ejakulation, absorberar seminal vesiklar spermatozoa;
 • ge spermatozoer med kolhydrater - denna process består i produktion av fruktos, vilket är nödvändigt för energiförsörjningen av spermier.
 • skydda manliga könsceller - en viktig funktion av seminala vesiklar, vilket innefattar syntesen av en speciell omslutande substans för spermier. Den resulterande filmen, som omsluter spermatzonen, skyddar mot effekterna av skelettens mikroflora och säkerställer ett långt liv.

Vesikulit (spermatocystitis) är en inflammatorisk sjukdom som negativt påverkar arbetet med partiella vesiklar.

Typer och symtom

Beroende på formen av sjukdomsförloppet utmärks två typer: akut och kronisk kurs. Varje form av sjukdomen kännetecknas av vissa symptom, i definitionen av vilka det kan finnas svårigheter. Detta beror framförallt på att inflammationen i blåsorna är en konsekvens av prostatit. Därför kommer mannen att störas av symtomen på den underliggande sjukdomen. Isolera också icke-obstruktiva, adynamiska och obstruktiva stadier av vesikulit.

Ofta förvirrar män och läkare akut vesikulit och dess symtom med kronisk prostatit eller sjukdomens återfall. Symptomen på akut vesikulit är följande:

Smärta sensioner i inguinal regionen och anus är symptom på vesikulit

 • hög temperatur;
 • slöhet, minskad aktivitet och prestanda
 • huvudvärk;
 • smärta som uppstår vid tömning
 • Utseendet av blod och slem från anus och urinröret;
 • ökad uppmaning att urinera
 • smärta i inguinal, buk och anus
 • smärta under natten erektioner
 • smärta i samlagsprocessen.

Symtom på kronisk vesikulit:

Våra läsare rekommenderar

Vår regelbundna läsare blev av med PROSTATIT genom en effektiv metod. Han kontrollerade det på sig själv - resultatet av 100% - ett fullständigt bortskaffande av prostatit. Detta är en naturlig honungsbaserad lösning. Vi kollade metoden och bestämde oss för att rådgöra med dig. Resultatet är snabbt. DEN EFFEKTIVA METODEN.

 • smärta i ljummen, buken, anal passage, som stör mannen inte bara i tömningsprocessen;
 • utvecklar erektil dysfunktion: snabb och smärtsam utlösning, smärta under penis spänning;
 • blodiga ådror uppträder inte bara i avföring, urin utan även i ejakulat;
 • det finns en känsla av obehag och smärta i testikeln (testiklar), feber, utseendet av blod i urinen.

Alla dessa tecken kan leda till utveckling av bilateral epididymit. I frånvaro av behandling utvecklas infertilitet.

Beroende på graden av spridning av inflammation och skada på partiella vesiklar, skiljas ensidiga och bilaterala vesiklar. Den senare arten är den vanligaste.

Det finns också följande, enligt Proskury, klassificering av vesikulit i fråga om infektions omfattning:

 1. Catarrhal - en typ av sjukdom där inflammation påverkar det övre lagret av slemhinnorna i seminalblåsorna. Med ytlig vesikulit finns en förtjockning av slemhinnan och en ökning av dess storlek. I vissa fall ackumuleras blod och slem inuti.
 2. Djup vesikulit hos män karakteriseras av inflammatoriska processer i slemhinna, submukosala och muskelmembran i blåsorna. I den seminal vesikelen börjar pus att ackumuleras och sår bildas.
 3. Empyema - nästa typ av sjukdom, där det finns ett brist på tidigt bildade abscesser och fyllning av vesiklar med pus.
 4. Paraesikulit - en inflammatorisk process som påverkar hela seminal vesikel och nära vesikulär fiber.

Vesikulit är uppdelad i stillastående och infektiös

skäl

Vesikulit är uppdelad i två grupper: stillastående och smittsam (specifik och icke-specifik).

Stagnerande vesikulit inträffar när stasis utsöndras i könsorganen och körtlarna, vilket är en konsekvens:

 1. Avbrutet samlag.
 2. Oegentligheter i sexuella kontakter.
 3. Sexuell avhållsamhet.
 4. Stress och depression.
 5. Negativa effekter på den manliga kroppen av nikotin och alkohol.
 6. Överkylning eller överhettning.
 7. Sedentary sätt att leva.
 8. Hemorrojder, prostatit, proktit och andra sjukdomar i bäckenorganen är inflammatoriska.

Orsakerna till infektiös vesikulit är:

 1. Nonspecifika faktorer - penetration av bakterier, virus, klamydia, mykoplasma, candidomycos i könsorganet och deras utveckling. De vanligaste bakteriepatogenerna är stafylokocker, Klebsiella, streptokocker och andra.
 2. Specifika faktorer inkluderar utveckling av sjukdomen mot bakgrund av gonorré, trichomonas, tuberkulos.

Smittvägar

Infektiös vesikulit utvecklas oftast efter patogenens penetration i blåsorna. Patienter med penetration av patogener:

 1. Av blodkärlen. Infektion påverkar sällsynta vesiklar i infektionssjukdomar i andra organ och system.
 2. Kontaktväg:
 • stigande - genom urinröret;
 • fallande - på urinledarna;
 • på vas deferens.
 1. På lymfkärlen kommer infektionen in i blåsorna med inflammatoriska sjukdomar hos könsorganen, tromboflebit, hemorrojder och andra.

Sällan kan orsakerna till sjukdomen vara allergiska reaktioner, nedsatt metabolism, försvagad immunitet, trauma i bäckenorganen, förgiftning med kemiska föreningar och läkemedel.

diagnostik

Diagnos av vesikulit börjar med en patients fråga om förekomst av symtom, deras svårighetsgrad och varaktighet, det allmänna tillståndet, förekomsten av andra sjukdomar som kan leda till denna patologi. Vidare innefattar diagnosen vesikulit laboratorietester av urin, blod och seminalvätska samt användningen av datorteknik.

Den traditionella metoden för någon diagnos är ultraljud

En av de grundläggande metoderna för att diagnostisera sjukdomen är en rektal undersökning:

 1. Med catarralspermatocystit kan läkaren palpera en liten svullnad i vävnaderna, studien är åtföljd av smärre smärta sensioner.
 2. Med djupt inflammation i vesiklarna i orgelet finns neoplasmer av cirkulär form.
 3. Med empyema modifieras blåsorna, som blir päronformiga och fjädrande vid beröringen.
 4. Med paravezikulit under palpation diagnostiseras utsprånget och sönderdelningen av sekret och pus av de partiella vesiklarna, konturerna är frånvarande.

Nästa diagnosmetod är studien av sekretion av blåsor. För att få det, tvättas patienten med en blåsan och injiceras med en speciell lösning av natriumklorid. Efter ovanstående manipuleringar utför läkaren en massage av de partiella vesiklarna. Vid slutet av proceduren måste mannen urinera. Det resulterande urinprovet undersöks visuellt och under ett mikroskop. Med en visuell undersökning i urinen kan du hitta spår av sperma, pus och blod. Under mikroskopet studeras strukturen och sammansättningen av urin: antalet vita och röda blodiga kroppar, bakterier och spermatozoas struktur.

Vesikulografi genomförs för att studera seminala vesiklar för närvaro av tuberkelbacillus och maligna neoplasmer. För att erhålla data med hjälp av denna metod införs en kontrast i vasdeferenserna med en nål, följt av röntgendiagnostik. Röntgenbilder visar tydligt vesikelns struktur, storleken, såväl som det inre och yttre tillståndet hos organvävnaderna.

Den traditionella metoden för någon diagnostik är ultraljud, med hjälp av vilken vesiklernas struktur, tillstånd och dimensioner studeras. Ultraljud av det lilla bäckenet gör det möjligt att bestämma närvaron av godartade och maligna tumörer, cyster och andra patologiska tillstånd hos reproduktionssystemets organ.

Datortomografi är en dyr datordiagnostisk metod, med hjälp av vilken en detaljerad studie av tillståndet av partiella vesiklar utförs.

Laboratorieprov är nödvändiga för att diagnostisera patientens allmänna tillstånd, bekräftar närvaron eller frånvaron av en smittsam eller bakteriell lesion. Ett allmänt blodprov ger dig möjlighet att få data om antalet erytrocyter, leukocyter och sänkningstakten. En förhöjd nivå av vita blodkroppar indikerar förekomst och utveckling av infektion i kroppen.

Laboratorieurintester utförs för att bestämma antalet röda och vita blodkroppar, liksom förekomsten av bakterier. Nästa steg i laboratoriestudier är analys av spermier för närvaron av leukocyter, erytrocyter, mikroorganismer. I processen att studera ejakulat viktiga indikatorer, som uppmärksammar är den morfologiska strukturen av spermier, deras antal och mängden näringsämnen som behövs för att upprätthålla liv manliga könsceller.

behandling

Akut vesikulit i de initiala faserna är föremål för konservativ behandling. Kronisk vesikulit och de sista etapperna är föremål för kirurgisk ingrepp. Konservativ behandling syftar till att bekämpa orsaken till sjukdomen.

Bakteriologiska vesiklar, som är det agens som orsakar vit Staphylococcus ämne terapi med antibiotika tetracyklin (doxycyklin och metacyklin) och makroloidami (Erytromycin och Macropen). Beredningar kan även användas kombinerade verkan (oletetrin och tetraolean) som har selektiv verkan och påverkar bara bakterier och virus som påverkar könsorganen. För bästa resultat, kan din läkare ordinera nitrofuraner, aktiva komponenter som kan tränga in i vävnaderna i sädesblåsorna.

Infektion vesiklar, orsakas av Klebsiella, Proteus, Mycoplasma, Ureaplasma och Chlamydia, kräva antibiotikabehandling med användning av droger fluorokinoloner och tetracyklin och makrolid-serien. Med dessa infektioner är det nödvändigt att skicka behandlingen till båda sexpartnerna. Varaktigheten av behandlingen är 20 dagar, med ett intervall på 4 dagar, med användning av olika läkemedel.

När en man diagnostiseras med gonorré, tuberkulos eller syfilis, är behandling med penicilliner, cefalosporiner och andra antibakteriella medel nödvändigt.

I fallet med stillastående vesiculitis läkare föreskriver mottagnings angioprotectors (Trenal, Venoruton etc), sjukgymnastik använda droger (Yarylo, Intramag), UHF, LFK, prostata massage och vesikel microclysters med novokain, salvia och kamomill.

Oavsett valet av behandling, måste en man ta antiinflammatoriska läkemedel (diklofenak), vilket hjälper till att eliminera smärta, minska temperaturen och förhindra inflammation i kroppen. Behandling bör också kompletteras med immunmodulatorer, vilket bidrar till att förbättra kroppens skyddsfunktioner, stärka skyddsmekanismer och minska sannolikheten för återfall.

Med empyema och paraveziculit krävs kirurgisk ingrepp. Kärnan i operationen är att ta bort ackumulerade pus. För detta utförs en punktering eller ett snitt av partiella vesiklar. Med komplicerad paravezikulit, för att undvika komplikationer, utförs fullständig avlägsnande av partiella vesiklar.

För att upprätthålla kroppens immunförsvar, för att förhindra återkommande sjukdom och upprätthålla konservativ behandling kan man använda traditionell medicin. För detta ändamål, att förbereda badet, örtte, infusioner, som har antibakteriell effekt, kan bidra till att minska inflammation, återställa metaboliska processer, normaliserar blodcirkulationen i bäckenorganen, samt stärka immunförsvaret.

Den mest effektiva är infusion baserad på salvia, burdock rot, St. John's wort och poplar knoppar. Blanda alla komponenter i lika stora volymer (25 g) och häll 0,5 l. kokande vatten. Insistera och drick innan du äter 50 ml vardera.

Förtroende förtjänar också avkok av nässla, kalendula, stjälk, horsetail och yarrow. Blanda alla ingredienser i lika delar och häll kokande vatten. Drick efter att ha ätit 100 ml.

Bad med kamille är effektiva.

Komplikationer och förebyggande

I avsaknad av snabb och korrekt behandling är följande konsekvenser möjliga:

 1. Purulent lesion av sällsynta vesiklar och organ i omedelbar närhet.
 2. Utvecklingen av infertilitet, som inte är mottaglig för behandling.
 3. Erektil dysfunktion.

För att förhindra utvecklingen av sjukdomen är det nödvändigt att undvika hypotermi, förstoppning, stillasittande livsstil, oskyddad sex, bäcken trauma, dåliga vanor och stress.

I stället behöver du:

 • att leda ett regelbundet sexliv, att skyddas
 • att genomföra snabb behandling av bakteriologiska och infektionssjukdomar hos andra organ
 • leda en aktiv livsstil
 • ät rätt.

Stagnerande processer i det lilla bäckenet, liksom infektiösa skador på organen i det genitourära systemet leder till utvecklingen av inflammation i de partiella vesiklarna, som i medicin kallas vesikulit. Klassificeringen av sjukdomen utförs på grundval av kursen, liksom graden av organskada. Konservativ behandling föreskrivs av läkaren beroende på sjukdomens allvar. Kirurgisk ingrepp rekommenderas för organiska purulenta skador.

Har du allvarliga problem med POTENTIAL?

Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte? Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • trög erektion
 • brist på lust
 • sexuell dysfunktion.

Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Känslan att öka är möjlig! Gå till länken och ta reda på hur experterna rekommenderar att du behandlar.