Huvud
Skäl

Hur man beräknar den normala vikten för varje ålder?

Normal vikt av en person - Detta är ett koncept som inte kan vara exakt. Hans kriterier inkluderar inte bara vikt och höjd, men också kroppens fysik och även en persons ålder. Många män och kvinnor har problem med övervikt eller brist på det. I denna artikel vill jag berätta hur du beräknar din vikt och vad som i allmänhet är normen.

Beräkning av vikt efter höjd och ålder

Det finns många sätt som hjälper till att beräkna vikten efter höjd och ålder. Men det bör komma ihåg att sådana system kanske inte är helt perfekta, eftersom andra faktorer kan påverka viktförhållandet, som ofta inte beaktas.

Metod 1

Långt sedan många människor litar på Brockmetoden.

Beräknat enligt följande: höjden på en person tas i centimeter, sedan 100 subtraheras från detta.

Men efter en tid ändras indikatorerna för denna metod något. Det är bättre att använda denna formel för att beräkna vikten för tillväxt för kvinnor i åldern 40-50 år. Hur förändras Chs från ålder, du kan läsa här.

Kvinnor under 30 år behöver ha en kroppsvikt på 10% mindre än detta resultat.

Metod 2

För att beräkna vikten efter höjd och ålder anses den vara mer exakt Quetelet metod. Denna formel beräknar förhållandet mellan fett och ben och muskelvävnad i procent. Det låter dig identifiera om en person är överviktig eller kanske inte har tillräckligt med vikt. Vanligtvis används denna beräkningsmetod för personer från 20 till 60 år.

Hur man beräknar: Kroppsvikt i kilo divideras med höjden i meter, kvadrerad.

Använd inte Denna beräkningsmetod för gravida kvinnor, för kvinnor under amning, ungdomar och personer som är involverade i idrott.

Metod 3

Det finns en formel som hjälper till att bestämma fördelningen av fett genom att mäta midjan och skinkorna.

Beräknat enligt följande: Skalens volym ska delas av midjan.

norm:

 • för män - 0,80;
 • för kvinnor, 0,60-0,80.

Metod 4

Inte mindre noggrann kan betraktas som en metod som handlar om ömsesidigt beroende av kroppsvikt och typen av tillsats av kroppen.

För att beräkna din hastighet måste du öka vikten i gram med ökningen i centimeter av viktkoefficienten.

Rekommenderad viktningsfaktor:

Hur bli av med prostatit utan hjälp av läkare, hemma?

 • för att stoppa smärtan
 • att normalisera urinering
 • att ha sexuell lust och möjlighet att ha samlag

Elena Malysheva kommer berätta för oss om det. Skakad manlig hälsa kan och måste återställas! med hjälp av en snabb behandling. Läs mer »

Vikt efter höjd och efter ålder

Naturligtvis påverkas kroppens vikt starkt av ålder. Det har blivit vetenskapligt bekräftat att kroppsvikten hos män och kvinnor gradvis ökar med åldern genom åren. I det här fallet kan det inte vara överflödigt kilo, men en naturlig fysisk process. Men inte mindre än vikten av människor och tillväxt.

Vikt, höjd, åldersbord för män

Varje person har sin egen kroppssammansättning. Totalt finns det 3: tunnbenig, normokostisk och bredbenad. Varje typ av tillsats av kroppen har sina egna egenskaper.

Funktioner som skiljer en typ från en annan:

 1. Tunt ben typ: långsträckta lemmar och nacke, tunna ben, underutvecklade muskler. Människor av detta slag är ganska tunna, de har inte överflödiga fettmedel. De har lång nacke och extremiteter. Även människor av denna typ med stora svårigheter blir viktiga.
 2. Normokost typ: kroppens dimensioner är proportionella. Denna art är utan tvekan den mest framgångsrika. Kvinnor av denna typ av kroppsbyggnad tilldelas en bra siffra, och män är breda axlar och elastisk mage.
 3. Bredbentyp: kraftfulla ben, voluminösa höfter och ribbbur, förkortade ben. Naturligtvis är människor av denna typ starkare utsatta för fullhet.

Denna tabell visar vikten för män, betraktad som normen, med hänsyn till dess typ av kroppsbyggnad och tillväxt:

Typer av byggnad. Förhållande mellan höjd och vikt. Tabell över förhållandet mellan höjd och vikt

Välja en diet, någon kvinna hoppas bli mer attraktiv, som andra, få chans att klättra karriärstegen. Genom att ställa in ett mål kan du acceptera vissa restriktioner i mat, och då verkar de inte ansträngande. Men till att börja med behöver du fortfarande ta reda på vilken typ av resultat du behöver sträva efter.

Idealisk figur - idealisk vikt

Först och främst måste du köpa skalor för att använda dem för att ta reda på din riktiga vikt. Först efter detta kommer det att vara möjligt att bestämma hur många kg att bli av med. Det finns dock situationer när du måste öka vikten för att få den perfekta siffran. När allt kommer omkring skiljer sig människor inte bara i karaktär, utseende, men också i kroppens struktur. Därför är det väldigt viktigt att bestämma den individuella kroppstypen för att fastställa de idealiska proportionerna.

Typer av kvinnans kroppsbyggnad

Det finns 3 grundläggande typer av fysik:
1. Tunnben (astenisk) typ av byggnad. Hos kvinnor med denna typ av kroppsbyggnad är benen långa, benen är tunna, nacken är också lång och tunn, musklerna är relativt svaga. Som regel har företrädare för den tunna benet en liten vikt; De är aktiva, aktiva, och även med ökad näring blir de inte feta på en gång, eftersom de spenderar energi snabbare än att ackumulera.
2. Normal (normostenisk) typ av byggnad. Kvinnor i denna fysik hade tur. Som regel har de en vacker, proportionellt vikad figur. Huvudkroppsstorleken är rätt förhållande.
3. Bredbenet (hyperstheniskt). Hos kvinnor av denna typ av kroppsbyggnad är kroppens tvärgående dimensioner större än de hos normostenik och asthenik. De utmärks av stora, tjocka och tunga ben; Axlar, thorax och höfter är breda; fötter korta. Kvinnor som har denna typ av kroppsbyggnad är mest benägna att fylla. De måste vara särskilt stränga om deras kost.

För att avgöra vilken typ kroppen, räcker det att mäta omkretsen av handleden arbetar händer astenikov det är mindre än 16 cm i normostenik - från 16 till 18,5 cm i hypersthenics - mer än 18,5 cm.

Tillväxt

En kvinnas tillväxt spelar en viktig roll för att bestämma sin idealvikt. Under lång tid ansågs följande grader av kvinnors tillväxt klassisk:
- låg - 150 cm och under;
- under genomsnittet - 151-156 cm;
- medium - 157-167 cm;
- högt - 168-175 cm;
- Mycket hög - 176 cm och högre.

Under det sista kvartalet av XX-talet. på grund av acceleration i denna skala modifierades: urbenat och för normala kvinnor genomsnittlig kroppstyp (normal) kan betraktas tillväxt från 166 till 170 cm, och för den fina-urbenat - från 168 till 172 cm.

Längden på benen

Självklart beror tillväxten i stor utsträckning på benens längd. Efter mannequin yrket blev en av de mest prestigefyllda och högbetalda, långa ben blev fashionabla. Men i praktiken måste vi naturligtvis vara nöjda med vad naturen har gett oss. Längden på benen ska mätas från vertexen (detta är lårbenet, mitt emot höftleden) till golvet.

Långa ben är som regel karaktäristiska för långa kvinnor av normostenisk och speciellt asthenisk typ av bygg. Små kvinnor brukar ha korta ben, men om de är proportionella mot höjden, lider inte figuren. Om längden på benen är mer än hälften av höjden kan kroppen anses vara korrekt (proportioner observeras). Ben anses vara korta endast om längden är mindre än hälften av höjden. Oftast finns detta disproportion hos lågvuxna kvinnor av hypersthenisk typ av kroppsbyggnad. Men i det här fallet kan du visuellt gömma den befintliga disproportionen med skor på klackar.

En vacker figur kan också övervägas om längden på benen är mer än hälften av höjden med följande värde:
- för storbenad - med 2-4 cm och mer;
- hos dem med normal kroppstyp - 4-6 cm;
- i tunnbenad - 6-9 cm.

Till exempel, om en 168 cm höjd och kroppstyp i normala kvinnliga ben är lika med 90 cm längd, proportionerna av dess form kan anses vara perfekt: 90 - (168: 2) = 6.

Harmoni av horisontella linjer

Efter att ha fastställt normerna för vertikala proportioner kan vi gå vidare till bestämningen av horisontella relationer. Först bör du mäta omkretsen på bröstet, midjan och höfterna. Traditionella standarder för mannequins (90-60-90) är bra för långa skönheter som utför på podiet. En liten, klumpig kvinna som vill se statligt och attraktivt, bör sträva efter olika normer.

För kvinnor med normal kroppsbyggnad är det perfekta förhållandet vid vilken omkretsen av bröstet är lika med halva tillväxten plus 2-5 cm. För att bestämma storleken på bysten, måste du mäta omkretsen på bröstet och få resultaten lägga 8-10 cm. För att beräkna den ideala storleken på en midja Tillväxthastigheten bör subtraheras 100-105 cm. Höftens storlek ska överstiga omkretsen av midjan med ca 30 cm.

För fina-urbenat flickor kan anses vara normalt förhållandet vid vilket bröstomfång är 84-86 cm och omkretsen av byst 4-6 cm fler av dessa värden. Midjan på dessa tjejer är vanligtvis tunn - 60-64 cm, och omkretsen av höfterna är ca 30 cm större. Hos kvinnor som har en bred kroppstyp är dessa satser signifikant högre. Korsets omkrets bör således överstiga hälften av tillväxten med 8-10 cm; för bestämning av omkretsen av bysten till omkretsen av bröstet bör läggas 8-10 cm Vid 166-168 cm höjd är perfekt med midjemått på 70-76 cm.; Höftens omkrets bör vara 25-28 cm mer.

Förhållande mellan höjd och vikt. Metoder för att bestämma vikten

Så beror kroppsvikten på kroppens kroppsbyggnad, höjd och ålder. Det är lättast för en modern kvinna att bestämma sin normala vikt, förtroende för vetenskapens beräkningar. Det enklaste sättet är att använda den föreslagna formeln på 1800-talet. känd fransk antropolog Paul Brock: vikt i kilo är lika med tillväxt i centimeter minus 100. Idag kan denna formel lämnas till äldre. För 18-50-åringar, enligt de senaste idéerna, är det nödvändigt att ta ytterligare 5-10% av vikten från det erhållna resultatet.

Beräkna normalvikt noggrant med hjälp av det sk Quetelet-indexet: vikt i gram ska delas med höjd i cm. För kvinnor i åldrarna 16 till 40 år multipliceras tillväxten i centimeter med viktkoefficienten som motsvarar ålder och kroppstyp. I genomsnitt kan det se ut så här: med en tunn skinntyp för varje centimeter av tillväxt är det tillräckligt att ha 325 g vikt; kvinnor med normal kroppstyp - 350 g, och de som skiljer sig i breddstypen, - 375 g.

Det bör understrykas att kvinnornas idealvikt (speciellt de vars tillväxt är under 160 cm) borde vara mindre än normalt med 10-15%. Lågvuxna kvinnor åtminstone upp till 20 år, är det önskvärt att ha en vikt på 3-5 kg ​​mindre än normalt.

Beräkning av idealvikt med avseende på byggnad

En normfråga är av intresse för alla som går ner i vikt. Vilken vikt är normalt för dig själv? Det finns ett antal formler där du kan bestämma i vilken utsträckning din kropps massa motsvarar ett eller annat av det genomsnittliga statistiska värdet. När allt kommer omkring kommer alla dessa formler från beräkningen på den genomsnittliga personen. Därför måste vi tydligt inse att någon formel med normal vikt är villkorlig.

Genetiska egenskaper

I verkligheten har vi alla sina egna individuella genetiskt förutbestämda storlekar av optimal kroppsvikt, vilket beror på totaliteten av medfödda egenskaper i strukturen av vävnader och organ i kroppen som helhet.

Så, till exempel, finns det tre typer av fysik - astenisk (utbenad / ektomorf), normosthenisk (normal / mesomorf) och hypersthenisk (bredben / endomorf).

För att bestämma din typ måste du mäta omkretsen av din handled.

 • Mindre än 16 cm - asteni;
 • 16-18,5 cm - normostenic;
 • Mer än 18,5 cm - hypersthenisk.
 • Mindre än 17 cm - asteni;
 • 17-20 cm är en normostenic;
 • Mer än 20 cm - hypersthenisk.

Förutom kroppstyper är kroppen hos var och en av oss programmerad till en viss vikt. Detta program ingår av moderen under graviditeten. Man tror att om hon vunnit sig under graviditeten, kan barnet i framtiden få problem med kroppsviktskontroll. Under ditt eget liv skapar vi ett annat program med våra felaktiga och vana. Under viktminskning står många inför en så kallad jämviktspunkt eller börvärde, när det inte går att gå ner i vikt med friska metoder, och om det visar sig kan det inte hållas.

Till exempel vägde du 90 kg, förlorade vikt till 55 kg, du vill förlora ytterligare 5 kg, men det går inte ut vad du gör. I det här fallet, till och med ordna dig själv en paus från en kost och små semestrar, får du inte mer än 3-5 kg, som sedan lätt kasseras. Kanske har du nått din jämvikt, och det kan kosta dig dyrt att övervinna det. När kroppen är i ständig stress, och kost, motion och höga krav på dig själv är en konstant stress, ökar risken för hormonella störningar. Det är viktigt att lyssna på dig själv och dina kropps behov.

Formel för beräkning av idealvikten

Om vi ​​inte tar hänsyn till organismens individualitet och kroppsbyggnad, kan vi i de approximativa beräkningarna använda följande enkla formler (författare P. P. Broca, 1871):

(Höjd i cm - 100) x 0,9 = idealvikt.

(Höjd i cm - 100) x 0,85 = idealvikt.

Det finns en annan formel som kan användas för både män och kvinnor:

(Höjd i cm - 100) = Idealisk vikt.

Exempel: Om din höjd är 152 cm ska din vikt vara 152-100 = 52 kg.

Det finns en annan formel:

Höjd i cm x Bröstvolym i cm / 240 = idealvikt.

Exempel: (155 x 96) / 240 = 62 kg.

Glöm inte att det är nödvändigt att ta hänsyn till den fysik som kvinnor av natur har mer fett än män.

Därför kan du använda följande data för att bestämma din idealvikt:

Normal vikt av en kvinna

Vilken kvinna som helst ser attraktiv ut. Och attraktiviteten, som vi vet, beror till stor del på kvinnans vikt.

Normal vikt av en kvinna

Vi föreslår att du använder vår tjänst, som bestämmer din normal vikt. Det bör noteras att det är en mängd värden. Och om din vikt går in i detta intervall, behöver du inte oroa dig. Du kan också beräkna kroppsmassindex och din idealvikt.

OBS! Vill du spara på räkningar? Läs VVS-av Ivan Goncharov. Det är bara nödvändigt... Läs mer...

Normal vikt av en kvinna

Om du inte känner till din normala vikt eller behöver ringa / släppa några pund - har vi skapat för dig en tjänst som definierar normal vikt av en kvinna. Du kan hitta din höjd i bordet och se din normala vikt. Eller skriv in det i kalkylatorfältet och det automatiskt på nätet kommer att beräkna din normala vikt.

Tabell över normalvikt och höjd hos en kvinna

Tjejer, du måste delta i sport, oavsett vilken ålder du är! Anna skriver att efter operationen hennes läkare är inte tillåtet, och så - jag hade två bukoperationer, efter den andra operationen tre dagars intensivvård, allvarliga problem med ryggen och läkare cervicothoracic avdelningen sade också att det är omöjligt att anstränga etc. Har botat upp till 2: e grupp av fysisk oförmåga..... Har också vägrade mig. Vikt var alltid under normal, även om den magera aldrig såg ut. För att göra det kort, jag skulle säga att efter en lång dödskamp, ​​tog jag upp sporten Bubnovskaya system engagerad sedan 2012, nu är jag 55 år gammal, vikt 60 kg, etc. Längd 166 cm. Ingen magen, inga rynkor, celluliter och andra saker inte sett)))) )) Ira sa rätt, du kan väga 52 kg, men om musklerna är luddiga så blir inte utseendet så varmt. Så Anya, sluta tortera dig med alla typer av dieter, lokalisera och Internet Bubnovskaya gymnastik, och börjar att engagera. tro mig. du kommer att vilja leva!)))) Det är inte bara ord, det har verifierats av dig själv. Jag kunde inte gå utan hjälp, men nu flyger jag helt enkelt! Lycka till alla!))))) Och förresten, dieter aldrig själva inte torteras, det är bara efter operationen följs. Jag är för en separat mat: om proteinerna bara är med grönsaker är kolhydrater exakt samma - med grönsaker. Och kolhydrater - första halvan av dagen. proteiner - andra halvan av dagen.

Tja, jag gått ner i vikt med 60do49 (49.500).och nästan förlorat zhizni.Teper jeans, storlek 25 igen, slitage XXS-XS.Rost naturligtvis densamma :-) Men allt detta skulle vara glad om vid glycoprivous och avfettas jag gjorde inte diet för att förlora några dagar volos.Za sjunkit så mycket att nästan ingenting ostalos.Krome på huvudet, vikt och NARS komma nära märke 50kg.Tolko på grund av det faktum att min mage och kroppen inte behöver mer än normala mängder mat och jag äter lite, jag håller fortfarande på 49kg.Lichno jag inte anser mig ett skelett, men kollegor hävdar att jag har en sjukdom, p al jag fortfarande inte ser den verkliga bilden: det faktum att jag har blivit en påse kostey.No Jag är verkligen ledsen volosy.Mne mycket gorko.Razvilas ännu djupare depressiya.Mne har ingen lycka från någon pohudeniya.Uzh Jag önskar att jag stannade i samma vikt med följande parametrar: 85-70-92 än har förlorat volos.A hår var mycket vacker, gustymi.Vse galen med zavisti.Teper jag gillar trasiga katt med uttorkad hud, hår kom ut, slocknade ögon och fullständig brist på önskan att leva. Det låter hemskt, men det är sant. Jag förlorade alla livsguider, styrkor (även bara gå), jag förlorade hennes minne (bokstavligen), förlorade incitamentet att leva... Och det är nödvändigt att leva med mig, och att arbeta för dochka.Mne neo.Nado efter jobbet och på helgerna för att stå i timmar på gården och hålla ett öga på henne att göra med hennes lektioner är det nödvändigt att träffa henne på kvällarna i skolan, är det nödvändigt tuscany väskor från butiker, måste vi förbereda för det... det var strax före nevynosimo.A sig även med glädje och sprang på en promenad med henne och ha kul att göra lektionerna, och allt är bra, jag kontrolirovala.Teper Jag glömmer bara allt. Jag skämmer redan för folk. De ser mig konstigt. Ja och om var du kan få pengar för att det finns, om jag gör jag inte är tillbaka på rabotat.A bolnichnom.Vrach sa att jag har en verklig anareksiya och att håret inte kommer att upphöra att falla (även om mycket mycket mer) medan jag inte ska äta det, animaliska fetter Ja pobolshe.Ya vysohla.Poluchaetsya hur mycket kastade sådana mänskliga ansträngningar, och så mycket igen neberu.Ved hunger jag själv inte dö, men vägrade att fetter och kolhydrater, som i själva verket, och vi måste göra om du vill gå ner igen ves.Budu tekakor med tjocka kinder, men redan utan hår. Och för vilka Inte så... Nu är det bara gloat kollegor: "Tja, det är tunn, och nu en hel del pengar för att återställa viljan att spendera...".Jag har tillbringat en nätt summa på vitaminer och preparaty.Delala några mycket effektiv mask -vrode bättre stalo.No men jag fortfarande päron och en hel del stress som jag upplevde förra mesyatsy.Voobsche hela mitt liv är en stor stress, är dock ålder ålder, och med åldern blev jag svårt att uthärda allt som sett förut och övervinna mycket enklare. Så här började allt innan det nya året. där jag fick värre och huzhe.Ya upphörde att sova, förlorade sin aptit, inte längre älskar semester sebya.V nyårs är bara usugubilos.A efter semestern var jag i svår depression och hon gav sig själv en rapport som förr eller senare, med mig om att -Det dåliga sluchitsya.Mne trodde heller jag allvarligt sjuk, eller jag ska komma på grund av spridning och nedsänkt i sorg i mashinu.Vot fick jag sjuk så mycket som knappt levande ostalas.Kollegi förstod inte vad plötsligt hände mig, varför jag så kogalolonno har förändrats och från den glada flickvännen KI har blivit en sådan förtvivlad cheloveka.Vse tak.A nu även hår... Att de återhämtade sig till ett minimum av 5. Och detta år med en balanserad kost och full pokoe.A vila jag bara snitsya.Doma släktingar så tyrannis mig, jag överraskad själv jag bodde även 32let.Esli vara åtminstone familjen var min utlopp och Oprah, jag är lättare att få alla problem på rabote.A visar sig, hela mitt liv, och en av de mycket sebya.Sboy alla livs system var bara neizbezhen.Nikto inte kommer att stå Ingen!

Jag är inte över 160cm, 32goda, kvinnor förlossningen är mycket enformigt arbete, ofisnaya.Za 6y.o. återhämtade nästan 60kg.Normostenicheskoe teloslozhenie.Uzkie axlar och i allmänhet smal, men tyvärr jag inte hudoschavaya.Vo lite för mycket fett, även om midjan har alltid varit (min mors gener östra).I typ av Anastasia Zavorotnyuk.Normalno ros.44 att komma in, men det är inte ett tecken på något, för hur mycket fett... och han vezde.Da och polnovpty ben i lyazhkah.Pokupala byxor 38, och ibland lchzhkah passerade med svårighet. Och även om alla grannar fortsatte att ringa mig petit och smal, men titta på mig själv Jag var en spegel protivno.Tem mer, allt detta fett, inte bara stora ben, täckt med ett tunt lager av kozhi.Vot min moster ok.181sm det takaya.Vse hävda skelett, smärtsamma, och jag var så nravitsya.Bolshe än någonsin det var som deras normal vikt, men det verkar av någon anledning till berget (särskilt mot bakgrund av min lilla familj, där alla små och uzkokostnye).Nikogda mycket lite inte vägas, men stolko- tozhe.I inte har möjlighet att idrotta och inte vill.En missade ett par veckor, återigen alla segel och ännu värre sdelaetsya.Da och dohlyachka ya.Begat och stam (efter operation s) nelzya.Eto vyhod.Ya inte alltid sett ut i pohudenii.Odnazhdy tunn för att 42-44i nästan umerla.Hudela golodaniem.Pri begränsa min konstitution, blev jag en obefintlig storlek, såg ut som en cancerpatient eller ett första väghyvel, ovänliga människor viskar bakom ryggen. men 45mne nravilos.Luchshy samma vikt som jag märkt, nästan all-50.I lång och shirlchennyn och små ser bra ut i den. Ingen näring, är ingen begränsning inte hjälpt någon gramm.Pri denna gaomonadnogo och avvikelser, som inte bylr.No tanken att 32ya väger 60 och hur mycket kommer jag i 35-40 zhutko.Potom gjort mycket sjuk, 7 dagar åt och drack, och hon förlorade 6kg.Teper väger 52-53 nedan väl nikak.Stoit åtminstone en bit av något att äta, plus 1 kg, dricka lite mer vatten, plus 1kg.Prihoditsya golodat.No nästan alla uppskattade, och säga, redan otoschala.Vse kläder 44prosto ogromna.Teper bära sig 40-42 och jag förstår att naturligtvis blev mycket mindre så luchshe.I kinder (och de har en mycket stor även själv ensam) 0,48-50 kommer att bli bra! Men mogu.Tak det handlar om konstitutionen och fett prosloyki.Moya kollega chesit inte mycket, försöker gå ner i vikt, men siffran-perevprnuty treugolnik.Verh-ogrlmny, bottom-bred men flat, fötter sticker ut från en stor kropp, och hans händer även hudye.Dumayu, benen inte längre vara tunnare, men jag gå ner i vikt upp och ner borst proportsionalno.Dazhe händer och huvudomfång, stopy.Vse handskar och Sharkey bolshie.Vse 36 shiroki- benflugor. Så jag rekommenderar inte dig att gå ner i vikt. Jag delar bara min historia.

Jag är en gammal man, jag 60, jag väger 58 Nu tillväxt 150. 7 år sedan vägde 75 kg, var sjuk och 4 m prov låg på sjukhuset, där tunna till 48 kg, och såg ut som ett skelett med huden, även av allt att döma har Jag hade en normal vikt. Så allting är individuellt. Nu vill jag förlora 3 kg, men inte mer.

Jag var över 50, vägde 75, efter en lång sjukdom förlorade jag 48, min höjd är 150 nu (det var mer i min ungdom). Så, trots den "normala" förment vikt såg jag ut som ett skelett, täckt med läder. Nu, efter 6 år väger jag 58 kg, jag ser bra ut, jag vill verkligen förlora 3 kg, jag blir ännu mer normal, men inte längre, så att jag inte kommer att bli en skelett igen. Så allting är individuellt.

Pipetter! Alla galen?

med en tillväxt på 166 och kan väga 66 kg, om att göra sport inte är något att hänga budet.mozhno väger 56 kg utan sport kommer zhivot.govorite sidor och tunnare och upp till 52 vseravno inte stroynyashkoy hon tyaryala innebär huvudsakligen muskler, inte fett.

Något slags skräp. Vid tillväxt 166 normal vikt från 52 till 66? Min vän vikt var 56, och på baksidan veck av fett, tjocka flanker och veck under brösten, magen samtidigt hängande. Så är det normalt för tillväxt 166? Hon är nu tunn till 52 och ser fortfarande inte ut som en smal björk.

Tabell över vikt i förhållande till tillväxt

På den givna sidan av en webbplats tabeller med normal vikt i en paritet med tillväxt av personen erbjuds, med hänsyn också till typ av en byggnad.

Det finns tre typer:

1) hypersthenics - en man med korta armar, ben, nacke och breda axlar.

2) normostenik - en genomsnittlig person med en genomsnittlig metabolisk hastighet.

3) astenik - en person med ökad metabolism, smala axlar, långa ben och armar.

Hur bestämmer du din kroppstyp?

Med tummen och pekfingret på ena handen, ta tag i handleden på den andra där benet sticker ut. Om du inte kunde ta tag i - du är hypersthenic, om det hände med stor svårighet - normostenic, om det visar sig lätt - du är asthenisk.

Tabellvikt i förhållande till kvinnornas tillväxt

Tabell över förhållandet mellan höjd och vikt för män

Förutom "viktbordet" finns det beräkningsmetod förhållandet "tillväxtvikt" (förutsatt att din höjd är över 170 cm).

För att göra detta, från tillväxtens storlek (i centimeter), 110 tas bort. Det erhållna värdet är din vikt i kilo. För att vara mer exakt, för astheniker är det nödvändigt att ta 115, för normostenics - 110, för hypersthenics - 100.

Påverkar ålder tillväxtförhållandet?

Svaret är entydigt. Ja, det gör det verkligen. Det är bevisat att en man och en kvinna med ålder borde gradvis öka - det här är en normal fysiologisk process. Kilogram, som vissa människor anser vara "överflödiga", i själva verket kan det inte vara så.

Du kan använda formeln för att bestämma optimal vikt, beroende på ålder.

P - tillväxt
I - ålder i år.

Hur hittar du din idealvikt. 5 sätt och beräkningsformler

Drömmer om idealvikten, skulle det vara trevligt att veta exakta siffror av idealet. I kilo. Annars riskerar vi att ta bort oss från verkligheten.

Man tror att den idealiska vikten - det här är det du hade i 18 år. Det är önskvärt att rädda hela livet. Men om du har kommit bort från idealen för de senaste 15-20 åren eller mer, försök inte att återvända till det utan kostnad. När allt kommer omkring, vart 10 år av livet, minskas kroppens energiförbrukning med ca 10%. Följaktligen lägger vi ungefär 10% (5-7 kg) varje 10 år: först från den idealiska tyngden, senare från den vi har. Och att köra fett ska vara snyggt med fokus på samma 10%, bara ett år. Dessutom är det bättre att inte sträva efter en artonårig vikt, men att beräkna ditt nya ideal enligt en av de medicinska formlerna.

Brockformeln

Idealisk vikt för män = (höjd i centimeter - 100) · 1,15.

Idealisk vikt för kvinnor = (höjd i centimeter - 110) · 1,15.

exempel: Den idealiska vikten hos en kvinna är 170 cm = (170-110) · 1,15 = 69 kg.

Visst kommer många denna formel att återkalla den långvariga "tillväxten minus 100" för män och "tillväxt minus 110" för kvinnor. Det här är verkligen en förbättrad version av den gamla formeln. Det faktum att den tidigare versionen krävde att alla skulle vara fitnessmodeller, tog inte hänsyn till ålder eller kroppstyp. Därför kunde den inte passa in i människor med tunga ben och stora muskler, inte heller kvinnor med uttalade höfter och bröst. Därför har forskare utsatt Brocks gamla formel för bearbetning, och i sin nuvarande form ser den ganska realistisk ut.

Drömmen om Lorentz

Den idealiska vikten av en kvinna = (höjd i centimeter - 100) - (tillväxt i centimeter - 150) / 2.

exempel: Den idealiska vikten hos en kvinna är 165 cm = (165-100) - (165-150) / 2 = 65-15/2 = 57,5. Idealisk vikt - 57,5 ​​kg!

Observera att denna formel endast har utvecklats för kvinnor och inte på något sätt passar det starka könet. Vid första anblicken är det för krävande på vikt jämfört med den förbättrade Brock-formeln, och pekar mer på idealvikten när du var arton. Ändå är det helt överensstämmande med kroppsindex (BMI), så det är ganska möjligt att använda det. Om du är frustrerad med de föreslagna siffrorna, glöm det bara och använd en annan formel. Förresten, för kvinnor över 175 cm passar det fortfarande inte.

Tabell av Egorov-Levitsky

Det finns ingen enskild författare med den här metoden, och inga formler krävs heller. Du behöver bara veta din höjd, väga dig själv och jämföra data med bordet. Observera att här inte är idealisk vikt, men det maximala!

Max tillåten kroppsvikt

Professionella tabeller med förhållandet mellan vikt och höjd

Det finns olika formler för att bestämma det optimala förhållandet mellan vikt och höjd. Man bör komma ihåg att med samma tillväxt och vikt kan en person se full, en annan - helt normal.

AdMe.ru hittade 5 sätt att beräkna den optimala vikten, som används av fitnessproffs.

Metod 1. Quetelet-indexet

Om du känner till kroppsmassindex kan du döma övervikt eller brist på vikt. Indexet beräknas för vuxna män och kvinnor från 20 till 65 år. Resultaten kan vara falska för gravida och ammande kvinnor, idrottare, äldre och ungdomar (under 18 år).

Hur räknar man? För att öka dess höjd i meter till en kvadrat, dela sedan kroppens massa i kilogram med den erhållna siffran. Till exempel: höjd 170 cm, vikt 65 kg. Följaktligen 65: (1,7 * 1,7) = 22,5.

Den resulterande siffran och det blir ditt index. Normen för män är 19-25. För kvinnor - 19-24.

Metod 2: Volymer

Quetelet-indexet visar ganska bra mängden fett i kroppen, men indikerar inte hur fett distribueras, det vill säga, ger inte en visuell bild. Men du kan testa din kropp för idealitet med en annan formel.

Fördelningen av kroppsfett bestäms av förhållandet: midjemåttet (vid navelnivå) dividerat med mängden skinkor. Normen för män är 0,85; för kvinnor - 0,65 - 0,85.

Metod 3. Med tanke på åldern

Det är bevisat att en man och en kvinna med ålder borde gradvis öka - det här är en normal fysiologisk process. Kilogram, som vissa människor anser vara "överflödiga", i själva verket kan det inte vara så. Du kan använda formeln för att bestämma optimal vikt, beroende på ålder.

P - i detta fall tillväxt och B - ålder i år. Kroppsvikt = 50 + 0,75 (P-150) + (B-20): 4

Metod 4. Brocks formel

En av de mest populära metoderna för att beräkna idealvikten är Brock-formeln. Det tar hänsyn till förhållandet mellan höjd, vikt, kroppstyp och ålder av en person.

Brocks formel för personer yngre än 40 år: tillväxt (i cm) minus 110, efter 40 år - tillväxt (i cm) minus 100.

I detta fall ska personer som har en asthenisk (tunnbenad) kroppstyp subtrahera 10% från resultatet, och personer med hypersthenisk (bredbenad) kroppstyp bör lägga 10% till resultatet.

Hur bestämmer du din kroppstyp? Det är nog att mäta med centimetern omkretsen av den tunnaste platsen på handleden.

Metod 5. Naglers formel

Det finns Naglers formel, som gör det möjligt att beräkna det ideala förhållandet mellan vikt och höjd. Vid 152,4 cm bör tillväxten motsvara 45 kg vikt. För varje tum (dvs 2,54 cm) över 152,4 cm ska det vara ytterligare 900 g. Dessutom ytterligare 10% av den mottagna vikten.

Metod 6. Formel John McCallum

En av de bästa formlerna som skapades av experten metodolog John McCallum. Dess formel är baserad på mätning av omkretsen av handleden.

 1. Handleden omkrets, multiplicerad med 6,5, är lika med bröstets omkrets.
 2. 85% av bröstets omkrets är lika med höfterna på höfterna.
 3. För att få en midja omkrets måste du ta 70% av bröstets omkrets.
 4. 53% av bröstets omkrets är lika med höftomkretsen.
 5. För att ta tag i nacken måste du ta 37% av bröstets omkrets.
 6. Biceps omkrets är ungefär 36% av bröstets omkrets.
 7. Omkretsen för underbenet är något mindre än 34%.
 8. Underarmens omkrets ska vara lika med 29% av bröstets omkrets.

Men inte alla fysiska data kommer exakt att motsvara dessa förhållanden, siffrorna har i genomsnitt genomsnittligt statistiskt värde.

Några fler alternativ för förhållandet mellan höjd och vikt:

Idealisk vikt för olika tillväxt

Berätta för dig hur du beräknar idealvikten.

För att bestämma den rekommenderade vikten kan du använda följande formel:

Beräkning av idealvikt:

Din vikt = Höjd (cm) - 100 - 15% (för kvinnor)
Din vikt = Höjd (cm) - 100 - 10% (för män)

Exempel (för en kvinna):

Med en höjd av 164 cm ska din vikt vara: 164 - 100 - 9,6 (15% av 64) = 54,4 kg

Om du inte vill hantera beräkningar kan de approximativa resultaten av beräkningarna ses i listan nedan.

För kvinnor:

Idealisk vikt för tillväxt

 • 150 cm = 42,5 kg
 • 151 cm = 43,5 kg
 • 152 cm = 44 kg
 • 153 cm = 45 kg
 • 154 cm = 46 kg
 • 155 cm = 47 kg
 • 156 cm = 47,5 kg
 • 157 cm = 48,5 kg
 • 158 cm = 49 kg
 • 159 cm = 50 kg
 • 160 cm = 51 kg
 • 161 cm = 52 kg
 • 162 cm = 52,5 kg
 • 163 cm = 53,5 kg
 • 164 cm = 54,5 kg
 • 165 cm = 55 kg
 • 166 cm = 56 kg
 • 167 cm = 57 kg
 • 168 cm = 58 kg
 • 169 cm = 58,5 kg
 • 170 cm = 59,5 kg
 • 171 cm = 60,5 kg
 • 172 cm = 61 kg
 • 173 cm = 62 kg
 • 174 cm = 63 kg
 • 175 cm = 64 kg
 • 176 cm = 64,5 kg
 • 177 cm = 65,5 kg
 • 178 cm = 66,5 kg
 • 179 cm = 67 kg
 • 180 cm = 68 kg
 • 181 cm = 69 kg
 • 182 cm = 70 kg
 • 183 cm = 70,5 kg
 • 184 cm = 71,5 kg
 • 185 cm = 72 kg

För män:

Idealisk vikt för tillväxt

 • 160 cm = 54 kg
 • 161 cm = 55 kg
 • 162 cm = 56 kg
 • 163 cm = 57 kg
 • 164 cm = 57,5 ​​kg
 • 165 cm = 58,5 kg
 • 166 cm = 59,5 kg
 • 167 cm = 60,5 kg
 • 168 cm = 61 kg
 • 169 cm = 62 kg
 • 170 cm = 63 kg
 • 171 cm = 64 kg
 • 172 cm = 65 kg
 • 173 cm = 66 kg
 • 174 cm = 66,5 kg
 • 175 cm = 67,5 kg
 • 176 cm = 68,5 kg
 • 177 cm = 69,5 kg
 • 178 cm = 70 kg
 • 179 cm = 71 kg
 • 180 cm = 72 kg
 • 181 cm = 73 kg
 • 182 cm = 74 kg
 • 183 cm = 74,5 kg
 • 184 cm = 75,5 kg
 • 185 cm = 76,5 kg
 • 186 cm = 77,5 kg
 • 187 cm = 78,5 kg
 • 188 cm = 79 kg
 • 189 cm = 80 kg
 • 190 cm = 81 kg
 • 191 cm = 82 kg
 • 192 cm = 83 kg
 • 193 cm = 83,5 kg
 • 194 cm = 84,5 kg
 • 195 cm = 85,5 kg

Slutligen bör det noteras att man inte beaktat parametrar som ålder, typ av personens form, hälsotillstånd etc. under beräkningarna. Därför bör man inte betrakta figuren som en standard. Låt detta vara för dig någon form av ungefärligt antal, som man bör sträva efter.

Var uppmärksam på dessa artiklar:

Höjd 175cm vikt 80kg för killen ok?

Vid tillväxt 162 väger jag 50 kg. Jag är 18 år gammal. Alla säger att jag har en mycket bra siffra - inte fet och inte tunn. Men jag försökte alltid bli tunnare. Jag vill väldigt mycket 47-48 kg.
Ehhh...

13 år gammal, är 170cm, 58kg, 6 dagar i veckan gör sport, inte räkna två timmars promenad på en cykel genom staden nästan varje dag, och det gör taekwondo, må bra konkurrens återställas till 56kg.

Lol, för två år sedan, alla kallade mig fet, och det var under detta system, nu är jag med tillväxten av 170cm väger 58kg och för två år sedan med tillväxten av 155cm vägde jag 59kg.
Detta är ett hopp i tillväxten av en bebis!

Här formeln för drivan, vem denna nonsens var))) Höjd 185 vikt 95-100 kg sats för en man

Och här är höjd och vikt! Om du gör sport, blir vikten större eftersom musklerna är tyngre än fett. Jag är med tillväxten av 162 cm är nu väger 50 kg.But'm arbetar på en liten.När återupptar regelbunden utbildning vikt blir 54-55 och jag har blivit längre enkla muskler visas och naturliga vikt rostet.I av kroppsbyggnad siffra beror för mycket! Vem pishit att när Tillväxten 160-165 bör väga 43-45 kg, det här är redan det jag säger.

På mig kroppshöjd på 196 sm och vikt på 60 kg! Jag är väldigt tunn, och jag vet inte hur man ska gå upp i vikt.
I simulatorn kan jag inte gå (hjärtat), men något måste göras. Jag komplicerat fruktansvärt. En tjej efter mötet ville inte ens gå en andra gång. Sade "vinden blåser bort."
En vän råder protein att äta. Kommer det att hjälpa? HJÄLP!

Och ännu värre, när din man är mycket tunn, och du är bara normal med en feminin figur. Men mot bakgrunden verkar det som en puffig, men ett skelett. Och du förstår att hans kläder ändå skulle vara oändligt bra för dig, men denna fyllning av former förändrar världens rot. Ibland tycker du att det skulle vara bättre om jag var bred, men tunn och inte med barns skelett men med kött och fett. Vad är användningen av mycket smala axlar, om de badar med fett. Med tunna och smala axlar och band av påsar, och band av klänningar flyger av.

Och män som jag är väldigt mycket långa och tunna. Inte heller för att uppfylla sitt eget infall, men för framtida barns skull. Oavsett proportionell figur är en timglas, om den svimmar med fett och inte längre är 60-90, finns det ingen mening eller skönhet från en sådan. Så låt barnen bli lyckligare än mina.

Tja, det är något tunt... Jag kunde inte bli bra under mycket lång tid, och jag ville bara bli bra för att jag kände mig svag och svag (jämfört med föregående vikt). Och min vikt är 48 kg med en ökning på 152 cm. Med 42 kg kunde jag inte få 5 år, tack gud jag fick det, och jag mår bra. Även hudfärgen är bättre än den var.

Jag tycker att vi inte borde titta på bordet.
Vän vän vägde i normen var väldigt inte vacker bara vunnit över normens skönhet.
Så inte alla kommer din leanness kamrater....
Titta inte på det här bordet.....

Faktum är några anorexiska normer här... Jag kommer ihåg hur med tillväxten 150 I väga 45 kg (bli av med den hatade 5 kg). Kinderna var ihåliga, konstanta svagheter, frekventa sjukdomar. Sedan stannade jag på mig själv och i många år bor redan med en vikt på 48 kg, där jag känner mig bra. Ja, och jag ser bra ut. Jag uppskattade dessa "idealiska" proportioner för mina bekanta och ser också att något är fel här. Helst då borde en person vara mager? Tja, om det handlar om den idealiska vikten för en ballerina eller en modell, så ja, det är okej. Men för en genomsnittlig person är dessa indikatorer inte särskilt lämpliga. Eller de vill inställa falska idealer, för vilka många kommer att våldta sin kropp.

Min höjd är 198 cm, vikten är 105 kg, jag tycker att det här är normalt

Höjd 193, vikt 72,5

För män är uppgifterna här för båda.

Vid mig verkar kroppshöjd på 185 sm på 84 kg lite

Tillväxten är inte normal, men tyngden närmar sig tillväxten

Ingen borde inte skylda någonting för någon.

Höjd 154,5, vikt 36,8. Hur man ringer?

Jag har en vikt på 97 med en ökning på 182 och 24 år som du kommer att säga att när jag var 80 kg kände jag mig mycket mer aktiv och så själv

Min höjd är 192 vikt 104kg. Jag har varit idrott i 10 år. Och jag tycker att det är helt normalt. Det viktigaste som mest gillade.

Dieter är alla tillfälliga och skadliga för kroppen. bättre rätt näring plus sport. om det inte finns någon tid för sport bara rätt mat. Läs hur man äter direkt på Internet. mycket enklare än dieting och mer användbar. om en månad 3-4 kg utan att kroppen skadas.

Jag har en tillväxt på 178-180 och vikt 54 kg är normalt eller inte. svar snälla.

Min höjd 179 vikt 69 kg Jag är 12 år gammal är normal?

Höjd 171. Vikt.
Och i denna skala är män helt enkelt dystrofa.

min höjd 171, vikt 62 kg, jag skulle säga kroppen jag har för 5 med + (sport), tjejerna trudging, killarna avundas. Denna statistik ligger inte, och sanningen är perfekt

Min vikt 85kg höjd 180cm

Victoria, jag vägde samtidigt lika mycket. Nu är jag 37 år och väger 145 kg. Detta är hemskt. Så ta hand om dig själv innan det är för sent.

En kvinna (40 år, höjd 160 vikt 68). Jag ser inte fett ut. Typ av figur mellan en timglas och atletisk (ingen mage, smal midja och sidor frånvarande). I vårdcentralen sa de att muskelmassan dominerar, jag är inte fet.
Naken är 16 år gammal, parametrarna är desamma, men hon är klumpig. Ålder och typ av figuren är viktiga. Alla individuellt.

Jag är på bordet är väldigt tjock. Vid Roste 165 cm väger 82 kg, och jag är bara 13 år gammal. Jag håller med, jag är fet. Men inte så mycket, och i den tjockare såg jag. Jag har en mage och en lass och en präst. Snälla snälla vad nibud en diet.

Nonsens, det finns ingen sådan indikator som idealvikten. På mig till exempel 172, och till och med 58 är det mycket, mycket mindre än 61 som det anges, blir jag helt enkelt kanin. Stella jag ser skrev att i samma höjd väger den 70 kg och det är normalt. Här är så olika indikatorer att man är bra, den andra är fullständigt äcklig.

Jag vet inte precis min höjd, var den är 162-164 cm och min vikt är 43 kg. Är det normalt? Jag vill personligen gå ner i vikt.

Ökningen på 155 43 kg är normen?

Jag är 13 år jag väger 44 kg med tillväxten av 153 är detta normalt eller nej?

Jag är 14, jag har en höjd av 182 och jag väger 74 kg är det normalt?

I allmänhet, jag väger 186 med en tillväxt på plus eller minus 73kg och det verkar alla känslor som ett skinn och ben, snabb metabolism i '32, och att de inte får önskad vikt i tre dagar och sjunger dåligt vikt faller på en gång

Jag tror att dessa bara är ungefärliga värden för befolkningens "allmänna massa". När allt kommer omkring behöver varje person ett individuellt tillvägagångssätt.

Jag är med höjden 168 väger 48 och jag kommer att gå ner i vikt till 44 sopor allt detta är att förstå normalvikt eller inte alla kan se i spegeln och din formel är allt detta nonsens

För mig 22 år, på mig kroppshöjd 167 cm, vikt 50 kg. Det finns inget fett alls, oavsett hur du ser ut

Jag är en tjej, jag är 21 år, höjd 172, min verkliga vikt är 53 kg. Jag är en idrottsman och jag ser, som de säger, smal :) men jag måste väga 62? ja, tränaren kommer att döda mig för en sådan vikt :)

Jag växer vid 162, väger 46, inte tunn, det är en liten mage. Med tillväxten 160-165 borde en tjej väga 40-45 kg, ja, inte mer, och då redan en ko några: (

Min längd är 165 cm väger 63 kg ser normala, genomsnittliga bygga, men kan förlora upp till 60 kg, mindre behöver inte, tror jag, en mager nag - inte smal gasell, är det också inte trevligt när benen sticker ut, och ålder innebär också i åldern 25-50 kg med tillväxten av 165 ser normalt ut, hade jag en sådan vikt, men jag är över 40, och jag förstår att jag hänger nu 50 kg, det skulle vara Auschwitz.

Hos mig är allt direkt, i synnerhet tillväxten 175 och 64 kg)))

Haha)) Folk, du är så rolig. "Åh, jag väger mer, så denna skala är fel!". Eller, "Åh, jag tror att här en man / kvinna borde väga mer / mindre, så denna skala är fel!", "Du är en fiaser". 111 ".

Du fick en guld seridin, det betyder inte att du kommer att dö om du är 2-4 kg mer / mindre än den. Nej det är det inte. En frisk man bör ha ett minimum av fett, och en kvinna borde inte ha fetma. Inte mer, inte mindre.

Jag väger 66 kg i höjden på 185. Jag äter 5-6 gånger om dagen kalorimat, en dag senare ett träningspass. Det blir väldigt svårt att komma till idealet.) Ectomorph, vad kan jag göra... Förresten ser jag inte dåligt ut.)))

Jag har en höjd av 187 och en vikt på 120 kg. Det är dags att gå ner i vikt)))

Läs noggrant, det sägs att beräkningar inte tog hänsyn till sådana parametrar som ålder, typ av person siffra, hälsotillstånd etc. Därför bör man inte behandla siffran som en standard. Låt detta vara för dig någon form av ungefärligt antal, som man bör sträva efter.
Bordet är bra.
Det finns också en speciell formel som du kan beräkna kroppsmassindex och bestämma närvaron eller frånvaron av en överträdelse. Det beräknas enligt följande: vikten i kilogram ska delas in i en kvadrat av tillväxt i meter.
Till exempel är en tjejs höjd 1 m 65 cm.
Vikt - 60 kg.
Kvadraten av tillväxt är 1,65 * 1,65 = 2,72.
Kroppsmassan är 60: 2,72 = 22,1.
Friska kroppsviktbegränsningar ligger i intervallet 20-25 poäng. Otillräcklig kroppsvikt är 17,5-20 poäng. Ett av de diagnostiska kriterierna för anorexia nervosa är kroppsmassindexet på mindre än 17,5 poäng. Om antalet poäng är mindre än 12 - diagnostiseras en livshotande ätstörning.

Jag har 26 år. Jag är 170. VIKT 53. Jag kommer att känna mig som dig själv.

Hmmm, som jag är överväxt)) 174 cm höjd och 86 kg vikt) 14 barn

Och jag har en höjd av 187, i tabellen för kvinnor är det inte alls. Min vikt varierar mellan 68 och 72, och jag kan bara inte kalla mig tunn.

Jag slutar inte att undra på kvinnor, varför tror de att en man borde vara fett, och tvärtom är de tunna? Killen skillnaden mellan höjd och vikt bör vara 120, då kommer det att finnas en bra mager kropp. Jag vägde 77 kg med höjd 180 cm (vissa säger att en sådan kombination är perfekt för en representant för den manliga) och i allmänhet inte gillar honom, jag hängde magen och bröstet + mitt ansikte är mycket sannolikt att vara överviktig, så det var en liten dubbelhaka och lite sticker ut kinder. Självklart säger damerna att det var nödvändigt att få pumpas upp för att göra feta muskler, men tycker du att det är så enkelt? Nej, jag skulle hellre gå ner i vikt, för ett år jag föll 15 kg och nu väger 62, har jag fortfarande några kilo att kasta och beställa. Det är en känsla av att tjejer gillar lösa killar med en formlös kropp, en gång kallad sådana dumma parametrar. Jag upprepar, om skillnaden i vikt och höjd är 100, men troligtvis är killen inte atletisk, men den jag beskrev. Men vad gäller honan är det bättre för dem att väga med samma tillväxt på 180 cm, till exempel 65-70 kg. Glöm inte att du väger bröstet lägger till + för att vara väldigt tunt, till skillnad från killarna, du går inte, det är bättre att vara med bra former. I allmänhet var det mitt rop av själen, hela världen.

Min höjd 183sm.Zanimalsya pauerliftingom.Byl annorlunda min kroppsvikt från 128 68.5do kg.Seychas min vikt 76.2kg med tillväxten 183sm.Menya nöjd med denna ves.Obyasnyu pochemu.Kogda vikt 128kg jag var frisk som en apa :-) Men det fanns ett problem med otdyshkoy.Osobeno det manifesteras när jag klättrade in i hans 5etazh kvartiru.Stal mycket medlenym.Esli väger 88kg hoppade runt 80raz per minut när 128kg hoppade 5 gånger och redan andfådd :-) sedan kom en davleniem.Eto problem blev märk med fysisk ansträngning. När jag gick ner i vikt till 80 kg passade allt detta. Mus blev mig det större men relefney.Kogda kastade till 76kg i musklerna blir mindre men ännu mer skulpterat och skärpt zhilistymi.I min flickvän så jag nravlyus.Predstavte längre en flicka om du klättrar vildsvin till 128kg du har ögon i omloppsbana fick ut :-) Oscho nytta av denna vikt felaktigt som stiger och mindre skorost.Organizm behöver sne.Tak att tabellen som passar muzhchin.Prosto måste engagerad sportom.Mnogo motorer, snarare än att ligga på soffan med fjärrkontrollen för TV: n och äta pizza :-)

Min höjd 183sm.Zanimalsya pauerliftingom.Byl olika vikt av min kropp från 128 till 68,5 kg.Seychas my 76.2kg viktökning 183sm.Menya nöjd med denna ves.Obyasnyu pochemu.Kogda vikt 128kg jag var frisk som en apa :-) Men det fanns ett problem med otdyshkoy.Osobeno det manifesteras när jag klättrade in i hans 5etazh kvartiru.Stal mycket medlenym.Esli väger 88kg hoppade runt 80raz per minut när 128kg hoppade 5 gånger och redan andfådd :-) sedan kom en davleniem.Eto problem blev märk med fysisk ansträngning. När jag gick ner i vikt till 80 kg passade allt detta. Mus blev mig Nshe men relefney.Kogda kastade till 76kg i musklerna blir mindre men ännu mer skulpterat och skärpt zhilistymi.I min flickvän så jag nravlyus.Predstavte längre en flicka om du klättrar vildsvin till 128kg du har ögon i omloppsbana fick ut :-) Oscho nytta av denna vikt felaktigt som stiger och mindre skorost.Organizm behöver sne.Tak att tabellen som passar muzhchin.Prosto måste engagerad sportom.Mnogo motorer, snarare än att ligga på soffan med fjärrkontrollen för TV: n och äta pizza :-)

För män i denna tabell är tyngden korrekt - annars är det fet och simma kropp. Detta är inte förhållandet mellan pumpens höjd och vikt, men för normala, inte fetma människor. Förresten, kroppsbyggare har också en lätt vikt - även upp till 65 kg finns en manlig kategori. Detta menar jag att det inte alltid är en stor manlig viktnorm, tvärtom är det oftast fet.
Jag har simat hela mitt liv, min vikt är bara 64,5 med en höjd på 172cm
För kvinnor är vikten korrekt upp till 165 cm och 55 kg. Ovan finns fel. Hon får inte väga mer än 55 kg med höjd 170 cm. Mina flickor höjd 159 och vikt 49 kg, nästan som i tabellen (det 50kg), men hon har siffran 90x60x90. Hon har varit engagerad i balsal dans och fitness hela hennes liv.

på 43 år med en tillväxt på 174 väga 82 kg. kvinnor säger att det är normalt, du kan även bli bra, men det är uppenbart för att vissa människor gillar fett. mest du behöver gå ner i vikt med 5 kg, och bättre med 7 och då kommer det att finnas en sportfigur.

Det är dags att låta larmet! I vårt land görs en överviktig personlighetskult. Och både kvinnlig och manlig. Passar bara med amerikansk snabbmat.

En obese man med fett på magen producerar cirka 50% av kvinnliga österner !! Och han lever någonsin mindre med varje extra centimeter på magen.

Flickor har ätit sig sådana bord, vilket ser hemskt ut. vaktpost

min höjd är 181 cm., med en vikt av 84 kg och lite extra vikt i mig, så hur? Jag mår bra, men jag håller med om att lishku kg. det är nödvändigt att kasta av. Jag är bara 44 fortfarande.

Bordet publiceras ganska grovt. Detta är ett slags genomsnittligt alternativ. Det verkar för mig att den idealiska vikten är vikten där en person känner sig mest bekväm och tycker om sig själv och andra. Dessutom tar det inte hänsyn till en persons ålder, kroppstyp etc. I vilket fall tack för informationen.
P.S. Och författaren till den tidigare översynen skulle jag definitivt skicka till gödning. Enligt min mening smäller anoreksi.

vid 158 - 47 kg. Jag vill inte bli fet. gå ner i vikt också...

Jag är inte väldigt söt på min vikt. Jag är 16 år, höjd 161, vikt 53 parametrar 83/63/83. Jag ser inte mager eller mager ut och känner den. Kan, kommer att rekommendera den nibud?

Med en ökning av 168 cm väger 68 kg. Jag känner mig hemsk, jag försöker gå ner i vikt med 15 kg. Men, tyvärr, hittills misslyckat! (Kan du ge mig något?) Och sport, som, gör och resultatet är noll! (Tack på förhand!)

167 ves 44 (((((sorgsenhet (jag är bristfällig

Vid mig kroppshöjd 183 sm, vikt en gång hålls på 86 kg. Var klar, även i ansiktet av "simmade". Alla pratade för att gå ner i vikt. Ja, och mest, allt kunde inte bli redo att gå på en diet. Som ett resultat, mogna, satte sig på en havremjöl diet. I 10 månader minskade vikten till 68 kg (minus 18 kg). Nu väger jag 68 kg vid 183 cm höjd. Nu, de som pratade för att gå ner i vikt, säger de att "växa fett" tillbaka :))) Men jag är nu knuten till att gå ner i vikt. Jag vill ha en stabil vikt på 57-59 kg. Modell utseende kommer att vara.