Huvud
Behandling

Viktmätare Calculator

Vikt 65 kg tillhör kategorin Normal för en vuxen med en höjd av 170 cm.
Denna uppskattning är baserad på det beräknade kroppsmassindexet (BMI): 22,5, enligt rekommendationerna från Världshälsoorganisationen (WHO).

Alla BMI-intervall:
 • Brist på kroppsvikt (mindre än 18,50)
  • Uttryckt (mindre än 16)
  • Måttlig (16-17)
  • Lättvikt (17-18,5)
 • Normen (18.50 - 24.99)
 • Pre-Aging (25.00 - 29.99)
 • Fetma (mer än 30,00)
  • Fetma av 1: a graden (30-35)
  • Fetma av andra graden (35 - 40)
  • Fetma av den tredje graden (mer än 40)

Hur mycket ska vi väga?

För en vuxen med en höjd av 170 cm är idealvikten för hälsan 56,7 - 76,6 kg

Det exakta värdet av idealvikten ligger inom det angivna området och bestäms av dina personliga motiv och krav på figuren.

Alla viktområden för tillväxt 177 cm:

 • Uttryckt: mindre än 35,58 kg
 • Måttlig: 35,58 - 50,58 kg
 • Lätt vikt: 35,58 - 50,58 kg
 • Övervikt i den 1: a graden: 35,58 - 50,58 kg
 • Fetma av andra graden: 35,58 - 50,58 kg
 • Fetma av den tredje graden: mer än 75,58 kg

Förklaring av resultaten

Resultaten av BMI-beräkningar är inte lämpliga för att bedöma vikten av professionella idrottare, gravida kvinnor, liksom personer som lider av svullnad och andra störningar, vilket leder till felaktig utvärdering av de ursprungliga uppgifterna.

Viktintervall i denna räknemaskin beräknas med beaktande av tillväxten enligt Världshälsoorganisationsorganisationens (WHO) metodik.

Själva metoden för att uppskatta vikten av BMI är avsedd för primär detektering av brist eller övervikt. Att få en bedömning som skiljer sig från normen är anledningen till att kontakta en nutritionist och endokrinolog för att göra en individuell viktbedömning och vid behov göra rekommendationer för dess korrigering.

Sortimentet av idealvikt (norm) visar vid vilken vikt sannolikheten för förekomst och dödliga återfall av sjukdomar som är förknippade med överdriven eller otillräcklig vikt är minimal. Dessutom, som en övning visar, ser en person med normal vikt inte bara frisk ut, utan också den mest attraktiva. Om du anpassar din vikt rekommenderas det att du inte går utöver normerna för att undvika förekomsten av hälsoproblem.

Om viktkategorier

Brist på kroppsvikt är vanligtvis en indikation på ökad nutrition, liksom en vandring till en nutritionist och endokrinolog. Denna kategori omfattar personer med undernäring eller lider av en sjukdom som leder till dystrofi.
Brist på kroppsvikt är också karaktäristisk för professionella modeller, gymnaster, ballettdansare eller tjejer, alltför beroende av viktminskning utan kontroll av en nutritionist. Tyvärr leder det ibland till hälsoproblem. Därför bör viktkorrigering inom detta område åtföljas av regelbunden medicinsk övervakning.

norm visar vikten vid vilken en person har maximal chans, hur man håller sig frisk längre, och därmed vacker. Normal vikt är inte en garanti för god hälsa, men minskar risken för störningar och sjukdomar som orsakas av överdriven eller undervikt. Dessutom är ägarna av normal vikt i regel i god hälsa, även efter intensiv fysisk ansträngning.

pre-obese talar om överflödig kroppsvikt. En person i denna kategori har ofta vissa tecken i samband med övervikt (andfåddhet, ökat blodtryck, trötthet, fettveck, missnöje med figuren) och har all chans att bli fetma. I det här fallet rekommenderas att du lätt korrigerar tyngden till normalt eller att stänga av den. Inte heller störa råd från en dietist.

fetma - En indikator på en kronisk sjukdom som är förknippad med överflödig kroppsvikt. Övervikt leder alltid till problem med hjärt-kärlsystemet och ökar risken för att förvärva andra sjukdomar som orsakas av fetma (diabetes, hypertoni). Behandlingen av fetma utförs uteslutande under överinseende av en läkare av en nutritionist eller endokrinolog, och först efter att ha utfört de nödvändiga testen och bestämmer typen av fetma. Okontrollerad motion av dieter och allvarlig fysisk ansträngning med fetma är förbjuden, eftersom det kan orsaka ytterligare problem.

Svar på frågor

Vilken speciell vikt är idealisk för mig?

Kalkylatorn beräknar viktintervallet, vilket är idealiskt för dig med denna tillväxt i åtanke. Från det här området kan du välja vilken vikt som helst, beroende på dina önskemål, övertygelser och krav på figuren. Till exempel tenderar följeslagare av modellfiguren att hålla sin vikt på den nedre gränsen.

Är det möjligt att lita på den mottagna utvärderingen?

Ja. Vuxens vikt beräknas på grundval av resultaten av auktoritativa studier från Världshälsoorganisationen (WHO). Vikten av barn och ungdomar från födsel till 18 år beräknas enligt en särskild särskild metod som också utvecklats av WHO.

Varför beaktas kön inte?

Utvärderingen av BMI för vuxna är densamma för både män och kvinnor - detta är motiverat av resultaten av statistiska studier. Samtidigt är det av grundläggande betydelse att bedöma vikten hos barn och ungdomar, kön och ålder.

Någon annan vikträknare ger ett annat resultat. Vad ska man tro?

Det finns ett stort antal räknemaskiner som är utformade för att ge viktuppskattningar baserade på höjd och kön. Men deras formler, som regel, utvecklades under det senaste århundradet av individer eller kollektiva på grundval av kriterier som du inte vet eller inte är lämpliga (till exempel formuleringar för att bedöma idrottare).

WHO: s riktlinjer som används i denna kalkylator, avsedda för vanliga moderna människor, som tar hänsyn till verkligheten i det moderna livet, framsteg inom medicin och på grundval av färska observationer av människor i alla kontinenter på planeten. Därför litar vi bara på den här tekniken..

Jag tror att resultatet ska vara annorlunda.

Utvärderingen görs enbart på grundval av de uppgifter du anger om höjd och vikt (samt ålder och fält för barn). I händelse av oväntade resultat, dubbelklicka alla inmatade uppgifter. Se också till att du inte hör till någon av de kategorier av personer vars vikt inte är mätbar genom kroppsmassindex.

Mitt resultat är brist på kroppsvikt, men jag vill gå ner i vikt

Här finns inget ovanligt. Dessutom gör många professionella modeller och ballerinas just det. Men i detta fall är det rekommenderat att gå ner i vikt bara under överinseende av en läkare nutritionist och endokrinolog, för att inte skada deras hälsa, om det är för dig som betyder något.

Mitt resultat är normalt, men jag anser mig fullständig (eller tunn)

Om du har oro över figuren rekommenderar vi att du tar på dig fitness, har tidigare rådfrågat en bra näringslärare.

Mitt resultat är fetma (eller fetma), men jag håller inte med det här

Om du är en idrottsman med ökad muskelmassa, är viktvärdet för BMI för dig helt enkelt inte avsett (detta nämns i förklaringen). I vilket fall som helst, för en exakt individuell viktbedömning, kontakta en dietist - endast i det här fallet får du ett auktoritativt resultat med en doktors försegling.

Varför anser de mig för tunna eller feta, även om min vikt är normal?

Var uppmärksam på personligheten och vikten hos de människor som stör dig. Som regel domar de enbart av sig själva: subjektivt. Hela folket anser alltid att det är mager - mager och mager tänk fullt tjockt, förutom att de båda kan ha vikt inom gränserna för en sund norm. Tänk på sociala faktorer: Försök att utesluta eller undertrycka domar som bygger på okunnighet, avund eller personlig motvilja. Tillit är bara värt en objektiv bedömning av BMI, vilket tydligt anger normen, överskjutande eller underskottsmassa. och dina bekymmer om figuren litar bara på de stödjande personerna i din viktklass eller läkare.

Hur man beräknar kroppsmassindex (BMI)?

Den vikt som anges i kilogram ska delas med kvadraten av höjden som anges i meter. Till exempel, med en ökning av 178 cm och en vikt på 69 kg, kommer beräkningen att vara enligt följande:
BMI = 69 / (1,78 * 1,78) = 21,78

Tabell över vikt i förhållande till tillväxt

På den givna sidan av en webbplats tabeller med normal vikt i en paritet med tillväxt av personen erbjuds, med hänsyn också till typ av en byggnad.

Det finns tre typer:

1) hypersthenics - en man med korta armar, ben, nacke och breda axlar.

2) normostenik - en genomsnittlig person med en genomsnittlig metabolisk hastighet.

3) astenik - en person med ökad metabolism, smala axlar, långa ben och armar.

Hur bestämmer du din kroppstyp?

Med tummen och pekfingret på ena handen, ta tag i handleden på den andra där benet sticker ut. Om du inte kunde ta tag i - du är hypersthenic, om det hände med stor svårighet - normostenic, om det visar sig lätt - du är asthenisk.

Tabellvikt i förhållande till kvinnornas tillväxt

Tabell över förhållandet mellan höjd och vikt för män

Förutom "viktbordet" finns det beräkningsmetod förhållandet "tillväxtvikt" (förutsatt att din höjd är över 170 cm).

För att göra detta, från tillväxtens storlek (i centimeter), 110 tas bort. Det erhållna värdet är din vikt i kilo. För att vara mer exakt, för astheniker är det nödvändigt att ta 115, för normostenics - 110, för hypersthenics - 100.

Påverkar ålder tillväxtförhållandet?

Svaret är entydigt. Ja, det gör det verkligen. Det är bevisat att en man och en kvinna med ålder borde gradvis öka - det här är en normal fysiologisk process. Kilogram, som vissa människor anser vara "överflödiga", i själva verket kan det inte vara så.

Du kan använda formeln för att bestämma optimal vikt, beroende på ålder.

P - tillväxt
I - ålder i år.

Vad ska vara vikten med tillväxten på 170?

Människor som tittar på sin hälsa, ofta på sina läppar frågan: "Vilken vikt borde vara vid vilken tillväxt?". Forskare och läkare har väckt en hel del formler som kan hittas på förhållandet mellan deras vikt och längd, och ta reda på om din relation frisk och harmonisk. De föreskriver vad som borde vara vikt vid tillväxt 170 i vissa fall allvarliga, i andra - efter justering för kön, ålder och kroppstyp.

Vad ska vara vikten med tillväxten på 170, kan du lära av tabellerna av förhållandet mellan vikt och höjd. För att börja, stäng ringen från tummen och pekfingret från en hand till handleden på andra sidan. Om du inte har aktiverat hela längden på fingrarna, och det finns fortfarande en marginal, då tonkokostnoe förhållandet, om omkrets vände rygg mot rygg, den normala siffran, som om det är omöjligt att stänga fingrarna, så har du stora urbenat kroppsbyggnad.

 • Med tunnbenad kroppsbyggnad och höjd 170 vikt för kvinnor 54-58kg., För män 58-62kg.
 • Vid en normal konstitution och tillväxt på 170 vikt för kvinnor 56-63 kg. För män 61-67 kg.
 • Med en bredbildsbyggnad och tillväxt på 170 vikt för kvinnor 60-68 kg. För män 64-73 kg.

Det är möjligt att beräkna förhållandet mellan längd och vikt genom kroppsmasseindex, vilket är vikt i kg dividerat med kvadraten på längden i meter. Det ideala indexet bör ligga i intervallet 20-23, ta medeltalet 21,5. Med tillväxten av 1,70m, 1,7x1,7x21,5 = 62,135 kg. Vi har beräknat, vad borde vara vikten med tillväxten 170 - ca 62 kg.

Idealisk vikt med en höjd av 170 cm

Frågan om idealvikt väcker många (nästan alla) kvinnor. Och nästan alla är oroliga över "uppblåsta" kilogram. Det vill säga ingen vill väga mycket. "Insufficiency" av deras vikt gläder sig mycket mer. Varför händer detta? Vad är normalvikt 170 cm för kvinnor?

Låt oss avslöja hemligheterna av idealvikt:

 1. Du jagar skönheten från omslaget på modetidningar! Du behöver inte göra det här! "Nittionde - nittiofem" - det här är inte dina parametrar, om de inte ursprungligen ges till dig från naturen från födseln.
 2. Du försöker att "justera" parametrarna i din kropp till kändisarnas kropp. Var och förbli dig själv! Försök inte bli en klon av "stjärnan"! Så du förlorar bara din personlighet.
 3. Du är för "besatt" med stereotyper. Sluta leva vilka andra tjejer och kvinnor som bor! Stereotyper skapas för att "klippa" dem, för att bli av med dem!
 4. Du läser en hel del olika virtuell litteratur. Tro inte och lita på allt som "sprids" på Internet! Leta efter beprövade "saker". De som verkligen behöver läsas och läsas upprepade gånger. Har du någonsin tänkt på det faktum att många kändisar måste se bra ut, eftersom de ofta blinkar före TV-apparater och framför kameror? Tänk!
 5. Du är komplex om ditt utseende. Kasta bort komplexen! Utan dem blir du mycket lättare och bättre att leva! Ta ett steg för att säga adjö till det negativa och det dåliga.
 6. Du glömmer att din figur är "spår" av din genetik. Många försöker gå ner i vikt, men de kan inte, för praktiska, är alla släktingar överviktiga. Men med det här kan du slåss! Det skulle vara en stor önskan....

Hur bestämmer du din idealvikt när du växer hundra och sjuttio centimeter?

Detta du själv kan göra! Tänk på en figur och bara "gå vidare" till den. Håll dagböcker för att göra det roligare och lättare att sträva efter vad du vill ha.

Dagbok i online-läge - det här är den coolaste dagboken! Människor kan läsa det, kommentera det och så vidare. Låter det en sådan utsiktsplats? Ta din bärbara dator och ta dig till roliga aktiviteter! Köp en helt ny bärbar dator om den gamla redan är "buggy".

De säger att det mest tillförlitliga sättet att "hitta" den idealiska vikten är minnen. Kom ihåg dig under den tiden då du var helt nöjd med dig själv. Låt oss titta på orsakerna som belönar kroppen med extra pounds:

 1. Graviditet.
 2. Genera.
 3. Bulimi.
 4. En stillasittande livsstil.
 5. Konstant övermålning och tilltugg.
 6. Kärlek för mat och rätter med hög kalori.
 7. Brist på diet.
 8. Inträde av hormonella tabletter.
 9. Ogillar fysisk aktivitet, kost och motion.
 10. Brist på sömn.

Vilken vikt anses idealisk med en höjd av 170 cm!

Vi kommer att prata om genomsnittliga indikatorer, för att inte förolämpa någon. Skriv eller memorera. Från femtiofem till sextio!

Nu - mer:

Vid 25 års ålder är den ideala vikten femtioju kilo

Vid åldern 25 till 35 år är den ideala vikten sjuftio kilo (max).

Vid åldern 35 år och äldre är den ideala vikten sjuxtiofyra kilo (maximalt).

Den ideala vikten kan bibehållas genom kost

Som följer många supermodeller. Menyn med en sådan diet:

Åtta på morgonen

 1. En och en halv kopp grönt te.
 2. En loaf.

Klockan elva på morgonen

 1. Ett ägg.
 2. Krossad kål eller kål sallad.
 1. Ett hundra och femtio gram kokt kycklingkött.
 2. En halv tallrik med buljong.

Klockan sex på kvällen

 1. Flera fiskbitar.
 2. Varma och otroliga måsar.

Vad är den idealiska vikten för en 170 cm höjd?

Idealvikt beräknas enligt formeln i kvinnor-tillväxt av minus etthundratio, män tillväxt minus sto.Odnako bör överväga hy-hypersthenics, normostenik eller astenik, kan det finnas variationer i endera riktningen upp till fem kilogramm.To har en kvinnlig hypersthenics vikt på 65 kg är det till exempel.

Den ideala tyngden, med vilken tillväxt som helst, borde vara så att du mår bra, och dina sexers representanter lite avundnade dig, och motsatsen - beundrade.

Med särskild hänsyn till de siffror, det beror på tre faktorer: ålder, kön, typ kroppen och sträcker sig från 56 till 74 kg (andra källor - 58 - 73 kg, och för det tredje - 58 - 74 kg).

Den idealiska vikten för kvinnor beräknas med formeln: tillväxt minus 110.

Därmed: 170-110 och få 60 kg.

Den ideala vikten för män är enligt följande: tillväxt minus 100.

Det är: 170-100 och det visar sig att den idealiska vikten hos en man med en ökning på 170 cm är 70 kg.

Vid tillväxt 170 bör vikt vara hos kvinnor på 58-62 kg, hos män 62-65 kg.

Om kvinnan är tunn, då är mannen inte alltid, med sådan tillväxt kan han verka för svag om hans vikt är mindre än 62 kg.

För män och kvinnor skiljer sig den ideala vikten för en höjd av 170 cm på grund av fysiologi. Män har tyngre ben.

För kvinnor, 170 cm höjd, ligger den normala vikten i intervallet 55 till 60 kg. I modelleringsverksamheten bör absolut olika kriterier och vikt för framgångsrik anställning vara mindre.

För män med angiven höjd är den normala vikten den som faller i intervallet 63 till 67 kg.

För beräkningar kan du följa den enkla formeln som uppfanns av fransmannen Paul Brock. För att beräkna den ideala vikten är det nödvändigt att subtrahera 100 från tillväxten (i cm). Nästa 15% för kvinnor och 10% för män.

Beräkning av idealvikt med avseende på byggnad

En normfråga är av intresse för alla som går ner i vikt. Vilken vikt är normalt för dig själv? Det finns ett antal formler där du kan bestämma i vilken utsträckning din kropps massa motsvarar ett eller annat av det genomsnittliga statistiska värdet. När allt kommer omkring kommer alla dessa formler från beräkningen på den genomsnittliga personen. Därför måste vi tydligt inse att någon formel med normal vikt är villkorlig.

Genetiska egenskaper

I verkligheten har vi alla sina egna individuella genetiskt förutbestämda storlekar av optimal kroppsvikt, vilket beror på totaliteten av medfödda egenskaper i strukturen av vävnader och organ i kroppen som helhet.

Så, till exempel, finns det tre typer av fysik - astenisk (utbenad / ektomorf), normosthenisk (normal / mesomorf) och hypersthenisk (bredben / endomorf).

För att bestämma din typ måste du mäta omkretsen av din handled.

 • Mindre än 16 cm - asteni;
 • 16-18,5 cm - normostenic;
 • Mer än 18,5 cm - hypersthenisk.
 • Mindre än 17 cm - asteni;
 • 17-20 cm är en normostenic;
 • Mer än 20 cm - hypersthenisk.

Förutom kroppstyper är kroppen hos var och en av oss programmerad till en viss vikt. Detta program ingår av moderen under graviditeten. Man tror att om hon vunnit sig under graviditeten, kan barnet i framtiden få problem med kroppsviktskontroll. Under ditt eget liv skapar vi ett annat program med våra felaktiga och vana. Under viktminskning står många inför en så kallad jämviktspunkt eller börvärde, när det inte går att gå ner i vikt med friska metoder, och om det visar sig kan det inte hållas.

Till exempel vägde du 90 kg, förlorade vikt till 55 kg, du vill förlora ytterligare 5 kg, men det går inte ut vad du gör. I det här fallet, till och med ordna dig själv en paus från en kost och små semestrar, får du inte mer än 3-5 kg, som sedan lätt kasseras. Kanske har du nått din jämvikt, och det kan kosta dig dyrt att övervinna det. När kroppen är i ständig stress, och kost, motion och höga krav på dig själv är en konstant stress, ökar risken för hormonella störningar. Det är viktigt att lyssna på dig själv och dina kropps behov.

Formel för beräkning av idealvikten

Om vi ​​inte tar hänsyn till organismens individualitet och kroppsbyggnad, kan vi i de approximativa beräkningarna använda följande enkla formler (författare P. P. Broca, 1871):

(Höjd i cm - 100) x 0,9 = idealvikt.

(Höjd i cm - 100) x 0,85 = idealvikt.

Det finns en annan formel som kan användas för både män och kvinnor:

(Höjd i cm - 100) = Idealisk vikt.

Exempel: Om din höjd är 152 cm ska din vikt vara 152-100 = 52 kg.

Det finns en annan formel:

Höjd i cm x Bröstvolym i cm / 240 = idealvikt.

Exempel: (155 x 96) / 240 = 62 kg.

Glöm inte att det är nödvändigt att ta hänsyn till den fysik som kvinnor av natur har mer fett än män.

Därför kan du använda följande data för att bestämma din idealvikt:

Hur hittar du din idealvikt. 5 sätt och beräkningsformler

Drömmer om idealvikten, skulle det vara trevligt att veta exakta siffror av idealet. I kilo. Annars riskerar vi att ta bort oss från verkligheten.

Man tror att den idealiska vikten - det här är det du hade i 18 år. Det är önskvärt att rädda hela livet. Men om du har kommit bort från idealen för de senaste 15-20 åren eller mer, försök inte att återvända till det utan kostnad. När allt kommer omkring, vart 10 år av livet, minskas kroppens energiförbrukning med ca 10%. Följaktligen lägger vi ungefär 10% (5-7 kg) varje 10 år: först från den idealiska tyngden, senare från den vi har. Och att köra fett ska vara snyggt med fokus på samma 10%, bara ett år. Dessutom är det bättre att inte sträva efter en artonårig vikt, men att beräkna ditt nya ideal enligt en av de medicinska formlerna.

Brockformeln

Idealisk vikt för män = (höjd i centimeter - 100) · 1,15.

Idealisk vikt för kvinnor = (höjd i centimeter - 110) · 1,15.

exempel: Den idealiska vikten hos en kvinna är 170 cm = (170-110) · 1,15 = 69 kg.

Visst kommer många denna formel att återkalla den långvariga "tillväxten minus 100" för män och "tillväxt minus 110" för kvinnor. Det här är verkligen en förbättrad version av den gamla formeln. Det faktum att den tidigare versionen krävde att alla skulle vara fitnessmodeller, tog inte hänsyn till ålder eller kroppstyp. Därför kunde den inte passa in i människor med tunga ben och stora muskler, inte heller kvinnor med uttalade höfter och bröst. Därför har forskare utsatt Brocks gamla formel för bearbetning, och i sin nuvarande form ser den ganska realistisk ut.

Drömmen om Lorentz

Den idealiska vikten av en kvinna = (höjd i centimeter - 100) - (tillväxt i centimeter - 150) / 2.

exempel: Den idealiska vikten hos en kvinna är 165 cm = (165-100) - (165-150) / 2 = 65-15/2 = 57,5. Idealisk vikt - 57,5 ​​kg!

Observera att denna formel endast har utvecklats för kvinnor och inte på något sätt passar det starka könet. Vid första anblicken är det för krävande på vikt jämfört med den förbättrade Brock-formeln, och pekar mer på idealvikten när du var arton. Ändå är det helt överensstämmande med kroppsindex (BMI), så det är ganska möjligt att använda det. Om du är frustrerad med de föreslagna siffrorna, glöm det bara och använd en annan formel. Förresten, för kvinnor över 175 cm passar det fortfarande inte.

Tabell av Egorov-Levitsky

Det finns ingen enskild författare med den här metoden, och inga formler krävs heller. Du behöver bara veta din höjd, väga dig själv och jämföra data med bordet. Observera att här inte är idealisk vikt, men det maximala!

Max tillåten kroppsvikt

Vikt av en tjej med en höjd av 170

Vad ska vara vikten av tjejen med en tillväxt på 170. Med denna tillväxt är den normala vikten 65-60 kg. Enligt medicinska indikatorer bör en persons höjd motsvara sin vikt, bara på detta sätt kan kroppens normala utveckling, både män och tjejer, bestämmas. Det finns flera system för att bestämma den normala vikten, från tillväxten måste du ta siffran tillbaka till 110, om hela din är 5 kg mer eller mindre, då kan det också gå in i medicinska normer.

så vad ska vara vikten av en tjej eller en man med tillväxt på 170, 180 eller någon annan tillväxt. Ta bort från din tillväxt, siffran är från 100 till 110, med 110 att avvenas med tillväxt över 180 centimeter. Oftast görs en tabell över korrespondenser av höjd och vikt i skolorna för att ta reda på hur ett barn utvecklas och i tid för att identifiera alla störningar i utvecklingen av en tonårs kropp.

Vilka läkare säger om korrespondens av höjd och vikt hos män och tjejer

Priserna för män och tjejer är inte annorlunda, men för tjejer matchar denna korrespondens inte alltid, särskilt under puberteten. Vid denna ålder lägger tjejerna kraftigt och om du inte följer kosten och inte kontrollerar vikt kan det leda till övervikt och därmed hälsoproblem.

Det är värt att notera att det anses vara farligt, inte bara mycket, men också otillräckligt, detta kan indikera dystrofi eller andra problem i kroppen. Vi berättade vad som ska vara vikten av en tjej och en man med lämplig tillväxt, ta bara 110 från din höjd och du kommer att få rätt vikt ur medicinsk synvinkel.

Hur man beräknar den normala vikten för varje ålder?

Normal vikt av en person - Detta är ett koncept som inte kan vara exakt. Hans kriterier inkluderar inte bara vikt och höjd, men också kroppens fysik och även en persons ålder. Många män och kvinnor har problem med övervikt eller brist på det. I denna artikel vill jag berätta hur du beräknar din vikt och vad som i allmänhet är normen.

Beräkning av vikt efter höjd och ålder

Det finns många sätt som hjälper till att beräkna vikten efter höjd och ålder. Men det bör komma ihåg att sådana system kanske inte är helt perfekta, eftersom andra faktorer kan påverka viktförhållandet, som ofta inte beaktas.

Metod 1

Långt sedan många människor litar på Brockmetoden.

Beräknat enligt följande: höjden på en person tas i centimeter, sedan 100 subtraheras från detta.

Men efter en tid ändras indikatorerna för denna metod något. Det är bättre att använda denna formel för att beräkna vikten för tillväxt för kvinnor i åldern 40-50 år. Hur förändras Chs från ålder, du kan läsa här.

Kvinnor under 30 år behöver ha en kroppsvikt på 10% mindre än detta resultat.

Metod 2

För att beräkna vikten efter höjd och ålder anses den vara mer exakt Quetelet metod. Denna formel beräknar förhållandet mellan fett och ben och muskelvävnad i procent. Det låter dig identifiera om en person är överviktig eller kanske inte har tillräckligt med vikt. Vanligtvis används denna beräkningsmetod för personer från 20 till 60 år.

Hur man beräknar: Kroppsvikt i kilo divideras med höjden i meter, kvadrerad.

Använd inte Denna beräkningsmetod för gravida kvinnor, för kvinnor under amning, ungdomar och personer som är involverade i idrott.

Metod 3

Det finns en formel som hjälper till att bestämma fördelningen av fett genom att mäta midjan och skinkorna.

Beräknat enligt följande: Skalens volym ska delas av midjan.

norm:

 • för män - 0,80;
 • för kvinnor, 0,60-0,80.

Metod 4

Inte mindre noggrann kan betraktas som en metod som handlar om ömsesidigt beroende av kroppsvikt och typen av tillsats av kroppen.

För att beräkna din hastighet måste du öka vikten i gram med ökningen i centimeter av viktkoefficienten.

Rekommenderad viktningsfaktor:

Hur bli av med prostatit utan hjälp av läkare, hemma?

 • för att stoppa smärtan
 • att normalisera urinering
 • att ha sexuell lust och möjlighet att ha samlag

Elena Malysheva kommer berätta för oss om det. Skakad manlig hälsa kan och måste återställas! med hjälp av en snabb behandling. Läs mer »

Vikt efter höjd och efter ålder

Naturligtvis påverkas kroppens vikt starkt av ålder. Det har blivit vetenskapligt bekräftat att kroppsvikten hos män och kvinnor gradvis ökar med åldern genom åren. I det här fallet kan det inte vara överflödigt kilo, men en naturlig fysisk process. Men inte mindre än vikten av människor och tillväxt.

Vikt, höjd, åldersbord för män

Varje person har sin egen kroppssammansättning. Totalt finns det 3: tunnbenig, normokostisk och bredbenad. Varje typ av tillsats av kroppen har sina egna egenskaper.

Funktioner som skiljer en typ från en annan:

 1. Tunt ben typ: långsträckta lemmar och nacke, tunna ben, underutvecklade muskler. Människor av detta slag är ganska tunna, de har inte överflödiga fettmedel. De har lång nacke och extremiteter. Även människor av denna typ med stora svårigheter blir viktiga.
 2. Normokost typ: kroppens dimensioner är proportionella. Denna art är utan tvekan den mest framgångsrika. Kvinnor av denna typ av kroppsbyggnad tilldelas en bra siffra, och män är breda axlar och elastisk mage.
 3. Bredbentyp: kraftfulla ben, voluminösa höfter och ribbbur, förkortade ben. Naturligtvis är människor av denna typ starkare utsatta för fullhet.

Denna tabell visar vikten för män, betraktad som normen, med hänsyn till dess typ av kroppsbyggnad och tillväxt:

Hur man beräknar din normala vikt?

"Min vikt är långt ifrån idealisk" - varje gång många kvinnor är upprörd, blir på vågorna. Men vad menas med begreppet "idealvikt"? Med vilka formler ska det beräknas? Och hur förändras denna indikator med ålder?

I fighters arsenal med övervikt finns det många olika formler och metoder för beräkning av kroppsmassaparametrar. Men för att vara helt ärlig, är vår vikt ett individuellt begrepp och beror inte bara på varje enskild persons egenskaper (ålder, höjd, benets tjocklek etc.), men också på villkor av organismen i ett visst ögonblick. Därför existerar inte det så kallade "viktiga" idealet.

Läkare runt om i världen används för att klassificera kroppsindex (BMI), vilket gör att du kan bedöma om en vikt utgör ett hot mot människors hälsa. BMI beräknas enligt Kjutla formel: vikten av en person i kilo divideras med höjden i meter i en kvadrat. Därefter jämförs resultatet med värdena i tabellen. Världshälsoorganisationen anser det ideala kroppsmassindexet i intervallet 18.5-24.99. Vissa specialister tolkar intervallet 18-20 som otillräckligt men säkert för hälsan.

Det är uppenbart att enligt denna beräkning har en normalvikt hos en person ett tillräckligt stort antal acceptabla värden. Till exempel, med en höjd av 170 cm kan viktnormen vara från 54 till 72 kg, om vi tar BMI-hastigheten från 18.5 till 24.99. Vissa studier säger att BMI är idealiskt, och forskarna i American Cancer Society anser att BMI är mest föredragna inom 21,3-22,1-serien för kvinnor och 21,9-22,4 för män.

Vid beräkning av en persons normala vikt kan du använda andra metoder.

Så den ideala vikten = (tillväxt i cm - 100) - (tillväxt i cm - 150) / 2

Till exempel:

Den idealiska vikten av en kvinna på 170 cm är

(170-100) - (170-150) / 2 = 70-10 = 60 kg

Samma värde kan nås med ett enklare sätt att beräkna: från värdet av tillväxt i centimeter tar vi numret 110. Till exempel, om din höjd är 165 cm, är den idealiska vikten för dig 55 kg (165-110).

En liknande formel finns i Brock, endast från tillväxten är taget inte 110, men 100. Kanske rekommenderas därför att man endast beräknar den idealiska vikten för män.

För att ta hänsyn till åldersegenskaper från det erhållna Broca-indexet är det nödvändigt att subtrahera cirka 10% för personer under 30 år och för människor efter 50 år lägger cirka 5%.

Dessa formler är inte särskilt korrekta, eftersom de utvecklades mycket länge och inte tar hänsyn till några parametrar. Förbättrade formler används i onlinekalkylatorer På vår sida, genom att klicka på länken kan du beräkna de ideala viktvärdena automatiskt enligt fyra olika formler.

Optimal vikt med hänsyn till åldersegenskaper kan du också lära dig från bordet.