Huvud
Massage

Hur man gör ett bad med kamomill för blåsor

En av de mest populära medicinska växterna är kamille. På latin - Matricaria Chamomilla.

Ordet Matricaria kommer från latin. matris, vilket betyder "livmoder". Därför kallas en tusensköna ofta som ett modergräs eller en jungfrublomma.

Kamille har sedan antiken använts för att behandla och förhindra "kvinnliga" sjukdomar - kamille är mycket effektiv vid cystit.

Denna ört används i vården av nyfödd hud. Det orsakar inte allergier och bekämpar effektivt intertrigo och irritation.

Som en del av kosmetiska produkter för hårvård kan du ofta hitta ett extrakt av kamomill. Kamille är en naturlig hårbalsam som gör dem silkeslen, glänsande och hälsosam.

Användbara egenskaper

Kamille har flera helande egenskaper, tack vare vilken i antiken det blev allmänt använd inom sina tillväxtområden - Eurasien och Nordamerika (extratropiska breddgrader).

Lugnande medel. Kamomillte har en lugnande effekt. Bara en kopp av detta te på natten kan normalisera sömn, lindra sömnlöshet och ångest. Anti-inflammatoriskt medel. Eteriska oljor verkar antiseptiskt och tar bort symptomen på inflammation. Med infektiös cystit är det viktigt att tvätta buljongen eller infusionen med kamomill. Tja hjälp att ta bort smärtsymtomen med akut cystitis varmt bad med kamomill. Kramplösande. Avkok eller te från kamille bidrar till avkoppling av släta muskler. När spasmer under cystitis rekommenderas att ta ett glas kamille te 2-3 gånger om dagen. Antiallergisk effekt. Om hudallergi uppstår, hjälper kamille till att ta bort inflammation, lugna klåda och eliminera ekdöd. Antiviral effekt. Kamille har en måttlig antiviral effekt, en mildt uttalad immunmodulerande och återställande effekt.

Behandling av cystit med kamille

Förutom att daisy gör ett bra jobb "själv", ingår det ofta i avgifterna.

Dekoktioner och infusioner

För 500 ml kokande vatten måste du ta 2 matskedar av kamomillblommor (torr). Förberedelse: Använd ett vattenbad - koka inte mer än 10 minuter, eller häll varmt vatten och låt det brygga i tre fjärdedelar av en timme. Hela mängden dryck hela dagen för ½ kopp.

Pepparmynta - 1 del; kamille - 3 delar; Valerian rot - 1 del.

Blanda i torr form; 1 matsked av den resulterande blandningen för att brygga i en termos. Lämna i 1,5-3 timmar. Drick i 2 delade doser - 20 minuter före frukost (½ te) och 30 minuter efter middagen (½ te) i 3 till 5 veckor.

Avkodning för cystit nummer 1:

kamomill; tranbärblad; calendula; rölleka; St John's Wort.

Blanda allt i lika stor volym, i torr form. Ta 4 matskedar av blandningen för 1 liter kokande vatten. Koka upp i ett vattenbad, stäng av värmen, täck behållaren och lämna i 25-30 minuter. Drick ett glas fyra gånger om dagen, helst före måltiden.

Kaminens helande egenskaper kombineras väl med:

calendula; mint; St John's wort; kalkfärg; valeriana; mjölon; oregano; rölleka.

Dessa örter har en antiseptisk effekt. Vissa är spasmolytiska. Det är dessa egenskaper hos växter som är viktigast vid behandling av blåsor.

brickor

Kontraindikation för brickor är inflammation i njurarna och menstruationsperioden.

Sittande bad - 5 msk kamilleblommor brygger i en burk (3 liter) med kokande vatten. Insistera på 15 minuter. Samla hett vatten i badrummet och tillsätt infusionen från burken. Bad med kamille för blåsning tar 10 till 20 minuter dagligen tills symtomen försvinner och några dagar efter. Funktion: efter att ha tagit ett sådant bad är det nödvändigt att klä sig varmt. Var noga med att bära strumpor. Cystitis är "rädd" för värme: Ju mer det är desto tidigare kommer inflammationen att passera. Ångbad. För denna procedur behöver du en smal hög behållare (bassäng, panna eller hink). Häll kokande vatten i tanken. Förbered infusionen (som i ovanstående metod) och lägg den till varmt vatten i behållaren. Sätt dig utan att röra vattnet. Täck dig med en filt eller filt. Proceduren varar upp till 20 minuter. Det hålls från 5 dagar till 1 vecka.

Mikrolysare, sprutning och spolning

Mikrolykster är effektiva i fallet då cystitisen är av kontakt natur, det beror på prostatit, hemorrojder, inflammation i tjocktarmen eller vagina.

Blanda i ett 2: 2: 1: 1 förhållande av kamomill, humlehoppar, yarrow och salvia. Förbered infusionen: 1 matsked av blandningen på ett glas kokande vatten (250 ml). Insistera 1 timme.

Stam genom en tvåskikts tyggas. Mikrolysstrålarna utförs med en liten spruta (50 ml) två gånger om dagen. Temperaturen får inte överstiga 40 ° C.

Douchering av vagina utförs med användning av sprutor från 100 ml till 200 ml. Använda infusioner och avkok baserade på kamomillapotek med tillsats av kalendula, Johannesört, yarrow. Vätskan för sprutning med cystit bör vara varm men inte varm.

Tvätta blåsan hemma rekommenderas inte.

Tekniker och nyanser av torkning av blåsan

Steril kateter för blåsan. De skiljer sig i längd och bredd - kvinnor behöver en bred och kort och män - en smal och lång. Spruta Jane (70 ml). Steril petroleumgelé. Steril aseptisk lösning för tvättning (kamilleinfusion, lösning av kaliumpermanganat eller furacilin). Aseptisk lösning (furacilin, vattenhaltig klorhexidin). Gasvävtorkar. Basin.

Tvätta med en aseptisk lösning. Häll kateterns spets med vaselinolja och sätt försiktigt in i urinröret. Om att komma in i urinblåsan säger urinen släppt genom katetern. Anslut en spruta fylld med en tvättlösning till kateterets fria ände. Gradvis introducera 50-70 ml. Koppla bort sprutan och dränera vätskan från urinblåsan. Full tömning är nödvändig: tryck i området ovanför skönhetsbenet. Upprepa flera gånger. Ta försiktigt bort katetern ur urinröret.

Vid tvättning av blåsan utan speciella färdigheter är sannolikheten för traumatisering hög. Det är bättre att inte utföra denna procedur på egen hand, utan att söka medicinsk hjälp från en läkare.

En sådan vanlig sjukdom som cystit, många försöker behandla sig själva. Men det här är fundamentalt fel. Ett kvalificerat svar på frågan om vad du ska dricka med blåsor, du kommer endast att ges av läkaren efter undersökningen. Örter, antibiotika, fytopreparationer - i vilka fall dessa medel är föreskrivna.

Om indikationerna och kontraindikationerna för användning av tranbär i cystit, läs i denna kolumn.

Video om ämnet

Hur man behandlar cystit med kamille? Alla funktioner i tillämpningen av denna växt i kampen mot inflammation i blåsan. Kamomill mot cystit är en effektiv lösning som presenteras på olika sätt. Granskning av användbara egenskaper. Recept av avkok, infusion och te. Regler för beredning av brickor och formuleringar för mikrocykler, duschar och duschar.

Kamomill med cystit hjälper till att lindra inflammation och har en antibakteriell effekt

Behandling av cystit med kamille hos kvinnor, män och barn

Kamomillapotek för cystit - ett av de mest effektiva sätten att traditionellt medicinera. Det har använts sedan antiken för sjukdomar i genitourinary systemet. Denna ört är en representant för fytoterapi, som används ofta för olika sjukdomar. Till exempel, när det finns blötsutslag hos spädbarn, rekommenderas bad, och de flesta kosmetika för hudvård och hårvård har ett kamillextrakt.

Huruvida kamomilen hjälper eller hjälper till med en cystit, vårt svar - ja. Det är verkligen kapabelt att drunkna urinvägens inflammatoriska process. Bland de användbara egenskaperna hos växten:

Lugnar ner. Te med kamille har en lugnande effekt. Efter att ha konsumerat en drink på natten, kommer du att bli av med sömnlöshet och ångest. Avlägsnar inflammation. Eteriska oljor har en antiseptisk egenskap. De lyckas bli av med obehag symtom på blåsan. Det högsta resultatet visas av bad med kamille. Smärtstillande. Kamomill från blåsor hjälper till att slappna av musklerna och sluta smärtsyndromet med hjälp av avkok. Eliminerar allergiska reaktioner: skalning, obsessiv klåda och utslag. Stärker immuniteten. Den antivirala effekten ökar kroppens immunmotstånd och förbättrar vanligtvis tonen.

Bad med kamille i blåsan

Baths med blåsor hos kvinnor med kamomill utnämnas av läkare med målet att omedelbart dämpa den inflammatoriska processen och stoppa smärtssyndromet. Kontraindikationer är menstruation och patologi i njurarnas arbete.

Hur man gör ett bad med kamomill i blåsan:

Sittande bad. Brew i en tre-liters burk 5 msk. torra hackade kamilleblommor, vik med brant kokande vatten. Samla ett bad med varmt vatten. Häll i den resulterande infusionen. Procedurens varaktighet är cirka 15 minuter. Mångfald av det dagliga. Kursen genomförs tills symtomen på inflammation försvinna och några dagar senare, för att åtgärda resultatet. Efter mottagandet av badet rekommenderas att varmt klä, inklusive att sätta på strumpor.

Ångbad. Förbered en hög kapacitet. Häll brant kokande vatten. Förbered infusion av kamomill och lägg den till det redan heta vattnet. Det rekommenderas att sitta nerifrån men utan att röra vattnet. Detta kallas ångande. Täck underdelen av kroppen (från buken till fötterna) med en handduk eller en filt. Förfarandet tar ungefär 25 minuter. Kursen är från fem till sju dagar.

Microclysters, sprutning och mjällkamomil i blåsan

Kamille tvätt med cystit är mycket effektiv. Från tre till fem gånger om dagen, utföra manipulation. Tänk på att avkok eller infusion ska vara bekväm temperatur, det ska inte vara kallt eller mycket varmt.

Är det möjligt att spruta tusenskönor med cystit i hemmet, säger läkare otvetydigt - ja! Mikrocyklister dra nytta av en kontaktetiologi av inflammation, det vill säga om cystitisen beror på hemorrojder, inflammatoriska processer i vagina eller tjocktarmen.

Blanda hummer (2 msk), yarrow (1 matsked), kamomill (2 matskedar) och salvia (1 matsked). Ta sedan 1 matsked av den resulterande samlingen och fyll den med ett glas kokande vatten. Insistera i 60 minuter. Stam genom en fin sil eller vikas i flera lager av gasbind. Vid sprutning bör kompositionens temperatur inte överstiga 40 grader. Mikroklyster administreras med en spruta på 50 ml två gånger om dagen.

För att injicera slidan används syror som är stora i volymen - från 100 till 200.

Tvättning är en annan mycket effektiv procedur i kampen mot inflammatorisk process. Om du inte har rätt träning finns det dock möjlighet att skada blåsan under proceduren. Därför är det mest föredraget att söka hjälp från en urolog. Särskilt utbildad medicinsk personal ger dig den nödvändiga hjälp och tvättar kompetent.

För tvätt behöver du:

Kateter. Den kortare och bredare är för kvinnor, smala och långa för män. Spruta Janet i volym 70 ml. Vaselinolja. Infusion eller avkokning av kamomill. Furacilin eller klorhexidin. Servetter gjorda av gasväv. Kapacitet.

För det första tvättas den aseptiska kompositionen. Smörjs med steril vaselinolja, injiceras kateterets spets i urinröret. Slutsatsen av urin talar om handlingarnas korrekthet. Försiktigt på den andra sidan av katetern injiceras en tvättlösning genom sprutan. Vid rengöring av sprutan börjar vätskan släppas tillbaka. För fullständig tömning tryck försiktigt ned på underlivet flera gånger. Extrahera spetsen.

Hur man dricker kamille med blåsor: te, buljong och infusion

Med cystit kan du dricka kamille i form av te. Herbal preparat med hennes deltagande är också populär, på basis av vilka växtbaserade och infusioner är beredda.

I kronisk och akut cystit uppmuntrar användningen av fytoterapi, i synnerhet till avkok och infusioner från kamomill

Köttkamille med blåsor

Du behöver i lika delar en kamomill, en yarrow, en kalendula, en Johannesört, tranbärblad, för att förbereda ett avkok av kamomill i cystit. Recensioner av läkare och patienter bekräftar de positiva effekterna av drycken efter några dagars användning. Hur mycket tid att dricka en buljong av en kamomill vid en cystitis kommer att be din läkare. Som regel, efter att symptomen har tagits bort, rekommenderas att man tar vätska i några dagar. Det är också ett utmärkt verktyg för att förebygga inflammation i blåsan.

Ta 4 matskedar. den resulterande samlingen. Häll 1000 ml kokande vatten. Koka i ett vattenbad. Avlägsna från värme och täcka med lock. Lämna i en halvtimme. Drick 250 ml innan maten fyra gånger om dagen.

Kamillebuljong är tillåten på cystit under graviditeten.

Kamilleinfusion med cystit

Är du osäker på om det är möjligt att dricka kamille med cystit som infusion? Fråga om detta i detalj för din läkare. Han kommer att berätta i detalj om alla positiva aspekter av användningen av nutiden.

Kamille från cystit, hur man bryter infusion:

Torka blommor av kamomill i mängden två matskedar häll 0,5 liter kokande vatten. Koka i ett vattenbad i ca 8 minuter. Insistera på 25 minuter. Använd 125 ml för hela dagen i flera mottagningar.

Inte mindre populär är infusionen, som har en analgetisk effekt. Anslut 1 matsked. pepparmynta, 3 msk. hackad kamille och 1 msk. valeriana. Häll i en termos en matsked av samling. Lämna i 2,5 timmar. Dela den resulterande infusionen i två uppdelade doser. Den första delen av drycken före frukost för ungefär en halvtimme, den andra - en halvtimme efter middagen. Kurs - 4 veckor.

Avslutade samlingar med kamomill kan köpas på apoteket eller göra dem själv, genom att blanda med andra ingredienser. Välprövad mot cystitisk kompositioner med kamomill, björnbär, kalendula, yarrow, oregano, lind, mynta, Johannesjurs, etc.

Kamille te med blåsor

För tillagning av te, lägg till brokhackad torr kamilleblommor. Cystitis är rädd för värme, så i moderation kommer varma drycker endast att gynna.

Fortfarande tvivlar på om det är möjligt att bota en blåsning med en kamomill? Fytoterapi är mest effektiv för mild inflammation. Om du har uttalat tecken på sjukdom och upplever allvarliga sjukdomar, bör växtbaserad behandling inte vara grundläggande, men endast ytterligare i komplex terapi. Troligtvis behöver du hjälp antibiotika för cystitis och andra manipuleringar. Därför, istället för självbehandling, kontakta en specialist.

Som förebyggande åtgärd rekommenderas att diet med blåsor, förhindra komplikationer och exacerbationer av sjukdomen.

Om inflammatoriska sjukdomar i genitourinary systemet, många vet förstahand. Perioden av exacerbationer faller på hösten och vintern när risken för hypotermi i kroppen är hög. En sådan obehaglig sjukdom är cystit, som påverkar urinvägarna.

Behandling av denna sjukdom bör utföras under övervakning av en urolog. Den mest effektiva i den akuta sjukdomen är antibiotika. Fytoterapi används emellertid i stor utsträckning för att upprätthålla remission och förhindra exacerbationer i urologi.

Användbara egenskaper

Cystitis är en inflammation i urinblåsan. Kamille är en av de mest populära örterna som används för att behandla cystitis. Den har följande åtgärder:

Kamilleens unika egenskaper beror på det höga innehållet av eteriska oljor, flavonoider, azulener (aromatisk förening), organiska syror, vitaminer och tanniner.

Kamille med cystit är inte ett självständigt läkemedel. Den ska användas tillsammans med preparat av industriproduktion enligt doktors recept.

För medicinska ändamål används endast kamilleblommor som samlats på sommaren. Torrkamille är billig och finns tillgänglig i de flesta apotekskedjor.

Kontra

Inte alla kan använda de fördelaktiga egenskaperna hos kamomill för medicinska ändamål. Denna biopreparation har kontraindikationer, vilka inkluderar:

mottaglighet för allergier, magsjukdomar, diarré, allvarlig njurspatologi, graviditet.

Dessa stater är inte ovillkorliga. Kamille kan användas i dessa fall i strikt dosmängder. Ett inledande samråd med en specialist - gynekolog eller urolog - kommer emellertid inte vara överflödig.

Metoder för applicering

Kamille från blåsan har en stor variation i användningen. Bland de grundläggande teknikerna i folkmedicin används:

stillasittande bad med infusion av kamomill, ångbad, enemas, douching, tvättning, tvättning av urinblåsan och avtagning av dekoktioner.

Dessa metoder kan användas i kombination eller separat. De kan ta bort akut smärta och spasmer, slappna av musklerna, undertrycka reproduktion av mikrober och stärka kroppens försvar. ofta ordnas en kamomill tillsammans med kalendula och andra medicinska örter.

bad

Baths med blåsor är en av de enklaste och trevligaste rutinerna. Bad med kamille lindrar smärta och slappnar av. Ta dem rekommenderas i den akuta fasen av sjukdomen, såväl som i några dagar efter uppkomsten av lättnad. Du kan inte göra bad med menstruation.

För att göra ett bad måste du brygga 3 stora skedar torkade kamilleblommor med 5 liter varmt vatten och låt stå under locket i en halvtimme. Klar infusion läggs till ett varmt bad så att vatten täcker underkroppen. Ta ett sådant bad är ca 20 minuter. Temperaturen på badet bör bibehållas vid ca 38 grader. Sådana bad kan användas för förebyggande ändamål efter långa vintervandringar i friska luften.

Efter proceduren är det väldigt viktigt att omedelbart klä av sig och linda fötterna. Ju mer värme desto snabbare kommer inflammationen att gå.

Det är tillåtet att göra bad med kamille till tjejer som inte lever sexuellt. Före proceduren är barnet inte överflödigt att konsultera en läkare.

Ångbad

Basen för detta bad är samma infusion av kamomill. Det bör emellertid hällas i en värmebeständig, djup och hög kapacitet hink eller bäcken. Sitter över ångan utan att röra vattnet, det tar 15-20 minuter, täckt med en filt eller filt. Vattentemperaturen får inte överstiga 80 grader. Procedurens varaktighet är 5 - 7 dagar.

Häller varmt vatten, du bör vara extremt försiktig så att du inte brinner. Det första förfarandet kan ge väsentlig lindring med sjukdomens initiala tecken.

microclysters

För att undertrycka infektionsfokus i tarmarna är mikroclyster effektiva. För att förbereda infusionen används inte bara kamille, men också andra medicinska växter, till exempel pepparmynta, humlehoppar, salvia, vinrör. En matsked örtte bör hällas i 250 ml kokande vatten och kylas till kroppstemperatur. För kall vätska kommer att prova intestinal spasm, och het - kommer att brinna.

Det är lämpligt att använda en steril spruta med en volym på 50 ml. Pärens spets dämpas bäst i steril vaselinolja eller i petroleumgel som säljs på apotek.

Manipulering att spendera på morgonen och på kvällen i några timmar innan en utgång eller utgång från huset som enema kan provocera en utgång av fekala massor. Förfarandet bör utföras i en lugn miljö, på en plats där ingen kommer att störa patienten. Det är optimalt att göra enema i knä-armbågsställningen eller ligga på sidan, med dina ben tuckade.

Det är nödvändigt att komma ihåg och kontraindikationer för enemas, som inkluderar:

buksmärta av okänt ursprung, inre blödning, hemorrojder, tarmtumörer, tarmblödning.

insprutning

Denna procedur är indicerad för förebyggande av cystit hos kvinnor. Men gynekologernas och urologernas åsikter om detta ämne delades upp. Vissa specialister avvisar behovet av att torka med blåsor, eftersom detta kan störa vaginalt mikroflora och prova inflammation. Andra läkare känner igen effektiviteten av denna metod.

För att förbereda lösningen insistera tre teskedar kamille fylld med ett glas kokande vatten, spänna och kyla till 37 grader. Torrkamille kan blandas med barken av ek och örter som har antiseptiska egenskaper.

Douchering är lämpligast med en liten päron eller en stor spruta utan en nål. Verktyg före proceduren bör desinficeras noggrant och tvätta händerna. Det är inte tillåtet att använda en spruta, som tidigare användes för enemas.

Dusch görs sitter på toalettsitsen eller ligger i badrummet med benen ifrån varandra. Sprutan eller spetsen av päron är inte så djupt. Vätsketrycket ska inte vara för starkt för att undvika att komma in i livmodern. Du kan utföra proceduren inte oftast 2-3 gånger i veckan. I avsaknad av förbättring är det bättre att konsultera en läkare.

Tvättning av blåsan

Blåsning är en smärtsam men effektiv procedur som kräver professionell kompetens. Att utföra denna manipulation hemma är inte önskvärt, eftersom risken för att skada inre organ är hög. Algoritmen för att utföra tvättning bör dock vara känd.

kateter, spruta, volym 50 - 70 milliliter, liten kapacitet.

Antiseptisk steril lösning injiceras i urinröret från sprutan genom katetern. Katets spets bör smörjas med vaselinolja för att underlätta administreringen. Det är viktigt att lösningen injiceras gradvis och sedan hälls ut ur blåsan naturligt. Proceduren utförs sekventiellt flera gånger. Den terapeutiska effekten kommer mycket snabbt på grund av direkt exponering för infektionens fokus.

Örtte

Herbal tear är älskad av nästan alla människor för deras unika smak och hälsa fördelar. Kamille te, som används vid komplex behandling mot blåsor, är inget undantag.

För tillagning av te är det lämpligt att köpa torra örter i engångspåsar på apotek. Ett paket ska fyllas med ett glas kokande vatten och låt stå i 5 minuter. Denna infusion kommer att värma i kalla, lugna nerver, slappna av musklerna, lindra smärtssyndromet och aktivera immunsystemet.

Drick kamille te du behöver halva glaset 3 gånger om dagen utanför måltiderna. Kamomil är således ett naturligt och effektivt verktyg för att förebygga och behandla cystit hos män och kvinnor med minimala kontraindikationer och biverkningar.

Apotekskamomill med cystitis

Oberoende av orsakerna och formerna av sjukdomen är kamille i cystitis en integrerad del av komplex terapi.

Apotekskamomil används ofta vid komplex behandling av cystitis.

Behandling av cystit med kamille

Kamomill innefattar en hel grupp av användbara ämnen. Viktiga olja, azulen, flavonoider, karotenoider, vitaminer C, PP, etc. och apigenin Flavonoider apiin lindra spasmer i glatta muskler som bidrar till avlägsnande cystit smärta hos kvinnor.

Essentiell olja har bakteriedödande, antimykotiska och analgetiska effekter.

Användningen av droger baserad på kamomill hjälper inte bara till att avlägsna inflammation, men också för att sänka kroppstemperaturen, lugna nervsystemet och eliminera allergiska reaktioner.

Ansökan om barn

För behandling av cystit hos barn, ordinerar läkare infusion och te in, essentiell olja för aromaterapi, bad eller stillasittande bad.

Förbereda ett bad 1 msk. l. medicinska råvaror måste hällas 1 liter kokande vatten och låt det brygga tills blommorna sätter sig i botten av disken. Innan du lägger till badet måste infusionen nödvändigtvis filtreras. Procedurens varaktighet bör inte överstiga 20 minuter.

Kamomill innefattar en hel grupp av mineralämnen, eterisk olja, azulen, flavonoider, karotenoider, vitamin C, PP, etc, vilket gör det möjligt att inte bara eliminera inflammation, men också för att minska kroppstemperatur, lugna nervsystemet och eliminera allergiska reaktioner.

Te för barn är beredd enligt följande: 1 msk. l. saker häll ett glas kokande vatten, insistera i en halvtimme, spänning och späd med kokt vatten i förhållandet 1: 1. Lösningen ska ha en ljusgul färg och en svag arom. Barnet ges te för 2-3 tsk. 3 gånger om dagen efter måltiden.

Förtäring

För behandling av cystit hos män och barn används preparat från blommor av medicinska växter huvudsakligen för oral administrering.

Kamomill mot cystit används i form av infusioner, avkok eller te.

infusioner

Du kan kräva tusensköna på heta och kalla sätt.

För att förbereda presenten på ett varmt sätt placeras 1 del av blommorna i emaljerade rätter och hälls med 10 delar vatten vid rumstemperatur. Blandningen upphettas i ett vattenbad med låg värme i 15 minuter och omrörs regelbundet. Den färdiga produkten lämnas för att infusera i ytterligare en timme och filtrera sedan. Beredda på detta sätt kan infusionen bli full förtunnad på 2-3 st. l. 3-4 gånger om dagen i 20 minuter innan en måltid eller samma mängd läkemedel späds ut med varmt vatten och dricker som te.

För behandling av cystit hos män och barn används preparat från blommor av medicinska växter huvudsakligen för oral administrering.

Förbereda en kallbrödad 1 msk. l. material placerades i glas eller emaljerade ware, häll 200 ml kokande vatten, täck locket lindade med en tjock duk och tilläts smälta under en timme. Infusion kan vara full i enlighet med samma schema som beredda på ett varmt sätt.

buljong

Avkok av kamille kan framställas enligt följande recept:

 1. För att få en koncentrerad produkt bör råmaterialet bryggas i en liten mängd vatten: 1 del av blommorna tar 10 delar vatten. Blandningen placeras på ett vattenbad, kokas och kokas i 30 minuter, varefter det filtreras och får svalna i 20 minuter. Beredda på detta sätt späds buljongen före användning ut med kokt vatten.
 2. Blommorna av kamomill kan bryggas i en emaljerad kruka, vik en del av råmaterialen i 10 delar vatten vid rumstemperatur och att föra över låg värme tills kokning. Vi kokar inte mer än 5 minuter, ta bort, insistera 15-20 minuter. Sedan bör buljongen filtreras.

Klar för att koka från kamomill måste dricka under dagen för 4-6 mottagningar.

Kamille te

För att göra te 2 tsk. blommor häll 200 ml kokande vatten och låt stå i 15 minuter.

Glöm inte att det medicinska örtet innehåller apigenin - ett ämne med en stark avslappnande och lugnande effekt. Därför tas te från kamomill bäst före sänggåendet. För att förbättra den helande effekten i teet kan du lägga till tranbärsbladen och kronblomman.

Utomhusbruk

Behandling av blåsor med kamomill utförs med hjälp av bad, sprutning, toalett av externa genitala organ och mikrocykler. Innan förfarandena måste du ta en hygienisk dusch och genomföra en grundlig toalett av de yttre könsorganen för att förhindra infektion.

bad

Varmt bad med avkok tas för att förhindra inflammation i de yttre könsorganen och värma upp det lilla bäcken.

Med purulenta blåsor är badet kontraindicerat.

Förbereda ett kamomillbad, förbered en koncentrerad buljong från 1 del blommor och 5 delar vatten. Använd minst 5 liter kokande vatten per 1 kg växtmaterial. Buljongen kan framställas genom vilken som helst av metoderna som beskrivits ovan, filtreras och utspädes till önskad volym. Ta ett bad med kamomill för blåsor på en dag. Förfarandet bör inte vara längre än 20 minuter.

Sittande bad

Med blåsor ordinerar urologer ofta sedentära bad med kamomill. För att göra detta, förbereda en buljong med en hastighet av 600 g råmaterial för 3 liter vatten. Temperaturen för den färdiga lösningen får inte överstiga 37 ° C.

Ett bricka kan också framställas på ett annat sätt. För detta ändamål måste en glasråmaterialet 1 tömmas i en behållare och fylla förfarande till 3-5 liter kokande vatten, låt stå i 20 minuter, filtrera sedan, flytta in i badkaret, häll den erforderliga mängden vatten.

Badkar med kamille kan tas inte längre än 20 minuter.

Vattnet ska helt täcka benen och underlivet i midjan i sittplatsen. Bad med kamille kan tas dagligen före sänggåendet tills full återhämtning.

Douching och tvätt

Infusion eller avkok kan tvättas eller douched. För detta ändamål kan du kombinera kamille med kalendula. Blötläggningen på detta sätt kan utföras dagligen tills fullständig återhämtning. Du kan tvätta dig själv med avkok i stället för vatten. Detta är ett bra förebyggande av cystitis.

Också i hemmet kan du utföra aromterapi med användning av essentiell olja av kamomillapotek.

Douchering bör inte missbrukas, eftersom ett sådant förfarande kan orsaka en överträdelse av balansen i mikroflora i vaginalkaviteten. Proceduren rekommenderas att utföras 2 gånger i veckan tills fullständig återhämtning, liksom för förebyggande av återfall.

microclysters

Kamille från blåsan kan användas för mikroclyster. Denna procedur hjälper till att lindra smärta och spasmer. För att göra detta, använd endast infusion från blommor av kamomill eller i kombination med Johannesört, öron, nässla och andra. 1 msk. l. Kamilleblommor blandas med samma mängd andra utvalda råvaror. Också i blandningen kan tillsättas 1 tsk. humlehoppar. Råmaterial hälls i 400 ml kokande vatten och insisterar i en halvtimme. Ready-made infusion ska försiktigt filtreras genom flera lager av gasbind eller filterpapper.

För förfarandet använd 30-50 ml av den färdiga produkten, som injiceras med en mikrospruta eller spruta.

Mikrolykster kan användas till full återhämtning två gånger om dagen och i ytterligare 5 dagar efter det att de kliniska symtomen av sjukdomen har försvunnit.

Andra användningsområden

Det finns andra sätt att behandla cystit med droger från kamomill hemma.

Du kan göra ångbad från kamomillbuljong. Till denna varma buljong hälls i en hög kapacitet som bör fyllas till mer än 2/3, och varvid vätskan inte vidrör huden och slemhinnor. Du kan sitta på ångan i 20 minuter.

Också i hemmet kan du utföra aromaterapi med växtens eteriska olja.

Kontra

Trots den milda effekten och många användbara egenskaper hos kamomill finns det ett antal kontraindikationer för dess användning. Preparat baserade på medicinalväxter är kontraindicerat för personer som har en allergi mot det, som lider av gastrit med hög surhetsgrad magsaft, diarré.

Missbruk av sådana droger och deras långvariga användning kan orsaka svaghet, yrsel, humörsvängningar.

Kan jag få en tusensköna i graviditet?

Aktiva substanser i en läkemedelsväxt kan ge upphov till ökning av östrogenhalten i blodet och som ett resultat av för tidig leverans. Därför är gravida kvinnor med ett hot om missfall eller har tidigare föda barn, kontraindicerade läkemedel med kamomill.

Framtida mammor kan använda kamomillbuljong eller infusion för svettning som en profylax av blåsans inflammation.

Det är värt att komma ihåg att gravida kvinnor med risk för missfall eller för tidig födsel i anamneseberedningarna med kamomill är kontraindicerade.

recensioner

Irina, 25 år gammal, Pskov

Hon blåste en urinblåsa till följd av hypotermi. Min mamma rådde mig att tvätta och göra douches stark kamomillbuljong. Nu om jag fryser spruter jag. Medan det inte fanns några återfall.

Valentina, 54 år, Novosibirsk

Jag lider av kronisk blåsan. Jag har sparat kamille i många år. Jag gör ånga och sessilbad, spruta, jag dricker te. Kamomill misslyckas inte. I en vecka återkommer jag, smärtor återkommer nästan omedelbart.

Bad med kamille i blåsor

Många känner till inflammation i blåsan inte av hearsay. Obehagliga känslor, smärtor och andra svårigheter tvingar dig att godkänna några sätt att lösa problemet. Men aggressiva metoder får inte bara bli av med det, men skadar också kroppen. Det tar månader, och ibland år, att återhämta sig. Mer sparsamma alternativ erbjuds oss av naturen själv.

innehåll:

Kallningens helande egenskaper är kända sedan antiken. Hittills används den i stor utsträckning inom tillväxtområdet. Det upptar en av huvudpositionerna vid behandling av blåsor hos barn och vuxna. Utan kontraindikationer och biverkningar vid användning får hon godkännande från alla läkare.

Hur man gör en infusion av kamomill

Antiinflammatoriska och antiseptiska egenskaper hanterar helt och hållet patogener. Tack vare glykosider, flavonoider och organiska syror. De slappna av och lindra spasmer. För att skapa en terapeutisk infusion används inte alla växter, utan bara blommor. Det är i dem att allt innehåll av eteriska oljor är koncentrerade. Samling sker hela sommaren, medan blommande fortsätter. De enklaste sätten att förbereda en infusion:

 1. förkylning. 250 ml vatten kräver 50 g gräs. Den resulterande massan infunderas i 24 timmar efter filtrering. Används för tvätt eller sessilbad, med tillsats av varmt vatten i behållaren.
 2. het. Blomställningar (10 teskedar) släpps i kokande vatten (1 liter) och elden är avstängd. Kyl i en termos i 12 timmar. Efter att ha passerat genom ett snitt av gasbind, viks fyra gånger. Det tas oralt: 100 ml tre gånger om dagen.

OBS! Du kan inte laga mat. Annars kommer han att förlora sin helande egenskaper.

Liknande poster:

Hur man tar en gravid kvinna

Växtgynekologerna kallar det mirakulösa "ogräset". Vänta på barnet är inte kontraindikation. En kvinna har inget att frukta. Ansökan är tillåten när som helst. I de fallen när läkemedel är omöjligt, hjälper blommorna att hantera sjukdomen under några dagar. Du kan förbereda en förväntad mor för sprutning. Det praktiseras inte bara för terapeutiska ändamål, men också som ett förebyggande medel. För att göra detta behöver du:

 • nässla och kamille, spetsig, ekbark till 30, 40, 50 respektive 10 gram. Alla blanda och ta från den resulterande samlingen av 1 msk. Den bryggs med en liter kokande vatten och upphettas på låg värme i ca 5 minuter. Sedan kyler de, filtrerar och ansöker om sprutning eller dämpning.
 • kamille, johannesört, tranbärblad, kalendula, yarrow för 40, 30 och den sista behöver 10 gram. I torr form blandas allt och separeras 4 tsk. I 2 liter kokande vatten suges samlingen i ett vattenbad. Elden stängs omedelbart av och täcker lockets kapacitet. Efter en halvtimme kan du äta och ta 3 matskedar. Gör helst det här 4 gånger om dagen före måltiden. Det är tillåtet även för personer med hög surhet i magen. Spasmolytisk effekt kommer att lindra brännande, smärta och klåda i både akuta och kroniska former. Denna urologiska samling är inte önskvärd endast vid njurinflammation. Temperaturen på badkaret ska inte vara för varmt, tillräckligt 37 grader.

Hur tar man barnen

Cystitis bekymmer inte bara vuxna utan även barn. Om du uppmärksammar oroliga symtom i tid, så är behandlingen möjlig med folkmedicinska lösningar. I samråd med barnläkaren bör man konsultera om fytoterapi är möjlig utan antibiotika. Om svaret är positivt kommer "terapeutisk weed" att komma till räddningen. Dess diuretiska, restaurerande och antimikrobiella "färdigheter" kommer att lindra de smärtsamma förnimmelserna.

Under denna period tas särskild uppmärksamhet åt hygienprocedurer.

För stillasittande bad förbereder ett avkok:

 • libbsticka;
 • Kalk och kamille blandas i lika stora mängder.

För 1 liter vätska rekommenderas 50 gram torr samling. Gräserna är täckta i en termosflaska, uppvärmd med kokande vatten och insisterade tills temperaturen sjunker till 40 grader.

Efter filtrering hälls blandningen i en skål med varmt vatten (36-37 ° C). Barnet sitter i det inte mer än 15 minuter. Efter proceduren gnuggar mamma det med en handduk och lägger den i en varm säng.

Insidan föreskriver ett sådant alternativ matlagningsprodukt "gräs":

 • 2 matskedar bladen av marshmallow;
 • 50 gram kamilleblomställning
 • cikoria;
 • mint och hunden steg 3 ssk.

Alla ingredienser kombineras med vatten 100 ° C. Nästa dag kan du ge barnet tre måltider om dagen med denna drink.

För optimal behandling används folkmedicin i kombination med andra metoder.

Hur man tar en vuxen

För att förhindra utvecklingen av oönskade processer i urinblåsan med fytoterapi krävs ett förhandsgodkännande med urologen. Om patienten inte har några restriktioner, och sjukdomens form, intensitet och lokalisering gör att du kan behandla den med örter, då är det bättre att inte hitta kamille. Att ta aktiv del i att eliminera inflammatorisk process förstör mikroorganismer, lindrar spasmer, minskar frekvent uppmaning att urinera och slappna av. Ger inte allergier.

För att maximera effekten av blommor och stimulera återhämtning är det viktigt att strikt följa det terapeutiska systemet och korrekt utföra alla procedurer.

microclysters

I ett förhållande av 1: 1 blandas blomställning med yarrow. Du kan lägga till en handfull humle. Komponenterna passeras från vattenkokaren. Efter 30 minuter rensas från plantans del och i varmt tillstånd hälls i en gummipäron. Manipulation utförs på morgonen och före sänggåendet. Tillräckligt 50 ml färdigt läkemedel. Kursens varaktighet är individuell. Så snart symptomatologin passerar, är det nödvändigt att fixa resultatet.

För att göra detta är det tillräckligt med 5 dagar.

insprutning

Proceduren rekommenderas inte mer än 2 gånger i veckan. Sköljning av könsorganen varje gång sker endast från en nybryggad "dryck". Blomställningar späds ut med varmt vatten och placeras i emaljbehållare tills partiell kylning. Det är viktigt att övervaka temperaturen, i kall form, kan vätskan inte användas. På grundval av växten görs krämer och salvor.

De rekommenderas också för intim hygien.

Dekoktioner för oral administrering

Vid en tid är den tillåtna dosen en tredjedel av glaset. Den totala mängden per dag får inte överstiga en halv liter. Dryck kan tas med hypotermi för att förhindra utveckling av inflammation. Homeopatisk botemedel bereds enligt en av de ovan beskrivna metoderna.

Alternativa folkmetoder för behandling

Om det för tillfället inte finns några blommor till hands, och oroliga symptom har redan gjort sig kände, måste du utnyttja andra möjligheter. De mest populära läkemedlen för cystitis hemma:

hirs

Hans fördelaktiga effekt på patienten noteras upprepade gånger. Sådana användbara ämnen som protein, fosfor, järn och kalium mättar kroppen och hjälper till att bekämpa brännskadorna.

Kompositionen ger förstärkning av kärlen och verkar som ett diuretikum. Men för beredning av buljonger lämpar sig endast spannmål, som lagras under speciella förhållanden för ett år. Sedan är det noggrant sorterat och tvättat för att rensa vatten, det dräneras. Kornet ångas och krossas innan det omvandlas till en vit massa.

Avslutad hirs är uppdelad i 2 veckor och förbrukar den var 4: e timme.

Bay leaf

En annan "rod-zashchalochka" med urinskador. Tillgänglighet och låga kostnader för laurellen är inte de enda fördelarna. Den är rik på vitaminerna C, A, B, liksom selen, mangan, järn. Det ökar kroppens skyddsfunktioner, lindrar inflammation, reglerar ämnesomsättningen.

Den mest kända användningsformen är ett bad. Recept: koka 10 liter vatten, tillsätt ett stort paket blad och brygg i 30 minuter över låg värme. Den resulterande blandningen hälldes i ett bad, utspäddes till en lämplig temperatur och fick sitta i 20 minuter. Sessionen upprepas varje dag i en vecka.

Hur man undviker återfall (åter manifestation av sjukdomen)

Om du åtminstone en gång har diagnostiserat blåsor, då ska du i framtiden betala mer tid för att förhindra det. Vi rekommenderar att du följer enkla regler:

 • rätt näring
 • aktivt sätt att leva på;
 • avslag på dåliga vanor
 • förebyggande användning av örter, salvor och pastor;
 • aktuella läkarundersökningar två gånger om året
 • dricksregimen
 • personlig hygien
 • förstärkning av immunitet
 • kompetent urval av kläder och linne (i storlek, från naturmaterial och på en säsong).

Hur man brygger och använder kamille för att behandla blåsor?

Cystitis är en obehaglig sjukdom som drabbar kvinnor i de flesta fall. Och det mest effektiva botemedlet är kamille i blåsan. Men du borde veta hur man tar rätt buljong och vilken typ av feedback folk lämnar.

Denna sjukdom uppstår på grund av att bakterierna kommer in i urinblåsan. I detta fall uppstår inflammation, som åtföljs av smärta i buken. Cystitis anses vara en kvinnas sjukdom, men det finns tillfällen när män utsätts för denna sjukdom.

Orsakerna till sjukdomen

De vanligaste orsakerna till inflammation i blåsan är:

 1. Patienten följer inte hygienreglerna i könsorganen.
 2. Ändrar ofta sexpartner.
 3. Tillbringar mycket tid i kylan.
 4. Olika slags patologier som finns i könsorganen.
 5. Har kroniska sjukdomar, som åtföljs av inflammation.
 6. Mycket ofta kommer att påkänna urinblåsan och begränsa urinen.
 7. Dieten är felaktigt planerad och skadliga livsmedel används.
 8. Det finns ofta förstoppning.

Bakterier tränger igenom kvinnans kropp genom urinröret, hos män uppstår sjukdomen på grund av sjukdomar i det genitourära systemet.

Behandling av blåsan

Innan behandlingen fortsätter, är det nödvändigt att bestämma orsaken till sjukdomen och eliminera den. Om behandlingen börjar omedelbart efter inflammationens början, blir resultatet mer framgångsrikt än när komplikationer har börjat. Antibiotika används vid behandlingen, vilket bör stoppa reproduktion av bakterier.

Dessutom ska patienten följa en särskild kost, där alla skadliga produkter, inklusive alkohol och tobaksprodukter, är uteslutna från kosten. Sådana produkter innefattar:

 • produkter som innehåller en stor mängd salt;
 • skarpa produkter;
 • stekt mat, som dessutom innehåller mycket fett;
 • drycker som är berikade med gaser;
 • kaffe.

I detta fall måste du använda så mycket vätska som möjligt vid behandling av blåsan, med hjälp av vilka smittade bakterier tvättas ut. Som en hjälpmetod för behandling används traditionell medicin.

Jag har aldrig uppmärksammat min hälsa. Jag behandlade alla slags förkylningar och höga temperaturer med uppvärmning, sköljning etc. Nu förstår jag att självmedicinering aldrig leder till något bra. Som det hände mig hjälpte det mig. Läs mer »

Det är viktigt att komma ihåg! Folkmekanismer används endast när ett akut infektionsutbrott elimineras och sjukdomsförgiftningen börjar. Eftersom effektiv behandling endast är möjlig vid användning av läkemedel.

Symtom som uppstod som ett resultat av sjukdomen, nämligen smärta och känslor av spänning i underlivet, behandlas med användning av antispasmodik och smärtstillande medel.

I inget fall kan du göra självmedicinering, eftersom det här är fullt av allvarliga komplikationer. Som ett resultat kan det finnas problem med kroppens reproduktiva aktivitet, och detta hotar infertilitet.

Alla läkemedel som används vid behandling ska utses av en läkare. Och många patienter är intresserade av huruvida cystitisen hjälper till med kamomill? Kan jag fullständigt bota denna sjukdom? Vi kommer att försöka att besvara dessa frågor mer ingående.

Apotekskammel

Apotekskamomill är den mest populära ört som används från antiken. Används för kvinnors sjukdomar, för hudvård för barn, eftersom det inte orsakar allergiska reaktioner, tar bort blöjautslag i barnet och klarar av eventuella irritationer.

Många kosmetiska produkter lägger också till kamillextrakt. Det ger näring till håret och gör det friskt och silkesligt. Kamilleegenskaperna innefattar:

För 4 år sedan började jag oroa sig för problem med genitourinary systemet. Smärta och svårighet att urinera.

 1. Kamomill verkar lugnande, hjälper till med sömnlöshet, lindrar ångest, normaliserar sömn.
 2. Verkar som ett antiinflammatoriskt medel, lindrar smärta.
 3. Det används som en antispasmodisk.
 4. Agerar som ett antiallergiskt läkemedel Vid någon allergisk display på huden avlägsnas eller tar ut en inflammation, lugnar en klåda och eliminerar hudens ekdöd.
 5. Mycket bra fungerar som en antiviral. Stärker mänsklig immunitet.

Kamille med cystit är den mest effektiva och enkla lösningen för traditionell medicin. Eftersom alla vet om sina medicinska egenskaper är det naturligt att det är en frälsning för en given sjukdom hos kvinnor. Avkok med kamomill i blåsan lindrar inflammation, lugnar och lindrar smärtsamma effekter. Ta det också i syfte att desinficera.

Bad med kamille och sprutning eliminerar bakterier som orsakar inflammation i blåsan, suppuration och irritation i könsorganen och den yttre delen av urinväggen.

Kamille hjälper till med cystit hos kvinnor att avlägsna inflammatoriska processer, inte bara från utsidan, men också inuti kroppen. I fallet när du använder avkok som en drink, fungerar det som ett diuretikum, liksom ett koleretiskt medel, lindrar smärta och påverkar avkoppling på musklerna i blåsan.

Hur använder man det korrekt?

Kamille används alltid som ett diuretikum. Av denna anledning används avkokningen av kamomill som ett botemedel mot cystitis. Eftersom kvinnor i de flesta fall lider av en akut form av blåsor, är kamomillen ordinerad för dem i nivå med övriga läkemedel.

Avkok av kamomill med cystitis dricker fyra gånger om dagen för en tredjedel av glaset. Du måste dricka innan du äter. För att värma blåsan behöver du använda brickor, i vilka, förutom kamomillbuljong, tillsätts eteriska oljor. Ta ett bad så här i högst tio minuter. Och efter det behöver du varmt klä och sätta tillbaka din rygg med ett varmt tyg eller halsduk.

Dessutom använder kvinnor sprutning med avkok av kamille. Med hjälp av vilken vaginaens mikroflora förbättras och inflammation avlägsnas. Douchering bör endast utföras två gånger i veckan, och det bör noteras att det fungerar som ett desinfektionsmedel. Och i inget fall används det som ett läkemedel för inflammatorisk process.

Kamille måste vara full även i kronisk form av blåsor. Kamillebuljong rekommenderas att användas även vid hypotermi, i det här fallet verkar det som ett antiinflammatoriskt medel. Men det borde ändå komma ihåg att i händelse av komplikationer och svår sjukdom hjälper kamille inte alls. Med detta alternativ föreskrivs en kvinna en komplex behandling eller rekommenderas att ha kirurgi.

Andel av matlagning kamille buljong

Buljongen är beredd på följande sätt: De tar ett apotekskamomill, en blomställning av ädelbär, barber och björkpinnar. Dessa ingredienser tas i ett förhållande av 1: 2: 2: 2. Samtidigt för ett halvt gram av torkad samling måste du ta en liter brant kokande vatten. Då bör den fullt beredda buljongen vara insisterad i flera timmar, och sedan måste den filtreras genom ostkot och dricka upp till fem gånger om dagen.

Följande recept används inte bara för cystit, det fungerar också bra för tröst. För att göra detta, ta kamille - 30 gram, mint - 20 gram, njur topoli - 20 gram. Man bör komma ihåg att njurarna måste samlas innan juicen börjar flöda i poppeln.

En matsked torr samling häll ett glas brant kokande vatten. Denna blandning insisteras på fyra timmar. Buljongen bör konsumeras inom en dag.

Dessutom kan kamille insisteras separat från andra avgifter. Därför hälls det med kokande vatten och druckit hela dagen.

Med cystit används den inte bara som en drink utan också för extern användning. I det här fallet verkar avkoket som ett antiseptiskt och antiinflammatoriskt medel. För att förbereda ett bad av kamillebuljong måste du ta inte mindre än ett hundra och femtio gram torkade kamilleblommor och häll 5 liter brant kokande vatten. Och blandningen kokas i ytterligare tio minuter.

Därefter filtreras avkoket och hälles i ett bad. Men du får inte glömma att det här badet inte tar mer än tio minuter.

För sprutning använder kvinnor en kamomillbuljong för att bli av med bakterier. Av denna anledning behandlas cystitis, inte bara tar den som en lokal antiseptisk inuti, men också externt. På grund av detta tas både interna och externa inflammatoriska processer bort.

Men oavsett hur effektiv egenskaperna hos kamomill är, finns det ett antal kontraindikationer för användning av patienten. Under inga omständigheter ska du äta avkok av kamomill när magsår eller duodenalsår upptäcks, med kronisk gastrit och psykiska störningar. Dessutom ska du inte äta kamomill för en kvinna som bär en baby. Speciellt under de första tre månaderna.

Om hur effektivt avkoket från kemistens kamomill kan läras genom att läsa recensioner från människor.

Video: hur man gör en tusensköna?

recensioner

"Cystitis är en mycket obehaglig sjukdom. Hon led i flera år. Jag gjorde det bara inte, men sjukan passerade inte. Först tillämpade hon inte på läkarna, hon hoppades att allt skulle gå iväg själv. Men när jag såg blod i min urin blev jag rädd. Har riktat till doktorn och till mig har utsett eller nominerat förfarande med tvättning av urin. Och ordinerad att dricka avkok av kamille och cowberry. Några dagar senare minskade smärtan, och mitt tillstånd började förbättras "- Larissa, 34 år gammal.

"Cystitis uppträdde under mina nyårssemester. Jag väntade knappt till sin examen och gick till kliniken. Urologen rådde mig att göra bad med kamillebuljong och dricka tinktur. Sjukdomen var bokstavligen några dagar "- Elena, 45 år gammal.

"Jag hade smärtor i buken. Jag blev uppmanad att dricka ett avkok av kamille. Douches sipped några kvällar och allt gick "- Tamara, 20 år gammal.