Huvud
Symptom

Analys av prostatajuice: Indikationer för leverans och huvudpunkter för förberedelse för analys

Analys av prostatajuice är en mikroskopisk, bakteriologisk diagnos, liksom bestämning av naturen hos kristalliseringen av vätskan. Dessa forskningsmetoder är utformade för att bestämma närvaron av den inflammatoriska processen i prostatakörteln, graden av dess uttryck, typen av patogen i bakterieformen av prostatit, organets funktionella tillstånd. Intaget av prostatavätska för ett diagnostiskt ändamål utförs direkt i urologiska rummet.

Eftersom mikroskopisk undersökning, priset är små, det är ett prisvärt och effektivt sätt att bekräfta diagnosen, och den används ofta i följande fall:

 • Om patienten klagar över smärta i ljummen, skrot, rektum, i underlivet.
 • När smärtsam urinering, som åtföljs av nedskärningar.
 • Med dysuri, i form av frekvent uppmaning att urinera, i avsaknad av en känsla av lättnad efter urinering.
 • I manlig infertilitet (som prostatajuice försvinner spermier och accelererar spermiernas motoraktivitet), en minskning av libido och styrka.
 • Vid behov bestämma dynamiken i utvecklingen av prostata sjukdom, fullständighet av körtelens huvudfunktion.

Att genomföra tester och dechiffrera resultaten tar lite tid, så förfarandet är särskilt populärt för att upptäcka akut patologi.

För att analysera prostatacancer juice kvalitet var innan staketet materialet bör vara inom en vecka för att avstå från sex, alkoholkonsumtion, ökad fysisk aktivitet, överhettning, inklusive användning av gym och bastu, och omedelbart innan förfarandet är nödvändigt att genomföra en rensning lavemang.

För att ta prostata utsöndring, bör en man ligga på sin sida eller stå på armbågar och knän. Urologen gör en prostata massage genom ändtarmen, stimulerar smärtfritt körteln. Genom att trycka på näset kroppen hjälper släppa saften och dess marknadsföring på urinröret, vilket gör det möjligt att få vätska från urinröret till studien, som samlas upp i en steril behållare.

Om av någon anledning materialet inte kan avlägsnas, då efter prostatamassage ska patienten urinera, kommer den första delen av urinen att innehålla prostatajuice som behövs för diagnos.

Mikroskopi är studien av en vätska under ett mikroskop. Väger tas tillbaka material avsatt på en glasslid, under förstoring, är det möjligt att studera i detalj dess morfologiska och fysiologiska, biokemiska egenskaper, såväl som antalet medlemmar i syfte att jämföra den med fysiologiska normer.

 • Otillräckligt innehåll av lecitinkorn uppträder i olika patologier av prostata.
 • Minskningen eller ökningen av vita blodkroppar indikerar förekomst av infektion.
 • När inflammationen utvecklas ökar antalet epitelceller.
 • Förekomsten av amyloida kroppar vittnar om stillastående fenomen.

Bakteriologisk sådd utsöndring av prostatasekre analys gör det möjligt att fastställa etiologin av infektiösa sjukdomar i urogenitalsystemet. För att göra detta placeras saften i ett näringsmedium och ger gynnsamma förutsättningar för reproduktion och utveckling av mikroflora. Efter ett tag kan patogenernas koloni undersökas under ett mikroskop och bestämma exakt vilket antibiotikum patienten ska behandla.

Att studera naturen av kristallisation av natriumklorid, närvarande i en hemlighet, kan du fastställa närvaro eller frånvaro av prostatit. I en saftig saft är kristallgitteret av salt ett blad av en bärnsten.

Prostasjuice: normen för index när dechiffrerar resultaten av analys av prostatajuice

Normen eller avvikelserna från prostasjuice kan allvarligt hjälpa till vid diagnos av prostata bakomliggande sjukdomar.

Analys av prostatajuice - normen och avvikelser, grundläggande indikatorer och transkript:

 1. Normalt är mängden isolerad prostatsjuice 0,5 till 2 ml, en mindre mängd vätska kan indikera inflammation, en ökad mängd stagnation.
 2. En frisk manlig prostatakörteln saft vitaktig, har en specifik lukt sperminovy, gul eller vit vätska tecken på inflammation, och rödaktig indikerar blod i den.
 3. Fysiologisk densitet - 1022 (viskös konsistens), pH-reaktion från 6,4 till 7,0 (svagt sur eller neutral), andra indikatorer indikerar förekomst av patologi.
 4. Antalet leukocyter bör inte överstiga 10 och 1 - 2 epitelceller i synfältet, öka antalet tecken på inflammation. Man bör komma ihåg att vita blodkroppar kan komma in i en del av prostatajuice under passage genom urinröret.
 5. När en röd cell framträder i en hemlighet kan du misstänka prostatit, såväl som cancer (röda kroppar är tillåtna i normen).
 6. Närvaron i makrofager, gigantiska celler, indikerar förekomst av en inflammatorisk process och amyloidkroppar - ett stagnerat fenomen.
 7. Koncentrationen av lecitinkärnor mindre än 10 miljoner i 1 ml indikerar utvecklingen av prostatit.
 8. Närvaron av gonorré, trichomonas, svamp eller andra patologiska mikroorganismer när bakteriologisk sådd material som tagits från patientens läkare med användning av prostata massage, observeras i den infektiösa processen.

Laboratoriesekretorisk analys gör att du mer exakt kan bestämma patientens tillstånd och förskriva en effektiv behandling.

I prostasjuice ökas leukocyterna: vad sägs om leukocyter i prostatajuice i avvikelse från normen

Läkaren ägnar särskild uppmärksamhet åt resultatet av analysen när leukocyter lyfts upp i prostasjuice eller det finns en röd kropp (erytrocyt) inte i en enda mängd.

Blod i prostatavätskan kan indikera närvaron av malign neoplasma, därför är det ett tillfälle för ytterligare grundlig diagnos.

Leukocyter i prostasjuice: normen är deras frånvaro, och deras närvaro indikerar inflammation. I akut prostatit, förutom en ökad mängd av leukocyter som finns närvarande i sekret mucopurulent garner, antalet korn av lecitin reduceras. Om sjukdomen är patologiskt smittsam avslöjar materialet gonokocker, trichomonader, etc.

Vid kronisk prostatit tillsats av ökade mängder av leukocyt- och reducerat antal lecitin granulat, fasta deformation av kristallgitter salter utsöndring förskjuta pH till den alkaliska sidan, den ökade lysozym aktivitet och ökning av antalet av epitelceller och slem.

Detaljerad tolkning av resultaten av prostatsekretionsanalys

Har du problem med prostatakörteln? Var noga med att gå till urologens kontor. Under undersökningen får du en analys av prostatsekretionen. Endast på detta sätt är det möjligt att få den högsta tillförlitliga informationen om prostata körtelens arbete. Laboratorieforskningen kommer att exakt bestämma graden av skador på körtlarna, deras reservkapacitet, de inflammatoriska processerna som äger rum, förekomsten av patogena mikroorganismer. Vid kronisk form av prostatit är det nödvändigt att ta analysen en gång var sjätte månad för att spåra effektiviteten av behandlingen och vid behov ändra den.

Förfarande för godkännande av testet

Innan du tar provet ska en man inte gå in i en sexuell kontakt i minst 4 dagar. Fence sekretion uppstår under en prostata massage av en läkare-urolog. Läkaren, som trycker på penisens huvud, klämmer prostatsjuice på en glid eller i ett provrör. Utforska det under ett mikroskop bestämma:

 • antal leukocyter;
 • om det finns infektionssjukdomar;
 • förekomsten av virus och bakterier
 • antal lecitinkorn.

Ibland är det inte möjligt att samla den nödvändiga mängden prostatahemlighet för forskning. I det här fallet tar läkaren den första urinen efter massagen. Urinen innehåller mycket prostatajuice, vilket gör det möjligt att genomföra en studie.

Viktigt! Det är omöjligt att genomföra staket saft i diagnosen av prostatacancer tuberkulos, misstänkt malign tumörbildning, hemorrojder i akut form och förekomsten av sprickor i ändtarmen.

Förklaring av analysen

 1. Leukocyter. I en frisk person kan upp till 10 leukocyter detekteras i prostata utsöndringsregionen i fråga. Utvecklingen av prostatit framgår av deras högre innehåll. Ibland kommer leukocyter in i hemligheten från urinröret. För att beräkna deras antal så exakt som möjligt med en räknekammare. Norm - för en mikrolit juice finns 300 vita blodkroppar.
 2. Erytrocyter. I en frisk man är de frånvarande i sekretionsvätskan eller kan detekteras i ett enda nummer. På neoplasma eller prostatit indikerar närvaron av erytrocyter i utsöndringen av prostatakörteln.
 3. Lecitinkorn. Deras höga innehåll i saften ger den en vitaktig färg och indikerar inga problem. Antalet lecitinkorn mindre än normalt visar prostatit.
 4. Epitelceller. I den friska prostatakörteln kan de vara i ett enda nummer. Ett stort antal epitelceller tillsammans med leukocyter indikerar utvecklingen av inflammatoriska processer och kräver omedelbar behandling.
 5. makrofager i stort antal indikerar en inflammatorisk process eller stagnation.
 6. Amyloidkroppar - En blodproppssaft med oval form, finns inte i analysen av en frisk man. Deras närvaro indikerar problem med stagnation i prostata, inflammation eller adenom. Hos äldre män finns ofta amyloidkroppar i analysen.
 7. Jätteceller finns endast i sekretorisk vätska endast i inflammatoriska processer och stagnerande fenomen.
 8. organismer kan endast detekteras vid genomförande av en mikroskopisk undersökning. Deras fullständiga frånvaro indikerar en hälsosam prostata. Om mikroorganismer hittas under analysen görs odling på odlingsmediet omedelbart för att exakt bestämma deras utseende och korrekt ordinera behandlingen. De testade mikroorganismerna testas för resistens mot de komplexa effekterna av droger.
 9. Bättcher's Kristaller har ingen betydelse för definitionen av sjukdomen och uppträder vanligen när juicen av prostatakörtlarna torkar.
 10. Atypiska celler. Deras upptäckt innebär utveckling av adenom eller cancer. Med antalet celler kan man bestämma sjukdomsfasen och övervaka dess utveckling.
 11. slem som konstaterades under studien indikerar inflammation.

Resultat av en sekretionsanalys för prostatit

Sekretorisk vätska har en grumlig gul färg med en söt lukt och en sur pH-reaktion. Ökat antal leukocyter och epitel. Det finns isolerade lecitinkorn eller Trusso-Lallemane-kroppar.

Resultat av en sekretionsanalys för prostata av en kronisk bakterieform

Prostasjuice har en tråkig gul, tegelfärg med en söt lukt och sur pH-reaktion. Erytrocyter - upp till 25 celler, leukocyter - 1/3 av synfältet. Ett högt innehåll av epitel- och amyloidkroppar, upp till 15 makrofager, ett enda antal lecitinkorn.
Bakteriell prostatit karakteriserar retinalt syndrom eller stagnerande. I en vätska stort makrofaginnehåll, amyloidkroppar och stora multinucleerade celler.

Resultat med smärtsamt bäckensyndrom

Vätskan i prostata är rödbrun i färg och luktfri med ett surt pH. Sammansättningen av leukocyter är normal, men antalet erytrocyter ökar till 1/3 av cellerna. I synfältet är upp till 15 makrofager och upp till 30 epitelceller. Det finns många amyloidkroppar och i enskilda tal finns det lecitinkorn.

Slutsats: Tidig utredning av sekretionsvätska i prostata hjälper män att undvika allvarliga sjukdomar, starta effektiv behandling.

Erytrocyter i utsöndringen av prostata

Prostatens hemlighet är en vätska som produceras av körtlarna i prostata och är en integrerad del av spermierna. Spermiernas fertiliseringsförmåga beror till stor del på dess egenskaper. Förändringar i hemlighetens sammansättning kan berätta mycket om tillståndet för denna kropp.

Vem har tilldelats den hemliga analysen?

En studie av utsöndringen av prostata är vanligt vid urologisk praxis. Bedömningen av det uppsamlade materialets tillstånd gör det möjligt att identifiera olika sjukdomar i prostatakörteln i ett tidigt skede, samt att utvärdera sin funktion. Att ta materialet för analys behövs ingen särskild träning, men det finns några indikationer som noterar, eftersom avkodning beror på detta.

Gör en analys av prostatajuice endast för vissa indikationer:

 • Svår eller smärtsam urinering
 • Smärta i ljummen och i perineum;
 • Bestämning av fertilitetsnivån hos ett starkare kön;
 • Diagnos av kronisk prostatit.

Det finns också kontraindikationer för ett staket av en hemlighet hos prostata. Dessa inkluderar inflammatoriska processer i en mans kropp, åtföljd av en ökning i kroppstemperatur över 38 grader Celsius. Staket är inte möjligt i närvaro av akuta hemorrojder och sprickor i anus. Tolkningen av analysresultaten kommer inte att vara tillförlitlig i händelse av tuberkulosorgansskada.

Hur sker materialet?

Särskild förberedelse för staketmaterial krävs inte, men det rekommenderas starkt att avstå från att ha samlag i en vecka före manipulation. Undvik att dricka alkoholhaltiga drycker, vandra i ångbastu och i bastur, och gör inte tung träning. Att lyssna på nomineringarna är värt det, eftersom noggrannheten i utvärderingen och dechiffreringen av resultaten beror på dem. För att få en prostatsekretion gör doktorn en rektalmassage av prostatakörteln till patienten.

En man tar en knä-armbågsställning eller ligger på hans sida med knäna böjda på knäna och bromsade på bröstbenen. Läkaren införs i returpassagen och patientens finger, vilket gör strök rörelser från periferin till centrum av kroppen, den pressar mot glanden näs än stimulerar sekretion, som tar på tanken och mikroskopisk analys. Den bildade prostatajuice samlas omedelbart i en steril behållare och skickas till ett laboratorium där mikroskopi och utsöndring av prostatsekretionen görs. Om det under proceduren inte togs ifrån sig saften, uppmanas patienten att urinera och samla in den första delen av urinen. Denna del kommer att innehålla prostasjuice.

Normer och avvikelser

I laboratoriet undersöks prostats hemlighet noggrant: de gör bakpos av det uppsamlade materialet och gör en mikroskopisk utvärdering av materialet. Tolkningen av resultaten av mikroskopi och bakteriosi kan endast utföras av en specialutbildad specialist.

Normala index för prostatisk utsöndring

Vad är avvikelserna från normen?

Förändringar i prostatsekretionshastigheten från normen i en eller annan riktning indikerar utseendet av patologiska processer i en mans prostatakörtel. Korrekt avkodning Resultaten av analysen gör det möjligt för läkaren att fastställa korrekt diagnos och lämplig behandling, vilket gör det ovärderligt vid diagnos.

volym

En liten mängd utsöndrad prostatahemlighet under avkodning kan indikera prostatit. Om prostasjuice släpps i stort antal, så är detta en av manifestationerna av stillastående fenomen i orgeln.

Färg, densitet och lukt

Den vita juice, gul, brungul eller transparent färg på det uppsamlade materialet indikerar inflammatoriska processer i en mans prostata. Pinkish nyanser av sekretion kan indikera närvaron av blod. Förändringar i vätsketätheten i de större och mindre partierna kan prata om inflammation och den obehagliga lukten som orsakas av patogena mikroorganismer. Vilken typ av mikroflora gör denna lukt obehaglig, bestämmer hemligheten i prostatsekretionen.

Skiftet av pH-reaktionen till den sura sidan sker med akut inflammation.

Alkalisk reaktion observeras i kroniska patologier som är i eftergift. I den akuta fasen skiftar pH-värdet skarpt till syrasidan. Tolkningen av pH-värdet är viktigt för diagnosen akut och kronisk prostatit.

Leukocyter, makrofager, erytrocyter, epiteliala och jätteceller

Om leukocyter utsöndras i prostata utsöndring indikerar detta inflammationsprocesser, inte bara i prostatakörteln, utan utesluter inte förekomst av sådana och i urinröret. På inflammationen kommer också att indikera röda blodkroppar. Även inflammationen kommer att framstå som en närvaro i analysen av epitelceller.

Dessutom kan ett ökat innehåll av röda blodkroppar betyda utseendet på neoplasmer. Makrofager observeras i närvaro av långvariga inflammatoriska processer och med stasis av sekretorisk vätska i körteln. Stagnanta fenomen och kroniska processer bekräftas genom att dechiffrera närvaron av jätteceller i resultaten av studien.

Amyloidkroppar, lecitinkorn

Amyloidkroppar, som ett resultat av undersökningen under avkodning, indikerar förekomst av adenom eller långsiktiga inflammatoriska processer. Adenomen kan också indikeras med ett retentionssyndrom, vilket kännetecknas av en riklig mängd makrofager och multinukleerade celler, och amyloidkroppar är också närvarande. Att reducera koncentrationen av lecitinkorr mot en bakgrund av en ökning av leukocyter i analysen kan indikera en neoplasma, prostatit eller en långvarig kronisk inflammation i en mans urogenitala tarmkanal. Förhöjda lecitinkorn för avkodning påverkas inte.

Patogena mikroorganismer och svampar

Sekretionen av sekretionen av prostatakörteln kan avslöja både en villkorligt patogen mikroflora och patogena mikroorganismer. Ett stort antal bakterier kommer att såas med organs inflammation. Bakposev kan upptäcka patogener av trichomoniasis och gonokocker.

En analys av utsöndringen av prostata är viktig för att upprätta den korrekta diagnosen. Med hjälp kan du bestämma inte bara sjukdomen, men också utvecklingsstadiet, och även fröetanken identifierar patogenen.

Trots det diagnostiska värdet är procedurens pris fortfarande acceptabelt och påverkar inte patientens ficka. dess värde sträcker sig från 400 rubel, inkluderar denna ympning av prostata sekretion och mikroskopi.

Detaljerad tolkning av resultaten av prostatsekretionsanalys

Prostatakörteln (prostata) är en av de viktigaste körtlarna hos den manliga kroppen och dess sexuella sfär. Det utför ett antal funktioner, i strid med vilken fertiliseringsprocessen blir omöjlig.

Indikatorn för prostatakörteln är dess hemlighet, eller som det kallas ibland prostatajuice.

Morfofysiologiska och biokemiska egenskaper hos hemligheten

Utsöndringen av prostata är en slags vitaktig vätskeformig substans, som under samlag sätts ut i urinrörets lumen, där den blandar sig med produkten av aktiviteten hos de partiella vesiklarna och Cooper-körtlarna. Så den seminalvätska bildas. Därefter tillsätts sperma till sämskvätskan, och sperma frigörs från urinröret som ett resultat av utlösning; medan andelen av prostatakörteln utsöndras för en tredjedel av sin volym.

Sekretionen av prostatsekretionen utförs av den glandulära delen av prostatakörteln, vilket representerar flera dussin ihåliga rör som öppnar i urinröret. Utsöndringen till utsidan underlättas av minskningen av de glatta musklerna i dessa körtlar.

Funktionell signifikans av prostatsekretion

Prostasjuice är i första hand en slags skyddande kudde för spermier som har lämnat gränsen för den manliga kroppen. Dessutom är det tack vare denna hemlighet att spermatozoa passerar genom urinröret intakt.

 1. Hemligheten hos prostata hjälper till att skapa en neutral miljö i urinhålan. Detta är mycket viktigt eftersom spermatozoa i en sur miljö snabbt dör.
 2. Prostatajuice gör spermiervätskan, vilket underlättar och accelererar dess passage genom urinröret.
 3. De utsöndrade biologiska ämnena fungerar som näringsmedium för spermier.
 4. Den hemliga unika sammansättningen ger sin antimikrobiella aktivitet och skydd av de sexuella organen från attacker av olika smittämnen.

Således påverkar tillståndet hos de kvantitativa och kvalitativa egenskaperna hos sekretionen av prostatakörteln direkt spermierstatus, vilket bestämmer det höga diagnostiska värdet av prostatasekretionsanalys.

Normal biokemisk komposition

Biokemisk analys av prostatajuice gör det möjligt att fastställa närvaron av följande komponenter:

 • vatten (huvudkomponent, upp till 95% av den totala volymen);
 • Salter av alkaliska (kalium, natrium) och icke alkaliska metaller (kalcium, zink): klorider, fosfater, bikarbonater, citrater;
 • citronsyra;
 • enzymer (fosfatas, hyaluronidas, fibrokinas, fibrinolysin);
 • prostaglandiner;
 • socker (fruktos och maltos);
 • spermin;
 • proteinkonstruktioner (immunoglobuliner).

Genom att genomföra en mikroskopisk analys av prostatsekretionen kan laboratorietekniker upptäcka cellulära (leukocyter, utarmade epitelceller) och icke-cellulära inklusioner (kolesterolkristaller, lecitinkorn och amyloidkroppar).

Diagnostiskt värde av analysen

Dekryptering av resultaten av prostatsekretionsanalysen möjliggör att diagnostisera den inflammatoriska processen i vävnaderna i prostatakörteln och indirekt bestämma dess funktionella tillstånd. Först och främst används denna studie för att diagnostisera och bekräfta förekomsten av kronisk prostatit. Dessutom tillåter speciella tekniker oss att identifiera orsaksmedlet för den smittsamma processen och bestämma även sin känslighet för olika grupper av antibakteriella läkemedel.

Ofta utförs studien av prostats utsöndring genom ljusmikroskopi genom noggrann granskning av den färgade beredningen som appliceras på bilden. I vissa fall utförs en biologisk studie av denna biologiska vätska genom att applicera den på ett näringsmedium i en petriskål och sedan skapa förhållanden som är gynnsamma för utbredningen av olika mikroorganismer. Denna analys gör det möjligt att bestämma infektionens känslighet för antibiotika, det vill säga att göra ett antibiotikum, vilket är av stor betydelse för syftet med behandlingen. Detta är en mycket noggrann, tidtestad diagnosmetod, som bara har en stor nackdel: en lång period av analys.

Den modernaste metoden för att studera utsöndringen av prostatakörteln för närvaro av patogena mikroorganismer är polymeraskedjereaktionen. Denna analys av prostatajuice utförs med hjälp av specialutrustning och ger exakta resultat.

Metod för provtagning av materialet för studien

Förfarandet för att ta material för diagnos ger män mycket obehagliga känslor, speciellt om det finns en inflammatorisk process i könsorganet. Hemmets korrekta staket är en av huvuddragen för tillförlitligheten av den erhållna tolkningen av analysen.

Manipulation utförs på ett sjukhus av en specialutbildad specialist. Innan det genomförs erbjuds mannen att tömma blåsan. Då, under den inflammatoriska processen, observerar en man närvaron av sekret från urinröret, tvättas urinröret med en fysiologisk lösning av natriumklorid.

Efter träning använder en sjuksköterska en speciell teknik för att massera prostata genom anusen. Hemligheten, som på grund av trycket på prostata skivor delas från meatus, uppsamlas i ett provrör (för efterföljande bakteriologisk undersökning eller polymeraskedje-reaktionsröret måste vara sterilt). Det är möjligt att lägga in en hemlighet på bilden.

Om hemligheten inte utsöndras antas det att han kom in i blåsan. Därför erbjuds mannen att urinera igen, urin samlas och centrifugeras. En sådan analys visar dock en mindre tillförlitlig bild.

Det är viktigt att ta hänsyn till att insamlingen av material genom massage är kontraindicerat i närvaro av akuta inflammatoriska processer i könsorganen.

Resultat av analysen: norm och patologi

Tolkningen av analysen av sekretionen av prostatakörteln genom utvärdering av dess morfofysiologiska egenskaper och den efterföljande mikroskopiska undersökningen är följande:

 1. Mängden material är normalt mellan 0,5 och 2 ml. Att minska mängden och svårigheten att utsöndra prostata utsöndring indikerar ofta förekomsten av en inflammatorisk process i sina vävnader.
 2. Färg: Normalt liknar vätska (mycket utspädd med vatten) mjölk. Vitt, med en gulaktig kant eller en genomskinlig färg kan indikera prostatit.
 3. Tätheten ska vara 1 022. Eventuell avvikelse från dessa siffror indikerar ett inflammatoriskt fenomen.
 4. Reaktionen av mediet måste vara neutral, liten avvikelse från den alkaliska sidan är tillåten. Oxidation indikerar en inflammatorisk process och kan indirekt indikera försämring av spermiernas gödningsmedel.
 5. Lipoida celler (lecitin korn) mikroskopi helt täcka synfältet, innehåller deras sekremilliliter över 10 miljoner. Den mängd av inflammation är kraftigt reducerad, upp till fullständig avsaknad. Detta tjänar också som ett indirekt tecken på en överträdelse av spermiefruktbarhet.
 6. Leukocyter. När man räknar med en speciell enhet, närmar sig antalet 300 celler i 1 μl material. Om studien genomförs med ett mikroskopobjektiv med en förstoring på 280, i ett synfält detekteras normalt leukocyter till 10, och vid förstoringar av linsen 400 reducerar mängden av upp till 5 celler i synfältet. Samtidigt tillåts fullständig frånvaro av leukocyter. Vid någon inflammatorisk process ökar antalet vita blodkroppar i synfältet eller 1 μl av utsöndring.
 7. Erytrocyter är normalt frånvarande (en förekomst av dem är tillåten). En ökning av antalet erytrocyter kan indikera en onkologisk process i vävnaderna i prostatakörteln eller en uttalad prostataändring på grund av prostatit.
 8. Cellerna i det recedingande epitelet av prostatakörtelns utsöndringskanaler: i normen kan de inte vara mer än två i synfältet. En ökning av detta tal till 10-15 celler indikerar desquamatös inflammatorisk process, det vill säga patologisk avskalning av epitelfodret.
 9. Jätteceller definieras inte normalt, deras utseende är förknippat med en kronisk inflammatorisk process och stagnerande fenomen i prostatakörteln.
 10. Bättcher's kristaller (inklusioner bildade när blandad produkt av olika sekretoriska organ i det manliga reproduktionssystemet fryser och torkar). De är inte diagnostiska kriterier, eftersom de förekommer i enskilda mängder vid normal operation av prostatakörteln och i närvaro av en inflammatorisk process.
 11. Patogena mikroorganismer (gonokocker, trichomonader) är normalt frånvarande helt, finns med prostatit.
 12. Mykelsvamp är normalt i utsöndringen av prostatakörteln finns inte. Dess närvaro indikerar en svamp- eller blandad inflammation i prostata vävnaden.
 13. Villkorligt patogen mikroflora (kocker och vissa typer av stavar, ständigt närvarande i kroppen). Detekteras i en enda mängd, ett stort antal opportunistiska mikroorganismer indikerar utvecklingen av icke-specifik inflammation.

En ytterligare studie av hemligheten inkluderar en kontroll för förekomsten av ett vargsymtom. Förfarandet är mycket enkelt: en droppe fysiologisk natriumkloridlösning sättes till utsöndringen av prostatan limmad på en glida. Läkemedlet torkas och undersöks med ett ljusmikroskop. När de fysikaliska och kemiska parametrarna för sekretionen av prostata förändras, utfäller natriumkloridmolekylerna, vilket bildar ett mönster som liknar fingeravtryck av fernblad.

Det är viktigt att komma ihåg att en gång få resultatet av normal prostata sekre analys möjlig i inflammatoriska processer, som prostata kanaler kan sättas igen av trögflytande hemlighet. Det är särskilt viktigt att ta hänsyn till detta om det i den kliniska bilden av prostatit inte visade närvaron av patogena mikroorganismer avkodningen av bakteriologisk kultur eller polymeraskedjereaktion.

Lecitinkorn i utsöndringen av prostata: vad är det?

Prostasjuice är en biologisk vätska som produceras av prostatakörtlarna i kroppen av män. Denna grumliga vita hemlighet i den totala volymen 0,5 till 2 ml. Laboratorieundersökningar av prostatajuice utförs genom utnämning av urologer och androloger. Analys av prostasjuice (utsöndring) utförs för att detektera inflammation, dess egenskaper och också för att bestämma kroppens funktion som helhet.

Forskning i prostatajuice är den huvudsakliga metoden för att diagnostisera kronisk prostatit. Prostasjuice genomgår speciella färgmetoder, eller utan färgning, med hjälp av färgmikroskopi. Sådana metoder för laboratoriediagnostik som PCR och bakteriologisk odling (bacussis) är också möjliga.

Karaktäristiska fysikaliska egenskaper ger lecitinkorn i utsöndringen av prostata. I den ursprungliga beredningen har de en rundad form och kan likna en trädspiral med en skiktad struktur. Dessa små icke-cellulära inklusioner, som ser ut som småkorn, finns normalt i stora mängder i prostatajuice.

 • Lecitin (lipoid) -korn är feta och representerar ett komplex av fosfolipider.
 • Med färgtekniken med Lugols lösning förvärvar de en uttalad blåviolett färg.
 • Vid långvariga inflammationsprocesser med kongestiv effekt minskar innehållet tills fullständig försvinnande.

Tumörsekretion av prostatsekretionen och mikroskopi av sekretionen av prostata: egenskaperna hos

Bakteriologisk sådd av prostatajuice (en utsöndring av prostatsekretionen) utförs för att detektera patogen mikroflora.

 • Materialet framför denna typ av analys samlas i en steril behållare eller ett rör och levereras till laboratoriet inom 2 timmar.
 • Bakteriologen-lab utföra gröda på näringsmedium vilja inkubation i en inkubator (Laboratory skåp som uppbär vid en optimal temperatur för mikrobiell nivå, vanligen 37 grader), kommer den att producera på ett objektglas och färgade utstryk från grodda kolonier.

En bakteriolog kommer att använda mikroskopiska droger med nedsänkning av olja och i slutändan beskriva den identifierade floran.

En bakteriestudie kan också bestämma resistansen (motståndet) mot grupper av olika antibiotika. En av metoderna: På näringsmediet placeras diskar impregnerade med antibiotika och observerar i vilken sektortillväxt noteras och i vilken det upphör.

Antibiotikummet har ett stort diagnostiskt värde eftersom det bidrar till att välja ett antibakteriellt läkemedel individuellt. Prostasjuice är normalt steril, en fullständig brist på tillväxt är ett bra prognostiskt tecken.

Avancerad laboratorium utrustat med automatiska analysatorer som utför odling och identifiering av mikroorganismer med minimal mänsklig inblandning och på kort tid, helt eliminera kontaminering (förorening) av provet och öka känsligheten av undersökningen.

Amyloidkroppar i utsöndringen av prostata utgör en koagulär ovalformad prostata. I en frisk person detekteras inte amyloidkroppar i prostatajuice. Kroppen själva är huvudsymptomen för utvecklingen av amyloidos.

Amyloidos är en sjukdom som är konsekvensen av en felaktig mängd protein i kroppsvävnad.

 • Amyloidos kan uppträda som en isolerad sjukdom eller som ett resultat av en annan sjukdom.
 • Symtom hos patienter med amyloidos följer av funktionsfel hos specifika drabbade organ.
 • Diagnosen av amyloidos görs med användning av en biopsi av den medföljande vävnaden.

Mikroskopi av prostatisk utsöndring: identifiering av makrofager

Mikroskopi av sekretionen av prostatakörteln kan utföras både i den ursprungliga (utan användning av färgämnen) beredning och färgas, när varje struktur förvärvar en uttalad färg och är lättare att identifiera.

Sammanfattningsvis beskrivs närvaron och kvantiteten av lecitinkorn, leukocyter, erytrocyter, celler av platt eller runda epitel. I den inflammatoriska processen finner mikroskopi makrofager - fagocyter av liten storlek. Det är genom närvaron av makrofager i utsöndringen av prostata att inflammation eller stagnation i prostatakörteln kan detekteras.

Hur man avkänner en analys av utsöndringen av prostata?

Analys av sekretionen av prostatakörteln är en viktig komponent i kvalitativ diagnos av olika organsjukdomar (från prostatit till prostatacancer). Analysen kan omfatta mikroskopi, sådd för ytterligare bakteriologisk undersökning och en mer detaljerad analys - en polymeraskedjereaktion.

Staket av prostatajuice

Materialet, prostatsjuice, erhålls genom att man utför en massage i körteln. Efter det avslöjas prostatens hemlighet, som appliceras på en bild.

Om det är omöjligt att skilja klyftens hemlighet, frågar doktorn patienten efter att massagen blivit urinerad, så att den första delen av urinen tvättat bort den del av hemlighet som utsöndrats i urinröret. I detta fall uppmärksammar laboratorieassistenten uppmärksamhet på förändringar i urinsammensättningen efter centrifugering och anser dem som en återspegling av patologiska processer i prostata.

Därefter analyserar läkaren saften zhelezy.Obem prostata prostata juice, som anses normalt, från 0,5 till 2 ml. Vad ska jag leta efter? Primärt, mängden leukocyter i prostata hemlighet, närvaron och mängden av mikrober, virus, intracellulära bakterier, uppkomsten av röda blodkroppar i den hemliga, och även av andra föroreningar, av vilka de viktigaste är de kolesterol-kristaller, korn lecitin kalv amyloid.

Om prostatajuice vid den första och enda studien var normen, utesluter detta inte möjligheten till en inflammatorisk process. Ibland beror detta på täppningen av täta korkar av prostatajuice av excretionskanalerna i körteln.

Avkodning av parametrarna för utsöndringen av en hälsosam prostata

Prostatens hemlighet ska normalt vara som följer:

 • Mängden utsöndrad juice med en massage från 0,5 till 2 ml;
 • Normal prostatajuice har en vitaktig färg utan föroreningar. När inflammation är markerad av en hemlig grumling, ger den en vit eller gul färg. Av föroreningarna finns vanligare blod, vilket också ger en rödaktig nyans till sekretionerna.
 • Prostatic juice har en specifik lukt av spermin, det förändras med inflammation;
 • Reaktion av sekret. Prostatic juice av en frisk man har ett svagt syre eller neutralt medium, det vill säga ett värde av 6,4 till 7,0;
 • Antalet vita blodkroppar eller leukocyter i prostatakörteln förändras i de flesta fall. Normalt varierar de från 0 till 10 i synligheten. Ökningen i deras antal indikerar alltid starten på katarrhalprocessen, men ibland blandas vita blodkroppar i prostatajuice när de passerar genom urinröret.
 • Erytrocyter. Också en viktig indikator. Den friska körteln utsöndrar inte dessa celler, eller i ett enda värde. Prostatacancer och dess inflammation åtföljs av en ökning av deras antal i saften;
 • Epitelceller som fodrar kanalerna och urinröret. Normalt värde är 1-2 i synfältet. Ett stort antal epitelceller vittnar för inflammation;
 • Kronisk inflammation eller stasis i organ åtföljs av en ökning av antalet makrofagceller, när de nästan aldrig hittas i normen. Av dessa skäl visas också jätteceller;
 • Med prostatit minskar mängden lecitinkorn i körteljuice;
 • Ibland är orsaken till inflammation svampfloran, som också visualiseras genom mikroskopisk analys;
 • Bakteriell flora i stora mängder frisätts under inflammatoriska processer.

Beskrivning av egenskaperna hos prostatajuice

mikroskopisk undersökning av utsöndringen av prostata

Analysen av sekretionen av prostatakörteln ger läkaren viktig information om en eventuell sjukdom, så dess sanna avkodning är så viktig.

Med full prostatahälsa bör saften vara steril. När man transporterar och tar material kan mikroorganismer komma in, men i analysen är deras antal inte mer än några enheter i synfältet.

Om deras värde överskrids, har patienten en bakteriell prostatit. De mest troliga patogenerna är gramnegativa stavar, som Escherichia coli, Proteus, Enterobacteria. Medan hos unga patienter är de vanligaste patogenerna gonorré och klamydia.

I närvaro av diplokocker och ett betydande antal vita blodkroppar antas diagnosen gonoré, men bakteriologisk kultur är dessutom föreskriven. Data som erhålls efter detta kommer att bidra till att korrigera antibakteriell behandling, eftersom antibiotika administreras empiriskt före resultaten.

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fall där läkaren omedelbart kan upptäcka ett mykel av svampen eller klamydia. Faktum är att deras detektion är svår under normala förhållanden.

Om prostatajuice inte avslöjar några patogener, handlar läkaren om en bakteriell prostatit. Även i medicin förekommer denna sjukdom som ett bäckensmärksyndrom.

En annan viktig egenskap, som en laboratorie tekniker stöter på i studien av prostatajuice, är erytrocyter. De kan vara närvarande i en liten mängd, men överskottet av indikatorn indikerar alltid en av sjukdomarna: adenokarcinom eller prostatit. Specialisten bör veta att utseendet av röda blodkroppar i analyserna indikerar förekomsten av ett patologiskt fokus. Om dessa celler förändras, bör sjukdomen söks i njurarna, om de inte är förändrade - sedan i urinvägarna och prostata.

För att få mer informativ data om prostata, ska andra kroppsmiljöer, såsom ejakulat eller urin, analyseras. Och för identifiering av ett infektiöst medel utförs test såsom PCR och sådd av prostasjuice på näringsmedia.

Vem är föreskriven prostatasekretionsanalys

Dessa test används för att få data om prostata, diagnos av kliniska varianter av inflammation: kronisk bäckensmärksyndrom, kronisk prostata bakteriell infektion och prostatit, som förekommer utan symptom.

Utse en sådan undersökning läkaren kan patienter som har symptom: närvaro av smärta i perineum, genitalier, utveckling av impotens, fenomenet transient dysuri, urinvägar, dvs., utseende av flytningar från urinröret, allmän svaghet, smärta under utlösning.

Läkaren utvärderar resultaten och identifierar sjukdomen:

 • Om ett stort antal bakterier och leukocyter finns. Sådana indikatorer kan tala för flera sjukdomar: akut prostatit och kronisk bakteriell flöde, infektionssjukdomar i det urogenitala systemet ursprung (inflammation i urinröret eller urinblåsecancer), cancer (adenokarcinom), benign prostatahyperplasi;
 • Om ett stort antal röda blodkroppar hittas. De vanligaste alternativen: prostata adenokarcinom, inflammation i körteln, efter trauma eller medicinsk manipulation;
 • Såning och mikroskopisk undersökning gav negativa resultat. I det här fallet kan det finnas tre alternativ: Detta är normen, materialet för analysen togs felaktigt, analysen var en kontroll för att övervaka resultaten av behandlingen.

Analysresultaten kan behandlas på korrekt sätt, om från urinröret in i prostata sekre var bakterier eller vita blodkroppar, så att alla resultat av undersökningen ska tolkas tillsammans med den kliniska bilden, undersökning av en läkare, dessa verktyg och andra laboratorietester.

Läkaren är en sexopatolog och andrologist i den första kategorin.
Erfarenhet av arbete: 27år

Förklaring av prostatsekretion: frekvenser och abnormiteter

Om en man har problem med prostatakörteln, kräver urologen i de flesta fall en analys av prostatsekretionen.

Detta är en vanlig metod som med hjälp av laboratorietester kan utföra nödvändig orgeldiagnostik för att identifiera patologiska processer.

I artikeln hittar du ett transkript av analysen av sekretionen av prostatakörteln, och även det som visar analysen av prostatens hemlighet, normen.

Hur fungerar proceduren? Vad är det för?

Patienten ligger på hans sida och vilar på knäna på bröstet. Den vanligaste hållningen vid genomförandet av denna metod är också knälålen.

Urologen sätter ett finger i endotarmen och håller en speciell massage i flera minuter, vilket ger mannen spänning. Som ett resultat uppstår utsöndring av utsöndringen av prostata som kommer in i spermierna. Juicen i en mängd av 1-3 ml uppsamlas i en speciell steriliserad bägare.

Om sekretionssekretioner inte uppträder på detta sätt tar läkaren initialdosen av patientens urin i slutet av proceduren.

Med hjälp av prostatsekretionsanalysen är det möjligt att få tillförlitliga resultat om sitt arbete, att identifiera sjukdomar och att starta en kvalitativ och effektiv behandling.

Vad visar?

Detta är en omfattande uppsättning laboratorieaktiviteter som ger den behandlande läkaren sådan information som:

 • Förekomsten av en annan typ av körtelkirurgi
 • finns det inflammation i prostata
 • Finns patogena mikroorganismer?
 • förekomsten av tumörer;
 • om det finns virus eller infektioner;
 • vad är funktionen av prostata körteln;
 • egenskaper hos makroskopiska parametrar;
 • biokemisk komposition.
 • Prostens hemlighet: Transkription av analysen

  Vad kommer analysen av prostasjuice? Efter att ha tagit hemlighet i laboratoriet, dechifierar prostats utsöndring för noggrant att utvärdera de morfologiska indexen och i framtiden för att genomföra och mikroskopiska aktiviteter. För detta är 0,5-2 ml vätska tillräcklig.

  En liten mängd utsöndrad juice, som dess tillräckliga volym, indikerar närvaron av avvikelser i körteln. Prostats hemlighet ska inte ha en gulaktig eller rödaktig färg, vara grumlig eller transparent.

  Analys av prostatajuice - transkript:

  1. Vattnets sammansättning är en hemlighet, som borde vara 96-98%.
  2. Hemligheten bör också innehålla kalcium-, natrium-, metall-, kalium- och zinksalter.
  3. Nödvändig närvaro av enzymer och spermin.
  4. Närvaron av citronsyra.
  5. Prostaglandin.
  6. Närvaro av maltos och fruktos.
  7. Förekomsten av immunglobuliner.
  8. Förekomsten av olika cellulära komponenter.

  vittnesbörd

  Makroskopiska indikationer

  1. Color. Mute, transparent och gulaktig färg av prostata talar om förekomsten av prostatit.

  Om hemligheten har en rödaktig kant, är det mer sannolikt att patienten har kronisk prostatit.

  Även denna indikator kan varna om prostatacancer.

 • Densitet. Om det finns kränkningar av vätskans densitet, vars norm är 1 022, kommer det att finnas problem med befruktning med äggets sperma. Också, ett brott mot densiteten indikerar inflammatoriska fenomen.
 • Reaktion av mediet. Med syrereaktion observeras inflammatoriska processer eller nedsatt fertilitetsfunktion. Det ska vara antingen neutralt eller något alkaliskt.

 • Mikroskopiska avläsningar

  1. Lipoidkroppar. De ger juice en vitaktig nyans, vilket är normen. Deras 1 mm juice skulle innehålla upp till 10 miljoner. För eventuella överträdelser är deras antal mindre eller de är helt frånvarande.
  2. leukocyter i prostata utsöndring - normen: med en ökning av 280 gånger - de vita blodkropparna ska vara 0 till 10 och vid 400 är normen 0-5. Med norm av leukocyter i utsöndringen av prostatakörteln kan de också vara frånvarande. Om antalet leukocyter i prostasjuice är mer - det indikerar inflammatoriska fenomen eller närvaron av prostatit.
  3. Erytrocyter. Regeln är 1-2 eller totalt frånvaro. Om de är mer misstänkt för att ha prostatit eller en tumör.
  4. Epitelceller av kanaler. Normen är inte mer än 2. Deras större antal indikerar förekomsten av desquamation process, eller den patologiska skalningen av fodret.

  Och lär dig också mer om hur man kontrollerar prostata hos män.

  slutsats

  Nu vet du hela tolkningen av prostatahemlig analys, normerna. En man borde inte vara rädd för att gå igenom förfarandet för att ta hemlighet. Denna analys kommer att bidra till att identifiera sjukdomen och förordna kvalitetsbehandling.

  Detaljerad tolkning av resultaten av prostatsekretionsanalys

  Prostatakörteln (prostata) är en av de viktigaste körtlarna hos den manliga kroppen och dess sexuella sfär. Det utför ett antal funktioner, i strid med vilken fertiliseringsprocessen blir omöjlig.

  Indikatorn för prostatakörteln är dess hemlighet, eller som det kallas ibland prostatajuice.

  Morfofysiologiska och biokemiska egenskaper hos hemligheten

  Utsöndringen av prostata är en slags vitaktig vätskeformig substans, som under samlag sätts ut i urinrörets lumen, där den blandar sig med produkten av aktiviteten hos de partiella vesiklarna och Cooper-körtlarna. Så den seminalvätska bildas. Därefter tillsätts sperma till sämskvätskan, och sperma frigörs från urinröret som ett resultat av utlösning; medan andelen av prostatakörteln utsöndras för en tredjedel av sin volym.

  Sekretionen av prostatsekretionen utförs av den glandulära delen av prostatakörteln, vilket representerar flera dussin ihåliga rör som öppnar i urinröret. Utsöndringen till utsidan underlättas av minskningen av de glatta musklerna i dessa körtlar.

  Funktionell signifikans av prostatsekretion

  Prostasjuice är i första hand en slags skyddande kudde för spermier som har lämnat gränsen för den manliga kroppen. Dessutom är det tack vare denna hemlighet att spermatozoa passerar genom urinröret intakt.

  1. Hemligheten hos prostata hjälper till att skapa en neutral miljö i urinhålan. Detta är mycket viktigt eftersom spermatozoa i en sur miljö snabbt dör.
  2. Prostatajuice gör spermiervätskan, vilket underlättar och accelererar dess passage genom urinröret.
  3. De utsöndrade biologiska ämnena fungerar som näringsmedium för spermier.
  4. Den hemliga unika sammansättningen ger sin antimikrobiella aktivitet och skydd av de sexuella organen från attacker av olika smittämnen.

  Således påverkar tillståndet hos de kvantitativa och kvalitativa egenskaperna hos sekretionen av prostatakörteln direkt spermierstatus, vilket bestämmer det höga diagnostiska värdet av prostatasekretionsanalys.

  Normal biokemisk komposition

  Biokemisk analys av prostatajuice gör det möjligt att fastställa närvaron av följande komponenter:

  • vatten (huvudkomponent, upp till 95% av den totala volymen);
  • Salter av alkaliska (kalium, natrium) och icke alkaliska metaller (kalcium, zink): klorider, fosfater, bikarbonater, citrater;
  • citronsyra;
  • enzymer (fosfatas, hyaluronidas, fibrokinas, fibrinolysin);
  • prostaglandiner;
  • socker (fruktos och maltos);
  • spermin;
  • proteinkonstruktioner (immunoglobuliner).

  Genom att genomföra en mikroskopisk analys av prostatsekretionen kan laboratorietekniker upptäcka cellulära (leukocyter, utarmade epitelceller) och icke-cellulära inklusioner (kolesterolkristaller, lecitinkorn och amyloidkroppar).

  Diagnostiskt värde av analysen

  Dekryptering av resultaten av prostatsekretionsanalysen möjliggör att diagnostisera den inflammatoriska processen i vävnaderna i prostatakörteln och indirekt bestämma dess funktionella tillstånd. Först och främst används denna studie för att diagnostisera och bekräfta förekomsten av kronisk prostatit. Dessutom tillåter speciella tekniker oss att identifiera orsaksmedlet för den smittsamma processen och bestämma även sin känslighet för olika grupper av antibakteriella läkemedel.

  Ofta utförs studien av prostats utsöndring genom ljusmikroskopi genom noggrann granskning av den färgade beredningen som appliceras på bilden. I vissa fall utförs en biologisk studie av denna biologiska vätska genom att applicera den på ett näringsmedium i en petriskål och sedan skapa förhållanden som är gynnsamma för utbredningen av olika mikroorganismer. Denna analys gör det möjligt att bestämma infektionens känslighet för antibiotika, det vill säga att göra ett antibiotikum, vilket är av stor betydelse för syftet med behandlingen. Detta är en mycket noggrann, tidtestad diagnosmetod, som bara har en stor nackdel: en lång period av analys.

  Den modernaste metoden för att studera utsöndringen av prostatakörteln för närvaro av patogena mikroorganismer är polymeraskedjereaktionen. Denna analys av prostatajuice utförs med hjälp av specialutrustning och ger exakta resultat.

  Metod för provtagning av materialet för studien

  Förfarandet för att ta material för diagnos ger män mycket obehagliga känslor, speciellt om det finns en inflammatorisk process i könsorganet. Hemmets korrekta staket är en av huvuddragen för tillförlitligheten av den erhållna tolkningen av analysen.

  Manipulation utförs på ett sjukhus av en specialutbildad specialist. Innan det genomförs erbjuds mannen att tömma blåsan. Då, under den inflammatoriska processen, observerar en man närvaron av sekret från urinröret, tvättas urinröret med en fysiologisk lösning av natriumklorid.

  Efter träning använder en sjuksköterska en speciell teknik för att massera prostata genom anusen. Hemligheten, som på grund av trycket på prostata skivor delas från meatus, uppsamlas i ett provrör (för efterföljande bakteriologisk undersökning eller polymeraskedje-reaktionsröret måste vara sterilt). Det är möjligt att lägga in en hemlighet på bilden.

  Om hemligheten inte utsöndras antas det att han kom in i blåsan. Därför erbjuds mannen att urinera igen, urin samlas och centrifugeras. En sådan analys visar dock en mindre tillförlitlig bild.

  Det är viktigt att ta hänsyn till att insamlingen av material genom massage är kontraindicerat i närvaro av akuta inflammatoriska processer i könsorganen.

  Resultat av analysen: norm och patologi

  Tolkningen av analysen av sekretionen av prostatakörteln genom utvärdering av dess morfofysiologiska egenskaper och den efterföljande mikroskopiska undersökningen är följande:

  1. Mängden material är normalt mellan 0,5 och 2 ml. Att minska mängden och svårigheten att utsöndra prostata utsöndring indikerar ofta förekomsten av en inflammatorisk process i sina vävnader.
  2. Färg: Normalt liknar vätska (mycket utspädd med vatten) mjölk. Vitt, med en gulaktig kant eller en genomskinlig färg kan indikera prostatit.
  3. Tätheten ska vara 1 022. Eventuell avvikelse från dessa siffror indikerar ett inflammatoriskt fenomen.
  4. Reaktionen av mediet måste vara neutral, liten avvikelse från den alkaliska sidan är tillåten. Oxidation indikerar en inflammatorisk process och kan indirekt indikera försämring av spermiernas gödningsmedel.
  5. Lipoida celler (lecitin korn) mikroskopi helt täcka synfältet, innehåller deras sekremilliliter över 10 miljoner. Den mängd av inflammation är kraftigt reducerad, upp till fullständig avsaknad. Detta tjänar också som ett indirekt tecken på en överträdelse av spermiefruktbarhet.
  6. Leukocyter. När man räknar med en speciell enhet, närmar sig antalet 300 celler i 1 μl material. Om studien genomförs med ett mikroskopobjektiv med en förstoring på 280, i ett synfält detekteras normalt leukocyter till 10, och vid förstoringar av linsen 400 reducerar mängden av upp till 5 celler i synfältet. Samtidigt tillåts fullständig frånvaro av leukocyter. Vid någon inflammatorisk process ökar antalet vita blodkroppar i synfältet eller 1 μl av utsöndring.
  7. Erytrocyter är normalt frånvarande (en förekomst av dem är tillåten). En ökning av antalet erytrocyter kan indikera en onkologisk process i vävnaderna i prostatakörteln eller en uttalad prostataändring på grund av prostatit.
  8. Cellerna i det recedingande epitelet av prostatakörtelns utsöndringskanaler: i normen kan de inte vara mer än två i synfältet. En ökning av detta tal till 10-15 celler indikerar desquamatös inflammatorisk process, det vill säga patologisk avskalning av epitelfodret.
  9. Jätteceller definieras inte normalt, deras utseende är förknippat med en kronisk inflammatorisk process och stagnerande fenomen i prostatakörteln.
  10. Bättcher's kristaller (inklusioner bildade när blandad produkt av olika sekretoriska organ i det manliga reproduktionssystemet fryser och torkar). De är inte diagnostiska kriterier, eftersom de förekommer i enskilda mängder vid normal operation av prostatakörteln och i närvaro av en inflammatorisk process.
  11. Patogena mikroorganismer (gonokocker, trichomonader) är normalt frånvarande helt, finns med prostatit.
  12. Mykelsvamp är normalt i utsöndringen av prostatakörteln finns inte. Dess närvaro indikerar en svamp- eller blandad inflammation i prostata vävnaden.
  13. Villkorligt patogen mikroflora (kocker och vissa typer av stavar, ständigt närvarande i kroppen). Detekteras i en enda mängd, ett stort antal opportunistiska mikroorganismer indikerar utvecklingen av icke-specifik inflammation.

  En ytterligare studie av hemligheten inkluderar en kontroll för förekomsten av ett vargsymtom. Förfarandet är mycket enkelt: en droppe fysiologisk natriumkloridlösning sättes till utsöndringen av prostatan limmad på en glida. Läkemedlet torkas och undersöks med ett ljusmikroskop. När de fysikaliska och kemiska parametrarna för sekretionen av prostata förändras, utfäller natriumkloridmolekylerna, vilket bildar ett mönster som liknar fingeravtryck av fernblad.

  Det är viktigt att komma ihåg att en gång få resultatet av normal prostata sekre analys möjlig i inflammatoriska processer, som prostata kanaler kan sättas igen av trögflytande hemlighet. Det är särskilt viktigt att ta hänsyn till detta om det i den kliniska bilden av prostatit inte visade närvaron av patogena mikroorganismer avkodningen av bakteriologisk kultur eller polymeraskedjereaktion.

  del henne med vänner och de kommer säkert att dela med dig något intressant och användbart! Det är väldigt enkelt och snabbt, enkelt tryck knappen för den tjänst som du använder oftast: